Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Eurocup 2012-2013
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
rchos
Έγινε η κλήρωση του φετινού Eurocup

GROUP A
CEZ BASKETBALL NYMBURK
HAPOEL MIGDAL JERUSALEM
BC BUDIVELNIK KIEV
BC PRIENAI
GROUP B
GESCRAP BILBAO BASKET
KK BUDUCNOST VOLI
BELGACOM SPIROU
PBC LUKOIL ACADEMIC
GROUP C
LE MANS SARTHE BASKET
BC TRIUMPH LYUBERTSY
VEF RIGA
ARTLAND DRAGONS
GROUP D
VALENCIA BASKET
BANVIT BK BANDIRMA
BC AZOVMASH MARIUPOL
S.OLIVER BASKETS
GROUP E
GALATASARAY MEDICAL PARK
PBC LOKOMOTIV KUBAN
BC DONETSK
TREFL SOPOT
GROUP F
UNICS KAZAN
PANIONIOS BC ATHENS
TELENET OOSTENDE
STELMET ZIELONA GORA
GROUP G
BC SPARTAK SPB
KK CIBONA ZAGREB
CHOLET BASKET
RATIOPHARM ULM
GROUP H
CAJASOL SEVILLE
DINAMO SASSARI
CRVENA ZVEZDA DIVA
ORLEANS LOIRET BASKET
Zoys
Πολύ δυνατό το δεύτερο σε τάξη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φέτος. Σε ποια έδρα θα αγωνιστεί τελικά ο Πανιώνιος και γνωρίζει κανείς αν θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση;
benchwarmer
Φαση των 16 πλεον στο Eurocup, και ολα δειχνουν πως θα παμε οπως αναμενοταν και απο την αρχη της χρονιας σε ενα πολυ σπουδαιο final8-4, με ομαδες που θα μπορουσαν ανετα να παιζουν και στην Ευρωλιγκα.

Ο 1ος ομιλος ειναι θεωρητικα ο πιο αδυναμος, και περιλαμβανει:
Την ουκρανική Μπουντιβέλνικ, την μοναδική ομάδα από την Ουκρανία που πήρε την πρόκριση σε αντίθεση με τις πιο διαφημισμένες Αζοβμάς και Ντόνετσκ.
Την Μπούντουτσνοστ από το Μαυροβούνιο, κλασική εκπρόσωπο της γιουγκοσλαβικής σχολής.
Τη ρωσική Τρίουμφ, με το νέο μεγάλο όνομα του ρωσικού μπάσκετ, τον 19χρονο Σεργκέι Καράσεφ, που έχει 17.8 πόντους με 65% τρίποντα.
Και το φαβορί μάλλον του ομίλου, την τουρκική Μπάνβιτ, μια ομάδα που και στο πρωτάθλημα της χώρας παίζει στα ίσια με τις "μεγάλες"..

Οι υπόλοιποι όμιλοι είναι αρκετά πιο προβλέψιμοι:
Ο 2ος όμιλος έχει δυο ξεκάθαρα φαβορί, τη Βαλένθια και τη Μπιλμπάο.. Μαζί με αυτές, η τσεχική Νίμπουρκ (χωρίς πλέον τον Χρήστο Ταπούτο), και η λετονική Ρίγα με τον Ερλ Ρόουλαντ να κάνει μεγάλα ματς και εδώ και στην VTB, αλλά απέναντι στις 2 ισπανικές οι πιθανότητες είναι μάλλον μηδαμινές..

Στον 3ο όμιλο, από τα 2 ισπανικά φαβορί πάμε στα 2 ρωσικά, την Κούμπαν του Νίκου(sic) Καλάθη, και τη Σπαρτάκ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Μαζί τους η Καχασόλ (που ως ισπανική είναι υπολογίσιμη), αλλά και η πολωνική Στέλμετ, του ειδώλου του SG3ptshooter, Άνταμ Λαπέτα.

