Help - Search - Members - Calendar
Full Version: New Orleans Pelicans
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Gravedigger
New Orleans Pelicans






Fly high or get back home


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-2017): 34-48

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-2017):
Πόντοι: Anthony Davis 28.0
Ριμπάουντ: Anthony Davis 11.8
Ασίστ: Jrue Holiday 7.3
Κλεψίματα: Jrue Holiday 1.5
Κοψίματα: Anthony Davis 2.2
Ευστοχία %: Anthony Davis 50.5
Χρόνος συμμετοχής: Anthony Davis 36.1

Πιθανή 5άδα:
R. Rondo J. Holiday D. Cunningham
A. Davis D. Cousins


Πάγκος:
PG: Ian Clark, Frank Jackson
SG: E'Twaun Moore, Tony Allen, Jordan Crawford
SF: Darius Miller, Solomon Hill
PF: Cheick Diallo
C: Alexis Ajinca, Omer Asik

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Dwane Bacon (#40), Edmond Sumner (#52)
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Frank Jackson, Tony Allen, Darius Miller, Ian Clark, Rajon Rondo
Έφυγαν: Tim Frazier (ανταλλαγή με Wizards), Dwane Bacon (ανταλλαγή με Hornets, για λεφτά), Edmond Sumner (ανταλλαγή με Pacers, για λεφτά), Quinn Cook, Axel Toupane, Donatas Motiejunas

Παρουσίαση ομάδας
Το καλύτερο δίδυμο ψηλών μακράν του 2ου στη λίγκα. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τον πάγκο τους. Ουσιαστικά το βάρος όλων των επιθέσεων θα πέσει στη 3αδα Cousins, Davis, Holiday με λίγο από Rondo και όπου τους βγάλει. Ο πάγκος τους είναι επιπέδου G-League οπότε για να καταφέρουν να μπουν στα Play-off θα πρέπει οι προαναφερθέντες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σίγουρα θα είναι fun-to-watch ομάδα αλλά δύσκολα θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν.

Προπονητής
Alvin Gentry

O Gentry έχει τεράστια πείρα στους πάγκους του ΝΒΑ, κυρίως ως assistant, αλλά σαν head coach δεν έχει κάποια επιτυχία. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους παίχτες του και βασικός του στόχος για φέτος είναι να ταιριάξει το δίδυμο ψηλών του, ταίζοντας τους εξίσου και να ελπίζει ότι θα τον κουβαλήσουν όσο πιο μακριά μπορούν.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Τα είπαμε και παραπάνω, οι Pelicans με αυτό τον πάγκο δεν πάνε πουθενά. Αν τα αστέρια τους το επιτρέψουν, ίσως παλέψουν για να μπουν στα Play-off κάτι το οποίο φαντάζει δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα της Δύσης.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Ο Anthony Davis. Μπορεί να ήρθε και άλλος αστέρας στην ομάδα αλλά η πόλη του ανήκει. Το θέμα είναι για πόσο, αφού βρίσκεται στο στόχαστρο όλων, και ένας παίχτης του βεληνεκούς του σίγουρα κάποια στιγμή θα θελήσει κάτι παραπάνω από το παλεύει να μπει στην 8αδα.

Θέλω να ρωτήσω τον...
Demarcus Cousins. Σου έφεραν τον wingman σου τον Rondo να σου κάνει παρεούλα φέτος, απλά δώσε μας έναν αριθμό over/under τεχνικών ποινών για φέτος να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε.

Πρόβλεψη νικών:
40-42
Conference rank:
10-11

Teaser
benchwarmer
Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το Paul-Harden τελικά δεν είναι το πιο αταίριαστο δίδυμο "σταρ" στο ΝΒΑ...
aegeansheed
Μακάρι κάποια στιγμή στα μισά να λέμε "η καλύτερη τριάδα ψηλών στο ΝΒΑ". Ταπεινός υπηρέτης του Σεϊχη Ντιαλό. Cheick please. Όλοι ελπίζουμε να μην κλατάρει ο Jrue (Ντ(ζ)ρου-λες το "ζ" ενιαία με το "ντ" σε μία ριπή ή κατά rchos "Τζουρού) πριν μπει ο Ρόντος, όλη η Ορλεάνη, το φίλα προσκείμενο local fan base των Saints από το Forum, οι fantasy owners αυτής της Γης. Καμιά βοήθεια από τον γεροTony Allen είναι ευπρόσδεκτη, αν έχει ακόμα ζουμί μέσα του, τουλάχιστον να σπλιτάρει κάποιος τα λεπτά του Σόλονα, δε μπορώ άλλο να βλέπω το "3" ως πρώτο ψηφίο της δεκάδας των λεπτών του, day in day out.
SG3ptshooter
QUOTE(aegeansheed @ Oct 18 2017, 23:12 ) *
όλη η Ορλεάνη, το φίλα προσκείμενο local fan base των Saints από το Forum, οι fantasy owners αυτής της Γης

