Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Los Angeles Lakers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2
T.W.Is.M.
Los Angeles Lakers







257 και σημερα...(για την 1η Ιουλιου)


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-2017): 26-56

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-2017):
Πόντοι: Lou Williams 18.6(*), D' Angelo Russell 15.6, Jordan Clarkson 14.7
Ριμπάουντ: Julius Randle 8.6, Larry Nance Jr 5.9, Luol Deng 5.3
Ασίστ: D' Angelo Russell 4.8, Julius Randle 3.6, Lou Williams(*) 3.2
Κλεψίματα: D' Angelo Russell 1.4, Larry Nance Jr 1.3, Lou Williams(*) 1.1
Κοψίματα: Ivica Zubac 0.9, Tarik Black 0.7, Larry Nance Jr 0.6
Ευστοχία %: David Nwaba(20 παιχνιδια) .580, Thomas Robinson .536, Ivica Zubac .529
Χρόνος συμμετοχής: Jordan Clarkson 29.2, Julius Randle 28.8, Brandon Ingram 28.8
(*) αποχωρησε με ανταλλαγη στα μεσα της σεζον

Πιθανή 5άδα:
Ball Caldwell-Pope Ingram
Randle Lopez


Πάγκος:
PG: Tyler Ennis, Briante Weber
SG: Jordan Clarkson, Josh Hart
SF: Luol Deng, Corey Brewer
PF: Larry Nance Jr, Kyle Kuzma
C: Andrew Bogut, Ivica Zubac, Thomas Bryant

Μεταγραφικές Κινήσεις

Υπέγραψαν: Lonzo Ball(#2 ντραφτ), Brook Lopez(Brooklyn, trade), Kentavious Caldwell-Pope(FA), Kyle Kuzma(#27 ντραφτ), Andrew Bogut(FA), Josh Hart(#30 ντραφτ, trade απο Utah), Thomas Bryant(#42 ντραφτ, trade απο Utah), Briante Weber(FA)

Έφυγαν: D' Angelo Russell(Brooklyn, trade), Timofey Mozgov(Brooklyn, trade), Nick Young(Golden State, FA), David Nwaba(waived), Tarik Black (waived), Marcelo Huertas(Baskonia, FA), Thomas Robinson(Khimki, FA)


Παρουσίαση ομάδας

Αλλη μια rebuilding σεζον για τους νεανικους Lakers ερχεται. Η ιστορικη ομαδα του LA ερχεται απο τη χειροτερη τετραετια της ιστοριας της μενοντας μακρια απο καθε σκεψη για πλει οφ και προσπαθει να βρει το δρομο προς τις επιτυχιες με την καθοδηγηση του Magic και με νεο GM, τον πρωην μανατζερ του Kobe Bryant, το Rob Pelinka. Στην αρχη της offseason η συζητηση σχετικα με τους Lakers ηταν αν θα επιλεξουν στο ντραφτ το Lonzo Ball ή οχι. Το μεγαλο ταλεντο και οι προοπτικες του Ball ηταν αποδεκτα απ ολο το ΝΒΑ. Το ιδιο ομως και η προβληματικη συμπεριφορα του πατερα του, LaVar Ball, που θα μπορουσε να προκαλεσει δυσκολιες σε οποιαδηποτε ομαδα. Τελικα οι Lakers δεν εκαναν την εκπληξη και επελεξαν τον Ball δινοντας του απο φετος ηγετικο ρολο και στελνοντας τον D' Angelo Russell στο Brooklyn μαζι με το βαρυ συμβολαιο του Mozgov για εναν πιο ετοιμο παιχτη στο προσωπο του Brook Lopez. Αφου δεν καταφεραν να προσελκυσουν καποιο μεγαλο ονομα μεσω ανταλλαγης σε ενα καλοκαιρι που οι ισορροπιες αλλαξαν και αφου δεν καταφεραν να ξεφορτωθουν και το αλλο συμβολαιο-βαριδι, που ανηκει στον Deng, προτιμησαν να δωσουν ενα μεγαλο μονοετες συμβολαιο στον Kentavious Caldwell-Pope. Ο σκοπος ηταν προφανης, αφου οι Lakers θελουν να εχουν ευελιξια στο μισθολογιο τους για το επομενο καλοκαιρι με τις φημες ηδη να στελνουν το Lebron James στο LA πιθανον με αλλον ενα σουπερ σταρ(Paul George ισως; ). Η φετινη σεζον λοιπον προοριζεται πιο πολυ σαν ενα βημα εξελιξης των νεων παιχτων, ωστε το ερχομενο καλοκαιρι να χτιστει μια νεα δυναμη στο Los Angeles.
Μεσα στο παρκε περιμενουμε να δουμε την πορεια 2 παιχτων πρωτα απ ολα. Του πολυσυζητημενου Lonzo Ball και του περσινου #2 του ντραφτ Brandon Ingram. Ο μεν Ball προοριζεται για βασικος PG με δημιουργικο ρολο, ηδη εχει δειξει απο το summer league οτι ειναι ενας ταλαντουχος και πολυσυνθετος παιχτης, αλλα χρειαζεται ακομα δουλεια για να γινει τοπ PG. Το ζητημα στην περιπτωση του ειναι πως θα διαχειριστουν οι Lakers τον εξωαγωνιστικο παραγοντα LaVar και πως δε θα τον φορτωσουν απο φετος με περισσοτερες ευθυνες και αρμοδιοτητες απ αυτες που μπορει να σηκωσει. Ο δε Ingram προερχεται απο μια μετρια rookie season, αλλα οι προσδοκιες εχουν ανεβει αισθητα φετος. Ο Magic δηλωνει πως περιμενει απο τον Ingram να ειναι ηγετης στο παρκε και πρωτος σκορερ της ομαδας. Εχουν ακουστει προσδοκιες για 20 ppg και στο LA αναμενουν τη φετινη σεζον ως την περιοδο που ο Ingram θα κανει το μεγαλο αλμα στην καριερα του. Ειναι ενδιαφερον το γεγονος οτι ακομα και φετος ο Ingram πηρε υψος και εγινε ετσι ενας απο τους ψηλοτερους SF του πρωταθληματος. Περα απ αυτους ομως οσοι γνωριζουν καλυτερα τους Lakers περιμενουν να δουν την πρωτη σεζον του Kyle Kuzma, του Νο27 του ντραφτ, που απο το summer league, οπου πρωταγωνιστησε στις νικες των Lakers, αλλα και στα πρωτα φιλικα εδειξε οτι μπορει να εξελιχθει στην κλοπη του φετινου ντραφτ. Ειναι ενας φοργουορντ που μπορει να παιξει και στις 2 θεσεις και διαθετει πολυ καλο μακρινο σουτ. Μοιαζει να ταιριαζει πολυ στο συστημα του Walton και μπορει να βοηθησει με περισσοτερους απο εναν τροπους στην εξελιξη και τη βελτιωση της ομαδας. Ενδιαφερον παρουσιαζει και η περιπτωση του Randle, ο οποιος το καλοκαιρι προσεθεσε 2 σημαντικα στοιχεια: ογκο και περιφερειακο σουτ. Με το διδυμο Randle-Kuzma, αλλα και το Larry Nance Jr, οι Lakers θα εχουν τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησουν ελαφρια σχηματα στις θεσεις των ψηλων, που τοσο αρεσουν στο Walton.
To σημειο που πρεπει να βελτιωσουν οι Lakers ειναι η αμυνα. Περσι η νεανικη τους ομαδα υστερησε πολυ στο αμυντικο κομματι και αν φετος θελουν να δουν βελτιωση και στο ρεκορ νικων-ηττων, πρεπει να γινουν πιο σκληροι στην αμυνα. Το υλικο ειναι πιο ταιριαστο στο μπασκετ που θελει να παιξει ο προπονητης, αφου προστεθηκε και ενας πολυ ταλαντουχος επιθετικα σεντερ, που μπορει να απειλησει απο μακρια και να ανοιξει τις αντιπαλες αμυνες. Γενικα αναμενεται οι φετινοι Lakers να ειναι πιο αποτελεσματικοι επιθετικα. Το ζητουμενο ομως ειναι να παιξουν καλυτερη αμυνα, πραγμα που δεν ακουγεται ευκολο. Ο Ball ειναι ακομα αδυναμος σωματικα, ο Ingram θα αναλωσει πολλες δυναμεις στην επιθεση, ενω ο Lopez ποτε δεν ηταν αμυντικος βραχος. Γι αυτο αποκτηθηκαν παιχτες με αμυντικα προσοντα, οπως ο Caldwell-Pope και ο Bogut, ενω και τα ελαφρια σχηματα μπορουν να βοηθησουν στην αμυνα. Δε φτανουν ομως απο μονα τους, καθως χρειαζεται διαθεση απο ολους.
Γενικα αυτο που περιμενουμε απο τους Lakers ειναι μια πιο ωριμη βερσιον της περσινης ομαδας.

