Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΜακΚειν ή Ομπαμα;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2
jois21
bball.gif

Igor
Δεν ειμαι υποστηρικτης του Ομπαμα, αλλα δεν θα αντεξω να βγει ο ΜακΚειν προεδρος. Ουτε αυτος ουτε η αντιπροεδρος του !!

EDIT: Αν και θα βγει ο ΜακΚειν... sad.gif
Das Kapital
Μας συμφερει να εχουμε προτιμησεις; Οποιος και να βγει το ιδιο ειναι για μας!
dizzy_fingers
Πράγματι.

Αν και η μόνη μας συμπάθεια προς τον Ομπάμα οφείλεται ίσως στα όσα αντιπροσωπεύει το χρώμα του δέρματός του (η αντίδραση στο κατεστημένο και η ροπή προς την έκπληξη...για να μην παρεξηγηθώ) και η celebrity αύρα του παρά τις πολιτικές ικανότητές του (άσχετα αν έχει ή όχι τέτοιες, ή αν τις έχει ή όχι δείξει), πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος Έλληνας θα ήθελε να βγει στην εξουσία ένας ρεπουμπλικάνος που αντιπροσωπεύει κύρια το συμφέρον της χώρας του (και καλά κάνει) και μετά την ευημερία και ησυχία των υπόλοιπων κρατών που διαφεντεύει-επηρρεάζει (και κακώς κάνει).

Με λίγα λόγια, Ομπάμα ασφαλώς, αλλά θεωρώ μέσα μου πως η σύγκριση αυτή δεν έχει σοβαρότερο βάρος από μία αντίστοιχή Λεμπρόν-Κόμπι...
Air Kef
Bασικά, απο οτι έχω διαβάσει,οι θεσεις το Ομπάμα είναι πολύ καλύτερες απο αυτές του ΜακΚέιν.Πχ ο Ομπαμα υποστηρίζει την απόσυρση των στρατευμάτων τους απο το Ιρακ,ενω ο ΜακΚέιν μπορεί και να τα αυξησει. Το αρθρο το διαβασα μηνες πριν,οποτε μπορεί κ να κανω λαθος.

Κι εγώ Ομπάμα λέω. Νέος Μπους μου μοιαζει ο Μακ.
asxetos
Obama χωρίς καμία αμφιβολία. Μάλλον θα βγει ο πανύβλακας πάντως.
Fetisov
Μακαρι να βγει ο Μακειν. Βουτυρο στο ψωμι του Μεντβεντιεβ. Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι. icon_wave.gif
Igor
Οποιος και να βγει παιδια θα πρεπει να ακολουθησει τη πολιτικη που θα χρειαζεται για να ικανοποιηθουν οι 'χορηγοι' που χρηματοδοτουν τις εκλογικες εκστρατειες. Οπως και να το κανουμε, για να γινεις προεδρος της Αμερικης πρεπει να εισαι ειτε βαθυπλουτος (Κενεντι) ή να εχεις ισχυρους χορηγους.
Ετσι χρειαζονται πολεμοι για να βγαλουν τα λεφτα τους οι ιδιοκτητες των οπλοβιομηχανιων.
Οποιος και να βγει λοιπον δεν μπορει να πραξει εντελως αυτονομα και να κανει οτι γουσταρει !! Θεωρω απιθανο σε περιπτωση που βγει ο Ομπαμα προεδρος δεν θα υπαρξουν πια πολεμοι..

Κατι για τον πολεμο που γινεται στη Γεωργια.. O κορυφαιος foreign assistant tou McCain ηταν lobbyist για τη Γεωργια για 4 χρονια. Οποτε αν θεωρειται οτι ο πολεμος αυτος που ειχε ως αποτελεσμα την 'αναγεννηση' ενος κλιματος Ψυχρου Πολεμου ηταν τυχαιος, μαλλον δεν ειστε καλα πληροφορημενος. Το προφιλ του ΜακΚειν, του σκληρου προεδρου που θα δωσει βαση στην σκληρη και επιθετικη εξωτερικη πολιτικη ειναι αυτο που προτιμουν οι Αμερικανοι σε περιπτωσεις οπου υπαρχει οποιοδηποτε ειδος πολεμου, Ψυχρου ή κανονικου.

Ελπιζω να βγει ο Ομπαμα οχι επειδη ειναι απλα εγχρωμος και θελουμε διαφορετικοτητα, απλα γιατι αν βγει ο ΜακΚειν και η αντιπροεδρος του, θα ζησουμε στιγμες Μπους, κατι που προσωπικα απευχομαι !!!
Fetisov
QUOTE(Igor @ Sep 13 2008, 20:25 ) *
Κατι για τον πολεμο που γινεται στη Γεωργια.. O κορυφαιος foreign assistant tou McCain ηταν lobbyist για τη Γεωργια για 4 χρονια. Οποτε αν θεωρειται οτι ο πολεμος αυτος που ειχε ως αποτελεσμα την 'αναγεννηση' ενος κλιματος Ψυχρου Πολεμου ηταν τυχαιος, μαλλον δεν ειστε καλα πληροφορημενος. Το προφιλ του ΜακΚειν, του σκληρου προεδρου που θα δωσει βαση στην σκληρη και επιθετικη εξωτερικη πολιτικη ειναι αυτο που προτιμουν οι Αμερικανοι σε περιπτωσεις οπου υπαρχει οποιοδηποτε ειδος πολεμου, Ψυχρου ή κανονικου.

