Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός - Top16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Air Kef
Ένα dinner με την Keira Knightley κι ας μην ξαναπαρει ποτε ο Ολυμπιακος Ευρωπαικο.
Period (που λεει και ο ΝΒΑερ). tongue.gif
beiman123
QUOTE(sherman @ Feb 15 2008, 04:10 ) *
Δεν μας λες κ ποιος εισαι??

no offence,παντα.

Αν διαβάσεις παραπάνω post μου σου λέω ποιος είναι...στην χειρότερη περίπτωση,να είναι ο ΤΚ...και οι 2 με τα πύρινα άρθρα τους βοηθήσανε στο να πάνε κάτι μετριότητες να πετάξουνε καφεδάκια στον Γκέρσον των 3 F4 τίτλων.Αλλά μην περιμένεις να βγει να το παραδεχτεί.Ο Γκέρσον αν δεν είχε κάποιες χτυπητές απουσίες παικτών θα ήτανε ακόμα στον πάγκο.Και κάτι τελευταίο για το Γκέρσον.Μου έκανε τρομερή εντύπωση που σε συνέντευξη Βασιλειάδη-Μαυροκεφαλίδη,ο 2ος που δεν έπερνε χρόνο συμμετοχής ΔΕΝ είπε το παραμικρό εις βάρος του Γκέρσον σε αντίθεση με το Βασιλειάδη ο οποίος έτυχε της βέλτιστης συμπεριφοράς από τον Ισραηλινό...λέγανε μια παροιμία οι αρχαίοι Έλληνες...αλλά το forum δεν είναι φιλοσοφικό αλλά μπασκετικό.
AZ1980,σωστά μιλάς...προσωπικά πιστεύω ότι το δόγμα Γκέρσον εφάρμοζε τέλεια στο Γιασικεβίτσιους.Ο Γιασικεβίτσιους είναι ηγέτης όπως και να το κάνουμε...έχει τον αέρα του νικητή.Έχει τεράστια διαφορά ο καλός παίκτης από τον παίκτη-ηγέτη...
Τα λέμε σε μερικές ώρες...need to rest.
subwoofer
QUOTE(beiman123 @ Feb 15 2008, 04:31 ) *
Αν διαβάσεις παραπάνω post μου σου λέω ποιος είναι...στην χειρότερη περίπτωση,να είναι ο ΤΚ...και οι 2 με τα πύρινα άρθρα τους βοηθήσανε στο να πάνε κάτι μετριότητες να πετάξουνε καφεδάκια στον Γκέρσον των 3 F4 τίτλων.Αλλά μην περιμένεις να βγει να το παραδεχτεί.Ο Γκέρσον αν δεν είχε κάποιες χτυπητές απουσίες παικτών θα ήτανε ακόμα στον πάγκο.Και κάτι τελευταίο για το Γκέρσον.Μου έκανε τρομερή εντύπωση που σε συνέντευξη Βασιλειάδη-Μαυροκεφαλίδη,ο 2ος που δεν έπερνε χρόνο συμμετοχής ΔΕΝ είπε το παραμικρό εις βάρος του Γκέρσον σε αντίθεση με το Βασιλειάδη ο οποίος έτυχε της βέλτιστης συμπεριφοράς από τον Ισραηλινό...λέγανε μια παροιμία οι αρχαίοι Έλληνες...αλλά το forum δεν είναι φιλοσοφικό αλλά μπασκετικό.
AZ1980,σωστά μιλάς...προσωπικά πιστεύω ότι το δόγμα Γκέρσον εφάρμοζε τέλεια στο Γιασικεβίτσιους.Ο Γιασικεβίτσιους είναι ηγέτης όπως και να το κάνουμε...έχει τον αέρα του νικητή.Έχει τεράστια διαφορά ο καλός παίκτης από τον παίκτη-ηγέτη...

Φιλε δεν ειμαι καν δημοσιογραφος. Ελεος δηλαδη. Με ειδες να βριζω τον Γκερσον? Για μενα ομως ηταν λιγος προπονητης ,γιατι εκανε της πλακας προπονηση και δεν ειχε πραγματικα συστηματα. Φυσικα και αυτοι που πεταξαν καφεδες ειναι απαραδεκτοι ποδοσφαιρικοι οπαδοι.Ειναι οι ιδιοι που γιουχαραν και σημερα τον Γκριρ και τον ελεγαν καρκινο.

Για μενα ο Σαρας ειναι υπερεκτιμημενος ,αλλα ακομα πιο πολυ οι Σπανουλης Διαμαντιδης. Δεν καταλαβαινω γιατι τοσο γλυψιμο ρε παιδια. Τυφλοι ειστε μερικοι? Γιατι ο Διαμαντιδης οταν κανει μπασιμο και βλεπει παικτη μπροστα του,παντα προσπαθει να δωσει πασα ακομα και οταν δεν υπαρχει παικτης ξεμαρκαριστος? Αυτο το καταλαβε και ο Πινι περυσυ και δες ποσα κλεψιματα σας καναμε οταν εκανε την χαρακτηριστικη κινηση. Εμπαινε κατω απο το καλαθι και πασαρε ,αλλα τουλαχιστον αυτο το ειχε καταλαβει ο Πινι και ειχε δωσει αναλογη εντολη

Και δηλαδη τι εχει κανει ο Σαρας? Οποτε τον βλεπω καταστρεφει το παιχνιδι του Παο ,θελει μια μπαλα μονος του και βριζει τους συμπαικτες του. Το μονο που κανει καλα ειναι μερικες σουπερ πασες. Επισης αμυνα δεν παιζει ποτε
subwoofer
QUOTE(AZ1980 @ Feb 15 2008, 04:11 ) *
Φυσικά και δε σημαίνει τίποτα. Είπα πως είναι πάρα πολύ καλός εκτελεστικά και τεχνικά. Αυτό για μένα έχει τεράστια απόσταση από το να βρίσκεται κανείς στο επίπεδο ενός Γιασικεβίτσιους. Υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι που έχουν να κάνουν με την αντίληψη, το winning spirit, τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη η προσωπικότητα κάποιου. Η θέση του Λιν Γκριρ στο ευρωπαικό μπάσκετ είναι δυάρι, ακριβώς αυτή δηλ στην οποία μεγαλούργησε για ένα εξάμηνο ο Ντ. Ρίβερς. Ως πλέι μέικερ για μένα είναι αρκετά χειρότερος από τον Παπαμακάριο, και χαοτικά κατώτερος του Μπλάκνει. Το Σάρας και τον Διαμαντίδη αφήστε τους καλύτερα στην άκρη. Αν είχε γύρω του ο Γκριρ ομάδα στημένη και προσαρμοσμένη στο να καλύπτει τα μις ματς τα οποία αμυντικά θα προκύπτουν από την παρουσία του στη θέση "2", όπως είχε ο Ολυμπιακός για τον Ρίβερς τότε, θα υπήρχε το πρόσφορο έδαφος η παρουσία του Αμερικανού να αποδεικνυόταν πολύτιμο όπλο για τον Ολυμπιακό. Έτσι όπως παίζει, με τη μπαγκέτα δηλ στο χέρι, θα είναι μονίμως ζημιογόνος, και οι υπόλοιποι θα είναι μονίμως "κρύοι" και θα τα σπάνε (εκτός φυσικά από τον Βασιλειάδη, που φέτος δείχνει να έχει πέσει μέσα στη χύτρα για τα καλά). bball.gif

Θα συμφωνησω μαζι σου οτι οντως ο Γκριρ ειναι περισσοτερο 2αρι ,αλλα για μενα στην Ευρωπη παιζει και ανετα playmaker. Μια χαρα μοιραζε το παιχνιδι σημερα και εκαναν οι περισσοτεροι παικτες μας αμαρκαριστα σουτ. Δεν φταιει αυτος που ο Βασιλοπουλος τα σπαει. Δες ποσα σουτ εχουν χασει οι αλλοι παικτες τα οποια ηταν ΑΜΑΡΚΑΡΙΣΤΑ.

Διαφωνω φυσικα οτι ειναι χειροτερος οργανωτικα απο τον Παπαμακαριο. Ο Παπαμακαριος δεν ξερει καλα καλα να κανει τριπλα και κανει συνεχως λαθη. Ρε παιδια ειναι χαζοι και ο Γκερσον και ο Γιαννακης που δεν τον βαζουν? Μονο αμυντικα ειναι καλος. Ο Μου-Μου δεν ειναι κακος παικτης. Μια χαρα ειναι ,αλλα οχι βασικος στον Ολυμπιακος που ονειρευομαι.

