Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Θρυλικές ομάδες - Η παρουσίαση
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
morfi
Είχα αυτή την ίδεα εδώ και αρκετό καιρό και ελπίζω να πάει καλά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για παράδειγμα
Paparas_GT: morfi που είσαι;
morfi: μισό τρώω
την άλλη μέρα
morfi: έλα, τι θες;

θα σας παρουσιάσω, και όχι μόνο εγώ, καλοδεχoύμενος όποιος άλλος θέλει, σημαντικές ομάδες για την ιστορία του μπάσκετ και δη του ΝΒΑ. Ξεκινάω με την ίσως καλύτερη ομάδα όλων των εποχών τους Μπουλς του '96. Παρακαλώ σε αυτό το τόπικ να γράφονται μόνο οι παρουσιάσεις. Εκτός αν κάποιος θέλει να φάει το παρθενικό μου ban οπότε οκ. smile.gif

Σικάγο Μπουλς 1995-96


23 Μάικλ Τζόρνταν

Ημ. Γέννησης: 17-2-63
Ύψος: 1,98
Βάρος: 195 lbs
Στατιστικά σεζόν: 30.4π, 4.3ασ, 6.6ρ

Τι να πω; Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι εστί Μάικλ Τζόρνταν. Ο καλύτερος παίκτης τότε στο κόσμο επέστρεψε από το μπέιζμπολ και έβαλε σκοπό της ζωής του να κατακτήσει για μία ακόμη φορά το πρωτάθλημα. Και τα κατάφερε. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή...

9 Ρον Χάρπερ

Ημ. Γέννησης: 20/1/64
Ύψος: 1,98
Βάρος: 185 lbs
Στατιστικά σεζόν: 7.4π, 2.6ασ, 2.7ρ

"Είναι ένας από τους παίκτες που φέρνουν ενθουσιασμό στο μπάσκετ. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο και αυτό είναι το σκοράρισμα" είχε πει κάποτε ο Ντάνι Μάννινγκ για το Χάρπερ όταν μαζί οδηγούσαν τους Λ.Α. Κλίππερς στην ανάσταση. Η αλήθεια είναι ότι ο Χάρπερ ακολούθησε μία αμφίδρομη πορεία αφού από τη πρώτη του χρονιά στο Κλίβελαντ έδειξε ότι θα γινόταν από τα μεγάλα αστέρια του πρωταθλήματος. Σίγουρα δεν ήταν Τζόρνταν, όμως ήταν ένας χαρισματικός σκόρερ με πολύ θεαματικές ενέργειες στο ρεπερτόριο του.

91 Ντένις Ρόντμαν

Ημ. Γέννησης: 13-5-61
Ύψος: 2,04
Βάρος: 210 lbs
Στατιστικά σεζόν: 5.5π, 14.9ρ, 2.5 ασ

Για πολλούς Αμερικανούς δημοσιογράφους ο Worm θα μπορούσε να ήταν υποψήφιος για το τίτλο του MVP, όμως η παρουσία του "θεού" του μπάσκετ δεν είναι δυνατό να τον ωθήσει στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Συν της άλλης η κουτουλιά στο διαιτητή Τζο Κρόφορντ και η αντιπάθεια του ΝΒΑ προς την εκρηκτική συμπεριφορά του συνθέτουν την εικόνα του αντιπαθή Ρόντμαν. Ακόμα και χωρίς το αγαλματάκι του MVP ο δις πρωταθλητής με τους Πίστονς και πρωταθλητής με τους Μπουλς συνεχίζει να μαζεύει ριμπάουντ ασταμμάτητα και να δίνει τις απαντήσεις του σε όσους προσπαθούν να τον υποβαθμίσουν ως παίκτη.

0 Ράντι Μπράουν

Ημ. Γέννησης: 22-5-68
Ύψος: 1,84
Βάρος: 190 lbs
Στατιστικά σεζόν: 2.7π, 1.1ασ, 1ρ

Ένας από τους πολλούς κομπάρσους του φετινού έργου των Σικάγο Μπουλς. Ο βραχύσωμος γκαρντ έχει ένα στοιχείο που τον κάνει μοναδικό. Είναι ο ντόπιος της όλης παρέας αφού γεννήθηκε στο Σικάγο όπου έζησε μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας του. Έγινε επιλογή στο ντραφτ από τους Κινγκς και στη Καλιφόρνια έζησε τα επόμενα τέσσερα χρόνια ενώ εξελίχθηκε σε ένα χρήσιμο πλέι μέικερ ο οποίος ποτέ δεν πρόκειται να γίνει πρώτο βιολί αλλά τη δουλειά του τη κάνει μια χαρά. Ποιά ακριβώς είναι αυτή; Να κρατάει τη μπάλα, να τη δίνει χωρίς λάθη και να μαρκάρει ασφυκτικά τον πιο επικίνδυνο από τους αντίπαλους περιφερειακούς.

