QUOTE(Boom Dizzle @ Aug 29 2011, 16:38 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Σωστη....Αυτο με το πολυτεκνο πρεπει οπωσδηποτε να το κοψουν γιατι τρωγονται θεσεις αλλων παιδιων που
ολη τη χρονια ελιωσαν στο διαβασμα για να πετυχουν τον στοχο τους.Ξερω ατομο που εχασε το Μαθηματικο για 6 μορια....Αυτες ειναι οι αδικιες!Εγω μπηκα Παντειο,στο τμημα Κοινωνικης Πολιτικης κ ελπιζω να δικαιωθω εν τελει για την επιλογη μου....
Καταρχάς congrats boy,καλό φοιτηταριό.
Όντως guys,από τα σπουδαιότερα ευτράπελα της σύγχρονης ιστορίας της παιδείας μας παρακολουθήσαμε σήμερα.
Μία ματιά ακόμα εδώ:
http://troktikoblog.blogspot.com/2011/08/2-46.htmlMπορείτε να κατεβάσετε και τους αναλυτικούς πίνακες του υπουργείου μας να τα δείτε και μόνοι σας.
Οπότε ουσιαστικά τι έγινε φέτος; Να το κάνουμε οοοόσο πιο λιανά μπορεί να γίνει,και γι'αυτούς που έχουν πάψει χρόνια να ασχολούνται με τις πανελλήνιες και τα παρελκόμενα.
Ας πιάσουμε την τυχαία περίπτωση του Φυσικού Θεσσαλονίκης,όπου ο αριθμός των εισακτέων της γενικής σειράς ήταν 153. Ο βαθμός του πρώτου ήταν 19489 και του τελευταίου 15665. Μέχρι εδώ καλά. Έλα όμως που το υπούργειο μας λέει,οι μεταγραφές τέρμα,εισάγουμε το νέο σύστημα "ειδικών κατηγοριών" που θα επιτρέψει μία ομαλότερη κατάσταση στον αριθμό των εισαχθέντων και δε θα "υπερφορτώνει" το σύστημα. Βάσει αυτού λοιπόν το Φυσικό Θεσσαλονίκης στο κριτήριο "πολύτεκνοι με το 90%" ανοίγει έναν αριθμό 12 θέσεων. Δε συμπληρώνονται καν αυτές οι θέσεις,περνούν 10 παιδιά,εκ των οποίων ο βαθμός του τελευταίου είναι
5057 μόρια. Δηλαδή,δημιουργείται το απόλυτο χάος. Μαθητές με 15500 έχουν μείνει έξω,και μαθητές που το πιθανότερο είναι ότι ξυνόντουσαν ασύστολα για έναν ολόκληρο χρόνο περνάνε σε σχολή-"όνειρο". Πολλά τα εισαγωγικά στο όνειρο φυσικά.
Διεμήνυαν και υπενθύμιζαν εδώ και χρόνια οι των υπουργείων ότι ο θεσμός των πανελληνίων είναι ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,πρέπει να λαμβάνεται ως τέτοιος υπόψην,και όχι σαν απλές εξετάσεις. Με τα φετινά τους κατορθώματα αποδεικνύουν ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία
συμπλήρωση δελτίου ΛΟΤΤΟ. Δεν είναι μόνο τα φετινά,κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια,έχουν γίνει άπειρα λάθη,παιδιά ακολουθούν δρόμους εντελώς διαφορετικούς από αυτό που πραγματικά θέλουν να ακολουθήσουν,αλλά το αποκορύφωμα νομίζω ότι είναι αυτό. Το να δίνεις το δικαίωμα σε ένα παιδί που έτυχε να έχει 2 αδέρφια με 3000,με 4000 να μπαίνει σε μία σχολή που ο άλλος με 11000 μόρια παραπάνω δε μπορεί να δει ούτε ζωγραφιστή γιατί θα είναι καμιά 50ρια θέσεις κάτω από τον τελευταίο των 153 (πιάνοντας πάλι το τυχαίο προαναφερθέν παράδειγμα).Και γιατί; Απλούστατα,για το λόγο και
ΜΟΝΟ, -σκεφτείτε εδώ πόσο παρανοϊκό είναι αλήθεια-, ότι έχει ένα ή δύο αδέρφια λιγότερα! Έτσι η κυρία Διαμαντοπούλου δηλώνει ότι η αξιοκρατία θα επιστρέψει στην παιδεία μας; Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Καταφέραμε ξανά να γίνουμε περίγελος.
edit: Έτσι μία απλή τελευταία επισήμανση. Προσπαθήστε,εγώ τουλάχιστον θα το κάνω,να σπείρετε 3-4-5 κουτσούβελα παραπάνω. Θα είμαστε ίσως με λίγα τάλιρα στη τσέπη λιγότερα για να τα ζούμε,αλλά τουλάχιστον θα κλέψουν τις θέσεις στα πανεπιστήμια άλλων και το καλύτερο,θα είναι μία απολύτως νόμιμη κλοπή. "Τι σημασία έχει να διαβάζεις; Αφού έχεις αδερφάκια...
![wink.gif](../style_emoticons/default/wink.gif)
" Αυτό θα είναι το μότο με το οποίο με τις ευλογίες των υπουργών μας,θα κλιθούμε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας.