Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Memphis Grizzlies - L.A. Clippers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2
sacarame
VS

Πρόγραμμα :

Game 1 - Sun. April 29, L.A. Clippers at Memphis, 9:30 p.m., TNT
Game 2 - Wed. May 2, L.A. Clippers at Memphis, 9:30 p.m., TNT
Game 3 - Sat. May 5, Memphis at L.A. Clippers, 4:30 p.m., ESPN
Game 4 - Mon. May 7, Memphis at L.A. Clippers, TBD
Game 5 * Wed. May 9, L.A. Clippers at Memphis, TBD
Game 6 * Fri. May 11, Memphis at L.A. Clippers, TBD
Game 7 * Sun. May 13, L.A. Clippers at Memphis, TBD

* ώρες Αμερικής


Σχόλια για την σειρά
j-kidd13
Ισως το πιο αμφιρροπο ζευγαρι της πρωτης φασης...Εξαιρετικο φετος το Μεμφις απο τη μια,με πλουραλισμο στο παρκε,εμφανης η ανοδος των Κλιπερς φετος με τον καλυτερο πλει μεικερ στο πρωταθλημα....
Προβλεπω προκριση του Μεμφις στο τελευταιο παιχνιδι....
aegeansheed
Πολύ καλή άμυνα + καλή επίθεση > Καλή επίθεση + ανύπαρκτη άμυνα.

Στα ματσαψ αμυντικά οι Grizzlies έχουν το πλεονέκτημα, αφού μπορούν να παίξουν τον Paul στην ταχύτητα λόγω Conley jr. και έχουν μεγαλύτερα κορμιά στο 2 και το 3 να μαρκάρουν αντίστοιχα Foye και Butler. Επιπλέον έχουν να ρίξουν Randolph/Cunningham/Speights πάνω στον Griffin και όσο αυτός αντέξει. Δεδομένης της μονοπλευρίασης που χαρακτηρίζει τον νέο υπηρέτη του Starsystem τελευταία, θέλω να δω πώς μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες playoffs και πόσο θα θέλει να κερδίζει.

Στα 3 παιχνίδια που έπαιξαν μεταξύ τους τα πρώτα δύο έγιναν στο LA όπου οι Clippers κέρδισαν και τα 2. Στο 3ο παιχνίδι που έγινε πιο πρόσφατα (πριν 18 μέρες περίπου) οι Grizzlies κέρδισαν στο μοναδικό παιγνίδι (γεια σου ρε Χουάν Ραμόν Ρότσα) στην έδρα τους. Οι Grizzlies έπαιξαν με πλήρη σύνθεση (με Z-Bo και Agent Πιστολ) και στο 2ο μεταξύ τους παιχνίδι, οπότε οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί με τη σύνθεση που θα εμφανιστούν και στα playoffs από μία φορά στην έδρα έκαστου με τις νίκες να είναι μοιρασμένες.

Οι Grizs έχουν 26-7 στην έδρα τους και οι Clips 24-9, οπότε η κατάκταση του πλεονεκτήματος έδρας πιστεύω ότι θα παίξει τον ρόλο του εδώ για τους Αρκουδέηδες.

Το Memphis επίσης έχει βαθύτερο πάγκο σε όλες τις θέσεις και παίζει πολύ καλά το pnr με conley/gasol. Έχει και παίκτες που μπορούν να πάρουν το τελευταίο σουτ (Gay, Arenas, Conley αν χρειαστεί, Randolph μη σου πω).

Βλέπω Grizzlies 4-3.

Δε θεωρώ απίθανο ένα 4-2, αφού κατά διαστήματα αρχές Μαρτίου οι Clippers ήταν τραγικοί (11-9 τον Μάρτη), βλέπω όμως ότι ο Paul στα τελευταία παιχνίδια κάνει όργια, και γυρίζω στην αρχική μου σκέψη. Από την άλλη ο Randolph δεν έχει μπει ακόμα στους ρυθμούς (δεν πρόκειται να είναι ο Randolph των περσινών playoffs) και δεν το βλέπω, οπότε κλίνω προς το 4-3, για τους Griz's.
T.W.Is.M.
Οι Γκριζλις ειναι καλυτεροι απο την περσινη ομαδα που απεκλεισε το Σαν Αντονιο. Οι Κλιπερς δεν εχουν καμια σχεση με την περσινη μετρια ομαδα. Εχουμε να κανουμε με μαχη ανερχομενων δυναμεων. Νομιζω ομως οτι υπαρχει φαβορι στο συγκεκριμενο ζευγαρι και ειναι το Μεμφις. Οχι επειδη εχει το πλεονεκτημα εδρας, αλλα επειδη εχει τα οπλα για να εξουδετερωσει τους Κλιπερς. Η γραμμη ψηλων του, εστω και με το Ραντολφ οχι στο 100%, ειναι ικανη να αντιμετωπισει τον Γκριφιν και τους Τζορνταν, Μαρτιν. Το γεγονος οτι ο Γκασολ ειναι σεντερ που δεν αγωνιζεται με τα αθλητικα προσοντα, αλλα με ενα συνδυασμο δυναμης και τεχνικης δυσκολευει το εργο του ΝτεΑντρε Τζορνταν, ενος απο τους καλυτερους μπλοκερ του πρωταθληματος. Στη θεση 3 ο Γκει εχει σαφες πλεονεκτημα εναντι του Μπατλερ, ενω οι Τονι Αλλεν και Μειγιο εχουν βρει καλυτερα τους ρολους τους εναντι των Φοι και Γιανγκ. Αρα γιατι εχουν τυχη οι Κλιπερς? Γιατι υπαρχει στο ροστερ τους ο Κρις Πολ και εκει ειναι κατα τη γνωμη μου και η μονη ελπιδα τους στη σειρα: Να παιξει τοσο καλυτερα ο Πολ απο τον Κονλει, που να μπλοκαρει εντελως τη δημιουργια στο παιχνιδι των Γκριζλις. Να κερδισει τοσο καθαρα τη μονομαχια των PG και να κανει τους συμπαιχτες του καλυτερους εξαφανιζοντας παραλληλα τις διαφορες υπερ του Μεμφις στις υπολοιπες θεσεις. Κι ολα αυτα αν δεν εχουμε καποια αλλαγη των ισορροπιων απο το διδυμο των απροβλεπτων γκαρντ Μο Γουιλιαμς-Αρινας...
Προβλεψη: 4-2 για το Μεμφις.
Razorblade Fish
Οι Clippers γυρισαν το ματς απο -27...Επικη ανατροπη και 0-1...
captain charisma
η φαση που θα θυμομαστε ειναι το καρφωμα του κανιγκαμ στον μπλεικ...αυτη τη φορα ο μπλεικ ειναι το θυμα κ οχι ο θυτης..