33 Σκότι Πίππεν

Ημ. Γέννησης: 25-9-65
Ύψος: 2,02
Βάρος: 210 lbs
Στατιστικά σεζόν: 19.4π, 5.9ασ, 6.4ρ

"Το έτερον ήμισυ", "ο διόσκουρος", "το alter ego του Τζόρνταν". Αυτοί είναι οι συνήθεις χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στο Σκότι Πίππεν. Ίσως ο Ινδιάνος του Σικάγο να είναι ο μπασκετμπολίστας που δίχασε περισσότερο από κάθε άλλον δημοσιογράφους και φιλάθλους. Οι οπαδοί τον θεωρούν ως το πιο χαρισματικό ολ-αράουντ φόργουορντ ενώ όσοι τον απεχθάνονται τον θεωρούν σαν έναν από τους πιο μεγάλους λούζερ. Λούζερ με τέσσερεις, μέχρι τότε, τίτλους; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Πάντως ο Σκότι Πίπεν κάνει τα πάντα στο τερέν εκτός ίσως από τη τελευταία επίθεση. Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας.

30 Τζουντ Μπούσλερ

Ημ. Γέννησης: 19-6-68
Ύψος: 1,97
Βάρος: 220 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.8π, 0.8ασ, 1.5ρ

Ο βολειμπολίστας της όλης υπόθεση. Μη γελάτε διότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο νεαρός Τζουντ είναι ένας κάτω του μετρίου μπασκετμπολίστας όμως θα μπορούσε να είναι ένας παγκοσμίας κλάσης παίκτης του βόλει. Ευτυχώς ή δυστυχώς ο ίδιος θα κάνει κάποτε το ταμείο και θα συγκρίνει τις επιλογές του. Την εποχή της αποχώρηση του Τζόρνταν οι Μπουλς προσπάθησαν να βρουν παίκτες να συμπληρώσουν το ρόστερ και έτσι πήραν το Μπούσλερ. Τα προσόντα του; Το αξιοπρεπές του σουτ και οι όμορφες κοπέλες που τον περιμένουν έξω από το γήπεδο.

7 Τόνι Κούκοτς

Ημ. Γέννησης: 18-9-68
Ύψος: 2,08
Βάρος: 192 lbs
Στατιστικά σεζόν: 13.1π, 3.5ασ, 4ρ

Ο καλύτερος έκτος παίκτης της σεζόν τα έδωσε όλα, έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και τελείωσε τη σεζόν νικητής. Χωρίς αυτόν ο Τζόρνταν θα είχε αρκετά προβλήματα.

53 Τζέιμς Έντουαρντς

Ημ. Γέννησης: 22-11-55
Ύψος: 2,16
Βάρος: 225 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.5π, 0.4ασ, 1.4ρ

Ο αγριωπός σεντερ δεν ήταν ποτέ αστέρας όμως πάντα ήταν παρών στα μεγάλα ραντεβού. Τυπικός γυρολόγος αφού το ύψος του αλλά και τις ικανότητες του μέσα στη ρακέτα πολλες ομάδες ζήτησαν. Έτσι τη διετία 1989-90 βρέθηκε στο Ντιτρόιτ και πήρε δύο τίτλους ως αναπληρωματικός του Λαιμπίρ. Η μοίρα τον έφερε στο Σικάγο απλώς και μόνο επειδή οι ψηλοί των Μπουλς όλοι μαζί δεν έκαναν έναν αξιοπρεπή σέντερ. Όσο για τη προσφορά του; Ε, χμ, μπορεί, ίσως...

34 Μπιλ Γουένινγκτον

Ημ. Γέννησης: 26-12-63
Ύψος: 2,13
Βάρος: 245 lbs
Στατιστικά σεζόν: 5.3π, 0.6ασ, 2.5ρ

Ο Μπιλ Γουένινγκτον είχε αναλάβει το ρόλο του αντί-Μπερντιού στους Σικάγο Μπουλς και μέχρι στιγμής δείχνει να τα έχει καταφέρει μία χαρά σε αυτή την όχι και τόσο δύσκολη αποστολή. Μπορεί τα λεπτά συμμετοχής του να έχουν μειωθεί λόγω της αυξημένης συμμετοχσής του Λουκ Λόγκλει ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το Φιλ Τζάκσον.

25 Στιβ Κερ

Ημ. Γέννησης: 27-9-65
Ύψος: 1,92
Βάρος: 175lbs
Στατιστικά σεζόν: 8.4π, 2.3ασ, 1.3ρ

Το θανατηφόρο του σουτ αποδείχτηκε χρυσό για τους Μπουλς το διάστημα της απουσίας του Τζόρνταν και ο Κερ βγήκε πρώτος σε ποσοστό επιτυχημένων τριπόντων. Με την επιστριφή του μεγάλου οι προσπάθειες μειώθηκαν αλλά το ποσοστό έμεινε καρφωμένο στο 46%. Είναι ο άνθρωπος που ανοίγει το δρόμο για τα δύο μεγάλα αστέρια.

