Πήραμε την πρώτη μας δόση από την νέα σεζόν του ελληνικού μπάσκετ με τα παιχνίδια του κυπέλλου, και έχουμε μερικά αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα, αν και παροδικά ενδεχομένως:
23 στις 32 βολές ο ΟΣΦΠ, 30 στις 46 ο ΠΑΟ!!! Δεν μπορώ να θυμηθώ το τελευταίο ματς όπου και οι δύο ομάδες χάσανε 27 βολές. Και άντε να πεις πως το «27» είναι ένα νούμερο. Στις 78 βολές όμως να χάσουν τις 27, και τελικά ο ΟΣΦΠ να χάσει εντός έδρας με έξι πόντους, ε, διάολε, που θα λεγε και ο Σκουντής, κάτι μας δείχνει. Βασικά μας δείχνει ανετοιμότητα, πράγμα που είναι φυσικό. Τις πιο πολλές τις χάσανε ο Γιάνγκ και ο Αγραβάνης.
Άρα εδώ είχαμε έναν παίκτη, τον Γιανγκ να κρεμάει την ομάδα του; Όχι μόνο. Και ο «Φράουλας» ήταν απαράδεκτος. Ο Στρόμπερι δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται. Ο Σπανούλης; Καλά αφήστε το καλύτερα, ας μην κάνουμε κουβέντα για οτιδήποτε αφορά τον άντρα της Ολυμπίας. Θα μου πεις « μα και ο Μήτσος καλύτερος ήταν»; Όχι. Ούτε κατά διάνοια. Ένα εύστοχο τρίποντο, και 13 στις 16 βολές. Ψόφησε στη δουλειά το παλικάρι...
Τα κάστανα από τη φωτιά τα έβγαλε ο Γιάνκοβιτς όσον αφορά το σκοράρισμα, ενώ ο Λοτζέσκι και ο Πρίντεζης προσπάθησαν μεν, αλλά μείνανε μεταξεταστέοι. Είναι απίστευτο αλλά από τους καινούργιους παίκτες, όλοι σχεδόν είχαν μηδενική απόδοση, εκτός ίσως του Ραντούλιτσα, και βέβαια δεν μετράω τον Καλάθη γιατί καινούργιο δεν τον λες. Και αν για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, για την Ευρωλίγκα τέτοιες εμφανίσεις θα καταστήσουν και τις δύο ομάδες περίγελο της αυλής.
Στα ματς της Θεσσαλονίκης δεν είχαμε κάτι το συγκλονιστικό. Όπως γίνεται συνήθως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζορίζεται από το Ρέθυμνο λίγο ή πολύ, αυτή τη φορά ζορίστηκε λίγο περισσότερο, όταν ήρθε η ώρα που έπρεπε κέρδισε το παιχνίδι. Καλή ομάδα το Ρέθυμνο αλλά με 46 τοις εκατό στα δίποντα και 31 τοις εκατό στα τρίποντα, σε ματς που άμα το κερδίσεις, έχεις ζωντανή μια ελπίδα για μια πρόκριση στον τελικό, δεν μπορείς να πεις πως έπαιξες καλά, ούτε και πως έκανες προσπάθεια. Αποτελεσματικός ο Μάρκοβιτς μέσα από τη γραμμή, έξω από αυτήν Παναγία φύλαγε, αλλά οκ, αρχή είναι ακόμα...
Ο Άρης με την ΑΕΚ είχαν το πιο ενδιαφέρον ματς τελικά ελέω Χάγκινς και μπασκέτας, αλλά εκεί και αν δεν είδαμε ανέτοιμες ομάδες. Βέβαια ο Πρίφτης το χει πει πως θέλει πρώτα να στρώσει την αμυντική γραμμή του Άρη, και αυτό το πέτυχε. Έχοντας την ΑΕΚ στους 61 πόντους δεν μπορεί να πει κανένας πως δεν έκανε καλή δουλειά αμυντικά. Επιθετικά βέβαια ο Μακνίλ ήταν μέτριος. Ο Γουότερς και ο Χάγκινς ήταν τοπ σκόρερ για τον Άρη, καθώς και η άμυνα, αφού υπέπεσε μόλις σε 4 λάθη η ομάδα. Δεν θυμάμαι τελευταία πότε άλλοτε ο Άρης ήταν τόσο συγκεντρωμένος αμυντικά. Ακόμα και στο ματς με τον Πανιώνιο στην πρόκριση στον τελικό της Κρήτης, ο Πανιώνιος το είχε παλέψει το ματς, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αρχή.
Η ΑΕΚ απλά είναι μια καινούργια ομάδα. Που θα πρέπει να δεθεί, θα πρέπει να στρώσει, θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα του Κάρτερ και του Σάκοτα, με τον Ανοσίκε να είναι κακός, με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει ό,τι μπορεί αν και μεταξύ μας, ξέρουμε πως σπάνια αποδίδει στο εκατό τοις εκατό του, και είναι να απορεί κανείς, τη δουλειά έχει ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ένας το λιγότερο μέτριος, για να μην πω κακός παίκτης.
Ο Κακιούζης ημιτελικό ε; Βρε τον Μιχάλη... Και ο Γάιος ημιτελικό. Ο Σκορδίλης. Και η Κηφισιά έπεσε θύμα έκπληξης. Ναι, αλλά να πούμε κάτι; Όταν κέρδισε μια φορά και έναν καιρό τον Άρη με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο, ήταν μια πεντακάθαρη νίκη μιας ομάδας απέναντι σε μια ιστορική ομάδα που έπαιζε χωρίς ξένους. Ο τροχός κάποιες φορές γυρνάει. Και όσο θράσος έχει μια ομάδα που χτυπά να κερδίσει τον όποιο Άρη, τόσο θράσος έχει και μια ομάδα της κατώτερης κατηγορίας άμα βρει μπόσικη μια Κηφισιά. Μετρήστε και το γεγονός της τραγικής παρουσίας του Στίγγερς, και ...εδώ και κάπως έτσι, περιμένουμε την κλήρωση των ημιτελικών, για να δούμε τι θα γίνει τον Δεκέμβρη, και θα μαστε εδώ όταν θα τελειώνουν οι αγωνιστικές στην Basket League, και μετά το φινάλε των αγωνιστικών της Ευρωλίγκας να τα λέμε. Όσο μας παίρνει, όσο μπορούμε, μόνο και μόνο επειδή αγαπάμε το μπάσκετ.
Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή, με βίντεο εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2015/10/o.html