Αστο NBAερ αστο και οι τυφλοι ειδαν αποψε..
Αλλα επειδη η..γραμμη του φορουμ ειναι να μην στεκομαστε την διαιτησια στα επισημα ματς ποσο μαλλον στα φιλικα το σταματαω εδω...
Pierce
Aug 20 2007, 22:58
η εθνικη επαιξε με 8 παιχτες σημερα στο παρκε σε καποια διαστηματα. τοσο απλα.
σχετικα αναιμακτα οι κυριοι με τα γκρι γυρισαν την διαφορα τον 7-8 ποντων . δεν εδιναν βηματα δεν βλεπαν ποιος εβγαζαν εδωσαν 2 τεχνικες ποινες και αλλα πολλα. οι τριγυρω μου στο γηπεδο (ημουν με τον απκατ) γελαγαν.
δεν λεω επαιξε καλα στο β ημιχρονο η εθνικη αλλα αν δεν υπηρχε σπρωξιμο δεν ξερω αν θα κερδιζαμε. επισης τραγικοι αυτοι που αποδοκιμαζαν τους λιθουανους. βεβαια να μου πεις το 2005 στο ακροπολις εβριζαν τον νοβιτσκι οποτε αυτο μοιαζει με πταίσμα...
Η Ελλαδα μοιαζει ενα(ισως και 2) επιπεδο κατω, απο την Ελλαδα του μουντομπασκετ....
δε θεωρω οτι υπαρχουν τοσο μεγαλες μεταπτωσεις στο μπασκετ της εθνικης απο το βελιγραδι μεχρι σημερα ,την ιδια αμυνα ειχε ατου τοτε την ιδια και τωρα ,τα ιδια επιθετικα κοληματα(ρωσια,κινα,3ο δεκ σημερα)ειχε ,τα ιδια θα εχει παντα.το θεμα ειναι ποτε θα φορμαριστουν οι παιχτες και αν αυτο γινει στο σωστο χρονο .
ο ζησης και ο χατζηβρετας ειναι χαλια ,ειδικα ο 2ος σε σημειο που θα πρεπει ο giannakhs ως αλλος νικος τσιτσοπουλακης να του πει την γνωστη ατακα : ''την θεση σου την εχεις χασει ηδη,ναι αυτο ,παμε''!!
Pierce
Aug 20 2007, 23:17
παντως το προηγουμενο παιχνιδι το ευχαριστηθηκα περισσοτερο, οι μαφιοζοι για λιγο δεν καταφεραν να το γυρισουν τελειως τουμπα, αλλα το χειροκροτημα που πηραν στο τελος θα πρεπει να τους γεμισε οσο θα τους γεμιζε και το τριποντο που θα το πηγαινε το παιχνιδι στην παραταση.οπως ξαναεγραψα θεωρω οτι ιταλοι μπορουν να παρουν μεταλλιο, αλλα και οι σλοβενοι τελικα μοιαζουν να ειναι μια δεμενη ομαδα που θα κανει αρκετες ζημιες....
QUOTE(pierce21 @ Aug 20 2007, 20:58 )

η εθνικη επαιξε με 8 παιχτες σημερα στο παρκε σε καποια διαστηματα. τοσο απλα.
σχετικα αναιμακτα οι κυριοι με τα γκρι γυρισαν την διαφορα τον 7-8 ποντων . δεν εδιναν βηματα δεν βλεπαν ποιος εβγαζαν εδωσαν 2 τεχνικες ποινες και αλλα πολλα. οι τριγυρω μου στο γηπεδο (ημουν με τον απκατ) γελαγαν.
δεν λεω επαιξε καλα στο β ημιχρονο η εθνικη αλλα αν δεν υπηρχε σπρωξιμο δεν ξερω αν θα κερδιζαμε. επισης τραγικοι αυτοι που αποδοκιμαζαν τους λιθουανους. βεβαια να μου πεις το 2005 στο ακροπολις εβριζαν τον νοβιτσκι οποτε αυτο μοιαζε με πταίσμα...
Oντως η διαιτησια ηταν γελοια αλλα πανω κατω τα ιδια γινονται σε καθε χωρα που διοργανωνει τετοια τουρνουα,οποτε δεν θα σταθω... Παντως η αληθεια ειναι οτι η διαιτησια γυρισε το παιχνιδι...
Οσο για την Εθνικη,ειλικρινα δεν με αφησε ικανοποιημενο...Απεναντι σε μια ομαδα η οποια και αυτη ψαχνεται,στο μεγαλυτερο διαστημα του παιχνδιου ημασταν κακοι,και αν δεν υπηρχαν οι εκλαμψεις των Διαμαντιδη και Παπαλουκα,καποια προσωπικα καλαθια του Παπαδοπουλο και φυσικα ο Σουπερ-Φωτσης θα ειχαμε χασει σιγουρα...
Ακομη και το σημα κατατεθεν μας,δηλαδη η αμυνα ειχε προβληματα...
Ενα αλλο προβλημα ηταν οτι οι παικτες δεν ηταν κινητικοι στην επιθεση και οτι η μπαλα κολλουσε αρκετη ωρα στα χερια των guards μας...
Παντως σε ορισμενα κομματια του παιχνιδιου δειξαμε ενα μεγαλο παθος το οποιο μεταφραστηκε σε πολυ καλη αμυνα,και κλεψιματα...
Παρα την μετρια εμφανιση,το ματς μου αφησε μια νοτα αισιοδοξιας...
Οσο για την ατομικη κριτικη,
ο Διαμαντιδης ηταν πολυ καλος σε αμυνα και επιθεση,ο Παπαλουκας ακομη ψαχνεται μαλλον αλλα εδωσε πολλα με την ποιοτητα που διαθετει ως παικτης,ο Ζησης δεν ξερω γιατι αλλα μου φανηκε καπως διστακτικος ομως ηταν πολυ καλος στην αμυνα πανω στον Σαρας...Ο Σπανουλης οταν ξυπνησε,πραγματικα βοηθησε επιθετικα...
Ο Χατζηβρεττας επαιξε λιγο και δεν μπορει να κριθει.
Κακιουζης και Βασιλοπουλος εξαιρετικα μετριοι και οι 2.
Ο Ντικουδης δεν βοηθησε,ενω ο Τσαρτσα αν και εδωσε λυσεις στην αμυνα,στην επιθεση ηταν επισης μετριος.
Ο Μπουρουσης επαιξε λιγο.
Ο Φωτσης ηταν ΣΟΥΠΕΡ...Εχει πραγματικα αναγεννηθει στην Διναμο,επιτελους εχει βαλει μυαλο και παιζει φοβερο μπασκετ...Στοιχηματιζω απο τωρα οτι θα ειναι ο πρωτος σκορερ της Εθνικης στο Ευρωπαικο.
Τελος ο Παπαδοπουλος που δεν κανει για Ευρωπη,αν και ηταν φανερο οτι δεν ηταν και στην καλυτερη του βραδια,και οτι δεν τον πηγαινε η μπαλα,εβαλε πολλα προσωπικα καλαθια αλλα εφαγε κιολας στην αμυνα αρκετα απο τον Λαβρινοβιτς.
Α!

Τωρα που το θυμηθηκα...Σημερα χαρηκα επισης επειδη ειδα οτι το προβλημα του Γιαφτοκας τελικα δεν ηταν ο Ζοτς αφου και με την Εθνικη Λιθουανιας συνεχιζει να τα χανει μονος του απο κατω...
Ουφ!!
nikefalin
Aug 20 2007, 23:37
QUOTE(man10 @ Aug 21 2007, 00:19 )

Α!

Τωρα που το θυμηθηκα...Σημερα χαρηκα επισης επειδη ειδα οτι το προβλημα του Γιαφτοκας τελικα δεν ηταν ο Ζοτς αφου και με την Εθνικη Λιθουανιας συνεχιζει να τα χανει μονος του απο κατω...
Ουφ!!
welcome to Robbie's fan club
Εμένα μου άρεσε η προσπάθεια στην άμυνα. Γαι την 1η τεχνική στον Σάρας ήμουν πολύ κοντά και άκουσα τι είπε στον Μήτσο, το άκουσε και ο Βορεάδης και του της έδωσε. Οι άλλες 2 τεχνικές στο 2ο ημίχρονο όμως ήταν απαράδεκτες. Αν και ακόμα πιο απαράδεκτη ήταν μία του γίγαντα Καρούση στον 1ο αγώνα στον Μπαζίλε
Αγωνιστικά τώρα: H ομάδα δείχνει πιο φρέσκια από τη Γαλλία. είχε μόνο ένα νεκρό διάστημα , στην επίθεση θα ρολάρει καλύτερα, μην ξεχναμε πως πλην Λάζαρου δεν ακουμπάμε inside game. Ο Λάζαρος είχε μια νευρικότητα πάντως και παραμένει αργός στην άμυνα στο πικ& ρολ. Θέλω να δω και τον Πελεκάνο αύριο αντί του Χατζηβρέττα που σόρρυ αλλά δείχνει πιο ντεφορμέ από ποτέ. Ο Τσαρτσαρής έχει χάσει προπονήσεις και φαίνεται και αυτό αλλά έχει χρόνο να ρολάρει. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, ειδικά όσο υπάρχει ο τεράστιος Διαμαντίδης και ο τεράστιος Παπαλουκάς
QUOTE(man10 @ Aug 21 2007, 00:19 )