Και τέλος στον 4ο όμιλο, έχουμε:
την Ούνιξ, τον Καιμακόγλου-Βουγιούκα (που κάνουν και οι 2 εξαιρετικές εμφανίσεις)
την καλύτερη κατά τη γνώμη μου τουρκική ομάδα (μαζί και με αυτές της EL), την Γαλατά
τον Ερυθρό Αστέρα, που σε οποιοδήποτε άλλο όμιλο θα ήταν από τα φαβορί, εδώ πολύ δύσκολα (με Ιγκόρ Ρακόσεβιτς σε δεύτερη νεότητα με 20 πόντους μ.ο.)
και τη γερμανική Ουλμ, του νέου καλτ ειδώλου που ακούει στο όνομα Τζον Μπράιαντ, αλλά τόπος συζήτησης για αυτόν είναι μάλλον το αντίστοιχο τόπικ της γερμανικής λίγκας..
Razorblade Fish
Τρίποντο του Βασιλειάδη στην εκπνοή και νίκη της Μπιλμπάο μέσα στη Βαλένθια.Αν έχανε η Μπιλμπάο ήταν με το ένα πόδι εκτός...Πολύ ανεβασμένος ο Κώστας,φοβερή χρονιά κάνει...
Magnus92
QUOTE(Razorblade Fish @ Jan 29 2013, 23:30 ) *
Τρίποντο του Βασιλειάδη στην εκπνοή και νίκη της Μπιλμπάο μέσα στη Βαλένθια.Αν έχανε η Μπιλμπάο ήταν με το ένα πόδι εκτός...Πολύ ανεβασμένος ο Κώστας,φοβερή χρονιά κάνει...



Μου αρεσε το παρατσουκλι VasKos
smiley.gif
SG3ptshooter

sleep.gif
str
QUOTE(SG3ptshooter @ Jan 30 2013, 13:57 ) *

sleep.gif



γιατι εφυγε σφαιρα στα αποδυτηρια..??

μαλλον το παιδι εχει συνηθισει απο ελλαδα και σου λεει που να πανηγυρισω στο κεντρο..θα παει το αντικειμενο και η ροχαλα συννεφο..και εφυγε σφαιρα και οι αλλοι τον κυνηγουσαν...

χαχαχαχαχ
benchwarmer
Μία αγωνιστική για το τέλος του τοπ-16 και τα πράγματα στους 3 από τους 4 ομίλους είναι άκρως μπερδεμένα.

Στον πρώτο όμιλο, Μπάνβιτ και Μπουντιβέλνικ είναι στο 3-2, ενώ Μπούντουτσνοστ και Τρίουμφ στο 2-3. Τελευταία αγωνιστική: Μπούντουτσνοστ-Μπάνβιτ και Μπουντιβέλνικ-Τρίουμφ, με τους Ουκρανούς όπως φαίνεται να έχουν το προβάδισμα, ενώ οι Τούρκοι θα πρέπει στο Μαυροβούνιο να διατηρήσουν έστω τη διαφορά των 9 πόντων που είχαν κερδίσει εντός.

Στον δεύτερο όμιλο, η Ρίγα έχει καταφέρει και χτυπάει στα ίσια Μπιλμπάο και Βαλένθια, με τις 3 τους να είναι στο 3-2 και τη Νίμπουρκ στο 1-4... Η Ρίγα μάλιστα έχασε και τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, στο ματς της χρονιάς χτες. Τώρα (και με δεδομένο ότι η Βαλένθια θα κερδίσει εντός τη Νίμπουρκ), θα πρέπει να περάσει από το Μπιλμπάο, πράγμα πολύ δύσκολο...

Ο τρίτος όμιλος είναι ο μόνος που έχει καθαρίσει, με Λοκομοτίβ και Σπαρτάκ να έχουν πάρει την πρόκριση, απέναντι στην Στέλμετ και την Καχασόλ, με την τελευταία αγωνιστική να είναι αδιάφορη.