οσον αφορα το ματς επικη ανατροπη καναν οι κλιπς που χαναν με 24π διαφορα...αυτα τα καναν μονο οι μαβς στα περσινα πλειοφς...
white_mamba
Οι κλιπερς μπορουν να γινουν καλυτεροι ακομα.. Η προσθηκη του Νικ Γιανγκ ητανε οτι πρεπει κ το εδειξε. Απο περσυ τον παρακολουθουσα κ δεν το περιμεναν πολλοι. ΟΙ ΓΚριζλις αν και καλυτεροι απο περσυ "κολησανε" στο τελος, μαλλον πρεπει να παιζουν απο 8ο seed χωρις Ρουντι Γκει για να νικησουν . υπεροχο ματσ ο γκριφιν μαρεσε που τον καναν αφισα επιτελους αδικαιολογητο το μπλακ αουτ του μεμφις στο τελοσ.!
NBAholic
Εμένα πάντως, πέραν των όσων έγιναν χθες, μου έκανε εντύπωση ότι πριν την έναρξη της σειράς ακόμη, σχεδόν οι πάντες απ'όσους είδα έδιναν προβάδισμα για την πρόκριση στους Γκρίζλις. Εντάξει, προφανώς και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προδικάζουμε, αλλά μιλούμε για 2 ομάδες με πολύ μικρή διαφορά ρεκόρ στη ρέγκιουλαρ σίζον, με τους Κλίπερς να είναι η ομάδα με το περισσότερο potential, ενώ καμιά από τις δύο ομάδες δεν έχει την πλέι οφ εμπειρία που υπαγορεύει ότι "στο τέλος θα είναι αυτοί νικητές".
spursforthe5
μεγαλη ανατροπη αν και θελω αρκουδες στα ημιτελικα για ρεβανς.ασχετο αλλα εχουν κατακτησει καποιο πρωταθλημα οι κλιππερς?
captain charisma
οχι αλλα εχουν δει τους λεικερς να παιρνουν 16
spursforthe5
QUOTE(captain charisma @ Apr 30 2012, 16:17 ) *
οχι αλλα εχουν δει τους λεικερς να παιρνουν 16

smiley.gif θενκς το χρειαζομουν για το διαγωνισμο του νβα ελας
baskethood
QUOTE (NBAholic @ Apr 30 2012, 16:02 ) *
Εμένα πάντως, πέραν των όσων έγιναν χθες, μου έκανε εντύπωση ότι πριν την έναρξη της σειράς ακόμη, σχεδόν οι πάντες απ'όσους είδα έδιναν προβάδισμα για την πρόκριση στους Γκρίζλις. Εντάξει, προφανώς και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προδικάζουμε, αλλά μιλούμε για 2 ομάδες με πολύ μικρή διαφορά ρεκόρ στη ρέγκιουλαρ σίζον, με τους Κλίπερς να είναι η ομάδα με το περισσότερο potential, ενώ καμιά από τις δύο ομάδες δεν έχει την πλέι οφ εμπειρία που υπαγορεύει ότι "στο τέλος θα είναι αυτοί νικητές".

Ένας από αυτούς ήμουν και εγώ. Και ακόμα το πιστεύω. Αλλά μιλούσα απλά για προβάδισμα, δεν νομίζω να άκουσες κάτι διαφορετικό από κάποιον άλλο (του τύπου "δεν έχουν καμία τύχη, κλπ").
Playoff-εμπειρία έχει σίγουρα περισσότερη το Μέμφις, όχι μεγάλη, αλλά περισσότερη λόγω της περσινής τους πορείας.
Αγωνιστικά επίσης τους θεωρώ ανώτερους, καθώς έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία στην επίθεση ΚΑΙ στην άμυνα (επί δύο σεζόν πρώτοι στα κλεψίματα και στα forcing TOs). Οι Clippers αντίθετα είναι η μοναδική ομάδα που αν αφαιρούσαμε τον superstar της (και αυτός είναι ο CP3 βέβαια) θα ήταν lottery team ή όπως η περσινή, και μάλιστα χωρίς τον Gordon.
Και άλλες ομάδες χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικής τους όταν λείπουν οι ηγέτες τους, αλλά, όχι όπως η ομάδα των Clippers. Μιλάω πάντα σε βάθος χρόνου.
Με αυτό θέλω να πω, πως, αν μιλάμε για ομάδες τότε σίγουρα το Μέμφις είναι ανώτερο καθώς και περισσότερη επιθετική παραγωγή διαθέτει (παίκτες με ενεργό ρόλο), και καλύτερη άμυνα, αλλά και καθοδήγηση από τον πάγκο. Και βέβαια είχαν ΚΑΙ το πλεονέκτημα της έδρας (26-7).
Αυτοί οι λόγοι ήταν αρκετοί για μένα για να τους δώσω το προβάδισμα wink.gif
*Οι Clippers έχουν τον superstar, και οι superstars στα playoffs παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Γι'αυτό και κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει.


ΥΓ. Best player μακράν ο Reggie Evans στην 4η περίοδο. Απίστευτη εμφάνιση στο αμυντικό κομμάτι, και μία από τις πιο dominant που έχει τύχει να παρακολουθήσω.
NBAholic
QUOTE
Ένας από αυτούς ήμουν και εγώ. Και ακόμα το πιστεύω. Αλλά μιλούσα απλά για προβάδισμα, δεν νομίζω να άκουσες κάτι διαφορετικό από κάποιον άλλο (του τύπου "δεν έχουν καμία τύχη, κλπ").


Προφανώς κανείς δεν έκανε λόγο για πολύ εύκολη επικράτηση, αλλά όταν επαναλαμβάνεται η ίδια σκέψη από σχεδόν όλους (Μέμφις σε 6 ή 7 παιχνίδια), η εντύπωση που δίνεται είναι ότι θα είναι μια κλειστή μάχη, αλλά δε δίνονται πολλά περιθώρια διπλού. Δεν ήταν η ίδια η πρόβλεψη που με είχε εντυπωσιάσει, αλλά η ομοφωνία.

QUOTE
Playoff-εμπειρία έχει σίγουρα περισσότερη το Μέμφις, όχι μεγάλη, αλλά περισσότερη λόγω της περσινής τους πορείας.


