Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
ashton
πρόταση για τον Μπουρούση (για 1εκ. ευρώπουλα) έκανε η Μπενετόν.
Από Τετάρτη που θα ολοκληρώσει και τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ΑΕΚ, ο Γιαννάκης θα μπορεί να ψάχνει τη νέα του ομάδα . Αν και οι βρώμες λένε πως την έχει βρει ήδη εδώ και πολλούς μήνες.
nash
QUOTE(ashton @ May 6 2006, 09:21 PM)
πρόταση για τον Μπουρούση (για 1εκ. ευρώπουλα) έκανε η Μπενετόν.
Από Τετάρτη που θα ολοκληρώσει και τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την  ΑΕΚ, ο Γιαννάκης θα μπορεί να ψάχνει τη νέα του ομάδα . Αν και οι βρώμες λένε πως την έχει βρει ήδη εδώ και πολλούς μήνες.
*


Ποιά εννοείς? Τον Παναθηναϊκό?
ashton
όχι.
Air Kef
Ξέρεις κάποιον που έπεται και έχεις βάλει τον τίτλο;
Alexmei
λέτε να δεχνεί τον Ολυμπιακό; Εγώ θέλω να πάει στην Μπενετόν!
qspock
Το σιγουρο ειναι οτι στην ΑΕΚ δε θα μεινει. Απο κει και περα ας παει στη Μπενετον μπας και μαθει και καμια κινηση στην επιθεση...
Ο Ολυμπιακος εχει τον Σοφο, δεν υπαρχει χωρος για Μπουρουση. Αν δε μεινει ο Ζουκι, θα παρουν 4-πενταρι (Λαυρινοβιτς, Μαυροκεφαλιδης).

Δε γινεται να παρουν κι αλλον εναν που παιζει μονο στο 5. Γιατι θα εχουν 3 παιχτες που δεν παιζουν στο 4 ουτε για πλακα, αρα δε θα μπορουν να συνυπαρχουν κατω απο το καλαθι στην ιδια πενταδα...
thrylos7
Θα είναι για τα κρίσιμα... Εκεί που όλοι θα περιμένουν όλοι ο Καζλάουσκας να παίξει γρήγορο μπάσκετ, θα βάζει μέσα Σοφοκλή και Μπουρούση (μην πω και Ζούκι ή Ζίζιτς) και θα τους τρελάνει όλους...

Όπως στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ Ιταλία - Κροατία που έπαιξαν για κάποιο διάστημα Μαρκονάτο - Κιάτζιτς εναντίον Βούισιτς και... ποιος ήταν ο άλλος... ο Κασούν;

Στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ ο Μπουρούσης στα (6';) λεπτά που αγωνίστηκε έπαιξε δίπλα στον Λάζαρο, εκτός από τον τελικό νομίζω...

Αν πάει και ο Μπαρνιάνι στο ΝΒΑ πολύ πιθανό...
ashton
Ξέρω κάποιον επόμενο.
τον Πελεκάνο.

Σιγά μην του δώσουνε 200-250 χιλιάρικα που προβλέπει το συμβόλαιο για του χρόνου...
hellenic
Gia ton Pelekano exo akoysei edo kai kairo pos o Fillipoy blepei yperboliko to poso ton 250xiliadon € gia ton Mixali!Ego pantos nomizo pos prepi na minei giati deixni pos mporei na sikosei tin omada...
Warrior
Εγω λεω να φυγει ο Φιλιππου παντως,αν εχει σκοπο να συνεχισει σε αυτο
το "τεμπο"!! 68.gif
HOULIGAN76
Τον Πελεκάνο τον θέλω στην Μαρουσάρα.Αλλά για να έχουμε καλές πιθανότητες να τον απεκτήσουμε πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο της Ευρωλίγκας.
Πάντως ο Μπουρούσης είχε υποστηρίξει οτι πρώτος του στόχος είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και οτι σκοπευει να μελετήσει τις προτάσεις που θα του κάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παο.
ashton
QUOTE
Eπιστροφή στα πέτρινα χρόνια

Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια η ΑΕΚ έμεινε εκτός από τα ημιτελικά των πλέι-οφ και επισημοποίησε την επιστροφή της στα... πέτρινα χρόνια. Τι έφταιξε; Ποια είναι η επόμενη ημέρα; To SPORT 24 αναλύει.
Τελευταία φορά που οι "κιτρινόμαυροι" δεν διεκδίκησαν τον τίτλο ήταν τη σεζόν 1998-1999, όταν δηλαδή στον πάγκο κάθισαν διαδοχικά ο Γιώργος Καλαφατάκης κι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήταν άλλωστε κι η μοναδική περίπτωση... αποτυχημένης χρονιά από την εποχή του Γιάννη Ιωαννίδη κι έπειτα!

