Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Χειρότερο DRAFT των τελευταίων χρόνων?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Dromeas7
Μετά το πέρας το 1/6 του πρωταθλήματος και αφού έριξα μια ματια στο φετινό Draft είπα να κάνω μια μικρή έρευνα στα νέα φιντάνια του NBA.

(1)Andrea Bargnani, μέτριο ξεκίνημα. Μέχρι στιγμής δεν παίζει βασικός καθώς του έχει φάει τη θέση ο γκαρμπαχόθα.Ειναι ο νέος Ντιρκ???μπα.....
(2)LaMarcus Aldridge, συμπαθητική παρουσία ως τώρα. Να δούμε όταν θα γυρίσει ο Lafrenz θα παίζει καθόλου?
(3)Adam Morrison, ο μοναδικός που δείχνει πραγματικά τι αξίζει .Βασικός και με 16 ppg.Παίζει σε μικρή ομάδα βέβαια αλλά φαίνεται να γίνεται ο αρχηγός της!
(4)Tyrus Thomas,Απλά αθλητικό παιδί, τίποτα παραπάνω
(5)Shelden Williams, βασικός και αυτός αλλα σε ομάδα με ελάχιστες λύσεις. Οπότε μάλλον αναγκαστικά παίζει. Πάντως κάτι κάνει.
(6)Brandon Roy,αυτός μάλλον θα βγει αν και δεν τον έχω δει να παίζει.
(7)Randy Foye,καλή παρουσία ως τώρα αλλά οπως και να το κάνουμε μπακαπ του james είναι
(8)Rudy Gay, δεν τον έχω δει.καλός φαίνεται
(9)Patrick O'Bryant, παίζει ένας Λετονός περισσότερο απο αυτόν. Μάλλον αυτό τα λέει όλα
(10)Saer Sene, αυτός πρέπει να είναι απο άλλο ανέκδοτο
(11)J.J. Redick, ο bomber της παρέας. Δεν έχει παίξει καθόλου!!
(12)Hilton Armstrong, δεν τον έχω δει
(13)Thabo Sefolosha, Ελβετός στο ΝΒΑ!!! αυτό και αν είναι ανέκδοτο
(14)Ronnie Brewer. μαζί με τον Milsap μάλλον είναι απο τις λίρες εκατό που βγήκαν απο το φετινό Ντραφτ
(15)Cedric Simmons ,δεν τον έχω δει να παίζει
(16)Rodney Carney, δυστυχώς για την ομάδα μου απογοητεύει
liolias

Φυσικα ο ανθρωπος θα κανει μεγαλη καριερα γιατι εχουμε γεννεθλια την ιδια μερα αρα αυτο ειναι σημαντικο biggrin.gif .
Περσι μοιραστηκε τον τιτλο του ρουκι της χρονιας στην περιφερεια big east μαζι με τον Τζεφ Γκριν και αναδειχτηκε φρεσμαν της χρονιας στο ncaa εχοντας 11,8 ποντους και 5,4 ριμπαουντ ανα αγωνα.
McRae
Μ'αρεσει που κρινεις τους παικτες με αυστηρα αγωνιστικα κριτηρια.."Παιζει ενας Λετονος μπροστα απο αυτον"(το οτι αυτος ο Λετονος βγαζει ματια δεν εχει σημασια,αφου ειναι Λετονος ασχετος θα ειναι......"Ελβετοςστο ΝΒΑ!!! αυτό και αν είναι ανέκδοτο"(ειδαμε και τους ελληνες,που εχουν μαγεψει ως τωρα....)....
treathitch
Φυσικά και δεν είναι το χειρότερο ντραφτ των τελευταίων ετών, όπως δεν είναι και το καλύτερο (όπως γράφτηκε αρκετά φέτος το καλοκαίρι). Πολλοί παίκτες (θα το ξέρεις αυτό μάλλον) απέσυραν πέρσι τη συμμετοχή τους, επειδή το ντραφτ ήταν τόσο ανταγωνιστικό.
Εν πάση περιπτώσει και επειδή με ενοχλεί το απαξιωτικό στυλ σου, λάβε την άποψή μου για τα γραφόμενά σου:

QUOTE(Dromeas7 @ Nov 30 2006, 04:09 AM) *
(1)Andrea Bargnani, μέτριο ξεκίνημα. Μέχρι στιγμής δεν παίζει βασικός καθώς του έχει φάει τη θέση ο γκαρμπαχόθα.Ειναι ο νέος Ντιρκ???μπα.....

