Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mία πρόταση προς την Uleb για ένα νέο σύστημα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
treathitch
Ως wardjdim και μαζί με τον φίλο μου qiangdade, ποστάραμε στο interbasket το σχέδιο που έχουμε φτιάξει εδώ και ένα εξάμηνο για τη βελτίωση των πρωταθλημάτων της Uleb.
Θα ακολουθήσουν άλλα 2 posts στο interbasket και πάλι με ανάλυση για τη διαφήμιση, εκμετάλλευση του προϊόντος και την τηλεοπτική κάλυψη.
Ιδού το πρώτο link: http://forums.interbasket.net/showthread.p...25342#post25342

Τα παραπάνω, καθώς και εκείνα που θα ακολουθήσουν, θα τα στείλουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους (ομάδες, ομοσπονδίες, Uleb) και τα ποστάρουμε σε φόρουμ που φανταζόμαστε ότι θα έχουμε κάποια συμμετοχή και απόψεις πάνω σε αυτά που γράφουμε. Η άποψή σας θα μας ήταν χρήσιμη.

Dizzy, μακάρι να βρεθεί λίγος χρόνος για να το μεταφράσω στα ελληνικά..
Anaz
Θυμιζει πολυ το συστημα του Τσαμπιονς Λιγκ,το οποιο ειχε προτεινει κ ο Βασιλακοπουλος αλλα η Uleb αρνειται! 68.gif Δεν ξερω βεβαια τα ακριβη σημεια διαφωνιας της Uleb κ αν αυτα εχουν να κανουν με το point system κ τους προκριματικους οπως στο σχεδιο του treathitch,αλλα υποθετω..
dizzy_fingers
To μετάφρασα, καθώς αξίζει μία λεπτομερή ανάγνωση.
Στον τομέα των ομάδων και της πρόκρισης αυτών, θυμίζει πάρα πολύ το σύστημα του Champions League (το οποίο ασφαλώς είναι καλύτερο από αυτό που ισχύει τώρα με τα συμβόλαια) ενώ το σύστημα των διοργανώσεων είναι απλό και ίδιο και στις δύο διοργανώσεις (Euroleague + Uleb Cup):
32 ομάδες στους ομίλους προκρίνονται στους top16 και από εκεί έχουμε playoffs (σειρές των 3 νικών/5 μάξιμουμ αγώνων) μέχρι το Final4.
Παράλληλα θα ισχύει ένα σύστημα βαθμολόγησης των χωρών+ομάδων.

Θεωρητικά είναι ένα σύστημα το οποίο περισσότερο ευνοεί την ανάπτυξη του αθλήματος σε πολλές και μάλιστα αδύναμες χώρες παρά την ενδυνάμωση των ήδη υπάρχοντων λιγκών-ομάδων.

Το θέμα είναι:
1) Να παραδεχτεί η FIBA ότι έχασε πια τη μάχη για τις διασυλλογικές διοργανώσεις και να αποσύρει τις διοργανώσεις της (μπας και συγκεντρωθεί καλύτερα στη διοργάνωση των διεθνών τουρνουά...)
2) Να δεχτούν οι ομάδες και οι χώρες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή, ένα σύστημα το οποίο είναι πολύ πιθανό να τις ρίξει από εκεί ή έστω να τους μειώσει τη δύναμη.

Το δεύτερο ειδικά είναι πολύ δύσκολο... sad.gif

Αλλά ας πάμε στη..θεωρία:

Ιδού το μεταφρασμένο κείμενο της πρότασης:

"H Uleb πρέπει να αρχίσει να φέρνει την καλύτερη δυνατή οργάνωση στην Ευρωπαϊκή ήπειρο για το καλό του αθλήματος και την πιθανή αύξηση του τοπικού ενδιαφέροντος σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και να βελτιώσει τον αριθμό των νέων που παίζουν μπάσκετ σε όλη την ήπειρο.

