Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
TakeshyKurosawa
Βελτιωμένη η ομάδα που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια. Πολύ μακριά από αυτό που μπορεί να φτάσει βέβαια. Το θετικότερο όλων η άνοδος του Σπανούλη και η επιστροφή του Γιανγκ στις καλές εμφανίσεις δείχνοντας και κάποια νέα στοιχεία από το επιθετικό του ρεπερτόριο!Αν τα 28 λεπτά ήταν 24-25 ίσως να ήταν ακόμα καλύτερος ο Σπαν. Ο Στρόμπερι πρέπει να αντικατασταθεί από παίχτη που ξέρει να σουτάρει.Δεν κάνει για μπακ απ Σπανούλη σε καμιά περίπτωση. Εγώ δεν βλέπω καν κάποια ιδιαίτερη άμυνα από αυτόν. Για να δικαιολογήσεις αυτή την αμπαλιά με την άμυνα πρέπει να είναι τρεις φορές καλύτερος του Σάδα. Λογικά θα είναι ακριβοί για τα δεδομένα της ομάδας τέτοιοι παίχτες όπως και ένα αθλητικό τεσσάρι με σουτ γι αυτό δεν γίνονται κινήσεις.
rankin
Απο το χθεσινό παιχνίδι, νομίζω πως θα πρέπει να κρατήσουμε επίσης και την ευελιξία του κόουτς και την διάθεση του να βάλει και νέα δεδομένα στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας, απο τα οποία θα πάρει περισσότερα απο τους νέους του παίχτες.

Ειναι για παράδειγμα σημαντικότατο το πόσο πολύ περάσαμε τη μπάλα στη ρακέτα και πόσους πόντους πήραμε απο εκεί. Κάτι που μέχρι πέρσι το έκανε μόνο ο Πριντεζης, πλέον το κάνει και ο Γιανγκ, και ενίοτε το έκανε και ο Χάκετ. Χθες βρήκαμε την αδυναμία στην άμυνα της Μιλάνο στη καρδιά της ρακέτας και τη χτυπήσαμε στο ψαχνό. Well done coach!

Επίσης ο Χάκετ, κάποιες φορές έπαιξε και με το ενστικτο. Μπορεί να μην του βγήκε γενικά, αλλά η εικόνα ηταν οτι έχει αρχίσει και παίρνει το ελεύθερο απο τον κόουτς, να το κάνει.

Ειναι σημαντικό οτι στον Ολυμπιακό έδειξαν χθες οτι δεν θέλουν σώνει και καλά να βάλουν τους νέους παιχτες στο καλούπι των παλιών.
Ο Σλούκας έφυγε. ο Χάκετ ηρθε. Το να ζητάμε απο τον Χακετ να παίζει σαν το Σλούκα και να κάνει αυτά που έκανε ο Σλουκας, ειναι σαν να ζητάμε και απο το Σλούκα να κάνει αυτά που έκανε ο Χακετ στη Μιλανο και τη Σιένα. Άλλος παίχτης ο ένας, άλλο ο άλλος. Ο ρεαλισμός απαιτεί απο τον Ολυμπιακό να προσαρμόσει σε κάποιο βαθμό τα πλάνα του, σε σχέση με αυτα που ο Χακετ μπορεί να κάνει.

Ομοίως και ο Γιανγκ. Έχουμε παρατηρήσει απο την αρχή οτι μπερδεύεται στο pnr, δεν βυθίζεται σωστά στη ρακέτα, δεν πιανει σωστά τη μπάλα (με αποτέλεσμα πολλές φορές να τη χάνει μέσα απο τα χέρια του). Μέχρι να δουλέψει και να βελτιώσει αυτα τα στοιχεία ομως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία στα οποία ειναι ήδη καλός, δηλαδή στη χρήση της κτηνώδης του δυναμης μέσα στη ρακέτα και στο παιχνίδι με πλάτη που μπορεί να κάνει απέναντι σε άλλα ΜΑΠ.
Ακόμα και κάποια κακά στοιχεία του, χθες τα είχε κι ολας βελτιώσει. Για παράδειγμα, χθες για πρώτη φορά, έδωσε πολύ καλά σκριν, και πάνω στη μπάλα αλλά και μακρια απο αυτήν. Εκεί φάνηκε οτι ο παίχτης αυτός έχει μεγάλο Potential. Ειναι ενα παιδί που αν δουλευτεί σωστά, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον δέσει με 5ετες συμβόλαιο και αυτός θα κυριαρχεί στις ευρωπαικές ρακέτες...

