Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Philadelphia 76ers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
morrison
Philadephia 76ers






The Process



Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 10-72

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-16):
Πόντοι: Okafor 17.5
Ριμπάουντ: Noel 8.1
Ασίστ: I.Smith 7
Κλεψίματα: Noel 1.8
Κοψίματα: J.Grant 1.6
Ευστοχία %: Noel 52.1%
Χρόνος συμμετοχής: I.Smith 32.4

Πιθανή 5άδα:
BaylessHendersonCovingtonSaricEmbiid


Πάγκος:
PG: T.J McConnell, Sergio Rodriguez
SG: Nick Stauskas
SF: Hollis Thompson
PF: Jarami Grant, Ben Simmons
C: Jahlil Okafor, Nerlens Noel, Richaun Holmes

Ήρθαν: Jerryd Bayless, Gerald Henderson, Ben Simmons, Dario Saric
Έφυγαν: Ish Smith, Elton Brand, Isiah Canaan, Carl Landry, Kendall Marshall

Παρουσίαση ομάδας

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με δύο στόχους για τους 76ers, πρώτα να προοδεύσουν σαν ομάδα πετυχαίνοντας κάτι καλύτερο από τις 18 νίκες του 2015 και έπειτα, να καταφέρουν να ταιριάξουν σαν δίδυμο με προοπτική μέλλοντος τους Noel / Okafor.

Η αποτυχία ήταν εκπληκτική και στα δύο επίπεδα, στη μέση της χρονιάς έφεραν πίσω τον Ish Smith μήπως και συμμαζέψει κάπως τη κατάσταση, τα σίγουρο είναι ότι η ομάδα έκανε βήματα προς τα πίσω τόσο ως προς τον αριθμό νικών (19 το 2014, 18 το 2015, 10 το 2016), όσο και από την εικόνα μέσα στο γήπεδο.

Φέτος η χρονιά ξεκινά πάλι από το μηδέν.
Οι Noel / Okafor πήγαν στο περιθώριο, σειρά πήραν οι νέοι rookies, μια διαφορετική ομάδα από πέρσι εντελώς.
Το μόνο θετικό από πέρσι ήταν ότι οι 10 νίκες αποδείχθηκαν αρκετές για το νο.1 στο ντραφτ, ο Ben Simmons ήρθε και ο Brown ετοιμαζόταν να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας για φέτος μέχρι ένας τραυματισμός να αναβάλλει το ντεμπούτο του Simmons για άγνωστο χρονικό σημείο μέσα στη χρονιά.

Η ατυχία για μια ακόμα φορά ήταν μεγάλη για τους 76ers.
Από την άλλη πλευρά θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν καλύτερα τους Joel Embiid και Dario Saric που κάνουν μαζί ετεροχρονισμένο ντεμπούτο, θα ήταν δυσκολότερο να εντάξουν τρεις rookies ταυτόχρονα μέσα στην ομάδα.

Το πλάνο στήθηκε πάνω στον Simmons βέβαια.
O Bayless τυπικά θα ήταν ο pg, ουσιαστικά όμως θα έψαχνε ελεύθερα σουτς από τα χέρια του Simmons.
Με αυτή την έννοια, αφού ο Simmons τραυματίστηκε, καλύτερα ένας από τους McConnell / Sergio στο pg, η απουσία του Bayless στην αρχή δεν μου μοιάζει για τόσο κακό νέο.
Oι Henderson και Covington θα είναι στα wings και οι Saric / Embiid στους ψηλούς με μεγάλο ερωτηματικό ποιος θα είναι ο ρόλος των Noel και Okafor στη πορεία της σεζόν.

Το πλάνο των 76ers συνεχίζει να κάνει νερά.
Τόσα χρόνια που έχουν τα πολύ ψηλά picks αποφάσισαν να επιλέγουν με τη λογική του καλύτερου παίχτη και όχι με του κατάλληλου fit.
Αυτό με τα χρόνια έφτιαξε μια ομάδα χωρίς ρόλους, με κακή χημεία και έβαλε τον οργανισμό σε μια διαδικασία trials ποιος μας κάνει και ποιος όχι.

Το καλοκαίρι κοίταξαν να βρουν trade partners για τους Noel / Okafor.
H μέχρι τώρα αποτυχία να βρουν κάτι είναι και αποτυχία αυτής της στρατηγικής τα τελευταία χρόνια.
Οι ίδιοι υποβιβάζουν την ανταλλακτική αξία των παιχτών τους.
Τη δεδομένη στιγμή ο Simmons μοιάζει ο παίχτης που γύρω του αξίζει να χτίσεις, ο Embiid ο πιο πλήρης ψηλός τους (Noel και Οkafor έχουν χτυπητές αδυναμίες σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα) και ο Saric μια ωραία λύση για το μέλλον σαν 6ος παίχτης.
Θα είναι έτσι και του χρόνου τέτοιο καιρό; Ή οι φετινές δοκιμές μπορεί να αλλάξουν ξανά την εικόνα;


