Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Milwaukee Bucks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Eastern Conference
Pages: 1, 2, 3
SteveNashidis
Milwaukee Bucks





Δείτε το πριν το(ν) κατεβάσουν.... blink.gif .




Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 44-38

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2017-18):
Πόντοι: Giannis Antetokounmpo / 26.9
Ριμπάουντ: Giannis Antetokounmpo / 10.0
Ασίστ: Eric Bledsoe / 5.0
Κλεψίματα: Eric Bledsoe / 2.0
Κοψίματα: “John Henson” / 1.4
Ευστοχία %: Tyler Zeler / 59%
Χρόνος συμμετοχής: Giannis Antetokounmpo / 36.7

Πιθανή 5άδα:
Bledsoe Brogdon Middleton Antetokounmpo Lopez


Πάγκος:
PG: Matthew Dellavedova, Frazier, Duval
SG: DiVincenzo, Sterling Brown,J. Morris
SF: Snell, Connaughton, Muhammad
PF: Ilyasova, Wood, D.J. Wilson
C: Thon Maker, John Henson, Zeler

Offseason Moves
Draft: Divincenzo (#17)
Ήρθαν:Pat Connaughton, Tim Frazier, Ersan Ilyasova, Brook Lopez.
Έφυγαν:

Προπονητής:
Mike Budenholzer

Σχόλιο:
To πιο σημαντικό επίτευγμα των Μπακς την περσινή χρονιά είναι που κράτησαν τον ίδιο κορμό και πρόσθεσαν τα κομμάτια που τους έλειπαν. Ποιες ήταν οι κινήσεις κλειδιά των Μπακς;
1. Ένας σοβαρός προπονητής. Ο Μike έχει τις ικανότητες να κρατήσει τις ισορροπίες στην ομάδα, να φτιάξει ένα αποτελεσματικό σύνολο με συνοχή, αγωνιστική αντοχή και προπάντων μια ομάδα με ψυχολογία στα κρίσιμα σημεία.
2. Παίκτες κλειδιά σε καίριες θέσεις. Η free agent το καλοκαίρι στους Μπακς πιστεύω κύλησε με ηρεμία. Μπορεί να μην διάλεξαν κάποιον από τις πρώτες επιλογές τους αλλά σίγουρα ήταν ψηλά στη λίστα τους να κλείσουν την τρύπα στο 5 με έναν παίκτη στα χαρακτηριστικά του Λόπεζ ή να αποκτήσουν spacing με παίκτες σαν τον Ιλιασόβα και τον ΝτιΒιντζένζο.
3. Να διώξουν τα βαρίδια. Ο Πάρκερ από μόνος του αποτελούσε πρόβλημα στην ομάδα και το γεγονός ότι από του χρόνου δε θα διεκδικεί χρόνο συμμετοχής αποτελεί κέρδος.

Γενικά περιμένουμε έναν ώριμο Γιάννη και αυτή τη χρονιά με το υπόλοιπο σύνολο να τον συμπληρώνει αρμονικά και όχι ανταγωνιστικά όπως πέρσι. Ο Ντιβιντζέτζο θεωρώ ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή στο δραφτ από το νούμερο 17 καθώς έχει σημάδια ωριμότητας και σουτ. Το τέμπο της ομάδας πιθανώς να το δούμε πιο γρήγορο με πολλά σουτ με τον Γιάννη να βρίσκει περισσότερους χώρους.
Με τη φυγή του Λεμπρόν από την Ανατολή ανοίγει ένα πιο εύκολο παράθυρο να φτάσει τελικούς αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία την εικόνα των Μπακς με τον νέο προπονητή τους.

Mην ξεχνάμε ότι πλέον θα μπουν σε μια νέα αρένα, το Fiserv Forum, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με πάρα πολλές ανέσεις και καινοτομίες που σίγουρα θα τους δώσει νέο αέρα.



Θεωρώ δεδομένο να περάσουν τις 50 νίκες και ότι θα προχωρήσουν στα πλέιοφ. Ελπίζω μέχρι τους τελικούς. Ο Γιάννης πάλι θα μπει στη συζήτηση για τον MVP της λίγκας και απλά με φοβίζει τι άλλο μπορεί να ζήσουμε σαν χώρα, βλέποντας αυτό το παλικάρι να μην έχει ταβάνι.
Πρόβλεψη νικών: 51-31

zorba
Πρώτη νίκη για τα ελάφια που έδειξαν δύο πρόσωπα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού:
1. Στο πρώτο ημίχρονο πληθωρική ομάδα με πολύ καλή on και off the ball λειτουργία, με έναν Γιάννη κοντά στο triple double να μαζεύει πολλά ριμπάουντ, απόρροια, συν τοις άλλοις, του καλού (επιτέλους) box out που προσφέρουν Λόπεζ και Ιλιάσοβα.
Στην τρίτη περίοδο αν και το Μιλγουόκι διατήρησε διψήφιο αριθμό διαφοράς (που είχε φτάσει ως και 20 πόντους στο πρώτο μέρος), έδειξε να χάνει (λογικά άλλωστε) αρκετή ενέργεια. Τώρα αυτό θα φαινόταν πολύ θετικό αν το ανέφερα διαφορετικά: "στην τρίτη περίοδο, παρότι η ομάδα έκανε συντήρηση δυνάμεων καθώς είχε ξοδέψει πολλές στο πρώτο μέρος, κατόρθωσε να κρατήσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό...". Βέβαια ο Γιάννης ήταν ψιλοφορτωμένος με φάουλ, ενώ ο κόουτς έδειξε να μην πιστεύει στο βαθύ ροτέισον.
2. Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα θύμισε λίγο την περσινή του Πράντι και του Κιντ, όταν αμυντικά δεν είχαν απάντηση στο hero ball του Γουόκερ, με τον Γιάννη να κάνει αρκετά λάθη (κάποια μαρκαρίσματα ήταν φάουλ που δεν του δώθηκαν), αλλά να βγάζει και τα κάστανα απ' τη φωτιά με σημαντικές βολές στο τέλος.
Για τον κόουτς να πω πως έχει αλλάξει σημαντικά την ομάδα και προσπάθησε να βρει λύσεις όταν οι αντίπαλοι έκαναν το come back, και σίγουρα δεν θα βρίσκει μπροστά του έναν Γουόκερ σε κάθε παιχνίδι... Πιστεύω ότι με Πράντι ή Κιντ το παιχνίδι στο τέλος θα είχε χαθεί. Ο Μπρόγκντον κυνηγούσε άσκοπα τον Γουόκερ, με τις τελευταίες άμυνες να τις βγάζει ο Ντι Βιντσέντζο που φαίνεται σκληρό καρύδι και θα βοηθήσει σημαντικά από τον πάγκο.

ΥΓ: Ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο (υπέρ των Μπακς) ήταν η ευστοχία των Χόρνετς από το τρίποντο που όμως δεν έφτασε για να πάρουν τη νίκη...
zorba
Ξέχασα ένα σημαντικό συστατικό του come back των Χόρνετς που ήταν το small ball, με τον Μπατούμ να παίζει ακόμα και στο 5...
SteveNashidis
Ήδη η φιλοσοφία του νέου προπονητή φάνηκε στο γήπεδο, όπου ο γιάννης είχε 4 παίκτες ακροβολισμένους στις γωνίες. Μέχρι και ο Λόπεζ έριχνε τρίποντα. Δε ξέρω πόσο θα δουλέψει αλλά όποια ομάδα πρέπει να παίξει άμυνα στους Μπακς θα ρισκάρει τα τρίποντα. Τις προηγούμενες χρονιές δε κόστιζε και πάρα πολύ .
yorgos
Για γράψτε ρε παιδιά δυο λόγια για το πώς είδατε τον ντι Βιτσέντζο που είναι αγαπημένο πουλέν.
zorba
QUOTE(yorgos @ Oct 19 2018, 17:48 ) *
Για γράψτε ρε παιδιά δυο λόγια για το πώς είδατε τον ντι Βιτσέντζο που είναι αγαπημένο πουλέν.


