QUOTE(Germany96 @ Jul 1 2010, 23:24 )
Απ' οτι θυμαμαι το συμβολαιο του Pekovic για φετος προεβλεπε 1.7 εκ. και μαζι με το συμβολαιο του Saras μας κανουν συνολο 3.4 εκ.
Δεν ειμαι σε καμια περιπτωση ειδικος περι των φορολογικων ζητηματων αλλα αν υπολογιζω σωστα, επειδη και τα δυο αυτα συμβολαια ειχαν υπογραφει με το παλαιο καθεστως φορολογησης μεταφραζονται σε συνολικα εξοδα 4.3 εκ. για τους Γιαννακοπουλους. Με τον καινουριο συνελεστη που θα ειναι τα φετινα συμβολαια, τα 4.3 εκ. αντιστοιχουν σε 2.38 εκ. καθαρων αποδοχων.
Και με αυτά τα χρηματα , εσύ πιστεύεις ότι δε μπορούν να αντικατασταθούν τουλάχιστο οι 2 από τους 3 που φαίνεται να φεύγουν στα σίγουρα? Με αυτά τα χρήματα δε μπορούμε να πάρουμε τον Μάριτς και τον ΜακΙντάιρ?? Με αυτά ακριβώς όχι αλλά εάν βάλουν και 2 -3 κατοστάρικα παραπάνω, τι θα γίνει, θα φτωχύνουμε?
Ισως να μην εχω κανει σωστους υπολογισμους αλλα το προβλημα για τον ΠΑΟ παραμενει οτι εληξαν φετος μεγαλα συμβολαια οπως των Διαμαντιδη, Σπανουλη που για να ανανεωθουν με τους ιδιους ορους για τους αθλητες, αυτοματα θα κοστιζαν πολυ περισσοτερα χρηματα στην ΚΑΕ. Προστεθηκε και το προβλημα με την πιθανη φυγη του Pekovic προς της ΗΠΑ ενω παντα υπαρχουν και οι Batiste, Nicholas. Η κατασταση γινεται ακομα χειροτερη δεδομενου οτι ολοι οι συγκεκριμενοι παικτες με τα ευρωπαικα standards ηταν σε ικανοποιητικα επιπεδα value for money.
Το έχω ξαναγράψει και πιο παλιά πριν αρχίσουν τα προβλήματα. Δε μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι για να βάλουν να λήγουν τόσα συμβόλαια μαζί, κάποιους έχουν σκοπό να διώξουν. Ήδη, εκόντες άκοντες έχουμε μέχρι τώρα τρεις κατά τα φαινόμενα.
Ο Ολυμπιακος απο την αλλη για παραδειγμα, εχει μονο ενα μεγαλο συμβολαιο να ληγει φετος και μιας και αυτο ειναι του Vujcic, οι ιδιοκτητες του ΟΣΦΠ ειναι μαλλον χαρουμενοι που θα γλιτωσουν απο ενα φρικτα ασυμφορο deal παρα προβληματισμενοι για την extra φορολογια που θα χρειαστουν να πληρωσουν για τον αντικαταστατη του. Επισης το συμβολαιο του Childress ειναι τεραστιων διαστασεων, οποτε και στην δικη του περιπτωση η καινουρια φορολογικη κλιμακα δεν δημιουργει προβληματα. Η μοναδικη περιπτωση που επιφερει καποιον σκεπτικισμο ειναι αυτη του Σχορτσιανιτη, αφου και χαμηλομισθος ηταν αλλα και με το νεο συντελεστη θα χρειαστουν για τον αντικαταστατη του πολυ περισσοτερα χρηματα απο αυτα που ξοδευαν μεχρι περυσι για τον Σοφοκλη.
Βλεπουμε δηλαδη οτι ο ΟΣΦΠ εκτος του οτι δεν εχει πολλα μεγαλα συμβολαια να ληγουν φετος, εχει και το "πλεονεκτημα" να εχει υπερτιμησει οικονομικα τοσο πολυ τους παικτες τους τα προηγουμενα χρονια με αποτελεσμα ο καινουριος φορολογικος συντελεστης να μοιαζει "χαδι" ενω για τον ΠΑΟ ισχυουν τα ακριβως αντιθετα.
Είμαι της ίδιας γνώμης γι' αυτό και άλλωστε έγραψα οτι η προσπάθεια του συγκεκριμένου δημοσιογράφου να αναζητήσει "άλλοθι" βάζοντας σχεδόν στην ίδια μοίρα και τον Ολυμπιακό, είναι εκ του πονηρού. Εκτός πια και εάν είναι τόσο άσχετος (καθόλου απίθανο) που δε μπορεί να δει τα προφανή.
Υ.Γ Γράφοντας "αντικατασταθούν" εννοώ να συμπληρωθεί το ρόστερ με καλούς παίχτες. Πέκο και Σπαν δεν υπάρχουν στην πιάτσα ιμηο