Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σχολές
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2
#9#
Εγω φοιτευω Ναυτιλιακα στο ΠΑ.ΠΕΙ.. cool.gif cool.gif
Flash
Εγώ φυτεύω μαρούλια στο Νησί γιατί και που σπούδασα, ελληνικά δεν έμαθα- ούτε και πολλοί άλλοι προφανώς.
Pierce
24.gif
captain charisma
αρχιτεκτονικη παν. θεσσαλιας 19.gif 19.gif
NBAer
QUOTE(Flash @ Jan 31 2008, 23:52 ) *
Εγώ φυτεύω μαρούλια στο Νησί γιατί και που σπούδασα, ελληνικά δεν έμαθα- ούτε και πολλοί άλλοι προφανώς.

tongue.gif tongue.gif 24.gif 24.gif 24.gif

Καλα βασικα ως αυριο θα γελαω με αυτο το φυτευωωωωωωω..... 24.gif
Thanks both for making my day. 24.gif
#9#

Πολυ εριστικος-οπως λεει κι ο φιλος μας ο Μπατης για το Μπουλοκ peace.gif peace.gif peace.gif smiley.gif
captain charisma
QUOTE(#9# @ Jan 31 2008, 23:37 ) *

το ποστ του μηνα
#9#
QUOTE(big dirk @ Feb 1 2008, 00:16 ) *
το ποστ του μηνα

Πω πω κοσμος μπαμπά!!!!!!!!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
NBAer
QUOTE(big dirk @ Feb 1 2008, 00:16 ) *
το ποστ του μηνα

Ναι αλλα το ποστ της χρονιας ισως και δεκαετιας ειναι το πρωτο αυτου του τοπικ. Μιλαμε φοβερα γελια!
Sorry κιολας αλλα δεν γινεται! Απλα φοβερο.... 24.gif
#9#

Σε ποιο νησι???
apkat
Το οτι το Ν στην λεξη Νησι ειναι κεφαλαιο δεν σου δινει ενα hint??? biggrin.gif
captain charisma
lost? unsure.gif 39.gif
#9#
QUOTE(big dirk @ Feb 1 2008, 01:15 ) *
lost? unsure.gif 39.gif

Mαλλον..Η Μεγαλη Βρετανια..Αυτο για εκεινους που με ειπαν αμορφωτο............................................................... evilmonkey.gif evilmonkey.gif peace.gif
captain charisma
βγηκαμε πολυ οφ τοπικ
πισω στο τοπικ τωρα! tongue.gif

αυριο δινω μαθημα και βαριομουν να διαβαζω και εγραψα καποσα σκονακια μιας και το μαθημα ειναι θεωρητικο(ιστορια τεχνης) πιστευω τα σκονακια θα με βοηθησουν να το περασω γιατι ειναι η τριτη και φαρμακερη που το δινω
NBAer
QUOTE(big dirk @ Feb 1 2008, 02:13 ) *
βγηκαμε πολυ οφ τοπικ
πισω στο τοπικ τωρα! tongue.gif

αυριο δινω μαθημα και βαριομουν να διαβαζω και εγραψα καποσα σκονακια μιας και το μαθημα ειναι θεωρητικο(ιστορια τεχνης) πιστευω τα σκονακια θα με βοηθησουν να το περασω γιατι ειναι η τριτη και φαρμακερη που το δινω

Συγχαρητήρια. biggrin.gif

Σε ολη μου τη ζωη, γυμνασιο, λυκειο, πανεπιστημιο τωρα, δεν εκανα ουτε μια φορα σκονακι και ουτε καν διανοηθηκα ποτε να "κλεψω", δηλαδη να γραψω κατι κοιτωντας το απο καπου αλλου χωρις να το ξερω ο ιδιος. Δεν ειχε νοημα απλα. Δεν εχει νοημα! Απλα.
Οταν δεν ηξερα κατι απλα δεν εγραφα. Μπορει να ειχα ιστορια και αρχαια για 5 χρονια συνεχως απο 3 εως 10 αλλα δεν με ενοιαζε. Δεν μου αρεσαν και δεν τα διαβαζα και επαιρνα απλα χαλια βαθμους. Απλα! Ποιο το νοημα να κανω σκονακι?
Τωρα εσυ βεβαια κανοντας σκονακι θα τελειωσεις πιο γρηγορα και θα οφεληθεις με αυτο. Οποτε εχει νοημα το σκονακι, οτι θα οφεληθεις με αυτο.... Ε εδω ειναι η διαφορα μας μαλλον. Εμενα δεν με νοιαζουν ουτε οι βαθμοι, ουτε να τελειωσω γρηγορα, παρα μονον η συλλογη γνωσης..... Η γνωση!

Ελπιζω να αλλαξεις σταση ζωης και να καταλαβεις οτι το ταξιδι μεσα στην γνωση, ειναι σημαντικοτερο απο καποια αλλα που η συντριπτικη πλειοψηφια τα εχουν αναγαγει στους κύριους στοχους..... smile.gif
center
QUOTE(NBAer @ Feb 1 2008, 02:30 ) *

Συγχαρητήρια. biggrin.gif

Σε ολη μου τη ζωη, γυμνασιο, λυκειο, πανεπιστημιο τωρα, δεν εκανα ουτε μια φορα σκονακι και ουτε καν διανοηθηκα ποτε να "κλεψω", δηλαδη να γραψω κατι κοιτωντας το απο καπου αλλου χωρις να το ξερω ο ιδιος. Δεν ειχε νοημα απλα. Δεν εχει νοημα! Απλα.
Οταν δεν ηξερα κατι απλα δεν εγραφα. Μπορει να ειχα ιστορια και αρχαια για 5 χρονια συνεχως απο 3 εως 10 αλλα δεν με ενοιαζε. Δεν μου αρεσαν και δεν τα διαβαζα και επαιρνα απλα χαλια βαθμους. Απλα! Ποιο το νοημα να κανω σκονακι?
Τωρα εσυ βεβαια κανοντας σκονακι θα τελειωσεις πιο γρηγορα και θα οφεληθεις με αυτο. Οποτε εχει νοημα το σκονακι, οτι θα οφεληθεις με αυτο.... Ε εδω ειναι η διαφορα μας μαλλον. Εμενα δεν με νοιαζουν ουτε οι βαθμοι, ουτε να τελειωσω γρηγορα, παρα μονον η συλλογη γνωσης..... Η γνωση!

