Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 10 πιο σοκαριστικές ταινίες όλων των εποχών
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
Keyser_Soze
Πάει καιρός από την τελευταία φορά που φτιάξαμε ένα τοπ 10 για ταινίες.
Οι ταινίες της λίστας μου έχουν επιλεχθεί με ένα τελείως υποκειμενικό τρόπο σκέψης. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τη λέξη "σοκαριστικό" όπως θέλει. Μπορεί να θεωρεί κάποιος σοκαριστικό το Hostel λόγω της υπέρμετρης βίας ή το Ξύλο Βγήκε Από Τον Παράδεισο λόγω των υπέρμετρα πολλών σφαλιαρών που πέφτουν.
Τέλος, στη λίστα έχω βάλει μόνο mainstream ταινίες και όχι ταινίες-σοκ που απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό, όπως το ανεκδιήγητο και αποκρουστικό Cannibal Holocaust (1980) του Ρουτζέρο Ντεοντάτο ή το διαστρεμμένο και εμετικό Pink Flamingos (1972) του Τζον Γουότερς (παρεμπιπτόντως όποιος δεν έχει δει αυτές τις ταινίες, χάνει. Είναι αναμφίβολα δύο από τις ταινίες που πρέπει να δει κάποιος πριν πεθάνει!).

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

10. Fight Club του David Fincher.
Ωμή βία, φασιστικά μηνύματα, πολύ αίμα, δόντια και σαπούνι. Ένα υπέροχο σοκ που γουστάρουμε όλοι.

9. Sleepers του Barry Levinson
Οι σκηνές σεξουαλικής κακοποίησης που δέχονται τα παίδια στο αναμορφωτήριο σε σημαδεύουν για πάντα.

8. Kids του Larry Clark
Η πλήρης διαστροφή της κατά τ' άλλα αθώας παιδικής ηλικίας .

7. Cruising του William Friedkin
Αυστηρώς ακατάλληλες σαδομαζοχιστικές gay σκηνές και πολύ βία στην ταινία για την οποία ο Πατσίνο αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε.

6. Irreversible του Gaspar Noe
Δύο απίστευτες σκηνές σόκαραν όλο τον κόσμο. Η σκηνή με τον πυροσβεστήρα στην αρχή της ταινίας και φυσικά η τρομέρη σκηνή του 9λεπτου βιασμού.

5. American Psycho της Mary Harron
Μια ταινία που ακροβατεί στα όρια του παραλόγου με έναν απίστευτο Κρίστιαν Μπέιλ να σε σοκάρει κάθε φορά που χαμογελάει.

4. American History X του Tony Kaye
Ο ρατσισμός στη χειρότερη μορφή του.

3. Requiem For A Dream του Darren Aronofski
Ένα από τα μεγαλύτερα φιλμ-σοκ που έχουν βγει ποτέ. Η αργή αλλά καταστρεπτικότατη επίδραση των ναρκωτικών στον άνθρωπο απεικονισμένη με έναν πλήρως διεστραμμένο τρόπο.

2. The Clockwork Orange του Stanley Kubrick
Η ταινία δε χρειάζεται συστάσεις. Το αριστούργημα του Κιούμπρικ είναι αναμφίβολα η δυνατότερη κλωτσιά στ' αρχίδια της Αμερικής που θέλει να ελέγχει τα πάντα.

1. Funny Games του Michael Haneke
Η ταινία η οποία στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσω αυτό το τόπικ. Την είδα χθες βράδυ και έπαθα την πλάκα μου. Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω. Μιλάμε για ότι πιο σοκαριστικό και πιο διεστραμμένο έχω δει ποτέ μου. Αν και όλες οι σκηνές βίας είναι off screen, αυτό εδώ το έπος με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Δείτε το οπωσδήποτε.
Τέλος να πω ότι η ταινία είναι του '97 και σε μερικούς μήνες ο ίδιος σκηνοθέτης την διασκευάζει για την Αμερική με πρωταγωνιστές τους Τιμ Ροθ, Ναόμι Γουάτς και Μάικλ Πιτ.
Air Kef
Το παλικαρι περναει την λεγομενη "κριση grindhouse".Μην το παρεξηγητε. tongue.gif