Γιατι να τον αφησω στην ακρη τον Διαμαντιδη και τον Σαρας και τον Σπανουλη? Απο ποτε δηλαδη ο Σπανουλης εγινε τοσο παικταρας και δεν πρεπει να τον κριτικαρουμε? Μου φαινεται πως οι δημοσιογραφοι μας κανουν κακο. Ε οχι και παικταρας ο Σπανουλης που πριν λιγο καιρο οταν βαραγε τριποντο εβρισκε μονο ταμπλο? Τα ιδια και ο Διαμαντιδης ο οποιος τωρα τελευταια εχει βελτιωσει το τριποντο του.
theov
QUOTE(beiman123 @ Feb 15 2008, 03:57 ) *
...
...Γενικά οι Έλληνες του Ολυμπιακού ΔΕΝ είναι πρωτοκλασσάτοι...τους έχει μαζέψει ο ΠΑΟ ότι και να λέμε.Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ έχει έναν Έλληνα παίκτη που να κάνει πραγματικά τη διαφορά.Και πέρυσι τα ίδια,με το Μπάρλο όποιος παρακολουθούσε θα καταλάβαινε ότι το παιδί προσπαθούσε αλλά δεν τράβαγε.Αλλά και στη μέτρια ΑΕΚ βλέπεις ότι δεν το έχει...

Με μια διαφορά, τον Σόφο, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά άλλα ο Σοφοκλαρος έχει άλλα προβλήματα οπότε έχεις απόλυτο δίκαιο για το τελικό αποτέλεσμα!!!

Πάντως εμένα μου αρέσει ο Βασιλειάδης τελευταία! Βλέπω πολύ διάθεση από τον πιτσιρικά και δυνατότητες εξέλιξης...

Πάντως η εικόνα του Ολυμπιακού στο Β΄ημίχρονο προβλημάτισε!

Αν δεν μπορείς να κερδίσεις μια σχετικά μέτρια από τις καλές ομάδες της Ευρώπης (για τα δεδομένα του top 16 της Euroleague) Maccabi με όλες αυτές τις ελλείψεις και τους τραυματισμούς τότε δεν μπορείς και να ελπίζεις πολλά πράγματα!

Βέβαια πρεμιέρα ήταν και ίσως υπήρχε λίγο τρακ... Τέλος πάντων δεν είναι η ήττα είναι γενικότερα η εμφάνιση που προβλημάτισε... Πάντως μόνο ο Γιαννάκης μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα...

Η δήλωση του Γιαννάκη ήταν,

"We didn't start the way we wanted. I think we controlled the game tempo till halftime, but Maccabi took advantage of our bad play during the third period to build an important margin after finding easy baskets. We were impatient during that time; patience will be the key in our team. We have to show patience during the whole game, no matter what the fans may want. We cannot achieve everything in a day's time; we need to work hard physically and mentally. Our goal is to create a team that wins every game under any circumstances. I am just asking for patience; patience was what I asked for when we were winning, patience I am asking now, too. Every game is important, but we shouldn't become nervous, because that results in mistakes."

Πηγή: http://www.euroleague.net/main/results/sho...es?gamecode=174
enypnio
το να σηζητάμε ποιός παίχτης είναι καλύτερος γενικώς και αορίστος δεν οδηγεί κάπου

δηλαδή είναι σαν να έχω εγώ 7 παιδιά να βάλω στο αμάξι και να μου προτείνουν να αγοράσω μίνι κούπερ γιατί έχει ωραίο ντιζάιν

ο ολυμπιακός στα 2 παιχνίδια με τον άρη έδειξε αρκετά μεγάλη συγκέντρωση και πάθος, ο γιαννάκης έκανε ορθολογική χρήση του υλικού και έδωσε ευκαιρίες σε όλους

οι παίχτες είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο να δείξουν ότι για όλα έφταιγε ο Γκέρσον πράγμα που συμβαίνει στις αλλαγές προπονητή αναστρέφει το κλίμα παρωδικός και καλύπτονται οι αδυναμίες ... αλλά αυτό δεν σημαίνει οτί η αδυναμίες δεν υπάρχουν

επίισης η φανέλα της μακάμπι είναι πολύ βαριά αφού και πέρσυ με πολύ χάλια ομάδα πήγε στους 8 και νίκησε και την ΤΣΣΚΑ στο ΙΣΡΑΗΛ τώρα με την γριά αλεπού ... τον Σέρφ

τον Μπλάκνεύ μην τον κρίνετε δεν ήταν έτοιμος ο άνθρωπος και φάνηκε

επίσης του βασιλόπουλου και την μούρη του κάπως περίργη την είδα στο σκάι που έκανε δηλώσει σαν πρησμένος ήταν .... μήπως έχει κανά προβλημα υγείας κανά ορμονικό καμμιά αλεργία γιατί πού πρησμένος μου φανηκε

εκτός αν ήταν περίεργο το πλάνο
rankin
Βρε παιδιά, τι ταλαιπωρήστε με την βαρύγδουπη κριτική; Θυμηθείτε αυτό που είπα νωρίτερα. Η ομάδα αυτή τη στιγμή κάνει την προετοιμασία της.. Ξεκίνησε την σεζόν Φεβρουάριο.. Τι να κάνουμε; Να ναι καλά ο ταβερν-μαν, που μας έκανε μπάχαλο!

...Και για να συνεισφέρω λίγο και στην συζήτηση περί Jessica Alba, να τονίσω ότι καλή είναι η ξανθούλα, αλλά στο cin city η Brittany Murphy ήταν η αδυναμία μου.. Ανώμαλα γούστα έχω, το παραδέχομαι, για αυτό και λέω ότι από τον Γκριρ θα προτιμούσα τον τιτάνα Σκούνι Πεν, τον σέντερ που είναι εγκλωβισμένος στο κορμί ενός πόιντ γκάρντ...
sak86
[/quote Ginobili]Πόσο καλύτερο είναι από αυτό του Γιασικεβίτσιους...?????

Καθόλου καλύτερο
http://www.nba.com/historical/playerfile/i...as_jasikevicius
Ακόμα και τη χειρότερη χρονιά του Saras,που συμπίπτει με τη χρονιά που έπαιξε ο Lyn στο NBA.
Δε θέλω να πω ότι δεν είναι καλός παίκτης ο Greer με αυτό ή ότι είναι χειρότερος από το Saras,απλά μου κακοφαίνεται και στεναχωριέμαι όταν παίκτες της αξίας του και της αξίας του ΔΔ[(που τυγχάνουν και αποδοχής από άλλα σωματεία),(ειδικά ο ΔΔ)]απαξιώνονται τόσο εύκολα με ισοπεδωτικά για αυτούς σχόλια sad.gif .Ποπο...μεγάλη πρόταση έγραψα. laugh.gif
beiman123
QUOTE(subwoofer @ Feb 15 2008, 04:38 ) *
Φιλε δεν ειμαι καν δημοσιογραφος. Ελεος δηλαδη. Με ειδες να βριζω τον Γκερσον? Για μενα ομως ηταν λιγος προπονητης ,γιατι εκανε της πλακας προπονηση και δεν ειχε πραγματικα συστηματα. Φυσικα και αυτοι που πεταξαν καφεδες ειναι απαραδεκτοι ποδοσφαιρικοι οπαδοι.Ειναι οι ιδιοι που γιουχαραν και σημερα τον Γκριρ και τον ελεγαν καρκινο.

Για μενα ο Σαρας ειναι υπερεκτιμημενος ,αλλα ακομα πιο πολυ οι Σπανουλης Διαμαντιδης. Δεν καταλαβαινω γιατι τοσο γλυψιμο ρε παιδια. Τυφλοι ειστε μερικοι? Γιατι ο Διαμαντιδης οταν κανει μπασιμο και βλεπει παικτη μπροστα του,παντα προσπαθει να δωσει πασα ακομα και οταν δεν υπαρχει παικτης ξεμαρκαριστος? Αυτο το καταλαβε και ο Πινι περυσυ και δες ποσα κλεψιματα σας καναμε οταν εκανε την χαρακτηριστικη κινηση. Εμπαινε κατω απο το καλαθι και πασαρε ,αλλα τουλαχιστον αυτο το ειχε καταλαβει ο Πινι και ειχε δωσει αναλογη εντολη

Και δηλαδη τι εχει κανει ο Σαρας? Οποτε τον βλεπω καταστρεφει το παιχνιδι του Παο ,θελει μια μπαλα μονος του και βριζει τους συμπαικτες του. Το μονο που κανει καλα ειναι μερικες σουπερ πασες. Επισης αμυνα δεν παιζει ποτε

