Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 3X3 World Championship
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
rchos
Ξεκινάει σήμερα το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα 3on3 υπό την αιγίδα της FIBA.

Οι αγώνες γίνονται στο Ζάππειο.Μεγάλη υπόθεση να εμπιστεύεται η FIBA την νέα αυτή προσπάθεια στην Ελλάδα στην σημερινή μας κατάσταση.Οι τελικοί είναι την Κυριακή.

24 χώρες στους άντρες και 24 στις γυναίκες διεκδικούν τον τίτλο του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλητή στο 3Χ3.

Η Ελλάδα συμμετέχει και σε άντρες και σε γυναίκες.
Κάθε χώρα κατεβάζει στην διοργάνωση τετράδα αθλητών.

Πολύ ωραίο είναι το σημείο που στήθηκαν τα γηπεδάκια στο Ζάππειο.Το κεντρικό έχει σαν φόντο της μπασκέτας το ίδιο το κτήριο του Ζαππείου.
Ωραία βόλτα για τα 4 απογεύματα από σήμερα έως την Κυριακή για τους Αθηναίους η όσους βρίσκονται στην Αθήνα αυτές τις 4 μέρες.

Το σάιτ της διοργάνωσης με πληροφορίες

Το πρόγραμμα των αγώνων
Flash
Ενδιαφέρον. Διάβαζα πρόσφατα ότι η FIBA θέλει να το κάνει και ολυμπιακό άθλημα. Και πραγματικά, με τους χώρους που υπάρχουν στο 3X3 σχεδόν είναι διαφορετικό άθλημα.

Αυτούς που δεν καταλαβαίνω είναι τους Ισπανούς. Όλες οι ομάδες κατεβαίνουν με πιστιρικάδες ή εντελώς άγνωστους παίκτες ή συνδυασμό και των δύο ενώ οι Ισπανοί φέρνουν 35αρηδες μεταξύ των οποίων οι Χιμένεθ και Γκαρμπαχόθα. Ρε την παλεύετε;
leonkalf
Δεν θέλουν να χάνουν αυτοί.. Να βγουν και εκεί πρώτοι....

Ωραία διοργάνωση.. εγώ θα είμαι εκεί! blove.gif
giorgos14
θα υπαρχει και τηλεοπτικη μεταδοση απο το ερτ HD και τη web tv της και σε μαγνητοσκοπηση στην ΕΤ1 οι αγωνες των εθνικων μας.Καλη κινηση και μη αναμενομενη για τα δεδομενα της ΕΡΤ smiley.gif
Απο τις 18:00 ξεκιναει η live μεταδοση ενω στις 23:40 η ΕΤ1
SkyFall
πριν λίγο γύρισα και έπεσα πάνω στο ματς της εθνικής. αυτός ο παλιοχαρακτήρας ο παππας και ο μιλφχαντερ το πήρανε το ματσάκι. καλή φάση smiley.gif
ViC
χαχαχαχα δε γίνονται αυτά ρε παιδιά!!! Περιμένω ανταπόκριση από κάποιον που το είδε live. Ήταν φάουλ ή όχι;
http://www.superbasket.gr/permalink/166319.html
πραγματικά, οι Ισπανοί δε θέλουν να χάνουν ούτε στο διπλό, ούτε στο μονό, ούτε στο... ρολόι. Απάλευτοι.
Μακάρι να γίνει ολυμπιακό άθλημα το 2016. Και γιατί όχι, αφού υπάρχει και το μπιτς βόλει... Νομίζω είναι κάτι ανάλογο...
rchos
Μετά την πρώτη μέρα έχουμε εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στα νοκ αουτ παιχνίδια.
Η ήττα από την Ρωσία ήρθε μάλλον αναμενόμενα αφού δείχνουν να είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου.
Από Ισραήλ (πολύ ταιριαστός ο Καρ σε 3χ3 πολύ θεαματικός) και Βουλγαρία ήμασταν καλύτεροι και δίκαια νικήσαμε.
Την Βραζιλία μάλλον θα την νικήσουμε εύκολα αφού δείχνει αρκετά αδύναμη οπότε όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι με την Εσθονία η οποία έχει μόνο μία νίκη με την Βραζιλία και 2 ήττες από Ρωσσία και Ισραήλ.

Αν νικήσουμε θα βγούμε δεύτεροι ενώ αν χάσουμε θα μπλέξουμε σε ισοβαθμίες για τις θέσεις 2-4 πιθανότατα.

