Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παίξε στο Ευρωπαίκό Πρωτάθλημα EYBL Girls
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
Ianthos


O Ίανθος Ιωαννίνων είναι ο πρώτος σύλλογος μπάσκετ από την Ελλάδα που θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση μπάσκετ νέων στην Ευρώπη, το European Youth Basketball League (EYBL).

Αυτό αφορά επίσης κοπέλεςοι οποίες δεν κατοικούν στα Ιωάννινα και αθλητές οι οποίες δεν έχουν δελτίο στο σωματείο μας, καθώς το πρωτάθλημα του EYBL μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε σε κάθε ηλικιακό γκρουπ 2 guest παίκτες, οι οποίες δε χρειάζεται να έχουν δελτίο στον Ίανθο. Αυτό σημαίνει ότι μια αθλήτρια μπορεί να συνεχίσει να διαμένει στη πόλη της και απλώς να ακολουθεί την αποστολή 3 φορές το χρόνο όταν διεξάγονται τα group stages (4 εαν προκριθούμε στα Superfinals). Κάθε stage διαρκεί 4 ημέρες, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή και η ομάδα δίνει 5 αγώνες στο διάστημα αυτό.

Ο Ίανθος θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αγοριών
Juniors U20 (born 94)
Boys U15 (born 99)

και κοριτσιών
Girls U19 (born 95)
Girls U17 (born 97)


O Ίανθος θα διοργανώσει μια σειρά από Try-outs, προπονήσεις και φιλικά για να επιλέξει τις 2 καλύτερες σε κάθε ηλικία που θα ακολουθήσουν την αποστολή στο εξωτερικό. Όσα αγόρια γεν. 94 μέχρι και 2000 και κορίτσια γεν. 95 μέχρι και 99 ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα try-outs παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της ακαδημίας στο τηλέφωνο: +306937163555 ή στο dimitris παπάκι ianthos τελεία org .

Πληροφορίες για το EYBL: Στο EYBL συμμετέχουν 144 ομάδες από 15 διαφορετικές χώρες: Λευκορωσία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Καζακστάν, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ουκρανία και τώρα πλέον και από την Ελλάδα. Oι αθλητές, προπονητές και τα στελέχη των ομάδων ξεπερνούν τους 2000. Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε 3 φάσεις ανά ηλικία και φύλο, και κάθε φάση διεξάγεται και σε διαφορετική χώρα. Π.χ. η ομάδα μας φέτος θα αγωνιστεί στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, στη Ρίγα της Λετονίας, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στο Βίλνιους της Λιθουνίας, στο Νορσόπινγκ της Σουηδίας, στο Μινσκ της Λευκορωσίας και σε άλλες χώρες ενώ είμαστε σε συζητήσεις αυτή την εποχή με τους διοργανωτές ώστε να διοργανώσουμε και 2 φάσεις στην Ελλάδα αυτή τη σεζόν.

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται μέσω livescore διαδικτυακά, με λεπτομερή περιγραφή των αγώνων, ενώ κρατούνται αναλυτικά στατιστικά για όλους τους παίκτες που συμμετέχουν. Μάνατζερς από όλη την Ευρώπη παρακολουθούν τους αγώνες από κοντά.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν πολύ γνωστές ομάδες του Ευρωπαίκού μπάσκετ. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά μερικές:

BC Khimki: Δευτεραθλήτρια Ρωσίας και μέλος του TOP16 της μεγαλύτερης Ευρωπαίκής διοργάνωσης μπάσκετ, της Euroleague.
Spartak St. Petersburg: Τριταθλήτρια Ρωσίας.
Arvydas Sabonis Academy: Η ακαδημία ενός από τους καλύτερους ψηλούς που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη και στο NBA, του Άρβιντας Σαμπόνις.
Norrkoping Dolphins: Πρωταθλήτρια γυναικών Σουηδίας.
Spartak Vidnoje: Δευτεραθλήτρια Ρωσίας και μέλος του Final-8 της γυναικείας Euroleague.
Azovmash: Δεύτερη στο Ουκρανικό πρωτάθλημα ανδρών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του EYBL:
eybl.lv
girlsbasket.eu


Πληροφορίες για τον Ίανθο: Ο Ίανθος Ιωαννίνων έχει ιδρυθεί το 2009 με την ονομασία "Ακαδημία Παναθηναϊκού - Ιωάννινα" καθώς είχε ξεκινήσει ως ένα επίσημο μέλος των ακαδημιών μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό έληξε τον Ιούνιο του 2012 και από τότε ο σύλλογος άλλαξε ονομασία αλλά και υπόσταση, καθώς πλέον αντί για αθλητικός σύλλογος, έχει μετατραπεί σε αθλητικό, πολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο ο οποίος απαριθμεί πάνω από 300 ενεργά μέλη στα Ιωάννινα σε όλα τα τμήματα που δραστηριοποιούνται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ίανθου
ianthos.org

Ianthos
Τελικά ο Ίανθος θα αγωνιστεί μόνο στο U17 στο EYBL καθώς οι περισσότερες αθλήτριες μας για το U19 ήταν γεν. 96 και λόγω πανελληνίων δήλωσαν αδυναμία να αγωνισθούν σε όλες τις φάσεις.

Οι 2 guest θέσεις είναι ακόμα ανοιχτές για το πρωτάθλημα U17 και όποια κοπέλα ενδιαφέρεται μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6937163555 ή να στείλει email στο dimitris at ianthos dot org
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.