Καταρχας ολοι λετε σωστα πραγματα , οταν σταματησετε τις υπερβολλες προσπαθοντας να πεισετε τον συνομιλητη σας, ισως συνενοηθειτε. Δεν προκειται να πειστει κανενας απο κουβεντα σε ενα φορουμ. Ολοι εχουμε τις συμπαθειες μας, τα κολληματα μας. Κουβεντα κανουμε, γνωμη να αλλαξουμε , το βλεπω δυσκολο.
Χαλαρωστε λοιπον.
Τωρα για τους ψηλους. Ειναι γεγονος οτι ο βουισιστς δεν συγκρινεται με τους παλιους σαν τον ντιβατς, τον σαμπονις η και τον ρατζα.
Και οχι επειδη οι αλλοι ειναι παλιοι, αλλα κυριως επειδη αυτοι ηταν τοτε οι καλυτεροι ευρωπαιοι της γενιας τους, ενω ο βουισιτς απλα δεν ειναι.
Παιχτες σαν τον γκαζολ, τον νοβιτζκι, τον ιλγκαουσκας ειναι η αφροκρεμα των ευρωπαιων ψηλων , οι οποιοι ομως εφυγαν νωρις για το ΝΒΑ , αφηνωντας τον εξαιρετικο βουισιτς να αλωνιζει.
Οποιος θεωρω οτι ο βουισιτς, εστω στα καλα του, μπορει εστω να μπει στην ιδια λιστα με τους παλαιοτερους ψηλους, ας τσεκαρει τι εγινε το 2003-04 , οταν βρεθηκαν αντιμετοποι ο 40 χρονος και κουτσος σαμπας εναντιον του βουισιτς στα καλυτερα του.
Ο 40χρονος και κουτσος σαμπονις πηρε την μετρια ζαλγκιρις απο το χερακι και παραλιγο να αποκλεισει μονος του τη μυθικη μακαμπι των 4 all star παιχτων.
http://www.euroleague.net/competition/play...easoncode=e2003Μην συγκρινουμε λοιπον ανομοια μεγεθη. Οι μονοι τωρινοι ευρωπαιοι ψηλοι που συγκρινονται με ραντζα, ρεμπρατσα, ντιβατς κλπ ειναι ο γκαζολ ,( που θεωρω οτι αν τον ειχε ο ΠΑΟ πχ θα επερνε την ευρωλιγκα περπατωντας )και ο ιλγκαουσκας υγιης. Ο βουισιτς και ο τομασεβιτς ειναι πολυ καλοι ψηλοι , αλλα ως εκει. Ειναι παρα πολυ εξυπνοι, με καλο κορμι, αλλα η αθλητικοτητα και καποιες αλλες αδυναμιες ( ο τομο δεν ειχε καθολου σουτ, ο βουισιτς δεν επαιζε καλυ αμυνα και δεν ποσταρε με τοση επιτυχια.) δεν τους επετρεψαν να ειναι στην κορυφη.
Τον σαμπονις δεν τον αναφερω. Ειναι μια κατηγορια μονος του. Δεν συγκρινοταν με κανεναν.
Τωρα για το ΝΒΑ, παρ οτι μεγαλητερος φαν του ευρωπαικου μπασκετ, κοιταω ΚΑΙ παρα πολυ ΝΒΑ, ισως περισσοτερο απο τον καθενα εδω μεσα ( εχω το ΝΒΑ league pass και οντας φοιτητης με πολυ ελευθερο χρονο, κοιταω δυο τρια ματς καθε βραδυ
Ναι το ξερω ειμαι καμμενος).
Το ΝΒΑ ειναι το καλυτερο πρωταθλημα λοιπον με διαφορα, παιζουν κατα κανονα οι καλυτεροι ατομικα παιχτες, αλλα ( και εδω απευθηνομαι κυριως στον air and king ) που εκανε την επισημανση, ας σταματησει το επιχειρημα οτι στο ΝΒΑ παιζουν οι θεοι και δεν συγκρινονται με τους κοινους θνητους.
Το ευρωπαικο μπασκετ εχει διαφορετικους κανονες, και αρα χρειαζονται διαφορετικα χαρακτηριστικα για να εισαι ο καλυτερος.
Στην ευρωπη κερδιζουν οι παιχτες που εντασονται καλυτερα στο συστημα. Και συνηθως οι καλυτεροι παιχτες ειναι αυτοι που εφαρμοζουν καλυτερα το συστημα , για αυτο και ολοι κανουν αμαν για πλευ μεικερ σαν τον παπαλουκα, τον διαμαντιδη, τον σαρας κλπ.
Αποψη μου ειναι οτι ομαδα με ηγετη τον αιβερσον δεν παιρνει ευρωλιγκα με ΤΙΠΟΤΑ.
Επισης εννοειται οτι διαμαντιδης , σαρας και παπαλουκας ειναι καλυτεροι πλευ μεικερ απο τον αιβερσον για ευρωπη.
Τέλος παντων, αποψεις ειναι αυτες, αν θεωρει κανενας οτι ο ΠΑΟ θα ηταν καλυτερη ομαδα αν ειχε τον αιβερσον στη θεση του διαμαντιδη, παω πασο.
Προς το παρον μου αρκει που ο ζοτς εχει την ιδια αποψη με μενα.
Σας αφηνω τωρα, μιας και εχω πονταρει στους ντιτροιτ και αρχιζει το παιχνιδι.