Είναι πολύ πιθανό το σταύρωμα με την ισπανία στους 16 αφού παίζουμε με τον ομιλό τους και παρότι νίκησαν άδικα την Τσεχία δεν δείχνουν τόσο ικανοί.Η επιλογή του Γκαρμπαχόσα είναι εντελώς λάθος αφού το 3χ3 θέλει ταχύτητα και ο Χόρχε στα γεράματα δεν το έχει αυτό.Οι υπόλοιποι ισπανοί δε είναι ακόμη μεγαλύτεροι ηλικιακά από αυτόν που είναι ο μικρότερος της ομάδας του.


Μετά τα αυριανά παιχνίδια ίσως ξέρουμε και τον αντιπαλό μας αν έχουμε νικήσει.


Από τα λίγα παιχνίδια που κατάφερα να δω σήμερα μου έκανε θετική εντύπωση και ο Κράους της Τσεχίας.
aegeansheed
Μία κουραστικά ζεστή μέρα είχε ένα απροσδόκητα ωραίο κλείσιμο απόψε...

Φτάνοντας στο Ζάπειο από την κεντρική είσοδο επί της Αμαλίας η μουσική σε καλούσε πιο κοντά στην καρδιά των δραστηριοτήτων. Πρώτη εικόνα με δύο μπασκέτες-γηπεδάκια το ένα πίσω από το άλλο. Γύρω στις 18:30 οι πρώτοι αθλητές που τράβηξαν την προσοχή μου ήταν ο Garbajosa και ο Carlos Jimenez που ετοιμάζονταν εκείνην την ώρα για το μονό τους με τη Σερβία. Οι Σέρβοι κατέβηκαν με πιο μικρόσωμους αθλητές, αλλά με πολύ τσαμπουκά και δυνατά αθλητικά κορμιά (εκτός από ένα "βαρύ" παιδί).



Το ματς είχε πολύ μανούρα και γκρίνια κυρίως από τους Σέρβους, δεν έλειψαν οι τσαμπουκάδες. Χαρακτηριστική η ατάκα του Jimenez που τον πετύχαμε να χαλαρώνει αργότερα "you know Serbs..." με νόημα! Τελικά επικράτησαν οι Σέρβοι, αλλά είχαμε φύγει ήδη για να πάμε στην κεντρική μπασκέτα, που έχει στηθεί γύρω από τρεις εξέδρες.



Το ματς που ξεκινούσε εκείνη την ώρα ήταν ένα Ρουμανία-Λίβανος. Μεγάλη διαφορά ύψους, οι Λιβανέζοι είχαν 2 κοντούς που έκαναν μερικά περίτεχνα drives, αλλά οι Ρουμάνοι το είχαν καλύτερα. Με τη Ρουμανία κατέβηκε ένας Santana, που σε κορμί έφερνε ανάμεσα σε Pero Cameron και Ugo Sconochini, με πολύ καλή γνώση των βασικών. Υπήρχε και ένας άλλος ψηλούλης, τρελός εγωίσταρος, που μόλις έπαιρνε το ριμπάουντ έβγαινε έξω και τελείωνε χωρίς ν' αλλάξει πάσα! Απομίμηση Splitter, αλλά πολύ πιο επιθετικός. Κάπου εκεί ανακαλύψαμε και Παπανικολάου-Σλούκα που κάθονταν στις εξέδρες των επισήμων και τους πετύχαμε να τα λένε με τον Γιαννόπουλο πιο πολύ και άλλους μπασκετικούς. Πολύ θερμοί, έβγαλαν φωτογραφίες με όποιον τους το ζητούσε.



Είδαμε στη συνέχεια ένα Αγγλία (όχι Μεγάλη Βρεττανία) - Αίγυπτος και το καλύτερο μακράν της βραδιάς Γαλλία - Αργεντινή. Για τη Γαλλία μεγάλη φυσιογνωμία ήταν ο κεντρικός τους, που με περικάρπια στα μπράτσα, μαλί corn Ιverson, φοβερό κορμί-λαμπάδα-Ιμπάκα
και φυσιογνωμία που αν τον έβλεπε πιτσιρικάς θα έβαζε τα κλάματα από τον φόβο.Jbam στο όνομα, φτυστός ο Ben Wallace. Γρήγορο μπάσκετ με την Αργεντινή στελεχωμένη με νεαρά ψιλόλιγνα παιδιά να αλλάζει τη μπάλα ωσάν την Μπαρσελόνα στη μπάλα. Όλοι με καλό μακρινό σουτ, μακριά χέρια, πήραν κάποια στιγμή το προβάδισμα αλλά δεμ κατάφεραν να πάρουν το ματς στην παράταση.