Ενα αλλο προβλημα ηταν οτι οι παικτες δεν ηταν κινητικοι στην επιθεση και οτι η μπαλα κολλουσε αρκετη ωρα στα χερια των guards μας...
Το αιωνιο προβλημα αυτης της εθνικης του Γιαννακη....
ΤΟ λυνουμε σε καποιες περιοδους, πχ στο μουντομπασκετ με ΗΠΑ και Κινα το λυσαμε, αλλα γενικα.....
sihainas
Aug 20 2007, 23:48
QUOTE(nikefalin @ Aug 21 2007, 00:37 )

Εμένα μου άρεσε η προσπάθεια στην άμυνα. Γαι την 1η τεχνική στον Σάρας ήμουν πολύ κοντά και άκουσα τι είπε στον Μήτσο, το άκουσε και ο Βορεάδης και του της έδωσε.
Δεν πιστεύω να του 'πε...θα σας μπιπ του χρόνου με τον Ολυμπιακό

χαχα πλάκα θα χε...
QUOTE(nikefalin @ Aug 20 2007, 21:37 )

welcome to Robbie's fan club

Kαλως σας βρηκα
QUOTE(nikefalin @ Aug 20 2007, 21:37 )

Αγωνιστικά τώρα: H ομάδα δείχνει πιο φρέσκια από τη Γαλλία. είχε μόνο ένα νεκρό διάστημα , στην επίθεση θα ρολάρει καλύτερα, μην ξεχναμε πως πλην Λάζαρου δεν ακουμπάμε inside game. Ο Λάζαρος είχε μια νευρικότητα πάντως και παραμένει αργός στην άμυνα στο πικ& ρολ. Θέλω να δω και τον Πελεκάνο αύριο αντί του Χατζηβρέττα που σόρρυ αλλά δείχνει πιο ντεφορμέ από ποτέ. Ο Τσαρτσαρής έχει χάσει προπονήσεις και φαίνεται και αυτό αλλά έχει χρόνο να ρολάρει. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, ειδικά όσο υπάρχει ο τεράστιος Διαμαντίδης και ο τεράστιος Παπαλουκάς
Και εγωθελω αυριο αν ειναι δυνατον να παραταχθει η ιδια ομαδα με μοναδικη αλλαγη τον Πελεκανο και μεθαυριο να ειναι και Πελεκανος και Χατζηβρεττας μεσα,και ο Βασιλοπουλος η ο Κακιουζης εξω οι οποιοι μεχρι στιγμης ειναι κακιστοι...
Αλλο,καθε φορα που παιρνει την μπαλα ο Ντικουδης στο 3ποντο η εκει κοντα και καταλαβαινω οτι δεν προκειται να σουταρει η καρδουλα μου χτυπαει σαν τρελη,περιμενοντας το επιθετικο φαουλ..
Ο Τσαρτσαρης προφανως θα βελτιωθει αρκετα...
Ο Ζησης χρειαζεται μαλλον λιγη αυτοπεποιθηση αλλα επειδη ειναι πολυ δυνατος χαρακτηρας δεν τον φοβαμαι...
nikefalin
Aug 21 2007, 00:12
QUOTE(man10 @ Aug 21 2007, 00:58 )

Kαλως σας βρηκα
Και εγωθελω αυριο αν ειναι δυνατον να παραταχθει η ιδια ομαδα με μοναδικη αλλαγη τον Πελεκανο και μεθαυριο να ειναι και Πελεκανος και Χατζηβρεττας μεσα,και ο Βασιλοπουλος η ο Κακιουζης εξω οι οποιοι μεχρι στιγμης ειναι κακιστοι...
Αλλο,καθε φορα που παιρνει την μπαλα ο Ντικουδης στο 3ποντο η εκει κοντα και καταλαβαινω οτι δεν προκειται να σουταρει η καρδουλα μου χτυπαει σαν τρελη,περιμενοντας το επιθετικο φαουλ..
Ο Τσαρτσαρης προφανως θα βελτιωθει αρκετα...
Ο Ζησης χρειαζεται μαλλον λιγη αυτοπεποιθηση αλλα επειδη ειναι πολυ δυνατος χαρακτηρας δεν τον φοβαμαι...
Ο Βασιλόπουλος δεν ήταν κάκιστος. όσο έπαιξε άμυνα τον Σίσκα πήγε καλά, μπροστά μόνο ήταν λίγο εγκρατής.
Μέτριος ναι, κάκιστος όχι. Ο Κακιούζης έπαιξε λίγο και νομίζω πως πρέπει σιγά σιγά να τον μεταφέρει στο 4 σε ελαφρά σχήματα. ότι δεν έκανε με τον Αλβέρτη ούτε ο Ιωαννίδης στη Σουηδία ούτε ο Γιαννάκης στους Ολυμπιακούς αγώνες πρέπει να το τολμήσει τώρα.
ο ντικούδης δεν πήγε άσχημα , πήρε χρόνο , το μόνο άσχημο είναι πως μπορεί να προσφέρει μόνο σε physical game.
Ελάτε αύριο με τους μασκαλτσόνους τρίποντους Ιταλούς, με τους ψηλούς ημίψηλους (έχουν πολλές ομάδες 2.10 τεσσάρια ?)
nikefalin
Aug 21 2007, 00:22
QUOTE(sihainas @ Aug 21 2007, 00:48 )

Δεν πιστεύω να του 'πε...θα σας μπιπ του χρόνου με τον Ολυμπιακό

χαχα πλάκα θα χε...
οχι,απλά ο Σάρας στις 2 πρώτες άμυνες έκανε ξεγυρισμένο handcheck εως τράβηγμα φανέλας, που δεν το είδαν .Στην τρίτη φάση έβαλε ο Μήτσος τους αγκώνες του λίγο εκνευρισμένος σαν να του λέει "οκ, παίζεις ΝΒΑ αλλα κι εμείς δεν κολλάμε μπρίκια" και εκεί ο Σάρας αντέδρασε λιγότερο με τα χέρια και περισσότερο με το στόμα

Το κακό ήταν ότι ο Λάρυ ήταν στο μισό μέτρο και τον άκουσε φάτσα κάρτα. Επίσης οι Λιθουανοί γενικότερα αδικήθηκαν σε κάποιες φάσεις , αλλά είχαν και τη διαμαρτυρία έτοιμη. Για αυτό νομίζω πως ο Φακίνι έριξε 2 Τ.
Η Λιθουανία παντως θα τραβήξει όσο παίζει καλά ο Σίσκα και όσο είναι στον πάγκο ο Ρόμπι.Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να κρατά στον πάγκο τον Σονγκάυλα και να ξεκινά τον Ρόμπι (όπως αντίστοιχο έγκλημα είναι να ξεκινά αυτός ο Χατζηβρέττας). ο Σάρας μπορεί να έβαλε κάποια σουτ, να πέρασε 2-3 καλές πάσες αλλά είναι ακόμα 1-2 σκάλες κάτω από αυτόν που ξέραμε και προκαλούσε τον φόβο και τον τρόμο. Πάντως είναι cool τύπος. Κατά τη διάρκεια του 1ου αγώνα βγήκε στην εξεδρούλα με σαγιονάρα θαλάσσης