Φέτος, όμως, η Ένωση έδειξε μια εικόνα ντροπής. Έμεινε πανηγυρικά εκτός των "16" της Ευρωλίγκα, τερμάτισε στη χειρότερη θέση της τελευταίας 10ετίας στην κανονική περίοδο (7η) κι αποκλείστηκε -χωρίς νίκη- στα πλέι-οφ, με κατεβασμένα τα χέρια.

Αυτά εντός γηπέδου, διότι οι επιπτώσεις έξω από αυτό είναι ακόμη χειρότερες. Ο "δικέφαλος" ήταν η τελευταία ομάδα στα εισιτήρια με κάτι λιγότερο από 5.000, όσα δηλαδή "μαζεύει" ο Αρης σε ένα και μόνο ματς! Το μπάτζετ μειώνεται κάθε χρόνο και θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, ενώ παράλληλα το χάσμα με τη διοίκηση μεγαλώνει.

Ο Γιάννης Φιλίππου διατηρεί μια στάση αδιαφορίας, επιδιώκοντας μια ομάδα που "τσουλάει" μόνη της, δηλαδή καλύπτει τα έξοδα της, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να βάζει χρήματα από την τσέπη του. Μόνο που αυτή την επιλογή οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν την αποδέχονται και του ζητούν να αποχωρήσει.

Στην αρχή της σεζόν βρέθηκε κοντά στο να πάρει αυτή την απόφαση. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι αυτές είναι οι προθέσεις του, πριν ανακαλέσει μετά από λίγες ημέρες και τοποθετήσει ξανά τον "αυτόματο πιλότο" στην ΚΑΕ.

Πως γίνεται τώρα ο πρέοδρος που χάρισε στην ΑΕΚ ένα πρωτάθλημα, ένα ευρωπαϊκό (Σαπόρτα), δύο κύπελλα και την έβαλε σε άλλη οικονομική λογική (καλύφθηκαν τα χρέη κτλ), να θεωρείται persona non grata; Έι, στην Ελλάδα βρισκόμαστε!

Ουσιαστικά οι οπαδοί του "δικέφαλου" του καταλογίζουν τη "διάλυση" της σπουδαίας ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο τη σεζόν 2001-2002. Ο Γιάννης Φιλίππου αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία πλειστηριασμού κι άφησε τους Δήμο Ντικούδη, Τζέι Αρ Χόλντεν και Μιχάλη Κακιούζη να φύγουν. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε το περσινό καλοκαίρι με την αποχώρηση του Νίκου Χατζή και (κυρίως) του Νίκου Ζήση.

Η διοίκηση προτίμησε να χάσει έναν παίκτη επιπέδου Εθνικής ομάδας (για τον οποίο ξόδευε 250.000 ευρώ και τον είχε "δέσει" ως το τέλος του 2007), για να βάλει 400.000 ευρώ στα ταμεία της! Οι οπαδοί δεν συγχώρεσαν ποτέ τους ανθρώπους της ΚΑΕ και γύρισαν την πλάτη στην ομάδα. Δεν στάθηκαν δίπλα της ούτε στο ξεκίνημα της χρονιάς, όταν οι "κιτρινόμαυροι" έπαιζαν καλό μπάσκετ και έφερναν αποτελέσματα.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Η Ένωση ξεκίνησε με μικρό μπάτζετ και περιορισμένες δυνατότητες. Ωστόσο έδειξε ότι έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Την πλήγωσαν, όμως, οι "διπλές" υποχρεώσεις, η απειρία κι οι τραυματισμοί.

Πελεκάνος, Παντελιάδης, Καλαμπόκης, Κόπενραθ, Τσιάρας, Μπουρούσης είχαν αρκετά προβλήματα, χωρίς κανείς να αφήσει εκτός τους Μαγκουνή και Παπανικολάου που ξάπλωσαν κι αυτοί στο τραπέζι του φυσιοθεραπευτή αρκετές φορές.

Ουσιαστικά, όμως, τα περιορισμένα χρήματα που είχε στη διάθεση της η τεχνική ηγεσία δημιούργησαν δυσκολίες. Δεν βρήθηκε ο κατάλληλος (φθηνός) πλέι-μέικερ, με αποτέλεσμα η συμφωνία με τον Λάιονελ Τσάλμερς να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, όταν δηλαδή η ομάδα είχε ρολάρει. Ήταν λογικό ο ερχομός του ταλαντούχου γκαρντ, να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Σε ένα μήνα η ΑΕΚ δεν πέτυχε νίκη και βγήκε ουσιαστικά εκτός στόχων. Ο Τσάλμερς έφυγε (ορθώς) κι η ομάδα έμεινε με έναν πλέι-μέικερ λόγω του τραυματισμού του Σπύρου Παντελιάδη. Όταν, δε, ήρθε ο Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ, έφυγε με πρόβλημα στη μέση ο Τέιλορ Κόπενραθ!

Όμως κι ο πάγκος ήταν γυμνός. Η περιφερειακή γραμμή κλήθηκε να σηκώσει το βάρος, κάτι που δεν ήταν εύκολο κρίνοντας από το νόμο της... ισορροπίας (κοντών και ψηλών), που διέπει και το μπάσκετ. Έτσι συνολικά η ομάδα δεν είχε διάρκεια, παρά μόνο ξεσπάσματα.

