Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
mojotzotzo
QUOTE(Bonzo @ Nov 18 2007, 14:24 ) *
Πάντως για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών υπάρχουν δυο δεδομένα.
α) Από φυσικής άποψης είναι λιγότερο ικανές και αποδοτικές στο στρατό(δύναμη και φυσικά προσόντα).
β) Αυτές δεν έχουν τον στρατό αλλά έχουν την/τις εγκυμοσύνη/ες με τις οποίες "χάνουν" πολύ περισσότερο χρόνο συνολικά.
Συνεπώς κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει θέμα ισότητας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

υπαρχουν παρα πολυ (νομιμοι) τροποι ομως να αποφυγεις την εγκυμοσυνη και οχι μονο αν εχεις "μεσον" ή προβλημα υγειας(οπως στο θεμα του στρατου).δηλαδη την εγκυμοσυνη την επιλεγεις δεν σε αναγκαζει κανεις.επισης η εγκυμοσυνη χαρακτηριζεται απο παρα πολλους "το μεγαλυτερο δωρο της ζωης" δηλαδη η απολυτη ευτυχια αρα δεν το θεωρω χασιμο χρονου.

Υ.Γ.ψηφισα κατα της υποχρεωτικης θητειας και σε γενικες γραμμες συμφωνω με ΝΒΑερ και jois21(οχι σε αυτα που λενε για τις πιθανοτητες tongue.gif )
tsitum
Δεν ειχα σκοπο να επανελθω αλλα μια τελευταια επισημανση.Αντιγραφω τη πρωτη παραγραφο απο το 1ο ποστ μου στο τοπικ.
Καταρχας χωρις αναλυσεις, για ολους τους λογους που αναφερθηκαν προς τη μια κ την αλλη πλευρα ειμαι υπερ της μειωσης της θητειας ισως κ της υπαρξης μισθοφορικου στρατου με την καλη εννοια (σαν τους μονιμους) .Κ μειωση εννοω σε βαθμο βασικης εκπαιδευσης ορισμενων μηνων.
Δηλαδη δε παιρνω καν θεση υπερ ή κατα της υποχρεωτικης στρατιωτικης θητειας.Παντως σιγουρα λεω μειωση.

Τα υπολοιπα σημεια που εγραψα εχουν να κανουν με προτασεις που ανελυσα περι καταπατησης ελευθεριων, περι αναθεματισμων στις εκαστοτε μορφες εξουσιας που ειναι της μοδας κ δε χρεωνεται τιποτα να τις σιχτιριζει ο οποιοσδηποτε ασχετος ή μη, οποτεδηποτε.Δημοκρατια εχουμε λεμε οτι θελουμε,αλλα τετοιες φρασεις απελευθερωσης (που ισχυουν ως ενα βαθμο) με εχουν κανει να μη τις χρησιμοποιω στα καλα καθουμενα.

Για τον jois21 απλα κ μονο απο εκφρασεις οπως "Εδω και μερικες 10ετιες ειμαστε μελλος της Ε.Ε.. Ειναι πολυ ηληθια δικαιολογια", "Mαθε να διαβαζεις" κ "Πολυ "παιδικη" και αθωα λογικη." δε νομιζω οτι αξιζει εκτενη διαλογο.

Για την καλη ερωτηση που τεθηκε παντως
Αν οχι, τοτε εξηγησε ποιες υποχρεωσεις μου προς την κοινωνια καταπατω με το να υποστιριζω την καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης και αλλων πολλων.
που προηλθε απο την απαντηση μου
Γι αυτο λεω οτι θυμομαστε μονο τα δικαιωματα μας.
Αυτος ο αγωνας για οτιδηποτε οποιοδηποτε μυαλο νομιζει οτι καταπατα τις ελευθεριες του,καταπατα ορισμενες φορες υποχρεωσεις που σου εχει δωσει η οργανωμενη κοινωνια μαζι με τα δικαιωματα.
που με τη σειρα της προηλθε απο
..ενα απο τα βασικοτερα δκαιωματα, αν οχι το βασικοτερο, ειναι αυτο της ελευθεριας και αυτο του να μαχομαι για οτιδηποτε πιστευω οτι την καταπατα. Απο τι στιγμη λοιπον που ενας νομος την καταπατα θα χρησιμοποιησω καθε νομιμο μεσο (ή και παρανομο οταν θεωρω οτι γινεται σε υπερβολικο βαθμο) για την καταργηση του. Εκτος αν πιστευεις οτι το δικαιωμα της διεκδικισης της ελευθεριας σου ειναι σε κατωτερη μοιρα απο τις υποχρεωσεις σου προς το κρατος...
Στο τελευταιο μιλας για χρησιμοποιηση καθε νομιμου ή κ παρανομου μεσου προκειμενου να καταργηθει μια υποχρεωση απο την οργανωμενη κοινωνια.
Φυσικα κ δε καταπατας καμμια υποχρεωση με την υποστηριξη της καταργησης της υποχρεωτικης θητειας, αλλα εδω οσμιζομαι οτι εισαι ετοιμος να βαλεις γκαζακια στο Πενταγωνο, ή να πυροβολησεις κανεναν υπουργο αμυνας biggrin.gif .Αστειευομαι.
Το ενα παντως που λες δεν εχει καμμια σχεση με το αλλο.

Οποτε εναν νομο που δεν ειναι λογικος, δεν γινεται να συμφωνησεις μαζι του. Ακομα και αν η κοινωνια τον εβγαλε κλπ....
Πχ οι νομοι που ψηφιζονται για φοροαπαλλαγες των καημενων των πλουσιων, ψηφιζονται απο την κοινωνια, απο τους βουλευτες δηλαδη που ψηφισε η κοινωνια. Πρεπει να συμφωνησουμε μαζι τους? Αν αυξηθει ο ΦΠΑ στο 21% με αποφαση της κοινωνιας, τοτε ειναι υποχρεωση μου να συμφωνησω με αυτη την αυξηση?
Πρεπει να συμφωνω δηλαδη με οσα λεει η κοινωνια->βουλευτες->νομοι βουλευτων?
Οχι βεβαια!
Γιατι δε βαζετε υποψηφιοτητα να δουμε για παραδειγμα αν θα ειστε οι μοναδικοι που δε θα ψηφισετε υπερ της αυξησης των μισθων των βουλευτων κατα 19%,που εγινε πριν μια βδομαδα? Δε γινεται απο αυτους που βριζουν για τα αθλια μετρα που ειναι αδικα κ καταδικαζονται απο τη πλειοψηφια, να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ που να μπηκε στη βουλη κ να αντιτεθηκε.
Αν το νεο ρευμα ειναι πλειοψηφικο,που πρεπει να ειναι, αφου ολοι συμφωνουν κ βριζουν σχεδον ολες τις αποφασεις που παιρνονται κατα καιρους, ανεκαθεν, θα βγει μια μεγαλη πλειοψηφικη κυβερνηση.

Ας επαναστατησει οποιος θελει,η δημοκρατια μεχρι ενος σημειου το ανεχεται.Θα του περασει λεω εγω.Κ να μη του περασει παντως, κανενα προβλημα.

Το αστειο σε τετοια τοπικς ειναι οτι απο εκει που συζηταμε απλα πραγματα οπως ενα υπερ της καταργησης ή οχι της στρατιωτικης θητειας, κατευθειαν ξεφουρνιζουμε φιλοσοφικα ζητηματα,ζητηματα καταπατησης ελυθεριων. Λες κ στο κατω κατω υπηρχε αλλη εποχη που να ειχαμε περισσοτερα δικαιωματα κ να ηταν πιο χαλαροι οι θεσμοι, απο τα τελευταια 20-30 χρονια.
jimol34
Αν και θεωρώ ότι η περίοδος του στρατού είναι χάσιμο χρόνου (και χρημάτων αν υπηρετείς στα σύνορα) δεν γίνεται να καταργηθεί αφού χρειάζεται να υπάρχουν φαντάροι οι οποίοι, θεωρητικά πάντα, είναι σε ετοιμότητα ώστε να υπερασπιστούν τη χώρα. Για εμένα το πρόβλημα είναι η λειτουργία του στρατού.
Όμως θέλω να θέσω ένα ερώτημα σε αυτούς οι οποίοι έιναι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης. Ποια είναι η άποψή τους για τη χρησιμοποίηση βύσματος στο στρατό;
Air Kef
QUOTE(βονζο)
α) Από φυσικής άποψης είναι λιγότερο ικανές και αποδοτικές στο στρατό(δύναμη και φυσικά προσόντα).

Λιγότερο ικανές απο έναν ,το ιδιο με αυτην, γυμνασμενο άντρα,ωστόσο ΙΚΑΝΕΣ!

Αν βαθμολογούσαμε τον άριστο στρατιώτη με 10,μπορούμε να πούμε πως ο μεσος αντρας κινειται γυρω στο 7-8 και η γυναίκα στο 6-7.

Και αν σκεφτούμε πως ειμαστε το 1/7 των Τούρκων,τοτε μια γυναικεία βοήθεια θα ηταν μια χαρά. biggrin.gif tongue.gif

Αυτα περι εγγυμοσύνης τα θεωρώ λάθος.. smile.gif
Εκτός του οτι ειναι δώρο κτλ που ειπε ο/η mojotzotzo, δν χάνουν δουλειες και μισθούς. Προστατεύονται αρκετά. smile.gif
mojotzotzo
QUOTE(Air Kef @ Nov 18 2007, 20:43 ) *
Εκτός του οτι ειναι δώρο κτλ που ειπε ο/η mojotzotzo, δν χάνουν δουλειες και μισθούς. Προστατεύονται αρκετά. smile.gif

ο mojotzotzo icon_wave.gif
grigoris
Είμαι σαφώς υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας όπως είναι δομημένο το πράγμα την περίοδο αυτή.Δε βρίσκω ότι εξυπηρετεί τίποτα περισσότερο από την επάνδρωση μονάδων σε διάφορα πιθανά και απίθανα μέρη για να κονομάνε οι ξενοδόχοι,οι ταβερνιάρηδες,οι σουβλατζήδες και γενικά να "τονώνεται" η τοπική οικονομία της κάθε περιοχής.Εξάλλου όπως νομίζω πως είναι γενικώς παραδεκτό η στρατιωτική εκπαίδευση καταναλώνει ελάχιστο πραγματικά κομμάτι της θητείας και τον υπόλοιπο καιρό ο φαντάρος είτε κωλοβαράει είτε αναλώνεται στα καψώνια και τις ηλίθιες απαιτήσεις των καραβανάδων.Συν τοις άλλοις σου κόβει και τη ζωή στη μέση αν πας σε μεγαλύτερη ηλικία από τα 18 σου αφού όταν έχεις ολοκληρώσει τις σπουδές ή έχεις ξεκινήσει δουλειά το τελευταίο που θες είναι 1 χρόνος εξαφάνισης από τα πάντα.

Θα ψήφιζα σίγουρα το αντίθετο αν η στρατιωτική θητεία ήταν δομημένη με τη μορφή που αναφέρθηκε παραπάνω (μιας σοβαρής βασικής εκπαίδευσης που πραγματικά θα έδινε στρατιωτικές γνώσεις και ενός συστήματος τακτικών μετεκπαιδεύσεων) γιατί όντως η γεωγραφική μας θέση είναι δύσκολη.

Σχετικά με το θέμα της διάρκειας της θητείας δε νομίζω να υπάρχουν μεταβολές γιατί η μείωση βρίσκει αντίθετους τους αξιωματικούς ενώ η αύξηση μάλλον θα έχει άσχημες εκλογικές συνέπειες για το κόμμα που θα την αποφασίσει.

