Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Ευρωλίγκα 2007-2008
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
B for Basketball
QUOTE(NBAer @ Nov 14 2007, 21:10 ) *
Ξερει κανεις τι σοι τραυματισμος ειναι αυτος και αν ειναι σοβαρος ή απλα "επιπολαιος"?

Δεν ειδα το παιχνιδι και δεν ξερω πως τραυματιστηκε, οποτε ακομα και αν δεν εχει ανακοινωθει κατι τοτε εστω και οπτικα πως φανηκε.....?

Eγω που το ειδα σε βιντεακι στο sport.gr μου φανηκε επιπολαιος....Εκανε ντραιβ να περασει μεσα απο ολη την αμυνα της ΤΣΣΚΑ κ στραβοπατησε στο ποδι του Αντερσεν...Μετα ομως οταν επεσε κατω επιανε το μπουτι του....
κατι παραπανω δεν εχει βγει παρα μονο τα λογια του Πινι..
''Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γκριρ ο Πίνι Γκέρσον: "Καλοί παίκτες είναι αυτοί που έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους και τέτοιοι είναι ο Γκριρ και ο Τζάκσον. Φοβάμαι ότι ο τραυματισμός του Λιν είναι σοβαρός. Δεν θα μείνει εκτός για ένα μήνα, αλλά σίγουρα θα λείψει κάποιες εβδομάδες"

www.sport.gr
spysta
μαλλον θλαση επαθε .....δηλ 2 με 3 βδομαδες εξω σιγουρα 68.gif 68.gif 68.gif
B for Basketball
QUOTE(spysta @ Nov 14 2007, 23:43 ) *
μαλλον θλαση επαθε .....δηλ 2 με 3 βδομαδες εξω σιγουρα 68.gif 68.gif 68.gif

Οποτε ηρθε η ωρα του Μιλος να δειξει ποσο λαθος εκανε ο παο κ δεν τον πηρε tongue.gif ...Μοναδικη ευκαιρια να αποδειξει οτι μπορει να ηγηθει οργανωτικα μαζι με τον Ροντρικ!!

Υ.Γ..ρε spysta...γτ τα ποστ σου εχουν τοοοοοοοοοοοοοσο μεγαλο κενο???? Τι εχεις κανει κ κλεβεις μισι σελιδα ποστ??? tongue.gif
spysta
QUOTE(B for Basketball @ Nov 14 2007, 23:48 ) *
Οποτε ηρθε η ωρα του Μιλος να δειξει ποσο λαθος εκανε ο παο κ δεν τον πηρε tongue.gif ...Μοναδικη ευκαιρια να αποδειξει οτι μπορει να ηγηθει οργανωτικα μαζι με τον Ροντρικ!!

Υ.Γ..ρε spysta...γτ τα ποστ σου εχουν τοοοοοοοοοοοοοσο μεγαλο κενο???? Τι εχεις κανει κ κλεβεις μισι σελιδα ποστ??? tongue.gif

Ωχ οντως!!!!!! smiley.gif δεν το ειχα παρατηρησει .......με σκαλωσες τωρα!!!!!! smiley.gif smiley.gif Δεν ξερω για ποιο λογο!!!!
rankin
QUOTE(vastravoud @ Nov 14 2007, 21:45 ) *
Μεγάλη ατάκα! tongue.gif tongue.gif

Μήπως εννοούσες όμως "σκυλάκια"; smile.gif

Όχι.. Εννοούσα αρκουδάκια! Ξέρεις, χνουδωτά αρκουδάκια από αυτά που αγοράζουμε στις κοπελιές μας όταν θέλουμε να τις καλοπιάσουμε. tongue.gif Ο τύπος μου δίνει την εντύπωση ανθρώπου που κοιμάται αγκαλιά με αρκουδάκια, ελεφαντάκια, γατάκια κλπ... Λίγο ως πολύ ανισόρροπος

Πολύ κακό αυτό που έγινε με τον Γκριρ...
George_12ISL
Καλά απώλεια ο Γρκιρ, αλλά δεν έχει δα και κανένα μεγάλο αντίπαλο τις επόμενες αγωνιστικές.
Με λίγα λόγια δεν έχει ανάγκη τον Γκριρ για να νικήσει τις Ζαλγκίρις και Πρόκομ εντός έδρας...
Ο αγώνας πήγε τώρα όπως ακριβώς τον περίμενα. Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε και πάλι στους Γκριρ και Τζάκσον, ενώ η ΤΣΣΚΑ επιβεβαίωσε το ότι δεν είναι και στην καλύτερή της κατάσταση αυτή την εποχή. Προβλέπω γενικά πως η πρωτιά του ομίλου θα παιχθεί ανάμεσα στις Ταού και Σιένα (η πιο φορμαρισμένη ομάδα).
Τώρα ας μην στέκονται μερικοί στην απουσία του Ματσιγιάουσκας. Και η ΤΣΣΚΑ έπαιξε χωρίς τον Σμόντις, αλλά αν έχανε κανένας δεν θα μνημόνευε την απουσία του ως διακαιολογία.
rankin
Αυτή η μετριοπαθής/απαισιόδοξη ανάλυση του Ολυμπιακού που κάνεις φίλε George_12ISL θα ήταν ευχής έργο να είχε γίνει και από τους Μεσίνα-Ομπράντοβιτς...
vastravoud
Τι εννοείς με αυτό;
rankin
Εννοώ ότι θα ήταν χαρά μας να μας υποτιμούσαν και οι αντίπαλοι προπονητές με τον ίδιο τρόπο.. Δυστυχώς δεν το έπραξαν. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά υπολογίσιμος φέτος. Είναι μια εξαιρετική ομάδα που μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται. Σκεφτείτε και κάτι ακόμα. Η ΤΣΣΚΑ χθες νίκησε χτυπώντας σχεδόν εξ ολοκλήρου από την περιφέρεια. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έδειξε το ίδιο ικανός και μακριά και κοντά στο καλάθι. Με την-έστω και απίθανη- επιστροφή όλων των απόντων (συμπεριλαμβανομένου και του Σόφο), με εύρεση αμυντικής χημείας (δεν είναι μόνο ο παο και η Τσσκα που δεν έχουν χημεία.. 12-13 καινούριοι παίχτες ήρθαν στο λιμάνι) και σωστή κατανομή ρόλων εντός του παρκέ, ο Ολυμπιακός θα υστερεί πλέον μονάχα σε αυτό που ονομάζουμε "μέταλλο νικητή". Ίσως μάλιστα σε κάποιους τομείς, πχ στο "5", να έχει τους 2 καλύτερους παίχτες που αγωνίζονται στην ευρώπη. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να κερνάμε κόλλυβα για τον συχωρεμένο.
vastravoud
Σαφώς και είναι υπολογίσιμος ο Ολυμπιακός, με τις όποιες "καφενειακές" αναλύσεις να είναι κατάλληλες μόνο για καφενεία και οπαδικά φόρουμ.

Ωστόσο, δεν πιστεύω να διαφωνήσεις μαζί μου ότι το αμυντικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθει τόσο εύκολα. Δηλαδή ο Γκριρ ακόμα και στην εκρηκτική χτεσινή επιθετική βραδια δεν ήταν αξιόπιστος αμυντικός, ούτε βέβαια ο Τζάκσον.

Καλόπιστα τα λέω αυτά, ελπίζω να μην παρεξηγούμαι.
enypnio
κοιτάχτε η φετινή κλήρωση του Ολυμπιακού είναι τέλεια

γιατί και τρίτος να βγεί αποφεύγει ΤΣΣΚΑ ΣΙΕΝΝΑ ΤΑΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ άρα για το τοπ 16 ούτε η Ρεάλ ούτε η Μάλαγα ούτε το Λιθουανικό Πρωινό ούτε η Μακάμπι ούτε η Μπάρτσα αποτελούνε φόβητρα
triponter
QUOTE(jimol34 @ Nov 14 2007, 20:03 ) *
Συμφωνώ με όσα έχουν γραφτεί. Η ομάδα πρέπει να δουλέψει πολύ στην άμυνα . Επίσης σήμερα έλειψε ο ψηλός ο οποίος θα μπλοκάρει τις διεισδύσεις των αντιπάλων. Ο Τσακαλίδης ο οποίος έχει αυτή τη δυνατότητα ήταν τραυματίας, ενώ ο Μπουρούσης δεν κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο.
Ο Γουντς σήμερα ήταν στον κόσμο του. Μου κάνει εντύπωση το ότι όταν προσπαθεί να μπει μέσα στο καλάθι και του κλείνουν το διάδρομο, αυτός πάει και πέφτει πάνω στον αντίπαλο αμυντικό. Σαν να μη βλέπει που πηγαίνει.
Γκριρ και Τζάκσον απίστευτοι ενώ μου άρεσε πολύ και ο Τεόντοσιτς.