Στο τέλος δε η κούραση ήταν διάχυτη. Η ομάδα απέτυχε να προσηλωθεί στην αμυντική της φιλοσοφία κι έχασε κρίσιμα ματς. Το οριστικό χτύπημα ήρθε στη Λάρισα, καθώς αυτή η ήττα την άφησε στην 7η θέση, φέρνοντας την αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό. Εμπόδιο που αποδείχτηκε απροσπέλαστο.

Το χειρότερο...

Θα πει κανείς "μια κακή χρονιά ήταν και πάει". Όχι δεν είναι έτσι. Το χειρότερο για την Ένωση είναι ότι έχασε το "δυνατό χαρτί" της Ευρωλίγκα. Ούτε εγγυημένο συμβόλαιο, ούτε τίποτα! Του χρόνου οι "κιτρινόμαυροι" θα παίζουν στο δευτεροκλασάτο ULEB Cup, που αποφέρει λιγότερα έσοδα και ουσιαστικά πληγώνει το γόητρο τους. Τουλάχιστον πέρσι υπήρχε και το κίνητρο της συμμετοχής της Ευρωλίγκα για τους παίκτες.

Η αλήθεια είναι ότι και τα τελευταία χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν τα πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα συμμετείχε κανονικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όμως έχει μια σημαντική διαφορά με την ΑΕΚ. Τον κόσμο! Οι άδειες εξέδρες του Γαλατσίου χαρακτήρισαν τον "δικέφαλο" ως την... μαύρη τρύπα της ULEB, που νοιάζεται πρώτα για τα οικονομικά κριτήρια και μετά για τα αγωνιστικά.

Τώρα, όμως, ο Γιάννης Φιλίππου κι η διοίκηση της ΚΑΕ βρίσκεται σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Κι αυτό γιατί δεν "θωράκισε" την επένδυση του, με αποτέλεσμα τώρα να χρειάζεται να βρει κι άλλα έσοδα, ώστε η ομάδα να καλύψει τα χρήματα που έχασε από την Ευρωλίγκα, αλλά και τα τηλεοπτικά που αναμένεται να είναι ακόμη λιγότερα!

Η επόμενη ημέρα

Τι μέλλει γενέσθαι; Καταρχήν θεωρείται σίγουρο ότι οι "κιτρινόμαυροι" θα απαλλαχθούν από το νοίκι των 300.000 ευρώ που δίνουν στο Γαλάτσι. Ούτως ή άλλως είναι άδειο, οπότε είναι λογικό οι άνθρωποι της ομάδας να προτιμήσουν ένα μικρότερο γήπεδο, που θα έχει και την έννοια της... έδρας. Ήδη έχουν ξεκινήσει να "πακετάρουν" με προορισμό το κλειστό των Πατησίων!

Όσο για τα υπόλοιπα; Το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό για την Ένωση και πολλά θα κριθούν από το αν τελικά ο Γιάννης Φιλίππου θα παραμείνει στο τιμόνι της ΚΑΕ. Αν δεν βρεθεί διάδοχος (μήπως η ΕρασιτεχνικήWink, τότε η πολιτική λιτότητας θα συνεχιστεί. Το μπάτζετ θα μειωθεί ακόμη περισσότερο κι η ομάδα θα εξακολουθήσει να θεωρείται... περιορισμένων δυνατοτήτων, στηριζόμενοι σε δευτεροκλασάτες λύσεις και νεαρούς.

Από τη φετινή ομάδα δεν αναμένεται να μείνει κανείς. Ο Γιάννης Καλαμπόκης κι ο Μιχάλης Πελεκάνος έχουν όψιον για μια ακόμη σεζόν, η οποία όμως έρχεται πολύ... ακριβά στους "κιτρινόμαυρους", που θα προτιμήσουν να χάσουν δύο καλές λύσεις για να γλιτώσουν τα χρήματα, που στην περίπτωση του αριστερόχειρα φόργουορντ ανέρχονται στα 300.000 ευρώ!

Οι Μπλάσινγκεϊμ και Χάτζατζ θα αποτελέσουν παρελθόν. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Σλάβεν Ρίματς, από τον οποίο στην ομάδα έχουν παράπονα συμπεριφοράς.

Όσο για τους Έλληνες; Ο Γιάννης Μπουρούσης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες (Τρεβίζο ή... λιμάνιWink, ενώ οι Τσιάρας, Μαγκουνής, Παπανικολάου αναμένεται να αποτελέσουν τον κορμό της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Δεν αποκλείεται να παραμείνει κι ο φιλότιμος Παντελής Παπαϊωακείμ.
Πολλά, βέβαια, θα εξαρτηθούν κι από την απόφαση του Λευτέρη Κακιούση. Έχει συμβόλαιο, αν και έδειξε στο τέλος της χρονιάς πολύ "κουρασμένος" από την κατάσταση και τα προβλήματα.