Τότε γιατί ξεκινάς στο 1ο post σου και μας λες δε θα πω ποιος είμαι;;; 68.gif Προφανώς και είσαι κάποιος γνωστός.Ο admin από το ip σου αν θέλει μαθαίνει ποιος είσαι... 69.gif anyway,για την ιστορία όλα αυτά,δεν είμαι ασφαλίτης να ασχολούμαι με τον καθένα.
Αν ο Γιασικεβίτσιους είναι παιχτάκι τότε δε θα έπαιρνε τα λεφτά που παίρνει.Αν όντως ήτανε υπερτιμημένος δε θα τράβαγε ολόκληρη Εθνική Λιθουανίας από το χεράκι και να την οδηγεί σε τετράδες και μετάλλια.Γενικά είναι παίχτης που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα...Ο Διαμαντίδης επίσης,τρομερός παίχτης...ειδικά αν έκανε ζωή σταρ θα τον μνημονεύανε ακόμα περισσότερο...προφανώς το παιδί όμως θυμάται ότι ξεκίνησε φτωχόπαιδο από επαρχία,δείγμα ότι είναι σοβαρός.Για το Σπανούλη δε θα διαφωνήσω,όντως δεν είναι κάτι το εξαιρετικό.Σάρας και ΔΔ όμως, είναι 5άδα μόνοι τους. peace.gif
Ότι και να λέμε,σε μια 5άδα πάντα πρέπει να υπάρχει ένας με τα ballz να πάρει το τελευταίο σουτ...ο Greer είναι τέτοιος και δε διαφωνώ,απλά το point guard που ο Ολυμπιακός χρειάζεται είναι πιο intellectual και να κάνει λιγότερες ταρζανιές.Έστω ότι το καλοκαίρι τον κρατήσουνε για 2άρι,ο Μάτσας που θα μπαίνει;;;Εκτός αν ο ένας είναι ρεζέρβα του άλλου....
Θα δείξει... icon_wave.gif
subwoofer
To oτι δεν λεω ποιος ειμαι σημαινει οτι ειμαι ο Διαμαντοπουλος? Ελεος φιλε. Αφου σε πειραζει τοσο να σου πω ποιος ειμαι. Ειμαι ενας φιλαθλος που ξερει πολυ μπασκετ

Α και κατι αλλο

''Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχασε στην πρεμιέρα του Top-16 από την Μακάμπι, ωστόσο οι προσπάθειες του Γκριρ δεν πήγαν εντελώς χαμένες. Ο Αμερικάνος άσος των "ερυθρολεύκων" πέτυχε 26 πόντους έχοντας πέντε ασίστ και αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας (7/8 βολές, 5/7 δίποντα και 3/8 τρίποντα) και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης αγωνιστικής καθώς συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο σχετικό σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκα.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ντρου Νίκολας ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της Εφές Πίλσεν επί του Παναθηναϊκού, με τον γκαρντ της τουρικής ομάδας να σταματάει στους 29 πόντους. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ένας ακόμα Αμερικάνος, ο Ουίλι Σόλομον που με 23 πόντους οδήγησε την Φενέρ στη νίκη επί του Άρη.

Αναλυτικά οι πρώτοι έξι της αγωνιστικής (σε παρένθεση οι βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης):

1. Λιν Γκριρ-Ολυμπιακός (31)
2. Ντρου Νίκολας-Εφές Πίλσεν (29)
3. Ουίλι Σόλομον-Φενέρ (26)
4. Τράγιαν Λάνγκτον-ΤΣΣΚΑ (25)
5. Κζιστόφ Λαβρίνοβιτς-Σιένα (24)
6. Μαριόνας Πετραβίτσιους-Λιέτουβος (24)

ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΥΚΗΣ. 666 666 666 ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΟΜΑΔΑ
theov
Κουφάθηκα... Ο Lynn Greer Week 1 MVP στο Top 16 της Euroleague...

http://www.euroleague.net/news/i/24482/180/item

Μιλάμε για παιχτούρα σύμφωνα με το Euroleague net...
ios
QUOTE(theov @ Feb 15 2008, 11:10 ) *

Άσχετα τι πιστεύει ο καθένας για την μπασκετική αξία του Γκριρ, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι όντως την Πέμπτη έκανε μεγάλο παιχνίδι και κράτησε τον Ολυμπιακό μόνος του (σε αυτό το σημείο συμφωνώ απόλυτα με τον καθ'ολα "μυστήριο" subwoofer). Όταν ο Βασιλόπουλος φοβόταν να σουτάρει, όταν ο Γουντς κότευε μπροστά στους ψηλούς της Μακάμπι, ο Γκριρ ήταν εκεί, 100%, μέχρι και σε μια φάση που τρώει τάπα στην προσπάθεια του για lay-up κατάφερε και έβγαλε μία πάσα-έτοιμο καλάθι στον Jackson.
rankin
QUOTE(theov @ Feb 15 2008, 13:10 ) *

Καλά, και στην πρώτη φάση της Euroleague, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα με το υψηλότερο "index"! Το σύστημα αξιολόγησης που ακολουθούν οι διοργανωτές, είναι ολίγον τι "χαζό", καθώς δίνει εξαιρετική βαρύτητα στο σκοράρισμα και την επιθετική συγκομιδή. Προτιμώ το παλιό-καλό σύστημα του "παίχτη-οικονομία" που διαβάζαμε κάποτε στο Τρίποντο! Αυτές ήταν εποχές! Και στην "γωνία των αστέρων" φωτογραφία Χούμπαυλη την μια εβδομάδα και Larry Bird την επόμενη. Έτσι, για να ξέρουμε ότι η απόσταση Νίκαια-Βοστόνη δεν είναι και τόσο μεγάλη! (Ο Γιαννάκης άλλωστε την έκανε στα νιάτα του)

Συνεχίζοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι γνωρίζω ξεκάθαρα ποιος είναι ο φίλος "subwoofer" και θα ήθελα να το παραδεχτεί και ο ίδιος... Γιώργο Κογκαλίδη! ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥ!!!!

laugh.gif
sherman
QUOTE(subwoofer @ Feb 15 2008, 10:37 ) *
To oτι δεν λεω ποιος ειμαι σημαινει οτι ειμαι ο Διαμαντοπουλος? Ελεος φιλε. Αφου σε πειραζει τοσο να σου πω ποιος ειμαι. Ειμαι ενας φιλαθλος που ξερει πολυ μπασκετ.

Να σου πω την αληθεια, ο λογος σου θα ειχε διαφορετικη βαρυτητα, και οι απαντησεις των μελων προς το προσωπο σου θα ηταν διαφορετικου υφους αν δεν ειχες πει: "Δεν θα σας πω ποιος ειμαι.... αλλα...."

ΤΚ: Τζεισον Κιντ?? Τζεισον Καπονο?? Τολης Κοτζιας??
AZ1980
QUOTE(rankin @ Feb 15 2008, 11:47 ) *
Προτιμώ το παλιό-καλό σύστημα του "παίχτη-οικονομία" που διαβάζαμε κάποτε στο Τρίποντο! Αυτές ήταν εποχές! Και στην "γωνία των αστέρων" φωτογραφία Χούμπαυλη την μια εβδομάδα και Larry Bird την επόμενη. Έτσι, για να ξέρουμε ότι η απόσταση Νίκαια-Βοστόνη δεν είναι και τόσο μεγάλη! (Ο Γιαννάκης άλλωστε την έκανε στα νιάτα του)

Μπράβο ρε rankin, μου θύμισες ωραία πράγματα! Πως περνάνε έτσι τα χρόνια γαμώτο... Όσο για τον Λιν Γκριρ θα ήθελα να πω πως ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος πάρα πολύ καλό μπάσκετ για ένα μήνα ως τώρα. Ήταν ο μήνας που ο Αμερικανός έλειψε από τη θέση που κακώς έχει στην ομάδα ως κουμανταδόρος, με αποτέλεσμα να βρουν ρυθμό οι πλέι μέικερ της ομάδας και, κατ' επέκταση, να μπορέσει να συντονιστεί αποτελεσματικά το σύνολο. Με την επιστροφή του Γκριρ άρχισαν πάλι τα προβλήματα. Ήρθε μετά και ο τραυματισμός του Μάτσε, να σου ο Γιαννάκης να ζητάει "υπομονή" από την ομάδα και "να εξαντλήσουμε το 24άρι μέχρι να βρούμε την καλύτερη δυνατή επιλογή", λες και πλέι μέικερ στην ομάδα του είναι οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Σπανούλης και Ζήσης.
Consultant
QUOTE(subwoofer @ Feb 15 2008, 02:51 ) *
Δυστυχως πολλοι εχουν την ιδια αποψη με σενα. Δεν θελω να πω ποιος ειμαι ,αλλα απλα σου λεω οτι ο Γκριρ εχει μεγαλυτερες δυνατοτητες απο τον Ριβερς και δεν εχει ξαναπερασει στην ιστορια του Ελληνικου πρωταθληματος τετοιος παικτης

Δεν φταιει αυτος που με τον Γκερσον εβαζε 30 ποντους αλλα επαιζε κακη αμυνα,γιατι ο Γκερσον ηταν για τα πανυγηρια. Με τον Γιαννακη θα βαζει και 26 ποντους και θα παιζει και καλη αμυνα οπως εκανε και σημερα. Και αυτα που εκανε σημερα δεν ηταν τιποτα. Ακομα στο 50% της αποδοσης του ειναι ,γιατι η κερκιδα τον βριζει και προσπαθει να προσαρμοστει και σε αυτα που του λεει ο Παναγιωτης.Εχει φοβερο αγχος

Φιλε μου ο Γκριρ οντως ειναι παιχταρας,η αποψη μου ειναι ομως οτι δεν κανει για μεγαλη ομαδα διοτι κραταει τη μπαλα πολυ στα χερια του και περιοριζει την αποδοση των υπολοιπων.Αν ο Γκριρ ηταν 10 ποντους πιο ψηλος και επαιζε καθαρο SG τοτε θα συμφωνουσα μεχρι κεραιας μαζι σου..