Όσον αφορά τα σώματα έχω να πω μόνο το εξής:Αν γίνει πόλεμος ο στρατός ξηράς θα κατακτήσει,η αεροπορία θα επιδράμει από αέρος και το ναυτικό θα κάνει μετά μια φοβερή δεξίωση!!!!! ( biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ανέκδοτο ενδοστρατιωτικό που μου έχουν διηγηθεί)

Περισσότερα για το θέμα για όποιον ενδιαφέρεται από Φλεβάρη που παρουσιάζομαι 68.gif 68.gif 68.gif
Silver8
Κατά...ακόμη και έτσι όπως είναι. Για περιορισμό της χρονικής διάρκειας το συζητάμε.

jois21 πολύ φιλελεύθερη μας έχεις βγει. "Να καταργηθούν οι παρελάσεις, η στρατιωτική θητεία...κ.ο.κ". Μήπως είσαι ανάρχα...? blink.gif
Air Kef
Ρε παιδιά, είναι Ό jois21. biggrin.gif
H θεά στην φώτο είναι η Σκάρλετ Γιοχανσον, όχι η Τζόις. tongue.gif
Bonzo
Το αν είναι η εγκυμοσύνη χαρά ειναι κάτι το υποκειμενικό και συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα. Πόσο μάλλον από άντρα.
Όσον αφορά το ότι δεν ΄χανουν χρόνο προφανώς χάνουν γιατι έχουν να ασχοληθούν με κάτι για αρκετό καιρό. Το χανω δεν το λέω με την κακή έννοια.Αλλά αντικειμενικά η εγκυμοσύνη τηις απασχολέι για αρκετό καιρό.
Επίσης, όχι δεν προστετεύονται αρκετά ,ουτε καν τυπικά, και ακόμα περισότερο ουσιαστικά αφου ένας εργοδότης σε ιδιωτικό τομέα το διπλοσκέφτονται όταν είναι να προσλάβει μια γυναικα σε ηλικία πιθανής εγκυμοσύνης.
Τέλος το ζήτημα δεν είανι αν μπορείς να αποφύγεις την εγκυμοσύνη. Κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει παιδί θα πρεπε να μπορεί χωρίς να την αμποδίζουν εξωτερικοί λόγοι(δουλειά κλπ).
Air Kef
Επίσης, όχι δεν προστετεύονται αρκετά ,ουτε καν τυπικά, και ακόμα περισότερο ουσιαστικά αφου ένας εργοδότης σε ιδιωτικό τομέα το διπλοσκέφτονται όταν είναι να προσλάβει μια γυναικα σε ηλικία πιθανής εγκυμοσύνης.

Στον δημόσιο τομέα, ούτε καν τίθεται ζήτημα γιαυτό που λες.
Στον ιδιωτικό, υπάρχουν καποιοι που ειναι τοσο κυνικοί, που οντως κανουν αυτό που λες,ωστόσο δν ειναι σε καμια περιπτωση η μειοψηφία.
Και αν η υπάλληλος αποδειχτεί καλή,αποκλείεται να την διώξουν επειδη έμεινε εγγυος.

Τέλος το ζήτημα δεν είανι αν μπορείς να αποφύγεις την εγκυμοσύνη. Κάθε γυναίκα που θέλει να κάνει παιδί θα πρεπε να μπορεί χωρίς να την αμποδίζουν εξωτερικοί λόγοι(δουλειά κλπ).

Τι προτείνεις δλδ;
Για να καταλαβω τι εννοεις.

Όσον αφορά το ότι δεν ΄χανουν χρόνο προφανώς χάνουν γιατι έχουν να ασχοληθούν με κάτι για αρκετό καιρό. Το χανω δεν το λέω με την κακή έννοια.Αλλά αντικειμενικά η εγκυμοσύνη τηις απασχολέι για αρκετό καιρό.

Αντικειμενικά κι εγώ, 100 φορές να εχανα 1 χρονο γιατι περιμένω παιδί,απο το να χασω 1 χρόνο, επειδή η πατρίδα μου με υποχρεώνει να καθομαι και να ξύνομαι.

Αν είναι δυνατόν να τα συγκρίνουμε.
Silver8
QUOTE(Air Kef @ Nov 21 2007, 20:28 ) *
Ρε παιδιά, είναι Ό jois21. biggrin.gif

Που να το καταλάβω ρε... icon_drunk.gif Αφού το jois είναι γυναικείο όνομα (δηλαδή εκτός από ανάρχα, τον έβγαλα και γκέυ tongue.gif ) Σόρρυ jois... biggrin.gif
HOULIGAN76
Πιστευω οτι η θητεία πρέπει να διπλασιαστεί και μάλιστα το μεγαλύτερο διάστημα πρέπει να είναι στις παταμεθόριες περιοχές.

Μάλιστα ΟΛΟΙ πρέπει να κάνουν και ενα τρίμηνο εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων ώστε να ψηθούν.

Δυστυχώς υπάρχουν άτομα σαν κάποιους προλαλήσαντες που είναι αιώνιοι προσκολλημένοι στην φούστα της μαμάς τους.Ο στρατός θα βοηθήσει τους μαμάκηδες να απεκτήσουν απεξάτηση απο την μαμά τους .

Ακόμη και οι γκόμενες οφείλουν να υπηρετήσουν το λιγότερο ενα εξάμηνο όπως κάνουν το λιγότερο και οι Ισραηλινές.Ισότητα δεν θέλουν τα κοριτσάκια?Ας αρχίσουν απο τον στρατό.

Αυτά ρε μαμάκηδες.

Φιλικά!!
apkat
Πιστευω οτι η θητεία πρέπει να διπλασιαστεί και μάλιστα το μεγαλύτερο διάστημα πρέπει να είναι στις παταμεθόριες περιοχές.

Μάλιστα ΟΛΟΙ πρέπει να κάνουν και ενα τρίμηνο εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων ώστε να ψηθούν.

Δυστυχώς υπάρχουν άτομα σαν κάποιους προλαλήσαντες που είναι αιώνιοι προσκολλημένοι στην φούστα της μαμάς τους.Ο στρατός θα βοηθήσει τους μαμάκηδες να απεκτήσουν απεξάτηση απο την μαμά τους .

Ακόμη και οι γκόμενες οφείλουν να υπηρετήσουν το λιγότερο ενα εξάμηνο όπως κάνουν το λιγότερο και οι Ισραηλινές.Ισότητα δεν θέλουν τα κοριτσάκια?Ας αρχίσουν απο τον στρατό.

Αυτά ρε μαμάκηδες.

Φιλικά!!

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Pierce
θα βαλω τα κλαματα. παω να το πω στην μαμα μου...

και κατι ακομα σαν προειδοποιηση περισσοτερο. please μην με αναγκασετε να κλειδωσω το συγκεκριμενο τοπικ.(ειδικα πριν αρχισει ο saou να γραφει τα τραγελαφικα και τις ιστοριες του tongue.gif )
NBAer
QUOTE(HOULIGAN76 @ Nov 22 2007, 18:05 ) *

Μην σου πω και να οχταπλασιαστει! Και οχι μονο στις παταμεθοριες αλλα και στις πατατομεθοριες περιοχες. biggrin.gif
Βασικα αν δεν περασεις 10-15 χρονια στο στρατο δεν κανεις τιποτα οπως λες και εισαι απλα ενα μαμμοθρεφτο και αιωνιος προσκολλημενος.....

Αυτά ρε μαμάκηδες.

Σε ευχαριστουμε για τις σωστες συμβουλες που θα μας ανεξαρτητοποιησουν επιτελους απο τη μαμα μας και θα γινουμε ανεξαρτητα και δυναμικα οντα σαν και εσενα. Και οχι σαν αυτο που ειμαστε τωρα και που τοσο σωστα μας αποκαλεσες..... icon_drunk.gif
sihainas
Φίλτατε NBAer εγώ τον καταλαβαίνω τον επίσης φίλτατο Χουλιγκαν... και μάλιστα μετά από πολύ σκέψη το πήγα ένα βήμα παρά πέρα το σκεπτικό του... Προτείνω λοιπόν τα παιδιά από 7 χρονών να πηγαίνουν φαντάροι όπως στην Σπάρτη... (ανεξαρτήτως φύλλου προφανώς)... Επίσης για να αποφευχθει κάθε είδους μαμακιασμός προτείνω όλες τις μητέρες με το που θα γεννάνε να τις βάζουμε σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως και να τις αφήνουμε να βγαίνουν μόνο για να υλοποιούν τα συζυγικά τους καθήκοντα. 19.gif
Flash
Εγώ πάλι για να αποφορτίσω το κλίμα (και να χαντακώσω το τόπικ αφού η συζήτηση έχει πάρει προ πολλού την κατιούσα) έχω να παραθέσω τα ακόλουθα σχετικά με τις γυναίκες στο στρατό και συγκεκριμένα σχετικά με τις φίλτατες Ισραηλινές για τις οποίες έχει γίνει λόγος σε αρκετά ποστς. Λοιπόν:

Μετά από αυτά πιστεύω ότι πολλοί θα βάλουν μέσο για να υπηρετήσουν τη θητεία τους.
Στο στρατό του Ισραήλ βεβαίως, βεβαίως...
Dominique

Ερωτευτηκα...
Bonzo
Αντικειμενικά κι εγώ, 100 φορές να εχανα 1 χρονο γιατι περιμένω παιδί,απο το να χασω 1 χρόνο, επειδή η πατρίδα μου με υποχρεώνει να καθομαι και να ξύνομαι.

Αν είναι δυνατόν να τα συγκρίνουμε.

Προφανώς δεν τα συγκρίνω σαν γεγονόντα(πιο είναι πιο ευχάριστο). Για να καταλάβεις όμως τι εννοώ όταν πας σε έναν(οποιονδήποτε, δε χρειαζεται να ναι κυνικός) εργοδότη αν είσαι άντρας θα ενδιαφερθεί για το αν έχεις ολοκληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Αντιστοίχως αν είσαι γυναίκα θα ενδιαφερθεί για το αν έχεις παιδιά και για το αν θες να κάνεις.. Είανι μια εργασιακή πραγματικότητα που μου κάνει εντύπωση αν δεν την έχεις υπόψη σου.

Τι προτείνεις δλδ;
Για να καταλαβω τι εννοεις.

Σε πρώτη φάση προτείνω να μην φορτωθούν και με στρατιιωτική θητεία.
Κάνω πολύ σύντομα ποστ (λόγω έλλειψης χρόνου) και δυστυχώς η θέση μου δεν γίνεται απόλυτα κατανοητή. Το ζήτημα λοιπόν με το "χάσιμο χρόνου" για τις γυναίκες δεν περιορίζεται μόνο στην εγκυμοσύνη αλλά είναι πολύ γενικότερο. Ιδιαίτερα στην ελληνική, μεταβατική, κοινωνία οι γυναίκες συνήθως,έχουν υποχρεώσεις βγαλμένες και από το παρελθόν(οικιακά, μεγάλωμα παιδιών κλπ) και από το παρόν(εργασία κλπ).Το να συζητάμε για επιπλέον φόρτωμα(με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία) το θεωρώ πολύ εγωιστικό και κοντόφθαλμο(για τους άντρες)
HOULIGAN76
Μάγκες ας υποθέσουμε οτι τα Τουρκάκια μαζί με τους Αλβανούς κάνουν επίθεση {λέμε}με τον στρατό τους στην Ελλάδα.Τότε εσείς ποιος ελπίζει να πάει να αντισταθεί?Μάλλον ο μπαμπάς σας και ο παππούς σας πάλι έτσι?Δεν μου είναι περίεργο που στην Ελλάδα και όχι μόνο,μας διακρίνει μια εγωπάθεια,έλλειψη εθελοντισμού και πάρα πολλά άλλα που δεν έχω ώρα να αναλύσω.Ετσι και τώρα πολύ ενδιαφέρονται πως να γλυτώσουν τον στρατό ώστε ναπηγαίνουν........στις καφετέριες και στα μπαρ.