++++++++++++++++++1

ο γουντς μεχρις στιγμης εχει δειξει οτι εχει απο τις χειροτερες διεισδυσεις αμερικανου παιχτη....

απο τις λιγοστες που κανει το 90% θα κουτουλησει πανω σε αντιπαλο ή θα σπρωξει με το χεριι.....

και σε εναν αιφνιδιασμο που ηταν 1 εναντιον 1 (σε προηγουμενο παιχνιδι) αντι να ξεφυγει απο τον αντιπαλο πηγε και επεσε πανω του, ανεξαρτητα αν το εβαλε..

με εχει απογοητευσει παντως....κριμαςςςςςςςςςςς και τον πιστευα...

................................................................................
...................................................

απο την αλλη 19.gif 19.gif 19.gif εχει καλο σουτ και συνηθως δεν εχει σημασια αν ειναι μονος του ή με πιεση οταν σουταρει ...ειναι το ιδιο...σε μια ομαδα που θα προσπαθουσε να τον εκμεταλλευτει περισσοτερο, πιστευω θα εκανε ισως και παππαδες...............

ιδωμεν....ενα στοιχημα του Πινι........
rankin
QUOTE(vastravoud @ Nov 15 2007, 13:10 ) *
Ωστόσο, δεν πιστεύω να διαφωνήσεις μαζί μου ότι το αμυντικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθει τόσο εύκολα. Δηλαδή ο Γκριρ ακόμα και στην εκρηκτική χτεσινή επιθετική βραδια δεν ήταν αξιόπιστος αμυντικός, ούτε βέβαια ο Τζάκσον.

Όπως είδαμε χθες τον Γκρίρ, αλλά και όπως βλέπουμε συνεχώς μέχρι τώρα τον Τζάκσον, πείτε μου με το χέρι στην καρδιά, αν υπήρχε περίπτωση να βρίσκονταν οποιοσδήποτε απο τους δύο τους στην από εδώ πλευρά του ατλαντικού αν ήταν και αμυντικοί της προκοπής... Εγώ ακόμα και τώρα απορώ που ο Τζάκσον δεν βρίσκεται ακόμα στο ΝΒΑ, αλλά φαντάζομαι στα 32 του ένας σέντερ θα πρέπει να είναι σουπερσταρ για να βρει σπουδαίο συμβόλαιο εκτός Ευρώπης. Με λίγα λόγια, αν ήταν και καλοί αμυντικοί θα ήταν βασικοί σε ομάδα του ΝΒΑ.
saou
Θα συμφωνήσω με το προηγούμενο σχόλιο, δε γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Σε ότι αφορά τους συγκεκριμένους θα πρέπει να είμαστε υπερευχαριστημένοι που βρήκαμε 2 αμερικάνους που δείχνουν ότι είναι εξαιρετικοί παίκτες και το κυριότερο ότι έχουν κάποια στάνταρ στην απόδοσή τους (σε αντίθεση με το Γουντς ). Όταν και αν με το καλό λειτουργήσει και η άμυνα σε ικανοποιητικό βαθμο και σταματήσουμε να παίζουμε ζώνη για 39 λεπτά (με τη μόνη δικαιολογία του αποδεκατισμένου ρόστερ), βρεθούν κάποιοι αμυντικοί αυτοματισμοί και τότε έρθουν οι...κακοί αμερικάνοι και μας τους χαλάσουν τότε ναι, να πούμε για την άμυνά τους.

Σε ότι αφορά το ματς, πάλι angry_red.gif angry_red.gif angry_red.gif δεν κατάφερα να το δω οπότε σχόλια μπορώ να κάνω πάνω σε όσα διάβασα στην εφημερίδα και από σας εδώ, κάτι που μοιάζει σαν να αερολογώ οπότε δεν...
Σε ότι αφορά πάντως τα..προγνωστικά μου, διαψεύστηκα πανυγηρικά από το Γουντς ενώ σε ότι αφορά το σερβάκι, ομολογώ είμαι μπερδεμένος καθώς οι απόψεις σας διίστανται.

κοιτάχτε η φετινή κλήρωση του Ολυμπιακού είναι τέλεια

γιατί και τρίτος να βγεί αποφεύγει ΤΣΣΚΑ ΣΙΕΝΝΑ ΤΑΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ άρα για το τοπ 16 ούτε η Ρεάλ ούτε η Μάλαγα ούτε το Λιθουανικό Πρωινό ούτε η Μακάμπι ούτε η Μπάρτσα αποτελούνε φόβητρα

Αυτό πάλι από που προέκυψε? Απ'ότι θυμάμαι ο πρώτος και ο τρίτος ενός ομίλου δύνανται να συμπέσουν και στη δεύτερη φάση (μέχρι 2 ομάδες από τον αρχικό όμιλο νομίζω είναι το όριο και η μοναδική απαγόρευση αφορά τον πρώτο και το δεύτερο). Οπότε μια εκ των ΤΣΣΚΑ, ΤΑΟΥ είναι πολύ πιθανό να την ξανασυναντήσει. Για τη Σιέννα νομίζω είναι πολύ νωρίς να τη χαρακτηρίσουμε φόβητρο.
George_12ISL
Πάρα πολύ σωστή η παρατήρηση.
Καλή κλήρωση θα θεωρηθεί για τον Ολυμπιακό, μόνο αν τερματίσει ψηλά στον όμιλό του. Αν δεν καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις, τότε και πάλι θα έχει δύσκολη κλήρωση στον επόμενο γύρο.
Επίσης νομίζω πως αρκετοί βιάζονται να κρίνουν τις ομάδες. Για παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ δεν πάιζει καλό μπάσκετ αυτή την εποχή. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι διεκδικήτρια του τροπαίου; Διαπιστώνω πως αρκετοί κρίνουν τις ομάδες μόνο σχετικά με την πορεία τους τα τελευταία χρόνια. Και η Ρεάλ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο και ας μην έχει κάνει αξιόλογη πορεία στο θεσμό τα τελευταία 10 χρόνια.
saou
Ας είναι καλά το ίντερνετ, μόλις είδα το παιχνίδι, οπότε μπορώ πλέον να έχω δική μου άποψη. Η αλήθεια είναι ότι ενώ παίξαμε καλά, η ομάδα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη ότι τελικά θα το κερδίσει το ματς. Το πιο πιθανό σενάριο, ήταν αυτό που είδαμε στο τέλος, η ΤΣΣΚΑ να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα ενώ στην επίθεση κάποια στιγμή στέρεψαν οι επιλογές (όχι πως οι 79 πόντοι είναι λίγοι), ήρθαν και τα λάθη και μείναμε πίσω. Ματς με τέτοιους αντιπάλους εκτός έδρας πρέπει να τα μετατρέψεις σε ταυρομαχία για να ελπίζεις σε κάτι καλύτερο από μια τιμητική ήττα. Εμείς παίξαμε πολύ περισσότερο (σχεδόν αποκλειστικά) με το ταλέντο και λιγότερο με τακτική και με τα μούσκουλα. Οπότε μάλλον πήραμε ότι μας άξιζε.

Κάτι άλλο που μου έμεινε από το παιχνίδι είναι για άλλη μια φορά η διαπίστωση ότι επιθετικά φέτος δεν έχουμε και δύσκολα θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, καθώς το ταλέντο ξεχειλίζει.

