Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Top 16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3
NBAer
QUOTE(Anaz @ Feb 21 2007, 09:22 PM) *
Επιασε μεγαλη αποδοση σημερα ο Παο και δεν δυσκολευτηκε τελικα, αν και στην αμυνα θα μπορουσε να'ναι και περισσοτερο συγκεντρωμενος..
15/29 τρίποντα για τους πράσινους, ενω και ο Ζοτς και ολοι οσοι ειδαν το ματς θα καταλαβαν γι'αλλη μια φορα ποσο απαραιτητος ειναι ο Τομασεβιτς!



PAO-Barcelona 102-82
Aristofanis
Φάνηκε πόσο αχρειάστοι είναι οι Javtokas & Delk. 20 πόντους την Barcelona χώρις να τους χρειαστεί ο ΠΑΟ. Άμα δεν γίνει κατί συγκλονιστικό ο ΠΑΟ είναι στους 8 της Euroleague για 3η συνεχόμενη φορα. Ανεβαίνει ο Μπατιστ ενώ ο Τομάσεβιτς φέτος θύμισε παλιές καλές εποχές. Σίγουρα πολύ καλύτερος από περσι.
Igor
O Toμασεβιτς ειναι ξεκουραστος αφου δεν παιζει Ελλαδα/..
trefoil 13
QUOTE(Igor @ Feb 21 2007, 10:50 PM) *
O Toμασεβιτς ειναι ξεκουραστος αφου δεν παιζει Ελλαδα/..

Τον Τομάσεβιτς τον βλέπω όλο και πιο μαχητικό...!
SotDan
oe oe oe oe oe oe εδω θα το σηκωσουμε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ!!!
Primo
Ηταν αναμενομενο καποια μερα να μπουν τα σουτ μια μερα...Εδω και δυο παιχνιδια(εφες-Οσφπ) ειμασταν αρκετα αστοχοι,στο πρωτο δεν μας στοιχησε καθολου ενω στο δευτερο ναι...
Συμφωνω πως στην αμυνα ειδικα στο δευτερο ημιχρονο μπορουσαμε να παιξουμε καλυτερα αλλα ειναι λογικη η χαλαρωση οταν νικας τοσο ανετα...
Το ανυσηχητικο ειναι πως για ακομη μια φορα παρουσιασαμε πολυ μεγαλο προβλημα χωρις τον Διαμαντιδη στην πενταδα......
Τομασεβιτς αντι Γιαφτοκας στο Ελληνικο πτωταθλημα,τωρα...!
dimitrisp
Η ομαδα αποψε επεστρεψε στις καλες εμφανισεις με τον ΔΔ σε μεγαλα κεφια οπως βεβαια και την συνολικη αποδοση της ομαδας. Στα αξιοσημειωτα ειναι οτι βγηκε για λιγο ο Μητσος στο 3ο δεκαλεπτο και πηρανε τα πανω τους οι Ισπανοι. Γενικα η ομαδα ρολαρει, αλλα και εχει στησει ολο της το παιχνιδι σ' αυτον.

Το σημαντικοτερο ειναι οτι εκτος απο την νικη ηρθε και η διαφορα των 20 ποντων αχρειαστη να ναι, οπως οτι εχει παρει και απο την Εφες αναλογη διαφορα. Διαφορα ομως εκανε και ο Τομασεβιτς κερδιζοντας αρκετες παραπαινισιες επιθεσεις με τα επιθετικα ριμπαουντ που μαζεψε. Γενικα ενα ηρεμο βραδυ που ειχε και θεαμα και αποτελεσμα. Ο Παναθηναικος αγκαλιαζει σιγα-σιγα την πρωτια στον ομιλο αλλα ας περιμενουμε λιγακι ακομα γιατι πρεπει να παιξει και εκτος εδρας ....
Jimar
Παρα πολυ καλη επιθεση σημερα, σε ολο το ματς και καλη αμυνα στο πρωτο ημιχρονο, μετα χαλαρωσανε.

Σιγουρα ο Τομασεβιτς θα βοηθουσε περισσοτερο απο τον Γιαφτοκας στο πρωταθλημα.

Το μονο που δεν μου αρεσε στο γηπεδο ηταν το γιουχαρισμα στον Λακοβιτς,
4 πρωταθληματα πηραμε με αυτον ρε σεις....

φοβερο το τριποντο του ΔΔ στα 2 δευτερα που φτασαμε τουσ 100, εγινε χαμος οταν μπηκε..
JEH
Εγω παντως πιστευω πως εχει κανει πολυ καλο στον Τομασεβιτς που τον αφησε ο Ζοτς μονο για την ευρωλιγκα.Πιστευω πως αυτο του εδωσε ενα επιπλεον κινητρο για να προσπαθησει περισσοτερο..

Λιγα λογια για το ματς τωρα..

Εγω ειδα σημερα ξαφνικα τον Ζοτς να χρησιμοποιει τον Σανι σαν 2αρι.Ως δια μαγειας εβγαλε ματια το παληκαρι.Δεν πιστευω πως αυτο ειναι τυχαιο και ουτε πως χρειαζεται και πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις πως αυτη ειναι η θεση του..Τωρα αυτη την ατυχεστατη εμπνευση να τον βαλει ασσο στο ντερμπι πως να την εξηγησω..Τελοσπαντων..

Σημερα επισης φανηκε σε λιγο καλυτερη κατασταση και ο Μπατιστ.Φαινεται δεν θα αργησει να συνελθει εντελως..
Οπως και ο Χατζηβρεττας.Ενταξει αυτος παντα εχει υψηλο στανταρ αποδοσης,αλλα ειναι τοσο ποιοτικος κατα τη γνωμη μου που στη καλη του μερα προσφερει παρα πολλα στο παιχνιδι της ομαδας.

Τελος,θα ηθελα να κανω ενα μικρο σχολιο για τον αρχηγο,τον Φραγκισκο.Ειναι πλεον φανερο πιστευω πως ο παιχτης εχει φαει τα ψωμια του μπασκετικα και πως με τη συμμετοχη του μονο αναστατωση προκαλει στην ομαδα.Σεβομαι απολυτα και την ιστορια του αλλα και ολα οσα εχει προσφερει αλλα πιστευω πως ειναι πλεον καιρος να σταματησει να αγωνιζεται.Επαναλαμβανω αυτη ειναι προσωπικη μου αποψη..

Οσο για την Μπαρτσα,οπως παρα πολυ ευστοχα παρατηρησε ο ΑΖ,οντως επαιξε το αναρχο μπασκετ που παιζει συνηθως,με τεραστιο προβλημα απεναντι στις επιθετικες αμυνες,και ηταν φυσιολογικο να δυσκολευτει να ακολουθησει στο σκορ,εκτος απο καποιες περιπτωσεις που την βοηθησαν αλλοι παραγοντες(βλ.Αλβερτης biggrin.gif )

Συγχαρητηρια στον ΠΑΟ οπως και στον ΑΡΗ που παροτι εχασε,παλεψε το ματς και εχασε με πολυ μικρη διαφορα..
nikefalin
ελος,θα ηθελα να κανω ενα μικρο σχολιο για τον αρχηγο,τον Φραγκισκο.Ειναι πλεον φανερο πιστευω πως ο παιχτης εχει φαει τα ψωμια του μπασκετικα και πως με τη συμμετοχη του μονο αναστατωση προκαλει στην ομαδα.Σεβομαι απολυτα και την ιστορια του αλλα και ολα οσα εχει προσφερει αλλα πιστευω πως ειναι πλεον καιρος να σταματησει να αγωνιζεται.Επαναλαμβανω αυτη ειναι προσωπικη μου αποψη..

Καλησπέρα,
επί της ουσίας δε διαφωνώ (τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας) όμως το συναισθηματικό κομμάτι σε σχέση με το ρόλο του Φραγκίσκου πλέον (που είναι άκρως συμπληρωματικός και το έχει αποδεχτεί και ο ίδιος) αφήνουν περιθώρια...Ο ίδιος είχε πει πως θα ήθελε να σταματήσει στην 100ετία, του χρόνου δηλαδή. Βέβαια αν σηκώσει το Ευρωπαικό φέτος ίσως πάρει και την απόφαση. Και βέβαια όποτε παίζει πλέον δεν κρίνονται παιχνίδια ή έστω δεν βασίζεται πάνω του η ομάδα. Μην ξεχνάμε οτί ο Π.Γιαννάκης σταματήσε έχοντας αντίστοιχο συμπληρωματικό ρόλο κυριότερα από θέμα σεβασμού στην προσφορά του παρά στις δυνατότητές του εκείνη τη σεζόν (1995-1996).

