Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Portland Trail Blazers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Portland Trailblazers






Keep underestimating us…


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 44- 38

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-2016):

Πόντοι: Damian Lillard 25.1 – C.J. McCollum 20.1
Ριμπάουντ: Mason Plumlee 7.7 - Ed Davis 7.4
Ασίστ: Damian Lillard 6.8 - C.J. McCollum 4.3
Κλεψίματα: C. J. McCollum 1.2 – Damian Lillard 0.9
Κοψίματα: Mason Plumlee 1.0 - Ed Davis 0.9
Ευστοχία %: Ed Davis 61% - Mason Plumlee 51.5%
Χρόνος συμμετοχής: Damian Lillard 35.7 – C.J. McCollum 34.4

Πιθανή 5άδα:
Damian Lillard C.J. McCollum Moe Harkless Al-Farouq Aminu Mason Plumlee

Πάγκος:
PG: Napier
SG: Crabbe, Connaughton
SF: E.Turner, Layman
PF: Leonard, Vonleh
C: E.Davis,Ezeli, Stiemsma

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Malik Beasley (traded to Nuggets)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: J. Layman (Magic), E. Turner (Celtics), Ezeli (Warriors), Napier (Magic)

Έφυγαν: Kaman (FA) , B. Roberts (Hornets), G. Henderson (76ers)

Παρουσίαση ομάδας
Πορτλαντάρα και τα μυαλά στο μπλέντερ!! Σε μια χρονιά ριζικών αλλαγών και αποχωρήσεων πέρσι ( με κυριότερη του πύργου LMA) κανείς δεν περίμενε το παραμικρό από τη νεανική ομάδα του Portland. Οι καλύτερες των εκτιμήσεων μίλαγαν για μάχη για το 8o seed.
Αντ’αυτού είδαμε την ομάδα να παίρνει αέρα την 5η θέση στην κατάταξη παίζοντας κατά διαστήματα και καλό μπάσκετ. Η θέση αυτή τους έφερε με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους Clippers. Ούτε εκεί όμως έδειξαν να φοβούνται καθώς πήραν πανάξια την πρόκριση με τον Lillard να κάνει όργια.
Απέναντι στους Warriors το ρεζερβουάρ κάπου άδειασε και ήρθε ένας φυσιολογικός αποκλεισμός, που όμως δεν αμαύρωσε καθόλου την επιτυχία της σεζόν.

Πάνω σε αυτή τη σεζόν θέλουν να χτίσουν οι Blazers και να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Το δίδυμο Lillard- McCollum έχει δέσει εξαιρετικά ενώ οι ψηλοί έχουν βρει τους ρόλους τους. Μοναδική πληγή έμενε η θέση του Small Forward. Οι Blazers έφεραν τον Evan Turner, του έδωσαν και ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο και ελπίζουν να τους δικαιώσει. Εμείς θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην αφύπνιση του Moe του Harkless.

Προπονητής
Ο Terry Stotts δε γέμιζε σε κανέναν το μάτι όταν αναλάμβανε τη θέση του Head Coach των Blazers. Πλέον όμως δεν έχει κανένας να του προσάψει το παραμικρό. Κατάφερε να διατηρήσει το Portland σε περίοπτη θέση στην ανταγωνιστική Δύση στηριζόμενος σε νεαρούς παίκτες που κάνουν το ξεπέταγμά τους. Άλλες ομάδες θα είχαν τανκάρει πριν καν ξεκινήσει η χρονιά.
Εξακολουθεί να παρουσιάζει μια ομάδα με πολύ καλή επιθετική λειτουργία και του πιστώνεται η άριστη εκμετάλλευση των ταλέντων και των ικανοτήτων των παικτών του. Φέτος προσπάθησε να ανοίξει λίγο περισσότερο το rotation και να μη στηρίζεται μόνο σε μια πεντάδα (δεν είχε κι άλλη επιλογή εδώ που τα λέμε). Η προσθήκη του Ezeli θα δώσει δύναμη και σκληράδα στη front- line ενώ ανυπομονούμε να δούμε τι νέο θα μπορέσει να παρουσιάσει φέτος.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Νομίζω ότι το ταβάνι του Portland είναι μια πορεία αντίστοιχη της περσινής. Ο Lillard είναι ο ηγέτης, οι υπόλοιποι τον ακολουθούν στο ρυθμό που αυτός δίνει, αλλά κάτι λείπει από αυτό το ρόστερ για να πούμε ότι μπορεί να πάει παραπάνω. Μένει απλά να μας διαψεύσουν και φέτος.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Σαφέστατα ο Evan Turner. Με τέτοιο συμβόλαιο, νομίζουμε ότι τα φώτα θα είναι όλα στραμμένα πάνω του για το πόσο θα καταφέρει να δικαιώσει το Portland για την επιλογή του. Η πορεία του συγκεκριμένου παίκτη σίγουρα δεν δικαιολογεί την επένδυση, αλλά θα περιμένουμε να τον δούμε πρώτα στο νέο περιβάλλον. Λογικά ο Stots θα προσπαθήσει να του δώσει ένα ρόλο παρόμοιο με αυτό του Nicolas Batum προ διετίας έτσι ώστε το Portland να βρει ένα ακόμα πόλο δημιουργίας και σκορ. Προς το παρόν βέβαια θα έρχεται από τον πάγκο στο ρόλο του 6th player καθώς θα ξεκινάει ο Harkless.

