Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Orlando Magic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Orlando Magic






Playoffs Psύχωση*


*
Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 35-47

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-2016):
Πόντοι: Vucevic 18,2
Ριμπάουντ: Vucevic 8,9
Ασίστ: Payton 6,4
Κλεψίματα: Oladipo 1,6
Κοψίματα: Vucevic 1,1
Ευστοχία %: Dedmon 55,9%
Χρόνος συμμετοχής: Oladipo 33,0

Πιθανή 5άδα:
Payton Fournier Gordon Ibaka Vucevic


Πάγκος:
PG: D.J. Augustin, C.J. Watson
SG: Mario Hezonja, Jodie Meeks, Nick Johnson, C.J. Wilcox
SF: Jeff Green, Damjan Rudez
PF: Arinze Onuaku
C: Bismack Biyombo, Stephen Zimmerman

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Domantas Sabonis (#11, πρώτος γύρος), Stephen Zimmerman (#41, δεύτερος γύρος, δεν υπέγραψε), Jake Layman (#47, δεύτερος γύρος, δεν υπέγραψε)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Serge Ibaka (ανταλλαγή από Thunder), Jeff Green (FA), Damjan Rudez (FA), Arinze Onuaku (FA), Bismack Biyombo (FA), Jodie Meeks (ανταλλαγή από Pistons), Nick Johnson (FA)

Έφυγαν: Ersan Ilyasova, Victor Oladipo, Domantas Sabonis (ανταλλαγή σε Thunder), Brandon Jennings (FA), Andrew Nicholson (FA), Jason Smith (FA), Dewayne Dedmon (FA), Devin Marble (ανταλλαγή σε Clippers), Shapazz Napier (ανταλλαγή σε Blazers)

Παρουσίαση ομάδας
Λίγα πράγματα... σε σχέση με αυτά που περιμέναμε. Μπορεί το ρεκόρ να βελτιώθηκε κατά 10 νίκες σε σχέση με την 2014-15, αλλά οι Magic τερμάτισαν στην 5η θέση από το τέλος στην Ανατολική Περιφέρεια. Με καθόλου καλές επιδόσεις στην αχίλειο πτέρνα τους προπέρυσι: την άμυνα. Η 4η θέση από το τέλος της κατάταξης στους Πόντους Κατά δεν ήταν καθόλου τιμητική και σίγουρα ότι θα περίμενε ο Skiles όταν πέρυσι τέτοιο καιρό ξεκινούσε την preseason, περιμένοντας από τον Vucevic να γίνει σκιάχτρο στη ρακέτα, τον Payton "Γάντι νούμερο 2" tongue.gif και τον Fournier να παίζει κυνηγητό παντού.
Από την περσινή χρονιά κανείς δε θα θυμάται τίποτα ή τουλάχιστον δε θα ήθελε κάτι τέτοιο. Είχαμε από καταστάσεις benching στον Vucevic επειδή "δε φαινόταν αρκετή αμυντική διάθεση", και rotation στο... benching παικτών: Fournier, Oladipo, αλλά και Payton πέρασαν από κάποιου είδους "τιμωρία" από τον Skiles, που για δύο μήνες ανακάτευε τη σύνθεση όσο το χαρτόμουτρο την τράπουλα. Σχετικά με τον Dipo, αίφνης από franchise player μεταμορφώθηκε σε νο1 υποψήφιο για ανταλλαγή, ενώ για τον Payton λέγεται ότι τελικώς αυτός ήταν η αιτία που έκανε τον Skiles να παραιτηθεί, καθώς δε μπορούσε να ταιριάξουν λόγω "πολιτισμικών" διαφορών.
Οι Magic προτίμησαν να ανταλλάξουν ταλέντο με συμβόλαια βετεράνων, με προσθήκες που εστιάζουν στην αμυντική βελτίωση (κυρίως στη ρακέτα, Vucevic ακούς???), ωστόσο υπάρχουν ακόμη στην ομάδα Magic-selected παίκτες πάνω στους οποίους υπήρχε το αρχικό πλάνο να στηθεί η ομάδα πέρυσι: Payton, Vucevic, Gordon, Hezonja.
Ο χαρακτήρας των προσθηκών, τόσο σε επίπεδο παικτών, όσο και σε προπονητή, "φωνάζει" ότι είναι ήδη διεγνωσμένο πρόβλημα η αμυντική λειτουργία, ως η κυρίως προφανής αιτία των αποτυχημένων ρεκόρ των τελευταίων ετών. Αυτό μεταφράζεται στη δημιουργία μιας πίεσης για άμεσα αποτελέσματα, τα οποία θα κρίνουν συνολικά τις κινήσεις του Hennigan (GM), στο πιο σημαντικό test της καριέρας του έως σήμερα.