Νίκος
AZ1980
Πάρα πολύ άνετα νίκησε, απόψε, όπως άλλωστε είχα αναφέρει στο ποστ μου που προηγήθηκε του αγώνα η Μπαρτσελόνα τα βρίσκει σκούρα απέναντι σε αντιπάλους με επιθετικές άμυνες και κινητικές επιθέσεις, αφου η αμυντική κινητικότητα και η επιθετική απειθαρχία αποτελούν τα μεγάλα της μειονεκτήματα. Μόνο αν έγκαιρα "τρελλαινόταν" κάποιος σουτέρ της θα είχε κάποια τύχη, και όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά αντ' αυτού βρήκε το χέρι του και ο Σάνι, όχι τυχαία, αλλά επειδή αγωνίστηκε μετά από (αδικαιολόγητο) διάλειμμα ενός παιχνιδιού ξανά στη θέση που του ταιριάζει (spot up shooter). Ακροβολίστηκε, περίμενε τις δημιουργίες Διαμαντίδη, Σισκάουσκας, Τομάσεβιτς και ...πυροβόλησε σα μανιακός!!!

Δύο αξιοσημείωτες παρατηρήσεις έχω για αυτόν τον προαναγγελθέντα περίπατο...

(α) Η διαφορά θα ήταν αισθητά μεγαλύτερη αν είχε αποφευχθεί η χρησιμοποίηση του Αλβέρτη. Ο αρχηγός μπορεί τώρα πια να βοηθήσει μόνο υπό ειδικές συνθήκες, και ένα παιχνίδι όπου μόνο μας πρόβλημα είναι η άμυνα στο transition δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κατάλληλο περιβάλλον για ένα παίκτη με την χελωνίσια ταχύτητα του Αλβέρτη. Η παρουσία του μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση μπορεί, και να περιορίσει τις διαστάσεις του θριάμβου. Αν είναι να χρησιμοποιείται σε στιγμές που ζημιώνει την ομάδα (βλέπε ά γύρο, 3ο δεκάλεπτο στο ΣΕΦ, όταν με την αμυντική του αδυναμία στο Ντόμερκαντ φάγαμε 3 συνεχή 3ποντα που μόνο λόγω ΔΔ και ερυθρόλευκων αυτοχειριών δεν στοίχισαν το ματς) και να μην αποσύρεται άμεσα μόλις χάσει τα πρώτα 1-2 σουτ (αφού για αυτά τα μακρινά σουτ από θέση 4 παίζει, και για λόγους ιστορικούς και ψυχολογικούς), τότε να αντικατασταθεί στον πάγκο από ένα ξύλινο ...τοτέμ με τα χαρακτηριστικά του. Έτσι και η συμβολική διάσταση της παρουσίας του διατηρείται, και ο κίνδυνος εισόδου του στον αγώνα σε ολέθρια στιγμή αποφεύγεται... smile.gif Πέρα από τα αστεία, μπορεί ακόμα να προσφέρει πολλά, αρκεί να βοηθηθεί από τον κόουτς με (σπάνιες) συμμετοχές στο σωστό timing...

(β) Παρατηρήθηκε για 2ο συνεχές παιχνίδι κακό αμυντικό transition... Στην transition άμυνα του ΠΑΟ θα έχετε παρατηρήσει πως στόχος είναι η ανακοπή του αντίπαλου αιφνιδιασμού με παγίδα στη μέση του γηπέδου που στήνεται από κάποιο γκαρντ και κάποιο ψηλό, κατά κανόνα τον εκάστοτε σέντερ, ενώ τα γρήγορα φόργουορντ τρέχουν να καλύψουν τις προωθητικές πάσες προς τα πλάγια... Ο σέντερ πρέπει αμέσως μετά την παγίδα να σπριντάρει προς την πράσινη ρακέτα, μαζεύοντας ότι "πέρασε" από αυτή την έκτακτη αμυντική διάταξη. Κατά συνέπεια, όπως καλαβαίνετε, ο ψηλός αποτελεί την ραχοκοκκαλιά του αμυντικού transition του ΠΑΟ, από την ταχύτητα και την αίσθηση χώρου του παίκτη που θα κληθείστη δύσκολη αυτή αποστολή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανακοπή του άμεσου ή έμμεσου αιφνιδιασμού. Ο Τομάσεβιτς με τα πόδια του φρέσκα από την ημι-απραξία και το κοφτερό του μυαλό τα πήγε σήμερα μια χαρά. Ο (προικισμένος αμυντικός και γοργοπόδαρος) Γιαφτόκας το Σάββατο χρησιμοποιήθηκε (κατά τη γνώμη μου λανθασμένα, κατ' ουσίαν αχρηστεύτηκε) όποτε ο Ολυμπιακός έπαιζε με το Σοφοκλή, σε διαστήματα δηλαδή που ο αντίπαλος δεν επεδίωκε τον αιφνιδιασμό, έχοντας σωστά σαν στόχο του την control basket αξιοποίηση του "θηρίου"... Ο παίκτης λοιπόν που υστέρησε και στα δυο αυτά παιχνίδια δημιουργώντας από μόνος του το προαναφερθέν πρόβλημα είναι ο Μπατίστ. Ο Μπατίστ είναι υπό φυσιολογικές συνθήκες ο καλύτερος σέντερ του ΠΑΟ στο αμυντικό transition, o παίκτης που με την αντιληπτική ευχέρεια του στην κάλυψη χώρων και με τα αθλητικά προσόντα του δημιουργεί από μόνος του extra ένταση σε αυτή την επιθετική transition άμυνα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται αρκετά μακριά από την συνήθη φυσική του κατάσταση, κι έτσι αντί να "βουλώνει" τρύπες, δημιουργεί κενά. Σήμερα βέβαια ήταν αισθητά ευσταθέστερος και έδειξε να επιστρέφει σιγά σιγά στους ρυθμούς του. Η πλήρης επιστροφή του Μάικ σε συνδυασμό με το σωστο ροτέισον των άλλων δυο αυτομάτως θα λύσει το πρόβλημα, και οι αργές επιστροφές θα εκλείψουν, αρκεί βέβαια να μη χρησιμοποιείται ο Αλβέρτης απέναντι σε ομάδες που εκβιάζουν "άνοιγμα" του ρυθμού (τότε ότι παγίδα και να γίνει, η πλάγια προωθητική πάσα θα περνάει wink.gif )...
NBAer
QUOTE(Primo @ Feb 22 2007, 12:14 AM) *
Συμφωνω πως στην αμυνα ειδικα στο δευτερο ημιχρονο μπορουσαμε να παιξουμε καλυτερα αλλα ειναι λογικη η χαλαρωση οταν νικας τοσο ανετα...


Δεν νομιζω να ηταν το βασικο αυτο. Απλα η Μπαρτσελονα βελτιωσε πολυ την αμυνα της καθως και αρκετα την επιθεση της στο 3ο δεκαλεπτο.
Μεγαλο ρολο επαιξε και η μεγαλη ευστοχια της Μπαρτσα στα διποντα.
Τα τελικα ποσοστα της στα διποντα ηταν: Α.Π.Ι.Σ.Τ.Ε.Υ.Τ.Α!


QUOTE(Jimar @ Feb 22 2007, 12:19 AM) *
Παρα πολυ καλη επιθεση σημερα, σε ολο το ματς και καλη αμυνα στο πρωτο ημιχρονο, μετα χαλαρωσανε.


Οπως ειπα και πριν δεν χαλαρωσανε. Χασανε λιγο/αρκετα την συγκεντρωση τους ναι. Αλλα και η Μπαρτσα ηταν εκπληκτικη στα διποντα και επιθετικα στο 3ο δεκαλεπτο.
AZ1980
QUOTE(JEH @ Feb 21 2007, 10:47 PM) *
Εγω παντως πιστευω πως εχει κανει πολυ καλο στον Τομασεβιτς που τον αφησε ο Ζοτς μονο για την ευρωλιγκα.Πιστευω πως αυτο του εδωσε ενα επιπλεον κινητρο για να προσπαθησει περισσοτερο..