Αρκετά αποτελεσματικός είναι και ο Καουκένας που έκανε μεγάλο πρωτάθλημα στην Ιταλία.
α και τελευταίο μην το ξεχάσω....αυτοί οι Πελαργοί γιατί έχουν ξεπλυμένα πανώ ? Για τραπεζομάντηλα τα έχουν και μπαίνουν σε λάθος πρόγραμμα πλύσης μετά ? όσο για τον παλμό και την υποστήριξη, πιο πολύ θόρυβο κάνουν οι κουκουβάγιες στα κυπαρίσια των νεκροταφείων από δαύτους.
Λίγα λόγια για όσους μου άφησαν κάποια εντύπωση από το σημερινό ματς (είδα κυρίως το δεύτερο ημίχρονο).
-Ο Φώτσης ήταν ο κλασσικός Φώτσης, στη μέρα του τα χώνει από παντού, κατά τα άλλα μπορεί στο επόμενο ματς να μείνει στους 6-7 πόντους. Ουδεμία έκπληξη.
-Ο Λάζος συνεχίζει να με εκνευρίζει, το ίδιο και η επιμονή της ομάδας να του περνά συνέχεια τη μπάλα.
-Οι Παπαλουκάς-Διαμαντίδης σταθεροί σε καλό επίπεδο.
-Ο Σπανούλης δικαιώνει το Συρίγο που του τα χωσε. Αυτός θέλει να βγάλει τα σπασμένα μιας ολόκληρης σεζόν και σουτάρει/μπουκάρει με την παραμικρή ευκαιρία.
-Οι Βασιλόπουλος-Μπουρούσης δεν έχουν ρόλο στην ομάδα και μάλλον μόνο ο δεύτερος θα χρησιμοποιηθεί κάπως, αναγκαστικά βέβαια, ως μπακαπ του Λάζου.
-Ο Ντικούδης συνεχίζει την ελεύθερη αγωνιστική του πτώση, τα τεχνικά του προσόντα δεν ήταν ποτέ σπουδαία, αλλά πλέον μόνο με ένα δυναμισμό στο παιχνίδι σου, που να πας...
Άθλιοι,φαιδροί,για γέλια και για κλάμματα οι διαιτητές, κατάφεραν να εκνευρίσουν τον κόσμο σε φιλικό ματς. Οι πρωτομάστορες της μεγάλης αντεπίθεσης στο τέλος, η παρουσία τους όμως ήταν καθοριστική σε όλο το ματς.
Η εθνική δε μου άρεσε. Έπαιξε μπάσκετ μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού πρώτα όμως της χορηγήθηκαν γερές ενέσεις οξυγόνου από τους γκρι και γενικότερα δεν έπεισε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
Από τους Λιθουανούς ο Σάρας με έκανε να μου τρέχουν τα σάλια (Ολυμπιακός γαρ) παίζοντας ουσιαστικά 1 ημίχρονο. Οι δικοί μας, Παπαλουκάς και Διαμαντίδης καλοί και άγιοι, έχουν δουλέψει, έχουν βελτιωθεί, είναι εξαιρετικοί play makers. Ο Λιθουανός είναι χαρισματικός και γενικότερα άλλη κλάση. Πολύ απλά δε συγκρίνεται.
Άξιος συμπαραστάτης του ο Σισκάουσκας (αυτός με έκανε να νιώσω ανακούφιση που έφυγε

) έδειξε σε καλή κατάσταση μετά τα άθλια Play offs που έκανε. Αν αυτοί οι 2 κάνουν μεγάλο τουρνουά, οι Λιθουανοί έχουν τύχη να πάνε μέχρι τέλους, καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι ικανοί παίκτες στην ομάδα, αλλά τα πάντα περνάνε από τα χέρια τους.
AZ1980
Aug 21 2007, 04:53
QUOTE(saou @ Aug 21 2007, 01:56 )

Από τους Λιθουανούς ο Σάρας με έκανε να μου τρέχουν τα σάλια (Ολυμπιακός γαρ) παίζοντας ουσιαστικά 1 ημίχρονο. Οι δικοί μας, Παπαλουκάς και Διαμαντίδης καλοί και άγιοι, έχουν δουλέψει, έχουν βελτιωθεί, είναι εξαιρετικοί play makers. Ο Λιθουανός είναι χαρισματικός και γενικότερα άλλη κλάση. Πολύ απλά δε συγκρίνεται.
Ναι αν το σύγχρονο μπάσκετ ήταν μόνο επίθεση δε θα συγκρινόταν.
Η Εθνική κολλάει στην επίθεση για τον εξής απλούστατο λόγο: σύμφωνος με Μεσίνα-Ζοτς ο Γιαννάκης βασίζει όλα τα plays του σε πικ'ν'ρολ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ικανότητα και την πείρα των περιφερειακών του σε αυτό το στιλ φάσης. Και πράγματι έχει γκαρντ σπεσιαλίστες στο πικ'ν'ρολ, ο Παπαλουκάς είναι ίσως ο καλύτερος του κόσμου σε αυτή την κατηγορία. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε ψηλούς που να είναι αποτελεσματικοί στο να σκρινάρουν και να κόψουν σωστά, με τρόπο δηλαδή που να δημιουργεί χώρο και απειλή. Στο Μουντομπάσκετ η παρουσία του Σόφο βοήθαγε να βγάλουμε 3-4 τέτοιες φάσεις στη σειρά, έφθειρε ψυχικά και σωματικά τους αντιπάλους και έδινε συνολικά στην ομάδα μας μια πληρότητα λύσεων που ΔΕΝ θα υπάρξει σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε μπορούμε να ελπίζουμε. Μόλις το πήραν λίγο στα σοβαρά σήμερα οι Τεό και ΔΔ13, άντε γειά! Να ξέρετε πως οι δυο αυτοί παίκτες αγωνίζονται σε αυτά τα φιλικά χωρίς κανένα κίνητρο, και με κάθε πρόθεση για οικονομία δυνάμεων. Ειδικά ο Παπαλουκάς σχεδόν δεν κάνει τον κόπο να ...τρέξει! Όταν όμως τους ...πάτησε λίγο τον κάλο απόψε ο Σάρας, και άναψαν τις μηχανές της πίεσης και της υψηλής ενέργειας, το ματς τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες.
Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα λόγω του ότι βασιζόμαστε σε τρόπο επιθετικής ανάπτυξης που δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους ψηλούς του ρόστερ. Αλλά όχι ακατόρθωτα, γιατί έχουμε και πολλά ακόμα βέλη στη φαρέτρα.
Μακάρι να χάσουμε όλα τα υπόλοιπα φιλικά, και να έχουμε κρατήσει όλα τα όπλα για την πραγματική μάχη.
Υ.Γ.: Πάντως ο Σίσκα είχε δηλώσει πως "μας θεωρεί αισθητά κατώτερη ομάδα από τη Λιθουανία"... Δε νομίζω να φάνηκε τέτοιο πράγμα απόψε ούτε κατά διάνοια... Άντε να δούμε πόσοι και πόσοι ακόμα θα απαξιώσουν την Εθνική Ελλάδας, μόνο και μόνο για να αποχωρήσουν λυπημένοι από το παρκέ, σίγουροι πως είναι "άδικο" και πως "ήταν καλύτεροι". Εντάξει, εδώ είχαμε φιλικό, αλλά όσοι μας υποτιμήσουν σε στιλ Σίσκα (και πάντα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, άσχετα από τις επιτυχίες που φέρουμε ως παράσημα) θα το πληρώσουν, ως συνήθως, ακριβά! Οι Αμερικανοί ακόμα περιμένουν "την Αργεντινή στον μεγάλο τελικό της Κυριακής"...
Nα κανω κι εγω ενα δυο σχολια..
Ο Φωτσης ειναι εξαιρετικα χρησιμος σε αυτην την Εθνικη!Ανοιγει τη ρακετα,κ ειναι ο μονος που μπορει να αξιοποιησει τοσο αποτελεσματικα το play που αρεσκονται κ κανουν πολυ καλα οι περιφερειακοι μας-ντραιβ κ σπλιτ εξω.Επισης ειναι μαλλον κ ο ο πιο αθλητικος κ καλυτερος ριμπαουντερ της ομαδας. Εκει υπαρχει ενα ψιλοπροβληματακι,αλλα μην προβληματιζεστε απο αυτο το ματς,οι Λιθουανοι ειναι απ'τους καλυτερους σε αυτον τον τομεα στην Ευρωπη,ενω κ ο αριθμος ξεγελα γιατι χασαμε περισσοτερα σουτ.
Για τον Σπανουλη,ισχυει το σχολιο του Συριγου.Θα συμφωνησω κι εγω. Απ'την αλλη ομως θετικο ειναι οτι αυτην την ενεργεια την βγαζει κ στην αμυνα σε τρομερο βαθμο.Τρεχει σαν τρελος κ κυνηγα γυρω απ'τα σκριν.Ενω επιθετικα δειχνει ισως ο μονος που μπορει με τις μπουκες του κ την ενεργεια του να ξεκολλησει την ομαδα.Αρκει να τον συγκρατησει λιγο ο Γιαννακης κ να τον αξιοποιησει σωστα.
Ο Ζησης μου φαινεται λιγο νωθρος..σαν κουρασμενος.. Μου φανηκε περιεργο οταν το επισημανε ο Συριγος,αλλα φοβαμαι μηπως επιβεβαιωνεται κρινοντας κ απ'την σημερινη του εμφανιση..

Ο Λαζος,κ μενα δεν μ'αρεσει σαν παιχτης.αλλα δεν μειωνει την αξια του αυτο.Η αληθεια ειναι οτι ο Λαζος ειναι παλιας κοπης σεντερ.Καλο κορμι,να ποσταρει με πλατη να του δωσεις τη μπαλα στο λοου ποστ να τελειωσει τη φαση. Στο πικ ν ρολ ομως δεν ειναι ιδιαιτερα καλος,κ δεν εχει κ ιδιαιτερα καλη αντιληψη στον χωρο. Αυτο οπως ειπε κ ο ΑΖ δεν δινει τη δυνατοτητα να αξιοποιησουμε καλα την τεραστια δυναμη των περιφερειακων μας κ ιδιαιτερα του ΔΔ κ του Παπαλουκα. Επιπλεον αυτο μας κανει περισσοτερο προβλεψιμους προσθετω εγω..κ δυστηχως απο τωρα προσπαθω να βρω ακρη πως θα κερδισουμε τους Ισπανους κ δυσκολευομαι... Η Εθνικη του Μουντο ηταν σαφως πιο πληρης κ πληθωρικη απο αυτη του Βελιγραδιου κ η φετινη ομαδα αν εξαιρεσεις την ατομικη εξελιξη καποιων παιχτων θυμιζει στην αναπτυξη πολλες φορες την πιο μονοδιαστατη ομαδα του '05..
Τεσπα νωρις ειναι γι'αυτα..
Επισης ειδικα τον Παπαλουκα μην τον κρινετε απ'τα φιλικα..Ο Θοδωρης ειναι γνωστο οτι παιζει οταν χρειαστει..

