Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Μαρούσι
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
hagi
Δεύτερος αγώνας αύριο και πολύ κρίσιμος για μας..

Πρέπει να κερδίσουμε οποσδήποτε ώστε να αλλάξει και η ψυχολογία μας...


Το Μαρούσι σίγουρα θα θέλει το διπλό και θα παλέψει γι’αυτό..Ελπίζω σε καλύτερη εμφάνιση της ομάδας..

Και κάτι από το sportime.gr

"«Ας μας... κράζουν, εμείς θα βγούμε Ευρωλίγκα»

1/6/2006 23:18

Η συντριβή του Αρη από το Μαρούσι στον πρώτο μικρό τελικό με 74-59 και η αυστηρή κριτική που έκανε ο Αντρέα Ματσόν στους παίκτες του απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι κάτι δεν πάει καλά στους κίτρινους. Ο Τερέλ Καστλ, όμως, μιλώντας στο Sportime.gr ξεσπαθώνει κατά των ... «αιώνιων επικριτών μας» και υπόσχεται... «Να είστε σίγουροι ότι ο Αρης θα βγει στην Ευρωλίγκα».


Για εξαγωγή συμπερασμάτων και προβλέψεις αποτελεσμάτων είναι πολύ νωρίς ακόμα... Έτσι κι αλλιώς, εκ του αποτελέσματος δεν κρίνονται οι πάντες; Γιατί θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα οι οπαδοί του Αρη, οι οποίοι –πάντως ομολογουμένως- έχουν ανεπτυγμένο και αυστηρό μπασκετικό κριτήριο; Εκεί στη Θεσσαλονίκη, όμως, και στην αξιοθαύμαστη φυλή των Αρειανών, που αγάπησαν τόσο μαζικά, όσο καμία άλλη οπαδική φατρία στην Ελλάδα το μπάσκετ, η ενθρόνιση και η εκθρόνιση γίνεται τόσο σβέλτα, που ούτε τα προσχήματα της τελετής παράδοσης παραλαβής δεν τηρούνται...

Οι παίκτες που οδήγησαν τον Αρη στον τελικό του Uleb Cup έτυχαν τιμών αποθέωσης... Λαϊκό προσκύνημα γινόταν στα πόδια τους... Σήμερα, μερικές εβδομάδες αργότερα, οι ίδιοι παίκτες ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Η έξοδος στην Ευρωλίγκα κρέμεται από μία κλωστή και ο κόσμος τους έχει ήδη αποκαθηλώσει. Η αλήθεια είναι ότι με αφετηρία τον τελικό του Uleb Cup, όπου οι κίτρινοι παραδόθηκαν μάλλον αμαχητί, ο χρόνος που ακολουθεί είναι ...εφιαλτικός. Αν και απέκλεισαν τον Πανελλήνιο με μειονέκτημα έδρας, έκτοτε οδηγούν ένα αρνητικό σερί 4 συνεχόμενων ηττών (τρεις από τον Παναθηναϊκό και μία από το Μαρούσι) και ο δρόμος προς την Ευρωλίγκα μοιάζει ...βουνό.

«Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου... Δεν μας νοιάζει τι έγινε στο πρώτο ματς με το Μαρούσι. Προχωράμε και πρέπει να κερδίσουμε το Σάββατο», είναι η πρώτη αντίδραση του Τερέλ Καστλ στο κάλεσμα του Sportime.gr να καταθέσει την άποψή του. Αποψη που ασφαλώς βαρύνει, καθώς οι ανατριχιαστικές αποφάσεις της διοίκησης και του Ματζόν (όταν είχε το περιθώριο να διορθώσει τα λάθη των εργοδοτών) που κατέληγαν πάντα στο συμπέρασμα ότι ο Αρης δεν έχει ανάγκη δεύτερο πόιντ γκαρντ, άφησαν τον καημένο Καστλ να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά όλη τη χρονιά. Και ο τύπος τα πήγε περίφημα, αλλά ήταν πολύ μόνος.

«Επ’ αυτού δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο», ήταν η απάντηση του κοινοτικού γκαρντ που την επανέλαβε όταν του ζητήσαμε να αντιστρέψει τους όρους και να κρίνει ο ίδιος τον προπονητή του για τις υποτιμητικές δηλώσεις που έκανε μετά την άνευ όρων παράδοση στα παλικαράκια του Παναγιώτη Γιαννάκη... «Oh no, no, man. Δεν γνωρίζω ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις, αλλά ακόμα κι αν ο κόουτς είπε ότι κάποιοι παίκτες παίζουν μόνο για τον εαυτό τους ή σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές, δεν είμαι ο αρμόδιος να το κρίνω. Κάτι θα είχε στο μυαλό του. Νo comments please».

