Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α1 Ολυμπιακός 2008-2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Marciulionis
Δηλαδή αν πεις για ένα παίκτη ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα φτάσει το κορυφαίο ασσο της euroleague Παπαλουκά, σημαίνει ότι είναι "καμμένο χαρτί"? Έλεος... Μάθετε να διαβάζετε σωστά τα ποστ όσων γράφουν και μη βγάζετε ανόητα συμπεράσματα...

Λέω ότι είναι έτοιμος παίκτης με παραστάσεις κι όχι ταλέντο και θεωρείς ότι του επιτίθομαι? Περιθώριο βελτίωσης έχουν όλοι οι παίκτες. Ταλέντο = πιτσιρικάς ανέτοιμος για κορυφαίο επίπεδο που μπορεί κάποια στιγμή να κάνει το μπαμ. Ο Τεόντοσιτς το έδειξε από πέρυσι ήδη ότι είναι έτοιμος να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού.

Αν θεωρώ ότι δε θα φτάσει το επίπεδο των Παπαλουκά - Διαμαντίδη είναι λόγω ταχύτητας κι ελλειψης νευρου. Αν θεωρώ ότι θα γίνει πολύ καλός παίκτης? Όχι δε το θεωρώ. Είναι ήδη.
qspock
Αυτο που επισης δεν καταλαβαινω ειναι η φραση "επενδυση στο μελλον" οσον αφορα εναν ξενο παιχτη. Να ηταν κανας ελληνας φερελπις να πω μπραβο... Σερβος ειναι ρε παιδια. Και ο Μπλακνει ηταν αμερικανος. Γιατι προτιμηθηκε ο Σερβος?
Επηδη ηταν νεοτερος? Γιατι δεν προτιμηθηκε απλα ο καλυτερος? Αφου δεν μιλαμε για κανα πολυετες συμβολαιο, 2-3 χρονακια ειναι και ο Μπκλακνει θα τα εβγαζε ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Η μηπως ελπιζουν να λαμψει ο Τεοντοσιτς τοσο που να τον μοσχοπουλησουν μετα? Γιατι οι αφοι Αγγελοπουλοι δεν εδειξαν οτι τους ενδιαφερει να βγαλουν χρηματα, αλλα να βαλουν...

Γι'αυτο λεω πως η προτιμιση του Τεοντοσιτς ειναι ανεξηγητη. Αν τωρα στα παραπανω αντικειμενικα και κοινως αποδεκτα προσθεσω και την υποκειμενικη μου αποψη για τον Τεοντοσιτς, τοτε τα πραγματα μου φαινονται ακομη πιο παραξενα.. Γιατι δεν πιστευω πως παιχτης με τοσες αδυναμιες (που εχουν αναφερθει παραπανω) μπορει να κανει τη διαφορα.

Εχω την εντυπωση πως ο Τεοντοσιτς και η προτιμιση στο προσωπο του ειναι το αποτελεσμα μιας νοσταλγιας στην εποχη του Τομιτς και των ομογενων, οπου οταν τσιμπουσαν ενα λαβρακι απο Σερβια το κανανε ελληνα και αποκτουσαν ετσι εναν εξτρα ξενο μετριους ως καλου επιπεδου. Κατι το οποιο ειναι πλεον ξεπερασμενο και αχρειαστο με το ανοιγμα των συνορων, αφου ολοι αποκτουν παιχταραδες πλεον. Καποτε ο Μπλακνει ηταν λαβρακι ακομη και σαν ξενος, πλεον το να τον διωχνεις σημαινει οτι εχεις απο πισω εναν καλυτερο ή πως εχεις πλυθωρα λυσεων στον ασσο. Οι φετινες σοβαρες λυσεις επιπεδου ευρωλιγκας του Ολιμπιακου νομιζω πως παραμενουν μονον μια, οπως ηταν περσυ. Το λυπηρο ειναι πως θα μπορουσαν να ειναι 2.
Να μην αρχισω να συγκρινω τωρα τον Τεοντοσιτς με τα πλει μεικερ (εστω και αναπληρωματικα) των αλλων μεγαλων ευρωπαικων ομαδων, αρχης γενομενης του ΠΑΟ...
apkat
Ρε παιδια η προτιμηση στον Τεοντοσιτς ειναι προφανες γιατι υπηρξε.Ειναι ενας παικτης που γενικα τεχνικο τιμ και διοικηση πιτευουν οτι το πολυ σε 2 χρονια θα ειναι μεσα στους 2-3 κορυφαιους πλει-μεικερ της Ευρωπης.Οταν λοιπον επι 2 χρονια την πατας επι δεν εχεις ενα μεγαλο πλει-μεικερ στην διαθεση σου οπως ειχαν οι 3 που διεκδισουσαν τις κουπες (Διαματιδης,Πριτζιονι-Πλανινιτς,Παπαλουκας) φροντιζεις να καταφερεις να παρεις καποιον που να εχει προοπτικη να φτασει σε αυτο το επιπεδο και να αφησεις στο μελλον τους αλλους να ψαχνουν.Οπως δηλαδη θα κανει η ταου οταν θα φυγει ο Πριτζιονι.Ο Ολυμπιακος τοτε θα εχει ετοιμη λυση με τον Μιλος.

και ακομα θεωρω οτι ηδη ο τεο ειναι μια εξαιρετικξ λυση ιδανικος για 2ος πλει-μεικερ ομαδας που χτυπα Ευρωλιγκα.Εχει δυνατοτητες και χαρακτηρα και ηδη οπως εγραψε και ο Marculionis ειναι ενας εξαιρετικος παικτης.Απλα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σε 2 χρονια θα ειναι πολυ καλυτερος ακομα και θα μπορει να σταθει ανετα και ως ο βασικος ασσος της ομαδας.Ο Μιλος ειναι μια επενδυση οπως επενδυση εκανε και ο παο οταν πηρε τον Μητσο(σε μεγαλυτερη ηλικα βεβαια και γιαυτο βγηκε σαν επενδυση γρηγοροτερα) ή η ΤΣΣΚΑ τον παπαλουκα(που επισης ηταν σε μεγαλυτερη ηλικια).

Θεωρω οτι γενικα δεν χαιρει τοσης εκτιμησης ο Μιλος αδικα μιας και οπως επισημανθηκε περσυ εκανε εναν καταπληκτικο δευτερο γυρο και εδειξε οτι μπορει ακομα και να ηγηθει αυτης της ομαδας.Θεωρω οτι φετος οποια συμπερασματα βγουν νωρις θα ειναι εξαιρετικα βιαστικα μιας και ο Μιλος οπως και ο Χαλπεριν εχασαν ολη την προετοιμασια λογω εθνικων και φυσιολογικα δεν ειναι στο επιπεδο των υπολοιπων.Ομως πραγματικα αναμενω απο Χριστουγεννα και μετα να εχουμε υπεραρκετες λυσεις στον ασσο αφου θεωρ οτι περα απο τους 2 τεο και ο Χαλπεριν μπορει να βοηθησει παρα πολυ εκει.

Τελος η λογικη δεν ειναι να μεινει για 2-3 χρονακια ο Μιλος αλλα πολυ παραπανω οπως ο Μητσος στον παο.
ironman
ολη αυτη η μανουρα για το αν κανει η δεν κανει ο τεοντοσιτς γινεται λογω του κακου ματς με το αιγαλεω;;
ελεος ρε σεις ενα ματς παιξαμε..

στους τελικους με τον παο περυσι ο μιλος παιζει να ταν κι ο καλυτερος παικτης μας, ειδικα μεσα στο οακα εκανε μεγαλα παιχνιδια.