Θέλω να ρωτήσω τον... Lamarcus Aldridge
... Ψηλέ μήπως μετάνιωσες;;

Πρόβλεψη νικών: 44-38
Conference rank: 5
Division rank: 2

Teaser
SG3ptshooter
Πέρυσι κάποια στιγμή πίστεψα πως θα μπορούσαν να πάρουν το πρωτάθλημα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Και δεν υπάρχει η αρμάδα.

Συνεχίζω να στηρίζω Mo και βέβαια CrabPerson στο φτερό, θα προτιμούσα τα λεφτά του Turner να είχαν πάει σε κάτι που να μ' άρεσε περισσότερο, οκ προφανώς και να ανήκω στην πλειοψηφία ως προς αυτό.

Go team.
SG3ptshooter


Καλό ξεκίνημα ατομικά. Eίναι από Lila-cam.
RipCity
Εξαιρετικός ο Vonleh χθες έβγαλε πολύ ενέργεια και σκόραρε με όλους τους τρόπους. Ήρθε με φόρα από την preseason και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Πολύτιμοι οι Crabbe, Davis και αναμένουμε και την πλήρη ένταξη του Turner στην ομάδα. Το μέλλον φαίνεται να μας επιφυλάσσει ωραία πράγματα!
Zephyr
Φέτος οι Blazers είναι πολύ γεμάτοι σαν ροστερ και πιο δυνατοί από πέρσι, πιστεύω άνετα θα φτάσουν 2ο γύρο playoff.
Ο Λίλαρντ είναι ένας wannabe Curry που αν μάθει την σωστή αναλογία μεταξύ σουτ και πάσας θα γίνει superstar.
RipCity
Μόνο Lillard time θα έχει φέτος. MVP MVP!!
Zephyr
QUOTE(RipCity @ Oct 30 2016, 13:17 ) *
Μόνο Lillard time θα έχει φέτος. MVP MVP!!


Τρομερό ξεκίνημα ο παιχταράς αλλά δεν έχει βοήθειες από τα 3-4αρια και τους ψηλούς (ποιους ψηλούς, λέμε τώρα...). Πρέπει να κάνουν κάποιο καλό trade για σοβαρό 4αρι/ 5αρι.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 06/11 - Moe Harkless

Τα νούμερα: 18 πόντοι με 8-15, 2-5 3pt, 7 rebs, 1 stl, 2blk, +17 στην εκτός έδρας επικράτηση των Blazers στο Memphis.

Η εικόνα αναμένεται, θα τη δείτε να αχνοφαίνεται.


Πριν/Μετα: O Moe άφησε το NCAA αμέσως μετά την επιτυχημένη freshman χρονιά του και οι Sixers τον επέλεξαν στο 15. Όμως μέσα απ' το trade του Dwight στο LA βρέθηκε γρήγορα στη Δυτική Florida. Εκεί τολμώ να πω πως, παρότι αθόρυβα, με εντυπωσίασε στην πρώτη χρονιά του με καλά hustle stats, δυναμική για rookie αμυντική παρουσία και μετριότατα ποσοστά ευστοχίας που ελπίζαμε όμως να πάρουν την ανιούσα μετά από ένα δυνατό finish στη σεζόν. Εγώ και το ESPN που τον έδινε top80 στο fantasy, αλλά κάθε άλλο παρά δικαιωθήκαμε.. Ο Ζάχος ο Vaughn τον έσβησε σταδιακά και για πολλά ματς έμοιαζε κώνος στην επίθεση, κατάφερε πάντως να δώσει αξιοπρεπή ποσοστά. Η κάθοδος και η έλλειψη εμπιστοσύνης κορυφώθηκε στη διακοσμητική τρίτη σεζόν όπου έπαιζε 15 λεπτά ανά αγώνα και ήταν και η τελευταία του στο Orlando. Το Portland όμως ήξερε τι έπαιρνε στην ανταλλαγη για ένα μελλοντικό pick δεύτερου γύρου και βρήκε ένα σημαντικό γρανάζι για την περσινή του εντυπωσιακή χρονιά, ο Hark ανανέωσε και στα 6 πρώτα παιχνίδια της σεζόν παίζει 30 λεπτά δίπλα απ' τους καταπληκτικούς scorers της Oregonαίικης περιφέρειας και σκοραρει με 35,3% απόξω σε career max 2.8 3pta, που διαβάζεται επικά πιο ψαρωτικό απ' το 6/17... tongue.gif Το μέλλον θα είναι ευχάριστο, πάντα σε βοηθητικό ρόλο τελικά. Και αν επιβιώσει απ' το logjam με Turner, Crabbe και Aminu κλπ, μπορεί να δει και τελικούς ΝΒΑ κάποια μέρα.