13 Λουκ Λόγκλει

Ημ. Γέννησης: 19-1-69
Ύψος: 2,17
Βάρος: 265 lbs
Στατιστικά σεζόν: 9.1π, 1.9ασ, 5.1ρ

Ο Αυστραλός έκανε τη δουλειά του χωρίς να μιλάει και βοήθησε στα μέγιστα τους Μπουλς, όσο μπορούσε βέβαια μιας και σαν ταλέντο κρίνεται αρκετά μέτριο.

35 Τζέισον Κάφει

Ημ. Γέννησης: 12-6-73
Ύψος: 2,05
Βάρος: 255 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.2π, 0.4ασ, 1.9ρ

Ο Κάφει αποτελεί μία από τις προσωπικές επιλογές του Κράουζ για τις θέσεις των ψηλών. Ωστόσο οι αγωνιστικές συγκυρίες ήρθαν έτσι ώστε ο νεαρός στη πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ αφ'ενός πήρε τίτλο όμως δεν πρέπει να το θυμάται και κανένας. Είναι ένας ελπιδοφόρος ψηλός ο οποίος θεωρεί ότι μόλις του δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Άλλωστε ο Κράουζ δεν έχει πέσει ποτέ έξω.

8 Ντίκει Σίμπκινς

Ημ. Γέννησης: 6-4-72
Ύψος: 2,10
Βάρος: 248 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.6π, 0.6ασ, 2.6ρ

Όταν επιλέστηκε στο Νο21 του ντραφτ όλοι περίμεναν ότι θα εξελιχτεί σε διάδοχο του Χόρας Γκραντ. Δυστυχώς όμως για αυτόν έπεσε πάνω σε ένα άλλο μεγαθήριο το Ντένις Ρόντμαν. Λογικό ήταν να μη μπορέσει να δείξει τα προσόντα του τα οποία επικεντρώνονται στην αλτική ικανότητα και στο σκοράρισμα.

54 Τζακ Χέιλι

Ημ. Γέννησης: 27-1-64
Ύψος: 2,10
Βάρος: 240 lbs
Στατιστικά σεζόν: 5.0π, 0.0ασ, 2.0ρ

Το μοναδικό αδύνατο σημείο του Σικάγο ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ. Οι Μπουλς και ιδιαίτερα ο Τζάκσον δέχτηκαν πολλές επικρίσεις και μόνο που το πήραν στην ομάδα. Ένας παικτης ο οποίος έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι μέσα στη σεζόν και μοναδικός του ρόλος ήταν να χειροκροτεί τις προσπάθειες των παικτών των Μπουλς. Άλλωστε ο ρόλος του στην ομάδα ήταν να κρατάει ήρεμο το Ντένις Ρόντμαν. Όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα φαίνεται ότι τα κατάφερε πολύ καλά.

22 Τζον Σάλει

Ημ. Γέννησης: 16-5-64
Ύψος: 2,06
Βάρος: 230 lbs
Στατιστικά σεζόν: 4.4π, 1.3ασ, 3.3ρ

Ο Τζον Σάλει γνώρισε τη δόξα και την αναγνώριση του κόσμου όντας "κακό παιδί". Παρέα με τους Πίστονς πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Η εφεσή του στις τάπες καθώς και τα μακριά του χέρια του έδωσαν το προσωνύμιο "spider". Μετά τους Πίστονς ο κορυφαίος χιουμορίστας του μπάσκετ βρέθηκε στο Μαιάμι, στο Τορόντο και το Μάρτιο υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Μπουλς που έμελλε να το κρατήσουν μέχρι το φινάλε.
morfi
Φιλαδέλφεια Γουόριορς 1946-47


10 Τζο Φαλκς

Ημ. Γέννησης: 26-10-21
Ύψος: 6-5
Βάρος: 190 lbs
Στατιστικά σεζόν: 23.2π, 0.5ασ

O καλύτερος παίκτης της εποχής του, ο πρώτος αληθινός σταρ του ΝΒΑ. Πρώτος σκόρερ εκείνη τη περίοδο, MVP (αν υπήρχε) της κανονικής περιόδου και αναμφισβήτητα των τελικών. Από τους καλύτερους σκόρερ που έχουν υπάρξει ποτέ, έχασε παραπάνω τίτλους πρώτου σκόρερ λόγω του Μάικαν. Η επίδοση του στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του '47 έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα εντυπωσιακότερα σόου που έχουν γίνει ποτέ.

5 Αντζέλο Μούσι

Ημ. Γέννησης: 15-7-18
Ύψος: 5-9
Βάρος: 145 lbs
Στατιστικά σεζόν: 9.4π, 0.4ασ

Ο πόιντ γκαρντ της ομάδας και ο τρίτος καλύτερος της παίκτης μετά τους Φαλκς και Νταλμάρ. Έτρεξε αριστοτεχνικά την ομάδα ενώ είναι ο καλύτερος παίκτης στο σετ 5-5 παιχνίδι.