Ελπιζω να αλλαξεις σταση ζωης και να καταλαβεις οτι το ταξιδι μεσα στην γνωση, ειναι σημαντικοτερο απο καποια αλλα που η συντριπτικη πλειοψηφια τα εχουν αναγαγει στους κύριους στοχους..... smile.gif

+1

77.gif 77.gif 77.gif

Δύο χρόνια στην σχολή ,τρία εξάμηνα...
Δύο μαθήματα πέρασα στα δυο πρώτα εξάμηνα.. Και δεν πέρασα παραπάνω πρώτον γιατί δεν διάβασα και δεύτερον γιατί δεν αντέγραψα (που θα μπορούσα να το κάνω άνετα..), γιατί όπως είπες δεν οφελεί πουθενά...
Αν κάτσω και διαβάσω, θα μου μείνουν, δεν θα μου μείνει το σκονάκι... Εντάξει είναι δύσκολη η επιστήμη των υπολογιστών αλλά είναι και πολύ ενδιαφέρον και μου φαίνεται ότι αξίζει ο κόπος....
captain charisma
ναι ρε συ και γω απλα δεν παω για τον βαθμο απλα θελω να παρω ενα 5 να τελειωνει και αυτο το μαθημα αλλωστε ειναι και μαθημα αγγαρεια για μενα προσωπικα γιατι θεωρω οτι δεν μαθαινεις και τπτ το σπουδαιο απλα θελει παπαγαλια να κατσεις να διαβασεις 200 σελιδες...και ποιος θα τις διαβασει??εγω??απαπαπα με τπτ!!απλα να το ξεφορτωθω γιατι δν χρωσταω πολλα για το πτυχιο μου..για αυτο...
Wilkinson
Poles fores einai kai alloi paragontes omws....

p.x kapios mpori na pernei apo 5 mexri 10 se ena mathima (me arista to 20) kai na min ton noiazei opws ton nbaer kai kala kani..To idi simvenei kai me emena gia kapoia mathimata alla emena oi goneis mou tha me kraksoun kai asxima malista....auto exi san apotelesma ite na prospathisis na antigrapsis apo kapoion allo i na kaneis skonaki.... rolleyes.gif
nikolas12
Εγω παω σχολειο ακομα και φοιτω(να λεμε και κατι σωστο σ'αυτο το μπαχαλο)στην Ερασμειο Ελληνογερμανικη Σχολη.
Flash
Ε τότε "για να λέμε και κάτι σωστό σ'αυτό το μπάχαλο", μαθητεύεις στην Ερασμειο Ελληνογερμανικη Σχολη. wink.gif
nikolas12
Σωστο κι αυτο! smiley.gif
apkat
Σωστο μονο αυτο.. wink.gif

Α τωρα που το θυμηθηκα..

ΟΛΕΣ ΡΕ
B for Basketball
QUOTE(apkat @ Feb 3 2008, 14:55 ) *
Α τωρα που το θυμηθηκα..

ΟΛΕΣ ΡΕ

kemp
αφου ειναι φοιτευτικο το τοπικ να πω και γω το πονο μου.
μετα απο 14 μερες 7 ωρου καθημερινου διαβασματος δινου επιτελους αυριο το πρωτο μαθημα της εξεταστικης!!!
ειναι ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εξεταση με 300 σελιδες υλη και χωρις sos!!!τουτεστιν κανουμε σταυρο .
ελπιζω να μου πεσει το τρελο sosaki που προεκυψε τελευταια ,αδενοκαρκινωμα παχεως εντερου,ελεο χριστοδουλου.
#9#
QUOTE(kemp @ Feb 4 2008, 03:48 ) *
αφου ειναι φοιτευτικο το τοπικ να πω και γω το πονο μου.
μετα απο 14 μερες 7 ωρου καθημερινου διαβασματος δινου επιτελους αυριο το πρωτο μαθημα της εξεταστικης!!!
ειναι ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εξεταση με 300 σελιδες υλη και χωρις sos!!!τουτεστιν κανουμε σταυρο .
ελπιζω να μου πεσει το τρελο sosaki που προεκυψε τελευταια ,αδενοκαρκινωμα παχεως εντερου,ελεο χριστοδουλου.

???????????????????????????
apkat
ε προφανως Ιατρικη ειναι ο φιλος..

Εχω και γω φιλους στην ιατρικη και τα ακουω συχνα αυτα τα ατελειωτα μαθηματα με τις προφορικες εξετασεις..
και ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι γινονται προφορικα..

Και γω μετα απο καιρο δινω ουσιαστικα σημερα το πρωτο μου σοβαρο μαθημα(εχω δωσει και αγγλικα)..Για την ακριβεια τα 2 πρωτα μαθηματα μιας και δινω σημερα 2 αυριο αλλα 2 και μεθαυριο αλλα 2..Τα 2 της Τεταρτης ειναι εξ'αναβολης βεβαια μιας και ηταν προγραμματισμενα για την προηγουμενη πεμπτη αλλα ειχαμε την κηδεια τοτε..3 μερες φοβερης πιεσης συνεπως..Ευτυχως με το συστημα των ΤΕΙ υπαρχει και επαναληπτικη εξεταστικη και ετσι σκεφτομαι να δωσω τα 4 μαθηματα μονο τωρα..Και με την ελπιδα οτι θα τα περασω σε 2 εβδομαδες περιπου να δωσω και τα αλλα 2..

