Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο Νικολάκης μίλησε...!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2
liolias
QUOTE(anti-stress @ Oct 23 2006, 11:29 PM) *
Συγκλονιστικός ο Νικόλας... 41.gif

By the way, πολύ ωραία πόλη το Treviso. Γιατί σκέφτεται αν θα μείνει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της καριέρας του; Εγώ ψηφίζω δαγκωτό Ιταλία! Πήγα φέτος διακοπές στη Ρώμη και ήταν φανταστικά, οι άνθρωποι υπέροχοι... Άντε να τελειώσω με την κωλο-σχολή να την κάνω από το Ελλαδιστάν! fast.gif

Η Ιταλια εχει τις ομορφιες της αλλα Ελλαδα δεν ειναι.Γυρνα ολα τα νησια της Ελλαδας και τις αλλες μαγευτικες περιοχες που εχουμε και δεν γνωριζουμε και σιγουρα θα αλλαξεις γνωμη.
anti-stress
Μου αρέσει η Ελλάδα σαν χώρα! Οι άνθρωποί της μου τη δίνουν ώρες ώρες... 33.gif
liolias
Ολοι οι Ελληνες εναι φιλικοι και παντα φιλοξενοι ανθρωποι.Οσο για τους Θεσσαλονικεις τα λογια ειναι περιτα. biggrin.gif
anti-stress
Επίσης, οι περισσότεροι κοιτάνε την πάρτη τους... αυτό μου τη δίνει εμένα και δε μιλάω σε επίπεδο τουρισμού, μιλάω για τις καθημερινές μας σχέσεις... 45.gif

Εξαιρείσαι φυσικά, αγαπητέ liolias! By the way, μου αρέσει πολύ η υπογραφή σου! smile.gif

Άρα τι θα κάνω; Θα μείνω σε μια άλλη χώρα και θα έρχομαι στη... Θεσσαλονίκη για τουρισμό! laugh.gif

Όλα αυτά είναι βέβαια όνειρα θερινής νυκτός... icon_drunk.gif
liolias
QUOTE(anti-stress @ Nov 1 2006, 01:08 AM) *
Επίσης, οι περισσότεροι κοιτάνε την πάρτη τους... αυτό μου τη δίνει εμένα και δε μιλάω σε επίπεδο τουρισμού, μιλάω για τις καθημερινές μας σχέσεις... 45.gif

Αυτο γινετε σε ολο τον κοσμο.
dizzy_fingers
No it doesn't... wink.gif

EDIT: Fan Mail στον Ζήση. Ορμάτε!
mikri prasini ollandeza
αφού έχει ρε συ και δικιά του διευθυνση στο yahoo....του΄χω στείλει και έχουμε κάνει κουβεντούλα!αξιαγάπητος!!!
liolias
Δωστην!!
Αυτο το fanmail ειναι αποκλειστικα του Ζηση??Γιατι ειναι της ευρωλιγκα η καταληξη.
dizzy_fingers
Διοργανώνεται από την Ευρωλίγκα.
Σε αυτήν στέλνεις δηλαδή τα mail και αυτή διαλέγει (ή ο ίδιος ο παίχτης) ποιά θα απαντήσει.
Έκανε πολλά και πέρσι.
Alexmei
QUOTE(dizzy_fingers @ Nov 1 2006, 02:00 PM) *
No it doesn't... wink.gif
EDIT: Fan Mail στον Ζήση. Ορμάτε!

Δν ανοίγει η σελίδα...

Τέσπα... Μικρή πράσινη Ολλανδέζα μπορείς να μας δώσεις το mail του στο yahoo?
dizzy_fingers
Μα δεν είναι σελίδα.
Αν έχεις outlook ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα mail, ανοίγει παράθυρο για να του γράψεις (όπου εκεί του γράφεις, ή από εκεί παίρνεις το mail και του στέλνεις).