Ενώ στον 4ο όμιλο, η Ουλμ και η Ούνιξ είναι στο 3-2, ενώ η Γαλατά και ο Αστέρας στο 2-3. Τελευταία αγωνιστική: Γαλατά-Αστέρας (ο ηττημένος χαιρετάει) και Ουλμ-Ούνιξ (ο νικητής περνάει πρώτος).
Weekendman
Έτσι όπως πήγε το ματς ανάμεσα στην Ούλμ και την Μπιλμπάο,κρίνωντας απο το τέταρτο δεκάλεπτο όπου πρόλαβα να δω , πρέπει να στεναχωρήθηκαν οι Γερμανοί που δεν πήραν διψήφια διαφορά η μεγαλύτερη απο την τελική διαφορά της νίκης τους που ήταν μόνο 4 πόντοι, αλλά η Ουλμ μπορεί να κάνει και ζημιές εκτός έδρας όπως έδειξε με τις 4 εκτός έδρας νίκες σε Σολέ, Τσιμπόνα, Ερυθρό Αστέρα και πάνω απο όλα Ουνιξ.

Στην μάχη του αγαπημένου μου σέντερ στο Γερμανικό πρωτάθλημα με τον αντίστοιχο του Ισπανικού ,δεν μου προκάλεσε έκπληξη ότι επικράτησε ο Μπράιαντ, ούτε ότι έβαλε 30 πόντους, όταν οι Hamilton και Rakovic έχουν καταφέρει να φάνε 22 απο τον Ρει!
tReason
Οπως ειχα γραψει και παλιοτερα ο καλυτερος σεντερ της μπιλμπαο αμυντικα ειναι ο ερβελ.
Ο χαμιλτον ειναι απλα μετριος και ο ρακοβιτς τραγικος δεν πρεπι να παιζει λεπτο ειδικα στο σημερινο ματς
επρεπε να βαλει τον βελγο πανω στον μπραιαντ που βγαινει ως τα 6,75.
Και τα γκαρντ της μπιλμπαο ειχαν προβλημα πολυ ψηλα για να μεινουν μπροστα απο τους κοντυτερους αντιπαλους τους και γενικοτερα η ομαδικη αμυνα οχι καλη.Ο κατσικαρης δεν βγαζει το 100% απο αυτο το ροστερ αλλα πολυ λιγοτερο ενω πχ ο λιγοτερο διαφημισμενος πεδουλακης κανει πολυ καλυτερη δουλεια.
Στο επομενο ματς πρεπει να χαμηλωσει το σχημα ο ερβελ στο 5,ο μουμπρου στο 4 ο βασιλειαδης στο 3 κτλ. για να βελτιωθει η αμυντικη λειτουργια.
Και η επιθεση θα βελτιωθει επισης...
rchos
Το παιχνίδι το είδα όλο και αν τελικά η Ουλμ κέρδιζε με διψήφια διαφορά θα ήταν κάπως άδικο.
Η Μπιλμπάο στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη.Στο τρίτο δεκάλεπτο μείωσε γρήγορα η Ουλμ και μέχρι και τα μέσα του τέταρτου δεκάλεπτου ο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ.
Εκεί ένα ξέσπασμα με πολλά εύστοχα σουτ των Γερμανών άνοιξε την διαφορά υπερ τους αλλά γενικά για ένα νεκρό δίλεπτο θα ήταν κάπως άδικο η ομάδα του Κατσικάρη να τελειώσει τόσο πίσω στο σκορ.
Ο Μπράυαντ ήταν εντυπωσιακός απέναντι στους ανύπαρκτους αμυντικά ψηλούς της Μπιλμπάο και ηρέμησε μόσο όταν ο ίδιος ψιλοκλάταρε.
Βασιλειάδης είναι φύση και θεση ηγέτης στο σκοράρισμα αυτής της Μπιλμπάο και παίζει κατά διαστήματα απολαυστικά.Κρίμα να μην μπορεί να βρει θέση στην εθνική μας.Κρίμα που δεν την ανέλαβε ο Κατσικάρης μήπως του έβρισκε επιτέλους θέση στην ομάδα.