Κ γενικα η αμυνα μας κατα διαστηματα ηταν αρκετα χαλαρη,κατι που δεν νομιζω να γινει στο Ευρωμπασκετ..
Υ.Γ:Η διαιτησια οντως ηταν προκλητικα υπερ μας.Λιγη σημασια εχει αυτο βεβαια σε φιλικο παιχνιδι..
epo_Arse
Aug 21 2007, 08:23
στη ρακετα, στη ρακετααααααααααα ρεεεεεεεεεεε, εκει υπαρχει προβλημα, εφυγε ο ξυλοκοπος ο σοφοκλης να παει να φαει κανα γυρο και εμεινε ο λαζος μονος, να κανεις πινκ ανδ ρολ αλλα σε ποιον; η ρακετα δεν τραβαει και τα φοργουοντ εκτος απο το φωτση σερνοντουσαν. Μηπως να ξανασκεφτει ο δρακος για μυριοκεφαλιδη ή του χρονου να βαλει το μικρο από την Αμερική, 19 ετών θα ειναι, οτι πρεπει να αρχισει να παιζει με την ανδρων.
nikefalin
Aug 21 2007, 08:52
QUOTE(epo_Arse @ Aug 21 2007, 09:23 )

στη ρακετα, στη ρακετααααααααααα ρεεεεεεεεεεε, εκει υπαρχει προβλημα, εφυγε ο ξυλοκοπος ο σοφοκλης να παει να φαει κανα γυρο και εμεινε ο λαζος μονος, να κανεις πινκ ανδ ρολ αλλα σε ποιον; η ρακετα δεν τραβαει και τα φοργουοντ εκτος απο το φωτση σερνοντουσαν. Μηπως να ξανασκεφτει ο δρακος για μυριοκεφαλιδη ή του χρονου να βαλει το μικρο από την Αμερική, 19 ετών θα ειναι, οτι πρεπει να αρχισει να παιζει με την ανδρων.
Μα ο μικρός από το Αμέρικα δεν παίζει πικ & ρολ ούτε κατά διάνοια.
ΑΖ να αγιάσει ο στόμας σου, έβλεπα εχτές είτε τον Μήτσο είτε τον Τεό να προσπαθούν μπας και γίνει πικ& ρολ με τον Λάζο, και ενώ με τον όγκο του τους έδινε αρκετά καλό πικ μέχρι να γυρίσει στο καλάθι παίζαμε ήδη άμυνα. Ο μόνος που μπορεί να παίξει αποτελεσματικά είναι ο Ντικούδης όταν δε ζητά τη μπάλα στο τρίποντο.
Μην τα βλέπετε όλα μαύρα. Ούτε κι εμένα με ένοιαζε χτες το αποτέλεσμα όσο το να δείξει ανταγωνιστική η ομάδα σε σχέση με τη γαλλία. Και νομίζω πως το έδειξε με τα όποια επιθετικά προβλήματα και το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών (Ζήσης, Κακιούζης κλπ)
Hakeem
Aug 21 2007, 10:37
QUOTE(saou @ Aug 21 2007, 04:56 )

-Ο Φώτσης ήταν ο κλασσικός Φώτσης, στη μέρα του τα χώνει από παντού, κατά τα άλλα μπορεί στο επόμενο ματς να μείνει στους 6-7 πόντους. Ουδεμία έκπληξη.
-Ο Λάζος συνεχίζει να με εκνευρίζει, το ίδιο και η επιμονή της ομάδας να του περνά συνέχεια τη μπάλα.
-Οι Παπαλουκάς-Διαμαντίδης σταθεροί σε καλό επίπεδο.
-Ο Σπανούλης δικαιώνει το Συρίγο που του τα χωσε. Αυτός θέλει να βγάλει τα σπασμένα μιας ολόκληρης σεζόν και σουτάρει/μπουκάρει με την παραμικρή ευκαιρία.
-Οι Βασιλόπουλος-Μπουρούσης δεν έχουν ρόλο στην ομάδα και μάλλον μόνο ο δεύτερος θα χρησιμοποιηθεί κάπως, αναγκαστικά βέβαια, ως μπακαπ του Λάζου.
-Ο Ντικούδης συνεχίζει την ελεύθερη αγωνιστική του πτώση, τα τεχνικά του προσόντα δεν ήταν ποτέ σπουδαία, αλλά πλέον μόνο με ένα δυναμισμό στο παιχνίδι σου, που να πας...
Πήγα στο γήπεδο και σύμφωνω απόλυτα με τον saou, θέλω να συμπληρώσω και κάποια στοιχεία που είδα με γυμνό μάτι.
Ο Κακιούζης μοιάζει εκτός κλίματος, στην άμυνα δεν βοηθάει με τίποτα και στην επίθεση απλά δεν έχει ρόλο. Νομίζω οτι μπορεί και να είναι το τελευταίο του τουρνουά. Νομίζω στο Ευρωμπάσκετ θα μοιραστεί το χρόνο με τον εκπληκτικό αμυντικό Βασιλόπουλο (όση ώρα μάρκαρε Σισκάουσκας δεν έφαγε ούτε καλάθι), ενώ για πολύ ωρα θα παίζουμε με 3 κοντούς.
Ο Λαζαρος με εκνεύρισε κυρίως, διοτι αρνείτε πεισματικά να κάνει καλά σκριν στους κοντούς, λες και δεν θέλει να περάσουν. Επίσης, έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και όταν παίζει με πλάτη δεν δίνει ποτέ τη μπάλα στην αδύνατη πλευρά, αν του κάνουν έξυπνο double team θα έχουμε πρόβλημα.
Ο Ντικούδης σίγουρα θα είναι εκτός από του χρόνου (με Σοφο και Κουφό μέσα) και μοιάζει να το έχει αποδεχθεί, αρνητικός. Αντίθετα ο ανέτοιμος Τσαρτσαρής έδειξε και πάλι την τεράστια ποιότητα που έχει.
Για Τεο και Διαμαντίδη δεν χρειάζεται να πω κάτι, φέτος θα χρειαστούν περισσότερο από ποτέ.
Επίλογος με τον απίστευτα εκνευριστικό Σπανούλη. Οχι γιατί έχασε τα σουτ, αλλά ο τρόπος του ήταν τοσο εγωιστικός που σε έβγαζε από τα ρούχα σου. Δεν ξέρω και τι ρόλο έχει ο Γιαννάκης στον τρόπο παινχιδιού αυτό, αλλά δεν γίνεται να στέλνει τον Παπαλουκά στη γωνία για να ξεκινήσει ένας εναντίον ενός από την κορυφή. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση, γιατί τον χρειαζόμαστε.
Ειναι πολύ σφιγμένοι ακόμα και υπάρχει καιρός μέχρι το τζάμπολ. Θα βελτιωθούμε, αυτό δεν σηκώνει κουβέντα. Το ζήτημα είναι το πόσο και το αν θα είναι αρκετό...
Για το pick 'n roll εχουμε ως επιλογες τον Τσαρτσαρη,τον Ντικουδη σιγουρα αλλα θεωρω πως και ο Μπουρουσης επαιξε πολλα picks φετος στον Ολυ με Ματσε και Πενν. Επισης και ο Βασιλοπουλος θα μπορουσε με την προυποθεση ομως οτι θα εκανε roll out και οχι roll in.
Aπο οτι το κοβω η Εθνικη θα πιεζει σαν τρελη σε ενα δεκαλεπτο του παιχνιδιου,μαλλον στο 3ο η στο 2ο...
Επισης,απο τα παραπανω που διαβασα συμφωνω με τον Νikefallin οτι ο Βασιλοπουλος δεν ηταν κακιστος.Λαθος εκφραση χρησιμοποιησα.Στην αμυνα ηταν οντως καλος πανω στον Σισκα.
Εντυπωσιαστηκα επισης απο την αμυνα του Σπανουλη. Εβγαινε συνεχως μπροστα απο τον παικτη του και δεν αφηνε πολλα περιθωρια.Οσο για την επιθεση του,ειναι φανερο οτι εχει γινει πιο αθλητικος ομως ειναι εξισου φανερο οτι του λειπουν αγωνες...
Για τον Ζηση,περιμενω να παρουσιαστει καλυτερος.
Θα συμφωνησω οτι ο Λαζος κανει πιο αργη την ομαδα και οτι οταν φτανει η μπαλα στα χερια του καθυστερουμε υπερβολικα,αλλα αν θεωρησουμε δεδομενο το επιθετικο μας προβλημα,ειναι απαραιτητος μαλλον με τους ευκολους ποντους.
Ερωτηματικο για μενα παραμενει ο Κακιουζης...
enypnio
Aug 21 2007, 11:29
ρε ακούσατε κάτι ότι ο Μήτσος ζήτησε αλλαγή γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις?
Pierce
Aug 21 2007, 11:37
εγινε αλλαγη για κανα 5 λεπτο, και τον ειχε ξαπλωσει ο φυσιοθεραπευτης κατω (ημουν ακριβως απο πισω)
και του εκανε κατι διαστασεις για δικεφαλο και γονατο. αλλα μετα μπηκε και συνεχισε κανονικα οποτε no prob
Mάγκες κακά τα ψέμματα έχουμε πολλά προβλήματα.Βέβαια θα περιμένω μέχρι και το ματς της τετάρτης ώστε να έχω μια σαφή εικόνα για το που βαδίζουμε,λίγες ημέρες πριν το ευρωμπάσκετ.
Για να δούμε σήμερα...
Α,εύχομαι ο Φώτσης να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και να διαψεύσει πανηγυρικά τα όσα του έχω σύρει κατά καιρούς,γιατί μονάχα με 2 παίκτες (Τεο-Μητσάρα) και με τους άλλους ντεφορμέ ή ανύπαρκτους μέχρι στιγμής δεν βλέπω να γίνεται δουλειά φέτος.
enypnio
Aug 21 2007, 12:22
κατ εμέ η εθνική παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα με το βελιγράδι που μας έβγαλε την ψηχή μέχρι το βάλτο αγόρι μου
με την διαφορά ότι οι παίχτες έχουν πολύ περισσότερες παραστάσεις και αυτοπεποίθηση χωρίς αυτό να είνα απαραίτητα καλό
vastravoud
Aug 21 2007, 12:40
Τελικά όμως ρε παιδιά τι είπε ο Σάρας στο Διαμαντίδη, δε θα μάθουμε;
Πιστεύω ότι στους περιφερειακούς θα είμαστε το ίδιο δυνατοί(αν όχι δυνατοτεροι, αν δε ρίξει κανείς κανένα μπουκέτο στο Ζήση) με το Μουντομπάσκετ, αλλά στους ψηλούς υπάρχει πρόβλημα.
Σόφο δεν έχουμε(κυριολεκτικά), Ντικούδη δεν έχουμε(μεταφορικά), Τσαρτσαρή ελπίζουμε να έχουμε. Λύσεις σίγουρα θα δώσει ο Μπουρούσης, και ελπίζουμε και ο Βασιλόπουλος.
losers can win
Aug 21 2007, 12:41
Η εθνική χθες ήταν πολυ πιο συγκροτημένη ομάδα απο οτι στο στρασβουργο (αναμενόμενο) και άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της στην άμυνα. Δεν ανησυχώ, θα βρούμε ρυθμό
Παντως και τους λιθουανούς που διεκδικούν επίσης θέση στον τελικό, δεν τους είδα και πολυ καλύτερους, χωρίς το σαρας έκαναν παιδιαστικα λάθη.
Αλλο θέμα τωρα, ποια μέλη του φορουμ θα δώσουν βροντερο παρων σήμερα;;
Achilleas13
Aug 21 2007, 13:20
Kαι γω ημουν χθες στο γηπεδο.Ειχε αρκετο κοσμο.
Οσο αφορα το ματς η εθνικη δεν ηταν κατι ιδιαιτερο.Δεν ειχε μεγαλη κινηση στα γκαρντ.Γενικα εκτος απο μερικες φασεις οι επιθεσεις μας δε μου φανηκαν και πολυ οργανωμενες.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι η μπαλα ειδικα στο πρωτο ημιχρονο δεν περναγε σχεδον καθολου στην επιθεση απο τον Ζηση.Θυμαμαι χαρακτηριστικα δυο επιθεσεις που ολοι πηραν τη μπαλα εκτος απο τον Ζηση.
Τωρα οι Λιθουανοι ηταν σχετικα καλοι.Εΐδικα ο Σισκα και ο Γιασικεβιτσιους.Μας ειχαν σκοτωσει απο την περιφερεια ειδικα ο Σαρας που πρεπει να ειχε 4/4(αν θυμαμαι καλα).Ο Γιασαιτις δεν ξερω γιατι δεν αγωνηστηκε
Για τη διατησια το μονο που εχω να πω ειναι οτι μας βοηθησε αρκετα
QUOTE(losers can win @ Aug 21 2007, 10:41 )