Η διεύθυνση για το συγκεκριμένο fan mail της ευρωλίγκας είναι fanmail2@euroleague.net
basket4
26/12/2006
Ν. Ζήσης: Προτιμώ να θυμάμαι από το 2006 τα ευχάριστα
Έζησε πολλά μέσα στο 2006. Μια γεμάτη χρονιά με διακυμάνσεις, συναισθήματα που έφτασαν στο… κόκκινο προς κάθε κατεύθυνση της κλίμακας, μια χρονιά που πέρασε από τους τίτλους και τα πανηγύρια, ως τον παροπλισμό αρκετό καιρό για το χέρι του και το… οδοιπορικό στα νοσοκομεία της Ιαπωνίας ελέω Βαρεχάο. Φύσει θετικό και ιδιαίτερα δυνατό άτομο, ο Νίκος Ζήσης παίρνει την απόφασή του ενόψει 2007: Κρατά μόνο όσα βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα και με αυτά συνεχίζει, δηλώνοντας «ετοιμότητα» για την Ισπανία, μιλώντας για το δέσιμο της Εθνικής, εξηγώντας γιατί προτιμά να τρέχει στο Καρπενήσι το καλοκαίρι από το κάνει διακοπές στην Καραϊβική (παρά το ότι ο ίδιος είναι κάθε καλοκαίρι παρών από την Εθνική Παίδων ακόμη!), τονίζοντας: «Θα είμαστε αχάριστοι και βλάκες αν μιλούσαμε για διακοπές, μετά από όσα έχουμε ζήσει με την Εθνική!»

- Μέσα στο 2006 έζησες ακραία συναισθήματα. Δύο τραυματισμούς, ένα πρωτάθλημα Ιταλίας με την Μπενετόν και το ασημένιο στην Ιαπωνία με την Εθνική.
«Για μένα το 2006 ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά. Ξεκίνησε με τον τραυματισμό στο χέρι, ήρθε το πρωτάθλημα Ιταλίας, μετά η Εθνική, ο τραυματισμός στο Παγκόσμιο που ήταν λίγο σοκ για μένα, γιατί ήταν από το πουθενά, από την άλλη όμως βγήκαμε δεύτεροι στον κόσμο. Ήταν μια χρονιά με πολλές διακυμάνσεις… Στην πρώτη χρονιά μου έξω από την Ελλάδα πανηγύρισα ένα πρωτάθλημα στην Ιταλία, ενώ αυτά που έζησα με την Εθνική είναι καταπληκτικά. Επειδή ως άνθρωπος είμαι έτσι, κρατάω αυτά και όχι τα άσχημα. Κρατάω τα θετικά, προτιμώ να θυμάμαι από το 2006 τα ευχάριστα».

- Αν και παροπλισμένος αγωνιστικά με τις ΗΠΑ, έζησες το παιχνίδι και είχες πρωταγωνιστικό ρόλο στα πανηγύρια… Δεν ήταν λίγο… επικίνδυνο με τον τραυματισμό σου;
«(Γελάει) Όχι… Δεν ήταν επικίνδυνο, γιατί ο αέρας είχε φύγει κάτω από το μάτι και γι΄ αυτό με άφησαν και να βγω από το νοσοκομείο. Θα ήταν επικίνδυνο να μπω να παίξω… Τα πανηγύρια πάλι δεν ήταν!»

