Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Ολυμπιακός - 24η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Basket League - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
SteelGandalf
24η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Δευτέρα, 28/3/2016, 19:00
(novasports2 & 2HD "live")

Άρης - Ολυμπιακός

Τρεις "στροφές" πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της φετινής Basket League, ο (3ος) Άρης υποδέχεται τον (1ο) Ολυμπιακό. Η αυριανή αναμέτρηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική ειδικά για τους φιλοξενούμενους, που θέλουν να παραμείνουν στην 1η θέση της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών. Είναι με διαφορά η πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις επόμενες δύο που ακολουθούν -εκτός με Απόλλωνα κι εντός με Ρέθυμνο- οπότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως η πρωτιά του Ολυμπιακού θα κριθεί στην Θεσσαλονίκη. Από την άλλη και για τον Άρη το κίνητρο νίκης σαφώς και είναι τεράστιο, αφού μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό -που σημειωτέον είναι αρκετά ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό, ειδικά μετά την προχθεσινή νίκη επί της Real Madrid με διαφορά 15 πόντων- θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ιδιαιτέρως δύσκολη συνέχεια (αναφέρομαι στους αγώνες των playoffs).

Εύλογα λοιπόν η κάθε ομάδα χρειάζεται τη νίκη, για τους δικούς της λόγους, αλλά ο Άρης μπορεί να καταταγεί 3ος ακόμη και αν ηττηθεί αύριο. Βέβαια, με ενδεχόμενη νίκη, θα "κλειδώσει" και μαθηματικά την 3η θέση και οι επόμενοι δύο αγώνες -εκτός με Ρέθυμνο κι εντός με Κολοσσό- θα λάβουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Όπως και να 'χει, το Nick Galis Hall αύριο θα είναι κατάμεστο (δεν έμεινε εισιτήριο ούτε για δείγμα) και θα "βράζει". Ο Άρης έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κοντραριστεί με μια πολύ δυνατή ομάδα με τεράστιο "βάθος" πάγκου, αλλά και ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Στην αναμέτρηση του 1ου γύρου, την παραμονή των Χριστουγέννων, στάθηκε για 38 λεπτά ως ίσος απέναντι σε ίσο, "κοιτάζοντας τον Ολυμπιακό στα μάτια" και μόνο στα δύο τελευταία λεπτά έχασε την επαφή με το σκορ και τελικά ηττήθηκε με 12 πόντους (76-64). Διαφορά η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα του συγκεκριμένου αγώνα.

Έχει περάσει καιρός από τότε και οι ομάδες πέρασαν από διαστήματα με προβλήματα, με ντεφορμαρίσματα και μίνι κρίσεις. Κατάφεραν αμφότερες να βρουν τον καλό τους εαυτό και τώρα που οι αγώνες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, να φαίνονται ικανές για το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό πρόσθεσε στη "μηχανή" του, έναν μεγάλο παίχτη με πολλή ιστορία στο NBA, τον 33χρονο Hakim Warrick, ο οποίος αν και τα τελευταία τρία χρόνια δεν βρισκόταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ούτε στο υψηλότερο επίπεδο της καριέρας του, εντούτοις δεν παύει να είναι ιδιαιτέρως ικανός σε συγκεκριμένα "κομμάτια" του παιχνιδιού, ειδικά σε ό,τι αφορά τα εκπληκτικά του αθλητικά προσόντα, οπότε και δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση, πολύ δε περισσότερο στο σαφώς πιο υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Άρης, προς το παρόν, συνεχίζει με το ίδιο ρόστερ που ξεκίνησε την χρονιά, χωρίς προσθαφαιρέσεις. Δεν έχει, σε καμία περίπτωση, το "βάθος" για να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και ο μόνος τρόπος για να πάρουν κάτι από το αυριανό παιχνίδι οι παίχτες του είναι να υπερβάλλουν εαυτούς. Η συγκέντρωση, τα τεράστια ψυχικά αποθέματα και το πάθος θα πρέπει να βρίσκονται σε υπερθετικό βαθμό και πάλι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ο κόσμος θα δώσει την γνωστή ώθηση στους κιτρινόμαυρους παίχτες, αλλά δεν είναι αυτός που αγωνίζεται. Θα παρακολουθήσουμε, θέλω να πιστεύω, μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και μακάρι αυτό να συμβαίνει μέχρι το τέλος της.
rankin
Πριν το παιχνίδι με τη Χιμκι πάντως, μεσολαβεί το σημερινό, υψηλότατης δυσκολίας παιχνίδι με τον Άρη.
Ο οποίος Άρης, όπως συμβαίνει στις καλές ομάδες με χαμηλό μπατζετ, έχει μια καλή πρώτη πεντάδα, υστερεί όμως σε βάθος στο πάγκο. Απο την άλλη, παίζει στην έδρα του, έχει ενθουσιασμό, έχει τον κόσμο, έχει καλό προπονητή και γενικά ειναι ενα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός αν δεν ματώσει, δεν θα το πάρει.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το ματσάκιον
frenchman7
Όντως πολύ ενδιαφέρον ματσάκι σε δυνατή έδρα!
Η ομάδα ελπίζουμε να έχει μπει σε rage mode...
Θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν Παπ, Γουορικ Μιλουτίνοφ?