Μου άρεσε πολύ και στο δεύτερο παιχνίδι. Βγάζει ενέργεια και τσαμπουκά, μάλιστα έκανε και μια εκπληκτική τάπα κυνηγώντας τον αντίπαλο στον αιφνιδιασμό που αδίκως του χρεώθηκε φάουλ. Πολύ γρήγορος στα πόδια, δεν χάνει ποτέ τον αντίπαλο παρά μόνο στα σκριν, βέβαια κάνει κάποια typical rookie mistakes που όμως με τον καιρό θα αποφύγει. Ήδη έχει φάει τη θέση του Ντέλι και προβλέπεται να κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής... Δεν φοβάται να πάρει το σουτ με πολύ γρήγορο release (είχε ένα εκπληκτικό τρίποντο απ' τα 9 μέτρα περίπου), πολύ καλή διείσδυση και μάτι που γυαλίζει...
Μέχρι που τον κόβω και υποψήφιο για ρούκι της χρονιάς...
pan24
Ειναι μια ομαδα που θα σουταρει πολυ και εχει πολυ καλη κυκλοφορια
Πλεον μεχρι και ο Henson σουταρει τριποντα,εβαλε 2 χτες
Ο Bud τους εχει κοψει μαχαιρι το midrange.Ειτε τριποντο ειτε κοντα στο καλαθι

Στην αμυνα οχι ιδιαιτερα πραγματα η ακομα δεν το εχουν βρει

Ο Γιαννης επαιξε με ιωση αυτα τα πρωτα 2 παιχνιδια αλλα και παλι ειναι πολυ καλος
Βεβαια στο πρωτο ειχε 8 λαθη και χτες 6,υποθετω οταν θα ειναι καλυτερα και βρει ρυθμο θα μειωθουν
Το πιο θετικο ειναι οτι πλεον σουταρει τριποντα...πολυ

Σε 2 παιχνιδια εχει ριξει 10 τριποντα
Προς το παρον...0/10 αλλα θα ανεβει.Το πρωτο βημα ειναι να μην φοβαται να σουταρει
Στην preaseason σε 3 που επαιξε ειχε 4/10

Ο DiVicenzo κυριως στο 1 χρησιμοποιειται.Εχει τα φοντα να γινει ενας αρκετα καλυτερος και πιο αθλητικος Delly
zorba
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους Μπακς (πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ 124-113) και πάλι με δυο πρόσωπα. Κατόρθωσαν να κάψουν γρήγορα τη γρήγορη διαφορά 20 πόντων που είχαν πάρει στο πρώτο ημίχρονο... Φανηκε καθαρά οτι αυτό είναι ενα θέμα στο οποίο πρέπει να βρεθεί λύση.
Θα σταθώ στον Γιάννη που ηταν καταλυτικός και στις δυο εικόνες που έδειξαν τα ελάφια: Όσο παίζει με την ομάδα και εμπιστεύεται τους συμπαίκτες του είναι ασταμάτητος. Όταν κατεβάζει το κεφάλι και ξεκινάει επίθεση με στημένη αμυνα, τότε κανει συχνά λάθη και εκνευρίζεται. Το τελευταίο συμβαίνει κυρίως με Μιντλετον και Μπλέντσο στον πάγκο, αλλά πρέπει να το προσέξει... Βέβαια στην τέταρτη περίοδο έβαλε 16 πόντους (31 συνολικά και 15 ρ) και το καθάρισε μαζί με τον καταπληκτικό και clutch χθες Μιντλετον (30pt με 7/8 3π). Να σημειώσω πως τα καλάθια του Κρίς, αν εξαιρεθούν δυο που δημιούργησε ο ίδιος, ηταν αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας οπότε πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό στον Bud.
Φαίνεται η έλλειψη ενός γρήγορου ασσοδυαριού. Ντι Βιντέντσο maybe is the guy αν και δεν έπεισε χθες και λογικό ως ρούκι να εχει σκαμπανεβάσματα. Για την ώρα δεν μπαίνουν τα σουτ αλλά δεν είναι θέμα μηχανικής οπότε αργά ή γρήγορα θ’ αρχίσουν να μπαίνουν (ίσως σε συνθηκες που θα χρειαστεί να πάρει την ομάδα πάνω του)...
Για την ώρα στην Ανατολή κόβω τις Μπακς για 3-4 μετά το Τοροντο και τη Βοστώνη, να το παλεύει με τους Σίξερς. Βέβαια στην πορεία αυτό μπορεί να αλλαξει είτε προς το καλό είτε προς το κακό...
koostas
αν ο γιαννης ειχε φτιαξει λιγο ακομα το μακρινο σουτ του, θα μιλουσαμε για παικτη φαινομενο στο παγκοσμιο μπασκετ
nikolas12
Χρόνο να δέσουν θέλουν οι Bucks οπωσδήποτε προκειμένου να αφομοιώσουν τα συστήματα του Bud. Θεωρώ πως ο Lopez είναι ο ψηλός που τους λείπει, αφού μπορεί να σουτάρει και τρίποντο και έχει στοιχεία που τους λείπανε, ενώ γενικότερα φαίνεται να λύνουν το πολύ μεγάλο πρόβλημα που είχαν με το σουτ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως φέτος είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι ημιτελικά Ανατολής, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τότε.
zorba
4-0 για τους Μπακς με διαπλανητικό Γίαννη 32π/18ρ/10α shot.gif
Το είδα από το τέλος της πρώτης περιόδου, όταν τα ελάφια ήταν ως και 12π κάτω.
Με την αρχή της δεύτερης περιόδου ο Γιάννης άρχισε τα τρελά του, ενώ άρχισαν να μπαίνουν και τα σουτ (αν δεν κάνω λάθος είχαν 1/11 ως τότε. Καταλυτικός ο Λόπεζ που ενώ είχε χάσει τα πρώτα 4 3π έβαλε τα επόμενα 4! Είναι όντως το καλύτερο fit για τον Γιάννη. Μαρκάρει πολύ καλά στα πόδια τους αντίπαλους ψηλούς (βέβαια με τον Εμπίντ ταλαιπωρήθηκε αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά), κάνει άψογο box out αφήνοντας τον Γιάννη να μαζεύει εύκολα ριμπάουντ, είναι καταλυτικός στο spacing αφού παίρνει σουτ κι απ' τα 9 μέτρα, έχει έξυπνες τοποθετήσεις ανεβάζοντας έτσι και τον αριθμό ασίστ του Γιάννη wink.gif Χαρακτηριστικό σε μια φάση τζάμπολ στο highpost Γιάννης με Κόβινγκτον όπου οι αμερικάνοι σχολιαστές μάλωναν για το ποιος απ' τους δυο έχει μεγαλύτερο wingspan, o Γιάννης όχι μόνο κερδίζει κατά κράτος, αλλά κάνει συγχρόνως ασίστ στον Λόπεζ που κάνει εύκολο καλάθι και κερδίζει και φάουλ. Παρόμοια προσφορά σε μικρότερο βαθμό βέβαια προσφέρει και ο Ιλιάσοβα.
Ο Μίντλετον είναι επίσης σταθερός μέχρι στιγμής στην απόδοσή του και αν συνεχίσει έτσι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το allstar.
Αυτός που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν ο Μπρόγκντον ο οποίος, τη στιγμή που οι Σίξερς πήγαν να γυρίσουν το παιχνίδι και με τη μπάλα να καίει, έκανε δύο φοβερές διεισδύσεις που μου θύμισαν τον Μπρόγκντον ρούκι of the year... Βέβαια στην άμυνα έκανε κανα δυο τρύπες αφήνοντας στις περιστροφές τον Σάριτς να πάει σε εύκολο καλάθι.
Ο Μπλέντσο δείχνει κι αυτός να έχει ωριμάσει και να μήν κάνει τις συνηθισμένες βλακείες όταν ενθουσιάζεται, μάλλον ο Bud του κρατάει τα χαλινάρια... Στην άμυνα όπως πάντα, τα δίνει όλα!
Ο Ντι Βιντσέντσο αμυντικά προσφέρει πολλά, βγάζει φοβερή ενέργεια και μένει μόνο ν' αρχίσουν να ανεβαίνουν τα ποσοστά του στα τρίποντα.
Ο Χένσον εκτός από τις τάπες άρχισε να βαράει και τρίποντα αν κι αυτή τη φορά δεν του βγήκε (όσο πιο γρήγορα τον ξεφορτωθούν οι Μπακς τόσο το καλύτερο). Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Θον δεν έχει παίξει λεπτό.
Τέλος, δεν χρειάζεται να πω για ποιον οι φίλαθλοι στο τέλος φώναζαν mvp mvp...