Παρόλα αυτά, κι αφού ολοκλήρωσε τη παραγγελία του βραδινού φαγητού του την ώρα που το τηλέφωνο είχε πάρει φωτιά, φούσκωσε τα στήθια και παραμερίζοντας το γνωστό πράο, μειλίχιο ύφος που τον διακρίνει και εξακόντισε κατά των επικριτών της ομάδας του... «Είμαστε συνηθισμένοι στον Άρη να εισπράττουμε διαρκώς αρνητική κριτική. Όπου κι αν βρεθούμε, ό,τι κι αν κάνουμε γύρω μας υπάρχει μία αρνητική αύρα. Διαρκώς υφιστάμεθα κριτική. Έχουμε συνηθίσει να ζούμε με αυτό. Για αυτό και άκου τούτο... Λοιπόν, είναι αλήθεια ότι δε βρισκόμαστε στην καλύτερη φόρμα μας, αλλά ούτε και στη χειρότερη. Μην ξεχνάτε, όλοι εσείς κύριοι που σπεύσατε να μας καταδικάσετε για ακόμα μία φορά ότι προερχόμαστε από 10 ημέρες απραξίας, ενώ σε όλη τη σεζόν παίζαμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Αυτό ήταν αρκετό για να μας βγάλει εκτός ρυθμού. Από εκεί και πέρα αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι: Ο Αρης θα βγει στην ευρωλίγκα no matter what...».

Και πριν ακολουθήσει η απαιτούμενη συμπληρωματική ερώτηση, σαν να τη διαισθάνθηκε και ιδού η απάντηση... «Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Το Μαρούσι είναι πολύ καλή ομάδα με δυνατή έδρα την οποία εμείς πρέπει να σπάσουμε. Ξέρουμε όμως, τι πρέπει να κάνουμε. Αλλωστε, στο πρώτο ματς η διαφορά της ήττας μπορεί να ήταν μεγάλη, αλλά κι εμείς κάναμε τα εύκολα δύσκολα. Αστοχήσαμε σε πολλά απλά λέι απ, δε βρήκαμε στόχο σε ξεμαρκάριστα σουτ και τους δώσαμε δικαίωμα να παίξουν όπως θέλουν. Ε, να σου πω κάτι... Αυτά τα πράγματα δεν ξαναγίνονται. Κι επαναλαμβάνω ότι ο Αρης θα βγει στην ευρωλίγκα διότι το αξίζει και το δικαιούται με πρώτο και κύριο λόγο τον κόσμο του. Και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Να είστε σίγουροι για αυτό. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που έχουν σχηματίσει το αρνητικό πέπλο γύρω μας, μας καταδίκασαν στην αρχή της σεζόν, μας «σταύρωσαν» στη συνέχεια διότι μείναμε εκτός τετράδας, μας επέκριναν υποθέτοντας ότι δεν θα σταθούμε καλά στο Uleb Cup κτλ, κτλ... Αλλά όπως είδατε και τον Πανελλήνιο αποκλείσαμε με μειονέκτημα έδρας και στο μέλλον οι απαντήσεις θα έρθουν μόνες τους. Δεν ανησυχούμε. Χρειαζόμαστε απλά μία νίκη το Σάββατο για να κάνουμε την νέα αρχή, το νέο ξεκίνημα που θέλουμε».

Θανάσης Ασπρούλιας "


Μακάρι να το πιστεύουν όλοι οι παίχτες έτσι...

Το κακό είναι ότι λογικά δεν θα μπορέσω να δω τον αγώνα sad.gif

Αλλά ας κερδίσουμε και ας μην τον δω...
Warrior
Δεν υπαρχει αλλο αποτελεσμα για μας περα απο την νικη... 33.gif

Θελω να πιστευω οτι θα το παρουν το αυριανο παιχνιδι,βασικα δεν μπορω
να πιστεψω κατι αλλο...

"Οχι δεν γινεται...δεν ειναι δυνατον!!" biggrin.gif

Σημειο κλειδι θα ειναι το ξεκινημα του αγωνα.Αν δεν μας παει καλα...και
αρχισουν οι μουρμουρες και το αγχος....θα εχουμε πολυ δυσκολο βραδυ.