Απο τακτικής πλευράς λοιπόν, ο Ολυμπιακός χθες έδειξε κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια και προσθήκες στο πλάνο του.
Επίσης, αμυντικά, μπορεί να βάλανε κάποια τρίποντα οι της Αρμάνι, αλλα μεσα στη ρακέτα, έφτυναν αίμα για να σκοράρουν.
Ας σημειωθεί δε, οτι τους κρατήσαμε, μέσα στην έδρα τους 10 πόντους, κάτω απο τον ως τώρα μέσο όρο τους στην ευρωλίγκα, κάτι που ηταν αναγκαίο για να φτάσουμε στη χθεσινή νίκη.
Zephyr
Μεγάλο διπλό από πλευράς ψυχολογίας, έτσι χτίζεις χαρακτήρα, οπότε μπράβο σε κόουτς και παίχτες!
Είναι εμφανές ότι χτες ο Σφαιρό ανέχθηκε για αρκετή ώρα τα λάθη του Χάκετ, με σκοπό να του δώσει την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι του, και πολύ καλά έκανε.
Ρισπέκτ σε ΑιΓιώργη που μας πήρε πάνω του στα δύσκολα, σε Σπαν που έδειξε στο τέλος γιατί τον τρέμει όλη η Ευρώπη και φυσικά στον Κινγ Κονγκ που σμπαράλιασε την ρακέτα των Ιταλών (ο ορισμός του παίχτη που δεν έχει ιδέα από μπάσκετ αλλά έχει τέτοια φυσικά προσόντα που δεν είναι αντιμετωπίσιμος στην μέρα του).
Ilias7
Τι μου άρεσε από το χθεσινό αγώνα:
-Η αντίδραση μας όταν βρεθήκαμε στο -6 στο τελευταίο δεκάλεπτο
-Η άμυνα μας σε αρκετά σημεία του αγώνα
-Η αγωνιστική άνοδος του Χάκετ. Σιγά σιγά απελευθερώνεται στο παιχνίδι του
-Η εμφάνιση του Γιανγκ

Τι δε μου άρεσε:
-Η εμφάνιση του Παπαπέτρου ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού
-Τα εύκολα λάθη του Χάκετ
-Κάποιες κακές αντιμετωπίσεις στα pick and roll της Αρμάνι (λογικό όμως για την εποχή)

Πολύ σημαντική η νίκη για την ομάδα από άποψη ψυχολογίας.Ήταν αυτό που της έλλειπε αυτή τη στιγμή.

Για το Στρόμπερι δε θα πω κάτι ακόμα.Θα περιμένω να δω πως θα πάει.Δε πιστεύω ότι είναι τόσο κακός όσο δείχνει.

Ο Πρίντεζης είναι ο πιο σταθερός παίχτης της ομάδας από το Σεπτέμβρη του 2011 και μετά. Δύσκολα θα θυμηθώ κάποιο κακό του παιχνίδι ειδικά στην Ευρώπη.
Nemesakos
QUOTE (RipCity @ Oct 31 2015, 05:35 ) *
O Διαμαντόπουλος είπε χθες ότι μέσα στην ομάδα είναι πολύ εκνευρισμένοι με την έντονη κριτική που γίνεται και για την στοχοποίηση κάποιων παικτών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κι Έλληνες διεθνείς είναι πολύ στραβωμένοι για το θέμα Στρόμπερι και το πως κατακρίνεται τόσο, αλλά και για το γενικότερο κλίμα.
Ίσως αυτές οι δηλώσεις έχουν να κάνουν και μ'αυτό.


