«Μου έλειψε το μπασκετάκι»



Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα και ο Νέστορας Κόμματος έχει γνωρίσει από τις συνέπειες του προαναφερθέντος γνωμικού. Όχι, ότι δεν έφταιξε… Έφταιξε και με το παραπάνω, αλλά εδώ και κάποιους μήνες ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2005 με τη Μακάμπι, εξωτερικεύει έναν άλλο εαυτό… Βέβαια, πρώτα ξεριζώνεται η ψυχή και μετά το χούι, αλλά ο "Νες" δείχνει αποφασισμένος να ξεκινήσει από την αρχή την καριέρα του. Δε θα διστάσει να πει ποτέ την άποψή του, αλλά πλέον, η προστασία του εαυτού του αποτελεί βασικό μέλημα… Ο Νέστορας Κόμματος μιλάει στο Sportime.gr κι εξομολογείται, δίχως περιστροφές.


Αφορμή για τη συνομιλία μας με τον Κόμματο ήταν ο αγώνας με την Μπάμπεργκ για το Uleb Cup. O φόργουορντ της Ενωσης δεν βρέθηκε σε μία από τις καλύτερες βραδιές της ζωής του, αλλά ακόμα κι έτσι, τρία λεπτά πριν τη λήξη, ευστόχησε στο τρίποντο που έδωσε αέρα νίκης στην ΑΕΚ. Ούτε αυτό όμως, μας έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούμε με ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα του ελληνικού μπάσκετ. Τουλάχιστον, όχι τόσο, όσο μας εντυπωσίασε η διάθεσή του, η κίνησή του μακριά από τη μπάλα, το footwork, η ενέργειά που έβγαζε όταν δεν είχε το τόπι στα χέρια του. Αν μη τι άλλο, ένας τύπος… προβληματικός, όπως τον ανεβάζουν και τον κατεβάζουν, όταν σε 31 λεπτά έχει μόλις οκτώ προσπάθειες, θα είχε τσινίσει. Για τον Νες όμως, πέρα έβρεχε…

«Φυσικά, διότι πλέον έχω αποφασίσει να προστατεύσω τον εαυτό μου και την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι… Κοίτα, όμως, όλα αυτά που έχουν ακουστεί για εμένα κατά καιρούς, δεν είναι όλα σωστά… Εγώ πάντα προσπαθούσα να δουλεύω για την ομάδα… Όταν όμως, ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του και η κατάσταση δε διορθωνόταν, ε, τότε με έπαιρνε κι εμένα η κατηφόρα με αποτέλεσμα να μπλέκω σε παράξενες καταστάσεις», λέει στο Sportime.gr, o Νέστορας Κόμματος, ίσως το πλέον VIP μέλος της Εθνικής ομάδας των αδικημένων, όπως πολύ εύστοχα χαρακτήρισε σε μία μετάδοση της ΕΡΤ την ΑΕΚ ο Βασίλης Σκουντής… «Δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να αποδώσει κανείς στην ομάδα, αλλά εντάξει… Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι πιστεύει. Είναι γεγονός ότι φέρουμε την ταυτότητα των αδικημένων όλοι εμείς που έχουμε μαζευτεί στην ομάδα, αλλά προσωπικά δεν αισθάνομαι αδικημένος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι επί χρόνια, ρε μάγκα, μου έλειψε πολύ το μπασκετάκι… Και πλέον ήρθα εδώ να παίξω και να ευχαριστηθώ».

"Δεν την ξαναπατάω"

Ο Κόμματος είναι από τους τύπους, που δε διστάζουν να εκφράσουν τη γνώμη τους δημοσίως ακόμα και μπροστά στα μικρόφωνα… Ως εκ τούτου, λοιπόν, αισθάνεται καλύτερα όταν ο άνθρωπος που έχει απέναντί του δε μιλάει με περικοκλάδες, αλλά μπαίνει απευθείας στο ψητό… Τον ρωτήσαμε για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ, αλλά και για τις πληροφορίες περί ψυχρού κλίματος στα αποδυτήρια, που βλέπουν εσχάτως το φως της δημοσιότητας…