ο μπλακνει πολυ απλα δεν εκανε για το φετινο ροστερ του ολυμπιακου. ειναι κοντος, ειναι μεγαλος πλεον και ο μιλος ειναι πολυ πιο χρησιμος κατα την ταπεινη μου αποψη και πολυ πιο εξελιξιμος φυσικα..
sacarame
Παιδιά νομίζω ότι έχουμε αδικήσει πολυ τον Τεόντοσιτς.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη Ζελέζνικ βρέθηκε στον Ολυμπιακό να παίζει Ευρωλίγκα.Γι αυτό και είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή του.Ομως έκανε καλό δεύτερο γύρο ενώ και στα ντέρμπυ ήταν από τους πιο ψυχωμένους παίκτες.Ενα από τα καλύτερα του ματς εξάλλου(αν όχι το καλύτερο) το είχε κάνει με την CSKA στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ στη νίκη με 71-67,με αντιπάλους όπως ο Χόλτεν και ο Παπαλουκάς

Τώρα,αναφορικά με το σουτ του,θεωρώ ότι έχει ένα καλό σουτ.Δεν είναι ο Λάνγκτον αλλά δεν είναι και κακός.Πιστεύω πως στο συγκεκριμένο τομέα είναι καλύτερος από τον Παπαλουκά που το σουτ του δεν είναι και το φόρτε του.
Η άμυνα δεν είναι το δυνατό του σημείο κυρίως διότι δεν είναι αρκετά δυνατός.Ομως αυτό μπορεί να βελτιωθεί και πιστεύω ότι μέσα στην ομάδα το ξέρουν και θα επιδιώξουν να το βελτιώσουν.
Το πιο δυνατό του σημείο αναμφισβήτητα είναι η πάσα.Και αυτό δείχνει και την ικανότητα αυτή καθ'αυτή στην πάσα αλλά και την εξαιρετική αντίληψη που έχει μέσα στο παρκέ. Πέρυσι ήταν αρκετές οι φορές που πέρασε κάποιες εξαιρετικές πάσες.Μια από τις καλύτερες πιστεύω ήταν και αυτή όπου ο Μπατίστ ακόμα ψάχνει να βρει από πού την πέρασε 19.gif

Τώρα συγκριτικά με τον Μπλάκνευ,πράγματι ο Μου-Μου ήταν ο σταθερότερος παίχτης της ομάδας πέρυσι.Ομως θα συμφωνήσω με τον φίλο ironman,ότι δεν χώραγε γιατί ήταν κοντός και μεγάλος.Ο Γιαννάκης ήθελε να έχει ψηλά γκαρντ προκειμένου να σταματήσει το ποστάρισμα των γκαρντ του Παο.Ο Μπλάκνευ ήταν 1.81.Η ταυτόχρονη παρουσία του στην 5άδα με τον Γκριρ,που είναι 1.85 σίγουρα δεν ευνοεί κάτι τέτοιο.Ο Τεόντοσιτς από την άλλη είναι 1.94
Επίσης ο Μπλάκνευ είναι 32 στα 33 του.Αντίθετα ο Μίλος είναι 22.Η ομάδα λοιπόν αποφάσισε να εμπιστευτεί τον νεαρό έτσι ώστε μέσα από την τριβή και την εξέλιξη του να ''κερδίσει '' ένα μεγάλο παίχτη.Να πω εδώ ότι προσωπικά διαφωνώ με το επιχείρημα που αναφέρθηκε παραπάνω ότι δεν μπορείς να τον κρατήσεις πολλά χρόνια γιατί είναι ξένος.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ταού όπου πήρε τον Σπλίτερ στα 15 του και(αφου τον έστειλε 2 χρόνια σε μια ομάδα για να μπορεί να παίξει)τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει στην ομάδα.Και όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο Σπλίτερ σήμερα.

Κλείνοντας λοιπόν,παραδέχομαι ότι η ομάδα παίρνει ένα ρίσκο με το Μίλος.Ομως πιστεύω ότι κάνει σωστά καθώς δίνει την ευκαιρία σε ένα ταλαντούχο νέο παίχτη να αποκτήσει εμπειρίες σε μεγάλο επίπεδο και να θυτεύσει δίπλα σε ένα από τα καλύτερα πλευ μέικερ της Ευρώπης.Με στόχο βεβαίως σε 2 χρόνια που θα σταματήσει ο Παπαλουκάς ή που δεν θα μπορεί να παίξει όπως παίζει τώρα,να έχει ήδη έτοιμο τον αντικαταστάτη του.Και βεβαίως δεν μπορούμε να τον ξεγράψουμε κατευθείαν από το πρώτο του φετινό ματς..
rankin
QUOTE(ironman @ Oct 14 2008, 23:36 ) *
ολη αυτη η μανουρα για το αν κανει η δεν κανει ο τεοντοσιτς γινεται λογω του κακου ματς με το αιγαλεω;;
ελεος ρε σεις ενα ματς παιξαμε..


Που να κάνει και κανένα κακό παιχνίδι ο afro.gif να δεις πανηγυράκι που θα στηθεί!!

Έξω πάντως από ένα κακό παιχνίδι του Μίλος, εγώ στάθηκα στο ότι κρίνουμε έναν 21χρονο και θεωρούμε πως στα 21 ένας παίχτης οφείλει να είναι ολοκληρωμένος..

Ιστορική αναδρομή:

-Ο Παπαλουκάς στα 21 του ήταν ακόμα στη Δάφνη. Μετά από ένα χρόνο πέρασε στον Πανιώνιο.
-Ο Διαμαντίδης βρίσκοταν στον Ηρακλή όπου θα έμενε μέχρι τα 24 του.
-Ο Σπανούλης αγωνίζονταν στο Μαρούσι. Στα 23 του πήγε στον παο.
-Ο Γιασικεβίτσιους τελείωνε το κολέγιο, αποτύγχανε να μπει στα ντραφτ, και κατέληγε τελικά στην Λιέτουβος.
-Ο Πριτζιόνι έπαιζε ακόμα στην Αργεντινή και βρέθηκε στην Ταου στα 26 του, αφού πρώτα είχε περάσει από πολλούς μικρότερους Ισπανικούς συλόγους
- Ο Λάκοβιτς αγωνίζοταν στην Geoplin Slovan
- Ο Καλδερόν μόλις είχε πάρει μεταγραφή από την Φουενλαμπράδα στην Ταού

...και γενικά, ο μόνος που είχε ξεχωρίσει πραγματικά στα 21 του, ήταν ο Πλάνινιτς που ετοιμάζονταν ήδη για το ΝΒΑ..

τα συμπεράσματα δικά σας...