Νομίζω εύκολα η δύσκολα η Μπιλμπάο θα κάνει νίκη 5 πόντων μέσα στην Ισπανία.

Πάντως άσχετα με το τι θα γίνει η Ουλμ στους 8 και Μπαμπεργκ-Αλμπα στους 16 της Ευρωλίγκας είναι μια καλή εξέλιξη για το μπάσκετ της Γερμανίας συν ότι από πίσω έρχεται το πρότζεκτ Μπάγερν (δεύτεροι φέτος στην Γερμανία).
Καλή εξέλιξη να ανέβει το Γερμανικό μπάσκετ.
Weekendman
Για όσους θέλουν να δούν ποιός είναι αυτός ο Μπράιαντ για τον όποιο μιλάμε ,μπορούν να ξοδέψουν 10 λεπτά απο την ζωή τους για να πάρουν μια εικόνα.




Hakeem
Παει η Ουνιξ, παει και η Σπαρτακ, πραγματικα ειναι αστειο πως ομαδες με τετοιο μπάτζετ μπορει να μενουν εξω απο Μπουντιβελνικ (κυριως) και Βαλενθια (λιγοτερο, αν και φετος καμια σχεση με παλια). Για την Ουνιξ δεν το συζηταω ΑΠΟΤΥΧΙΑ 100%. Βεβαια με Ατσο Πετροβιτς η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενεις και πολλα. Κακιστη εντυπωση και απο τον Ζντοβτς που σπρωχνεται πολυ το ονομα του (επαιξε και για τους αιωνιους το καλοκαιρι αν θυμαμαι καλα), αλλα ουσιαστικα δεν εχει κανει απολυτως τιποτα.

Πιστευω οτι θα δουμε ισπανικο τελικο και βαζω τα χρηματα μου στη Μπιλμπάο. Νομιζω εχουν λοκάρει σε αυτον τον στοχο και θα τον κερδίσουνε
rchos
Βασιλειάδης-Ζήσης-Μούμπρου-Χάμιλτον οδήγησαν την Μπιλμπάο στην εξασφάλιση ουσιαστικά του τελικού ήδη από τον πρώτο ημιτελικό μετά την νίκη με 10 πόντους μέσα στο Κίεβο.

Ο Ντιλέινι έπαιζε μόνος του από την Μπουντιβέλνικ.38 πόντοι και 47 ράνκιν.τρελά πράγματα.Έκλεισε συμβόλαιο σε καλύτερο πρωτάθλημα αυτός...

Ο Χάμιλτον έχει ανέβει πολύ τελευταία ή όποτε τον βλέπω μόνο παίζει καλά?
Ας απαντήσουν οι γνώστες της Ισπανίας αν γίνεται.


Ας δούμε και Καλάθη τώρα.
Weekendman
Έπαιζε όμορφο και ολοκληρωτικό μπάσκετ για 16-17 λεπτά η Λοκομοτίβ στο δεύτερο ημίχρονο,αλλα αμά δεν ήταν το χέρι και τα τρίποντα του Γιασάιτις ,θα ολοκληρωνόταν μια ανατροπή που μπροστά της οι αντίστοιχές της Εθνικής μας επι εποχής Γιαννάκη και η περσινή του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας θα ωχριούσαν!

QUOTE(rchos @ Mar 20 2013, 21:09 ) *
Ο Χάμιλτον έχει ανέβει πολύ τελευταία ή όποτε τον βλέπω μόνο παίζει καλά?
Ας απαντήσουν οι γνώστες της Ισπανίας αν γίνεται.

Στον επιθετικό τομέα ο Χάμιλτον κάνει για όλες τις ομάδες της Ευρώπης ,απλά πρέπει στην άμυνα να συγκεντρωθεί λίγο περισσότερο καμιά φορά, αλλά σε κάθε περίπτωση όπως είναι θετικός σε επίπεδο Ευρωλίγκας ένας Πολ Ντέιβις που δεν είναι ο αμυντικός stopper, τόσο άνετα μπορεί να αποδειχθεί και ο σέντερ της Μπιλμπάο.