Γενικά ματσάκι βάλσαμο, βιταμίνη για να βγει το ξεκίνημα της εβδομάδας!
tuareg
Το σημερινο ειναι κομβικο οχι μονο για το πλεονεκτημα εδρας που κυνηγαει ο Ολυμπιακος αλλα και για εμας αν θελουμε (καλως εχοντων των πραγματων στα προημιτελικα) να κοντραρουμε καποιον στα ημιτελικα των πλευ οφ.
Η εντυπωση μου ειναι πως εχουμε καλυτερη τυχη με τον Ολυμπιακο παρα με το ΠΑΟ.
Απουσια σεντερ αναφορα στην επιθεση και ελλειψη σταθερου σουτ κανουν το ματσαρισμα καλυτερο,αν σκεφτεις οτι το ιδιο λιγο πολυ ειμαστε κι εμεις καθως και το τροπο που αμυνονται οι δυο ομαδες τοτε η ομαδα μου μοιαζει για μια μικρογραφια του Ολυμπιακου.
Αναμενεται πολυ δυνατο παιχνιδι.
SteelGandalf
Βασίλη, συμφωνώ απόλυτα. Το σημερινό παιχνίδι θα καθορίσει την τελική κατάταξη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αλλά για τον Άρη θα βοηθήσει μόνο σε ψυχολογικά θέματα, εφόσον το κερδίσει. Θα πιστέψουν, ακόμη περισσότερο, οι παίχτες μας στους εαυτούς τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τα ανέφερα άλλωστε και στην αρχική μου τοποθέτηση.

QUOTE(www.pressaris.gr - 28/3/2016)
Για το σολντ άουτ και το σερί και το γόητρο και την 3η θέση! Άρης – Ολυμπιακός σήμερα (19:00) στο Παλέ!

Βαθμολογική σημασία δεν έχει μεγάλη για τον Άρη το σημερινό (19:00) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ωστόσο οι κίτρινοι έχουν πολλούς άλλους λόγους που θέλουν όσο τίποτα τη νίκη.


Καταρχήν θα παίξουν και πάλι μπροστά σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Το σολντ άουτ ανακοινώθηκε 48 ώρες πριν το τζάμπολ, ο κόσμος θα γεμίσει και πάλι το γήπεδο και οι παίκτες θέλουν να τιμήσουν τους φιλάθλους για την στήριξή τους με μία νίκη επί ενός σπουδαίου αντιπάλου.

Δευτερευόντως υπάρχει το σερί νικών. Οι κίτρινοι μετρούν εννιά συνεχόμενες νίκες, έχοντας ισοφαρίσει την επίδοση των σεζόν 2003-04 και 2007-08, όμως αν κερδίσουν σήμερα τον Ολυμπιακό θα κάνουν ρεκόρ συνεχόμενων νικών στη μετά Γκάλη εποχή και εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος ενός τέτοιου κατορθώματος.

Τρίτον, κάθε νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου είναι σημαντική για το γόητρο και το πρεστίζ του Άρη που φιλοδοξεί να κάνει φέτος το πρώτο μεγάλο βήμα προς την επιστροφή του στην κορυφή.

Τέταρτον, η νίκη του εξασφαλίζει και μαθηματικά την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στόχος που έχει επιτευχθεί κατά 99% κυρίως λόγω του μεγάλου σερί.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του θα μπουν στο γήπεδο σα να παίζουν τελικό, ανεξαρτήτως που «τελικός» είναι για τον Ολυμπιακό αυτό το παιχνίδι, καθώς ήττα του στερεί την πρώτη θέση στη κανονική διάρκεια και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους κίτρινους, καθώς και ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς που έχει θέμα με τον αριστερό ώμο του, προπονείται όσο μπορεί με την ομάδα και άρα λογικά θα πάρει σήμερα χρόνο συμμετοχής.
akratacity
Ο Αρης εχει καλυτερη ομαδα απο την ΑΕΚ και νομιζω ειναι λιγο ατυχος που μας πετυχαινει μετα απο την νικη μας με τη ρεαλ. Θα μας δημιουργησει πολλα προβληματα και θα χρειαστουμε καλη εμφανιση απο παιχτες-κλειδια μας για να φυγουμε νικητες. Κλειδι θα ειναι η μερα που θα βρεθουν οι παιχτες του παγκου μας(Οντομ, Ουορικ, Στρομπερι) ωστε να εκμεταλλευτουμε το μικρο βαθος παγκου του Αρη.
SteelGandalf
QUOTE(akratacity @ Mar 28 2016, 14:08 ) *
Ο Αρης εχει καλυτερη ομαδα απο την ΑΕΚ και νομιζω ειναι λιγο ατυχος που μας πετυχαινει μετα απο την νικη μας με τη ρεαλ. Θα μας δημιουργησει πολλα προβληματα και θα χρειαστουμε καλη εμφανιση απο παιχτες-κλειδια μας για να φυγουμε νικητες. Κλειδι θα ειναι η μερα που θα βρεθουν οι παιχτες του παγκου μας(Οντομ, Ουορικ, Στρομπερι) ωστε να εκμεταλλευτουμε το μικρο βαθος παγκου του Αρη.


Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Μετά από μια τόσο σπουδαία Ευρωπαϊκή νίκη, είναι δύσκολο να "προσγειωθούν" οι παίχτες και να και να συγκεντρωθούν στις εγχώριες διοργανώσεις. Είναι και ο παράγοντας της κούρασης που επίσης μπορεί να παίξει ρόλο. Παρόλα αυτά, δε νομίζω πως μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δεν έχει επίγνωση του τι θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη σημερινή ήττα της.

Με αυτά τα δεδομένα, συνυπολογίζοντας και την σημαντική διαφορά ποιότητας των παιχτών των δύο ομάδων -πέρα από 6-7 παίχτες που έχει ο Άρης, οι υπόλοιποι είναι κατωτέρου επιπέδου- θεωρώ πως έστω και δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι ο φιλοξενούμενος. Περιμένω να δω ένα "κλειστό" παιχνίδι, δυνατό, ανταγωνιστικό και από 'κει και πέρα δεν θεωρώ "ξεγραμμένο" τον Άρη σε καμία περίπτωση. Απλά αν μου πει κάποιος να μοιράσω πιθανότητες, σε θεωρητικό επίπεδο θα έλεγα πως το ποσοστό είναι 45-55% υπέρ της νίκης του Ολυμπιακού. Με τα ίδια δεδομένα και εφόσον ο Άρης "καιγόταν" για τη νίκη, θα έδινα ποσοστό 48-52%.

Τα υπόλοιπα μένει να τα δούμε στην πράξη...
TakeshyKurosawa
Πιστεύω θα γίνει καλό ματσάκι, αλλά θα κερδίσει ο Ολυμπιακός σχετικά δύσκολα.
akratacity
QUOTE (SteelGandalf @ Mar 28 2016, 17:48 ) *
Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Μετά από μια τόσο σπουδαία Ευρωπαϊκή νίκη, είναι δύσκολο να "προσγειωθούν" οι παίχτες και να και να συγκεντρωθούν στις εγχώριες διοργανώσεις. Είναι και ο παράγοντας της κούρασης που επίσης μπορεί να παίξει ρόλο. Παρόλα αυτά, δε νομίζω πως μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δεν έχει επίγνωση του τι θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη σημερινή ήττα της.

Με αυτά τα δεδομένα, συνυπολογίζοντας και την σημαντική διαφορά ποιότητας των παιχτών των δύο ομάδων -πέρα από 6-7 παίχτες που έχει ο Άρης, οι υπόλοιποι είναι κατωτέρου επιπέδου- θεωρώ πως έστω και δύσκολα θα καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι ο φιλοξενούμενος. Περιμένω να δω ένα "κλειστό" παιχνίδι, δυνατό, ανταγωνιστικό και από 'κει και πέρα δεν θεωρώ "ξεγραμμένο" τον Άρη σε καμία περίπτωση. Απλά αν μου πει κάποιος να μοιράσω πιθανότητες, σε θεωρητικό επίπεδο θα έλεγα πως το ποσοστό είναι 45-55% υπέρ της νίκης του Ολυμπιακού. Με τα ίδια δεδομένα και εφόσον ο Άρης "καιγόταν" για τη νίκη, θα έδινα ποσοστό 48-52%.

Τα υπόλοιπα μένει να τα δούμε στην πράξη...

Μιλησα για ατυχια του Αρη κυριως επειδη ο Ολυμπιακος μετα απο καιρο εχει καλη ψυχολογια, αποροια της μεγαλης νικης με τη ρεαλ.
Coach Periklis
Όσο πιο σκληρό και αμφίρροπο γίνει το σημερινό ματς τόσο καλύτερα για τον ΟΣΦΠ. Θεωρώ καλό αν ζοριστούμε. Έχουμε χρυσή ευκαιρία να αναμετρηθουμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο που μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και μετά να "κουβαλήσουμε" το μομεντουμ των 2 αγώνων στη Ρωσία....Να δούμε και τα όποια λάθη μας, να κρατήσουμε τα θετικά κτλ
SteelGandalf
Ο Αγώνας ξεκινάει οπότε θα δούμε στην πράξη τι απ' όλα θα συμβεί...
j-kidd13
Αν βρει κανεις κανα λινκ,ας στειλει κανα πμ
TakeshyKurosawa
Τι γίνεται στο ματς? Δεν έχω Νόβα. Μαθαίνω ότι χτύπησε σοβαρά ο Χάντερ!
Dreamerpanos
Τον χτύπησε κατά λάθος ο Παπανικολάου...
ΚιτρινιΑΡΗΣ
kai se mena tongue.gif link
rahxephon13
Οχι ρε φιλε τι επαθε ο χαντερ ohmy.gif πολυ ασχημα αρχισε το παιχνιδι ελπιζω να ναι καλα ο ανθρωπος.
SteelGandalf
Περίεργο παιχνίδι με μεγάλη αστοχία εκατέρωθεν κι ένας τραυματισμός από το πουθενά, σε ανύποπτη στιγμή, για τον Hunter που δείχνει σοβαρός -κάτι σαν διάσειση έμοιαζε από το χτύπημα που δέχθηκε από τον Κώστα Παπανικολάου σε μια φάση ενώ ο Ολυμπιακός αμυνόταν.