Προπονητής
H παραίτηση του Skiles άφησε πίσω μια ικανοποιητική βελτίωση στο ρεκόρ με απολογισμό 10 νίκες επιπλέον σε σχέση με την προηγούμενη, ωστόσο το πλάνο εμπιστοσύνης αποκλειστικά στους νέους παίκτες, στην πορεία αποδείχθηκε πιο δύσκολο απ΄ότι ηταν στην πραγματικότητα. Τον Ιανουάριο η ομάδα τελείωσε με ρεκόρ 2-12 και κάπου εκεί τερματίστηκαν οι όποιες φιλοδοξίες υπήρχαν για playoffs, όσο ενθουσιασμό κι αν θα σκόρπιζε ο Gordon στη συνέχεια. Ο Skiles μπορεί να είναι πολύ απαιτητικός σε αυτά τα ιδιαίτερα που ζητάει ατομικά από τους παίκτες του και το ίδιο ανικανοποίητος οταν δεν τα βλέπει. Δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο λόγος που το front office έστειλe τον Tobias Harris στο Detroit.

Frank Vogel: Προπονητής με σημαντική εμπειρία και με το δεύτερο καλύτερο all-time ρεκόρ νικών στην ιστορία των Pacers, στα 5 έτη που έμεινε εκεί, ο Vogel θεωρείται ιδιαίτερα θετικός, αισιόδοξος ως άνθρωπος, ενώ εχει την φήμη οτι μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό και να πάρει το max από τους παίκτες που διαχειρίζεται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα στους Pacers ο Hibbert και ο Stephenson. Η ανάπτυξη παικτών είναι ένα από τα δυνατά του χαρτιά. Ως επαγγελματίας θεωρείται ιδανικός στο διάβασμα του παιχνιδιού και στον σχεδιασμό ενός πλάνου αντιμετώπισης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ενός αντιπάλου, βάσει των δυνατών στοιχείων της δικής του ομάδας. Στα αρνητικά του περιλαμβάνονται οι in-game προσαρμογές στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και ίσως η επιμονή σε rotation tactics (αρέσκεται σε rotation 9-10 παικτών συνήθως).



O Vogel είχε καταφέρει να δημιουργήσει υπεραποτελεσματική αμυντική λειτουργία στους Pacers (στις έξι του χρονιές η Indiana Higher ήταν 9η, 1η, 1η, 1η, 7η, 3η στο Defensive Rating), ακόμα και με απουσίες σημαντικών παικτών (George) ή αναγκαστικά με εντελώς νέους (Solo Hill, Dahntay Jones, Ayres, Amundson, Sloan και ...πόσοι ακόμα!!!) ή με την είσοδο νέων μετά από ανανέωση του ρόστερ (Μ.Turner, L.Allen, Mahinmi). Όποιος παίκτης έπαιξε για τον Vogel είχε έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και συνεισέφερε ουσιαστικά στο μεγάλο πλάνο.
Πλέον αναλαμβάνει μια ομάδα έτοιμη, αφού ο βασικός κορμός των παικτών του έχει δοκιμαστεί σε πιο σκληρές και απαιτητικές συνθήκες, είτε λόγω ιδιαιτερότητας προπονητή (βλ. Skiles), είτε λόγω του ανταγωνιστικού κλίματος στις προηγούμενες ομάδες τους (βλ. Ibaka-Δυτική Περιφέρεια, Green-Δυτική Περιφέρεια, Biyombo-σχεδόν "Δυτική Ομάδα").

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Υψηλότερες προσδοκίες σε σχέση με την προηγούμενη σαιζόν, ως φυσικό επακόλουθο της ωρίμανσης και του προπονητικού upgrade. Αν πέρυσι οι στόχοι ακροβατούσαν ανάμεσα στους όρους "βελτίωση" και "winning με απότερο στόχο τα playoffs", φέτος τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα με τον Vogel: ο στόχος είναι οι νίκες, μέσα από τις οποίες θα θα κριθεί η είσοδος στα playoffs. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για τους Magic φέτος.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Η ευχάριστη νότα στο περσινό requiem των Magic ήταν ο Aaron Gordon, που έκανε το πολυπόθητο μπαμ, και που από το all-star weekend και μετά έκανε παπάδες. Aaron είσαι ο πραγματικός νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων 2016!
Αν υπάρχει ένας παίκτης που περιμένουν όλοι να παίξει στο potential που έχει ήδη σκηνοθετηθεί στο best-case σενάριο αυτής της ομάδας και αυτής της χρονιάς, αυτός είναι ο Aaron Gordon. Μπορεί κρίσιμες απαντήσεις να μην είναι απόλυτα ξεκάθαρες στο ποιά είναι η θέση του ή σε ποιά θέση μπορεί η ομάδα να εκμεταλλευτεί περισσότερο τις δυνατότητές του, αλλά ο Gordon φαίνεται να έχει τόσες που μπορεί να συνυπάρξει σε οποιαδήποτε από τις δύο θέσεις των forwards. Οι Magic αρχικά στο depth chart τον δείχνουν ως SF, μια θέση που αποτελεί πρόκληση για τον Gordon, λόγω της ανετοιμότητάς του στο αξιόπιστο μακρινό σουτ.



Θέλω να ρωτήσω τον...Frank Vogel
... "αν θεωρεί ότι είναι εύκολο να κάνει σε μια ομάδα το transition από το Skiles effect στην προετοιμασία της για Playoffs"
και "τί είχε συμβεί τελικά ανάμεσα σε Hibbert και PG13? Μήπως είχαν κόντρα?"