QUOTE(subwoofer @ Feb 15 2008, 02:51 ) *
Ο Τζακσον στο πρωτο ημιχρονο ηταν σουπερ ,αλλα στο δευτερο καθησε αγωνιστικα ,αλλα μην τα περιμενουμε ολα απο αυτον. Δεν μπορει να παιζει και αμυνα και επιθεση επι 40 λεπτα.

Αλλο παιχνιδι εβλεπες βρε συ.Ενα αισχος ηταν και στο πρωτο και στο δευτερο ημιχρονο.Μου εχει βγαλει τον καρκινο απο την αρχη της χρονιας.Αμυνα Ο.Ριμπαουντ 1.Φαουλ 1.O σουπερ Τζακσον σου!

The truth is out there..

Marc Jackson aka the black hole of outer space..
rankin
QUOTE(AZ1980 @ Feb 15 2008, 14:47 ) *
Μπράβο ρε rankin, μου θύμισες ωραία πράγματα! Πως περνάνε έτσι τα χρόνια γαμώτο... Όσο για τον Λιν Γκριρ θα ήθελα να πω πως ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος πάρα πολύ καλό μπάσκετ για ένα μήνα ως τώρα. Ήταν ο μήνας που ο Αμερικανός έλειψε από τη θέση που κακώς έχει στην ομάδα ως κουμανταδόρος, με αποτέλεσμα να βρουν ρυθμό οι πλέι μέικερ της ομάδας και, κατ' επέκταση, να μπορέσει να συντονιστεί αποτελεσματικά το σύνολο. Με την επιστροφή του Γκριρ άρχισαν πάλι τα προβλήματα. Ήρθε μετά και ο τραυματισμός του Μάτσε, να σου ο Γιαννάκης να ζητάει "υπομονή" από την ομάδα και "να εξαντλήσουμε το 24άρι μέχρι να βρούμε την καλύτερη δυνατή επιλογή", λες και πλέι μέικερ στην ομάδα του είναι οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Σπανούλης και Ζήσης.

Μεγάλες εποχές, οι εποχές "τριπόντου"... Σπουδαίες θα έλεγε κανείς!!!

Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ εν μέρει, αφού όντως, το επίπεδο οργάνωσης μιας ομάδας δεν μπορεί να είναι το ίδιο έχοντας στον άσσο τον Γκριρ αντί των Παπαλουκά-Διαμαντίδη. Επίσης συμφωνώ ως προς την πολύ καλή παρουσία του Ολυμπιακού στο διάστημα απουσίας του Γκριρ. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός!

Παρόλα αυτά, ο Γιαννάκης θα προσπαθήσει να περάσει την φιλοσοφία του στον Γκριρ, γιατί σε τελική ανάλυση, δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Ο Μπλάκνι από την άλλη γνωρίζει την φιλοσοφία αυτή, ενώ στον Τεόντοσιτς ταιριάζει απόλυτα και θα το αποδείξει σύντομα.. (Κατά την προσωπική μου γνώμη, και χθες ο γιούγκος ήταν από τους καλύτερους, άσχετο αν έκανε 4ο φάουλ στην χειρότερη χρονική στιγμή και δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στο παρκέ. )
Για την χθεσινή παρουσία του Γκριρ θα πω ότι, ναι μεν ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να σκοράρει με αξιοπιστία, αλλά από την άλλη εξακολούθησε να κουράζει την μπάλα και να σπαταλάει τον χρόνο άσκοπα.
Όταν ο Γιαννάκης μιλάει για επιθέσεις 24", δεν εννοεί απλά να καθυστερούν ασκόπως να εκδηλώσουν επίθεση, αλλά να κυκλοφορούν την μπάλα. Ε, αυτό δεν συμβαίνει ακόμα, εξ ου και νοιώθω ότι ο Ολυμπιακός μόλις ξεκίνησε την προετοιμασία του για... του χρόνου...
Να αναφέρουμε βέβαια ότι και οι υπόλοιποι 4 δεν έκαναν κίνηση, για αυτό και το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού ψυχορραγούσε μέσα στην στατικότητα και την έλλειψη εμπνεύσεων. Για αυτό και ο Γκριρ, αφού κρατούσε για 22" τη μπάλα, ορμούσε στο καλάθι, εφαρμόζοντας ένα προχειρότατο isolation, βγαλμένο από το μπλοκάκι που (δεν) είχε ο Γκέρσον..

Δεν έχει νόημα να κριτικάρουμε αυτή τη στιγμή τίποτα άλλο, ιδίως όσον αφορά το κοουτσάρισμα.. Είναι νωρίς ακόμα. Μπορούμε όμως να κριτικάρουμε τον Γουντς, που χθες, την ημέρα των ερωτευμένων, ήταν προφανές ότι του έλειπαν τα αρκουδάκια του. Να τα αγκαλιάσει, να τα χαϊδέψει και να κοιμηθεί γλυκά...
matse-7-
ο γκριρ χθες εκανε εξαιρετικο παιχνιδι.26 ποντους 5 ασσιστ.με την αστοχια που ειχαν ολοι οι υπολιποι που εχασαν παρα πολλα ελευθερα σουτ παρακαλουσ να παιρνει τη μπαλα ο γκριρ και να κανει ατομισιες γιατι ηταν ο μονος που εβαζε τη μπαλα στο καλαθι.ενας τετοιος παιχτης χρειαζεται στην ομαδα γιατι μπορει να βγαλει φασεις μονος του οταν κολαει η ομαδα.το τζαμ σουτ του γκριρ δεν το χει κανενας παιχτης στην ευρωπη.με το ανεβασμα του μπλακνει καθως μολις τωρα επεστρεψε απο τραυματισμο τον γυρισμο ματσε και τσακαλιδη θα υπαρχει παραπανω βαθος και θα μοιραστει καλυτερα ο χρονος.συνεχιζουμε με πολυ δουλεια και παμε για 5 νικες στα επομενα ματς.ολα τα ματς ειναι φωτια και μην ξεχναμε οτι χθες παραλιγο η ζαλγκιρις να κερδιζε μεσα στη μαδριτη.αν νικησουμε τη ζαλγκιρις εκτος ρεφαρουμε τη σημερινη ηττα γιατι δυσκολα θα περασουν οι αλλοι απο το καουνας.παντως πρεπει να λυθει το προβλημα που παρατηρειτε στο τριτο δεκαλεπτο στο οποιο παιρνουν διαφορα οι αντιπαλοι και τρεχουμε μετα στο τεταρτο η χανουμε εμεις δικες μας διαφορες πολυ ευκολα
Igor
Aν θελετε τον πλευ-μεικερ της ομαδας σας να βαζει 25 ποντους και μονο αυτο, σας προτεινω να παρετε τον Κικι Κλαρκ και τον Τζααμπερ.. Καλυτεροι απο τον Γκριρ θα ειναι σε αυτο.

Μαλλον το προβλημα εστιαζεται στο ¨γιατι οι αλλοι δεν μπορουν να βαλουν καλαθι.. Μηπως ο Γκριρ δεν δινει ΠΟΤΕ τον σωστο ρυθμο ?

Τα ιδια ισχυουν και για τον Τζακσον..Αν θελετε τον σεντερ της ομαδας να χανει ριμπαουντ και να αναλυεται σε σουτακια απο τα 6 μετρα, κρατησετε τον..
Consultant
QUOTE(Igor @ Feb 15 2008, 16:10 ) *
Aν θελετε τον πλευ-μεικερ της ομαδας σας να βαζει 25 ποντους και μονο αυτο, σας προτεινω να παρετε τον Κικι Κλαρκ και τον Τζααμπερ.. Καλυτεροι απο τον Γκριρ θα ειναι σε αυτο.

Μαλλον το προβλημα εστιαζεται στο ¨γιατι οι αλλοι δεν μπορουν να βαλουν καλαθι.. Μηπως ο Γκριρ δεν δινει ΠΟΤΕ τον σωστο ρυθμο ?

Τα ιδια ισχυουν και για τον Τζακσον..Αν θελετε τον σεντερ της ομαδας να χανει ριμπαουντ και να αναλυεται σε σουτακια απο τα 6 μετρα, κρατησετε τον..

Οπως αφησες να εννοηθει φιλε μου,εδω περα και γενικα οπουδηποτε ο καθενας κραταει αυτον που θελει εκεινος..