1η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 10-12

Με τρίποντο και φάουλ -άστοχη η βολή- buzzer beater από τον Ζάρα στην εκπνοή. Ο Άρης δεν πέτυχε ούτε ένα καλάθι δύο πόντων (0/7) στην 1η περίοδο. Είχε 1/3 τρίποντα και 1/3 βολές. Ο Ολυμπιακός είχε 3/14 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 0/4 βολές.
assistant
με κολαρο εφυγε ο Χαντερ.....ωραια νεα μαμω το κερατο μου.....

edit....δε βρισκω το παιχνιδι στο ιντερνετ κ το ακουω στο σπορτ24 με (φανταζομαι ) Σαλονικιο σπικερ......αξιζει να τον ακουσει κανεις.....
Nemesakos
QUOTE (assistant @ Mar 28 2016, 19:19 ) *
με κολαρο εφυγε ο Χαντερ.....ωραια νεα μαμω το κερατο μου.....



Ξαναγύρισε στον πάγκο χωρίς κολάρο. Θα επανεκτιμηθεί γράψανε στο ημίχρονο...
SteelGandalf
Λογικά, για προληπτικούς λόγους, ο Hunter δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Κατά τ' άλλα, ο Ζάρας μπήκε ζεστός και έχει ήδη 8 πόντους με τον Άρη να περνάει για 2η φορά μπροστά στο σκορ -μετά το 13-12 με δικό του τρίποντο- με σκορ 15-14, πάλι με δικό του καλάθι, με το 1ο δίποντο των γηπεδούχων στο παιχνίδι.

Πάρτυ κάνει ο Ολυμπιακός στα ριμπάουντς 13-3 έχει ο Άρης 11-10 ο Ολυμπιακός!
Zephyr
Σε αυτή την ομάδα πλέον το ζητούμενο είναι να μην θρηνήσουμε θύματα μέχρι το τέλος της σεζόν...

ΥΓ. Όποιος τσάκαλος βρήκε link ας μου στείλει pm, έφαγα τον τόπο και δεν βρίσκω τίποτα.
rahxephon13
Ευτηχως για τον χαντερ τελικα μαλλον δεν ηταν τοσο σοβαρο, τωρα το ματς και οι δυο βασιζονται περισσοτερο στην αμυνα τους οποτε λογικο ειναι να παει σε χαμηλο σκορ το ματς, παντως βλεπω πολυ καλη αμυνα απο αρη σημερα το θεμα ειναι μεχρι ποτε θα εχει την ενεργεια να παιζει ετσι η αν καταφερουν να ξεκουμποσουν οι παιχτες του ολυμπιακου.


Κατευθειαν να με καταδωσεις ε
SteelGandalf
QUOTE(rahxephon13 @ Mar 28 2016, 18:40 ) *
Ευτηχως για τον χαντερ τελικα μαλλον δεν ηταν τοσο σοβαρο, τωρα το ματς και οι δυο βασιζονται περισσοτερο στην αμυνα τους οποτε λογικο ειναι να παει σε χαμηλο σκορ το ματς, παντως βλεπω πολυ καλη αμυνα απο αρη σημερα το θεμα ειναι μεχρι ποτε θα εχει την ενεργεια να παιζει ετσι η αν καταφερουν να ξεκουμποσουν οι παιχτες του ολυμπιακου.


Τα παντελόνια τους; tongue.gif

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ολυμπιακός : 28-34

Game Summary



Box Score -Άρης-



Box Score -Ολυμπιακός-

nikolas12
Πόση ατυχία πια αυτή η ομάδα; Ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Hunter, προληπτικά θα μείνει έξω για όλο το ματς. Από εκεί και πέρα, το σκορ είναι κοντά και θεωρώ πως θα έχουμε σίγουρα ντέρμπι μέχρι το τέλος.
SteelGandalf
Δεν αλλάζω άποψη μέχρι στιγμής. Η εικόνα του αγώνα δείχνει Ολυμπιακό, έστω και αν την στιγμή που αυτός θα βαίνει προς την ολοκλήρωση του το σκορ μπορεί να μην είναι σε μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο. Έχει τον τρόπο ο Ολυμπιακός, με τεράστιο επιθετικό πλουραλισμό, να βρίσκει λύσεις στην επίθεση του, σε αντίθεση με τον Άρη που δυσκολεύεται αισθητά.

