Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σενάρια - Trades 2016/17
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
D-Wade
QUOTE(pan24 @ Feb 8 2017, 21:43 ) *
Ο Okafor στην αμυνα ειναι τροχονομος.Στο μελλον πιθανως θα γινει ψηλος με 12+ ριμπαουντ και 25+ ποντους
Ομως για να κερδιζει ομαδα με αυτον πρεπει συνολικα να ειναι πολυ καλη αμυντικα
Και επειδη θελει συνεχεια την μπαλα πολυ δυσκολα να δουλεψει εχοντας διπλα του ενα 4αρι οπως ο davis που και αυτος θελει πολυ μπαλα

Διαφωνώ για 2 λόγους. 1) δεν είναι καλός ριμπάουντερ. Από το link που έβαλε ο YorM3 παραπάνω έχει πολύ μικρό Reb%
2) Αυτά τα νούμερα βγαίνουν αν ο άλλος παίζει 35 λεπτά. Κάνει τόσο κακό στις ομάδες του που δε νομίζω να βρεθεί κάποια να του δώσει 35 λεπτά. Εκτός αν μιλάμε για eurocup tongue.gif

Δεν ξέρω μακροχρόνια εγώ δεν τον βλέπω για βασικό. Για scorer της 2nd unit τον βλέπω
Reggie Miller 31
17.5 πόντους ΜΟ είχε πέρσι πάντως... Και ναι αμυντικά δεν είναι κανά τέρας. Πάντως σε ομάδες με center τύπου Noah, Chandler κλπ μια χαρά θα είναι.
RipCity
Θα δουλεψει, θα βελτιωσει την αμυνα του. Παιδια ειναι απολαυση να βλεπεις το footwork του επιθετθκα, απολαυση.
SteveNashidis
Σε μια ομάδα που κανείς δεν έπαιζε άμυνα γιατί να ρισκάρει το σώμα του και να παίξει και αυτός;
Αν πάει σε σοβαρή ομάδα , με σοβαρό προπονητή ( κλισέ ) θα φανεί περισσότερο το ταλέντο του.
jimmy007
QUOTE (D-Wade @ Feb 8 2017, 20:00 ) *
Γιατί ο AD δε θέλει να παίξει center σε μόνιμη βάση. Άλλο να παίζει center για 15 λεπτά τον αγώνα(και να κλείνουν τους αγώνες με αυτό το σχήμα) και άλλο να ''χτυπιέται'' 35 λεπτά με τα αντίπαλα 5ρια

To θέμα είναι πως το σχήμα με αυτόν center (από τότε που το άρχισαν) δουλεύει αισθητά καλύτερα.

Και δεν υπάρχουν πλέον οι αντίπαλοι δεινόσαυροι centers, για να έχει σωματικό mismatch.

QUOTE (D-Wade @ Feb 8 2017, 21:54 ) *
Διαφωνώ για 2 λόγους. 1) δεν είναι καλός ριμπάουντερ. Από το link που έβαλε ο YorM3 παραπάνω έχει πολύ μικρό Reb%
2) Αυτά τα νούμερα βγαίνουν αν ο άλλος παίζει 35 λεπτά. Κάνει τόσο κακό στις ομάδες του που δε νομίζω να βρεθεί κάποια να του δώσει 35 λεπτά. Εκτός αν μιλάμε για eurocup tongue.gif

Δεν ξέρω μακροχρόνια εγώ δεν τον βλέπω για βασικό. Για scorer της 2nd unit τον βλέπω

Συμφωνώ 100% σε αυτά.
SteveNashidis
Που πάει τελικά ο Όκαφορ;
jvalin
Woj bomb ugly8.gif
QUOTE ( Adrian Wojnarowski)
Denver is trading center Jusuf Nurkic to Portland, league sources tell the @TheVertical.
Sources on @TheVertical: Portland sends Denver center Mason Plumlee and '18 2nd-round pick for Jusuf Nurkic and '17 first-rounder (via Griz)

Επιτέλους μπαίνουμε σιγά σιγά στην trade season! Μετά τα playoffs είναι η αγαπημένη μου περίοδος μέσα στη σεζόν!
Δώστε trades στο λαό! smiley.gif
SG3ptshooter
QUOTE(jvalin @ Feb 12 2017, 20:32 ) *

Toυς είπε κάποιος πως είναι ανταγωνιστές για την όγδοη θέση; 69.gif

Αν κερδίσει κάποιος κάτι απ' αυτό, μακροπρόθεσμα, θα είναι το Portland.
kotzito
The Portland Trail Blazers have traded Mason Plumlee and a 2018 second-round -pick to the Denver Nuggets for Josuf Nurkic and a 2017 first-round-pick (from Memphis).

Via. The Vertical

Αγωνιστικά για το Denver είναι σίγουρα αναβάθμιση, αν και θέλω να δω πως θα χωρέσουν τον Plumlee μαζί με Jokic που κάνει σιγά-σιγά το ξεπέταγμα του. Ίσως είναι και μια κίνηση για να καθιερωθεί πιο μόνιμα στο PF ο Jokic, και να βγάλουν πιο έντονα στην αγορά τον Faried.

Για τους Blazers δεν είμαι σίγουρος αν ο Nurkic είναι ο αμυντικός ογκόλιθος που χρειάζονται. Όμως με το pick του Denver, που είναι αρκετά πιθανό να είναι και lottery pick, θα μπορούσαν να πάρουν και το καλοκαίρι κάτι. O Plumlee έτσι κι αλλιώς είναι RFA αν δεν κάνω λάθος.

Προσωπικά πιστεύω short-term ίσως είναι οι Nuggets κερδισμένοι, αλλά long-term μπορεί να γείρει προς Blazers.

edit : με προλάβατε tongue.gif
RipCity
Το πικ είναι από Μέμφις, οπότε δε θα ναι λότερι, αλλά είναι σημαντικό πως θα χουμε 3 1st round picks στο επόμενο ντραφτ.

Δε νομίζω να υπάρχει ούτε καν ως σκέψη το να ξαναπαίξει PF o Jokic. Ήταν ένα έγκλημα!
nikolas12
Προσωρινά τη βλέπω σαν μία win-win ανταλλαγή, μακροπρόθεσμα θα δούμε που θα γείρει η πλάστιγγα. Jokic-Nurkic πολύ απλά δε μπορούσαν να είναι στην ίδια πεντάδα (δοκιμάστηκε στην αρχή της χρονιάς και δεν έπιασε), αλλά και με τον έναν στον πάγκο υπήρχε θέμα του ποιος είναι πρώτο βιολί στο 5. Οι Nuggets κερδίζουν, αφού δίνουν ξεκάθαρο πρωταγωνιστικό ρόλο στον Jokic και έχουν σαν ένα πολύ καλό back up τον Plumlee, ενώ οι Blazers μπορεί με Nurkic να έχουν θέματα στην άμυνα, στην επίθεση όμως πιστεύω μπορεί να βοηθήσει παραπάνω από τον Plumlee. Εν καιρώ θα δούμε το αποτέλεσμα της κίνησης.
Reggie Miller 31
Μόνο εγώ το βλέπω λιγο κλεψιά των Nuggets? Εξηγούμαι... Έδωσαν ένα μέτριο αμυντικογενή ψηλό και πήραν έναν πιο επιθετικογενή, με καλύτερα νούμερα, συν κάποια picks και μάλιστα 1ου γύρου.

Αν ήταν μονο μεταξύ Nurkic-Plumee θα έλεγα οκ, αλλά νομίζω ειναι too much να δώσεις και picks για τον Nurkic.

Πάντως και οι Nuggets, πραγματικά τόσους ψηλούς τι θα τους κάνουν; Αμαρτία να φύγει ο Faried. Μετά είναι ή Plumee ή Jokic (δεν νομίζω να μπορεί να παίξει 4)... Μια χαρά ήταν με τον Nurkic πίσω απο τον Jokic. Ένα καλό τριάρι θέλουν αντί για τον soft Gallinary. Ίσως κάποιον super star (Melo γύρνα πίσω tongue.gif )
RipCity
QUOTE (Reggie Miller 31 @ Feb 12 2017, 21:03 ) *
Μόνο εγώ το βλέπω λιγο κλεψιά των Nuggets? Εξηγούμαι... Έδωσαν ένα μέτριο αμυντικογενή ψηλό και πήραν έναν πιο επιθετικογενή, με καλύτερα νούμερα, συν κάποια picks και μάλιστα 1ου γύρου.

Αν ήταν μονο μεταξύ Nurkic-Plumee θα έλεγα οκ, αλλά νομίζω ειναι too much να δώσεις και picks για τον Nurkic.

Πάντως και οι Nuggets, πραγματικά τόσους ψηλούς τι θα τους κάνουν; Αμαρτία να φύγει ο Faried. Μετά είναι ή Plumee ή Jokic (δεν νομίζω να μπορεί να παίξει 4)... Μια χαρά ήταν με τον Nurkic πίσω απο τον Jokic. Ένα καλό τριάρι θέλουν αντί για τον soft Gallinary. Ίσως κάποιον super star (Melo γύρνα πίσω tongue.gif )

Κάπου χάθηκα. Μάλλον δε διάβασες σωστά το trade. Ένα πικ δόθηκε από κάθε πλευρά.
Reggie Miller 31
QUOTE (RipCity @ Feb 12 2017, 22:28 ) *
Κάπου χάθηκα. Μάλλον δε διάβασες σωστά το trade. Ένα πικ δόθηκε από κάθε πλευρά.

Ωπ... νόμιζα ότι εδωσε το Portland τον Plumee + 2 picks 1ου γύρου tongue.gif Λάθος κατάλαβα τελικά.
Manimal
Περισσότερο με τον μελλοντικό σχεδιασμό έχει να κάνει από πλευράς Portland παρά με αγωνιστικά κριτήρια. Καλό trade για Portland τουλάχιστον. To Denver έχει την δυνατότητα να δώσει 12-15 ston Plumlee του χρόνου, που σαν backup είναι μια χαρά. Ο Faried είναι στο 4 και συνδυάζεται πολύ καλα με Jokic , προσφέροντας σημαντικές βοήθειες στην άμυνα αλλά δίνοντας και αθλητικότητα, λογικά θα μείνει. Αν καταφέρουν και κρατήσουν και τον Chandler, γιατί διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα για τον χρόνο που παίζει τότε στα SF με Γκαλιναρι και Τσάντλερ πάλι είναι super.
jvalin
QUOTE (RipCity @ Feb 12 2017, 20:54 ) *
Δε νομίζω να υπάρχει ούτε καν ως σκέψη το να ξαναπαίξει PF o Jokic. Ήταν ένα έγκλημα!

Απ ότι γράφεται, όσο παίζουν μαζί θα πηγαίνει ο Πλάμλι στο 4. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό για το Ντένβερ. Υποτίθεται το πρόβλημα ήταν ότι δε χώραγαν μαζί οι Γιόκιτς - Νούρκιτς. Δλδ τώρα οι Γιόκιτς - Πλάμλι χωράνε? Έπειτα, θα τον πληρώσουν το καλοκαίρι για να τρώει πάγκο? Και θα δώσουν κι ένα first από πάνω? Τουλάχιστον τον Νούρκιτς θα τον είχαν με το rookie scale. Τεσπα, ξέρω γω...ο χρόνος θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση, περιμένω με ανυπομονησία να δω high-lows Γιόκιτς-Πλάμλι. Και οι 2 συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους ψηλούς στη λίγκα σε ast% και ast/to ratio.