Small Forward
Μα καλά ρε παιδιά, συζητάμε στα σοβαρά την περίπτωση να κρατούσαμε τον Μπλάκνει και να διώχναμε τον Τεόντοσιτς;
Εδω όταν φτιαχνόταν το ρόστερ λέγαμε ότι ο Γκρίρ μάλλον δεν χωράει λόγω του ύψους (= πρόβλημα στην άμυνα κτλ.) και τώρα λέμε ότι έπρεπε να κρατήσουμε τον κατά 4 πόντους κοντύτερο Μπλάκνει;
Θα έβρεχε τρίποντα, διεισδύσεις και ποσταρίσματα του Διαμαντίδη και θα ρωτούσαμε πάλι γιατί!
Και να το πω και αλλιώς;
Καλός δεν λέω, πολύ καλός μάλιστα και σταθερός ο Μου Μου αλλά δωδεκάδα κατεβάζεις στους αγώνες και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ!
Η ομάδα αποφάσισε να κάνει τις επιλογές της και πολύ καλά έκανε. Ο Τεόντοσιτς είναι ήδη ένας καλός παίκτης και έχει την προοπτική να γίνει καλύτερος. Ο Μου Μου είναι ένας καλός παίκτης και έχει την προοπτική να πάρει το εφάπαξ! Ποιός είναι καλύτερη επιλογή;;;
enypnio
εγώ πιστεύω ότι ο τεόντοσιτς είναι λίγο αργός και λίγο λάιτ κατά τα άλλα μεγάλο ταλέντο βλέπει γήπεδο πασάρει καλά

το μόνο αρνητικό είναι ότι μάλλον την έχει ψιλοκαβαλήσει ....
tzagasdog
QUOTE(enypnio @ Oct 15 2008, 12:55 ) *
εγώ πιστεύω ότι ο τεόντοσιτς είναι λίγο αργός και λίγο λάιτ κατά τα άλλα μεγάλο ταλέντο βλέπει γήπεδο πασάρει καλά

το μόνο αρνητικό είναι ότι μάλλον την έχει ψιλοκαβαλήσει ....


καλα ποιος απο τους νεους δεν εχει καβαλησει το καλαμι σε αυτη την ομαδα... Βασιλο, Μπουρου, Σοφο..

μια χαρα ειναι ο Τεοντοσιτς και με τον Παπαλουκα διπλα θα γινει καλυτερος.
Η αληθεια ειναι οτι πασαρει καλα..
Αρκει απο δω και περα να μαθει να χειριζεται καλυτερα την μπαλα να δυναμωσει την μεση του για να αποκτησει πιο γρηγορα γυρισματα και με τον καιρο θα μαθει να ελεγχει ολο και καλυτερα τον ρυθμο του παιχνιδιου.
Σχολιο εμενα στα 5' που επαιξε ο Σλουκας μου φανηκε πιο γρηγορος στις κινησεις του σωματος απο τον Τεοντοσιτς για αυτο μ κανε εντυπωση
kotzito
Ρε παιδια,μην παραβλεπουμε το γεγονος οτι ο Μιλος ειναι ακομα 21 ετων,δεν εχει παρα πολλες εμπειριες και αυτο που ανεφεραν πολλοι,δηλαδη οτι ξαφνικα το μεγαλο βημα,οπως εκανε και ο Σλουκας δηλαδη.Σιγουρα δεν ειναι πενταδατος παικτης και σουπερ σκορερ,αλλα με τον Παπαλουκα διπλα του με τον οποιο μοιαζει και στο στυλ,θα αποκομισει πολλες εμπειριες.Μην ξεχνατε οτι σε 3 χρονια που ληγει το συμβολαιο του Παπαλουκα θα ειναι ηδη 34 χρονων και λογικα δεν θα μπορει να παιζει στο ιδιο καλο επιπεδο με τωρα οποτε ο ρολος του Μιλος θα αναβαθμιστει.


Επισης σε φιλικο σημερα Ολυμπιακος-Αιγαλεω 71-71 χωρις να παιζουν οι Παπαλουκας,Γκριρ,Μπουρουσης,Τσιλντρες,Σχορ
τσανιτης,Ερτσεγκ και Τεοντοσιτς.
a bullet for your head
QUOTE(qspock @ Oct 14 2008, 21:58 ) *
Αυτο που επισης δεν καταλαβαινω ειναι η φραση "επενδυση στο μελλον" οσον αφορα εναν ξενο παιχτη. Να ηταν κανας ελληνας φερελπις να πω μπραβο... Σερβος ειναι ρε παιδια. Και ο Μπλακνει ηταν αμερικανος. Γιατι προτιμηθηκε ο Σερβος?
Επηδη ηταν νεοτερος? Γιατι δεν προτιμηθηκε απλα ο καλυτερος? Αφου δεν μιλαμε για κανα πολυετες συμβολαιο, 2-3 χρονακια ειναι και ο Μπκλακνει θα τα εβγαζε ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Η μηπως ελπιζουν να λαμψει ο Τεοντοσιτς τοσο που να τον μοσχοπουλησουν μετα? Γιατι οι αφοι Αγγελοπουλοι δεν εδειξαν οτι τους ενδιαφερει να βγαλουν χρηματα, αλλα να βαλουν...

Γι'αυτο λεω πως η προτιμιση του Τεοντοσιτς ειναι ανεξηγητη.

O Tεοντοσιτς,ειναι ομολογουμενως ενας παικτης με πολυ μεγαλη προοπτικη..Σε παρουσα φαση μπορει να ανταποκριθει ικανοποιητικα σε ρολους κ στον μελλον να πρωταγωνιστησει.Το σκεπτικο που προφανως κυριαρχησε,ηταν να υπαρξει ''ελευθερος χωρος'' για τον Τεοντοσιτς,ωστε να καλυπτει με καλο χρονο συμμετοχης,τον Παπαλουκα,οποτε συν τις προσθηκες που υπηρξαν,θα επρεπε να ''αποσυμφωρηθει'' η θεση απ τον Μπλακνει..Το σκεπτικο εχει βαση κ λογικη.Απ την αλλη,επειδη ο ΟΣΦΠ,προσπαθει να ''χτυπα'' οτι καλυτερο κυκλοφορει απ την συγκεκριμμενη αγορα(Περσι ο Τεοντοσιτς,φετος ο Ερτζενγκ),θελει να δημιουργει ιδανικες συνθηκες ωστε να πιασουν αυτου του τυπου οι ''επενδυσεις'',ωστε χρονο με τον χρονο,ο ΟΣΦΠ,να γινεται οτι πιο ελκυστικο για ολα αυτα τα μεγαλα ταλεντα,και εκτος βεβαια κ απ την μεγαλη οικονομικη επιφανεια της διοικησης..Οποτε σαν παρα πολυ καλος ''πελατης'' ο ΟΣΦΠ,θα αποκτησει μελλοντικα τον 1ο λογο..
saou
Πραγματικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση περί Τεόντοσιτς (και Μπλάκνευ).

Παρόλο που το θέμα έχει αναπτυχθεί σε βάθος, θα πω και γω την άποψή μου. Η αλήθεια είναι ότι ο Μουμου αποτελεί συμπάθεια, αλλά ξέχωρα απ'αυτό, αποτέλεσε εγγύηση καθόλη τη διάρκεια του δεύτερου μισού της περυσινής περιόδου. Η σταθερότητά του ήταν μνημειώδης. Και σίγουρα αυτή τη στιγμή αποτελεί πιο σίγουρη επιλογή από τον Τεόντοσιτς. Πιστεύω ότι αν υπήρχε η δυνατότητα με τις θέσεις ξένων ο Γιαννάκης θα τον κρατούσε με τα χίλια.

Αντ'αυτού επιλέχθηκε το σερβάκι. Η αλήθεια είναι ότι δεν με τρελαίνει σαν παίκτης, πιθανότατα λόγω της έλλειψης εκρηκτικότητας και γενικότερα αθλητικών προσόντων. Από την άλλη όμως δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το κοφτερό μυαλό του, καθώς και την καλώς εννοούμενη μαγκιά του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Υπήρξαν ματς όπου εδωσε τα ρέστα του (Σιένα εκτός όπου κουμάνταρε μόνος του την ομάδα ελλείψη Γκριρ, ΤΣΣΚΑ εντός, ΠΑΟ εκτός), υπήρξαν και άλλες στιγμές που η μαγκιά εκφράστηκε με τον ανώριμο-λάθος τρόπο που μας έκανε να θυμηθούμε και την ηλικία του, ειδικότερα επί Πίνι όταν προσπαθούσε μάταια να γίνει ήρωας σε κάθε ματς. Νομίζω πάντως ότι το πρόσημο ήταν θετικό γι αυτόν συνολικά στη χρονιά.