12 Χάουι Νταλμάρ

Ημ. Γέννησης: 24-5-22
Ύψος: 6-4
Βάρος: 200 lbs
Στατιστικά σεζόν: 8.8π, 1.7ασ

Ένας από τους καλύτερος πασέρ της εποχής, αν και ψηλός, μόνο με τις πάσες του διέλυε τα αντίπαλα αμυντικά συστήματα. Καλός σκόρερ επίσης, μπορούσε να παίξει πετυχημένα με πλάτη καθώς και να χρησιμοποιήσει και δύναμη του.

9 Ραλφ Κάπλοβιτς

Ημ. Γέννησης: 18-5-19
Ύψος: 6-2
Βάρος: 170 lbs
Στατιστικά σεζόν: 7.0π, 0.4ασ

Καλός σκόρερ, ακόμη καλύτερος συμπαίκτης. Παίκτης ομάδας, ο Κάπλοβιτς ήρθε στα μέσα της σεζόν από τους Νικς και ήταν το συμπλήρωμα σε μία καταπληκτική πεντάδα ενώ ήταν άξιος συμπαραστάτης του Φαλκς στην επίθεση.

8 Τζορτζ Σενέσκι

Ημ. Γέννησης: 4-4-22
Ύψος: 6-2
Βάρος: 179 lbs
Στατιστικά σεζόν: 6.3π, 0.6ασ

Έγραψε ιστορία και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Ήταν τόσο καλός που μάλιστα είχε μία σεζόν ('51) με διψήφιο αριθμό πόντων. Καλός σκόρερ, σκληρός αμυντικός, παίκτης ομάδας.

18 Αρτ Χιλχάους

Ημ. Γέννησης: 12-6-16
Ύψος: 6-7
Βάρος: 220 lbs
Στατιστικά σεζόν: 6.0π, 0.7ασ

Ερχόταν από το παγκό ενώ μερικές φορές ήταν και βασικός. Όπως και να 'χει ο Χιλχάους ήταν από τους καλύτερους αναπληρωματικούς ψηλούς της εποχής. Καλός σκόρερ, καλός πασέρ για το μέγεθος του.

6 Τζέρι Φλέισμαν
Ημ. Γέννησης: 14-2-22
Ύψος: 6-2
Βάρος: 190 lbs
Στατιστικά σεζόν: 4.5π, 0.7ασ

Ερχόταν από το πάγκο και έδινε ενέργεια όταν οι οι Γουόριορς το χρειαζόντουσαν. Καλός στο επιθετικό παιχνίδι, αφού σκόραρε και έδινε ασσίστ με το τσουβάλι.

4 Φρεντ Σίφιλντ
Ημ. Γέννησης: 5-11-23
Ύψος: 6-2
Βάρος: 165 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.4π, 0.2ασ

Ένας από τους πολλούς ρολίστες της ομάδας, ο Σίφιλντ δεν ήταν κάτι το φοβερό αλλά ήταν καλός σκορέρ για αυτό και έβρισκε χρόνο συμμετοχής.

15 Πίτι Ρόζενμπεργκ

Ημ. Γέννησης: 7-4-18
Ύψος: 5-10
Βάρος: 165 lbs
Στατιστικά σεζόν: 2.9π, 0.5ασ

Αναπληρωματικός γκαρντ, ο Ρόζενμπεργκ έδειξε ότι μπορεί να σταθεί έστω και σαν αναπληρωματικός σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου.

7 Τζέρι Ρούλο
Ημ. Γέννησης: 23-6-23
Ύψος: 5-10
Βάρος: 165 lbs
Στατιστικά σεζόν: 2.5π, 0.4ασ

Ο κοντός, μαζί με το Ρόζενμπεργκ, της παρέας, ένας ακόμη γκαρντ που έδινε ενέργεια από το παγκό. Καλός σκόρερ.

14 Ματ Γκουόκας

Ημ. Γέννησης: 11-11-15
Ύψος: 6-3
Βάρος: 195 lbs
Στατιστικά σεζόν: 1.7π, 0.2ασ

Ένας ρολίστας που μάλλον θα ξεχαστεί στο χρόνο. Δεν έπαιρνε παραπάνω από ένα σουτ σε κάθε παιχνίδι αλλά ήταν αρκετά καλός αμυντικός.