Κατα τα αλλα,σε οσες ταινιες εχω δει συμφωνω πλην του αγαπημενου Fight Club το οποιο, υποκειμενικα, δν το βρηκα σοκαριστικο πλην της σκηνης που ο Εντουαρντ Νορτον στραπατσαρει τον καταξανθο,αλλα δν ειναι κατι ιδιαιτερο μπροστα στο εμμετικο "μη αναστρεψιμος" η στο απιστευτα σοκαριστικο Ρεκβιεμ.
tsitum
Ωραιο αφιερωμα.
QUOTE
10. Fight Club του David Fincher.
Ωμή βία, φασιστικά μηνύματα
Εχει κ φασιστικα μηνυματα αλλα κ αναρχικα.Γιατι τελικα η ταινια καυτηριαζει την απαθεια του καταναλωτικου ανθρωπου.Αλλωστε στο τελος ο στοχος της ομαδας ειναι να καταστρεψουν ολα τις τραπεζες των πιστωτικων καρτων για να σβηστουν ολα τα χρεη κ η ανθρωποτητα να αρχισει να γραφει απο το μηδεν.

Να προσθεσω στις σοκαριστικες ταινιες με μια αλλη δικη μου ερμηνεια την "Εκτη Αισθηση" , τη ταινια-ονειρο "οδος Μαλλχολαντ" κ τη πιο ρεαλιστικη πολεμικη ταινια τη "διασωση του στρατιωτη Ραιαν".

Υ.Γ. Συγκλονιστικη η τεχνικη του μονταζ των σκηνων απο πισω προς τα μπρος του "μη αναστρεψιμος" .Αληθεια Keyser, επειδη εισαι γνωστης, ξερεις ποια ταινια εγινε πρωτα, το "μεμεντο" ή το "μη αναστρεψιμος".Κ οι 2 εγιναν το 2001 αλλα ισως αυτη που εγινε αργοτερα να μιμηθηκε τη προηγουμενη.
Keyser_Soze
Το Irreversible θα μπορούσαμε να πούμε ότι μιμήθηκε το Memento. Το πρώτο βγήκε το 2002 και το δεύτερο το 2000.
Όντως το Saving Private Ryan είναι απίστευτα σοκαριστικό, αλλά προτίμησα η λίστα μου να μη περιλαμβάνει ταινίες τρόμου ή πολεμικές ταινίες γιατί υπάρχουν πολλά σοκαριστικά φιλμ που πραγματεύονται τον τρόμο και τον πόλεμο.
B for Basketball
QUOTE(Keyser_Soze @ Sep 27 2007, 13:44 ) *
1. Funny Games του Michael Haneke
Η ταινία η οποία στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσω αυτό το τόπικ. Την είδα χθες βράδυ και έπαθα την πλάκα μου. Ακόμα προσπαθώ να συνέλθω. Μιλάμε για ότι πιο σοκαριστικό και πιο διεστραμμένο έχω δει ποτέ μου. Αν και όλες οι σκηνές βίας είναι off screen, αυτό εδώ το έπος με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Δείτε το οπωσδήποτε.
Τέλος να πω ότι η ταινία είναι του '97 και σε μερικούς μήνες ο ίδιος σκηνοθέτης την διασκευάζει για την Αμερική με πρωταγωνιστές τους Τιμ Ροθ, Ναόμι Γουάτς και Μάικλ Πιτ.

τωρα που το ειπες δεν παιζει να μην το δω...

το εψαξα κ λιγο κ στο www.imdb.com
και αν κανεις αναζητηση στο ονομα του σκηνοθετη θα βρεις επισης το funny games το οποιο αναμενεται το 2008!!

και μολις τωρα ειδα κ το trailer εδω
και ειναι remake της ταινιας του 97' (εδω)
panos75
Προσωπικά βρίσκω το Fight Club μία από τις μεγαλύτερες φούσκες της περασμένης δεκαετίας. Η αποθέωση του δήθεν και της επαναστικότητας την οποία επιδεικνύουν αυτάρεσκα οι αριστεροί του Κολωνακίου μέσω των διαλέξεων που βγάζουν στο ''Da Capo'', με το φραπουτσίνο και το hands free στα χέρια και το ''αγροτικό'' τζιπ παρκαρισμένο λίγο πιο πέρα.

