Η πρόβλεψη αρκετού κόσμου που θεωρούσε ότι η Μακάμπι θα κέρδιζε τον φετινό τίτλο με το θεαματικό μπάσκετ που παίζει, επιβεβαιώθηκε, καθώς η Μακάμπι κέρδισε την Ταού με 90-78 και πήρε το τρόπαιο σπίτι της για δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά.
Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που βγήκε MVΡ του τελικού, αυτό είναι το 3ο συνεχόμενο τρόπαιο (ένα με την Μπαρτσελόνα πρόπερσι και το δεύτερο πέρσι με την Μακάμπι).

Οι ισραηλινοί πήραν κεφάλι από νωρίς στο παιχνίδι με μπροστάρηδες του Γιασικεβίτσιους και Μπαστόν, που συνέχισε τις καλές εμφανίσεις από τον ημιτελικό.
Έτσι, το ημίχρονο έληξε με 50-39 υπέρ της Μακάμπι.
Η αναμενόμενη αντεπίθεση της Ταού ήρθε στο 3ο δεκάλεπτο με προσοχή στην άμυνα και σκοράρισμα από τους Σκόλα και Χάνσεν, και η διαφορά μειώθηκε στους 2 (62-60) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου.
Εκεί, ο Γιασικεβίτσιους πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τρίποντό του έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο που βρήκε την "ομάδα του λαού" να βρίσκεται μπροστά με 65-62.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Γιασικεβίτσιους συνέχισε να σκοράρει, ενώ την ίδια στιγμή η άμυνα της Μακάμπι σοβάρευε με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 90-78 και να βρει η κόρνα της γραμματείας τους παίχτες της Μακάμπι να πανηγυρίζουν.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 50-39, 65-62, 90-78.

Μακάμπι Τελ Αβίβ:
Σαρπ, Γκριν, Μπαστόν 18, Βούιτσιτς 13, Ντόταν 2, Σέλεφ, Πάρκερ 12, Χαλπερίν 2, Γιασικεβίτσιους 22(3), Μπέρσταϊν 2, Κόμματος 13(3).
Ταού: Ντάβιντ 4, Μασιγιάουσκας 13, Χάνσεν 13(3), Σκόλα 21, Καλντερόν 16(3), Βιντάλ 5, Σπλίτερ 6, Πριτζιόνι.


Δηλώσεις:
Σιμόν Μιζράχι (πρόεδρος Μακάμπι):
«Θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα, πάντοτε. Χτίζουμε πολύ καλές ομάδες, κάνουμε επενδύσεις χρημάτων και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Πάντα υπάρχει κίνητρο για μας να προσπαθούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει το όνομα Μακάμπι, τα αρχικά της οποίας σημαίνουν: “Πόσο μεγάλος είσαι Θεέ μου”, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει ν’ αγαπάς αυτή την ομάδα και να πολεμάς γι’ αυτή. Δεν γιορτάζουμε ποτέ πριν το ματς, αλλά μετά. Ο Κόμματος είχε πολύ μεγάλη προσφορά στην κατάκτηση του τίτλου και πρέπει να ξέρετε πως έπαιζε τραυματίας. Για παίκτες σαν τον Κόμματο είναι πολύ δύσκολο να παίξει σε μια ομάδα όπως η Μακάμπι. Θέλεις όχι μια, αλλά δύο μπάλες. Απόψε ήταν πολύ καλός όπως και στον ημιτελικό και έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία"

Πίνι Γκέρσον:
«Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω τώρα είναι να πιο πάρα πολύ, μέχρι να μεθύσω και μετά να συνεχίσω να πίνω. Η Μακάμπι παίζει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, ειδικά φέτος, γιατί έχει τους παίκτες να το κάνουν αυτό. Δεν ξέρω αν μπορούν οι άλλες ομάδες που ήρθαν σ’ αυτό το φάιναλ φορ να παίξουν όπως εμείς, ειδικά στην επίθεση. Σήμερα, όμως στον τελικό παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και αποδείξαμε πως μπορούμε να το κάνουμε»

Νέστορας Κόμματος: «Δεν ξέρω αν ήμουν ο ΜVP του πρώτου ημιχρόνου, μετά έπαιξα άμυνα όπως μου ζήτησε ο προπονητής μου. Θέλω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας... περιμένω τηλέφωνο. Επίσης θέλω ν’ ανέβει η ΑΕΛάρισας στην πρώτη Εθνική. Χαιρετίσματα στην όμορφη Θεσσαλονίκη»

Νίκολα Βούιτσιτς: «Δεν φοβηθήκαμε, είχαμε τον έλεγχο σε όλον τον αγώνα. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες που ξέρουν ν’ ανταποκρίνονται στην πίεση ενός τελικού. Είναι παίκτες τροπαίων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Είναι μεγαλύτερη επιτυχία από την περυσινή, γιατί πέρυσι ο τελικός έγινε μέσα στο σπίτι μας, ενώ τώρα οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες στη Μόσχα. Δεν ξέρω αν θα παραμείνω στη Μακάμπι, ή αν θα επιλέξω να σπάσω το συμβόλαιό μου για να μεταπηδήσω στο ΝΒΑ».

Άντονι Πάρκερ: «Τι να πω για τον Γιασικεβίτσιους; Είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης. Έχει κατακτήσει τα πάντα. Ο άνθρωπος είναι νικητής. Θα μπορούσα να πω πως είναι ο Μάικλ Τζόρνταν της Ευρώπης. Θέλω να του στείλω ένα μήνυμα. Θέλω να παραμείνει εδώ στη Μακάμπι. Είναι μέλος της οικογένειάς μας, τον αγαπάω, είναι φίλος. Αν θέλει βέβαια να πάει στο ΝΒΑ, όπου του ανήκει δικαιωματικά μια θέση -δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κερδίσει στην Ευρώπη- του εύχομαι καλή επιτυχία»

Ντέρεκ Σαρπ: «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τίτλου. Αυτή η Μακάμπι είναι η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας. Ο κάθε παίκτης ανεξάρτητα με το ρόλο του μπαίνει στο γήπεδο και δίνει το 100% ανά πάσα στιγμή. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι αδελφός μας. Θέλουμε να μείνει»

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:
«Μας κατηγορούσαν για την άμυνα, αλλά σήμερα όποτε κολλούσαμε στην επίθεση καθαρίσαμε με άμυνα. Ο Κόμματος πόνεσε πολύ τους Ισπανούς στο πρώτο ημίχρονο. Μας έδωσε τη διαφορά των δέκα πόντων. Μπράβο στους παίκτες της Ταού γιατί έκαναν καλή προσπάθεια»