Πρόβλεψη νικών: 40-42
Conference rank: 9
Division rank: 3

Teaser KABOOM!!!!
SG3ptshooter
Ο Vogel είναι καλός προπονητής και όχι μόνο μπορεί αλλά σιγά σιγά για το franchise πρέπει κιόλας να ενώσει τα κομμάτια του παζλ. Σα δυνατότητες είναι σαφώς καλό roster.
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night, 05/11 - Jeff Green

Numbers: 5/12 σουτ με 2/5 τρίποντα, 6/7 βολές σε σύνολο 18 πόντων δηλαδή, μαζί με 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ ( laugh.gif μεγαλεία λέμε!), 1 μπλοκ κι 1 μόνο λάθος σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Η εικόνα (από το ρηκάπ):


Πριν/μετά: Ο ορισμός του απρόβλεπτου??? Του ύψους ή του βάθους που λέμε, τόσα χρόνια ο Jeff Green είναι συνεπής σε κάτι, αν κι αυτό δεν είναι η διάρκεια στην απόδοσή του. Μετά δυο-τρεις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις θα έρθει στο επόμενο και θα είναι big-time, θα είναι scoring machine. Αυτό είναι η μόνη ασφάλεια για τον Green. Για τον αγώνα: 27 λεπτά???? Ναι, αρκετά παραπάνω από το συνηθισμένο του, έμεινε τόσο γιατί χωρίς αυτόν οι Magic είχαν κατάφερει σχεδόν να το δώσουν σε μια μέτρια ομάδα Wizards που έπαιζε χωρίς τον Wall. Αφού λοιπόν δεν το έκανε κανείς από τους βασικούς και ο Vogel δεν έχει περιθώρια για απώλειες σε νίκες, ήταν μοιραίο να γίνει ο go-to-guy.
Αν και είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα στα σουτ στα πρώτα τέσσερα ματς (29%, 44%, 22%, 20%) φάνηκε να το βρίσκει κάπως στην προηγούμενη νίκη με το ΣακΤάουν (15 πόντοι με 56% στα σουτ). Οι Magic τρέχουν 3 συνεχόμενες νίκες ξεπερνώντας την ψυχολογική προσγείωση από το σερί με τις πρώτες 3 ήττες, o Jeff Green είναι streaky, είναι μπαρουτοκαπνισμένος, o Vogel θέλει νίκες, θα του ζητηθούν περισσότερα σε αυτόν τον ρόλο, που νομίζω ότι του ταιριάζει στο Orlando.

Δεν δήλωσε: "Δεσμεύομαι στους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου και τον υπέροχο αυτόν κόσμο, που είναι ο 11ος παίκτης μας, ότι θα επαναλάβω την εμφάνισή μου και στον επόμενο αγώνα της ομάδας!" Σόρυ, Jeff σε αγαπάμε, αλλά αυτό είναι δύσκολο να το πιστέψουμε! laugh.gif

... αλλά δήλωσε:
SG3ptshooter



Career high Elfrid με 25 πόντους από 12 σουτ, 3/3 τρίποντα, δεν τα λέτε δεν τα γράφετε και τι να πείτε όταν δυστυχώς το Orlando έχει βρει τοίχο. Κι ο Elfrid μαζί, που οκ ποτέ δεν θα γινόταν ο νέος superstar της λίγκας αλλά για το πόσο όμορφα κουβαλάει τη μπάλα και βλέπει γύρω του, πρέπει να ανέβει, δεν κρύβομαι, περίμενα περισσότερα. Επίσης να μη λέτε και να μη γράψετε πως έκανε πάνω του(ς) career high και ο Wall με 52. tongue.gif Αυτός και γνωστός είναι και χασάνε και εξίσου καταδικασμένος μοιάζει κάτι ώρες. sad.gif
Manimal
Το Ορλάντο στους τελευταίους αγώνες δείχνει να έχει σφυγμό. Το υλικό που έχει δεν δικαιολογεί ούτε την εως τώρα συγκομιδή νικών ούτε και την εικόνα της ομάδας. Βέβαια μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Vogel στην συνολική διαχείριση του ρόστερ τόσο σε χρόνο όσο και σε ρόλους, με αποτέλεσμα κάποιοι παίχτες να παραγκωνιστούν τελείως και άλλοι να μην αποδίδουν τα προσδοκώμενα. Στην αγωνιστική άνοδο έχει βοηθήσει και η επιστροφή του Meeks που δίνει λύσεις από την περιφέρεια που τόσο πολύ έλειπε ως τώρα από το Ορλάντο, με τον Fournier να τα έχει σπάσει και τον Hezonia απλά να συμπληρώνει το ρόστερ.
Ομάδα με έναν μόνο Center, και αν αυτός είναι και ο Gortat, που χρειάστηκε να φτάσει 32χρονών για να βιώνει 35-40λεπτα σε κάθε ματς, στερείτε οποιονδήποτε σχολιασμό. Δεν είναι και το κατάλληλο τόπικ άλλωστε.
RipCity
Όταν λες το υλικό που έχει δε δικαιολογεί ούτε την εως τώρα συγκομιδή νικών ούτε και την εικόνα της ομάδας τι ακριβώς εννοείς? Γιατί βάσει υλικού εγώ πιστεύω κάνουν overperforming και θα έπρεπε να είναι χαμηλότερα.