Όσον αφορά το Πόρτλαντ, νομίζω το νούμερο 1 κίνητρο ήταν να γλιτώσουν χρήματα από το φόρο πολυτελείας του 2018. Πέρυσι τους πλήρωσαν όλους και ξαφνικά βρέθηκαν με το 2ο μεγαλύτερο payroll στη λίγκα για να βλέπουν την ομάδα να στοχεύει στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το 8ο seed. Αγωνιστικά, πιθανότατα χάνουν λίγο σε δυναμική αλλά δεδομένων των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί, η χρονιά φαντάζει ούτως ή άλλως ψιλοχαμένη. Τσίμπησαν 1 first και 1 descent prospect και ξεμπέρδεψαν με το επόμενο συμβόλαιο του Πλάμλι. Μια χαρά deal μου μοιάζει.
jimmy007
QUOTE (jvalin @ Feb 12 2017, 20:32 ) *
Woj bomb ugly8.gif

Επιτέλους μπαίνουμε σιγά σιγά στην trade season! Μετά τα playoffs είναι η αγαπημένη μου περίοδος μέσα στη σεζόν!
Δώστε trades στο λαό! smiley.gif

Τσέκαρε αυτό αν θες πολλά (υποθετικά) trades. evilmonkey.gif
http://11avenue.gr/nba/nba-mock-trade-deadline-podcast
jvalin
QUOTE (jimmy007 @ Feb 13 2017, 00:08 ) *
Τσέκαρε αυτό αν θες πολλά (υποθετικά) trades. evilmonkey.gif
http://11avenue.gr/nba/nba-mock-trade-deadline-podcast

Ρε μαν, έχετε γράψει τόσα trades, ένα για τη Βοστώνη δεν έχετε βάλει. tongue.gif tongue.gif

Millsap θέλω κι εσείς τον στέλνετε στο Τορόντο. tongue.gif

2) Raptors receive: Paul Milsap
Hawks receive: Jakob Poetl, Terrence Ross, Jared Sullinger, Delon Wright, Clippers 2017 1st rounder, Raptors 2018 1st rounder (top-10 protected) , Raptors 2018 and 2019 2nd rounders

Θα δώσουν 1 prospect και 2 firsts (+2 seconds συνολικά 4 πικς) για τον Millsap στα 32 του, όταν το καλοκαίρι μπορούν να τον προσεγγίσουν ως unrestricted fa? Μου μοιάζει τεράστιο overpay.

Με το expiring του Amir, τον Olynyk και κάνα μούφα first γίνεται δουλειά? biggrin.gif biggrin.gif Νταξ, στην ανάγκη τσοντάρουμε και κάνα second. Έχουμε πχ το φετινό second της Μινεσότα που λογικά θα ναι στο 30κάτι.

QUOTE (jvalin @ Feb 12 2017, 23:52 ) *
Τσίμπησαν 1 first και 1 descent prospect

*decent peace.gif
jimmy007
QUOTE (jvalin @ Feb 13 2017, 00:54 ) *
Ρε μαν, έχετε γράψει τόσα trades, ένα για τη Βοστώνη δεν έχετε βάλει. tongue.gif tongue.gif

Millsap θέλω κι εσείς τον στέλνετε στο Τορόντο. tongue.gif

Θα δώσουν 1 prospect και 2 firsts (+2 seconds συνολικά 4 πικς) για τον Millsap στα 32 του, όταν το καλοκαίρι μπορούν να τον προσεγγίσουν ως unrestricted fa? Μου μοιάζει τεράστιο overpay.

Με το expiring του Amir, τον Olynyk και κάνα μούφα first γίνεται δουλειά? biggrin.gif biggrin.gif Νταξ, στην ανάγκη τσοντάρουμε και κάνα second. Έχουμε πχ το φετινό second της Μινεσότα που λογικά θα ναι στο 30κάτι.

*decent peace.gif

Aν ακούσεις το pod, θα δεις ότι προσπάθησε για Paul George,Butler και Melo αλλά δεν τα κατάφερε η Βοστώνη.

Επειδή εγώ είχα τους Raptors, αναγκάστηκα να φτάσω εκεί λόγω της τρομερά ανταγωνιστικής πρότασης των Nuggets.

Οι Raptors δεν μπορούν να τον αποκτήσουν στην free agency, γιατί δεν έχουν cap space.
Με το trade, παίρνουν τα bird rights και μπορούν.

Και για τους Raptors ισχύει το "ή τώρα ή ποτέ".

Lowry και DeRozan δεν πρόκειται να ξανακάνουν σεζόν σαν την φετινή ξανά.

Γενικά, η λογική των Celtics (αν και δεν τους είχα εγώ) είναι πως θα κάνουν trade για κάποιον που τους βοηθά φέτος αλλά δεν τους δεσμεύει cap space για του χρόνου, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Με την άνοδο των minimum μισθών και το μεγάλο cap hold του top 3 pick που θα έχουν, θα πιεστούν για να φτάσουν σε max space.

Και ο Olynyk είναι ο πρώτος που θα θυσιαστεί(το qualifying offer του), αν και δεν αρκεί μόνο αυτός.
jimmy007
O Οkafor δεν ταξίδεψε με τους Sixers, κάτι που μάλλον δείχνει πως έρχεται trade.
jvalin
QUOTE (jimmy007 @ Feb 13 2017, 01:17 ) *
Aν ακούσεις το pod, θα δεις ότι προσπάθησε για Paul George,Butler και Melo αλλά δεν τα κατάφερε η Βοστώνη.

Επειδή εγώ είχα τους Raptors, αναγκάστηκα να φτάσω εκεί λόγω της τρομερά ανταγωνιστικής πρότασης των Nuggets.

Οι Raptors δεν μπορούν να τον αποκτήσουν στην free agency, γιατί δεν έχουν cap space.
Με το trade, παίρνουν τα bird rights και μπορούν.

Και για τους Raptors ισχύει το "ή τώρα ή ποτέ".

Lowry και DeRozan δεν πρόκειται να ξανακάνουν σεζόν σαν την φετινή ξανά.

Γενικά, η λογική των Celtics (αν και δεν τους είχα εγώ) είναι πως θα κάνουν trade για κάποιον που τους βοηθά φέτος αλλά δεν τους δεσμεύει cap space για του χρόνου, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Με την άνοδο των minimum μισθών και το μεγάλο cap hold του top 3 pick που θα έχουν, θα πιεστούν για να φτάσουν σε max space.

Και ο Olynyk είναι ο πρώτος που θα θυσιαστεί(το qualifying offer του), αν και δεν αρκεί μόνο αυτός.

Ο στόχος για τους Celtics είναι να φέρουν κάποιον σταρ. Πρακτικά μιλώντας, είτε έρθει με trade είτε μέσω της free agency το ίδιο κάνει. Αν μπορούν πχ να πάρουν τον Μίλσαπ σε λογική τιμή (ή ξέρω γω κάποιον εκ των Butler / George / Love σε 3-way με ΝΥ) δεν μπορώ να φανταστώ τον Ainge να λέει όχι γιατί προτιμά το flexibility για να κυνηγήσει τον Hayward.

Για το cap space των Raps έχεις δίκιο. Δεν πιστεύω ότι με Μίλσαπ χτυπάνε στα ίσια τους Καβς (ώστε να πεις ότι χαλάλι το overpay), αλλά εν πάση περιπτώσει για τους Raps μιλάμε, δε χρειάζεται να πάρουν το πρωτάθλημα για να θεωρηθεί πετυχημένη η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών. Αν φτάσουν ξανά τελικούς Ανατολής και πάνε τη σειρά στα 6-7 παιχνίδια, φαντάζομαι η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα είναι πέρα για πέρα ευχαριστημένη. Θα συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο το fan base, θα εκτιναχθούν τα έσοδα από διαφημίσεις και τηλεοπτικά, θα πουλήσουν και καμιά φανέλα Μίλσαπ ή κάνα t-shirt we the north και όλα καλά. biggrin.gif

Αν στους Raps διατίθενται να δώσουν 4 πικς + Poetl + Delon Wright για Millsap, χάρισμά τους. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ατλάντα τον δίνει και με λιγότερα.
jimmy007
QUOTE (jvalin @ Feb 13 2017, 02:21 ) *
Ο στόχος για τους Celtics είναι να φέρουν κάποιον σταρ. Πρακτικά μιλώντας, είτε έρθει με trade είτε μέσω της free agency το ίδιο κάνει. Αν μπορούν πχ να πάρουν τον Μίλσαπ σε λογική τιμή (ή ξέρω γω κάποιον εκ των Butler / George / Love σε 3-way με ΝΥ) δεν μπορώ να φανταστώ τον Ainge να λέει όχι γιατί προτιμά το flexibility για να κυνηγήσει τον Hayward.

Για το cap space των Raps έχεις δίκιο. Δεν πιστεύω ότι με Μίλσαπ χτυπάνε στα ίσια τους Καβς (ώστε να πεις ότι χαλάλι το overpay), αλλά εν πάση περιπτώσει για τους Raps μιλάμε, δε χρειάζεται να πάρουν το πρωτάθλημα για να θεωρηθεί πετυχημένη η συγκεκριμένη φουρνιά παικτών. Αν φτάσουν ξανά τελικούς Ανατολής και πάνε τη σειρά στα 6-7 παιχνίδια, φαντάζομαι η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα είναι πέρα για πέρα ευχαριστημένη. Θα συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο το fan base, θα εκτιναχθούν τα έσοδα από διαφημίσεις και τηλεοπτικά, θα πουλήσουν και καμιά φανέλα Μίλσαπ ή κάνα t-shirt we the north και όλα καλά. biggrin.gif

Αν στους Raps διατίθενται να δώσουν 4 πικς + Poetl + Delon Wright για Millsap, χάρισμά τους. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ατλάντα τον δίνει και με λιγότερα.

Tον Milsap μπορούν να τον πάρουν και στην free agency οι Celtics.

Επίσης, νομίζω πως θέλουν κάτι καλύτερο σε βάθος 2-3 χρόνων.

O Μilsap θα αρχίσει να πέφτει σύντομα, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

George και Butler είναι ιδανικές επιλογές με βάση το υπόλοιπο ρόστερ.

Ο Love δεν νομίζω πως τους ανεβάζει στο επίπεδο των Cavs.

Η άμυνα με Thomas,Love δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλή.

Θέλουν ένα παίκτη στο μέγεθος combo forward, που είναι καλός αμυντικός και shot creator/maker.

Δεν υπάρχουν και πάρα πολύ τέτοιοι.

Συμφωνώ με αυτά που λες για τους Raptors. Ναι και με Milsap πάλι το πολύ 30% πιθανότητα να κερδίσουν τους Cavs θα έχουν.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση, είσαι ένα σοβαρό τραυματισμό των Cavs μακριά από τους τελικούς.

Και εγώ πιστεύω πως η τιμή είναι μεγάλη, αλλά είναι πάντα θέμα αγοράς και ζήτησης. Ανέβασαν οι Nuggets την τιμή.

Και στην πραγματικότητα ισχύει αυτό. Όσο περισσότερες ομάδες θέλουν ένα παίκτη, τόσο μεγαλύτερη τιμή έχει.

Τα picks δεν είναι τόσο καλά πάντως.

2 picks γύρω στο 25 και άλλα 2 στο 50+ είναι.

Ειδικά τα 2 δεύτερα έχουν σχεδόν μηδενικό value.
jvalin
QUOTE (jimmy007 @ Feb 13 2017, 03:04 ) *
Tον Milsap μπορούν να τον πάρουν και στην free agency οι Celtics.

Εξ ου και η προϋπόθεση να είναι διαθέσιμος σε λογική τιμή. Έχοντας τα Bird rights μπορείς να προσφέρεις καλύτερο συμβόλαιο, άρα ξεκινάς τις διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος. Κατ αντιστοιχία, σε περίπτωση που πάει πχ στο Τορόντο, μου φαίνεται απίθανο να τον αφήσουν να κάνει walk το καλοκαίρι, ακόμα κι αν απαιτήσει πολυετές max εγγυημένο.

Επίσης, νομίζω πως θέλουν κάτι καλύτερο σε βάθος 2-3 χρόνων.
O Μilsap θα αρχίσει να πέφτει σύντομα, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Προσωπικά θα τον ήθελα μόνο αν μπορούμε να τον υπογράψουμε το καλοκαίρι με 2ετές (ιδεατά) ή 3ετές max. Στα 3 χρόνια θα χει σίγουρα πέσει αρκετά, απλά θα γίνεται expiring μαζί με τον Horford και βολεύει από άποψη flexibility. Αν είναι να του δώσουμε 4ετές/5ετές συμφωνώ πως δεν αξίζει τον κόπο.

George και Butler είναι ιδανικές επιλογές με βάση το υπόλοιπο ρόστερ.
Ο Love δεν νομίζω πως τους ανεβάζει στο επίπεδο των Cavs.

Καλά χαίρω πολύ, κανείς δε μας ανεβάζει στο επίπεδο των Cavs. Υπό αυτό το πρίσμα, θα προτιμούσα να μην κάνουμε trade τα πικς των Νετς για Butler/George/Boogie κλπ, ακόμα κι αν έρθει ο Millshap. Όλοι τους μας μετατρέπουν αυτομάτως σε ξεκάθαρο #2 στην Ανατολή για τα προσεχή 1-2 χρόνια μίνιμουμ, με τη διαφορά ότι ο Millsap μπορεί να αποκτηθεί σχετικά φτηνά ή ακόμα και τσάμπα αν έρθει μέσω free ageny. Στο μεσοδιάστημα ντραφτάρουμε τα πικς και εξελίσσουμε τους παίκτες. Με λίγη τύχη, όταν οι Cavs θα αρχίσουν να μοιάζουν θνητοί, εμείς θα έχουμε χώρο στο cap για max free agent και ταυτόχρονα μία σούπερ νεανική ομάδα, μπαρουτοκαπνισμένη σε τοπ επίπεδο πρωταθλητισμού.

