Στο αναμενόμενο παιχνίδι της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Εφές Πίλσεν με 84-76 και έκανε το πολυπόθητο 2-1 περνώντας έτσι, πανηγυρικά στο έβδομο final 4 της ιστορίας του (πρώτη ελληνική ομάδα από το 2002 οπότε και συμμετείχε τελευταία φορά ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Μπολόνιας το οποίο και κέρδισε).

Η συμπεριφορά του κόσμου ήταν κατά κύριο λόγο κόσμια με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τα έκτροπα που φοβόντουσαν από τη διοίκηση του παναθηναϊκού, απ'όπου και ακούγαμε συστάσεις για εγκράτεια τον τελευταίο καιρό.
Κάποια πανώ τα οποία θεωρήθηκαν προκλητικά, κατέβηκαν πριν τον αγώνα, ενώ μία ελληνική σημαία με την Κύπρο στο κέντρο γυρόφερνε στις εξέδρες του κατάμεστου ΟΑΚΑ (υπερπλήρες το γήπεδο ύστερα από πολύ καιρό...άνοιξαν οι θύρες από ένα σημείο και μετά με αποτέλεσμα να μπουν πολλά άτομα χωρίς εισιτήριο).


Στα του παιχνιδιού, σημεία κλειδιά για τη νίκη του παναθηναϊκού ήταν η ευστοχία από τα 6,25 (12/25 48%) και η γνωστή καλή άμυνα που περιόρισε τον Σόλομον στους 12 πόντους με 5 λάθη και τον Ντομερκάντ με 17 πόντους αλλά με 0/3 δίποντα , 3/7 τρίποντα και 2 λάθη.
Επίσης, το φαινόμενο των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ δεν παρατηρήθηκε αυτή τη φορά με 28 συνολικά, 13 εκ των οποίων επιθετικά.



Δυστυχώς, ενώ όλα έδειχναν ότι θα ήταν μία τέλεια βραδυά, ένα αρνητικό γεγονός επισκίασε τον πράσινο θρίαμβο. Ένας 55χρονος, προδώθηκε από την καρδιά του και άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο στις 18:00 περίπου.
Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...