Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ Ο ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
harris
www.sportime.gr

Βαρκελώνη, αποστολή: Βασίλης Παπαθεοδώρου. Οταν - κατά την επίσημη παρουσίασή του από τον Χουάν Λαπόρτα - οι Καταλανοί δημοσιογράφοι ρώτησαν (ευλόγως) τον Μιχάλη Κακιούζη από πού προκύπτει το ότι η Μπάρτσα συνιστούσε «όνειρο ζωής», ο 29χρονος άσος είχε τις απαντήσεις πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο! Το Sportime.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο, που παρακολούθησε τον Ελληνα διεθνή να προβάρει τη φανέλα με το Νο 20...
Η παρουσίαση άργησε να αρχίσει, καθώς ο πρώην παίκτης του Ιωνικού Ν. Φ., της ΑΕΚ και της Μοντεπάσι Σιένα συναντήθηκε με τον πρόεδρο (όλων των αθλητικών τμημάτων) της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα, υπογράφοντας το νέο διετές συμβόλαιό του και μάλιστα στον ίδιο χώρο (ένα πολυτελές γραφείο του «Camp Nou»), όπου έβαλαν κατά καιρούς τις υπογραφές τους ο Ροναλντίνιο, ο Ετό, ο Ντέκο και τα υπόλοιπα αστέρια του ιστορικού συλλόγου. «Θέλω να ξέρεις ότι λατρεύω τη χώρα σου!», αναφώνησε ο Λαπόρτα αποκαλύπτοντας στον 29χρονο άσο ότι είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον - προ διετίας- ποδοσφαιρικό αγώνα Πανιωνίου - Μπαρτσελόνα.

«Και εγώ ήμουν στο γήπεδο όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο», αποκρίθηκε αστραπιαία ο Κακιούζης ενημερώνοντας τον πρόεδρο των Καταλανών ότι εξακολουθεί να είναι οπαδός της Ενωσης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα και εν συνεχεία - συνοδευόμενοι από τον νέο γενικό διευθυντή της Μπάρτσα Ζόραν Σάβιτς- κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα Τύπου του γηπέδου, όπου περίμεναν τον Ελληνα διεθνή τουλάχιστον τριάντα δημοσιογράφοι, πέντε τηλεοπτικά συνεργεία και κάμποσοι φωτογράφοι για να απαθανατίσουν τη στιγμή, που θα ύψωνε στα χέρια του τη φανέλα της Μπαρτσελόνα με το Νο 20!

Γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο αριθμό; Πρώτον, γιατί υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα στις 20 Ιουλίου και ήθελε να τιμήσει το γεγονός, δεύτερον γιατί ο πρώτος αριθμός που είχε στη Σιένα ήταν το «20» και τρίτον, διότι η φανέλα με το Νο 15 (αριθμός που είχε επιλέξει τη δεύτερη περίοδο στην Ιταλία) βρίσκεται... κρεμασμένη στην οροφή του «Palau Blaugrana» και ανήκε στον Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, γνωστό σε όλους ως «Επι»! «Αυτή τη φανέλα θα την κορνιζάρω, μόλις γυρίσω στην Αθήνα!», εκμυστηρεύτηκε στο Sportime.gr ο εντυπωσιασμένος Κακιούζης, ο οποίος - για να είμαστε ειλικρινείς- δεν θα μπορούσε να πράξει και διαφορετικά υπό την έννοια ότι το μέγεθος της φανέλας που χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση ήταν... large και ο ίδιος φορά τουλάχιστον xxl!

Στο πάνελ - εκτός από τον Ελληνα φόργουορντ, τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα- βρισκόταν καθισμένη και μια μεταφράστρια, στην οποία είχε ανατεθεί ο ρόλος να μεταφράζει από τα ελληνικά στα καταλανικά! «Με τη μεταγραφή μου στην Μπαρτσελόνα, εκπληρώνεται το μεγαλύτερο όνειρο της καριέρας μου. Η ένταξή μου στον σπουδαιότερο σύλλογο του κόσμου αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου ως την επόμενη, η οποία εύχομαι να έλθει με την κατάκτηση κάποιου τίτλου με την Μπαρτσελόνα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κακιούζη (στα αγγλικά), ωστόσο στη συνέχεια προτίμησε να μιλήσει στη μητρική γλώσσα του... «για να μπορέσω να εκφράσω με ακρίβεια ορισμένα πράγματα που θέλω».