Η άμυνα με Thomas,Love δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλή.

Η άμυνα με Thomas είναι ήδη σάπια. Ο Thomas έχει απίστευτα προσωπικά νούμερα αλλά τα advanced stats του είναι για πέταμα. Πχ ρίξε μια ματιά εδώ. Το άρθρο είναι τεράστιο, απλά τσέκαρε λίγο τα διαγράμματα. Επιγραμματικά, με τον Thomas στο παρκέ η άμυνα πελαγοδρομεί και η επίθεση παραδόξως μοιάζει επί της ουσίας ανεπηρέαστη.

Ως προς τους ψηλούς, το καλύτερο net rating σε άμυνα/επίθεση το έχουμε με Olynyk στο 4 και Horford στο 5. Με Love αντί του Ολύνυκ, φαντάζομαι τα νούμερα θα βελτιωθούν αισθητά.

(Το βίντεο είναι από τις 8 Γενάρη. Συγχώρα με αλλά τέτοια ώρα βαριέμαι να ψάχνω επικαιροποιημένες μετρήσεις. peace.gif )

Μια και το φερε η κουβέντα, δεν τον μπορώ καθόλου τον Thomas. Στη Βοστώνη τον λατρεύουν, προσωπικά θεωρώ ότι στη σούμα είναι επιζήμιος και πρέπει να φύγει. Ότι βάζει μπροστά το τρώει στην άμυνα στο πολλαπλάσιο. Δεν είναι ότι λουφάρει γιατί κρατάει δυνάμεις για την επίθεση, απλά δεν μπορεί. Του χρόνου μπαίνει σε contract year και θα θέλει max συμβόλαιο (7-year veteran, 30% του cap => ο πρώτος χρόνος πάνω από 30 μύρια). Μακάρι να τον σουτάρουμε το καλοκαίρι, αν και δυστυχώς δεν το βλέπω.

Και εγώ πιστεύω πως η τιμή είναι μεγάλη, αλλά είναι πάντα θέμα αγοράς και ζήτησης. Ανέβασαν οι Nuggets την τιμή.

Οι Nuggets πιθανότατα βγήκαν εκτός κούρσας. Έδωσαν το πικ του Μέμφις για Πλάμλι.
jimmy007
QUOTE (jvalin @ Feb 13 2017, 06:19 ) *
Προσωπικά θα τον ήθελα μόνο αν μπορούμε να τον υπογράψουμε το καλοκαίρι με 2ετές (ιδεατά) ή 3ετές max. Στα 3 χρόνια θα χει σίγουρα πέσει αρκετά, απλά θα γίνεται expiring μαζί με τον Horford και βολεύει από άποψη flexibility. Αν είναι να του δώσουμε 4ετές/5ετές συμφωνώ πως δεν αξίζει τον κόπο.

Ναι συμφωνώ. Το 5ετές max (με μέγιστες αυξήσεις κτλ) του θα είναι περίπου 210 εκατομμύρια.

Καλά χαίρω πολύ, κανείς δε μας ανεβάζει στο επίπεδο των Cavs. Υπό αυτό το πρίσμα, θα προτιμούσα να μην κάνουμε trade τα πικς των Νετς για Butler/George/Boogie κλπ, ακόμα κι αν έρθει ο Millshap. Όλοι τους μας μετατρέπουν αυτομάτως σε ξεκάθαρο #2 στην Ανατολή για τα προσεχή 1-2 χρόνια μίνιμουμ, με τη διαφορά ότι ο Millsap μπορεί να αποκτηθεί σχετικά φτηνά ή ακόμα και τσάμπα αν έρθει μέσω free ageny. Στο μεσοδιάστημα ντραφτάρουμε τα πικς και εξελίσσουμε τους παίκτες. Με λίγη τύχη, όταν οι Cavs θα αρχίσουν να μοιάζουν θνητοί, εμείς θα έχουμε χώρο στο cap για max free agent και ταυτόχρονα μία σούπερ νεανική ομάδα, μπαρουτοκαπνισμένη σε τοπ επίπεδο πρωταθλητισμού.

Είναι μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση αυτή.

Το μοναδικό που διαφωνώ είναι ο χώρος για max free agent.

Το 2018 πρέπει να πληρωθούν Thomas,Bradley,Smart που τώρα όλοι παίρνουν ψίχουλα.

Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία των Celtics να προσθέσουν max παίκτη μέσω free agency είναι το φετινό καλοκαίρι.

Εκτός αν διαλύσουν τον τωρινό κορμό και χτίσουν γύρω από τα top 3 picks που θα έχουν.

Επειδή δεν έχουν ντραφτάρει τόσο καλά (αν και μου άρεσε η επιλογή του Jaylen στο περασμένο draft), νομίζω καλύτερα θα ήταν να προσπαθήσουν να αποκτήσουν κάποιο superstar με trade, δίνοντας κάποια picks.

Η άμυνα με Thomas είναι ήδη σάπια. Ο Thomas έχει απίστευτα προσωπικά νούμερα αλλά τα advanced stats του είναι για πέταμα. Πχ ρίξε μια ματιά εδώ. Το άρθρο είναι τεράστιο, απλά τσέκαρε λίγο τα διαγράμματα. Επιγραμματικά, με τον Thomas στο παρκέ η άμυνα πελαγοδρομεί και η επίθεση παραδόξως μοιάζει επί της ουσίας ανεπηρέαστη.

Ναι το έχω ψάξει και εγώ σαν θέμα αυτό γιατί το eye test μου έδινε την ίδια εντύπωση.

Πριν από 10 μέρες, θυμάμαι είχα δει πως οι αντίπαλοι σουτάρουν 6% καλύτερα στα τρίποντα όταν ο Thomas είναι εντός σε σχέση με το όταν είναι εκτός.

Και πολλοί (και άτομα που εκτιμώ την γνώμη τους) λένε πως συνήθως δεν μπορείς να επηρεάσεις το πως σουτάρει ο αντίπαλος, απλά την συχνότητα.

Εγώ συμφωνώ με αυτό σαν γενική ιδέα (αποδεικνύεται στατιστικά), αλλά ο Thomas είναι ειδική περίπτωση:

1. Δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικό contest σε σουτ αντιπάλου λόγω ύψους
2. Αναγκάζονται να κάνουν double-team όταν ψηλότερος παίκτης πάει να ποστάρει τον Τhomas (συνήθως μετά από switch), κάτι που προφανώς δημιουργεί καλύτερα σουτ.

Ως προς τους ψηλούς, το καλύτερο net rating σε άμυνα/επίθεση το έχουμε με Olynyk στο 4 και Horford στο 5. Με Love αντί του Ολύνυκ, φαντάζομαι τα νούμερα θα βελτιωθούν αισθητά.

Δεν διαφωνώ πως θα βελτιωθούν, απλά στα playoffs όλες οι σοβαρές αντίπαλες ομάδες θα επιτίθονται στο δίδυμο Love/Thomas στο pick and roll.

Μια και το φερε η κουβέντα, δεν τον μπορώ καθόλου τον Thomas. Στη Βοστώνη τον λατρεύουν, προσωπικά θεωρώ ότι στη σούμα είναι επιζήμιος και πρέπει να φύγει. Ότι βάζει μπροστά το τρώει στην άμυνα στο πολλαπλάσιο. Δεν είναι ότι λουφάρει γιατί κρατάει δυνάμεις για την επίθεση, απλά δεν μπορεί. Του χρόνου μπαίνει σε contract year και θα θέλει max συμβόλαιο (7-year veteran, 30% του cap => ο πρώτος χρόνος πάνω από 30 μύρια). Μακάρι να τον σουτάρουμε το καλοκαίρι, αν και δυστυχώς δεν το βλέπω.

Νομίζω στην περίπτωση του Thomas βλέπουμε τον "θόρυβο" που μπορεί να υπάρχει στα on-off stats.

Είναι εμφανές πως είναι ο μοναδικός αξιόπιστος shot creator των Celtics απέναντι σε βασικούς αντιπάλους.

Όταν είναι εκτός παιχνιδιού, συνήθως παίζουν αντίπαλοι αναπληρωματικοί, κάτι που κάνει το off rating να δείχνει καλύτερο από ότι πραγματικά είναι η επίθεση χωρίς αυτόν.

Για την άμυνα τα είπαμε (και συμφωνούμε), αλλά για εμένα περισσότερη σημασία έχει η επίθεση, ειδικά όταν μιλάμε για point guard.

Συνεπώς, τον θεωρώ net positive, αλλά όχι στον βαθμό που υποστηρίζει η πλειοψηφία.

Οι Nuggets πιθανότατα βγήκαν εκτός κούρσας. Έδωσαν το πικ του Μέμφις για Πλάμλι.

Ναι προφανώς δεν θα πάνε για Milsap τώρα, αλλά εγώ αναφερόμουν στο mock trade, που έγινε πριν από μία εβδομάδα. wink.gif

Υ.Γ. Κάτι μη αγωνιστικό για τον Thomas. Με εκνευρίζει που διάφοροι Αμερικάνοι αθρογράφοι εμμένουν στις δηλώσεις του το 2014 όταν ήταν free agent, όταν πρακτικά είχε πει πως θέλει να πάει στους Lakers, επειδή τους υποστήριζε από μικρός.
Αυτό το ξέρουμε όλοι.

Το θέμα είναι πως πλέον ο IT θεωρείται ο franchise guy των Celtics και με ενοχλεί η ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να του δημιουργεί επικοινωνιακά προβλήματα στην Βοστώνη. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν από τους πιο ευγενικούς και προσεγγίσιμους παίκτες του ΝΒΑ.
SteveNashidis
Ψηλοχάθηκα με την συζήτηση για το mock draft. Δε ξέρω αν το ανέφερε κανείς αλλά οι Portland έχουν τη δυνατότητα να στείλουν πακέτο νούρκιτς και κάποιο από τα πικ στους Νετς για να πάρουν τον Λόπεζ. Αν δεν μπορεί ο Νουρκιτς λόγω περιορισμού του τρέιντ, κάποιος άλλος.
T.W.Is.M.
Παιχτης που ξεκινησε απο το #60 του ντραφτ και βγαζει σεζον με 30ppg σε ομαδα που εχει θετικο ρεκορ παιζοντας στο all star game και συζηταμε αν τον θελετε ή οχι; Καταλαβαινω μεν τα μπασκετικα επιχειρηματα, αλλα στο μη τεχνικο κομματι(ξαναδιαβαστε το πρωτο σκελος της πρωτης προτασης) δε θα βρειτε καλυτερο σε ολη τη λιγκα εκτος απο το Westbrook!
jimmy007
QUOTE (Voyager @ Feb 13 2017, 15:55 ) *
Ψηλοχάθηκα με την συζήτηση για το mock draft. Δε ξέρω αν το ανέφερε κανείς αλλά οι Portland έχουν τη δυνατότητα να στείλουν πακέτο νούρκιτς και κάποιο από τα πικ στους Νετς για να πάρουν τον Λόπεζ. Αν δεν μπορεί ο Νουρκιτς λόγω περιορισμού του τρέιντ, κάποιος άλλος.

Γίνεται να τον στείλεις τον Nurkic σε trade αλλά χωρίς άλλους παίκτες, οπότε δεν βολεύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Και έτσι και αλλιώς, βγάζει λογική να τον κρατήσουν αφού έχει κάποιο αμυντικό potential και είναι φθηνός και του χρόνου.

Αν είναι διατεθειμένοι οι Blazers να πληρώσουν luxury tax του χρόνου, μπορούν να στείλουν κάτι στο στυλ " Leonard,Ezeli + 2 πρώτα " για τον Lopez.

Μπορούν να στείλουν και τον Ed Davis για να αδειάσουν περισσότερο από μισθούς (οι Nets είναι κάτω από το salary cap), αν και θα τον χρειάζονται λογικά.