Nτρέπομαι να στηρίζω κάτι που έχει τον Cousins μέσα αλλά θα είμαι ΝΟLA και ο Βασίλης ο Ξανθόπουλος να την κατεβάζει. Όχι πολύ μακριά απ' το Rondo δηλαδή.
aegeansheed
Δε θυμάμαι να έχω διαπιστώσει στο παρελθόν αυτό που παρατηρώ να γίνεται στην NOLA φέτος, κάτι που μου φαίνεται οπτικά σπάνιο και ενδεχομένς ιστορικά μοναδικό (είχα την ίδια αίσθηση και πέρυσι στο τελευταίο δίμηνο). Αφορμή ήταν η εικόνα στα highlights των Pelicans, με τον Cousins και τον AD ουσιαστικά να μονοπωλούν την κατοχή της μπάλας (οπτικός προβληματισμός), όπως και την πλειοψηφία στα τελειώματα (στατιστικό συμπέρασμα από την παρατήρηση των box-scores).

Αναζήτησα για ψηλούς παίκτες (πάνω από 2.08)-συμπαίκτες και στόχο να συνυπάρχουν στο παρκέ (παρόλο που η BREF παρατηρώ ότι αφαίρεσε το "starter" κριτήριο στο play index), άρα βασικοί, με usage% πάνω από 25% στην ίδια σαιζόν. Τα αποτελέσματα από την αναζήτηση έδωσαν μόνο το υπό σχολιασμό ντουέτο ψηλών.

QUOTE
For single seasons; played in the NBA/BAA; in the regular season; from 1946-47 to 2017-18; 6-10 or taller; requiring Usage Pct >= 25.0 and Games >= 5 and Minutes Per Game >= 27; sorted by descending Win Shares

http://bkref.com/tiny/XwG91
Στα πρώτα 10 παιχνίδια της χρονιάς το δίδυμο DMC & AD συνευθύνονταν για το 61,1% των επιθετικών εκδηλώσεων των Pelicans (32,6% και 28,5% αντίστοιχα), κάτι που τους φέρνει στη σχετική πρώτη θέση στην σύγχρονη εποχή στατιστικών (μετά το 1977, όπως παρακολουθείται από την BREF). Για την ακρίβεια κανένα άλλο δίδυμο ατομικά δεν είχε τουλάχιστον 25% usage σε μια χρονιά, παρόλο που (από περιέργεια περισσότερο) υπήρξαν δίδυμα που με διαφορετική ατομική ποσόστοση ξεπερνούσαν το 50% ως άθροισμα, όπως για παράδειγμα οι Duncan & Robinson το 1998-99 που είχαν μαζί το 51% των Spurs τότε.

Αν τρομάζει αυτό το συμπέρασμα; Δεν νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από την φυσική εξέλιξη του Μπάσκετ. Όλο και περισσότερο σήμερα, αλλά και τα τελευταία χρόνια, δίνεται έμφαση από μικρές ηλικίες στην διδασκαλία του χειρισμού της μπάλας, ανεξαρτήτως του potential που έχει ένα παιδί να πάρει ύψος ή να έχει περισσότερη δύναμη από κάποια άλλα. Το skill και το touch είναι ικανότητες που αναδεικνύονται με την εκμάθηση και την επανάληψη μέσω της προπόνησης, όπως προφανώς έχει συμβεί με τους δύο υπερ-ταλαντούχους παίκτες της Νέας Ορλεάνης. Δεν είναι κάτι που ενοχλεί, ίσα ίσα το χαίρομαι να παρατηρώ κάτι που θεωρείτο αφύσικο έως τώρα, αλλά πλέον μοιάζει απόλυτα φυσιολογικά βάσει των ικανοτήτων των δυο παικτών, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται να υπάρχει μια ομάδα με άλλους τρεις κοντούς μέσα που απλά περιέμένουν την πάσα για κάποιο drive ή σουτ.