Κατεβήκαμε από τη μεγάλη και πήγαμε προς το τελευταίο γηπεδάκι ακριβώς από πίσω, αφού διαπιστώσαμε ότι εκεί βρισκόταν ο Marti Muursepp ως coach της Εσθονίας. Έπαιζαν με το Ισραήλ. Τον ευχαρίστησα για το Σαπόρτα και βγάλαμε μια φωτογραφία για ενθύμιο. Παρέα του ήταν ο Δήμος Ντικούδης.



Στο ίδιο γηπεδάκι προλάβαμε το τέλος του Ρωσσία-Βραζιλία με τις Ρωσσίδες μπασκετμπολίστριες να κλέβουν την παράσταση και τους Ρώσσους μετά τη λήξη να πλακώνονται σχεδόν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο, αλλά με τη μαντεψιά της vodka να κυριαρχεί στη σκέψη. Μετά από αυτόν είπαμε να δούμε τους δικούς μας που έπαιζαν με τη Βουλγαρία, στο πιο βαρετό κατά τα άλλα ματς.
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΥ!!!

Αυτά εν ολίγοις.

Θετικά: μπασκετ παντού, καλό κλίμα, ωραία μουσική όλη την ώρα κυρίως με εμπορικό hip hop και r n' b με κάποια Κοκκίνου στο ενδιάμεσο (αστειεύομαι φυσικά!). Δυνατότητα να πας σε όποιο γήπεδο θέλεις, full πρόγραμμα όλη την ώρα, δε βαριέσαι. Υπάρχει καντίνα με αναψυκτικά και νερό κοντά. Παιχνίδια από τις 6 έως τις 11, non stop. Δεν υπάρχουν κενά και έτσι μπορείς πάντα να κάνεις κάτι.

Αρνητικά (λατρεύω το feedback): οι εκφωνητές δεν αναφέρουν αν το παιχνίδι είναι ανδρώ ή γυναικών. Θα μπορούσε για μεγαλύτερη ευκολία να αναγράφεται π.χ. ψηλά σε κάποιον από τους προβολείς του γηπέδου το νούμερο της αρένας που αναφέρουν στις εκφωνήσεις των match ups, αν και είναι τόσο κοντά που δεν είναι πρόβλημα. Ο κόσμος δε χειροκροτούσε σχεδόν ποτέ...

Η πρώτη φάση συνεχίζεται και αύριο και το ΣΚ τα playoffs. Όποιος δεν πάει, χάνει. Τόσο απλά.
sacarame
QUOTE(aegeansheed @ Aug 24 2012, 00:04 ) *



Με κάλυψε απόλυτα ο Σιντ με το εκτενές ποστ του.Πολύ ωραία διοργάνωση, μπασκετάκι παντού, οι αθλητές που δεν αγωνίζονται κάθονται παρέα με τους θεατές...

Να επισημάνω ότι το Σερβία - Ισπανία ηταν μακραν το πιο φυζικαλ παιχνίδι. Γκαρμπα να κάνει τις γνωστές λαμογιές με κερδισμένα φάουλ ή βαζοντας το ποδι του κατω από τα σώματα των Σέρβων όταν σούταραν τρίποντο...

Εντοπίστηκε επίσης lookalike του Λιβανέζου Ramy με Ιαν Βουγιούκα αλλά και Shelden Williams..

Χιμένεθ πολυ προσιτός, μιλάγαμε κανα 10λεπτο όπου αναλύσαμε από την φετινή σοφτ Ισπανία, μέχρι το ότι ο γιος του μαλλον γουστάρει μπαλα περισσότερο γιατί είναι πιο εύκολο... smiley.gif Καλτ στιγμή στην κουβέντα όταν ο Σιντ προσπαθεί να τον ρωτήσει για τον Ανγκούλο, αλλα να μην θυμάται το όνομα, και να απευθυνεται σε μένα λέγοντας.." Tell him about your guy..."

Πολύς και γνωστός μπασκετοκόσμος μαζεμένος..Από δημοσιογράφους (Σκουντή, Καβαλιεράτο..) μέχρι παίκτες εν ενεργεία αλλά και παλιότερους...