QUOTE (T.W.Is.M. @ Feb 13 2017, 15:58 ) *
Παιχτης που ξεκινησε απο το #60 του ντραφτ και βγαζει σεζον με 30ppg σε ομαδα που εχει θετικο ρεκορ παιζοντας στο all star game και συζηταμε αν τον θελετε ή οχι; Καταλαβαινω μεν τα μπασκετικα επιχειρηματα, αλλα στο μη τεχνικο κομματι(ξαναδιαβαστε το πρωτο σκελος της πρωτης προτασης) δε θα βρειτε καλυτερο σε ολη τη λιγκα εκτος απο το Westbrook!

Δεν διαφωνώ με αυτό.

Ειδικά αν το δούμε με βάση το επίπεδο δυσκολίας σε αυτά που κάνει, μόνο ο Westbrook είναι μπροστά σε αυτό τον τομέα.

Btw, επειδή έχουμε αναφερθεί σε άμυνα κτλ, ήθελα να πως πως παρότι ο Westbrook σχεδόν δεν παίζει άμυνα στην regular season, στα playoffs πέρυσι ήταν net positive, κάτι που τον διαχωρίζει από άλλους point guards.

Και αυτό γιατί σε ένα heavy-switching σύστημα, ο Westbrook μπορεί να βγάλει αμυντικά ποσταρίσματα ψηλότερων παικτών.
thalys
O IT είναι ο μόνος Κέλτης που έχει το σκοράρισμα από προσωπική φάση. Γι'αυτό και μόνο τον κρατάς. Το ερώτημα είναι αν θα κρατήσεις τον Σμαρτ ή τον ΑΒ μετά το καλοκαίρι. Γιατί ν'ανανεώσουν ΙΤ, ΑΒ και Σμαρτ είναι δυσκολάκι.

Εγώ τείνω να βλέπω τον ΑΒ ως αναλώσιμο μαζί με το πικ των Νετς του 18. Στο back court με ΙΤ, Σμαρτ, JB, Ροζίερ, Τζάκσον και Φουλτζ/Μπολ (ε, μια φορά θα μας χαμογελάσει η λοτταρία) είμαστε καλά από άποψη cap space, ποιοτικά και ποσοτικά. Το πρόβλημα είναι στο 3-4-5 όπου έχουμε μόνο Κράουντερ - Χόρφορντ - Ζίζιτς - Γιαμπουσέλε στα σίγουρα. Εκεί πρέπει να κυττάξουμε να ενισχυθούμε με την ανταλλαγή του ΑΒ.

Το ερώτημα είναι ποιον all-star μπορείς να πάρεις δίνοντας ΑΒ + το πικ των Νετς του 18.
RipCity
Smart εννοείται κρατάς γιατί είναι ψυχάρα, παικτάρα και παίζει και άμυνα άνετα στο 3.

Ο Bradley είναι ο αναλώσιμος.

O Jaylen Brown στο 3-4 υπολογίζεται btw, όχι στο 1-2. Πως γίνεται και Jackson και Ball/Fultz?
jvalin
QUOTE (jimmy007 @ Feb 13 2017, 15:10 ) *
Το μοναδικό που διαφωνώ είναι ο χώρος για max free agent.
Το 2018 πρέπει να πληρωθούν Thomas,Bradley,Smart που τώρα όλοι παίρνουν ψίχουλα.

Υποθέτοντας ότι υπογράφουμε Μίλσαπ με μαξ 3ετές, το 2020 θα λήγουν τα συμβόλαια των Μίλσαπ, Χόρφορντ και Κράουντερ. Όλα μαζί θα ξεπερνάνε τα 80 μύρια. Επίσης προσωπικά δε θα δινα ποτέ μαξ στον Τόμας. Αν ο Ainge το θέσει ως στόχο, μπορεί κάλλιστα να κρατήσει αρκετό χώρο στο καπ για ένα μαξ συμβόλαιο στη free agency του 2020.

Για την άμυνα τα είπαμε (και συμφωνούμε), αλλά για εμένα περισσότερη σημασία έχει η επίθεση, ειδικά όταν μιλάμε για point guard.

Δε συμφωνώ ότι η επίθεση μετράει περισσότερο. Στο μισό παιχνίδι αμύνεσαι, στο άλλο μισό επιτίθεσαι. Τι να το κάνω αν βάζεις 30 πόντους μ.ο. μπροστά και πίσω τρως περισσότερους?

Ως προς το διαχωρισμό για τους point guards, για μένα όταν προσπαθείς να παίξεις σε γρήγορο pace με πολλές κατοχές είναι προτιμότερο να φέρεις κάποιον pass first point guard με παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο (πχ Ball απ το φετινό ντραφτ). Ο Τόμας κοιτάει πρωτίστως την πάρτη του και μετά την ομάδα. Φεύγει στον αιφνιδιασμό και παίρνει εντελώς αψυχολόγητες προσπάθειες. Τρίποντα στα 3-4 δευτερόλεπτα πάνω στην ντρίπλα, γιουρούσια ανάμεσα σε 2 και 3 αμυντικούς χωρίς να περιμένει κάποιον συμπαίκτη για συνεργασία και πάει λέγοντας... Προφανώς τα ποσοστά του δείχνουν ότι είναι αρκούντως αποτελεσματικός, αλλά η δική του επιτυχία καπελώνει την προσπάθεια των υπολοίπων. Η χρησιμότητα του Τόμας έγκειται εξ ολοκλήρου στην επιθετική του συνεισφορά. Για να μπορεί να είναι αποδοτικός σε αυτό που κάνει πρέπει να παίρνει μεγάλο όγκο προσπαθειών, ώστε να καμουφλάρει στο μέτρο του δυνατού την αμυντική του ανυπαρξία. Κοινώς, οι υπόλοιποι 4 παίκτες της πεντάδας πρέπει να δρουν όλοι υποστηρικτικά/συμπληρωματικά. Να παίζουν χωρίς την μπάλα στην επίθεση και να καλύπτουν τον Τόμας στην άμυνα.

Ο ίδιος ο Τόμας, ρωτήθηκε πρόσφατα πώς αισθάνεται που ο κόσμος λέει ότι οι Celtics χρειάζονται έναν σταρ και απάντησε ότι νιώθει προσβεβλημένος. Φαντάζομαι, θέλει να είναι ο ίδιος ο go-to guy. Με go-to guy τον Τόμας το ταβάνι μας είναι η 2η θέση στην Ανατολή. Με go-to guy κάποιον εν δυνάμει διαθέσιμο σταρ (πχ Μπάτλερ), η επιδραστικότητα του Τόμας στο παιχνίδι θα πέσει κατακόρυφα και τα αμυντικά προβλήματα που απορρέουν από την παρουσία του θα γίνουν πλέον εξόφθαλμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς μου μοιάζει φαύλος κύκλος. Ίσως φαντάζει οξύμωρο, αλλά αν ο στόχος είναι το contention, για μένα ο Τόμας δεν έχει θέση στην ομάδα.

Υ.Γ. Κάτι μη αγωνιστικό για τον Thomas. Με εκνευρίζει που διάφοροι Αμερικάνοι αθρογράφοι εμμένουν στις δηλώσεις του το 2014 όταν ήταν free agent, όταν πρακτικά είχε πει πως θέλει να πάει στους Lakers, επειδή τους υποστήριζε από μικρός.
Αυτό το ξέρουμε όλοι.

Το θέμα είναι πως πλέον ο IT θεωρείται ο franchise guy των Celtics και με ενοχλεί η ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να του δημιουργεί επικοινωνιακά προβλήματα στην Βοστώνη. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν από τους πιο ευγενικούς και προσεγγίσιμους παίκτες του ΝΒΑ.

Δε νομίζω να τίθεται τέτοιο ζήτημα. Στην τελική κι ο Πιρς ως πιτσιρικάς υποστήριζε τους Λέικερς και πλέον θεωρείται ζωντανός θρύλος στη Βοστώνη. Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί τι ομάδα υποστήριζαν οι παίκτες, εκτός ίσως αν υποστήριζαν τους Celtics. tongue.gif Πχ ο Νοέλ είναι απ τη Βοστώνη και απ τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο συντηρείται επίμονα μία φημολογία ότι θα ψηθεί να ρθει στη free agency γιατί γουστάρει την ομάδα.

QUOTE (RipCity @ Feb 13 2017, 18:02 ) *
O Jaylen Brown στο 3-4 υπολογίζεται btw, όχι στο 1-2.

3άρι είναι νομίζω απλά φέτος παίρνει αρκετό χρόνο στο 2, ιδίως τώρα τελευταία με τον τραυματισμό του Μπράντλει. Ίσως μελλοντικά αν φτιάξει σουτ και ντρίπλα να κατέβει μόνιμα στο 2. Στο 4 δεν έχει παίξει ποτέ στους Celtics και δε νομίζω κιόλας ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει.
RipCity
Καθαρό 3άρι είναι βασικά, που σε small ball σχήματα τον βλέπω στο μέλλον να μπορεί να παίξει 4, όπως μπορούν ο Crowder, o Carroll κτλ. Για το 2 δε βλέπω μέλλον.
jvalin
QUOTE (RipCity @ Feb 13 2017, 18:33 ) *
Καθαρό 3άρι είναι βασικά, που σε small ball σχήματα τον βλέπω στο μέλλον να μπορεί να παίξει 4, όπως μπορούν ο Crowder, o Carroll κτλ. Για το 2 δε βλέπω μέλλον.

O Crowder είναι ογκώδης και δυνατός ενώ ο Μπράουν γρήγορος και εκρηκτικός. Πρέπει να πάρει μπόλικα κιλά για να ανεβαίνει έστω και κατά συνθήκη στο 4. Αμυντικά ματσάρει πολύ καλύτερα απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους, λόγω ταχύτητας.
jimmy007
QUOTE (jvalin @ Feb 13 2017, 18:25 ) *
Υποθέτοντας ότι υπογράφουμε Μίλσαπ με μαξ 3ετές, το 2020 θα λήγουν τα συμβόλαια των Μίλσαπ, Χόρφορντ και Κράουντερ. Όλα μαζί θα ξεπερνάνε τα 80 μύρια. Επίσης προσωπικά δε θα δινα ποτέ μαξ στον Τόμας. Αν ο Ainge το θέσει ως στόχο, μπορεί κάλλιστα να κρατήσει αρκετό χώρο στο καπ για ένα μαξ συμβόλαιο στη free agency του 2020.

Ναι ισχύει αυτό αλλά παίρνεις σαν δεδομένο πως θα φύγουν Thomas,Bradley και δεν θα αντικατασταθούν από κανέναν σε αυτή την περίπτωση, κάτι σχεδόν απίθανο.

Δε συμφωνώ ότι η επίθεση μετράει περισσότερο. Στο μισό παιχνίδι αμύνεσαι, στο άλλο μισό επιτίθεσαι. Τι να το κάνω αν βάζεις 30 πόντους μ.ο. μπροστά και πίσω τρως περισσότερους?

Μπορείς να έχεις elite άμυνα χωρίς να έχει καλό αμυντικά point guard.
Βλέπε Warriors, Spurs,Hornets,Pistons κτλ.

Από την άλλη, είναι απίστευτα δύσκολο να έχεις elite άμυνα χωρίς καλό αμυντικά center, εκτός αν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι εξαιρετικοί αμυντικά.

Από την άλλη, καλή επίθεση χωρίς καλό shot creator είναι αδύνατο να έχεις.

Για αυτό λέω πως για τους point guards η επίθεση μετράει περισσότερο από την άμυνα.

Προφανώς το αντίθετο για τους centers.
Ως προς το διαχωρισμό για τους point guards, για μένα όταν προσπαθείς να παίξεις σε γρήγορο pace με πολλές κατοχές είναι προτιμότερο να φέρεις κάποιον pass first point guard με παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο (πχ Ball απ το φετινό ντραφτ). Ο Τόμας κοιτάει πρωτίστως την πάρτη του και μετά την ομάδα. Φεύγει στον αιφνιδιασμό και παίρνει εντελώς αψυχολόγητες προσπάθειες. Τρίποντα στα 3-4 δευτερόλεπτα πάνω στην ντρίπλα, γιουρούσια ανάμεσα σε 2 και 3 αμυντικούς χωρίς να περιμένει κάποιον συμπαίκτη για συνεργασία και πάει λέγοντας... Προφανώς τα ποσοστά του δείχνουν ότι είναι αρκούντως αποτελεσματικός, αλλά η δική του επιτυχία καπελώνει την προσπάθεια των υπολοίπων. Η χρησιμότητα του Τόμας έγκειται εξ ολοκλήρου στην επιθετική του συνεισφορά. Για να μπορεί να είναι αποδοτικός σε αυτό που κάνει πρέπει να παίρνει μεγάλο όγκο προσπαθειών, ώστε να καμουφλάρει στο μέτρο του δυνατού την αμυντική του ανυπαρξία. Κοινώς, οι υπόλοιποι 4 παίκτες της πεντάδας πρέπει να δρουν όλοι υποστηρικτικά/συμπληρωματικά. Να παίζουν χωρίς την μπάλα στην επίθεση και να καλύπτουν τον Τόμας στην άμυνα.