Να εισαι σιγουρος οτι ο Γιαννακης δεν θα κρατησει ουτε τον Γκριρ ουτε τον Τζακσον,για τους λογους τους οποιους αφουγκραζονται ολοι οσοι γνωριζουν αντικειμενικο μπασκετ..Ο μονος που ειναι υποψηφιος να παραμεινει ειναι ο Γουντς του κοινοτικου διαβατηριου.Μαλλον ομως αυτο δεν θα γινει ποτε
hagi
Δεν είδα το παιχνίδι αλλά δεν περίμενα να το κερδίσει ο Ολυμπιακός εκτός αν έκανε πολύ καλό παιχνίδι.Η Μακάμπι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από την ημέρα που πήγε ο Σέρφ και έχει το υλικό να το κάνει αυτό.Και μάλιστα λείπει και ο Βούιζιτς.Μιλάμε για ένα πολύ καλό σύνολο που δεν θα μου φανεί περίεργο αν φτάσει final four.
Τώρα ο Ολυμπιακός είπαμε δεν περιμένουμε πάρα πολλά από τώρα.Είναι ακόμη νωρίς και για τον Γιαννάκη.Και φυσικά δεν χάθηκε τίποτα ακόμη.Αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα.Με αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός μπορεί και να μην περάσει στην επόμενη φάση.Όμως ο Γιαννάκης θα φανεί από του χρόνου κυρίως.
Σε γενικές γραμμές πάντως είναι πολύ δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού γιατί ακόμη και η Ζαλγκίρης που θεωρήτε η πιο αδύναμη είναι πολύ δυνατή.Οπότε δύσκολα τα πράγματα.

Θα δούμε όμως την συνέχεια γιατί όλα μπορούν να αλλάξουν.Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έχει πείσει φέτος ότι μπορεί να πάρει διπλά που τα χρειάζεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Χρειάζοντε αλλαγή σίγουρα κάποιοι παίχτες και ο Γιαννάκης νομίζω θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές του χρόνου.Μέχρι τότε βλέπουμε..
Anaz
Θα διαφωνησω οτι ο Ολυμπιακος επαιξε το καλυτερο μπασκετ τον μηνα που ελειπε ο Γκριρ.Αυτο οφειλεται περισσοτερο σε εναν συνδυασμο αλλων παραγοντων.

Διαφωνω επισης οτι ειναι δυαρι!Δεν εχει το ενστικτο της θεσης του σουτινγκ γκαρντ και θελει μπάλα στα χέρια στην κορυφη.Ετσι εχει μαθει να παιζει σε επιθεση ΚΑΙ αμυνα. Εξ'ου κι οταν παίζει με τον Τεο μέσα,πάλι αφου κατεβαζει ο Τεο ανεβαινει ψηλα για να πάρει μπάλα να δημιουργησει αυτος. Ασσος ειναι απλα αλλου στυλ, πιο..αμερικανικου!Εξ'ου χανεται στις αλλαγες στην αμυνα οταν μαρκαρει 2αρι. Ο Γκριρ ειναι το πλευμεκερ του μπασκετ που ηθελε να παιξει ο Γκερσον!Για το μπάσκετ του Γιαννακη ομως δεν κανει. Ειναι πολυ χρησιμος για να μπαίνει μαζι με αλλο ενα πλευ στην ομαδα και να την ξεμπουκωνει οταν κολλαει στο σκοραρισμα, αλλα μεχρι εκει! Ο Γιαννακης προσπαθει να περασει μια πιο οργανωμενη, "σφιχτη", κοντρολαρισμενη και συστηματοποιημενη επιθετικη αναπτυξη η οποια εχει αναγκη απο καλη κυκλοφορια την οποια ΔΕΝ μπορει να παρεχει ο Γκριρ, με αποτελεσμα οταν κρατα την μπαγκετα αντι για κοντρολαρισμενη να μετατρεπεται σε αργη και προβλέψιμη.

Ως τωρα ο Γκριρ δεν φαινεται να χρησιμοποιειται διαφορετικα απο τον νεο προπονητη,παρολο που φαινεται ελαφρως πιο συγκρατημενος και παιζει (θεωρητικα) και στο 2. Οι εντολες δειχνουν παρομοιες.. Δεν μας βγαινουν τα συστηματα,δεν κυκλοφορει σωστα η μπαλα, κολλαμε σε αργες επιθεσεις, οποτε.. "παρε μπαλα,σκριν στην κορυφη και δημιουργησε.." Δεν γινεται ομως ετσι.Ασε που δεν εχουμε και καταλληλο ψηλο γι'αυτη τη δουλεια. Χρειαζεται ο κοουτς να δημιουργησει και καποια συστηματα που να εκμετταλευονται καλυτερα και κυριως πιο οργανωμενα και ελεγχομενα την ικανοτητα του στην δημιουργια και την διεισδυση και να περιοριζουν την αναγκη του να κρατα μπαλα, ωστε να περασει η οργανωση εκει που πρεπει,στα χερια των αλλων δυο πλευμεκερ.

Πολυ καλος και χρησιμος λοιπον ο Γκριρ αλλα με σαφως πιο περιορισμενο, σε καθηκοντα και χρονο συμμετοχης, ρόλο στο μπασκετ Γιαννακη. Αργα η γρηγορα, οταν θα στρωσει η ομαδα, και με την επιστρεοφη του Ματσε ειναι βέβαιο οτι θα το καταλαβει κι ο Γιαννακης αυτο, αφου δεν θα τον εχει και ιδιαιτερα αναγκη.
AZ1980
Αnaz φυσικά και αναφερόμουν στον Γκριρ ως πόιντ γκαρντ ομάδας με απαιτήσεις φ4 Ευρωλίγκας, όχι ως άσο του ΝΒΑ ή μιας ομάδας που θέλει ή αναγκάζεται να βασίζεται στο μοντέλο του (μιας και αυτές στο υψηλό επίπεδο είναι περιορισμένες στην Ευρώπη). Είναι, ως πλέι μέικερ, παίκτης που θα έκανε μια χαρά στον Γκέρσον, αν είχε έστω και στο ελάχιστο αίσθηση της συλλογικής προσπάθειας που απαιτεί ο ευρωπαικός τρόπος παιχνιδιού. Το μόνο ίσως στο οποίο διαφωνώ μαζί σου είναι το ότι αν κάποιος παίκτης στηρίζεται πολύ στο να έχει τη μπάλα στην κορυφή αυτόματα δεν μπορεί να θεωρείται 2άρι. Πολλά διάσημα 2άρια συμπεριφέρονταν ως παίκτες κορυφής, με το isolation να τους ανοίγει χώρους ώστε να εκτελέσουν ή να δημιουργήσουν. Πράγματι, οι παίκτες με τα στοιχεία του Γκριρ στο ΝΒΑ αγωνίζονται ως πλέι μέικερ. Το ίδιο ισχύει και για πολλές από τις μικρομεσαίες ευρωπαικές ομάδες. Στις ομάδες υψηλού επιπέδου της Ευρωλίγκας όμως αυτοί οι παίκτες, είτε έχουν ένστικτο "πλάγιου", είτε όχι, έχουν συνήθως θέση μόνο ως 2άρια, γι' αυτό σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν έξω από τα νερά τους και συχνά αποτυγχάνουν... Ουσιαστικά αποτελούν σε αυτό το επίπεδο παίκτες χωρίς συγκεκριμένη θέση, και πρέπει μια ομάδα να δουλέψει πολύ πάνω σε προπονητικές ευρεσιτεχνίες ώστε να βρουν ρόλο, όπως άλλωστε είχε γίνει και με τον Ρίβερς.
George_12ISL
Εδώ έχω διαβάσει τα πιο απίθανα παράγματα για τον Γκριρ. Στην αρχή τον θεωρούσαν ένα μίγμα από Μπράιαντ, Λε Μπρον Τζέιμς και Γουέιντ, μετά τον έβγαλαν άχρηστο. Τώρα λένε ότι είναι καλός πάικτης. Και την προηγούμενη χρονιά, παρότι ο Πεν και ο Ντόμερκαντ έκαναν μεγάλα παιχνίδια, έφυγαν. Τώρα πάλι έχω την εντύπωση πως αν ο Γκριρ την Κυριακή δεν παίξει καλά (διόλου απίθανο, αφού δύσκολα μπορεί να κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά πάλι τίποτα δεν αποκλείεται) θα τον βρίζουν έως το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.
Να πω λοιπόν για τον Γκριρ πώς είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι play-maker. Η δουλειά του είναι να σκοράρει και χθες το έκανε και με το παραπάνω. Ε τι άλλο δηλαδή ήθελαν από αυτόν;
matse-7-
το οτι ενας παιχτης ειναι πλει μεικερ δεν σημαινει οτι δεν μπορει να σκοραρει κιολας και να ειναι ο πρωτος σκορερ της ομαδας.ο γκριρ χθες και σκοραρε και μοιρασε και 5 ασσιστ.για μενα το λαθος σε σχεση με περσι που αποδικνιεται βεβαια απο το αποτελεσμα οτι ειναι λαθος ειναι η φυγη ντομερκαντ.ο γουντς απο οτι βλεπω ειναι ενας παιχτης που παιζει χειροτερη αμυνα απο τον ντομερκαντ και εχει το ιδιο στυλ.ανοιγεται στις γωνιες για να σουταρει.ο ντομερκαντ θεωρω οτι θα εκανε πολυ καλυτερα αυτα συν του οτι θα παιζε παντου γιατι ειναι κοινοτικος.ο χενρι εδειξε και περσι οτι ειναι μεγαλος σκορερ και ειχε δολοφονικο σουτ.δεν καταλαβα λοιπο γιατι ο γκερσον εδιωξε ενα παιχτη σαν τον ντομερκαντ για να παρει ενα παιχτη που εχει ιδιο στυλ και βασιζεται στο σουτ το παιχνιδι του χωρις να ξερει αν θα του βγει
saou
Πολλά ενδιαφέροντα posts μαζεύτηκαν εδώ μέσα τα οποία ευτυχώς καταπνίγουν και τα ολίγα κουραστικά και αφελέστατα που καταθέτουν οι ίδιοι και οι ίδιοι...