"Μην ξεγράφετε την ΑΕΚ" είπε την Τετάρτη ο Γιώργος Τσιάρας, σε μια κρίση αισιοδοξίας, που μοιάζει με σανίδα σωτηρίας στο γενικότερο "κιτρινόμαυρο ναυάγιο". Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Και πονάει...


sport24.gr
ashton
ο Κακιούσης έχει συμβόλαιο για 150 χιλιάρικα. ο τζούνιορ είναι σπασμένος μαζί του με επιλογές ξένων και το βλέπω χλωμό να μένει και το καλοκαίρι.

Παίκτες :

4- Blassingame . Ήταν για ένα μήνα, και δε νομίζω να παραμείνει. Αν και θα μπορούσε να βοηθήσει τουλάχιστον σε επίπεδο προετοιμασίας την ομάδα αν καθυστερήσει και πάλι να φέρει παίκτη

5- Hajaj. Το συμβόλαιό του δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό. Ψιλοθέλει να μείνει γιατί του άρεσε. Μάλλον θα παραμείνει.

6- Rimac. Ακριβό συμβόλαιο, χαμένος στο διάστημα στα κρίσιμα, μάλλον δε θα ανανεώσει

7- Πελεκάνος. Έχει συμβόλαιο και για του χρόνου αλλά αυτό προβλέπει 250 χιλιάρικα... Πιθανότερο σενάριο ? Το γνωστό από τις περιπτώσεις Χατζή, Κακιούζη κλπ.... τον αφήνουμε ελεύθερο και γλυτώνουμε αυτά που του χρωστάμε.

8- Παντελιάδης. Δεν παίρνει πολλά, είχε για 1 χρόνο συμβόλαιο, ίσως ανανεώσει.

9- Μαγκουνής. Λογικά παραμένει

10- Καλαμπόκης. Έχει σχετικά ψηλό συμβόλαιο, δύσκολα θα παραμείνει

11- Παπανικολάου. Μάλλον θα μεινει

12- Τσιάρας. Είχε ανανεώσει πέρσι για 2 χρόνια, δεν παίρνει και πολλά, μάλλον μένει.

13- Coppenrath . Έχει συμβόλαιο (190-200χιλ) και για του χρόνου (με buy-out 70.000) Πιθανότερο σενάριο ? το ίδιο με Πελεκάνο

14- Μπουρούσης. Έληξε το συμβόλαιό του. Η πιάτσα έχει βρωμίσει εδώ και μήνες πως θα είναι συμπαίκτης του χοντροΣοφο.

15- Παπαϊωακείμ. Δεν παίρνει πολλά, έπαιξε με πάθος και τίμησε τη φανέλα . Λογικά θα μείνει

ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ :
16- Μάτος. Προσωπικά δε με έπεισε στα παιχνίδια που μπήκε μέσα. Δεν έπαιξε και πολύ βέβαια.
17- Αθανασουλας. Δεν ήταν κακός. Το πείραμα να γυρίσει σε '1' πιστεύω πως θα πρέπει να το κυνηγήσουμε περισσότερο.
18- Μιχάλογλου. Δεν έπαιξε ποτέ - δεν έχω γνώμη
19- Μέλνικς. Έχει φύγει από την ομάδα εδώ και μήνες.
hellenic
Polla prepi na allaksoyn stin omada!An figoyn olli afti(Kalampokis,Rimac,Bourousis,Coppenrath...) kalutera tha einai na xtistei mia omada me baseis toys Tsiara,Magouni,Papanikolaoy para na feroyn taxa kaloys ksenoys ktl...!An stirixthei h AEK sta nea pedia tha minei ekso apo ta play-off 1-2xronia omos o kosmos tha agapisei tin omada kai meta apo2-3xronia tha yparxei dinati omada!
qspock
Το μοντελο Φιλλιπου εχει φτασει στο τελος του. Οταν εχεις ξεπουλησει τα παντα δεν υπαρχει τιποτε αλλο να σε κραταει στην ομαδα. Ο Φιλιππου πλεον θα αποχωρησει οριστικα.

Τωρα για την ομαδα που οραματιζεστε με κορμο Τσιαρα Μαγκουνη και Παπανικολαου, σορυ παιδες αλλα οποιος πιστευει οτι αυτη η ομαδα δε θα πεσει Α2 του χρονου, ειναι εξαιρετικα αισιοδοξος...
ashton
O Φιλίππου μέχρι να ξεχρεωθεί το δάνειο της Εμπορικής που έχει πάρει η ΚΑΕ αλλά στο δικό του όνομα, δεν το κουνάει.
hellenic
Gia deite apo sportime.gr

Άρχισαν οι αναχωρήσεις... Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος και με δεδομένο ότι η συνεργασία του με την Ένωση δύσκολα θα ανανεωνόταν, ο Σλάβεν Ρίματς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ρεάλ Μαδρίτης ως το τέλος της φετινής σεζόν!