Διαφωνώ στο να έχεις pass-first point guard, εκτός αν μιλάμε για passer επιπέδου Chris Paul.

Αν δεν μπορεί να σουτάρει ο point guard σου, του αφήνουν χώρο και έτσι κλείνουν τις γωνίες της πάσας πολύ καλύτερα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Rubio.

Γενικά, στο υψηλό επίπεδο στα playoffs, οποιαδήποτε μεγάλη αδυναμία είναι εκμεταλλεύσιμη.

Ο ίδιος ο Τόμας, ρωτήθηκε πρόσφατα πώς αισθάνεται που ο κόσμος λέει ότι οι Celtics χρειάζονται έναν σταρ και απάντησε ότι νιώθει προσβεβλημένος. Φαντάζομαι, θέλει να είναι ο ίδιος ο go-to guy. Με go-to guy τον Τόμας το ταβάνι μας είναι η 2η θέση στην Ανατολή. Με go-to guy κάποιον εν δυνάμει διαθέσιμο σταρ (πχ Μπάτλερ), η επιδραστικότητα του Τόμας στο παιχνίδι θα πέσει κατακόρυφα και τα αμυντικά προβλήματα που απορρέουν από την παρουσία του θα γίνουν πλέον εξόφθαλμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς μου μοιάζει φαύλος κύκλος. Ίσως φαντάζει οξύμωρο, αλλά αν ο στόχος είναι το contention, για μένα ο Τόμας δεν έχει θέση στην ομάδα.

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Είναι σχεδόν απίθανο να πάρεις πρωτάθλημα με καλύτερο παίκτη τον Thomas.

Οι παραπάνω επαφές που επιτρέπονται στα playoffs θα τον επηρεάσουν πολύ περισσότερο από ότι επηρεάζουν τον μέσο παίκτη, λόγω μεγέθους.

Δε νομίζω να τίθεται τέτοιο ζήτημα. Στην τελική κι ο Πιρς ως πιτσιρικάς υποστήριζε τους Λέικερς και πλέον θεωρείται ζωντανός θρύλος στη Βοστώνη. Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί τι ομάδα υποστήριζαν οι παίκτες, εκτός ίσως αν υποστήριζαν τους Celtics. tongue.gif Πχ ο Νοέλ είναι απ τη Βοστώνη και απ τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο συντηρείται επίμονα μία φημολογία ότι θα ψηθεί να ρθει στη free agency γιατί γουστάρει την ομάδα.

Ούτε εμένα με νοιάζει ιδιαίτερα αλλά αρκετούς τους νοιάζει.

Ο Noel θα ήταν και καλό fit δίπλα στον Horford (για rebounding και άμυνα που είναι σημαντικά προβλήματα φέτος) αλλά θα έχει αρκετά μεγάλο cap hold το καλοκαίρι και έτσι δεν θα έχουν max space οι Celtics αν τον πάρουν.

3άρι είναι νομίζω απλά φέτος παίρνει αρκετό χρόνο στο 2, ιδίως τώρα τελευταία με τον τραυματισμό του Μπράντλει. Ίσως μελλοντικά αν φτιάξει σουτ και ντρίπλα να κατέβει μόνιμα στο 2. Στο 4 δεν έχει παίξει ποτέ στους Celtics και δε νομίζω κιόλας ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει.

Οι θέσεις 2-4 πλέον είναι πάρα πολύ matchup-based, αφού αν κάποιος έχει το ύψος/δύναμη μπορεί εύκολα να παίζει και στις 3 θέσεις.

Το ιδανικό είναι να έχεις 3 παίκτες εκεί που έχουν το μέγεθος, μπορούν να σουτάρουν και να δημιουργήσουν, τουλάχιστον σε αξιοπρεπή βαθμό.

Το μεγαλύτερο όφελος προφανώς είναι αμυντικό αφού μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα αλλαγές στα screens.

Σε small-ball καταστάσεις, o Jaylen θα μπορεί στο μέλλον να παίζει στο 4, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα.
jvalin
QUOTE (jimmy007 @ Feb 13 2017, 19:16 ) *
Ναι ισχύει αυτό αλλά παίρνεις σαν δεδομένο πως θα φύγουν Thomas,Bradley και δεν θα αντικατασταθούν από κανέναν σε αυτή την περίπτωση, κάτι σχεδόν απίθανο.

Σύμφωνα με την καινούρια CBA, αν κάνουμε trade για Μίλσαπ και έχουμε τα Bird rights του, μπορούμε να του προσφέρουμε το 35% του καπ με ετήσια αύξηση στο 8%.

Τσεκάροντας λίγο τα νούμερα, διάβασα ότι το cap projection για το 2017/18 έπεσε στα 102 μύρια. Κατά πως φαίνεται, το 3ετές μαξ του Μίλσαπ θα έχει ως εξής

$35,700,000
$38,556,000
$41,640,480

Χόρφορντ $30,123,015 (είναι player option, φαντάζομαι θα την ενεργοποιήσει)
Κράουντερ $7,815,533

Σύνολο οι 3 τους $79,579,028

Δεν ξεπερνάνε τα 80 μύρια που έγραψα πριν γιατί δεν είχα υπ όψιν μου το πρόσφατο ψαλίδισμα στο projection. Αν όμως ο Ainge θέσει ως στόχο το flexibility, οι ρολίστες στο ρόστερ θα είναι κι αυτοί με expirings. Σούμα όλα τα expirings μαζί μπορεί κάλλιστα να ξεπερνάνε τα 90 μύρια (ίσως και παραπάνω).
Από εκεί και πέρα μπορούμε να αρχίσουμε τις εικασίες για το επόμενο συμβόλαιο του Μπράντλει ή του Σμαρτ, αλλά σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται απίθανο να ξεφορτώνεσαι ξαφνικά 90 μύρια και να μη σου φτάνει χώρος ώστε να προσεγγίσεις star free agent. Ο Τόμας αν φύγει πριν ανανεώσει δε χρειάζεται να φέρει πίσω τρελούς μισθούς. Φέτος έχει λαμβάνειν $6,587,131 και του χρόνου $6,261,394.

Διαφωνώ στο να έχεις pass-first point guard, εκτός αν μιλάμε για passer επιπέδου Chris Paul.
Αν δεν μπορεί να σουτάρει ο point guard σου, του αφήνουν χώρο και έτσι κλείνουν τις γωνίες της πάσας πολύ καλύτερα.

Το pass first mentality δε συνεπάγεται κατ ανάγκη αδυναμία στο σουτ. Ο Μπολ που έφερα ως παράδειγμα σουτάρει φέτος με 43,2% τρίποντα και έχει range που θυμίζει Steph.

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Είναι σχεδόν απίθανο να πάρεις πρωτάθλημα με καλύτερο παίκτη τον Thomas.

Αυτό που γράφεις φαντάζει προφανές. Για μένα, ακόμα κι αν ο Τόμας μετατραπεί σε 2ο ή 3ο βιολί, πάλι δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να τον έχεις πχ 35 λεπτά στο παρκέ δίπλα στον εκάστοτε Μπάτλερ/Λαβ/Μπούγκι/Τζορτζ κλπ γιατί θα έχει καταφανώς μικρότερη επίδραση στο παιχνίδι (θα παίρνει πιο λίγα σουτ). Η προσφορά του Τόμας έγκειται σχεδόν αποκλειστικά στο ταλέντο του στο σκοράρισμα. Όσο περισσότερους shot creators βάζεις δίπλα του, η παρουσία του καθίσταται ολοένα και πιο περιττή, γιατί το επιθετικό του ταλέντο καθίσταται αναλώσιμο και την ίδια στιγμή παραμένει ανύπαρκτος στην άμυνα. Αν πχ δίπλα στον Μπάτλερ βάλεις και τον Λαβ, ξαφνικά ο Τόμας θα παίρνει ακόμα λιγότερα σουτ. Θα τον έχεις 35 λεπτά στο παρκέ για να του δίνεις ξέρω γω 10-12 σουτ? Αξίζει να τον ποστάρει ο κάθε πικραμένος και να σου δημιουργεί συνεχώς αμυντική ανισορροπία για να σου δώσει 10-12 σουτ?

Φέτος παίρνει σχεδόν 20 σουτ το παιχνίδι. Για να μπορέσει να γίνει net positive (που για μένα δε θα γίνει ποτέ) επιβάλλεται να παίρνει 20 σουτ το παιχνίδι. Πρακτικά λοιπόν, πρέπει να περιτριγυρίζεται από παίκτες που στην επίθεση παίζουν χωρίς την μπάλα και στην άμυνα καλύπτουν τις αδυναμίες του. Με μια φράση όλη η ομάδα πρέπει να είναι χτισμένη γύρω του (όπως συμβαίνει άλλωστε με τους Celtics). Για αυτό έγραψα και πριν ότι όλο αυτό μοιάζει με φαύλο κύκλο. Είτε τον έχεις για go-to guy είτε του δώσεις πιο συμπληρωματικό ρόλο, δεν μπορεί ποτέ να ξεκινάει βασικός σε ομάδα με ρεαλιστικές αξιώσεις για πρωτάθλημα.

Ο Noel θα ήταν και καλό fit δίπλα στον Horford (για rebounding και άμυνα που είναι σημαντικά προβλήματα φέτος) αλλά θα έχει αρκετά μεγάλο cap hold το καλοκαίρι και έτσι δεν θα έχουν max space οι Celtics αν τον πάρουν.

Δε μου αρέσει ως φιτ ο Νοέλ. Ο Χόρφορντ έχει αρχίσει να δεινοσαυρίζει και δεν την παλεύει να κυνηγάει στην περιφέρεια τους στρετς ψηλούς. Και οι 2 είναι 5άρια. Όσο βρίσκονται μαζί στο παρκέ, κάποιος θα πρέπει να παίζει εκτός θέσης.
RipCity
Μπορει στην αμυνα να ναι 5 ο Αλ και στην επιθεση ο Νοελ. Ο Νοελ μαρκαρει τα παντα ισως καλυτερα κι απο τα περισσοτερα 4αρια της λιγκας. Για μενα μοιαζει ιδανικο φιτ,αλλα σιγα μη τον δωσουν.
jimmy007
QUOTE (jvalin @ Feb 13 2017, 22:19 ) *
Σύμφωνα με την καινούρια CBA, αν κάνουμε trade για Μίλσαπ και έχουμε τα Bird rights του, μπορούμε να του προσφέρουμε το 35% του καπ με ετήσια αύξηση στο 8%.

Τσεκάροντας λίγο τα νούμερα, διάβασα ότι το cap projection για το 2017/18 έπεσε στα 102 μύρια. Κατά πως φαίνεται, το 3ετές μαξ του Μίλσαπ θα έχει ως εξής

$35,700,000
$38,556,000
$41,640,480

Χόρφορντ $30,123,015 (είναι player option, φαντάζομαι θα την ενεργοποιήσει)
Κράουντερ $7,815,533

Σύνολο οι 3 τους $79,579,028

Δεν ξεπερνάνε τα 80 μύρια που έγραψα πριν γιατί δεν είχα υπ όψιν μου το πρόσφατο ψαλίδισμα στο projection. Αν όμως ο Ainge θέσει ως στόχο το flexibility, οι ρολίστες στο ρόστερ θα είναι κι αυτοί με expirings. Σούμα όλα τα expirings μαζί μπορεί κάλλιστα να ξεπερνάνε τα 90 μύρια (ίσως και παραπάνω).
Από εκεί και πέρα μπορούμε να αρχίσουμε τις εικασίες για το επόμενο συμβόλαιο του Μπράντλει ή του Σμαρτ, αλλά σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται απίθανο να ξεφορτώνεσαι ξαφνικά 90 μύρια και να μη σου φτάνει χώρος ώστε να προσεγγίσεις star free agent. Ο Τόμας αν φύγει πριν ανανεώσει δε χρειάζεται να φέρει πίσω τρελούς μισθούς. Φέτος έχει λαμβάνειν $6,587,131 και του χρόνου $6,261,394.