ΥΓ: Οι Σίξερς έπαιζαν back to back παιχνίδι και μάλιστα παιχνίδι που είχαν χάσει στον πόντο στην παράταση, παρόλα αυτά έπαιξαν δυνατά και είμαι σίγουρος ότι αν δεν τους έβγαινε η κούραση σε κάποιο σημείο στο παρκέ, θα βλέπαμε θρίλερ...
Φυσικά ο γνωστός Εμπιντ κι ένας Σίμονς που αν φτιάξει το σουτ του...
Conan1982
Μάλλον και ο Έμπιιντ και ο Γιάννης ήθελαν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στην περιφέρεια τους. Και οι 2 είχαν απίστευτα νούμερα, και οι 2 ήταν αρκετά άστοχοι όμως.
yorgos
Έχει δυναμώσει πολύ ο Γιάννης το καλοκαίρι, είναι εμφανής νομίζω η διαφορά. Προφανώς έχει κι ελευθερία να σουτάρει τρίποντα αλλά οι μέχρι στιγμής αριθμοί του λένε ότι μάλλον καλά έκανε που δεν το δοκίμαζε καν κι ας του τα αφήνουν εντελώς προκλητικά. Ο Μίντλετον φανταστικός και το προσπαθεί και πίσω, εμένα ο Μπρόγκτον δεν μου αρέσει, καμία σιγουριά.
QUOTE
Χαρακτηριστικό σε μια φάση τζάμπολ στο highpost Γιάννης με Κόβινγκτον όπου οι αμερικάνοι σχολιαστές μάλωναν για το ποιος απ' τους δυο έχει μεγαλύτερο wingspan

Take this for an inch!

Ο Φουλτζ είναι μια θλιβερή κατάσταση και γενικώς η Φιλαδέλφεια έχει λιγότερο βάθος από αυτό που φαινομενικά δείχνει το ρόστερ της. Νομίζω ότι #1 στην περιφέρεια θα είναι το Τορόντο όσο είναι υγιής ο καλύτερος παίκτης της λίγκας (που δε φαίνεται να έχει πρόβλημα, σε φουλ πίεση παίζει, πάει σε επαφές, δύσκολα άλματα , τα δίνει όλα στην άμυνα, σίδερο φτου φτου φτου) και λογικά μετά η Βοστώνη, με τους Μπακς να είναι στο #3. Θα έχουν ενδιαφέρον πάντως τα πλέι οφ της Ανατολής φέτος, κρίμα που δεν έμεινε ο ΛεΜπρον, εκεί που πήγε δεν τον βλέπω και πολύ καλά.

Υγ: Εμενα ο Χένσον μου αρέσει πάντως.
zorba
QUOTE(yorgos @ Oct 25 2018, 12:06 ) *
Take this for an inch!

Υγ: Εμενα ο Χένσον μου αρέσει πάντως.


Το είδες βλέπω, όντως αυτή ηταν η ατάκα υπέρ του Γιάννη smiley.gif
Τον Χένσον πραγματικά δεν τον μπορώ, προτιμώ Θον ή Γουντ που έχουν και καλύτερο σουτ. Βέβαια για να τον προτιμάει ο Bud κάτι θα ξέρει...
Quincy


Αρκετό hype και για φέτος. Σε μια Ανατολή χωρίς Lebron, με τη looseria των Raptors και την απειρία των Sixers. Αν παραμείνουν υγιείς Midelton, Lopez, Bledsoe και ο Γιάννης ofc κάτι λιγότερο από τον 2ο γύρο των playoffs είναι πισωγύρισμα.
zorba
QUOTE(zorba @ Oct 25 2018, 14:53 ) *
Τον Χένσον πραγματικά δεν τον μπορώ, προτιμώ Θον ή Γουντ που έχουν και καλύτερο σουτ. Βέβαια για να τον προτιμάει ο Bud κάτι θα ξέρει...


Έτσι για να διαψεύσω τον εαυτό μου:
Χένσον 3/4 3π και η πιο εύκολη νίκη ever για τους Μπακς. Τζάμπα ξενύχτι icon_wave.gif
Quincy
QUOTE(zorba @ Oct 27 2018, 02:15 ) *
Έτσι για να διαψεύσω τον εαυτό μου:
Χένσον 3/4 3π και η πιο εύκολη νίκη ever για τους Μπακς. Τζάμπα ξενύχτι icon_wave.gif



Ήθελα να το δω αυτό το παιχνίδι αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Το περίμενα δυσκολότερο και μου κάνει εντύπωση αυτή η εύκολη νίκη φαινομενικά με τον Γιάννη σε ρηχά νερά.
zorba
QUOTE(Quincy @ Oct 27 2018, 03:38 ) *
Ήθελα να το δω αυτό το παιχνίδι αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Το περίμενα δυσκολότερο και μου κάνει εντύπωση αυτή η εύκολη νίκη φαινομενικά με τον Γιάννη σε ρηχά νερά.


Απλά οι Γουλβς προσάρμοσαν την αμυνα στον Γιάννη και οι Μπακς πυροβολούσαν απο παντού. Ο Bud τον άφησε έξω για αρκετό διάστημα στην τρίτη περίοδο καθως και σ’ όλη την τέταρτη για να τον ξεκουράσει, αλλιώς θα έπιανε άνετα τα συνηθισμένα του νούμερα.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η αμυνα. Δεν θυμάμαι να είδα πάνω απο δυο τρία uncontested shots απο τη Μινεζοτα.
Όλοι τους ηταν απο καλοί ως πολύ καλοί. Οποίος έμπαινε στο παρκέ τα έδινε όλα. Ο Γιάννης πανηγύριζε σαν παιδάκι μια διείσδυση με κάρφωμα του Κόνατον.
Για τον μόνο που θα πω δυο λόγια είναι ο Ντι Βιντσέντζο. Το παλικάρι παίζει με το θράσος μπαρουτοκαπνισμένου βετεράνου και δεν φοβάται να διεισδύσει, να πηδήξει ανάμεσα σε τέρατα και να πάρει ριμπάουντ ή να κανει tap in, να επιχειρήσει δύσκολη ασίστ ή να κυνηγήσει και να ταπώσει τον αντίπαλο. Βγάζει μια θετική ενέργεια στο παρκέ κι οταν αρχίσουν να μπαίνουν τα τρίποντα (1/5 σ’ αυτό το παιχνιδι), γιατι σιγουρα θα συμβεί κι αυτό, τότε θα δούμε τα ελάφια ν’ ανεβαίνουν ακόμη...