Υ.Γ:Στα ΤΕΙ Πειραια ειμαι.Δομικων εργων..
Υ.Γ2:Γ......η Στατικη 4η φορα σημερα θα σε περασω.. smiley.gif smiley.gif
KobeBryant
Στατιστικη στην ΑΣΟΕΕ. Αρχιζει και σε μας η εξεταστικη.. αντε να περασουμε και κανα μαθημα
#9#
Εγω μεχρι στιγμης εχω 0/4...Και συνεχιζω.....................
B for Basketball
QUOTE(apkat @ Feb 4 2008, 10:00 ) *
ε προφανως Ιατρικη ειναι ο φιλος..

Εχω και γω φιλους στην ιατρικη και τα ακουω συχνα αυτα τα ατελειωτα μαθηματα με τις προφορικες εξετασεις..
και ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι γινονται προφορικα..

Ευτυχως με το συστημα των ΤΕΙ υπαρχει και επαναληπτικη εξεταστικη και ετσι σκεφτομαι να δωσω τα 4 μαθηματα μονο τωρα..Και με την ελπιδα οτι θα τα περασω σε 2 εβδομαδες περιπου να δωσω και τα αλλα 2..

Eμ...Σκεφτικες το ενδεχομενο να δινονται τα μαθηματα προφορικα γιατι καποιοι καθηγητες ειναι η 'πολυασχολοι'' λογω του επαγγλεματος Ιατρου η απλα βαρεμενοι κ βαριουνται να διορθωσουν τα γραπτα (οπως συμβαινει στο Παντειο με καποιους καποιους).

Αυτη η επαναληπτικη εξεταστικη σωζει κοσμο στα ΤΕΙ....οπως κ εμενα...
Αλλα ακουγεται πως αφου θα γινουμε απο τει Ατει τοτε θα λειτουργουμε σαν τα ΑΕΙ και αυτο δυστυως οσοι φυτευετε σε ΤΕΙ πρεπει να αποδεχτειτε την ιδεα οτι δεν θα υπαρχει επαναληπτικη εξεταστικη μηνα φλεβαρη παρα μονο Σεπτεμβρη.

Φυτευω και εγω στο Τει αθηνας Τεχνολογια γραφικων Τεχνων κ μεχρι στιγμης εχω δωσει 2 μαθηματα αδιαβαστος με αρκετες πιθανοτητες να τα περασω....(Μην λεω ομως πολλα πολλα κ προσγειωθω ασχημα tongue.gif )
dizzy_fingers
Σε μερικά ΑΕΙ, ωστόσο, αν είσαι στο πτυχίο έχεις το δικαίωμα να δώσεις δύο εμβόλιμες εξεταστικές ανάμεσα σε αυτή του Γενάρη και του Ιούνη.

Στη σχολή μου (Γεωλογία Αθήνας) συμβαίνει οπωσδήποτε - με έχει σώσει κι εμένα biggrin.gif.
B for Basketball
QUOTE(dizzy_fingers @ Feb 4 2008, 12:59 ) *
Σε μερικά ΑΕΙ, ωστόσο, αν είσαι στο πτυχίο έχεις το δικαίωμα να δώσεις δύο εμβόλιμες εξεταστικές ανάμεσα σε αυτή του Γενάρη και του Ιούνη.

Στη σχολή μου (Γεωλογία Αθήνας) συμβαίνει οπωσδήποτε - με έχει σώσει κι εμένα biggrin.gif.

Προς το παρον εμεις ειμαστε Τει...Και ειμαι λιγο μακρια ακομη απο πτυχιο...
Οταν ανακοινωθουν οι αποφασεις θα γνωριζουμε....
Βεβαια με τετοια παιδια που εχουμε στο τει δεν αποκλειω να δσουν μια χειρα βοηθειας γιατι αλλιως δεν θα τελειωνουν ποτε!!
kobe8god
Ρε παιδια , αμα κανεις σκονακι βραστα κι'αστα smile.gif . Αμα εισαι πχ : Πολιτικος μηχανικος και κανεις σκονακια , και δεν ξερεις την τυφλα σου , παρεις πτυχιο και αρχισεις τη δουλεια σου οτι χτιζεις θα πεφτει. Αμα ειναι να παρουμε (ολοι) τα πτυχια και να μην ξερουμε τιποτα , ας μην παμε καθολου και χαραμισουμε και τα χρονια μας peace.gif
dizzy_fingers
QUOTE(kobe8god @ Feb 4 2008, 19:35 ) *
Αμα εισαι πχ : Πολιτικος μηχανικος και κανεις σκονακια , και δεν ξερεις την τυφλα σου , παρεις πτυχιο και αρχισεις τη δουλεια σου οτι χτιζεις θα πεφτει.

Χοχοχοχο....μεγάλη κουβέντα άνοιξες biggrin.gif.

Το τελευταίο πράγμα που φταίει αυτή τη στιγμή για την κατάσταση των φοιτητών που τελειώνουν από τις σχολές και δεν ξέρουν τη τύφλα τους, είναι το σκονάκι...
Δεν φταίνε οι ίδιοι, ούτε οι καθηγητές. Το ίδιο το σύστημα, το οποίο μάλιστα έχει τις ρίζες του στη μηχανική αποστήθιση της πρωτο-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φταίει.
Από τα 10 πράγματα που μαθαίνεις στα 4-5 χρόνια της σχολής, το ένα θα σου χρησιμεύσει και αν...
Η μόνη χρήση που έχει η σχολή, και αυτά τα 4 χαμένα χρόνια της ζωής σου που βολοδέρνεις εκεί μέσα, είναι το γεγονός ότι όταν τελειώσεις θα ξέρεις τί να διαβάσεις(πραγματικό διάβασμα εκεί, όμως...δεν παίζουμε πια, το ψωμί σου κρίνεται από αυτό), πού να απευθυνθείς, ώστε να μάθεις 2-3 πράγματα που θα κάνεις όντως στη δουλειά.

Αυτά τα εκφράζω με απόλυτη σιγουριά όσον αφορά τον τομέα της δομικής και των σχετικών χώρων, καθώς γνωρίζω από πρώτο χέρι κάποιες καταστάσεις.