Οκ.Αναμφίβολα στο στρατό θα συναντήσετε και κάποιους αξιοπερίεργους δεινόσαυρους με περίεργα μυαλά.Αλλά ο στρατός δεν παυει να είναι ίσως ενα απο τα πιο απαιτητικά ΄΄σχολεία΄΄,που μόνο κάποια κακομαθημένα εγώκεντρα μαμάκηδες τσογλάνια δεν μπορούν να ανταποκριθούν.Με λίγη τύχη μπορεί να έχετε και μια εκπαίδευση που ούτε η καλύτερη εταιρία στον κόσμο μπορεί να σας προσφέρει.Δεν αναφέρομαι σε αντικείμενα που αφορούν την καριέρρα σας αλλά στην ζωή σας.

Γνωρίζετε πως οι Εβραίες υπηρετούν την πατρίδα τους και πόσο καιρό?Και η εκπαίδευση τους είναι πολύ σκληρότερη και επίμονη απο των Ελλήνων.Μπορεί να έχουμε μεγάλη και τρανή ιστορία αλλά τώρα ο Ελληνικός στρατός αποτελούμενος κυρίως απο ....μαμάκηδες θα γινότανε άνετα αποικία του γυναικείου στρατού του Ισραήλ.

Τέλος.{με στοργή} biggrin.gif
NBAer
QUOTE(HOULIGAN76 @ Nov 23 2007, 17:45 ) *
Μάγκες ας υποθέσουμε οτι τα Τουρκάκια μαζί με τους Αλβανούς κάνουν επίθεση {λέμε}με τον στρατό τους στην Ελλάδα.Τότε εσείς ποιος........................
..........................................................
..........................................................
Γνωρίζετε πως οι Εβραίες υπηρετούν την πατρίδα τους και πόσο καιρό?Και η εκπαίδευση τους είναι πολύ σκληρότερη και επίμονη απο των Ελλήνων.Μπορεί να έχουμε μεγάλη και τρανή ιστορία αλλά τώρα ο Ελληνικός στρατός αποτελούμενος κυρίως απο ....μαμάκηδες θα γινότανε άνετα αποικία του γυναικείου στρατού του Ισραήλ.

Απο την αλλη αμα το παρεις με βαση τις πιθανοτητες ο στρατος θα σου προσφερει:
Απλα χασιμο χρονου..... Θελεις να χανεις χρονο απο τη ζωη σου ασκοπα?

Αν καποιος θελει καθως και για τον επιπροσθετο λογο να μην τον αποκαλουν καποιοι μαμακια και μαμοθρευτο ας υποστηριξει τη γνωμη οτι ο στρατος κανει καλο.

Εμενα πχ(οπως και οι περισσοτεροι πιστευω), δεν με αγγιζουν τα λογια σου(i could care less που λενε και οι περιεργοι Αγγλοι) καθολου και δεν νιωθω οπως μας αποκαλεις ουτε θελω καν να απολογηθω και να αντικρουσω την αποψη σου. Δικαιωμα σου να υποστηριζεις οτι θελεις και να μας αποκαλεις ετσι(παροτι υποτιμητικο) αλλα δικαιωμα μας να πουμε και εμεις με τη σειρα μας:
Λεγε οτι θες λεγε, στον αερα τα λες και εισαι απλα λαθος! banana.gif Αν χρειαζεσαι τον στρατο για να αποδειξεις οτι δεν εισαι μαμοθρευτο κλπ, τοτε μαλλον το αντιθετο συμβαινει και πιστευεις οτι εισαι.... icon_wave.gif
Εγω δεν πιστευω οτι ειμαι οποτε δεν χρειαζομαι κανενα στρατο για να με απομαμακοποιησει. Αν εσυ νιωθεις τον εαυτο σου ετσι τοτε πανε στρατο για να απομαμακοποιηθεις.....

Απο την αλλη ετσι οπως ειναι ο στρατος τωρα, ειτε πας ειτε δεν πας, η εμπειρια σου για εμπολεμη κατασταση θα ειναι μηδενικη.....

Απο την αλλη πηγαινοντας στρατο αφαιρεις την δυνατοτητα απο την κοινωνια να της προσφερεις τις υπηρεσιες σου:
Πχ γιατρος. Χανουμε για ενα χρονο ενα γιατρο που θα μπορουσε να σωσει καποιον.
Πχ επιστημονας παντος ειδους. Χανουμε για ενα χρονο εναν επιστημονα που θα μπορουσε να εφευρει, ανακαλυψει κατι, να συμβαλλει στην ερευνα καποιου πραγματος που θα βοηθησει την κοινωνια αμεσα ή εμμεσα.
Πχ........
Πχ........κλπ.
Σαφως υπαρχουν και πολλες περιπτωσεις οπου το ατομο που παει στρατο δεν θα προσφερε τιποτα στην κοινωνια και θα γυροφερνε στις καφετεριες. Αλλα:
-Αφου υπαρχουν ατομα, εστω και ενας που θα ηταν χρησιμος εχουμε βρει ηδη ενα κακο του στρατου.
-Γιατι να στερησουμε την ελευθερια σε καποιον για 1 χρονο εστω και αν θελει να καθεται χωρις να κανει κατι χρησιμο?
jimol34
Φίλε hooligan. O στρατός είναι μια εμπειρία αλλά με τον τρόπο που λειτουργεί δεν σε κάνει αξιόλογο πολεμιστή, αντίθετα χάνεις τον καιρό σου. Ευτυχώς που αυτό το χρονικό διάστημα είναι μόνο 12 ή 9 μήνες πλέον. Στην ουσία οι φαντάροι ασχολούνται με την συντήρηση των στρατοπέδων και με τα σκοπέτα. Επίσης το πόσο διαρκεί η θητεία δεν έχει σχέση με το πόσο καλή είναι η εκπαίδευση και σε τι ετοιμότητα είναι οι στρατιώτες. Ο πατέρας μου ήταν στην επιστράτευση που έγινε τότε λόγω του Κυπριακού και μου έχει πει ότι βασίλευε η ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο(και τότε η θητεία ήταν 2 χρόνια).
Όσο για το πόσο "άντρα" σε κάνει ο στρατός επέτρεψε μου να αμφιβάλω. Αν περιμενει κανείς να υπηρετήσει για να ωριμάσει τότε τι να πω.
Τέλος ακόμα και να επιτεθούν Τούκοι και Αλβανοί μαζί (που δεν πρόκειται να γίνει), πίστεψέ με, όσοι επιζήσουν τις τρεις πρώτες μέρες μετά γίνονται λιοντάρια.
grigoris
Μήπως να έχουμε το νου μας μπας και εκτός από τους Τούρκους και τους Αλβανούς (!!!!!!!) μας επιτεθούν και τίποτα Αιγύπτιοι από το Νότο? (Να είμαστε και λίγο σοβαροί παιδιά........)
HOULIGAN76
Ok ας αφήσω τους χαρακατηρισμούς.

Αναμφίβολα όπως είναι οργανωμένος ο ελληνικός στρατός αυτή τη στιγμή όπως προανάφερα όχι μόνο απο τον Ισραηλινό στρατό χάνει{τον γυναικείο εννοώ} αλλά και ο στρατός της Μάλτας για λίγο μπορεί να κάνει πασαρέλα στην Αθήνα.{σχήμα λόγου}Μην αναφέρω οτι ούτε επίθεση πιθήκων απο την Γκάνα δεν μπορεί να απεκρούσει αυτήν την στιγμή ο ελληνικός στρατός.Πικρή αλήθεια.

Αλλά αναρωτιέστε γιατί ο ελληνικός στρατός έχει διαλυθεί?Αν μελετήσετε την δομή της ελληνικής κοινωνίας όπου κυριαρχεί η διάλυση της συλλογικής ευθύνης υπέρ του εγωκεντρικού ατόμου θα καταλάβετε το γιατί.Επίσης θα είναι παντελώς λάθος κα χωρίς λογική να πιστευει κανείς οτι κάποιοι γείτονες δεν μπορούν να μας επιτεθούν στο μέλλον.

Συνεχίζω να πιστευω οτι οπωσδήποτε πρέπει να αυξηθεί η θητεία{18 μήνες]μάλιστα στους 6 μήνες με μικρή χρηματική αμοιβή και συνάμα να βελτιωθεί η δομή και η πειθαρχεία.Μάλιστα το λιγότερο για ενα τρίμηνο πρέπει να είναι και εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων.

Επιπλέον ο ελληνικός στρατός μπορεί να προσφέρει εν καιρώ ειρήνης πολύ στην ελληνική κοινωνία σε περιπτώσεις πυρκαγιών,πλυμμήρων,σεισμών.Βέβαια απαιτείτε επιπλέον εκπαίδευση αλλά μάλλον θα κλαίγεστε αμα είναι να αυξήσουμε επιπλέον τον χρόνο θητείας.

Φιλτάτε NBAεr και στους υπόλοιπους σας περιμένω τον χειμώνα στα βουνά της Πάρνηθας για μια μικρή στρατιωτική εκπαιδευσούλα ειδικών δυνάμεων.Και το καλοκαίρι για να ψηθείτε θα σας βάλω να οργανώσετε σαν σύγχρονοι Σπαρτιάτες τα χωράφια μου.Ετσι θα είστε πανέτοιμοι για μεγάλα πράγματα ώστε να με κάνετε περήφανο. tongue.gif

Φιλικά!
jimol34
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί όσοι πηγαίνουν ειδικές δυνάμεις (όπως προφανώς ο hooligan) νομίζουν ότι έχουν κάνει κανένα κατόρθωμα. Εδώ έχουν πάει άτομα τα οποία δεν έχουν αθληθεί ποτέ τους και πέρασαν μια χαρά.
jois21
Δηλαδη δε παιρνω καν θεση υπερ ή κατα της υποχρεωτικης στρατιωτικης θητειας.Παντως σιγουρα λεω μειωση.

Οταν λες μειωση σημαινει οτι τη δεχεσαι κατ' αρχας, αλλα τροποποιημενη. Μη λεμε οτι θελουμε.

Ας επαναστατησει οποιος θελει,η δημοκρατια μεχρι ενος σημειου το ανεχεται.Θα του περασει λεω εγω.Κ να μη του περασει παντως, κανενα προβλημα.

Η "Δημοκρατια" μεχρι ενος σημειου το ανεχεται, οταν περασεις το σημειο αυτο χρησιμοποιει τον στρατο για τον απαραιτητο "κοινωνικο ελεγχο" (πλεον Μ.Α.Τ.). Αλλα κανενα προβλημα...

Το αστειο σε τετοια τοπικς ειναι οτι απο εκει που συζηταμε απλα πραγματα οπως ενα υπερ της καταργησης ή οχι της στρατιωτικης θητειας, κατευθειαν ξεφουρνιζουμε φιλοσοφικα ζητηματα,ζητηματα καταπατησης ελυθεριων. Λες κ στο κατω κατω υπηρχε αλλη εποχη που να ειχαμε περισσοτερα δικαιωματα κ να ηταν πιο χαλαροι οι θεσμοι, απο τα τελευταια 20-30 χρονια.