Η εθνική χθες ήταν πολυ πιο συγκροτημένη ομάδα απο οτι στο στρασβουργο (αναμενόμενο) και άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της στην άμυνα. Δεν ανησυχώ, θα βρούμε ρυθμό
Παντως και τους λιθουανούς που διεκδικούν επίσης θέση στον τελικό, δεν τους είδα και πολυ καλύτερους, χωρίς το σαρας έκαναν παιδιαστικα λάθη.
Συμφωνω με ολα.
Δεν ξερω γιατι αλλα σιγα σιγα μου βγαινουν οι ενστασεις μου για την εθνικη.
Μολις τωρα μου ηρθε οτι μαλλον μας λειπει προς το παρον ο παικτης που θα ενωσει την περιφερεια με τους ψηλους...Πραγμα το οποιο εκανε μια χαρα τα 2 προηγουμενα χρονια ο Κακιουζης αλλα μεχρι τωρα δεν το εχει καταφερει...
Αν ο Σπανουλης βρει ρυθμο,ο Ζησης βρει τον εαυτο του και οι Ντικουδης,Κακιουζης επισης τους δικους τους ξεχασμενους εαυτους και αν θεωρησουμε δεδομενο οτι εκτος των Διαμαντιδη-Παπαλουκα και οι Φωτσης,Παπαδοπουλο ειναι κατι σαν stand buy οτι θα πιασουν καλη αποδοση τοτε εχουμε καθε λογο να ειμαστε αισιοδοξοι...Αλλα θα γινουν αυτα???
epo_Arse
Aug 21 2007, 14:26
το μπασκετ ειναι πολυ δυσκολο αθλημα και εχει πολλα πανω και κατω....ως τωρ η εθνικη λογω πλουραλισμο παντα ειχε 2-3 στα πανω τους το οποιο ειναι και το οπλο της, δεν ξερεις απο που θα σου ερθει.
Ο αόρατος Κακιούζης κολάει μερικά ακόμη ένσημα για να πάρει σύνταξει από την εθνική.
Ο Σπανούλης είναι ατομίσταρος που επειδή δεν έπαιζε λεπτό στο ΝΒΑ ήρθε για να απαλλαγεί από το σύμπλεγμα κατωτερότητας που του δημιουργήθηκε και την πληρώνουμε εμείς που τον βλέπουμε να προσπαθεί να γίνει κάτι ανάμεσα σε Wade και Iverson.
O Φώτσης είναι ένα κατσίκι που χθες έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του βάζοντας εντελώς τυχερά τρίποντα.
Ο Παπαδόπουλος μέχρι να κάνει ένα πίβοτ έχει ολoκληρωθεί το δεκάλεπτο και γενικότερα είναι ένας άχρηστος Χοντρομπαλίξ που σε one on one τον νικάει ακόμα και τώρα ο Λυπηρίδης.
Ο Μπουρούσης κάνει 5 φάουλ σε 4 λεπτά συμμετοχής.
Ο Ζήσης ψάχνει να βρει το Βαρεζάο για να του δώσει άλλη μια αγκωνιά στην μάπα μήπως και βρει τον παλιό καλό εαυτό του.
Ο Χατζηβρέττας έχει φτάσει ως εδώ μόνο επειδή έγλυφε προπονητές σαν τον Ζοτς και τον Γιαννάκη (και επειδή έχει καταγωγή από τον Εύοσμο οπότε την τελευταία τριετία τον προωθεί η ΝΔ -know what I mean?)
O Βασιλόπουλος κάνει μόνο για defensive team αμερικανικού football.
O Ντικούδης κάνει 7 επιθετικά σε κάθε παιχνίδι (τώρα κάνει λιγότερα γιατί είναι ντεφορμέ).
Ο Τσαρτσαρής λόγω του τραυματισμού στο πέλμα πρέπει να παίζει μόνο με σαγιονάρες για να αντέξει 5 λεπτά αγώνα.
Οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς εεεεεεεε εντάξει κάτι πάνε να κάνουν τα παιδιά αλλά επειδή έχουν μονοψήφιο μπασκετικό IQ και επιπλέον ο πρώτος είναι πάτος αμυντικά και ο δεύτερος μονοδιάστατος επιθετικά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα...
Οι Γιαννάκης ,Κακιούσης, Λινάρδος, Κολοκυθάς άσχετοι, με έλάχιστες μπασκετικές παραστάσεις, ερασιτεχνική νοοτροπία μοιάζαν σαν τουρίστες που απολαμβάνουν την ραστώνη του ελληνικού Αυγούστου και ήρθαν στο ΟΑΚΑ για να βγάλουν μερικές φωτογραφίες.
Η διατησία απίστευτα προκλητική. Η ελληνική ομάδα έπαιζε συνεχώς με οχτώ παίκτες. Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν άπειρο διαιτητάκο Γ Εσκανα όπως ο Βορεάδης που ήταν μόλις το 3 παιχνίδι που σφύριζε και από έναν Σικελιάνο με ελληνικές ρίζες (magna Grecia έτσι