Η πρόταση έχει την σκέψη ενός καλά οργανωμένου προϊόντος, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση και ασφαλώς χωρίς τη συνεργασία της FIBA. Το σύστημα της Uleb, πάντα βασισμένο στην παράδοση της ευρωλίγκας και του uleb cup, πρέπει να αυξήσει τις συμμετέχουσες χώρες στο μέγιστο και να αποφύγει τα συμβόλαια από τώρα. Η ύπαρξη νεόχτιστων καλοσχεδιασμένων σταδίων, οργανωμένου management και τμήματων μάρκετιγκ για κάθε συμμετέχουσα ομάδα, σύστηματος πόντων για κάθε χώρα και για κάθε ομάδα, θεωρούνται απαραίτητα.

Το σύστημα της Uleb θα πρέπει να έχει 32 ομάδες για την Ευρωλίγκα και 32 ομάδες για το Uleb Cup. Παρόλα αυτά, αυτές οι ομάδες θα βγαίνουν από το point system της κάθε χώρας και μέσα από 2 προκριματικούς γύρους, οπότε στο τέλος, μπορεί μερικές χώρες να μην έχουν εκπροσώπους στις τελικές 64 ομάδες.

Ξεκινώντας από την αρχή, όλες οι χώρες και ομάδες πρέπει να έχουν 0 πόντους.

Η καλύτερη χώρα(η Ισπανία την πρώτη χρονιά) θα πρέπει να έχει 5 ομάδες στην Ευρωλίγκα (3 αυτόματα προκρινόμενες στα γκρουπ της Ευρωλίγκας και 2 μέσα από τον δεύτερο προκριματικό γύρο), οι επόμενες 3 χώρες (Ιταλία, Ελλάδα και Ρωσία στην πρώτη χρονιά) πρέπει να έχουν 4 ομάδες (2 αυτόματα προκρινόμενες στα γκρουπ της Ευρωλίγκας και μία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο). Η 5η καλύτερη χώρα(Τουρκία στην πρώτη χρονιά) θα πρέπει να έχει 3 (1 προκρινόμενη απευθείας στα γκρουπ της Ευρωλίγκας, 1 από το δεύτερο γύρο προκριματικών και μία από τον πρώτο γύρο), οι χώρες από 6η μέχρι 10η (Λιθουανία, Ισραήλ, Κροατία, Σερβία και Σλοβενία) θα πρέπει να έχουν από 2 ομάδες (1 αυτόματα προκρινόμενη στους ομίλους και μία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο), η 11η και 12η (Γαλλία και Πολωνία) από 2 ομάδες (αλλά η 1 θα μπαίνει στα γκρουπ ενώ η άλλη θα ξεκινάει από τον 1ο προκριματικό γύρο), ενώ η 13η (Γερμανία) θα έχει επίσης 2, αλλά καμία ομάδα απευθείας προκρινόμενη στα γκρουπ ( 1 ομάδα στον πρώτο και 1 στον δεύτερο προκριματικό γύρο).

Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία, Κύπρος, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Λετονία, Εσθονία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Ατζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βοσνία, Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Αυστρία, Αρμενία, Μακεδονία) θα έχουν από 1 ομάδα, όλες ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Παρ' ότι δεν έχουν όλες ομοσπονδία, το θέμα είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Επίσης, χώρες όπως η Μάλτα, το Λίχτενστάιν, το Λουξεμβούργο (το οποίο έχει ομοσπονδία και εθνική ομάδα), Σαν Μαρίνο, Ανδόρρα κλπ θα πρέπει να συμμετέχουν στο κοντινότερο δυνατό πρωτάθλημα.

Όσο για το Uleb Cup, οι πρώτες 3 χώρες (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα) θα έχουν 2 ομάδες αυτόματα προκρινόμενες στα γκρουπ, ενώ οι χώρες από τη θέση 4 μέχρι τη 13 (Ρωσία, Τουρκία, Λιθουανία, Ισραήλ, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία) θα έχουν από 1 ομάδα αυτόματα προκρινόμενη.