1. Δεν γινεται κανενας πολεμος στην Γεωργια. Εγινε το καλοκαιρι.
2. Λαθος κανουν αυτοι που νομιζουν πως η Ρωσια ειναι η χαμενη απο τις καινουριες εξελιξεις και την αναγεννηση του ψυχροπολεμικου κλιματος. Αντιθετα η Ρωσια παρεσυρε την Γεωργια και την Δυση στο λουκι πανεξυπνα και βγηκε κερδισμενη απο πανω. Πανε η εποχες που η Ρωσια ηταν τσατσος των ολιγαρχων, πλεον δεν φοβαται κανενα πολεμο.
Igor
QUOTE(Fetisov @ Sep 13 2008, 21:36 ) *
2. Λαθος κανουν αυτοι που νομιζουν πως η Ρωσια ειναι η χαμενη απο τις καινουριες εξελιξεις και την αναγεννηση του ψυχροπολεμικου κλιματος. Αντιθετα η Ρωσια παρεσυρε την Γεωργια και την Δυση στο λουκι πανεξυπνα και βγηκε κερδισμενη απο πανω. Πανε η εποχες που η Ρωσια ηταν τσατσος των ολιγαρχων, πλεον δεν φοβαται κανενα πολεμο.

Εχεις δικιο, ηταν λαθος μου, αλλα εχει δημιουργηθει Ψυχροπολεμικο κλιμα, κατι που βολευει τον 'σκληρο' και 'προστατη' των Αμερικανων ΜακΚειν.
jois21
Fetisov, για να καταλαβω, πιστευεις ο μακειν ειναι καταλληλοτερος ως προεδρος λογο του οτι θα ειναι ευκολοτερος αντιπαλος για τη ρωσικη πολιτικη; Διευκολυνεται ετσι και ο υπολοιπος πλανητης καθως και ο αμερικανικος λαος ή μονο οι ρωσοι και οι πολυ δεμμενοι συμμαχοι;
a bullet for your head
QUOTE(Fetisov @ Sep 13 2008, 20:58 ) *
Μακαρι να βγει ο Μακειν. Βουτυρο στο ψωμι του Μεντβεντιεβ. Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι. icon_wave.gif

Του Βλαδιμηρου εννοεις... cool.gif
a bullet for your head
QUOTE(Igor @ Sep 13 2008, 18:49 ) *
Δεν ειμαι υποστηρικτης του Ομπαμα, αλλα δεν θα αντεξω να βγει ο ΜακΚειν προεδρος. Ουτε αυτος ουτε η αντιπροεδρος του !!

Εκτος αν η ΧΙΛΑΡΙ αποτελεσει το ''αντιβαρο'' στην παρουσια Πειλιν..
a bullet for your head

Επαιξε μπαλλα με τους ορους των αντιπαλων..Καπιταλισμος βλεπεις..Εντωμεταξυ ειναι ενεργειακος κολοσσος,ναυτικη υπερδυναμη,ενω εφθασε σε αποσταση αναπνοης τους Αμερικανους(και τα στοιχεια λενε οτι τα επομενα χρονια θα τους ξεπερασουν)στους τζιρους απ τις εξαγωγες οπλων.Συρια,Ουγκο Τσαβες κ.α. ενδιαφερονται σφοδρα για τα Ρωσικα οπλικα συστηματα..Απο κει κ περα ομως η Αμερικη ειναι Αμερικη..

QUOTE(Igor @ Sep 13 2008, 22:26 ) *
Εχεις δικιο, ηταν λαθος μου, αλλα εχει δημιουργηθει Ψυχροπολεμικο κλιμα, κατι που βολευει τον 'σκληρο' και 'προστατη' των Αμερικανων ΜακΚειν.

Το ψυχροπολεμικο κλιμα δεν δημιουργηθηκε τωρα.Απλα τωρα φαινεται δια του ''συμβατικου'' γυμνου οφθαλμου...Τωρα επειδη οι δεκαετιες περασαν κ ο κοσμος αλλαζει σκεπτικα,κριτηρια κ προτεραιοτητες,οι Αμερικανοι ισως σκεφτουν πρωτιστως την τσεπη τους,μιας κ το δολλαριο εχει πεσει αισθητα,η ανεργια αυξανεται κ η μικρομεσαια κ μεσαια ταξη ''χτυπιεται αλυπητα''..