Σωστά, απλώς εγώ μένω στο "όχι μεγάλη", καθώς και στο ότι οι τωρινοί Κλίπερς δεν είχαν καθόλου εμπειρία (μέχρι και χθες), αλλά είναι δεδομένο ότι, με το τωρινό υλικό τους, παίκτες που κάποιοι από αυτούς έχουν από μόνοι τους, αφενός θα αποκτήσουν, αφετέρου δεν μπορούμε να τους τοποθετούμε στην ίδια μοίρα με μια πραγματικά άπειρη ομάδα της οποίας οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι άβγαλτοι. Φυσικά, τα πράγματα θα ήταν ακόμη περισσότερο υπέρ τους αν δεν τραυματιζόταν και ο Μπίλαπς, αλλά τότε μάλλον θα είχαν αυτοί το πλεονέκτημα της έδρας.
nikolas12
1-0 οι Clippers 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif . Περιμένω 4-2 υπέρ των Κλίπερς (ουυυυ) tongue.gif
aegeansheed
To παιχνίδι το είδα. Για μένα υπήρχαν δύο πρόσωπα στο παιχνίδι.

Το 1ο όταν το Memphis έπαιζε στην επίθεση όπως παίζει όλη τη χρονιά (με αρκετή δόση τύχης, αφού κάποια στιγμή πρέπει να είχε 70% στα σουτ)

Το 1ο όταν οι ίδιοι παίκτες αποφάσισαν να αφήσουν την πίστη τους σε αυτό το μοντέλο (που βασικά είναι να περνάει η μπάλα έξω-μέσα-ξανά έξω) και να συμμετέχει σίγουρα ο Gasol. Από εκεί ξεκίνησαν οι επιθέσεις αυτοκτονίας κόντρα σε μία ομάδα που δεν τα παράτησε ποτέ και που η τύχη που της έλειψε στα πρώτα δωδεκάλεπτα της ήρθε στο 4ο.

Ερωτηματικό για μένα πλέον είναι αν θα αλλάξει κάτι στην επιθετική λειτουργία των Grizs o Hollins, αφού με την απουσία του Butler δημιουργείται ένας τεράστιος πειρασμός να παίξει ακόμα περισσότερο iso με τον Gay (κόντρα στον Young λογικά). Για μένα όλο αυτό είναι ο παράγοντας Χ της σειράς, αφού ήδη από το 1ο είδαμε ότι όταν άλλαξε το βασικό επιθετικό πλάνο, χάθηκε και το παιχνίδι για το Memphis.
Ο Gay γενικά δε μου άρεσε, αν και έβαλε κάποια σουτ, πολλές φορές είχα την αίσθηση ότι ήταν ball hogg σε πολλές επιθέσεις. Για τις 2 τελευταίες στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν το συζητώ ότι αηδίασα...

Το άλλο ενδιαφέρον της σειράς είναι αν ο Del Negro μπορεί να δώσει περισσότερο χρόνο σε ένα σχήμα με κοντή ομάδα, κάτι που είδαμε να έχει πολύ καλό αποτέλεσμα, κυρίως με CP3/Bled/NY. Ο τραυματισμός του Butler πιστεύω δε θα επηρεάσει πολύ, αφού ο Caron είναι κλασικός σουτέρ και αυτή η ομάδα έχει χτιστεί να έχει σουτέρ γύρω από τον Paul. Και με Mo, Foye, Young έχει αυτού του στυλ παίκτες.

Περισσότερα στο post
duncan21
Aς πει κάποιος στον Griffin ότι επιτρέπεται να ρολάρει πάνω στο σώμα του αμυντικού.Αυτό το half spin που κάνει γύρω απ' τον άξονα του κι αφήνει τη μπάλα στο καλάθι είναι κάργα αντιμπασκετικό,μου 'ρχεται να σπάσω το pc.Αφήνουν πολύ τις επαφές οι refs,ειδικά στις μάχες μεταξύ Evans-Gasol και σε μερικές αλλαγές στις άμυνες των Grizzlies όπου οι αμυντικοί πέφτουν πάνω στα guards των Clippers θα μπορούσαν να δοθούν 4-5 foul άνετα.Το hustling του Allen με συγκινεί πραγματικά,δεν υπάρχει ο τύπος.
Nuntius
QUOTE (duncan21 @ May 3 2012, 05:51 ) *
Aς πει κάποιος στον Griffin ότι επιτρέπεται να ρολάρει πάνω στο σώμα του αμυντικού.Αυτό το half spin που κάνει γύρω απ' τον άξονα του κι αφήνει τη μπάλα στο καλάθι είναι κάργα αντιμπασκετικό,μου 'ρχεται να σπάσω το pc.


Τι εννοάς με το half spin? smiley.gif
duncan21
QUOTE (Nuntius @ May 3 2012, 06:04 ) *
Τι εννοάς με το half spin? smiley.gif

Mισή περιστροφή.Είναι τελείως ανώμαλος ο τρόπος που γυρνάει το σώμα του προς το καλάθι,πολλές φορές δεν το βλέπει καν.
Nuntius
QUOTE (duncan21 @ May 3 2012, 06:09 ) *
Mισή περιστροφή.Είναι τελείως ανώμαλος ο τρόπος που γυρνάει το σώμα του προς το καλάθι,πολλές φορές δεν το βλέπει καν.


Μωρέ την μετάφραση την ξέρω, την κίνηση δεν κατάλαβα.

Θα δω το παιχνίδι μπας και δω τι εννοείς tongue.gif
aegeansheed
Κyle Lowry II tongue.gif , εννοείς κάποια από αυτές τις κινήσεις?




Μιας που είδα το παιχνίδι κράτησα 2-3 ωραίες φάσεις και τις ανέβασα:

Το πρώτο είναι μια φοβερή φάση σε μια επίθεση των Grizzlies που κρατά περίπου 35 δευτερόλεπτα με αυξανόμενη ένταση όμως μετά από συνεχόμενα επιθετικά και ενέργεια που ξεχειλίζει, καταλήσει στο τέλος στα χέρια του Mastermind που κάνει μια πάσα-Τσιάρτα στο δεξί εξτρέμ. Βασικά είχε 5-6 τέτοιες φάσεις όλο το παιχνίδι, το οποίο ήταν πολύ κλειστό, τελείως Euro.


Πριν από αυτή τη φάση ο Tony έβγαλε μία απίστευτη άμυνα στο σουτ! του Simmons από τη γωνία, όπως είχε κάνει ο Teague στον Πιετρίς για τρεις.


Mayo και Speights παίζουν το pick n pop σεμιναριακά, στην επόμενη άμυνα των Grizzlies ο Speights κερδίζει το αμυντικό και στέλνει μία quarterback στον Gay στην πιο ωραία φάση του παιχνιδιού (μετά την 1η βέβαια!)


Τελευταία έβαλα μια φάση με τον Conley να έχει τη μπάλα και αφού πέρνει κατά σειρά το σκρην από τον Gasol τρέχει με τη μπάλα, εκμεταλεύεται το spacing αρχικά από το πρώτο σκρην και στη συνέχεια από τον χώρο που του δίνει ο Z-Bo και εκτελεί πάνω στην κίνηση χωρίς να το σκεφτεί.