9 Τζον Μέρφι
Ημ. Γέννησης: 13-9-24
Ύψος: 6-2
Βάρος: 175
Στατιστικά σεζόν: 0.7π, 0.0ασ

Έπαιξε σε μόλις 11 παιχνίδια και πρόσφερε όσα τέλος πάντων μπορούσε να προσφέρει. Ο λιγότερο δημοφιλής παίκτης αυτής της ομάδας.
morfi
Μιννεάπολις Λέικερς 1953-54


99 Τζορτζ Μάικαν

Ημ. Γέννησης: 18-6-24
Ύψος: 6-10
Βάρος: 245 lbs
Στατιστικά σεζόν: 18.1π, 2.4ασ, 14.3ρ

Ο καλύτερος παίκτης της εποχής του και ένας από τους 50 καλύτερους όλων των εποχών. Στη τελευταία του σεζόν, αν και πεσμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, συνέχιζε να παίζει σε MVP επίπεδο.

17 Τζιμ Πόλαρντ

Ημ. Γέννησης: 9-7-22
Ύψος: 6-4
Βάρος: 185 lbs
Στατιστικά σεζόν: 11.7π, 3.0ασ, 7.0ρ

Άξιος συμπαραστάτης του Μάικαν όλα αυτά τα χρόνια, ο Τζιμ Πολλάρντ υπήρξε από τους καλύτερους παίκτες της εποχής του. Πολύ καλός αμυντικός, πασέρ και σκόρερ ενώ ήταν τρομερά αθλητικός. Τα πικ εντ ρολ του με το Μάικαν υπήρξαν εντυπωσιακά.

19 Βερν Μίκελσεν

Ημ. Γέννησης: 21-10-28
Ύψος: 6-7
Βάρος: 230 lbs
Στατιστικά σεζόν: 11.1π, 1.7ασ, 8.5ρ

Ο τρίτος της παρέας συμπληρώνει τη τριάδα των Λέικερς. Δυνατός και σκληρός παίκτης, ο Μίκελσεν υπήρξε καταπληκτικός σκόρερ και ριμπάουντερ. Ο μύθος λέει ότι όταν οι Μάικαν, Πόλαρντ και Μίκελσεν άπλωναν τα χέρια τους κάλυπταν όλο το γήπεδο. Ο μύθος επίσης λέει ότι το γήπεδο των Λέικερς ήταν μικρότερο από το κανονικό.

22 Σλάτερ Μάρτιν

Ημ. Γέννησης: 22-10-25
Ύψος: 5-10
Βάρος: 170 lbs
Στατιστικά σεζόν: 9.9π, 3.7ασ, 2.4ρ

Από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της δεκαετίας του '50 και από τους πιο σεβαστούς αντιπάλους του Κούζι. Καθοδηγούσε αριστοτεχνικά την ομάδα ενώ δυνατό του σημείο ήταν οι αιφνιδιασμοί. Καλός σκόρερ, ακόμα καλύτερος πασέρ.

34-89 Κλάιντ Λόβελετ

Ημ. Γέννησης: 7-9-29
Ύψος: 6-9
Βάρος: 234 lbs
Στατιστικά σεζόν: 8.2π, 0.7ασ, 5.8ρ

Μην σας παρασέρνουν τα φτωχά στατιστικά του. Ο Λόβελετ αναμενόταν να είναι ο διάδοχος του Μάικαν και η πορεία του χρόνου έδειξε ότι μπορεί να γίνει ενας all-time greatest.

20 Γουίτι Σκουγκ

Ημ. Γέννησης: 2-11-26
Ύψος: 5-11
Βάρος: 180 lbs
Στατιστικά σεζόν: 7.0π, 2.5ασ, 3.2ρ

Ο σκληρός της υπόθεσης. Ο Σκουγκ υπήρξε ο die hard της παρέας. Πολύ καλός σκόρερ και γενικά πολύ καλός all-around παίκτης.

18 Πεπ Σολ

Ημ. Γέννησης: 16-2-24
Ύψος: 6-2
Βάρος: 185 lbs
Στατιστικά σεζόν: 6.4π, 2.0ασ, 2.2ρ

Από τις καλύτερες ρεζέρβες που κυκλοφορούσαν. Έκανε τη δουλειά του χωρίς να μιλάει πολύ. Και την έκανε καλά.

15-24 Ντικ Σνίτκερ

Ημ. Γέννησης: 27-5-28
Ύψος: 6-5
Βάρος: 200 lbs
Στατιστικά σεζόν: 4.6π, 0.8ασ, 2.5ρ

Καλός παίκτης. Ερχόταν από το πάγκο για να δώσει το κάτι παραπάνω. Και το έδινε.

12 Τζιμ Χόλστειν

Ημ. Γέννησης: 24-9-30
Ύψος: 6-3
Βάρος: 180 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.4π, 1.1ασ, 2.9ρ

Και αυτός ερχόταν από το πάγκο. Μέτριος παίκτης με μέτρια μπασκετικά προσόντα. Έδωσε ότι μπορούσε.

Τζιμ Φριτζ

Ημ. Γέννησης: 10-12-31
Ύψος: 6-8
Βάρος: 210 lbs
Στατιστικά σεζόν: Δεν υπάρχουν

Είναι από αυτούς τους παίκτες που θα ξεχαστούν. Δεν πρόσφερε πολλά. Και χωρίς αυτόν οι Λέικερς δεν θα είχαν πρόβλημα.