Δε δήλωσε: "Ευχαριστώ το SG που με στηρίζει στο basketforum.gr τόσα χρόνια και ένα tube remix του Heartless με τίτλο Just put in Moe Harkless που τζάμαρα τα μοναχικά βράδια πίσω απ' το πάρκιν της DisneyWorld.."
pain of salvation
Δε παίζουμε και πολύ καλή άμυνα ε?
RipCity
Η κατάσταση είναι τραγική από τότε που τραυματίστηκε ο Aminu. Δεν είχαμε άμυνα στο 5 και τώρα δεν έχουμε και στο 4. Εντάξει στο 1-2 πάντα το συγχωρούσαμε αφού βάζουν πολλούς μπροστά, αλλά να χεις 4 από τις 5 θέσεις below average αμυντικούς δημιουργεί αυτή την οικτρή εικόνα.
SG3ptshooter
Δεν πάνε καλά τα πράγματα ναι. Βασικά είναι τελευταίοι σε DefRtg. tongue.gif Λείπει πολύ ο Aminu. Δεν είναι αποκλειστικά αλήθεια πως κάνουν πάρτυ οι άλλοι, παρά τη μέτρια αμυντική ικανότητα κάποιων παικτών ατομικά, το .448 opp-fg% είναι αρκετά ουδέτερο, όχι απαγορευτικά κακό, αλλά συνδυάζεται με πολλά λάθη στην ομαδική άμυνα, πρωτιά με την κακή έννοια σε rebounds allowed και προτελευταία θέση σε πρόκληση λαθών. Και η επίθεση που δεν έχει χάσει το δρόμο της ακριβώς αλλά δεν είναι και συνολικά ένα τρένο, δεν γίνεται να έχει κάθε μέρα τη φόρα να σου πάρει παιχνίδια σχεδόν μόνη της. Φοβάμαι τους υπολογίζουν περισσότερο φέτος.

Με αυτή τη λογική περίπου ξεκινάει αυτό εδώ το άρθρο:
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1810603...cj-mccollum-nba
πριν το γυρίσει σε ανάλυση για τον Turner όπου απλά κλαις τα λεφτά σου.. laugh.gif
RipCity
Μα ναι αυτό που λες είναι. Μέρος της άμυνας είναι και το rebound. Τι να το κάνω αν δεν είναι τρομερά εύστοχοι οι αντίπαλοι αλλά σουτάρουν και ξανασουτάρουν μέχρι να ευστοχήσουν αφού δεν καθαρίζει κανείς ριμπάουντ?
kotzito
Ομολογώ ότι ανήκω στην κατηγορία εκείνων που περίμεναν παραπάνω πράγματα από τους Blazers μέχρι τώρα. Εντάξει, βρίσκονται σε τροχιά play-off, αλλά με το υλικό που έχουν και τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει νομίζω μια θέση μέσα στην πρώτη εξάδα της Ανατολής είναι σίγουρα εφικτή.

Αλλά αν δεν βελτιωθεί η άμυνα εκεί στο Portland, θα έχουν πρόβλημα. Απουσιάζει κάποιος rim protector, ο Aminu έχει χάσει αρκετά ματς μέχρι τώρα αλλά και πάλι δεν θα καλύψει όλες τις τρύπες, όμως ώρες - ώρες νομίζεις ότι αμυντικά είναι σαν να περιμένει ο ένας τον άλλον. Παραμένει κι άγνωστο το πότε θα γυρίσει ο Ezeli κιόλας...

Τουλάχιστον στα θετικά της μέχρι τώρα πορείας είναι η breakout χρονιά που κάνει ο Harkless. Σιγά-σιγά πιστεύω θα αφήσει πίσω του το μέτριο ξεκίνημα κι ο Turner (ήδη εδώ και 10-15 μέρες παίζει καλύτερα), οπότε από εκεί και πέρα αν καταφέρουν στο Portland να παίξουν λίγη άμυνα, ειδικά μέσα στο ζωγραφιστό, μπορούν να πετύχουν τον στόχο της εξάδας.
RipCity
Μακάρι τα δύο τελευταία παιχνίδια κι η μαχητικότητα που έδειξε η ομάδα να σημαίνει πως επιτέλους γύρισε ο διακόπτης.
RipCity
Τα ίδια και χειρότερα τελικά. Πρέπει επειγόντως να βρεθεί τρόπος να κάνουμε trade για τον Noel. Δεν πάει άλλο με αυτή την άμυνα.
SteveNashidis
QUOTE(RipCity @ Dec 19 2016, 14:31 ) *
Τα ίδια και χειρότερα τελικά. Πρέπει επειγόντως να βρεθεί τρόπος να κάνουμε trade για τον Noel. Δεν πάει άλλο με αυτή την άμυνα.


Στην φεύγα είναι ο Νοέλ. Άνετα τον παίρνετε. Ο Όκαφορ δεν ταιριάζει καλύτερα όμως;
RipCity
Ε κι ο Okafor είναι τρύπιος στην άμυνα, οπότε δεν ξέρω αν τελικά θα είχε νόημα. Πόντους μπροστά βάζουμε, πίσω τι κάνουμε είναι το θέμα. Άσε που κι ο Noel θα ναι πολύ πιο "φθηνός".

Φυσικά μόνο με ξεφόρτωμα Crabbe γίνεται δουλειά, γιατί ο Noel το καλοκαίρι θα πάρει πολύ χρήμα.
pain of salvation
Ρεζίλια....
(σορρυ για το σεντόνι)
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 09/02 - Al-Farouq Aminu