Αντιθετα η Ρωσια παρεσυρε την Γεωργια και την Δυση στο λουκι πανεξυπνα και βγηκε κερδισμενη απο πανω.

Οντως..

QUOTE(Igor @ Sep 13 2008, 18:49 ) *

Ο Μακ Κειν αναδιπλωθηκε πολυ,προκειμενου να παρει τις ''ευλογιες'' της ''κυριαρχης'' συντηριτικης πλευρας των Ρεμπουπλικανων,στο σημειο μαλιστα να δηλωσει οτι θα απαγορεψει τις αμβλωσεις(και καθε τετοιου ειδους διαδικασιες),ακομα κ σε περιπτωσεις βιασμου η' αιμομιξιας..!
a bullet for your head
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 13 2008, 18:58 ) *
Πράγματι.

αλλά θεωρώ μέσα μου πως η σύγκριση αυτή δεν έχει σοβαρότερο βάρος από μία αντίστοιχή Λεμπρόν-Κόμπι...

ενδιαφερων παραλληλισμος..
asxetos
Για μένα που είμαι και αμερικανός δεν τίθεται καν θέμα. Ο Ομπάμα έχει πραγματική οικονομική πολιτική που θα μπορούσε αν όχι να αντιμετωπίσει τουλάχιστον να μετριάσει τις συνέπειες της αντιλαϊκής (για να δανειστώ και μια έκφραση της Αλέκας) πολιτικής Μπους.
Ο ΜακΚεϊν δεν έχει καμία πολιτική και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το επικοινωνιακό τρικ με τι Πεϊλιν έχει καταφέρει να τον βάλει μπροστά στα δημοψηφίσματα. Μα καλά με τόσο επιφανειακά κριτήρια ψηφίζουν αυτοί οι ηλίθιοι; Διάβασα μια εργασία μιας μαθήτριας μου πριν λίγο η οποία βασικά υμνούσε την Πεϊλιν χωρίς και η ίδια να ξέρει γιατί και τραβαγα τα μαλλιά μου.
Αν έχουμε ρεπουμπλικάνους για 4 ακόμα χρόνια στη κυβέρνηση θα το σκεφτώ σοβαρά να φύγω από την Αμερική.
red pyramid88
QUOTE(asxetos @ Sep 14 2008, 10:30 ) *
Μα καλά με τόσο επιφανειακά κριτήρια ψηφίζουν αυτοί οι ηλίθιοι; Διάβασα μια εργασία μιας μαθήτριας μου πριν λίγο η οποία βασικά υμνούσε την Πεϊλιν χωρίς και η ίδια να ξέρει γιατί και τραβαγα τα μαλλιά μου.
Αν έχουμε ρεπουμπλικάνους για 4 ακόμα χρόνια στη κυβέρνηση θα το σκεφτώ σοβαρά να φύγω από την Αμερική.

Καταρχάς να σου προτείνω αν φύγεις να ανταλλάξουμε θέσεις tongue.gif

δεύτερον, αν δεν κάνω λάθος, οι εκλογές δυστηχώς απέχουν απο το να πούμε ότι εκφράζουν το μέσο αμερικάνο. Βλέπετε, πρέπει απο την αρχή να αφαιρέσουμε τις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις που δεν έχουν τόση συμμετοχή ακριβώς επειδή για αυτούς, όποιος και αν βγεί, δε πρόκειται να αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Μετά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι π.χ. για ένα απλό κάτοικο της Arizona, η αλλαγή προέδρου δεν θα έχει τόοοσο μεγάλη διαφορά. αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι ποιος θα είναι ο κυβερνήτης της πολιτείας τους, και μετά αν είναι έρχεται η εκλογή προέδρου. Λογικό είναι λοιπόν στις εκλογές να ψηφίζουν με πιο ρηχά ή αδιάφορα κριτήρια.

Όσο για εμένα, θα συμφωνήσω με τον Dizzy. Για τους ίδιους λόγους προτιμώ Obama, συν το ότι πιστεύω έχει κάποιες ικανότητες, σε θέματα που με ενδιέφεραν είχα ακούσει ενδιαφέρουσες απαντήσεις του σε debate 1-2 χρόνια πριν (προτού πάει για την υποψηφιότητα) και τέλος ο Μακέιν μου δημιουργεί αναγούλα όσο δε πάει. Αλλά στην ουσία λίγα θα αλλάξουν μάλλον, δυστηχώς, εκτός αν ο Obama αποδειχθεί καλύτερος απο ότι προβλέπουμε. Αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.
Fetisov
QUOTE(Igor @ Sep 13 2008, 21:26 ) *