Ευτυχώς που υπάρχει η εξαιρετική ερμηνεία του Έντουαρντ Νόρτον και το διασώζει. Ειδικά η ''έκπληξη'' είναι τόσο αστεία που όταν το είδα για πρώτη φορά στο σινεμά κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μου από τα γέλια.

To ''Funny Games'' είναι καλή ταινία, κατά τη γνώμη μου όμως τα μυνήματα της είναι συγκεχυμένα. Π.χ., τι ακριβώς πρεσβεύουν οι δύο νεαροί που εισβάλουν στα εξοχικά των βολεμένων. Είναι οργισμένα μεσο-,μικροαστικά νιάτα ή κακομαθημένα πλουσιόπαιδα; Και στον τομέα σοκ βρίσκω μάλλον υπερβολικές όλες αυτές τις αντιδράσεις. Βέβαια από την άλλη μπορεί να είμαι και χοντρόπετσος. rolleyes.gif

Στη λίστα θα έβαζα σίγουρα το ''Blair Witch Project''. Η τελευταία σκηνή όπου η Χέδερ συνηδητοποιεί τι πρόκειται να της συμβεί είναι σοκαριστική.

Επίσης το ''Misery'' του Ρομπ Ράινερ(η σκηνή με το σφυρί) και το ''Ladybird, Ladybird'' του Κεν Λόουτς(η αναλγησία του συστήματος είναι που σοκάρει τελικά περισσότερο απ'οτιδήποτε άλλο).
tsitum
QUOTE
1. Funny Games του Michael Haneke
Τωρα τη θυμηθηκα!!!!!!Μια Γερμανικη.Την ειχα δει στην ετ1.Αρρωστη.Αν θυμαμαι στην αρχη ειναι η οικογενεια στο αυτοκινητο κ ακουει κλασσικη μουσικη κ στο πλανο που δειχνει το αυτοκινητο απο πανω ακουγεται μια φρικιαστικη μουσικη που σου χτυπαει το κουδουνι για το τί αποκοσμο θα ακολουθησει.Θυμαμαι την αγωνια για το παιδακι που τρεχει να σωθει στα αλλα σπιτια.Την παρασταση εκλεψε ο ψηλος απο τους "απαγωγεις".Υποβλητικος.Κ οντως στις φρικαλεοτητες η καμερα γυριζει στην τηλεοραση του σπιτιου που παιζει κ μενεις με την αγωνια του τί ακριβως εχει γινει.Απο τις ταινιες που σου μενουν στο μυαλο.
nikefalin
Μα προτείνω κι εγώ μια,

"Η επόμενη μέρα"
με θέμα έναν πυρηνικό πόλεμο και τη ζωή μετά από αυτό.
Das Kapital
QUOTE(Keyser_Soze @ Sep 27 2007, 16:44 ) *
6. Irreversible του Gaspar Noe
Δύο απίστευτες σκηνές σόκαραν όλο τον κόσμο. Η σκηνή με τον πυροσβεστήρα στην αρχή της ταινίας και φυσικά η τρομέρη σκηνή του 9λεπτου βιασμού.

eftychia
Στα περισσοτερα συμφωνω με το φιλτατο keyser(πχ Κουρδιστο, Sleepers,Ρεκβιεμ κλπ)
Μια ταινια που ειχε συζητηθει απιστευτα στην εποχη της (και λενε πως αιτια θανατου του δημιουργου της, ηταν ενας οργισμενος-αηδιασμενος θεατης) ειναι το Salo του Παζολινι. Καποιοι τη θεωρουν αριστουργημα, εγω προσωπικα τη θεωρω μια τρελη διαστροφή, ο Παολο μαλλον ειχε σηκωμαρες οταν τη σκηνοθετουσε. Δεν καταφερε να μου περασει στο ελαχιστο αυτο που μαλλον ειχε σαν οραμα(ή τελος παντων που καποιοι φιλοι μου λενε οτι τους περασε- μα να τρωνε σκατα??? ελεος!!!)

Ακομα μια ταινια που με ειχε σοκαρει(με την υπερμετρη βλακεια της ομως) ειναι το Σατανας. Βλεπω κι εγω "ΓΑλλικο θριλερ", "Βενσαν Κασελ" ,"Μονικα Μπελουτσι-σαν γκεστ" και λεω "ΟΠΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ" (εχω γενικοτερα μεγαλη αγαπη στον Κασελ και στο γαλλικο κινηματογραφο). Η ταινια ηταν μια μπαρουφα αλλα απιστευτα σοκαριστικα βλακωιδεστατη. ΜΗΝ τη δειτε.