Να δούμε όμως με τα πολλά βαριά κορμία της Λοκομοτίβ τι θα κάνει(Ζεβροσένκο,χέντριξ,Μάριτς), το καλό σε σχέση με τον Μπράιαντ είναι ότι δεν έχει κανένας τον όγκο ούτε το καλό σουτ του Αμερικάνου που τον κάνουν δύσκολα αντιμεντωπίσημο, αλλά όπως και να το κάνεις είναι τρείς κλασσικοί σέντερ, αντι για τον έναν και μοναδικό κλασσικό που είχε η Ούλμ, που μπορούν να φθείρουν τον ψηλό της Μπιλμπάο , η όποια δεν έχει ισάξιες ενναλακτικές λύσεις...


Αν δεν τσιγκουνευόταν τα λεφτά ο ΠΑΟ κατα το καλοκαίρι θα μπορούσε να ψωνίσει τον χάμιλτον απο το Γαλλικό πρωτάθλημα αντί για τον Άρμστρονγκ.

QUOTE(rchos @ Mar 20 2013, 21:09 ) *
Ας δούμε και Καλάθη τώρα.

Θα δούμε μονομαχία ελλήνων πόιντ-γκαρντ; ο Καλάθης όπως και ο Γκούντερ είναι σβέλτος στα πόδια και αυτό δεν βολέυει τον Ζήση αμυντικά ,αν και σε σύγκριση με τον Γκούντερ ο δικός μας είναι αρκετά χειρότερος στο σουτ. Άλλα απο την άλλη δεν είναι τόσο σαμιάμιδι σαν τον Γερμανό και μπορεί να μαρκάρει καλύτερα τον Ζήση αν χρειαστεί.

παρεπιμπόντως ξαναθυμηθηκε το σκοράρισμα ο Νικόλας!

QUOTE(rchos @ Mar 20 2013, 21:09 ) *
Ο Ντιλέινι έπαιζε μόνος του από την Μπουντιβέλνικ.38 πόντοι και 47 ράνκιν.τρελά πράγματα.Έκλεισε συμβόλαιο σε καλύτερο πρωτάθλημα αυτός...

Αν δεν προτιμήσει τα ουκρανικά λεφτά ένα αθλητικός γκάρντ με καλό σουτ +ικανότητα να κερδίζει φάουλ αλλά και να δημιουργεί χωράει , κάτι που είχα παρατηρήσει και απο πέρσι με την πρωταθλήτρια Γαλλιας Σαλον...






Για να δούν οι συνφορουμίτες γιατί τον πήρε η Μπουντιβέλνικ
Weekendman
Βέβαια με την παρολίγο τρελή ανατροπή της Βαλένθια ας μην αποκλείσω καμιά νίκη μέσα στην Ρωσία ,αλλα ακόμα και σε αυτην την περίπτωση το +10 είναι μάλλον διαφορά ασφαλείας που κάνει σίγουρη την παρουσία της Λοκομοτίβ στον τελικό...

HLR CENATION
Με σερι 7-0 η Μπιλμπαο περασε μπροστα 17-16 επι της Λοκομοτιβ σε ενα πολυ ομορφο τελικο μεχρι στιγμης.

Πολυ καλος ο Χαμιλτον.

Απο την Λοκομοτιβ καλη εμφανιση ο Καλαθης οπως και οι Χεντριξ,Μπραουν.Καλυτερος ολων ο καλνιετις.
HLR CENATION
Mε ενα σερι 11-0 η Λοκομοτιβ μετετρεψε το 26-28 σε 37-28.

Απολαυση ο Χεντριξ με 10ποντους και 7 ριμπ.

Καταπληκτικος ο Καλαθης που μπορει να μην σκοραρει αλλα κανει ολα τα αλλα.

Πολυ καλα δουλευει στο λοου ποστ ο Μαριτς.

Καλος στο κουμαντο ο Μπικοφ.