- Τι σημαίνουν τα δύο συνεχόμενα μετάλλια για την Εθνική; Μήπως φέρνουν και πίεση για τη συνέχεια;
«Πολλά! Και για την Εθνική Ομάδα και για τους Έλληνες παίκτες. Όλοι πλέον υπολογίζουν την Εθνική Ομάδα και σίγουρα είμαστε στα φαβορί για την Ισπανία. Είναι κάτι που κάνει τη δουλειά μας πιο δύσκολη, αφού όλοι θέλουν να παίξουν καλύτερα απέναντι στο φαβορί. Είναι κίνητρο για τον κάθε αντίπαλο να νικήσει την Ελλάδα. Είναι και καλό για εμάς, γιατί μας δίνει αυτοπεποίθηση, αέρα… Και φυσικά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες… Από την άλλη περιμέναμε τόσα χρόνια γι’ αυτή την επιτυχία. Οπότε μόνο για καλό είναι όλα όσα έγιναν και έτσι τα αντιμετωπίζουμε. Και σίγουρα θα έρθει και η αποτυχία κάποια στιγμή και τότε είναι που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να την αντιμετωπίσουμε και να προχωρήσουμε, γιατί είμαστε ομάδα που έχει μέλλον».

- Για τον Έλληνα παίκτη πόσο σημαντικές είναι αυτές οι επιτυχίες; Σας αντιμετωπίζουν διαφορετικά, ειδικά εσάς που είστε εκτός Ελλάδας;
«Σίγουρα, σίγουρα! Κάποτε έλεγαν στην Ευρώπη ότι είμαστε περίεργοι χαρακτήρες οι Έλληνες και δεν επιχειρούσαν συχνά να πάρουν παίκτες από την Ελλάδα. Τώρα λένε ότι για να νικήσεις, πρέπει να έχεις έναν Έλληνα στην ομάδα. Όλοι οι παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Και δεν ισχύει μόνο για όσους είναι στο εξωτερικό… Αλλά και για τους Έλληνες στον Παναθηναϊκό, ή τον Ολυμπιακό… Όλο αυτό δείχνει πόσο δυνατή είναι η Εθνική και πόσο ομάδα είναι. Ξέρουν όλοι ότι είμαστε ομάδα συνόλου και αυτό είναι που θαυμάζουν οι ξένοι!»

- Τρεις από εσάς, εσύ, ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις στις ασίστ στην Ευρωλίγκα. Και εσύ είσαι στην πρώτη θέση…
«Το ότι είμαι στην πρώτη θέση δεν σημαίνει κάτι… Οι τρεις μας, ο Σπανούλης και ο Χατζηβρέττας, είμαστε η περιφερειακή γραμμή της Εθνικής και αυτό σημαίνει κάτι. Το ότι είμαι πρώτος εγώ δεν σημαίνει τίποτα. Παίζω και περισσότερο χρόνο, παίζω 30-35 λεπτά. Ξέρω ότι είμαι καλός πασέρ, αλλά τα στατιστικά είναι σχετικά. Έχει σημασία και πόση ώρα είσαι στο παρκέ. Και παίζει ρόλο και η Εθνική. Δεν έχουμε τον έναν, τον κλασικό σουτέρ και έχουμε μάθει να μοιράζουμε το παιχνίδι».

- Ομαδική δουλειά σε κάθε επίπεδο…
«Η Εθνική έχει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν, να διατηρήσουν την καλή κυκλοφορία της μπάλας… Βλέπουμε πόσο καλά πάνε όλοι οι παίκτες της Εθνικής, γιατί είναι ολοκληρωμένοι παίκτες. Δεν κοιτάζουν μόνο το σουτ… Και δεν μιλάω μόνο για τους περιφερειακούς, αλλά για όλους τους παίκτες. Δες τον Τσαρτσαρή στον Παναθηναϊκό, και όλα τα παιδιά της ομάδας…»