Συμφωνω απολυτα. Και αυτο θα βολεψει παρα πολυ το Κρεμλινο για να επικαλειται τον Αμερικανο μπαμπουλα για να προωθει την γραμμη του χωρις μεγαλη αντισταση απο μεσα.
QUOTE(jois21 @ Sep 14 2008, 04:29 ) *
Fetisov, για να καταλαβω, πιστευεις ο μακειν ειναι καταλληλοτερος ως προεδρος λογο του οτι θα ειναι ευκολοτερος αντιπαλος για τη ρωσικη πολιτικη; Διευκολυνεται ετσι και ο υπολοιπος πλανητης καθως και ο αμερικανικος λαος ή μονο οι ρωσοι και οι πολυ δεμμενοι συμμαχοι;

Ναι, θα ειναι ευκολοτερος αντιπαλος. Και ναι διευκολυνεται ο υπολοιπος πλανητης, γιατι χρειαζονται δυο αυτοκρατοριες για να τηρουνται οι ισορροπιες και να μην παιζει μονο ενας. Απ'εκει και περα οποιος αντιλαμβανεται την προοπτικη και την σημασια της Ρωσιας, και την παρει απο κοντα, δεν θα βγει χαμενος.
QUOTE(a bullet for your head @ Sep 14 2008, 06:16 ) *
Του Βλαδιμηρου εννοεις... cool.gif

Οχι, εννοω τον Μεντεντιεβ. Τον προεδρο της Ρωσικης Ομοσπονδιας. cool.gif
a bullet for your head
QUOTE(Fetisov @ Sep 14 2008, 14:43 ) *
Οχι, εννοω τον Μεντεντιεβ. Τον προεδρο της Ρωσικης Ομοσπονδιας. cool.gif

Αλλο ασκω εξουσια(Πουτιν) κ αλλο την διαχειριζομαι(Μεντβεεφ).. wink.gif
dizzy_fingers
QUOTE(Air Kef @ Sep 13 2008, 20:25 ) *
Bασικά, απο οτι έχω διαβάσει,οι θεσεις το Ομπάμα είναι πολύ καλύτερες απο αυτές του ΜακΚέιν.Πχ ο Ομπαμα υποστηρίζει την απόσυρση των στρατευμάτων τους απο το Ιρακ,ενω ο ΜακΚέιν μπορεί και να τα αυξησει.

Όντως ισχύει αυτή η θέση και δε νομίζω πως πλέον μία τέτοια κίνηση πρόκειται να δυσαρεστήσει τους προαναφερθέντες "χορηγούς" καθώς:
1) Τα αμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα έχουν ήδη εγκατασταθεί στις πρώτες "κατεκτημένες" περιοχές.
2) Η περαιτέρω παραμονή των στρατευμάτων ίσως εντείνει τη λαϊκή πεποίθηση πως οι ΗΠΑ βαδίζουν προς ένα καινούριο Βιετνάμ (αν δεν το έχουν κάνει ήδη). Αυτό είναι κάτι στο οποίο ακόμα και ο ΜακΚέιν μπορεί να κάνει πίσω.

και

3) Ο νέος "στόχος" είναι πλέον το Ιράν με το πρόσχημα της παράνομης κατοχής και (δυνητικής) χρήσης πυρηνικών (ευτυχώς η Β.Κορέα πέφτει μακριά από τη Μ.Ανατολή...). Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Ομπάμα, το Ιράν πλέον αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ...
Δε γνωρίζω αν αυτή η δήλωση έγινε για να κερδίσει ψήφους από την "απέναντι" πλευρά ή αν όντως το πίστευε, αλλά σίγουρα ενθαρύννει όσους πιστεύουν πως ελάχιστα πρόκειται να είναι διαφορετικά στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ - εκεί δηλαδή που μας καίει - με τον έναν ή με τον άλλον πρόεδρο.

Εκεί που ποντάρω στον Ομπάμα είναι η πολιτική αφύπνηση του λαού των ΗΠΑ - αφού ένας επικίνδυνα ηλίθιος πρόεδρος δεν ήταν ικανός να το κάνει, τότε ίσως τα καταφέρει ένας celebrity ρήτορας.

QUOTE(a bullet for your head @ Sep 14 2008, 07:50 ) *
ενδιαφερων παραλληλισμος..