«Θα έχετε ακούσει πολλές φορές, όταν κάποιος αθλητής μεταγράφεται σε μια μεγάλη ομάδα, να ισχυρίζεται ότι από μικρός υπήρξε υποστηρικτής του συγκεκριμένου συλλόγου ή κάτι τέτοιο. Εγώ, ειλικρινά, μεγάλωσα με την Μπαρτσελόνα και σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι διάβαζα ανελλιπώς ένα κόμικ, που πραγματευόταν τη ζωή και την καριέρα ενός ποδοσφαιρικού άσου, του Ερικ Καστέλ!», αποκάλυψε ο Κακιούζης προκαλώντας... χάβρα στο ακροατήριο. Μάλιστα, όταν ο 29χρονος άσος έσπευσε να ρωτήσει δημοσίως «αν το συγκεκριμένο κόμικ είχε κυκλοφορήσει και στην Ισπανία;», ένας εκ των εκτελεστικών διευθυντών της Μπαρτσελόνα φρόντισε να τον ενημερώσει ότι «το περιοδικό σαφώς και έβγαινε στην Ισπανία και ήταν ένα από τα αγαπημένα των παιδικών χρόνων μου!»...

«Και γιατί από μικρός σου άρεσε η Μπάρτσα;», τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος εισπράττοντας την απάντηση του Κακιούζη. «Μου άρεσαν τα χρώματα της ομάδας, το κόκκινο και το μπλε. Η φανέλα και το περιοδικό του Ερικ Καστέλ, το οποίο αγωνιούσα έναν ολόκληρο μήνα έως ότου να το δω στο περίπτερο και να το αγοράσω!», σχολίασε με απόλυτη ειλικρίνεια κερδίζοντας την εκτίμηση των παριστάμενων στην αίθουσα Τύπου. Την εκτίμηση του Ζόραν Σάβιτς φάνηκε να την έχει κερδίσει εδώ και αρκετά χρόνια. «Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν από τους πιο έξυπνους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες. Είναι καλός αμυντικός, έχει εξαιρετικές κινήσεις χωρίς την μπάλα και παίζει για την ομάδα. Για αυτό άλλωστε τον επιλέξαμε», εξήγησε ο γενικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ.

Πριν από την επίσημη παρουσίαση, ο Κακιούζης υπεβλήθη στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις (οι οποίες διήρκεσαν... τέσσερις ολόκληρες ώρες!) και εν συνεχεία στήθηκε στο... εκτελεστικό απόσπασμα των δημοσιογράφων. &nsbp; &nsbp;
41.gif 41.gif 41.gif
ashton
καλή επιτυχία Μιχάλη
thrylos7
Γμτ! Από τις 16:00 το είχα δει αλλά δε μπόρεσα να το ποστάρω λόγω μαθήματος, κι έτσι μας πρόλαβαν άλλo(α) site(s)... ο Κακιούζης ετοιμάζεται για κάτι αρκετά σημαντικό!

http://www.acb.com/redaccion.php?id=31368

ή αν προτιμάτε

http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=17391

41.gif
thrylos7
Tα κατάφερε ο Μιχάλης.... Μετά και το σημερινό 5/7 στα δίποντα έκανε το ρεκόρ κι έτσι είναι πλέον ο πιο εύστοχος παίκτης σε δίποντα σε μια χρονιά στην ιστορία της ACB(από το 83-84). Συγκεκριμένα έχει 3,5/4,8 (111/153) δηλαδή ποσοστό 72,54%. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Kenny Miller(αυτός που είχε έρθει στον Ολυμπιακό και δεν τον θυμάμαι καθόλου; ) με 72,32% από τη σεζόν 97-98.

41.gif

Edit: Ίσως μιλάμε για παγκόσμια πρωτιά μιας και πουθενά δεν έχω δει να υπάρχει κάτι σχετικό...(όπως και σε σελίδες σαν της acb, της marca, της as κ.α., για ελληνικές ούτε λόγος)
Μόνο το forum της ACB μου έμεινε να εξετάσω...
(Δες με τι χαίρεται ένας άνθρωπος...)