Σωστοί είναι οι αριθμοί σου, απλά:

1) Γιατί να δεχθεί ο Milsap 3ετές ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έχει προτάσεις για 3+1 max στην αγορά?

Οι αυξήσεις θα είναι 5% αντί για 8% (χωρίς bird rights) αλλά και πάλι καλύτερη είναι η πρόταση 3+1, αφού δεν θα βρει τα χρήματα της τελευταίας σεζόν στα 35 του.

2) Δεν είναι εύκολο να προγραμματίσεις να έχεις το μέγιστο δυνατό χώρο το 2020. Όταν φέρεις κάποιους για να αντικαταστήσεις Thomas,Βradley κτλ δεν θα είναι εύκολο να τους δώσεις μόνο 2 χρόνια συμβόλαιο.
Αυτό θα το καταφέρεις μόνο αν κάνεις overpay σε όχι τόσο καλούς παίκτες.

Οπότε έτσι θυσιάζεις τις χρονιές μέχρι το 2020, τουλάχιστον από την άποψη διεκδίηση πρωταθλήματος.

3) Για να προσελκύσεις free agents, πρέπει να έχεις ήδη ένα καλό κορμό ΚΑΙ cap space. Στο σενάριο που λες, πρακτικά θα φύγει όλη η υπάρχουσα ομάδα. Και οι πιθανοί free agents το 2020 με ποιον θα έρθουν να παίξουν?

Μόνο αν δείχνουν εξαιρετικοί 2-3 παίκτες που έχεις επιλέξει στο draft θα συμβεί αυτό.
Και όταν λέω εξαιρετικοί, εννοώ να είναι τουλάχιστον ο ένας top 20.
Κάτι σχεδόν απίθανο για τους υπάρχοντες και πολύ δύσκολο όποιον και να επιλέξουν φέτος, αφού ελάχιστοι παίκτες είναι στο top 20 όταν είναι 21-22 ετών.

Δεν λέω πως είναι αδύνατο να επιτύχει κάποιος σε τέτοιο σχεδιασμό αλλά μόνο τους Heat το 2010 μπορώ να θυμηθώ που όντως το κατάφεραν.

Το pass first mentality δε συνεπάγεται κατ ανάγκη αδυναμία στο σουτ. Ο Μπολ που έφερα ως παράδειγμα σουτάρει φέτος με 43,2% τρίποντα και έχει range που θυμίζει Steph.

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τον Ball, γιατί δεν τον έχω δει αρκετά.

Γενικά δεν βλέπω ιδιαίτερα κολλεγιακό, γιατί δεν προλαβαίνω.

Μόνο με prospects ασχολούμαι όταν πλησιάζει το draft.

Αυτό που γράφεις φαντάζει προφανές. Για μένα, ακόμα κι αν ο Τόμας μετατραπεί σε 2ο ή 3ο βιολί, πάλι δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να τον έχεις πχ 35 λεπτά στο παρκέ δίπλα στον εκάστοτε Μπάτλερ/Λαβ/Μπούγκι/Τζορτζ κλπ γιατί θα έχει καταφανώς μικρότερη επίδραση στο παιχνίδι (θα παίρνει πιο λίγα σουτ). Η προσφορά του Τόμας έγκειται σχεδόν αποκλειστικά στο ταλέντο του στο σκοράρισμα. Όσο περισσότερους shot creators βάζεις δίπλα του, η παρουσία του καθίσταται ολοένα και πιο περιττή, γιατί το επιθετικό του ταλέντο καθίσταται αναλώσιμο και την ίδια στιγμή παραμένει ανύπαρκτος στην άμυνα. Αν πχ δίπλα στον Μπάτλερ βάλεις και τον Λαβ, ξαφνικά ο Τόμας θα παίρνει ακόμα λιγότερα σουτ. Θα τον έχεις 35 λεπτά στο παρκέ για να του δίνεις ξέρω γω 10-12 σουτ? Αξίζει να τον ποστάρει ο κάθε πικραμένος και να σου δημιουργεί συνεχώς αμυντική ανισορροπία για να σου δώσει 10-12 σουτ?

Φέτος παίρνει σχεδόν 20 σουτ το παιχνίδι. Για να μπορέσει να γίνει net positive (που για μένα δε θα γίνει ποτέ) επιβάλλεται να παίρνει 20 σουτ το παιχνίδι. Πρακτικά λοιπόν, πρέπει να περιτριγυρίζεται από παίκτες που στην επίθεση παίζουν χωρίς την μπάλα και στην άμυνα καλύπτουν τις αδυναμίες του. Με μια φράση όλη η ομάδα πρέπει να είναι χτισμένη γύρω του (όπως συμβαίνει άλλωστε με τους Celtics). Για αυτό έγραψα και πριν ότι όλο αυτό μοιάζει με φαύλο κύκλο. Είτε τον έχεις για go-to guy είτε του δώσεις πιο συμπληρωματικό ρόλο, δεν μπορεί ποτέ να ξεκινάει βασικός σε ομάδα με ρεαλιστικές αξιώσεις για πρωτάθλημα.

Διαφωνώ πως δεν είναι net positive (εξήγησα προηγουμένως γιατί) αλλά συμφωνώ στα υπόλοιπα.

Δε μου αρέσει ως φιτ ο Νοέλ. Ο Χόρφορντ έχει αρχίσει να δεινοσαυρίζει και δεν την παλεύει να κυνηγάει στην περιφέρεια τους στρετς ψηλούς. Και οι 2 είναι 5άρια. Όσο βρίσκονται μαζί στο παρκέ, κάποιος θα πρέπει να παίζει εκτός θέσης.

Ο Horford θα έχει αυτά τα θέματα όσο μεγαλώνει, αν και ακόμα είναι από τους καλύτερους centers στο ΝΒΑ σε αυτό τον τομέα.

Και ο Noel γρήγορα πόδια έχει, οπότε δεν περιμένω να δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα συνολικά αυτό.

Σε κάθε περίπτωση η ενδεχόμενη ζημιά σε αυτό τον τομέα είναι σχετικά ασήμαντη σχετικά με τα οφέλη σε rebounding και rim protection.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση πάντως έχουμε. Στα περισσότερα μπασκετικά threads στα διάφορα forums, το επίπεδο γνώσης και κατανόησης του ΝΒΑ είναι τρομερά χαμηλό.
Και συνεπώς απολαμβάνω τέτοιες συζητήσεις με σοβαρά επιχειρήματα κτλ.

Υ.Γ. Τώρα διάβασα το comment του RipCity. Συμφωνώ αλλά το ιδανικό είναι να έχεις τον Νoel όσο πιο κοντά γίνεται στο καλάθι γιατί είναι καλύτερος rim protector.
Reggie Miller 31
Πάντως εγώ αν ήμουν GM στους Celtics, τον Smart θα έδινα σε κάποια ανταλλαγή. Τον Hayward δεν παίζει να τον πάρουν απο φέτος ε; Φαντάζομαι ομάδα με Thomas//Bradley//Hayward//Horford//Olynyk...

Γενικά οι Celtics εχουν μαζέψει πάρα πολλά guards φέτος

ΥΓ Και λέει Okafor στους Lakers να κάνει παρέα με Randle-Ingram-Deng-Clarckson-Williams και δίνουν trade τον Russel στους 76ers! Win-win μου κάνει. Φεύγει ο κλοουν Russel και πάει σε μια ομάδα που έχει ανάγκη guard και για αντάλλαγμα παίρνει Center μια άλλη ομάδα που τον έχει ανάγκη! Αλήθεια, τι σκέφτονταν πέρσι οι Lakers όταν πήραν τον D'Angelo αντί για τον Jahlil???
jimmy007
QUOTE (Reggie Miller 31 @ Feb 14 2017, 01:08 ) *
Πάντως εγώ αν ήμουν GM στους Celtics, τον Smart θα έδινα σε κάποια ανταλλαγή. Τον Hayward δεν παίζει να τον πάρουν απο φέτος ε; Φαντάζομαι ομάδα με Thomas//Bradley//Hayward//Horford//Olynyk...

Γενικά οι Celtics εχουν μαζέψει πάρα πολλά guards φέτος

ΥΓ Και λέει Okafor στους Lakers να κάνει παρέα με Randle-Ingram-Deng-Clarckson-Williams και δίνουν trade τον Russel στους 76ers! Win-win μου κάνει. Φεύγει ο κλοουν Russel και πάει σε μια ομάδα που έχει ανάγκη guard και για αντάλλαγμα παίρνει Center μια άλλη ομάδα που τον έχει ανάγκη! Αλήθεια, τι σκέφτονταν πέρσι οι Lakers όταν πήραν τον D'Angelo αντί για τον Jahlil???

Δεν έχουν κανένα κίνητρο να τον κάνουν trade οι Jazz.

Μπορούν να του προσφέρουν τα περισσότερα χρήματα στην free agency.

Για το δεύτερο κομμάτι, ελπίζω απλά να κάνεις πλάκα.
Reggie Miller 31
QUOTE (jimmy007 @ Feb 14 2017, 01:14 ) *
Για το δεύτερο κομμάτι, ελπίζω απλά να κάνεις πλάκα.

Εντελώς φανταστικό σενάριο ξαναλέω. Αλλά οι 76ers αυτή την στιγμή στο 3 και πάνω πονάνε. Στο 4 και στο 5 έχουν παίκτες και μάλιστα υπάρχει συνωστισμός. Ιδανικά αυτό που θα ήθελαν είναι να στείλουν trade τον Jahlil για ένα αρκετά καλό guard.

Απο την άλλη οι Lakers, στους ψηλούς, πέρα απο τον Randle, έχουν παίκτες για γέλια (ο Ingram αν δεν πάρει κιλά, 4 δεν μπορεί να παίξει που να χτυπιέται). Αντίθετα στα guards υπάρχει συνωστισμός του έμπειρου Williams, του Clarckson και του Russel. Ιδανικά μπορούν να θυσιάσουν κάποιον για να φέρουν έναν καλό ψηλό. Τον Lou δύσκολα θα τον πάρει κάποια ομάδα λόγω ηλικίας. Μεταξύ Clarckson και Russel, προσωπικά θα έδινα τον 2ο γιατί μου κάνει πολύ πιο ασόβαρος σε σχέση με τον Jordan.
jimmy007
Στο γιατί επέλεξαν τον Russell πάνω από τον Okafor αναφερόμουν κυρίως.

Σε αυτή την φάση δεν είναι καν debatable. Ήταν η σωστή επιλογή.

Αν ρωτήσεις τους υπόλοιπους 29 GM, αυτό θα σου πουν.

Ίσως να διαφωνεί ο Vlade, αλλά αυτό ισχυροποιεί το επιχείρημα. tongue.gif

Αν ένας center και ένας point guard έχουν το ίδιο περίπου PER, τι σου λέει αυτό για τους 2 παίκτες?

Προφανώς ρητορική ερώτηση.

Ο Lou πρέπει να φύγει με trade, γιατί έχει σημαντικό value για ομάδες που ο πάγκος του δεν μπορεί να σκοράρει. Ειδικά στην Ανατολή (π.χ. Wizards,Hornets).

To Clarkson> Russell με οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν έχεις δει παιχνίδι των Lakers φέτος.

Συγγνώμη που το λέω ωμά, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο.
jvalin
QUOTE (jimmy007 @ Feb 13 2017, 23:00 ) *
1) Γιατί να δεχθεί ο Milsap 3ετές ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έχει προτάσεις για 3+1 max στην αγορά?

Το ''κατά πάσα πιθανότητα'' δεν ξέρω από πού προκύπτει. Για Μίλσαπ τα λέγαμε και χθες, θα τον ήθελα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Νομίζω δεν μπορούμε να υπογράψουμε επέκταση στο πλαίσιο του trade γιατί το τρέχον συμβόλαιο του Μίλσαπ είναι 2ετές. Δεν παίρνω κι όρκο, μπορεί να γράφω βλακείες, αλλά έχω την αίσθηση ότι για να υπογραφεί πρόωρη επέκταση πρέπει το συμβόλαιο να είναι μίνιμουμ 4ετές και να χουν ήδη τρέξει τα 3 πρώτα χρόνια. Οπότε αν ο Ainge πιστεύει ότι το καλοκαίρι ο Μίλσαπ θα βρει 4ετές, καλύτερα να μην ασχοληθεί καθόλου.

2) Δεν είναι εύκολο να προγραμματίσεις να έχεις το μέγιστο δυνατό χώρο το 2020. Όταν φέρεις κάποιους για να αντικαταστήσεις Thomas,Βradley κτλ δεν θα είναι εύκολο να τους δώσεις μόνο 2 χρόνια συμβόλαιο.
Αυτό θα το καταφέρεις μόνο αν κάνεις overpay σε όχι τόσο καλούς παίκτες.