Πρώτον, ο Ισπανός φόργουορντ λέγεται Γκαρμπαχόσα. Δεύτερον, ο ένας είναι κοντά στα 30 και ο άλλος 21. Ποιος περιμένεις να παίξει; Πιθανότατα δε θα γίνει ο νέος Ντιρκ, αλλά πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Ο Μπαρνιάνι δεν πήγε εκεί για να γίνει βασικός αμέσως, μπαίνει ως μπακ-απ σέντερ (ο Γκαρμπαχόσα ξεκινάει στο "4" και ο Μπος στο "5" σε πιο ευέλικτο σχήμα). Σε κάνα 3μηνο, έλα να τα ξαναπούμπε.

(4)Tyrus Thomas,Απλά αθλητικό παιδί, τίποτα παραπάνω

Ένας πρωτοετής του LSU ήταν που δεν τον ήξερε η μάνα του μέχρι το Φεβρουάριο και 1 1/2 μήνα μετά (μετά το ματς με το Ντιουκ) άρχισε να συζητείται και για νούμερο 1 στο ντραφτ. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Μπαρνιάνι, ο Τόμας είναι long-term project, παίζει σε σοβαρή ομάδα, η οποία θα τον χειριστεί σωστά και - αν δε φύγει ως αντάλλαγμα για κανέναν Γκασόλ, Ζερμέιν Ο' Νιλ ή Γκαρνέτ, τότε θα τον δεις πόσο "τίποτα παραπάνω είναι".

(6)Brandon Roy,αυτός μάλλον θα βγει αν και δεν τον έχω δει να παίζει.

Κρίμα που δεν τον έχεις δει να παίζει τότε..

(7)Randy Foye,καλή παρουσία ως τώρα αλλά οπως και να το κάνουμε μπακαπ του james είναι

Ο Φόι είναι κατά βάση μπακ απ του Ρίκι Ντέιβις, καθώς, όταν έβγαινε στο ντραφτ, το μέγαλύτερο μειονέκτημά του ήταν ότι ήταν δυάρι στο κορμί άσου. Ο φίλος ίσως να μην τα πηγαίνει καλά ως τώρα, αλλά όταν προσαρμοστεί, δε σταματιέται εύκολα.

Πολύ καλός. Όπως, όμως, και ο Τάιρους Τόμας δεν έπρεπε να βγει φέτος στο ντραφτ καθώς δεν ήταν έτοιμος. Σιγά σιγά μαθαίνει, αλλά η σταθερότητα είναι κάτι που θα αργήσει να αποκτηθεί ακόμα και στην ομάδα που παίζει.

(9)Patrick O'Bryant, παίζει ένας Λετονός περισσότερο απο αυτόν. Μάλλον αυτό τα λέει όλα

Ο Λετονός που λες έπαιξε προχτές το Ντάνκαν στα ίσια (του έριξε τρεις τάπες στην 4η περίοδο), είναι μεταξύ των φαβορί για το βραβείο του "Most Improved Player" στο ΝΒΑ φέτος και μεταξύ των κορυφαίων σέντερ στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Α, ναι... Και είναι μόνο 20 χρονών. Μάλλον δεν τον ξέρεις, γι' αυτό καλύτερα μη βγάζεις συμπεράσματα.

(10)Saer Sene, αυτός πρέπει να είναι απο άλλο ανέκδοτο

Όταν πραγματικά πάρει χρόνο συμμετοχής, θα κριθεί.

(11)J.J. Redick, ο bomber της παρέας. Δεν έχει παίξει καθόλου!!

Ο άνθρωπος είναι τραυματίας εδώ και 3 μήνες. Το φτυάρι σου τον πήρε κι αυτόν σβάρνα όμως.