16 Μπομπ Χάρισον

Ημ. Γέννησης: 12-8-27
Ύψος: 6-1
Βάρος: 190 lbs
Στατιστικά σεζόν: Δεν υπάρχουν

Δυναμίτης. Εκρηκτικός. Με αυτές τις λέξεις περιγράφεις το Χάρισον. Πολύ καλός σκόρερ και πασέρ, έδωσε λύσεις σε καίρια σημεία. Χωρίς αυτόν οι Λέικερς ενδέχεται να αντιμετώπιζαν (όχι και μεγάλα πάντως) προβλήματα.
morfi
Μπόστον Σέλτικς 1980-81


33 Λάρυ Μπερντ

Ημ. Γέννησης: 7-12-56
Ύψος: 6-9
Βάρος: 220 lbs
Στατιστικά σεζόν: 21.2π, 10.9ρ, 5.5ασ

Οι περισσότεροι ξέρετε τι εστί Λάρυ Μπερντ. Πρώτος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ και δεύτερος καλύτερος πασέρ της ομάδας του από τη δεύτερη κι’όλας χρονιά του. Αν και έκανε κακούς (επιθετικά κυρίως) τελικούς, η παρουσία του στα πλέι οφ ήταν τόσο σημαντική που, όπως λέει και ο NBAholic, αν υπήρχε βραβείο MVP των πλέι οφ θα το έπαιρνε ο Λάρυ Μπερντ.

00 Ρόμπερτ Πάρις

Ημ. Γέννησης: 30-12-53
Ύψος: 7-0
Βάρος: 230 lbs
Στατιστικά σεζόν: 18.9π, 9.5ρ, 1.8ασ

Η κολόνα των Σέλτικς κάτω από το καλάθι, παρέμενε όμως κακός απέναντι σε δυνατούς αντιπαλούς όπως το Τζαμπάρ και στη προκειμένη περίπτωση το Μόουζες Μαλόουν.

31 Σέντρικ Μάξγουελ

Ημ. Γέννησης: 21-11-55
Ύψος: 6-8
Βάρος: 205 lbs
Στατιστικά σεζόν: 15.2π, 6.5ρ, 2.7ασ

Ο MVP των τελικών, ο Μάξγουελ έδωσε τα μέγιστα στους Σέλτικς. Πολύ καλός και πολυδιάστατος σκόρερ, επίσης καλός ριμπάουντερ, ήταν στήριγμα δίπλα στο Πάρις.

7 Τίνυ Άρτσιμπαλντ

Ημ. Γέννησης: 2-9-48
Ύψος: 6-1
Βάρος: 150 lbs
Στατιστικά σεζόν: 13.8π, 2.2ρ, 7.7ασ

Για μένα ο MVP των τελικών του ’81. Αν και δεν είχε καμία σχέση με τον Άρτσιμπαλντ του παρελθόντος, έτρεξε αριστοτεχνικά την ομάδα, έκανε λίγα λάθη για όση ώρα είχε τη μπάλα στα χέρια του, ήταν καλός αμυντικός και εξαιρετικός στον αιφνιδιασμό.

34 Κέβιν ΜακΧέιλ

Ημ. Γέννησης: 19-12-57
Ύψος: 6-10
Βάρος: 210 lbs
Στατιστικά σεζόν: 10.0π, 4.4ρ, 0.7ασ

Το καλύτερο τεσσάρι της δεκαετίας του ’80, φυσικά στη ρούκι χρονιά του απείχε πολύ από αυτό το χαρακτηρισμό. Βοήθησε και αυτός στα μέγιστα την ομάδα του. Έδωσε λύσεις κάτω από το καλάθι όταν Πάρις και Μάξγουελ δεν τα έβγαζαν πέρα με τους αντιπάλους τους.

53 Ρικ Ρόμπει

Ημ. Γέννησης: 30-1-56
Ύψος: 6-11
Βάρος: 230 lbs
Στατιστικά σεζόν: 9.0π, 4.8ρ, 1.5ασ

Από τους χειρότερους παίκτες που έχουν περάσει ποτέ αλλά αυτό δεν μας πειράζει πολύ. Και δεν μας πειράζει γιατί τη δουλειά του στους Σέλτικς μια χαρά την έκανε. Ερχόταν από το πάγκο για να σκοράρει και να μαζέψει όσα περισσότερα ριμπάουντ μπορούσε. Αυτή ήταν η δουλειά του και την έκανε καλά.

42 Κρις Φορντ

Ημ. Γέννησης: 11-1-49
Ύψος: 6-5
Βάρος: 190 lbs
Στατιστικά σεζόν: 8.9π, 2.0ρ, 3.6ασ

Ο βασικός σούτινγκ γκαρντ των Σέλτικς. Αρκετά καλός και φιλότιμος, έκανε τη δουλειά του χωρίς ποτέ να παραπονεθεί. Καλός σκόρερ και αμυντικός, ταίριαξε απόλυτα με το Μπερντ στη πεντάδα.