Οι παικτες καλυτερα να αφησουν τα λογια και απλα να παψουν πια να
αδικουν τους εαυτους τους..
Air Kef
Εγώ λογικά θα πάω για την δόση μου από Αλεξάνδρειο-η τελευταία για φέτος-,όσες φορές έχω παει,ο Άρης έχει κερδίσει!

Υπάρχει προβλημα με εισητήρια;
hellenic
O ARis de tha diksei toso kako prosopo sto 2 match!H paiktes theloyn tin Euroleague para poli kai an doume to hliko poy yparxei ston Ari einai kalutero apo to Marousi!Mporei na ekanane kai kako ston ARis poy eixe kairo na peksei..telos panton kai o Olympiakos den eixe nikisei ston Agio Thoma kai perase teliko!
Apple
Δεν κατάφερα να δω το πρώτο ματς αλλά το άκουσα και είδα και τα στατιστικά με κάθε λεπτομέρεια...
Απ' ότι κατάλβα λοιπόν έχω να πω τα εξής:

Αν καταφέρουμε να βάλουμε εύκολα καλάθια και να είμαστε στοιχειωδώς εύστοχοι στα σουτ θα κερδίσουμε σήμερα.

Όσο για τις τραγικές επιθέσεις που κάνουμε συνήθως ( μηδέν κυκλοφορία της μπάλα και ένα γενικότερο τουρλουμπούκι χωρίς στόχο) πιστεύω ότι δεν μπορεί να διορθωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς...

Και κάτι τελευταίο: Μπρούερ σοβαρέψου επιτέλους! 68.gif Η υπομονή έχει και τα όριά της.


Αυτά. Άντε με τη νίκη! 41.gif
Alexmei
τι ώρα είναι το δεύτερο game;
Warrior
Το δευτερο παιχνιδι...μολις τελειωσε!

84-54 το τελικο σκορ.

Νομιζω οτι απλα ξεπλυναμε την ντροπη της Τεταρτης...Απο κει και περα απλα
καναμε το 1-1.Την Τεταρτη ειναι πολυ κρισιμο το ματς.Πρεπει να σπασουμε
την εδρα του Αμαρουσιου....Θα ειναι τελειως διαφορετικο το ματς,απο το
σημερινο...οσο και απο το προηγουμενο στον Αγ.Θωμα πιστευω..
Alexmei
βλέπω μεγάλη διαφορά στα σκορ και στα δύο παιχνίδια......... αυτό δν ξέρω πως να το πάρω καλό ή κακό να είναι έτσι το μπάσκετ με τέτοια διαφορά..........
hagi
QUOTE(Warrior @ Jun 3 2006, 11:48 PM)
Το δευτερο παιχνιδι...μολις τελειωσε!

84-54 το τελικο σκορ.

Νομιζω οτι απλα ξεπλυναμε την ντροπη της Τεταρτης...Απο κει και περα απλα
καναμε το 1-1.Την Τεταρτη ειναι πολυ κρισιμο το ματς.Πρεπει να σπασουμε
την εδρα του Αμαρουσιου....Θα ειναι τελειως διαφορετικο το ματς,απο το
σημερινο...οσο και απο το προηγουμενο στον Αγ.Θωμα πιστευω..
*


Συμφωνώ,ότι ξεπλύναμε την ντροπή και ανεβάσαμε ξανά την ψυχολογία..Δεν μπόρεσα να δω το παιχνίδι αλλά ότι πρόλαβα άκουσα στο ράδιο..Δεν περίμενα να κερδίσουμε με τέτοια διαφορά..
Νομίζω ότι το τρίτο παιχνίδι θα είναι πιο σκληρό και ελπίζω να φύγουμε νικητές..
ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!! 41.gif 41.gif
hellenic
DEn mpora na katalabo to Marousi..afti h omada sto spiti tis einai anikiti kai molis bgainei ekso troei tis httes me to megalo koutali...!O Aris moy fainetai na exei probadisma tora!To kleisto giati den gemise?
Anaz
QUOTE
DEn mpora na katalabo to Marousi..afti h omada sto spiti tis einai anikiti kai molis bgainei ekso troei tis httes me to megalo koutali...!
Και να πεις οτι εχει κ καμμια εδρα "καμινι"... 39.gif
Μπραβο στον Αρη,αναμενομενη νικη αλλα μη αναμενομενη διαφορα!Εχει ψωμι αυτη η σειρά..
weirdo1977
εμενα k πάλι η ομάδα δεν mάρεσε... στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε τραγικές επιθέσεις, απλά μας βγαίναν τα σουτ... ντροπή k για τον κόσμο που έλειψε... είμαστε ΑΠΑΡAΔΕΚΤΟΙ
thrylos7
Δε θα διαφωνήσω με τον weirdo... Στο γνωστό στυλ έπαιξε πάλι ο Άρης, απλά είχε πιο καθαρό μυαλό από τις άλλες φορές και απέφυγε τα πολλά λάθη. Επίσης, το σημαντικότερο, ήταν εύστοχος..
Επίσης ήταν πολύ άστοχο το Μαρούσι. Γενικά ο αγώνας(το ημίχρονο του οποίου είδαμε μαζί με τον φιλ-Α(i)r-α Kef) δεν προσφέρεται για καμιά σοβαρή ανάλυση. Ο Γιαννάκης ακολούθησε τακτική ΣΕΦ(κυρίως 1ο παιχνίδι) ξεκουράζοντας τον Μπλάκνεϊ.

