Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Charlotte Hornets
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
Charlotte Hornets




Click to view attachment


OM(K)G την πατήσαμε ή μήπως η συνέχεια προβλέπεται καLIN;


Click to view attachment


Άχα, καλό ε;


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 33-49

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Kemba Walker 17,3 - Mo Williams 17,2 - Al Jefferson 16,6
Ριμπάουντ: Al Jefferson 8,4 - Michael Kidd-Gilchrist 7,6 - Bismack Biyombo 6,4
Ασίστ: Mo Williams 6,0 - Kemba Walker 5,1 - Lance Stephenson 3,9
Κλεψίματα: Kemba Walker 1,4 - Marvin Williams 0,9 - Al Jefferson 0,7
Κοψίματα: Bismack Biyombo 1,5 - Al Jefferson 1,3 - Cody Zeller 0,8
Ευστοχία %: Bismack Biyombo .543 - Al Jefferson .481 - Michael Kidd-Gilchrist .465
Χρόνος συμμετοχής: Kemba Walker 34,2 - Mo Williams 30,8 - Al Jefferson 30,6

Πιθανή 5άδα:

Walker Lamb Batum

Zeller Al Jefferson


Πάγκος:
PG: Jeremy Lin, Brian Roberts, Aaron Harrison
SG: P.J. Hairston, Troy Daniels
SF: Marvin Williams, Michael Kidd-Gilchrist (τραυματίας, χάνει τη χρονιά)
PF: Frank Kaminsky, Tyler Hansbrough
C: Spencer Hawes

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Frank Kaminsky (#9, πρώτος γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Tyler Hansbrough (FA/Raptors), Jeremy Lin (FA/Lakers), Aaron Harrison (FA/undrafted), Sam Thompson (FA/undrafted), Jason Washburn (FA/Basic-Fit Brussels), Elliott Williams (ανανέωσε), Michael Kidd-Gilchrist (ανανέωσε), Spencer Hawes (ανταλλαγή από Clippers), Nicolas Batum (ανταλλαγή από Blazers), Jeremy Lamb (ανταλλαγή από OKC)

Έφυγαν: Lance Stephenson (με ανταλλαγή σε Clippers), Gerald Henderson (με ανταλλαγή σε Blazers), Noah Vonleh (με ανταλλαγή σε Blazers), Mo Williams (FA/Cavs), Jeffery Taylor (FA/Real Madrid), Jason Maxiell (FA/Κίνα)

Παρουσίαση ομάδας
Η ομάδα της Charlotte είχε μία απαγοητευτική χρονιά αν και στις αρχές τις περσινής σεζόν οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Η άμυνα αν και είχε μία μικρή πτώση παρέμεινε από τις κορυφαίες αλλά επιθετικά συνέχιζε να υπάρχει πρόβλημα. Ο Al Jefferson μετά από μία πολύ καλή πρώτη χρονιά έβγαλε τραυματισμούς και δεν είχε την ίδια απόδοση, η προσθήκη του Stephenson που υποτίθεται θα τους έδινε ένα ακόμη επιθετικό όπλο αποδείχθηκε πατάτα και το πρόβλημα της ομάδας να σουτάρει από τη γραμμή του τριπόντου συνέχιζε να παραμένει.

Το καλοκαίρι λοιπόν η ομάδα του Michael Jordan προσπάθησε να αλλάξει τη λογική με την οποία χτιζόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή το ρόστερ. Ο Lance Stephenson αποτέλεσε παρελθόν για τους Clippers για τον Spence Hawes, ο Lamb αποκτήθηκε από την Oklahoma για φραγκοδίφραγκα και ο Batum ήρθε από το Portland δίνωντας ένα ταλέντο σαν τον Noah Vonleh. Η επιλογή αυτή έγινε πιο εύκολα όταν αποφάσισαν ότι με το #9 στο draft θα διάλεγαν τον Kaminsky. Είδαμε λοιπόν ότι στην (υπερβολικά) άσουτη ομάδα τους πήραν 3 παίκτες με πολύ καλό τρίποντο και έναν (Hawes) που έχει δείξει ότι μπορεί να σουτάρει από εκεί αν χρειαστεί. Από την free agency το μεγαλύτερο όνομα που αποκτήθηκε ήταν ο Jeremy Lin.