Τα νούμερα: Season high 26 πόντων με προηγούμενο high μόλις τους 16, ως χτες βρισκόταν στο 35,4% fg. Χτες είχε 8/12, 3/5 απ' αυτά ήταν τρίποντα, ακόμη 5 αμυντικά rebounds, 1/2 a/to και ήταν -9 στην εντός έδρας ήττα sad.gif των Blazers με 9 απ' τους Celtics.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Απ' την loser πόλη των ΗΠΑ, ξεχώριζε στο high school, συμπαίκτης με το πιο χαλαρό Νιγηριανό μπραδέρι Gani Lawal. Φοίτησε κι έπαιξε για δύο χρονιές στο Wake Forest, δήλωσε συμμετοχή στο draft του 2010 και οι Clippers τον επέλεξαν στο 8, αμέσως μετά το Greg Monroe και αμέσως πριν τους Hayward και George. Οκ. Προφανώς και δεν είχε άμεσο impact και στη δεύτερη χρονιά του ήταν μέρος της ανταλλαγής που έφερε τον Paul στη "Lob City". Έπαιξε το rookie συμβόλαιό του στη NOLA, ένα χρόνο έδωσε φιλότιμο boost στο φτερό του Dallas και το καλοκαίρι του 2015 το εξαργύρωσε με 30 εκατομμύρια σε 4 χρόνια στο Oregon. Πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα να παραμείνει σε τροχία playoffs το Portland χωρίς τους 4 σπουδαίους βασικούς που έχασε, φέτος έχει χάσει παιχνίδια κι όταν είναι παρών δεν έχει το περσινό impact, γενικά πολλά απ' όσα πήγαιναν ανέλπιστα καλά πέρυσι τώρα αντιστράφηκαν και κάπως έτσι οι Blazers βρίσκονται στην ένατη θέση με απόλυτο ταβάνι την όγδοη. Ξαφνικά δεν ξέρουμε καν αν θα περάσει όλη την τετραετία στο Portland..

Δε δήλωσε: "Δε λέτε όμως για το Afrobasket που έχω πάρει, τα πραγματικά επιτεύγματα αποσιωπούνται απ' τη ΝΒΑικη γραμμή που περνάνε στο basketforum.."
RipCity
According to Adrian Wojnarowski of The Vertical, Jusuf Nurkic has been traded to the Blazers in exchange for Mason Plumlee.
The Blazers will also send a 2018 second round pick to Denver, while the Nuggets will send a 2017 first-rounder (via Memphis) to Portland.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Plumlee θα έπαιρνε 12-15Μ τουλάχιστον το καλοκαίρι το λες και καλό. Πήγε σκατά η χρονιά αλλά τουλάχιστον θα έχουμε και 3 1st round picks στο έπόμενο ντραφτ.
Manimal
QUOTE (RipCity @ Feb 12 2017, 20:42 ) *
According to Adrian Wojnarowski of The Vertical, Jusuf Nurkic has been traded to the Blazers in exchange for Mason Plumlee.
The Blazers will also send a 2018 second round pick to Denver, while the Nuggets will send a 2017 first-rounder (via Memphis) to Portland.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο Plumlee θα έπαιρνε 12-15Μ τουλάχιστον το καλοκαίρι το λες και καλό. Πήγε σκατά η χρονιά αλλά τουλάχιστον θα έχουμε και 3 1st round picks στο έπόμενο ντραφτ.



Δεν έχουν χώρο για τα 12-15 του Plumlee, οπότε καλό trade. Βασικά δεν υπάρχει καθόλου ευελιξία πλέον για συμβόλαια se FA οπότε η μόνη λύση πλέον είναι από τα picks και ίσως και καναδυο trade ακόμα. Δεν ξέρω ποιο συμβόλαιο ήταν χειρότερο του Crabbe ή του Turner.
RipCity
Του Crabbe χωρίς αμφιβολία γιατί έχει κι όρο για αύξηση 15% αν γίνει trade.

SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 23/02 - Shabazz Napier

Τα νούμερα: Σε 26 λεπτά 10 πόντοι με 4/9 σουτ με 2/6 τρίποντα, 7 rebounds με ένα επιθετικό, 6 assists με ένα λάθος, 2 κλεψίματα, +20 στην νίκη με ανατροπή των TrailBlazers στο Orlando.

Είπε ο Lillard και είδαμε ένα τρίποντο:

Για μερακλήδες εδώ.

Πριν/Μετά: Απ' τη Μασ(σ)αχουσέτ(τ)η και με μητέρα που τον κάνει Πορτορικάνο, είναι γνωστός ως ο δις πρωταθλητής NCAA με τους Huskies του γειτονικού Connecticutt, πρώτα ως συμπληρωματικός των Walker, Lamb κι έπειτα ως ηγέτης και MVP δίπλα στο Boatright. Το Miami αντάλλαξε το βράδυ του draft για να τον έχει επειδή είχαν twitterωτα με το LeBron, λίγες μόνο μέρες πριν το decision vol. II που έφερε unfollows και τo Napier σε μια ομάδα που του έδωσε λεπτά αλλά τον πρότεινε ως διαθέσιμο από το πρώτο deadline του ως ΝΒΑer. Το επόμενο καλοκαίρι για considerations μετακόμισε στο Orlando, εκεί έπαιξε ακόμα λιγότερο και έγινε ξανά trade στο Portland με αντίστοιχα κενά ανταλλάγματα. Παίζει λιγότερο από ποτέ κατά μέσο όρο, είναι δεσμευμένος για να παίξει και του χρόνου, για το που θα δείξει. Μια φορά έχει περάσει τους 20 πόντους σε αγώνα στην τριετή καριέρα του ως μαθητευόμενος Μάγος και είχαν κερδίσει. All he does is win win win no matter what, να δούμε αν θα το επαναλάβει σε άλλες ηπείρους..