...και όχι μόνο κίνητρο, αλλά και τις απαραίτητες ανάσες που του χρειάζονται για να παίξει στο επίπεδο που έπειξε σήμερα. Δεν πιστεύω πάντως ότι ο Τομάσεβιτς έχει τις αντοχές για δύο τέτοια παιχνίδια ανά εβδομάδα. Πιθανολογώ ούτε και τη διάθεση, αφού προσωπικός του στόχος (και της σεζόν αλλά και της αθλητικής του ζωής) είναι το τρόπαιο της Ευρωλίγκα, αυτό είναι που του λείπει. Εγώ προτείνω να παραμείνει το εν ελλάδι ρόστερ ως έχει, ώστε να εξαντληθούν τα (όποια) περιθώρια προσαρμογής του Γιαφτόκας, και να παρθούν αποφάσεις πριν τα ελληνικά πλέι οφς...

Κατά τα άλλα, όπως θα διαπιστώσατε ήδη, συμφωνώ απόλυτα με τον JEH smile.gif
rchos
QUOTE
...και όχι μόνο κίνητρο, αλλά και τις απαραίτητες ανάσες που του χρειάζονται για να παίξει στο επίπεδο που έπειξε σήμερα. Δεν πιστεύω πάντως ότι ο Τομάσεβιτς έχει τις αντοχές για δύο τέτοια παιχνίδια ανά εβδομάδα. Πιθανολογώ ούτε και τη διάθεση, αφού προσωπικός του στόχος (και της σεζόν αλλά και της αθλητικής του ζωής) είναι το τρόπαιο της Ευρωλίγκα, αυτό είναι που του λείπει. Εγώ προτείνω να παραμείνει το εν ελλάδι ρόστερ ως έχει, ώστε να εξαντληθούν τα (όποια) περιθώρια προσαρμογής του Γιαφτόκας, και να παρθούν αποφάσεις πριν τα ελληνικά πλέι οφς...


αυτο πιστευω και εγω για τον τομασεβιτς!οσο παιζει ενα παιχνιδι ευρωλιγκας τη βδομαδα θα ειναι πολυ καλος!οταν αρχισει τα διπλα θα χασει πολυαπο την ενεργητικοτητα και δυναμη του!

οσο για το παιχνιδι ειδα μεσω sky-turk το δευτερο ημιχρονο μονο στο ιντερνετ.οποτε το πολυ καλο πρωτο ημιχρονο το εχασα!στο δευτερο που ειδα παντως και οι δυο ομαδες σουταραν και σκοραραν!πολυ χαλαρες αμυνες!ισως εφταιγε οτι το παιχνιδι τελειωσε νωρις!
παντως ειναι νικη που κανει αισθηση!ειδικα μετα το ντερμπυ και την αποδωση που ειχε εκει ο παο χρειαζοταν μια τετοια νικη!
JEH
Α,και μια μικρη παρατηρηση απτο χθεσινο ματς.Παρελειψα να αναφερθω στην μεγαλειωδη(για ακομη μια φορα)εμφανιση του Διαμαντιδη,αλλα και για ακομη μια φορα την καθιζηση της ομαδας οποτε χρειαστει να παρει ανασες,αλλα αυτη η συζητηση δεν ειναι επι του παροντος..

Χωρις πολλα λογια ο Δημητρης ειναι ο καλυτερος,κατα την αποψη μου,πιο πληρης και ουσιαστικος παικτης στην Ευρωπη αυτην την στιγμη,αξια(επιτελους!!) ειναι και ο πιο ακριβοπληρωμενος πλεον παικτης του ΠΑΟ,με 1,7 εκατ. ευρω τον χρονο για τα επομενα 3 χρονια..
enypnio
e normal poso einai min xehnate oti o TEO pou pairnei 2.5 (einai mesa kai to epidoma kryou) episis einai kai 30 xronon
grigoris
Σημαντικό αριθμητικό στοιχείο είναι το ότι ο Παναθηναϊκός χτες εξασφάλισε (πλην ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ) απροόπτου την πρόκρισή του στους 8 καθώς λογικά θα νικήσει 2 φορές τους Πολωνούς (4 νίκες) και πολύ-πολύ-πολύ δύσκολα θα ηττηθεί (αν ηττηθεί κιόλας) από Εφές και Μπαρτσελόνα με διαφορές μεγαλύτερες από αυτές που ήδη πήρε
PARISINOS
Ναι αλλα πρεπει να την νικησει δυο φορεσ την προκομ αλλιως θα ακυρωσει και τις μεγαλες διαφορες που πηρε
Οσο να ναι και η προκομ ομαδα τοπ 16 ειναι και θελει προσοχη
Primo
και οπως εχουμε ξαναπει με τις ομαδες που διασταυρωνεται στους 8 αν συνεχιζει να παιζει καλα ειναι με το μισο(οχι ενα για να μην το παρακανουμε) στο Φαιναλ Φορ...Ας ελπισουμε να μινουμε υγιεις πρωτα απο ολα και να παιξουν καποιο ρολο και κατι παιδια που σαπιζουν εκει στον παγκο......
enypnio
i prokom proeigeite me 10 pontous stin poli sto 36
losers can win
πολύ άπειρη η προκομ δεν επιτρέπεται να χάνει τέτοια διαφορά στο τέλος
είναι τρεις πόντους μπροστά 2 και κάτι πριν το τέλος
σερι 16-3 η εφές

χθες ο παναθηναικος έδειξε στο πρώτο δεκάλεπτο τι μπορεί να κάνει όταν η ομάδα είναι συγκεντρωμένη
συμφωνώ με az1980
ο αλβέρτης είναι πολύ στατικός για το παιχνίδι του παο
χθες φάνηκε ότι η ομάδα χρειάζεται αλλον ένα playmaker, ο βουγιανιτς μπορεί να βοηθήσει ως μπακ-απ αλλά πρεπεί να υπάρχει κάποιος που θα αντικαθιστά (όχι επάξια ,αυτό είναι αδύνατο smile.gif ) τον διαμαντιδη
enypnio
apeiri apeiti to pire to paixnidaki stin Poli
Primo
Οσο περναει ο καιρος φαινεται ολο και πιο ευκολο να βγει πρωτος στον Ομιλο του..Λες να αρχισω να ανησυχω για την Προκομ μετα απο αυτην την νικη..Μπα δεν νομιζω.....
AZ1980
Γνώμη μου είναι πως αν ο ΠΑΟ κερδίσει εκτός την Προκόμ θα τερματίσει πρώτος στον όμιλο. Το σκέφτηκα αρκετά, και αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Το να κερδίσει όμως τους Πολωνούς θα είναι δύσκολο, μιας και μετά τη νίκη στην Πόλη θα τα παίξουν όλα για όλα. Δύσκολο, αλλά και πιθανότατο. Αυτή η αγωνιστική έφερε τον ΠΑΟ με το ένα πόδι στο Φ4. Σοβαρότητα θέλει και ο πολυπόθητος εντός έδρας ημιτελικός θα γίνει χωρίς πολλά καρδιοχτύπια πραγματικότητα.
Aristofanis
QUOTE(AZ1980 @ Feb 23 2007, 04:26 AM) *
Γνώμη μου είναι πως αν ο ΠΑΟ κερδίσει εκτός την Προκόμ θα τερματίσει πρώτος στον όμιλο. Το σκέφτηκα αρκετά, και αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Το να κερδίσει όμως τους Πολωνούς θα είναι δύσκολο, μιας και μετά τη νίκη στην Πόλη θα τα παίξουν όλα για όλα. Δύσκολο, αλλά και πιθανότατο. Αυτή η αγωνιστική έφερε τον ΠΑΟ με το ένα πόδι στο Φ4. Σοβαρότητα θέλει και ο πολυπόθητος εντός έδρας ημιτελικός θα γίνει χωρίς πολλά καρδιοχτύπια πραγματικότητα.


Δεν υπάρχει αν...ο ΠΑΟ θα κερδίσει την Πρόκομ. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα πάρει την 1η θέση. Με νίκη της Barcelona επί της Efes περνάει ΠΑΟ & Barca αλλά η 1η θέση είναι ανοιχτή. Γιατί άμα ο ΠΑΟ χάσει απο Εφές στην Τουρκία και νικήσει η Barca την Εφές εκτός τότε ο ΠΑΟ θέλει νίκη μες την Βαρκελώνη.