Καρρ των Ισραηλινών μεγάλη μορφή..Με trash talking και κραυγες την ώρα του ματς με την Εσθονία...

Προσωπικός μου έρωτας η Anna Tikhomirova αν και η φωτό εδώ την αδικεί κατάφωρα...

Μοναδικό ίσως λίγο αρνητικό των διοργανωτών, ότι επειδή δεν τους βγήκε ακριβώς το πρόγραμμα, διότι κάποια ματς κράτησαν παραπάνω από το αναμενόμενο, αναγκάστηκαν να προσπεράσουν 1-2 events, όπως κάποιους διαγωνισμούς...

Όποιος έχει χρόνο, αξίζει να περάσει μια βόλτα..
Air Kef
Επαυξάνω στα μέχρι τώρα λεγόμενα, πολύ καλή φάση.

Θα μπορούσαν αντί για ένα τόσο μεγάλο κεντρικό γήπεδο να υπήρχαν μικρότερες κερκίδες σε όλα τα γήπεδα και όχι να πηγαίνουμε γύρω γύρω.
Κατα τα άλλα, κορυφαίο στριτ-μπάσκετ, οι νέοι κανονισμοί της FIBA έχουν κάνει το παιχνίδι πολύ πιο γρήγορο και θεαματικό.
leonkalf
Ωραία posts παιδιά!!! Καλό ρεπορτάζ!! smile.gif

Παιδιά, ποιοι θα πάτε σήμερα? Θα είμαι εκεί.. αν είναι να συναντηθούμε!
nestoras kommatos
Για χαβαλέ και για να περάσει καλά ο κόσμος, να δει από τόσο κοντά τους αθλητές και να παρακολουθήσει ένα διαφορετικό μπάσκετ καλά είναι. Είναι σίγουρα μια γιορτή του μπάσκετ.


Στους παίκτες δε νομίζω πάντως ότι προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο, πέρα από την εμπειρία μιας πρωτότυπης ασφαλώς διοργάνωσης. Μάλλον μέρες από την προετοιμασία χάνουν (χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαραίτητα κακό! rolleyes.gif ). Να το διασκεδάσουν όσο μπορούν και ό,τι βγει.

Βέβαια η διοργάνωση είναι πειραματική ουσιαστικά και οι παίκτες ακόμα ψάχνονται και οι ίδιοι. Απλώς βλέποντας το ματς Ρωσία-Ελλάδα σκέφτηκα ''και παίκτες από το τοπικό να έπαιρναν το θέαμα αποκλείεται να ήταν χειρότερο''. Δε ψέγω τους παίκτες, μην παρεξηγηθώ, ίσα-ίσα τους Γιαννόπουλο-Παππά τους θεωρώ καταπληκτικά ταλέντα και μου αρέσουν πολύ, απλώς δεν ενθουσιάστηκα.

Βέβαια, άλλο από την τηλεόραση και άλλο από κοντά.

Επαναλαμβάνω, για να διασκεδάσει ο κόσμος και ειδικά τέτοιες εποχές μια χαρά είναι. Για τους παίκτες και αν τους προσφέρει κάτι ουσιαστικό έχω τις ενστάσεις μου.

rchos
Σίγουρα από την τηλεόραση χάνει πολύ.

Είναι επίσης αλήθεια ότι είναι στην αρχή του και μέχρι να γίνει καθαρά αυτόνομο και να ξεφύγει από καλοκαιρινή διασκέδαση των αθλητών το επίπεδο δεν θα είναι και το καλύτερο δυνατό.

Έτσι είχε γίνει και με το μπιτς βόλλευ.Απλά μια ευκαιρία για τους Φάκα και Τριανταφυλλίδη ήταν στην αρχή να κάνουν την πλάκα τους το καλοκαίρι και μετά σιγά σιγά βγήκαν αθλητές που ασχολούνται αποκλεστικά με αυτό.

Αν η διοργάνωση βρει τον δρόμο της Ολυμπιάδας όλα θα γίνουν πιο καλά και πιο επαγγελματικά.


Σαν πρώτη διοργάνωση στα χρονικά εμένα μια χαρά μου φαίνεται πάντως.
T.W.Is.M.
Που υπαρχει τηλεοπτικη μεταδοση?
pain of salvation
QUOTE(T.W.Is.M. @ Aug 24 2012, 18:59 ) *
Που υπαρχει τηλεοπτικη μεταδοση?


ET1,ΕΡΤ HD...