Click to view attachment


Ο τραυματισμός του MKG ο οποίος χάνει όλη τη χρονιά θα τους επηρέασει αρκετά. Όπως αναφέραμε η Charlotte είναι σταθερά από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες αλλά χωρίς τον ηγέτη της θα έχει σίγουρα μια πτώση. Η απόφαση επίσης του front office να μην ανανεώσει τον Biyombo και να φέρει τον Hawes θα τους στοιχήσει έναν αξιόπιστο rim protector. Πέρα του Zeller ο οποίος είναι αξιόπιστος αμυντικά, η ομάδα με Marvin Williams, Kaminsky, Al Jefferson στο rotation στις θέσεις 4-5 δεν μπορούμε να πούμε ότι τρομάζει αμυντικά. Αντίθετα η περιφέρεια με Walker, Lamb, Batum με το μάκρος και την αθλητικότητα των 2 τελευταίων είναι σε καλύτερη μοίρα.

Click to view attachment


Επιθετικά ο Batum θα έχει μεγαλύτερο ρόλο από ότι στους Blazers μετά από μία κακή χρονιά και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντεπεξέλθει. Ενώ έχει τις ικανότητες, δεν παρουσιάζει την κατάλληλη σταθερότητα για να θεωρηθεί αξιόπιστη λύση σαν #2. Ο Lin θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα έχει περισσότερες ευκαιρίες από ότι στους Lakers για να δείξει τι μπορεί να κάνει και ο Lamb ερχόμενος από την OKC θα πάρει επιτέλους σταθερό ρόλο κάτι που δεν είχε στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Kaminsky περιμένουμε στην αρχή να μην παίζε πολύ και να παίρνει σιγά σιγά χρόνο με τον Zeller να ξεκινά βασικός στο 4, ο οποίος είναι καλύτερο fit δίπλα στον Big Al και επίσης φαίνεται να έχει βάλει και το τρίποντο στο παιχνίδι του. Θα είναι πολύ μεγάλο συν για τους Hornets αν καταφέρει να σουτάρει καλά για ολόκληρη τη χρονιά. Ο Big Al από την άλλη, αδυνατισμένος πλέον περιμένουμε να πάρει αρκετές μπάλες στο post και με τόσους σουτέρ δίπλα του θα βρει ευκαιρίες για εύκολα σουτ ή πάσα σε ελεύθερο συμπαίκτη.

Προπονητής
Ο Steve Clifford μπαίνει στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα των Hornets. Την πρώτη του χρονιά οδήγησε την ομάδα στην postseason χωρίς να το περιμένουν πολλοί και πέρσυ ενώ πολλοί περίμεναν βελτίωση η ομάδα έδειξε κακό πρόσωπο. Είχε μεγάλο ρόλο στην βελτίωση της άμυνας αλλά επιθετικά η ομάδα είναι σταθερά από τις χειρότερες της λίγκας (24ο και 28ο off rtg αντίστοιχα). Πρέπει να δείξει βελτίωση στο κομμάτι αυτό και με τις κινήσεις που γίναν φέτος δεν έχει δικαιολογία. Αν δεν τα καταφέρει, δύσκολα θα συνεχίσει και 4η χρονιά.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Αγωνιζόμενοι στην SouthEast με αντιπάλους τους Hawks, Wizards, Heat, Magic η δουλειά τους δεν είναι εύκολη. Θεωρώ δεδομένη την βελτίωση τους αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετή για να μπουν στα playoffs. Οι στόχοι πάντως της ομάδας είναι σίγουρα η επιστροφή στην postseason και το step up κάποιων νεαρών παικτών τους. Ο MKG μας τελείωσε πριν ακόμα μας αρχίσει, sad.gif o Kaminsky έχει την δικαιολογία του rookie οπότε το βάρος πέφτει σε Walker και Zeller.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Ο Kemba Walker μπαίνει σε μία κρίσιμη χρονιά για την καριέρα του. Πέρσυ δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και αντίθετα είχε και μία πτώση στην απόδοση του. Με εξαίρεση μία χρονιά τις υπόλοιπες σουτάρει με κάτω από 40 % στα εντός πεδιάς, στα τριποντα ποτέ δεν έχει φτάσει πάνω από το 33 % και οι ασσίστ του είναι μικρές για PG. Έχει την δικαιολογία ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε το καλύτερο ρόστερ επιθετικά αλλά αυτό πλέον δεν μπορεί να ειπωθεί. Θα έχει την ευκαιρία να τρέξει πιο πολύ την ομάδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, έχει περισσότερους σουτέρ γύρω του και καλύτερους ψηλούς για pick 'n roll/pop.