Ατομικά δεν προέκυψε κάτι που δεν ξέραμε: Ο Τζάκσον παρουσιάζει προβλήματα στα ριμπάουντ τα οποία γίνονται αβάσταχτα για την ομάδα όταν είναι δίδυμο με τον Πρίντεζη αλλά πιστεύω ότι όταν λυθεί περισσότερο στο γήπεδο θα μειωθούν και αυτά (παρόλο που αδιαμφισβήτητα είναι βαρύ σκαρί), ο Βασιλό προσωπικά μου μοιάζει να περιμένει να γιατρευτεί πλήρως για να εκραγεί στο γήπεδο, ο Γούντς...τα πατε, δεν κατάλαβα γιατί τόση πολλή συμμετοχή ο Τεόντοσιτς και τόση λίγη ο Μου μου (ο Σέρβος ήταν ίσως καλύτερος απ'ότι περίμεναμε, είχε και τις στιγμές του, αλλά και πάλι 34 λεπτά?? Ο Μπλάκνευ δε θα μάθουμε ποτέ) και τέλος αποθέωσα το Γκριρ ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι θέλει και άλλο γκαρντ δίπλα του για να λειτουργήσει καλύτερα. Πάντως τέτοιο one man show θα ήθελα να το απολαύσω χωρίς να ξέρω εκ των προτέρων που θα σταματήσει ο αμερικάνος..
Air Kef
QUOTE(sportime.gr)
Κόκκινος τυφώνας στο ΣΕΦ

21/11/2007 22:17

Με μια διαστημική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός διέσυρε την Πρόκομ με 109-65 και πέτυχε την τρίτη και πιο εντυπωσιακή νίκη του στην Ευρωλίγκα. Με τον Ματσιγιάουσκας και τον Γουντς να σκοράρουν από παντού, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 52-30 στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη το πάρτι συνεχίστηκε με οικοδεσπότες όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Γκέρσον και οι οποίοι φρόντισαν να προσφέρουν σόου ΝΒΑ στους 4.500 φίλους τους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Παρά την απουσία του Γκριρ αλλά και των Μαυροκεφαλίδη-Τσακαλίδη, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τρομερή ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά είχαν και πάθος στην άμυνα κρατώντας στο μηδέν τον μεγάλο σκόρερ της Πρόκομ, Μίλαν Γκούροβιτς.

Highlights: Ο Ολυμπιακός σε ένα μισοάδειο ΣΕΦ με τους οργανωμένους να μη δίνουν πάλι το παρών, έκανε ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο επί Γκέρσον ιδίως μετά το πρώτο αναγνωριστικό τετράλεπτο (7-8). Με σερί 9-0 και τους Μάτσε-Γουντς να σκοράρουν από παντού και τον Βασιλόπουλο να αλλάζει το παιχνίδι, οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με 16-8 παίζοντας πολύ γρήγορο μπάσκετ και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς. Οι Πολωνοί με τον Χρήστο Χαρίση να ξεκινάει βασικός αλλά να παρασύρεται από τον ξέφρενο ρυθμό του Μπλάκνεϊ, προσπάθησαν λίγο με τον Βάγκνερ στην αρχή αλλά στη συνέχεια απλά παρακολούθησαν το φρενήρη αγώνα του Ολυμπιακού. Ο Μπλάκνεϊ έτρεχε και μοίραζε, ο Τζάκσον κυριαρχούσε στη ρακέτα και Μάτσε-Γουντς τελείωναν είτε με μακρινά σουτ (τρίποντα) είτε με διεσδύσεις μέσα από τη ρακέτα. Έτσι, το δεκάλεπτο έκλεισε με 31-14.

Ο Κιζέφσκι προσπάθησε με αλλαγές να αλλάξει το ρυθμό (Σακούρ, Σλάνινα, Στανόγεβιτς) αλλά το... γκολ δεν έμπαινε με τίποτα. Μετά το 12-0 του Ολυμπιακού (από 21-14 σε 33-14) οι Πολωνοί με τον Σακούρ πήραν κάποιους πόντους αλλά στην άμυνα δέχονταν συνεχόμενα καλάθια από παντού (Τζάκσον, Ματσιγιάουσκας). Έτσι, με ένα μπάσκετ που ενθουσίασε τους φίλους του προηγήθηκε με 46-19 και 52-24 στο 18' για να μειώσει στο τελευταίο δίλεπτο η Πρόκομ σε 52-30 αποτέλεσμα ημιχρόνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε για το πρώτο μέρος: Ματσιγιάουσκας 18π (2/2, 5/6, 2/3, 3ασ, 1κλ, 1ρ), Γουντς 13 (2/5δ, 3/4τρ), Τζάκσον 9(7ρ). Ο Ολυμπιακός έχει 8 ασίστ και έξι ριμπάουντ παραπάνω κυριαρχώντας ολοκληρωτικά σε όλους τους τομείς. Για τους Πολωνούς ο Βάγκνερ έχει 11 ενώ άποντος είναι ο Γκούροβιτς.

Το σόου του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Με τον Ματσιγιάουσκας να παίζει σα σεληνιασμένος δείχνοντας πόσο πολύ του έλειψε το μπάσκετ αυτές τις ημέρες που απουσίασε, η ομάδα του Γκέρσον ανέβασε τη διαφορά στους 30 (65-35) και τελικά με τα τρίποντα να πέφτουν βροχή έφτασε και στους 42 (86-44) στο τέλος του δεκαλέπτου με δύο τρίποντα σε πέντε δευτερόλεπτα των Βασιλειάδη και Τεόντοσιτς. Το πάρτι που είχε στηθεί στο παρκέ του ΣΕΦ συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Γκέρσον να ξεκουράζει Γουντς-Τζάκσον-Μπλάκνεϊ και στο τελευταίο πεντάλεπτο τον Ματσιγιάουσκας και χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Η διαφορά έφτασε και τους 50 πόντους με το μενού να περιλαμβάνει no-look πάσες, ally-hoop, καρφώματα, κλεψίματα, τάπες και τον κόσμο να μη σταματάει να χειροκροτάει. Τελικά, έκατσε στους 44 (109-65) και έτσι απλά και εύκολα ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη του νίκη σε πέντε αγώνες και τη δεύτερη κατοστάρα του στο ΣΕΦ.

WOW. w00t.gif
jimol34
To ματς το φοβομουν για να είμαι ειλικρινής αλλά η ομάδα σήμερα ήταν πολύ καλή και έπαιξε φοβερά. Μπορώ να πω ότι παρουσιάζουμε συνεχή βελτίωση. Δεν θα ξεχωρίσω παίκτες γιατί όλοι έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε.
King-James
Απίστευτο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό.Πραγαμτικά διέλυσε την Prokom η οποια όμως προσπάθησε να σταθεί με αξιοπρέπεια μπροστά στον φοβερό σημερινό Ολυμπιακό. bball.gif bball.gif cool.gif
apkat
Παλι καλα που ημουν στο ΣΕΦ και ειδα τετοιο παιχνιδι..Εκπληκτικη εμφανιση με μια Προκομ βεβαια που δεν υπηρχε.Παρα πολλα προβληματα οι πολωνοι και με προβληματισαν γιατι τους περιμενα καλυτερος και ανταγωνιστικους φετος.Το ξεκινημα τους τραγικο αν και εχουν προβληματα τα οποια με καινουργιους παικτες θα καλυθφουν(?).Ο Χρησταρας παντως οπως εχουν ερθει τα πραγματα ειναι βασικος σε ομαδα επιπεδου euroleague. tongue.gif

Ο Γουντς και σημερα ηταν ακριβως αυτο που περιμενα.Σε μια χαλαρη αμυνα, στο ΣΕΦ που φαινεται οτι το γουσταρει και σε ενα ματς που κυλησε καλα γιαυτον εκανε οργια.Ομως μονο σε αυτα τα ματς κανει οργια.Αντε και με την Ταου του αναγνωριζω μια μεγαλη εμφανιση.Στα παιχνιδια ομως που τον εχει αναγκη ο Ολυμπιακος για την ωρα ειναι απων.

Με τον ματσε επαθα την πλακα μου.Το παληκαρι ειναι στην καλυτερη κατασταση της ζωης του.Αυτα τα πραγματα ουτε στην ταου δεν τα κανε.ειναι ο απολυτος ηγετης μεσα στο γηπεδο πανω απο ολους τους Αμερικανους και δεν ειναι μονο αυτα που φαινεται οτι προσφερει.Στην ουσια με το μπαινει δινει ενεργεια παθος και διαθεση και σε ολους του αλλους.Χωρις να ναι ο σουπερ αμυντικος μαρκαρει σαν τρελος και βλεπει απιστευτα γηπεδο εκτος απο οτι σκοραρει με καθε τροπο.Συν οτι ειναι παρα πολυ εξυπνος μεσα στο παιχνιδι του και προσπαθει με καθε τροπο απο καθε φαση να παρει το μαξιμουμ.κλασσικο παραδειγμα οτι σε ντραιβ που μπορει να τελειωσει ευκολα προσπαθει να παρει το φαουλ πρωτα ρισκαροντας λιγο το καλαθι.Στις περισσοτερες περιπτωσεις βεβαια αυτο λογω ικανοτητας καταληγει σε 3 και οχι 2 ποντους..Τωρα αντιλαμβανομαι σε ολο της το μεγεθος την περσυνη του απουσια και ποσο σημαντικο ρολο επαιξε στην ομαδα.