Εdit2: Το είδα...
Έχουμε πει πόσο μπροστά είναι οι Ισπανοί ε;
hagi
Μπράβο στον αρχηγό!!!Πάντα τέτοια..
thrylos7
betsmart.gr
QUOTE
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά και την κατάληψη μιας θέσης στην Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς έγινε. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 79-67, αλλά ακόμα πιο εύκολα απʼ όσο δείχνει το τελικό σκορ, την Ρεάλ και πλέον την Κυριακή θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη με στόχο να «τελειώσει» ουσιαστικά τη σειρά. Ο Μιχάλης Κακιούζης πέτυχε 5 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής (2/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), αλλά η βραδιά ήταν για εκείνον σημαντική για έναν άλλο λόγο.

Πριν την έναρξη του αγώνα, η λίγκα ACB τον βράβευσε για το ιστορικό ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα. Ο Μιχάλης παρέλαβε εν μέσω αποθέωσης από το καταλανικό κοινό το βραβείο, το οποίο «είναι μια επιβράβευση της προσπάθειάς μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αγωνίζομαι σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο τιμούν και σέβονται τους αθλητές. Για να είμαι ειλικρινής, μια μέρα πριν το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου έμαθα ότι έχω την ευκαιρία για το ρεκόρ. Δε με αφήνει αδιάφορο, αλλά ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να το έχω δίπλα στην ρέπλικα του μεγάλου τροπαίου. Του πρωταθλήματος εννοώ»!


Για να ολοκληρωθεί το παζλ..
thrylos7
sportime.gr:

QUOTE
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν τον τίμησε δίνοντάς του αρκετό χρόνο συμμετοχής, εκείνος, όμως, φρόντιζε στα στενά χρονικά περιθώρια να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Ο λόγος για τον Μιχάλη Κακιούζη, που αναδείχθηκε ο πιο εύστοχος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος στα σουτ δύο πόντων.

Αυτή είναι η δεύτερη σερί χρονιά που ο αρχηγός της Εθνικής κατακτά την πρωτιά στην συγκεκριμένη κατηγορία… Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα ευστόχησε σε 91 δίποντα σε σύνολο 137 προσπάθειες, κάτι που μεταφράζεται σε 66,5% ευστοχία.


(66,42% για την ακρίβεια)

41.gif
grigoris
Πάντα ο Κακιούζης διακρινόταν για την ευστοχία του στα δίποντα και κερδίζει πολύ σ'αυτό από την έφεση που έχει στο επιθετικό ριμπάουντ(=εύκολοι πόντοι από κοντά)
tsitum
Αυτο,το να βαζει "υπουλα καλαθια" κατω απο τη ρακετα χωρις να τον καταλαβει κανεις κ να παιρνει επιθετικα ριμπαουντ,τον κανει για μενα ισως τον καλυτερο ευρωπαιο ρολιστα.
thrylos7
kakiouzis.com:

QUOTE
Η υπόσχεση γίνεται πράξη! Η αυτοβιογραφία του Μιχάλη Κακιούζη είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων όλης της χώρας. «Όνειρα και αλήθειες» - όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου - του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος θα είναι στη διάθεση του κοινού από την Δευτέρα 25 Ιουνίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα γίνει η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) από τον Μιχάλη Κακιούζη στη Στοά του Βιβλίου. Για όσους περιμένουν με αγωνία τις 384 σελίδες του βιβλίου του αρχηγού, αυτή την Κυριακή 17 Ιουνίου, το περιοδικό «ΒHMAgazino» που διανέμεται μαζί με την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», φιλοξενεί εκτενή προδημοσίευση ως μία πρόγευση για όσα θα επακολουθήσουν!


Δεν ξέρω για τώρα (κι επειδή δεν ξέρω, είπα να το βάλω εδώ), αλλά πιστεύω πως σίγουρα θ' ανοίξουμε νέο τόπικ για να σχολιάσουμε αυτά που γράφει... smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.