"Κοίταξε, εγώ πλέον δεν ασχολούμαι με όλα αυτά. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και το μόνο που χρειάζεται σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι ο καθένας από εμάς να βρούμε το ρόλο μας μέσα στο παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι ο καθένας δεν μπορεί να κάνει τα πάντα κι έτσι πρέπει να οργανωθούμε… Όλα αυτά βέβαια είναι στην αρμοδιότητα του προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να κάνει καλή δουλειά. Χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο, αλλά αν δεν διαχωρίσουμε τους ρόλους (όπου πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο) δεν θα πάμε μπροστά. Ο Βαγγέλης (Αλεξανδρής) μας ξέρει όλους σαν κάλπικες δεκάρες, γνωρίζει ότι ο καθένας μας έχει τη δική του προσωπικότητα και προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Με τον δικό του τρόπο φυσικά… Εμείς, ως παίκτες, πρέπει να τον βοηθήσουμε… Για να επανέλθω στην ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων, έχω να πω ότι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να μπω στη διαδικασία αυτή πλέον. Πιστεύω ότι είμαστε μία χαρά, αλλά ακόμα κι αν υπάρξουν προβλήματα, εγώ θα είμαι απλός παρατηρητής… Δεν πρόκειται να την ξαναπατήσω, όπως στο παρελθόν, όταν προσπαθούσα πυροσβεστικά να διεισδύσω σε καταστάσεις και στο τέλος κατηγορούσαν εμένα ως υποκινητή της φωτιάς. Τέρμα αυτά… Τώρα, αν κάποιος έχει πρόβλημα μαζί μου, ας έρθει να μου το πει και θα το λύσουμε. Να είσαι σίγουρος, Εγώ είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου… Και η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ. Τα γραφόμενα στον Τύπο και τα υπόλοιπα με αφήνουν αδιάφορο».

"Δεν γίνεται να χάνουμε απ' αυτόν τον Μακεδονικό"...

Μιλώντας για την ΑΕΚ, δείχνει ιδιαίτερα ευαισθησία… «Δε γίνεται ρε φίλε να χάνουμε από τον Μακεδονικό… Δεν θέλω να υποτιμήσω καμία ομάδα, αλλά εκεί έπρεπε να κερδίσουμε με κάθε τρόπο. Βέβαια, τα παιδιά μπήκαν μέσα και πάλεψαν για το ψωμί τους… Δεν υπολόγισαν αν έχουν απέναντι την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, ή τον... Θεό. Μας βρήκαν μπόσικους, άναρχους και μας κέρδισαν δικαιότατα. Μπράβο τους. Εμείς όμως πρέπει να μάθουμε το μάθημά μας… Αν παίζουμε έτσι δεν πάμε πουθενά. Με την Μπάμπεργκ, παίξαμε όπως ακριβώς έπρεπε… Και για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε κάνει δύο ανόητες ήττες από τον Μακεδονικό και τον Απόλλωνα… Αν αυτές ήταν νίκες (που τις χάσαμε χαζά) όλα θα ήταν σούπερ τώρα»…

Ο λόγος του ήταν συνεχόμενος… «Εμένα με ενδιαφέρει να κάνω πρωταθλητισμό… Και πρέπει να φέρουμε την ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο. Αλλιώς, να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι μας. Εχουμε ποιότητα ως παίκτες και ταλέντο… Η ΑΕΚ δεν είναι μία ομάδα που της αξίζει να βολοδέρνει και να χάνει από αυτόν τον Μακεδονικό. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, διότι αισθάνομαι τον σεβασμό των πάντων. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε παίκτη. Με κοιτάνε και τους κοιτώ στα μάτια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά σίγουρα περνάει και από τα χέρια των παικτών… Με κάποιες μεγάλες νίκες ο κόσμος θα ζεσταθεί, η ομάδα θα εξυψωθεί ψυχολογικά και ίσως κάποιος μεγάλος επενδυτής να ενδιαφερθεί για την ομάδα, αν φυσικά ο κ. Φιλίππου θελήσει να την πουλήσει. Η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος. Μία καλή πορεία φέτος και ποιος ξέρει… Αυτή η ευκαιρία που δίνεται σε όλους μας, ίσως να αποδειχθεί χρυσάφι, ώστε τόσο το έμβλημα του δικεφάλου, όσο κι εμείς οι παίκτες να απογειωθούμε».

Και κάπου εδώ μπαίνει και το ζήτημα του κόσμου… «Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με τους ΑΕΚτζήδες… Ακόμα κι αυτοί οι 100 που έρχονται είναι ικανοί να μας απογειώσουν με την ένταση που βγάζουν… Είναι μοναδικοί σε αυτό. Ωστόσο, χωρίς να θέλω να μπω ανάμεσα σε κανένα, μιλώντας ως παίκτης, ομολογώ ότι ακούγεται λίγο ενοχλητικό να ακούμε τόσο συχνά τον κόσμο να βρίζει τον Φιλίππου και τον Γρανίτσα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα πάρω θέση υπέρ κάποιου και στο κάτω κάτω της γραφής, ας έρχονται κι ας λένε ό,τι θέλουν. Υποτίθεται όμως ότι πληρώνουν το εισιτήριό τους για να δουν και να ενισχύσουν εμάς. Βρίζοντας τον Φιλίππου και τον Γρανίτσα συνεχώς δεν μας κάνουν καλό. Τους έχουμε ανάγκη και τους θέλουμε δίπλα μας. Οσοι κι αν είναι, για εμάς είναι καλοί».

www.sportime.gr


icon_drunk.gif 77.gif κομματος