Καταρχήν θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο που αναφέρει ότι ουσιαστικά μιλάμε για ομάδα σε περίοδο προετοιμασίας. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη αλήθεια και τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση, καθώς και ελαφρυντικό για πολλούς παίκτες.

Καλοσωρίζω και γω με τη σειρά μου τον subwoofer με τον οποίο συμφωνώ σε πολλές παρατηρήσεις του, ιδίως σε ότι αφορά το Γκριρ. Όποιος κατακρίνει τον αμερικάνο παίρνοντας αφορμή από το χθεσινό ματς πολύ απλά ήταν σε άλλο γήπεδο. Όσον αφορά δε τους 'φιλάθλους' που σιχτιρίζουν από την κερκίδα παίκτες της ομάδας τους (όπως έκαναν και πέρυσι με τον Πεν) πραγματικά απορώ γιατί κάνουν τον κόπο να πάνε στο ΣΕΦ αφού τους χαλάει...

Σε ότι αφορά το Βασιλειάδη επειδή είναι από τα πρόσωπα της επικαιρότητας τελευταία, το έχω ξαναπεί: καλός χρυσός και άγιος, αλλά επειδή έχει όλα τα προσόντα του κόσμου είναι κρίμα να αρκείται στο ρόλο του spot shooter. Πρέπει και αυτός να βάλει το παιχνίδι με ντρίμπλα-διείσδυση στο ρεπερτόριό του επειγόντως. Χθες εκτέθηκε 1-2 φορές που αναγκάστηκε να παίξει κατ'αυτό τον τρόπο.

Από τη μεριά μου αυτο που μου έκανε κακή εντύπωση χθες ήταν η στον υπερθετικό βαθμό στατικότητα που κυριάρχησε στο παιχνίδι της ομάδας ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, δείγμα ελλιπούς προσαρμογής και ανασφάλειας των παικτών πάνω στα ζητούμενα του προπονητή. Έγινε προσπάθεια ευλαβικής τήρησης των οδηγιών του πάγκου και έπαψαν να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο με πρωτοβουλίες έξω από το σύστημα, κατά συνέπεια έγιναν προβλέψιμοι και αντιμετωπίσιμοι. Πέραν του παίκτη με τη μπάλα, άντε και ενός δεύτερου που σκρίναρε, οι υπόλοιποι έμοιαζαν κατά στιγμές αποσβωλομένοι, με αποτέλεσμα η άμυνα να προσαρμόζεται πανεύκολα, να γίνουν κλεψίματα που οδήγησαν σε εύκολους πόντους και στο άνοιγμα της ψαλίδας. Κάπως έτσι κάναμε την -κάθε άλλο παρά φημισμένη- άμυνα της Μακάμπι να μοιάζει με απροσπέλαστο τείχος.

Btw οι Ισραηλινοί είναι πολύ σοβαροί υποψήφιοι για το final 4. Ομάδα με ευρύτατο rotation, μπορεί να μην υπάρχουν οι super star του πρόσφατου παρελθόντος (ακόμα και ο Βούιτσιτς που ξεχωρίζει είναι μονίμως sidelined) αλλά έχει 10-11 αξιόλογους παίκτες, μπόλικα κορμιά, καλό προπονητή και παραδοσιακά καλή αντιμετώπιση από το παρασκήνιο. Πολύ ισχυρό αουτσάιντερ...

ΥΓ. Ο Μάτσε θα δεήσει ποτέ να γυρίσει? Κατανοώ τις φοβίες του εξαιτίας της περσινής του περιπέτειας, αλλά η ομάδα στερείται τις υπηρεσίες του για πάνω από μήνα για ένα τραυματισμό που είναι από τους πλέον συνηθισμένους, την ίδια στιγμή που παιχνίδια όπως το χθεσινό μπορεί να είχαν διαφορετική εξέλιξη με την παρουσία του. Πως να το κάνουμε, πληρώνεται αδρότατα για να παίζει, όχι για να μπαίνει στα πιτς όποτε του βγαίνει καμιά παρανυχίδα.
apkat
Aν ολα πανε καλα την κυριακη θα παιξει..καλο ομως θα ταν να ειχε καποια παιχνιδια πριν απο το ντερμπι..

παντως δεν ξερω αν μιλαμε τοσο για δικια του φοβια αφου αν εχεις ενοχλησεις καλα κανεις και δεν παιζεις.Αυτην την φορα οντως παρατραβηξε αλλα δεν αποκλειεται ως ενα βαθμο να εφταιγε το οτι δεν ηταν και τοσο καλα προπονημενος επι γκερσον..Πριν ερθει στον ολυμπιακο δεν θυμαμαι να ταν επιρρεπης στους τραυματισμους(η μηπως ηταν;;) οποτε τωρα που θα ξαναμπει σε κανονικες προπονησεις ελπιζω να αργησει πολυ πολυ να ξαναεχει τραυματισμο..

Παντως με αυτα και μ'αυτα εχει χασει παλι φετος μεχρι τωρα σχεδον τα μισα παιχνιδια..+οτι περσυ εχασε σχεδον ολη την χρονια μετρηστε λεφτα αναξιοποιητα
Consultant
QUOTE(saou @ Feb 16 2008, 01:15 ) *
Πολλά ενδιαφέροντα posts μαζεύτηκαν εδώ μέσα τα οποία ευτυχώς καταπνίγουν και τα ολίγα κουραστικά και αφελέστατα που καταθέτουν οι ίδιοι και οι ίδιοι...

Kαι πιοι ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι με τα κουραστικα και αφελεστατα ποστ συμφωνα με την αντιληψη σου;
subwoofer
Εγω ξερω οτι μερικοι δεν βλεπουν μπασκετ και αναπαραγουν αυτα που λενε μερικοι δημοσιογραφοι. Αν π.χ χθες στην θεση του Γκριρ ηταν ο Διαμαντιδης ο Ολυμπιακος θα εχανε με 30 ποντους. Μια χαρα μοιρασε το παιχνιδι ο Γκριρ και ο Ολυμπιακος εκανε πολλα αμαρκαριστα σουτ. Ο Βασιλοπουλος μαλιστα σε καποια στιγμη ηταν 5 δευτερολεπτα αμαρκαριστος απο τα 6.25(αυτο δεν ειναι υπερβολη ,αλλα εγινε. Απιστευτη φαση) αλλα κοτεψε.

Λαθη δεν εκανε,μοιρασε ασσιστ και εκανε τα παντα. ΟΤαν οργανωνε το παιχνιδι ο Μπλακνευ ή οταν πηγαινε η μπαλα στα χερια του Παπαμακαριου ή του Τεο καμια φορα η οργανωση πηγαινε περιπατο. Ο Γιανακης τα ξερει αυτα που λεω και εβγαζε τον Γκριρ για να τον ξεκουρασει και οχι για να οργανωσει καποιος αλλος το παιχνιδι.

Αν με τον Παο δεν παιξει καλα ο Γκριρ(ειτε γιατι εχει ασχημη μερα ειτε γιατι βαζει εναλαξ πανω του παικτες ο Ομπραντοβιτς) τοτε να δουμε πως θα παει το παιχνιδι και τοτε να δω τι θα λετε. Εγω λεω να μην τον βαλει καθολου μεσα και να οργανωνει το παιχνιδι ο παπαμακαριος.