Θέλω να ρωτήσω τον... Jeremy Lin
Είναι τώρα αυτό μαλλί ρε άνθρωπε, μήπως σε ξαναχτύπησε η εφηβεία στο κεφάλι;

Click to view attachment


Πρόβλεψη νικών: 37-45
Conference rank: 11
Division rank: 5

Teaser
SG3ptshooter


Αυτός ο Lamb με τις 6 assists κι άλλα τόσα hustle stats που έχει ταρίφα 10 πόντους σε max μισό ματς κι έβαλε χτες 9/10 τι φάση; Rookie έγινε; Να ελπίσω πως η rookie season του είναι τώρα; Να τρέξουμε όλοι να υπογράψουμε ταλαντούχους νεαρούς fa που στο rookie scale τους έμειναν θαμμένοι πίσω από έτοιμα roster πρωταθλητισμού; Να κάνει trade κάποιος για Cleanthony Early; Έχει τρίπλα ο Hollis-Jefferson τελικά; Τόσες απορίες.
SG3ptshooter

3 σερί ματς χρόνο στα 20 λεπτά περίπου, στα προηγούμενα είχε κινηθεί στο 20% αλλά χτες με 4 fgm πέρασε πρώτη φορά στο διψήφιο κι αυτός. Το αν είναι προτιμότερο να τον βλέπουμε αντί των Zeller - Marvin - Hawles δεν το συζητάμε καν νομίζω. tongue.gif

Αλληλεγγύη στον Cameron Payne. icon_wave.gif
Zoys
Απίστευτη 4η περίοδος από τον Kemba Walker στη νίκη επί του Sacramento.

SG3ptshooter
Air guitar Frank Kaminsky για 25-0 run της ομάδας του επί των Wizards. Τύφλα να χει ο.. τυφλός κιθαρίστας στο Mad Max.
https://streamable.com/62ob
SteveNashidis
Zήλεψαν την ανατροπή στο κολλεγιακό πρωτάθλημα οι Χόρνετς και το έκαναν με πιο εμφατικό τρόπο απέναντι στους Σπέρς που μάλλον πέτυχαν κουρασμένους από τον αμυντικό άθλο απέναντι στους Warriors.
Eίναι στο τοπ 4 των πιο φορμαρισμένων ομάδων αυτή τη στιγμή αν και όλοι θα πόνταραν στην αρχή της χρονιάς για έλλειψη χημείας.

Linsanity is back ?? tongue.gif
RipCity
Παίζουν τρομερό μπάσκετ εδώ και αρκετό καιρό. Πολύ fun to watch ομάδα.
Reggie Miller 31
QUOTE (RipCity @ Mar 23 2016, 13:43 ) *
Παίζουν τρομερό μπάσκετ εδώ και αρκετό καιρό. Πολύ fun to watch ομάδα.

Εδώ κάνει τρομερή χρονιά ο Marvin Williams... Απο την εποχή που έπαιζε στους Hawks πριν καμιά δεκαετία είχα να τον δω τόσο καλό

Γενικά ο MJ έκανε ωραίες κινήσεις το καλοκαίρι με Batum, Lin κλπ
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.