Τώρα, έχουμε 16 ομάδες ήδη στους ομίλους της Ευρωλίγκας, 16 στους ομίλους του Uleb Cup, 16 ομάδες στον 2ο προκριματικό γύρο και 33 ομάδες στον πρώτο προκριματικό (οι 29 από τις αδύναμες χώρες και 1 από Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία). Οι 16 ομάδες των ομίλων του Uleb Cup πρέπει να έχουν τερματίσει σε χαμηλότερη θέση στο πρωτάθλημά τους την προηγούμενη περίοδο




Η 32η και 33η ομάδα (οι δύο χειρότερες) του πρώτου γύρου θα παίξουν μία σειρά των δύο παιχνιδιών για την τελευταία θέση του πρώτου προκριματικού γύρου.
Η χαμένη ομάδα αποκλείεται και γυρίζει σπίτι.

(Σύστημα Πόντων: Νίκη 1 πόντος, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση 2 πόντοι)

Μετά, οι 32 ομάδες θα παίξουν μία σειρά 2 αγώνων, ξεκινώντας από την έδρα της θεωρούμενης αδύνατης ομάδας και 16 από αυτές θα προκριθούν στον 2ο προκριματικό γύρο. Οι 16 χαμένες ομάδες αποκλείονται και γυρίζουν σπίτι.

(Σύστημα Πόντων: Νίκη 1 πόντος, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση 2 πόντοι)

Στον 2ο γύρο, πάλι, το πρώτο παιχνίδι των σειρών (δύο παιχνίδια) θα γίνει στην έδρα της αδύνατης ομάδας. Οι 16 νικήτριες προκρίνονται στην Ευρωλίγκα και οι 16 ηττημένες συμπληρώνουν τους ομίλους του Uleb Cup.

(Σύστημα Πόντων: Νίκη 2 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στο Uleb Cup 3 πόντοι, Πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας 5 πόντοι)


ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ/ULEB CUP

Οι όμιλοι θα παραμείνουν ίδιοι. 4 όμιλοι των 8 ομάδων για την Ευρωλίγκα, 8 όμιλοι των 4 ομάδων για το Uleb Cup.

(Σύστημα Πόντων για τη φάση των ομίλων στο Uleb Cup: Νίκη 2 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση ως 1ος στο γκρουπ 10 πόντοι, ως 2ος 8 πόντοι, ως 3ος 6 πόντοι, ως 4ος 4 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για τη φάση των ομίλων στην Ευρωλίγκα: Νίκη 3 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση ως 1ος στο γκρουπ 15 πόντοι, ως 2ος 12 πόντοι, ως 3ος 9 πόντοι, ως 4ος 6 πόντοι.)


Τα υπόλοιπα, όμως, θα αλλάξουν.

Η φάση των 16 θα έχει playoff μορφή.
Οι σειρές θα έχουν 5 αγώνες (ξεκινώντας από την έδρα του δυνατότερου) καθώς έτσι θα είναι πιο ελκυστικές στο κοινό πολύ πιο πιθανό να συμβεί κάποια έκπληξη. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα θα είναι πιο δίκαιο απέναντι στις ομάδες που ήταν καλύτερες στην κανονική σεζόν, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα της έδρας. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, όλες οι ομάδες θα έχουν το κίνητρο της νίκης για κάθε παιχνίδι, ώστε να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται.
Το αποτέλεσμα αυτού είναι ένα πιο δίκαιο και ανοιχτό σύστημα

(Σύστημα Πόντων για τον πρώτο γύρο των playoff στο Uleb Cup: Νίκη 3 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στους top8 12 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για τον πρώτο γύρο των playoff στην Ευρωλίγκα: Νίκη 4,5 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στους top8 18 πόντοι.)