Προπονητής

Ο Brett Brown δύσκολα μπορεί να κριθεί για το έργο του στους 76ers.
Είναι σαφές ότι η ομάδα τρέχει πολύ περισσότερο από τους GM ακόμα (Hinkie πριν, Colangelo τώρα) και ο ρόλος του Brown είναι δύσκολος και περιορισμένος.
Κατά καιρούς έχει δείξει σημάδια καλού προπονητή, η άμυνα του 2014-15 ήταν ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, αλλά δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική όταν ο ίδιος ο οργανισμός ακόμα αξιολογεί τους παίχτες που επέλεξε στο ντραφτ παρά κοιτάζει να κάνει ομάδα.
Φυσικά η ατυχία είναι και αυτή ανασταλτικός παράγοντας στη δουλειά του τα τελευταία χρόνια.


Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Ο στόχος είναι να πετύχουμε γύρω στις 15 νίκες για να πάμε για ένα ακόμα νο.1 στο ντραφτ του 2017.
Ταυτόχρονα αργά αργά θα αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε με τους ψηλούς μας.


Κάτω απ' το φως του προβολέα
Kανονικά εδώ θα έμπαινε ο Ben Simmons αλλά θα μπει αυτός που δεν έχει μπει εδώ και κανά δυο χρόνια που ήταν η δική του σειρά.



Θέλω να ρωτήσω τον... Sam Hinkie πώς θα νοιώσει όταν οι 76ers πάρουν τη κούπα το 2018.

Πρόβλεψη νικών: 14-68
Conference rank: 15
Division rank: 5

Teaser
Κολάντζελο πάρε μάτι να μαθαίνεις...
SG3ptshooter
Είμαι εδώ για να διαβάζω morrison, αλλά πλέον στόχος μου είναι ο ίδιος με του front office των Sixers, να κερδίσει το poll o Okafor.
T.W.Is.M.
Αν ο Silver ερθει λιγο απο τα μερη μας, θα δει οτι στην Ευρωπη υποβιβαζουν τους τελευταιους και θα τους στειλει στο NBDL. Silver γυρνα πισω ή εστω τηλεφωνα...
aegeansheed
Processing the new clip... Δε θα αφήσουμε κανένα αθέατο φέτος!!!

Reggie Miller 31
Αναρωτιέμαι τι ειναι χειρότερο... Να ελπίζεις να βγεις απο τα μνημονια εδώ και 7 χρόνια ή να εισαι οπαδός των sixers και να περιμένεις να κάνεις μια χρονιά με +20 νίκες;;;; tongue.gif

Τι κατάντια γι' αυτή την ομάδα; Απορώ με το μυαλό και την λογική του GM εκεί

ΥΓ Αυτός ο Embid έχει τριπλα, έχει σουτ... Αν είμαι υγιής θα κάνει παπάδες!
kotzito
Ποιοι Warriors και ποιοι Spurs; Μόνο μπάσκετ Sixers ρεεε (και με λίγη βοήθεια από Hornets) tongue.gif

https://twitter.com/BleacherReport/status/7...src=twsrc%5Etfw
aegeansheed
To basket ξαναγύρισε στη Phily κι επίσημα

Zephyr
QUOTE(aegeansheed @ Nov 6 2016, 10:49 ) *
To basket ξαναγύρισε στη Phily κι επίσημα


Τελικά η υπομονή που έδειξαν οι sixers έπιασε τόπο.Επιτέλους ένας center νέας γενιάς που χαίρεσαι να τον βλέπεις! Μακάρι να μείνει υγιής!

ΥΓ. Η τάπα στον Λεμπρόν όλα τα λεφτά biggrin.gif !
T.W.Is.M.
Τι εγινε ρε παιδια; Κερδισαν το Κλιβελαντ αυτοι;
Μη μου πει κανεις "μα δεν κερδισαν". Η τελευταια φαση ηταν ευνοια επιπεδου εθνικης Σερβιας! Λιγο ακομα και θα τον εστελναν στο νοσοκομειο το Henderson.
BasketZilla



Κάθε μέρα που περνά τον συμπαθώ και περισσότερο τούτον δω ...
Και Χουμορίστας !

Sam Hinkie for Vice President tongue.gif

Ο Τράμπ έχει και αθλητική πλευρά. Δείτε το Small Potatoes Who Killed the USFL του 30 for 30 και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Μάκαρος γατάκι μπροστά του !
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 21/11 - Gerald Henderson

Τα νούμερα: Season high 19 πόντων με 6-8 σουτ, 3-3 τρίποντα και 4-4 βολές, 3 rebounds, 2 assists, +10 στην εντός έδρας νίκη των Sixers απέναντι στο Miami.

Eικόνα δε θα βρεθεί ποτέ. Μπορεί και να καίνε τις κάσετες του ματς.