Επισης ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο Μου-μου που πραγματικα δειχνει ακριβως αυτα που περιμεναμε απο αυτον και δεν δειχνει ουτε επιρρεασμενος απο την ηλικια του αλλα ουτε και απο το γεγονος οτι καποια στιγμη στην προετοιμασια ηταν 3ος πλει μεικερ και σχεδον δεν χρησιμοποιουνταν.Ειναι ενας παρα πολυ ουσιαστικος παικτης που δινει πολυ σταθεροτητα στον ασσο κατι που ελειπε περσυ.

Πιστευω παρα πολυ τον Τεοντοσιτς και η παρουσια του αν και συμφωνω οτι ειναι μετρια για την ωρα εμενα με εχει αφησει ικανοποιημενο γιατι τα στοιχεια που δειχνει ειναι συγκλονιστικα.Μπορει να ειναι ακομη ανωριμος να κανει λαθη και να εχει βιαστικες επιλογες(+οτι ειναι μετριος αν και παθιασμενος στην αμυνα) αλλα δειχνει οτι αντιλαμβανεται απιστευτα το παιχνιδι και εχει καταπληκτικη πασα.Για μενα εχει ολα τα φοντα να ξεπερασει τον Παπαλουκα αφου ειναι σαφως πιο ταλαντουχος(αλλα γενικα μου τον θυμιζει) αρκει βεβαια να δουλεψει σκληρα και να μην αρκεστει στο να γινει ενας απλα καλος παικτης(αυτο ειναι το μινιμουμ του) αλλα ενας τοπ παικτης.Τελος ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον Βασιλειαδη που προσπαθει απιστευτα και σε οτι του ζητανε να κανει ειναι ακριβης.Για να κερδισει χρονο μεσα στο παρκε σκιζεται στην αμυνα ενω το επιθετικο ταλεντο δεν του λειπει.Ευτυχως αποφευγει να εκβιαζει προσπαθειες αφου ο ρολος του δεν ειναι να ναι ο ηγετης αλλα αυτος που θα αλλαξει τον ρυθμο της ομαδας δινοντας καποια ποιοτικα λεπτα.

Α παραλιγο να ξεχασω και τον Γκερσον.μου εχει κανει παρα πολυ εντυπωση φετος.Δεν εχει καμια σχεση με τον σχεδον ερασιτεχνη προπονητη που ειχαμε περσυ μεχρι και τα πλει-οφς.Εχει καταλαβει τι πρεπει να κανει και φαινεται οτι εχει σαφες σχεδιο για το πως θα το πετυχει.Δεν λειτουργει οπως περσυ που τα πραγματα φαινονταν να ειναι και λιγο στην τυχη.Προσπαθει να κοντρολαρει τον γκριρ,δινει χρονο στον εμπειρο Μου-μου προσπαθει να δωσει εμπειριες στον Τεοντοσιτς.Με λιγα λογια εχει δωσει στον καθενα να καταλαβει ποιος ειναι ο ρολος του και πως θα τον αξιποιει για να πετυχει τον στοχο του.μονο στην περιπτωση Μπουρουση νομιζω υπαρχει ενα προβλημα ακομα και θελω να δω το ροτεσιον οταν θα επιστρεψουν οι τραυματιες.Γενικα ομως φετος με εχει κανει να τον εμπιστευτω και να νιωθω οτι εχω προπονητη στον παγκο και οχι ταβερνιαρη..

Συνεπως οπως παει αυτη η ομαδα μονο αισιοδοξια μπορει να δημιουργει.μακαρι να συνεχισουμε ετσι και με λιγοτερες ατυχιες.
vastravoud
Για τον Μασιγιάουσκας θα συμφωνήσω, δείχνει να είναι σε τρομερή κατάσταση, και με πάρα πολύ όρεξη και ενέργεια για μπάσκετ.
rankin
Θα σταθώ και εγώ με την σειρά μου στον Γκέρσον, ο οποίος φέτος δείχνει να κοουτσάρει με πολύ ζήλο την ομάδα. Ίσως να τον έχει "φτιάξει" και το υλικό του βέβαια, γιατί πέρσι παραπονέθηκε πολλές φορές ότι δεν είχε επαρκές υλικό. Και πως να μην παραπονεθεί όμως;; Ίδιο είναι να έχεις άσσο τον Πεν και αναπληρωματικό του τον Χαρίση, και ίδιο να έχεις την τριπλέτα Γκριρ-Μουμου-Τεόντοσιτς που σφύζει από ταλέντο, ενώ ο κάθε παίχτης μπορεί να προσφέρει διαφορετικού τύπου λύσεις;; Ας μην μιλήσουμε και για τις υπόλοιπες θέσεις. Παντού ισχύουν τα ίδια. Ο Γκέρσον επίσης το καλοκαίρι δήλωσε ότι έχει πλέον ότι θα ήθελε και ακόμα παραπάνω.. Έχει φτιαχτεί και φαίνεται! Όσοι επίσης βρέθηκαν στο ΣΕΦ χθες θα παρατήρησαν ότι κοουτσάριζε με πάθος και φώναζε στους παίχτες ακόμα και όταν η διαφορά ήταν σε δυσθεώρητα ύψη. Το ροτέισον που κάνει είναι σχεδόν άριστο. Ενώ ακόμα και η ζώνη βελτιώνεται μέρα με τη μέρα κάνοντας την ομάδα αρκετά ικανή και στο αμυντικό παιχνίδι.
Πάντως για μένα το παιχνίδι που κέρδισε ο Γκέρσον από τον πάγκο ήταν αυτό με την Ολύμπια Λάρισας, αφού η φαινομενικά λανθασμένη αλλαγή του Τζάκσον με τον Μπουρούση στα τελευταία 15 λεπτά, ήταν αυτή που έδωσε και τη νίκη, αφού έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ λογίκεψε το παιχνίδι της ομάδας (μέχρι εκείνη την ώρα όλες οι πάσες έψαχναν τον Τζακσον κάνοντας το παιχνίδι μας προβλέψιμο).

Και μιας και μίλησα και για Μπουρούση, αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Γιάννη. Χθες είχε 11 πόντους, 5 ριμπ., 3 κοψίματα, και ranking=15. Ομοίως και με την Λάρισα ήταν εξαιρετικός. Τι άλλο ζητάμε και τι μας ανησυχεί; Δεν καταλαβαίνω! Επίσης ενδεικτικό της καλής του διάθεσης είναι το περιστατικό στην παρουσίαση της ομάδας χθες, όταν ακούστηκε το όνομα του και πριν ξεκινήσει τα χάι-φάιβ με τους συμπαίκτες του, έριξε μια "γροθιά" στον θρυλέοντα. Με λίγα λόγια ήταν μια χαρά και κεφάτος..
Αν μιλάμε για κακοδιάθετο παίχτη, μιλάμε για τον Σοφοκλή που δεν έρχεται στο ΣΕΦ ούτε για να δει τα παιχνίδια από την κερκίδα..
Anaz
Το'δα σημερα το ματς,αλλα απαξιώ να κανω κριτικη.. tongue.gif

-Ο Ματσε εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ Κ@ΥΛ@ για μπασκετ.. 77.gif

-Τι πασάρα εβγαλε η αρχηγάρα στον Μπουρουση? ohmy.gif w00t.gif 77.gif

-Ο Παπαδογιαννης σχολιαζε? Ο ανθρωπος εφτασε να πει οτι με τον Γουντς παει καλυτερα ο Οσφπ απ'ότι με τον Γκριρ.. Μαλλον ζαλιστηκε κι αυτος απ'την εμφανιση του Ολυμπιακου κ δεν ηξερε τι ελεγε.. icon_drunk.gif tongue.gif

-Πραγματι ο Τεο εχει τρομερη αντιληψη κ πασα για την ηλικια του! 41.gif

-Αυτο που ειναι αξιοπροσεχτο ειναι η δουλεια που φαινεται να κανει ο Πινι σε επιπεδο διαχειρισης κ ψυχολογιας ατομικα σε καθε παιχτη!Στοιχεια που γνωριζαμε σιγουρα οτι εχει,αλλα περσι δεν μπορεσε να δειξει.

-Ηθελα να δω περισσοτερο man to man χτες αλλα φαινεται οτι ο Πινι το κανει εσκεμμενα για να δουλεψει περισσοτερο τη ζωνη σε αυτη τη φαση κ να την εχει ετοιμη!
hagi
Πάρα πολύ καλός ο Ολυμπιακός..Αν παίζει έτσι έχει σίγουρα πολλές ελπίδες για fianl4..