Απορω γιατι κρατα μεσα στο παιχνιδι τον Λοπεζ ο Κατσικαρης ενω με αυτον εχει κολλησει στην επιθεση.

Κακος ο Βασιλειαδης με 2 στα 9 και 5 ποντους.
HLR CENATION
Ευκολα κραταει το προβαδισμα η Λοκομοτιβ.

Μαλιστα ειχε να φαει καλαθι στα 4 πρωτα λεπτα της τριτης περιοδου.

Ο Βασιλειαδης 8 ποντους σε αυτη την περιοδο αλλα δυο χαμενες βολες στο τελευταιο λεπτο και ενα λαθος.Αλλα συνολικα ειναι αυτος που κραταει την Μπιλμπαο μεσα στο ματς.
gmalamos
Δυσκολα φενεται να χανει το κυπελλο η κουμπαν αν και υπαρχει πολυς χρονος ακομη..
HLR CENATION
Δικαια το πηρε η Λοκομοτιβ.

Καλαθης 9 αψογος στην οργανωση,μοιρασε ασιστ,κατεβασε ριμπαουντ

Καλνιετις 7 πολυ καλος στην αμυνα,ηταν ομως αστοχος στην επιθεση

Μπραουν 7 πολυ καλο πρωτο ημιχρονο φορτωθηκε με φαουλ στο δευτερο και επαιξε λιγο

Γιασαιτις 6 Προσφερε στην αμυνα

Χεντριξ 8 πυραυλος σε επιθεση,αμυνα,ριμπαουντ

Μαριτς 8 θυμισε τον παικταρα της Παρτιζαν

Μπικοφ 7 πολυ καλος στο σετ παιχνιδι εδωσε ηρεμια

Μπιλμπαο

Ζησης 3 σε κακο βραδυ

Λοπεζ 2 πολυ κακη εμφανιση

Βασιλειαδης 7 στο δευτερο ημιχρονο παλεψε μονος του

Μουμπρου 5 μετριος στην επιθεση,εκβιασε πολλες προσπαθειες

Χαμιλτον 3 κακος σε αμυνα,επιθεση

Ρακοβιτς 5 τι και αν εβαλε 11 ποντους πολυ λιγος

MVP Καλαθης

mixalisgate7
Δίκαια το πήρε η Λοκομοτίβ,εξαιρετικοί Καλάθης και Χέντριξ,από την Μπιλμπάο πάλεψε ο Βασιλειάδης.
Zoys
Με συνταγή UEFA το Eurocup της επόμενης χρονιάς και αύξηση των ομάδων. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη αν μη τι άλλο.

QUOTE
Όπως αναφέρει επίσημα η διοργάνωση, τη σεζόν 2013-2014 οι ομάδες θα είναι περισσότερες, τα παιχνίδια πιο πολλά και το ενδιαφέρον μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ομάδων θα αυξηθεί από 32 σε 48 για τη regural seaon, η οποία θα χωριστεί σε δύο γεωγραφικές ζώνες, προκειμένου να είναι λιγότερα τα έξοδα των ομάδων για τα ταξίδια. Τα γκρουπ της πρώτης φάσης θα είναι μεγαλύτερα, καθώς αντί για 4 θα υπάρχουν 6 ομάδες και έτσι θα είναι και μεγαλύτερος ο αριθμός των αναμετρήσεων που θα δίνει η κάθε ομάδα (αντί για 6 θα δίνει 10 ματς).

Οι τρεις πρώτες ομάδες θα παίρνουν την πρόκριση για τη φάση Last 32, στην οποία θα ενσωματώνονται και οι ομάδες που δεν θα καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση για το Top 16 της Ευρωλίγκας, από την πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη φάση Last 32 του Eurocup θα υπάρχουν 8 γκρουπ των 4 ομάδων, με τις δύο πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

| gazzetta.gr


Επίσημο link
rchos
Το ότι θα μπαίνουν και οι ομάδες της Ευρωλίγκας που αποτυγχάνουν είναι καλή κίνηση.


Ελπίζω αυτή η αύξηση να δώσει και δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.