Βέβαια άμα παίξει όπως έπαιξε στο ΟΑΚΑ 6 νίκες θα κάνει...στους 8 δεν έχει τύχη καμία στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι καμία Ταου από τις ομάδες στο group G
thrylos7
QUOTE
Βέβαια άμα παίξει όπως έπαιξε στο ΟΑΚΑ 6 νίκες θα κάνει...στους 8 δεν έχει τύχη καμία στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι καμία Ταου από τις ομάδες στο group G


Είναι όμως η "αναθεματισμένη" Μάλαγα...

Κι εγώ πάντως, δεν πιστεύω να χάσει την πρωτιά ο ΠΑΟ... όλα είναι υπέρ του αυτή τη στιγμή.
peka
Το παιχνιδι με την Μπαρτσελονα παντως ηταν ολα τα λεφτα. Οι παικτες του ΠΑΟ επιασαν καταπληκτικη αποδοση... Χαλαλι τους η ταλαιπωρια να ξεκινησουμε απο την Πατρα να παμε να τους δουμε!
Θα προσπαθησω να ανεβασω καποια βιντεακια απο τον αγωνα...
AZ1980
QUOTE(Aristofanis @ Feb 23 2007, 07:13 AM) *
Γιατί άμα ο ΠΑΟ χάσει απο Εφές στην Τουρκία και νικήσει η Barca την Εφές εκτός τότε ο ΠΑΟ θέλει νίκη μες την Βαρκελώνη.


Τα σκέφτηκα όλα αυτά, και θεωρώ πως το να κερδίσει η Μπαρτσελόνα την Εφές και να χάσει εκεί ο ΠΑΟ είναι ο λιγότερο πιθανός από τους 4 συνδυασμούς αποτελεσμάτων αυτού του ζευγαριού παιχνιδιών, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο "ματσάρουν" οι 3 αντίπαλοι. Επίσης δεν πιστεύω ότι κανείς δε θα χάσει στην Προκόμ. Δεν είναι τόσο χάλια ομάδα, μη την υποτιμάτε.
AZ1980
QUOTE(thrylos7 @ Feb 23 2007, 11:03 AM) *
Είναι όμως η "αναθεματισμένη" Μάλαγα...


Αν κάποιος δει μια κασέτα του αγώνα Μάλαγα-Άρης θα βάλει τα γέλια με την ευκολία με την οποία η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη "αχρήστεψε" τον Σαντιάγκο και τον μετέτρεψε σε μειονέκτημα για την ομάδα του... Δε θέλει και καμιά φοβερή έμπνευση, ένα απλό, καλοδουλεμένο και σωστά συγχρονισμένο νταμπλ τιμ στην άμυνα, και στην επίθεση ένας ευέλικτος ψηλός (πχ Μπατίστ) να επιτίθεται ένας εναντίον ενός από την κορυφή, με τους υπόλοιπους να ακροβολίζονται για να του δώσουν το χώρο που θα χρειαστεί για να αναδείξει με ντράιβ ή αμαρκάριστο σουτάκι την αδεξιότητα και την βραδύτητα του Πορτορικάνου... Βέβαια αν ο Ζοτς επιμείνει στο παπικά αλάθητο δόγμα "ποτέ νταμπλ τιμ στο Σαντιάγκο, κάποια στιγμή θα χάσει το κάρφωμα, δεν είναι καλός παίκτης" τότε θα έχουμε πάλι τα ίδια όμορφα αποτελέσματα...

Μπράβο παρεπιπτόντως στον Άρη, κάποια στιγμή θα αναφερθώ αναλυτικά στην πολύ καλή αυτή ομάδα που έχει χτιστεί με ρεσιτάλ μεταγραφικού scouting και κοουτσαρίσματος. Για μένα ο Άρης είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στην αναλογία απόδοσης προς συνολικό ύψος χρηματικών απολαβών των μελών του ρόστερ. Και ο Ματσόν είναι ως τώρα ο προπονητής της χρονιάς για την ευρωλίγκα, με δεύτερο τον ...Αιτο Ρενέσες (ναι, καλά διαβάσατε).
JEH
QUOTE(AZ1980 @ Feb 23 2007, 09:22 PM) *
Μπράβο παρεπιπτόντως στον Άρη, κάποια στιγμή θα αναφερθώ αναλυτικά στην πολύ καλή αυτή ομάδα που έχει χτιστεί με ρεσιτάλ μεταγραφικού scouting και κοουτσαρίσματος.


Ναι για τις μεταγραφες και το scouting συμφωνω,για το κοουτσαρισμα τωρα μαλλον θα διαφωνησω καθετα,αφου κατα τη γνωμη μου παιζει απειθαρχα και ανοργανωτα..Αλλα οντως αυτη ειναι μια κουβεντα για καποια αλλη στιγμη..
IlyaZ
Τραγωδία! tongue.gif

Ο Γιαφτόκας δε θα ακολουθήσει την ομάδα αύριο, διότι έπαθε............. (ταράν- ταράν!)

Λ Ο Υ Μ Π Α Γ Κ Ο!

Να σχολιάσω ή μήπως δεν πρέπει, γιατί δε με ξέρετε ακόμη αρκετά καλά και θα με κακοχαρακτηρίσετε;

Σοβαρά πάντως, φαίνεται πως ο ΔΔ13 έχει μια τενοντιτιδούλα, που, κατά τα λεγόμενα των αθλητικογράφων, δε θα τον εμποδίσει να αγωνιστεί μεθαύριο ούτε εμπνέει ανησυχία.

Εγώ πάντως ήδη ανησυχώ, γιατί έχω την εντύπωση ότι όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται ξεκούραση (βεβαίως και ο κακομοίρης ο Ρόμπι, που δεν έχει κάτσει πάγκο λεπτό! 19.gif ).
AZ1980
Δύσκολο ήταν, όπως είχε προβλεφθεί, το σημερινό παιχνίδι. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟ έπαιξε αρχικά με έλλειψη εγρήγορσης και με λάθος αρχική πεντάδα (νομίζω πως έπρεπε κατά τα ειωθότα να προτιμηθούν οι Χατζηβρέττας-Τσαρτσαρής αντί των Σάνι-Ντικούδη, ώστε να δοθεί νωρίς στον αγώνα το πιεστικό αμυντικό στίγμα που ήταν απαραίτητο σε μια δύσκολη έδρα), αποκτώντας γρήγορα ένα ψυχολογικό ντεζαβαντάζ... Το παιχνίδι κρίθηκε στο ότι λόγω ποιότητας, αλλά και χάρη σε μερικές έξυπνες κινήσεις του Ζοτς από τον πάγκο, ο ΠΑΟ δεν έχασε την ψυχραιμία και τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς του στα σημεία που το πράγμα έδειχνε να στραβώνει για τα καλά.

Σημείο κλειδί η σωστά συγχρονισμένη χρησιμοποίηση του αρχηγού. Είχα πει πως το να εκβιάζεται η συμμετοχή του σε αγωνιστικές καταστάσεις που δεν του ταιριάζουν μπορεί να έχει (και ήδη σε κάποια παιχνίδια είχε) ολέθριες συνέπειες. Είχα όμως επίσης αναφερθεί και στο ότι θα υπάρξουν καταστάσεις όπου ο Φράγκι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Πότε? Όταν πχ. ο αντίπαλος δεν επιζητά την ανάπτυξη του transition παιχνιδιού, προτιμώντας ένα, πιο συμβατό με τις δυνατότητες του, αργό τέμπο, την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί παρ΄όλα αυτά μονίμως (ίσως από διάθεση για κινητικότητα, ίσως εξ΄ανάγκης, λόγω ρόστερ) "ελαφριά" τεσσάρια (χωρίς όπως είπα να έχουν εντολές να τρέξουν), ενώ ταυτόχρονα τα 4άρια του ΠΑΟ (Ντικούδης, Τσαρτσαρής) βρίσκονται σε χρονικό διάστημα αγωνιστικής και εκτελεστικής σύγχυσης. Το παραπάνω αποτελεί ένα από τα σενάρια που επιτρέπουν και επιβάλλουν την είσοδο Αλβέρτη σε ένα αγώνα, και μάλλον συνιστά και την ιδανικότερη των περιπτώσεων για να συμβεί κάτι τέτοιο. Στο σημερινό αγώνα είχαμε ακριβώς αυτές τις συνθήκες, και έτσι σοφά ο Ομπράντοβιτς έδωσε στον μπαρουτοκαπνισμένο αρχηγό την ευκαιρία να βάλει την υπογραφή του και στη σεζόν 2006-2007, γιατί, όπως έχω αναφέρει, το παιχνίδι αυτό ήταν ύψιστης σημασίας. Ο Αλβέρτης μπήκε, τοποθετήθηκε σωστά, άνοιξε το γήπεδο απειλώντας για 3 (μικρή σημασία έχει η αστοχία του), έσπασε με πάθος και παρά τα γερασμένα πόδια του 3-4 πικ'ν'ρολ των Πολωνών και, για κερασάκι, έβαλε και 5 ποντάκια σε καίριο σημείο (ένα τρίποντο και ένα ...αιφνιδιασμό!!!)... Κυρίως όμως μπαίνοντας έσπασε τον τσαμπουκά των αντιπάλων με την εμβληματικότητα και την πονηριά (απατεωνιά) του.

