Αγαπητοί συνδαιτημόνες, και πάλι εδώ μετά από πολυήμερη πλην όμως αναγκαστική παύση για επαγγελματικούς λόγους.
Καταρχήν ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Βησσαρίου και στον Σταυρακούκα που στον σημερινό αγώνα έκαναν την διαφορά, εμψύχωσαν την ομάδα και κατάφεραν να πείσουν και τα άλλα παιδιά ότι μπορούν…..
Φυσικά και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, και λιγότερο έως καθόλου στον προπονητή και στον βοηθό (? δεν ξέρω καθόλου τον βαθμό εμπλοκής του και για αυτό και η επιφύλαξη).
Τελικά φάνηκε περίτρανα ότι το καράβι δεν μπορούν να το σύρουν μόνο οι ψηλοί αλλά χρειάζονται και οι κοντότεροι, επειδή συνήθως είναι πιο γρήγοροι, πιο διεισδυτικοί, πιο σουτέρ και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ πιο δυνατοί από τους ψηλούς.
Το ύψος αναμφίβολα για το μπάσκετ είναι ένα φυσικό προσόν με βαρύνουσα σημασία αλλά από μόνο του δεν μπορεί να κάνει και πολλά.
Φυσικά αυτά είναι πράγματα που ο προπονητής (πόσα κιλά είπαμε ότι είναι ??

) όφειλε να γνωρίζει. Όπως επίσης έπρεπε να ξέρει ότι το μπάσκετ έχει θέσεις και δεν μπορούν να κάνουν όλοι τα πάντα. Ούτε να νομίζει ότι καθάρισε επειδή επέλεξε τους ημέτερους ψηλούς.
Στο ΝΒΑ είναι ηλίθιοι που το 80 % των ομάδων έχουν playmakers με ύψος που δεν ξεπερνά to 1,85 ? και καμία με ψηλότερο από 1,91 (με παπούτσια

) ?
Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να έχει επιλέξει και άτομα που θα μπορούσαν να δώσουν ταχύτητα ώστε να μπορούμε να κτυπήσουμε και στο transition και δύναμη κοντά στο καλάθι. Διαπίστωσα πως οι ψηλοί μας δεν είχαν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους της Ισπανίας.
Αυτός ήταν ο τρόπος να παίξουμε «στα πόδια» τους Ισπανούς και να δυναμώσουμε και μέσα στην ρακέτα.
Αναμφίβολα υπήρχαν τέτοια παιδιά, που δυστυχώς για κάποιους εκλέκτορες είναι και από την Αττική. Φυσικά υπάρχουν και εκτός Αττικής που ομολογώ ότι δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να μιλήσω για αυτούς.
Και επειδή ο φίλος μου ο Rount αρέσκεται σε «αποδείξεις και ονόματα» θα μπω στον πειρασμό να τους φωτογραφίσω

……. Όρε ούτε manager τους να ήμουν δεν θα το είχα στήσει τόσο ωραία !!

1) Θα μπορούσε να βοηθήσει ένα πολύ γρήγορο και διεισδυτικό playmaker που έκανε την προετοιμασία αλλά τελικά κόπηκε για να προτιμηθούν άλλοι ψηλότεροι, και γύρισε στα Μεσόγεια.

2) Θα μπορούσε να βοηθήσει το «βέλος» της Αγίας Παρασκευής, που τελικά κάνει μπάνια με τα άλλα δύο αδέλφια του

3) Θα μπορούσε να βοηθήσει ο πρώτος σκόρερ του Αστακού (με διαφορά από τον δεύτερο), που τελικά κάνει προετοιμασία με τον γιό του Δαίδαλου.

4) Σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει ο πρώτος σκόρερ της ΕΣΚΑ σε Ναύπλιο και Αστακό με εξαιρετικό drive και δύναμη κοντά στο καλάθι αλλά έμεινε στην φωλιά του «Κούκου».

5) Εξαιρετικά σίγουρα !

θα μπορούσε να βοηθήσει ο πολύ ψηλός και πολύ δυνατός και με τρομερό μάτι στην πάσα μέσα στο ζωγραφιστό (πλην όμως όχι ημέτερος) αλλά έμεινε στον περιστερώνα

6) ………
7) ……..
8) ………
Και άλλοι παραθαλάσσιοι και ορεσίβιοι.
Άπαντες οι αναφερόμενες στο κλιμάκιο του Νότου και φυσικά στα κλιμάκια των ενώσεών τους.
Δεν είπαμε σε καμιά περίπτωση να κερδίζαμε μια σαφώς καλλίτερη ομάδα, αλλά να χάναμε αξιοπρεπώς και όχι με 50 άρα που αν μη τι άλλο προδίδει καταφανή προπονητική ανεπάρκεια που άρχισε από τις επιλογές ακόμα (3 άτομα από Αττική !!)και πολύ λάθος οργάνωση της Ομοσπονδίας γενικότερα με κορυφή του παγόβουνου, την τόσο μεγάλη καθυστέρηση του Πανελλήνιου και συνέπεσε σχεδόν με το τουρνουά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανύπαρκτη κοινή προετοιμασία του συνόλου των παιδιών που μας εκπροσωπούν. Μήπως όμως τελικά έπρεπε να υπάρχει και ένα άλλοθι ?
Και πολλά άλλα που θα γράφουμε μέρες…..
Συγνώμη για το ύφος μου (δεν το συνηθίζω) αλλά η 50αρα την έναρξης μου έπεσε κάπως βαριά
Καλή συνέχεια….. (αύριο δηλαδή) !