Πριν/Μετά: Τι να πρωτοπεί κανείς για το μικρό LeBron; Γιος του Gerald Henderson Sr -δηλαδή του μεγάλου LeBron; tongue.gif -, συμπληρωματικού παίκτη στα 80s με τρία δαχτυλίδια στην κατοχή του (Celtics, Pistons), ο Jr παράτησε το golf που ήταν το άλλο σπορ στο οποίο ξεχώριζε ως πιτσιρικάς, βρέθηκε 3 χρονιές στο Duke έχοντας ικανοποιητική παρουσία στις sophomore και junior χρονιές του, πράγμα που οδήγησε τους Bobcats, ποιοι άλλοι θα ήταν δηλαδή, να τον επιλέξουν στο pg-heavy draft του 2009 στο νούμερο 12, πάνω από guards με πέρασμα απ' το ΝΒΑ, όπως οι Holiday, Lawson και Teague. Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, τα 3 επόμενα picks ήταν Hansbrough - Clark - Daye, οπότε θα μπορούσαν να είναι πιο τυπικά Bobcats στις επιλογές τους. Μετά από αμέτρητα χρόνια στη Charlotte με σταδιακά συμπαθέστερα νούμερα αλλά σε κακές χρονιές της ομάδας, βρέθηκε ως απόβαρο της ανταλλαγής του Batum στο Portland όπου δεν κέρδισε πολλά περισσότερα από έναν φανερά συμπληρωματικό ρόλο. Λάθος του Portland που άφησε την πολυπραγμοσύνη του Gerald στην άκρη και φαίνεται η απουσία του ήδη στο ξεκίνημά τους. Φέτος έφτασε στον κολοφώνα της καριέρας του καθώς μετά από αιματηρή διεκδίκηση κατάφερε η Philadelphia να εξασφαλίσει την υπογραφή του, είναι έτοιμοι πια οι Sixers με τον έμπειρο star του μέλλοντος και τα παιδάκια που θα τον πλαισιώνουν να εξαπολύσει την πεντάδα Fultz(?) - Henderson - Simmons - Noel - Embiid και να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων. Εδώ θα είμαστε να τα δούμε. Δε θα χαριστεί σε κανέναν πλέον, μόνο στα 18 μύρια για 2 χρόνια που πήρε έκανε σκόντο, για να χτιστεί big 3 μεσοπρόθεσμα.

Δε δήλωσε: "Ναι, αλλά γιατί μικρός LeBron; Ακούγεται υποτιμητικό. Γιατί δε λέει κάποιος το πιόνι του συστήματος το James προηγούμενο Henderson;"
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 06/12 - Ersan Ilyasova

Τα νούμερα: Season high 23 πόντων, με 5/7 βολές, μέτρια ευστοχία 7/19 και.. 4/13 τρίποντα, αλλά season high και στα rebounds με 17, 4 assists / 2 λάθη, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και +5 στην εκτός έδρας ήττα των Sixers στο Memphis, με την ομάδα της Pennsylvania να μην έχει ακόμα καταφέρει νίκη εκτός έδρας. Παράδοξο επίσης πως έχουν παίξει μόνο 7 παιχνίδια έξω και 15 εντός. Tο προηγούμενο αντίστοιχο μα ούτε καν ίσο σε σούμα ματς του Λιάκουρα που φτιάχνει Σοβά ήταν και με παράταση, οι παίκτες μας τελειώνουν όπου να ναι, οπότε πάρτε τον.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Ο Ilyasova, γεννημένος το 1987, πέρασε τον Ατλαντικό πολύ νωρίς, το καλοκαίρι του 2005, αμέσως δηλαδή μόλις επελέγη απ' τους Bucks στην αρχή του δεύτερου γύρου. Καλό pick με τα δεδομένα της εποχής σίγουρα, αλλά η πρώτη του διετία στην Αμερική παρότι μικρός δεν πρέπει να του φάνηκε ιδανική, αφού την πρώτη χρονιά αντί για ΝΒΑ πάτησε μόνο παρκέ αναπτυξιακής λίγκας και τη δεύτερη χρονιά έδωσε ένα αδιάφορο statline με 14,7 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής. Επέστρεψε Ευρώπη για να φορέσει για δύο χρόνια τη φανέλα της Barcelona, η πρώτη χρονιά τον βρήκε σε μια αρκετά μέτρια ομάδα χωρίς Navarro όπου έδωσε κάποια καλά παιχνίδια σποραδικά αλλά δεν είχε σταθερά σημαντικό ρόλο, το 2008-09 όμως τα πράγματα πήγαν καλύτερα και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, η Barca πήρε το πρωτάθλημα φτάνοντας και στο final four, ενώ και ο Ilyasova είχε 40+% τρίποντα σε ACB και Euroleague. Έπειτα επέστρεψε στο ΝΒΑ, κέρδισε τη θέση βασικού forward στους Bucks κάνοντας το γνωστό του αρκετά spot παιχνίδι, το 2012 στο career year του σημείωσε πολλά highs σα μέσους όρους σεζόν και ανάγκασε τους Bucks να του δώσουν λίγο λιγότερα από 8 εκατομμύρια το χρόνο, πίσω το 2012 ήταν σημαντικό ποσό για μη star παίκτη. Συνέχισε καλά για ένα ικανό διάστημα, άρχισε να βγάζει κάποια προβλήματα τραυματισμών, η απόδοσή του δεν καταποντίστηκε ακριβώς όμως έχασαν στο Wisconsin την ελπίδα για περαιτέρω ξεπέταγμα και κάποια στιγμή έμοιαζε ψιλοπεριττός σε ένα long term rebuild που δεν έχει καλά καλά τελειώσει ακόμα και σήμερα. Μέσα σε λίγο λιγότερο από 1,5 χρόνο πριν το σήμερα έχει αλλάξει 4 ομάδες μετά τους Bucks και σε καμία απ' τις ανταλλαγές πλην της πρώτης προς το.. Detroit δεν είχε ρόλο μεγαλύτερο του απόβαρου της συμφωνίας. Έχει χαθεί το momentum της καριέρας του Ersan, αλλά και φέτος 8,4 μύρια γράφει στο contract breakdown των Sixers, εμείς να μαστε καλά. Το μέλλον αβέβαιο, αν σκεφτείς πως η φετινή Oklahoma τον άδειασε σε 3 ματς για να βρεθεί σε άλλη μια ομάδα χωρίς προσανατολισμό..