(13)Thabo Sefolosha, Ελβετός στο ΝΒΑ!!! αυτό και αν είναι ανέκδοτο

Βλέπω ότι σε ενδιαφέρει να κρίνεις τους ρούκι με βάση τα στατιστικά μετά από λίγες εβδομάδες. Γιατί όμως δεν τους παρακολουθείς εδώ και κάποιο καιρό; Ο Σεφολοσά (έχει αλήθεια σημασία που γεννήθηκε?) είναι γνωστός στην πιάτσα την τελευταία 3ετία και σε πληροφορώ ότι πρόκειται για καταπληκτικό παίκτη. Το ότι παίζει τόσο καλά σε μια ομάδα με βάθος και ποιότητα στην περιφέρεια και ότι αρχίζει να ολοκληρώνει το παιχνίδι του με βάση την άμυνα κιόλας σημαίνει ότι ο άνθρωπος, στα 22 του, έχει ήδη παρουσιάσει πολύ καλά στοιχεία.
NBAholic
To χειρότερο ντραφτ των τελευταίων ετών είναι λογικά αυτό του 2000. Το φετινό, όσο μέτριο κι αν είναι, είναι νωρίς για να κριθεί. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι οι 19-20χρονοι, σπανίως παίζουν πολλά λεπτά ακόμη, οπότε τα λεπτά παιχτών όπως ο Μπαρνιάνι δεν αποτελούν πραγματική έκπληξη. Μήπως ο Νοβίτσκι έπαιζε πολύ την πρώτη του σεζόν; Κι όντως, για το Ρέντικ πρέπει να κάνεις υπομονή. Έχει τα φόντα να γίνει κάτι παραπάνω από ένας Κόρβερ.

Στο ντραφτ του 2000, είχες τον Κένιον Μάρτιν στο 1 (καλός παίχτης, αλλά όχι τόσο υψηλού επιπέδου), το Στρ.Σουιφτ στο 2 (πολλά προσόντα, μηδέν καριέρα), το Μάιλς στο 3 (ο "Γκαρνέτ των φτωχών" δεν ανέβασε ποτέ το επίπεδό του) και μετά Φάιζερ, Μάικ Μίλερ, Ντεμάρ Τζόνσον, Μιμ, Κρόφορντ, Πρίζμπιλα, Ντούλινγκ. Τόσο χαμηλά δεν πέφτει η φετινή φουρνιά. wink.gif
Λαμπρή εξαίρεση, ο Μάικλ Ρεντ, ο οποίος, μιας και δεν είχε όλα εκείνα τα προσόντα που επιβραβεύουν πλέον οι Αμερικανοί, έπεσε στο 43...
Στα νούμερα 16-19 βρέθηκαν οι Τούρκογλου, Ντ.Μέισον, Q-Rich, Mαγκλουάρ, στο 30 ο Γιάριτς. Αν οι επιλογές ήταν σωστές, θα νόμιζε κανείς ότι βάσει αυτών των επιλογών το ντραφτ θα ήταν βαθύ. Αν δε...
Dromeas7
Ρε παιδιά με παρεξηγήσατε.

Αυτά τα έγραψα καθαρά με βάση τα στατιστικά και με βάση αυτό που έχω δει σε μερικούς αγώνες.
Όσο για τους ευρωπαίους γράφω κάπως απαξιοτικά γιατί είμαι της σχολής Μορφή...(αλήθεια αυτός που έχει χαθεί?)

Πάντως οι Σενε και Ο'μπραιαντ έχουν παίξει ελάχιστα και αυτό κάτι δείχνει. Και ας δούμε ότι οτι Σονικς προτιμούν τον Γλυνιαδάκη
περισσότερο!
Όμως έχεται δίκιο για ηλικία των περισσότερων παιχτών.Το γεγονός ότι απο τα 19-20 παίζουν ΝΒΑ σίγουρα δεν τους ευνοει.Αλλά και οι Λεμπρον - Μελο κλπ 19-20 δεν ήταν όταν ξεκίνησαν.
Όσο για τον Μπαρνιανι πριν λίγο είδα την ματσάρα που έκανε εναντίον τον Χορνετς και θα έπρεπε να περιμένω πριν τον κρίνω τόσο.

P.S. Οι Ισπανοί προφέρουν το 'σ' 'θ'.Στις Λατινικές χώρες χρησιμοποιούν 'σ'...Έκανα 3 μήνες Ισπανικά και αυτό είναι απο τα λίγα πράγματα που μου έχουν μείνει
07macijauskas
QUOTE(Dromeas7 @ Nov 30 2006, 04:34 PM) *
P.S. Οι Ισπανοί προφέρουν το 'σ' 'θ'.Στις Λατινικές χώρες χρησιμοποιούν 'σ'...Έκανα 3 μήνες Ισπανικά και αυτό είναι απο τα λίγα πράγματα που μου έχουν μείνει

Ωθ Ιθπανόθ μπορώ να το επιβεβαιώθω...
Air Kef

Το νοημα βγαινει απο το ότι καλος φαινεται χωρίς να τον έχεις δει,δν καταλαβαίνω..