Αρα επαναπαυομαστε! Αυτο θα πει εξεληξη και προοδος. Το '36, '67 ειχαμε χουντα, αρα τωρα που δεν εχουμε ειμαστε απο τα πιο φιλελευθερα κρατη!
Ο στρατος και οτιδηποτε αλλο μας αφορα προσωπικα πρεπει να ειναι επιλογη και οχι ξαναγκασμος. Οσοι θελουν να πανε, ας πανε. Οσοι οχι, το αντιθετο. Αυτος ειναι ο ορισμος της ελευθερης επιλογης.

jois21 πολύ φιλελεύθερη μας έχεις βγει. "Να καταργηθούν οι παρελάσεις, η στρατιωτική θητεία...κ.ο.κ". Μήπως είσαι ανάρχα...? blink.gif

Λες; tongue.gif Αυτο πουποθετει οτι με οποιον "τσακωνομαι" πολυ ειναι εθνικι; tongue.gif tongue.gif

Γκρρρ, τωρα τους χαάσες τη μονη καλη εντυπωση που ειχαν για το ατομο μου. angry_red.gif

Βλεπω οτι σχολιαζεται την εκγυμοσυνη ως κριτηριο στρατευσης.
Ουδεμια σχεση εχει. Η εγκυμοσυνη ειναι μια βιολογικη αναγκη της γυναικας (αναπαραγωγη, εξεληξη κτλ.), οχι κριτηριο για το αν θα παει στρατο, ελεος δλδ. Με την ιδια λογικη να μην παει ουτε ο αντρας επειδη καταναλωνει περισσοτερο χρονο στη ζωη του για να φαει (βιολογικη αναγκη) απο μια γυναικα (ως ζωο με μεγαλυτερη μαζα tongue.gif ).

Και ποιος σου λεει οτι χρειαζομαστε το στρατο για να κοινωνικοποιηθουμε;
Αρχικα, η θητεια ειναι αντιθετη με τιες εννοιες της δημοκρατιας, της ισοτητας και των ανθρωπινων δικαιωματων, ειπαμε γιατι.
Επιβαλει ηλιθιες ιεραρχιες και πανκακιστη, αχρηστη εκππαιδευση.
Η μονη αξια που προωθει ειναι το πως θα γινεις χαφιες και καλο ρουσφετι.
Δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ειδος δουλειας, εκμεταλευσης των νεων (χωρις μισθο φυσικα) ωστε να προσφερουν την εργασια τους, οποτε και αν ζητηθει, απο ενα δημοσιουπαλληλικο προσωπικο, το πιο καθυστερημενο και αντιπαραγωγικο κομματι της ελληνικης κοινωνιας, τους στρατιωτικους (μαζι με τους ιερεις οπως εχω γραψει σε αλλο θρεντ, για μην αναιρω τα γραφομενα μου).
Αν βρησκεις τοσο καλη τη σημερινη στρατευση τοτε μαλλον εχεις περασει και την υπολοιπη ζωη σου πανω σε τετοια δεδομενα και δε σου κανει καμια εντυπωση. (ακομα)

Αυτά ρε μαμάκηδες.

Φιλικά!!

Μαμακιας αναγκαζεται να γινει αυτος που τρωει τα λεφτα των γονιων του χωρις να το θελει. Γιατι εκει μεσα σε αναγκαζουν να φας λεφτα. Θα τρως περισσοτερο, θα καπνιζεις περισσοτερο, θα μιλας στο κινητο περισσοτερο... Σκοτωνεις το χρονο σου χωρις να αποκομιζεις τιποτα. Προτιμοτερο να τα τρως σε εξοδους και καφεδες παρα εκει μεσα.

και κατι ακομα σαν προειδοποιηση περισσοτερο. please μην με αναγκασετε να κλειδωσω το συγκεκριμενο τοπικ.(ειδικα πριν αρχισει ο saou να γραφει τα τραγελαφικα και τις ιστοριες του tongue.gif )

Ε,οχι απο τωρα. Εχει πλακα, κατσε να γελασουμε λιγο. tongue.gif

Ετσι και τώρα πολύ ενδιαφέρονται πως να γλυτώσουν τον στρατό ώστε ναπηγαίνουν........στις καφετέριες και στα μπαρ.

Και καλα κανουν.

Αλλά ο στρατός δεν παυει να είναι ίσως ενα απο τα πιο απαιτητικά ΄΄σχολεία΄΄

Στις περισσοτερες χωρες της ΕΕ η θητεια ειναι παρελθον, ενω σε πολλες ειναι προς καταργηση. Αυτοι βεβαια δεχονται την αποψη της νεολαιας που ειναι απροθυμια να καταταγει, εσυ και το κρατος ομως οχι, αλλα παρ' ολα αυτα προσπαθεις να την επιβαλλεις.
Ο στρατος ειναι ενας εμφανως ανεπιθυμητος θεσμος οσο και να σκιζεσαι να αποδειξεις το αντιθετο. Οταν ενας θεσμος εξαντλει τα ορια του πρεπει να καταργειται πριν αρχισει να γινεται μεγαλυτερο αγκαθι στη κοινωνια.
12 μηνες ανεργος και αχρηστος, αναγκασμενος να συμβιωσεις με ανθρωπους που δε ταιριαζεις ειτε γιατι συμφωνουν με την ιδεολογια του στρατου (σαν εσενα) ειτε γιατι πηγαν εκει οι ιδιοι παρα τη θεληση τους με αποτελεσμα να ειναι αρνητικοι σε ολα (τα "κακομαθημένα εγώκεντρα μαμάκηδες τσογλάνια που δεν μπορούν να ανταποκριθούν" οπως λες). Εξευτελισμος της ανθρωπινης αξιοπρεπειας...
Ο στρατος ειναι το χειροτερο "σχολειο".

Αναμφίβολα όπως είναι οργανωμένος ο ελληνικός στρατός αυτή τη στιγμή όπως προανάφερα όχι μόνο απο τον Ισραηλινό στρατό χάνει{τον γυναικείο εννοώ} αλλά και ο στρατός της Μάλτας για λίγο μπορεί να κάνει πασαρέλα στην Αθήνα.{σχήμα λόγου}Μην αναφέρω οτι ούτε επίθεση πιθήκων απο την Γκάνα δεν μπορεί να απεκρούσει αυτήν την στιγμή ο ελληνικός στρατός.Πικρή αλήθεια.

Ναι φυσικα. Αυτο αλλωστε σε διδαξε η ιστορια, αν εμαθες.

Επίσης θα είναι παντελώς λάθος κα χωρίς λογική να πιστευει κανείς οτι κάποιοι γείτονες δεν μπορούν να μας επιτεθούν στο μέλλον.

Για στηριξε το μας και συ αυτο καπου. Ετσι να 'χουμε να λεμε...

Συνεχίζω να πιστευω οτι οπωσδήποτε πρέπει να αυξηθεί η θητεία{18 μήνες]

Σα να λεμε ας στερησουμε ακομα μισο χρονο το νεο απο την αγορα εργασιας σε μια οικονομια που πασχει. Ας βγει στη κοινωνια ενα ατομο 30 χρονων, που δεν εχει ξαναδουλεψει, ενα καμμενο χαρτι. Εσυ ομως συνεχειζεις να πιστευεις οτι κανει καλο ο στρατος στη πατριδα σου.

Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί όσοι πηγαίνουν ειδικές δυνάμεις (όπως προφανώς ο hooligan) νομίζουν ότι έχουν κάνει κανένα κατόρθωμα. Εδώ έχουν πάει άτομα τα οποία δεν έχουν αθληθεί ποτέ τους και πέρασαν μια χαρά.

Γιατι εκει το παραμυθι οτι ειναι οι απολυτοι εθνοσωτηρες και "σωστοι αντρες" παει συννεφο.
Silver8
Φιλαράκι jois21 η στρατιωτική θητεία έχει δύο όψεις:

H μία είναι αυτη που λές και στην οποία κατά ένα μεγάλο μέρος συμφωνώ. Χάνεις αρκετό χρόνο από τη ζωή σου, τον οποίο όμως επέτρεψέ μου να υποστηρίξω ότι λίγοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται εποικοδομητικά (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) όσο είναι εκτός στρατιωτικών υποχρεώσεων. Οι περισσότεροι χάνουν το χρόνο τους στις καφετέριες , τα μπάρ ή μπροστά στον υπολογιστή biggrin.gif . Πράγμα που δεν είναι και πολύ καλύτερο. Εχεις δίκιο ότι την περισσότερη μέρα δεν κάνεις απολύτως τίποτα, χτυπάς αβέρτα σκοπέτα και βαράς προσοχές σε αγράμματους στρατόκαυλους. Η εκπαίδευση είναι κάκιστη, και φυσικά μου τη δίνουν τα άτομα που έχουν την εντύπωση ότι είναι ο ράμπο και κυκλοφορούν στο δρόμο με τις μπλούζες των ειδικών δυνάμεων... 68.gif Το πιστεύεις όμως ότι εγώ που έχω ολοκληρώσει πια τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις δεν θα ηθελα να μην έχω πάει στρατό? O λόγος δεν είναι φυσικά ότι έχουν πάει όλοι οι υπόλοιποι...

Οι λόγοι είναι οι εξής:
Πρώτον: Όσο και αν γκρινιάζουμε όσοι έχουμε πάει στρατό υπήρξαν περίοδοι που περάσαμε απιστευτα καλά, που ρίξαμε πολύ γελιο, συνέβησαν καταστάσεις πολύ ιδιαίτερες (και κακές αλλά κυρίως καλές) που θα θυμόμαστε για πάντα. Είναι εμπειρία ο στρατός όπως και να το κάνουμε. Διότι εκτός από λαμόγια και ρουφιάνους όπως ανάφερες θα γνωρίσεις και άτομα τα οποία θα αποτελέσουν φίλους σου και εκτός στρατοπέδου. Άτομα που θα σας δένουν κοινές εμπειρίες. Kαι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά σημαντικό.

Δεύτερον: Ο στρατός φυσικά και δεν αποδεικνύει πόσο άνδρας είναι κάποιος. Ωστόσο αναγκάζεσαι επιβιώσεις σε ένα περιβάλλον το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας στο χειρότερό της. Τεστάρεις της δυνάμεις σου και κυρίως τις αντοχές σου. Εκεί που τη μια στιγμή βρισκόσούν κάτω από το "παπλωματάκι σου και χουζούρευες μέχρι της 12" ξαφνικά πρέπει να ξυπνήσεις στις 6(μην πιαστείς από αυτό το παράδειγμα είναι ενδεικτικό). Αυτό που σου δίνει κατα πρώτο λόγο ο στρατός για να μην πώ το μοναδικό είναι υπομονή(όχι φυσικά στρατιωτική εκπαίδευση). Πολύ σημαντικό! Kαι δεν συμφωνώ με τις απόψεις των αριστερών ότι και καλά στόχος της στρατιωτικής εκπαίδευσης είναι να σε μετατρέψει σε πειθήνιο ον. Βλακίες! Θέλει πολύ περισσότερο χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο.

Τρίτον:Έχεις δίκιο ότι στις περισσότερες χώρες τις ΕΕ, για να μην πώ σε όλες έχει καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση. Όχι όμως επείδή σέβονται την δικαίωμα του πολίτη στην ελεύθερη επιλογή μονάχα αλλά και γιατί έχει εξαληφθεί ο κίνδυνος πολέμου. Ποιόν να φοβηθεί η Ολλανδία? Την Γαλλία, την Γερμανία , ή το Βέλγιο tongue.gif Δώσε μου και μένα αυτούς τους γείτονες και την επόμενη μέρα σου κάνω τον στρατό αμιγώς μισθοφορικό, για να μην σου πώ τον καταργώ και γίνομαι Ελβετία...Επειδή όμως εδώ δεν είναι ΕΕ αλλά Βαλκάνια(μην ξεχνάς ότι σε όλη τη δεκαετία του 90 εδώ γυρόφερναν οι πολεμικές συγκρούσεις). Και επειδή έχω ως γείτονά μου μία Τουρκία όπου κουμάντο μέχρι τώρα κάνουν στρατηγοί και με την οποία έχω ανοιχτά εδαφικά ζητήματα και η οποία όπως θα γνωρίζεις, ασκεί διπλωματία μέσω τη στρατιωτικής της ισχύος, θα προτιμούσα να διατηρήθεί η υποχρεωτική στράτευση. Να διατηρηθεί, ωσότου οι γείτονές μας(όλοι ανεξαιρέτως) αποκτήσουν δημοκρατικό πολίτευμα, μπούν στην ΕΕ και το κυριότερο αυξηθεί το βιοτικό τους επίπεδο(πράγμα που θα συμπαρασύρει και το εκπαιδευτικό τους επίπεδο) ώστε να είμαστε όλοι καλά και αγαπημένοι... smiley.gif

Γενικά δεν είμαι κατά της στρατιωτικής θητείας αλλά δεν θα έλεγα όχι στη μείωσή της...
jois21
Πρώτον:

Αυτο ειναι μια πολυ προσωπικη εκτιμηση, δε μπορω να το παρω ως λογο για να μην καταργηθει η στρατευση.
Εσυ περασες καλα αλλος μπορει να παει και να βλαστημαει. Κανεις δεν εγγυαται τιποτα.