Σε λίγη ώρα θα παίξουν το 1ο στο LA. To μάτι του Paul γυάλιζε σε όλο το game2, τα έκανε όλα και στο τέλος αν δεν έκανε το σερί ο Mayo το παιχνίδι θα πήγαινε οριακά πάλι. Όπως πιστεύω θα πάει και το 3ο. Και το 4ο...μέχρι το 7ο...
T.W.Is.M.
Πως ακριβως δεν ειναι 2η τεχνικη ποινη στον Γκριφιν αυτο που εγινε???
Και μετα γλιτωνει και ο Πολ την τεχνικη ποινη!
Υπαρχει κανενας κανονισμος που δεν ξερω και λεει οτι οι Κλιπερς δεν παιρνουν τεχνικες ποινες?
baskethood
QUOTE (T.W.Is.M. @ May 6 2012, 00:53 ) *
Υπαρχει κανενας κανονισμος που δεν ξερω και λεει οτι οι Κλιπερς δεν παιρνουν τεχνικες ποινες?

Είναι το γήπεδο που παρασέρνει τους διαιτητές, είναι συνήθειο στο Staples Center να υπάρχει μια ανοχή σε παρόμοιες περιπτώσεις, ξέρεις εσύ biggrin.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(baskethood @ May 6 2012, 00:57 ) *
Είναι το γήπεδο που παρασέρνει τους διαιτητές, είναι συνήθειο στο Staples Center να υπάρχει μια ανοχή σε παρόμοιες περιπτώσεις, ξέρεις εσύ biggrin.gif


Φυσικα και ξερω. Ενας απο τους πρωτους παιχτες σε τεχνικες ποινες φετος σε ολο το ΝΒΑ λεγεται Κομπι Μπραιαντ. Αλλα φετος αλλοι ειναι οι αγαπημενοι του θειου απ το ΛΑ... shot.gif
HLR CENATION
Πολυ ωραιο το πρωτο ημιχρονο...

καλυτεροι μεχρι στιγμης οι Κλιπερς μπορουσαν μεγαλυτερη διαφορα.

Φοβερος ο Πολ,καλος ο Γκριφιν,πολυ καλος ο Μο Γουιλιαμς,εβαλε δυο 3ποντακια ο Φοι,ακλος στην αμυνα ο τζορνταν ,ανυρπακτος ομως στην επιθεση.Πολυ καλος στην αμυνα ο Ρετζι Εβανς.

Απο το Μεμφις καλυτερος ολων ο Ζακ Ρανντολφ,λυσεις δινει ο...Πονεξτερ,τραγικος ο Γκει.

Αντιαθλητικο χτυπημα νομιζω οτι ηταν η γονατια του Μεγιο πανω στον Πολ επρεπε να το εδιναν οι διαιτητες.
Razorblade Fish
Πως τα καταφερε να χασει παλι το Μεμφις ρε γαμωτο...Με ενα καλαθι στο 4ο δεκαλεπτο και αυτο απο τον Μαρκ Γκασολ δεν μπορεις να ελπιζεις σε πολλα υποθετω...Τεραστιος Chris Paul παντως.
geoko13
QUOTE(Razorblade Fish @ May 6 2012, 02:31 ) *
Πως τα καταφερε να χασει παλι το Μεμφις ρε γαμωτο...Με ενα καλαθι στο 4ο δεκαλεπτο και αυτο απο τον Μαρκ Γκασολ δεν μπορεις να ελπιζεις σε πολλα υποθετω...Τεραστιος Chris Paul παντως.

Με 2 τρίποντα από τον Gay όμως...... :smile:so close.......
Razorblade Fish
QUOTE(geoko13 @ May 6 2012, 02:40 ) *
Με 2 τρίποντα από τον Gay όμως...... :smile:so close.......

Ναι,εκει που φαινοταν το παιχνιδι χαμενο εβαλε ο Gay 2 τριποντα μαρκαρισμενα απο το σπιτι του...Αλλα εχασε το τελευταιο σουτ.Ματσαρα παντως,αυτος ο Chris Paul ειναι απολαυση
Gravedigger
To Memphis αν καταφέρει και αποκλειστεί θα είναι καθαρά από δικό του φταίξιμο και όχι γιατί οι Clippers ήταν καλύτεροι...
T.W.Is.M.
QUOTE(Gravedigger @ May 6 2012, 05:43 ) *
To Memphis αν καταφέρει και αποκλειστεί θα είναι καθαρά από δικό του φταίξιμο και όχι γιατί οι Clippers ήταν καλύτεροι...


Σωστο, αν και οι Κλιπερς εχουν τον καλυτερο παιχτη της σειρας.
aegeansheed
Είδε κανείς την συνέντευξη του Gay μετά το τέλος του αγώνα? Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει καταλάβει ακόμα ότι παίζει απέναντι σε μία ισάξια ομάδα, που μάλιστα εμφανίζεται πιο σκληρή από τη δική του στο μεγαλύτερο διάστημα των έως τώρα παιχνιδιών μάλιστα. Δηλαδή ακούω "we still beleive we are a better team" και φαντάζομαι πόσο εκτός πραγματικότητας κλίμα μπορεί να φέρνει στην ομάδα ή να υπάρχει στα αποδυτήρια.
Και βλέπεις από την άλλη ο Paul να παίζει με την ομάδα που του δίνουν να κουμαντάρει κόντρα στους Spurs ή τους Lakers ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο φαβορί και τους παίζει στα ίσα, γιατί το θέλει ποιο πολύ. Ο Paul αυτό το πράγμα το μεταφέρει στους συμπαίκτες του. Μέχρι και τον Griffin έχει καταφέρει να τον κρατάει προσγειωμένο (πρέπει να τον είδα να διαμαρτύρεται μία φορά χθες στα 3 παιχνίδια, πράγμα που στη regular season έκανε αδιάκοπα).