43 Τζέραλντ Χέντερσον

Ημ. Γέννησης: 16-1-56
Ύψος: 6-2
Βάρος: 175 lbs
Στατιστικά σεζόν: 7.8π, 1.6ρ, 2.6ασ

Ο χαρακτηρισμός “αρκετά καλός παίκτης” απείχε ακόμη. Στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ και στους Σέλτικς ήταν ένα καλό συμπλήρωμα στη θέση του πόιντ γκαρντ. Στα επόμενα χρόνια μετατρέπεται σε βασικός.

30 Μ.Λ. Καρ

Ημ. Γέννησης: 9-1-51
Ύψος: 6-6
Βάρος: 205 lbs
Στατιστικά σεζόν: 6.0π, 2.0ρ, 1.4ασ

Αρκετά γνωστός στο ευρύ κοινό και γενικά λίγο υπερτιμημένος. Ήταν απλά μία καλή ρεζέρβα και τίποτα απολύτως περισσότερο.

40 Τέρι Ντουέροντ

Ημ. Γέννησης: 29-7-56
Ύψος: 6-2
Βάρος: 180 lbs
Στατιστικά σεζόν: 2.5π, 0.2ρ, 0.2ασ

Από τους πιο άγνωστους και ασήμαντους παίκτες. Έπαιξε σχεδόν στα μισά παιχνίδια της ομάδας και πρόσφερε ότι μπορούσε.

45 Έρικ Φέρνστεν

Ημ. Γέννησης: 1-12-53
Ύψος: 6-10
Βάρος: 205 lbs
Στατιστικά σεζόν: 2.1π, 1.4ρ, 0.2ασ

Μόλις μία σεζόν στο ΝΒΑ και τους Σέλτικς. Επίσης από τους πιο άγνωστους και ασήμαντους παίκτες.

20 Γουέιν Κρέκλοου

Ημ. Γέννησης: 4-1-57
Ύψος: 6-4
Βάρος: 175 lbs
Στατιστικά σεζόν: 1.2π, 0.5ρ, 0.4ασ

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το Γουέιν Κρέκλοου. Μόλις μία χρονιά στη λίγκα, άγνωστος και ασήμαντος.


morfi
Σικάγο Μπουλς 1991-92


23 Μάικλ Τζόρνταν

Ημ. Γέννησης: 17-2-63
Ύψος: 6-6
Βάρος: 195 lbs
Στατιστικά σεζόν: 30.1π, 6.4ρ, 6.1ασ, 2.3κλ

Λίγο πολύ είναι γνωστά. Πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου, MVP αυτής και των τελικών, μέλος της καλύτερης πεντάδας, μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και φυσικά… πρωταθλητής ΝΒΑ.

33 Σκότι Πίππεν

Ημ. Γέννησης:25-9-65
Ύψος: 6-8
Βάρος: 210 lbs
Στατιστικά σεζόν: 21.0π, 7.7ρ, 7ασ, 1.1μπλ

Και εδώ λίγο πολύ γνωστά. Το καλύτερο “συμπλήρωμα” που μπορεί να έχει ένας σούπερ-σταρ (ο Τζόρνταν στη προκειμένη περίπτωση). Ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ.

54 Χόρας Γκραντ

Ημ. Γέννησης: 4-7-65
Ύψος: 6-10
Βάρος: 215 lbs
Στατιστικά σεζόν: 14.2π, 10.0ρ, 2.7ασ, 1.6μπλ

Ένας ακόμη all-star παίκτης στο πλάι του Τζόρνταν. Αν και ακόμη τότε δεν έπαιζε σε all-star ρυθμούς (απλά τους πλησίαζε), ήταν από τα καλύτερα τεσσάρια του πρωταθλήματος και σχεδόν ανίκητος.

10 Μπ. Τζ. Άρμστρονγκ

Ημ. Γέννησης: 9-9-67
Ύψος: 6-2
Βάρος: 175 lbs
Στατιστικά σεζόν: 9.9π, 1.8ρ, 3.2ασ

Από τις καλύτερες ρεζέρβες του πρωταθλήματος. Ερχόταν από το πάγκο φέρνοντας ενθουσιασμό και άλλον αέρα όταν οι Μπουλς τον χρειάζονταν. Καλός σκόρερ και πασέρ.

24 Μπιλ Καρτράιτ

Ημ. Γέννησης: 30-7-57
Ύψος: 7-1
Βάρος: 245 lbs
Στατιστικά σεζόν: 8.0π, 5.1ρ, 1.4ασ

Από μόνος του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Η συνεργασία του όμως με το Χόρας Γκραντ άφησε ιστορία αφού το δίδυμο Γκραντ-Καρτράιτ μπορούσε να τα βάλει με όλους και να βγει νικητής.