Προπονητής

Luke Walton

Δευτερη σεζον για τον κοουτς Walton στο LA χωρις ακομα να βρισκεται υπο μεγαλη πιεση. Σιγουρα το κοινο ειναι απαιτητικο, ο κοσμος εχει συνηθισει σε νικες, αλλα το μυαλο ολων ειναι στην επομενη offseason και στους FAs που θα ερθουν. Αυτο λοιπον που περιμενουν ολοι ειναι να δουν τους Ball και Ingram να δειχνουν το ταλεντο τους, ωστε η ομαδα που θα χτιστει το επομενο καλοκαιρι να υπολογιζει αμεσα στη δικη τους βοηθεια και οι ιδιοι να αποτελεσουν τον κορμο για το μελλον των Lakers. Ο Walton λοιπον πρεπει να αρχισει να δειχνει αποτελεσμα απο φετος, χωρις ομως να εχει υψηλους στοχους. Θελει να φτιαξει ενα συνολο που θα παιζει ομαδικα και θα σουταρει καλα, αλλα θελει να δειξει και βελτιωση αμυντικα. Θεωρειται βεβαιο οτι θα βρισκεται και τα επομενα χρονια στο LA.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος

Τα πλει οφ μοιαζουν μαλλον μη ρεαλιστικος στοχος για τους Lakers. Δυστυχως για τους οπαδους της η ομαδα που εχουν συνηθισει να βλεπουν να κερδιζει θα μεινει για αλλη μια φορα με αρνητικο ρεκορ. Στοχος λοιπον ειναι η προοδος και η βελτιωση, οχι απαραιτητα σε ομαδικο, αλλα σε ατομικο επιπεδο για τους πιο ταλαντουχους παιχτες. Το επομενο καλοκαιρι ολοι περιμενουν σημαντικες κινησεις στο LA, οποτε η σεζον 2017-18 θα ειναι κατι σαν δοκιμαστικη για το μελλον. Επιτυχια θα ειναι να δουμε καλυτερο μπασκετ απο περσι, καποιες νικες παραπανω και δειγματα οτι τα prospects της ομαδας θα γινουν στο μελλον σουπερ σταρ.


Κάτω απ' το φως του προβολέα

Lonzo Ball



Δε θα ειναι ο καλυτερος παιχτης των Lakers φετος. Πιθανοτατα δε θα ειναι και στο αμεσο μελλον. Μπορει να μη γινει και ποτε! Ομως ο θορυβος γυρω απο το ονομα του ηταν τοσο μεγαλος εδω και μηνες, που τα πιο πολλα βλεμματα θα ειναι στραμμενα πανω του. Προκειται για εναν PG με μεγαλες δημιουργικες ικανοτητες, ικανο να βοηθησει σε δημιουργια, σκοραρισμα, ριμπαουντ και στον ελεγχο του ρυθμου. Το γεγονος οτι προερχεται απο το UCLA και καταγεται απο την περιοχη κανει την ιστορια του ακομα πιο ενδιαφερουσα. Η ομαδα θα τον στηριξει, πρεπει ομως κι εκεινος να ανταποκριθει αμεσα. Αλλιως κινδυνευει να χασει το δρομο του απο τις παρεμβασεις του LaVar...

Θέλω να ρωτήσω το...

Magic Johnson...τελικα θα ερθει ο Lebron το επομενο καλοκαιρι;;;

Πρόβλεψη νικών: 31-51
Conference rank: 12
Division rank: 4

Teaser

Zephyr
Όπως το έγραψες φίλτατε: "Η φετινη σεζον λοιπον προοριζεται πιο πολυ σαν ενα βημα εξελιξης των νεων παιχτων, ωστε το ερχομενο καλοκαιρι να χτιστει μια νεα δυναμη στο Los Angeles."
Κανένας δεν έχει στο μυαλό του τα playoff, ας δούμε Ingram και BigBabol να εξελίσσονται, τον Randle να πιάνει απόδοση και να μένει υγιής και τον Kuzma να αποτελεί όντως το φετινό steal του draft και από του χρόνου βλέπουμε.

ΥΓ. Αλήθεια αν έρθει του χρόνου ο ΛεΜπρικ εσύ τι ομάδα θα υποστηρίζεις? Εγώ ήδη καλοβλέπω το Houston πάντως smiley.gif !
T.W.Is.M.
QUOTE(Zephyr @ Oct 20 2017, 20:07 ) *
ΥΓ. Αλήθεια αν έρθει του χρόνου ο ΛεΜπρικ εσύ τι ομάδα θα υποστηρίζεις? Εγώ ήδη καλοβλέπω το Houston πάντως smiley.gif !


Αν η Οκλαχομα ειχε ακομα τον Durant, θα σου ελεγα αυτους. Τωρα δεν εχω καταληξει καπου. Πιθανες απαντησεις ειναι:
α)OKC για σπασιμο στον Durant
β)Cleveland για την υποστηριξη της παρηγοριας
γ)Milwaukee γιατι αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει
δ)Spurs για τον Pop
ε)Clippers για την κοντρα
στ)Τον αντιπαλο, οποιος κι αν ειναι καθε βραδυ...
ζ)Τους South Bay Lakers, τους LA Dodgers, τους LA Rams και τους LA Galaxy
BasketZilla
QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 21 2017, 00:58 ) *
Αν η Οκλαχομα ειχε ακομα τον Durant, θα σου ελεγα αυτους. Τωρα δεν εχω καταληξει καπου. Πιθανες απαντησεις ειναι:
α)OKC για σπασιμο στον Durant
β)Cleveland για την υποστηριξη της παρηγοριας
γ)Milwaukee γιατι αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει
δ)Spurs για τον Pop
ε)Clippers για την κοντρα
στ)Τον αντιπαλο, οποιος κι αν ειναι καθε βραδυ...
ζ)Τους South Bay Lakers, τους LA Dodgers, τους LA Rams και τους LA Galaxy


Πάντα αυτή είναι η σωστή απάντηση.

Ισχύει για όταν ψάχνει να βρει πάρκινγκ, για όταν ανοίγει το ψυγείο να δει αν έμειναν τυροπιτάκια της Λεμπρονενας από χτες (και τα έχει φάει ο μικρός), για όταν κατουριέται και το μπάνιο είναι πλήρες , για όταν στο γυμναστήριο το μηχάνημα για να παίξει στήθος το έχουν πιάσει 2 τύποι που διαβάζουν ΦΩΣ κτλ,κτλ,κτλ.


T.W.Is.M.
Εχει κανεις δηλωσεις του LaVar μετα τη χτεσινη ραψωδια;
Zephyr
QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 21 2017, 18:20 ) *
Εχει κανεις δηλωσεις του LaVar μετα τη χτεσινη ραψωδια;


Κάτι απλοϊκό του τύπου "ήταν έτοιμος να επιτρέψει με μεγάλη εμφάνιση" ή κάπως έτσι. Όλοι περιμέναμε κάτι πιο εξωτικό biggrin.gif !
Air Kef
Tο κέρδος μέχρι τώρα για τους Λέικερς πάντως είναι ξεκάθαρα ο Ινκραμ που πέρσι είχε απογοητεύσει. Φαίνεται να έχει καθαρίσει το μυαλό του, ενδεχομένως νιώθει πολύ καλύτερα που τα φώτα των προσδοκιών έχουν πέσει σε Λόνζο (και Κούζμα) και το παιχνίδι του ωρίμασε απότομα μέσα σε μία σεζόν - τα skills τα είχε αδιαπραγμάτευτα.

Κι ο Λόνζο φαίνεται πως δεν επηρεάζεται από τίποτα ακούγεται στον περίγυρό του, δεν το έχω δει κάπου γραμμένο (εντυπωσιακό δεδομένου του πόσο ασχολούνται μαζί του ΟΛΟΙ) αλλά έχει μ.ο, 11-9-9 μετά από 4 ματς, δεν ξέρω πόσοι άλλοι rookies έχουν ξεκινήσει με τέτοιο μέσο όρο στις 3 βασικές στατιστικές κατηγορίες, και το παιχνίδι του φαίνεται φοβερά ανιδιοτελές, καμία σχέση δηλαδή με το τι περίμενε πολύς κοσμος.

Ήλιος ελπίδας στο ΛΑ μέχρι τώρα.
ggrilik
QUOTE (Air Kef @ Oct 27 2017, 13:58 ) *
Κι ο Λόνζο φαίνεται πως δεν επηρεάζεται από τίποτα ακούγεται στον περίγυρό του, δεν το έχω δει κάπου γραμμένο (εντυπωσιακό δεδομένου του πόσο ασχολούνται μαζί του ΟΛΟΙ) αλλά έχει μ.ο, 11-9-9 μετά από 4 ματς, δεν ξέρω πόσοι άλλοι rookies έχουν ξεκινήσει με τέτοιο μέσο όρο στις 3 βασικές στατιστικές κατηγορίες, και το παιχνίδι του φαίνεται φοβερά ανιδιοτελές, καμία σχέση δηλαδή με το τι περίμενε πολύς κοσμος.

Ήλιος ελπίδας στο ΛΑ μέχρι τώρα.

18/57 δίποντα και 5/22 τρίποντα σε τέσσερις αγώνες δλδ σουτάρει 15 με 16 δίποντα και πέντε με έξι τρίπονα ανα αγώνα μ'αυτά τα ποσοστά. Που είναι η ανιδιοτέλεια? Να μην πω για την άμυνα που παίζει.

