QUOTE(Eddie.Johnson @ Mar 28 2013, 01:16 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Νομίζω ότι πέρσι δέν ήξερε κανείς απο μάς(όλοι για την ακρίβεια,απο έναν απλό φίλαθλο του μπάσκετ μέχρι τους οπαδούς/φίλαθλους του ΠΑΟ)ποιές ήταν οι δυνατότητες της ομάδας και φυσικά ούτε περνούσε απο την φαντασία κανενός ότι μπορούσαμε να το πάρουμε(είτε απο την αρχή της χρονιάς,είτε με την προσθήκη των Ντόρσει-Λο,είτε με το μειονέκτημα έδρας με την Σιένα,είτε τέλος όταν βρισκόμασταν στο -19 από την ΤΣΣΚΑ).
Φέτος όμως ξέραμε πάνω κάτω ότι έχουμε όλο το πακέτο για να παίξουμε καλό μπάσκετ αλλά και να φτάσουμε μακριά στην Ευρώπη.Ξεκινήσαμε με περίπου την ίδια ομάδα,με αρκετούς μικρούς Έλληνες παίκτες που φαίνονταν να μπορούν να παίξουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου για τα επόμενα 10χρόνια,με ξένους που είχαν δέσει με την ομάδα απο την προηγούμενη χρονιά,με τον Περπέρογλου σούπερ μεταγραφή(καλύτερος απο Κέσελ-αποδυνάμωση ΠΑΟ),με Μαυροειδή να προέρχεται απο καλή χρονιά στην Ισπανία,με νέο προπονητή που έχει δείξει καλά πράγματα στις προηγούμενες του ομάδες...
Όλοι έλεγαν λοιπόν(και ο καθένας απο μάς νομίζω)'καλύτεροι απο πέρσι,απο τα φαβορί για καλή πορεία στην Ευρώπη,θα δούμε ωραίο μπάσκετ,πρωτάθλημα στο τσεπάκι' και όλα τα σχετικά.
Δυστυχώς όμως η πορεία μας απο την αρχή της χρονιάς είναι φθίνουσα και μάλιστα χάσαμε βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας που πέρσι μας έκαναν κυρίαρχους σε Ελλάδα και Ευρώπη.Ναί μέν χάσαμε κάποιους παίκτες ΑΛΛΑ πήραμε κιόλας.Το ότι δέν βγήκαν ή δέν θα βγούν(θα δείξει ακόμα)έχει να κάνει κυρίως με αυτόν που τους επέλεξε(προπονητής)και το πώς νόμιζε/νομίζει ότι μπορούσαν να βοηθήσουν αυτή την ομάδα.
Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε απογοητευτεί με αυτά που έχουμε δεί μέχρι τώρα απο αυτόν τον Ολυμπιακό.Δέν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με τα αποτελέσματα αλλά με την άσχημη εικόνα της ομάδας και το τρόπο παιχνιδιού μας(αχταρμάς).
Εμένα με πόνεσε πολύ η εμφάνιση στο Κύπελο,έσκασα πραγματικά,τέτοια αντιμετώπιση τελικού με τον Παναθηναικό δέν έχω δεί τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε αντικειμενικά χειρότερη ομάδα απο εκείνους.
Χάθηκε λοιπόν ο πρώτος τίτλος της χρονιάς και μας έχουν απομείνει 2.Τελευταία δέν τα πάμε καλά στην Ευρωλίγκα,τήν περίοδο που έπρεπε να ανεβάζει στροφές η ομάδα.Για μένα επιτυχία φέτος στην Ευρώπη ήταν/είναι να φτάσουμε final4 όχι να κάνουμε το repeat.Σαφώς το θέλω απλά είμαι προσγειωμένος απο την αρχή της χρονιάς ότι 'δέν είναι κάθε μέρα Κυριακή'.
Βλέπω όμως πώς είναι η ομάδα(και τις αρρώστιες που κουβαλάει απο την αρχή)και αισθάνομαι ότι δέν θα τα καταφέρουμε να βρεθούμε στο Λονδίνο
![sad.gif](../style_emoticons/default/sad.gif)
Γιαυτό και υπάρχει η κριτική ή η γκρίνια,που επαναλμβάνω,αφορά κυρίως το κακό μπάσκετ που παίζουμε και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια.