Μου άρεσε που δεν παράτησε το παιχνίδι σε κανένα σημείο και έπαιζε σα να μην έχει την διαφορά.Αυτό για μένα δείχνει σοβαρότητα σε μια ομάδα όπως κάνει χρόνια ο Παναθηναϊκός.

Όλοι οι παίχτες έδωσαν το κάτι παραπάνω και μάλιστα πρόσφεραν και πολύ ωραίο θέαμα με πάσες και καρφώματα..

Για να δούμε θα έχει συνέχεια;;
apkat
Μια πασα καπου εκει στο 4ο δεκαλεπτο που εβγαλε ο τεοντοσιτς την καταλαβε κανεις;;Εγω στο γηπεδο δεν καταλαβα τι εκανε το παληκαρι.Τον ειδα να ξεκινα το ντραιβ το ματι μου κινηθηκε προς τα κει πολυ λογικα θα πηγαινε η μπαλα και ξαφνικα την ειδα καπου αλλου.Σε σημειο που δεν θα μπορουσε φυσιλογικα να φτασει.Σε ριπλει θα το δειξε λογικα;;Για πειτε κανεις που το δε..
Anaz
Δεν εκανε κ τιποτα τοσο τρελο.. Ωραια πασα στην πλατη των αμυντικων στον Καυκη που εκοβε, απλα φανηκε πιο εντυπωσιακη επειδη γυρισε κ κοιταξε απ'την αλλη.Το συνηθιζει γενικα αυτο μικρος. Κ γενικα πολυ της μοδας βλεπω να'χει γινει φετος,αφου το κανουν πολυ κ οι Σπανουλης,Σαρας.Βεβαια το κολπακι δεν ειναι πραγματι εντυπωσιακο κ ουσιαστικο οταν η πασα ειναι προβλεπομενη.. Εκτος αν μεταδιδει ο Μπατης.. tongue.gif
Η no look αλευ ουπ στον Μπουρουση που εκανε ο μικρος ηταν εξαιρετικη!Οπως κ αυτη στον Βασιλειαδη. Αλλα ολα τα λεφτα η πασα του Παπαμακαριου πισω απ'το κεφαλι στον Μπουρουση μετα το πικ ν ρολ! 77.gif
apkat
Ε φανηκε πιο εντυπωσιακο απο το γηπεδο.Μιλαμε για φαση που νομιζω οτι τελικα δεν κατεληξε σε καλαθι ε;;Νον-Λουκ ηταν και η αλευ-ουπ;;;μπραβο ο μικρος.Για τον αρχηγο δεν εχω να πω τιποτα.Απλα respect.
Anaz
ναι,την ιδια λεμε.ωραια φαση ηταν, απλα η πασα του Μανολο ηταν καλυτερη! biggrin.gif
Παντως μιας κ συζηταμε για ωραιες πασες, για να τα λεμε ολα..σε τετοιες φασεις δεν μετρα μονο η πασα αλλα κ η κινηση του παιχτη που κοβει κ υποδεχεται την πασα.. wink.gif
Consultant
QUOTE(apkat @ Nov 22 2007, 05:18 ) *
Ο Γουντς και σημερα ηταν ακριβως αυτο που περιμενα.Σε μια χαλαρη αμυνα, στο ΣΕΦ που φαινεται οτι το γουσταρει και σε ενα ματς που κυλησε καλα γιαυτον εκανε οργια.Ομως μονο σε αυτα τα ματς κανει οργια.Αντε και με την Ταου του αναγνωριζω μια μεγαλη εμφανιση.Στα παιχνιδια ομως που τον εχει αναγκη ο Ολυμπιακος για την ωρα ειναι απων.

Συγγνωμη,εχουμε παιξει τα απειρα παιχνιδια και εχεις δει οτι δεν βοηθαει ο Γουντς στα σημαντικα παιχνιδια;Δυο παιχνιδια εκανε ασχημα,και 3 τελεια εναν εκ των οποιων με τη βασικη αντιπαλο μας για τη πρωτη θεση στην Ευρωλιγκα.

Ειδες να μην παιζει αμυνα η Προκομ;Μηπως επαιζε αμυνα η CCKA που εμπαζε απο παντου;

Να σου πω κατι,καλα κανεις και αναδικνυειες την αποψη σου,εχω την εντυπωση ομως οτι αν ο Γουντς επαιζε χαλια δεν θα ελεγες αυτο:

Σε μια χαλαρη αμυνα, στο ΣΕΦ που φαινεται οτι το γουσταρει και σε ενα ματς που κυλησε καλα γιαυτον εκανε οργια.

Θα ελεγες αυτο:

Και αλλο ασχημο παιχνιδι απο τον Γουντς,τελικα φαινεται οτι η διαισθηση μου οτι θα φυγει πριν τα Χριστουγεννα ηταν σωστη..

Υ.Γ. Νομιζω οτι ξερω μπασκετ,μπορει ο Γουντς να μην παιζει συμφωνα με τις δυνατοτητες του ακομα,βλεπω ωστοσο την προοπτικη ενος τεραστιου παιχτη.Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι δεν το βλεπετε και εσεις..Τι νοημα εχουν για το συμφερον του Ολυμπιακουν τα πεσιμιστικα σχολια του τυπου ''Δεν θα βγαλει τα Χριστουγεννα'';
saou
Και τι νόημα έχει να τον υπερασπίζεσαι μετά μανίας σε κάθε ευκαιρία? Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης του καθενός, μάτια έχουμε όλοι και βλέπουμε, οι απόψεις φυσικό είναι να διαφοροποιούνται. Προς τι η φασαρία συνέχεια με το Γουντς?
apkat
Συγγνωμη,εχουμε παιξει τα απειρα παιχνιδια και εχεις δει οτι δεν βοηθαει ο Γουντς στα σημαντικα παιχνιδια;Δυο παιχνιδια εκανε ασχημα,και 3 τελεια εναν εκ των οποιων με τη βασικη αντιπαλο μας για τη πρωτη θεση στην Ευρωλιγκα.

O ολυμπιακος με τον γουντς στην συνθεση του εχει βρεθει σε 4 παιχνιδια που δυσκολευτηκε(Αρη,Ολυμπια,ΤΣΣΚΑ,ΤΑΟΥ).Απο αυτα ο Γουντς τον βοηθησε μονο στο 1.Στα υπολοιπα 3 ηταν κατω του μετριου.
Ειδες να μην παιζει αμυνα η Προκομ;Μηπως επαιζε αμυνα η CCKA που εμπαζε απο παντου;

Ε καλα μην μου βγαλεις οτι ειχε και αμυνα η Προκομ.Καφενειο ηταν.και ειναι και λογικο οταν μια ομαδα χανει με 20-40 ποντους να μην εχουν και διαθεση για αμυνα.Αλλωστε και απο το τελικο σκορ φαινεται σε ενα βαθμο η αμυντικη τους λειτουργια.
Να σου πω κατι,καλα κανεις και αναδικνυειες την αποψη σου,εχω την εντυπωση ομως οτι αν ο Γουντς επαιζε χαλια δεν θα ελεγες αυτο:

Σε μια χαλαρη αμυνα, στο ΣΕΦ που φαινεται οτι το γουσταρει και σε ενα ματς που κυλησε καλα γιαυτον εκανε οργια.

Θα ελεγες αυτο:

Και αλλο ασχημο παιχνιδι απο τον Γουντς,τελικα φαινεται οτι η διαισθηση μου οτι θα φυγει πριν τα Χριστουγεννα ηταν σωστη..

Μα αφου δεν εκανε ασχημο παιχνιδι γιατι να το πω; blink.gif Γραφω και πιο πριν οτι στο συγκεκριμενο παιχνιδι ηταν φοβερος.Και γενικα πιστευω οτι στα περισσοτερα εντος εδρας ανοικτα ματς θα ναι καλος.Σε κλειστα παιχνιδια με σφιχτες αμυνες δεν του χω εμπιστοσυνη.

Υ.Γ. Νομιζω οτι ξερω μπασκετ,μπορει ο Γουντς να μην παιζει συμφωνα με τις δυνατοτητες του ακομα,βλεπω ωστοσο την προοπτικη ενος τεραστιου παιχτη.Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι δεν το βλεπετε και εσεις..Τι νοημα εχουν για το συμφερον του Ολυμπιακουν τα πεσιμιστικα σχολια του τυπου ''Δεν θα βγαλει τα Χριστουγεννα'';

Γιατι επιρρεαζω με καποιο τροπο με αυτα που γραφω και σκεφτομαι την κατασταση της ομαδας;;Το νοημα που εχουν αυτα τα σχολια ειναι οτι λεω την αποψη μου οπως κανει και ο καθενας.Θα χε πιο πολυ νοημα αν τον αποθεωνα τον Γουντς για το συμφερον του Ολυμπιακου;; blink.gif
Consultant
Ενταξει βρε Apkat,καταλαβα το σκεπτικο σου.Συμφωνεις ομως οτι ο Γουντς υπαρχει προοπτικη να δωσει στον Ολυμπιακο μας απιστευτες δυνατοτητες και στιγμες;Δεν σε εξιταρει καθολου αυτο το ενδεχομενο;

Εμενα με τρελαινει και μονο η ιδεα να βρει αυτος ο παιχτης τον ευατο του και να μεγαλουργησει στον Ολυμπιακο..Βλεπω το ζητημα υπο το πρισμα της διαχρονικης δυναμικης της ομαδας και της επανακτησης των σκηπτρων στην Ελλαδα σε μονιμη βαση.
apkat
Mακαρι να συμβει κατι τετοιο και να βγει ο Κιντελ.Ειναι κατι που θα μπορουσε να γινει αλλα δινω σαφως λιγοτερες πιθανοτητες απο το να μην κανει τιποτα το ιδιαιτερο τελικα.Θεωρω οτι το ταλεντο του ειναι απιστευτο αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το μπασκετικο του IQ και την διαθεση του..
Anaz
Στην περιπτωση του Γουντς παιζει σημαντικο ρολο κ το θεμα της προσαρμογης.Μην ξεχναμε οτι αγωνιζεται πρωτη φορα στην Ευρωπη κ μετα απο αγωνιστικη απραξια. Εχει ταλεντο κ προσοντα κ μπορει να προσφερει αρκετα αν δουλεψει κ προσαρμοστει αλλα αφ'ενος δεν δειχνει ιδιαιτερη διαθεση, αφ'ετέρου προσωπικα δεν μου'χει δειξει τελικα κ κατι ΤΟΣΟ ιδιαιτερο απο πλευρας ταλεντου, για να πιστευω οτι μπορει να εξελιχτει σε υπεροπλο.. Στα ντραιβ του παει σαν πολιορκητικος κριος μόνο με τα σωματικα προσοντα, προφανως συνηθισμενος κ απ'τους περισσοτερους κ ευκολοτερους διαδρομους στο ΝΒΑ..Γι'αυτο απεναντι σε κλειστες αμυνες δειχνει να τα χανει.

Νομιζω οτι αν ο Πινι του δωσει κινητρα να δουλεψει κ εναν πιο συγκεκριμενο κ οχι παρα πολυ ενεργο ρολο μπορει να εξελιχτει σε παρα πολυ χρησιμη μοναδα,δεδομενου κ οτι τετοια 3αρια σπανιζουν στην Ευρωπη.

Απ'την αλλη θα το ξαναπω..Θελω πολυ να τον δω δοκιμαστικα στο 4. Κατι μου λεει οτι ισως μπορει να τα παει πολυ καλα.. Αμυντικα εχει καλα αθλητικα προσοντα κ μακρια χερια για τη θεση κ ενδεχομενως αντιπαλα ελαφρια 4αρια θα μπορουσε να τα μαρκαρει καλυτερα απ'οτι γρηγορους περιφερειακους,ενω δειχνει κ σχετικα καλος ριμπαουντερ. Επιθετικα λογικα θα εχει ταχυτερα ποδια απο το αντιπαλο 4αρι κ την ευχερεια να βγαινει κ να σουταρει.Βεβαια απεναντι σε 4αρια τυπου Μπατιστ,δυνατα με ποστ παιχνιδι κ ικανοτητα στο πικ ν ρολ φυσικα δεν μπορει..
jjc
90-74 τελικο

κριμα που δεν εδειχνε τον αγωνα

Απ οτι καταλαβαινω ο ματσε εκανε παλι οργια με 32 ποντους!!!!
PARISINOS
QUOTE(Consultant @ Nov 23 2007, 19:04 ) *
Ενταξει βρε Apkat,καταλαβα το σκεπτικο σου.Συμφωνεις ομως οτι ο Γουντς υπαρχει προοπτικη να δωσει στον Ολυμπιακο μας απιστευτες δυνατοτητες και στιγμες;Δεν σε εξιταρει καθολου αυτο το ενδεχομενο;

Εμενα με τρελαινει και μονο η ιδεα να βρει αυτος ο παιχτης τον ευατο του και να μεγαλουργησει στον Ολυμπιακο..Βλεπω το ζητημα υπο το πρισμα της διαχρονικης δυναμικης της ομαδας και της επανακτησης των σκηπτρων στην Ελλαδα σε μονιμη βαση.

Βρε φιλε κονσαλταντ τι κολλημα εχεις παθει με τον γουντς.

Ηγετη εχεις που βαζει 30 ποντους ανα παιχνιδι. Τι τον θες τωρα τον γουντς και τι περιμενεις να κανει το τοσο εκπληκτικο.
μια χαρα τον βρισκω εγω τον γουντς αυτη τη στιγμη. Εχει τον ρολο που του ταιριαζει.
να ειναι ενα επιθετικο οπλο οταν του καθεται το ματς.

Ο ΟΣΦΠ αν θελει να εχει τυχη, πρεπει να χτιστει γυρω απο ματσας.
Consultant
QUOTE(PARISINOS @ Nov 29 2007, 23:39 ) *
Βρε φιλε κονσαλταντ τι κολλημα εχεις παθει με τον γουντς.

Ηγετη εχεις που βαζει 30 ποντους ανα παιχνιδι. Τι τον θες τωρα τον γουντς και τι περιμενεις να κανει το τοσο εκπληκτικο.
μια χαρα τον βρισκω εγω τον γουντς αυτη τη στιγμη. Εχει τον ρολο που του ταιριαζει.
να ειναι ενα επιθετικο οπλο οταν του καθεται το ματς.

Ο ΟΣΦΠ αν θελει να εχει τυχη, πρεπει να χτιστει γυρω απο ματσας.

Να σου πω τι εχω παθει.Λεω την αποψη μου.

Λοιπον,επειδη ημουν στο γηπεδο εχω μια ολοκληρωμενη αποψη.

Ο Τζακσον ειναι πολυ χειροτερος απο κοντα.Δεν παιρνει ριμπαουντ,δεν παιζει αμυνα,δεν κανει κοψιματα.Στην επιθεση πολυ καλος σουτερ αλλα με πλατη στο καλαθι ετσι και ετσι.Σπρωχνει σπρωχνει μεχρι να απωθησει τον αντιπαλο και να κανει μια υποτυπωδη ραβερσα.Εαν ο αντιπαλος ειναι ψηλος η πολυ δυνατος,δεν μπορει να παιξει με πλατη.

Ο Γουντς στο πρωτο ημιχρονο ηταν εκπληκτικος.Εκανε ενα καρφωμα που γινεται μονο στο Nba αλλα τελικα δεν μετρησε.Στο δευτερο ημιχρονο με οργανωτη τον Γκριρ δεν πηρε ουτε μια πασα.Ειδα με τα ματια μου πως ο Γκριρ τον εβγαζε εντελως εκτος ρυθμου.Αλλου για αλλου,ουτε ενα συστημα δεν εβγαζε.Οταν ηταν να παρει τη μπαλα ο Γκριρ κοιταζε κατω η εκανε damage στη ροη του συστηματος.18 ποντους εβαλε ε,αυτη τη φορα με την καλυτερη αμυνα που εχουμε παιξει μεχρι στιγμης στην Ευρωλιγκα.Τα Χριστουγεννα οντως θα παει σπιτι του,στη Γλυφαδα that is.Αν και οταν γυρισει ο Σοφοκλης δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι ο Γουντς θα παρει τη θεση του Τζακσον στο ελληνικο πρωταθλημα.

Ο Ματσιγιαουσκας πιστευω οτι θα ειναι ο Mvp της κανονικης περιοδου της Ευρωλιγκας.Ενδεχεται να ειναι και στην καλυτερη αμυντικη πενταδα,αν δεν κανω λαθος ειναι μεσα στους καλυτερους στα κλεψιματα και γενικα το παιδι παιζει αμυνα.
AZ1980
QUOTE(Consultant @ Nov 29 2007, 22:53 ) *
Ο Ματσιγιαουσκας πιστευω οτι θα ειναι ο Mvp της κανονικης περιοδου της Ευρωλιγκας.Ενδεχεται να ειναι και στην καλυτερη αμυντικη πενταδα,αν δεν κανω λαθος ειναι μεσα στους καλυτερους στα κλεψιματα και γενικα το παιδι παιζει αμυνα.

