Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ποιες είναι οι αγαπημένες σας κινήσεις;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
Johnaros
Οκ, μπορεί πολλοί απο μας να παίζουμε μπάσκετ μόνο σε σχολεία και εξωτερικά γήπεδα.
Μπορεί η κλάση μας να είναι ανάλογη του Σάσα Κουλ και του Μάικλ Ράφιν, ωστόσο όλοι έχουμε κάποιες κινήσεις που μας αρέσουν. Ή που καταφεύγουμε σε αυτές όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν. Ή τις χρησιμοποιούμε έναντι συγκεκριμένων αντιπάλων. Ή τελοσπάντων, μόνο αυτές ξέρουμε να κάνουμε. 69.gif

Μπορεί να είναι μια ραβέρσα, ένα fade away. Μπορεί να είναι προσποίηση και μπάσιμο, οτιδήποτε.


Ποιες είναι οι δικές σας;
NBAholic
Το sky-hook. Κάθε φορά που το έπαιρνα στο σχολείο, μερικοί συμμαθητές μου με κοιτούσαν σα χαζοί. Μου έλεγαν ότι ήταν πολύ περίεργο σουτ, αλλά εμένα μάλλον μου έδιναν την εντύπωση ότι σκέφτονταν "σιγά μη σηκωθώ να το κόψω αυτό"...
Johnaros
Έτη φωτός μπροστά, για να χρησιμοποιείς sky-hook στο σχολείο. tongue.gif
gsp_5
Προσποίηση όλο το σώμα κάτω απ'το καλάθι και με τη μπάλα "σφηνομένη" στα γόνατα! Όποτε το έκανα στο σχολείο είχε χαβαλέ, σε επίσημο παιχνίδι δε το έχω δοκιμάσει και δε νομίζω να το κάνω ποτέ! rolleyes.gif
Igor
1. Tην κινηση Ροντο.. Του Χακιμ βασικα, αλλα ο Ροντο το εκανε φετος δεκαδες φορες..

2. Την κινηση Λακοβιτς. Μιας και σουταρω με το αριστερο, γουσταρω την τριπλα προς τα δεξια, και σουτ για 3 ποντους. Το εκανε συνεχεια ο Γιακα ..
benchwarmer
Εγω τις κραταω για καποιο basketforum meeting ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif
Johnaros
Οκ, κλείνω το μπλοκάκι με τα scouting reports.
Makis4
Η αγαπημένη μου κίνηση μάλλον είναι....τα κλεψίματα!!!
Πορώνομαι αφάνταστα όταν αφού παρακολουθήσω την μπάλα, να την κλέψω με μια αστραπιαία κίνηση και να φύγω στην αντεπίθεση για το εύκολο καλάθι!

lakersdynasty
QUOTE(NBAholic @ Aug 8 2010, 21:11 ) *
Το sky-hook. Κάθε φορά που το έπαιρνα στο σχολείο, μερικοί συμμαθητές μου με κοιτούσαν σα χαζοί. Μου έλεγαν ότι ήταν πολύ περίεργο σουτ, αλλά εμένα μάλλον μου έδιναν την εντύπωση ότι σκέφτονταν "σιγά μη σηκωθώ να το κόψω αυτό"...


ακριβως. το αγαπημενο μου σουτ. το πιο ομορφο μπασκετικο σουτ βασικα.

παντα μαρεσε να περνω την μπαλα βγαινοντας στα αριστερα του γηπεδου να κανω προσποιηση για σουτ, ντραιβ προς το κεντρο της ρακετας και running hook.

Παντα ημουν απο τους πιο κοντους οταν παιζαμε μπασκετ γενικα αλλα το χουκ αυτο μαζι με το χουκ με το δεξι στην ακρη της ρακετας δεν μπορουσε να τα κοψει κανεις.

2η πιο αγαπημενη κινηση να πηγαινω τον αντιπαλο κοντα στο καλαθι στην αριστερη πλευρα και μετα απο προσποιηση για διεισδηση να τελειωνα με turn around σουτ στα δεξια μου προς την baseline.

Προφανως αρκετοι το χουκ στο σχολειο το χαρακτιριζαν τυχερο σουτ και οταν τους ελεγα οτι ειναι μια απο τις πιο κλασσικες μπασκετικες κινησεις η "ραβερσα" καποιος με ειχε ρωτησει:

"πως το ειπες αυτο?....τραβεστα?" laugh.gif
il postino
ταπα στα ισια σε ψηλοτερο παικτη ή ταπα απο πισω και να φευγει η μπαλα στο ταμπλο!!!! στο ιδιο επιπεδο η ηδονη σα να βαρας απο τα 7 μετρα και να ακους το χλατς!

επισης, ντριπλα -> προσποιηση οτι πας να πιασεις τη μπαλα για σουτ->πλησιαζει η μπαλα και στα δυο χερια->δεν την πιανεις τελικα ->ο αμυντικος νομιζει οτι θα σουταρεις και πηδαει ->φευγεις για ντραιβ!
επαθα λαστιχο
ρουκετοροχαλα αλα διαμαντιδη,κατα προτιμηση οταν δεν βλεπουν οι γκρι,elbow-face smash αλα βαρεχαο,γονατια αλα μποουεν,και πιασιμο της "μπαλας" αλα τεοντοσιτς
Johnaros
Για να δώσω και εγώ τα δικά μου:

Με φθίνουσα σειρά, βάσει του ποσοστού επιτυχίας:

1) Off the dribble shot από ύψος της βολής.
2) Πιβοτάρισμα στα 3-4 μέτρα και fade away μετά από περιστροφή.
3) Προσποίηση απο δεξιά και τελείωμα με χουκ.
4) Ξεκίνημα για μπάσιμο από την κορυφή με δυνατή ντρίμπλα, σταμάτημα, βήμα πίσω και fallaway jumper από το ύψος της βολής. Σαν το περίφημο σουτ του Τζόρνταν, αλλά λίγο χειρότερο tongue.gif .
5) (Με ψηλότερο αντίπαλο) Αριστερό ντράιβ και τελείωμα κάτω από το χέρι του αμυντικού. (Θα βοηθούσε να είχα καλύτερη αριστερή ντρίπλα βέβαια :-D)


Προσπαθώ και την παραλλαγή του dream shake του Ρόντο, αλλά δεν πιάνει πάντα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κουτουλάω.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.