Μου φαίνεται αδιανόητο το 45.5% που έχουν μέχρι τώρα, από τις εκπλήξεις της σεζόν so far βάσει της τρομακτικής έλλειψης επιθετικού ταλέντου που έχει το συγκεκριμένο ρόστερ.

Φυσικά κι ο GM έπρεπε ήδη να έχει απολυθεί, γιατί αυτός ανάγκασε τον Vogel να βάζει τον ξερωμονοναπηδαωψηλα Gordon στο 3 και να λέει παπάτζες τύπου οραματίζομαι τον Gordon σε Paul George. Για να οραματιστείς τον Gordon ως Paul George τότε πρέπει να χεις παίξει μπάσκετ μόνο στο PS4 και νομίζω ο Vogel ξέρει καλύτερα. Το δε ξωτικό ασχολίαστο, κάθε χρόνο και χειρότερος παίκτης-δεν έχει βελτιωθεί ούτε σε ένα τομέα του παιχνιδιού κι είναι στη λίγκα 2+ χρόνια.
Manimal
Το καλοκαίρι δεν έδωσαν παίχτες παρά μόνο πήραν. Καταστροφικά trade για το μέλλον της ομάδας αλλά τουλάχιστον για φέτος βγήκαν ενισχυμένοι. Η μεγάλη αλλαγή είναι ο Ολαντίπο με τον Ιμπάκα που τους στοιχίζει μακροπρόθεσμα μεν, αλλά βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον ενδυναμώνονται. Δεν χρειάζεται βέβαια καμία αναφορά για την Front line τους που είναι η πιο πλήρης της Ανατολικής περιφέρειας. Όσον αφορά το επιθετικό ταλέντο δεν νομίζω να υπάρχουν διαφορές με Μιλγουόκι και Ντιτρόιτ. Και με Ιντιάνα και Σικάγο έχω αρκετές αμφιβολίες κατά πόσο υπερτερούν σε αυτόν τον τομέα από το Ορλάντο.
RipCity
Νομίζω υπερεκτιμάς τους παίκτες των Magic. Με τοπ επιθετικά ταλέντα τους πολύ συμπαθείς μεν αλλά όχι και σταρς Fournier και Vucevic δεν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι καλό. Ο Ibaka είναι για 3η επιλογή στην επίθεση, όχι παραπάνω κι όχι κάτι ιδιαίτερο δηλαδή.

Με Detroit και Bulls η απόσταση είναι τεράστια ποιοτικά στην επίθεση. Με τους μεν Pistons και τακτικά πέρα από το ατομικό ταλέντο και με τους δε Bulls κυρίως σε ταλέντο, αφού έχουν δύο all star παίκτες-go to guys. Οι Pacers είναι καταστροφή φέτος αλλά έχουν τον George και γενικά επιθετικά είναι πολύ ανώτεροι απλά δεν έχουν καμία ισοροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης.

Πλήρης frontline σε καμία περίπτωση, αφού Vucevic, Biyombo, Gordon δεν είναι πλήρεις παίκτες και σε άλλα κερδίζουν και σε άλλα χάνουν. Ο μόνος two way ψηλός είναι ο Ibaka που δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνο του την πιο πλήρη γραμμή ψηλών της Ανατολικής Περιφέρειας. Αριθμητικά είναι οκ ναι, αλλά ένας Horford κάνει αυτούς τους 4 μαζί. Που ακόμα κι αν την είχαν την πιο πλήρη γραμμή ψηλών έχουν παράλληλα και την πιο ελλιπή γραμμή κοντών.

Ο Payton είναι ένας κακός παίκτης μέχρι στιγμής (όχι μέτριος, είναι κακός- ο Ish Smith πχ αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερος παίκτης), μυστήριο θα αποτελέσει το γιατί επιλέχθηκε ο Hezonja στο νο.5 στο συγκεκριμένο ντραφτ που ήταν γεμάτο διαμάντια, ενώ έχουν και ένα κάρο μετριότητες σε σημείο που ο Meeks αυτή τη στιγμή μοιάζει με μεσία.