Βασικά το μόνο που μοιάζει να τον ενδιαφέρει είναι το τρίπλ ντάμπλ. Αλλά και την ομάδα του, μια και ώρες ώρες μου φαίνεται σαν όλοι να δουλεύουν γι αυτόν. Γι αυτό έχει και -48 (+/-) δλδ -12 ανα αγώνα ενώ η ομάδα έχει -4.5

Καλός είναι, αλλά όχι για επιλογή 2. Αλλά η επιλογή έγινε με κριτήρια μάρκετινγκ.
Zephyr
Ο Ingram κάνει step up φέτος και αν βάλει πάνω του κανα κιλό (γιατί ακόμα με παιδάκι μοιάζει) θα είναι σίγουρα all star σε λίγα χρόνια. Θυμίζει πολύ Durant στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Lonzo όσο μένει ανεπηρρέαστος από τον πατέρα του και όλο τον κακό χαμό των media θα κάνει βήματα προόδου. Έχει ικανότητα να γίνει μεγάλος pg, θέλει βέβαια και αυτός δουλειά στο κορμί του.

Αυτό που λέει ο Kef, ήλιος ελπίδας φάνηκε!

ΥΓ. Βλέπω τον Radle να καθιερώνεται σαν undersized center για να χωρέσουν οι Nance και Kuzma στο rotation αν και κάποιος ή κάποιοι από αυτούς θα αποτελέσουν δέλεαρ για διάφορες ομάδες σε ενδεχόμενο trade.
RipCity
QUOTE (Zephyr @ Oct 27 2017, 19:56 ) *
Ο Ingram κάνει step up φέτος και αν βάλει πάνω του κανα κιλό (γιατί ακόμα με παιδάκι μοιάζει) θα είναι σίγουρα all star σε λίγα χρόνια. Θυμίζει πολύ Durant στο επιθετικό κομμάτι.


Βασικά δε νομίζω πως θυμίζει καθόλου Durant επιθετικά και αδυνατώ να καταλάβω τις όποιες παρόμοιες αναφορές. Μάλλον λόγω μάκρους πηγαίνει εκεί το μυαλό. Πιο κοντά σε Αντετοκούνμπο είναι αν είναι κάπου παρά στον KD.
SG3ptshooter
Βγάζοντας τον πατέρα του απ' τη μέση, καθόλου ασήμαντος παράγοντας, ο Lonzo παραμένει ένα απ' τα πιο παράδοξα prospects που έχουν υπάρξει. Boom/bust highs/lows strengths/weaknessess, μεγάλες αποστάσεις όσο πολύ λίγα άλλα παραδείγματα θεωρώ. Κι ο καθένας διαλέγει τι του αρέσει και τι όχι απ' αυτό που βλέπει.

Σίγουρα μπορεί να είναι "ανιδιοτελής" στατιστικά όταν είναι τόσο αδιαμφισβήτητα ικανός passer, ήταν πρώτος σε μέσο όρο assists στο κολεγιακό πέρυσι, σε μία πολύ καλή επίθεση που είχε μεν σημαντικό ταλέντο αλλά σίγουρα κι ο Ball την ανέβασε ξεκάθαρα επίπεδο και ο μόνος ανταγωνιστής τους ως τα μισά έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς το χειμώνα. Έχουμε δει και το Rondo να μην είναι ανιδιοτελής μέσα απ' την "ανιδιοτέλειά" του, απλά ο Lonzo το που θα maxάρει συνολικά το παιχνίδι του όταν είναι τόσο μη συμβατικός θα το δούμε αργά. Κι ας μπορεί να κάνει κάποια πράγματα σε ξεχωριστό επίπεδο απ' την πρώτη μέρα. Δεν είναι καν έτοιμος για κάποια άλλα.

Το ξεπέταγμα στο σουτ του πέρυσι ήταν απρόσμενο και ήταν μεγάλο κομμάτι του γιατί ανέβηκε κατακόρυφα.
aegeansheed
QUOTE(RipCity @ Oct 27 2017, 21:17 ) *
Πιο κοντά σε Αντετοκούνμπο είναι αν είναι κάπου παρά στον KD.

Θα συμφωνούσα, θυμίζει περισσότερο. Και πιστεύω φέτος θα έχει μια χρονιά αντίστοιχη της δεύτερης του Γιάννη, είναι από τους παίκτες που θέλω να δω να κάνουν καλή χρονιά και να πετυχαίνει δυο-τρία πράγματα που έχω στο μυαλό μου γι' αυτόν.
Air Kef
QUOTE(ggrilik @ Oct 27 2017, 20:24 ) *
18/57 δίποντα και 5/22 τρίποντα σε τέσσερις αγώνες δλδ σουτάρει 15 με 16 δίποντα και πέντε με έξι τρίπονα ανα αγώνα μ'αυτά τα ποσοστά. Που είναι η ανιδιοτέλεια? Να μην πω για την άμυνα που παίζει.

Βασικά το μόνο που μοιάζει να τον ενδιαφέρει είναι το τρίπλ ντάμπλ. Αλλά και την ομάδα του, μια και ώρες ώρες μου φαίνεται σαν όλοι να δουλεύουν γι αυτόν. Γι αυτό έχει και -48 (+/-) δλδ -12 ανα αγώνα ενώ η ομάδα έχει -4.5

Καλός είναι, αλλά όχι για επιλογή 2. Αλλά η επιλογή έγινε με κριτήρια μάρκετινγκ.



Χρήσιμα πράγματα, όντως είναι πολύ άστοχος, θενκιου. Παραμένουν πολύ θετικά τα σημάδια του πάντως, πιστεύω το shot selection θα το βελτιώσει, από φέτος κι όλας.
ggrilik
QUOTE (Air Kef @ Oct 27 2017, 22:18 ) *
Χρήσιμα πράγματα, όντως είναι πολύ άστοχος, θενκιου. Παραμένουν πολύ θετικά τα σημάδια του πάντως, πιστεύω το shot selection θα το βελτιώσει, από φέτος κι όλας.

Η εντύπωσή μου είναι πως τραβάει λίγο τις προσπάθειες στην προσπάθεια να κάνει τριπλ νταμπλ και να δικαιώσει τον μπαμπά που το υποσχέθηκε. Αλλά, έχουμε κι εμείς παίκτη ΝΒΑ με περίεργο μπαμπά, οπότε rolleyes.gif
Τέλος πάντων, παίζει αρκετά καλύτερα απ ότι περίμενα και μπορώ να πω πως μ'αρέσει. Το πως θα εξελιχθεί μένει να το δούμε μια και εξαρτάται απο πολλά.
benchwarmer
Γενικά μετά(?) τη χρονιά Westbrook πέρυσι, φαίνεται πως είναι το νέο "trend" το triple double. Σε βοηθάνε συμπαίκτες στα rebs, σε βοηθάει και το NBA στις assist όπου παραείναι αστείο μερικές φορές το πώς μετράνε, ε καλά και σίγουρα υπάρχει και το ταλέντο από κάποιους.

Γενικά βέβαια πράγματι υπάρχουν πλέον λόγοι αισιοδοξίας στο LA αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Αλλά βεβαίως ο κυριότερος λόγος αισιοδοξίας είναι ο Lebron, ο άλλος δρόμος μέσω αποκλειστικά των Lonzo, Ingram κλπ είναι πολύ πιο δύσκολος.
T.W.Is.M.
Βλεποντας το ματς με την Ουασινγκτον(εστω και ξεροντας το αποτελεσμα) μπορω να πω οτι η εμφανιση και το κλιμα που ανιχνευσα εβγαλε υγεια. Σιγουρα πολυ καλυτερη κατασταση απο τα 2 τελευταια χρονια του Kobe, αλλα και απο περσι, που δεν ξεραμε αν η ομαδα θελει να κερδισει ή να χασει και απορουσαμε γιατι εκανε καποιες νικες παραπανω απο το Phoenix στο τελος.
Φετος νομιζω οτι η ομαδα θελει να κερδισει οσο μπορει. Και παλι οι ηττες θα ειναι πιο πολλες απο τις νικες, μαλλον αρκετα παραπανω, αλλα προσωπικα χαιρομαι πιο πολυ να βλεπω τους νεαρους παιχτες να παλευουν να κερδισουν αγωνες παρα μια ομαδα με 1-2 ετοιμους σταρ που θελει να λεει οτι παει για πρωταθλημα και δεν μπορει να χτυπησει τους πρωτους.
Λεικερς ειμαστε, εχουμε συνηθισει να ειμαστε στις υψηλες θεσεις και να κυνηγαμε τιτλους, αλλα θα ηθελα μια φορα να εβλεπα να χτιζεται μια ομαδα και να μην ερχονται μονο ετοιμοι παιχτες.

QUOTE(benchwarmer @ Oct 27 2017, 22:54 ) *
Γενικά βέβαια πράγματι υπάρχουν πλέον λόγοι αισιοδοξίας στο LA αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Αλλά βεβαίως ο κυριότερος λόγος αισιοδοξίας είναι ο Lebron, ο άλλος δρόμος μέσω αποκλειστικά των Lonzo, Ingram κλπ είναι πολύ πιο δύσκολος.