Δε δήλωσε, ο Dario Saric: "Όχι ρε παιδιά εγώ είμαι ο rookie, εγώ έκανα τη σταυρωτή προχτές, τι δίνετε τη μπάλα σε αυτόν, να μάθει να σουτάρει; Φέρτε πίσω το Jerami, τι πάει να πει pick το 2020, θα γεράσουμε σαν τον Ersan και ούτε τελικούς περιφέρειας δε θα δούμε..."
SteveNashidis

Γιατί τον βγάζουν εκτός ρακέτας ως strech 4 ;;;
Eξαιρετική εμφάνιση !
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 20/01 - Robert Covington

Τα νούμερα: 22 πόντοι με 8/17 σουτ εκ των οποίων 5/12 ήταν τρίποντα και με δύο εύστοχα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό που έκριναν την αναμέτρηση Blazers@76ers υπέρ των γηπεδούχων. Έδωσε ακόμη 6 rebs, το ένα επιθετικό, 1 κλέψιμο, 1 τάπα, +6. Οκ είχε και δύο λάθη άνθρωποι είμαστε. Μόνο στο season high των 26 είχε περισσότερα fgm φέτος, ενώ έχει σημειώσει και 0/11 στη σεζόν.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Tennessee State με πετυχημένη τετραετή παρουσία, undrafted, πήρε πρώτα την ευκαιρία του απ' τους Rockets όμως ουσιαστικά τον ξέρουμε ως Sixer. Δύο χρονιές κυρίως βασικός με καλή παρουσία απ' το τρίποντο αλλά λίγα πράγματα πέρα απ' αυτό, φέτος έχει κατηγορηθεί για πεσμένη απόδοση και τον γιούχαρε και το κοινό κάποια στιγμή. Προσωπικά δε βλέπω το λόγο να ψέγεις έναν undrafted spot shooter που δεν υπόσχεται τίποτε παραπάνω από μια συμπαθητική παρουσία, επειδή είναι πιο άστοχος απ' ότι έχεις συνηθίσει. Όσο και να παριστάνει το franchise πως είχε μεγάλα οφέλη απ' τη δοκιμή πολλών μέτριων prospects όσο δεν προσπαθούσαν να είναι ανταγωνιστική ομάδα, το Hollis τον έκαναν waive, τον Covington μετά το All-Star θα τον φάνε, επιστρέφει ο Simmons, ενώ κι ο McConnell θα αντικατασταθεί απ' το φετινό κορυφαίο PG που θα επιλέξουν στο draft. Εκεί είναι όλο το κέρδος της Philly σα franchise, στα ψηλά draft picks και η επιλογή τους να θυσιάσουν αμέτρητες σεζόν θα κριθεί μακροπρόθεσμα, όχι ως φιλοσοφία καθεαυτή αλλά ως αποτέλεσμα από συγκεκριμένες επιλογές, που ήδη εμφανώς δεν ήταν όλες πετυχημένες. Οπως και να χει, είτε για την εικόνα στο παρκέ τις περασμένες σεζόν, είτε για τη φετινή αστοχία, είτε για τον επερχόμενο παραγκωνισμό ο τελευταίος που μου φταίει είναι ο Covington. Έχει ένα δικό του βάρος το να είσαι ένας απ' τους λιγότερο αναγνωρίσιμους βασικούς του πρωταθλήματος, που παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του φέρει ξεκάθαρη ημερομηνία λήξης. Ο James Anderson το ριξε στην Ευρώπη, o Hollis 2+ βδομάδες τώρα δεν έχει γραφτεί καν φήμη πως θα πάει κάπου ως 15ος/16ος παίκτης. Γιατί να κράξω τον Covington; Σ' αυτές τις συγκρίσεις επικράτησε. Άσε που ως και προτιμούν το Luwawu μεσοπρόθεσμα..