Αλλά και πάλι δε μπορώ να δώσω ξεκάθαρο προβάδισμα στους Clippers. Έχουν ένα μικρό προβάδισμα, γιατί δείχνουν ότι θέλουν τη νίκη στο κάθε παιχνίδι, το Memphis παίζει όποτε το θυμάται. Και αυτό με τον Gay στην επίθεση ο Hollins πρέπει να το σταματήσει άμεσα. Κάπου είχα διαβάσει ότι ήταν μεγάλο λάθος που έδωσαν τον Vasquez και φαίνεται τώρα ότι σε σετ επιθέσεις δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να δημιουργήσει με ντρίμπλα εκτός του Conley.
Φυσικά υπάρχουν οι Mayo και Gay, αλλά και οι δύο δημιουργούν μόνο το σουτ τους. Οπότε βλέποντας τη μπάλα στα χέρια ενός από τους δύο ξέρεις ότι ζεις και πεθαίνεις με τη διάθεση/ευστοχία/σουτ τους. Στην περίπτωση του Gay βέβαια προφανώς και είναι πλεονέκτημα του αντιπάλου, αφού μόλις πάρει τη μπάλα στα χέρια και μέχρι να κάνει τα Cristiano Ronaldo MANUTD era τσαλιμάκια του:
* έχει φάει 5-6 δευτερόλεπτα για να νιώσει άνετα με τη μπάλα
* από oversized SF ξαφνικά μεταμορφώνεται σε SG
* αντί να κάνει cut ή να ποστάρει υποτυπωδώς απέναντι σε μικρότερους αμυντικούς από τα 5-6 μέτρα προσπαθώντας με σπρώξιμο να φτάσει ακόμα πιο κοντά, αφού δεδομένου του high release του δεν έχει ούτως ή άλλως αντίπαλο, τί κάνει? βάζει κώλο από τα 6μιση μέτρα και βγαίνει έξω από το τρίποντο για να παίξει τελικά 1on1.
* οι ψευτοiso καταστάσεις (που δεν είναι καν isolation, αφού είναι 8μέτρα μακριά από το καλάθι και δεν απειλεί με κανέναν άλλο τρόπο πέραν από ένα μακρινό σουτ που θα πάρει) έρχονται στο τέλος της επίθεσης (αφού πλέον τελειώνει ο χρόνος της επίθεσης και αποφασίζει να μη δώσει τη μπάλα), είναι προβλέψιμες και καταδικασμένες.
* Αχρηστεύονται παίκτες που είναι πολύ καλύτεροι στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας

Φυσικά όλα αυτά δε θα υπήρχαν αν βρισκόταν κάποιος καλύτερος του Conley pg στην ομάδα που θα είχε το κουράγιο και την υπομονή να γυρίσει τη μπάλα στην επίθεση. Αλλά κάτι τέτοιοι είναι λίγοι και συνήθως κάνουν τη διαφορά. Όπως o Paul.

Ουφφφφφφφφφφφφφφ. Τα είπα και ξαλάφρωσα....

Disclaimer: Δεν έχω κάτι με τους Gay, μάλιστα έβαλα του ουράνιο τόξο στο σήμα των NETS με δική μου πρωτοβουλία και ψήφισα και Ουράνιο Τόξο στο poll του basketforum, αλλά στα Playoffs, scewz m but i'm not Gay friendly at all...Και του έκαναν και νέο συμβόλαιο, που χωρίς αυτόν πέρυσι δεν πήγαν Conf.Finals για λεπτομέρειες....Και μετά βάζει και τα τρίποντα και κερδίζει και τις εντυπώσεις...Αυτό κι αν είναι αδικία για τους haters
Flash
Για όλους τους παραπάνω λόγους νιώθω κι εγώ ότι χωρίς αυτόν το Memphis είναι καλύτερη ομάδα και θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει.

Πάντως από τη συνέντευξη τύπου εγώ κράτησα αυτό

Θεός ο μικρός smiley.gif
baskethood
Να και μια καλύτερη λήψη από τον μικρό
Pierce

ειναι γνωστη φιγουρα ο μικρος στις συνεντευξεις τυπου biggrin.gif
duncan21
QUOTE(aegeansheed @ May 5 2012, 22:02 ) *
Κyle Lowry II tongue.gif , εννοείς κάποια από αυτές τις κινήσεις?


Χμμμ ναι,αυτό περίπου.Έστειλα και στο Nuntius μια χαρακτηριστική φάση προχτές--> http://www.youtube.com/watch?v=eZB15o7E0o4#t=02m54s

Πρέπει να σκάσω μύτη LA το καλοκαίρι για 1-2 εβδομάδες ώστε να δουλέψουμε κάποια fundamentals της θέσης icon_drunk.gif .
aegeansheed
Τα τελευταία 21 δευτερόλεπτα με το σκορ στο 80-86.


Στο Memphis (από διάβασμα ηλ.εφημερίδων και forums) δεν ξέρουν τί τους φταίει. Άλλος τα έχει με τον Hollins, άλλος με τον Gay (δικός μου), άλλος με τον Gasol που δεν είναι αρκετά επιθετικός, άλλος με τον Conley που είχε (!!!), λέει, laugh.gif διάδρομο για το καλάθι στην τελευταία φάση, αλλά κώλωσε. Πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα λένε και αν διαβάσει κανείς δηλώσεις των παικτών μετά το παιχνίδι (Gay, Randolph, Gasol) θα διακρίνει το ίδιο.

Μου θυμίζουν λίγο τους Pistons του 2007-08, που είχαν χάσει το 1ο παιχνίδι των Playoffs από τους Sixers και διατυμπάνιζαν ότι "είμαστε η καλύτερη ομάδα" και "θα περάσουμε" κλπ κλπ, με τη διαφορά ότι να το ακούς από το στόμα του Big Shot και του Σheed ή του Ripman, σε κάνει να το πιστεψεις γιατί ξέρεις ότι στα 7 πχ. η Phila δε μπορούσε να σε κοντράρει. Αλλά όταν βλέπεις τον Paul και τον Evans να σε τρώνε ζωντανό όσο είσαι αδιάφορος και ξέρεις ότι σου έχουν πάρει ήδη ένα παιχνίδι στην έδρα σου και μπορεί να το ξανακάνουν...

Είχα πει σε κάποια στιγμή ότι αν δε δουν ξεκάθαρα τί θέλουν οι Grizzlies από αυτά τα Playoffs θα έχουν πρόβλημα. Προσωπικά μου φαίνεται ότι ως ομάδα δεν έχουν βάλει κάποιο συγκεκριμένο στόχο π.χ. περνάμε τον 1ο γύρο ή θέλουμε το game3.

Δηλώσεις των παικτών όταν έφταναν στο LA:

Conley: "We have to steal one"


Randolph: "We came to win two"


Gasol: "We have to come out and win the first one" "That has to be our goal" (σσ. Ναι, σωστά..Αυτό πρέπει)

Τρελό team spirit και σύμπνοια δηλαδή tongue.gif ...Ο Barkley κάποια στιγμή είχε πει σε ανύποπτο χρόνο στο game1 collapse κάτι σαν "Memphis is playing like doesn't want to lose" ή περίπου έτσι (το είχα διαβάσει ως retweet). Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι όλο αυτό οφείλεται στο mental breakdown που έχει πάθει το Memphis μη έχοντας έναν ηγέτη και παίζοντας απέναντι σε έναν στρατηγό με σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Post game3 δηλώσεις του Marc: "Of course when you're 7-1 you feel like you have an advantage but that doesn't mean you have to take the shot," Gasol said with a bit of diplomacy. "You can create for somebody else. At the end of the day, when we run plays, we always feel like we have an advantage. We feel like Zach (Randolph) has an advantage with pretty much anybody in the league. We feel like Rudy (Gay) has an advantage with pretty much anybody in the league. So it doesn't matter who has the ball."