Το εχω αναλυσει το σκεπτικο μου και αλλου πανω σε αυτο. Αν θες, μπορεις να το διαβασεις. Πιστευεις οτι πραγματικα θα ειχε αποτελεσμα μια τετοια κινηση; Τι ειναι μεγαλυτερο; Το αναμενομενο κερδος ή ο κινδυνος;
SG3ptshooter
Να πω σύντομα κάτι για την ιστορική αστοχία του Ball, δεν προσπαθώ να τη δικαιολογήσω, αλλά δε μπορώ να διαβάζω ανοησίες για το πως αποδείχθηκε ήδη πως είναι bust. Κι ας μου τη δίνει κι εμένα. Ο Ball στο κολέγιο έριχνε συντριπτικά περισσότερα τρίποντα από δίποντα, γι' αυτό λέμε προκαταβολικά πως δεν έχει Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ finish στο drive και αυτή τη στιγμή επιχειρεί 7.3 δίποντα ανά παιχνίδι σε συνθήκες ΝΒΑ, αντίστροφα περισσότερα από τρίποντα, όλα σε χειρότερες συνθήκες και με γενικό green light. Κάπου φταίει κι η χρησιμοποίησή του ή αν θέλετε η υπέρμετρη ελευθερία κινήσεων που έχει σε ένα πακέτο guards που με τον αποχαιρετισμό του Russell είναι ίσως το λιγότερο ικανό στο σκοράρισμα στη λίγκα, ακόμα κι αν βγάλεις το Ball ίσως..

Οποιοσδήποτε rookie οποτεδήποτε τελείωνε μια σεζόν με 6 rebounds, 7 assists, 1 steal κι 1 block θα ήταν επίδοξος All-Star κι οποιοσδήποτε rookie τελείωνε τη σεζόν με 30% fg δε θα έμοιαζε να ανήκει στη λίγκα. Αυτό είναι εξ αρχής το μέγεθος της παραδοξότητας του Ball σα project. Συνεχίζω να πιστεύω πως το περσινό ποσοστό στα δίποντα δε σημαίνει τίποτα, αλλά όσο δεν βρίσκει τον περσινό του εαυτό απ' την περιφέρεια θα έχει πρόβλημα. Στους Bruins όμως ήταν πιο εύκολο να βρίσκει open looks και είχε και την αυτοπεποίθηση να σηκώνεται από απρόσμενα μακριά. Η μπάλα πρέπει να φύγει απ' τα χέρια του περισσότερο για να είναι πιο αποτελεσματική η ομάδα γύρω του, ο ίδιος και όλοι μαζί μέσα απ' αυτό.

Φοβάμαι πως οι Lakers δεν είναι το καταλληλότερο franchise για ένα τέτοιο prospect, οι φίλοι των Lakers, η σχέση του παίκτη με την ομάδα ως homegrown και fan, το μέλλον των Lakers και η ανάγκη κάποιων επαγγελματιών "ειδικών" να θάβουν στα τυφλά αρκεί να θάβουν γιατί good news -> no news είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απ' το πόσο άστοχα έχει ξεκινήσει ο ναι κοιμήσης, ναι χωρίς drive, αλλά το παραβλέπατε ή δεν το ξέρατε καν και τον Ιούνιο πανηγυρίζατε, ναι πολύ ανέτοιμος και αμυντικά παίκτης.

Η πλειοψηφία των top picks είναι συνεχώς freshmen πια και είναι πολύ πολύ δύσκολο να είναι έτοιμοι στα 19 τους χρόνια να σηκώνουν ομάδες απ' τις 20 νίκες και να τις τραβάνε στις 50+ επειδή το περιμένει ο κάθε Magic και ο παλαβός πατέρας τους. Δε θα συμφωνούσα όμως με τη χρήση της λέξης "υπομονή", μια λέξη που αντιπαθώ και συχνά κρύβει αδυναμία δράσης και δικαιολογίες. "Λογική" χρειάζεται. Ο Lonzo είναι μικρότερος απ' τον Κόνιαρη διάολε, αν είναι έτσι να πάει κι αυτός να σώσει τους Knicks..
pan24
Καταρχην να πω οτι δεν συμφωνω με τον καθολικο ισοπεδωτισμο

Ομως το προβλημα για οσους κανουν κριτικη προκυπτει απο την εικονα του Tatum που ηταν το ετερο τοπ 3 πικ(τον fultz δεν τον βαζω γιατι ουσιαστικα δεν εχει παιξει ακομα λογω τραυματισμου και στα 4 που επαιξε επαιζε τραυματιας) αλλα και τον De'Aaron Fox,το αμεσως επομενο PG που επιλεχθηκε στο draft
Ολοι αυτοι εχουν την ιδια ηλικια +/- 3-4 μηνες διαφορα(νομιζω ο μικροτερος απο αυτους ειναι ο Tatum)

Τα νουμερα του ειναι μεν εντυπωσιακα στους τομεις πλην του σκορ αλλα τα ποσοστα του ειναι τραγικα ενω εχει και καποια θεματα στην αμυνα(με τιποτα βεβαια δεν ειναι αυτο το κυριο προβλημα του).Απο μονα τους τα ποσοστα δεν λενε κατι,θα μπορουσε να ειναι ενα κακο διαστημα,αγχος η οτιδηποτε παρομοιο

Προβληματιζει ομως γιατι ειναι ακριβως οσα ελεγαν στα scouting reports
Ηξερε και η κουτση μαρια οτι δεν μπορει να τελειωσει σε drive και λογω τραγικα αργου release δεν εχει καθολου mid range

Επισης υπηρχαν αμφιβολιες κατα ποσο θα μπορουσε να μεταφερει το καλο ποσοστο του στο τριποντο σε επιπεδο nba για προφανεις λογους

Εκτος απο την διαφορα αποσταση κολλεγιο-nba εχει τραγικα αργο release(ναι το ξαναειπα)που σημαινει οτι πολυ δυσκολα θα καταφερει να εκτελεσει με αμυντικο σε κοντινη αποσταση
Ομως αληθεια ως PG με την μπαλα στα χερια που ειναι γνωστο οτι δεν μπορει να τελειωσει κοντα στο καλαθι ποσες ευκαιριες θα εχει για ελευθερο τριποντο?

Δεν θεωρω καθολου παραδοξο το οτι σουταρει περισσοτερα διποντα απο τριποντα
Οι αμυνες τον ξερουν και του δινουν το drive που δεν μπορει να τελειωσει

Bust δεν ειναι ακομα,τετοια συζητηση θα μπορει να ξεκινησει αν τελειωσει ετσι την σεζον
Πιο σωστο θεωρω το nbadraft.net που στο scouting report του απο το καλοκαιρι λεει Nba Comparsion:Jason Kidd/Ricky Rubio
Αν καταφερει να φτιαξει το σουτ και το τελειωμα εχει ταβανι Kidd,αλλιως θα εχει ταβανι να γινει μια εκδοση Rubio
SG3ptshooter
QUOTE(pan24 @ Nov 9 2017, 20:47 ) *
Ομως το προβλημα για οσους κανουν κριτικη προκυπτει απο την εικονα του Tatum που ηταν το ετερο τοπ 3 πικ(τον fultz δεν τον βαζω γιατι ουσιαστικα δεν εχει παιξει ακομα λογω τραυματισμου και στα 4 που επαιξε επαιζε τραυματιας) αλλα και τον De'Aaron Fox,το αμεσως επομενο PG που επιλεχθηκε στο draft
Ολοι αυτοι εχουν την ιδια ηλικια +/- 3-4 μηνες διαφορα(νομιζω ο μικροτερος απο αυτους ειναι ο Tatum)

Kαι γι' αυτούς εξίσου μικρό είναι το δείγμα, θα μπορούσες να ισχυριστείς πως έχουν και καλύτερες συνθήκες με διαφορετικό τρόπο ο καθένας και αν δεν θα λέγαμε πως περιμέναμε να είναι πιο έτοιμοι, σίγουρα ο Lonzo έμοιαζε προκαταβολικά αυτός με τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη αστάθεια και ταυτόχρονα είναι αυτός απ' τον οποίον όλοι περιμένουν τα περισσότερα στο χαρτί, στο μάτι και στο impact, το πρώτο αποδεικνύεται δύσκολο και το τρίτο είναι απλά ουτοπικό.
QUOTE(pan24 @ Nov 9 2017, 20:47 ) *
Τα νουμερα του ειναι μεν εντυπωσιακα στους τομεις πλην του σκορ αλλα τα ποσοστα του ειναι τραγικα ενω εχει και καποια θεματα στην αμυνα(με τιποτα βεβαια δεν ειναι αυτο το κυριο προβλημα του).Απο μονα τους τα ποσοστα δεν λενε κατι,θα μπορουσε να ειναι ενα κακο διαστημα,αγχος η οτιδηποτε παρομοιο

Αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση, τα νούμερά του πλην του σκορ είναι εντυπωσιακά.
QUOTE(pan24 @ Nov 9 2017, 20:47 ) *
Εκτος απο την διαφορα αποσταση κολλεγιο-nba εχει τραγικα αργο release που σημαινει οτι πολυ δυσκολα θα καταφερει να εκτελεσει με αμυντικο σε κοντινη αποσταση
Ομως αληθεια ως PG με την μπαλα στα χερια που ειναι γνωστο οτι δεν μπορει να τελειωσει κοντα στο καλαθι ποσες ευκαιριες θα εχει για ελευθερο τριποντο?

Συνεχίζω να πιστεύω πως σε μια λίγκα που υπερβάλλει πλέον με το τι σημαίνει το ποσοστό απ' το τρίποντο, αν αποδειχθεί πως την "πάτησαν" οι Lakers, απ' αυτό το ποσοστό που είχε πέρυσι ο Lonzo την πάτησαν στο μέγιστο βαθμό. Θα μου είναι δύσκολο να τους "κράξω" και στο μέλλον, πόσο μάλλον τόσο σύντομα.