Δεύτερον: Ο στρατός φυσικά και δεν αποδεικνύει πόσο άνδρας είναι κάποιος. Ωστόσο αναγκάζεσαι επιβιώσεις σε ένα περιβάλλον το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας στο χειρότερό της. Τεστάρεις της δυνάμεις σου και κυρίως τις αντοχές σου. Εκεί που τη μια στιγμή βρισκόσούν κάτω από το "παπλωματάκι σου και χουζούρευες μέχρι της 12" ξαφνικά πρέπει να ξυπνήσεις στις 6(μην πιαστείς από αυτό το παράδειγμα είναι ενδεικτικό). Αυτό που σου δίνει κατα πρώτο λόγο ο στρατός για να μην πώ το μοναδικό είναι υπομονή(όχι φυσικά στρατιωτική εκπαίδευση). Πολύ σημαντικό! Kαι δεν συμφωνώ με τις απόψεις των αριστερών ότι και καλά στόχος της στρατιωτικής εκπαίδευσης είναι να σε μετατρέψει σε πειθήνιο ον. Βλακίες! Θέλει πολύ περισσότερο χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο.

Και ποιος σου ειπε οτι εγω γουσταρω το κρατος να με "τεσταρει"; Τι ειμαι; Υποτιθεται οτι παω για να διδαχτω πως να προστατευσω τη χωρα μου οταν κινδυνευσει (αν και με 6 αυτοκτονιες στο πρωτο 3μηνο του 2007 και αρκετα δυστυχηματα, μαλλον εγω κινδυνευω απ' το στρατο και οχι οι γειτονες...).
Δε θελω λοιπον να αποτελω ενα "τεστ" σε μια εντελως φασιστικη, μιλιταριστικη κοινωνια του απολυτου ρουσφετιου, οπου δεν εισαι καν πολιτης ουτε εχεις δημοκρατικα δικαιωματα και μαλιστα κατω απο τριτοκοσμικες συνθηκες. Αυτο με προετοιμαζει για την πραγματικη κοινωνια; Με πιο τροπο; Για πιο λογο; Για αν εχω λιγοτερες απαιτησεις απ' αυτην; Μαλλον, αφου το μεγαλυτερο δωρο που σου προσφερει ειναι οπως λες η υπομονη σε κατι που προφανως και θες να μπορεις να μη το ανεχεσαι.
Επειδη λοιπον τις περισσοτερες εμπειριες τις ζω και θα τις ζησω στην καθημερινη μου ζωη, τη βιοπαλη, τις (πραγματικες) κοινωνικες συναναστροφες και θελω να δοκιμαζω τον εαυτο μου οπου και οπως επιθυμω, διαφωνω ριζικα με τα λεγομενα σου.

Οσο για τις αποψεις των αριστερων ειναι πραγματι βλακειες. Οι στρατοκαυλοι ακροδεξιοι ειναι τοσο χαζοι που ουτε αυτο δεν εχουν σκεφτει να κανουν.

Τρίτον:Έχεις δίκιο ότι στις περισσότερες χώρες τις ΕΕ, για να μην πώ σε όλες έχει καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση. Όχι όμως επείδή σέβονται την δικαίωμα του πολίτη στην ελεύθερη επιλογή μονάχα αλλά και γιατί έχει εξαληφθεί ο κίνδυνος πολέμου. Ποιόν να φοβηθεί η Ολλανδία? Την Γαλλία, την Γερμανία , ή το Βέλγιο Δώσε μου και μένα αυτούς τους γείτονες και την επόμενη μέρα σου κάνω τον στρατό αμιγώς μισθοφορικό, για να μην σου πώ τον καταργώ και γίνομαι Ελβετία...Επειδή όμως εδώ δεν είναι ΕΕ αλλά Βαλκάνια(μην ξεχνάς ότι σε όλη τη δεκαετία του 90 εδώ γυρόφερναν οι πολεμικές συγκρούσεις). Και επειδή έχω ως γείτονά μου μία Τουρκία όπου κουμάντο μέχρι τώρα κάνουν στρατηγοί και με την οποία έχω ανοιχτά εδαφικά ζητήματα και η οποία όπως θα γνωρίζεις, ασκεί διπλωματία μέσω τη στρατιωτικής της ισχύος, θα προτιμούσα να διατηρήθεί η υποχρεωτική στράτευση. Να διατηρηθεί, ωσότου οι γείτονές μας(όλοι ανεξαιρέτως) αποκτήσουν δημοκρατικό πολίτευμα, μπούν στην ΕΕ και το κυριότερο αυξηθεί το βιοτικό τους επίπεδο(πράγμα που θα συμπαρασύρει και το εκπαιδευτικό τους επίπεδο) ώστε να είμαστε όλοι καλά και αγαπημένοι...

Αρα η υποχρεωτικη "εκπαιδευση" ειναι αλλο ενα μετρο που επιμενει να στυριζει η καθυστερημενη σε πολλα θεματα Ελλαδα (δυστυχως), ενω ολοι το εχουν απορριψει.

Οι πολεμικες συγκρουσεις του 90' αφορουν σχεδον αποκλειστικα ενδοεθνικα ζητηματα (Γιουγκοσλαβια, Αλβανια), ακομα και η επεμβαση των ΗΠΑ γιατι τετοια υποτιθεται οτι επελυε. Οχι ανοιχτες συγκρουσεις κρατων.
Στο γιατι δε θα γινει πολεμος με την Τουρκια εχω πει τις αποψεις μου.
Σε αυτα που γραφεις ομως ως επιχειρηματα, σου λεω οτι με αυτη τη λογικη δεν πρεπει να ειμαστε "καλα και αγαπημενοι" με καμια χωρα του δυτικου κοσμου αφου εχουμε χαμηλοτερο βιοτικο επιπεδο, χειροτερο εκπαιδευτικο επιπεδο και δε χανουμε ευκαιρια να ασκουμε χαζη εξωτερικη πολιτικη...
Οταν οι ΗΠΑ που ειναι η πρωτη σε συμμετοχη σε πολεμους εχει καταργησει την υποχρεωτικη στρατευση και αυτοι που επιλεγουν την τακτικη αυτη ειναι κατα τα 3/4 δηλωνουν κατηγορηματικα κατα της υποχρεωτικης στρατευσης, οταν ο Λιβανος που ειναι σε πολεμο εχει καταργησει την υποχρεωτικη στρατευση, οταν ολη η ΕΕ την εχει καταργησει (οσο και αν υποστιριζεις οτι ανηκουμε πρισσοτερο στα "Βαλκανια", στην ΕΕ ανηκουμε οπως και τα περισσοτερα Βαλκανια πλεον), οταν παγκοσμιως μειωνεται ή καταργειται η υποχρεωτικη στρατευση η Ελλαδα πρεπει να επιμενει στις μεσαιωνικες αντιληψεις της; Να επηρεαζει αυτο το γλυφιτζουρι για τον επικειμενο πολεμο με την Τουρκια την ψυχολογια ολοκληρου εθνους;

Ο στρατος δεν καταναλωνει μονο χρονο και αποτρεπει το κοινωνικο συνολο απο μια ευκολοτερη οικονομικη αναπτηξη, αλλα λειτουργει παντελως εις βαρος του. Βαση παλιοτερων επισημων μετρησεων (δεν ειχα πιο νεες, αλλα δε νομιζω οτι εχουν αλλαξει) οι δαπανες της Ελλαδας φτανον το 4,4% του ΑΕΠ οταν ο μεσος ορος του ΝΑΤΟ ειναι 2,4% και της ΕΕ 2,2%. Το προσωπικο που απασχολειται στις ενοπλες δυναμεις (ναι, αυτους που πληρωνουμε, που στην ουσια το τελευταιο πραγμα που εξετελεσαν με επιτυχια ηταν η διατηρηση μιας χουντας) αντιστοιχει στο 5,6% του εργατικου δυναμικου, 1,9% στο ΝΑΤΟ, 1,3% στις ΗΠΑ και 4,1% στη στρατοκρατουμενη Τουρκια. Σημερα οι δαπανες ειναι ακομα μεγαλυτερες αλλα η παιδεια παιρνει το 3,5% και η υγεια το 2,9%. Εδω δε χρειαζεται να ανφερω Μ.Ο. αλλων κρατων, αρκετος ο εξεφτελισμος για σημερα. Τελικα εχουμε καταλαβει τι θελουμε ή ζηταμε κι αλλα βηματα πισω εν αγνοια μας;
Silver8
JOIS21 αυτό που ήθαλα να καταδείξω με τα γραφέντα μου ήταν κατά πρώτο λόγο η ισοπεδωτική σου λογική. Με απίστευτη ευκολία βγάζεις όλη την εμπειρία της στρατιωτικής θητείας άχρηστη την στιγμή που από ότι καταλαβαίνω δεν την έχεις ζήσει. Και θα μου πείς "εγώ διαφωνώ με τον στρατό, πρέπει να πάω για να εκφέρω άποψη?''. Αυτό θα ίσχυε στην περίπτωση που δεν ήσουν τόσο απόλυτος στις θέσεις σου. Δεν έχεις υπάρξει στρατιώτης , δεν ξέρεις από πρώτο χέρι και δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να είσαι τόσο ισοπεδωτικός. Τελεία...

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος της απάντησής σου: Eίναι όντως προσωπική άποψη αλλά πίστεψέ με εκφράζει τους περισσότερους.

Για το δεύτερο σκέλος: Oσα γράφεις μου θυμίζουν κομμουνιστικό μανιφέστο (μιλιταριστική κοινωνία, ρουσφέτια κλπ..κλπ). Αν διάβαζες σωστά θα καταλάβαινες ότι δεν υποστηρίζω ντε και καλά πρέπει να τεστάρεις τον εαυτό σου. Κατα την γνώμη μου όμως θα ήταν καλό να θέλεις να ξεκουνήσεις λιγο από το κρεββατάκι σου. Θα έπρεπε να το θέλεις ο ίδιος. Διότι καλά τα λόγια" εγώ θέλω να τεσταριστώ εναντι των κοινωνικών προκλήσεων" όμως εγώ ξέρω πως η πληθώρα των νέων ξεκινά να δουλέυει πραγματικά από τα 26 και πάνω. Αυτό συμβαίνει καταρχάς γιατί τελειώνουν τις σχολές τους στα 8 αντί στα 5 χρόνια(εξαιρούνται όσοι πραγματικά εργάζονται). Επίσης συμβαίνει όχι γιατι δεν υπάρχουν δουλειές αλλά γιατί δεν βρίσκουν δουλειά που να ανταποκρίνεται στα προσόντα και τα οικονομκά θελω τους. Το κυριότερο όμως είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ψάχνουν για δουλειά( μόνο για τα μάτια) διότι είναι βολεμένοι στα λεφτά(όσα και αν είναι αυτά) του μπαμπά και της μαμάς. Επαναπαύονται και άγιος ο Θεός. Μέσα λοιπόν στο γενικότερο αυτό πλαίσιο δεν μου κάνει καμία κατάπληξη γιατί κάποιος δεν θέλει να πάει στρατό. Υπάρχουν ένα σωρό αποδεκτοί λόγοι που τους αναφέραμε σε προηγούμενα ποστ αλλά ο σημαντικό τερος είναι το ΞΕΒΟΛΕΜΑ 68.gif , και καλό θα ήταν να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας με φτηνές δικαιολογίες. Αλλωστε έτσι μόπως είναι σήμερα ο στρατός το ένατρίτο της θητείας έισαι έξω.