Για τις υπόλοιπες σχολές, υποψιάζομαι πως δε θα πρέπει να διαφέρουν και πολύ.
B for Basketball
Κατα την γνωμη μου η χρησιμοτητα της σχολης ειναι κυριως αυτο που θα παρεις στο τελος....
Το χαρτι που ονομαζουμε πτυχιο tongue.gif το οποιο βοηθαει να βρεις πιο ευκολα μια δουλεια καπου αναλογο με την ειδικοτητα της σχολης...
Οσο για το αν καποιος τελειωσει μια σχολη π.χ. δομικων εργων κτλ το πρωτο πραγμα που πρεπει να ειμαστει σγιουροι ειναι οτι δεν θα επιχειρησει να χτισει ενα κτηριο και να το ηθελα δηλαδη δεν ειναι δυνατον...
Η κυρια εκμαθηση της δουλειας γινεται πιο πολυ στην πρακτικη(οχι μονο της σχολης) και την εργασια διπλα σε ατομα που κανουν την δουλεια χρονια...Εκει θα τα μαθεις ολα κ λιγοτερο στα διαβασματα στα γραπτα και στα προφορικα στις σχολες...
Τα παραπανω αφορουν κυριως σχολες πρακτικες....Και φυσικα εχει σημασια κ ποσο το κατεχεις το αντικειμενο.
Αν το καλυτερο πραγμα που ξερεις ειναι να αρμεγεις κατσικα τοτε δυσκολο να γινει πολιτικος μηχανικος tongue.gif
Βεβαια εξαιρουνται εν μερη σχολες τυπου εκπαιδευτικου τομεα...Οπως φυσικος και μαθηματικος...Εκει οντως χρειαζεται διαβασμα για να αποκατασταθεις επαγγελματικα!!
Flash
Δεν μπορώ να κρίνω για τον τομέα της δομικής κλπ αλλά στον δικό μου χώρο ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είπε ο dizzy. Ακριβώς όμως. Δηλαδή ειδικά ερχόμενος σε επαφη με επαγγελματίες στον χώρο των χρηματοοικονομικών, της επενδυτικής τραπεζικής κλπ διαπιστώνω συνεχώς πόσο μεγάλο προβάδισμα έχει κάποιος που εκτός από ένα πτυχίο πήρε γνώσεις και (κυρίως) τρόπο σκέψης (αυτά βέβαια ισχύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό στο εξωτερικό όπου η δυναμική και η εξέλιξη των αγορών είναι τεράστια). Και ενώ συμφωνώ για την διαπίστωση ότι εν πολλοίς η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βασίζονται στην απομνημόνευση διαφωνώ για αρκετές περιπτώσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς εγώ τουλάχιστον μέσα από την σχολή μου πιστεύω ότι μακράν το σημαντικότερο πράγμα που κέρδισα είναι το πως να διαβάζω αποδοτικά και μαθαίνοντας τα πραγματικά ουσιωδή μετά να προωθώ τη σκέψη μου. Συγκρίνοντας πλέον τους Έλληνες φοιτητές με όλες τις άλλες εθνικότητες (πλην των Ινδών) διαπιστώνω συνέχώς ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αυτή την ιδιότητα. Εμείς διαβάζουμε αποδοτικά 2-3 ώρες ενώ οι άλλοι ξημεροβραδιάζονται προσπαθώντας να αποστηθίσουν μέχρι και το τελευταίο κόμμα. Κι όμως γράφουμε καλύτερα και μαθαίνουμε περισσότερα...

Στο μόνο που νιώθω ότι έμεινα πίσω είναι στο ΙΤ. Και πως να μη μείνω όταν το εξειδικευμένο software που έχουμε εδώ ούτε που το είχα ονειρευτεί στην Ελλάδα.

Οπότε η δική μου εμπείρια είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη από αυτή του dizzy.
Flash
Ξέχασα να συμπληρώσω ότι το επίπεδο γνώσεων που έχεις αποχτήσει ως φοιτητής μπορεί αρκετές φορές να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται στην έναρξη της επαγγελματικής σου ζωής όμως αυτό από μόνο του δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Καλύτερα να έχεις μάθει να οδηγείς διαστημόπλοιο ώστε να μπορείς να πετάξεις το ταπεινό 747 σου όσο καλύτερα μπορείς παρά να κάτσεις στη θέση του οδηγού και να ψάχνεις εκείνη τη στιγμή κανα εγχειρίδιο (δεν είναι η καλύτερη μεταφορά που έχω γράψει αλλά το πιάσατε το νόημα tongue.gif ).
Xaroumenos loukoumas
Συμφωνώ σε όλα με τον Flash.

(Καλώς σας βρήκα και πάλι smile.gif )
Air Kef
Αν και το ποστ του Φλας ειναι εξαιρετικο και για το οποιο θα τον βαλω να μου μιλησει και στο μσν,θα παρω την μερια του Σπυρου και για τον τομεα της Πληροφορικής&Τηλεπικοινιων που σπουδάζω στο ΤΕΙ Λαρισας.

Τασσομαι υπερ των ευέλικτων τρόπων για να περάσεις ενα μαθημα και οχι στο να μαθω τα παντα για καποιους συγκεκριμενους λογους:

Αρχιτεκτονικη Η/Υ: Δεν βλεπω καποιο λογο να μαθω απεξω ολα τον σχεδιασμο των κυκλωματων που υπαρχουν σε εναν υπολογιστη και γενικα σε ηλεκτρονικες συσκευες,οπως αφαιρετης-μη αφαιρετης,ολοσθιτης κτλ απο την στιγμη που και να τα μαθω,σε λιγο καιρο αποκλειεται να τα θυμαμαι και θα υπαρχουν παντα σε ενα βιβλιο.