Η διαφορά στην απόσταση δεν παίζει τόσο ρόλο, έριχνε συχνότατα από πολύ μακριά. Η προϊστορία του στο high school ήταν μέτρια, αυτό περισσότερο, επίσης το UCLA ήταν αναλογικά έστω καλύτερη επίθεση απ' τους Lakers στο να γυρνάει τη μπάλα, ο Lonzo δεν είχε μόνιμα τη μπάλα, ο Lonzo έριξε πολλά catch n shoot, είχαν μεγάλη έμφαση στο transition και στους δύο χρόνους και ο Lonzo έπαιξε πολύ λιγότερα screen plays απ' ότι θα φανταζόταν κανείς. Άρα δεν πιστεύω πως το να του δίνεις screens και να του λες κάνε είναι η λύση, ούτε ο rookie Harden δε θα μπορούσε να το κάνει 35 λεπτά, κανείς rookie αυτή τη στιγμή όταν βλέπεις το 3/21 του Mitchell και τα παιχνίδια που δεν βρίσκει momentum o Fox, πόσο μάλλον ένας παίκτης τόσο υπό κατασκευή όσο λίγοι στη λίγκα, με ένα σουτ που χρίζει προσαρμογής όπως κι άλλων παικτών, κάποιοι εκ των οποίων κατάφεραν τεράστια βελτίωση. Η διαφορά είναι στο περιβόητο πιθανό "ταβάνι" πέρα απ' το σουτ. Πολλές φορές έχει πάρει παραπανίσια σουτ, έως και τα περισσότερα της ομάδας ενώ είναι απ' τους χειρότερους σε ικανότητα αυτή τη στιγμή, όχι μόνο σε ποσοστά, scorers που παίζουν 24+ λεπτά, είναι miscast, πρέπει να παίξει και spot, πρέπει να παίξει και off-guard, πρέπει να πάρουν περισσότερο τη μπάλα να δημιουργήσουν ανισορροπίες με screen ή iso οι υπόλοιποι.
QUOTE(pan24 @ Nov 9 2017, 20:47 ) *
Πιο σωστο θεωρω το nbadraft.net που στο scouting report του απο το καλοκαιρι λεει Nba Comparsion:Jason Kidd/Ricky Rubio
Αν καταφερει να φτιαξει το σουτ και το τελειωμα εχει ταβανι Kidd,αλλιως θα εχει ταβανι να γινει μια εκδοση Rubio

Επιμένω καιρό πως δε μ' αρέσει η σύγκριση με Kidd, γενικά, και το Rubio προφανώς έχει μεγάλη διαφορά αλλά δείχνει τη δυσκολία του να παίξεις μεγιστοποιημένο ρόλο χωρίς να είσαι έστω επαρκώς go-to-guard στο σύγχρονο ΝΒΑ.

Ως απάντηση έλαβα κι αυτό, χωρίς σχόλιο:
http://nba.sport24.gr/article/4925289/lonz...s-stin-katifora
Manimal
Εγώ τον είχα για πολύ χειρότερο. Για πάτο. Αλλά αναθεωρώ. Μπορεί να δυσκολεύεται να βάλει το καλάθι, η ευκολία όμως που φτάνει μέχρι μέσα είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό ικανοποιητική έως άριστη, δημιουργώντας μεγάλη ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα. Ακόμα και χθες η κατά τεκμήριο πιο αποτελεσματική άμυνα της λίγκας έδειχνε να μην έχει λύσεις στο μαρκάρισμα του Lonzo. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να βάζει και την μπάλα στο καλάθι και τότε πραγματικά θα μιλάμε υπό άλλο πρίσμα, με δεδομένο ότι τα υπόλοιπα νούμερα είναι ήδη εντυπωσιακά για ρούκι. Δεν κάνω καν αναφορά για τις σουτερικές του ικανότητες και αν μπορέσει να γίνει κάποια στιγμή ικανός σουτέρ, μόνο και μόνο με τον άθλιο μηχανισμό που έχει.
Δεν συμφωνώ ότι βρίσκεται σε κακή ομάδα για την εξέλιξή του. Ίσα ίσα είναι από τις ελάχιστες ομάδες που θα μπορούσαν να του δώσουν τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο και ασυλία από την αρχή για να ωριμάσει.
gerorge
Τα κακα ποσοστα του Ball απο την περιφερεια εχουν 2 αναγνωσεις.Η μια ειναι οτι ακομα δεν εχει βρει τον εαυτο του και γι αυτο δεν ειναι ευστοχος.Η αλλη βεβαια και κατ'εμε πιο πιθανη ειναι οτι εκτος απο το οτι εχει αργο release,με τον τροπο που σουταρει δεν μπορει να σουταρει με την καμια μετα απο σταθερη τριπλα με αμυντικο σε σχετικα κοντινη αποσταση.Γενικα οσο συνεχιζει με αυτη τη μηχανικη δε νομιζω οτι θα μπορει να βαζει κατι αλλο εκτος απο τα αρκετα ελευθερα,και απο τη στιγμη που δεν ειναι ακομα υποφερτος finisher.Επισης εκτος απο το vision δεν βεπω κατι πανω του που να τον κανει τοσο promising ωστε να πεις οτι θα τα ξεπερασει αυτα μεγαλωνοντας και ωριμαζοντας.Average αθλητικοτητα,average σουτ κυριως λογω μηχανικης,εξαιρετικο vision και στην καλυτερη average εως κακος αμυντικος.Δυστυχως η ικανοτητα στην πασα δεν ειναι ικανη να δικαιολογησει ενα 2ο πικ,γιατι ακομα και οι Ρουμπιο,Ροντο μια αμυνα την επαιζαν.Φυσικα μπορει απλα να εχει σε shooting slump και να αρχισει να καιει την υπολοιπη σεζον,απλως ειναι καποια στοιχεια που τον δυσκολευουν να κανει κατι τετοιο
T.W.Is.M.
Επειδη η συγκριση με τον Kidd ειχε γινει και στο δικο μου μυαλο, ειπα να κοιταξω τι ειχε κανει ο Kidd στη ρουκι σεζον του.
11,7 ppg-5,4 rpg-7,7 apg-1,9 spg με 38,5% fg(27,2% 3p) και 69,8% ft. Νουμερα καλυτερα απο αυτα του Ball μεχρι στιγμης, αλλα συγκρισιμα. Αυτο που δε φαινεται στα νουμερα αυτα ειναι οτι ο Kidd ηταν 1 χρονο μεγαλυτερος οταν μπηκε στο πρωταθλημα, αλλα και οτι μπηκε σε μια ομαδα που ηταν οτι χειροτερο ειχε παρουσιαστει στο ΝΒΑ μετα τους Sixers του αρνητικου ρεκορ(9-73 αν θυμαμαι καλα). Οι Mavericks του 1994 ηταν εμφανως χειροτεροι απο τους Lakers του 2017, πραγμα που εδινε στον Kidd μεγαλυτερη ελευθερια. Καταφερε βεβαια να τους βελτιωσει αρκετα και μενει να δουμε αν η παρουσια του Ball θα συνδυαστει με αναλογη βελτιωση και για τους φετινους Lakers. Το πλεονεκτημα του σημερινου κοουτς των Bucks ηταν το σωμα του, που ηταν πιο ετοιμο απ αυτο του Ball. Γι αυτο και θα πρεπει να περιμενουμε τον Ball περισσοτερο για να ειναι ετοιμος να φτασει στο peak του.
Ο δε Rubio που αναφερθηκε επισης σαν συγκρισιμο μεγεθος ειχε μια ρουκι σεζον παρομοια με αυτη του Kidd. 10,6-4,2-8,2-2,2 με 35,7% fg, 34% 3p, 80,3% ft. Μπηκε στην ιδια ηλικια με τον Kidd, αλλα με μια μεγαλη διαφορα. Προερχοταν απο γεματες σεζον στην Ευρωπη και μαλιστα στην Μπαρτσελονα, σε υψηλοτερο δηλαδη επιπεδο απο αυτο του NCAA. Γι αυτο και μεχρι περσι δε βελτιωσε τις επιδοσεις του. Περσι μαλιστα καταφερε για πρωτη φορα να σουταρει με πανω απο 40%! Φετος παιζοντας σε μια ομαδα χωρις επιθετικο ταλεντο ουσιαστικα εχει καταφερει να ξεκινησει με πολυ βελτιωμενα επιθετικα νουμερα.
Μεταξυ των 3 ο Ball εχει θεωρητικα τα περισσοτερα περιθωρια βελτιωσης σε σχεση με την πρωτη σεζον. Και γιατι βρισκεται χαμηλοτερα απ τους αλλους δυο, αλλα και γιατι προερχεται απο το χαμηλοτερο επιπεδο ανταγωνισμου μεταξυ των 3(με την παραδοχη οτι 1 χρονος NCAA<2 χρονια NCAA<3 χρονια EL). Η ανετοιμοτητα που δειχνει μεχρι στιγμης δε μου λεει τιποτα, Θυμαμαι τον περσινο Ingram και τον συγκρινω με το φετινο. Δεν εχουν καμια σχεση. Δεν αποκλειω να δουμε αναλογη διαφορα και στον Ball του 2019. Οσο για τον κακο μηχανισμο, ειναι εμποδιο στο να φτιαξει ενα αξιοπιστο μακρινο σουτ, δεν ειναι ομως απαγορευτικο.
yorgos
Εγώ δε θα ήμουν καθόλου αισιόδοξος αν συμπαθούσα τους Λέικερς. Θεωρώ πως έχουν κάνει πολύ κακές επιλογές στα ντραφτ, είναι πολύ μετριότεροι των προσδοκιών τους οι πιτσιρικάδες. Ένας ΛεΜπρόν τους σώζει και αν. Οι πιθανότητες που δίνω να γίνουν contender οι Λεϊκερς περιμένοντας να ταβανιάσουν οι μικροί τους είναι απειροελάχιστες. Και δε θεωρώ καν πως ο Λόνζο είναι το βασικό πρόβλημα, συνολικά η αναλογία hype/realisti perspectives είναι 10 προς 1. Τόσο που μου είναι αδιάφορο και να τους βλέπω. Κάτι Μινεσότες και -κυρίως- Σίξερς από την άλλη είναι σέξι θέαμα, ομοίως και οι Μπακς.
Quincy
Είναι πολύ μικρό το δείγμα των 10 αγώνων για έναν rookie. Ακόμα και να μην βελτιωθούν αρκετά φέτος τα ποσοστά του -που κι αυτό πιθανό είναι-, του χρόνου θα είναι καλύτερα. Βέβαια ο όντως κακός μηχανισμός του σουτ του δεν νομίζω να του επιτρέψει κάτι ψηλότερο από το league average οπότε το αδύνατο σημείο του θα είναι πάντα το σκοράρισμα (όπως ήταν για τον Kidd που γίνεται η "σύγκριση"). Με έναν go-to scorer στην περιφέρεια αυτή η αδυναμία θα φαίνεται λιγότερο.