Αν αποφάσιζα εγώ, ίσως και να κράταγα το Μπλάκνευ. Το γεγονός ότι ο Γιαννάκης ο οποίος αποδεδειγμένα λάτρευε τον Μουμου επέλεξε να πορευτεί με το Μίλος πιθανότατα σημαίνει ότι διακρίνει σε αυτόν μια επαρκή λύση για το τώρα και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον αν σφυρηλατηθεί σωστά μέσα από μια δεύτερη χρονιά πρωταθλητισμού και έχοντας δίπλα του πλέον τον κορυφαίο Ευρωπαίο play maker αλλά και ένα σούπερ ρόστερ. Δε νομίζω δηλ ότι ο δράκος θα ρίσκαρε το παρόν για να ετοιμάσει έναν παίκτη για 1-2 χρόνια μετά. Και σίγουρα δε χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί στην κριτική μαζί του, και ας θυμηθούμε όπως πολύ σωστά επισήμανε ο φίλος παραπάνω που βρίσκονταν άλλοι κι άλλοι στην αντίστοιχη ηλικία.
benchwarmer
Πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα...

Κι εγω ειμουν υπερ του να μεινει ο Μουμου, οχι ομως αντι του Τεοντοσιτς αλλα του να μην αποκτηθει αλλος παικτης (Χαλπεριν).

Οσον αφορα τα υπερ και τα κατα του καθενος, τα ειπατε οι προηγουμενοι και με το παραπανω..
Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι ο Γιαννακης (με ολη την λατρεια που εχει, και δικαιολογημενα, για τον Μπλακνει) αποφασισε να τον θυσιασει υπερ του Τεοντοσιτς. Και περα απο ολα τα υπολοιπα, πιστευω οτι βλεπει σε αυτον κομματια του δικου του παικτικου εαυτου.. Κατι το παθος του, οι βουτιες του για επιθετικα, τα αψυχολογητα σουτ ωρες ωρες, ακομα και το κλαμμενο υφακι και το μαλλι, μοιαζουν παρα πολυ στον Γιαννακη. Οποτε ενας λογος παραπανω να θελει να δουλεψει μαζι του, φτιαχνοντας μια καλυτερη εκδοση του εαυτου του...
rankin
QUOTE(benchwarmer @ Oct 16 2008, 00:51 ) *
Κι εγω ειμουν υπερ του να μεινει ο Μουμου, οχι ομως αντι του Τεοντοσιτς αλλα του να μην αποκτηθει αλλος παικτης (Χαλπεριν).


Εγώ αντιθέτως δεν συμφωνώ tongue.gif
Ο Μούμου είναι ένας, αν μη τι άλλο, καλός και σταθερός παίχτης, που υστερεί όμως σε ύψος και αυτό ο Ολυμπιακός ήθελε να πάψει να το πληρώνει αυτό, σε άμυνα και επίθεση..
Ο Χάλπεριν αντιθέτως είναι επίσης ένας καλός και σταθερός παίχτης, είναι σαφώς νεότερος, έχει καλύτερα σωματικά προσόντα, καλύτερο μακρινό σουτ, είναι ψημένος σε μεγάλα παιχνίδια, και είναι ο ηγέτης της εθνικής Ισραήλ... Σύντομα θα δείξει την αξία του..
Mamuwalde
μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως γίνεται κουβέντα τεόντοσιτς vs μπλάκνεϊ !!!!

να θυμίσω ότι μόλις πέρσι αγοράσαμε το γιουγκάκι , ο οποίος έιναι 21 , με χρυσό under21 [και mvp] , βασικός στην εθνική του πλέον , με συμβόλαιο 4 ετών ακόμα [με το φετινό] . είναι δυνατόν να συζητάμε αν θα έπρεπε να μείνει ή να πάρει ευκαιρίες ?? huh.gif είναι αυτονόητο ότι σε 1,2 χρόνια η ομάδα θα ΞΕΚΙΝΑΕΙ από αυτόν [εκτός σημαντικού απροόπτου , χτύπα ξύλο] . θεωρείται ίσως ο καλύτερος νέος πλέι στην ευρώπη [μαζί με το ρούμπιο] αν και λίγο μεγαλύτερος .

εάν αυτόν τον παίκτη δεν τον υπολογίζεις για βασικό μέλος της ομάδας σου είσαι αυτόχειρας shot.gif .

ο μουμου ήταν καλός χρυσός και άγιος , αλλά 32 και στο πρώτο μισό της περσινής περιόδου δεν έπαιζε οπότε και ήτανε αρκετά φρέσκος προς στο τέλος . εδώ είχαμε αφήσει τον έντνι στα 32 γιατί ήτανε μεγάλος και θα μας λείψει ο μούμου ? χώρια που πέραν της εμπειρίας του δεν υπερτερεί σε τεχνικά στοιχεία του μίλος .

και πέρα από τα ατομικά χαρακτηρηστικά τους , ο ολυμπιακός με παπαλουκά στη σύνθεσή του έχει το περιθώριο να δίνει στο "μικρό τεό" πολύ χρόνο χωρίς να ρισκάρει πολλά . αν δεν επενδύσουμε τώρα σε τέτοιους παίκτες πότε θα το κάνουμε ?

τέλος σκεφτείτε πάλι : τι είχε κάνει ο παπαλουκάς [έβγαινε MVP στην Α2 με τη Δάφνη] , ο ΔΔ [διέπρεπε ... στον ηρακλή] , ο σπανούλης [διέπρεπε ... με το Μαρούσι] , ο πλάνινιτς [διέπρεπε .. στην τσιμπόνα], o jasikevicius [ακόμα στο merryland ήτανε !! ] στην τρυφερή ηλικία των 21 ...

i rest my case cool.gif
Anaz
QUOTE
χώρια που πέραν της εμπειρίας του δεν υπερτερεί σε τεχνικά στοιχεία του μίλος .
E ενταξει..Σε αυτο δεν εχεις δικιο.. Αμυνα, σουτ και χειρισμό ειναι πολυ καλυτερος ο Μουμου!! Ο μικρος αυτη τη στιγμή υπερτερει σε υψος και πασα.
Air Kef
Και όταν λες εμπειρία,φαντάζομαι οτι πάνε και όλα τα συννημένα μαζί της,όπως ηρεμία,διαύγεια το πότε πρέπει να παρει το σουτ ή να δώσει πάσα,ψυχραιμία κτλ..tongue.gif

Αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση,δν θυμαμαι πιο μέλος το έιπε,ήταν η συγκριση Γιαννάκη-Τεοντόσιτς.Πραγματικά ενδιαφέρουσα!
Mamuwalde
δεν είπα ότι είναι άχρηστος ο μουμου αλλά νομίζω ότι τα θετικά χαρακτηρηστικά του δεν είναι τόσο σημαντικότερα από του Τεο Jr. και λόγω ηλικίας τα χαρακτηρηστικά αυτά θα μειώνονται [πιο αργός=>χειρότερη άμυνα κλπ] . αντιθέτως του μικρού που μόνο καλύτερος μπορεί να γίνεται .