Η διαφορά των ριμπάουντς καταδεικνύει πως ο Άρης έχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα. Επιβεβαιώνεται, για ακόμη μια φορά, η συγκεκριμένη αδυναμία του. 19 (4) είναι τα ριμπάουντς του Άρη και 24 (10) του Ολυμπιακού. Έχει καταφέρει να ανανεώσει υπερδιπλάσιες προσπάθειες από τους γηπεδούχους, η ομάδα του Πειραιά και, συνήθως, την 2η φορά καταφέρνει να βρει σκορ.

Αν εξαιρέσουμε σχεδόν ολόκληση την 1η περίοδο, με τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας εκατέρωθεν, στην 2η τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά.
rahxephon13
Πηγε σε πιο φυσιολογικα επιπεδα το δευτερο δεκαλεπτο με τον ολυμπιακο να εχει τον ελεγχο και νομιζω οτι οσο περνα η ωρα θα εχει αυτος το πανω χερι.

Ο αρης εχει φτιαξει μια πολυ συμπαθιτικη ομαδα αλλα νομιζω προς το παρον στερείται αξιοπιστων εναλλακτικων λυσεων, παρολα αυτα δειχνει οτι βρισκεται σε καλο δρομο αντε του χρονου ακομη πιο δυνατη.
Timemaster
έτσι όπως το ακούω το παιχνίδι και βλέπω τα στατιστικά....
το παιχνίδι λέει Ολυμπιακός και πηγαίνει πάνω κάτω όπως το περίμενα.

Αυτό που δε περίμενα και με κάνει λιγάκι αισιόδοξο για την ομάδα μου είναι τα φάουλ.
Ο Άρης και κατάφερε να παίξει άμυνα αλλά και να μοιράσει τα φάουλ σε όλους τους παίχτες 12 φάουλ σε 10 παίχτες μοιρασμένα.
Αποτέλεσμα είναι πως τα βαριά χαρτιά που εως τώρα δεν έχουν αποδώσει όμως μπορούν να μπουν στον αγώνα στο βήτα μέρος.
Έως τώρα στα παιχνίδια μας Ουάιτ και Χάγκινς είχαν μειωμένο χρόνο λόγο φάουλ.

rolleyes.gif
nikolas12
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 28 2016, 20:01 ) *
Δεν αλλάζω άποψη μέχρι στιγμής. Η εικόνα του αγώνα δείχνει Ολυμπιακό, έστω και αν την στιγμή που αυτός θα βαίνει προς την ολοκλήρωση του το σκορ μπορεί να μην είναι σε μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο. Έχει τον τρόπο ο Ολυμπιακός, με τεράστιο επιθετικό πλουραλισμό, να βρίσκει λύσεις στην επίθεση του, σε αντίθεση με τον Άρη που δυσκολεύεται αισθητά.


Πάντως για να ακολουθεί ως τώρα κοντά στο σκορ ο Άρης σημαίνει πως και εκείνος έχει βρει επιθετικές λύσεις και έχει εκμεταλλευθεί ότι ο Warrick δεν είναι τόσο καλός αμυντικά, βάζοντας εύκολα καλάθια στη ρακέτα. Όσο τα ποσοστά από μακρινή απόσταση δεν απέχουν πολύ, οι 2 ομάδες θα είναι κοντά στο σκορ.
Conan1982
Το ιατρικό τιμ έδωσε το οκ για τον Χάντερ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει για κανέναν λόγο να παίξει. laugh.gif
Timemaster
biggrin.gif

Μόλις το είπα πόντους σερί από Ουάιτ
SteelGandalf
Μπήκε φουριόζος ο Άρης στο 2ο ημίχρονο με έναν White αφιονισμένο (3 τρίποντα και 1 ο Πελεκάνος). Το σκορ είναι 42-40, περίπου 4:30 πριν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος!
rahxephon13
Βρε τον white ντυθηκε walter, εχει κανει πολυ καλες επιλογες ο πριφτης στους βασικους γενικα μου αρεσει ο αρης αν και δεν ξερω σημερα αν θα αντεξει ως το τελος, μεγαλο ρολο παιζει και ο τραυματισμος του χαντερ αν απο καπου χασει ο ολυμπιακος ειναι στην ενεργεια που δινει ο συγκεκριμενως παιχτης στην αμυνα.
SteelGandalf
Το 44-40 ακριβώς 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος, ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα του Άρη στο σκορ. Όμως ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας ένα δικό του σερί 8-0, πέρασε μπροστά με 44-48, περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

QUOTE(rahxephon13 @ Mar 28 2016, 19:24 ) *
Βρε τον white ντυθηκε walter, εχει κανει πολυ καλες επιλογες ο πριφτης στους βασικους γενικα μου αρεσει ο αρης αν και δεν ξερω σημερα αν θα αντεξει ως το τελος, μεγαλο ρολο παιζει και ο τραυματισμος του χαντερ αν απο καπου χασει ο ολυμπιακος ειναι στην ενεργεια που δινει ο συγκεκριμενως παιχτης στην αμυνα.