Αν παίζαμε καλά και δείχναμε ότι ρολάρουμε παιχνίδι με παιχνίδι δέν νομίζω να υπήρχε κριτική απο κανένα.Γιαυτό και θεωρώ πώς πρέπει να κερδίσουμε την Παρασκευή,είναι ένα παιχνίδι που θα δείξει κάποια πράγματα για την πορεία της ομάδας απο δω κ πέρα.
+100
Πέρσι μέχρι τους αγώνες με την Σιένα ο Παπ ήταν γίδι/τραγί/κρι-κρι, ο Σλούκας απροσάρμοστος/αγύμναστος/ροδατσαντακαικοπανα, ο Μάντζαρης "ε, καλή άμυνα παίζει μωρέ, μέχρι εκεί όμως", ο Λο απλά παλτό που δεν σταυρώνει καλό παιχνίδι κλπ κλπ.
ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ξέραμε τι ομάδα είχαμε και σίγουρα όλοι αυτοί έδειξαν ποιοι είναι από εκείνο το σημείο και μετά και συνέχισαν να το δείχνουν μέχρι και τους τελικούς με ΠΑΟ (δεν ήταν δηλαδή φωτοβολίδες των 2-3 αγώνων).
Έπειτα βλέπεις ένα προπονητή με μεγαλύτερο άγχος από τους παίχτες (και το δείχνει), με μεταγραφικές αστοχίες (καλά αυτό το παθαίνει και ο καλύτερος αλλά στην παρούσα φάση στοιχίζει πολύ), που έχει στα χέρια του από το καλοκαίρι μια ομάδα και στα τέλη Μαρτίου η ομάδα αυτή παίζει χωρίς αγωνιστική ταυτότητα. Δεν ξέρουμε αν είμαστε καλοί στην άμυνα ή στην επίθεση, μάλλον γιατί δεν είμαστε πουθενά καλοί φέτος (όταν λέω καλοί εννοώ καλοί για επίπεδο F4). Πέρσι ναι παίζαμε άθλιο μπάσκετ επιθετικά μέχρι τους αγώνες με Σιένα, αλλά αμυντικά στεκόταν καλά η ομάδα και έδειχνε ομοιογένεια, φέτος είναι πραγματικά σαν να βρέθηκαν όλοι οι παίχτες για πρώτη φορά μαζί και να προσπαθούν από την αρχή να μάθουν ο ένας τον άλλο (τέτοια ασυνεννοησία όπως στα τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη φέρνει μόνο βαριά εγκεφαλικά και σπασμένες τηλεοράσεις).
Σίγουρα από πέρσι καλώς ή κακώς τα στάνταρ έχουν ανέβει. Πέρσι δεν ξέραμε καν τι παίχτες έχουμε και μέχρι που φτάνει το ταβάνι τους, φέτος ξέρουμε και χαλιόμαστε να βλέπουμε αυτή την στασιμότητα. Και το χειρότερο, αυτό που αποτελεί τον ανομολόγητο φόβο κάθε φίλου του Ολυμπιακού είναι μια επανάληψη του φετινού τελικού κυπέλλου σε τελικό πρωταθλήματος. Μπορεί να τους κερδίσαμε δυο φορές στο πρωτάθλημα αλλά η ήττα στο κύπελλο με τον τρόπο που ήρθε ίσως αφήσει ψυχολογικά κουσούρια στην ομάδα, δεδομένου ότι ο προπονητής μέχρι τώρα δεν δείχνει να μπορεί να διαχειριστεί τα άγχη των παιχτών του. Όταν βλέπεις τον ΠΑΟ με θεωρητικά χειρότερο υλικό να ανεβαίνει όταν εσύ μένεις στάσιμος, τα περσινά συναισθήματα επανέρχονται από την αντίστροφη μεριά...
ΥΓ. Άσχετο αλλά τους έχουμε τους Τούρκους, αρκεί να τους κόψουμε τον αέρα από την αρχή!!!