Όσον αφορά στο τρίτο σκέλος της απάντησής σου. όταν αναφέρθηκα στο χαμηλό βιοτικό επίπεδο των γειτόνων μας το συνέδεσα και με το μορφωτικό επίπεδο και με το πολίτευμά τούς και με το αν είναι ή όχι στην ΕΕ. Εσύ ετσιθελικά απομόνωσες μόνο το πρώτο και κατέληξες σε μία σοφιστία( γιατί περί αυτού πρόκειται) ότι και καλά και η Ελλάδα λόγω χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου θα έπρεπα θεωρητικά να αποτελεί απειλή γία του εταίρους της. Σου δαιφεύγει μάλον το γεγονός ότι αν εξαιρέσουμε τια Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία άντε και Ισπανία με του υπόλοιπους δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Αυτό φυσικά δεν θα έίναι δυνατόν ισχύει αν συγκριθούμε με την Αλβανία, τα Σκόπια, την Τουρκία ακόμα και τη Βουλγαρία. Ακόμα και στην περίπτωση που θα θέλαμε να απειλήσουμε tongue.gif τους μεγάλους εταίρους μας δεν θα μπορούσαμε για πολλούς λόγους: πρώτα και κύρια γιατί δεν συνορεύουμε (πράγμα που το έκανες γαργάρα με Αλβανία και λοιπές Βαλκανικές χώρες). Ύστερα γιατί είναι ασύγκριτα πιο πολυπληθής από εμάς(γαργάρα μαι Τουρκία και σε μερικά χρόνια Αλβανία) και τέλος διότι έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα και ανήκουμε στην ΕΕ(στοίχεις που ελάχιστες Βαλκανικές χώρες διαθέτουν).
Συγχρόνως μου κάνει κατάπληξη η επιφανειακότητα με την οποία αντιμετωπίζεις τις συγκρούσεις στα Βαλκάνια εντός της δεκαετίας του 90. Φίλε jois τούτες οι συγκρούσεις δεν ήταν απλά ενδοκρατικές διαμάχες. Ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ήταν συγκρούσεις μειονοτήτων-εθνοτήτων. Μεταξύ Αλβανών-Σέρβων(Κόσσοβο) , Αλβανών-Σκοπιανών(Σκόπια) και τα Βαλκάνια είναι φίσκα στις μειονότητες. Και όταν μπαίνουν οι μειονότητες στο παιχνίδι πολύ εύκολα μπορεί μια σύρραξη να γενικευθεί όπου αυτές υπάρχουν(οι μειονότητες). Γι' αυτό και τα Βαλκάνια από πολλούς αποκαλούνται πυριτιδαποθήκη. Γιατι είναι ένας ασταθής μηχανισμός με ελαττωματικά εξαρτήματα(ασταθείς χώρες). Δεν είναι το ίδιο με τη Δυτική Ευρώπη. Και εκεί υπάρχουν μειονότητες αλλά στο χώρο των Βαλκανίων ο οποίος είναι ποτισμένος με αφθονο εθνικισμό λόγω των συνεχών συγκρούσεων μέσα στα χρόνια τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η μονάδική λύση για να καταλαγιάσει αυτός ο εθνικισμός είναι η παιδεία και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου(ξαναγυρίσαμε) και τίποτα άλλο...Και μέχρι τότε όπως είπα...εν δυο... icon_wave.gif

ΥΓ: Για τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες που ανάφερες η κατάργηση της θητείας έμενα δεν μου λέει κάτι. Εκεί υπάρχουν χειρότεροι και πιο ύπουλοι μηχανισμοί εξαναγκασμού στράτευσης πέρα από την αριθμητική τους υπεροχή. Γι αυτό άλλωστε και διατηρείται η κυριαρχία τους.
jois21
Με απίστευτη ευκολία βγάζεις όλη την εμπειρία της στρατιωτικής θητείας άχρηστη την στιγμή που από ότι καταλαβαίνω δεν την έχεις ζήσει.

Οχι, δεν την εχω και μαλλον ουτε προκειται.

Και θα μου πείς "εγώ διαφωνώ με τον στρατό, πρέπει να πάω για να εκφέρω άποψη?''. Αυτό θα ίσχυε στην περίπτωση που δεν ήσουν τόσο απόλυτος στις θέσεις σου. Δεν έχεις υπάρξει στρατιώτης , δεν ξέρεις από πρώτο χέρι και δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να είσαι τόσο ισοπεδωτικός. Τελεία...

Δηλαδη μου λες να παω να δω πως ειναι επειδη εχω μια αποψη ενω αν ηταν διαφορετικη θα μπορουσα και να μην παω;
Αυτο ειναι το καλο σημερα, οτι μαθαινεις για κατι πριν το δοκιμασεις. Οχι απο πρωτο χερι σιγουρα αλλα γνωμη σχηματιζεις. Αν δε σου κανει η δικια μου γνωμη σκεψου τι θα απαντουσες σε καποιον που πηγε στρατιωτης και ελεγε τα ιδια και χειροτερα. Οτι καλως πηγε γιατι μονο τωρα εχει το δικαιωμα να τα λεει απο πρωτο χερι; Ευχαριστω, να μου λειπει.

Για το δεύτερο σκέλος: Oσα γράφεις μου θυμίζουν κομμουνιστικό μανιφέστο (μιλιταριστική κοινωνία, ρουσφέτια κλπ..κλπ).

Αν μπορουσες να μου δωσεις κατι πιο κοντινο στην μιλιταριστικη κοινωνια και να μου δειξεις οτι ΔΕΝ προσπαθει ο καθενας να κανει οτι μπορει με το μεσο του, θα τα επανεξετασω.

Αν διάβαζες σωστά θα καταλάβαινες ότι δεν υποστηρίζω ντε και καλά πρέπει να τεστάρεις τον εαυτό σου. Κατα την γνώμη μου όμως θα ήταν καλό να θέλεις να ξεκουνήσεις λιγο από το κρεββατάκι σου.

Ναι μεν να μην τεσταρω με τον τροπο σου τον εαυτο μου, αλλα καλο θα ηταν, λες, για μενα να αποχωριστω το κρεββατακι μου. rolleyes.gif Που διαολο ξερεις οτι δε κανω αυτη τη στιγμη κατι πολυ δυσκολοτερο και που να απαιτει ταυτοχρονα μεγαλυτρη υπομονη απ' το να κωλοβαραω στο στρατο;
Επειδη μιλησες εντελως προσωπικα λες και γνωριζεις τιποτα για μενα... 68.gif

Επίσης συμβαίνει όχι γιατι δεν υπάρχουν δουλειές αλλά γιατί δεν βρίσκουν δουλειά που να ανταποκρίνεται στα προσόντα και τα οικονομκά θελω τους. Το κυριότερο όμως είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ψάχνουν για δουλειά( μόνο για τα μάτια) διότι είναι βολεμένοι στα λεφτά(όσα και αν είναι αυτά) του μπαμπά και της μαμάς.

Οποτε πανε στρατο για να τους ταιζει μαζι η μαμα, ο μπαμπας, το κρατος και να τα ξηνουν χωρις σκοπο.
Οσο για τα ματια του κοσμου: ναι δε βλεπεις, σε ολους τους Ελληνες τρεχουν τα λεφτα απ τα μπαντζακια και δουλευεουν μονο για μοστρα. Το ακουσαμε κι αυτο...

όταν αναφέρθηκα στο χαμηλό βιοτικό επίπεδο των γειτόνων μας το συνέδεσα και με το μορφωτικό επίπεδο και με το πολίτευμά τούς και με το αν είναι ή όχι στην ΕΕ. Εσύ ετσιθελικά απομόνωσες μόνο το πρώτο και κατέληξες σε μία σοφιστία( γιατί περί αυτού πρόκειται) ότι και καλά και η Ελλάδα λόγω χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου θα έπρεπα θεωρητικά να αποτελεί απειλή γία του εταίρους της.

Καμια σχεση.
Δεν αναφερομαι στο αν αποτελουμε κινδυνο για τα αλλα κρατη (φυσικα και δεν αποτελουμε) αλλα στο πως μπορουν να μας βλεπουν και να μας αντιμετοπιζουν. Οπως βλεπει δηλαδη ο μεσος Ελληνας την Τουρκια, υποτιμητικα.

και τα Βαλκάνια είναι φίσκα στις μειονότητες

Ειναι, αλλα ελα ομως που καμια δε θα επιτεθει στην Ελλαδα.

Και μέχρι τότε όπως είπα...εν δυο...

Ελα βρε! Ειχαμε τοσες συγκρουσεις τα τελευταια χρονια που απαιτουν τοσο στρατο; Που 'ντες και δε τις βλεπω;

ΥΓ: Για τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες που ανάφερες η κατάργηση της θητείας έμενα δεν μου λέει κάτι. Εκεί υπάρχουν χειρότεροι και πιο ύπουλοι μηχανισμοί εξαναγκασμού στράτευσης πέρα από την αριθμητική τους υπεροχή. Γι αυτό άλλωστε και διατηρείται η κυριαρχία τους.

Α, ναι; Γιατι τοτε ειναι υποχρεωτικη η 3ετης στρατευση στο ισχυρο Ισραηλ και καθε αντιστρατιωτικο/φιλειρηνικο κινημα καταπνιγεται μεθοδικα ενω τη στιγμη που ο Λιβανος βρησκεται σε πολεμο με αυτο το κρατος καταργει την υποχρεωτικη στρατευση; Καπως αντιθετα τα μετρα σε σχεση με τη δυναμη καθε κρατους δε συμφωνεις;
dizzy_fingers
Αυτο ειναι το καλο σημερα, οτι μαθαινεις για κατι πριν το δοκιμασεις.

Λάθος όσο δεν πάει. Τίποτα άλλο.
(πχ αν δε σε "περιποιηθεί" προσωπικά ο Καζαμπούμπου δεν ξέρεις τίποτα, όσες απόψεις και να ακούσεις smiley.gif )

Που διαολο ξερεις οτι δε κανω αυτη τη στιγμη κατι πολυ δυσκολοτερο και που να απαιτει ταυτοχρονα μεγαλυτρη υπομονη απ' το να κωλοβαραω στο στρατο;

Θα βρώ από τη βάση δεδομένων τις ώρες που είσαι μέσα στο φόρουμ και θα σε δώσω στεγνά tongue.gif tongue.gif tongue.gif biggrin.gif.

Γενικά, πάντως, παιδιά καλό είναι να διαβάζουμε και να κατανοούμε τί λέει ο άλλος, αντί να επικεντρωνόμαστε μόνο σε ένα σημείο του ποστ, μόνο και μόνο για να κάνουμε αντίλογο, κι όχι διάλογο...
Silver8
JOIS 21 πραγματικά δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έγραψα. Δεν κατάλαβες ότι διαφωνώ με τις τόσες μεγάλες αμυντικές δαπάνες αλλά δαιφωνώ και με τηνη πλήρη εξάλειψή τους λόγω των επικρατούντων συνθηκών. Προσπάθησα να τα κάνω όσο πιο κατανοητα γινόταν φτανοντας στο σημείο να απαριθμώ τα επιχειρήματά μου ένα ένα. Εσύ όμως επέμεινες σε γενικότητες και λανθασμένα έξελαβες το δεύτερο ενικό πρόσωπο που χρησιμοποίησα ως προσωπική επίθεση(μιλούσα για σένα για εμένα και για κάθε έναν από εμάς) μάλλον γιατί έτσι σε βόλευε. Όπως σε βολεύει να βλέπεις μόνο τα δικαιώματά σου και όχι τις υποχρεώσεις σου. Σε κανένα από τα πόστ σου δεν έχεις κανει λόγω για κάποια υποχρέωση δική σου προς τους άλλους. Μαλλόν γιατί προτιμάς αυτές να τις βλέπεις ως καταπάτηση των δικαιωμάτων σου.