Όμοια και στον γύρο των καλύτερων 8, θα έχουμε σειρές των 5 παιχνιδιών.

(Σύστημα Πόντων για τον δεύτερο γύρο των playoff στο Uleb Cup: Νίκη 4 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στο Final4 14 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για τον δεύτερο γύρο των playoff στην Ευρωλίγκα: Νίκη 6 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στο Final4 21 πόντοι.)





Το Final4 θα παραμείνει ίδιο και για τις δύο διοργανώσεις.

(Σύστημα Πόντων για το Final4 στο Uleb Cup: Πρόκριση στον τελικό 16 πόντοι, Νικητής τελικού/Πρωταθλητής 20 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για το Final4 στην Ευρωλίγκα: Πρόκριση στον τελικό 24 πόντοι, Νικητής τελικού/Πρωταθλητής 30 πόντοι.)



ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


Αυτό το σύστημα είναι ένα παράδειγμα του πως η βαθμολόγηση βοηθάει και τις χώρες και τις ομάδες να ακολουθήσουν τους όρους ανταγωνισμού της αγοράς ώστε να χτίσουν δυνατές ομάδες (franchise) και να βελτιώνουν το άθλημα σε καθημερινή βάση. Η σκέψη είναι απλή: όλες οι χώρες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα της Uleb. Η Ισπανία θα ξεκινάει με τις περισσότερες ομάδες στη διοργάνωση (7 στο σύνολο) επειδή έχουν το δυνατότερο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και χώρες όπως η Κύπρος ή η Μολδαβία θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μεγάλες ομάδες και μετά να κερδίσουν πόντους και να γίνουν υπερδυνάμεις ως χώρες μετά από μερικά χρόνια, ή έστω να έχουν μία δεύτερη (και μετά τρίτη κοκ) ομάδα στη διοργάνωση της Uleb. Από την άλλημ μία χώρα όπως η Ισπανία θα πρέπει να προσπαθεί περισσότερο για να διατηρήσει τον μεγάλο αριθμό των ομάδων που έχουν στη διοργάνωση (καμία χώρα δε μπορεί να έχει περισσότερες από 7 ομάδες και καμία λιγότερη από 1 στις διοργανώσεις της Uleb, το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η βελτίωση του συστήματος των προκριματικών).

Επιπλέον, το σύστημα βαθμολόγησης ισχύει και για τις ομάδες και για τις χώρες. Οι πόντοι της κάθε ομάδας είναι το αθροισμα των πόντων που μάζεψε η ομάδα την τελευταία τριετία. Κάθε σεζόν που περνάει, σβήνονται και οι πόντοι της "παλαιότερης" από τις 3 σεζόν και οι πόντοι της νέας σεζόν προστίθενται στο άθροισμα των 2 ενδιαμέσων. Συνεπώς, αν μία ομάδα αποτύχει να προκριθεί σε τουλάχιστον ένα προκριματικό παιχνίδι για μία διοργάνωση της Uleb για τρία σερί έτη, οι πόντοι της ομάδας αυτομάτως μηδενίζονται, αλλά παραμένουν άθικτοι στη βαθμολογία της χώρας.
Παρόλα αυτά, αν η ομάδα αποτύχει να προκριθεί έστω και μία φορά σε μία διοργάνωση της Uleb για 3 συνεχείς σεζόν, τότε οι πόντοι της θα μηδενιστούν, αλλά οι πόντοι της χώρας θα μετρώνται κανονικά. Για παράδειγμα, αν η Μπένετον Τρεβίζο αποτύχει να προκριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Uleb για 3 χρόνια, αλλά έχει ήδη μαζέψει μερικούς πόντους κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, τότε η Ιταλία κρατάει τους πόντους αλλά η Μπένετον τους χάνει.