δεν ξέρω αν ο γιαννάκης τον βλέπει "όμοιό του" . σίγουρα όμως θα έιναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και ο γιαννάκης μου δίνει την εντύπωση ότι τον πιστεύει πολύ . κατεμέ ο χαλπερίν δεν έιναι σε θέση να παίζει ως άσσος [λόγω προσόντων] άρα όταν δεν είναι στο παρκέ ο Τεο Sr πρέπει να έχουμε τρόπο να ελέγχουμε το παιχνίδι . αρκεί να μην ξαναδώ τον γκριρ στον άσσο να μην τη δίνει από το δεξί στ'αριστερό ...
tzagasdog
καλη επιτυχια στην ομαδα μας για σημερα
ironman
μαλλον δεν παιζει ο μπουρουσης σημερα..
προβλημα με το δοντι του..
sacarame
QUOTE(ironman @ Oct 18 2008, 15:35 ) *
μαλλον δεν παιζει ο μπουρουσης σημερα..
προβλημα με το δοντι του..



Δεν κάνεις πλάκα,έτσι??Αν δεν παίξει ο γιάνναρος μπορεί να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα,μιας και από ότι φαίνεται ούτε ο Σόφο θα αγωνιστεί,μιας και δεν έχει κάνει ολόκληρη προπόνηση μέσα στην βδομάδα.Βέβαια ούτε ο Αρης έχει τρομερή γραμμή ψηλών,αλλά σίγουρα η παρουσία του Μπουρούση είναι πολύτιμη.Θέλω να πιστεύω ότι θα σφίξει τα δόντια(στην κυριολεξία laugh.gif ) και θα αγωνιστεί.
thrylos7
Ανυπομονώ για το ματς... Να δούμε λίγο και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Μετά από όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε τον τελευταίο καιρό, το συγκεκριμένο ματς, που είναι και το πιο εμπορικό της αγωνιστικής μου φαίνεται κάτι σαν τελικός Ευρωλίγκας...
rchos
αλλαξανε οι παγκοι στο σεφ! 77.gif 77.gif
ζουμε μεγαλες στιγμες.οι πορτοκαλοι καρεκλες λαικης εφυγαν!


το παρκε ποτε θα αλλαξει?παντως με αυτο οπως ειναι ευρωλιγκα δεν παιζουμε αφου λειπουν οι κυκλοι κατω απο τα καλαθια!
tzagasdog
πως παει το ματς ρε παιδια μιας και δεν μπορω να το δω γιατι λειπω.
Ασχετο κανα καλο λινκ μια Media Player για ΑΝΤ1 live streaming παιζει?
Pierce
Φερτε τον Πινι πισω!


ΥΓ: Δεν κανω πλακα. Ενα τετοιο απιστευτο ροστερ ειναι κριμα να βαζει 8 ποντους σε ενα δεκαλεπτο και να παλευει να φτασει τους 65 ποντους . Και θα το κανει πολλες φορες μεσα στην χρονια δυστυχως. Αυτη ειναι η αποψη ενος ουδετερου peace.gif
lakersdynasty
Hταν 22-22 και ο ΟΣΦΠ εκλεισε το ημιχρονο με σερι 10-2.

Συνεπως 32-24.

Εγω πιστευω οτι περα απο αυτα που ειπε και ο Πιρς, ο Αρης εχασε την ευκαιρια να παρει ενα ψυχολογικο αβανταζ στο ημιχρονο απο εδω και περα ο ΟΣΦΠ και να μη πιαξει καλα με ενα δυο ξεσπασματα θα το τελειωσει το παιχνιδι.
thrylos7
QUOTE
Και θα το κανει πολλες φορες μεσα στην χρονια δυστυχως.


Στον Ολυμπιακό αναφέρεσαι, ή στην Ολύμπια; tongue.gif

Έβγαλες αυτό το συμπέρασμα στο μοναδικό ίσως αγώνα που δε θα μπορούσες να το κάνεις... Εξαιρετική η άμυνα του Ματσόν και όσο ανώτερος κι αν είναι σε υλικό ο Ολυμπιακός, σ' αυτό το σημείο της χρονιάς δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό και να παίζει στο 100%, δίχως να εξαρτάται από την άμυνα και τον αντιπάλο γενικότερα που έχει ν' αντιμετωπίσει...

Ούτως ή άλλως, η χαμηλή παραγωγικότητα φαίνεται μόνο στο 1ο δεκάλεπτο. wink.gif

Όσο για τον Πίνι, αυτό ναι, μπορώ να το δεχθώ ότι δεν είναι πλάκα κι έχει βάση. Όχι λόγω Γιαννάκη, αλλά λόγω Πίνι, αφού μιλάμε για γεμάτο ρόστερ, με παίκτες σταρ, δυο εξ' αυτών πολύ δημιουργικούς και ικανούς να οδηγήσουν την ομάδα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Pierce
θεου θελοντος εδω θα ειμαστε να το δουμε αν εφταιγε ο Ματσον, ή θα φταιει ο καθε Ματσον
Οκ ισως ειναι σχετικα νωρις για να κρινω την ομαδα και μακαρι να βγω ψευτης!
Ωστοσο απο το συγκεκριμενο ροστερ εγω σαν φιλαθλος περιμενω τρελα πραγματα και δεν ειμαι καθολου σιγουρος αν ο Γιαννακης μπορει να τα κανει. Σε καμια περιπτωση παντως καλυτερα απο τον Πινχας
thanos1311983
QUOTE(pierce21 @ Oct 18 2008, 20:46 ) *
θεου θελοντος εδω θα ειμαστε να το δουμε αν εφταιγε ο Ματσον, ή θα φταιει ο καθε Ματσον
Οκ ισως ειναι σχετικα νωρις για να κρινω την ομαδα και μακαρι να βγω ψευτης!
Ωστοσο απο το συγκεκριμενο ροστερ εγω σαν φιλαθλος περιμενω τρελα πραγματα και δεν ειμαι καθολου σιγουρος αν ο Γιαννακης μπορει να τα κανει. Σε καμια περιπτωση παντως καλυτερα απο τον Πινχας

τον ειδαμε κ τον πινχας πως τα καταφερε.....εδω πηγε να καταστρεψει ενα σωρο παικτες...αν εχουμε πιθανοτητες να δουμε κατι απο τον ολυμπιακο ειναι μονο με το υπαρχον προπονητικο επιτελειο...χιλιες φορες Γιαννακης λοιπον
saou
Πρώτα πρώτα μην είστε καθόλου σίγουροι ότι με τον Πίνι στον πάγκο θα είχαμε αυτό το ρόστερ... Ειδικά πχ ο Παπαλουκάς δε νομίζω να μας έκανε την τιμή, και ας τσέπωνε λεφτά και για τα δισέγγονά του. Επιφυλάξεις έχω και για τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα που αφίχθησαν φέτος, Βούισιτς-Τσίλντρες-Χαλπερίν κτλ. Άλλο πράγμα να σε πλησιάζει ο Γιαννάκης με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και πλάνο στο μυαλό του και άλλο ένας χοντρός χωρατατζής. Ας μην προτρέχουμε λοιπόν...

...αλλά είναι αλήθεια ότι όσο ανέτοιμος και αν είσαι και όσο καλή άμυνα και αν έπαιξε ο Άρης, για μεγάλο διάστημα σήμερα παίξαμε κακό μπάσκετ, ώντας ανέμπνευστοι και πολύ προβλέψιμοι στην επίθεση πηγαίνοντας συνέχεια σε μεγάλες επιθέσεις και δίχως καμία διάθεση για το απρόβλεπτο. Υπήρξαν και κάποιες άλλες επιλογές του δράκου που με ξάφνιασαν, όταν για παράδειγμα άλλαξε το Γκριρ ο οποίος μόλις είχε ξεκολλήσει την ομάδα με 5-6 μαζεμένους πόντους... Σίγουρα δεν ήταν παιχνίδι για όσκαρ αλλά αφού κάναμε τη δουλειά μας δεν υφίσταται λόγος υπερβολικής γκρίνιας.