Τελος μια ταινια που με ειχε σοκαρει- συγκινησει και τη βαζω παντα μεσα στη λιστα με τις αγαπημενες μου ειναι το "Η λιστα του Σιντλερ". Αυτο το εργο το ειχα δει μικρη, ηταν ουσιαστικα η πρωτη μου επαφη με το ναζισμο και ειχα σοκαριστει.
Zmac
Οντως δεν εχω δει πο αηδιαστικη και σοκαριστικη σκηνη απο αυτη με τον πυροσβεστηρα στο "Μη Αναστρεψιμος".Μια απο τις λιγες τρομακτικες που δεν ξαναεβλεπα με τιποτα
Keyser_Soze
Δεν ξέρω ποιο είναι το Salo αλλά πραγματικά αν δείτε το Pink Flamingos του Τζον Γουότερς θα ξεράσετε. Θα δείτε απίστευτα πράγματα όπως: Τη μαμά τρανσέξουαλ να κάνει στοματικό έρωτα στον γιο της, τον ανεκδιήγητο γιο να πηδάει μια κότα, μια κωλοτρυπίδα (αληθινή!!) να τραγουδάει (και τραγουδάει και φάλτσα ρε γμτ) και τη μαμά στο τέλος να τρώει ΑΛΗΘΙΝΑ σκατά σκύλου. Μιλάμε για μία πραγματικά τρισάθλια ταινία, ένα απαίσιο ανοσιούργημα που πρέπει να δείτε για να περηφανεύστε μετά ότι πραγματικά τα έχετε δει όλα.
tsitum
"Αδελφος εξ αιματος" του Κιτανο αν δεν κανω λαθος ο οποιος ειναι κ ο πρωταγωνιστης.Ωμοτατη κ γλυκια ταυτοχρονα ταινια.Ανθρωπος που τρυπαει την κοιλια του κ βγαζει εντερο του για να δηλωσει υποταγη,δυο ξυλακια χωμενα μες στη μυτη καποιου τα οποια ανοιγουν.
Η ταινια ειναι αριστουργημα αλλα ταυτοχρονα εντελως απανθρωπη.Για γερα στομαχια.



Μια αλλη που δειχνει καμμια φορα το μεγκα κ παιζει ο Μαρκ φον Σιντοφ με μια κουκλα που κινει κ κανει με αυτην εγκληματα ,δεν ξερω πως την λενε,κ αυτη ειναι φρικιαστικη.Γιατι εχει εξαιρετικα αποτομες σκηνες βιας κ αηδιαστικα σπλατερ.


Γενικα εχουν γυριστει απειρες ταινιες οι οποιες ειναι ανατριχιαστικες κ φρικιαστικες εκουσια μπας κ πουλησουν λιγο παραπανω ή για τα τρελα μυαλα των σκηνοθετων.Ο ιταλικος κινηματογραφος νομιζω ειναι ο πρωτοπορος στον τομεα κ εχει γυρισει τη δεκαετια του '70 πολλα τετοια σοκαριστικα φιλμ.

Το επικεντρωσα μονο στα σοκαριστικα θριλερ αυτο το ποστ. smile.gif
dizzy_fingers
Έχω την εντύπωση πως ο χόλικ έχει πολλά να γράψει σε αυτό το τόπικ...


Nikefallin ποιά ταινία λες?
Την αυθεντική την ασπρόμαυρη ή το ρημέικ με τον Αρμάντ Ασάντε?

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σοκαριστική η πρώτη (μόνο αυτήν έχω δει) αλλά σίγουρα ήταν πολύ καλή ταινία.
Τόσο φόβο και νευρικότητα χωρίς μάλιστα να δω ούτε μια τρομαχτική σκηνή δεν έχω ξανανιώσει σε ταινία.
B for Basketball
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 28 2007, 15:38 ) *
Nikefallin ποιά ταινία λες?
Την αυθεντική την ασπρόμαυρη ή το ρημέικ με τον Αρμάντ Ασάντε?