21 Στέισι Κινγκ

Ημ. Γέννησης: 29-1-67
Ύψος: 6-11
Βάρος: 230 lbs
Στατιστικά σεζόν: 7.0π, 2.6ρ, 1.0ασ

Αρκετά καλός παίκτης. Ερχόταν από το πάγκο και πρόσθετε πόντους και σκληράδα.

5 Τζον Πάξον

Ημ. Γέννησης: 29-9-60
Ύψος: 6-2
Βάρος: 185 lbs
Στατιστικά σεζόν: 7.0π, 1.2ρ, 3.1ασ

Ο βασικός πόιντ γκαρντ των Μπουλς, δεν διακρινόταν τόσο για τις οργανωτικές του ικανότητες όσο για τα θανάσιμο του σουτ. Θανατηφόρο ένστικτο, που ξελάσπωσε αρκετές φορές τους Μπουλς.

32 Γουίλ Περντιού
Ημ. Γέννησης: 29-8-65
Ύψος: 7-0
Βάρος: 240 lbs
Στατιστικά σεζόν: 4.5π, 4.1ρ, 1.0ασ

Ο ξυλοκόπος και ένας από τους αγαπημένους των οπαδών. Ερχόταν από το πάγκο για να προσφέρει όσα μπορούσε.

14 Γκρεγκ Χότζες

Ημ. Γέννησης: 27-6-60
Ύψος: 6-2
Βάρος: 190 lbs
Στατιστικά σεζόν: 4.3π, 0.4ρ, 1ασ

Στο τελείωμα της καριέρας του ήταν μέλος μιας εκ των καλύτερων ομάδων όλων των εποχών. Πρόσθεσε και αυτός στο τελικό σύνολο αφού η εμπειρία του και το σουτ αποδείχτηκαν αρκετά θετικά στη πορεία των Μπουλς.

53 Κλιφ Λέβινγκστον

Ημ. Γέννησης: 4-1-61
Ύψος: 6-8
Βάρος: 210 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.9π, 2.9ρ, 0.8ασ

Παγκίτης και αυτός αλλά από τους λίγους. Ο Φιλ Τζάκσον τον χρησιμοποιούσε για τις δύσκολες αποστολές και αυτός τις έβγαζε πέρα.

42 Σκοτ Γουίλλιαμς

Ημ. Γέννησης: 21-3-68
Ύψος: 6-10
Βάρος: 230 lbs
Στατιστικά σεζόν: 3.4π, 3.9ρ, 0.8ασ

Ο Σκοτ Γουίλλιαμς ήταν μέτριος παίκτης, όπως και όλος ο πάγκος των Μπουλς αλλά πολύ σκληρός για να πεθάνει. Πρόσθετε μυς και δύναμη στο παιχνίδι και οι αντίπαλοι είχαν να τα βγάλουν πέρα με ένα δυνατό παίκτη.

20 Μπομπ Χάνσεν
Ημ. Γέννησης: 18-1-61
Ύψος: 6-6
Βάρος: 190 lbs
Στατιστικά σεζόν: 2.5π, 1.1ρ, 1.0ασ

Λίγοι τον θυμούνται και καλά κάνουν. Στα πλέι οφ έπαιξε σε μόλις 9 παιχνίδια, αντιπροσωπευτικό δείγμα της αξίας του.

Μαρκ Ράνταλ

Ημ. Γέννησης: 30-7-67
Ύψος: 6-8
Βάρος: 235 lbs
Στατιστικά σεζόν: 1.7π, 0.6ρ, 0.5ασ

Έπαιξε σε μόνο 15 παιχνίδια χωρίς να κάνει πολλά.

2 Ντένις Χόμπσον

Ημ. Γέννησης: 22-4-65
Ύψος: 6-5
Βάρος: 200 lbs
Στατιστικά σεζόν: 1.0π, 0.0ρ, 0.0ασ

Έπαιξε σε μόνο 2 παιχνίδια χωρίς να κάνει αισθητή τη παρουσία του.

2 Ρόρυ Σπάρροου
Ημ. Γέννησης: 12-6-58
Ύψος: 6-2
Βάρος: 175 lbs
Στατιστικά σεζόν: 0.8π, 0.3ρ, 1ασ

Είχε μόνο τέσσερεις συμμετοχές και μηδαμινή στη κατάκτηση του τίτλου

25 Τσακ Νέβιτ
Ημ. Γέννησης: 13-6-59
Ύψος: 7-5
Βάρος: 217 lbs
Στατιστικά σεζόν: 0.5π, 0.3ρ, 0.3ασ

Ίσως ο χειρότερος παίκτης του ρόστερ. Έπαιξε σε μόλις τέσσερα παιχνίδα στη κανονική περίοδο και εικοσιδύο μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του τον άφησαν ελεύθερο. Επιστρέφει στους Μπουλς στις 17 Νοεμβρίου αλλά ξαναμένει ελεύθερος στις 17 Δεκεμβρίου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.