Obama FTW!!! wos_sport3.gif biggrin.gif
Να ξεκαθαρίσω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πως το σχόλιό μου αφορούσε την (ελάχιστη) επηρροή που πρόκειται να έχει το αποτέλεσμα αυτού του debate σε εμάς, κι όχι τη σοβαρότητα της σύγκρισης ή την έλλειψη βαρύτητας στις θέσεις τους και τα όσα αντιπροσωπεύουν.
a bullet for your head
αυτην την στιγμη που μιλαμε ο Μακ Κειν προηγειται(για 1η φορα)με 50%,εναντι 46% του Ομπαμα στις τελευταιες δημοσκοπησεις που διεξηχθησαν.Η κυβερνητης της Αλασκα Πειλιν,''ευθυνεται κυριως'',για την ανοδο των ποσοστων του Μακ Κειν.Εκτιμω οτι 60 μερες πριν τις εκλογες,ο Ρεμπουμπλικανος θα χρειαστει να βγαλει κ αλλον ασσο απ το μανικι του(αν εχει),προκειμενου να κρατησει αυτο το προβαδισμα..Το αξιοσημειωτο ''βγαινει'' απο μια δημοσκοπηση του BBC σε 22 χωρες,οπου τα αποτελεσματα δειχνουν τους ''ξενους'' να προτιμουν Ομπαμα..
jois21
Πιστευω οτι σοβαρες αλλαγες στην εξωτερικη τους πολιτικη δυσκολα θα δουμε, οπως ειπε ο dizzy. Εξαλλου η βασικη γραμμη της δεν εχει να κανει απο τους εκαστοτε προεδρους, βλ. Μπους (...), Μακκειν (http://www.youtube.com/watch?v=E5ENwej0fpc&feature=related), Παλιν (που εβγαλε διαβατηριο το 2007). Ο μεσος αμερικανος φαινετια να το αγνοει αυτο και να πιστευει οτι πραγματι αυτοι εχουν τον πρωτο λογο. Τουλαχιστον ας βγαλουν ενα ρομποτ με καποια ευφια που θα δινει αξιοπρεπεις απαντησεις και οχι προκλητικα ηλιθιες... Ας πει ο asxetos καλυτερα που μενει εκει πως το αντιλαμβανονται.
Στα εσωτερικα θεματα ο Ομπαμας (θα επρεπε να) ειναι πολυ πιο μπροστα. Οι λογου τουλαχιστον, μιας και πραξεις δεν εχουμε δει απο κανενα ακομα, φαινοντια πολυ πιο προσεγμενοι και ευοιωνοι απο του καραβλαχου καουμπου Μακκειν που φερνει σαν δειγμα πολιτικης ικανοτητας το οτι ειναι βετερανος του βιετναμ.
Και, οντως, μεχρι πριν λιγο καιρο ο Ομπαμας ηταν μπροστα. Τωρα οι δημοσκοπησεις τους φερνουν στα ισα μετα την ανακοινωση της Παλιν, μια σκληροπυρηνικη (http://www.grizzlybay.org/SarahPalinInfoPage.htm) με δεκαδες σκανδαλα να σχετιζονται μαζι της. Οπως λενε καποιοι αρνητικη διαφημιση δεν υπαρχει, εκει το στυριζω και εγω. Ο Ομπαμα εχασε πολυ αντιμετοπιζοντας τη χιλαρη και ο,τι κολπο ειχε το εδωσε σε λαθος χρονο. Η παλιν εμφανιστηκε οταν επρεπε και μαλλον κερδισε απογοητευμενους οπαδους της χιλαρη (οντας και γυναικα) που, θεωρω, οτι ηταν μεγα λαθος να μη την επιλλεξει για αντιπροεδρο. Κατι ολα αυτα, κατι οτι την τελευταια στιγμη ο αμερικανος θα το σκεφτει πολυ να ψηφισει αραπη και νεο για προεδρο, μαλλον ο π@@στ@γερος θα βγει. Και δε μπορεις να ευχηθεις να ψοφισει κιολα (72 ειναι) γιατι θα τον αντικαταστησει ο,τι χειροτερο θα μπορουσε να υπαρξει.

Gravedigger
Αν βγει ο Πατάτας είναι άξιοι της μοίρας τους...
Igor
QUOTE(Gravedigger @ Sep 15 2008, 14:35 ) *
Αν βγει ο Πατάτας είναι άξιοι της μοίρας τους...

Aν βγει ομως, εμεις τι φταιμε ?? smiley.gif
dizzy_fingers
Πάντα ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Τσόμσκι.

Δεν ξέρω αν μπορώ να διαφωνήσω ή όχι, καθώς αναφέρει αρκετά στοιχεία που δείχνει να γνωρίζει εκ των έσω...όχι απαραίτητα ως ένας κορυφαίος διανοούμενος αλλά ως ένας αμερικανός πολίτης που πιάνει τον παλμό των διαφόρων κοινωνικών τάξεων γύρω του.

Μακάρι να αποδειχτεί λάθος.
Igor
Δεν κολλαει πολυ αλλα για να ειμαστε τυπικοι..

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει για τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ταχυδρομικής ψήφου. Σχετικά ενημερώνει και παροτρύνει τους Αμερικανούς να ψηφίσουν η καμπάνια του Ομπάμα (για πληροφορίες: Democrats Abroad, Beth Hondros - 6941 684421 ή την Yvette Jarvis -6937 176161) Η αίτηση για ψήφο βρίσκεται στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.votefromabroad.org ή απευθείας από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στο 210-7202421.

