QUOTE (benchwarmer @ Oct 20 2017, 01:03 )
Όλα αυτά βέβαια πάντα σε συνδυασμό με πάρα πολλούς άλλους παράγοντες. Με ποιον αντίπαλο παίζεις, σε ποια έδρα, ποια είναι η ψυχολογία του ματς στα τελευταία λεπτά, ποιους παίκτες έχεις στο παρκέ και ποιους ο αντίπαλος, πόσος ακριβώς χρόνος μένει για το τέλος και πάρα πολλά ακόμη.
Έχει να κάνει καθαρά με τις πιθανότητες παρά με το ψυχολογικό κομμάτι. Οι παράμετροι που μπορεί να στραβώσει το παιχνίδι είναι περισσότεροι και αρκετά πιθανοί.
Να χαθεί η δεύτερη βολή αλλά και το αμυντικό ριμπάουντ και στην καλύτερη να φας δίποντο για παράταση και στην χειρότερη τριποντο.
Να μπουν οι βολές και μετά να χάσει ο δικός σου παίχτης τις δικές του.
Να γίνει λάθος επαναφορά.
Σε κάθε παραπάνω περίπτωση προκύπτει μια κατάσταση που αναγκαστικά θα παίξεις καθαρή άμυνα με ρίσκο αυτή τη φορά όχι απλά να πάει παράταση αλλά και να χαθεί.
Υπάρχει μόνο μία περίπτωση αν απομένουν κάτω από τρία δεύτερα, που και πάλι με τη τάση που υπάρχει από πολλούς παίχτες να εκβιάζουν το τρίποντο είναι μεγάλο ρίσκο, όπως την πάτησε για παράδειγμα πέρσι η Εφές από τον Τζέιμς.
Στην αντίθετη περίπτωση παίρνεις ρίσκο στο τρίποντο, το οποίο και να μπει δεν χάνεται το παιχνίδι. Σημαντική παράμετρος που αγνοείται από πολλούς στην περίπτωση Ποπς, είναι ότι είχε 7 δεύτερα να εκτελέσει επίθεση η ομάδα του. Το ίδιο και σήμερα ο Ζοτς.
Σχετικά με τα ποστ Yorgo και Mc Rae οι έρευνες που αναφέρομαι, για τις οποίες και εγώ αγνοώ την πηγή τις είχε πάρει το μάτι μου τότε με το χαμένο πρωτάθλημα του Ποπς και στα πλαίσια κριτικής. Δεν θυμάμαι αν ήταν 67-33 αλλά σίγουρα υπερίσχυε, σε καμιά περίπτωση όμως οι πιθανότητες δεν είναι ίδιες. Τουλάχιστον και από προσωπική εμπειρία από σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα που παρακολουθώ έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.