Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Η υγεία πάνω απ όλα…
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
Live strong
Ασφαλίστε τους παίκτες ΤΩΡΑ!
Του Δημήτρη Κοντού
13/07/2007 (13:27)

Το γεγονός για το οποίο θα γράψουμε είναι πραγματικό, αλλά επιλογή μας είναι να μην αναφέρουμε ονόματα. Δεν γράφουμε ονόματα γιατί απλά δεν εμπορευόμαστε τον ανθρώπινο πόνο. Το ζητούμενο για μας είναι να λυθούν προβλήματα και όχι να προχωρήσουμε σε… δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.
Ενας παίκτης ομάδας Α2 κατηγορίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και όλοι ευχόμαστε να τον ξαναδούμε σύντομα στα παρκέ. Γύρω από αυτό δεν θα γράψουμε τίποτα παραπάνω παρά μόνο το ότι ο ΠΣΑΚ κάλυψε όλα τα έξοδα της νοσηλείας και θα καλύψει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα…

Ο συγκεκριμένος αθλητής υποβλήθηκε σε μια λεπτή επέμβαση η οποία δεν αφορά τραυματισμό αθλητικής υφής. Είναι κάτι πιο περίπλοκο. Το κακό γι' αυτόν είναι πως παρότι αγωνιστικά έχει τα φόντα ν' αγωνιστεί στην Α1 έπαιξε με επιτυχία σε ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Κι εκεί οι μπασκετμπολίστες είναι ανασφάλιστοι!
Φανταστείτε ότι κάθε παιδί από αυτά που καθημερινά κάνουν δύο προπονήσεις την ημέρα, κάθε εβδομάδα αγωνίζονται, καταπονούν τον οργανισμό τους, είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς, δεν έχει το βασικό δικαίωμα: Να κοιμάται ήσυχος καθώς αν το συμβεί κάτι, θα είναι καλυμμένος. Αυτά τα παιδιά, που δεν αμείβονται δα και με εκατομμύρια ευρώ, είναι παρατημένα στην τύχη τους και μόνο η ευαισθησία των συναδέλφων τους αποτελεί ένα… μαξιλαράκι.
Την ίδια ώρα, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος υπογράφοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο διασφάλισε τον εαυτό του αλλά και την υπόλοιπη οικογένεια. Δείτε τη διαφορά! Όπως και να έχει το ζήτημα, ότι και να λέμε, θα πρέπει οι παίκτες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες να είναι ασφαλισμένοι. Είναι το μίνιμουμ που μπορούμε να κάνουμε, αν δεν θέλουμε να αποδεχθούμε τον ρόλο του κοινού της ρωμαΐκής αρένας, που απλά διασκέδαζε και ικανοποιούσε τις ανάγκες του για "άρτο και θέαμα" αδιαφορώντας για την τύχη των… μονομάχων.
Ως δικτυακός τόπος, ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ως συντάκτες του μπάσκετ, ως άνθρωποι που κινούμαστε στις παρυφές αυτού του χώρου, αφενός ενώνουμε την προσευχή μας με τις προσευχές των συγγενών του νεαρού παίκτη για ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του και αφετέρου είμαστε αλληλέγγυοι στο ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ αίτημα του ΠΣΑΚ για (εξ)ασφάλιση όλων των παικτών.

.................................

Το μόνο πράγμα που μπορώ να προσθέσω είναι ότι έπαιζε σε ομάδα που πρωταγωνίστησε στο περσινό πρωτάθλημα και όχι μόνο…
Περαστικά στο παιδί και ας ευαισθητοποιηθούν επιτέλους οι υπεύθυνοι γι αυτή τη περιβόητη ασφάλεια… οι άνθρωποι δεν είναι από σίδερο, κάποιες φορές χρειάζονται και ιατρική βοήθεια…
dizzy_fingers
Αυτό δε θα αλλάξει τώρα που η Α2 (σκοπεύεται να) θα γίνει επαγγελματική?

Ωστόσο μόνο 2 εθνικές από τις 4, συνολικά, κατηγορίες δεν είναι τόσο καλό ποσοστό....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.