Δίλημμα: Ποιο είναι χειρότερο nickname; Το "Lord Covington" που παραπέμπει σε Downton Abbey ή το RoCo που είναι από γελοίο ως ευθεία αναφορά στον αγαπημένο της forumικής διακυβέρνησης τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο; Πήγε ο Βαλάντης στις τελετές για Trump άρα μην υποτιμάτε τις διασυνδέσεις του Ελληνικού πενταγράμμου με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού..
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 24/01: Nerlens Noel

Τα νούμερα: Season High με 19 πόντους με φοβερή οικονομία: 8/10 εντός πεδιάς και 3/3 βολές. Είχε 8 ριμπάουντ και μια κλασσικά Νοελίστικη αμυντική statline με 3τ. και 2κλ. Τον χρέωσαν με 5 ασίστ, η μία δε θα δινόταν ποτέ σε euro game, η άλλη δεν ήταν ο παλιός αυστηρός ορισμός της ασίστ, αλλά για τις υπόλοιπες τρεις οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήμουν προετοιμασμένος...
... Για ποιό? Για το επίπεδο στο οποίο ήταν involved στο ομαδικό επιθετικό παιχνίδι των Sixers, συμμετέχοντας ενεργά στην καλή κυκλοφορία της μπάλας που είναι εμφανής στα highlights του, φαντάζομαι και σε όποιον μπορεί να είδε τον αγώνα τον ίδιο. Τα τελειώματα είχαν μέρος του ρεπερτορίου του, γυάλισε τα ταμπλώ, πολύ καλό timing -που δείχνει footwork ασφαλώς- στις θέσεις για τα κοψίματα που έκανε, αυτό που δεν είχα ξαναδεί ήταν αυτό το lefty drive προς το τέλος του παιχνιδιού. Το δεύτερο που θα κρατήσω εκτός της συμμετοχής στο passing game.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Κανονικά δε θα 'πρεπε να ήταν εδώ. Όχι ότι είναι ντροπή tongue.gif , αλλά μιλάμε για έναν παίκτη που άνετα θα μπορούσε να είχε επιλεχθεί στο νούμερο 1 του draft της χρονιάς του. Ο Nerlens ωστόσο, αφενός βρίσκεται στην ομάδα των Sixers, πράγμα που μεταφράζεται σε εξαιρετικά ρευστή κατάσταση στους ρόλους, αφετέρου προερχόταν από τραυματισμό που του κόστισε σχεδόν δύο μήνες στην αρχή της σαιζόν. Οι Sixers είχαν ήδη τον Embiid να κάνει παπάδες, αλλά είχε -και έχει ακόμα- περιορισμό στα λεπτά που αγωνίζεται, κάτι που μεταφράζεται ακόμα και σε χαμένους αγώνες, ο Okafor ξεκίνησε υγιής και αυτός, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι δεν είναι το πιο ταιριαστό επίθετο γι' αυτόν, πλέον άρχισε να χάνει με ρυθμούς Anthony Davis. Κάπου εκεί κατάφερε να βρει έναν βασικό χρόνο συμμετοχής ο Noel. Το ιδιαίτερο γι' αυτόν είναι ότι είναι παίκτης ρυθμού και χρειάζεται περισσότερο χρόνο από αυτόν που του είχε δώσει με την επάνοδό του ο Brown. Έφαγε healthy scratches, έφαγε 7λεπτα και 3λεπτα... Κάπου εκεί είχαμε το ξέσπασμα στον Τύπο με κάτι σαν "θέλω να παίζω κι άλλο, δε μπορώ εδώ μέσα" περιληπτικά, που φαίνεται να διευθετήθηκε μετά συναντήσεως με τον προπονητή του. Από τότε και μετά βλέπουμε ένα θετικό αγωνιστικό πρόσωπο του Noel, που πλέον έρχεται και με φανερά θετική διάθεση και ενέργεια, αυτήν την ενέργεια που βλέπαμε στο highlight clip μετά από σχεδόν κάθε παιχνίδι πέρυσι.
Ποιός ρόλος του ταιριάζει είναι το κρίσιμο ερώτημα, όπως και στο αποψινό, έτσι και στα περισσότερα πέρυσι και πρόπερσι έπαιζε ως ο πιο ψηλός παίκτης της ομάδας του, με κλασσικό συμπλήρωμα στο "4" τον Lord Covington, είτε τέσσερις άλλους random guard-forwards. Κάτι τέτοιο φαίνεται να του ταιριάζει περισσότερο. Είναι και "παίκτης λόμπας" tongue.gif , ευτυχώς οι Sixers έχουν τόσο τον Chacho όσο και τον McConnel (διασταύρωση Σκωτσέζικου πρώτου συνθετικού και ιρλανδέζικου θέματος επιθέτου δηλαδή!) που μπορούν να τον αξιοποιήσουν θεωρητικά σε όποιο σημείο του παιχνιδιού και αν αγωνιστεί. Με τον Embiid να παίζει δεν τον βλέπω για πρώτη πεντάδα, με τον Okafor μαζί θα μπουκώνει το σύστημα. Ήρθε η ώρα ο Okafor να πάει κάπου αλλού ίσως. O Noel είναι μεγαλύτερο asset από αυτό που δείχνει φέτος και στους Sixers το γνωρίζουν.