Καποιοι Ολυμπιακοι κολλανε με ενα παικτη και θελουν να τον τελειωσουν. Τα ιδια γινοντουσαν περυσι και με τον Πεν που δεν ηταν σουπερ παιχτης σαν τον Γκριρ ,αλλα οχι και καρκινος.
Kostakis
Παιδια καλος χρυσος ο Γιαννακης, αλλα δεν ειναι δυνατον στο τελευταιο 10λεπτο που πρεπει να παιξει σουπερ αμυνα μηπως γυρισει το ματς, να βαζει τα 4 αμερικανακια μεσα και τον Βασιλοπουλο..Δεν το δεχομαι αυτο..
Βαλε γκριρ,παπαμακαριο,βασιλειαδη,μπουρουση,βασ
ιλοπουλο και παιξτα ολα για ολα..Κριμα παντως..Ο Σερφ απο τη χαρα του καταπιε την οδοντογλυφιδα..τη μορφη αυτος ο Σερφ ρε παιδες???
Παντως δεν θελω να κανω κριτικη,καταλαβαινω οτι ακομα η ομαδα ψαχνεται και εχω μεγαλη υπομονη για να δω τον Ολυμπιακο μας οπως τον ονειρευομαι..
AZ1980
QUOTE(subwoofer @ Feb 16 2008, 00:54 ) *
Εγω ξερω οτι μερικοι δεν βλεπουν μπασκετ και αναπαραγουν αυτα που λενε μερικοι δημοσιογραφοι.

E, δε γίνεται κουβέντα έτσι ρε sub, φαγώθηκες ότι δεν ξέρουμε μπάσκετ! Εγώ το παραδέχομαι, δεν έχω ιδέα... Θα μπορούσα πάντως με επιχειρήματα να ακυρώσω ολόκληρο το τελευταίο σου ποστ, αλλά δε θα το κάνω για δυο λόγους (α) νομίζω πως τα σημεία στα οποίοα δεν ευσταθούν αυτές οι απόψεις σου είναι ηλίου φαεινότερα και (β) όλα τα επιχειρήματα του κόσμου να σου φέρω, εσύ δε θα μπεις καν στον κόπο να τα εξετάσεις διεξοδικά, μιας και έχεις κατά τη γνώμη μου εγκλωβιστεί σε ένα κάπως παρωπιδικό σύμπλεγμα ανωτερότητας, στα πλαίσια του οποίου "μόνο εσύ ξέρεις".

Θέλω να σου πω επίσης πως πραγματικά πολλές από τις απόψεις σου σε προηγούμενα ποστς τις θεωρώ αξιολογότατες. Σε αφήνω λοιπόν να πεις τα δικά σου, που αδιαμφισβήτητα κατά τη γνώμη σου είναι και τα "σωστά". Μακάρι στο μέλλον να αποδεχτείς όποιον διαφωνεί ως ισότιμο συνομιλητή, χωρίς μονίμως να του υπενθυμίζεις την άγνοιά του, τότε θα συζητάμε μεταξύ μας πολύ εποικοδομητικά, να είσαι σίγουρος.

saou σόρι αν σε κούρασαν τα ποστς μου. Αν είχα κάτι καινούριο να πω, να είσαι σίγουρος πως θα το έλεγα. Πολύ ενδιαφέρον πάντως το ποστ σου, αν και υπάρχει ένα σημειάκι στο οποίο διαφωνώ έντονα:

Σε ότι αφορά το Βασιλειάδη επειδή είναι από τα πρόσωπα της επικαιρότητας τελευταία, το έχω ξαναπεί: καλός χρυσός και άγιος, αλλά επειδή έχει όλα τα προσόντα του κόσμου είναι κρίμα να αρκείται στο ρόλο του spot shooter. Πρέπει και αυτός να βάλει το παιχνίδι με ντρίμπλα-διείσδυση στο ρεπερτόριό του επειγόντως. Χθες εκτέθηκε 1-2 φορές που αναγκάστηκε να παίξει κατ'αυτό τον τρόπο.

Εγώ πιστεύω πως η φετινή (απρόσμενη για μένα) επιτυχία του Βασιλειάδη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πρωτόγνωρη (για τα δεδομένα του συγκεκριμένου παίκτη )αυτοπειθαρχία που επιδεικνύει αποδεχόμενος με συνέπεια τον ρόλο του spot up shooter, που παίζει παράλληλα και όσο καλύτερη άμυνα μπορεί.

blove.gif
beiman123
Αllah auk bakr peace.gif
qspock
Χμ, ενδιαφεροντα συμπερασματα βγηκανε απο το παιχνιδι με την Μακαμπι. Συμπερασματα που ειχα παρατηρησει και στα παιχνιδια με τον Αρη (κυριως το πρωτο).

Εχουμε και λεμε:

Για τον Γκριρ δεν εχω να πω τιποτε γιατι ειναι αυτη τη στιγμη μακραν ο κορυφαιος παιχτης της ομαδας. Δεν φταιει αυτος που οι υπολοιποι δεν μπορουν να βαλουν τη μπαλα στο πλεχτο ουτε απο κατω (Μαυροκεφαλιδης) ουτε απο εξω (Βασιλειαδης), και που δεν μπορουν να ακολουθησουν στην αμυνα, επισης ουτε μεσα ουτε εξω. Ακομη, ο Γριρ ειναι πλει μεικερ. Το οτι μπορει να σκοραρει εξαιρετικα ειναι μονο πλεονεκτημα. Μια χαρα ταιριαζει στο στυλ του Γιαννακη. Αλλοι δεν μπορουν, προς το παρον.

Η ομαδα φαινεται σαν να μην εχει κανει προετοιμασια το καλοκαιρι. Ειναι μια φαση πιο αργη σε ολες τις φασεις με μοναδικη εξαιρεση τον Γριρ. Ειναι πιο αργη και στην αμυνα και στην επιθεση. Και ειναι λιγοτερο αθλητικη και απο την Μακαμπι που ειδαμε αλλα και απο τον Αρη. Πλεον, το μπασκετ μπαινει σε νεα εποχη, ομαδες χωρις φυσικα προσοντα δεν μπορουν να κρατηθουν αν δεν σκυλιασουν στην αμυνα και ξεπατωθουν στην επιθεση. Και ο Ολυμπιακος ειναι ακομα τοσο μουδιασμενος που δεν μπορει να ακολουθησει.

Το παιχνιδι που περναει ο Γιαννακης ειναι αυτο που επρεπε να παιζει απο την αρχη. Η ομαδα ειναι καλοστημενη και σε αμυνα και σε επιθεση, αλλα απλα ειναι ακομη πολυ "δυσκαμπτη". Θα βελτιωθει η κατασταση και θα ερθουν επιτυχιες. Αλλα οσον αφορα το εμψυχο υλικο, αυτο δεν νομιζω οτι εχει την καταλληλη χημεια να καταφερει τρομερα πραγματα, τουλαχιστον στην υπαρχουσα κατασταση και με αντιπαλους ετοιμους οπως η Μακαμπι. Σαφως και θα υπαρξει βελτιωση, αλλα θαυματα απο φετος δε ξερω αν προλαβαινουν να γινουν.

Επισης απορω με την αποδοση των νεοτερων πρωην Παοκτσηδων. Η εκρηκτικοτητα που ειχαν παλιοτερα δεν υφισταται πλεον. Καλα ο Βασιλειαδης κανει ακομα αυτο που εκανε παντα, περιμενει την μπαλα ετοιμη να την σουταρει, αλλα δυστυχως για αυτον το μπασκετ δεν ειναι μονον αυτο. Πρεπει να αντιλαμβανεσαι και ποτε να ΜΗΝ σουταρεις. Αυτο το παιδι πλεον πιστευω οτι δεν μπορει να εξελιχθει αλλο. Ο Βασιλοπουλος ειναι σαφως πεσμενος και το ιδιο και ο Μαυροκεφαλιδης. Δεν ειναι τυχαιο οτι στην επιθεση στο παιχνιδι με Μακαμπι φανηκαν μονο ο Γριρ και ο Τσακσον και στην αμυνα με τα ταπιδια του ο Γουντς και τις προσπαθειες να κλεψει ο ..Γριρ. Καλα ειναι δυνατον? Που ειναι το ελληνικο στοιχειο? Οι μικροι του Ολυμπιακου εχουν χαλαρωσει επικυνδινα... Τα βλεπει αυτα ο φουκαρας ο Γιαννακης και βαζει τους ξενους να παιζουν, οι οποιοι ειναι σαφως πιο ετοιμοι να ανταπεξελθουν.

Δεν θελω να κατηγορησω τα παιδια, αλλα προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι ο Ολυμπιακος πλεον το μονο στο οποιο υστερει -αλλα σε μεγαλο βαθμο- ειναι η φυσικη κατασταση και τα αθλητικα προσοντα, που ενω υπαρχουν δεν φαινονται! Το ειπε και ο Γιαννακης στη συνεντευξη οταν μιλουσε για ΣΩΜΑΤΙΚΗ και πνευματικη δουλεια.

Τωρα ποιος φταιει για αυτη τη σωματικη ανετοιμοτητα? Ε, το οτι απο περσυ ο Ολυμπιακος εχει μονιμως μια πενταδα τραυματιες, λεει πολλα.