Προσωπικά είδα τον Μπαρνιανι σε ένα ματς και ήταν πολυ καλος,ειδικα για Ρούκι.

Πολύ καλος σουτ,είτε στατικο,είτε σε κινηση,είτε μετά απο τρίπλα.

Και στην Κρήτη,τον Σιφάκη ας πούμε,τον λένε Σιφάτση,Σιφατση τον λες κι εσύ; tongue.gif
treathitch
QUOTE(Dromeas7 @ Nov 30 2006, 02:34 PM) *

Έκανες καλά που σταμάτησες, γιατί το s προφέρεται πάντα "σ". Το "z" και το "c" προφέρονται ως "θ" ενίοτε, ανάλογα με το τι γράμμα ακολουθει μετά.
Αν ήταν όπως τα έλεγες, τότε η Ισπανία στα ισπανικά θα προφερόταν ''Εθπάνια" αντί για "Εσπάνια" που προφέρεται, ενώ η Εθνική μπάσκετ θα αποτελείτο από τους παίκτες: "Γκαθόλ", "Χουαν Κάρλοθ Ναβάρο", "Γκαρμπαχόθα", "Καμπέθαθ", ή οι παλιότεροι σταρ θα ονομάζονταν "Ντουένιαθ", "Θαν Επιφάνιο", "Θολοθάμπαλ", "Θιμπίλιο", "Ερέροθ", με προπονητή τον "Άιτο Ρενέθεθ"
Στο ποδόσφαιρο, θα ξεχώριζε ο "θούπερθσταρ" της Ρεάλ "Μοριέντεθ", ο Βασιίλης Τσάρτας θα έπαιζε στη "Θεβίγια" και αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας θα ήταν ο Θαντσίθ.
Dromeas7
QUOTE(treathitch @ Nov 30 2006, 03:17 PM) *
Έκανες καλά που σταμάτησες, γιατί το s προφέρεται πάντα "σ". Το "z" και το "c" προφέρονται ως "θ" ενίοτε, ανάλογα με το τι γράμμα ακολουθει μετά.
Αν ήταν όπως τα έλεγες, τότε η Ισπανία στα ισπανικά θα προφερόταν ''Εθπάνια" αντί για "Εσπάνια" που προφέρεται, ενώ η Εθνική μπάσκετ θα αποτελείτο από τους παίκτες: "Γκαθόλ", "Χουαν Κάρλοθ Ναβάρο", "Γκαρμπαχόθα", "Καμπέθαθ", ή οι παλιότεροι σταρ θα ονομάζονταν "Ντουένιαθ", "Θαν Επιφάνιο", "Θολοθάμπαλ", "Θιμπίλιο", "Ερέροθ", με προπονητή τον "Άιτο Ρενέθεθ"
Στο ποδόσφαιρο, θα ξεχώριζε ο "θούπερθσταρ" της Ρεάλ "Μοριέντεθ", ο Βασιίλης Τσάρτας θα έπαιζε στη "Θεβίγια" και αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας θα ήταν ο Θαντσίθ.

Δεν ξέρω αν έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό.Θα το ερευνήσω λίγο.

Νομίζω ότι σε πολλές λέξεις το 's' το διαβάζουν 'θ' .Σίγουρα αν το s είναι μπροστά όπως στο San διαβάζεται ως σ.
NBAholic
Όμως έχεται δίκιο για ηλικία των περισσότερων παιχτών.Το γεγονός ότι απο τα 19-20 παίζουν ΝΒΑ σίγουρα δεν τους ευνοει.Αλλά και οι Λεμπρον - Μελο κλπ 19-20 δεν ήταν όταν ξεκίνησαν.

Ο Μέλο ήταν μεγαλύτερος του Λεμπρόν. Ο Λεμπρόν διαφημιζόταν σα φαινόμενο. Το τυπικό μενού, όμως, περιλαμβάνει 5-20λεπτα για τους πιτσιρικάδες. Μην ξεχνάς και τον Κόμπι (ο οποίος, βέβαια, έπαιζε σε μια γεμάτη ομάδα) ή τον Τ-Μακ ή τον Γκαρνέτ...

