QUOTE (geo82 @ May 7 2018, 21:36 )
Είναι πλέον τόσο ολοκληρωμένος και ώριμος στο παιχνίδι του όσο ποτέ. Μόνον έναν παίχτη ακόμη θυμάμαι να βελτιώνεται κάθε χρόνο και φορούσε κι αυτός το 23.
Δε διαφωνώ
QUOTE (gerorge @ May 7 2018, 22:28 )
Συμφωνω σε γενικες γραμμες αλλα το τελευταιο δεν ισχυει.Ειναι καλος ως help defender και γι αυτο συνηθως μαρκαρει καποιον αδυναμο επιθετικα πλεον.Περσι στους τελικους τον KD δεν μπορουσε να τον ακολουθησει.Επιθετικα ομως συμφωνω οτι ειναι στο top 3 πιο ολοκληρωμενων με potential να φτασει στο 1.Μεγαλη κουβεντα παντως για να γινει αυτη τη στιγμη και κυριως σε αυτο το τοπικ
Ποιον να πρωτο-ακολουθήσει από αυτή την ομάδα, ειλικρινά τώρα; Ποιον να μαρκάρεις, ποιον να αφήσεις ελεύθερο; Μιλάμε για την ομάδα με το πλουσιότερο συνολικά ατομικό ταλέντο από τους Celtics του Russell και με εκπληκτική ομαδική λειτουργία ταυτόχρονα σε άμυνα και επίθεση. Με Λεμπρόν να βαράει 40+ λεπτά όπως και φέτος στα πλέι οφ! Θυμάμαι όμως φάσεις που εξέθετε τον Κάρι όταν είχε αντοχές.
QUOTE (belalik @ May 7 2018, 22:55 )
Ήμουν και γω επικριτικός κάποτε... Πχ στη σειρά με το dallas .. Και γενικώς, δεν ήμουν ποτέ φαν. Αλλά ο τύπος έχει ξεφύγει πλέον, και αναγκάζει τον οποιονδήποτε να τον παραδεχτεί. Και δεν είναι μόνο παικτικά, σαν προσωπικότητα έχει 'μεγαλώσει'. Πχ οι δηλώσεις του στο φετινο alg. Παίζει και αυτό τον ρόλο του ..
Κλείνω τα 40 φέτος, που σημαίνει οτι έχω προλάβει mj φουλ .. Το λέω γιατί μοιραία πάει εκεί η κουβέντα. Δύσκολο να πει κανείς, δεν έχει και σημασία. Πάντως ενδέχεται να είναι πιο 'ολοκληρωμένος' παίκτης ο lebron πλέον, τον βοηθούν και τα ασύλληπτα σωματικά του προσόντα, αλλά και η διάρκεια που έχει δείξει πλέον στο απολύτως τοπ επίπεδο.
Ένα πράγμα νομίζω είχε ο MJ συντριπτικά υπέρ του (πέρα από τον 'ρομαντισμό' που φέρνει η απόσταση του χρόνου) .. Ήταν πιο πλαστικός, πιο 'χορευτικές' οι κινήσεις του, είχε περισσότερη χάρη και στυλ .. Και όχι μόνο σε τρελλές, τζορντανικές φάσεις, τζαμπ σουτ βάραγε, και έβαζες replay να το δεις. Είχε απίστευτη αρμονία.. Ο λεμπρόν, είναι πιο 'μηχανικός', και ακόμα και αν υποθέσουμε πως έχουν ακριβώς το ίδιο impact (δεν μετριέται αυτό, αλλά υπόθεση κάνουμε..), η πλάστιγγα γέρνει προς τον μιχαλάκη, ακριβώς γιατί ήταν πιο απολαυστικός στο να το βλέπεις...
Αυτά - σόρρυ για το οφφ-τοπικ, αλλά δεν μπορούσα, είναι ωραία αυτά..
ΥΓ - Συνομίληκοί μου που δεν βλέπουν πλέον μπάσκετ, συζήταγαν ακριβώς αυτό το θέμα, και δεν μπορούσαν να διανοηθούν οτι ο Λεμπρόν είναι πλέον τουάχιστον εφάμιλλος του MJ .. Έχουν μείνει με την πιο παλιά εικόνα του ...
Ωραία είναι αυτά φίλε, έχεις δίκιο. Θα συμφωνούσα μαζί σου 100% αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια το απολύτως φοβερό είναι πως έχει γίνει και πλαστικός και...αέρινος. Γι' αυτό είπα στο αρχικό ποστ για τρομακτική βελτίωση κάθε χρόνο κτλ. Πραγματικά υπάρχουν κινήσεις του που είναι poetry in motion..