Οπότε έτσι θυσιάζεις τις χρονιές μέχρι το 2020, τουλάχιστον από την άποψη διεκδίηση πρωταθλήματος.

Κάποιος εκ των Τόμας, Μπράντλει, Σμαρτ πρέπει να φύγει. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι περισσεύει ο Μπράντλει, για μένα πρέπει να φύγει ο Τόμας. Από κει και πέρα αντικαταστάτες υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και πιθανότατα θα ρθει κι ένας ακόμα απ το ντραφτ γιατί όλα τα τοπ πρόσπεκτς είναι γκαρντς. Αν υποθέσουμε ότι έρχεται ο Μίλσαπ (που δεν το πιστεύω αλλά έτσι ξεκίνησε όλη η συζήτηση) το ρόστερ είναι γεμάτο.

Σμαρτ, Ροζίερ, Τζάκσον
Μπράντλει, Νετς 2017
Κράουνερ, Μπράουν
Μίλσαπ, Γιάμπου, Μικυ
Χόρφορντ, Ζίζιτς, Ζέλερ

Όλοι αυτοί έχουν εγγυημένα συμβόλαια (πλην Ζίζιτς, Γιάμπου και Νετς 2017 που θα ρθουν με το rookie scale). Στην ανάγκη φέρνεις και τον Ναντέρ (#58 to 2016) απ τη D-League συν 1 βετεράνο με το vet min για το 2 και έκλεισες.

Δε βάζω καν τα ανταλλάγματα απ το τρέιντ του Τόμας ή τα 3 πικς 2ου γύρου που μας ανήκουν στο φετινό ντραφτ. Εκκρεμούν επίσης το πικ των Νετς του 2018, το first των Κλίπερς του 2019, το first του Μέμφις το 2019, ένα second του 2019 απ το Ντιτρόιτ και όλα τα δικά μας firsts (πλην του φετινού που θα πάει στο Μπρούκλιν).

Απ τους παίκτες που αναγράφονται από πάνω στο ρόστερ, οι μόνοι που θα χουν υψηλό συμβόλαιο σε ισχύ το καλοκαίρι του 2020 θα ναι ο Μπράντλει και ο Σμαρτ. Ο Μπράουν θα προέρχεται από contract year και θα χει καπ χολντ (αν δεν ανανεώσει πρόωρα ώστε να διατηρήσουμε το χώρο στο καπ). Το φετινό πικ και οι Ζίζιτς, Γιάμπου θα μπαίνουν στον 4ο χρόνο του rookie scale. Τζάκσον, Ζέλερ, Μίκυ και πιθανότατα Ροζίερ είναι όλοι αναλώσιμοι και μπορούν κάλλιστα να αντικαθίστανται σταδιακά από τα πικς ή από κάνα βετεράνο μέσω free agency.

3) Για να προσελκύσεις free agents, πρέπει να έχεις ήδη ένα καλό κορμό ΚΑΙ cap space. Στο σενάριο που λες, πρακτικά θα φύγει όλη η υπάρχουσα ομάδα. Και οι πιθανοί free agents το 2020 με ποιον θα έρθουν να παίξουν?

Μόνο αν δείχνουν εξαιρετικοί 2-3 παίκτες που έχεις επιλέξει στο draft θα συμβεί αυτό.
Και όταν λέω εξαιρετικοί, εννοώ να είναι τουλάχιστον ο ένας top 20.
Κάτι σχεδόν απίθανο για τους υπάρχοντες και πολύ δύσκολο όποιον και να επιλέξουν φέτος, αφού ελάχιστοι παίκτες είναι στο top 20 όταν είναι 21-22 ετών.

Βάζω το quote από χθες γιατί πρακτικά το χουμε ξανασυζητήσει
(...)ο Millshap. Όλοι τους μας μετατρέπειουν αυτομάτως σε ξεκάθαρο #2 στην Ανατολή για τα προσεχή 1-2 χρόνια μίνιμουμ, με τη διαφορά ότι ο Millsap μπορεί να αποκτηθεί σχετικά φτηνά ή ακόμα και τσάμπα αν έρθει μέσω free ageny. Στο μεσοδιάστημα ντραφτάρουμε τα πικς και εξελίσσουμε τους παίκτες. Με λίγη τύχη, όταν οι Cavs θα αρχίσουν να μοιάζουν θνητοί, εμείς θα έχουμε χώρο στο cap για max free agent και ταυτόχρονα μία σούπερ νεανική ομάδα, μπαρουτοκαπνισμένη σε τοπ επίπεδο πρωταθλητισμού.
Οι Μπράντλει, Σμαρτ, Μπράουν, Νετς 2017, Νετς 2018 θεωρητικά μοιάζουν σούπερ κορμός, πολύ δε μάλλον αν στο μεσοδιάστημα έχουν ψηθεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού με διαδοχικά deep playoff runs.

Προφανώς όλα αυτά είναι απλά η δική μου γνώμη. Κάποιος άλλος θα έκανε κάτι διαφορετικό. Ο thalys πχ που είναι κι αυτός αρρωστάκι Celtics σαν κι εμένα έγραψε πριν ότι θα έδιωχνε Μπράντλει μαζί με το πικ των Νετς του 2018 για κάποιον σταρ. ΟΚ, μια χαρά κι αυτό. Ο RipCity θα έδιωχνε Μπράντλει. Εσύ αν κατάλαβα καλά θα έδιωχνες μεν Μπράντλει, αλλά απ την άλλη συμφωνείς και μαζί μου ότι με τον Τόμας δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα (άρα πρέπει να φύγει κι ο Τόμας?). Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να κρίνει κανείς ποιος δρόμος μοιάζει σωστότερος τη δεδομένη στιγμή. Φαντάζομαι εν καιρώ θα αποκτήσουμε όλοι σαφέστερη άποψη.

Δεν λέω πως είναι αδύνατο να επιτύχει κάποιος σε τέτοιο σχεδιασμό αλλά μόνο τους Heat το 2010 μπορώ να θυμηθώ που όντως το κατάφεραν.

Οι Heat είχαν αδειάσει όλο το payroll και πρόσφεραν 3 μαξ συμβόλαια. Δε λέω να κάνουμε τέτοιο πράγμα. Χώρο για 1 μαξ συμβόλαιο θα ήθελα. Ο Μπράντλει θα παίρνει καλά λεφτά, πιθανότατα και ο Σμαρτ. Θα χουμε και τα συμβόλαια των ρούκις που ναι μεν είναι μικρά αλλά όλα μαζί πιάνουν χώρο. Συν τα cap holds για Μπράουν, Κράουντερ (αν θέλουμε να τον κρατήσουμε) ή δεν ξέρω γω ποιον άλλο, μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό.

Ο Horford θα έχει αυτά τα θέματα όσο μεγαλώνει, αν και ακόμα είναι από τους καλύτερους centers στο ΝΒΑ σε αυτό τον τομέα.

Έχει ήδη πέσει αισθητά σε ταχύτητα. Τσέκαρε αν θες το βιντεάκι απ το bball breakdown που πόσταρα χθες. Εξηγεί γιατί πρέπει να παίζει αποκλειστικά στο 5 στην άμυνα, ώστε να καμουφλάρονται οι αδυναμίες του.

Υ.Γ. Τώρα διάβασα το comment του RipCity. Συμφωνώ αλλά το ιδανικό είναι να έχεις τον Νoel όσο πιο κοντά γίνεται στο καλάθι γιατί είναι καλύτερος rim protector.

Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Δε λέω ότι είναι χάλια φιτ, απλά δε θα δινα ένα σκασμό λεφτά στον Νοέλ για να τον βάζω να κυνηγάει στρετς ψηλούς στην περιφέρεια.
Reggie Miller 31
QUOTE (jimmy007 @ Feb 14 2017, 01:34 ) *
Ο Lou πρέπει να φύγει με trade, γιατί έχει σημαντικό value για ομάδες που ο πάγκος του δεν μπορεί να σκοράρει. Ειδικά στην Ανατολή (π.χ. Wizards,Hornets).

To Clarkson> Russell με οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν έχεις δει παιχνίδι των Lakers φέτος.

Συγγνώμη που το λέω ωμά, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο.

Ισχύει. Φέτος και λόγω χρόνου και λογω εικόνας του LA δεν έχω δει παιχνίδι των Lakers (αμφιβάλλω αν έχει και ο Τζακ Νικολσον έτσι όπως κατάντησαν tongue.gif ). Προσωπικά μιλάω με βάση τον περσινό Russel που τον είδα και επιμένω ότι το παιδί με την περσινή εικόνα σοβαρός παίκτης δεν είναι. Τώρα αν φέτος έκανε τόσο μεγάλο βήμα προς τα πάνω, τότε ναι, είμαι λάθος.

Για Lou, μαζί σου ότι ειναι ταμάμ για πάγκο ομάδας που θέλει σκορ, αλλά στην ηλικία που είναι δύσκολα θα πάρεις καλό αντάλλαγμα.
jimmy007
QUOTE (Reggie Miller 31 @ Feb 14 2017, 01:42 ) *
Ισχύει. Φέτος και λόγω χρόνου και λογω εικόνας του LA δεν έχω δει παιχνίδι των Lakers (αμφιβάλλω αν έχει και ο Τζακ Νικολσον έτσι όπως κατάντησαν tongue.gif ). Προσωπικά μιλάω με βάση τον περσινό Russel που τον είδα και επιμένω ότι το παιδί με την περσινή εικόνα σοβαρός παίκτης δεν είναι. Τώρα αν φέτος έκανε τόσο μεγάλο βήμα προς τα πάνω, τότε ναι, είμαι λάθος.

Για Lou, μαζί σου ότι ειναι ταμάμ για πάγκο ομάδας που θέλει σκορ, αλλά στην ηλικία που είναι δύσκολα θα πάρεις καλό αντάλλαγμα.

Επειδή έχω δει περισσότερα από τα μισά φετινά των Lakers, ο Jack έρχεται σε κάποια εντός, όχι φυσικά με την συχνότητα που ερχόταν παλιά.

Ούτε πέρυσι ήταν καλύτερος ο Clarkson από τον Russell και είναι και 4 χρόνια μεγαλύτερος.

Φέτος όταν παίζει ο Russell, οι Lakers έχουν ρεκόρ 16-24, δηλαδή κερδίζουν το 40% των αγώνων.

Όταν δεν παίζει, έχουν ρεκόρ 3-13, δηλαδή κερδίζουν το 19% των αγώνων.

Δεν έχει κάνει γιγάντιο άλμα, αλλά έχει βελτιωθεί αρκετά.

Το πιο σημαντικό είναι πως τα flashes που δείχνει είναι αρκετά πιο συχνά από πέρυσι.

Για τον Lou, εξαρτάται τι εννοείς καλό αντάλλαγμα. Ένα pick στο 20-25 νομίζω είναι fair value.
Manimal
Ανέκαθεν θεωρούσα το δίδυμο Horford-Milsap από τα πιο soft. Δυο χρόνια με την Ατλάντα δεν μπορούσαν να ματσάρουν ούτε στο ελάχιστο τους Cavs, τώρα γιατί να αλλάξει η κατάσταση? Η ΑΤλάντα τα τρία τελευταία χρόνια ήταν από τις χειρότερες ομάδες στο rebounding. Όταν με το πλήρωμα του χρόνου φθαρούν οι Cavs το αντίστοιχο θα ισχύει και για αυτούς τους δυο. Και βασικά το πρόβλημα είναι στον Horford, που ακριβώς αυτό που είπε ο Jvalin, αφενός δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει τα stretch πεντάρια αφετέρου ούτε κανένας τρομερός rim protector είναι. Και συμφωνώ κι εγώ ότι για να χτυπήσεις πρωτάθλημα αυτό θα γίνει χωρίς τον Thomas.

Ton Russel στην φάση και ηλικία που βρίσκεται δεν τον ανταλλάσεις με τίποτα. Αν κάποιος πρέπει να δωθεί για τον Okafor, αυτός πρέπει να είναι ο Clarkson, αλλά και πάλι για την εκτίμηση που (δεν) έχω στον Okafor, δεν θεωρώ πως θα πρέπει να κάει με αυτό το trade.
pan24
Τι νομιζετε οτι θα ηθελαν οι kings για να δωσουν τον WCS?
jvalin
QUOTE (Manimal @ Feb 14 2017, 08:06 ) *
Ανέκαθεν θεωρούσα το δίδυμο Horford-Milsap από τα πιο soft.