ΥΓ.1 Από τα παραδοσιακά (άθλια) πυκνά διχτάκια του ΣΕΦ περάσαμε στο άλλο άκρο? Υπήρχαν στιγμές που καλά καλά δε διέκρινες αν μπήκε η μπάλα ή αν έγινε airball..

YΓ.2 Ο Σόφο δηλ τώρα είναι αδυνατισμένος? Καλύτερα τον περίμενα...

ΥΓ.3 Ο Πρίντεζης τείνει να γίνει ο νέος Κακιούζης. Εξαιρετική κίνηση χωρίς τη μπάλα με αποτέλεσμα 10+ πόντοι, όλοι σχεδόν από τελειωματα

thrylos7
QUOTE
θεου θελοντος εδω θα ειμαστε να το δουμε αν εφταιγε ο Ματσον, ή θα φταιει ο καθε Ματσον
Οκ ισως ειναι σχετικα νωρις για να κρινω την ομαδα και μακαρι να βγω ψευτης!
Ωστοσο απο το συγκεκριμενο ροστερ εγω σαν φιλαθλος περιμενω τρελα πραγματα και δεν ειμαι καθολου σιγουρος αν ο Γιαννακης μπορει να τα κανει. Σε καμια περιπτωση παντως καλυτερα απο τον Πινχας


Καλά όλα τ' άλλα, αλλά να συγκρίνεις τον Ματσόν με τον κάθε Ματσόν; tongue.gif

Τα τρελά πράγματα είναι πολύ νωρίς να συμβούν... Εννοώ σε διάρκεια σε ένα παιχνίδι. Υπάρχουν οι προφανείς λόγοι γι' αυτό.

Αλλά με το ρόστερ αυτό, ακόμη κι ο Μπάμπης Τεννές δε θα είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τους 65 πόντους... tongue.gif

Τώρα το αν ο Γιαννάκης θα καταφέρει να πάρει το 100% από αυτό, ή αν ο Πίνι θα ταίριαζε καλύτερα είναι ένα θέμα. Σε θεωρητικό επίπεδο ασφαλώς, αφού δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να έχουν μείνει ανικανοποίητοι από τον Γιαννάκη και να έχουν νοσταλγήσει τον Γκέρσον.
Pierce
QUOTE (thrylos7 @ Oct 18 2008, 20:09 ) *
Τώρα το αν ο Γιαννάκης θα καταφέρει να πάρει το 100% από αυτό, ή αν ο Πίνι θα ταίριαζε καλύτερα είναι ένα θέμα. Σε θεωρητικό επίπεδο ασφαλώς, αφού δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να έχουν μείνει ανικανοποίητοι από τον Γιαννάκη και να έχουν νοσταλγήσει τον Γκέρσον.

Οπαδος του ολυμπιακου; Δυσκολα. Γιατι στοχος ειναι η κουπα και τον καταλαβαινω απολυτα. Δεν ειναι τοσο τραγικη ομαδα αλλα σιγουρα οι προσδοκιες ειναι παραπανω. Ο ουδετερος που τον νοιαζει μονο να δει ωραιο-γρηγορο κλπ μπασκετ; Μπορει....
Αλλα γενικως μην κολλατε στο ονομα του Γκερσον. Αυτος ειναι το πιο χειροπιαστο παραδειγμα γιατι ηταν πριν στην ομαδα και αυτος ειναι ο λογος που αναφερθηκα σε αυτον . smile.gif
tzagasdog
ρε αφηστε τον ταβερνιαρη ησυχο μια χαρα ειμαστε χωρις αυτον
kseplenhs
δυστυχώς η ομάδα δείχνει οτι έχει επιθετικό πρόβλημα...δεν θέλω να το εξειδικέυσω στο τι φταίει αλλά το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται είναι αυτό...και στην τελική δεν γίνεται μια ομάδα να ΜΗΝ έχει παίχτες-σκόρερ ή να ΜΗΝ έχει αυτοματισμούς για παράδειγμα και να βάζει 100+ πόντούς σε κάθε παιχνίδι.επομένως το τί ακριβώς φταίει για αυτό το επιθετικό πρόβλημα που παρουσιάζεται απο πέρυσι με το που ανέλαβε ο γιαννάκης,μέχρι τώρα,περιμένω να το δώ στην πορεία....

δεν ξέρω αλλά αυτή η επιθετική δυστοκία λές και έχει περάσει με ένεση στην κρίση μου όποτε βλέπω ομάδες του γιαννάκη.και η εθνική όταν δεν πήγαινε καλά το παιχνίδι δεν στάυρωνε ούτε βολή αλλά και στον ολυμπιακό απο την τόση υπομονή και την προτίμηση στο σετ παιχνίδι ή θα μας μείνει η μπάλα στα χέρια ή θα την πετάξουμε απο τα 8 μέτρα...

γενικά δεν θέλω να ξαναδώ το περσυνό εργο που ήρθε η τσσκα και έκανε πλάκα με την άμυνά της στον ολυμπιακό,απλά ανεβάζοντας την ένταση των αμυντικών κινήσεών της στα τελευταία των 24ρων δευτερολέπτων της κάθε επίθεσης του ολυμπιακού.

ελπίζω να γίνει κάτι τουλάχιστον αυτή η ομάδα να βγάζει περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο...ακόμα και στις οργανωμένες επιθέσεις της....

tzagasdog
κανα site με φασεις (video) υπαρχει?
Mamuwalde
ώρες ώρες δεν παίζεστε με τίποτα . δεν έχετε κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνετε από την προπονητολογία ?

δεν έχουμε παίξει καν 2 παιχνίδια με πλήρη σύνθεση και βγάλατε συμπέρασμα αν κάνουν οι παίκτες ή ο προπονητής !!!!! shot.gif

εμφανώς δεν έχουμε ρυθμό ακόμα [και μάλλον θα αργήσουμε, σε αυτό είμαι λίγο απαισιόδοξος] . θα διαφωνήσω ότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια . εγώ έβλεπα πολλή διάθεση και προσπάθεια αλλά υπάρχει εμφανέστατη έλλειψη συνοχής . κακά τα ψέματα έιμαστε για 4η σερί χρονιά μια ολοκαίνουρια ομάδα και νομίζω για κάποιους μήνες ακόμα θα δυσκολευόμαστε να παίζουμε ακόμα και 5 λεπτά στρωτού μπάσκετ .

δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί ο πρίντεζης βάζει τους πόντους του . κάνει απλούστατα τα βασικά αλλά είναι πλήρως συγκεντρωμένος σε αυτά . οι υπόλοιποι μου δίνουν την αίσθηση ότι [λόγω των μεγάλων προσδοκιών] θέλουν να κάνουν κάτι απίθανα πράγματα , να παίξουνε και την τριγωνική επίθεση , να κάνουν και 2 κωλοτούμπες στον αέρα .

2 παραδείγματα μόνο : ο παπαλουκάς έχασε-πούλησε 3 φορές τη μπάλα μόνος του προσπαθώντας να σημαδέψει δεν ξέρω κι εγώ ποιον . ενώ ο βασιλόπουλος μου φαίνεται τόσο αγχωμένος λες και κάθε προσπάθεια που παίρνει θα βαθμολογηθεί

αντιθέτως ο τσίλντρες έπαιρνε επιθέσεις μόνο όταν ήταν σίγουρος , ήρεμα και απλά έβγαλε 19 πόντους με πολύ καλά στατιστικα

γενικά έχω την εντύπωση ότι πρέπει να απλοποιήσουμε λίγο το παιχνίδι μας . έχουμε πολλά επιθετικά όπλα για να μένει η μπάλα στα χέρια του γκριρ ή του βασιλόπουλου στα 20'' και να σκοτώνουμε επιθέσεις . ας κάνουμε τα πιο απλά πρώτα όπως το να δώσουμε καμιά πάσα στον Βούισιτς , που αν δεν τον ήξερες θα νόμιζες ότι είναι κανας χαμάλης πολυτελείας .