Η Τουρκία που ανάφερες σου εξήγησα δυό φορές αναλυτικότατα ποιες συνιστώσες πληρεί και μπορει ακόμα να θεωρείται απειλή από την Τουρκία, αυτές ακριβώς που δεν πληρεί η Ελλάδα για να μπορεί να θεωρηθεί απειλή για τους εταίρους της. Δεν θέλησες να το καταλάβεις.

Όσον αφορά στον ιστορικό-πολιτικό γίγνεσθαι των τελευταίων χρόνων, επίτρεψέ μου να σου πώ ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα, ίσως και λόγω ηλικίας. Ειδικά η απάντησή σου για τις μειονότητες και ο τρόπος που τη δικαιολόγησες με άφησε με το στόμα ανοιχτό... laugh.gif
Όσο για τις χώρες που κάθε λίγο και λιγάκι ξεθάβεις(οι οποίες έχουν καταργήσει την υποχρεωτική θητεία). Με αφορμή τις δύο τελευταίες θα έπερεπε να ξέρεις ότι το Ισραήλ είναι αναγκασμένο να έχει τόσο στρατό καλώς ή κακώς διότι βρισκεται περικυκλωμένο από αραβικές χώρες που μόνο φιλικές προς αυτό δεν είναι. Επίσης η 3χρονη θητεία και η θητεία των γυναικών είναι επίσης απαραίτητη για να καλύψει το αριθμητικό μειονέκτημα. Κάθε παλαιστινιακή οικογένεια φέρνει στον κόσμο πάνω από 3 παιδια και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου οι Παλαιστίνιοι θα επικρατήσουν, χώρια την αριθμητική υπεροχή των υπολοίπων αραβικών χωρών. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Ισραήλ τελευταία "τα γυρνάει" και θέλει να βρεί μια συμβιβαστική λύση.
Ο Λιβανος δεν ξέρω αν έχει καταργήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Αμφιβάλλω διότι γνωρίζω ότι διαθέτει σίγουρα στρατό. Δεν ξέρω όμως αν είναι μισθοφορικός. Και εκεί όμως ξεχνάς την ΧΕΣΜΠΟΛΑΧ. Φιλοσυριακή αραβική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο έδαφος του Λιβάνου με ισχυρή δύναμη πυρός όπως αποδείχθηκε πρόσφατα στη διένεξη με το Ισραήλ. Επίσης ο Λιβανος δεν είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Ναι μεν αποφεύγει γενικά να προκαλεί επίσημα. Δεν το συμφέρει αυτή η οδός γιατί είναι μικρή χώρα. Όμως έχει και τη Συρία και τις άλλες αραβικές από πίσω. Αυτό στη έσχατη περίπτωση που το Ισραήλ "τρελαθεί" και κάνει καμιά κουταμάρα. Και μήν αναφέρεις τον πόλεμο των 6 ημερών. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Μην πας λοιπόν και μπλέκεις με όποια χώρα σου κατέβει χωρίς να εξετάζεις τις τοπικές πολιτικές και κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες. Με λίγα λόγια διάβασε κανά βιβλίο και δες κανά ντοκιμαντέρ icon_wave.gif

Καλά πραγματικά δεν έχιες δει κανένα πόλεμο εδώ τριγύρω τα τελευταία χρόνια...? 77.gif
jois21
Οκ, αν δε θελεις να δεχτεις παραδειγματα χωρων για να υποστιριξεις την παρουσια στρατου και να μας καταταξεις στις "ανατολικες" ως δικαιολογια, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι υποχρεωση κανενος να παει. Εγραψα γιατι αλλα δε μου εξηγησες γιατι διαφωνεις.
Silver8
QUOTE(jois21 @ Nov 29 2007, 23:53 ) *
Οκ, αν δε θελεις να δεχτεις παραδειγματα χωρων για να υποστιριξεις την παρουσια στρατου

Τι να δεχθώ ρε φίλε? Παραδείγματα χωρών που κατεβάζεις από το internet επειδή σε βολεύουν, δίχως να εξετάζεις τις ειδικές συνθήκες(πολιτικές-ιστορκές-κοινωνικές) κάθε περιοχής? Αναλυτικά σου απάντησα σε κάθε παράδειγμα που άκριτα παρουσίασες. Εσύ δεν έκανες το ίδιο. Πάλι τα ίδια θα λέμε?

να μας καταταξεις στις "ανατολικες" ως δικαιολογια

Λες και γράφω και διαβάζει ο τοίχος... HELOOOOO... icon_wave.gif Tους γείτονές μας κατάταξα στις "ανατολικές" όπως τις αποκαλείς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η λέξη "δικαιολογία" είναι μια λέξη που χρησιμοποιείς για να καλύψεις την απουσία επιχειρημάτων σου στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό βγάζει μάτι. blink.gif

αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι υποχρεωση κανενος να παει. Εγραψα γιατι αλλα δε μου εξηγησες γιατι διαφωνεις.

Εδώ διαφωνούμε. Το σύνταγμά της χώρας σου αυτό λέει. Μέχρι να αλλάξει, είναι υποχρέωσή σου. Άλλο αν δεν σου αρέσει. Ότι υπάρχουν λόγοι να διαφωνείς με τη λειτουργία του συστήματος, υπάρχουν. Να ξέρεις όμως, ότι το γεγονός ότι ένα σύστημα νοσεί( π.χ στρατιωτική θητεία) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να καταργηθεί. Μπορεί να εξυγιανθεί κιόλας...

Πραγματικά ψάχνω να βρώ με τι ακριβώς επιχειρήματα δικαιολόγησες το γεγονός ότι δεν είναι υποχρέωση σου να πάς στρατό. Μήπως με τους λόγους που ανάφερα και εγώ στο πρώτο πόστ μου? Γιατί αν πραγματικά είναι έτσι, τα επιχειρήματά σου είναι πολύ φτωχά...Για να μην πώ δεν είναι καν επιχειρήματα. Δεν λαμβάνεις υπόψιν σου πολλές παραμέτρους τις οποίες έχω αναφέρει αναλυτικά. Διάβασε ένα ένα τα πόστ μου...
Air Kef
QUOTE(silver8)
Αν διάβαζες σωστά θα καταλάβαινες ότι δεν υποστηρίζω ντε και καλά πρέπει να τεστάρεις τον εαυτό σου. Κατα την γνώμη μου όμως θα ήταν καλό να θέλεις να ξεκουνήσεις λιγο από το κρεββατάκι σου.

Συμφωνω σε πολλά μαζι σου σιλβερ8, αλλά εδώ εισαι υπερβολικά λάθος και θα σε συμβουλευα να το πάρεις πισω. Επέτρεψε μου να ξερω περισσότερα για το τι κανει ο τζοις21.
jois21
Τι να δεχθώ ρε φίλε? Παραδείγματα χωρών που κατεβάζεις από το internet επειδή σε βολεύουν, δίχως να εξετάζεις τις ειδικές συνθήκες(πολιτικές-ιστορκές-κοινωνικές) κάθε περιοχής? Αναλυτικά σου απάντησα σε κάθε παράδειγμα που άκριτα παρουσίασες. Εσύ δεν έκανες το ίδιο. Πάλι τα ίδια θα λέμε?
Λες και γράφω και διαβάζει ο τοίχος... HELOOOOO... icon_wave.gif Tους γείτονές μας κατάταξα στις "ανατολικές" όπως τις αποκαλείς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η λέξη "δικαιολογία" είναι μια λέξη που χρησιμοποιείς για να καλύψεις την απουσία επιχειρημάτων σου στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό βγάζει μάτι. blink.gif

Aφου οι πολιτικες-ιστορικες-κοινωνικες συνθηκες εχουν να προβαλλουν ενα πιθανο πολεμο με Αλβανια, Τουρκια ή οτι αλλο, μου αρκει που το δεχεσαι. Εχω αναφερθει και δε θα ξαναγραψω τη γνωμη μου. Απλα διαφωνουμε και δεν γινεται τιποτα.
Η ιστορια θα δειξει, ως συνηθως. smile.gif

Εδώ διαφωνούμε. Το σύνταγμά της χώρας σου αυτό λέει. Μέχρι να αλλάξει, είναι υποχρέωσή σου. Άλλο αν δεν σου αρέσει. Ότι υπάρχουν λόγοι να διαφωνείς με τη λειτουργία του συστήματος, υπάρχουν. Να ξέρεις όμως, ότι το γεγονός ότι ένα σύστημα νοσεί( π.χ στρατιωτική θητεία) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να καταργηθεί. Μπορεί να εξυγιανθεί κιόλας...

Αν δεν το ελεγε το συνταγμα, το τοπικ δε θα ειχε τη λεξη "υποχρεωτικη". Ειναι δεδομενο οτι νομικα εισαι ακαλυπτος.
Το θεμα ειναι να γραφτουν αποψεις πανω στα διαταγματα.

Σου απανταω με συντομια, μιας και το εχω ξαναπει: επειδη ακριβως ενα συστημα νοσει, εχει φτασει τα ορια του εδω και χρονια, και κυριως ειναι ανεπιθυμητος σε μια κοινωνια επιβαλλεται να σταματα.
Και μην ξεχναμε οτι μιλαμε για τη χωρα μας, οπου συστηματα δεδομενης εξυγειανσης δεν υπαρχουν. Το αντιθετο μαλιστα...
Οταν λοιπον ο στρατος ειναι σε αυτο το χαλι και λειτουργει εις βαρος ΠΟΛΥ σημαντικοτερων ζητηματων της κοινωνιας δε βλεπω γιατι εχει εστω και λιγους υποστηρικτες.

Πραγματικά ψάχνω να βρώ με τι ακριβώς επιχειρήματα δικαιολόγησες το γεγονός ότι δεν είναι υποχρέωση σου να πάς στρατό. Μήπως με τους λόγους που ανάφερα και εγώ στο πρώτο πόστ μου? Γιατί αν πραγματικά είναι έτσι, τα επιχειρήματά σου είναι πολύ φτωχά...Για να μην πώ δεν είναι καν επιχειρήματα. Δεν λαμβάνεις υπόψιν σου πολλές παραμέτρους τις οποίες έχω αναφέρει αναλυτικά. Διάβασε ένα ένα τα πόστ μου...

Μια χαρα τα διαβασα τα ποστ.
Οι λογοι ειναι ιδεολογικοι και πρακτικοι (με οτι συμπεριλαμβανει το 2ο: κοινωνικοι, πολιτικοι, οικονομικοι κτλ.).
Επειδη βαρεθηκα και γω, αν δε σου αρκουν μη συνεχιζεις.

Συμφωνω σε πολλά μαζι σου σιλβερ8, αλλά εδώ εισαι υπερβολικά λάθος και θα σε συμβουλευα να το πάρεις πισω. Επέτρεψε μου να ξερω περισσότερα για το τι κανει ο τζοις21.

Δε χρειαζεται να συμβουλεψεις να παρει τιποτα πισω. smile.gif
Ειναι δεδομενη (στην πλειονοτητα) η θεληση αυτων που εξαναγκαστηκαν να κανουν κατι, θελημενα ή μη και ασχετως αποτελεσματος, να μην παραδεχονται οτι η διαδικασια επιβολης καθαυτη ειναι λαθος. Χανεις το κυρος σου υποτιθεται και πρεπει να το δικαιολογησεις...
Keyser_Soze
Εγώ θέλω να εκφράσω την άποψή μου μέσω αυτού του απίστευτου τραγουδιού.