Δε δήλωσε: "Χριστούγεννα ήρθαν πάλι, μα είσαι πάλι, μακριά μου...Αχ να σας είχα εδώ μωρά μου, στο πλευρό μου, αχ ...λεπτά μου" Κακοε 68.gif
SG3ptshooter
Μεγάλος Νoel, είναι πάντα το καλύτερο fit δίπλα στον Embiid, τεράστιος Sheed. Aπ' τα καλύτερα posts της στήλης και το έγραψε και χαράματα, ο συνήθης contributor ακόμα κοιμόταν. tongue.gif

edit: Και μέγας Richaun Holmes στο ίδιο ματς με 8/11. Eίναι ίσως ο πιο άσχημα θαμμένος νεαρός παίκτης στη λίγκα, πίσω από Embiid/Noel/Okafor/Saric/Ilyasova.. Πραγματικά απορείς πως το πέτυχαν οι Philloι.
pan24
Τι εχουν τα ερμα και ψοφανε?
Ο simmons δυστυχως στο θεμα τραυματισμων παει να ακολουθησει την πορεια του embiid
Εγινε ελεγχος και βρεθηκε καταγμα στο μεταταρσιο
Θα ακολουθησουν αναλυτικοτερες εξετασεις για να δουν αν ειναι το ιδιο που τον κραταει εκτος απο την αρχη της σεζον και δεν θεραπευτηκε σωστα η καινουργιο και να εκτιμηθει ποσο σοβαρο ειναι
Best case σεναριο να χασει ολη την φετινη σεζον ενω αν χρειαστει και νεο χειρουργειο κινδυνευει να χασει και ολη την επομενη
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 12/03: Timothe Luwawu-Cabarrot

Τα νούμερα: Οι 18 πόντοι του στη νίκη επί των Lakers ήταν career/season high στην ρούκυ σαιζόν που διανύει. Μικρό efficient party, αν και δεν έχω πραγματική εικόνα, το έχω ξαναδεί με αντίπαλο το LAL φέτος, άρα μπορώ να φανταστώ ένα slash/drive όργιο, όπως είναι το 90% των πόντων του Γάλλου γενικά. 7/11 σουτ εκτ των οποόων 2/4 τρίποντα και 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ με 1 λάθος στην τρίτη μόλις φορά που βρίσκει την ευκαιρία να παίξει πάνω από 25 λεπτά φέτος. Πολύ καλό line αναλογικά με τα 0.9 λάθη που κάνει κατά μ.ο. σε 13 λεπτά περίπου φέτος και τους 4.3 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 0.7 κλεψίματα με 37.8% στα σουτ. "Merci Lakers" δηλαδή!

Η εικόνα: *Εκκρεμότητα, δεν πιστεύω να μην τον κάνει ο DtB, αλλά βάζω προσωρινά το προηγούμενο με τους Clippers

*edit: το χθεσινό


Πριν/Μετά: Γάλλος, γεννημένος στις Κάννες το 1995. Όπως και τον Mahinmi, έτσι και αυτόν τον άρπαξε η κοντινή Κοτ'νταζούρ πόλη της Αντίμπ, μέχρι που πήγε στη Megaleks και έκανε νούμερα, βγαίνοντας στην All-Serbian League 5άδα το 2016 (νούμερα χρονιάς: 14.6π, 4.8ρ, 2.8ασ, 1.7κλ). Βάζει για το draft, έχει και καλό μάνατζερ, βρήκε χώρο στους φετινούς Sixers και έχει εγγυημένο και για την επόμενη με team option για την 3η και την 4η του συμβολαίου που υπέγραψε σε ένα σχετικά cap friendly συμβόλαιο, που μένει στο $1,4 και πάει στο $2,5 μελλοντικά αντιστοίχως. Βλέπω νιάτα, βλέπω ταχύτητα, βλέπω ένα πολύ γρήγορο πρώτο βήμα στο άμεσο drive και εκρηκτικότητα, κινητικότητα στη baseline, βλέπω όμως χαμηλά ποσοστά στο τρίποντο και δεν ξέρω πρακτικά τί δυνατότητες εξέλιξης μπορεί να έχει αν δεν το δουλέψει περισσότερο. Επίσης με προβληματίζει ότι το "Timothé Luwawu-Cabarrot defense" έδωσε μόλις ένα αποτέλεσμα για την ίδια φάση πάνω στον Dunn. Άρεσε η φάση και είναι ενθαρρυντικό να μπορεί να υποστηρίξει το όποιο επιθετικό ταλέντο του με την ταχύτητα που έχει στα πόδια στην άμυνα. Προς το παρόν ψάχνει το niche του "ρολίστικα" και να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του coach του. Έχει φορέσει την φανέλα των Delaware 87ers αρκετές φορές, αλλά έχει παίξει 56 από τα μάξιμουμ 66 των Sixers, που είναι σούπερ ratio για rooky χωρίς "περγαμηνές". Ο Brown θα του δώσει ευκαιρίες και πιστεύω ότι στις επόμενες 4 εβδομάδες θα τα ξαναπούμε κάπου εδώ...