* Τα αντίστοιχα περσινά νούμερα στους 17 αγώνες των Cousins & Davis που έπαιξαν μαζί, ήταν ακόμα πιο μεγάλα με συνολικό άθροισμα το 65,7%! (33,1 και 32,6 αντίστοιχα). Μάλλον μπήκε δάκτυλος Gentry εδώ. laugh.gif

Η επόμενη μέρα:
Το ενδιαφέρον σημείο από εδώ και στο εξής είναι πώς θα λειτουργήσει στην ομάδα ο Rondo, όταν θα επανέλθει. Από τη μία παρόλο που βελτιστοποίησε το ποσοστό ευστοχίας στα μακρινά εδώ και δύο χρόνια (37%), δεν είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεται κάποιος ότι θα ταίριαζε για kick-out καταστάσεις. Από την άλλη παραμένει δυνατός στο penetration και την ικανότητα να μοιράζει τη μπάλα στις πιο απίθανες θέσεις, βλέπει γήπεδο και οι δυο ψηλοί έχουν πολύ καλά χέρια για να μην αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα. O Jrue έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα σουτερικά % (22% τρίποντα, 43% τρίποντα και 13.5 πόντοι), που είναι όλα career lows εκτός από την πρώτη του σαιζόν και παραμένει και αυτός ένα ερωτηματικό αν θα μπορέσει να χρησιμεύσει κάπως σε αυτήν την ομάδα (ειδικά σε έναν ρόλο σουτέρ με περισσότερη κυριαρχία του Rondo στη μπάλα) ή θα φύγει με trade για να έρθει κάτι πιο ταιριαστό.
SG3ptshooter


Φτου φτου 14/18 ο Drew μέσα σου, τεράστιος φρυδοπαίκτης
SG3ptshooter


"Βλέπουν τα σωματεία της NOLA να σηκώνουν κεφάλι και προσπαθούν να ανοίξουν χώρο για τη ΣουπαΤιμ της Οκλα_χωμα, ΤΟ GENTRY ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΤΟ GENTRY"


https://twitter.com/NBAOfficial/status/936080856061562880

Eίμαστε ένα trade του Cousins μακριά smiley.gif
SG3ptshooter
Το στατιστικό που δε θα πιστεύατε ποτέ, οι Pelicans είναι δεύτεροι σε ast/gm πίσω μόνο απ' το GS. ohmy.gif

aegeansheed
25. Ατομικό. Franchisικό προφανώς επίσης. All-time top-5 tier επίδοση

Air Kef
Ευχαριστούμε Ραζόν, όλοι εμείς οι ρομαντικοί υποστηρικτές σου
SteveNashidis
Ανοίγω το βίντεο και περιμένω να δω τα αίσχη από την στατιστική υπηρεσία, αλλά μόνο 5 ασσίστ μέτρησα που ήταν μετά από 4-5 τρίπλες. Και πάλι είναι μοναδική η εμφάνιση του. Κρίμα που τον είχαμε πάγκο στο φάντασι για τιμωρία, λόγω της προηγούμενης άθλιας εβδομάδας του.
jasonick
QUOTE(Air Kef @ Dec 28 2017, 12:09 ) *
Ευχαριστούμε Ραζόν, όλοι εμείς οι ρομαντικοί υποστηρικτές σου


Ας μην ήταν ο τραυματισμός του πέρσυ στα playoffs και η σκούπα θα ερχόταν απέναντι στους Celtics.
Με την επιστροφή του Hill, που μπορεί να τους δώσει μια αμυντική λύση στο φτερό όπου εχουν έλλειψη, τους βλέπω πολύ δυνατούς για να κάνουν καμία έκπληξη στον 1ο γυρο (εκτός από GS).
aegeansheed
Κρίμα να τελειώνει έτσι η χρονιά από τις μία εκ των δύο αγαπημένων φετινών ομάδων sad.gif
Θα ήθελα πολύ να τους έβλεπα δεύτερο γύρο απέναντι στους Warriors

benchwarmer
Κρίμα, και το πράγμα πήγαινε πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενα...

Να δούμε τι δρόμο θα διαλέξουν πλέον οι Πελεκάνοι, σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι ο Κάζινς μένει FA το καλοκαίρι...
RipCity
QUOTE (benchwarmer @ Jan 27 2018, 12:25 ) *
Κρίμα, και το πράγμα πήγαινε πολύ καλύτερα από αυτό που περίμενα...

Να δούμε τι δρόμο θα διαλέξουν πλέον οι Πελεκάνοι, σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι ο Κάζινς μένει FA το καλοκαίρι...


Ένας είναι ο δρόμος, δεν υπάρχει tanking όσο υπάρχει Davis γιατί θα ζητήσει να φύγει. Ήδη λένε ότι θα παλέψουν για να πάρουν κανά παίκτη πριν το deadline.
SteveNashidis


Από RealGM

Verified account

SteveNashidis


Eξαιρετικός στο ντεπούτο του ο Μίροτις με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασσιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ! icon_drunk.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.