Με δυο λέξεις το παιχνιδι συνοψίζεται ως εξής: Bud rules
Conan1982
Ακόμα δεν έχω καταφέρει κι εγώ να δω φετινό παιχνίδι των Μπακς... sad.gif

Σε ρηχά νερά δεν θα το έλεγα 23 λεπτά μόνο έπαιξε και έκανε τα στατιστικά που έκανε.
Πάντως τα νούμερα του στα ριμπάουντ είναι τρομακτικά, βέβαια τα 10 είναι uncotested αλλά και πάλι είναι τρίτος στην λίστα με τα contested ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
RipCity
QUOTE (Conan1982 @ Oct 27 2018, 09:15 ) *
Ακόμα δεν έχω καταφέρει κι εγώ να δω φετινό παιχνίδι των Μπακς... sad.gif

Σε ρηχά νερά δεν θα το έλεγα 23 λεπτά μόνο έπαιξε και έκανε τα στατιστικά που έκανε.
Πάντως τα νούμερα του στα ριμπάουντ είναι τρομακτικά, βέβαια τα 10 είναι uncotested αλλά και πάλι είναι τρίτος στην λίστα με τα contested ριμπάουντ ανά παιχνίδι.


Η αύξηση του Rebounding Rate ήταν δεδομένη με τον BroLo δίπλα του, αλλά φαίνεται πως κι ο Γιάννης το κυνυγάει περισσότερο με σκοπό να κάνει την παρουσία του ακόμη πιο dominant.

Γενικά μέχρι στιγμής βλέπουμε πως είναι να έχεις κανονικό(και μάλιστα πολύ καλό) προπονητή στον πάγκο. Θα έρθουν και τα στραπάτσα, αλλά το πλεονέκτημα έδρας είναι δεδομένο με τον Bud.
aegeansheed
QUOTE(RipCity @ Oct 27 2018, 10:58 ) *
Η αύξηση του Rebounding Rate ήταν δεδομένη με τον BroLo δίπλα του

Αυτό ακριβώς. Κάνει block outs, μιλάμε για ψηλό με όγκο, δύναμη και length, που δεν είχαν ποτέ οι Bucks. Τα ριμπάουντ είναι μετά θέμα reach και αντανακλαστικών. Και ο Γιάννης είναι και στα δύο nba top 3. Απόλυτα λογικό, δε μου κάνει καμία εντύπωση, αν και έχω δει μόνο ένα ημίχρονο με τους Hornets.
SteveNashidis
Όποιος δει αγώνα των Μπακς θα καταλάβει ότι πλέον αν πιάσουν ρυθμό με τρίποντα δε σταματιούνται. Αυτό γίνεται γιατί μόλις βάλουν 2-3 τρίποντα ανοίγουν τα ντράιβ για ΓΙάννη, Ερρίκο και Μπρόγκτον. Ο Μίντλετον με έχει εντυπωσιάσει στο πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στο νέο σύστημα του προπονητή του ( δε προκειται να το μάθω να γράφω το όνομα του tongue.gif ) και δείχνει ότι έχει πολλές κρυφές επιθετικές αρετές.

Ίσως το μπάσκετ που παίξουν φέτος προσελκύσει 1-2 καλούς παίκτες για να χτυπήσει πρωτάθλημα.
zorba
QUOTE(aegeansheed @ Oct 27 2018, 12:25 ) *
Αυτό ακριβώς. Κάνει block outs, μιλάμε για ψηλό με όγκο, δύναμη και length, που δεν είχαν ποτέ οι Bucks. Τα ριμπάουντ είναι μετά θέμα reach και αντανακλαστικών. Και ο Γιάννης είναι και στα δύο nba top 3. Απόλυτα λογικό, δε μου κάνει καμία εντύπωση, αν και έχω δει μόνο ένα ημίχρονο με τους Hornets.

Όλοι στην ομάδα κάνουν block out για να ευνοήσουν τον Γιάννη στη διεκδίκηση.

QUOTE(SteveNashidis @ Oct 27 2018, 13:34 ) *
Όποιος δει αγώνα των Μπακς θα καταλάβει ότι πλέον αν πιάσουν ρυθμό με τρίποντα δε σταματιούνται. Αυτό γίνεται γιατί μόλις βάλουν 2-3 τρίποντα ανοίγουν τα ντράιβ για ΓΙάννη, Ερρίκο και Μπρόγκτον. Ο Μίντλετον με έχει εντυπωσιάσει στο πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στο νέο σύστημα του προπονητή του ( δε προκειται να το μάθω να γράφω το όνομα του tongue.gif ) και δείχνει ότι έχει πολλές κρυφές επιθετικές αρετές.

Ίσως το μπάσκετ που παίξουν φέτος προσελκύσει 1-2 καλούς παίκτες για να χτυπήσει πρωτάθλημα.

Ο Μιντλετον έχει πλέον σταθερή απόδοση και εχει τελειοποιήσει την ικανότητά του να δημιουργεί το σουτ με step back
nikolas12
Πάρα πολύ καλοί και χθες οι Bucks, o Bud έχει εξορθολογίσει πλήρως τον τρόπο που παίζουν, ενώ χθες πυροβολούσαν από παντού. Για Middleton τα έχω ξαναπεί, τρομερή βελτίωση και ιδανικό φιτ για τον Γιάννη, το ίδιο και ο Lopez.
Γενικά από τη στιγμή που ο Γιάννης δεν έχει το καλύτερο σουτ (προφανώς είναι βελτιωμένος), έχει στηθεί μία ομάδα που έχει σουτ από όλες τις θέσεις εκτός της δικής του, ενώ κάποιοι παίκτες κυρίως ο Middleton και λιγότερο ο Bledsoe μπορούν να δημιουργήσουν και το δικό τους σουτ. Έτσι ο Γιάννης μπορεί στις διεισδύσεις του εκτός από το να τελειώνει από κοντά στο καλάθι να στέλνει τη μπάλα σε κάποιον στατικό σουτέρ όπως ο Lopez που περιμένει πολλές φορές στη weak side για να βάλει το τριποντάκι του. Γι' αυτό και αν βρουν ρυθμό, δύσκολα σταματάνε.
Ο DiVincenzo είναι μεγάλη έκπληξη, τα δίνει όλα και στις 2 μεριές, τρέχει πολύ και δίνει σουτ, πολύ καλή επιλογή για τα Ελάφια. Χθες προς το τέλος έπαιξε λίγο και ο Maker λόγω garbage time, ελπίζω να τον δούμε πιο πολύ, γιατί είναι παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό. Όπως και να 'χει οι Bucks εμπνέουν σιγουριά φέτος ότι μπορούν να πάνε μέχρι και το δεύτερο γύρο, μακάρι να συνεχίσουν έτσι, καθώς φαίνεται ότι με έναν καλό προπονητή στον πάγκο μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα.
aegeansheed
QUOTE(zorba @ Oct 27 2018, 16:11 ) *
Όλοι στην ομάδα κάνουν block out για να ευνοήσουν τον Γιάννη στη διεκδίκηση.