Επίσης, τα συμβόλαια πρέπει να πάψουν να υφίστανται. Με αυτόν τον τρόπο οι εγχώριες διοργανώσεις θα γίνουν πιο δίκαιες και όλες οι ομάδες θα παλεύουν μέσα από τις εγχώριες διοργανώσεις για να κερδίσουν μία θέση για τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν. Παράλληλα, το σύστημα πόντων θα δίνει σε όλες τις ομάδες το κίνητρο να προσπαθούν για την κάθε νίκη, επειδή ο κάθε πόντος θα είναι σημαντικός για αυτές, είτε άμεσα είτε όχι. Για παράδειγμα, αν η Δυναμό Αγ.Πετρούπολης είναι η 4η καλύτερη ομάδα και έχει ήδη αποκλειστεί από την κανονική σεζόν της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να παλέψουν για κάθε πόντο ώστε η Ρωσία να μην κινδυνεύει να μειώσει τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν τον επόμενο χρόνο στην Ευρωλίγκα κι έτσι η Ντυναμό να μην πάει στο Uleb Cup αντί για την Ευρωλίγκα.

Η ύπαρξη ομάδων στη φάση των ομίλων δεν έχει καμία σχέση με τους πόντους της κάθε ομάδας. Αν, για παράδειγμα, η Ταού Κεράμικα τελειώσει 5η στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά έχει τους περισσότερους πόντους από κάθε Ισπανική ομάδα, τότε δε θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους αλλά θα περάσει από τους προκριματικούς. Αν τερματίσει 6η τότε θα μπει στο Uleb Cup (απευθείας προκρινόμενη στη φάση των ομίλων) αλλά χωρίς το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα όσους πόντους και να έχει.







Μερικές ακόμα σημείωσεις για την καλύτερη κατανόηση της νοοτροπίας του συστήματος.

* Το σύστημα βαθμολόγησης ισχύει και για τις χώρες και για τις ομάδες που έχει η κάθε χώρα στη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι, η Ισπανία μπορεί να χάσει τις 7 ομάδες της από την Ιταλία ή από κάποια άλλη χώρα, ενώ το Βέλγιο(χώρα με 1 ομάδα) μπορεί εύκολα να έχει μία 2η ομάδα, όχι στη θέση της Κύπρου(χώρα με 1 ομάδα) αλλά της Γερμανίας(χώρα με 2 ομάδες). Καμία χώρα μπορεί να έχει λιγότερη από μία ομάδα στη διοργάνωση.

* Το σύστημα βαθμολόγησης για τις χώρες ιχύει και για τις κατατάξεις στους προκριματικούς γύρους και στις φάσεις των ομίλων και στις δύο διοργανώσεις. Οι ισχυρές ομάδες είναι πάντα αυτές που προέρχονται από τις ισχυρές χώρες. Εδώ, το σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων δεν ισχύει.

* Το σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων ισχύει για την κατάταξη στη φάση των ομίλων μόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι κορυφαίες χώρες θα έχουν 16 ομάδες στη φάση των ομίλων. Μετά, οι υπόλοιπες από τις 16 ομάδες θα έρθουν και το σύστημα πόντων των ομάδων θα λάβει χώρα στην κλήρωση των ομίλων.

* Και οι ομάδες και οι χώρες βαθμολογούνται από τις διοργανώσεις της Uleb μονάχα. Καμία άλλη βαθμολόγηση (εθνικό πρωτάθλημα, διοργανώσεις της FIBA ή διεθνείς διοργανώσεις) δεν ισχύει."
treathitch
Kαλή δουλειά Dizzy.
Μόνο δυο διορθώσεις...
"Η καλύτερη ομάδα (την πρώτη χρονιά) θα πρέπει να έχει 5 ομάδες στην Ευρωλίγκα"
Εδώ στην παρένθεση, γράψε (η Ισπανία την πρώτη χρονιά)

και "Παρόλο που αυτές οι χώρες δεν έχουν μία μπασκετική ομοσπονδία"
Εδώ η σωστή μετάφραση είναι "παρ' ότι δεν έχουν όλες μπασκετική ομοσπονδία".