Για τη σειρά με το Ντάλλας συμφωνώ απόλυτα. Μετά από αυτή είναι που γύρισε για τα καλά τον διακόπτη. Εγώ προσωπικά τον έχω παραδεχτεί και πλέον θαυμάζω τα τρία τελευταία χρόνια
Το ότι βέβαια οι ρετρολάγνοι συγκρίνουν ΜΟΝΟ τον Λεμπρόν από σύγχρονους παίκτες με τον Τζόρνταν(και βρίσκουν διάφορες υπαρκτές και ανύπαρκτες δικαιολογίες για να αποδείξουν πως ο Air είναι καλύτερος) από μόνο του είναι παράσημο για τον Λεμπρόν και δείχνει να τους τρομάζει η σύγκριση
QUOTE (aegeansheed @ May 7 2018, 23:46 )
Είναι πάνω από 4 χρόνια σε αυτό το επίπεδο παικτικά, πνευματικά είναι από τότε που έφυγε από το Cleveland για μένα. Είμαστε έτη φωτός πίσω γιατί αρέσει να ασχολούμαστε με τα προ 10ετίας "chokes" για τα επόμενα δέκα χρόνια...
Ακόμα και αυτό που τον κατηγορούν σχετικά με το πόσο καλύπτει τον Lue, ουσιαστικά είναι υπέρ του. Είναι παίκτης-προπονητής, διαβάζει καλύτερα από τον καλύτερο προπονητή της φάσης, γιατί να κρύψει αυτό το σκιλ πίσω από έναν τίτλο ενός ρόλου και αχρείαστους διαχωρισμούς σε παίκτες/προπονητές, όταν την ίδια στιγμή μπορεί να το χρησιμοποιήσει υπέρ της ομάδας του.
Όχι απλά είναι on pace για GOAT, ίσως είναι ο μόνος που σε λίγα χρόνια ίσως το καταφέρει ενώ θα παίζει ακόμα. Ας μη βιαζόμαστε όμως, στον δρόμο του για έναν ακόμα Τελικό, τον 8ο συνεχόμενο (προκαλεί δέος το νούμερο), υπάρχει η Βοστώνη.
Σου απαντά Βοστωνέζος(όχι "βέρος" προφανώς, αλλά φαν) και η αλήθεια είναι πως θέλω όσο τίποτα να αποκλείσουμε Καβς. Άλλωστε η κόντρα με Λεμπρόν κρατάει χρόνια. Εγώ θεωρώ πως πνευματικά είναι στο top μετά τη σειρά με το Ντάλλας στους τελικούς του '11. Παικτικά, τα 4 τελευταία χρόνια, όχι ότι πριν δεν ήταν ο καλύτερος στη λίγκα.
QUOTE (Andre Miller @ May 8 2018, 00:18 )
Ο KD δεν μαρκάρεται.
Ένα δίκιο το έχεις. Ο τωρινός ναι. Ακόμα θυμάμαι πως τον έπαιζε άμυνα ο Τόνι Άλλεν του Μέμφις. Αν και ακόμα κάποιος με τσαμπουκά και δύναμη θα τον δυσκόλευε. Αλλά ο Ντουράντ των δύο τελευταίων χρόνων σε αυτή την ομάδα μάλλον δε μαρκάρεται
QUOTE (RipCity @ May 8 2018, 00:28 )
Ειναι ακραια λιγο το ενα δαχτυλιδι οταν εχεις τον Λεμπρον μια δεκαετια. Ακραια λιγο και το χειροτερο πως σε καμια στιγμη δεν εκανες κι ομαδα που να θεωρειται και φαβορι. Ακομη και το ενα δαχτυλιδι εκπληξη ηταν με τρελη ανατροπη.
Το ότι δεν ήταν ποτέ φαβορί με το Κλίβελαντ αλλά πήρε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα όλων των εποχών με πρώτο σε μέσους όρους στις πέντε βασικές κατηγορίες και από τις δύο ομάδες, απλά σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό
QUOTE (aegeansheed @ May 8 2018, 00:37 )
Να πω κάτι σχετικό: Η ομάδα Pierce-Garnett-Allen-Rondo (3/4 Hof'rs) πήρε 1 δαχτυλίδι. Μιλάμε για τοπ40, τοπ20 και τοπ60 ίσως παίκτες όλων των εποχών. Είναι υπερβολικό, άδικο και άστοχο να κρίνονται όλα από έναν συγκεκριμένο τίτλο, αυτόν του πρωταθλήματος.
O Lebron έπεσε πάνω σε μια ομάδα Warriors που έπαιζε διαστημικό μπάσκετ, πρωτοποριακό τότε για την εποχή της (5 ομάδες για μένα το έχουν παίξει τα τελευταία 4 χρόνια), που αντικειμενικά ήταν πολύ ανώτερη, βάσει ρεκόρ, αλλά και βάσει του μπάσκετ που έπαιζε. O Μπάρκλεη δεν πήρε πρωτάθλημα ποτέ.
Θέλω αν μπορείς ειδικά εσύ(και 5-6 ακόμα) να μου πεις γνώμη για την άμυνα του Λεμπρόν στα φετινά πλέι οφ
ΥΓ. Δεν είχα δει όσο έγραφα πως μεταφέρθηκαν τα ποστ. Όποιος mod μπορεί ας μεταφέρει και το δικό μου