Για μένα ο Μίλσαπ είναι σούπερ αμυντικός. Ειδικά στην άμυνα χαμηλά, παίζει να είναι το καλύτερο 4άρι στη λίγκα. Ούτε τον Χόρφορντ τον θεωρώ σοφτ, απλά έχουν καβατζάρει και οι 2 τα 30 και πλέον σιγά σιγά αρχίζουν και φθίνουν.

Δυο χρόνια με την Ατλάντα δεν μπορούσαν να ματσάρουν ούτε στο ελάχιστο τους Cavs, τώρα γιατί να αλλάξει η κατάσταση?

Ούτως ή άλλως κανείς δεν μπορεί να χτυπήσει τους Καβς. Κι αν που λέει ο λόγος καταφέρεις να τους χτυπήσεις, έπειτα υπάρχουν και οι Γουόριορς με 4 όλσταρς και 2 MVPs. Ποιος ο λόγος να ξοδέψεις άσσετς για να πας να χτυπήσεις σε τοίχο? Ο Μίλσαπ σου εξασφαλίζει για κάνα-δυο χρόνια το 2ο seed στην Ανατολή (ώστε στο μεσοδιάστημα να ψήνονται οι ρούκιζ σε συνθήκες πρωταθλητισμού), χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις τοπ άσσετς για να τον φέρεις. Υπό αυτό το πρίσμα, ακόμα πιο συμφέρουσα περίπτωση θα ήταν ο Χέιγουορντ το καλοκαίρι. Απλά η όλη συζήτηση ξεκίνησε εν όψει της trade season, εξ ου και η επίμονη αναφορά από μέρους μου στον Μίλσαπ.

QUOTE (pan24 @ Feb 14 2017, 11:13 ) *
Τι νομιζετε οτι θα ηθελαν οι kings για να δωσουν τον WCS?

Άβυσσος η ψυχή του Βλάντε. Δε βγάζεις άκρη ποτέ με το Σακραμέντο. tongue.gif tongue.gif
RipCity
Ωραίο trade oι Ράπτορες. Παίρνουν Ιμπάκα τη στιγμή που βγαίνει οφ για καιρό ο Love, λες και μυρίστηκαν αίμα!

Άντε να κάνουν κάτι κι οι Σέλτικς να έχουμε επιτέλους λίγο δράμα.
klow13
Για dekker η harrell(+τα 2 χρονια συμβολαιου του sewer) και χαμηλο 1st αξιζε θαρρω.Κριμα.

Also: Orlando essentially traded Oladipo and 2016 No. 11 (Sabonis) for Ross and 2017 No. 24-28.
Και να μην ηθελαν να πληρωσουν τον dipo το trade που εκαναν τη draft day παραμενει πολυ κακο.
Και πηραν τελικα μεγαλυτερη αξια απο οτι περιμενε κανεις για ibaka.
SteveNashidis
Δίνουν terrence ross και ένα 1st round pick ! H πεντάδα τους πλέον είναι αρκετά δυνατή !
Lowry-Derozan-Carroll-Ibaka-Valanciunas
jimmy007
QUOTE (jvalin @ Feb 14 2017, 01:35 ) *
Το ''κατά πάσα πιθανότητα'' δεν ξέρω από πού προκύπτει. Για Μίλσαπ τα λέγαμε και χθες, θα τον ήθελα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.Νομίζω δεν μπορούμε να υπογράψουμε επέκταση στο πλαίσιο του trade γιατί το τρέχον συμβόλαιο του Μίλσαπ είναι 2ετές. Δεν παίρνω κι όρκο, μπορεί να γράφω βλακείες, αλλά έχω την αίσθηση ότι για να υπογραφεί πρόωρη επέκταση πρέπει το συμβόλαιο να είναι μίνιμουμ 4ετές και να χουν ήδη τρέξει τα 3 πρώτα χρόνια. Οπότε αν ο Ainge πιστεύει ότι το καλοκαίρι ο Μίλσαπ θα βρει 4ετές, καλύτερα να μην ασχοληθεί καθόλου.

Το κατά πάσα πιθανότητα προκύπτει από το γεγονός πως θα υπάρχουν ομάδες με cap space που δεν θα έχουν τι να το κάνουν και θα το προσφέρουν στον Milsap.

Επέκταση δεν γίνεται όπως σωστά λες.
Με το τρέχον CBA, επέκταση μπορείς να κάνεις 3 χρόνια μετά την υπογραφή του τρέχοντος συμβολαίου.

Δεν νομίζω ότι αλλάζει στο επόμενο αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος σε αυτό.

Κάποιος εκ των Τόμας, Μπράντλει, Σμαρτ πρέπει να φύγει. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι περισσεύει ο Μπράντλει, για μένα πρέπει να φύγει ο Τόμας. Από κει και πέρα αντικαταστάτες υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και πιθανότατα θα ρθει κι ένας ακόμα απ το ντραφτ γιατί όλα τα τοπ πρόσπεκτς είναι γκαρντς. Αν υποθέσουμε ότι έρχεται ο Μίλσαπ (που δεν το πιστεύω αλλά έτσι ξεκίνησε όλη η συζήτηση) το ρόστερ είναι γεμάτο.

Ο Smart είναι ο χειρότερος παίκτης από αυτούς. Πέρα από την δυνατότητα να μαρκάρει ψηλότερους παίκτες δεν κάνει τίποτα (ούτε πρόκειται) σε above average επίπεδο.

Το θεωρώ απίθανο να είναι σε κάποια φάση σταθερά βασικός σε καλή ομάδα.

Απ τους παίκτες που αναγράφονται από πάνω στο ρόστερ, οι μόνοι που θα χουν υψηλό συμβόλαιο σε ισχύ το καλοκαίρι του 2020 θα ναι ο Μπράντλει και ο Σμαρτ. Ο Μπράουν θα προέρχεται από contract year και θα χει καπ χολντ (αν δεν ανανεώσει πρόωρα ώστε να διατηρήσουμε το χώρο στο καπ). Το φετινό πικ και οι Ζίζιτς, Γιάμπου θα μπαίνουν στον 4ο χρόνο του rookie scale. Τζάκσον, Ζέλερ, Μίκυ και πιθανότατα Ροζίερ είναι όλοι αναλώσιμοι και μπορούν κάλλιστα να αντικαθίστανται σταδιακά από τα πικς ή από κάνα βετεράνο μέσω free agency.

Ο Jaylen θα έχει cap hold γύρω στα 20 εκατομμύρια. 300% του μισθού της 4ης χρονιάς θα είναι.
Και τα rookie scale συμβόλαια αυξάνονται (και τα υπάρχοντα) από του χρόνου με το καινούριο CBA.

Βάζω το quote από χθες γιατί πρακτικά το χουμε ξανασυζητήσειΟι Μπράντλει, Σμαρτ, Μπράουν, Νετς 2017, Νετς 2018 θεωρητικά μοιάζουν σούπερ κορμός, πολύ δε μάλλον αν στο μεσοδιάστημα έχουν ψηθεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού με διαδοχικά deep playoff runs.

Δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά:

1) Πιθανότατα θα έχεις μόνο 1 max slot, κάτι που σημαίνει πως αν τα picks τως Nets δεν έχουν γίνει (τουλάχιστον ο ένας) All-Star επιπέδου παίκτες, πρωτάθλημα δύσκολα θα πάρεις

2) Θυσιάζεις την τετραετία μέχρι το 2020. Και αυτό είναι που θεωρώ το λιγότερο ρεαλιστικό από όλα.

Προφανώς όλα αυτά είναι απλά η δική μου γνώμη. Κάποιος άλλος θα έκανε κάτι διαφορετικό. Ο thalys πχ που είναι κι αυτός αρρωστάκι Celtics σαν κι εμένα έγραψε πριν ότι θα έδιωχνε Μπράντλει μαζί με το πικ των Νετς του 2018 για κάποιον σταρ. ΟΚ, μια χαρά κι αυτό. Ο RipCity θα έδιωχνε Μπράντλει. Εσύ αν κατάλαβα καλά θα έδιωχνες μεν Μπράντλει, αλλά απ την άλλη συμφωνείς και μαζί μου ότι με τον Τόμας δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα (άρα πρέπει να φύγει κι ο Τόμας?). Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να κρίνει κανείς ποιος δρόμος μοιάζει σωστότερος τη δεδομένη στιγμή. Φαντάζομαι εν καιρώ θα αποκτήσουμε όλοι σαφέστερη άποψη.

Εγώ θα προσπαθούσα μέσω free agency ή trade να πάρω κάποιον All-Star μέχρι το καλοκαίρι.

Μετά θα προσπαθούσα να κάνω trade για point guard βάζοντας τον Thomas μέσα στο trade.

Οι Heat είχαν αδειάσει όλο το payroll και πρόσφεραν 3 μαξ συμβόλαια. Δε λέω να κάνουμε τέτοιο πράγμα. Χώρο για 1 μαξ συμβόλαιο θα ήθελα. Ο Μπράντλει θα παίρνει καλά λεφτά, πιθανότατα και ο Σμαρτ. Θα χουμε και τα συμβόλαια των ρούκις που ναι μεν είναι μικρά αλλά όλα μαζί πιάνουν χώρο. Συν τα cap holds για Μπράουν, Κράουντερ (αν θέλουμε να τον κρατήσουμε) ή δεν ξέρω γω ποιον άλλο, μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό.

Καλά κάνεις που το διευκρινίζεις γιατί εγώ στην αρχή είχα καταλάβει για 2 max slots, που είναι σχεδόν απίθανο.

Έχει ήδη πέσει αισθητά σε ταχύτητα. Τσέκαρε αν θες το βιντεάκι απ το bball breakdown που πόσταρα χθες. Εξηγεί γιατί πρέπει να παίζει αποκλειστικά στο 5 στην άμυνα, ώστε να καμουφλάρονται οι αδυναμίες του.

Και εγώ το έχω δει σε κάποιες φάσεις φέτος, αλλά του δίνω το benefit of the doubt ακόμα γιατί ήταν πολύ καλός σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Δε λέω ότι είναι χάλια φιτ, απλά δε θα δινα ένα σκασμό λεφτά στον Νοέλ για να τον βάζω να κυνηγάει στρετς ψηλούς στην περιφέρεια.

Ναι κατάλαβα το σκεπτικό σου εδώ.

Ανέκαθεν θεωρούσα το δίδυμο Horford-Milsap από τα πιο soft. Δυο χρόνια με την Ατλάντα δεν μπορούσαν να ματσάρουν ούτε στο ελάχιστο τους Cavs, τώρα γιατί να αλλάξει η κατάσταση? Η ΑΤλάντα τα τρία τελευταία χρόνια ήταν από τις χειρότερες ομάδες στο rebounding. Όταν με το πλήρωμα του χρόνου φθαρούν οι Cavs το αντίστοιχο θα ισχύει και για αυτούς τους δυο. Και βασικά το πρόβλημα είναι στον Horford, που ακριβώς αυτό που είπε ο Jvalin, αφενός δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει τα stretch πεντάρια αφετέρου ούτε κανένας τρομερός rim protector είναι. Και συμφωνώ κι εγώ ότι για να χτυπήσεις πρωτάθλημα αυτό θα γίνει χωρίς τον Thomas.

Ton Russel στην φάση και ηλικία που βρίσκεται δεν τον ανταλλάσεις με τίποτα. Αν κάποιος πρέπει να δωθεί για τον Okafor, αυτός πρέπει να είναι ο Clarkson, αλλά και πάλι για την εκτίμηση που (δεν) έχω στον Okafor, δεν θεωρώ πως θα πρέπει να κάει με αυτό το trade.

77.gif 77.gif 77.gif

QUOTE (RipCity @ Feb 14 2017, 18:32 ) *
Ωραίο trade oι Ράπτορες. Παίρνουν Ιμπάκα τη στιγμή που βγαίνει οφ για καιρό ο Love, λες και μυρίστηκαν αίμα!

Άντε να κάνουν κάτι κι οι Σέλτικς να έχουμε επιτέλους λίγο δράμα.

Ναι το συζητούσαν εδώ και αρκετές εβδομάδες και φαίνεται πως ο τραυματισμός του Love τους έπεισε να το κάνουν.

Δεν έδωσαν και κανένα τρομερό value, οπότε καλό trade αν και δεν αλλάζουν τρομερά οι ισορροπίες.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.