Ο Άρης πρέπει να μπαίνει απ' την αρχή στο παιχνίδι πολύ δυνατά καθώς σε αντίθετη περίπτωση έχει πρόβλημα και η νίκη του θα κριθεί στα τελευταία λεπτά. Ειδικά τώρα που αντίπαλος είναι το Μαρούσι του Γιαννάκη(σε όλα αυτά βάλτε τη λέξη winner μπροστά)... αυτό είναι μονόδρομος...

Απ' την άλλη βέβαια, είναι αυτή η διαφορά στην απόδοση που παρουσιάζει το Μαρούσι στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Δε νομίζω ότι ο Άρης μπορεί να διεκδικήσει πολλά πράγματα στην έδρα του Αμαρουσίου, αν το Μαρούσι ακολουθήσει τη γνωστή απόδοσή του στον Άγιο Θωμά. Όχι διότι υστερεί, αλλά γιατί αυτό το αλλόκοτο στυλ παιχνιδιού είναι βούτυρο στο ψωμί του Γιαννάκη.
Αλλάζει το θέμα αν παίξει όπως χθες όμως... ποιος; Όποιος να' ναι, το ίδιο είναι...

Όντως, δε γέμισε το Αλεξάνδρειο. Ο κόσμος ήταν φανερά ξενερωμένος όλο αυτό το διάστημα... 4 συνεχόμενες ήττες... απ' ότι φάνηκε πάντως, μετά από αυτή τη μεγάλη νίκη, αναθάρρησε κι έτσι στο 4ο ματς το Παλέ θα είναι κατάμεστο.

Μετά το τέλος του ματς, άνοιξαν τις εισόδους για τον αγωνιστικό χώρο, από τις κερκίδες, και όλοι προτίμησαν να φύγουν από κάτω... Μόνο που περπατάς στο παρκέ αυτού του γηπέδου...
Πήγα έδωσα και το χέρι μου στον Γκργκούρεβιτς... πόσο ύψος είπαμε ότι έχει;

Ένα άλλο αξιοσημείωτο ήταν ότι πολλά παιδάκια είχαν φανέλα της ομάδας του Άρη... όχι όλα όμως... ένα είχε όλη την εμφάνιση(εντάξει, δεν πρόσεξα και παπούτσια) του Carter από Νets(!!) και ένα άλλο τη φανέλα του Anthony από Nuggets... Μιλάμε για 5χρονα ε!
Warrior
QUOTE(weirdo1977 @ Jun 4 2006, 11:20 AM)
εμενα k πάλι η ομάδα δεν mάρεσε... στο πρώτο  δεκάλεπτο κάναμε τραγικές επιθέσεις, απλά μας βγαίναν τα σουτ... ντροπή k για τον κόσμο που έλειψε... είμαστε ΑΠΑΡAΔΕΚΤΟΙ
*


Δεν νομιζω οτι πρεπει να περιμενουμε να αλλαξει η αγωνιστικη συμπεριφορα
της ομαδας...

Ετσι παιζουμε τοσο καιρο..ετσι θα παιζουμε μεχρι το τελος της χρονιας,δεν
νομιζω οτι μπορει να αλλαξει κατι τωρα.

Την ιδια διαθεση και παθος με χτες πρεπει να δειχνουν απλα οι παικτες.