που φέρεται να είναι μέλος του ιταλικού παραρτήματος της ομάδας Ε και αιτείται την ένωση της Sicelia με την Έλλάδα (πρότυπό του ο Αλκιβιάδης). Έδωσαν τεχνικές ποινές άνευ λόγου και αιτίας, χωρίς κανείς να βρίσει ή να διαμαρτυρηθεί έντονα και καταδίκασαν την Λιθουανική ομάδα σε μια πικρή ήττα. Φήμες σύμφωνα με τις οποίες κάθε ένας από τους διατητές πήρε από φορείς της εθνικής Ελλάδος 3 μπετόνια καλαματιανό λάδι και εκπτωτικό κουπούνι για τον Μπαϊραχτάρη (όπου θα φάει μαζί με άλλους νταβάδες) παραμένουν αδιασταύρωτες.
Οι Σκουντής και Χατζηιωάννου κάλυπταν σε εμμετικό βαθμό την κατάντια της πάλαι ποτέ κραταιάς εθνικής και τα εξώφθαλμα άδικα σφυρίγματα των δολοφόνων με τα γκρι.
Η Τζέσσικα Άλμπα είναι πιο άσχημη και από την Μαρία την άσχημη.
Υπογραφή: Sirigius Fitilakius
ΥΓ: άντε να δω ποιος εκτός του morfi θα πάρει το post σοβαρα...
dolly12
Aug 21 2007, 14:53
8elw na elpizw oti kaneis plaka Flash me auto to post kai oti den ta ennoeis????
QUOTE(Flash @ Aug 21 2007, 12:34 )

Ο αόρατος Κακιούζης κολάει μερικά ακόμη ένσημα για να πάρει σύνταξει από την εθνική.
Ο Σπανούλης είναι ατομίσταρος που επειδή δεν έπαιζε λεπτό στο ΝΒΑ ήρθε για να απαλλαγεί από το σύμπλεγμα κατωτερότητας που του δημιουργήθηκε και την πληρώνουμε εμείς που τον βλέπουμε να προσπαθεί να γίνει κάτι ανάμεσα σε Wade και Iverson.
O Φώτσης είναι ένα κατσίκι που χθες έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του βάζοντας εντελώς τυχερά τρίποντα.
Ο Παπαδόπουλος μέχρι να κάνει ένα πίβοτ έχει ολoκληρωθεί το δεκάλεπτο και γενικότερα είναι ένας άχρηστος Χοντρομπαλίξ που σε one on one τον νικάει ακόμα και τώρα ο Λυπηρίδης.
Ο Ζήσης ψάχνει να βρει το Βαρεζάο για να του δώσει άλλη μια αγκωνιά στην μάπα μήπως και βρει τον παλιό καλό εαυτό του.
Ο Χατζηβρέττας έχει φτάσει ως εδώ μόνο επειδή έγλυφε προπονητές σαν τον Ζοτς και τον Γιαννάκη (και επειδή έχει καταγωγή από τον Εύοσμο οπότε την τελευταία τριετία τον προωθεί η ΝΔ -know what I mean?)
O Ντικούδης κάνει 7 επιθετικά σε κάθε παιχνίδι (τώρα κάνει λιγότερα γιατί είναι ντεφορμέ).
Ο Τσαρτσαρής λόγω του τραυματισμού στο πέλμα πρέπει να παίζει μόνο με σαγιονάρες για να αντέξει 5 λεπτά αγώνα.
Οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς εεεεεεεε εντάξει κάτι πάνε να κάνουν τα παιδιά αλλά επειδή έχουν μονοψήφιο μπασκετικό IQ και επιπλέον ο πρώτος είναι πάτος αμυντικά και ο δεύτερος μονοδιάστατος επιθετικά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα...
Οι Γιαννάκης ,Κακιούσης, Λινάρδος, Κολοκυθάς άσχετοι, με έλάχιστες μπασκετικές παραστάσεις, ερασιτεχνική νοοτροπία μοιάζαν σαν τουρίστες που απολαμβάνουν την ραστώνη του ελληνικού Αυγούστου και ήρθαν στο ΟΑΚΑ για να βγάλουν μερικές φωτογραφίες.
Η διατησία απίστευτα προκλητική. Η ελληνική ομάδα έπαιζε συνεχώς με οχτώ παίκτες. Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν άπειρο διαιτητάκο Γ Εσκανα όπως ο Βορεάδης που ήταν μόλις το 3 παιχνίδι που σφύριζε και από έναν Σικελιάνο με ελληνικές ρίζες (magna Grecia έτσι

που φέρεται να είναι μέλος του ιταλικού παραρτήματος της ομάδας Ε και αιτείται την ένωση της Sicelia με την Έλλάδα (πρότυπό του ο Αλκιβιάδης). Έδωσαν τεχνικές ποινές άνευ λόγου και αιτίας, χωρίς κανείς να βρίσει ή να διαμαρτυρηθεί έντονα και καταδίκασαν την Λιθουανική ομάδα σε μια πικρή ήττα. Φήμες σύμφωνα με τις οποίες κάθε ένας από τους διατητές πήρε από φορείς της εθνικής Ελλάδος 3 μπετόνια καλαματιανό λάδι και εκπτωτικό κουπούνι για τον Μπαϊραχτάρη (όπου θα φάει μαζί με άλλους νταβάδες) παραμένουν αδιασταύρωτες.
Οι Σκουντής και Χατζηιωάννου κάλυπταν σε εμμετικό βαθμό την κατάντια της πάλαι ποτέ κραταιάς εθνικής και τα εξώφθαλμα άδικα σφυρίγματα των δολοφόνων με τα γκρι.
Ωραιο ποστ ρε Flash...Καιρο εχω να γελασω τοτε...Μπραβο!

Μην το λες...Και εγω στις 3 πρωτες σειρες νομιζα οτι σοβαρολογουσες αλλα μετα που διαβασα οσα εγραψες για τον Φωτση,αρχισα να μπαινω στο νοημα...
nikefalin
Aug 21 2007, 15:05
QUOTE(man10 @ Aug 21 2007, 15:58 )

Ωραιο ποστ ρε Flash...Καιρο εχω να γελασω τοτε...Μπραβο!
Μην το λες...Και εγω στις 3 πρωτες σειρες νομιζα οτι σοβαρολογουσες αλλα μετα που διαβασα οσα εγραψες για τον Φωτση,αρχισα να μπαινω στο νοημα...
Το προτείνω για δημοσιεύση στο basketnews
Flash γίγαντα γράψε κι άλλα :-)
QUOTE(nikefalin @ Aug 21 2007, 13:05 )

Το προτείνω για δημοσιεύση στο basketnews
Flash γίγαντα γράψε κι άλλα :-)
Οκ για basketnews το βλεπω οντως καπως δυσκολο,λογω και των αιχμων κατα Συριγου στο τελος αλλα ηταν φοβερα εμπνευσμενο,και εγω προσωπικα λυθηκα στα γελια.
nikefalin
Aug 21 2007, 15:30
QUOTE(vastravoud @ Aug 21 2007, 13:40 )

Τελικά όμως ρε παιδιά τι είπε ο Σάρας στο Διαμαντίδη, δε θα μάθουμε;
Του είπε σε απόλυτα ευγενικό ύφος "Don't do this again , mor..."
Ευτυχώς που τα αγγλικά του Μήτσου δεν είναι και για proficiency

και δυστυχώς που του Λάρυ είναι. Μάλιστα ο Λάρυ του είπε πως αν ήταν κανονικό παιχνίδι θα τον είχε στείλει για μπανάκι
QUOTE(nikefalin @ Aug 21 2007, 13:30 )

Του είπε σε απόλυτα ευγενικό ύφος "Don't do this again , mor..."
Ευτυχώς που τα αγγλικά του Μήτσου δεν είναι και για proficiency

και δυστυχώς που του Λάρυ είναι. Μάλιστα ο Λάρυ του είπε πως αν ήταν κανονικό παιχνίδι θα τον είχε στείλει για μπανάκι
Δεν εχω παιξει ποτε σε γηπεδο με τοσο κοσμο αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορουν να καταλαβουν οι διαιτητες τι λενε οι παικτες μεταξυ τους
Μου φαινεται ειλικρινα ανεξηγητο το γεγονος οτι τους ακουνε,ειδικα σε ματς τυπου ΠΑΟ-ΟΣΦΠ που υπαρχει μεγαλη φασαρια...Anyway,who knows...
AZ1980
Aug 21 2007, 15:52