- Ισχύει το ότι ανυπομονείτε να συγκεντρωθείτε για την Εθνική; Δεν θα προτιμούσατε να κάνετε τις διακοπές σας;
«Από τη μία καλή είναι η ξεκούραση. Από την άλλη εγώ και ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) ή και ο Βασιλόπουλος θα είμαστε οι μεγαλύτεροι αχάριστοι και βλάκες αν σκεφτόμαστε έτσι. Έχουμε ζήσει μόνο μεγάλες στιγμές. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά -και οι τρεις- το χρυσό στο Βελιγράδι και το ασημένιο στην Ιαπωνία. Οι άλλοι έχουν ζήσει και τις «σφαλιάρες»… Ο Παπαλουκάς, ο Κακιούζης, ο Ντικούδης, ο Χατζηβρέττας… Είναι λογικό να υπάρχει η κούραση, όταν πολλές φορές πηγαίνουμε απ’ ευθείας από τις ομάδες σχεδόν στην προετοιμασία για μια διοργάνωση, αλλά οι στιγμές που ζήσαμε με την Εθνική αξίζουν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε μπάνιο ή ένα πενθήμερο στην… Καραϊβική. Το να χαρείς, να ζήσεις τέτοιες στιγμές δεν συγκρίνεται με τίποτα!»

- Θα είστε συνεπείς στο ραντεβού δηλαδή;
«Εννοείται! Να είμαστε γεροί και θα είμαστε όλοι εκεί. Και αν κάποιος νιώσει ότι χρειάζεται ξεκούραση κάποια στιγμή, μπορεί να το κάνει και να βρίσκεται το επόμενο καλοκαίρι ξανά εκεί για την Εθνική… Είμαστε ευλογημένοι με όσα έχουμε ζήσει. Έχουμε κάνει πράγματα σημαντικά. Η ζωή του καθενός ως αθλητή είναι μερικά χρόνια. Μετά από χρόνια ως παλαίμαχοι πια, βετεράνοι θα βλέπουμε με τον Σπανούλη τι έχουμε κάνει και θα έχουμε μόνο καλές, ωραίες αναμνήσεις από όλα αυτά…»

- Αναφέρεις πολλούς από τους συμπαίκτες σου στην Εθνική, έχετε επαφή όλο το χρόνο, ανυπομονείτε να ξαναβρεθείτε… Τόσο καλά περνάτε μαζί;
«Αυτή η ομάδα είναι δεμένη… Υπάρχει φοβερό κλίμα. Και δεν είναι ότι μιλάμε μόνο όσο καιρό είμαστε μαζί. Μιλάμε με όλους, όλη τη χρονιά. Με τα παιδιά του Παναθηναϊκού, το Βασιλόπουλο, τον Παπαλουκά, τον Φώτση, τον Παπαδόπουλο… Είμαστε παρέα και θέλουμε να είμαστε μαζί».

- Δεν είναι λίγο «μάρκετινγκ» αυτή η ιστορία της παρέας;
«Εννοείται ότι δεν είναι! Όποιος μας έχει ζήσει έστω και λίγο το ξέρει. Αυτή η ομάδα έχει παίκτες ψηλού επιπέδου και είναι ευτυχία αυτό. Έχει παίκτες που είναι πρωταγωνιστές και στις επιτυχίες της Εθνικής έχουν παίξει το ρόλο τους όλοι οι παίκτες. Όλοι έχουν μερίδιο με μια μεγάλη άμυνα, ένα κρίσιμο καλάθι, μια καλή πάσα… Ξεχωριστά όλοι οι παίκτες έχουν μερίδιο. Και είναι και αυτό κάτι που συντελεί στη μαγεία… Από την άλλη, αν κάτι στραβώσει, θα πρέπει και πάλι να είμαστε όλοι μαζί και να είμαστε έτοιμοι για να το ξεπεράσουμε γρήγορα. Όπως είμαστε μαζί και τώρα».

- Αυτή τη στιγμή μιλάμε για επιτυχίες πάντως… Και ένα Ευρωμπάσκετ που έρχεται με ψηλούς στόχους και πάλι. Η Ισπανία σας περιμένει…
«Και εμείς την περιμένουμε! Το ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, ξέρουμε ότι αν δεν μπούμε στην τετράδα θα είναι αποτυχία. Έχουμε όμως και στόχους. Όλοι οι παίκτες είναι ψηλού επιπέδου και θα είμαστε εκεί. Και θα είμαστε έτοιμοι!»
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.