Σιγουρα δεν εννοει την ταινια..."The day after tomorrow" του Roland Emmerich??
imdb link!
nikefalin
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 28 2007, 18:38 ) *
Έχω την εντύπωση πως ο χόλικ έχει πολλά να γράψει σε αυτό το τόπικ...
Nikefallin ποιά ταινία λες?
Την αυθεντική την ασπρόμαυρη ή το ρημέικ με τον Αρμάντ Ασάντε?

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σοκαριστική η πρώτη (μόνο αυτήν έχω δει) αλλά σίγουρα ήταν πολύ καλή ταινία.
Τόσο φόβο και νευρικότητα χωρίς μάλιστα να δω ούτε μια τρομαχτική σκηνή δεν έχω ξανανιώσει σε ταινία.

Την αυθεντική ασπρόμαυρη, δεκαετία του 80, μιλάμε για ΤΟ ΣΟΚ, ειδικά για όσους πρόλαβαν έστω και λίγο εποχές ψυχρού πολέμου.
Το ριμέικ με τον Αρμάντ Ασάντε είναι εξίσου καλό, και δεν θυμίζει κλασική αμερικάνικη ταινία ειδικά στο τέλος του.
nikefalin
QUOTE(B for Basketball @ Sep 28 2007, 18:46 ) *
Σιγουρα δεν εννοει την ταινια..."The day after tomorrow" του Roland Emmerich??
imdb link!

H ταινία είναι "the day after"
http://imdb.com/title/tt0085404/
B for Basketball
QUOTE(nikefalin @ Sep 28 2007, 15:49 ) *
Την αυθεντική ασπρόμαυρη, δεκαετία του 80, μιλάμε για ΤΟ ΣΟΚ, ειδικά για όσους πρόλαβαν έστω και λίγο εποχές ψυχρού πολέμου.
Το ριμέικ με τον Αρμάντ Ασάντε είναι εξίσου καλό, και δεν θυμίζει κλασική αμερικάνικη ταινία ειδικά στο τέλος του.

Δηλαδη η ταινια που ανεφερα εγω ειναι εντελως ασχετη???
Καλα κ που την ειδα δεν επαθα κανα Σοκ laugh.gif

εντιτ: με προλαβες nikefalin!
dizzy_fingers
Ποιό 80?

Το '59 γυρίστηκε.
http://imdb.com/title/tt0053137/

Να φανταστείς μου την ανέφερε η μάνα μου καθώς την είχε δει παλιάαααααααααααααααααααααααα......
nikefalin
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 28 2007, 18:54 ) *
Ποιό 80?

Το '59 γυρίστηκε.
http://imdb.com/title/tt0053137/

Να φανταστείς μου την ανέφερε η μάνα μου καθώς την είχε δει παλιάαααααααααααααααααααααααα......

δίκιο έχεις, απλά εγώ την είδα τη δεκαετία του 80 και έπαθα...μικρούλης τότε γαρ

εdit :άλλη ταινία έλεγα Σπύρε, όντως το "beach" είναι το original του 59 που ξαναγυρίστικε με τον Ασάντε.
Αλλά το day after είναι δεκαετίας 80
Xaroumenos loukoumas
Εμένα με ανατρίχιαζε ανέκαθεν και στην ταινία Old Boy η φάση που αυτός στο τέλος γλύφει τα παπούτσια του άλλου λέγοντας ότι είναι το σκυλάκι του, και μετά κόβει και τη γλώσσα του. Η μεγάλη ανατριχίλα. Μπρρ..
eftychia
QUOTE(Xaroumenos loukoumas @ Sep 29 2007, 09:43 ) *
Εμένα με ανατρίχιαζε ανέκαθεν και στην ταινία Old Boy η φάση που αυτός στο τέλος γλύφει τα παπούτσια του άλλου λέγοντας ότι είναι το σκυλάκι του, και μετά κόβει και τη γλώσσα του. Η μεγάλη ανατριχίλα. Μπρρ..



Εγω δεν ειχα σοκαριστει απο αυτην την ταινια καθολου! Ειχα πορωθει απιστευτα κι απο τα μηνυματα που κουβαλουσε! Καλα να παθει ο παλιο κουτσομπολης!!!!!
jois21
To funny games ηταν ελαχιστα σοκαριστικο για να ειναι 1ο.