Έχει τέτοιο βάθος ο Ολυμπιακός που είναι υπερβολή να μιλάμε για έναν παίχτη του, άσχετα αν όντως ο συγκεκριμένος είναι σημαντικός.
rahxephon13
QUOTE (SteelGandalf @ Mar 28 2016, 20:25 ) *
Το 44-40 ακριβώς 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η 3η περίοδος, ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα του Άρη στο σκορ. Όμως ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας ένα δικό του σερί 8-0, πέρασε μπροστά με 44-48, περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.



Έχει τέτοιο βάθος ο Ολυμπιακός που είναι υπερβολή να μιλάμε για έναν παίχτη του, άσχετα αν όντως ο συγκεκριμένος είναι σημαντικός.

Ισα ισα που στους ψηλους εχει μεγαλο θεμα ο ολυμπιακος περιτο να πω πως στην μοσχα χωρις χαντερ δεν εχει τυχη, μετα τον χαντερ το χαος ουορικ 1 μηνα στην ομαδα μιλουτινοφ παιχτης ειδικων καταστασεων.

Αν καπου πρεπει να χτυπησει ο αρης ειναι εκει με τον χαγκινς αλλο παιχτη δεν εχει που να τον ματσαρει τοσο καλα.

Ο αγραβανης ειναι στην αποστολη?
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Ολυμπιακός : 52-53

Ο Άρης αντιστέκεται σθεναρά και όσο το παιχνίδι βρίσκεται σε τόσο μικρή διαφορά πόντων, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες διεκδίκησης του από τους γηπεδούχους. Μπορεί να κάνει πάταγο στην Basket League η ομάδα της Θεσσαλονίκης; Θα το δούμε στα επόμενα 10 αγωνιστικά λεπτά...
Timemaster
QUOTE(rahxephon13 @ Mar 28 2016, 19:29 ) *
Ισα ισα που στους ψηλους εχει μεγαλο θεμα ο ολυμπιακος περιτο να πω πως στην μοσχα χωρις χαντερ δεν εχει τυχη, μετα τον χαντερ το χαος ουορικ 1 μηνα στην ομαδα μιλουτινοφ παιχτης ειδικων καταστασεων.

Αν καπου πρεπει να χτυπησει ο αρης ειναι εκει με τον χαγκινς αλλο παιχτη δεν εχει που να τον ματσαρει τοσο καλα.

Ο αγραβανης ειναι στην αποστολη?



είναι αν και δεν έχει παίξει ακόμα
SteelGandalf
QUOTE(rahxephon13 @ Mar 28 2016, 19:29 ) *
Ισα ισα που στους ψηλους εχει μεγαλο θεμα ο ολυμπιακος περιτο να πω πως στην μοσχα χωρις χαντερ δεν εχει τυχη, μετα τον χαντερ το χαος ουορικ 1 μηνα στην ομαδα μιλουτινοφ παιχτης ειδικων καταστασεων.

Αν καπου πρεπει να χτυπησει ο αρης ειναι εκει με τον χαγκινς αλλο παιχτη δεν εχει που να τον ματσαρει τοσο καλα.

Ο αγραβανης ειναι στην αποστολη?


Ενώ ο Άρης έχει υπεροπλία!!! tongue.gif

Ο Αγραβάνης στην αποστολή είναι. Τον είδα.

============================

Με 5/6 τρίποντα, αν δεν κάνω λάθος, στο 2ο ημίχρονο από τον White, ο Άρης προσπερνάει με +5, σκορ 61-56, περίπου 7 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Σπύρος Μούρτος έχει βγάλει εκτός επιθετικού ρυθμού τον Βασίλη Σπανούλη στο 2ο ημίχρονο και το παιχνίδι έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον!
rahxephon13
Προφανως σε σχεση με παο οσφπ δεν εχει πουθενα υπεροπλια ο αρης αλλα αυτη την στιγμη με τον χαντερ εξω και οσο εχει το χαγκινς μακρια απο φαουλ υπερεχει ελαφρως εκει.

Πολυ καλα ποσοστα στα τριποντα εχει ο αρης σημερα, ο ξανθοπουλος γιατι παιζει τοσο λιγο θυμαμαι στα ευρωπαικα ματς ηταν συνεχεια απο τους διακριθεντες τι κανει στην Α1 τελευταια?
nikolas12
Πλέον το παιχνίδι είναι του Άρη. Με τέτοια ποσοστά στα τρίποντα και με τον Ολυμπιακό κομπλαρισμένο στο 4ο, μπορεί να το πάρει. Βέβαια δεν πρέπει να ξεγράφεται έτσι εύκολα ο Ολυμπιακός.
rahxephon13
Μην προτρεχεται εχει δρομο το παιχνιδι ακομη, θεωρω οποιος φτασει τους 70 θα εχει το πανω χερι για την νικη.
nikolas12
QUOTE(rahxephon13 @ Mar 28 2016, 20:46 ) *
Μην προτρεχεται εχει δρομο το παιχνιδι ακομη, θεωρω οποιος φτασει τους 70 θα εχει το πανω χερι για την νικη.


