QUOTE (jvalin @ Feb 14 2017, 01:35 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Το ''κατά πάσα πιθανότητα'' δεν ξέρω από πού προκύπτει. Για Μίλσαπ τα λέγαμε και χθες, θα τον ήθελα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.Νομίζω δεν μπορούμε να υπογράψουμε επέκταση στο πλαίσιο του trade γιατί το τρέχον συμβόλαιο του Μίλσαπ είναι 2ετές. Δεν παίρνω κι όρκο, μπορεί να γράφω βλακείες, αλλά έχω την αίσθηση ότι για να υπογραφεί πρόωρη επέκταση πρέπει το συμβόλαιο να είναι μίνιμουμ 4ετές και να χουν ήδη τρέξει τα 3 πρώτα χρόνια. Οπότε αν ο Ainge πιστεύει ότι το καλοκαίρι ο Μίλσαπ θα βρει 4ετές, καλύτερα να μην ασχοληθεί καθόλου.
Το κατά πάσα πιθανότητα προκύπτει από το γεγονός πως θα υπάρχουν ομάδες με cap space που δεν θα έχουν τι να το κάνουν και θα το προσφέρουν στον Milsap.
Επέκταση δεν γίνεται όπως σωστά λες.
Με το τρέχον CBA, επέκταση μπορείς να κάνεις 3 χρόνια μετά την υπογραφή του τρέχοντος συμβολαίου.
Δεν νομίζω ότι αλλάζει στο επόμενο αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος σε αυτό.
Κάποιος εκ των Τόμας, Μπράντλει, Σμαρτ πρέπει να φύγει. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι περισσεύει ο Μπράντλει, για μένα πρέπει να φύγει ο Τόμας. Από κει και πέρα αντικαταστάτες υπάρχουν ήδη στο ρόστερ και πιθανότατα θα ρθει κι ένας ακόμα απ το ντραφτ γιατί όλα τα τοπ πρόσπεκτς είναι γκαρντς. Αν υποθέσουμε ότι έρχεται ο Μίλσαπ (που δεν το πιστεύω αλλά έτσι ξεκίνησε όλη η συζήτηση) το ρόστερ είναι γεμάτο.
Ο Smart είναι ο χειρότερος παίκτης από αυτούς. Πέρα από την δυνατότητα να μαρκάρει ψηλότερους παίκτες δεν κάνει τίποτα (ούτε πρόκειται) σε above average επίπεδο.
Το θεωρώ απίθανο να είναι σε κάποια φάση σταθερά βασικός σε καλή ομάδα.
Απ τους παίκτες που αναγράφονται από πάνω στο ρόστερ, οι μόνοι που θα χουν υψηλό συμβόλαιο σε ισχύ το καλοκαίρι του 2020 θα ναι ο Μπράντλει και ο Σμαρτ. Ο Μπράουν θα προέρχεται από contract year και θα χει καπ χολντ (αν δεν ανανεώσει πρόωρα ώστε να διατηρήσουμε το χώρο στο καπ). Το φετινό πικ και οι Ζίζιτς, Γιάμπου θα μπαίνουν στον 4ο χρόνο του rookie scale. Τζάκσον, Ζέλερ, Μίκυ και πιθανότατα Ροζίερ είναι όλοι αναλώσιμοι και μπορούν κάλλιστα να αντικαθίστανται σταδιακά από τα πικς ή από κάνα βετεράνο μέσω free agency.
Ο Jaylen θα έχει cap hold γύρω στα 20 εκατομμύρια. 300% του μισθού της 4ης χρονιάς θα είναι.
Και τα rookie scale συμβόλαια αυξάνονται (και τα υπάρχοντα) από του χρόνου με το καινούριο CBA.
Βάζω το quote από χθες γιατί πρακτικά το χουμε ξανασυζητήσειΟι Μπράντλει, Σμαρτ, Μπράουν, Νετς 2017, Νετς 2018 θεωρητικά μοιάζουν σούπερ κορμός, πολύ δε μάλλον αν στο μεσοδιάστημα έχουν ψηθεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού με διαδοχικά deep playoff runs.
Δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά:
1) Πιθανότατα θα έχεις μόνο 1 max slot, κάτι που σημαίνει πως αν τα picks τως Nets δεν έχουν γίνει (τουλάχιστον ο ένας) All-Star επιπέδου παίκτες, πρωτάθλημα δύσκολα θα πάρεις
2) Θυσιάζεις την τετραετία μέχρι το 2020. Και αυτό είναι που θεωρώ το λιγότερο ρεαλιστικό από όλα.