Γενικά σαν project για την ηλικία, το μέγεθος και το court vision που έχει είναι ενδιαφέρον. Δεν νομίζω ότι θα γίνει ποτέ το Νο1 σε playoff-contender ομάδα -αν αυτό περιμένουν οι Lakers από τον Ball- αλλά μπορεί να γίνει ένας παίκτης με μεγάλο impact σε μια τέτοια.
Zephyr
Εγώ δεν ήξερα τι να περιμένω από τον Lonzo αν και η εικόνα του σήμερα δεν μου φαίνεται παράλογη. Θέλει πολλή δουλειά στο κορμί γιατί αν και το ύψος του είναι καλό, μυικά είναι φτερό στον άνεμο. Θέλει σίγουρα δουλειά και στο σουτ, δεν είναι κάτι που δεν φτιάχνει αν δουλευτεί σωστά, ο Αντετοκούμπο και ο Όττο Πόρτερ π.χ. ήξεραν να σουτάρουν όταν μπήκαν στην λίγκα? Και χωρίς να υπονοώ κάποια μελλοντική σύγκριση, στο παρελθόν οι Πέιτον και Κιντ ήταν ο ορισμός του άσουτου pg και είδαμε πως εξελίχθηκαν.
Για μένα έπρεπε να ξεκινάει από τον πάγκο,θέλει ένα πιο έμπειρο pg η ομάδα και τον Lonzo να προετοιμάζεται για του χρόνου να δώσει τα διαπιστευτήρια.
Περισσότερο με προβληματίζει το κατα πόσο μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη ο Ingram παρά το ταβάνι του Lonzo.
Air Kef
Κάτι ποστς για το ποια ομάδα είναι ο Ολυμπιακός στο ΝΒΑ και το πόσοι φίλοι των Λέικερς ειναι και Ολυμπιακός μεταφέρθηκαν εδώ.
RipCity
Ball ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κάνει triple double. Έχει μάλιστα και 8 τάπες και 6 κλεψίματα στα τρία τελευταία παιχνίδια του. Κι ο Χάρης ο Σταύρου του Nba Greece αναρωτιέται αν πρέπει να κάνει κάποια αλλαγή στο rotation ο Walton επειδή δε σουτάρει καλά ο Ball στα 19 του χρόνια.
gerorge
Εχω την εντυπωση οτι ο Bledsoe τον εχει κανα μαγκα τον Ball.19-39 σουτ εναντιον του και Triple double μεσους ορους στα 2 παιχνιδια.Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ή αν ευθυνεται ο ιδιος αφου δεν ειδα κανενα απο τα 2 παιχνιδια αλλα και παλι εντυπωσιακο αν αναλογιστει κανεις τα ποσοστα του Μπολ στα υπολοιπα παιχνιδια
Zephyr
QUOTE(RipCity @ Nov 12 2017, 12:28 ) *
Ball ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κάνει triple double. Έχει μάλιστα και 8 τάπες και 6 κλεψίματα στα τρία τελευταία παιχνίδια του. Κι ο Χάρης ο Σταύρου του Nba Greece αναρωτιέται αν πρέπει να κάνει κάποια αλλαγή στο rotation ο Walton επειδή δε σουτάρει καλά ο Ball στα 19 του χρόνια.


Στο ΝΒΑ Greece μπαίνω μόνο για κανένα στατιστικό. Τα άρθρα τους τα έχω κόψει γιατί μου ανεβάζουν την πίεση κάθε φορά.
Πραγματικά, τα παιδιά του forum που έχουν αναλάβει τις παρουσιάσεις και τα αφιερώματα του ΝΒΑ είναι κάτι εκατομμύρια levels πάνω από τον κάθε Σταύρου.
Tobias Funke
QUOTE (jasonick @ Nov 21 2017, 18:34 ) *
Η ομάδα μου στο fantasy εγκρίνει τον παραπάνω πίνακα και παρακαλεί να τον δει και ο Walton μπας και παίζει πάνω από 20 λεπτά ο Randle. tongue.gif Βτς, μόνο 13 παίκτες έχουν παίξει πάνω από 30 λεπτά και έχουν λιγότερα από 0,5 κλεψίματα και 0,3 τάπες ανά παιχνίδι. Ο Kuzma είναι ένας από αυτόυς.
κλικ


"I don’t have the five positions anymore," Celtics coach Brad Stevens said. "It may be as simple as three positions now, where you’re either a ball-handler, a wing or a big.

Τα 4άρια δεν υπάρχουν πια, τα πάτησε το τρένο. Είσαι πλέον είτε 3άρι, είτε 5άρι. Ο Randle είναι 5άρι. Το θέμα λοιπόν είναι αν μπορεί να είναι ο βασικός σου για το μέλλον (όχι) ή αν θα έρχεται από τον πάγκο, energy guy, κλπ, ρόλος στον οποίο δείχνει μια χαρά. Αλλά πληρώνεις λεφτά βασικού για τον 7ο-8ο παίκτη σου? Για μένα το σερί καλών παιχνιδιών του και οι συμπαθητικές εμφανίσεις του Clarkson, είναι μια καλή ευκαρία μπας τσιμπήσει κανείς και το συμβόλαιο του Deng. tongue.gif

Βασικά έχουν τόσα ερωτήματα οι Lakers, που αυτό θα το έβαζα τρίτο-τέταρτο στη σειρά. Πρέπει να αποφασίσουμε αν είναι καλός παίκτης ο Ingram, τι θα κάνουμε με Ball, που θα δωθούν τα λεφτά το καλοκαίρι, κ.α.
geo82
QUOTE (Zephyr @ Nov 12 2017, 16:29 ) *
Στο ΝΒΑ Greece μπαίνω μόνο για κανένα στατιστικό. Τα άρθρα τους τα έχω κόψει γιατί μου ανεβάζουν την πίεση κάθε φορά.
Πραγματικά, τα παιδιά του forum που έχουν αναλάβει τις παρουσιάσεις και τα αφιερώματα του ΝΒΑ είναι κάτι εκατομμύρια levels πάνω από τον κάθε Σταύρου.


Ούτε καν για στατιστικά πλέον. Συμφωνώ απολύτως στην τελευταία πρόταση.
SG3ptshooter
Eίχα διαφωνήσει με το πόσο κατάλληλο είναι το Los Angeles για το Lonzo, αλλά μεγάλο πρόβλημα θα είναι για πάντα κι ο LaVar:
QUOTE
LaVar Ball: 'Lakers don't know how to coach Lonzo, they're soft'
Air Kef
QUOTE(SG3ptshooter @ Nov 22 2017, 20:58 ) *
Eίχα διαφωνήσει με το πόσο κατάλληλο είναι το Los Angeles για το Lonzo, αλλά μεγάλο πρόβλημα θα είναι για πάντα κι ο LaVar:


Το πρόβλημα δεν είναι ο Λαβάρ αλλά τα μίντια και αυτοί που του δίνουν σημασία.

Και στην Ελλάδα (ακολουθεί ποδοσφαιρικό παράδειγμα αλλά είναι κατάλληλο) έβγαινε ο πατέρας του Χούτου και έλεγε για τον Αλεξανδρή και την γιο του την Φεράρι, έπεσε το γέλιο της αρκούδας, τον δούλευε όλη η Ελλάδα και δεν ξανακούσαμε ποτέ γι'αυτόν. Στις ΗΠΑ βγαίνει ο Λαβάρ και λέει τα δικά του με αποκλειστικό σκοπό του προκαλέσει και να προωθήσει την ΒΒΒ εταιρεία του και το branding που χτίζει και το βλέπεις να αναπαράγεται ακόμα και από σοβαρά σάιτ.