Μια καλουτσικη που ειδα προσφατα ειναι το Hard Candy (2005).
Air Kef
QUOTE(Εφη)
Καλα να παθει ο παλιο κουτσομπολης!!!!!



Λυτρωση!



Μια ελληνικη που με σοκαρισε αρκετα,ηταν το Οξυγονο.

Ημουν και καπως αθωος στα 17 μου που το ειδα και ηταν καπως σοκ ολο το σκηνικο με τα τραβηγμενα "ζευγαρια".
jois21
Aν ηταν μερικες ταινιες που πεθανα στο γελιο στο σινεμα, αυτες ηταν το Οξυγονο, το στρειτ στορυ και το Μπορατ. 77.gif
Air Kef
Όντως το Οξυγονο ειχε και καποιες στγμες που ηταν για γελιο. biggrin.gif
saou
Ωραίο τόπικ..

Σοκαριστικές δεν ξέρω αν μπορούν να θεωρηθούν,απλά θα αναφέρω και γω το old boy το οποίο είναι ΤΡΟΜΕΡΗ ταινία ,πέρα από το σοκ (ή μάλλον την πλάκα που παθαίνει κανείς) στο τέλος... Μόλις τελείωσα είχα μείνει να μονολογώ τη γνωστή λέξη...

Το σπιρτόκουτο του Οικονομίδη είναι ταινία που σου γεννά αισθήματα (για να γίνει και μια αναφορά σε ελληνική ταινία). Όχι πως μου άρεσε ιδιαίτερα καθώς το βρήκα επιτηδευμένο, παρόλα αυτά έχει τις στιγμές του.

Το seven απλά και μόνο για το τέλος του, εκτός από ταινιάρα μπορεί να μπει και σε αυτή την κατηγορία. Οι σκηνές στην ερημιά και εκεί που ο Φρήμαν ανοίγει το κουτί είναι από τις αγαπημένες μου.

Συμφωνώ και γω ότι το fight club ήταν περισσότερο 'μουράτη' ταινία παρά επαναστατική ή σοκαριστική, καθώς παρόμοιες σκηνές βίας έχουμε ξαναδεί.
player12
10 taxi 1,2,3,4
09 BORAT
08 πειρατες της Καραιβικης 2
07 ο μελλοθανατος
06 ο δρομος προς την δοξα (η πραγματικη ιστορια για τους μαυρους και το basket!)
05 scary movie 1
04 οι πειρατες της Καραιβικης 1
03 the day after tommorow
02 insideman
01 PRISON BREAK smile.gif
Pantel
τα taxi Και οι πειρατές της Καραϊβικής τι το συγκλονιστικό-σοκαριστικό είχαν player12; χωρίς παρεξήγηση peace.gif
jois21
Εγω αδυνατω να καταλαβω τι το σοκαριστικο εχει ο Σκοφιλντ και ειναι πρωτη μουρη. tongue.gif
sihainas
Ναι ενώ ο Μποράτ είναι και ο Τζακ Σπάροου είναι πολύ σοκαριστικοί... ο φίλος μάλλον έβαλε τις αγαπημένες του ταινίες/σειρές και όχι τις πιο σοκαριστικές...
spysta
@@@@ Π - (ο αριθμος Π 3,14) ....εμενα με σοκαρε η σκηνοθεσια του ..ο πρωταγωνιστης ο εθισμος και η παρανια του ..καθως και το βαθυτερο νοημα της ταινιας ...(ααα και σαν λατρεις των μαθηματικων τα προτυπα που προκυπτουν απο καποια ψηφια του π ...τωρα ειναι δεν ειναι αληθεια δεν ξερω ..οι εβραιοι αυτο υποστηριζουν παντως ...ας ρωτησετε τον Πινι)
@@@@Das Experiment (To πειραμα) ...μια εταιρια παιρνει καμποσους εθελοντες ..τους βαζει σε κατι τεχνιτες φυλακες ..και καποιοι παιρνου την ιδιοτητα του φυλακα και καποιοι αλλοι του φυλακισμενου ... σκληρη ταινια που δειχνει της ψυχολογικες μεταπτωσεις του ανθρωπου στην αποκτηση εξουσιας και στο αισθημα του περιοριορισμου!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
@@@@Batlle Royal ....φυσικα το Γιαπωνεζικο και οχι η Αμερικανικη βλακεια που γυριστηκε μετα ....ταινια για γερα νευρα ...βαζουν 50 παιδια απο ενα σχολειο σε ενα νησι και στο καθενα δινουν απο ενα εργαλειο με το οποιο μπορει να εξωλοθρεψει τους συμμαθητες του ...φυσικα στοχος του παιχνιδιου ειναι οτι αυτος που θα τους καθαρισει ολους μπρορει να γυρισει σπιτι του ..σοκαριστικο απο την αποψη οτι ολη την ωρα περιμενεις πως θα πεθανει ο επομενος και απο ποιον ..
@@@@American X History ......ισως η καλυτερη αντιρατσιστικη ταινια ever ....εκει που ο Νορτον σπαει το σαγονι του μαυρου στο πεζοδρομιο ανατριχιαζεις ...
@@@@oldboy ....ΕΠΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Απιστευτη ταινια .....αναγκαζουν ενα τυπα να μεινει σε ενα δωματιο για πολλα χρονια ..οταν βγαινει ψαχνει για εκδικηση ..(καμια σχεση με Kill Bill και τετοια) ... ολα τα λεφτα οταν ο πρωταγωνιστης παιρνει το ψαλιδι και κοβει τη γλωσσα του
@@@@120 μερες Σοδομα και Γομορα - Παζολινι
Χρονια μπροστα για την εποχη του .. ακρως ανατρεπτικο εμετικο σοκαριστικο κτλ !!!!!Κατι βαρεμενοι πλουσιοι που δεν ξερουν τι να κανουν στη ζωη τους μαζεουν καμποσους φοιτητες τυχαρπαστους ..τους βαζουν σ ενα πυργο ...και μετα ακολουθουν οργια βασανιστηρια κοπρολαγνειες κτλ. Η σκηνη που μου εχει μεινει ειναι αυτη που η φοιτητριουλα φερνει τα σκατα της σε μια πιατελα για να τα φανε ..και λιγο μετα ενας τυπας την παιρνει απο πισω ....(sorry αλλα πως αλλιως να το πω tongue.gif ) .. πολυ ωμη και βιαιη σκηνη (και γενικα ταινια)