Ο Κροάτης γκαρντ θα ντεμπουτάρει με την φανέλα της ισπανικής ομάδας στα πλέι οφ της ACB, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα του Μιχάλη Κακιούζη.


O Rimac stin Real!Stin AEK fetos tipota den ekane kai tora tha peksei stin Ispania...
dizzy_fingers
QUOTE(ashton @ May 15 2006, 01:09 PM)
O Φιλίππου μέχρι να ξεχρεωθεί το δάνειο της Εμπορικής που έχει πάρει η ΚΑΕ αλλά στο δικό του όνομα, δεν το κουνάει.
*



7.gif
Περισσότερες λεπτομέρειες παίζουν? Πότε το πήρε το δάνειο? Γιατί το πήρε?
ashton
To δάνειο το έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό. Από την εποχή που η Εμπορική ήταν στη φανέλα και η ΦΑΓΕ είχε σεβαστό αριθμό μετοχών της τράπεζας.

Η εγγύηση αποπληρωμής του δανείου ήταν κάτι που μας είχε ζητήσει όταν το Σεπτέμβρη ήθελε να δώσει στην Ερασιτεχνική την ΚΑΕ.
ashton
Slaven Rimac, posible refuerzo del Real Madrid para el Play Off
El Real Madrid ha incorporado a sus entrenamientos al escolta croata Slaven Rimac, quien estará a prueba esta semana y podría convertirse en un refuerzo para el conjunto blanco de cara al Play Off que está a punto de iniciarse


Slaven Rimac podría convertirse en nuevo jugador del Real Madrid (Foto Euroleague)

Redacción, 15 may. 2006.- El escolta croata Slaven Rimac podría convertirse en refuerzo del Real Madrid para el Play Off por él título que se inicia esta misma semana y en el que el conjunto blanco tendrá como primer rival, en el cruce de cuartos de final, al Winterthur FC Barcelona.

Procedente del AEK de Atenas, Slaven Rimac ya se ha entrenado esta tarde con el Real Madrid, con el que estará estar a prueba durante toda la semana.

El jugador croata podría convertirse en un posible refuerzo de cara al Play Off, en caso de que se exista alguna baja por enfermedad.

Como es sabido, Igor Rakocevic y Venson Hamilton están aquejados de paperas, por lo que, si no se recuperaran a tiempo, el club blanco se vería en la necesidad de hacer efectivo este posible refuerzo.

Slaven Rimac es un escolta de 1,95, nacido en Croacia, que esta temporada ha disputado la Euroliga con el AEK. Viejo conocedor de la ACB, disputó la temporada 2000-01 con el DKV Joventut. Ha jugado en Croacia, Italia, Turquía y Grecia y ha sido internacional con la selección nacional de su país

ACB.COM
Delinquent
Δε νομίζω ο Φιλίππου να βάλει το χέρι στην τσέπη παρά τις δηλώσεις πως μια λύση είναι να ασχοληθεί και πάλι ενεργά...Ελπίζω τουλάχιστον να μην ξαναδούμε τα φετινά...
ashton
QUOTE
Ο Μπουρούσης στην «Μπάρτσα»

17/5/2006 0:28

Έναν ακόμη πρωταθλητή Ευρώπης προσθέτει –για τα πλέι-οφ του ισπανικού πρωταθλήματος- στο ρόστερ της η Μπαρτσελόνα. Ο Γιάννης Μπουρούσης, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο ιταλικών ομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr θα ενισχύσει την προσπάθεια των «μπλαουγκράνα» για κατάκτηση του τίτλου στην ACB.

Ο 23χρονος σέντερ θα ταξιδεύσει σήμερα στη Βαρκελώνη και αμέσως θα τεθεί στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ελπίζει ότι ο συγκάτοικος του Μιχάλη Κακιούζη στην Εθνική ομάδα, θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του από τον αγώνα της Παρασκευής, όπου στο πλαίσιο των προημιτελικών αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μπουρούσης μίλησε τηλεφωνικά με τον τζένεραλ-μάνατζερ της ισπανικής ομάδας, Ζόραν Σάβιτς και ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για οτιδήποτε αφορούσε την προσαρμογή του στην Μπαρτσελόνα και αφού (προφανώς) πήρε την έγκριση της ΑΕΚ, ετοιμάστηκε για να αναχωρήσει την Τετάρτη (17/5) για την Ισπανία.