Αντε να δουμε τι μπορει να σωθει φετος. Δυσκολα τα πραγματα...
saou
QUOTE(AZ1980 @ Feb 16 2008, 02:58 ) *
Εγώ πιστεύω πως η φετινή (απρόσμενη για μένα) επιτυχία του Βασιλειάδη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πρωτόγνωρη (για τα δεδομένα του συγκεκριμένου παίκτη )αυτοπειθαρχία που επιδεικνύει αποδεχόμενος με συνέπεια τον ρόλο του spot up shooter, που παίζει παράλληλα και όσο καλύτερη άμυνα μπορεί.

blove.gif

Δε νομίζω ότι λέμε πολύ διαφορετικά πράγματα. Δεν είπα να μετατραπεί σε διεμβολιστή ο Βασιλειάδης, και σίγουρα η αποδοχή του ρόλου του έχει τεράστια σημασία στην καλή του παρουσία φέτος. Δε νομίζω όμως ότι πρέπει να αρκεστεί (σε μακροπρόθεσμη βάση σε ότι αφορά την καριέρα του) σε αυτό το ρόλο. Πιστεύω ότι το ταβάνι του είναι ψηλότερο. Προχθές πχ 2 φορές που βρέθηκε με ψηλότερο αντίπαλο στις αλλαγές των σκριν, εγκλωβίστηκε σε κακές επιλογές αντί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Ούτε επιτρέπεται να μην είναι σε θέση να παίξει ένα πικ το δυάρι μιας ομάδας. Δεν τα περιμένω βέβαια όλα από φέτος, απλά επισημαίνω τη δουλειά που έχει μπροστά του και αυτός ο παίκτης της ομάδας.

gspock θα συμφωνήσω σε πάρα πολλά σημεία του ποστ σου.
Consultant
Μισο λεπτο για να μην ξεχνιομαστε,εχουμε και τον Δικαστη Ντρεντ που μπουχτισε απο τα αφελεστατα ποστ που βλεπει.

Η Καε Ολυμπιακος ανακοινωνει την αποδεσμευση του Μαρκ Τζακσον,η Καε Ολυμπιακος ευχεται στον Μαρκ Τζακσον καλη τυχη στην πολλα υποσχομενη καριερα του.

77.gif
beiman123
QUOTE(Consultant @ Feb 16 2008, 16:59 ) *
Μισο λεπτο για να μην ξεχνιομαστε,εχουμε και τον Δικαστη Ντρεντ που μπουχτισε απο τα αφελεστατα ποστ που βλεπει.

Η Καε Ολυμπιακος ανακοινωνει την αποδεσμευση του Μαρκ Τζακσον,η Καε Ολυμπιακος ευχεται στον Μαρκ Τζακσον καλη τυχη στην πολλα υποσχομενη καριερα του.

77.gif

Μούφα το post έτσι;;;
apkat
Cons πλεον μιλαμε για εμμονη κανονικη ετσι;;

smiley.gif
Consultant
QUOTE(apkat @ Feb 16 2008, 17:11 ) *
Cons πλεον μιλαμε για εμμονη κανονικη ετσι;;

smiley.gif

Sheer εμμονη,την αποκομισα απο τις καλες εποχες του Γκερσον οταν επαιζε 38 λεπτα. smiley.gif
AZ1980
QUOTE(saou @ Feb 16 2008, 13:19 ) *
Δε νομίζω ότι λέμε πολύ διαφορετικά πράγματα. Δεν είπα να μετατραπεί σε διεμβολιστή ο Βασιλειάδης, και σίγουρα η αποδοχή του ρόλου του έχει τεράστια σημασία στην καλή του παρουσία φέτος. Δε νομίζω όμως ότι πρέπει να αρκεστεί (σε μακροπρόθεσμη βάση σε ότι αφορά την καριέρα του) σε αυτό το ρόλο. Πιστεύω ότι το ταβάνι του είναι ψηλότερο. Προχθές πχ 2 φορές που βρέθηκε με ψηλότερο αντίπαλο στις αλλαγές των σκριν, εγκλωβίστηκε σε κακές επιλογές αντί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Ούτε επιτρέπεται να μην είναι σε θέση να παίξει ένα πικ το δυάρι μιας ομάδας. Δεν τα περιμένω βέβαια όλα από φέτος, απλά επισημαίνω τη δουλειά που έχει μπροστά του και αυτός ο παίκτης της ομάδας.

gspock θα συμφωνήσω σε πάρα πολλά σημεία του ποστ σου.

+1 bball.gif
kotzito
Λετε να κερδισουμε σημερα;Δυσκολο το βλεπω.Αν και ισως με καλη αμυνα ειδικα στην περιφερεια μπορουμε.
Consultant
QUOTE(kojito @ Feb 21 2008, 19:44 ) *
Λετε να κερδισουμε σημερα;Δυσκολο το βλεπω.Αν και ισως με καλη αμυνα ειδικα στην περιφερεια μπορουμε.

Οχι,σε λογικα πλαισια δεν εχουμε ελπιδες.Εχω μια ελπιδα οτι μπορει να βοηθησει ο Τσακαλιδης η να παιξει πολυ καλα καποιος Αμερικανος.Θα ειναι εκπληξη παντως ακομα και αν χασουμε με μικρη διαφορα.

Ας βαλει μεσα λιγακι και τον Σειμπουτις,πρεπει να τον κερδισουμε για τα επομενα παιχνιδια.Ποιος να το πιστευε οτι θα εμενε εκτος για 6 μηνες..
kostakis19
Λοιπον για να κερδισει σημερα ο Ολυμπιακος χρειαζεται να εχει:
bball.gif Τυχη(πανω απο ολα)
bball.gif Καλη περιφερειακη αμυνα(που δεν ειχε ουτε με ΠΑΟ ουτε με Μακαμπι)
bball.gif Ωριμο Γκριρ ως προς τις επιλογες του (σημερα πιστευω οτι θα παιξει 2αρι)
bball.gif Μεγαλη συνεισφορα μεσα απο τη ρακετα ειτε σε ποντους ειτε σε φαουλ
bball.gif Υπερηχητικο Γουντς
biggrin.gif biggrin.gif
NBAer
Καταλαβα τι θα γινει. Ο,τι πετανε θα μπαινει μεσα.....
kostakis19
Τι γινεται ρε π$%#*@ μου.Με καθε ομαδα που θα παιζουμε θα τους ανοιγει ο κ%&^# με τα τριποντα.
captain charisma
29-16..μα καλα που ειναι η αμυνα του γιαννακη?
NBAer
QUOTE(kostakis19 @ Feb 21 2008, 22:08 ) *
Τι γινεται ρε π$%#*@ μου.Με καθε ομαδα που θα παιζουμε θα τους ανοιγει ο κ%&^# με τα τριποντα.

Ο Πελεκανος που πρεπει να σουταρει 10 φορες για να βαλει ενα εβαλε το πρωτο του ανετα..... sad.gif

[EDIT]Μαυροκεφαλιδης σουπερ κινηση! 77.gif 77.gif
Δεν εβαλε το καλαθι το γατακι(=φοβισμενος) ομως shot.gif

Παντως εχει πλακα. Κανετε τον Πελακανο να μοιαζει με τον Τζορνταν. blink.gif
[/EDIT]
rankin
Και σε βαρέλι να σημάδευαν, λιγότερα θα έβαζαν... Όχι ότι αυτό μειώνει τις ευθύνες για τα χαμένα ριμπάουντ... Μα γιατί ο Τζέικ δεν παίζει παραπάνω; Ο Μπουρούσης που είναι;;;
NBAer
45-35 ημιχρονο.
Απο εκει που ηταν στο -5 πηραν διακοσια επιθετικα ριμπαουντ αυτοι και ετσι....
Παρτε κανα ριμπαουντ ρε!

10 επιθετικα λεει εχει η Ρεαλ.Μ. Αυτη ειναι η διαφορα εως τωρα μαζι με καποια κλασικα τραγικα τριποντα που μπηκαν στην αρχη για αυτους.....
Consultant
Eιναι μια ωραια ευκαιρια να κερδισουμε καποιους παιχτες μεσα απο αυτο το παιχνιδι.Περιμενω περισσοτερη συμμετοχη στον Τσακαλιδη στο δευτερο ημιχρονο.Ας ελπισουμε οτι θα βγει κατι καλο στο τελος.
Consultant
QUOTE(rankin @ Feb 21 2008, 22:28 ) *
Και σε βαρέλι να σημάδευαν, λιγότερα θα έβαζαν... Όχι ότι αυτό μειώνει τις ευθύνες για τα χαμένα ριμπάουντ... Μα γιατί ο Τζέικ δεν παίζει παραπάνω; Ο Μπουρούσης που είναι;;;

Ηταν φανερο οτι δεν εχει ανασες.Δεν ανησυχω καθολου,θα παιζει τουλαχιστον 20 λεπτα μ.ο. σε καθε παιχνιδι με τον Γιαννακη.Θα δεις,θα τον βαλει αρκετα στο δευτερο ημιχρονο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.