Δε δήλωσε: "Yo hablo Espanol, Barca plz gimme a call. Δε μπορώ να τρέχω Ασία, Ollie κάνε εθελουσία. Αν δεν έχεις τι να κάνεις στον πάγκο σκαρώνεις στιχάκια, γιατί ραπάρει το μισό ΝΒΑ νομίζετε;"
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 09/03 - Jusuf Nurkic

Τα νούμερα: Τρελή γραμμή με ρεκόρ καριέρας 28 πόντους από 9/18 δίποντα και 10/13 βολές. Συνοδεύτηκαν από 20 rebounds, 7-13, 8 assists προς 3 λάθη, 2 κλεψίματα, 6 τάπες, +9 στη νίκη των Blazers μόλις στην παράταση επί των ανύπαρκτων πια Sixers. Εκτός απ' τους πόντους highs ήταν και τα rebounds, assists, blocks, έγινε ο πρώτος παίκτης με 28 20 8 6 δώθε απ' το Barkley, που δεν το πήρε και τόσο καλά. Στο ίδιο ματς έδωσε career high 28 πόντων και ο Saric.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Βόσνιος, είχε απασχολήσει από νωρίς σε NIJT και Β κατηγορίες μικρών Εθνικών ομάδων, με μία σοβαρή χρονιά στην Cedevita κέρδισε την επιλογή του στον πρωτο γύρο του draft, τον σήκωσαν οι Bulls στο 16 για να τον παραχωρήσουν μαζί με Γκαρή αμέσως στους Nuggets. Βουλωμένο γράμμα που λένε. Νταξ όχι πως δεν έχει ακόμα τα δικαιολογημένα ερωτηματικά του ο Nurkic, χάνει από συμπεριφορά, έφεση στα fouls, μέτριο conditioning, γκρίνια, τα είδανε και στο Denver. Τζάμπα τον έδωσαν κι αυτοί και μάλλον φαίνονται νωρίτερα κι απ' ότι περιμέναμε οι χαμένοι του πρόσφατου trade που έφερε το Nurk στο Oregon την κατάλληλη στιγμή για ένα playoff push, αυτή είναι κι η πιο παράδοξη για μένα έστω παράμετρος αυτής της ανταλλαγής, ο άμεσος ανταγωνισμός των δύο εμπλεκομένων ομάδων. Οι Blazers είχαν μια απ' τις λιγότερο ικανές frontlines της λίγκας και πλέον αν τους πηγαίνει το matchup έχουν έναν παίκτη σημείο αναφοράς στη ρακέτα. Παρότι έίναι μόνο 22 ακόμα ο Jusuf διανύει την τρίτη του σεζόν ως ΝΒΑer, στο χέρι του είναι να μην τα κάνει ρημάδι όλα. Δεν ποντάρεις πάνω του ακόμη, μακάρι να αλλάξει αυτό.

Απαίτηση: να απολαύσουμε ξανά πατέρα Nurk, προσπαθώ να ικανοποιώ κάθε request, τούτο δω είναι τόσο εύκολο:

Ο μύθος άλλωστε λέει πως η ενασχόληση του Jusuf με το μπάσκετ άρχισε κάπως έτσι: Ο αστυνομικός πατέρας του με αντίστοιχο ύψος και πολύ περισσότερα κιλά πλάκωσε μόνος του 14 άτομα κι έγινε έίδηση στη χώρα, πήγαν και τον βρήκαν να τον ρωτήσουν αν έχει γιο που παίζει μπάσκετ και κάπως έτσι ο 14χρονος Nurkic έπιασε μπάλα.. Μετα έχουμε απαιτήσεις να μη μανουριάζει...
RipCity
QUOTE (geo82 @ Mar 11 2017, 15:56 ) *
Υ.Γ. Ελπίζω οι δικοί σου (Blazers) να καταφέρουν να μπουν στα play offs. Έχω μια αδυναμία σ' αυτούς γιατί το πρώτο μου καπελάκι που είχα πάρει ήταν της ομάδας σου.


Να σου πω την αλήθεια τις θέσεις 7-8 τις έχω καταδικασμένες. Όποιος πέσει με Spurs ή Warriors δε θεωρώ πως έχει τύχη, οπότε προτιμώ να χάνουμε όσο γίνεται από εδώ και πέρα και να πάρουμε ένα πικ στο τοπ-10 γιατί έχουμε ταβανιάσει στους μισθούς, οπότε μόνο μέσω draft και trades μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Το κάναμε το κομμάτι μας πέρυσι στα πλέι-οφ, οπότε πήραν το βάπτισμα του πυρός αρκετοί. Τώρα ας επικεντρωθούμε στο μέλλον.
RipCity
Έτσι στο άκυρο κάνουμε και μια νίκη στην έδρα των Spurs για να δείξουμε ότι υπάρχουμε. Με τόσες ομάδες να κάνουν προκλητικότατο τάνκινγκ κι εμάς να είμαστε περήφανοι να κάνουμε τέτοια καραγκιοζιλίκια δύσκολα θα πάρουμε τοπ10 πικ.
marios afrikanos
QUOTE (RipCity @ Mar 16 2017, 15:48 ) *
Έτσι στο άκυρο κάνουμε και μια νίκη στην έδρα των Spurs για να δείξουμε ότι υπάρχουμε. Με τόσες ομάδες να κάνουν προκλητικότατο τάνκινγκ κι εμάς να είμαστε περήφανοι να κάνουμε τέτοια καραγκιοζιλίκια δύσκολα θα πάρουμε τοπ10 πικ.