Το έχω αυτό το κακό είναι η αλήθεια tongue.gif Τελικώς συγκεντρώθηκαν λίγο και το γύρισαν. Τα επόμενα 2 λεπτά θα κρατήσουν πολύ και θα υπάρχουν εναλλαγές συναισθημάτων και στο σκορ.
rahxephon13
Μαλλον τον σκοτωσε η πρωην του tongue.gif , πολυ καθοριστικο το τριποντο απο τον παπ.

Ωχ παμε στην ρουλετα των βολων τα 10 δευτερα θα γινουν μια αιωνιοτητα.
Manu7
Θα ξαναβγουν τώρα να μας πουν ότι ο Παπ δεν χωράει στον Ολυμπιακό ή δεν κάνει;
SteelGandalf
67-69 το σκορ, η μπάλα για τον Ολυμπιακό σε μια τελευταία επίθεση 23.6 δευτερολέπτων. Ο Άρης θα κάνει φάουλ και το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στις ελεύθερες βολές.

Ήταν 3-4 αβίαστα λάθη των παιχτών μας (οι δύο πάτησαν -Ξανθόπουλος και Cupkovic- την πλάγια γραμμή) και η ανοησία του Hagins να κάνει παρεμβολή σε σίγουρο καλάθι του Μούρτου, καθώς και ένα καλάθι του McNeal που δεν μέτρησε, ενώ η μπάλα είχε χτυπήσει στο ταμπλό. Αναφέρω ορισμένες από τις περιπτώσεις που πραγματικά όπως φαίνεται θα στοιχίσουν...

69-71 και η μπάλα για τον Ολυμπιακό για 10.4 δευτερόλεπτα...
rahxephon13
Ασχετα με την καταληξη του ματς βλεπουμε καλα ματσακια απο αρη αεκ τελευταια εχουν ανεβει αρκετα και αναλογως πως θα παει η ευρωπαικη τους περιπετεια του χρονου ελπιζω να δυναμωσουν κι αλλο το ελληνικο μπασκετ τους χρειαζεται δυνατους.

Τελος μπραβο στον αρη για την προσπαθεια οπως εγραψε και ο γκανταλφ στις λεπτομεριες κριθηκε το ματς.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ολυμπιακός : 70-74

Στο τέλος ο ψυχραιμότερος και ο πιο έμπειρος κατάφερε να κερδίσει, αλλά ίδρωσε πραγματικά. Στις βολές που εκτέλεσαν οι παίχτες του Ολυμπιακού, στο τέλος, ήταν αρκετά πιο εύστοχοι σε σύγκριση με τον υπόλοιπο αγώνα. Οι παίχτες του Άρη είχαν τις ευκαιρίες τους να κερδίσουν το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν. Θεωρώ πως αν στην θέση του Cupkovic είχαμε έναν πιο "τίμιο" κοινοτικό παίχτη, θα είχαμε τεράστια διαφορά στο παιχνίδι μας, διαθέτοντας περισσότερες επιλογές και πιο απρόβλεπτο τρόπο ανάπτυξης.

Πολύ καθοριστικό και το τρίποντο του Παπανικολάου, που παρά τα 0/4 που είχε μέχρι εκείνο το σημείο, με το σκορ στο 66-65 υπέρ του Άρη, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να εκτελέσει για 5η φορά και αυτή αποδείχθηκε καθοριστική.

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 28/3/2016)
Δεν τον άφησαν να κερδίσει… Τόσο απλά!

Ο Άρης ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 70-74 στο Αλεξάνδρειο σε έναν αγώνα που εν πολλοίς έκριναν τα διαφορετικά κριτήρια με τα οποία σφύριξαν οι τρεις διαιτητές. Οι κίτρινοι πάλεψαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα μπορούσαν να φύγουν νικητές, αν τους… άφηναν!


Κακές επιθέσεις, αστοχία και άμυνες… Αυτό ήταν το σκηνικό στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα! Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη μέσα από την άμυνα και το κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο όπως αποδεικνύεται από το 10-12 με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός. Ο Άρης σε αυτό το διάστημα σκόραρε εντός παιδιάς μόνο με τρίποντα, έχοντας 0/7 δίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν επίσης άστοχος με 5/21 σουτ και είχε ένα μικρό προβάδισμα λόγω των επιθετικών του ριμπάουντ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν λίγο καλύτερο αλλά και πάλι οι δύο ομάδες ήταν σε άσχημο… φεγγάρι επιθετικά. Ο Σπανούλης ήταν κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού, περισσότερο σε ρόλο εκτελεστή παρά σε οργανωτή. Είχε 14 πόντους στο πρώτο μέρος.

Ο Ζάρας με 8 πόντους ήταν η βασική απειλή του Άρη, ενώ ο Μακ Νιλ είχε ίδια επίδοση αλλά με οχτώ σουτ. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 15-14 (14’), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα. Προηγήθηκε με 17-22 (16’) και 21-27 (18’) και παρότι οι κίτρινοι μείωσαν σε 24-27 (19’) το ημίχρονο έκλεισε στο 28-34 με τον Άρη να έχει δικαιολογημένα παράπονα για συγκεκριμένα σφυρίγματα των Κορομηλά και Σταματόπουλου.