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Anaz
-Παιζει αμυνα ο Ματσε,προσπαθει κ εχει κ εφεση στα κλεψιματα λογω πονηριας κ quickness αλλα εσυ το παρακανες!! laugh.gif

Γουντς σημερα θαρρω οτι εκανε το πιο ουσιαστικο του ματς!Γενικα δειχνει οτι ανεβαινει η διαθεση του σε αμυνα και επιθεση,κ προσαρμοζεται! Απεναντι σε κλειστες αμυνες ομως καλυτερα να μην παιρνει ντραιβ,κ να μην κρατα πολυ μπαλα,αλλα να αξιοποιει μονο το καλο του σουτ!

-Για τον Τζακσον,μου θυμιζεις τα μονομερη σχολια που ακουω απο διαφορους για τον Γκριρ!Ιδιαιτερη εμφαση μονο στα αρνητικα.

-Ο Πινι πραγματικα πρεπει να το εχει βαλει προσωπικο στοιχημα να κανει τον Γκριρ πλευ μεκερ!Μιλαμε για τρομερη αλλαγη στον τροπο που προσπαθει να λειτουργει ο παιχτης!Σημερα περιοριστηκε σε 4-5 σουτ απ'την περιφερεια κ ηταν ολοφανερο οτι ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ μονο να οργανωσει κ να πασαρει..Ισως να παραδειγματιστηκε κ απ'τα 2 προηγουμενα ματς που ελειπε. Νομιζω οτι αυτος ηταν κ ο λογος που επαιξε αρκετα,ενω δεν επρεπε. Θεωρω οτι στο συγκεκριμενο ματς ίσως ο Μπλακνευ μπορουσε να προσφερει περισσοτερο,κ εφοσον ο Γκριρ εδειχνε σε πολυ μετρια βραδυα κ χωρις πολυ ορεξη..

Οργανωτικα λοιπον πηγε μετρια,οχι γιατι επαιζε ατομιστικα!Καμμια σχεση!Ηταν ολοφανερο οτι προσπαθουσε να μοιρασει ολο το βαρος της επιθεσης στους Ματσε,Γουντς,Τζακσον. Aλλα κυριως γιατι δεν κυκλοφορει γρηγορα την μπαλα! Συγκεκριμενα αργει να διαβασει τα ξεμαρκαρισματα ή δισταζει να πασαρει γρηγοροτερα κ κρατα τη μπαλα κ δεν δινει κινηση στην ομαδα. Γενικα δεν μπορει να κανει αυτη τη δουλεια τοσο γρηγορα κ αποτελεσματικα οπως ο Μουμου!Εχει παντως βελτιωθει στις πασες χαμηλα στον Τζακσον,τον οποιο ψαχνει αρκετα.

Αποψη μου ειναι οτι δεν πρεπει ο Πινι ΓΕΝΙΚΑ να του κοβει ΤΟΣΟ πολυ τον ρυθμο προσπαθωντας να τον κανει κατι που δεν μπορει να κανει πολυ καλα,κ που εχουμε αλλον που ειναι καλυτερος σε αυτο.Απλα οταν χρειαζεται καλυτερη κυκλοφορια,πρεπει να ειναι ο Μπλακνευ στον ασσο,ή εστω ο Τεο!Οταν η ομαδα εχει κολλησει κ θελει ωθηση επιθετικα να μπαινει ο Γκριρ!Γενικα ο Γκριρ πιστευω οτι δεν χρειαζεται να παιζει πανω απο 20-25 λεπτα ΜΟ.
Εξαλλου ο Γκριρ χρειαζεται μπαλα στα χερια κ ελευθερια για να μπορεσει να δημιουργησει για τους συμπαιχτες του,κατι που σημερα δεν ειδαμε καθολου!

ΒΕΒΑΙΑ δεν τον θεωρω χαζο τον Πινι να μην καταλαβαινει οτι ο Μουμου κυκλοφορει καλυτερα την μπαλα,κ ο Γκριρ ειναι για αλλες δουλειες. Γι'αυτο κ εκτιμω οτι σημερα του εδωσε τοσο χρονο σε αυτον τον "αχαρο" ρολο για να τον εκπαιδευσει..Επειδη ομως θεωρω οτι ειναι γατα σε αυτα,μπορει να του βαζει τωρα φουλ φρενο,αλλα στα δυσκολα βραδια θα του δωσει την ελευθερια που χρειαζεται..Απλα θελει να τον εχει στην τσιτα να καταλαβει που βρισκεται,ωστε να μην λειτουργει ανεξελεγκτα κ να περιοριζει λιγο τις ηγετικες του τασεις.
AZ1980
Η ανάλυση του Anaz περί Γκριρ με βρίσκει σύμφωνο. Κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει, ο Γκέρσον θέλει προφανώς να προσθέσει τον οργανωτικό τρόπο σκέψης στο παιχνίδι του αμερικανού, ώστε η εκτελεστική του δεινότητα να μη στέκεται εμπόδιο στις περιπτώσεις που καλείται και να ελέγξει το ρυθμό, κουμαντάροντας την ομάδα από τη θέση του πόιντ γκαρντ. Οι 30άρες του Μάτσε έχουν έρθει μέσα από αυτό το "φρενάρισμα", το οποίο φυσικά θα ελαττωθεί σε ένταση κάποια στιγμή, όταν η επίθεση της ομάδας θα έχει βρει κάποιο ομαδικό flow.

Να πω και κάτι για τον Τζάκσον... Εμένα μου φαίνεται απίστευτος παικταράς, είναι στην επίθεση εκπληκτικός! Στην άμυνα είναι βέβαια πολύ αργός και, τελικά, ανεπαρκής, αλλά είναι τέτοιες οι επιθετικές του αρετές που αξίζει μια ομάδα να "δουλέψει" ομαδικά στην άμυνα, και μέσα από αλληλοκαλύψεις να "κρύψει" αυτό του το μειονέκτημα. Στον Ολυμπιακό του Γκέρσον όμως η αμυντική συνοχή δεν είναι και το πρώτο μέλημα (πολύ χαμηλά στη λίστα αγωνιστικών προτεραιοτήτων είναι έχω την αίσθηση), και ο Τζάκσον εκτίθεται. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι ένας παίκτης οξυδερκής, δυνατός, ταλαντούχος, υπερπολύτιμος. Ο τρόπος που κινείται στην επίθεση μου θυμίζει τον τεράστιο Ρόι Τάρπλει, σε πιο αργή εκδοχή.
koufos7
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΖ1980 ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΛΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ.
saou
Ο Τζακσον ειναι πολυ χειροτερος απο κοντα.Δεν παιρνει ριμπαουντ,δεν παιζει αμυνα,δεν κανει κοψιματα.Στην επιθεση πολυ καλος σουτερ αλλα με πλατη στο καλαθι ετσι και ετσι.Σπρωχνει σπρωχνει μεχρι να απωθησει τον αντιπαλο και να κανει μια υποτυπωδη ραβερσα.Εαν ο αντιπαλος ειναι ψηλος η πολυ δυνατος,δεν μπορει να παιξει με πλατη.

Καταρχήν έτσι παίζει και ο αγαπημένος όλων μας Σοφοκλής. Σπρώχνει σπρώχνει μέχρι να...καρφώσει. Δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτό. Μονότονο,προβλέψιμο, αλλά από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζεται, επαρκές.

Και κατά δεύτερον ψηλοί και δυνατοί σέντερ αξίας δεν υπάρχουν στην Ευρώπη οπότε δεν αναμένεται να έχει πολλά τέτοια προβλήματα ο Τζάκσον. Και όσοι υπάρχουν είναι ξυλοκόποι τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσει με το έξυπνο παιχνίδι του καθώς ο συγκεκριμένος δε βασίζεται αποκλειστικά στη δύναμη, διαθέτει και ποιότητα. Στην τελική μην πάμε μακριά, ο Μπατίστ κάνει καριέρα τόσα χρόνια ως σέντερ..