αφήνω το ζήτημα του τάνκιγκ γενικότερα που πρέπει να βρεθεί τρόπος να μη διακωμωδείται το άθλημα και να έχουν όλοι κίνητρα. Το να παίζει μια ομάδα με κίνητρο σωστό και αξιοπρέπεια το θεωρώ σωστό και ζήτημα περηφάνειας με την καλή έννοια, όποια ομάδα κι αν είναι αυτή (το λέω απλά με αφορμή τους συμπαθείς σε μένα γενικά μπλέιζερς, αλλά γενικά το πιστεύω αυτό όπως και ό,τι αντίστοιχο στην εκτός nba ζωή). Και ας κερδίσει ό,τι της αξίζει ή ας χάσει έχοντας παίξει σωστά το παιχνίδι. Εξάλλου, έχει φανεί πολλές φορές στο παρελθόν (και στο παρελθόν των μπλέιζερς υπάρχουν πολλά παραδείγματα) πως το πιο ψηλό πικ δεν εξασφαλίζει πάντα και την καλύτερη επιλογή για την ομάδα. Οπότε, και αξιοπρέπεια, μαχητικότητα κοκ στα φετινά, και καλή προετοιμασία για καλές και κατάλληλες για την ομάδα ή αξιοποιήσιμες επιλογές στο ντραφτ, αν με ρωτάς
RipCity
Ναι γενικότερα τα ξεφτυλίκια του τάνκινγκ δεν τα μπορώ, αλλά όταν όλοι το κάνουν γύρω σου κι εσύ πας με τον σταυρό στο χέρι, τότε εσύ στο τέλος βρίσκεσαι σε μειονεκτική θέση. Εδώ έχουν βγει πλέον και αποθεωτές του Hinkie που λένε έκανε φοβερές επιλογές στους 76ers κι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον χάρη στο πλάνο του.
RipCity
Με σταθερά βήματα πάει να κλειδώσει το 8th seed. Durant λίγο πίσω να πάει η αποθεραπεία ρε φίλε smiley.gif

Τουλάχιστον παρότι πέφτει το δικό μας πικ ανεβαίνουν αυτά των Memphis και Cavs, αφού είναι κι οι δύο σε κακή κατάσταση.

Τελικά εκτός από Nurkic+1st round pick μας έδωσαν και 8th seed οι Nuggets icon_drunk.gif
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 03/04 - Al-Farouq Aminu vol. II

Τα νούμερα: 20 πόντοι, δέυτερος scorer των Blazers, από 7/14 σουτ, 4/7 τρίποντα, 2/2 βολές. 6 επιθετικά rebounds με ένα ακόμη αμυντικό, 5 assists χωρίς κάποιο λάθος, 3 τάπες, +13 στην οριακή ήττα του Portland στη Sota.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Τι να γράψεις τώρα, ένα ματς είχε χτες κι εκείνο εξ' αναβολής. Το ΝΒΑ συνηθίζει να αφήνει κενό το καλεντάρι του τη Δευτέρα που παίζεται ο τελικός του κολεγιακού πρωταθλήματος, όμως χάσαμε το ρεπό της στήλης χωρίς λόγο. Ο Aminu είναι η μόνη επιλογή απ' το POR@MIN, τον έχουμε γράψει ξανά και είναι πιο βαρετός από τρίτη κατηγορία badminton. Νιγηριανός Κώστας Κουφός, απ' τη Georgia, αναρωτιέμαι αν ξέρει πόσα εκατομμύρια είναι οι κάτοικοι της χώρας του, 185 τουλάχιστον, κατ' επέκταση κι αν απορεί που δεν έχουν βγάλει κάποιον γηγενή παίκτη που να τον ξεπερνά σε ατομικό skill. Το τίμιο Πράσινο Ακρωτήρι των 500.000 είναι η πραγματική μπασκετομάνα της Αφρικής λέμε. Οι Clippers δεν έχουν μετατρέψει το trade για Paul στον πρώτο τους τίτλο, οι Pelicans απ' τον Aminu και τα υπόλοιπα ανταλλάγματα δεν είδαν προκοπή, οι Mavericks δεν κράτησαν τον Al-Farouq περισσότερο από μια σεζόν, οι Blazers είναι οι πιο ευχαριστημένοι ιδιοκτήτες του. Κυρίως όμως γιατί βρήκαν εξαιρετικό timing να τον δεσμεύσουν για 4 χρόνια σε λογική τιμή. Αυτά.

Τους κοντράρει όμως τους Νιγηριανούς: η Τανζανία, 50+ εκατομμύρια, παίζουν full ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά έχουν μία συμμετοχή σε Copa Africa κι άλλη μία σε Afrobasket, ever, μισό αιώνα τώρα. Τουλάχιστον έβγαλαν το Thabeet για ντόπιο star power... Αν θυμάμαι καλά - τι είπε ο bench- οι Αιθίοπες, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της ηπείρου, δεν κατέβασαν ομάδα ούτε στα προκριματικά του Afrobasket κι έχουν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση απ' το 1962..
Zoys
Δαμιανέ αρρώστια. blove.gif

RipCity
κρίμα που έχασε δύο βολές στο τέλος θα έπιανε την 60άρα.
aegeansheed
QUOTE(Zoys @ Apr 9 2017, 13:28 ) *
Δαμιανέ αρρώστια. blove.gif


Είχα πιστέψει ότι τελικά δε θα έκανε τη Μεγάλη χρονιά που φαινόταν ότι ήθελε να κάνει φέτος κρίνοντας από τις δηλώσεις του στο ξεκίνημα. Ευτυχώς αποδεικνύει ότι παραμένει στην ελίτ.