Επίσης αν είχαν κάνει win now ομάδα θα έλεγα οκ, αλλά seriously έδωσαν Dipo και Sabonis για να πάρουν τον Ιbaka? Και λίγους μήνες νωρίτερα έδωσαν Harris για να πάρουν Ilyasova? Διάολε αυτός ο τύπος πως έχει ακόμα δουλειά?
Manimal
Αυτά που λες βγαίνουν συμπερασματικά, με την εως τώρα εικόνα των παιχτών και των ομάδων. Εγώ εξ΄αρχής έγραψα τι περίμενα να δω πριν ξεκινήσει η σεζόν. Συμφωνούμε για τον Fournier τώρα και εφόσον έχουμε εικόνα τι προσφέρει φέτος. Λαμβάνοντας όμως υπόψιν τα πerσινά νούμερα δεν υπάρχει παίχτης ούτε στο Ντιτρόιτ ούτε στην Indiana που μπορεί να σου δώσει 40% από το τρίποντο. Επίσης του Hezonia τα νούμερα ήταν καλά, με ενεργό ρόλο στο rotation και με ελπίδα βελτίωσης. Τα νούμερα του Ιμπάκα επίσης δεν τα βρίσκεις στην αντίστοιχη θέση από τις προαναφερθείσες ομάδες. Την front line δεν την συγκρίνω με τον Horford που είναι σε ομάδα διεκδικήτρια τελικών, αλλά είναι πολύ ανώτερη από αυτή των Bulls σε ταλέντο και πληρέστερη της Ιντιάνας, Μιλγουόκι και Ντιτρόιτ.
Να μιλήσουμε για τακτική βλέποντας την διαχείριση του ρόστερ και τους ρόλους των παιχτών, τώρα, θα συμφωνήσουμε. Δεν πίστευα όμως ότι ο Gordon θα δούλευε όλο το καλοκαίρι και θα προοριζόταν να γίνει ένας μελλοντικός George. Αυτά είναι λάθη που τα βλέπουμε όμως τώρα.
Για τα trade που γίνανε, συμφωνούμε ότι καταστρέψανε το μέλλον της ομάδας και το cap space που είχαν δημιουργήσει. Για να φτιάξουν όμως ομάδα που θα διεκδικούσε φέτος μια θέση στα play offs δεν ήταν κακές κινήσεις.
RipCity
Αλήθεια πάντως θα προτιμούσα το δίδυμο Drummond-Harris με μπακ απ Baynes και Leuer όπου οι ρόλοι είναι τρομερά ξεκάθαροι κι ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει, παρά των Magic που φτάνει να παίζει με δίδυμο Biyombo-Vucevic.
SG3ptshooter


Ίδια fg, 3pt για έναν παραπάνω πόντο, 26, αλλά και ταυτόχρονο career high και στις τελικές πάσες. sleep.gif
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 14/12 - Aaron Gordon

Τα νούμερα: Career-high 33 πόντοι (13/21 fg, 4/8 3pt, 3/6 ft), 4+3 rebounds, 2 assists, κανένα hustle stat ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΤΕ, -1 στην εντός έδρας ήττα του Orlando απ' τους Clippers με σκορ 108-113.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Παιδί της Bay Area, παγκόσμιος πρωταθλητής U19 με την εθνική των ΗΠΑ και MVP της διοργάνωσης για το 2013. Eπέλεξε το πανεπιστήμιο της Arizonα όντας ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα prospects της recruiting class της ίδιας χρονιάς και στη μόνη χρονιά του εκεί επιλέχθηκε ως ο καλύτερος freshman της Pac-12 και μέρος της καλύτερης πεντάδας της division. Έφτασε και ένα βήμα μακριά απ' το final four, εκεί όμως συνάντησε τους Badgers. Στο draft επελέγη στο νούμερο 4, πίσω μόνο απ' τους Wiggins, Parker και Embiid. Η rookie season του, για την οποία δεν κρινόταν τότε καν έτοιμος για άμεσο impact, άρχισε άσχημα μιας και έχασε πολλά παιχνίδια με σπάσιμο στο πόδι και τελείωσε με τη συνήθη υπερέκθεση του Απρίλη. Το 2015 προς 16 ήταν καλύτερος στο Summer και την προετοιμασία, έδωσε σε όλη τη χρονιά διάσπαρτα καλά παιχνίδια όμως ο ρόλος του στο επιθετικό κομμάτι ποτέ δεν σταθεροποιήθηκε επαρκώς, σε μια περίεργη χρονιά γενικά για αρκετούς μαθητευόμενους Magic(-ians). Άλλες φορές spotαρε στις γωνίες, άλλες φορές κουβαλούσε τη μπάλα κι άλλες έβγαινε από screens, είχε ένα δυνατό σερί κάπου το Φλεβάρη όμως και πάλι κάπου χάθηκε το momentum, με το Skiles να τρολάρει οποιονδήποτε ιδιοκτήτη παίκτη του στο fantasy φωνάζοντας τρελαμένος "ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ" μέχρι να τον απολύσουν. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με το Vogel, τον τέταρτο προπονητή του franchise σε λιγότερο από τρεις σεζόν, να εξάρει Gordon, να θέλει να τον μονιμοποιήσει στην περιφέρεια, να τον συγκρίνει άτοπα με τον Paul George και τελικά πάλι δε βλέπουμε τίποτα διαρκές. Κάπου θα φταίει κι ο Gordon. tongue.gif Χρειάστηκε το χτεσινό ρεκόρ των 33 πόντων, που συνέτριψε το περσινό των 22, για να περάσει στο διψήφιο μέσο όρο πόντων στη σεζόν, σουτάρει καλύτερα και παραμένει αξιόπιστος στο turnover ratio, όμως δε βάζει βολές και δε γεμίζει ακόμα και σε μέτριο χρόνο συμμετοχής το boxscore με hustle stats όπως λογικά θα ελπίζαμε για να εντυπωσιάσει. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων δε γίνεται να είναι η παρακαταθήκη του, χρειάζονται εμφανίσεις όπως η χτεσινή για να πιστέψει κανείς πως έρχεται κάτι καλύτερο. Το μέλλον του ατομικά δε μπορώ να το χαρακτηρίσω δυσοίωνο πάντως. Τα συστατικά της επιτυχίας υπάρχουν.