Χατζηβρέττας σούπερ, Σάνι στο καλύτερο παιχνίδι του στον ΠΑΟ. Ο Μπετσίροβιτς αγωνιζόμενος σε θέση 2 δεν έχει μόνο μεγαλύτερη άνεση να εκφράζει το φονιά που έχει μέσα του, αλλά γίνεται και δημιουργικότερος. Αυτό μπορώ να το τεκμηριώσω και σήμερα είχαμε άλλη μια πρακτική απόδειξή του.

Ο Μπατίστ ανεβαίνει. Σήμερα είχε έκρηξη στο άλμα και καλύτερα πατήματα στο ποστ (απ' ότι στα πρώτα παιχνίδια μετά το come back). Λείπει ακόμα η ταχύτητα και η ενέργειά του στις αμυντικές προσαρμογές, αλλά είναι φανερό πως ο θλιβερά ανήμπορος Μπατίστ του ντέρμπι αργά αλλά σταθερά διώχνει τη σκουριά από πάνω του και προβάρει τη στολή του Iron Mike, προετοιμάζοντας το ταλαιπωρημένο κορμί του για την κόλαση που λέγεται "2006-2007: τελική ευθεία"...

...Στην οποία οι πράσινοι μπαίνουν χωρίς πατημένο το γκάζι, αλλά έχοντας πετύχει κάτι πολύ ξεχωριστό. Να ξεμπερδέψουν με ένα μεγάλο μέρος του άγχους που φέτος ορθώνεται μπροστά τους ως ο δυσκολότερος αντίπαλος. Με τη σημερινή νίκη το άγχος θα χαλιναγωγηθεί για αρκετό χρόνο, αφού οι παίκτες του ΠΑΟ κατόρθωσαν να βάλουν τους εαυτούς τους στην εξής (και μόνο στο άκουσμα) αγχολυτική θέση:

- Μια εντός έδρας νίκη με Προκόμ μακριά από την είσοδο στο τοπ16, νίκη που πολύ πιθανό είναι να αρκέσει και για την πρωτιά του ομίλου. Και άρα κατά μεγάλη πιθανότητα 3 max εντός έδρας νίκες απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους (μαζί με τις χιαστί-διασταυρώνεται με όμιλο χωρίς θηρία) απόσταση από το Φ4, που και αυτό είναι στην έδρα του.

-Μια (ουσιαστικά) εκτός έδρας νίκη με Πανιώνιο από την κατάληψη της πρωτιάς στην καν. περίοδο της Α1, νίκη που είναι πιθανό να μη χρειαστεί σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού (Άρης, ΠΑΟΚ έξω).

-Μια (εντός έδρας πάλι) νίκη επί του ...Ρεθύμνου τον χωρίζει από το κύπελλο.

Όλα αυτά ίσως βοηθήσουν τους παίκτες να ξεπεράσουν την ψυχική πίεση από τις υψηλές απαιτήσεις, μιας και μπροστά τους ο ...Γολγοθάς μοιάζει να χάνει ύψος... Φαίνεται παράξενο αυτό που θα πω, αλλά είναι εξαιρετικά δυνατό ο Παναθηναικός να κάνει τρεμπλ χωρίς να χρειαστεί από εδώ και στο εξής να κερδίσει καμιά ομάδα υψηλού επιπέδου (παρόμοιου με το δικό του) στην έδρα της ή σε ουδέτερο γήπεδο... Ίσως του φτάνει απλά να μείνει αήττητος στην ...έδρα του, στο ίδιο δηλαδή γήπεδο όπου στο ντέρμπι αποκάλυψε όλες του τις αδυναμίες!!!!
Anaz
Eτσι ακριβως ειναι χωρις το ισως..!
Ο μονος "αντιπαλος" του παο πλεον ειναι...η εδρα του! wink.gif
Ολη η χρονια του Παο θα παιχτει ουσιαστικα στον ημιτελικο!Εκει ειναι το ματς της χρονιας!Και πιθανοτατα και ευκαιρια για εκδικηση..
AZ1980
QUOTE
Φαίνεται παράξενο αυτό που θα πω, αλλά είναι εξαιρετικά δυνατό ο Παναθηναικός να κάνει τρεμπλ χωρίς να χρειαστεί από εδώ και στο εξής να κερδίσει καμιά ομάδα υψηλού επιπέδου (παρόμοιου με το δικό του) στην έδρα της ή σε ουδέτερο γήπεδο... Ίσως του φτάνει απλά να μείνει αήττητος στην ...έδρα του, στο ίδιο δηλαδή γήπεδο όπου στο ντέρμπι αποκάλυψε όλες του τις αδυναμίες!!!!


Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα πιο σημειολογικά εντυπωσιακό... Υπάρχει πολύ υπολογίσιμο ενδεχόμενο ο ΠΑΟ να άντιμετωπίσει την Μάλαγα στο τοπ8, την Ταού ή/και τον Ολυμπιακό στο Φ4 και, φυσικά, τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Α1... Κατά συνέπεια η υπεράσπιση της έδρας του ενδέχεται να αρκέσει για την κατάκτηση του τρεμπλ, όμως δεν αποκλείεται στην πορεία προς αυτό το στόχο φιλοξενουμενες στο ΟΑΚΑ να βρεθούν ΚΑΙ οι τρεις ομάδες που τα δύο τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να κερδίσουν στα ίσια τον ΠΑΟ μέσα στο γήπεδό του...
Anaz
Oντως..Τρομερη συμπτωση.. rolleyes.gif
dimitrisp
Απο το χτεσινο παιχνιδι κραταμε εκτος απο το αποτελεσμα και την εμφανιση του Μπατιστ που επιτελους δειχνει να ειναι εντος κλιματος και αρχιζει να βρισκει τον καλο του εαυτο 41.gif 41.gif Η Προκομ το παλεψε οσο μπορουσε αλλα η απειρια φανηκε απο το 3ο δεκαλεπτο και μετα.
thrylos7
QUOTE
Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα πιο σημειολογικά εντυπωσιακό... Υπάρχει πολύ υπολογίσιμο ενδεχόμενο ο ΠΑΟ να άντιμετωπίσει την Μάλαγα στο τοπ8, την Ταού ή/και τον Ολυμπιακό στο Φ4 και, φυσικά, τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Α1... Κατά συνέπεια η υπεράσπιση της έδρας του ενδέχεται να αρκέσει για την κατάκτηση του τρεμπλ, όμως δεν αποκλείεται στην πορεία προς αυτό το στόχο φιλοξενουμενες στο ΟΑΚΑ να βρεθούν ΚΑΙ οι τρεις ομάδες που τα δύο τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να κερδίσουν στα ίσια τον ΠΑΟ μέσα στο γήπεδό του...