Προγραμματισμος&αλγοριθμοι: Εδω θα πω πως αρκει να μαθεις την ιδεολογια της καθε γλώσσας,τον τροπο που λειτουργεί και τις βασικες εντολες-λειτουργιες. Ειναι απο τα λιγα μαθηματα που πρεπει να μαθεις για να τα περασεις και μου βγαινει απο μεσα μου να ασχολουμε με αυτο.

Τηλεπικοινωνιακα Συστηματα: Δεν υπαρχει περιπτωση να κατσω και να μαθω τοσα πολλα για ενα αντικειμενο το οποιο με αφήνει αδιάφορο και δν προκειται να ασχοληθω ποτε μαζι του. Μιλάμε για συνδυασμο ηλεκτρολογιας-μαθηματικων-φυσικης.

Δικτυα: Εδω τα πραγματα ειναι μπερδεμενα. Χρειαζεται να μαθεις μονο στην περιπτωση του σκοπεπευεις να ασχοληθεις μελλοντικα. Αλλιως δν βλεπω λογο του να μαθουμε για τα μοντελα αναφορας,τα 6 επιπεδα και ολα οσα αφορουν σε αυτα,οπως πρωτοκολλα,αλγοριθμους δρομολογησης,τροπους διασυνδεσεις και χαρακτηριστηκα αυτων κτλ.

Οικονομικα: What the hell. Ακομα και αν καποιος ανοιξει δικη του επιχειρηση,θα εχει λογιστη. tongue.gif

Βασεις δεδομενων: Και παλι. Εκτος απο τα πολυ βασικα, αν δν σκοπευεις να ασχοληθεις δν χρειαζεσαι να μαθεις.

Το λαθος,οπως ειπε ο Σπυρος ξεκιναει απο την 2ο βαθμια και τον τροπο εισαγωγης στην 3οβαθμια.
Απο τον φοβο του να μην περασεις πουθενα, καταληγεις να περασεις καπου που δν θες πραγματικα.
Υπαρχουν αρκετα παιδια που σκοπευουν να μπουν σε ενα σχολειο και να μαθαινουν τα απολυτως βασικα σε παιδια δημοτικου,σε παιδια γυμνασιου,αντε να κανεις και βασικο προγραμματισμο σε παιδια λυκειου.Τι τους χρειαζονται ολα αυτα που ειπα;;
Ειναι απολυτα λογικο να προσπαθουμε να περασουμε ολα αυτα τα μαθηματα που ειπα,χωρις να τα μαθουμε. biggrin.gif

Αυτη ειναι η αποψη μου. smile.gif
Xaroumenos loukoumas
QUOTE(Air Kef @ Feb 5 2008, 14:09 ) *
Αν και το ποστ του Φλας ειναι εξαιρετικο και για το οποιο θα τον βαλω να μου μιλησει και στο μσν,θα παρω την μερια του Σπυρου και για τον τομεα της Πληροφορικής&Τηλεπικοινιων που σπουδάζω στο ΤΕΙ Λαρισας.
Τασσομαι υπερ των ευέλικτων τρόπων για να περάσεις ενα μαθημα και οχι στο να μαθω τα παντα για καποιους συγκεκριμενους λογους:
Αρχιτεκτονικη Η/Υ: Δεν βλεπω καποιο λογο να μαθω απεξω ολα τον σχεδιασμο των κυκλωματων που υπαρχουν σε εναν υπολογιστη και γενικα σε ηλεκτρονικες συσκευες,οπως αφαιρετης-μη αφαιρετης,ολοσθιτης κτλ απο την στιγμη που και να τα μαθω,σε λιγο καιρο αποκλειεται να τα θυμαμαι και θα υπαρχουν παντα σε ενα βιβλιο.

Προγραμματισμος&αλγοριθμοι: Εδω θα πω πως αρκει να μαθεις την ιδεολογια της καθε γλώσσας,τον τροπο που λειτουργεί και τις βασικες εντολες-λειτουργιες. Ειναι απο τα λιγα μαθηματα που πρεπει να μαθεις για να τα περασεις και μου βγαινει απο μεσα μου να ασχολουμε με αυτο.

Τηλεπικοινωνιακα Συστηματα: Δεν υπαρχει περιπτωση να κατσω και να μαθω τοσα πολλα για ενα αντικειμενο το οποιο με αφήνει αδιάφορο και δν προκειται να ασχοληθω ποτε μαζι του. Μιλάμε για συνδυασμο ηλεκτρολογιας-μαθηματικων-φυσικης.

Δικτυα: Εδω τα πραγματα ειναι μπερδεμενα. Χρειαζεται να μαθεις μονο στην περιπτωση του σκοπεπευεις να ασχοληθεις μελλοντικα. Αλλιως δν βλεπω λογο του να μαθουμε για τα μοντελα αναφορας,τα 6 επιπεδα και ολα οσα αφορουν σε αυτα,οπως πρωτοκολλα,αλγοριθμους δρομολογησης,τροπους διασυνδεσεις και χαρακτηριστηκα αυτων κτλ.
Οικονομικα: What the hell. Ακομα και αν καποιος ανοιξει δικη του επιχειρηση,θα εχει λογιστη. tongue.gif
Βασεις δεδομενων: Και παλι. Εκτος απο τα πολυ βασικα, αν δν σκοπευεις να ασχοληθεις δν χρειαζεσαι να μαθεις.
Το λαθος,οπως ειπε ο Σπυρος ξεκιναει απο την 2ο βαθμια και τον τροπο εισαγωγης στην 3οβαθμια.
Απο τον φοβο του να μην περασεις πουθενα, καταληγεις να περασεις καπου που δν θες πραγματικα.
Υπαρχουν αρκετα παιδια που σκοπευουν να μπουν σε ενα σχολειο και να μαθαινουν τα απολυτως βασικα σε παιδια δημοτικου,σε παιδια γυμνασιου,αντε να κανεις και βασικο προγραμματισμο σε παιδια λυκειου.Τι τους χρειαζονται ολα αυτα που ειπα;;
Ειναι απολυτα λογικο να προσπαθουμε να περασουμε ολα αυτα τα μαθηματα που ειπα,χωρις να τα μαθουμε. biggrin.gif