Προφανώς όλα αυτά είναι απλά η δική μου γνώμη. Κάποιος άλλος θα έκανε κάτι διαφορετικό. Ο thalys πχ που είναι κι αυτός αρρωστάκι Celtics σαν κι εμένα έγραψε πριν ότι θα έδιωχνε Μπράντλει μαζί με το πικ των Νετς του 2018 για κάποιον σταρ. ΟΚ, μια χαρά κι αυτό. Ο RipCity θα έδιωχνε Μπράντλει. Εσύ αν κατάλαβα καλά θα έδιωχνες μεν Μπράντλει, αλλά απ την άλλη συμφωνείς και μαζί μου ότι με τον Τόμας δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα (άρα πρέπει να φύγει κι ο Τόμας?). Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να κρίνει κανείς ποιος δρόμος μοιάζει σωστότερος τη δεδομένη στιγμή. Φαντάζομαι εν καιρώ θα αποκτήσουμε όλοι σαφέστερη άποψη.
Εγώ θα προσπαθούσα μέσω free agency ή trade να πάρω κάποιον All-Star μέχρι το καλοκαίρι.
Μετά θα προσπαθούσα να κάνω trade για point guard βάζοντας τον Thomas μέσα στο trade.
Οι Heat είχαν αδειάσει όλο το payroll και πρόσφεραν 3 μαξ συμβόλαια. Δε λέω να κάνουμε τέτοιο πράγμα. Χώρο για 1 μαξ συμβόλαιο θα ήθελα. Ο Μπράντλει θα παίρνει καλά λεφτά, πιθανότατα και ο Σμαρτ. Θα χουμε και τα συμβόλαια των ρούκις που ναι μεν είναι μικρά αλλά όλα μαζί πιάνουν χώρο. Συν τα cap holds για Μπράουν, Κράουντερ (αν θέλουμε να τον κρατήσουμε) ή δεν ξέρω γω ποιον άλλο, μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό.
Καλά κάνεις που το διευκρινίζεις γιατί εγώ στην αρχή είχα καταλάβει για 2 max slots, που είναι σχεδόν απίθανο.
Έχει ήδη πέσει αισθητά σε ταχύτητα. Τσέκαρε αν θες το βιντεάκι απ το bball breakdown που πόσταρα χθες. Εξηγεί γιατί πρέπει να παίζει αποκλειστικά στο 5 στην άμυνα, ώστε να καμουφλάρονται οι αδυναμίες του.
Και εγώ το έχω δει σε κάποιες φάσεις φέτος, αλλά του δίνω το benefit of the doubt ακόμα γιατί ήταν πολύ καλός σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Δε λέω ότι είναι χάλια φιτ, απλά δε θα δινα ένα σκασμό λεφτά στον Νοέλ για να τον βάζω να κυνηγάει στρετς ψηλούς στην περιφέρεια.
Ναι κατάλαβα το σκεπτικό σου εδώ.
QUOTE (Manimal @ Feb 14 2017, 08:06 )
Ανέκαθεν θεωρούσα το δίδυμο Horford-Milsap από τα πιο soft. Δυο χρόνια με την Ατλάντα δεν μπορούσαν να ματσάρουν ούτε στο ελάχιστο τους Cavs, τώρα γιατί να αλλάξει η κατάσταση? Η ΑΤλάντα τα τρία τελευταία χρόνια ήταν από τις χειρότερες ομάδες στο rebounding. Όταν με το πλήρωμα του χρόνου φθαρούν οι Cavs το αντίστοιχο θα ισχύει και για αυτούς τους δυο. Και βασικά το πρόβλημα είναι στον Horford, που ακριβώς αυτό που είπε ο Jvalin, αφενός δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει τα stretch πεντάρια αφετέρου ούτε κανένας τρομερός rim protector είναι. Και συμφωνώ κι εγώ ότι για να χτυπήσεις πρωτάθλημα αυτό θα γίνει χωρίς τον Thomas.
Ton Russel στην φάση και ηλικία που βρίσκεται δεν τον ανταλλάσεις με τίποτα. Αν κάποιος πρέπει να δωθεί για τον Okafor, αυτός πρέπει να είναι ο Clarkson, αλλά και πάλι για την εκτίμηση που (δεν) έχω στον Okafor, δεν θεωρώ πως θα πρέπει να κάει με αυτό το trade.
QUOTE (RipCity @ Feb 14 2017, 18:32 )
Ωραίο trade oι Ράπτορες. Παίρνουν Ιμπάκα τη στιγμή που βγαίνει οφ για καιρό ο Love, λες και μυρίστηκαν αίμα!
Άντε να κάνουν κάτι κι οι Σέλτικς να έχουμε επιτέλους λίγο δράμα.
Ναι το συζητούσαν εδώ και αρκετές εβδομάδες και φαίνεται πως ο τραυματισμός του Love τους έπεισε να το κάνουν.
Δεν έδωσαν και κανένα τρομερό value, οπότε καλό trade αν και δεν αλλάζουν τρομερά οι ισορροπίες.