Μόλις διάβασα τα bold πήγα να το ποστάρω, αλλά με πρόλαβες για 8 ώρες! tongue.gif

Ούτε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας να ήταν... (εφόσον έρθει η επιτυχία, καθώς ένα χαμένο ματς, ειδικά στην Ευρώπη, μπορεί ν' αποβεί μοιραίο)
NBAer
QUOTE(AZ1980 @ Mar 1 2007, 02:22 AM) *
Θεωρώ ότι ο ΠΑΟ έπαιξε αρχικά με έλλειψη εγρήγορσης και με λάθος αρχική πεντάδα (νομίζω πως έπρεπε κατά τα ειωθότα να προτιμηθούν οι Χατζηβρέττας-Τσαρτσαρής αντί των Σάνι-Ντικούδη, ώστε να δοθεί νωρίς στον αγώνα το πιεστικό αμυντικό στίγμα που ήταν απαραίτητο σε μια δύσκολη έδρα),


Γιατι προσπαθεις να με εκνευριζεις? biggrin.gif shot.gif

1ον:
Ο Ντικουδης ηταν κακος και δεν μπηκε σε καμια περιπτωση μεσα στον αγωνα στην αρχη που τον εβαλε.
Ο Μπετσιροβιτς ηταν μετριος επισης, στην αρχη που τον εβαλε.
Μολις μπηκε ο Χατζηβρεττας ο ΠΑΟ εγινε πολυ καλυτερος αφου ο Χατζηβρεττας ηταν πολυ καλος σε αμυνα-απιθεση!
Ο Τσαρτσαρης επισης ηταν καλος στην αμυνα αν και επιθετικα οχι τιποτα ιδιαιτερο.

Αυτο που θελω να πω ειναι:
Αυτα τα ειδαμε! Τα ξερουμε! Ο Ομπραντοβιτς δεν ηξερε οτι θα γινουν αυτα!
Οποτε δεν πρεπει κανείς, να κανει αυτο που εκανες και εσυ! Τον μετα Χριστου προφητη!
ΘΕΩΡΩ λες επρεπε να εχει μπει ο Χατζηβρεττας και ο Τσαρτσαρης απο την αρχη, εναντι των Σανι+Ντικουδη.
Ε χαιρω πολυ.... Αυτο το εδειξε ο αγωνας! Αυτο πριν το ηξερες? Νο,no...... 68.gif

2ον: Νομιζεις οτι ξερεις καλυτερα ποιος επρεπε να μπει στην αρχικη 5αδα απο τον Ομπραντοβιτς? No,no again. Δεν νομιζω.... biggrin.gif
Φυσικα και ο Ομπραντοβιτς εκανε λαθος οπως αποδειχτηκε τελικα αλλα το ηξερε κανεις αυτο?




QUOTE
Σημείο κλειδί η σωστά συγχρονισμένη χρησιμοποίηση του αρχηγού. Είχα πει πως το να εκβιάζεται η συμμετοχή του σε αγωνιστικές καταστάσεις που δεν του ταιριάζουν μπορεί να έχει (και ήδη σε κάποια παιχνίδια είχε) ολέθριες συνέπειες. Είχα όμως επίσης αναφερθεί και στο ότι θα υπάρξουν καταστάσεις όπου ο Φράγκι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Πότε? Όταν πχ. ο αντίπαλος δεν επιζητά την ανάπτυξη του transition παιχνιδιού, προτιμώντας ένα, πιο συμβατό με τις δυνατότητες του, αργό τέμπο, την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί παρ΄όλα αυτά μονίμως (ίσως από διάθεση για κινητικότητα, ίσως εξ΄ανάγκης, λόγω ρόστερ) "ελαφριά" τεσσάρια (χωρίς όπως είπα να έχουν εντολές να τρέξουν), ενώ ταυτόχρονα τα 4άρια του ΠΑΟ (Ντικούδης, Τσαρτσαρής) βρίσκονται σε χρονικό διάστημα αγωνιστικής και εκτελεστικής σύγχυσης. Το παραπάνω αποτελεί ένα από τα σενάρια που επιτρέπουν και επιβάλλουν την είσοδο Αλβέρτη σε ένα αγώνα, και μάλλον συνιστά και την ιδανικότερη των περιπτώσεων για να συμβεί κάτι τέτοιο. Στο σημερινό αγώνα είχαμε ακριβώς αυτές τις συνθήκες, και έτσι σοφά ο Ομπράντοβιτς έδωσε στον μπαρουτοκαπνισμένο αρχηγό την ευκαιρία να βάλει την υπογραφή του και στη σεζόν 2006-2007, γιατί, όπως έχω αναφέρει, το παιχνίδι αυτό ήταν ύψιστης σημασίας. Ο Αλβέρτης μπήκε, τοποθετήθηκε σωστά, άνοιξε το γήπεδο απειλώντας για 3 (μικρή σημασία έχει η αστοχία του), έσπασε με πάθος και παρά τα γερασμένα πόδια του 3-4 πικ'ν'ρολ των Πολωνών και, για κερασάκι, έβαλε και 5 ποντάκια σε καίριο σημείο (ένα τρίποντο και ένα ...αιφνιδιασμό!!!)... Κυρίως όμως μπαίνοντας έσπασε τον τσαμπουκά των αντιπάλων με την εμβληματικότητα και την πονηριά (απατεωνιά) του.


Συμφωνω εν μερη. Ο Αλβερτης ηταν καλος αμυντικα ωρες ωρες, αλλα οπως φανηκε ειναι πλεον αρκετα αργος για αυτο το επιπεδο, αφου ο ΠΑΟ εφαγε αρκετους ποντους εξαιτιας του.... Εκανε καποιες καλες και εξυπνες αμυνες αλλα εκανε και καποιες κακες αμυνες....
Επιθετικα ηταν καλος(πηρε καλες θεσεις και καποιες καλες πασες επισης....) απλα δεν μπηκαν τα σουτ-που ηταν και ολα ελευθερα- οποτε ισως και να μην μπορει να χαρακτηριστει επιθετικα καλος.... biggrin.gif



QUOTE
Χατζηβρέττας σούπερ, Σάνι στο καλύτερο παιχνίδι του στον ΠΑΟ. Ο Μπετσίροβιτς αγωνιζόμενος σε θέση 2 δεν έχει μόνο μεγαλύτερη άνεση να εκφράζει το φονιά που έχει μέσα του, αλλά γίνεται και δημιουργικότερος. Αυτό μπορώ να το τεκμηριώσω και σήμερα είχαμε άλλη μια πρακτική απόδειξή του.


Χατζηβρεττας πραγματι σουπερ, ο δε Σανι εχει κανει και καλυτερα παιχνιδια πιστευω....

Παντως σημερα και παλι δυστυχως:

1)Οταν λειπει ο Διαμαντιδης τα πραγματα δεν πανε καλα για ΠΑΟ.
2)Ο Ντελκ ακομα και τωρα ειναι εκτος τοπου και χρονου οταν παιζει και απλα παιζει για να παιζει.... sad.gif

Εγω πιστευω οτι μπορουσε να βοηθησει πολυ τον ΠΑΟ επιθετικα αλλα δυστυχως δεν γινεται ως τωρα αυτο.....


QUOTE
Όλα αυτά ίσως βοηθήσουν τους παίκτες να ξεπεράσουν την ψυχική πίεση από τις υψηλές απαιτήσεις, μιας και μπροστά τους ο ...Γολγοθάς μοιάζει να χάνει ύψος... Φαίνεται παράξενο αυτό που θα πω, αλλά είναι εξαιρετικά δυνατό ο Παναθηναικός να κάνει τρεμπλ χωρίς να χρειαστεί από εδώ και στο εξής να κερδίσει καμιά ομάδα υψηλού επιπέδου (παρόμοιου με το δικό του) στην έδρα της ή σε ουδέτερο γήπεδο... Ίσως του φτάνει απλά να μείνει αήττητος στην ...έδρα του, στο ίδιο δηλαδή γήπεδο όπου στο ντέρμπι αποκάλυψε όλες του τις αδυναμίες!!!!


Σωστα. Παει για το τρεμπλ. Εκτος απο τον Ολυμπιακο ποια αλλη ομαδα εκανε τρεμπλ στο Μπασκετ, στην Ευρωπη φυσικα....?
enypnio
i CSKA persi
thrylos7
Kαι όχι μόνο...


Διεκδικεί το αλάθητο ο Ομπράντοβιτς, ή την έλλειψη οποιασδήποτε κριτικής προς το πρόσωπό του;
Γιατί εγώ κριτική διάβασα, γενικότερα για το παιχνίδι του ΠΑΟ...
AZ1980
QUOTE
Γιατι προσπαθεις να με εκνευριζεις?

1ον:
Ο Ντικουδης ηταν κακος και δεν μπηκε σε καμια περιπτωση μεσα στον αγωνα στην αρχη που τον εβαλε.
Ο Μπετσιροβιτς ηταν μετριος επισης, στην αρχη που τον εβαλε.
Μολις μπηκε ο Χατζηβρεττας ο ΠΑΟ εγινε πολυ καλυτερος αφου ο Χατζηβρεττας ηταν πολυ καλος σε αμυνα-απιθεση!
Ο Τσαρτσαρης επισης ηταν καλος στην αμυνα αν και επιθετικα οχι τιποτα ιδιαιτερο.

