QUOTE(a bullet for your head @ Aug 10 2008, 18:40 )
Απο την αλλη ο Τζακσον,παρελαβε τους Μπουλς βγαλμενους απο τα πετρινα χρονια,σε πορεια με οριακα θετικο προσημο,απο την προτερη δουλεια του Νταγκ Κολλινς.Η επιτυχημενη του πορεια οφειλεται πιστευω σε συνδυασμους παραγοντων,αλλα σιγουρα μεσ'αυτους δεν συγκαταλεγεται κ ο προπονητικος του οιστρος!Τριγωνικη επιθεση απο τον ''Γκουρου'' Τεξ Ουιντερς,απταιστο επικοινωνιακο χαρισμα,αριστες δημοσιες σχεσεις με τους σταρς κ' τα αφεντικα των Μπουλς,Χρονικη συγκυρια ηλικιακης κ μπασκετικης ωριμανσης του ανυπερβλητου air,εκπληκτικη ικανοτητα να επιλεγει τα καταλληλα ''γραναζια'' για το supporting cast,ειναι ορισμενοι απο τους παραγοντες.Τους Λεικερς παλι τους βρηκε σε μια σχετικη ανακαμψη,απο τα δικα τους πετρινα χρονια λογω της προτερης δουλειας του Μαικ Ντανλιβι κ' σε συνδυασμο με την ηχηρη μεταγραφη του Σακ κ' το ''Ξεπεταγμα'' του Κομπι,δημιουργηθηκαν οι συνθηκες για τους 3 τιτλους,αν κ' κατα την γνωμη μου ενα τιτλο δυσης τον αξιζαν οι Σακραμεντο των Μπιμπι,Κριστι,Πετζα,Ουεμπερ,Ντιβατς, οι οποιοι αδικηθηκαν παραφορα απο την διαιτησια σε τελικους δυσης.
Οι προπονητικές ικανότητες του Τζάκσον συχνά αδικούνται λόγω των ονομάτων που δούλευε και είχε στα χέρια του από την αρχή της θητείας του. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση και να οφείλεται πάντα σε συγκυρίες πως οι μοναδικές δύο ομάδες που έχει κοουτσάρει, πριν από αυτόν όχι μόνο δεν μπορούσαν να έχουν πιθανότητα (ή έστω τις ίδιες) για τίτλο αλλά συχνά έφευγαν με σχετική ευκολία από τα πλέι οφ. Η προπονητική φιλοσοφία του Φιλ Τζάκσον στηρίζεται, πέρα από τη ψυχολογία, σε δύο ακόμη χαρακτηριστικά που τα έχει μεταφέρει και στους Μπουλς και στους Λέικερς:
- Οι αμυντικές λειτουργίες δουλεύουν καλύτερα και είναι πιο αποτελεσματικές απέναντι στην αντίπαλη ομάδα παρά σε μονάδες. Η επίθεση γίνεται πιο συγκροτημένη, οργανώνεται περισσότερο και μετριάζονται οι βεβιασμένες προσπάθειες. Στον ίδιο έτσι κι'αλλιώς, αρέσει περισσότερο η ουσία. Γενικά, το παιχνίδι των ομάδων του γίνεται πιο αποτελεσματικό και έτσι δίνει περισσότερες πιθανότητες στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
- Η ικανότητα του να προσθέτει τα στοιχεία που λείπουν από το χαρακτήρα του παίκτη. Ο Τζόρνταν, για παράδειγμα, στα χέρια του Τζάκσον δεν έγινε καλύτερος σκόρερ, ούτε καλύτερος πασέρ. Μετρίασε το παιχνίδι του και έμαθε να είναι πιο εγκεφαλικός. Όλοι οι σταρ που είχε στα χέρια του φαινόνταν να ξέρουν καλύτερα από πριν τι κάνουν.
Τώρα, αυτοί που γράφουν ότι πήρε τίτλους επειδή είχε αυτούς τους παίκτες, θα ήθελα πολύ να μου γράψουν ένα προπονητή που πήρε τίτλους χωρίς να έχει παίκτες ικανούς για κάτι τέτοιο. Άσε που είναι άτοπο σε μία τέτοια σύγκριση να γράφεται κάτι τέτοιο, την ώρα που ο Ράιλι είχε στους Λέικερς ακόμη καλύτερο υλικό στα χέρια του.
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 10 2008, 18:40 )
Τους Λεικερς παλι τους βρηκε σε μια σχετικη ανακαμψη,απο τα δικα τους πετρινα χρονια λογω της προτερης δουλειας του Μαικ Ντανλιβι κ' σε συνδυασμο με την ηχηρη μεταγραφη του Σακ κ' το ''Ξεπεταγμα'' του Κομπι
Οι Λέικερς είχαν βγει αρκετό καιρό πιο πριν από τα πέτρινα χρόνια (το ίδιο και ο Σακίλ που πήγε τρία χρόνια πριν αναλάβει ο Τζάκσον) και είχαν γίνει πλέον από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες, ενώ και το υλικό ήταν καλύτερο από του 2000. Και όμως δεν κατάφεραν τα ίδια.
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 10 2008, 18:40 )
Επισης φερεται να εχει ''αδειασει'' πολλους παικτες στο παρελθον,κυριως ρολιστες,γεγονος που δειχει επαγγελματικη κ ανθρωπινη ανεντιμοτητα,για τον ''ΜΑΣΤΕΡ ΖΕΝ'' κ' μεγα εξισσοροπιστη,διαχειριστη κ ''ψυχολογο''
Εννοείς κατά τη διάρκεια των αγώνων ή στις αλλαγές που έκανε στο υλικό της ομάδας; Γιατί στο δεύτερο, προσπαθούσε πάντοτε οι ομάδες του να έχουν κίνητρο, οπότε κάποιες μονάδες που βοήθησαν σε προηγούμενα πρωταθλήματα πολλές φορές μετά από 1-2 χρόνια δεν υπήρχαν, και τι θέση τους έπαιρναν άλλοι που ήθελαν το ίδιο πολύ τους τίτλους όπως και οι προκάτοχοι τους.
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 10 2008, 18:40 )
διαχειριστη κ ''ψυχολογο'',σε αντιθεση με τον Ραιλι
Θεωρώ και το Ράιλι αρκετά καλό ψυχολόγο (αν και όχι τόσο καλό όσο ο Τζάκσον). Για παράδειγμα, το πρωτάθλημα του '88 βασίστηκε περισσότερο από ποτέ στη ψυχολογία που ο ίδιος έδωσε στους παίκτες του.