Επιτέλους... έφυγε αυτό το καταραμένο franchise ρεκόρ του Damon Stoudemire με τους 54 που έπρεπε να θυμάσαι στα sporcle quiz μαζί με το 50άρι του Delk tongue.gif .

Επίσης έχουμε ισοφάριση του δικού του PB και FB επίσης για πόντους σε περίοδο με 26.

Επίσης με τους 24 συνεχόμενους που σκόραρε για την ομάδα του (συνολικά, field goals και βολές) σημείωσε μια πολύ μεγάλη επίδοση που από όσο γνωρίζω μόνο οι παρακάτω έχουν:

* Ginobili: 24 (21/2/2007 vs Hawks)
* LeBron: 25 (1/6/2007 δεν ξεχνάμε οι Pistonαίοι)
* Carmelo: 26 (11/12/2008 vs Wolves ** NBA record)
duncan21
QUOTE(aegeansheed @ Apr 9 2017, 13:45 ) *
Επιτέλους... έφυγε αυτό το καταραμένο franchise ρεκόρ του Damon Stoudemire με τους 54 που έπρεπε να θυμάσαι στα sporcle quiz μαζί με το 50άρι του Delk tongue.gif .


Πάντα Delk βάζουμε πρώτο στα sporcle,μαζί με Brewer και Ross.
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 10/4/2017: Shabazz Napier

Τα νούμερα: Ντύθηκε «Lillard» με 32 πόντους από 9/20 σουτ (!!!), εκ των οποίων 4/7 τρίποντα, είχε 10/11 βολές, κρύο αίμα λέμε. 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 λάθη σε 37 λεπτά ήταν ο θετικός απολογισμός της βραδιάς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +5 του. Πρέπει να είναι γλυκό να κάνεις το career high σου σε ένα ματς που το μισό μπακόρτ έχει ρεπώ, σε ματς κόντρα στους Spurs που χρειάζεσαι νίκη για να κλιντσάρεις το #8 στη Δύση, σε χρίζουν starter κι εσύ πρέπει να βρεις τρόπο να προετοιμαστείς πνευματικά και ψυχολογικά για να παράξεις. Το έκανε και μπράβο του.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Είναι από τους παίκτες που χωρίς να έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο μέχρι τώρα στην καριέρα του, έχει κερδίσει τη συμπάθειά μου και μάλλον θα την έχει παντοτινά. Ο πρώτος λόγος είναι το behind the back crossover saga, πώς αλλιώς να το πω δηλαδή, δεν ήταν απλά μία crossover, ήταν creation of mass confusion and general panic. Μιλάω για τη γνωστή φάση κόντρα στους Nets. Ο άλλος είναι η ηχητική του ονόματός του, τρελαίνομαι να το προφέρω σχεδόν όσο και η «μέτζα» αλλά και να το γράφω, κυρίως στα ελληνικά, ως «Νέηπιερ» δηλαδή. Ναι, ναι, το ξέρω παραξενιές και το intro είναι όσο offtopic παίρνει, αλλά τι να πούμε για τον Shabazz. Ότι έχει και ωραίο μικρό όνομα? Tru dat.
Ήξερα ότι έχει Πορτορικάνικα γονίδια, ίσως γι’ αυτό εξηγεί partly ότι είναι cool, δεν ήξερα ότι έχει γεννηθεί στη ‘Χουσέτη και ότι ήταν Husky ή και Huskie, όπως μάθαμε στα γεράματα. Του Connecticut όμως. Μετά τα 4 χρόνια εκεί, επιλέχθηκε από τους Heat του Lebron, λίγες ευκαιρίες εκεί, περιορισμένος χρόνος. Βρέθηκε στο Orlando, ούτε εκεί έγινε κάτι φοβερό, οπότε πήρε έναν ακόμα secondary ρόλο, αν και όποτε χρειαστεί πίσω από το πληθωρικό δίδυμο Lillard και McCollum. Επίσης όχι και πολύ καλό γι’ αυτόν.
Φέτος έχει σπάσει 2-3 φορές το 20άρικο σε χρόνο και 5 φορές μόλις έπιασε διψήφιο στο σκορ. Σήμερα εντυπωσίασε από άποψης ετοιμότητας να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα του Stots. Μου άρεσε και γι’ αυτό λοιπόν πέραν από το όνομα. Το μέλλον δεν ξέρω τι του επιφυλάσσει, τον είχα για υποψήφιο προς Ευρώπη ή ίσως και προς Πορτορικάνικη Λίγκα, αλλά δείχνει ότι μπορεί και να το σηκώσει αν χρειαστεί. Ας μείνει να το παλέψει κι άλλο, εμείς τον παρακολουθούμε.

Για την ντρίμπλα: Δείτε την, ξαναδείτε την και μετά για επιδόρπιο αφήστε την να χαϊδέψει για λίγο ακόμα τα μάτια σας μέχρι να την ξαναδείτε πάλι…
SG3ptshooter
Έχασε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση με το Portland πίσω στο σκορ, όμως χώθηκε ξανά στη φάση κι έσπρωξε τη διεκδικίσιμη μπάλα προς το νικητήριο buzzer beating layup του Vonleh. Γιατί ξέρει μόνο να κερδίζει. Δεύτερη φορά που σκόραρε αξιοπρεπές σύνολο πόντων ατομικά, ever, δεύτερη φορά που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη παρότι δεν το περίμενε κανείς.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 12/04, ο τελευταίος, - Pat Connaughton

Τα νούμερα: 19 πόντοι, 7/13 σουτ με 5/10 τρίποντα, χωρίς βολές, 7 αμυντικά rebounds, 7 assists προς 3 λάθη, -8 αλλά έλα τώρα αδιάφορο season finale με 37 λεπτά Jack Layman είναι δεν έχει σημασία. Σε 36 λεπτά, κόντρα στους Pelicans, μες την Portlandia.