Ελευθεροτυπια
a bullet for your head
Μπους,Μακ Κεην κ Ομπαμα,δεν συνταχθηκαν στην προταση του υπουργου οικονομικων για παρεμβαση-''σιγονταρισμα'',του κρατους στην χρηματο-οικονομικη κριση...επισης Ο Μακειν,ζητουσε αναβολη στο προκαθορισμενο ντιμπειτ με τον Ομπαμα,με το προσχημα οτι ''προεχει η εξευρεση λυσης στην κριση..''.
a bullet for your head
QUOTE(a bullet for your head @ Sep 27 2008, 05:37 ) *
Μπους,Μακ Κεην κ Ομπαμα,δεν συνταχθηκαν στην προταση του υπουργου οικονομικων για παρεμβαση-''σιγονταρισμα'',του κρατους στην χρηματο-οικονομικη κριση...επισης Ο Μακειν,ζητουσε αναβολη στο προκαθορισμενο ντιμπειτ με τον Ομπαμα,με το προσχημα οτι ''προεχει η εξευρεση λυσης στην κριση..''.

χρηματο-πιστωτικη κριση.. rolleyes.gif ,η ωρα βλεπετε.. icon_wave.gif
losers can win
Ειλικρινά πιστεύετε ότι μετά το φιάσκο με τις τράπεζες και τη χρήση κρατικών πόρων για να σωθουν κολοσσοί, υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν οι ρεπουμπλικάνοι;;
a bullet for your head
Στο 1ο τηλεοπτικο ντιμπειτ,ο Ομπαμα κερδισε τις εντυπωσεις απ τον Μακειν.Επισης προηγειται με σταθερη διαφορα γυρω στις 3-3.5 μοναδες.
jois21
Το κατεβασα, μετα τη μεση δεν αντεξα, ακομα για ταλιμπαν λενε.
a bullet for your head
QUOTE(jois21 @ Sep 30 2008, 01:57 ) *

Καλως η' κακως,εχουν την δικη τους ατζεντα θεματων προς συζητηση..Παντως ισως νωριτερα του αναμενομενου, evilmonkey.gif να ανοιχτει κ ενα τοπικ για τις δικες μας βουλευτικες εκλογες.Πολλες παρασκηνιακες ζυμωσεις κ ισχυρη περιρρεουσα ατμοσφαιρα..
jois21
QUOTE(a bullet for your head @ Sep 30 2008, 03:48 ) *
Καλως η' κακως,εχουν την δικη τους ατζεντα θεματων προς συζητηση..Παντως ισως νωριτερα του αναμενομενου, evilmonkey.gif να ανοιχτει κ ενα τοπικ για τις δικες μας βουλευτικες εκλογες.Πολλες παρασκηνιακες ζυμωσεις κ ισχυρη περιρρεουσα ατμοσφαιρα..

Αν η ατζενα των θεματων ειναι ποιος θα γινει ο επομενος στοχος, το ιραν ή η κορεα και το εγω ειμαι καλυτερος γιατι πηγα στο πολεμο ενω εσυ οχι.... τοτε χεσε μεσα (στο επιπεδο του κοινου τους πειρσσοτερο).
a bullet for your head
QUOTE(jois21 @ Sep 30 2008, 12:10 ) *
Αν η ατζενα των θεματων ειναι ποιος θα γινει ο επομενος στοχος, το ιραν ή η κορεα και το εγω ειμαι καλυτερος γιατι πηγα στο πολεμο ενω εσυ οχι.... τοτε χεσε μεσα (στο επιπεδο του κοινου τους πειρσσοτερο).

Με την ''οικονομικη αποδομηση'' της μικρομεσαιας κ μεσαιας ταξης,η ατζεντα αναγκαστικα ''διευρυνθηκε''.Επειδη βλεπω οτι θιγεις το ιματζ του Μακειν,θεωρω οτι ειναι καθαρα ''δουλεια'' ιματζ μεικερς κ επικοινωνιολογων..Προσπαθουν να βγαλουν προς τα εξω την πειρα του,στα στρατιωτικα,εξοπλιστικα κ εξωτερικα ζητηματα..
Fetisov
QUOTE(jois21 @ Sep 30 2008, 00:57 ) *

Επρεπε να ρωτησεις πριν το κατεβασεις. Το ειδα απ'ευθειας και μετα απο κανα μισαωρο δεν αντεξα και αρχισα να πινω για να κατεβω στο καταλληλο πνευματικο επιπεδο το οποιο θα μου επετρεπε να το δω ως το τελος. icon_drunk.gif Το τι ακουσαν τα αυτια μου δεν λεγεται, απο δημογραφικα δεδομενα οπως π.χ. πως οι Νοτιοκορεατες ειναι 10 ποντους ψηλοτεροι απο τους Βορειοκορεατες ως λογος για ανατροπη του καθεστωτος της Βορειας Κορεας εως και για κακους Tollybones (aka Talibans)...