σίγουρα παίζαμε και με ομάδα ματσόν , οπότε δε θα βρίσκαμε ούτε ανοιχτό γήπεδο αλλά ούτε και γρήγορο παιχνίδι θα γινόταν . βλεποντας και τα στατιστικά στο τέλος νομίζω ότι κερδίσαμε γιατί απλά έχουμε καλύτερους παίκτες => πιο εύστοχους .

νομίζω ότι γι'αυτό το λόγο θα κερδίζουμε και χρόνο μέχρι να γίνουμε Ομάδα . απλά έχουμε πάρα πολλούς και καλούς πάικτες για να ξεμπερδεύουμε χωρίς πολλή δυσκολία ακόμα και τον Άρη . στην ευρώπη τώρα δεν ξέρω αν θα φτάσει αυτό για να χτυπήσουμε πρωτιά στον όμιλο αλλά είναι νωρίς για εκεί .

υπομονή και μην τρελαίνεστε ακόμα οκτώβρης είναι

υγ: λίγη γκρίνια μάλλον οφείλεται στο ότι έπαιζε πιο πριν ο ΠΑΟ . κι όποιος είδε τους νέους του πάικτες να παίζουν τόσο αβίαστα και στρωτά , ε σε πιάνει μια ζήλεια είναι αλήθεια rolleyes.gif
sihainas
Γενικά τον τελευταίο καιρό η ομάδα δέχεται έναν εντελώς άκυρο πόλεμο... πρώτα ήταν ο Τεόντοσιτς ο οποίος έκανε ένα σχετικά μέτριο (ούτε καν κακό) ματς και βγήκαν πολλοί και λέγανε ότι πρέπει να τον διώξουμε blink.gif ohmy.gif Και τώρα δεν μας κάνει ο Γιαννάκης επειδή η ομάδα δεν έριξε 100άρα στον Άρη στο 2ο ματς το οποίο ήταν και χωρίς κόσμο...και με τους Σόφο/Βουισιτς να έρχονται από τραυματισμό και χωρίς τον Μπουρούση...

Λίγο ηρεμία ρε παιδιά...ή όπως λέει και ο κόουτς...υπομονή... στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δέσει η ομάδα...και αν είναι δυνατόν στο μεταξύ να παίρνει τα αποτελέσματα... το θέαμα δεν έχει καμία απολύτως σημασία αυτή τη στιγμή.
modernam
ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΧΟΥΜΕ.
ΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΤΟΣΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ... ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ (ΤΟ 74 - 57 ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ).
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 80 - 50.
thrylos7
Ρε guys, calm down... μια υπόθεση έγινε, σε φιλολογικό στυλ (όπως πχ γίνονται συνεχώς στο υποφόρουμ του ΝΒΑ), δεν γίνεται καμιά επίθεση στο Γιαννάκη και πουθενά αλλού. Αν κάποιος πιστεύει ότι ο Πίνι και ο κάθε Πίνι (καλό δίδυμο με τον κάθε Ματσόν θα κάνει αυτός tongue.gif ) θα ήταν καλύτερος από τον Γιαννάκη στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή, όπως πχ θα πίστευε ότι οι Λέικερς πρέπει να παίξουν με πλέι μέικερ (λέμε τώρα! biggrin.gif ) τον Όντομ δε σημαίνει ότι ασχολείται με προπονητολογία, με σενάρια, είναι κακοπροαίρετος, ή οτιδήποτε άλλο. Μπασκετική συζήτηση γίνεται κι αυτό είναι το πρώτο μέλημα, άσχετα αν αυτή μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά με μια πιο ...δημοσιογραφική ερμηνεία.


edit: modernam, γενικά αποφεύγονται τα κεφαλαία γράμματα.
SlobodaN
Όσον αφορά το σημερινό ματς..

Στα θετικά σημειώνεται η αισθητή βελτίωση του Χαλπερίν που δείχνει να αρχίζει να καταλαβαίνει το ρόλο του και να μπαίνει στο κλίμα του rotation σιγά σιγά..

Ο Πρίντεζης είναι 100% βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι και φαίνεται ότι έχει δουλέψει πολύ και την τρίπλα, και τα ποσταρίσματα στη ρακέτα.

Ο Γκριρ απελευθερωμένος μεστός και ουσιαστικός. Πιέζει σε όλο το γήπεδο δείγμα της όρεξης του να προσφέρει πολλά φέτος.

Βγάλαμε κάποιους αυτοματισμούς που δεν τους βλέπαμε πέρσι..

Η ομάδα γενικότερα σου βγάζει μία εμπειρία η οποία συνεπάγεται με μία ασφάλεια ότι ακόμα και σε νεκρά διαστήματα υπάρχουν 2-3 παίχτες έμπεροι να δώσουν σκορ και να ανεβεί η διαφορά.

Στα αρνητικά,

Χρειαζόμαστε περισσότερους αυτοματισμούς,

Τεόντοσιτς και Βασιλόπουλος πολλές φορές ενεργούν επιπόλαια επιθετικά στο παρκέ και στην Ευρωλίγκα αυτά τα λάθη στοιχίζουν παιχνίδια ολόκληρα.

Ο Σόφο υποτίθεται ότι αδυνάτησε?

Ο afro.gif διστάζει στο μακρινό. Και διστάζει πολύ.. Πρέπει να απελευθερωθεί σε αυτό γιατί και το έχει και θα χρειαστεί πολλές φορές φέτος.
modernam
και κάτι άλλο.
τι γίνεται με Πελεκάνο και Βασιλόπουλο?
τι προηγούμενη βδομάδα ο Μιχάλης έβγαλε μάτια και σήμερα έπαιξε 1,5 λεπτό.
ο Παναγιώτης έκανε δέυτερο τραγικό παιχνίδι παίζοντας σήμερα 22 λεπτα με 3 πόντους.
Mamuwalde
ο ρόλος του πελεκάνου για μένα έιναι μεγάλο μυστήριο . πραγματικά δεν έχω ιδέα τι ακριβώς θα παίζει . δε μου φαίνεται καθόλου παράξενο να συνεχιστεί αυτό το μέσα έξω ανάλογα πως του κάθεται το ματς .