Η Τζέσσικα Άλμπα είναι πιο άσχημη και από την Μαρία την άσχημη.Υπογραφή: Sirigius Fitilakius
Φίλε μου έχεις άδικο σε όλα, δεν μπάινω καν στον κόπο να σου απαντήσω. Υποβαθμίζεις την Εθνική μας με αυτά που γράφεις, δεν περίμενα από σένα έλλειψη πίστης σε τέτοιο βαθμό. Είναι κρίμα...
Μόνο στο κοκκινισμένο μέρος συμφωνώ απόλυτα. Είναι πανάσχημη, το έχουμε πει.
Ρε ΑΖ καλά εσύ και δεν κατάλαβες;
Επιπλέον, οκ δεν κατάλαβες -πράγμα το οποίο δεν μπορώ να χωνέψω δεδομένου των posts σου που έχω διαβάσει. Τα σχόλια των υπολοίπων δεν τα διάβασες; Τι να πω...
dizzy_fingers
Aug 21 2007, 16:18
Μπας και αλληλοδουλευόμαστε μεταξύ μας και δεν έχουμε πάρει πρέφα?
enypnio
Aug 21 2007, 16:34
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 21 2007, 16:18 )

Μπας και αλληλοδουλευόμαστε μεταξύ μας και δεν έχουμε πάρει πρέφα?

γιατί το λες αυτό? πως σου 'ρθε
QUOTE(enypnio @ Aug 21 2007, 17:34 )

γιατί το λες αυτό? πως σου 'ρθε
Ελα ντε! Πως του ηρθε, απορω και εγω....
Αν κατάλαβα καλά αυτό που υπονοεί ο Dizzy είναι πως και η παρατήρηση του ΑΖ προς εμένα ήταν χιουμοριστική και ότι απλά συνέχισε την πλάκα... Εγω βέβαια δε νομίζω ότι φαίνεται κάτι τέτοιο.
Anyway, ίσως δεν έπρεπε να έχω σχολιάσει. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Αλλά νομίζω πως είναι κάτι παραπάνω από προφανής η ειρωνική/σατιρική υπερβολή που διακρίνει το αρχικό ποστ μου και τα έμμεσα καρφιά στους όποιους κακόβολους όψιμους επικριτές της εθνικής (δεν εννοώ φορουμικούς).
QUOTE(Flash @ Aug 21 2007, 17:47 )

Αν κατάλαβα καλά αυτό που υπονοεί ο Dizzy είναι πως και η παρατήρηση του ΑΖ προς εμένα ήταν χιουμοριστική και ότι απλά συνέχισε την πλάκα... Εγω βέβαια δε νομίζω ότι φαίνεται κάτι τέτοιο.
Ξερω απλα και εγω συνεχισα τα out-of-logic posts....
Δεν φαινεται κατι τετοιο πραγματι, αλλα ειναι δυσκολο να πιστεψω πως ειναι δυνατον καποιος μπορει να παρει στα σοβαρα το προηγουμενο ποστ σου....

Ηταν φανερο οτι μιλουσες ειρωνικα....
geosider
Aug 21 2007, 18:04

βρέθηκε ένας, o geosider
και όμως οι συγκεκριμένες παραπάνω ειρωνικές τοποθετήσεις σου
δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα
Νικησαμε ευκολα. Πολλα νευρα παλι.....

Γιατι?
Μια φαση πχ που δεν μου αρεσε καθολου ειναι εκει που ο Διαμαντιδης νομιζω(δεν εδειξε ριπλευ μην τυχον και θιχτει η αξιοπρεπεια "μας" αλλα ουτε και οι ανοητοι σχολιαστες ειπαν τιποτα, οπως κανουν παντα με τα αρνητικα μας σημεια) μετα απο το τελευταιο τριποντο του Χατζηβρεττα και μετα την ψιλοφασαρια, εριξε με πολυ δυναμη τη μπαλα πανω στα μουτρα του αντιπαλου....
Σήμερα κερδίσαμε φυσιολογικά μπορώ να πω..Παίξαμε πολύ καλύτερα από εχθές και δεν μας απείλησαν σοβαρά οι Ιταλοί..Βελτιώθηκε η ομάδα και αυτό είναι καλό..
enypnio
Aug 21 2007, 22:43
ανύπαρκτη άμυνα οι Ιταλοί μονό στο τέλος ξυπνάνε κι αρχίζουν το ξύλο, και επειδή τα δικά μας τα ξεφτέρια έχουν μαγκέψει
φάγανε και ιταλοί της ξανάστρωφές τους να στανιάρουν
Pierce
Aug 21 2007, 23:03
3 καθισματα διπλα απο μενα ηταν ο Maurizio Gherardini ο αντιπροεδρος των raptors ενω επισης εμενα και τον απκατ μας πηραν για φυσικα εμποδια στα καρφωματα με τραμπολινο που κανουν στα ημιχρονα μια ακροβατικη ομαδα
το μονο που θελω να παρατηρησω οτι ο σπανουλης πολλες φορες την κουραζει απεριοριστα την μπαλα, ενω δεν βλεπει πολλες φορες τον συμπαικτη του.χαρακτηριστικη περιπτωση ειναι ενας αιφνιδιασμος 2-1 οπου ο παπαλουκας του ζηταει την μπαλα μονος στο τριποντο και αυτος κανει ντου στη ρακετα με εναν παιχτη 1+ κεφαλι υψηλοτερο.
Λοιπον η Εθνικη ουτε σημερα ηταν αρκετα καλη,αλλα παρ'ολ'αυτα ηταν καλυτερη απο χθες και με μεγαλυτερη διαρκεια.Μαλλον ημασταν καλυτεροι απο χθες.Θετικο αυτο.Γενικα δεν νομιζω οτι απειληθηκαμε σε κανενα σημειο του αγωνα απο τους Ιταλους,αλλα δεν ξερω τι θα γινοταν αν ελειπε ο Μπαρνιανι.Τα νευρα εγω τα θεωρω απορροια της κουρασης απ την προετοιμασια και της καπως πιο ηλεκτρισμενης ατμοσφαιρας απο το φυσιολογικο λογω των γεγονοτων με τον Συριγο.
Δεν ειδα το πρωτο δεκαλεπτο,οποτε συγχωρεστε με για τυχον λαθη και λανθασμενες εντυπωσεις.
Σε αντιθεση με χθες δεν ειδα τοσο μεγαλη πιεση στην αμυνα.
Ενα αλλο προβλημα που διαπιστωσα ειναι οτι οι αποστασεις μεταξυ των παικτων ειναι ελαχιστες κατι που εχει ως αποτελεσμα παικτες οπως ο Παπαλουκας,ο Διαμαντιδης και ο Ζησης (που ναι μεν εχουν στο οπλοστασιο τους το drive,αλλα απο την αλλη δεν εχουν δα και το drive του Σπανουλη) να δυσκολευονται να διεισδυσουν...Επισης αυτες οι μικρες αποστασεις και η ελαχιστη κινητικοτητα των παικτων μας,σε πολλες επιθεσεις καθιστουν αχρηστες τις φοβερες δημιουργικες ικανοτητες των Παπαλουκα,Διαμαντιδη και σε δευτερο βαθμο των Σπανουλη,Ζηση.
Ατομικα τωρα,
ο Διαμαντιδης ηταν οκ,ο Παπαλουκας απλα μετριος. Ειναι φανερο πιστευω οτι θα φορτσαρει οσο τα πραγματα δυσκολευουν.
Ο Σπανουλης ηταν αρκετα καλος,αν και εκβιασε αρκετες προσπαθειες,ο Ζησης ηταν και παλι μετριος στην καλυτερη περιπτωση αλλα ο Γιαννακης τον εμπιστευεται και πιστευω οτι σε καποια στιγμη θα επιστρεψει στις καλες εμφανισεις.Βασικα νομιζω οτι εχει προβλημα συκεντωσης και επισης δεν ειναι οσο αποφασιστικος οσο θα επρεπε.Μαλιστα αν ηταν με βαση την σημερινη εικονα των παικτων να κοψω εναν ακομη διπλα στους σχεδον σιγουρους Μαυροκεφαλιδη και Γλυνιαδακη θα εκοβα τον Ζηση,αλλα ο Ζησης ειναι Ζησης και anyway,δεν τον φοβαμαι τον Ζησαρα,ειμαι σιγουρος οτι θα επιστρεψει στις καλες εμφανισεις.
Παμε παρακατ.
Ο Χατζηβρεττας ειχε 6 στα 6 σουτ,επαιξε την γνωστη καλη του αμυνα,γενικα ηταν πολυ καλος και εδειξε οτι τελικα ισως και να μην ειναι τοσο κακος παικτης,ε?
Ο Πελεκανος μ'αρεσε.Ταιριαζει στην αμυνα με τους υπολοιπους,στην επιθεση προσφερει τελικα κατι διαφορετικο,και πιστευω οτι αξιζει μια θεση.
Ο Κακιουζης οσο τον ειδα δεν εκανε και τπτ ιδιαιτερο,δεν ξερω για το πως επαιξε στο πρωτο δεκαλεπτο.παντως και αυτος δειχνει να φοβαται να σουταρει,οπως και ο Ζησης.Τον παρατηρησα σε κανα δυο φασεις που πηρε την μπαλα στο 3ποντο και αντι να το μπουμπουνιξει,εκανε προσποιηση και πηγε για το drive.
O Bασιλοπουλος δεν μου αρεσε,υπεπεσε σε πολλα παιδιαστικα λαθη,δεν ξερω αν ειμαι επηρεασμενος απο την σημερινη εικονα του Χατζηβρεττα και την αγαπη μου για τον Πελεκανο,αλλα τους προτιμω απο τον Βασιλοπουλο,ο οποιος δεν εχει δειξει τπτ το ιδιαιτερο μεχρι τωρα.
Ο Ντικουδης ηταν απλα μετριος και αυτος,ισως θα πρεπει να κινηται περισσοτερο μεσα στην ρακετα,καθως νομιζω οτι περιφερεται ασκοπα εκει,αφου ουτε τοσο καλο τριποντο εχει,ουτε εχει την ντριπλα για να κανει το drive αποτελεσματικα απο εκει.Μαλλον ειναι πολυ πιο αποτελεσματικος στο middle post.
O Φωτσης ηταν καλος,οχι οσο περιμενα απο αυτον παντως.
Ο Μπουρουσης εδωσε πολλα,και γενικα εδειξε οτι μπορει να βοηθησει.
Αφηνω τον Λαζο για το τελος.Με εκνευρισε αφανταστα σημερα η ανικανοτητα του στο pick 'n roll...Δεν ξερω,σπαστηκα πολυ,ενα σωστο roll να μην μπορει να κανει ρε γμτ...Παραταυτα ηταν μια μονιμη απειλη κατω απο το καλαθι των Ιταλων,και το φορτωσε με καποια υπερχρησιμα ποντακια.
These...
Ουτε σημερα ειδα τον Διαμαντιδη κ τον Παπαλουκα να ποσταρουν παρα σε μια δυο φασεις. Μαλλον ο Γιαννακης το φυλαει στα "κρυφα" χαρτια του για τα κρισιμα.. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι σε αυτο το Ευρωμπασκετ ο Γιαννακης,δεδομενης της ανυπαρξιας καλου ψηλου στο πικ ν ρολ που περιοριζει την αναπτυξη της ομαδας κ την αξιοποιηση των ικανοτητων των πλεον πολυτιμων μας γκαρντ ΔΔ κ Τεο, θα χρησιμοποιησει περισσοτερο την εξαιρετικη ικανοτητα τους στο ποσταρισμα κ την πασα, με συνταγη Ζοτς απεναντι στον Οσφπ στον πρωτο τελικο,σε μικροτερο βαθμο βεβαια..
Περιμενω κ ελπιζω σε περισσοτερο ενεργο ρολο κ χρονο συμμετοχης στον Μπουρουση..
AZ1980
Aug 22 2007, 06:07
QUOTE(Flash @ Aug 21 2007, 13:57 )