ΥΓ. Εννοειτε οτι ολες οι προηγουμενες που αναφερατε ειναι ταινιαρες ..Ρεκβιεμ Funny games κτλ . δεν τις εχω δει κι ολες βεβαια tongue.gif tongue.gif
spysta
και ξεχασα να γραψω το cannibal holocaust (την ειπε και ο Soze) η οποια ειναι οτι πιο αληθινο φρικιαστικο τρομαχτικο σοκαριστικο εχω δει ποτε στη ζωη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η πιο ανατριχιαστικη και ρεαλιστικη ταινια ολων των εποχων!!!!Η σκηνη που ξεκοιλιαζουν την χελωνα (η οποια ειναι αληθινη σκηνη και οντως σφαζουν τη χελωνα και κατι αλλα ζωα με τη συγκαταθεση της παραγωγης και των συντελεστων ...Ντοπη και αισχος.... αυτος ηταν και ο βασικος λογο που η ταινια δεν παιχτηκε σε πολλες χωρες) καθως και η σκηνη που ο ανθρωποφαγος τιμωρει τη γυναικα του επειδη πηγε με αλλα αντρα ειναι τοσο ωμη που σε κανει να παγωνεις!!!!Πραγματικα ασχετως της αμετρητης βιαιοτητας (Hostel , Saw και αλλα τετοια του συγχρονου cinema ειναι σαν παιδικα του Star μπροστα στο Cannibal Holocaust της δεκαετιας του 80) η ταινια εχει παρα πολλα βαθυστοχαστα μυνηματα για την συγχρονη κοινωνια και τους ανθρωπους !!!!!!!Πραγματικο αριστουργημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
player12
QUOTE(jois21 @ Nov 12 2007, 02:49 ) *
Εγω αδυνατω να καταλαβω τι το σοκαριστικο εχει ο Σκοφιλντ και ειναι πρωτη μουρη. tongue.gif

τωρα ξαναδιαβασα το τοπικ και το καταλαβα λαθος.... I 'm sorry..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.