Φυσικά και έχει σημασία φίλε (που λέει και ο koutsou 10) Marc Gasol...Γιατί άλλο είναι να έχει τη μπάλα ο Chris Paul που ξέρει ότι εσύ έχεις 5 και με ένα ακόμη πας για Gatorade, και τελικά επιλέγει να πάει στο drive, που μόλις δει εσένα να βγαίνεις επάνω του για double team εκείνος την πασάρει στον Griffin που περιμένει και ξέρει επίσης ότι δε θα τολμήσεις καν να πλησιάσεις γιατί θα δώσεις συν μία...

Η άποψη ότι είμαστε μαζεμένοι 3 παιχταράδες και μπορεί να πάρουμε όποια επίθεση χρειαστεί και στο 1 με 1 είμαστε οι καλύτεροι, μου φαίνεται φτωχή και πολύ υπεροπτική/εκτός πραγματικότητας. Εκτός αν τα playoffs έγιναν μονό ένας μ' έναν και δεν το ξέρω.

Πάντως η σειρά είναι τρομερά έντονη, πολύ ενδιαφέρουσα και έχει κι άλλο. Δεν έχω κουραστεί να ασχολούμαι, όσο περνάνε οι μέρες γίνεται όλο και πιο τρελή. Το επόμενο ματς είναι προγραμματισμένο για Δευτέρα βράδυ, ως τότε επειδή έχω πιάσει όλο το vibe της σειράς, ελπίζω να καταφέρω άλλο ένα post στο blog.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο με το Memphis φέτος είναι ότι στο game2 έπαιξαν μέχρι το τέλος γιατί έπρεπε να πάρουν το παιχνίδι στην έδρα τους, πιθανόν να πάρουν το game4 (δεν το αποκλείω, ίσα ίσα που το πιστεύω, αν πρώτα δω ότι το έχουν πιστέψει και οι ίδιοι και το δω στο παρκέ) γιατί πρέπει να κρατηθούν ζωντανοί στη σειρά, πιθανόν να πάρουν και το επόμενο γιατί πρέπει να μην αφήσουν τους Clippers να πάρουν τη σειρά. Αλλά όταν στο game7 τελειώνουν τα "πρέπει" και μπαίνει το "θέλω", θα μπορούν στη μέση ενός παιχνιδιού να εστιάσουν περισσότερο στον στόχο απ' ότι ο Chris Paul και το δικό του τεράστιο "θέλω να κερδίσω, δε με νοιάζει πόσο καλοί είστε στο 1on1, δε με νοιάζει πώς λέγεστε"???

* Οι δηλώσεις από commercialappeal και του Gasol επίσης
T.W.Is.M.
Κατι δεν παει καλα εκει στο Μεμφις. Ειναι καλυτεροι σε ολα πλην του PG και δεν μπορουν να το βγαλουν μεσα στο γηπεδο. Οι δηλωσεις του Γκασολ(που φιρι φιρι το παει να ξαναγινει Μαρκ σε κανα μηνα) μοιαζουν να αναφερονται σε μια ομαδα που δεν εχει καθαρα κατανεμημενους ρολους στο γηπεδο. Το παιχνιδι το ειχαν στα χερια τους και τους πηρε τη μπουκια απ το στομα ο Paul. Και μετα ετρεχαν να μαζεψουν τα ασυμμαζευτα κι αν εμπαινε και το τελευταιο σουτ του Gay, θα τα καταφερναν!
Ginobili
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 6 2012, 13:48 ) *
Κατι δεν παει καλα εκει στο Μεμφις. Ειναι καλυτεροι σε ολα πλην του PG και δεν μπορουν να το βγαλουν μεσα στο γηπεδο.

Έλα τώρα..αυτά είναι μπακαλίστικα και απαρχαιωμένα.Τι θα πει είναι καλύτεροι σε όλα πλην του PG(που δεν ισχύει γιατί ο Γκρίφιθ είναι καλύτερος από αυτόν τον Ράντολφ),το τι μπορεί να αποδώσει ομαδικά και "χημικά" μετράει.Και πέρσι σε σχέση με εμάς σε όλα χειρότεροι ήταν εκτός του PF.
Η διαφορά σε σχέση με πέρσι για το Μέμφις είναι ότι ο Ζακ ήταν εξωγήινος..έκανε εξωπραγματικά παιχνίδια,έβαζε εξωπραγματικά καλάθια.Φέτος με τον τραυματισμό του...έχει μεγάλη διαφορά.
Επίσης με την απουσία του Γκέι μου φαίνονται λιγότερο σκληροτράχηλοι καθώς πέρσι ο Τόνι Άλλεν έπαιζε περισσότερο και έκανε ματσάρες.Όπως και να έχει εγώ πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός μόνο καλύτεροι μπορούν να γίνονται,και φρονώ( laugh.gif ) ότι τελικά θα περάσουν.Δεν έχουν ηγέτη σαν τον Πολ αλλά είναι καλύτερα δουλεμένη ομάδα και έχουν καλύτερο προπονητή.
T.W.Is.M.
QUOTE(Ginobili @ May 6 2012, 17:07 ) *
Έλα τώρα..αυτά είναι μπακαλίστικα και απαρχαιωμένα.Τι θα πει είναι καλύτεροι σε όλα πλην του PG(που δεν ισχύει γιατί ο Γκρίφιθ είναι καλύτερος από αυτόν τον Ράντολφ),το τι μπορεί να αποδώσει ομαδικά και "χημικά" μετράει.Και πέρσι σε σχέση με εμάς σε όλα χειρότεροι ήταν εκτός του PF.
Η διαφορά σε σχέση με πέρσι για το Μέμφις είναι ότι ο Ζακ ήταν εξωγήινος..έκανε εξωπραγματικά παιχνίδια,έβαζε εξωπραγματικά καλάθια.Φέτος με τον τραυματισμό του...έχει μεγάλη διαφορά.
Επίσης με την απουσία του Γκέι μου φαίνονται λιγότερο σκληροτράχηλοι καθώς πέρσι ο Τόνι Άλλεν έπαιζε περισσότερο και έκανε ματσάρες.Όπως και να έχει εγώ πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός μόνο καλύτεροι μπορούν να γίνονται,και φρονώ( laugh.gif ) ότι τελικά θα περάσουν.Δεν έχουν ηγέτη σαν τον Πολ αλλά είναι καλύτερα δουλεμένη ομάδα και έχουν καλύτερο προπονητή.