Να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Καρδιτσιώτη σέντερ με τους «κιτρινόμαυρους» λήγει το καλοκαίρι, όποτε είναι λογικό σε περίπτωση που ικανοποιήσει τον Ιβάνοβιτς να του προτείνει η «Μπάρτσα» συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

sportime.gr
thrylos7
Να φανταστώ... και η τελευταία ελπίδα να μείνει στην ΑΕΚ χάθηκε; Ειδικά αν κάνει καλές εμφανίσεις(πάλι θα τον δουλεύει ο Κακιούζης!) υπάρχει περίπτωση η διοίκηση(μη γελάτε!) της ΑΕΚ να του προτείνει συμβόλαιο με περισσότερα χρήματα από ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα;
hellenic
To Bouroussis sigoura de tha girisei stin AEK apo tin stigmi poy pige stin Barca gia ta Play-Off!Kai na mi meinei stin Barcelona tha brei omada poy tha toy prosferei pio polla lefta!
psomotiris
καλησπερα πως εγινε ετσι η αεκ φοβαμαι οτι του χρονου θα παθουμε ζημια
thrylos7
Καλώς ήρθες! icon_wave.gif
Πολύ ανησυχητική η κατάσταση πράγματι...
Τί εννοείς λέγοντας ζημιά; Γιατί κάποια πράγματα ήδη είναι έτσι...
ashton
Πάει και ο Μαγκουνής ...

QUOTE
Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Σπύρος Μαγγουνής, καθώς ενημερώθηκε από την ΑΕΚ ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν που είχε για ανανέωση στο συμβόλαιό του. Αιτία; Το συμβόλαιο του 21χρονου κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα της ομάδας, καθώς προέβλεπε αύξηση της τάξης των 30.000 ευρώ για τη νέα σεζόν. Οι αποδοχές του Μαγγουνή για την περυσινή χρονιά ήταν 90.000 ενώ για την επόμενη, βάσει συμβολαίου, θα έφταναν στις 120.000. Η ΑΕΚ έκρινε πολλά τα χρήματα και αποδέσμευσε τον παίκτη, που για την ώρα προπονείται στο Γαλάτσι αλλά ο μάνατζερ του ήδη αναζητά τον επόμενο σταθμό για την καριέρα του.
Την ίδια ώρα οι προπονήσεις συνεχίζονται μεταξύ... συγγενών και φίλων, αφού μόλις 7-8 παίκτες παραβρίσκονται στα ραντεβού της Βεΐκου.

dikefalos.net
Alexmei
QUOTE(psomotiris @ May 30 2006, 04:26 PM)
καλησπερα πως εγινε ετσι η αεκ φοβαμαι  οτι του χρονου θα παθουμε ζημια
*



καλησπέρα...... με τέτοιο πρόεδρο το περειμένεις; χρωστάει δάνεια, δεν ελέγχει την κατάσταση............... κρίμα ρε ψωμοτύρι
hellenic
apo aekbc.gr

Στις 15 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΑΕΚ ΚΑΕ κ. Ιωάννης Φιλίππου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το μέλλον της ομάδας. Ο κ. Φιλίππου, όπως έχει τονίσει και σε παλαιότερες δηλώσεις του, θα ανακοινώσει το αν θα παραμείνει ή όχι πρόεδρος της ομάδας, θα αναφερθεί σε πιθανές ή όχι προτάσεις για συνεργασία ή αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΚΑΕ και εν κατακλείδι θα δημοσιοποιήσει τις δικές του σκέψεις και θέσεις για την ενίσχυση και τους στόχους της ομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι έλληνες παίκτες που προπονούνται με την ομάδα, θα έχουν τριήμερο ρεπό και θα επιστρέψουν στη γήπεδο τη Δευτέρα το απόγευμα (5/6), πάντα υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Κακιούση.


na doume ti tha mas anakoinosei o Filippoy!Sigoura tha ferei paixtarades san ton Jasikevicius...!
dizzy_fingers
Να αποφασίσει γρήγορα πριν το Μουντομπάσκετ...
Μην πάρουμε κανά μετάλλιο και μας επιστρέψει πάλι στο πόστο του προέδρου εκεί όπως έκανε φέτος...
hellenic
O Fillipoy thelei na kratisei ena pososto toy metoxikoy kefalaioy omos thelei kai kapion poy tha riksei xrima mesa..(pios den thelei)!omos etsi pos einai h AEK,xoris kosmo(exei kosmo omos poy einai?) xoris gipedo, xoris euroleague, xoris paiktes pios na erthei?Mallon blepo na analabei o gios toy Fillipoy...
ashton
o γιος του Φιλίππου είχε αναλάβει την τελευταία 3ετια και τα έκανε όπως τα έκανε.
Πλέον δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα αφού ανελαβε άλλες υποχρεώσεις στον όμιλο ΦΑΓΕ και θα είναι και υπεύθυνος στο εργοστάσιο στις ΗΠΑ.