Καλά το αυτονόητο είναι ότι όλη η ομάδα πρέπει να κάνει block out ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες ώστε να επωφεληθεί ο παίκτης που μπορεί να πάει στο ριμπάουντ με τις καλύτερες προϋποθέσεις, είτε λέγεται Ντελαβέντοβα είτε Γιάννης. Έτσι όπως το έγραψες φαίνεται σαν ακόμα κι αν ο Γιάννης βρίσκεται στο τρίποντο, οι άλλοι κάνουν τα κινητά ντουβάρια και τον περιμένουν να έρθει να το μαζέψει, τι κι αν η μπάλα μπορεί να βρεθεί δίπλα τους και τη φτάνουν! laugh.gif

Η ουσία και η βάση της βελτίωσης/αλλαγής σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι Bucks έχουν πρώτη φορά προπονητή με δυνατότητες μετά τον George Karl. Όλα όσα βλέπουμε είναι απόρροια δουλειάς, προπόνησης, σχεδίου και νοοτροπίας κυρίως.

Τα πρώτα σημαντικά test είναι:
- ποιά θα είναι η εικόνα της ομάδας σε ματς εναντίον καλών ομάδων, κυρίως εναντίων Celtics, Sixers και Raptors. Στη συνέχεια, πολύ αργότερα και προς Ιανουάριο-Φεβρουάριο θα έχει ενδιαφέρον και εναντίον των καλών της Δυτικής.
- πώς θα καλυφθούν οι απουσίες από τη φυσική φθορά λόγω τραυματισμών στην πορεία
- πώς θα ανταποκριθεί στις πρώτες ήττες διαχειριστικά/ψυχολογικά

Το καλό δείχνει να είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά distractions εσωτερικά, ελάχιστοι παίκτες είναι παραπονεμένοι και όσοι είναι ξέρουν ότι δεν τρελαίνονται να φύγουν (Ντέλυ και Σνελ έχουν πολύ καλά συμβόλαια). Ο Parker έχει φύγει και όλοι είναι συγκεντρωμένοι προς τον αντικειμενικό στόχο της νίκης, υπάρχουν και οι veterans πλέον (Brook, Ilyasova) που μπορούν να σιγοντάρουν το παράδειγμα που δίνουν Middleton και Γιάννης πρωτίστως. Είναι καλές συνθήκες αυτές, ευοίωνες και έχει αρκετή φάση να παρακολουθείς την ομάδα φέτος.
zorba
QUOTE(aegeansheed @ Oct 27 2018, 15:01 ) *
Καλά το αυτονόητο είναι ότι όλη η ομάδα πρέπει να κάνει block out ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες ώστε να επωφεληθεί ο παίκτης που μπορεί να πάει στο ριμπάουντ με τις καλύτερες προϋποθέσεις, είτε λέγεται Ντελαβέντοβα είτε Γιάννης. Έτσι όπως το έγραψες φαίνεται σαν ακόμα κι αν ο Γιάννης βρίσκεται στο τρίποντο, οι άλλοι κάνουν τα κινητά ντουβάρια και τον περιμένουν να έρθει να το μαζέψει, τι κι αν η μπάλα μπορεί να βρεθεί δίπλα τους και τη φτάνουν! laugh.gif

Εντάξει, σιγά μην εννοούσα οτι του κάνουν block out κι οταν κάθεται στον πάγκο laugh.gif
Πάντως οντως οι Μπακς είναι lots of fun φέτος κι έχω χάσει τον ύπνο μου... Δεν κολλάει και το γ@@@μένο το streaming κι αναγκάζομαι να το βλεπω όλο tongue.gif
zorba
6-0 για τους Μπακς πολύ εύκολα κι αυτήν τη φορά. Ο Γιάννης έπαιξε μόνο 19 λεπτά και είχε 21π. Έπαθε μια ελαφρά διάσειση από αγκωνιά σε μια αμυνα στον Γκορντον, αλλά μάλλον τίποτε το σοβαρό αφού επανήλθε στο τέλος για λίγα λεπτά.
Έδωσα ιδιαίτερη προσοχή σε τρεις παίκτες:
- Ο Λόπεζ είναι πράγματι ο παίκτης που έλειπε απο τους Μπακς. Δεν υπάρχει καλύτερο fit απ’ αυτόν για τον Γιάννη. Εγγύηση απο το τρίποντο, εγγύηση στην αμυνα (ατομική και ομαδική) και στο box out, μαζεύει λίγα ριμπάουντ για να μαζεύει η ομάδα πολλά!
- Ο Ντι Βιντσέντζο έκανε τρομερό παιχνιδι σε άμυνα και επίθεση. Είναι τόσο γρήγορος που στην άμυνα κατορθώνει να περνάει πίσω ή μπροστά απο τα σκριν και να εμποδίζει το σουτ του αντιπάλου, τόσο τσαμπουκάς που στις αλλαγές δεν φοβάται να μαρκάρει ακόμα και στο 5 blink.gif ενώ επιθετικά δεν διστάζει να διεισδύσει με τη μπάλα ή off the ball να βρει τον διάδρομο και να παει στο alley oop. Είχε 1/4 τρίποντα αλλα ουσιαστικά 1/3 καθώς το ένα ηταν απο το κέντρο στο buzzer. Θέλω να τον δω αύριο κόντρα στον Lowry...
- Ο Κόνατον ηταν επίσης πολύ καλός! Αθλητικός, με προσωπικότητα, διεισδυτικός, δεν φοβάται να πάρει το σουτ (εχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε clutch σουτέρ), πολύ καλός και στην άμυνα, μαζί με τον Ντόντε αποτελούν ενα πολύ καλό upgrade. Ντέλι και Σνελ παίζουν πλέον garbage time, το ίδιο και ο Στέρλινγκ.
Τέλος, οι αυτοματισμοί στην αμυνα λειτουργούν καλύτερα και τα uncontested shots των αντιπάλων μειώνονται αισθητά. Το παιχνιδι με το Τορόντο θα δείξει πιστεύω ποιο είναι το ταβάνι των ελαφιών φέτος...

ΥΓ: Ευτυχώς αυτήν τη φορά δεν ξύπνησα και το είδα μαγνητοσκοπημένο σήμερα το απόγευμα rolleyes.gif
drunk guy
γενικα ειναι πολυ θετικο οτι παιρνουν λεπτα απο τον ρουκι ντι βιντσεντσο να δουμε αν θα συνεχιστει αυτο. Και το λεω αυτο διοτι το περσινο τους πικ ο wilson μαλλον θα ειναι εκτος nba σε λιγο καιρο. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως ενω ολες οι ομαδες περυσι βοηθηθηκαν εστω και λιγο απο τους rookies τους, οι bucks καταφεραν να μην παρουν τιποτα απο την επιλογη τους
pan24
Ο Budenholzer λιγο που τους εχω δει παταει πανω σε μια απλη λογικη(στην θεωρια απλο ειναι,στην πραξη ειναι δυσκολο να το εφαρμοσεις)
Τον Γιαννη στο 1vs1 χωρις καθολου βοηθειες δεν μπορεις να τον κοψεις
Οποτε εχεις μεσα αλλους 4 σουτερ και αν δεν παει βοηθεια τελειωνει ο Γιαννης,αν παει πασαρει εξω και φροντιζει να εχουν αρκετα καλη κυκλοφορια ωστε να βγει ελευθερο σουτ

Επωφελειται και ο Bledsoe απο αυτο που βρισκει διεισδυσεις
Εχει κοψει απο τον Middleton την εκνευριστικη συνηθεια να κανει step back απο τα 5-6 μετρα που δεν ειναι efficient σουτ κι ας ηταν αποτελεσματικος σε αυτο

Τον εχει να κανει το ιδιο πραγμα αλλα απο το τριποντο.Γενικα εχει κοψει τα mid range σουτ εκτος απο καταστασεις που προκυπτουν απο post up