Δε δήλωσε: "Λου-α-ΟΥ, όχι Λου-α-λού! Έχω βαρεθεί να το ακούω λάθος... Γιατί δεν βάζετε τον Chatzi να σπηκάρει που το κατέχει καλύτερα??? Και όχι Καμπαρέ- Καμπαρό παρακαλώ..."
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 20/03 - Shawn Long ή και κανένας

Τα νούμερα: Σε 11 λεπτά κι ένα δευτερόλεπτο 4 πόντοι από 1/1 fg και 2/2 βολές, 1+1=2 rebounds, 2/1 a/to, 2 stl, 2 blk, +1 στην ήττα των Sixers στο Orlando.

Η όποια εικόνα:
http://stats.nba.com/player/#!/1627848/gamelogs/

Γιατί!;: Όλες οι επιλογές οδηγούσαν σε αυτό το σάπιο παιχνίδι. Και είναι απαίσιο. Να γράψω McConnell γιατί; Γιατί έκανε 11 assists επειδή κατάφερε να παίζει μόνος του; Μπράβο Chacho.. Να γράψω The Lord; Συνέχεια εκεί παίζει. Stauskas; 6/17 έριξε. Δεν προλαβαίνω κιόλας να γράψω πάνω από μιση σειρά τη φορά, παράλληλα ο bench μου στέλνει boxscores νέων Έσπερου.. Ευτυχώς η γραφικότητά μου για τη Louisiana χρησίμευσε άλλη μια φορά, είχε επίτηδες ψάξει απ' το πρωί τι γίνεται με τα 5x2 εξ' αιτίας του Shawn Long. Παρότι είχα δώσει disclaimer, που δεν παύει να ισχύει, στο post για Jason Smith:
QUOTE
το γνωστό 5x2 που σκάει σε ανύποπτη στιγμή συμπληρωματικός και λες έχει ένα value να συμβαίνει κάθε νέα σελήνη. Aλλά απλά το λες, ψέματα είναι μακροπρόθεσμα

υπάρχει ειδοποιός διαφορά. Ο χρόνος συμμετοχής μικρότερος της μίας περιόδου. Βλέπουμε εδώ πως ο Shawn Long έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης με καταγεγραμμένο 5x2 σε χρόνο μικρότερο του 25% των 48 λεπτών και χωρίς άστοχη προσπάθεια. Κι αν θέλετε να το ξεχειλώσω ακόμα περισσότερο, πετάω και το ft% στο τραπέζι και ανακηρύττω το statline του Long μοναδικό, ιστορικό, unicornικό. Υπερβάλλω, δε σας έπεισα, δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά. Αλλά γέμισα την scraping the bottom of the barrel στήλη μου. Ποιος είναι τελικά ο Shawn o Long; Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Louisiana, έπαιξε full τετραετία στο ULALA, University of Lousiana at Lafayette, κάθε χρόνο έδινε double double μέσους όρους σε πόντους και rebounds, συνηπήρξε για τα πρώτα δυο χρόνια του με τον Elfrid κι έτσι γνώρισε την εμπειρία της Τρέλας του Μάρτη, πέρυσι κατάφερε να maxάρει με 18.9-12.1 και έτσι πέτυχε κάτι που δεν είχε μπορέσει ποτέ ο Elfrid, να αναδειχθεί καλύτερος παίκτης της Sun Belt, για την περσινή χρονιά. Παρότι πλέον είναι πετυχημένος NBAer o Big Sauce θα το πω, ο Long είναι ο Alan Williams του Νότου. UDFA επειδή κανείς δεν τον είχε δει να παίζει αρκετά ή απέναντι σε σημαντικής δυσκολίας αντιπάλους. Μισή χρονιά τον χώρεσε η D-League, αναδείχθηκε All-Star της, παίρνει τη θέση του φτασμένου πια Richaun στον άδικα βαθή πάτο της frontline των Sixers. Μέλλον υπαρκτό αλλά όχι ακόμα απόλυτα ασφαλές. Αύριο συνδεθείτε για να δείτε αν θα αναγκαστώ να βρω value σε κάποιο 1/3 fg αποψινό. Αγωνία.