Μα αφου ειναι καλυτεροι σε 3 θεσεις απο τις 5 και εχουν τον τροπο να βγαλουν απο την εξισωση την 4η, τι να πω? Δεν μπορουν ομως να βγαλουν μεσα στο γηπεδο την εικονα της καλυτερης ομαδας. Γι αυτο και βρισκονται πισω στο σκορ. Περσι εβγαζαν μια διαφορετικη εικονα μεσα στο γηπεδο και γι αυτο εκαναν την εκπληξη εναντιον του Σαν Αντονιο. Τι το διαφορετικο λεμε?
Razorblade Fish
Ρε Gay κανε μας τη χαρη και βγες εξω μονος σου...Griffin πολυ καλος αποψε.Αμα κοψει και το flopping...
aegeansheed
Πόσες επιθέσεις πρέπει να καταστρέψει ακόμα? Ωραίο κόλπο με Χαντάντι απόψε=ριμπάουντς. Το άνοιξα στο τέλος της 3ης.
aegeansheed
Επιτέλους μία παράταση. Αυτή τη φορά οι Grizzlies όχι μόνο υπάρχουν στην 4η περίοδο, αλλά είναι και η καλύτερη ομάδα.

Και στην παράταση εκεί που θα έπρεπε να είναι 100% συγκεντρωμένοι άρχιζαν τα χαμένα ριμπάουντς, τα χασίματα της μπάλας μέσα από τα χέρια σου και οι πάσεις στους αστραγάλους. Και από την άλλη...(έχω κουραστεί να το βλέπω, αλλά είναι επιβλητικό όσο τίποτα, ο Chris Paul.

Ο Paul είναι μεγαλύτερος στα παιχνίδια από την ίδια τη σειρά και τελικά μεγαλύτερος από όλη την ομάδα των Grizzlies. Δε θα ξανακάνω σχόλιο για τη σειρά, σήμερα τελείωσε το πανηγύρι.

Click to view attachment
Razorblade Fish
Ο Chris Paul δεν αστειευεται...Παιζει μονος του στην παραταση και μαλλον θα χαρισει και τη νικη στους Clippers.Και ο Conley παντως εκανε τεραστιο παιχνιδι.
a.car



Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση που μπορεί να γίνει είναι ότι οι Λύκοι έχουν χάσει τρία παιχνίδια με συνολική διαφορά


4!!! πόντων. Το πρώτο δε παιχνίδι το πέταξαν στα σκουπίδια. Δεν Ξέρω αν έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν τόσο κλειστή

σειρά αγώνων.
a.car
QUOTE(a.car @ May 8 2012, 14:15 ) *
Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση που μπορεί να γίνει είναι ότι οι Λύκοι έχουν χάσει τρία παιχνίδια με συνολική διαφορά


4!!! πόντων. Το πρώτο δε παιχνίδι το πέταξαν στα σκουπίδια. Δεν Ξέρω αν έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν τόσο κλειστή

σειρά αγώνων.



6 πόντοι βέβαια που και πάλι λίγοι είναι .
Gravedigger
QUOTE (a.car @ May 8 2012, 14:15 ) *
Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση που μπορεί να γίνει είναι ότι οι Λύκοι έχουν χάσει τρία παιχνίδια με συνολική διαφορά


4!!! πόντων. Το πρώτο δε παιχνίδι το πέταξαν στα σκουπίδια. Δεν Ξέρω αν έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν τόσο κλειστή

σειρά αγώνων.

Μπερδέψαμε το ζωικό βασίλειο...!

Η σειρά είναι καθαρά του Paul.Οι Grizzlies θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν σκουπίσει τους Clippers,αλλά εκεί μπήκε ο CP3 ο οποίος έχει πάρει σίγουρα τα 2 ματς μόνος του,μην πω και το 3ο.Από την άλλη δεν βλέπω καθόλου πάθος από τους Grizzlies.Παίζουν απλά για να παίξουν...Και ελάχιστη συμμετοχή Gasol στο επιθετικό πλάνο της ομάδας..Γιατί???
T.W.Is.M.
QUOTE(Gravedigger @ May 8 2012, 18:43 ) *
Μπερδέψαμε το ζωικό βασίλειο...!

Η σειρά είναι καθαρά του Paul.Οι Grizzlies θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν σκουπίσει τους Clippers,αλλά εκεί μπήκε ο CP3 ο οποίος έχει πάρει σίγουρα τα 2 ματς μόνος του,μην πω και το 3ο.Από την άλλη δεν βλέπω καθόλου πάθος από τους Grizzlies.Παίζουν απλά για να παίξουν...Και ελάχιστη συμμετοχή Gasol στο επιθετικό πλάνο της ομάδας..Γιατί???


O Paul ειναι τεραστιος! Υποστηριζω τους Γκριζλις στη σειρα(θεωρω οτι οι καλοι Γκριζλις μπορουν να προκαλεσουν περισσοτερα προβληματα στο Σαν Αντονιο, αν και μεχρι τωρα δεν εμφανιζονται στο γηπεδο), αλλα με τετοιο Paul οι Κλιπερς δε χανουν.
Εχεις δικιο για τους Γκριζλις, δε βγαζουν αυτη την επιθυμια που εβγαζαν περσι. Δε θεωρω τη σειρα τελειωμενη, αν και δεν αποκλειω να γινει και το 1-4. Ομως το οτι οι Κλιπερς εχουν παρει 3 ματς με συνολικη διαφορα 6 ποντων με τη μεγαλυτερη διαφορα να σημειωνεται στην παραταση δειχνει οτι οι ομαδες ειναι σχεδον ισοδυναμες και οι λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα ειναι υπερ των Κλιπερς. Δε λεω οτι κερδιζουν απο τυχη, το αντιθετο μαλιστα. Ομως πιστευω οτι η σειρα θα ηταν τελειως μα τελειως διαφορετικη αν δε γινοταν η μεγαλη ανατροπη απο το -24 στο πρωτο παιχνιδι. Οχι αν δεν ολοκληρωνοταν, αλλα αν δε γινοταν καθολου(=το ματς τελειωνε με 15+ ποντους υπερ των Γκριζλις). Νομιζω οτι αυτο το παιχνιδι κατεστρεψε την αυτοπεποιθηση των Γκριζλις.
Οσο για τον Γκασολ, μαλλον δεν αντεχει να αποκαλειται ετσι και προτιμα το Μαρκ. smiley.gif
duncan21
O Randolph έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους Grizzlies για μένα.Είχαν βρει ρυθμό με Speights-Gasol και Cunningham να δίνει τις αμυντικές του λύσεις ως πρώτη αλλαγή στους "ψηλούς".Απ' τη στιγμή που γύρισε o Ζάχος όχι μόνο αποσυντόνησε τον Marc -που είχε πάρει εργολαβία την frontline κι έκανε πραγματικά τα πάντα στο παρκέ-αλλά χάλασε και την χημεία της ομάδας στην προσπάθεια τους να τον επανεντάξουν στο παιχνίδι ομαλά.Είναι φανερό ότι είναι ανέτοιμος για 35 λεπτά σε επίπεδο play-offs και ειδικότερα μ' αντίπαλο τον Griffin.H ευθύνη μάλλον πηγαίνει στον Hollins που δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις ισορροπίες και να κατανέμει σωστά τους ρόλους στην ομάδα μετά την επιστροφή του Ζάχου απ' τον τραυματισμό.
aegeansheed
Οι Grizzlies θα κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι και θα μειώσουν απόψε. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα καταφέρουν να ανατρέψουν τη διαρκώς αυξανόμενη αρνητική ψυχολογία που έρχεται στην επιφάνεια μετά τα συνεχόμενα blowing point difference crashes.