Αμυντικα δεν κανουν κατι τρομερο και μοιαζει με αυτο που επαιζαν επι Kidd σε πιο πειθαρχημενη-εξυπνη εκδοχη
Η μεγαλη διαφορα ειναι ο Lopez
Εχει αργα ποδια μεν αλλα δεν τον σπρωχνουν και κανει εκπληκτικα block out που ανεβαζουν συνολικα την ομαδα στα ριμπαουντ

Πολυ σωστη και η προσθηκη Ilyasova κολλαει απολυτα σε αυτο που θελουν να παιζουν
zorba
QUOTE(pan24 @ Oct 28 2018, 20:08 ) *
Ο Budenholzer λιγο που τους εχω δει παταει πανω σε μια απλη λογικη(στην θεωρια απλο ειναι,στην πραξη ειναι δυσκολο να το εφαρμοσεις)
Τον Γιαννη στο 1vs1 χωρις καθολου βοηθειες δεν μπορεις να τον κοψεις
Οποτε εχεις μεσα αλλους 4 σουτερ και αν δεν παει βοηθεια τελειωνει ο Γιαννης,αν παει πασαρει εξω και φροντιζει να εχουν αρκετα καλη κυκλοφορια ωστε να βγει ελευθερο σουτ

Επωφελειται και ο Bledsoe απο αυτο που βρισκει διεισδυσεις
Εχει κοψει απο τον Middleton την εκνευριστικη συνηθεια να κανει step back απο τα 5-6 μετρα που δεν ειναι efficient σουτ κι ας ηταν αποτελεσματικος σε αυτο

Τον εχει να κανει το ιδιο πραγμα αλλα απο το τριποντο.Γενικα εχει κοψει τα mid range σουτ εκτος απο καταστασεις που προκυπτουν απο post up

Αμυντικα δεν κανουν κατι τρομερο και μοιαζει με αυτο που επαιζαν επι Kidd σε πιο πειθαρχημενη-εξυπνη εκδοχη
Η μεγαλη διαφορα ειναι ο Lopez
Εχει αργα ποδια μεν αλλα δεν τον σπρωχνουν και κανει εκπληκτικα block out που ανεβαζουν συνολικα την ομαδα στα ριμπαουντ

Πολυ σωστη και η προσθηκη Ilyasova κολλαει απολυτα σε αυτο που θελουν να παιζουν


Αν σ' αυτό προσθέσεις την πολύ καλύτερη κυκλοφορία και την συμμετοχή όλων των παικτών σε κάθε επίθεση είτε on είτε off the ball, κάνεις παππάδες. Αμυντικά βγάζουν καλύτερα match up στα γκαρντ κι ο μόνος που μπάζει είναι πλέον ο Μπρόγκντον. Βέβαια πρέπει να τους δούμε στα δύσκολα (ο Γουόκερ πχ τους ταλαιπώρησε αφάνταστα)
Quincy
Νίκη για τους Bucks -χωρίς Γιάννη-, απέναντι στους Raptors -χωρίς Leonard, περίεργο αυτό το rest-. Βασικά δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι αλλά το Milwaukee βρίσκεται στο +20plus 6 λεπτά πριν το τέλος. Πολύ καλός ο Ilyasova ειδικά στην αρχή του αγώνα, παραπάνω από τα μισά νουμερά του τα είχε ήδη από το 2ο δεκάλεπτο. Απ την άλλη ο Middleton μέχρι την 4η περίοδο είχε μόλις 5 πόντους, αλλά με ένα δικό του σερί άνοιξε η διαφορά που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τους περίπου 10 πόντους. Θετικός πολύ και ο Maker για όσο έπαιξε. Γενικά οι Bucks ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα και σούταραν και με 45% απ το τρίποντο ενώ οι Raptors τα έσπασαν απ έξω και πέραν των Ibaka και Siakam το χάος.

Ωραίο ματσάκι γενικά, αλλά ανυπομονούσα για Leonard vs Γιάννης 68.gif
zorba
QUOTE(Quincy @ Oct 30 2018, 03:11 ) *
Νίκη για τους Bucks -χωρίς Γιάννη-, απέναντι στους Raptors -χωρίς Leonard, περίεργο αυτό το rest-. Βασικά δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι αλλά το Milwaukee βρίσκεται στο +20plus 6 λεπτά πριν το τέλος. Πολύ καλός ο Ilyasova ειδικά στην αρχή του αγώνα, παραπάνω από τα μισά νουμερά του τα είχε ήδη από το 2ο δεκάλεπτο. Απ την άλλη ο Middleton μέχρι την 4η περίοδο είχε μόλις 5 πόντους, αλλά με ένα δικό του σερί άνοιξε η διαφορά που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τους περίπου 10 πόντους. Θετικός πολύ και ο Maker για όσο έπαιξε. Γενικά οι Bucks ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα και σούταραν και με 45% απ το τρίποντο ενώ οι Raptors τα έσπασαν απ έξω και πέραν των Ibaka και Siakam το χάος.

Ωραίο ματσάκι γενικά, αλλά ανυπομονούσα για Leonard vs Γιάννης 68.gif


Θα προσθέσω μόνο οτι οι Ραπτορς τα έσπασαν χάρη στην τρομερή πίεση των Μπακς που άφησαν ελάχιστα uncontested shots κι αυτά εκτός ρυθμού...
Οντως το οτι έλειπαν Γιάννης και Λέοναρντ δεν μας αφήνει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αλλα, πιστέψτε με, τα ελάφια ανέβασαν τον πήχυ μεχρι και τελικούς Ανατολής... wink.gif
Quincy
QUOTE(zorba @ Oct 30 2018, 16:19 ) *
Θα προσθέσω μόνο οτι οι Ραπτορς τα έσπασαν χάρη στην τρομερή πίεση των Μπακς που άφησαν ελάχιστα uncontested shots κι αυτά εκτός ρυθμού...
Οντως το οτι έλειπαν Γιάννης και Λέοναρντ δεν μας αφήνει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αλλα, πιστέψτε με, τα ελάφια ανέβασαν τον πήχυ μεχρι και τελικούς Ανατολής... wink.gif


Όντως το efford στην άμυνα δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε βράδυ στην RS, επίσης ξέχασα ν αναφέρω την πολύ καλή εμφάνιση του
Brongdon. Κρατάω πισινή για τα playoffs γιατί θεωρώ ότι ο Leonard ανεβάζει περισσότερο τους Raptors απ ότι ο Γιάννης τους Bucks, είναι διαφορετικό και το κίνητρο, γενικά είναι μεγάλη κουβέντα η post season της Ανατολής για το Milwuakee
yorgos
Γιατί δεν έπαιξε ο Λέοναρντ, ξέρουμε;
Quincy
QUOTE(yorgos @ Oct 30 2018, 23:06 ) *
Γιατί δεν έπαιξε ο Λέοναρντ, ξέρουμε;


Rest ήταν απ ότι διάβασα. Αλλά μου έκανε εντύπωση επειδή το προηγούμενο παιχνίδι των Raptors ήταν την Παρασκευή. Ίσως να μην θέλουν να πιέσουν καταστάσεις μέχρι να βρίσκεται στο 100% ο παίκτης, αν και στα πρώτα παιχνίδια δεν παρουσίασε καμιά τέτοια ανησυχία Imo
yorgos
QUOTE(Quincy @ Oct 31 2018, 00:12 ) *
Rest ήταν απ ότι διάβασα. Αλλά μου έκανε εντύπωση επειδή το προηγούμενο παιχνίδι των Raptors ήταν την Παρασκευή. Ίσως να μην θέλουν να πιέσουν καταστάσεις μέχρι να βρίσκεται στο 100% ο παίκτης, αν και στα πρώτα παιχνίδια δεν παρουσίασε καμιά τέτοια ανησυχία Imo