Οπότε όπως προαναφέρθηκε μην εστιάζουμε στα αρνητικά του Τζάκσον. Επίσης όπως έγραψε και ο ΑΖ και έχουμε επισημάνει και άλλες φορές, το μυστικό (σιγά το μυστικό δηλαδή) είναι να βρεθεί μια φόρμουλα να κρυφτούν οι αδυναμίες του παίκτη στην άμυνα μέσα από την ομαδική δουλειά. Αλλά επειδή γενικότερα στην άμυνα προοδεύουμε με αργούς ρυθμούς, αυτό αν επιτευχθεί θα πάρει λίγο χρόνο.
rchos
ο τζακσον παντως δεν εχει σαν επιθετικη κινηση μονο το σπρωχνω σπρωχνω και βαζω τον αντιπαλο μεσα λογο ογκου.το σουτ του απο μεση και μακρια αποσταση ειναιτα δυνατα του στοιχεια ουσιατικα αφου κοντα στο καλαθι παρολο τον ογκο του και το πολυ δυνατο κορμι του τα χερια του δεν τα χρεισιμοποιει εξισου δυνατα οποτε χανει καποιες προσπαθειες που δεν θα επρεπε.
παντως προφανως και στα ματια επιθετικα ειναι τοπ στην ευρωπη (αν οχι ο καλυτερος).οι αμυντικες αδυναμιες ειναι τοσο εμφανεις που δεν χρειαζετε καν να τις αναφερω.απλα ειναι φανερη η προσπαθεια του και σε αυτον τον τομεα παιχνιδι με παιχνιδι.ειναι φυσικα οπως λετε ολοι και δουλεια του γκερσον να μην φαινονται οι αδυναμιες των παιχτων του.
Consultant
Διαφωνω εντελως με τους προλαλησαντες.

Ο Τζακσον ειναι αρνητικος παιχτης.Ναι,βαζει τα σουτ,εχει φοβερο σουτ.Ειναι πολυ καλος σουτερ και εμπειρος.Δινει ποιοτητα στη επιθεση εστω και αν δεν εχει καμμια σχεση με τον Ταρπλει ο οποιος ειχε 100 κινησεις παραπανω απο τον Τζακσον,ηταν πολυ πιο γρηγορος,ειχε αλμα και ηταν και πιο ψηλος.

Απο εκει και περα απο που να αρχισουμε και που να τελειωσουμε με τα μειονεκτηματα του.Οτι χανει πολλα ευκολα ριμπαουντ;Οτι τρωει ολα τα καλαθια στην αμυνα;Οτι εκμαιευει ανορθοδοξες προσπαθειες;

Πραγματικα απορω πως γινεται ενας τοσο αργος παιχτης να επαιζε στο Nba..Eiναι παρα πολυ αργος.

Προτιμω να παιζουμε με τον Μπουρουση,σιγουρα γλυτωνουμε 5 καλαθια παραπανω απο τον αντιπαλο,παιρνουμε πιο πολλα ριμπαουντ και κανουμε πιο ορθολογιστικες επιθεσεις.

Συμφωνω εν μερει οτι πρεπει να χρησιμοποιηθει κατα τετοιο τροπο ετσι ωστε να μην φαινονται τα μειονεκτηματα του.Σιγουρα κατα τετοιο τροπο δεν πρεπει να παιζει στη θεση του Γουντς στο ελληνικο πρωταθλημα.Δεν ξερω πραγματικα αν πρεπει να παιζει πολυ ωρα ο Τζακσον,με ενοχλει η παρουσια του.Ευελπιστω να δουμε τον Τσακαλιδη να παιζει πιο πολυ.Αδικειται!Φανηκε στο παιχνιδι με τον Αρη πως μπορει να χρησιμοποιηθει ακρως παραγωγικα.
AZ1980
QUOTE(koufos7 @ Dec 1 2007, 12:42 ) *
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΖ1980 ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΛΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ.

Καλώς τον παικταρά! Καλό μήνα! Έχουν πέσει κορμιά στα ανοιχτά την τελευταία δεκαπενταετία, πολύ συχνά δράστης ο koufos7 smile.gif

Επιμένω στα όσα υποστήριξα για τον Τζάκσον... Και επίσης δεν έχω κανένα απολύτως δείγμα ως τώρα πως ο Γουντς είναι παίκτης στον οποίο μπορεί κανείς να βασιστεί. Αντίθετα ο Τζάκσον αποτελεί επί του παρόντος στυλοβάτη του Ολυμπιακού, ένας από τους τρεις βασικούς επιθετικούς άξονες μιας ομάδας στηριγμένης υδροκεφαλικά στο σκοράρισμα. Μένει να καλυφθεί στοιχειωδώς η αδυναμία του στο ένας εναντίον ενός.
koufos7
QUOTE(AZ1980 @ Dec 3 2007, 03:20 ) *
Και επίσης δεν έχω κανένα απολύτως δείγμα ως τώρα πως ο Γουντς είναι παίκτης στον οποίο μπορεί κανείς να βασιστεί.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΟ PIT BULL ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΚΙΝΤΕΛ ΓΟΥΒΣ?ΚΑΛΟ Ε?
Air Kef
Δεν εχει επιβεβαιωθεί,αλλά ενδέχεται. tongue.gif

Μην γράφεις σε παρακαλώ με κεφαλαιους χαρακτήρες.Στην γλώσσα του Ιντερνετ σημαίνει οτι φωνάζεις,οπότε θα σε συμβούλευα το Caps Lock να το χρησιμοποιούσες αναλόγος.

Καλώς ηρθες και καλα ποστ. smile.gif
PanosIlio
QUOTE(koufos7 @ Dec 4 2007, 00:27 ) *
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΟ PIT BULL ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΚΙΝΤΕΛ ΓΟΥΒΣ?ΚΑΛΟ Ε?

Τώρα που θα τον έχουμε και πάλι στο πρωτάθλημα, και μιας και έχουμε και δύσκολο πρόγραμμα, ας έρθει μια βόλτα από τη γειτονιά μου έχουμε πολλά αδέσποτα, να μας βοηθήσει και μας να βοηθηθεί και αυτός tongue.gif tongue.gif να πάρει και τα πάνω του το παιδί wink.gif

Πάντως όσον αφορά τον Τζάκσον να κάνω και γω το σχολιάκι μου παρόλο που το έχουμε ψιλο - εξαντλήσει.

Το άτομο απλά δεν νιώθει στην άμυνα, είναι απλό. Δεν ξέρει, δεν θέλει, δεν έμαθε δεν με νοιάζει απλά δεν νιώθει. Με το Αιγάλεω απλά τους έψαχνε, και τον Καλινικίδη και τον Πάτερσον tongue.gif Δεν έχει συναίσθηση του χώρου, δεν ξέρει που βρίσκεται.

Στην επίθεση αντίθετα έχει φοβερή συναίσθηση του χώρου. Ξέρει που πατάει και ξέρει που βρίσκεται.

Πάντως πέρα από όλα αυτά εγώ τον συμπαθώ τρομερά, είναι μπασκετική φάτσα, ξεκάθαρα.

ΥΓ: Σόρρυ για το offtopic μιας και εδώ είμαστε στα της Ευρωλίγκα.
thanos1311983
o teodosic αγανακτηση....καλυτεροι ολων γουντς (12 ριμπαουντ ασσιστ κοψιματα και 20 ποντοι) και πριντεζης.ολοι οι αλλοι απαραδεκτοι!!ο τσακαλιδης δεν μπορουσε να βοηθησει?αρε πινι....
Consultant
Tσαμπα ηττα πραγματικα..Στο τριτο δεκαλεπτο ο Γουντς εκανε οργια και θα μπορουσαμε να παρουμε τεραστια διαφορα αν ειχαμε καποιον ψηλο να παιρνει τα ριμπαουντ.Το παιχνιδι χαθηκε απο τα ριμπαουντ,και να μην ειχε χαθει ομως ενα ειναι σιγουρο.Το ταβανι αυτης της ομαδας ειναι οι 8 της Ευρωλιγκα και η δευτερη θεση στην Ελλαδα.

Ας ελπισουμε να γινει κανενα θαυμα στη συνεχεια και να γινει 3 φορες πιο γρηγορος και αλτικος ο Τζακσον.Μονο ετσι βλεπω προκοπη.

Καλυτερος παιχτης ηταν ο Γουντς(καμμια εντυπωση δεν μου κανει) και ισαξιος του ο Πριντεζης.Ο Ματσιγιαουσκας χαλια,το καλο βεβαια ειναι οτι η ομαδα εδειξε οτι μπορει+χωρις αυτον.

Και για να ηρεμησουμε και λιγακι,οσα λεφτα και αν εδωσε ο Γιαννακοπουλος για να κανει μεταγγραφες,το καρφωμα που εκανε ο Γουντς σημερα δεν προκειται ποτε να το κανει παιχτης του Παναθηναικου,τουλαχιστον για φετος..Κριμα,στο τριτο δεκαλεπτο αν ειχαμε τον καλο Σχορτσανιτη το παιχνιδακι θα το ειχαμε παρει με +20 ποντους..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.