Α και στους παίκτες, παρελθόν πρέπει να θεωρείται ΚΑΙ ο Μιχάλογλου.
Alexmei
φαντάζεσται να πέσει κατηγορία του χρόνου;;;;;;; ΧΧΑΧΑΧΑ sory ashton.....μια σκέψη είναι...........
ashton
Αν συνεχίσει έτσι η διοίκηση δεν είναι καθόλου απίθανο.
hellenic
Kai o kosmos omos tin paratise tin omada!Mono stis kales einai konta stin omada..etsi omos den ginetai!
thrylos7
Μπα! Ούτε στις καλές ήταν... Για πέρσι δηλαδή γιατί φέτος καλές στιγμές υπήρξαν μόνο στην αρχή της χρονιάς.
ashton
προσφυγή ο Πελεκάνος
hellenic
QUOTE(ashton @ Jun 8 2006, 05:40 PM)
προσφυγή ο Πελεκάνος
*



Analitika apo sportime.gr

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Φιλίππου, προανήγγειλε ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του στις 15 Ιουνίου, όμως, ο Μιχάλης Πελεκάνος βιάζεται –και δικαίως- να μάθει ποιο θα είναι το μέλλον του. Ο Έλληνας φόργουορντ απέστειλε εξώδικο στην Ένωση ζητώντας να του καταβληθούν οι 120 χιλιάδες ευρώ που του οφείλονται.
Η κίνηση αυτή ήταν καθαρά τακτικής, με στόχο να δει ο διεθνής παίκτης ποια θα είναι η αντίδραση της διοίκησης και τι προτίθεται να κάνει με την περίπτωσή του. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δικέφαλος έχει στα χέρια του την οψιόν για την ανανέωση της συνεργασίας τους για ένα ακόμη χρόνο.


Diakia moy gnomi einai pos prepi na minei o Pelekanos!fetos eitan o kaluteros paiktis tis AEK!
ashton
To σημερινό ΦΩΣ είναι το πρώτο έντυπο που γράφει πρωτοσέλιδα την (εδώ και πολλούς μήνες) συμφωνία του Μπουρούση με το γαύρο
Warrior
Το φως λεει,επισης σημερα,οτι ο Ολυμπιακος εχει κλεισει και τον Στακ.

ΟΣον αφορα τον Πελεκανο λενε οτι ειναι κοντα σε Πανελληνιο αν φυγει απο
την ΑΕΚ,λογω και Πεδουλακη.
ashton
QUOTE
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μπουρούση. Ο 23άχρονος σέντερ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (3+1).

«Στο λιμάνι δημιουργείται κάτι πολύ μεγάλο»

Ο Γιάννης Μπουρούσης αποτελεί το πρώτο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο 23άχρονος σέντερ μίλησε στο επίσημο site της ομάδας (www.olympiacos.org) για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του: «Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα στα μυαλό μου. Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που θα φορώ τη φανέλα του Ολυμπιακού και ακόμα πιο χαρούμενος για την αντιμετώπιση που είχα από τους ανθρώπους της νέας μου ομάδας. Από την πρώτη στιγμή, τόσο η διοίκηση, όσο και ο κόουτς Σφαιρόπουλος μου έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα», τόνισε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου και στη συνέχεια αποκάλυψε τους λόγους που τον έφεραν στο λιμάνι: «Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι πολύ μεγάλο και όλοι θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκα με τους κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους. Είναι απλοί και χαμογελαστοί άνθρωποι, αλλά με πολύ μεγάλα σχέδια. Δεν μπορούσα να τους πω όχι».

Στο λιμάνι, ο Μπουρούσης θα συναντήσει και καλούς του φίλους: «Όλη τη χρονιά τα παιδιά μου περιέγραφαν την προσπάθεια που γίνεται και η αλήθεια είναι ότι κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου. Έρχομαι στον Ολυμπιακό έχοντας στο μυαλό μου δυο πράγματα. Να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να φτάσει στους στόχους της και εγώ να κάνω όλες τις θυσίες που θα χρειαστούν για να γίνω καλύτερος παίκτης. Τη σεζόν που πέρασε, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει τους στόχους του, αλλά για τον Ολυμπιακό το πολύ κοντά δεν είναι αρκετό. Φέτος θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ακόμα πιο πολύ για να φτάσουμε στην κορυφή».

Ο διεθνής σέντερ που επιλέχθηκε στην 18άδα της Εθνικής που θα προετοιμαστεί για το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, δεν ξέχασε την παλιά του ομάδα: «Η ΑΕΚ με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Μεγάλωσα σ’ αυτή την ομάδα τόσο ως άνθρωπος όσο και ως παίκτης. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω όσους με βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα μου. Έφτασε όμως η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι μας και νομίζω ότι όλοι θα καταλάβουν και θα σεβαστούν την απόφασή μου. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στην ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της και οι φίλοι της ομάδας να χαρούν και πάλι...».


olympiakos.gr

Η ΚΑΕ ΑΕΚ είχε κάνει προσφορά 750 χιλιάδες για 3 χρόνια στον Μπουρούση που έκλεισε στον Ολυμπιακό με 450 το χρόνο για 3+1
sihainas
QUOTE(sportfm.gr)
Ανανεώνει με την ΑΕΚ ο Πελεκάνος
Αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως υπάρχει ως προς το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο 25χρονος φόργουορντ αν και βρισκόταν πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, τελικά είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στην ΑΕΚ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ώρα για Σπορ».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του «δικεφάλου» αποφάσισε να ενεργοποιήσει την αυτόματη δυνατότητα ανανέωσης για ένα χρόνο του συμβολαίου του Έλληνα άσου. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να καταβληθούν κάποια χρήματα που οφείλονται στον παίκτη. Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα συναντηθούν την Παρασκευή με τον Πελεκάνο (ο οποίος επιστρέφει από το μήνα του μέλιτος) με σκοπό να γίνει διακανονισμός, ώστε ο παίκτης να εισπράξει τα συγκεκριμένα χρήματα.