E μάλλον διαβάζουν τα σχόλια σε gazzetta και λοιπά sites... Αυτό όμως θεωρώ πως είναι μέγα λάθος καθώς είναι δεδομένο πως είτε γράφονται υπερβολές, είτε πρόκειται περί τρόλς.
Όταν φτάνει λοιπόν σε ένα σημεία μια ομάδα να ασχολείται με τέτοια θέματα, κατά την προσωπική μου γνώμη δείχνει μια τρικυμία. Δεν το λέω για τον ΟΣΦΠ αλλα και για κάθε ομάδα που δίνει βάση σε τέτοιες προσωπικές απόψεις χρηστών του διαδικτύου. Δεν λέω καλή η κριτική κάποιες φορές αλλά ο μηδενισμός είναι απίστευτος.
Αυτό που έλεγα και έλεγα ξανά και ξανά.. Πόσο καιρό θα είναι τόσο χάλια Σπανούλης? Όταν πιάσει απόδοση θα είναι άλλη ομάδα ο Ολυμπιακος.
Για τον Γιανγκ έδειξε μερικά καλά στοιχεία αλλά και μερικά άσχημα. Για την ακρίβεια, έπαιρνε την μπάλα ακριβώς κάτω από το καλάθι και με την φυσική του δύναμη το βάζε. Λαβάλ παίκτης δεν υπάρχει και τον έκανε μια χαψια... Δεν ξέρει ακόμα τα βασικά όμως δείχνει να έχει την διάθεση και την οξυδέρκεια να μάθει. Και φαίνεται να μαθαίνει. Δεν μου άρεσαν κάποια βήματα, κάποιες τραβηγμένες προσπάθειες. Πάντως είναι διαφορετικός παίκτης από Ντάντστον και Χαινς που είπαν και οι πρόεδροι. Και το potentional του μεγαλύτερο.
McRae
QUOTE(rankin @ Oct 30 2015, 22:34 ) *
Ιταλός κλαρινογαμπρός;;; biggrin.gif
Αυτός πάντως, απο το καλοκαίρι ακόμα, με την εθνική του, δείχνει πολύ βελτιωμένος. Σήμερα δε, ειναι ολόκληρη η Μιλάνο. Μια ομάδα μόνος του.



Ισως το πιο γνησιο επιθετικο ταλεντο στην Ευρωπη αυτη τη στιγμη ο Τζεντιλε.Δεν εχουν μεινει και πολλα τετοια στην ευρωλιγκα,γεμισαμε ρολιστες και παικτες εργαλεια.Μονο του μειονεκτημα το φλατ σουτ του,χωρις καμπυλη που τον καθιστα μετριο προς κακο σουτερ τριων ποντων.Κατα τ'αλλα πληρες πακετο και να μην ξεχναμε οτι σε λιγες μερες κλεινει τα 23 ενω απο κατι αλλα παλικαρια περιμενουμε μην ξεπεταχτουν και κανουν το παραπανω βημα στα 26 τους.
TakeshyKurosawa
Ο Τζεντίλε είναι άνετα NBA material και το πιο πιθανό είναι όταν φύγει από Αρμάνι να πάει εκεί. Πιστεύω ότι είναι παίχτης σαν τον Κροάτη τον Μπογκτάνοβιτς δηλαδή με πάρα πολλές ατομικές αρετές, αλλά δεν κάνει για ηγετικό ρόλο σε σοβαρή ομάδα.
akratacity
QUOTE (McRae @ Oct 31 2015, 13:12 ) *
Ισως το πιο γνησιο επιθετικο ταλεντο στην Ευρωπη αυτη τη στιγμη ο Τζεντιλε.Δεν εχουν μεινει και πολλα τετοια στην ευρωλιγκα,γεμισαμε ρολιστες και παικτες εργαλεια.Μονο του μειονεκτημα το φλατ σουτ του,χωρις καμπυλη που τον καθιστα μετριο προς κακο σουτερ τριων ποντων.Κατα τ'αλλα πληρες πακετο και να μην ξεχναμε οτι σε λιγες μερες κλεινει τα 23 ενω απο κατι αλλα παλικαρια περιμενουμε μην ξεπεταχτουν και κανουν το παραπανω βημα στα 26 τους.