Αυτη ειναι η αποψη μου. smile.gif

Διαφωνώ κάπως, έχεις βγάλει off ό,τι έχω σπουδάσει! laugh.gif (ειδικά τηλ/νιες)
Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε στην ξερή και μονόπλευρη μάθηση, αλλά εσύ το παράκανες λίγο (no offence) smile.gif
Κατά τα άλλα μου άρεσε που μίλησες έτσι για τους αλγόριθμους. Αν και εμένα προσωπικά δε μου αρέσουν πολύ, εντούτοις θεωρώ ότι διαμορφώνουν πνέυμα και τρόπο σκέψης. Αυτό είναι εξάλλου και το νόημα των σπουδών μας. Να μάθουμε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση (να ξέρουμε να διαβάσουμε γρήγορα και αποδοτικά). Να μπορούμε να έχουμε μια ιδέα όταν κάποιος μας πει να κάνουμε κάτι, να μπορούμε να αρθρώσουμε μια άποψη όταν κάποιος μας προτείνει κάτι και ζητήσει την άποψή μας. smile.gif
Air Kef
Κοιτα,κι εγω αυτο σπουδάζω και δν εχω λογο να το μειωσω. tongue.gif

Αυτο που βγάζω off ειναι το να οτι μας αναγκαζουν να μαθουμε πραγματα που δν θα μας χρειαστουν.

Απο ολα αυτα που ειπα,καποιος μπορει να επικεντρωθει σε εναν τομέα που του αρεσει,αλλα δν του επιτρεπεται να αγνοησει τα υπολοιπα.

Σε συζητησεις με καθηγητες μου,μου εχουν πει οτι ο στοχος της σχολης ειναι να σου δωσει το 1ο βήμα πανω σε οτιδηποτε αφορά στο αντικεινο της σχολης. Προσωπικα δν ξερω αν το θελω,ειδικα τον κλαδο των τηλεπικοινωνιών,που δν μου αρεσει ουτε να τον ακουω (αν και το matlab ειναι προγραμμα με απιστευτες δυνατοτητες biggrin.gif ).

Υ.Γ.:Οι αλγοριθμοι ειναι απο τα αγαπημενα μου μαθηματα οπως και οι προγραμματισμοι. Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το να προσπαθεις να φτιαξεις ενα προγραμμα και υστερα απο 4 συνεχομενες ωρες αμετρητων προσπαθειων να το βλεπεις να δουλεύει. biggrin.gif
Φανταζομαι την χαρά που θα εχει καποιος μετα απο κοπο 4 εβδομαδων η 4 μηνών. smile.gif
NBAer
QUOTE(Air Kef @ Feb 6 2008, 01:00 ) *
Υ.Γ.:Οι αλγοριθμοι ειναι απο τα αγαπημενα μου μαθηματα οπως και οι προγραμματισμοι. Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το να προσπαθεις να φτιαξεις ενα προγραμμα και υστερα απο 4 συνεχομενες ωρες αμετρητων προσπαθειων να το βλεπεις να δουλεύει. biggrin.gif
Φανταζομαι την χαρά που θα εχει καποιος μετα απο κοπο 4 εβδομαδων η 4 μηνών. smile.gif

+ 1000! biggrin.gif

Οπως και δεν υπαρχει χειροτερο απο το να εχεις ενα bug που δεν το βλεπεις, να ειναι γελοιοδεστατα απλο και να παιδευεσαι κανα 2ωρο να το βρεις.... shot.gif
Air Kef
Αυτος ειναι ο λογος που καποιος μπορει να μισησει τον προγραμματισμο. tongue.gif biggrin.gif

Να σου λεει " ";" is missing before cout",και να βλεπεις μια χαρα ερωτηματικο πριν το cout.Λες "ε μπορει να το ξαναθελει" οποτε σβηνεις αυτο που εχει και το ξαναβαζεις το ερωτηματικο αλλα παλι το ιδιο σφαλμα.

"ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΡΕ $%^%$ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ @!#$ Γ@ΜΩ ΤΟ !@#!$#@!$ ΣΟΥ !". 24.gif
dizzy_fingers
Ε δε φταίς πάντα κι εσύ...
Χθες προσπαθούσα επί 2 ώρες να περάσω ένα query στην ^$#!@$!#@$%Access όπου τακτοποιούσα δεδομένα με Left Join, Inner Join, Join και της κακιάς του μοίρας, βάσει κάποιας ημερομηνίας και το γ####μένο δε διάβαζε την ημερομηνία όπως του την έβαζα DD/MM/YYYY.....αλλά την ήθελε YYYY/MM/DD το παλιοαμερικάνικο!!!!! angry_red.gif

Κι άντε βρες στην .asp για function που κάνει αυτήν τη μετατροπή (η οποία δεν υπάρχει smiley.gif )...Ένα απλό κέρατο ρε άνθρωποι, δε βρέθηκε ένας χριστιανός σε όλο τον κόσμο να το φτιάξει? sad-smiley-009.gif

Μην αναφέρω και τα λάθη που συμβαίνουν σε string comparisons λόγω encoding σε ελληνικό όμικρον, με το αγγλικό tongue.gif.

Για να επανέλθω στο θέμα...ρε λαμόγιο κεφ, τί συμφωνείς μαζί μου?
Εγώ δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να κάνεις σκονάκι laugh.gif.
Είπα ότι η πραγματική εκπαίδευση για τη δουλειά ξεκινάει μετά το πτυχίο (όπως αναφέρεις κι εσύ σωστά στο υπόλοιπο ποστ).

Άντε, μη σε πιάσει κανείς καθηγητής με καμιά σμίκρυνση 5cmx3cm σμίκρυνση του βιβλίου και του πεις "μα o dizzy μου είπε" evilmonkey.gif biggrin.gif.