Αυτο που θελω να πω ειναι:
Αυτα τα ειδαμε! Τα ξερουμε! Ο Ομπραντοβιτς δεν ηξερε οτι θα γινουν αυτα!
Οποτε δεν πρεπει κανείς, να κανει αυτο που εκανες και εσυ! Τον μετα Χριστου προφητη!
ΘΕΩΡΩ λες επρεπε να εχει μπει ο Χατζηβρεττας και ο Τσαρτσαρης απο την αρχη, εναντι των Σανι+Ντικουδη.
Ε χαιρω πολυ.... Αυτο το εδειξε ο αγωνας! Αυτο πριν το ηξερες? Νο,no......



Δεν προσπαθώ να σε εκνευρίσω καλέ μου άνθρωπε, απλά εσύ τα παίρνεις σχετικά εύκολα! biggrin.gif

Φυσικά και ήξερα πως σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον ομάδας με κίνητρο και ενθουσιασμό, αλλά σχετικά περιορισμένες επιθετικές λύσεις και έφεση στο αργό μπάσκετ, στην αρχή θα έπρεπε να επιλεχθεί η πεντάδα με τη δυνατότητα τη μέγιστη δυνατή αμυντική πίεση, με στόχο τον έλεγχο του ρυθμού (ο ΠΑΟ από την άμυνά του ελέγχει το ρυθμό ενός αγώνα), την απόκτηση γρήγορου προβαδίσματος και την έγκαιρη διατράνωση της ανωτερότητας στο παρκέ από το ξεκίνημα. Όταν παίζει κανείς με υποδεέστερες και επικίνδυνες ομάδες και βασίζεται γενικά στην πιεστική άμυνα με αλλαγές μαρκαρισμάτων και αλληλοκαλύψεις, το πρώτο που έχει να κάνει είναι έξ΄αρχής να κόψει τα φτερά του αντιπάλου, ξεκαθαρίζοντας του ότι δεν πρόκειται να σκοράρει παρά μόνο με αίμα, δεν πρέπει να επιτρέψει στην οποιαδήποτε Προκόμ να "πατήσει" ψυχολογικά στο γήπεδο και με 2-3 καλάθια χωρίς πίεση να πιστέψει στη νίκη.

Αυτά τα κόλπα άλλωστε δε τα έμαθα μόνος μου, ο Ζοτς μου τα έμαθε, που εδώ και χρόνια σε κάθε κρίσιμο αγώνα (πλην ειδικών περιπτώσεων) ξεκινά με την αμυντικά πιεστικότερη δυνατή πεντάδα. Θέλετε να σας αναφέρω συγκεκριμένες χρονιές και starting lineups? Θα νυχτώσουμε και θα διαμαρτυρηθείτε πάλι ότι μακρυγορώ. ΄Ολα αυτά που μόλις έγραψα άλλωστε΄αποτελούν πλεονασμό, συμπυκνωμένα περιέχονται ήδη στην παρένθεση που ακολουθεί την άποψη μου για την τοποθέτηση Ντικ-Σάνι στην αρχ πεντάδα, στο προηγούμενο ποστ:

Ιδού:
QUOTE
(νομίζω πως έπρεπε κατά τα ειωθότα να προτιμηθούν οι Χατζηβρέττας-Τσαρτσαρής αντί των Σάνι-Ντικούδη, ώστε να δοθεί νωρίς στον αγώνα το πιεστικό αμυντικό στίγμα που ήταν απαραίτητο σε μια δύσκολη έδρα),


...αλλά αυτό, μάλλον λόγω εκνευρισμού, δεν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις, χαρακτηρίζοντας με "μετά Χριστό προφήτη". Δεν θεωρώ πως είμαι τέτοιος, και επίσης δηλώνω πως θα λέω την άποψη μου αδιαφορώντας για το αν ο Ομπράντοβιτς ξέρει ή όχι πολύ παραπάνω μπάσκετ από μένα. Εννοείται πως ξέρει, είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης και εγώ είμαι απλός φίλαθλος. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τον τοποθετεί υπεράνω κριτικής. Ο ίδιος ο Ζοτς είμαι σίγουρος πως χρησιμοποιώντας τέτοιες συζητήσεις και διαφωνίες με ανθρώπους που ξέρουν το μπάσκετ έφτασε στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, όχι δικτατορικά στερώντας από τους πάντες με λιγότερες περγαμηνές το δικαίωμα έκφρασης της αντίθετης άποψης.

Ο Ζοτς στο συγκεκριμένο θέμα επέλεξε ένα πειραματισμό, προφανώς είχε στο μυαλό του παράγοντες που δεν μπορώ να γνωρίζω (ίσως κάποια μικροενόχληση παίκτη, ίσως κάποιο επιθετικό miss match, ίσως κάποια πατέντα στο rotation) και ρίσκαρε. Θα διαφωνούσα με βάση τις γνώσεις μου πριν το ματς, διαφωνώ και μετά. Δε θεωρώ ότι αυτή η επιλογή προσέφερε κάτι, ούτε και ότι είχε πιθανότητα να αποδειχθεί καλύτερη από την πεπατημένη, με τη νορμάλ αρχική 5άδα. Άποψή μου. Όπως και άποψη μου είναι και ότι ο Ζοτς από εκεί και στο εξής οδήγησε την ομάδα με αριστοτεχνικό τρόπο στη νίκη, βγάζοντας στην πορεία και τον Αλβέρτη από το ...καπέλο του.

QUOTE
Συμφωνω εν μερη. Ο Αλβερτης ηταν καλος αμυντικα ωρες ωρες, αλλα οπως φανηκε ειναι πλεον αρκετα αργος για αυτο το επιπεδο, αφου ο ΠΑΟ εφαγε αρκετους ποντους εξαιτιας του.... Εκανε καποιες καλες και εξυπνες αμυνες αλλα εκανε και καποιες κακες αμυνες....
Επιθετικα ηταν καλος(πηρε καλες θεσεις και καποιες καλες πασες επισης....) απλα δεν μπηκαν τα σουτ-που ηταν και ολα ελευθερα- οποτε ισως και να μην μπορει να χαρακτηριστει επιθετικα καλος....


Αμυντικά έσπασε τα 2-3 πρώτα πικ'ν'ρολ στα οποία αμύνθηκε και έτσι έκοψε το ρυθμό τους.

Επιθετικά με τις τοποθετήσεις του άνοιξε την άμυνα και έδωσε τον απαιτούμενο χώρο στους άλλους να βγάλουν 2-3 plays. Στο τέλος έσταξε και το φαρμακερό, όλα οκ για τον αρχηγό (αμήν)... Στα 3 πρώτα λεπτα της συμμετοχής του έγινε ουσιαστικά η ανατροπή και του σκορ και του μομέντουμ.
dizzy_fingers
Καλός ο Αλβέρτης, όντως, αλλά χθες ωσάν άλλος Φρέντρικ Βάις έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής της πιο θεαματικής φάσης της βραδυάς...

Εκεί που στην κορυφή του τριπόντου, ο κατά ένα κεφάλι ψηλότερος Ντίλεβιτς (έτσι λέγεται?) έγινε για 2" Dwayne Wade και με κεραυνωτή σταυρωτή ξεπέρασε το τιτάνιο αμυντικό εμπόδιο του 30+χρονου έλληνα φόργουορντ, ο οποίος μάλιστα στα πισωβήματά του μπλέχτηκε κάπου και σωριάστηκε φαρδύς πλατύς στο παρκέ, και τέλειωσε τη φάση με ένα κάρφωμα.

Όταν το είδα δε μπορούσα να κρατηθώ από τα γέλια...Αναγνωρίζω τη θετικότατή του προσφορά στο χθεσινό παιχνίδι (αναγνωρίζω κιόλας ότι είμαι πολύ κακός 19.gif ) αλλά αυτές οι φάσεις είναι το αλατοπίπερο του μπάσκετ smiley.gif.
AZ1980
QUOTE
Καλός ο Αλβέρτης, όντως, αλλά χθες ωσάν άλλος Φρέντρικ Βάις έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής της πιο θεαματικής φάσης της βραδυάς...