Αναρωτιέμαι: Αν σε λένε Long σε ρωτάνε συχνά "Πόσο Long;" και χασκογελάνε;
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 24/03: Shawn Long -longer, uncut

Τα νούμερα: +31 με το αδιάφορο του κερατά -αυτή τη στιγμή Chicago (πολύ "φτωχό" για μπηχτο-σχόλιο σχετικά με την κατάσταση εκεί...), πιο αδιάφορο κι απ' όσο ένας Pistonαίος θα πίστευε ότι πλέον υπάρχει μέλλον με τον Stan αφεντικό, τι κι αν θυμήθηκε τώρα να βάζει Hiliard, Boban κλπ... η 20αρα από το Ορλάντο, ΝΑΙ το ΟΡΛΑΝΤΟ, έμοιαζε τόσο σίγουρη από ώρες πριν έρθει... (το κρατάμε ζωντανό εδώ)
Το +31 είναι μια ουτοπία, πρακτικά όσο έπαιζε η επίθεση τα έβαζε όλα και ταυτόχρονα η άμυνα ήταν γκρανιτέ, ειδικά για τα 19 λεπτά που αγωνίστηκε. Η γραμμή του άθροισε σε 18 πόντους με 8/10 σούτια και 2/3 βολές, τα ριμπάουντ 4+3, συμμετείχε στο επιθετικό παιχνίδι με 1 στο AS/TO, έκλεψε και δυο φορές το μπαλόν.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Μετά το προηγούμενο έρλυ έντρυ ήταν σχεδόν σίγουρο θα τον ξαναβλέπαμε εδώ τριγύρω, οπότε πάμε με τη μία σε ένα μικρό breakdown σε όσα έδειξε:
* Δυνατά πόδια: έμενε στο σημείο που ήθελε, δίνοντας μάχη για τον χώρο του, κερδίζοντας αρκετές, ακόμα και με έμπειρους και ίσως το ίδιο/περισσότερο δυνατοί αθλητές, όπως ο RoLo. Κέρδισε κατά κράτος τον Miro σε ένα επιθετικό που τελείωσε με hook
* Επιμονή και αποφασιστικότητα: άμεσος και αποφασιστικός στο σχέδιο επίθεσης που έφτιαχνε κάθε φορά, εκτελούσε βάσει αυτού. Δυνατή παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ, έδειξε να αποτελεί μπελά στα blockouts των αντιπάλων
* Tools/χρήση του σώματoς: είναι αρκετά δυνατός, κάπως αθλητικός, είδαμε και hang time με σπάσιμο σε δύο μπασίματά του. Δεν είναι Μακρής Chriss, πιο πολύ Big Sauce Alan θα έλεγα, θα χρησιμοποιήσει πάντως το σώμα του σπρώχνοντας, είτε το όποιο άλμα του αν βγει έτσι, αναλόγως με ό,τι του δώσει η φάση
* Αριστερό drive: το είδαμε 4 φορές σίγουρα να του φέρνει πόντους, χωρίς απαραίτητα να είναι πιο γρήγορος στα πόδια από το man2man του, αλλά χτύπησε όταν ο παίκτης του δεν τον περίμενε. Τελείωσε και με το αριστερό μία φορά.
* Τελειώματα: πήρε αρκετές φάσεις που έφτιαξε μόνος του δείχνοντας σιγουριά, τελείωσε φάσεις από pick n roll με τον Chacho, στόχευε γενικώς άμεσα για το καλάθι. Αρκετά επιθετικός παίκτης σε νοοτροπία, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε offensive spark από τον πάγκο

Δε δήλωσε: "Δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, πιστέψτε με... το NCAA είναι ένα οργανωμμένο πλάνο ενορχηστρωμένο από τα Μήντια με στόχο να πλήξει την προβολή των UDFAs, όπως εγώ και άλλοι αξιόλογοι rooks που έχουν να δείξουν ωραία πραγματάκια, όπως ο συνονόματός μου ο Μακρής στο Phoenix. Μακραίνει κι άλλο όμως και θα το δείτε σύντομα..."
SG3ptshooter
Συγκινητικό post Sheed μέσα στον καταιγισμό από πράγματα που έχει να δει κάθε μπασκετόφιλος σήμερα. wink.gif

Ανήκει στη λίγκα ο Shawn. Με στεναχώρησε μόνο το σχόλιο του DtB στο vid, αγαπάμε Badgers αλλά οφείλεις να δείχνεις επαγγελματικό χαρακτήρα στον ερασιτεχνισμό σου όπως ο Sheed, αν και φέτος είμαστε ένα με DtB, μας έχει ενώσει η λαγνεία για κάθε μα κάθε μα κάθε ενέργεια του Μεγάλου Garry Harris μέσα στα όρια ενός παρκέ.
aegeansheed
"Πώς βίωσε την εμπειρία της Free Agency και της απόφασης να πάει στους Sixers ο JJ Redick"
pan24
Αντε να δουμε τι θα κανουν φετος
Ο embiid παντως ακομα κανει μονο non contact drills και δεν του εχει επιτραπει να συμμετασχει σε 5-5
drunk guy
https://twitter.com/wojespn/status/917502978533330944

Philadelphia center Joel Embiid has agreed to a five-year, $148 million designated rookie scale max extension, league sources told ESPN.


https://twitter.com/wojespn/status/917503558798495744

If Embiid meets the super max criteria over course of deal, he could earn as much as $178M.
RipCity
Αν δεν έχει τουλάχιστον 18 ρήτρες το συμβόλαιο μιλάμε για τρελή απόφαση.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.