Στο Memphis ζητούν "Grit and Grind", ο Calkins γράφει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον από πλευράς ψυχολογίας, που έχει πολύ αλήθεια, αλλά είναι και ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης των Grizs.

"What are the odds that Randolph would finally find a home? That Gasol would grow into an all-star? That Mike Conley would have a better NBA career than his high school running buddy, Greg Oden? What are the odds that Tony Allen would wind up on T-shirts all over town? That a 7-footer from Iran would become beloved in the Deep South?"


Αν αυτό που χρειάζονται οι Grizzlies είναι ένα ψυχολογικό boost, έχουν την καλύτερη ευκαιρία τώρα στην έδρα τους να γυρίσουν το κλίμα.

Το τεχνικό κομάτι είναι δουλειά του Hollins και από αυτό δεν περιμένω να γίνει ως επιφοίτηση. Δεν είδα κάποια κίνηση που να δείχνει ότι έχει κάποιο σχέδιο να αλλάξει μία κατάσταση. Πολλοί (φίλοι των Grizs που παρακολουθούν την ομάδα όλη τη χρονιά) είχαν γράψει ότι είναι πιθανό να έδωσε σήμα να περνάει οπωσδήποτε η μπάλα μέσα και αυτό να επηρέασε την ελευθερία στην επιλογή του μακρινού σουτ.

Stats 3ptFGs

game1: 11/16 (69%) * (στο πιο ελεύθερο/unbiased επιθετικό παιχνίδι των G's στη σειρά)
game2: 2/12 (17%)
game3: 4/13 (31%)
game4: 4/13 (31%)

Απόλυτα προβλέψιμοι στην επίθεση, δεν υπάρχει φαντασία. Θα πέσουν 1-2 διαδοχικά σκρην για να βγει ο Gay να πάρει τη μπάλα να το μπουμπουνίσει. Θα περίμενα να δω μία περισσότερο χρόνο σε ένα σχήμα με Mayo ή Pondexter σε ρόλο "2" να παίρνουν ό,τι σουτ τους δίνεται απ΄έξω. Με τον Mayo backup στον άσο και την πίεση από τον Paul ή οποιονδήποτε πιο ευέλικτο αμυντικό χαμηλά, ο Mayo έχει πρόβλημα στο κατέβασμα και κάνει λάθη. Κουράζεται και μετά το σουτ του γίνεται με low pct chances. Ο Pondexter μπορεί να βοηθήσει και αυτός, ειδικά στο catch n shoot, αλλά δε χρησιμοποιείται.
Οι Grizzlies δεν απειλούν απ' έξω (ο Gay δεν είναι spot shooter ή off the screens shooter και θέλει να κάνει και την ντριμπλίτσα του πριν πάει στο iso three), οι περιφερειακοί αμυντικοί μπουκώνουν τους διαδρόμους, ο Gasol δεν έχει extra πάσες (όλη η δουλειά όλη τη χρονιά εκεί γινόταν), βραχυκυκλώνει το Σύμπαν. Είναι η πιο προβλέψιμη ομάδα αυτή τη στιγμή.
Γενικά ο Hollins νομίζω περισσότερο περιορίζει την ομάδα του, παρά τη βοηθάει. O Hollins το μόνο που έκανε ήταν το αυτονόητο, να πάει ο Allen πάνω στον Paul στις τελευταίες επιθέσεις. Δεν είδα σε κανένο σημείο των 4 αγώνων που έχω παρακολουθήσει ως τώρα κάποια κίνηση με δυναμική, που να άλλαζε τις ισορροπίες σε όφελος των Grizzlies. Στην επίθεση. ΚΑ-ΜΙ-Α...

Ο Randolph χρωστάει ένα παιχνίδι στην ομάδα του, αλλά το θεωρώ δύσκολο βάσει πιθανοτήτων. Για να κάνει καλό παιχνίδι θα πρέπει να έχει συνεχόμενα touches στην επίθεση και να πηγαίνει στη διεκδίκηση του επιθετικού. Δύσκολο γιατί α) πλέον υπάρχει τρομερή πίεση για την επιλογή των επιθετικών plays, β) η frontline των Clippers είναι ισάξια και άλλες καλύτερη από την ικανότητα του Z στο ριμπάουντ, γ) έχει επιλεχθεί από τον Hollins να παίζει κυρίως όσο είναι μέσα και ο Griffin, ο οποίος παίζει πάνω από καλά στην επίθεση (έχει 33/58 σουτ δηλ. 57%, με τόσα FGA μόνο ο Bynum είναι παραπάνω από αυτόν με 35/58).

Τρελαίνομαι με 5άδα Clippers με Martin-Evans μέσα να σφάζονται στην άμυνα και 3 κοντούς-συμπλήρωμα. Φαντάζομαι τη φάη ως ένα "Εμείς οι δυο θα παίζουμε άμυνα και μόλις πάρουμε τη μπάλα θα σας τη δίνουμε να την κάνετε ό,τι θέλετε, δε μας νοιάζει τι γινεται μπροστά!"

Bonus ένα κορυφαίο του Simmons
Gravedigger
Ορίστε,απλά τα πράγματα..Πέρασε η μπάλα μέσα στο καλάθι,Gasol και Randolph έχουν 27 πόντους στο 1ο 12λεπτο και το score είναι 36-22...Απορώ γιατί έπρεπε να περάσουν 4 ματς για να τροφοδοτήσουν λίγο παραπάνω τους ψηλούς.

Edit: Από ότι έλεγε τώρα η καρτέλα, 30 είχαν οι 2 τους.
aegeansheed
Gay = 1σουτ στην περίοδο (0/1), 9 λεπτά παιχνιδιού
Grizzlies = 36 πόντοι στην 1η
...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.