Ρε ΑΖ καλά εσύ και δεν κατάλαβες;
Επιπλέον, οκ δεν κατάλαβες -πράγμα το οποίο δεν μπορώ να χωνέψω δεδομένου των posts σου που έχω διαβάσει. Τα σχόλια των υπολοίπων δεν τα διάβασες; Τι να πω...
Xα χα χα χαααααααααααααα!!!
Φυσικά και το κατάλαβα, και μάλιστα θεωρώ το "ειρωνικό" ποστ σου εξαιρετικό, ξεκαρδίστηκα διαβάζοντάς το! Μετά είπα να γράψω και γω τη σαχλαμάρα μου, το ήξερα πως θα το βρίσκατε αρκετά απίθανο να κάνω πλάκα, είμαι κάπως μουρτζούφλης στα ποστς μου
Η Εθνική ανέβασε κάπως στροφές απόψε, είχε ένα κλικ γρηγορότερους επιθετικούς αυτοματισμούς και πιο πολλή ενέργεια. Παρέμεινε το πρόβλημα στην υλοποίηση του πικ'ν'ρολ, αλλά αυτό είπαμε δεν πρόκειται να λυθεί με συνέπεια από το υπάρχον ρόστερ. Θα μπορούσε όμως να καταπραυνθεί από την εντονότερη χρησιμοποίηση του Μπουρούση, αυτός έχει ικανοποιητικό "ρολ", αλλά και αψεγάδιαστο "ποπ". Κατά συνέπεια για μια ακόμη φορά θα συμφωνήσω με τον Anaz. Θεωρώ πως πρέπει να πάψουμε να κυνηγάμε τη χίμαιρα να ρολάρει ο Λάζος... Όταν είναι μέσα ο Παπ να παίρνει την μπάλα κυρίως με πλάτη. Το ίδιο θα κάνουν σε άλλες φάσεις και οι ΔΔ13, Τεό, και έτσι μπορούμε να παράγουμε από τα ποσταρίσματα σημαντικό ποσοστό της επιθετικής μας δημιουργικότητας. Παράλληλα να αυξηθεί η συμμετοχή και η ουσιαστική εμπλοκή του Μπουρούση στο παιχνίδι, ας βασιστούμε στο πικ'ν'ρολ πιο πολύ μόνο όταν υπάρχει το σχήμα Μπουρ - Ντικούδη στο παρκέ, αυτό το σχήμα είναι που συγκριτικά ενδείκνυται.
Ένα άλλο μειονέκτημα που έχει αναδειχτεί για την Εθνική μας από τα φιλικά είναι η μεγάλη αδυναμία της στην άμυνα πάνω στο σπλιτ μετά από πικ'ν'ρολ, με πάσα δηλαδή στη weak side. Ειδικά όταν παίζει ως τεσσάρι ο Φώτσης το πρόβλημα μεγιστοποιείται, μιας και ο Αντωνάκης, στην μεγάλη του επιθυμία να ρίξει καμιά ξεγυρισμένη τάπα, μένει συνήθως κοντά στο πικ, ξεχνώντας πως η κάλυψη του ελεύθερου σουτ στη weak side συχνά αποτελεί εκείνη τη στιγμή δική του ευθύνη. Το ίδιο σύμπτωμα παρουσιάζει και ο Ντικούδης, σε αυτόν μάλλον πρόκειται για αποτέλεσμα της όψιμης γενικής του νωχέλειας. Εννοείται πως το συγκεκριμένο πρόβλημα παύει να υφίσταται εξ' ορισμού με την πολυπόθητη επιστροφή του Τσαρτσαρή σε πλήρεις ρυθμούς, με την συγκέντρωσή του στο αμυντικό rotation, την πολύ καλή αίσθηση του χώρου που έχει και με την ταχύτητά και τα μακριά του χέρια θα ανεβάσει την πεντάδα αισθητά στον τομέα των αλληλοκαλύψεων, και θα εξαφανίσει από μόνος του την αδράνεια στη συγκεκριμένη προαναφερθείσα φάση/αχίλλειο πτέρνα (από Σλοβενία και Σερβία φάγαμε άπειρους πόντους έτσι, οι δε Ιταλοί θα μπορούσαν και αυτοί να σημειώσουν με τον ίδιο τρόπο πολλούς, αν δεν εμφανίζονταν τόσο δραματικά άστοχοι)...
QUOTE(Anaz @ Aug 21 2007, 22:23 )

Ουτε σημερα ειδα τον Διαμαντιδη κ τον Παπαλουκα να ποσταρουν παρα σε μια δυο φασεις. Μαλλον ο Γιαννακης το φυλαει στα "κρυφα" χαρτια του για τα κρισιμα.. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι σε αυτο το Ευρωμπασκετ ο Γιαννακης,δεδομενης της ανυπαρξιας καλου ψηλου στο πικ ν ρολ που περιοριζει την αναπτυξη της ομαδας κ την αξιοποιηση των ικανοτητων των πλεον πολυτιμων μας γκαρντ ΔΔ κ Τεο, θα χρησιμοποιησει περισσοτερο την εξαιρετικη ικανοτητα τους στο ποσταρισμα κ την πασα, με συνταγη Ζοτς απεναντι στον Οσφπ στον πρωτο τελικο,σε μικροτερο βαθμο βεβαια..
Περιμενω κ ελπιζω σε περισσοτερο ενεργο ρολο κ χρονο συμμετοχης στον Μπουρουση..
Σαν να χεις πολυ δικαιο σε αυτο μου φαινεται...
Μιας που φετος εχουμε σημαντικο προβλημα ειναι επιβεβλημενη η αξιοποιηση των ψηλων μας γκαρντ για καποιους extra points...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.