Υβρεοπομπή - Φοίβος Δεληβοριάς

Ορίστε και οι στίχοι:

Ανήκω κι εγώ στη σωρεία των ανθρώπων
Που βλέπουν το στρατό σαν κάτι άχρηστο εντελώς
Μα ωστόσο διδάχτηκα και επηρεάστηκα
Απ΄ το τάγμα το ανέστιο των υβριστών.

Λέω, υπάρχει μία σκοτεινή κοιτίδα στο Έθνος
Που δύναται λεοντόκαρδα ν΄αντιπαρατεθεί
Στους έξωθεν κίνδυνους
Σε Φράγκους κι Αγαρηνούς
Και αυτή είναι η Ελληνική υβρεοποιία.

Φαντάσου μια στιγμή μιαν ολονύχτια παρέλαση
Να σχίζει όλη την Εγνατία οδό
Και αντί για ονόματα
Διαιρέσεις σε σώματα
Να΄ναι συντεταγμένη με αυτό τον τρόπο:

Τα μουνιά καπέλα, οι πάρε τ΄ αρχίδια μου
Οι την Παναχαϊκή μου και τα χεζοβολιά
Να ακολουθούν τα παινεμένα μουνόπανα
Του κώλου τα εννιάμερα κι οι γάμησέ τα.

Ακόμα πιο μπροστά να είναι οι μαλακοκάβληδες
Οι φτωχομπινέδες κι οι πουτάνας γιοι
Με τύμπανα πιο κει οι ηρωικοί κλαπαρχίδηδες
Τα μαλακιστήρια κι οι κλασομπανιέρες.

Τα κωλοτρυπίδια να βαράνε τις σάλπιγγες
Και τα μυγοχέσματα να δίνουν εντολές
Να ρυθμίζουν με σφυρίχτρα το εν-δυο οι μικροτσούτσουνοι
Το πόδι να βαράνε οι το στανιό μου μέσα

Να υπάρχει ένα μεσαίο μέρος με ύβρεις κοινότοπες
Οι άντε και γαμήσου οι παλιοπούστη και λοιπά
Και αντί για ιερατείο να προπορεύονται οι βλάσφημοι
Που αυτά που λεν΄ δεν είναι για να τ΄ αναφέρω.

Τέλος μπροστά μπροστά κι εν είδει παραστάτη
Αγκαλιά η πουτάνα και το γαμώ τα παιδιά
Και μελαγχολικός κρατώντας τίμιο λάβαρο
Ν΄ ανοίγει την πομπή ο εθνικός μ*****ς

Απόψε που σου γράφω μπαίνω στον μήνα τον ένατο
Στο θάλαμο το ημίφως μου σκεπάζει την ψυχή
Σε θέλω, σε σκέφτομαι κι απλώς ονειρεύομαι
Σε σένα να τελειώνει αυτός ο κάτω κόσμος.

Εγώ που δε βρίζω, που αυτοπεριορίζομαι
Που ψάχνω μες τη γλώσσα μιαν αρχαία πηγή
Δυο χρόνια απ' το χρόνο μου αφήνω τον κόσμο μου
Και ζω στο πίσω μέρος της δημιουργίας.

Πληγές, βωμολοχίες κι αλλήλοταπεινώσεις
Κάτω απ΄ τη μπότα ενός επινοημένου διοικητή
Κι εγώ ο αόρατος στη βάση του δόρατος
να κλαίω και να γελάω με την πομπή της ύβρης.

Τα μουνιά καπέλα, οι πάρε τ΄ αρχίδια μου
Οι την Παναχαϊκή μου και τα χεζοβολιά
Να ακολουθούν τα παινεμένα μουνόπανα
Του κώλου τα εννιάμερα κι οι γάμησέ τα.

Ακόμα πιο μπροστά να είναι οι μαλακοκάβληδες
Οι φτωχομπινέδες κι οι πουτάνας γιοι
Με τύμπανα πιο κει οι ηρωικοί κλαπαρχίδηδες
Τα μαλακιστήρια κι οι κλασομπανιέρες.

Τα κωλοτρυπίδια να βαράνε τις σάλπιγγες
Και τα μυγοχέσματα να δίνουν εντολές
Να ρυθμίζουν με σφυρίχτρα το εν-δυο οι μικροτσούτσουνοι
Το πόδι να βαράνε οι το στανιό μου μέσα

Τέλος μπροστά μπροστά κι εν είδει παραστάτη
Αγκαλιά η πουτάνα και το γαμώ τα παιδιά
Και μελαγχολικός κρατώντας τίμιο λάβαρο
Ν΄ ανοίγει την πομπή ο εθνικός μ*****ς
Silver8
QUOTE(jois21 @ Dec 4 2007, 06:33 ) *
Και μην ξεχναμε οτι μιλαμε για τη χωρα μας, οπου συστηματα δεδομενης εξυγειανσης δεν υπαρχουν. Το αντιθετο μαλιστα...

Πολύ βολικό... 68.gif

Η ιστορια θα δειξει, ως συνηθως. smile.gif

Η ιστορία δεν έχει καμία δουλεία εδώ και δεν θα δείξει τίποτα. Δεν είσαι σε θέση ούτε εσύ ούτε κανείς μας να κρίνει εκ των υστέρων βάζοντας στο τραπέζι διαφορετικά δεδομένα.

Ειναι δεδομενη (στην πλειονοτητα) η θεληση αυτων που εξαναγκαστηκαν να κανουν κατι, θελημενα ή μη και ασχετως αποτελεσματος, να μην παραδεχονται οτι η διαδικασια επιβολης καθαυτη ειναι λαθος. Χανεις το κυρος σου υποτιθεται και πρεπει να το δικαιολογησεις...

Άμα τις υποχρεώσεις τους τις έβλεπαν όλοι ως διαδικασία επιβολής, ζήτω που καήκαμε...

Δε χρειαζεται να συμβουλεψεις να παρει τιποτα πισω. smile.gif

Μεγάλε MODERATOR πριν "νουθετήσεις" διάβαζε καλύτερα τα ποστ...Εννοείται πως δεν παίρνω τίποτα πίσω από όσα γράφω.
jois21
QUOTE(Silver8 @ Dec 8 2007, 20:19 ) *
Πολύ βολικό... 68.gif

It's the truth, face it.
jois21
...Εγώ θέλω να εκφράσω την άποψή μου μέσω αυτού του απίστευτου τραγουδιού.
....Ν΄ ανοίγει την πομπή ο εθνικός μ*****ς

smiley.gif Ο οποιος, τουλαχιστον, ενεπνευσε κι αλλα απιστευτα: ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΜΠΛΟΥΖ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΛΕΞΙΣ κτλ.
Silver8
QUOTE(jois21 @ Dec 8 2007, 23:32 ) *
It's the truth, face it.

Καλά ότι πείς... tongue.gif Μάλλον ότι πει ο Λένιν... 77.gif
jois21
Eγω περιμενω το κωστακη να τα λυσουμε μαζι blove.gif closedeyes.gif smilie_schal1.gif guns.gif
Silver8
Ok τα βρήκαμε.... tongue.gif End of conversation.... biggrin.gif
drazen petrovic
εννοειται υπερ!ειμαστε ελληνες η δεν ημαστε??εξαλλου ετσι οπως εχει καταντησει ο στρατος σημερα,καλοπεραση ειναι...
Keyser_Soze
Το ότι είμαστε Έλληνες που κολλάει; blink.gif
Δηλαδή τόσο ηλίθιοι;
drazen petrovic
οτι ειμαστε ελληνες σημαινει πως θα πρεπει να υπερασπιζομαστε το κρατος που με τοση αιματοχισια μας εδωσαν οι προγονει μας...το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να εχουμε καποια εκπαιδευση!αν γινει καποιος πολεμος και δεν εχουμε εκπαιδευμενους στρατιωτες τοτε καηκαμε!αυτη ειναι η γνωμη μου..α και θα παρακαλουσα καποιους να μην αποκαλουν ηλιθιες τις γνωμες των αλλων!
NBAer
QUOTE(drazen petrovic @ Dec 10 2007, 22:22 ) *
εξαλλου ετσι οπως εχει καταντησει ο στρατος σημερα,καλοπεραση ειναι...

QUOTE(drazen petrovic @ Dec 12 2007, 01:06 ) *
αν γινει καποιος πολεμος και δεν εχουμε εκπαιδευμενους στρατιωτες τοτε καηκαμε!

Οποτε καηκαμε.

Ειτε παμε λοιπον ειτε δεν παμε το ιδιο ειναι. Αρα να μην παμε....
drazen petrovic
QUOTE(NBAer @ Dec 12 2007, 01:26 ) *
Οποτε καηκαμε.

ενταξει μην το παρακανουμε κιολας και μη τα ισοπεδονουμε ολα!αν η στρατιωτικη εκπαιδευση δεν ηταν υποχρεωτικη δεν θα πηγαινε κανεις και ειδικα λογο σπουδων η επαγγελματος...φαντασου μια χωρα χωρις στρατιωτες...θα ηταν απλα καταστροφικο!
Keyser_Soze
Εγώ ξέρω δεκάδες χώρες που δεν έχουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Και υπάρχουν και πάρα πολλοί που επιλέγουν να καταταγούν σε αυτές τις χώρες διότι πληρώνονται καλά. Νομίζω αν αυτό εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

α και θα παρακαλουσα καποιους να μην αποκαλουν ηλιθιες τις γνωμες των αλλων!
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που είδες ότι "κάποιος" αποκάλεσε ηλίθια τη γνώμη σου... Πραγματικά αδυνατώ. blink.gif blink.gif
morfi
QUOTE(NBAer @ Dec 12 2007, 01:26 ) *
Οποτε καηκαμε.

Ωραία λογική ρε NBAer. 68.gif

Για να απαντήσω σε κάτι που είχες πει σε παλαιότερο ποστ σου :

QUOTE(NBAer @ Nov 23 2007, 18:23 ) *
Απο την αλλη πηγαινοντας στρατο αφαιρεις την δυνατοτητα απο την κοινωνια να της προσφερεις τις υπηρεσιες σου:
Πχ γιατρος. Χανουμε για ενα χρονο ενα γιατρο που θα μπορουσε να σωσει καποιον.
Πχ επιστημονας παντος ειδους. Χανουμε για ενα χρονο εναν επιστημονα που θα μπορουσε να εφευρει, ανακαλυψει κατι, να συμβαλλει στην ερευνα καποιου πραγματος που θα βοηθησει την κοινωνια αμεσα ή εμμεσα.
Πχ........
Πχ........κλπ.

Δηλαδή κάποτε που τους χάναμε για δύο χρόνια έγινε τίποτα ; Το ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία και στα νοσοκομεία δεν φταίει η στατιωτική θητεία αλλά η οργάνωση ( ; ) που κάνει το κάθε υπουργείο.
Θέλεις να έχουμε περισσότερους επιστήμονες ; Aπαίτησε να προσληφθούν οι εκατοντάδες άνεργοι που υπάρχουν και άσε τη στρατιωτική θητεία στην ησυχία της.

QUOTE(Keyser_Soze @ Dec 14 2007, 21:14 ) *
Εγώ ξέρω δεκάδες χώρες που δεν έχουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Και υπάρχουν και πάρα πολλοί που επιλέγουν να καταταγούν σε αυτές τις χώρες διότι πληρώνονται καλά. Νομίζω αν αυτό εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Αυτές οι χώρες έχουν απέναντι μια Τουρκία που δημόσια προσωπά τους μας έχουν απειλήσει ουκ ολίγες φορές ; Έχουν μόνο 10.000.000 πληθυσμό ;

Ξέρετε ότι η αναλογία Ελλήνων-Τούρκων σε περίπτωση πολέμου είναι 1:7+ ; Ότι για να υπάρξει ισσοροπία θα πρέπει ένας Έλληνας να φάει σχεδόν 8-9 Τούρκους ; Τραγικό με όλα αυτά να θέλουμε να καταγηθεί ο στρατός.

ΥΓ Νάντια wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.