Εκεί που στην κορυφή του τριπόντου, ο κατά ένα κεφάλι ψηλότερος Ντίλεβιτς (έτσι λέγεται?) έγινε για 2" Dwayne Wade και με κεραυνωτή σταυρωτή ξεπέρασε το τιτάνιο αμυντικό εμπόδιο του 30+χρονου έλληνα φόργουορντ, ο οποίος μάλιστα στα πισωβήματά του μπλέχτηκε κάπου και σωριάστηκε φαρδύς πλατύς στο παρκέ, και τέλειωσε τη φάση με ένα κάρφωμα.

Όταν το είδα δε μπορούσα να κρατηθώ από τα γέλια...Αναγνωρίζω τη θετικότατή του προσφορά στο χθεσινό παιχνίδι (αναγνωρίζω κιόλας ότι είμαι πολύ κακός ) αλλά αυτές οι φάσεις είναι το αλατοπίπερο του μπάσκετ .


Mιλάμε και εγώ κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μου από τα γέλια... Φοβερή φάση! Πάλι καλά που δε γύρισε κάνα πόδι ο αρχηγός... smiley.gif
Pantel
άντε τη φάγαμε και την Εφες. Πάντως για μια ακόμη φορά δεν έπεισε πιστεύω ο Παναθηναϊκός. Και το παιχνίδι βγήκε με 8 παίκτες νομίζω. Φάνηκε ότι ο Ζέλικο δεν υπολογίζει πλέον σε Ντελκ,Γιαβτόκαςμ Βούγιανιτς. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μη τραυματιστούν οι υπόλοιποι.
AZ1980
Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του Ζοτς έχω την αίσθηση πως πάντα από τα τέλη Φεβρουαρίου ως τα μέσα του Μάρτη (περίπου) το rotation περιορίζεται σε λίγους παίκτες... Αυτό δεν διαρκεί πολύ (κάποια παιχνίδια, και μετά οι "εκδιωγμένοι" επιστρέφουν, συχνά ως πρωταγωνιστές), αλλά συμβαίνει ΠΑΝΤΑ... Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα στη μνήμη μου το Φ4 κυπέλλου του 2002, με 8 παίκτες εναντίον του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ... Επίσης πέρσι τα ματς στο Β γύρο του ΤΟΠ16... Μπορώ να φέρω οποιαδήποτε σεζόν ως παράδειγμα... Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά δε μπορώ να το αποδώσω και σε σύμπτωση. Βασικά το γεγονός αυτό χρόνια τώρα αποτελεί μια από τις μεγάλες μου απορίες που σχετίζονται με τον προπονητή του Παναθηναικού. Δεν εκφράζω διαφωνία, απλά αδυναμία κατανόησης.

Ο ΠΑΟ σήμερα ήταν εντυπωσιακά άστοχος, αλλά κυνήγησε δυναμικά τα επιθετικά ριμπάουντ, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και εμφάνισε για πρώτη φορά φέτος υψηλή ταχύτητα στα σπλιτ μετά από ανολοκλήρωτα πικ'ν'ρολ... Έχω την εντύπωση πως ο πυρήνας έχει αρχίσει να κατασταλάζει σε χημεία και συνεργασίες μέσα από δύσκολους αγώνες. Ίσως εδώ που τα λέμε ακριβώς αυτή η σφυρηλάτηση και καταστάλαξη του "πυρήνα" των 8 να αποτελεί το κίνητρο πίσω από αυτό τον, πάντοτε προγραμματισμένο και προσωρινό, ετήσιο περιορισμό του rotation. Τώρα το μόνο που μένει είναι να μπουν στο δουλεμένο κορμό όσοι έχουν πλέον θεωρηθεί από τον κόουτς ως συμπληρωματικοί.

Νομίζω πως φέτος το γλυκό τελικά θα δέσει. smile.gif
Pantel
πέρσι ποιους είχε στην απέξω που τους έβαλε μετά; δε πολυθυμάμαι.
AZ1980
QUOTE(Pantel @ Mar 9 2007, 10:25 AM) *
πέρσι ποιους είχε στην απέξω που τους έβαλε μετά; δε πολυθυμάμαι.


Πέρσι, ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο, είχαν τεθεί πλήρως εκτός rotation οι Παπανικολάου, Φέμερλιγκ, Σάκοτα, και ανά παιχνίδι ένας εκ των Παπανικολάου, Αλβέρτη. Συγκεκριμένα εναντίον της Εφες στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι (5η αγ) είχαν χρησιμοποιηθεί 8 παίκτες ακριβώς! Διαμαντίδης, Λάκοβιτς, Σπανούλης, Χατζηβρέττας, Σκεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς, Μπατίστ, Τσατρτσαρής, ενώ μόλις 5 λεπτά για άμυνες στα τέλη των δεκαλέπτων είχε πάρει ο Παπ. Κάποιες φορές (όπως στο ματς με την Τσιμπόνα εντός) ο Ομπράντοβιτς έφτασε να χρησιμοποιεί ελάχιστα ακόμα και τον Χατζηβρέττα ή τον Τσαρτσαρή (4μισι και 5 λεπτά αντίστοιχα σε εκείνο το ματς 4ης αγωνιστικής ΤΟΠ16), περιορίζοντας τους παίκτες με σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους ...7!!! Μετά από κάποια παιχνίδια ο χρόνος άρχισε πάλι να μοιράζεται σε 10 και βάλε παίκτες. Στο πρώτο εντός με την Ταού χρησιμοποιήθηκαν ξαφνικά 10 παίκτες με 10 τουλάχιστον λεπτά συμμετοχής έκαστος!!! Για κάθε χρονιά του Ζοτς έχω αντίστοιχα παραδείγματα, όπου, για το διάστημα τέλη Φεβρουαρίου-μέσα Μάρτη οι παίκτες που ως εκείνοι τη στιγμή είχαν βοηθητικούς, αλλά υπαρκτους ρόλους, έπαψαν προσωρινά (για 4-5 αγώνες) να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Απλά φέτος κάνει πιο πολλή αίσθηση το φαινόμενο, γιατί στους εν λόγω ρόλους έχουν βρεθεί τελικά οι 2 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας (Γιαφτόκας, Ντελκ).

Στο προηγούμενο ποστ έκανα και μια απόπειρα να ερμηνεύσω αυτή την χρόνια τακτική του Ζοτς. Τώρα γιατί οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν αποκτηθεί πολυδάπανα για να περιοριστούν τελικά σε κομπαρσαρία, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Αλλά θεωρώ δεδομένο πως κάθε χρόνο στον ΠΑΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ οι 9ος, 10ος και κάτω στο rotation θα παίζουν ελάχιστα, ενώ για 2-5 παιχνίδια ευρωλίγκας o αριθμός των παικτών με σημαντικούς χρόνους θα είναι ο ελάχιστος δυνατός.
Pantel
πάντως Σάκοτα, Παπανικολάου, Φέμερλινγκ δε νομίζω ότι άρχισε ποτέ να τους βάζει.

Εν τω μεταξύ, εκτός ελληνικού πρωταθλήματος ο Ντελκ
Πηγή:http://www.sport24.gr/html/ent/992/ent.167992.asp

Κρίμα τα λεφτά για Ντελκ, Γιαβτόκας. Με τα λεφτά και για τους 2 ερχόταν σίγουρα ο Ζήσης. Το πάθημα να γίνει μάθημα να μη πεταχτούν λεφτά έτσι του χρόνου αλλά να δοθούν εκεί που θα πιάσουν τόπο
Igor
O Nτελκ ειναι σχεδον δεδομενο οτι θα φυγει του χρονου απο την ομαδα. Αρα πρεπει να βρουμε αντικαταστατη. Ο ζοτς θα κοιταξει Ζηση και Σπανουλη. Γιατι οχι και τους δυο......

Τωρα ο Γιαβτοκας θα φυγει πιστευετε ή οχι??
Air Kef
Νομιζω πως αν βρεθει ομαδα να θελει να τον αγοράσει,έστω και με συμβολικο ποσο,θα φύγει,εκτος αν δειξει σημεια βελτίωσης μεχρι και το τελος της χρονιας..Αν ας πουμε στους τελικους της Α1 πηγαινει καλύτερα ίσως να του δωθει μια ακομη ευκαιρια..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.