Η προφορά είναι όπως την αναφέρει ο treathitch (αν θυμάστε, είχα κι εγώ σταθεί παλιά ακριβώς στην προφορά του ονόματος του ίδιου παίχτη). Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν υφίσταται κάποιο ζήτημα με τις διαφορές σε προφορές ισπανικών-καταλανικών.
Anaz
Επισης προσθέτω οτι κ το "θ" δεν το προφέρουν παντού "θ"..Παιζει ρόλο η διαλεκτος! Πχ στην Καταλωνία απ'όσο γνωρίζω δεν το προφερουν!Λενε Βαρσελονα κ οχι Μπαρθελόνα.
qiangdade
ama to s einai mbrosta kai fysaei notiodytikos anemos kai einai flevaris tote proferetai sigma. ama einai omws augoustos proferetai thita. prosoxi omws(!!): ton augousto an o anemos einai notios proferetai pali sigma. etsi apo ti mia stigmi stin alli mboreis na to profereis sigma i thita.

loipon, gia na teleiwnoume: oi monoi ispanoi pou proferoun to "s" ws thita einai oi pseydoi ispanoi( tous fevgei kai ligo salaki taytoxrona). Oloi oi ypoloipoi ispanofwnoi to proferoun sigma kai lene ki ena tragoudi. To "c" kai to "z" einai ayta pou se diaforetikes perioxes tis ispanias kai tis latinikis amerikis proferontai diaforetika (sigma i thita).
Dromeas7
QUOTE(qiangdade @ Dec 1 2006, 02:46 PM) *
ama to s einai mbrosta kai fysaei notiodytikos anemos kai einai flevaris tote proferetai sigma. ama einai omws augoustos proferetai thita. prosoxi omws(!!): ton augousto an o anemos einai notios proferetai pali sigma. etsi apo ti mia stigmi stin alli mboreis na to profereis sigma i thita.

loipon, gia na teleiwnoume: oi monoi ispanoi pou proferoun to "s" ws thita einai oi pseydoi ispanoi( tous fevgei kai ligo salaki taytoxrona). Oloi oi ypoloipoi ispanofwnoi to proferoun sigma kai lene ki ena tragoudi. To "c" kai to "z" einai ayta pou se diaforetikes perioxes tis ispanias kai tis latinikis amerikis proferontai diaforetika (sigma i thita).

Respect.... tongue.gif
Bonzo
το "c" προφέρεται θ μπροστα από e και i στα Καστιγιάνικα(τα Ισπανικά όπως τα λέμε) και όχι στα Καταλανικά(γενικά τα Καταλανικά Βάσκικα και αυτά που μιλούν στη Γαλικια είναι μεταξύ τους τελείως διαφορετικές γλώσσες)και κ στις υπόλοιπες περιπτώσεις (εξού και το Καμπέθας).το "z" προφέρεται πάντα θ (στα καστιγιάνικα πάλι).Τέλος το "s" προφέρεται πάντα σ
Igor
Οχι αλλο Γκαρμπαοσα, Καμπεθας και Ισπανια. Δεν μου φερνουν καλες αναμνησεις.
Τελως παντων με τον Ιταλο για νουμερο 1, το φετινο ντραφτ ηταν μετριο. Καλος ο Μπαρνιανι αλλα οχι και για 1. Κατω απο την 15αδα κατα εμενα.
treathitch
QUOTE(Igor @ Dec 1 2006, 05:45 PM) *
Κατω απο την 15αδα κατα εμενα.

Kαλά, δηλαδή, που δεν εργάζεσαι για κάποια ομάδα και είσαι απλός φίλαθλος με υποκειμενική άποψη.
Όταν λέμε κάτι, πρέπει και να ξέρουμε να το δικαιολογούμε. Ο Μπαρνιάνι ήταν τοπ-5 lock έξι μήνες πριν το ντραφτ και από τη στιγμή που οι Ράπτορς κέρδισαν το #1, ήταν κοινό μυστικό ότι θα τον επέλεγαν.
Το "κάτω από τη 15άδα" προϋποθέτει ότι κάτι παραπάνω ξέρεις από όλο τον κόσμο και σίγουρα γνωρίζεις (είχες δει και αναλύσει) τουλάχιστον 15 παίκτες καλύτερους από το Μπαρνιάνι για το μέλλον των Ράπτορς.
Igor
Ενοοω οτι θα ειταν κατω απο την 15αδα καποια αλλη χρονια. Τωρα μαλλον ειχα αδικο ο Μπαρνιανι επρεπε να ηταν μεσα στους 5 αλλα οχι νουμερο 1. Συμφωνω φιλε μου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.