QUOTE(Flash)
πόσο μεγάλο προβάδισμα έχει κάποιος που εκτός από ένα πτυχίο πήρε γνώσεις και (κυρίως) τρόπο σκέψης

Το δεύτερο δε διαφέρει και στη σχολή μου.
Παντού είναι προβάδισμα η ανεπτυγμένη κριτική κι ανεξάρτητη σκέψη...αλλά αυτή πιστεύω πως είναι δύσκολο να τη μάθεις στο Πανεπιστήμιο αν τα προηγούμενα 12 χρόνια το μόνο που έκανες ήταν να αποστηθίζεις και να αποστηθίζεις...
Air Kef
Σε αυτο που ειπες συμφωνω στο μυαλο μου συνεπαγεται ευελικτους τροπους επιτυχιας στο μαθημα,δλδ σκονακι-αντιγραφή ή να διαβασεις το 1/10 της υλης και να ελπιζεις οτι θα πεσουν αυτα που διαβασες.

Εκτος αν συμφωνεις οτι δν μας χρειαζονται ολα οσα μαθαινουμε,αλλα πρεπει να τα μαθαινουμε. tongue.gif
Jabar
Είμαι χημικός με 20ετή επαγγελματική εμπειρία και μπορώ να πώ ότι από τα μαθήματα του Πανεπιστημίου τίποτε δεν μου χρησίμευσε ως τώρα.Αντίθετα όταν έπιασα την πρώτη δουλειά διάβασα τεχνικές προδιαγραφές
και έκανα πειράματα με τις ώρες και αυτό αποτέλεσε το πραγματικό εφόδιο.Εννοείται βέβαια ότι αυτά έγιναν
δουλεύοντας 12ωρα χωρίς υπερωρίες.Τα προγράμματα σπουδών σε πολλές σχολές είναι κατηρτησμένα έτσι ώστε να εξυπηρετούν ακαδημαϊκές ανάγκες και όχι ανάγκες παραγωγής.Αντίθετα αν γινόταν έρευνα για το που απασχολούνται οι επιστήμονες κάθε κλάδου και διαχωρισμός όσων θέλουν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα με μόνο κάποια κοινά μαθήματα όλα θα ήταν σωστότερα.Οι εξετάσεις θα έπρεπε να γίνονται με ανοικτά βιβλία
captain charisma
συμφωνω με τζαμπαρ στα θεωρητικα μαθηματα οι εξετασεις να γινονται με ανοιχτα βιβλια..και οι καθηγητες να μην βαζουν απλες ερωτησεις αλλα να βαζουν ερωτησεις κρισεως....
dizzy_fingers
Φανταστείτε να δουλεύετε 9:00-19:00 (κατά μέσο όρο, μερικές φορές περισσότερες, άλλες λιγότερο....όχι λιγότερο από 8ωρο βεβαίως).
Φανταστείτε να σπουδάζετε επίσης.
Φανταστείτε να είστε σε περίοδο εξεταστικής.
Φανταστείτε να γυρίζετε το βράδυ (μέσα σε βρωμοτιγκαρισμένα τρόλει με χοντρές γριές καρακάξες που τρέχουν πάνω κάτω για να βρουν θέση να κάτσουν ή να κατέβουν πρώτες απο αυτό) από τη δουλειά και να πρέπει να διαβάσετε, ή να ξυπνάτε το πρωί στις 6 για να διαβάσετε...ή να διαβάζετε μέσα στο λεωφορείο όταν πάτε, ή στο τρόλεϊ στο ημίφως όταν γυρίζετε το βράδυ.
Φανταστείτε πως τα σαββατοκύριακά σας επί ένα μήνα είναι κλεισμένα με διάβασμα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνετε ούτε να πάτε για έναν καφέ να ξεσκάσετε.
(θα πρόσθετα και το φανταστείτε να πρέπει να συντονίζετε ένα φόρουμ που ανά πάσα στιγμή υπάρχουν περίεργοι που νομίζουν ότι μπήκαν στη Θ7 αλλά εκεί θα με περνάγατε για ψώνιο tongue.gif)

Φανταστείτε, λοιπόν, πως μετά από όλη αυτήν την προετοιμασία και προσπάθεια, όλη αυτή τη σωματική και ψυχολογική κούραση, να μαθαίνετε πως στο πρώτο μάθημα που δώσατε χρονικά και είχατε την εντύπωση πως περάσατε (οριακά έστω....πες και κόψιμο οριακά), να κοπήκατε με άσσο - την ώρα που ετοιμαζόσασταν την ερχόμενη παρασκευή να δώσετε ένα σημαντικό μάθημα....

Φανταστείτε τί ψυχολογία θα είχατε και με τί όρεξη θα διαβάζατε μετά.

Ε, πείτε τώρα, θα έχω άδικο να τα βροντήξω όλα, να τους στείλω στον αγύριστο και να παρατήσω των κωλοσχολή 9 μαθήματα πριν το πτυχίο?

Ειλικρινά έχω μπουχτήσει με αυτό το θέατρο του παραλόγου!!!
Έχω σι-χα-θεί να βλέπω βαθμολογήσεις που βρωμάνε από χιλιόμετρα μακριά, να βάζεις τον κώλο σου κάτω και να προσπαθείς σαν ΚΟΡΟΙΔΟ να πάρεις τίμια αυτό το βρωμόχαρτο που άλλοι είτε φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να πάρουν κι άλλοι προέταξαν την εκβιαστική δύναμη της παράταξής τους για να τελειώσουν με 8,5 την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος είναι στα 7 (όχι, δε διάβασε, ούτε μια φορά δεν τον είχα δει τον συγκεκριμένο σε μαθήματα κι εργαστήρια τον συγκεκριμένο κύριο).