Περα απο το 1ο δεκαλεπτο..δεν μπορω να πω οτι παιξαμε ασχημα χτες.Μετα
απο πολυ καιρο ειχαμε πολυ καλο passing game και περασε η μπαλα σωστα
στους ψηλους.Ειμασταν ευστοχοι και απο την περιφερεια και ηρθε ευκολα
η νικη.Ποσοστα σαν τα χθεσινα βεβαια,δεν προκειται να εχουμε και στον Αγ.Θωμα...

Απο κει και περα,σιγουρα η παρουσια του κσμου δεν ηταν ικανοποιητικη,
αλλα υπαρχει αιτια οπως και να το κανουμε.Το καλο ειναι οτι ειχε πολυ καλη
ατμοσφαιρα το γηπεδο,παροτι δεν γεμισε...Βοηθησε και η εξελιξη του αγωνα
φυσικα..

Μεγαλη συμπαρασταση θα εχει η ομαδα και την Τεταρτη,οπως παντου..
Οι παικτες δεν πρεπει να βγαλουν απο το μυαλο τους την εμφανιση της
προηγουμενης Τεταρτης και οτι επακολουθησε...

Εγω το πιστευα απο πριν αρχισει η σειρα και εξακολουθω να το πιστευω.
Η εξελιξη της σειρας ειναι στα χερια των παικτων του Αρη.Αν παιξουν ετσι οπως
μπορουν,θα ειμαστε στην Ευρωλιγκα του χρονου.Δεν χρειαζεται τιποτα λιγοτερο,
τιποτα περισσοτερο.
Warrior
Αφου παλι για την ισοφαριση παμε....ας συνεχισουμε σε αυτο το τοπικ! biggrin.gif

Αυριο στις 7μμ.(ΕΤ3) γινεται ο 4ος αγωνας της σειρας των μικρων τελικων,
αναμεσα σε Αρη και Μαρουσι..

Ολο το αγχος ειναι στην πλευρα του Αρη πια,που δεν εχει κανενα περιθωρειο
απωλειας,και αυτο ισως παιξει τον ρολο του!
Warrior
77-66 και 2-2....

Ολη η σειρα πηγε με σχετικα ευκολες νικες των γηπεδουχων.

Τωρα πια ολα για ολα στο 5ο παιχνιδι.Εχει ερθει η ωρα αυτη η ομαδα να παρει
ενα κρισιμο παιχνιδι.Ενα μονο παιχνιδι ειναι...και ΠΡΕΠΕΙ να το παρουνε.

Εμεις θα ειμαστε εκει....μακαρι να ειναι και οι παικτες επιτελους!!

Υ.Γ.Με εντονες ενοχλησεις στη μεση εφυγε απο τον αγωνα,1 λεπτο πριν τη ληξη,
ο Μπρουερ και σημερα θα φανει κατα ποσον θα μπορει να συμμετασχει στον
"τελικο" της Τεταρτης.
thrylos7
Οι δυο ομάδες είναι ίσως αυτές που επηρεάζονται περισσότερο από τον παράγοντα έδρα... Αν και το Μαρούσι δεν ήταν τόσο κακό όσο την προηγούμενη φορά..
Από τον Άρη έπαιξαν καλά μετά από καιρό Στακ και Σιγάλας και αν βρεθούν σε καλή βραδιά τότε μπορεί να βγει το διπλό.
Σ' αντίθεση με τα 4 προηγούμενα ματς, νομίζω ότι το 5ο θα είναι ντέρμπι.

Ο κόσμος δεν γέμισε το παλέ. Μεταξύ 3500-4000 ήταν.
Πάντως, δε φάνηκε να το πολυπιστεύει το διπλό, ακούγοντας συζητήσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Έχοντας ίσως ως παράδειγμα τα επεισόδια των τελικών υπήρξαν 2-3 ανεγκέφαλοι που πέταξαν αντικείμενα. Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και δεν υπήρχε το γνωστό μπασκετικό κλίμα του Αλεξάνδρειου.

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο κόσμος πέρασε πάλι μέσα από το γήπεδο.. (απίστευτη αίσθηση να πατάς στο παρκέ του!). Μέσα στους θεατές ήταν και ένα σχολείο και τα παιδιά περίμεναν τα ινδάλματά τους... Ο Στακ έχει τεράστια υπομονή...
Πάντως, απ' όλα τα παιδιά, την παράσταση έκλεψε το μικρότερο, αυτό του Καστλ, επιδεικνύοντας τις χορευτικές του ικανότητες...
Ολόκληρη χρονιά, στον τελευταίο αγώνα κατάλαβα πως αξίζει να κάθομαι και μετά το τέλος του αγώνα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.