Αν ενδιαφερεσαι τοσο πολυ, αυριο ειναι το ντιμπειτ των αντιπροεδρων (και με ζωντανο τσατ), εκει και αν θα πεσει γελιο με την Pallin η οποια βλεπει την Ρωσια απο το μπαλκονι του σπιτιου της στην Αλασκα!
kaukasios
QUOTE(Fetisov @ Oct 2 2008, 03:34 ) *
Επρεπε να ρωτησεις πριν το κατεβασεις. Το ειδα απ'ευθειας και μετα απο κανα μισαωρο δεν αντεξα και αρχισα να πινω για να κατεβω στο καταλληλο πνευματικο επιπεδο το οποιο θα μου επετρεπε να το δω ως το τελος. icon_drunk.gif Το τι ακουσαν τα αυτια μου δεν λεγεται, απο δημογραφικα δεδομενα οπως π.χ. πως οι Νοτιοκορεατες ειναι 10 ποντους ψηλοτεροι απο τους Βορειοκορεατες ως λογος για ανατροπη του καθεστωτος της Βορειας Κορεας εως και για κακους Tollybones (aka Talibans)...

Αν ενδιαφερεσαι τοσο πολυ, αυριο ειναι το ντιμπειτ των αντιπροεδρων (και με ζωντανο τσατ), εκει και αν θα πεσει γελιο με την Pallin η οποια βλεπει την Ρωσια απο το μπαλκονι του σπιτιου της στην Αλασκα!

σε ποιον ωροφο μενει? 69.gif

εγω προτιμω ομπαμα και ας ξερω οτι οποιος και να βγει την ιδια πολιτικη θα ακολουθησει.
Fetisov
QUOTE(kaukasios @ Oct 2 2008, 10:00 ) *
σε ποιον ωροφο μενει? 69.gif

Αυτο ειναι το τραγικο, μενει σε μονοκατοικια. icon_drunk.gif
a bullet for your head
Ψηφιστηκε απ την βουλη των αντιπροσωπων το σχεδιο ''σωτηριας'' Πολσον.που προβλεπει τον ''δανεισμο'' απ το κρατος σε 3 δοσεις,του ποσου των 700 δις δολλαριων,για την ''αποκατασταση'' της χρηματοπιστωτικης κρισης..
a bullet for your head
Συμφωνα με τα αποτελεσματα τελευταιας δημοσκοπησης Ο Ομπαμα προηγειται με 50%,εναντι 44% του ΜακΚειν.
a bullet for your head
Ο Ομπαμα ανοιξε ακομα περισσοτερο την διαφορα απ τον Μακειν.Τελευταια δημοσκοπηση εδωσε 52% στον Ομπαμα και 38% στον Μακκειν..
kaukasios
QUOTE(a bullet for your head @ Oct 25 2008, 16:17 ) *
Ο Ομπαμα ανοιξε ακομα περισσοτερο την διαφορα απ τον Μακειν.Τελευταια δημοσκοπηση εδωσε 52% στον Ομπαμα και 38% στον Μακκειν..

μονο ενα βατοπεδι θα σωσει τον μακκειν!!!
a bullet for your head
Λιγα 24ωρα πριν τις εκλογες κ ο Ομπαμα προηγειται σταθερα με 51% εναντι 43% του Μακ Κειν.Πολλοι εχουν ταχθει ανοιχτα υπερ του γερουσιαστη του Ιλινοι,οπως οι εφημεριδες Νιου Γιορκ Ταιμς,Ουασιγκτον Ποστ,το πρωην μεγαλοστελεχος κ υπουργος επι κυβερνησεων Ρεμπουμπλικανων,Κολιν Παουελ,ακομα κ ο Λεμπρον Τζεημς..
Ginobili
Ομπάμα με 1000 φυσικά!!!!! Γιατί αγαπάει τους Σπερς και όλο το Σαν Αντόνιο είναι μαζί του....! 69.gif 69.gif 69.gif
Πέρα από την πλάκα...ελάχιστα με ενδιαφέρει ποιος από τους 2 θα βγει...μιας και κανένας από τους 2 δεν πρόκειται να κάνει κουμάντο....εντολές εκτελούν και ό,τι επιβάλει ο Σιωνισμός υπηρετούν....
a bullet for your head
Παντως πολλοι που προσδιδουν χιουμορ στις Αμερικανικες εκλογες,κυκλοφορουν μπλουζακια της Πειλιν,για τις επομενες εκλογες..
jois21
Flash
Σήμερα λοιπόν η μεγάλη μέρα των αμερικανικών εκλογών αν και σε αρκετές πολιτείες έχει επιτραπεί η ψήφος εκ των προτέρων οπότε κάπου 30 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει. Διαβάζοντας ένα εκτενέστατο αφιέρωμα του economist για τις αμερικανικές εκλογές όπου περιέχονται αναλυτικά οι θέσεις των δύο υποψηφίων για όλα τα νευραλγικά ζητήματα μου είναι αδύνατον να μην ταχθώ με τον Ομπάμα.