...πρόγραμμα δεν βλέπω κάπου...
νομίζω το βράδυ έχει πάλι άντρες(9 ή 11)
rchos
Η ΕΡΤ HD δείχνει κάθε μέρα νομίζω όλα τα παιχνίδια του κεντρικού γηπέδου.Είτε άντρες είτε γυναίκες.

Η ΕΤ1 δείχνει ζωντανά όσα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων διεξάγονται στο κεντρικό γήπεδο τα οποία και ξαναδείχνει σε επανάληψη το βράδυ.


Με άλλα λόγια τηλεοπτική μετάδοση έχουν μόνο όσα παιχνίδια γίνονται στο κεντρικό γήπεδο.
Nuntius
Το πήρε μόνος του Myles Hesson των Mersey Tigers του Liverpool icon_drunk.gif
rchos
Βρώμισε ο τόπος Ελλάδα-Ισπανία στους 16...

Flash
Κανονισμοί υπάρχουν πουθενά; Αν όχι, ας αναφέρει κάποιος τα βασικά (πχ διάρκεια, τι γίνεται με τα επιθετικά rebs κλπ)
aegeansheed
QUOTE(Flash @ Aug 25 2012, 03:06 ) *
Κανονισμοί


(εμπειρικά)

Διάρκεια
10 λεπτά
Επιθέσεις 12 δευτερολέπτων
Σε περίπτωση παράτασης μηδενίζει ο χρόνος και η πρώτη ομάδα που θα βάλει 2 πόντους επικρατεί

Πόντοι
Το καλάθι μέσα από τα 6,75 μετράει για 1 πόντο, πίσω από εκεί για 2 πόντους.
Δικαίωμα για βολές δίνονται μετά από φάουλ στην προσπάθεια για σουτ. Η εύστοχη βολή μετράει για 1 πόντο

Γενικά
-Μετά από αμυντικό ριμπάουντ ο παίκτης πρέπει να βγει έξω από την γραμμή για να μπορεί να μετρήσει καλάθι της ομάδας του. Δεν απαιτείται να αλλάξει πάσα για αυτό.
-Μετά από καλάθι ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας πρέπει να πάρει τη μπάλα κάτω από το καλάθι (γιατί κανείς δε θα του τη δώσει, ούτε ο διαιτητής) γρήγορα, γιατί από τη χρονική στιγμή της επίτευξης της κανάστας αρχίζει να μετράει αντίστροφα το 12άρι. Μόλις την πιάσει, ξεκινάει ο κανονισμός παραπάνω που ισχύει για την επίθεση μετά το αμυντικό ριμπάουντ. Ο παίκτης από τη στιγμή που έχει την κατοχή της μπάλας πρέπει να ντριμπλάρει κανονικά για να βγει έξω (αν κάνει βήματα εκεί, η ομάδα του χάνει την κατοχή)
-Μετά από κλέψιμο ο παίκτης μπορεί να ολοκληρώσει επίθεση από οποιοδήποτε σημείο επί τόπου, χωρίς να απαιτείται πάσα ή κάτι άλλο
-Γενικά δε σφυρίζονται τα σπρωξίματα και οι σωματικές επαφές πάνω στην ντρίμπλα ή στο ποστάρισμα. Δε δίνονται soft foul σε καμία περίπτωση, ακόμα και επαφές τύπου "πλατς" ή "γντουπ" μπορεί να μη δοθούν. Ακόμα και χτυπήματα της μπάλας στο μπάσιμο, ενώ ο επιθετικός την κρατάει με τα δύο χέρια μπορεί να μη δοθούν. Όταν έχει σηκώσει τα χέρια στην προσπάθεια συνήθως δίνονται.
Flash
Ωραίος. Καλό θέμα πρέπει να είναι, με πολύ γρήγορη εξέλιξη.
Anaz
καλη φαση, μακαρι να καθιερωθει αλλα με συγκεκριμενα κοινα κριτηρια επιλογης των παιχτων.
αυτη η ιστορια ομως που ολα τα αθληματα θελουν να γινουν ολυμπιακα εχει καταντησει γελοια. Ηδη ειναι πολυ περισσοτερα απ'οτι θα επρεπε imo.
QUOTE
Δικαίωμα για βολές δίνονται μετά από φάουλ στην προσπάθεια για σουτ. Η εύστοχη βολή μετράει για 1 πόντο
και με την συμπληρωση των 8 φαουλ.
επισης υπαρχει και το αντιαθλητικο, οπου ειναι 1 βολη+κατοχη.
Οι παιχτες αποβαλλονται στα 4 φαουλ,αν δεν κανω λαθος.
NBAer
QUOTE(aegeansheed @ Aug 25 2012, 12:15 ) *
-Γενικά δε σφυρίζονται τα σπρωξίματα και οι σωματικές επαφές πάνω στην ντρίμπλα ή στο ποστάρισμα. Δε δίνονται soft foul σε καμία περίπτωση, ακόμα και επαφές τύπου "πλατς" ή "γντουπ" μπορεί να μη δοθούν.