Στόχος της διοίκησης της ΑΕΚ είναι να χτιστεί η καινούρια ομάδα γύρω από τον Πελεκάνο, ο οποίος του χρόνου αναμένεται να είναι ο ηγέτης των «κιτρινόμαυρων». Από εκεί και πέρα η ίδια διαδικασία (ρύθμιση χρέων και ανανέωση συμβολαίου) θα ακολουθηθεί και για τους Τσιάρα και Καλαμπόκη, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι και οι δύο παίκτες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ΑΕΚ.
hellenic
Diladi o Kalabokis tha pezei stin AEK toy xronoy?ego ton eixa ksegrammeno...Me ton Coppenrath ti egine?
ashton
o Coppenrath έχει συμβόλαιο για 2 χρόνια (αν η ΑΕΚ το ανανεώσει) και δοκιμάζει για ΝΒΑ
Το συμβόλαιο του Πελεκάνου ανανεώθηκε (αλλά δεν είναι και απολύτως σίγουρο ότι θα παραμείνει)
Δεν ανανεώθηκαν αυτά των Τσιάρα-Καλαμπόκη.
ashton
QUOTE
Στην ΑΕΚ θα παραμείνει τελικά ο Μιχάλης Πελεκάνος. Η «Ένωση» είχε κάνει ένσταση για το συμβόλαιο που υπέγραψε πριν λίγες μέρες ο διεθνής σέντερ με τον Πανελλήνιο, τονίζοντας πως η ίδια είχε προλάβει και του ανανέωσε μονομερώς το συμβόλαιο, όπως είχε το δικαίωμα. Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» δικαιώθηκαν τη Δευτέρα από την Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ και έτσι ο παίκτης θα παραμείνει στην «Ένωση» για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο. Πλέον, η μεταγραφή του στους «ολυμπιονίκες» είναι άκυρη.
sport-fm.gr
sihainas
QUOTE(http://www.sport24.gr/html/ent/964/ent.131964.asp)
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανακοινώθηκε μέσα από τις δηλώσεις του Γιάννη Γρανίτσα κι ήδη ετοιμάζει τα μεταγραφικά πλάνα της ΑΕΚ, τα οποία συζήτησε μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ το βράδυ της Τρίτης.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας του "Τίγρη" βρίσκονται τα ονόματα των Ιβάν Γκργκατ και Γιασμίν Χούκιτς. Ο Κροάτης σέντερ -με τη δεδομένη επιθετική ικανότητα στο low post- έχει κερδίσει τη μάχη από τον "αμυντικογενή" Σάβο Τζουγκάνοβιτς, αλλά κι από τον Έρικ Στρούλενς που είναι... προχωρημένης ηλικίας.

Για την περιφέρεια ο Βαγγέλης Αλεξανδρής προσανατολίζεται στη λύση του Γιασμίν Χούκιτς. Ο Βόσνιος φόργουορντ συνδυάζει ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και την ικανότητα να παίζει περισσότερες από μια θέσεις. Εχει έφεση στο σκοράρισμα τόσο μακριά, όσο και κοντά από το καλάθι, αποτελώντας μια από τις βασικές επιλογές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Το όνομα του Χούκιτς απασχόλησε αρκετούς ελληνικούς συλλόγους την περσινή χρονιά, αλλά τότε η τιμή του κρίθηκε ακριβή. Τελικά έκλεισε τη χρονιά στην Μπόσνα Σαράγεβο.



Και αναρωτιέμαι για μια ακόμα φορά... Τι μέσο έχει αυτός ο Γκργκατ και παιζει ακόμα μπάσκετ;
ashton
που σου...
χάνουμε τον Σάβο Τζιγκάνοβιτς...
harris
Ναι ρε γμτ... τον θυμάμαι όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό που σάρωνε τα καλάθια... των σκουπιδιών, γιατί μόνο εκεί κάρφωνε κάτι σακούλες από τα χάμπουργκερ που έτρωγε...laugh.gif
ashton
Aπό τους παλιούς λέγεται/γράφεται πως μένουν οι :

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΑΤΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ,

μάλλον οι ΤΣΙΑΡΑΣ, ΜΑΓΓΟΥΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΓΛΟΥ, ΜΕΛΝΙΚΣ

και θα επιστρέψει ο ΣΟΥΡΛΗΣ (που έπαιξε Αιγάλεω πέρσι)
dizzy_fingers
Αν δεν πάρει φέτος χρόνο συμμετοχής ο Μέλνικς, τότε....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.