ο βασιλόπουλος απ'την άλλη υπολογίζεται πολύ περισσότερο αλλά μου φάινεται τρομερά αγχωμένος . έπιανε την μπάλα και σου έδινε την αίσθηση ότι θα κάνει λάθος ... αμέσως όμως ... ίσως πρέπει κι αυτός να αρχίσει πάλι από τα βασικά γιατί ξεχειλίζει από προσπάθεια αλλά είναι τρομερά αντιπαραγωγικός [το σχόλιο πάει και λόγω του ότι έτσι ακριβώς τελείωσε την προηγούμενη χρονιά και τη συνεχίζει τώρα]

γενικά νομίζω όμως ότι οι ρόλοι για πολλούς δεν είναι ξεκάθαροι ακόμα , πράγμα λογικό . όσο πιο πολλά ματς παίζουμε σερί τόσο θα βελτιωνόμαστε και θα βλέπουμε και πιο ξεκάθαρα τα πράγματα . είμαι απόλυτα σίγουρος γι'αυτό .
vastravoud
Με δεδομένο ότι υπάρχει ο Τσίλντρες, αλλά και άλλοι 5 καθαρόαιμοι ψηλοί, ο ρόλος του Βασιλόπουλου νομίζω θα είναι αισθητά περιορισμένος φέτος
modernam
και όμως ο Βασιλόπουλος ήταν και σήμερα στη πεντάδα των παιχτών με χρόνο πάνω από 20 λεπτα
τσιλντρες 30
βουισιτς 26
παπαλουκας 23
βασιλόπουλος 22
γκριρ 20
...
vastravoud
Σαφώς, διότι έλειπε ο Μπουρούσης και ο Σοφοκλής δεν έπαιξε πολύ!
kseplenhs
παιδιά οταν επισημαίνουμε ένα αρνητικό στοιχείο της ομάδας που πίθανόν να οφείλεται στον γιαννάκη(το "πιθανόν" για μένα είναι "σίγουρα" αφού απο τη στιγμή που ήρθε ο γιαννάκης στον ολυμπιακό,τα άσχημά του παιχνίδια είναι σχεδόν παρομοιότυπα με τα άσχημα παιχνίδια της εθνικής.τόσο παρομοιότυπα που αδυνατώ να πιστέψω πως είναι διαβολική σύμπτωση),δεν ισχύει ούτε οτι θέλουμε τον γκέρσον πίσω(που για μένα απομυθοποιήθηκε πλήρως στον ολυμπιακό) ούτε οτι αμφισβητούμε την αξία του γιαννάκη σαν προπονητή....

αξακολουθώ να πιστεύω πως ο γιαννάκης είναι εκ των κορυφαίων προπονητών που θα μπορούσε να έχει ο ολυμπιακός και σίγουρα μπορεί να χτίσει την ομάδα σε πιο υγιείς βάσεις απο τους προκατόχους του.

απο την άλλη όμως όταν βλέπω την ομάδα σε ορισμένα σημεία να κάνει τα ίδια λάθη και ο αντίπαλος να έχει τον τρόπο να μας οδηγήσει σε αυτά,τότε αυτό είναι ένα σημείο που αξίζει κριτική.είναι τόσο σωστά δομημένο το φετινό ρόστερ(οτι και να μου λέτε,ο μάτσε πιστεύω οτι παραμένει τεράστια απώλεια.για τον υγειή μάτσε μιλάω και όχι αυτόν που κοροιδεύει),που ομάδες σαν τον φετινό άρη πρέπει να τους έχει για show-time....εκτος αν είδε κανείς κάτι συγκλονιστικό απο αυτόν τον άρη που δεν ύπέπεσε στην αντίληψή μου.αν ο άρης μείνει έτσι δεν παίζει σε καμιά περίπτωση να βγεί ευρωλίγκα....

το καλό σε αυτή την επιθετική κατα διαστήματα δυστοκία του ολυμπιακού είναι οτι υπάρχει ως αντίβαρο η άμυνα που παίζει που τον πνίγει τον αντίπαλο.αλλά και έτσι να γίνεται βλέπω να καταλήγουμε σε παιχνίδια σαν τον περσυνό 4ο τελικό με το πνεύμα του μάλκοβιτς να πλανάται και να γελάει περήφανα αφού μετά απο τόσα χρόνια βλέπει το μπάσκετ που θέσπισε να επανέρχεται δρυμίτερο...

και κάτι πρέπει να γίνει με τον σχορτσιανίτη...μόνο που τον είδα πάλι σήμερα μου ήρθε να βάλω τα κλάμματα....μήπως πρόκειται για καμμένο χαρτί τελικά??....
benchwarmer
Ο Σοφοκλης ειναι καλα.. Προς το παρον παντα. Σημερα κανονικα ηταν να μην παιξει, επαιξε μονο εξαιτιας της απουσιας του Μπουρουση. Το σιγουρο ειναι οτι αν δεν τα καταφερει και φετος με τον Γιαννακη, δεν υπαρχει πλεον ελπιδα. Αλλα ειμαι αισιοδοξος..

Για την ομαδα συμφωνω πανω κατω με οσα ειπωθηκαν.
Να προσθεσω κατι ακομα... Η αποψη η δικια μου, ειναι οτι υπαρχει μια αισθηση "υπεροχης" στους παικτες (απο κοσμο, ΜΜΕ, ισως προεδρους, σιγουρα οχι προπονητη) που πολλες φορες τους οδηγει στο να θελουν να παιξουν το "τελειο μπασκετ" και να χανουν την ουσια πολλες φορες.

Τελος παντων, περιμενουμε την Πεμπτη για να κρινουμε ακομα καλυτερα.
modernam
benchwarmer συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την "αίσθηση υπεροχής" που λες ότι υπάρχει στην ομάδα.

βλέπω όμως να μασ κάνει μόνο κακό, μιασ και για μια άλλη χρονιά μπαίνουμε υπερβολικά χαλαρά στα παιχνιδια.
λες και σκεφτόμαστε ότι έτσι η αλλιώς θα πάρουμε το παιχνίδι (κατι το οποίο μπορεί να ισχυεί).
όταν όμως χρειαστεί να παίξουμε με ασφυκτική πίεση, τότε θα τρέχουμε χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
γιατι για να κάνεισ κάτι καλά και σωστά πρέπει να το έχεισ ξανακάνει πολλές φορές πριν...

και βλέπουμε το Παναθηναικό¨"χωρίσ αυτή την άισθηση υπεροχήσ" να παίζει ασφυκτική άμυνα από το πρώτο λεπτό απένατι στον Κολλοσό ... με άμυνα σαν να μην υπάρχει άυριο (20 πόντουσ διαφορά στο 1ο δεκάλεπτο)

η αλήθεια βέβαια είναι ότι πρέπει πρώτα να δέσει η ομάδα στα βασικά και μετά να ξεκινήσει να ανεβάζει ρυθμούς.
kotzito
Ενα αλλο που παρατηρησα ειναι οτι σε καποιες φασεις η μπαλα κολλαει στην επιθεση και η τελειωνει η φαση με ατομικη προσπαθεια στη ληξη η με τριποντο υπο πιεση.Αυτο το φαινομενο ισως οφειλεται στον Γιαννακη,γιατι το ιδιο γινοταν και περσι συχνα με την Εθνικη.
vastravoud
QUOTE(benchwarmer @ Oct 19 2008, 01:31 ) *
Ο Σοφοκλης ειναι καλα.. Προς το παρον παντα. Σημερα κανονικα ηταν να μην παιξει, επαιξε μονο εξαιτιας της απουσιας του Μπουρουση. Το σιγουρο ειναι οτι αν δεν τα καταφερει και φετος με τον Γιαννακη, δεν υπαρχει πλεον ελπιδα. Αλλα ειμαι αισιοδοξος..


Εσύ δηλαδή τον είδες να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση;

Και μην ξεχνάμε ότι ολο το καλοκαίρι ήταν υπό αυστηρό έλεγχο στην Εθνική, και μετά κατευθείαν προετοιμασία με τον Ολυμπιακό.

Πάντως, θα έλεγα ότι ο μέσος φίλαθλος του Ολυμπιακού μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξος μετά τα πρώτα αυτά δείγματα γραφής. Θα γίνει σπουδαία σεζόν, με πολύ ωραίες μάχες, και προσωπική ευχή ειναι να μη δυναμιτιστεί το κλίμα από εφημερίδες και βρουν λαβές τα γνωστά ζώα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.