Πάντως πιστεύω ότι η στάση ουδετερότητας που κρατούν πάρα πολλοί μη Αμρικανοί σε σχέση με την προτίμηση ενός εκ των δύο υποψηφίων με βάση το σκεπτικό ότι λίγο πολύ τα ίδια θα κάνουν και τα συμφέροντα των Αμερικανικών επιχειρήσεων θα προασπίζουν είναι κάπως απλοϊκή. Πέρα από τα πράγματι πολύ σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, θέματα ανθρωπινών δικαιωμάτων και ου το καθεξής, μην υποτιμάται καθόλου την τεράστια επίδραση που θα έχει η οικονομική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο κάθε υποψήφιος στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι η λοκομοτίβα της παραγωγικής δυναμικότητας όλου του πλανήτη, ο οικονομικός σχεδιασμός που θα ακολουθηθεί θα εχει σημαντικότατες επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο ειδικά στο σύγχρονο περιβάλλον των πάμπολων οικονομικοτεχνολογικών αλληλεπιδράσεων και με την συγκυρία μιας μείζονος χρηματοοικονομικής κρίσης. Οι πολιτικές που θα ακολουθήσουν οι δύο υποψήφοι είναι εντελώς διαφορετικές. Ο Ομπάμα θέλει να προωθήσει νέα ρυθμιστικά πλαίσια και μηχανισμούς ελέχγου του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε συνδυασμό με νομισματικές ενέσεις και χρήση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου ενώ ο Μακ θέλει να μειώσει την φορολογία των επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία νέων επενδύσεων. Προσωπικά, με βάση την εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα αυτών των σχεδίων τάσσομαι με Ομπάμα (όπως και ο πρόσφατα ανακυρυχθείς νομπελίστας οικονομικών Πολ Κρουγκμαν).
spysta
Πολυ απλα θα το γραψω αλλα αυτη νομιζω οτι ειναι και η ουσια...
το γεγονος .. οτι ειναι ενας μαυρος αφροαμερικανος που μεγαλωσε σε συνοικιακη περιοχη της Αμερικης με πολλους μεταναστες (Σικαγο) μεσα σε μια φτωχη οικογενεια .. και καταφερε να πετυχει τοσα πολλα ... μπαινοντας στο Χαρβαρντ και τελειωνοντας τη νομικη σχολη ενω παραλληλα προσπαθουσε να θρεψει την οικογενεια του .. νομιζω οτι τα λεει ολα

Δεν ξερω κατα ποσο θα δικαιωσει τις προσδοκιες .. αλλα αν μη τι αλλο ειναι μια νεα φρεσκια φωνη .. με ελευθερο πνευμα που δικαικιουται να του δοθει η ευκαιρια.

Οχι ξανα συντηρητικους πουριτανους γεροντες .. δηλ ΕΛΕΟΣ

VOTE FOR OBAMA
pmam
QUOTE(spysta @ Nov 4 2008, 20:40 ) *
Πολυ απλα θα το γραψω αλλα αυτη νομιζω οτι ειναι και η ουσια...
το γεγονος .. οτι ειναι ενας μαυρος αφροαμερικανος που μεγαλωσε σε συνοικιακη περιοχη της Αμερικης με πολλους μεταναστες (Σικαγο) μεσα σε μια φτωχη οικογενεια .. και καταφερε να πετυχει τοσα πολλα ... μπαινοντας στο Χαρβαρντ και τελειωνοντας τη νομικη σχολη ενω παραλληλα προσπαθουσε να θρεψει την οικογενεια του .. νομιζω οτι τα λεει ολα

EEE??? blink.gif
Είσαι σίγουρος γι' αυτό που λες?? Για το 2ο μέρος δεν μπορώ να πω κάτι, πράγματι respect αν έκανε έθρεφε (μόνος) την οικογένειά του όσο διέπρεπε στο Χάρβαρντ... Αλλά όσον αφορά το πρώτο, από πού κι ως πού μεγάλωσε στο Σικάγο?? Ίσως μέχρι τα 6 του (δεν έχω ιδέα πού έμενε μέχρι τότε) αλλά έπειτα μεγάλωσε σε Ινδονησία και (κυρίως) Χαβάη με τους (λευκούς) παππούδες του. Εξάλλου, το επιχείρημα του πατατά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο Μπαράκ είναι οτι δεν είναι "αυθεντικός" μαύρος, αλλά ένα πλουσιόπαιδο...
sarounas
χεχε tongue.gif
βλέπω το mega channel έχει και πάλι ζωντανή εκπομπή -όπως κάθε φορά- για τις αμερικανικές εκλογές, μάλιστα έχουν και καλεσμένους για να πουνε την άποψή τους
αν έχω αυπνίες για να είμαι μέσα στο κλίμα αυτών των "κρίσιμων" ωρών θα προτιμήσω το Fahrenheit 9/11 blech.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.