Φίου. Θα είναι πολύ κρίμα η μεταγραφή της χρονιάς (ποιος ΛεΜπρόνας τώρα; )να φλομπάρει από τώρα.
RipCity
QUOTE (Quincy @ Oct 30 2018, 23:12 ) *
Rest ήταν απ ότι διάβασα. Αλλά μου έκανε εντύπωση επειδή το προηγούμενο παιχνίδι των Raptors ήταν την Παρασκευή. Ίσως να μην θέλουν να πιέσουν καταστάσεις μέχρι να βρίσκεται στο 100% ο παίκτης, αν και στα πρώτα παιχνίδια δεν παρουσίασε καμιά τέτοια ανησυχία Imo


Το προηγούμενο ήταν την Παρασκευή, αλλά το επόμενο είναι σήμερα. Back to back δηλαδή και λογικά θεώρησαν πιο σημαντικό το εντός κόντρα στη Φίλα. Απ΄ότι φαίνεται θα προσέξουν όσο περισσότερο γίνεται με τον Kawhi.
zorba
Με ρεκόρ ελεύθερων τριπόντων οι Σέλτικς έσπασαν το σερί των ελαφιών που στο μεγαλύτερο διάστημα θύμησαν την περσινή ομάδα του Πράντι. Το αξιοπερίεργο είναι οτι παρόλα αυτά οι Μπακς διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι την τελευταία κατοχή, χάρη σ’ εναν ασταμάτητο Γιάννη που τους κράτησε σχεδόν μόνος του στο παιχνιδι ώσπου να ξυπνήσει ο Κρις, καθώς και στον ποιοτικό επιτέλους πάγκο. Καλός επιθετικά και ο Μπρογκντον αν και αμυντικά μπάζει... Ο Μπλέντσο, λίγος απέναντι σε Ίρβινγκ και Ρόζιερ, έκανε μερικές απο τις γνωστές μα@@@ίες που συνήθιζε περσι...
Τα uncontested 3s ηταν φυσικά απόρροια ομαδικού παιχνιδιού και υπεροχής στο 1-1 στα γκαρντ όπου νομίζω οι Μπακς υστερούν σε σχέση με τις τοπ ομάδες Ανατολής και Δύσης.

ΥΓ: Φοβερό το timing του Bud στα τάιμ άουτ. Επιτέλους αισθάνεσαι οτι θα κανει τις σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή... εγγύηση!
Conan1982
Πολύ νωρίς βέβαια αλλά οι Μπακς πλέον πρέπει να έχουν σαν στόχο τους τελικούς της περιφέρειας τους.
Και για να έχουν πιθανότητες πρέπει να αποφύγουν την 4η θέση που θα τους οδηγήσει πιθανότατα απέναντι στους Σελτικς νωρίς.
geo82
Οι Celtics έπαιξαν με σωστή τακτική. Άφησαν τον Γιάννη να κάνει τα δικά του και έκλεισαν τους υπόλοιπους. Η νίκη είναι πιο εύκολη απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, αφού κάποια νεκρά διαστήματά τους επέτρεψαν στους Bucks να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Με αυτή την τακτική δεν νικάς τη Βοστόνη, έστω και τώρα που ακόμη δεν έχει δέσει πλήρως και της έλειπε κι ο Brown. Κακά τα ψέματα, οι Bucks είναι βελτιωμένοι αλλά το Τορόντο και η Βοστόνη είναι ένα κλικ καλύτεροι.
pan24
QUOTE (geo82 @ Nov 2 2018, 13:19 ) *
Οι Celtics έπαιξαν με σωστή τακτική. Άφησαν τον Γιάννη να κάνει τα δικά του και έκλεισαν τους υπόλοιπους. Η νίκη είναι πιο εύκολη απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, αφού κάποια νεκρά διαστήματά τους επέτρεψαν στους Bucks να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Με αυτή την τακτική δεν νικάς τη Βοστόνη, έστω και τώρα που ακόμη δεν έχει δέσει πλήρως και της έλειπε κι ο Brown. Κακά τα ψέματα, οι Bucks είναι βελτιωμένοι αλλά το Τορόντο και η Βοστόνη είναι ένα κλικ καλύτεροι.

Η Βοστωνη ναι και ειναι λογικο με τετοιο ροστερ και προπονητη
Για το Τοροντο αμφιβαλλω
Παντως κατι λεει οτι για να τους κερδισουν οριακα χρειαστηκε να κανουν ρεκορ τριποντων
geo82
Μην ξεχνάς ότι οι Celtics δεν έχουν δέσει ακόμη, αφού ο Kyrie με τον Hayward ακόμη προσαρμόζονται, ενώ υπήρχε και η απουσία του Brown. Στο δεύτερο ημίχρονο πήραν δυο φορές διψήφια διαφορά. Αν πρόσεχαν περισσότερο προς το τέλος του παιχνιδιού, θα είχαν καθαρίσει πιο νωρίς το παιχνίδι. Ξέρω ότι ακούγομαι αρκετά κρατημένος, αλλά αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον, το ΝΒΑ είναι ένας μαραθώνιος 82 αγώνων και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Οι περισσότερες ομάδες "ψάχνονται" ακόμη. Δε μου λέει κάτι μια δυνατή αρχή, αφού η συνέχεια μπορεί να μην είναι ανάλογη. Κάθε χρόνο πολλές ομάδες ξεκινούν δυνατά, δείχνοντας ότι ίσως έχουν το κάτι παραπάνω και μετά "κάθονται". Μπορεί οι Bucks να έχουν διάρκεια, η συνέχεια να δείξει. Είμαι όμως πολύ επιφυλακτικός με ομάδες που δυσκολεύονται για ένα συνεχές διάστημα να κάνουν το παραπάνω βήμα και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που ανέφερα παραπάνω. Από το 2015, που μπήκαν ξανά στα playoffs, όλοι περιμένουν το παραπάνω βήμα αλλά αυτοί έχουν μείνει στάσιμοι. Είμαι περίεργος να δω αν αυτό θα αλλάξει φέτος. Προς το παρόν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα. Άλλωστε, στα 20+ χρόνια που παρακολουθώ το ΝΒΑ, δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει βρεθεί σ' αυτή την κατάσταση.
zorba
QUOTE(pan24 @ Nov 2 2018, 13:03 ) *
Η Βοστωνη ναι και ειναι λογικο με τετοιο ροστερ και προπονητη
Για το Τοροντο αμφιβαλλω
Παντως κατι λεει οτι για να τους κερδισουν οριακα χρειαστηκε να κανουν ρεκορ τριποντων

Τα περισσότερα σουτ ήταν σαν σε προπόνηση, πράγμα που με εξέπληξε αφού ως τώρα τα ελάφια δεν χάριζαν τίποτα... Και 100 σουτ να τους αφήνανε, οι Σέλτικς θα τα έπαιρναν όλα...
Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ποιότητα των γκαρντ που άνοιγαν διαδρόμους και έβρισκαν ελεύθερα σποτ
zorba
Ευκολη νίκη για τους Μπακς με εκπληκτικό Γιάννη 26π/15ρ/11α σε 30’ και τουλαχιστον τρεις φάσεις highlights εκ των οποίων η μια (κάρφωμα στον Κουφό) θα είναι πιθανότατα στα highlights της χρονιάς...
Σνελ αναγεννημένος θύμισε τον spot up σουτερ που γνωρίσαμε τον πρώτο χρόνο του στα ελάφια.
Επίσης ο Κόνατον πολύ καλός, το είπα και το επαναλαμβάνω θα εξελιχθεί σε clutch σουτερ