Δεν ξέρετε: πως είναι απόγονος της ινδιάνικης φυλής Osage. Που ακούγεται λίγο και σα samurai clan.
SG3ptshooter


Μάιτι Κουπ Σκουπ. Υπάρχει καλύτερο Orlando και το θέλουμε. Αν και οι Lakers έπαψαν σταδιακά να είναι κριτήριο για φέτος.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 26/12 - Aaron Gordon vol. II

Τα νούμερα: Έπαιξε 34 λεπτά. Σκόραρε 30 πόντους. Ευστόχησε σε 11 απ' τις 15 προσπάθειές του. 4 απ' αυτές ήταν για 3 πόντους και τις πέτυχε όλες. Είχε και 4/5 βολές. Είχε μόλις(!) ένα rebound, επιθετικό. Είχε μια assist χωρίς λάθος, ακόμη ένα κλέψιμο και μία τάπα στην πειστική νίκη του Ravenclaw επί των Grizzlies. +9 μόνο, άμα παίζεις και με Augustin δίπλα αυτά παθαίνεις. Σούταρε 6 λιγότερες φορές απ' ότι στο πρόσφατο career high των 33 πόντων.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Πλέον θα γράφω ανοησίες μέχρι να αλλάξω format. Και για Arizona έχουμε πει και για καρφώματα και για το potential.. Έχουν αρχίσει να πέφτουν διπλή φορά όλοι. Δηλαδή και σήμερα υπήρχε και Όθων, που δεν παίρνει vol. IΙ γιατί αποφοίτησε με την πρώτη. Ο Aaron πάλι, αν κρίνω απ' τα 5 τζούφια που έδωσε από την περασμένη 30αρα ως τη χτεσινή, είναι ο πρώτος που πάει να κλείσει τριλογία. Τουλάχιστον τριλογία. Η/Οι Magic με τέτοια Ανατολή είναι τόσο κοντά θεωρητικά στα playoffs που παρομοιάζει με ψύχωση ο Sheed στο αρχικό post, μα τόσο μακριά απ' το να μοιάζουν έτοιμη ομάδα για οτιδήποτε πέρα από μια βέβαιη έξοδο στον πρώτο γύρο. Είναι λίγο ψυχωτική πράγματι και η μη σταθερότητα του Aaron, μέχρι να βρει εμπιστοσύνη και ο ίδιος στον εαυτό του φοβάμαι. Δε μπορεί να έχεις τη χτεσινή άνεση να πάρεις σουτ μετά από τρίπλα και στο επόμενο να ψιλο-παρακαλάς να σε παγκώσουν πάλι. Όσο "ιδιαίτερο" prospect να είσαι, όσο και να είναι το μεγάλο ατού σου όχι σκέτο το skill ή το mobility, αλλά αυτά σε συνδυασμό με το τρομακτικό length, που καλά καλά δε σου χουν μάθει να τα εκμεταλλεύεσαι αρκετά και δε φταις μόνο εσύ γι' αυτό. Πρέπει λίγο να ξεπεράσεις και προβλήματα που βάζεις ο ίδιος. Εδώ ο Elfrid έχει γίνει από καταστροφέας ταμπλό, ο σουτέρ δολοφόνος με το σχιζοφρενή κομμωτή. Το μέλλον καταφέρνει να συγκρατεί ελπίδα για όλους. Απλά την τραβάμε λίγο απ' τα μαλλιά, γι' αυτό ίσως και το χτένισμα. Συνεχίζω να πιστεύω πως μπορούμε να δούμε κάτι καλύτερο. Ο Hezonja μόνο βλέπω να παραμένει μετεξεταστέος Viktor Krum.

Δε δήλωσε: "Η απώλεια του O'Quinn έχει αποσυντονίσει το midrange game της ομάδάς, φέρτε Kyle πίσω και δε μας σταματάει τίποτα, μπαίνουμε οχτάδα από φέτος."
jvalin
QUOTE (SG3ptshooter @ Dec 27 2016, 11:47 ) *
σε συνδυασμό με το τρομακτικό length

Παραδόξως δεν έχει τρελό length, απλά είναι πολύ αθλητικός και το καμουφλάρει. Το draftexpress τον δίνει 6' 11.75" wingspan και 8' 9" standing reach. Απ την άλλη το μικρό (σχετικά) wingspan πιθανότατα τον έχει βοηθήσει να βελτιώσει αισθητά το σουτ του. Στο Αριζόνα σούταρε 42,2% βολές και 35,6% τρίποντα αλλά σε μόλις 1,2 προσπάθειες + με τη γραμμή σχεδόν 1 μέτρο πιο μέσα + φαντάζομαι σχεδόν πάντα αμαρκάριστος. Αν σταθεροποιηθεί γύρω/λίγο πάνω απ το 33% που είναι φέτος στα τρίποντα και φτιάξει λίγο και τις βολές, νομίζω θα χει ξεπεράσει κάθε προσδοκία ως προς το σουτ.
SG3ptshooter
Δεν τσέκαρα, πράγματι, περισσότερο έχει να κάνει με το ίδιο το ύψος που είναι σεβαστό για κάποιον με σχετική έστω τρίπλα και σχετικό έστω σουτ. Δεν είναι Αντετοκούνμπο αλλά σε αυτό το καλούπι ελπίζεις να πατήσει κάπως. Όσον αφορά το σουτ καθεαυτό πιστεύω μπορεί να σταθεροποιηθεί και κάπως ψηλότερα γιατί έχει αρκετά σωστό release και έστω και ως flashes βάζει και περισσότερα από απλά spot-up ή από συγκεκριμένες αποκλειστικά θέσεις. Σε καλό βαθμό wishful thinking, το δέχομαι.
SG3ptshooter


"Άγγιξε το triple double" 28-9-9, τώρα και με νέο ρεκόρ πόντων. Μες τη Utah. peace.gif
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 07/02 - Serge Ibaka ή πως πρακτικά δεν υπήρχε κανείς σοβαρός υποψήφιος στα 3 χτεσινά παιχνίδια.