Πιστεύω οι Λέικερς το ξέρουν και δεν ασχολούνται, σίγουρα το ξέρει και ο Λόνζο και γιαυτό δεν μιλάει καθόλου και για κανέναν για να μην προκαλεί ο ίδιος. Καταλήγω, ότι και να λέει ο Λαβάρ, δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα.
SG3ptshooter
Θα με κάνετε να γίνω Λότζος... Rotoblurb:
QUOTE
he's actually been decent on the road. In his eight road games, he has a sub-par 45.8 TS%, but that plummets to a historically bad 30.6 TS% when he's at Staples Center.
koostas
QUOTE (Air Kef @ Nov 23 2017, 00:13 ) *
Το πρόβλημα δεν είναι ο Λαβάρ αλλά τα μίντια και αυτοί που του δίνουν σημασία.

Και στην Ελλάδα (ακολουθεί ποδοσφαιρικό παράδειγμα αλλά είναι κατάλληλο) έβγαινε ο πατέρας του Χούτου και έλεγε για τον Αλεξανδρή και την γιο του την Φεράρι, έπεσε το γέλιο της αρκούδας, τον δούλευε όλη η Ελλάδα και δεν ξανακούσαμε ποτέ γι'αυτόν. Στις ΗΠΑ βγαίνει ο Λαβάρ και λέει τα δικά του με αποκλειστικό σκοπό του προκαλέσει και να προωθήσει την ΒΒΒ εταιρεία του και το branding που χτίζει και το βλέπεις να αναπαράγεται ακόμα και από σοβαρά σάιτ.

Πιστεύω οι Λέικερς το ξέρουν και δεν ασχολούνται, σίγουρα το ξέρει και ο Λόνζο και γιαυτό δεν μιλάει καθόλου και για κανέναν για να μην προκαλεί ο ίδιος. Καταλήγω, ότι και να λέει ο Λαβάρ, δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα.


το ποδοσφαιρικο σου παραδειγμα, ομως, καταδεικνυει και το προβλημα
ο χουτος στα νιατα του θεωρουνταν ενα τεραστιο ταλεντο, που , και εξαιτιας του πατερα του και των κακων επιλογων στις οποιες τoν ωθησε, καταντησε στα 30 του παικτης του survivor
aegeansheed
MONO-STOP. Προσπάθειες για περιορισμό του φαινομένου ΛαΒαρ εντός Stapless από τους Lakers
QUOTE
Lakers enforcing so-called 'LaVar Ball rule' at Staples Center
5:08 PM EET
Chris Haynes
ESPN Staff Writer

In what many employees at Staples Center view as the "LaVar Ball rule," this season the Los Angeles Lakers are enforcing "an existing policy" that no longer allows members of the media to congregate in a section of the arena among family and associates of players after games.

Family, friends and agents wait for players in the seats behind the basket closest to the visiting team's locker room at the conclusion of games. Interviews conducted in that designated area and near the tunnel leading to the arena corridors are now forbidden.

In prior years, media socialized and, at times, interviewed individuals in that sector without interference. If a media member is recognized in that area now, arena security or Laker staffers direct that he or she leave the area.

"It's not a new policy; it's an existing policy," a team spokesperson told ESPN. "There has been more media presence in that area than before. That section is strictly for family and guests of players. It's a privacy concern."


The Lakers are enforcing an existing policy that forbids members of the media to congregate in a section of the Staples Center with family and associates of players after games. Many employees at Staples Center consider it the "LaVar Ball rule." Jovan Buha/ESPN
LaVar Ball, the father of Lakers rookie point guard Lonzo Ball, is also not permitted to do interviews on the court, something he did on opening night after the LA Clippers defeated the Lakers 108-92. The league's rule is that an individual must be credentialed in order to enter onto the court. LaVar Ball hasn't done an on-court interview since.

A handful of rival front-office executives deem this matter as a necessary reinforcement to prevent LaVar Ball from having a routine postgame platform in which he's occasionally critical of the team.

In mid-November after a game, LaVar Ball told Bleacher Report that the Lakers' coaching staff should take a specific approach to coaching his son: Be tougher on him.

"They're soft. They don't know how to coach my son," Ball told the website. "I know how to coach him. I tell him to go get the victory. Stop messing around."

Lakers head coach Luke Walton was forced to respond at the time: "I will say this: I think that he has done a phenomenal job as a father with Lonzo because Lonzo is a special young man; he's selfless, he's unselfish, his teammates love him and he cares about them and plays the game the right way. So he has done a great job with that. But we are not concerned with what parents think of how we are coaching the team. We are contented with the team and what is best for the team and how we can continue to get better."

On Wednesday following a 127-123 loss in overtime to the Golden State Warriors, in a postgame interview with ESPN, LaVar Ball said Julius Randle should have passed the ball ahead to his son in transition for a potential game-winner and he questioned Walton's decision to call a timeout.

"I'll tell you the crucial point. When Julius [Randle] got that ball at the end, he should have thrown it forward. Lonzo had a wide-open layup. Or 3-pointer. That's game. It wouldn't have gone to overtime. That was game ... Julius tried to take too many dribbles, then they fouled him, or they called timeout. But if he would have thrown the ball ahead, coach wouldn't have called a timeout. Even if he did, he can't call it because the ball's in the air. Lonzo's running the lane, game over. That's the best time to score.

"... But every time they score two 3-pointers, it's a game of runs. Don't call timeout, because that's means you're scared. You make two 3-pointers on me, I got two more to come...Do the Big Baller move. Don't call no timeouts."

Retired Lakers forward A.C. Green, a good friend of Magic Johnson, recently told TMZ that he has no issue with what LaVar Ball said about Randle and Walton.

"I don't think he has any affiliation with the Lakers ... but he has an opinion," Green said in the interview. "And you guys keep giving him the opportunity to share his opinion, and you should ... He's going to do what he does."

Last week, apparently unrelated to LaVar Ball, the Lakers implemented a new protocol barring media personnel, with the exception of those doing TV live shots, from sitting in the courtside seats on the Lakers' end of the court while players are getting pregame work in.
geo82
Kobe night σήμερα στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές. Η φανέλα του Mamba θα βρεθεί στην οροφή του γηπέδου δίπλα σ' αυτές των υπόλοιπων θρύλων της ομάδας.
SG3ptshooter


Kι άλλο καρίερ χάι. Η καλύτερη αγωνιστική μέρα της σεζόν; Σίγουρη υποψηφιότητα.

Μ΄άρεσε αυτός στη Utah απ' τις κασέτες αλλά ήταν φοβερά μη consistent στο χαρτί, είναι τρομερό το πόσο έτοιμος έδειξε σερί απ' τον Ιούλιο ως τώρα.
SG3ptshooter
Ποιος καλύτερος τρόπος να ανοίξει το 2018 από posterγιά Caruso! Nαι οκ προφανώς το πρώτο ΝΒΑ πράγμα που είδα φέτος ήταν Dunn, το πρώτο που postάρει κάποιος ας πούμε.




cool.gif
koostas
τελευταιοι οι λεικερς πλεον?????????

και μεγαλη απογοητευση με μπολ, σκεφτονται, λενε καποιοι απο αμερικα, να τον στειλουν αναπτυξιακη λιγκα του χρονου...
T.W.Is.M.
QUOTE(koostas @ Jan 1 2018, 21:29 ) *
τελευταιοι οι λεικερς πλεον?????????

και μεγαλη απογοητευση με μπολ, σκεφτονται, λενε καποιοι απο αμερικα, να τον στειλουν αναπτυξιακη λιγκα του χρονου...


Αυτο θεωρω οτι ειναι για να το λεμε σε 3 μηνες απο σημερα.
Ακομα και το ρεκορ τους ειναι πλασματικο, ειναι φανερα καλυτεροι απο περσι. Απορω με το ρεκορ καποιων ομαδων παντως. Πώς γινεται να κερδιζουν μερικοι μερικοι...
RipCity
QUOTE (koostas @ Jan 1 2018, 20:29 ) *
τελευταιοι οι λεικερς πλεον?????????

και μεγαλη απογοητευση με μπολ, σκεφτονται, λενε καποιοι απο αμερικα, να τον στειλουν αναπτυξιακη λιγκα του χρονου...


τρολάρεις φαντάζομαι.
koostas
QUOTE (RipCity @ Jan 1 2018, 23:57 ) *
τρολάρεις φαντάζομαι.


οχι, επεσα σε 2-3 τετοια γραφεντα απο αμερικα
(οκ δεν εχω συνολικη εικονα- μπορει να επεσα σε 2-3 γραφικους, ή 2-3 στην αμερικη να ειναι σταγονα στον ωκεανο)..

το σκεπτικο τους -συμφωνα με αυτα που εγραφαν- ειναι να παρουν λεμπρον του χρονου, να τον αφησουν μονο του, και στην πορεια να βαλουν μπολ.. οτι με μπολ και τον βλακα πατερα του να πιεζει, ο λεμπρον δεν θα δεχθει να ερθει. .ενω τωρα θα του πουνε, ελα ηγετης, στελνουμε τον αλλον στην αναπτυξιακη, και αμα τα βρεις σκουρα τον φερνουμε ξανα πισω...
RipCity
QUOTE (koostas @ Jan 2 2018, 18:45 ) *
οχι, επεσα σε 2-3 τετοια γραφεντα απο αμερικα
(οκ δεν εχω συνολικη εικονα- μπορει να επεσα σε 2-3 γραφικους, ή 2-3 στην αμερικη να ειναι σταγονα στον ωκεανο)..