Ο Οκάρο Γουάιτ εμφανίστηκε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Με δικούς του 11 πόντους (3τρ.) οι κίτρινοι όχι απλά μπήκαν και πάλι στον αγώνα, αλλά προηγήθηκαν και με 44-40 με φόλοου κάρφωμα του Μακ Νιλ στον αιφνιδιασμό στο 26’. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με την βοήθεια των διαιτητών που σφύριζαν με άλλα κριτήρια την άμυνα του Άρη σε σύγκριση με του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 0-8 και προηγήθηκαν με 44-48 (28’), αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε στο 52-53 με τον Άρη να παλεύει σαν ίσος προς ίσο χωρίς… ισονομία.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε και πάλι με… Γουάιτ! Ο Αμερικανός με 2/2 τρίποντα έβαλε τον Άρη μπροστά με 61-56 (33’), αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε, πάντοτε υπό την ανοχή των διαιτητών και προηγήθηκε με 62-64 (2.26) με καλάθι του Γουόρικ, αφού πρώτα κακώς δεν μέτρησε λέι απ του Μακ Νιλ, το οποίο έκοψε αφού ακούμπησε η μπάλα στο ταμπλό ο Παπαπέτρου. Ο Σπανούλης με 1/2 βολές έκανε το 64-65 (1.52), ο Άρης προηγήθηκε με τον Μακ Νιλ 66-65 (1.37), αλλά ο Παπανικολάου με τρίποντο από την κορυφή έγραψε το 66-68 (1.15).

Ο Χάκετ με 1/2 βολές (33’’) έκανε το 66-69, ο Μακ Νιλ κέρδισε φάουλ στα 23’’ πριν το τέλος αλλά είχε 1/2 και μείωσε σε 67-69. Ο Πρίντεζης με 2/2 βολές στα 19’’ έκανε το 67-71, ο Μακ Νιλ μείωσε στα 10’’ με λέι απ σε 69-71, ο Πρίντεζης στα 5,4’’ έκανε το 69-72, ο Μακ Νιλ σε προσπάθεια για τρίποντο δεν πήρε τρεις βολές αλλά κανονικό φάουλ, έβαλε την πρώτη (70-72 στα 3,8’’) έχασε τη δεύτερη επίτηδες αλλά οι κίτρινοι δεν πήραν επιθετικό ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης στα 2,9’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 70-74…

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 28-34, 52-53, 70-74.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 17 (1/2δπ., 5/8τρ., 6ρ.), Γουότερς 9 (3ρ., 4ασ.), Χάγκινς 11 (7ρ.), Μούρτος 6 (1), Μακ Νιλ 16 (5/8β., 4/9δπ., 1/7τρ., 5ρ.), Ξανθόπουλος (4ασ.), Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς, Ζάρας 8 (2/3τρ.), Κοέν, Σίμτσακ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ, Σπανούλης 17 (11ασ.), Πρίντεζης 13 (9ρ.), Μάντζαρης 3 (1), Παπανικολάου 12 (8ρ.), Όντομ, Παπαπέτρου 4, Στρόμπερι 4, Μιλουτίνοφ 2, Γουόρικ 10 (8ρ.), Χάκετ 9 (3ασ.).
sinkazama82
34 με 16 οι βολές υπέρ του Ολυμπιακού. Πέρα από το αγωνιστικό, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Άρης θα νικήσει τον Ολυμπιακό, όταν στον Μακνίλ (και στον κάθε Μακνίλ) σφυριχτούν οι ίδιες επαφές που σφυρίζονται στον Σπανούλη. Εκτός αν πιστεύετε πως θα νικούσε ο Ολυμπιακός σήμερα αν είχε σουτάρει 18 βολές παραπάνω ο Άρης. Κανονική ανάλυση αύριο.
mentoras28
Ρε φιλε το εχουμε καταλαβει οτι γραφεις για να προκαλεις, αλλα δεν χρειαζεται να το κανεις και εδω μεσα για να τσιμπησεις 10 κλικ παραπανω.
D-Wade
Τεράστια νίκη. 41.gif Συνεχίζουμε. Έρχεται και το κρίσιμο παιχνίδι στην Πάτρα
SteelGandalf
Το γεγονός ότι δεν σχολίασα την διαιτησία στο σύνολο της, δεν σημαίνει πως δεν είδα, ειδικά από την τηλεόραση αφού είμαι στο σπίτι, ορισμένα πράγματα που δεν μου αρέσουν και με τα οποία δεν συμφωνώ. Σαφώς και ο Σπανούλης έχει ειδική μεταχείριση, αλλά αυτό σε λίγο καιρό θα αλλάξει. wink.gif

Δεν θέλω ούτε να επεκταθώ, ούτε να επικεντρωθώ εκεί. Θεωρώ πως ο Άρης θα έπρεπε να τυγχάνει μεγαλύτερου σεβασμού από όλους και ο νοών νοείτω. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.