Η εικόνα, την προσθέτω, είχα πει δε θα γυρνάω και πίσω αλλά διάολε σήμερα πρέπει:


Πριν/Μετά: Γεννημένος στη Μασσαχουσέτη, έπαιζε τρία sports στο high school, στο quarterbacking δεν το είχε, αλλά λογιζόταν ως ένας μέλλων επαγγελματίας baseballίστας ώσπου να κάνει ένα ξέσπασμα που τον έβαλε στις λίστες των κολεγίων κι ως μπασκετικό. Έθεσε ως όρο στους υποψήφιους μνηστήρες να παίξει ταυτόχρονα τα δύο sports που τον ενδιέφεραν σε κολεγιακό επίπεδο, επέλεξε τελικά το Notre Dame, καλή μαγείρισσα η Κωνωκτωνού. Είχε μια full τετραετία ως μέλος της παλιοπαρέας -σας άρεσε- των Fighting Irish με Aυγούστη, Μεγάλο Γεριανό, ΒιΤζει Μπιτσ_εμ, Nτεμέτριο Τζάκσον, Βαστούρια, Μπόνζι Κωλσον και νωρίτερα τον πιο θερμαστρικό Τζακ Κούλοι, πριν τη senior χρονιά του έγινε draft στο MLB απ' τη Baltimore, θεωρούνταν ταλέντο τουλάχιστον δεύτερου γύρου, όμως τον επέλεξαν στον τέταρτο γύρο οι Orioles ακριβώς επειδή δε βλέπουν να παίζει άμεσα έστω baseball. Ως senior στα του μπάσκετ κέρδισε τον τίτλο της ACC και έφτασε ένα καλάθι μακριά απ' το να αποκλείσουν το αήττητο Kentucky, που νταξ βρήκε το μάστορά του στο επόμενο παιχνίδι. tongue.gif Οι Nets τον επέλεξαν στο νούμερο 41 του προπερασμένου draft, με ένα pick που αρχικά ήταν δικό τους αλλά πέρασε μια βόλτα απ' τo Salt Lake City, δεν έγινε όμως ποτέ Net ο Pat, αφού έφυγε μαζί με το Mason Plumlee για το Oregon, ώστε να πάρουν οι Nets τα δικαιώματα του Hollis-Jefferson. Οι Blazers του έδωσαν τριετές συμβόλαιο με εγγυημένα τα δύο πρώτα και με όρο να μην το ρίξει στις ροπαλογαντιές σε επαγγελματικό επίπεδο. Ως rookie έπαιξε ελάχιστα και δεν έδειξε τίποτε, full λεπτά έπαιξε μόνο στο περσινό αντίστοιχο τελευταίο παιχνίδι για την ομάδα του. Φέτος τα πράγματα πήγαν καλύτερα σε ποσοστά κι έπαιξε λίγο παραπάνω αλλά δεν υπήρξε μεγάλη βελτίωση του ρόλου του μακροσκοπικά, μια φορά είχε παίξει 21 λεπτά το Φλεβάρη σε ένα ματς που άφησε πίσω του με 0/2 σουτ. Μετά την εξασφάλιση της όγδοης θέσης ξεκίνησε βασικός στο προηγούμενο ματς, χτες υποβιβάστηκε με τεχνικές SVG αλλά τα πήγε ακόμη καλύτερα και κέρδισε την αναφορά του στο τελευταίο entry της χρονιάς. Το μέλλον του είναι αμφίβολο, οι Blazers δύνανται να τον κόψουν αλλά δεν βλέπω το λόγο, ούτε έντονο αντίλογο αν χρειαστεί, το baseball λογικά τον περιμένει στη γωνία, ενώ άλλα μέλη του basketforum τον ονειρεύονται με τη φανέλα του Ολυμπιακού.. Είναι ωραίος παίκτης, εμείς δηλαδή οι Πράσινοι μόνο με τις άστοχες προτάσεις τις δικές μου θα πορευόμαστε; Κωνωκτων για το όγδοο κύριε..

Δε δήλωσε: "Οι οπαδοί των λατρεμένων μου Celtics ξέρουν ποια είναι η πραγματική συνέχεια της καριέρας μου, βάζω τριφύλλι, σβήνω κάτι Smart κάτι Bradley και φύγαμε για τελικούς.. Τι εννοείτε Feldeine, πήραμε καινούριο παίκτη; Κάτσε κάτσε στους Red Sox; Ούτε εκεί; Παίζω και QB αν χρειαστεί.. Τι γίνεται ρε πόσο multitasking να αντέξει ένας φτωχός πλην τίμιος λευκός swingman με fastball και vertical.."
RipCity
Πιθανό να κοπεί για να χωρέσουν τα τρία νέα ντραφτ πικς αν δε γίνει κάποιο στας ή αν δε γίνει ανταλλαγή. Δύσκολο θα έχει μέλλον άλλωστε έτσι loaded που ναι το SG, εκτός αν πάρει κανείς τον Crabbe.
RipCity
Blazers will have the 15th, 20th and 26th picks in the first round of the 2017 NBA Draft.

Olshey πρέπει να παίξεις μπάλα πριν το draft!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.