το σκεπτικο τους -συμφωνα με αυτα που εγραφαν- ειναι να παρουν λεμπρον του χρονου, να τον αφησουν μονο του, και στην πορεια να βαλουν μπολ.. οτι με μπολ και τον βλακα πατερα του να πιεζει, ο λεμπρον δεν θα δεχθει να ερθει. .ενω τωρα θα του πουνε, ελα ηγετης, στελνουμε τον αλλον στην αναπτυξιακη, και αμα τα βρεις σκουρα τον φερνουμε ξανα πισω...


lol αυτά δε τα λέει ούτε ο Τσουκαλάς.
pan24
Ποιος λεμπρον και πολυχρωμα αλογα
Αν η ομαδα ηταν σε επιπεδο να παλευει για εισοδο στην 8αδα θα ειχε λογικη να παει ο λεμπρον και μαζι με καποιον αλλο all star(παυλογιωργη) να τους σπρωξουν σε contender status

Τωρα αν εισαι ο λεμπρον και βλεπεις αυτη την εικονα τι νοημα εχει.Να πας για να σπαταλησεις τα τελευταια 1-2 χρονια απο το πραιμ σου με μονο ρεαλιστικο στοχο να μπεις στα πλει οφ?
Ακομα και μαζι να πηγαιναν παυλογιωργης-λεμπρον το καλοκαιρι contender δεν θα ηταν στην επομενη διετια ειδικα απο την στιγμη που δεν εχουν το φετινο πικ και με αυτους του δυο το καπ θα ταβανιαζε κατι που δεν θα επετρεπε αλλη ενισχυση
yorgos
QUOTE(koostas @ Jan 2 2018, 20:45 ) *
οχι, επεσα σε 2-3 τετοια γραφεντα απο αμερικα
(οκ δεν εχω συνολικη εικονα- μπορει να επεσα σε 2-3 γραφικους, ή 2-3 στην αμερικη να ειναι σταγονα στον ωκεανο)..

το σκεπτικο τους -συμφωνα με αυτα που εγραφαν- ειναι να παρουν λεμπρον του χρονου, να τον αφησουν μονο του, και στην πορεια να βαλουν μπολ.. οτι με μπολ και τον βλακα πατερα του να πιεζει, ο λεμπρον δεν θα δεχθει να ερθει. .ενω τωρα θα του πουνε, ελα ηγετης, στελνουμε τον αλλον στην αναπτυξιακη, και αμα τα βρεις σκουρα τον φερνουμε ξανα πισω...

Το μόνο που φαντάζομαι είναι να πήγε για Πρωτοχρονιά ο Αλέφας σε τίποτε Έλληνες στην Αστόρια να τον κεράσουν κεφτεδάκια, να έκανε ανάλυση ΚΑΙ για το μπάσκετ (ναι, το έχει ξανακάνει!), να τα έβαλε στο γουγλ μεταφραστή και να βγήκαν τα άνωθεν γραφόμενα.

Μπλέξαμε την Πρωτοχρονιά με την Πρωταπριλιά μου φαίνεται.
jvalin
Στο Αϊντάχο θα τον στείλουν να βόσκει πρόβατα. Ο αέρας του βουνού θα του κάνει καλό και θα γυρίσει πνευμονάτος και μπουκαδόρος.

Καλά το πάνε οι Λέικερς. Σκέφτομαι ότι ντραφτάρουμε Αΐτον με το πικ τους και ηδονίζομαι. icon_headbang.gif


Πέρα απ την πλάκα, ακολουθεί εύκολο πρόγραμμα. Λογικά θα τσιμπήσουν 2-3 νίκες μίνιμουμ στα επόμενα 7 παιχνίδια και θ ανέβουν λίγο.

vs Thunder
vs Hornets
vs Hawks
vs Kings
vs Spurs
@ Mavs
@ Grizzlies
T.W.Is.M.
QUOTE(jvalin @ Jan 2 2018, 22:12 ) *
Στο Αϊντάχο θα τον στείλουν να βόσκει πρόβατα. Ο αέρας του βουνού θα του κάνει καλό και θα γυρίσει πνευμονάτος και μπουκαδόρος.

Καλά το πάνε οι Λέικερς. Σκέφτομαι ότι ντραφτάρουμε Αΐτον με το πικ τους και ηδονίζομαι. icon_headbang.gif


Πέρα απ την πλάκα, ακολουθεί εύκολο πρόγραμμα. Λογικά θα τσιμπήσουν 2-3 νίκες μίνιμουμ στα επόμενα 7 παιχνίδια και θ ανέβουν λίγο.

vs Thunder
vs Hornets
vs Hawks
vs Kings
vs Spurs
@ Mavs
@ Grizzlies



Πλεμονατος θες να πεις... Μη σου πω εκτος απο μπουκαδορος θα γινει και μαρκαδορος!(θα μαρκαρει δηλαδη)

Παντως αν στο τελος επειδη λογο για tanking δε βλεπω, αφου πικ 1ου γυρου δεν εχουμε, αν στο τελος δεν περασουμε Μαβερικς, Σανς, Κινγκς και αν κανουν κανενα tank trade, τους Γκριζλιδες, θα σκισω τα πτυχια μου! θα λεγα και Τζαζ, αλλα αυτος o Mitchell δεν ειναι μονο καλος, ειναι και ετοιμος παιχτης.
jvalin
QUOTE (T.W.Is.M. @ Jan 3 2018, 00:46 ) *
Πλεμονατος θες να πεις... Μη σου πω εκτος απο μπουκαδορος θα γινει και μαρκαδορος!(θα μαρκαρει δηλαδη)

Παντως αν στο τελος επειδη λογο για tanking δε βλεπω, αφου πικ 1ου γυρου δεν εχουμε, αν στο τελος δεν περασουμε Μαβερικς, Σανς, Κινγκς και αν κανουν κανενα tank trade, τους Γκριζλιδες, θα σκισω τα πτυχια μου! θα λεγα και Τζαζ, αλλα αυτος o Mitchell δεν ειναι μονο καλος, ειναι και ετοιμος παιχτης.

Να τανκάρετε δεν υπάρχει περίπτωση. Ενδέχεται ωστόσο να κάνετε κάνα trade με το μυαλό στη free agency, το οποίο βραχυπρόθεσμα θα χει αρνητικό αντίκτυπο (πχ Κλάρκσον/Ραντλ). Αν πιστεύετε ότι το καλοκαίρι θα ψήσετε 2 εκ των Τζορτζ, ΛεΜπρον, Μπούγκι, Πολ ίσως και να αξίζει τον κόπο. Με τα τωρινά δεδομένα, ο Τζορτζ μοιάζει ψιλοσιγουράκι. Τρεις stars μαζί δε χωράνε εκτός κι αν κάποιος/κάποιοι εξ αυτών δεχτούν (υπέρμετρα) γενναίες μειώσεις. Δύο μαξ συμβόλαια χωράνε πολύ πιο εύκολα. Και πάλι όμως, αν ο ένας εκ των 2 είναι τουλάχιστον 10-year vet (ΛεΜπρον/Πολ), ίσως χρειαστεί να θυσιάσετε και τον Ραντλ και τον Κλάρκσον.

Σήμερα που μιλάμε, το projection για το cap δίνεται στα $101 μύρια.

1. ΛεΜπρον $35.350.000 (15-year vet, 35% του cap)
2. Τζορτζ $30.300.000 (8-year vet, 30% του cap)
3. Ίνγκραμ $7.484.256
4. Μπολ $7.461.960
5. Νανς $2.272.390
6. Κούζμα $1.689.840
7. Χαρτ $1.655.160
8. Κλάρκσον $12,500,000
9. $831.311 (rookie minimum)
10. $831.311
11. $831.311
12. $831.311
13. $831.311
14. $831.311
15. $831.311

SUM $104.532.783 > $101.000.000

Αξίζει να διώξετε Κλάρκσον-Ραντλ και να χαραμίσετε άσσετ(ς) για να ξεφορτωθείτε Ντενγκ με την ελπίδα ότι θα ρθει ο ΛεΜπρον?

Η απόφαση για Κλάρκσον μπορεί να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι. Απ την άλλη, το καλοκαίρι δε θα χετε leverage στα trades. Ο Ραντλ αν δε φύγει τώρα θα χαθεί χωρίς αντάλλαγμα (υποθέτοντας πάντα ότι θα συμφωνήσετε με Τζορτζ και έναν ακόμα σταρ).
RipCity
Θα μπορούσε να ψηθεί sign and trade με Pelicans για Boogie. Προφανώς Boogie>Lopez, αλλά κι οι Pelicans ούτε βλέπω να μπορούν να τον κρατήσουν αγωνιστικά, ούτε να τον αντικαταστήσουν μέσω free agency λόγω καπ. Στην προσπάθεια να κρατήσουν δυνατή ομάδα για να μη ζητήσει trade o Davis πιστεύω θα ναι απελπισμένοι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.