Φταίω μάλλον εγώ.
Φταίω που δεν έγινα κομματόσκυλο του κερατά (συγκεκριμένου κόμματος), να μπω μέσα στο γραφείο του εκάστοτε καθηγητάκου και να του πω "με βλέπεις εμένα? είμαι ο πρόεδρος της Χ παράταξης, αν είμαι στους 5(από τους 100) που περνάς σε κάθε εξεταστική, θα φροντίσω αυτή η θέση που ονειρεύεσαι να έρθει πιο κοντά".
Πώπω βαθμούς που θα έπαιρνα τότε, πώπω χαρές οι γονείς μου που θα έπαιρνα νωρίς το πτυχίο και θα με περίμενε ένα "τίμιο" μεταπτυχιακό ώστε να έχω μετά τα "εφόδια" για την "τίμια" σταδιοδρομία μου στο ελληνικό δημόσιο, και βάλε...
Φταίω εγώ που όταν, ως ανώριμο παιδάκι που νόμιζε ότι είναι στο λύκειο, έβγαλα σκονάκι και με έπιασε ένας καθηγητής και μου εξήγησε "αυτό κι αυτό", φταίω που τον πίστεψα ο βλάκας και προσπάθησα να του αποδείξω πως είχα κάνει λάθος τότε, παίρνοντας όρκο να μην ξαναχρησιμοποιήσω τέτοιες μεθόδους....και μετά έμαθα τί λαμόγιο ήταν ο ίδιος, πώς πέρναγε κοριτσάκια που έμπαιναν στο γραφείο του κλαίγοντας, πώς έλεγε ψέμματα και εξαπατούσε άλλους συμφοιτητές που άξιζαν να περάσουν - ναι, αυτό το λαμόγιο πίστεψα κι εγώ ο αδαής, που μου έκανε κύρηγμα περί ηθικότητας.
Φταίω που βγάζω τα μάτια μου προσπαθώντας να διαβάσω το χειρότερο βιβλίο (σημειώσεις, τυπωμένες ως βιβλίο) που έχει γραφτεί ποτέ στα ακαδημαϊκά χρονικά "Πετρολογία ιζηματογενών πετρωμάτων" της Βλάχου-Τσιπούρα (να το σημειώσετε, αν ποτέ κάνει το λάθος το παιδί σας να θέλει πάει Γεωλογία, να κοιτάξετε αν υπάρχει ακόμα αυτό το βιβλίο)...

Αλλά όχι ρε απατεώνες....μπορεί να μου παίρνετε τον χρόνο που λιγοστεύει επικίνδυνα όσο μεγαλώνω και οι υποχρεώσεις αυξάνουν, αλλά δε θα μου καταστρέψετε την ηθική ακεραιότητα.
Μπορεί να ρίξω μαύρη πέτρα στο χανείο όπου "δουλεύετε", μπορεί από την άλλη να πάρω πτυχίο σε 5 χρόνια αλλά ποτέ δεν πρόκειται να γίνω σαν εσάς!
Ακόμα κι αν χρειαστεί να δουλεύω 12 ώρες για έναν ψωρομισθό, ποτέ δε θα γίνω σαν εσάς! Ποτέ δε θα κοροϊδέψω την κοινωνία και τους ανθρώπους της και θα μπορώ να κοιτάξω στο πρόσωπο το παιδί μου όταν με ρωτήσει τί έκανα στη ζωή μου!
Θα τα υπομείνω όλα αυτά, μόνο και μόνο για να μπορώ να σας ΦΤΥΝΩ όπου σας βλέπω και να έχω τη συνείδησή μου καθαρή.

Και θα το κάνω. "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω" δε λένε? Ε, εγώ θα είμαι αυτός και δε θα το κρύβω πουθενά. Ας τολμήσει να μου πει κανείς μόνο "κι εσύ δεν έκανες τα ίδια?", αυτή η ηλίθια η νεοελληνική λογική που δικαιολογεί την κάθε λογής ατιμία που θέλουμε να κάνουμε εις βάρος του άλλου.....
kostakis19
41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif
77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!!!!!!!
apkat
Ποιος διαβασε τον ντιζυ και δεν τον φοβηθηκε biggrin.gif ..Φοβερο ποστ..Το πρωτο μερος του δεν μπορω να το φανταστω αφου δεν εχω ακομα τουλαχιστον τοσες υποχρεωσεις στην ζωη μου ομως στο δευτερο μερος καταλαβαινω ακριβως τι λες.

Αλλά όχι ρε απατεώνες....μπορεί να μου παίρνετε τον χρόνο που λιγοστεύει επικίνδυνα όσο μεγαλώνω και οι υποχρεώσεις αυξάνουν, αλλά δε θα μου καταστρέψετε την ηθική ακεραιότητα.
Μπορεί να ρίξω μαύρη πέτρα στο χανείο όπου "δουλεύετε", μπορεί από την άλλη να πάρω πτυχίο σε 5 χρόνια αλλά ποτέ δεν πρόκειται να γίνω σαν εσάς!
Ακόμα κι αν χρειαστεί να δουλεύω 12 ώρες για έναν ψωρομισθό, ποτέ δε θα γίνω σαν εσάς! Ποτέ δε θα κοροϊδέψω την κοινωνία και τους ανθρώπους της και θα μπορώ να κοιτάξω στο πρόσωπο το παιδί μου όταν με ρωτήσει τί έκανα στη ζωή μου!
Θα τα υπομείνω όλα αυτά, μόνο και μόνο για να μπορώ να σας ΦΤΥΝΩ όπου σας βλέπω και να έχω τη συνείδησή μου καθαρή.

Και θα το κάνω. "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω" δε λένε? Ε, εγώ θα είμαι αυτός και δε θα το κρύβω πουθενά. Ας τολμήσει να μου πει κανείς μόνο "κι εσύ δεν έκανες τα ίδια?", αυτή η ηλίθια η νεοελληνική λογική που δικαιολογεί την κάθε λογής ατιμία που θέλουμε να κάνουμε εις βάρος του άλλου.....

77.gif
Flash
Ένα μεγάλο, τεράστιο + από μένα στον Σπύρο. Όχι στο ποστ του Σπύρου. Στον ίδιο τον Σπύρο. Μπορεί να ακουστεί πολύ "Φωσκοπουλίστικο" και δήθεν αλλά πραγματικά σε ένιωσα ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.