Ολα ωραια και καλα αλα αυτο μου στεκεται στο λαιμο. blink.gif Τελειως ανοητος κανονισμος, αν ειναι βεβαια στην πραγματικοτητα κανονισμος και οχι απλως δικη σου αισθηση για το τι ισχυει. Γιατι μπορει απλως να ειδες τετοιες φασεις να μην σφυριχθηκαν(κακως) τα φαουλ και να υπεθεσες οτι ειναι ετσι ο κανονισμος.
Τελοσπαντων εαν η επαφη δεν ειναι φαουλ και εαν αφηνουν ακομα και τα "πλατς" ή τα σπρωξιματα στην τριπλα ειναι τραγικο το μπασκετ που παιζουνε.

QUOTE
Ακόμα και χτυπήματα της μπάλας στο μπάσιμο, ενώ ο επιθετικός την κρατάει με τα δύο χέρια μπορεί να μη δοθούν.

Αυτο καλως δεν δινεται διοτι δεν ειναι φαουλ(συμφωνα με ολους τους κανονισμους του κοσμου: ΝΒΑ, NCAA, FIBA κλπ). Και θα πρεπει να μην δινεται φαουλ παρολες τις διαμαρτυριες εκατονταδων χιλιαδων street baller που νομιζουν οτι ειναι φαουλ εχοντας την ψευδαισθηση οτι εαν κρατας με τα 2 χερια τη μπαλα αρκετα σφιχτα ο αλλος δεν μπορει να στην κλεψει και ειναι φαουλ εαν την χτυπησει. Καμια σχεση φυσικα....
aegeansheed
Ξέχασα μια λέξη που αλλοίωσε το νόημα μου

QUOTE(aegeansheed @ Aug 25 2012, 12:15 ) *
-Γενικά δε σφυρίζονται εύκολα τα σπρωξίματα και οι σωματικές επαφές πάνω στην ντρίμπλα ή στο ποστάρισμα. Δε δίνονται soft foul σε καμία περίπτωση, ακόμα και επαφές τύπου "πλατς" ή "γντουπ" μπορεί να μη δοθούν. Ακόμα και χτυπήματα της μπάλας στο μπάσιμο, ενώ ο επιθετικός την κρατάει με τα δύο χέρια μπορεί να μη δοθούν. Όταν έχει σηκώσει τα χέρια στην προσπάθεια συνήθως δίνονται.


Αυτό που ήθελα να γράψω πάνω στα φάουλ του 3Χ3 είναι ότι παρακολουθώντας Ευρωπαϊκό μπάσκετ ή ΝΒΑ (το κάθε πρωτάθλημα με τους κανονισμούς του και τη φιλοσοφία του) πάνω-κατω ξέρεις τί δίνεται foul και περιμένεις περίπου τί θα σφυριχτεί. Στο 3Χ3 δε μπορείς να μαντέψεις...
Και το είδα και χτες που πήγα, ειδικά στον αγωνα της Ελληνικής ομάδας, που προς το τέλος τα σφύριζαν ΟΛΑ υπέρ της. Άρα προφανώς υπάρχει να σφυρίζονται οι επαφές που λογίζονται ως φάουλ, δεν αποκλείεται όμως (με δείγμα από όλα τα παιχνίδια που είδα την πρώτη μέρα) να έχει συζητηθεί να μη σφυρίζονται εύκολα οι επαφές, για να μη σταματάει το παιχνίδι εύκολα (λογική, αλλά δική μου υπόθεση). Πάντως και χθες και στο USA-SRB και στο GRE-FR είδα σε πολλές φάσεις κλασικών μαρς φάουλ που δε δόθηκαν.
Anaz
Aυτο το 11 της Σερβιας που παιζει?? Δεν ξερω τι θα λεει γενικα, αλλα για Steet ball μονά ειναι παιχτουρα!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.