RipCity
Να βγει ο TWISM να μας πει ότι δε του αρέσει το παιχνίδι των Bucks επειδή παίζουν ρολόι, όπως έκαναν κι οι αγαπημένοι του Hawks του coach Bud biggrin.gif
nikolas12
QUOTE(RipCity @ Nov 5 2018, 09:44 ) *
Να βγει ο TWISM να μας πει ότι δε του αρέσει το παιχνίδι των Bucks επειδή παίζουν ρολόι, όπως έκαναν κι οι αγαπημένοι του Hawks του coach Bud biggrin.gif


Το έχουν γλιτώσει προς το παρόν γιατί δεν έχουν κανέναν Σέρβο στο ρόστερ, αλλιώς... tongue.gif
zorba
Με επίθεση copy/paste από τους Σέλτικς, οι Μπλέιζερς καθάρισαν χωρίς δυσκολία τους Μπακς που φάνηκαν μονόχνωτοι στο παιχνίδι...
Επαναλήφθηκε αυτό που φοβόμουν και είχα τονίσει, ότι δηλαδή τα ελάφια βρίσκουν τα δύσκολα απέναντι σε τοπ ΝΒΑ γκαρντ.
- Το pick n' pop ήταν ανελέητο με Μακ Κόλουμ, Λίλαρντ και Ταρνερ να πυροβολούν ακατάπαυστα, ιδιαίτερα ο πρώτος (40π), και εξέθεσαν τα γκαρτν των Μπακς που δεν μπορούσαν με τίποτα να τους σταματήσουν. Είτε πυροβολούσαν πίσω απο τα σκριν, είτε σε δεύτερο χρόνο με φλοτεράκια μετά από διείσδυση ή σπλιτ αουτ για ελεύθερα σουτ... Οι Μπακς για να διεκδικήσουν τίτλο χρειάζονται επειγόντως ένα all star γκαρντ.
- Το upgrade των Μπλέιζερς σε σχέση με τους Σέλτικς ήταν όμως στην άμυνα στον Γιάννη, όπου όταν αυτός ξεκινούσε με τη μπάλα από την κορυφή έπαιζαν ζώνη 3-2 και τον έκλειναν αμέσως, αφήνοντας ένα μικρό κενό στο λόου ποστ που εν μέρει εκμεταλλεύτηκε αρχικά ο Λόπεζ (by the way μακράν ο καλύτερος των ελαφιών με 22π 6/10 3π)
- Ο Γιάννης εκνευρίστηκε αρκετά και επιχείρησε κάτι μπασίματα που κατέληξαν σε λάθη, ενώ το σουτ του δεν βλεπότανε... έκανε βέβαια τη δουλειά του σχεδόν όπως πάντα (23π 9ρ 6α).
- Ο Μπρόγκντον αρνητικός σε άμυνα και επίθεση, έχασε πολλά λει απ σε αριστερά μπασίματα που συνήθως δεν χάνει με τίποτε. Λίγος για να μαρκάρει έναν Λίλαρντ ή έναν Μακ Κόλουμ...
- Ο Μπλέντσο τα ίδια και χειρότερα με Μπρόγκντον, πολύ άστοχος, τόσο από το 3π όσο και στο midrange...
- Ο Μίντλετον σταθερά καλός, για ένα διάστημα ο Μπαντ τον έβαλε να μαρκάρει τον Μακ Κόλουμ αλλά δεν...
- Ο Σνελ θετικός έχει ξαναβρει το σουτ του και θα χρειαστεί στην πορεία...
- Ο Ντόντε έβγαλε πάλι ενέργεια αν και στο μαρκάρισμα του Μακ Κόλουμ έχασε τη μπάλα, αλλά τουλάχιστον τον ενόχλησε...
- Για τον Μπαντ να πω ότι σίγουρα οι Μπακς είναι άλλη ομάδα σε σχέση με την περσινή, αλλά δεν με έπεισε ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Κάτι πήγαν να κάνουν όταν το γύρισαν σε small ball αλλά δεν έφτανε, ενώ η χρησιμοποίηση του Χένσον όταν κυνηγούσαν την ανατροπή ήταν ελαφρώς τραγική, καθώς του άφησαν το σποτ στο τρίποντο και τα έσπασε δυο φορές (δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά)...
Ο δρόμος είναι μακρύς για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και πιστεύω ότι το παιχνίδι με τους Μπλέιζερς έδειξε πάνω κάτω την εικόνα που θα επικρατεί στα πλέι οφ και συγκεκριμένα τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί ο Γιάννης...
Στο χέρι του Μπαντ (και της διοίκησης αν έχει το περιθώριο) είναι να βρεθούν οι λύσεις για να δούμε τους Μπακς σε τελικούς Ανατολής
pan24
Ο Bud μετα τους Celtics ειπε οτι για τωρα δεν προκειτει να κανουν προσαρμογες στην αμυνα με βαση τον αντιπαλο επειδη θελει να αφομοιωσουν το συστημα του
Ουσιαστικα εννοει οτι τωρα θα παιζει το ιδιο απεναντι σε ολους και προσαρμογες προς τα play offs

Οπως παιζουν τωρα αμυντικα εχουν θεμα απεναντι σε κοντους οπως Irving,McCollum,Kemba που μπορουν να σηκωθουν μετα απο ντριμπλα και για midrange
Παντως τον Lillard τον εκλεισαν καλα
T.W.Is.M.
QUOTE(RipCity @ Nov 5 2018, 09:44 ) *
Να βγει ο TWISM να μας πει ότι δε του αρέσει το παιχνίδι των Bucks επειδή παίζουν ρολόι, όπως έκαναν κι οι αγαπημένοι του Hawks του coach Bud biggrin.gif


Δε μου αρεσει το παιχνιδι των Bucks γιατι παιζουν ρολοι, εκτος απο τις επιθεσεις που παιρνει ο Γιαννης, που ειναι καλες! laugh.gif
RipCity
Πολύ εύκολη νίκη για τους Blazers ή πολύ εύκολη ήττα για τους Bucks μιας και είμαστε στο δικό τους θέμα. Τον DiVincenzo τον λυπήθηκε λίγο η ψυχή μου γι' αυτά που τράβηξε από τον CJ.

Γενικά εντάξει δεν έγιναν contender από τη μια μέρα στην άλλη οι Bucks και μέχρι στιγμής ο Γιάννης έχει τεράστιο θέμα στο σουτ που πέρα από ικανότητα του χει δημιουργήσει και ψυχολογικό κοκομπλόκο. Φυσικά χωρίς να το καταλάβουμε πάλι 20+ πόντους έβαλε, με 9 καρφώματα αν μέτρησα καλά, αλλά για να ανέβουν επίπεδο πρέπει να αρχίσει να βρίσκει και λίγο δυχτάκι από πιο έξω. Αλλιώς θα πρέπει τα παιχνίδια τους να τα κλείνει ο Middleton, το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο αν θες να λες ότι είσαι σταρ/ηγέτης κτλ κτλ.

Πέρα από ένα καλό βασικό guard, αυτό που τους λείπει περισσότερο είναι firepower από τον πάγκο. Ο μόνος πραγματικά ικανός παίκτης που έρχεται από τον πάγκο είναι ο Ilyasova. Όλοι οι άλλοι είναι με τη μέρα τους και πιο πολύ για άμυνες και χαμαλίκια. Θες παίκτη από τον πάγκο να μπαίνει να αλλάζει το ρυθμό και να δημιουργεί ή να δίνει instant score όταν το χρειάζεσαι κι όταν δε θα πηγαίνουν όλα ρολόι. Αυτό τους λείπει τρομερά. Δε γίνεται ο game changer από τον πάγκο να είναι ο Ilyasova. Πρέπει να ναι κοντός. Πρέπει να είναι ο Dinwiddie biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.