Τα νούμερα: 28 πόντοι, η τρίτη μεγαλύτερη επίδοσή του στην σεζόν που σκοράρει τους περισσότερους πόντους ανά αγώνα στην καριέρα του, με 13/20 fg, τα περισσότερα που έχει επιχειρήσει φέτος, 2/4 τρίποντα, γενικά σκόραρε με αρκετούς τρόπους, τίποτε από βολές. 8 rebounds, το ένα επιθετικό, 1 τάπα, 2 λάθη, μόλις -5 σε 41 λεπτά στην ήττα του Orlando στο Houston με 128 πόντους παθητικό.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Γεννημένος στη Brazzaville του ενός Congo, εμένα τα βιβλία μου γράφανε για ενωμένο Zaire ακόμα μεγαλώνοντας δε λέω τίποτε μην πω κοτσάνες. Ως παίκτης της L'Hospitalet ακόμη έγινε draft απ' τους Sonics, κάτι παίζει με ξεχασμένα ονόματα σήμερα, έπαιξε μια χρονιά στην ACB με την επίσης Καταλανική Manresa πριν φτιάξει βαλίτσες για Oklahoma. Η Thunder ήδη έπαιζε σαν ομάδα playoffs αλλά ο Ibaka κατάφερε να κερδίσει σταθερά λεπτά στη frontline απ' τα μέσα περίπου της sophomore χρονιάς του, αρκετά γρήγορα για έναν τόσο άγουρο prospect. Εκεί κάπου χωρίς να φταίει ο Ibaka έρχεται μια απόφαση που τον στιγματίζει για πάντα, το front office της OKC αποφασίζει πως είναι πιο ορθολογικό να δεσμεύσει μακροπρόθεσμα το Serge αντί του James Harden, αφού ήδη ήταν in place στην περιφέρεια οι Westbrook, Durant που έμοιαζαν υπεραρκετοί. Μετά τους τζάμπα χαμένους τελικούς το Battier μου μέσα, ο Ηarden χαιρετάει και δίνει τέτοια ώθηση στο Houston που ντρέπονται να αλλάξουν κανάλι στου Presti, ενώ παρότι προφανώς και η Thunder μένει top ομάδα με τους 2 superstars που τους έμειναν, υπάρχει γκρίνια πλέον. Στον αποκλεισμό των Spurs πέρυσι και την κόντρα με το Golden State ανέβηκε το χρησιμότερο αντάλλαγμα απ' το Harden trade, ο Adams και ο Ibaka έμοιαζε πλέον δεύτερη λύση για τη frontline τους, που θα έπρεπε όμως να ανανεωθεί το 2017. Το περασμένο καλοκαίρι λοιπόν με διαφορετικούς τρόπους ο Durant και ο Ibaka αφήνουν πίσω τους την OKC και την καταδικάζουν όσον αφορά τη δυναμική πρωταθλητισμού, αλλά ενώ ο Durant επέλεξε να φύγει και είναι στο φαβορί τίτλου για το 2017, ο Ibaka βρέθηκε εκτός με τη θέληση του franchise. Και δε νομίζω να είναι ευχαριστημένοι στο Orlando απ' το Serge, που είναι χρήσιμος, τίμιος, ικανός αλλά δε μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά star ούτε μπορεί να κουβαλήσει μια ομάδα στη οχτάδα της Ανατολής, πόσο μάλλον αυτό το κάτι σαν ομάδα που κατεβάζει το μικρό franchise της Florida. Αν δώσουν πολλά και τον κρατήσουν θα έχουν δείξει πίστη στο περσινό trade τους, αλλά θα έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό του cap για έναν παίκτη που είναι καλύτερος ως τρίτος/τέταρτος πόλος μιας ομάδας. Αν τον αφήσουν να φύγει θα έχουν δώσει τζάμπα κάποια assets. Όπου και να πάει ο Ibaka θα παίξει και θα προσφέρει. Αλλά χρειάζεται περισσότερα πράγματα γύρω του.

Δε δήλωσε: Τι λέτε ρε παιδιά, άκου εκεί unexpected.. Εγώ είμαι S U P E R S T A R!"
RipCity
Αυτος ο απεριγραπτος GM ακομα εχει δουλεια; Ομαδα τερας, χωρις μελλον.
phoenix_93
Όποιος έχει κότσια ας διαβάσει αυτό. https://en.wikipedia.org/wiki/Orlando_Magic_draft_history
Σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Μετά τον Σακίλ που έκαναν καλό σκάουτινγκ έχουν πετύχει Courtney Lee, Pachulia, Reddick, O'Quinn(Mike Miller και Oladipo τους πήραν πολύ ψηλά) και ακόμα και αυτούς τους σκότωσαν στα trade. Αλλά αυτό με τον Ibaka είναι απαράδεκτο.