αν για τον ολυμπιακο ο σπανουλης ειναι μια φορα ευχη και καταρα για την μιλανο ο τζεντιλε ειναι δεκα φορες

χθες στο 3ο δεκαλεπτο νομιζω πηρε 4-5 συνεχομενες αστοχες επιθεσεις (κυριως στο ποστ) σε μια χρονικη περιοδο οπου ο ολυμπιακος ειχε κολλησει στην επιθεση και θα μπορουσε να παρει καλο προβαδισμα η αρμανι

ο σπανουλης χθες εβαλε τους 11 απο τους 14 ποντους του χωρις να παιξει το αγαπημενο του πικ εν ρολ (ενα τριποντο στο τρανζισιον, ενα 3ποντο στη ζωνη και αλλο ενα μετα απο ατομικη ενεργεια του λοτζεσκι+ το κρισιμο καλαθι στο τελος που ηταν φαση 1vs1)

νομιζω την περιοδο αυτη που δεν ειναι σε τοσο καλη κατασταση και μεχρι να βελτιωθει και ο γιανγκ στο πικ εν ρολ θα πρεπει να παιζει αρκετα μακρια απο τη μπαλα (θα βρει πιο πολλα ελευθερα σουτ και θα γλιτωνει και τις βοηθειες απο τους ψηλους που τον οδηγουν σε πολλα λαθη)

η υπαρξη του χακετ και του λοτζεσκι θα τον βοηθησουν γτ μπορουν να παιξουν καλα με τη μπαλα στα χερια
McRae
Και ποιος να τις επαιρνε τις επιθεσεις της Μιλανο αν οχι ο Τζεντιλε,ο Στανκο Μπαρατς η ο Ματσβαν;Περα απο αυτον το ροστερ της Μιλανο ειναι επιπεδου μετριας ομαδας eurocup.Φυσικα και ενας τοσο προικισμενος σκορερ θα παρει και τραβηγμενες προσπαθειες αλλα αυτο που γραφεται οτι δεν δινει πασα απο το αριστερο στο δεξι εγω δεν το διακρινω,μια χαρα πασες εβγαλε χτες οταν του εκαναν δυναμικα χετζ αουτ.Τεσπα,ηθελα να γραψω για τον Τζεντιλε γιατι εχει περασει η αποψη και απο τα ελληνικα μεσα οτι ειναι ενας..τσαρλατανος,τελικα την εμμονη να υποτιμαμε τους προικισμενους σκορερ και να θεοποιοουμε τους αμυντικοους-σβαρτσενεγκερ των 0.5 ποντων δυσκολα θα την ξεπερασουμε.
Jexa
Τον Τζεντίλε επειδή τον βλέπουμε τόσο καιρό να πρωταγωνιστεί ξεχνάμε ότι δεν έχει κλείσει ακόμα τα 23 του χρόνια !

Όλο το μέλλον μπροστά του για να γίνει σπουδαίος είτε κάτσει Ευρώπη είτε πάει NBA
akratacity
QUOTE (McRae @ Oct 31 2015, 13:49 ) *
Και ποιος να τις επαιρνε τις επιθεσεις της Μιλανο αν οχι ο Τζεντιλε,ο Στανκο Μπαρατς η ο Ματσβαν;Περα απο αυτον το ροστερ της Μιλανο ειναι επιπεδου μετριας ομαδας eurocup.Φυσικα και ενας τοσο προικισμενος σκορερ θα παρει και τραβηγμενες προσπαθειες αλλα αυτο που γραφεται οτι δεν δινει πασα απο το αριστερο στο δεξι εγω δεν το διακρινω,μια χαρα πασες εβγαλε χτες οταν του εκαναν δυναμικα χετζ αουτ.Τεσπα,ηθελα να γραψω για τον Τζεντιλε γιατι εχει περασει η αποψη και απο τα ελληνικα μεσα οτι ειναι ενας..τσαρλατανος,τελικα την εμμονη να υποτιμαμε τους προικισμενους σκορερ και να θεοποιοουμε τους αμυντικοους-σβαρτσενεγκερ των 0.5 ποντων δυσκολα θα την ξεπερασουμε.

περυσι δηλαδη που ειχε 3-4 καλους παιχτες διπλα του (χακετ-μπρουκς-κλειζα) την εδινε περισσοτερο???

εγω δεν ειπα να μην παρει τις επιθεσεις που πρεπει αλλα 4-5 συνεχομενες τραβηγμενες προσπαθειες και ολες αστοχες μαλιστα ειναι καπως υπερβολη δεν συμφωνεις???

αν οι παιχτες της μιλανο ειναι επιπεδου eurocup τοτε η euroleague εχει 8-9 ομαδες το πολυ που αξιζουν να παιζουν σε αυτην

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.