RipCity
Κι όχι ότι ήθελε scouting για να πετύχεις τον Σακίλ! tongue.gif
phoenix_93
QUOTE(RipCity @ Feb 17 2017, 15:02 ) *
Κι όχι ότι ήθελε scouting για να πετύχεις τον Σακίλ! tongue.gif

Ναι, ειρωνικά το είπα.
aegeansheed
QUOTE(RipCity @ Feb 17 2017, 14:20 ) *
Αυτος ο απεριγραπτος GM ακομα εχει δουλεια; Ομαδα τερας, χωρις μελλον.


Βαδίζει στα χνάρια του Billy King.

Ήθελαν να δώσουν τον Vucevic υποτίθεται, αλλά δίνουν τον Ibaka...

Και το άλλο που ακούστηκε για Ρέτζυ αντί DJ και Green δεν ήταν καλό. Για κανέναν. Θα φέρουν pg που θέλει τη μπάλα στα χέρια και θα έχουν μαζί τον Ελφρίντ που είναι άσουτος, άρα αχρηστεύονται και οι δύο.
jvalin
QUOTE (aegeansheed @ Feb 18 2017, 20:24 ) *
Βαδίζει στα χνάρια του Billy King.

Ήθελαν να δώσουν τον Vucevic υποτίθεται, αλλά δίνουν τον Ibaka...

Και το άλλο που ακούστηκε για Ρέτζυ αντί DJ και Green δεν ήταν καλό. Για κανέναν. Θα φέρουν pg που θέλει τη μπάλα στα χέρια και θα έχουν μαζί τον Ελφρίντ που είναι άσουτος, άρα αχρηστεύονται και οι δύο.

Χθες γράφτηκε το μυθικό ότι ο Βλάντε τους πρόσφερε Μπούγκι για Βούτσεβιτς + Φουρνιέ ή Βούτσεβιτς + πικς και είπαν όχι!!

QUOTE (hoopshype.com)
Bleacher Report: Orlando Magic reportedly turned down a trade for DeMarcus Cousins earlier this season @verizon. Ric Bucher: “Multiple league sources said the Magic turned down the chance to deal Nikola Vucevic and either Evan Fournier or draft picks to the Kings”.

Bucher: “Hennigan apparently was concerned about both his ability to re-sign Cousins this summer and building the franchise around yet another high maintenence big man.


https://twitter.com/BleacherReport/status/832722739895083008

Ντάξει πιθανότατα είναι μούφα αλλά μιλάμε για τους Κινγκς και τους Μάτζικ. Αν υπάρχουν 2 ομάδες ικανές για κάτι τέτοιο, αυτές είναι οι Κινγκς και οι Μάτζικ.
SG3ptshooter
Like. A. Boss.



10/15 (μετά το 4/17 οκ) και βάλε και το 15-9-9 του Elfrid με 9/10 βολές.
SG3ptshooter


Τέταρτο triple double, τα περισσότερα λέει στην ιστορία του franchise. Η σχέση μου με Λαντο ειναι πλεον καπως just_when_I_thought_I_was_out_they_pull_me_back_in
SG3ptshooter


Back2back triple doubles. The East Beast is unleashed.... shot.gif
RipCity
Γέλια μέχρι δακρύων για το franchise της πλάκας

Did Magic accidentally leak their targets for trades, free agency?
nikolas12
QUOTE(RipCity @ Apr 4 2017, 11:22 ) *
Γέλια μέχρι δακρύων για το franchise της πλάκας

Did Magic accidentally leak their targets for trades, free agency?


Ντάξει, απίστευτο κλάμα tongue.gif
SG3ptshooter
Nόμιζα πως το είχα ποστάρει, αν υπάρχει κάτι στενάχωρο στη λίστα, γιατί το γεγονός της καταλάθος δημοσίευσης ούτε εντύπωση δεν προκαλεί όταν προέρχεται απ' την Κεντρική Florida, είναι το πόσο ακατάλληλοι είναι όλοι ή σχεδόν όλοι οι παίκτες για να σώσουν το franchise..

Ίσως υπάρχει κίνδυνος relocation πια, είναι γεγονός και μόνο πως χωράει σα σκέψη για μια περιοχή εκεί προς τα Δυτικά με Tampa Bay που έχει ομάδες και στις 4 μεγάλες λίγκες και στο MLS.
SG3ptshooter


Άκυρο το προηγούμενο post, στη συνέντευξη μέσα στο vid είπε ο ρεπόρτερ πως το fanbase έσπασε τις πόρτες για να βλέπει την αρμάδα του Vogel όλο το χρόνο, αλήθεια.

Ε οπότε αφού θα γίνει All-Star κι επειδή το απέφευγα σαν το διάολο ένα μήνα τώρα να πω οτιδήποτε καλό, πάρτε το τελικό 30+..
thalys
Ο Woj λέει ότι απολύθηκε ο GM του Ορλάντο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.