Κατά τ' άλλα, εκτιμώ πολύ το χρόνο που δαπάνησες για τη μετάφραση και τη θετική κρίση.
Ευχαριστούμε.
dizzy_fingers
Corrected.

Αν μπορείς βοήθα με και σε αυτό:
QUOTE
Αυτές οι ομάδες θα έχουν τελειώσει σε χειρότερη θέση την προηγούμενη χρονιά (εδώ δεν καταλαβαίνω τι λέτε οπότε παραθέτω την αυθεντική πρόταση: These teams must have all finished in a worse placing in the domestic leagues of each coutry during the previous season.)
treathitch
Kάτσε λίγο ρε συ Dizzy. Είναι και κάτι άλλες διορθώσεις.

Η καλύτερη ομάδα (η Ισπανία την πρώτη χρονιά)
Η καλύτερη χώρα (μή νομίζεις και εγώ νυστάζω...

Η φάση των 16 θα έχει μία playoff μορφή
Bγάλε το "μία", γιατί μπερδεύει με το νούμερο των φάσεων playoffs (sorry για τη σχολαστικότητα)..

Η σκέψη είναι απλή: όλες οι ομάδες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα της Uleb.
Αντικατάστησε σε παρακαλώ το "ομάδες" με το "χώρες".

Κατά τ' άλλα, μπράβο...

Όσο για τη μετάφραση, συγχαρητήρια... Είχαμε ένα αδύναμο σημείο στο σύστημα και μας βοήθησες να το βρούμε. 77.gif
Έγινε edit στο interbasket μόλις τώρα
Σωστή μετάφραση: "οι 16 ομάδες των ομίλων του Uleb Cup πρέπει να έχουν τερματίσει σε χαμηλότερη θέση στο πρωτάθλημά τους την προηγούμενη περίοδο"
Anaz
QUOTE
2) Να δεχτούν οι ομάδες και οι χώρες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή, ένα σύστημα το οποίο είναι πολύ πιθανό να τις ρίξει από εκεί ή έστω να τους μειώσει τη δύναμη.

Το δεύτερο ειδικά είναι πολύ δύσκολο...
Αυτο το δευτερο εχω την αισθηση οτι δεν το θελει ουτε η ιδια η Uleb..Δεν μπορω να εξηγησω αλλιως την αρνηση τους στην προταση της fiba! Μαλλον γιατι θελουν μια πιο "κλειστη" διοργανωση..

Επισης το συστημα με τα πλευοφ των 5 αγωνων απο τους 16 μου φαινεται λιγο κουραστικο..
Θα προτιμουσα,οι 4 πρωτοι-->1ογρουπ δυναμικοτητας, οι 4 2οι-->2ο γκρουπ, κ σχηματιζονται 4 ομιλοι των τεσσαρων ομαδων απο τα 4 γκρουπ.Ουσιαστικα αυτο που ισχυει δηλαδη,με τη διαφορα οτι λογω των 32 ομαδων σχηματιζονται καλυτερα,πιο ξεκαθαρα κ πιο δικαια τα γκρουπ δυναμικοτητας.Ξερω οτι το συστημα αυτο εχει επικριθει αλλα προσωπικα μου ειναι πιο ενδιαφερον,γιατι εχει κ περισσοτερα διαφορετικα παιχνιδια!προσωπικη αποψη!
Στη φαση των 8 συμφωνω οτι πρεπει να γινουν 5 οι αγωνες πλευ οφ!
Χαιρομαι που δεν πειραξατε τον θεσμο του finalfour.

Το θεμα της βαθμολογησης ειναι πολυ λεπτο.Εκ πρωτης οψεως παντως φαινεται καλο κ δικαιο αυτο που παρουσιαζεται..

Μια πολυ σημαντικη λεπτομερεια που δεν προσεξα να υπαρχει:Η καταταξη στην βαθμολογια μιας χωρας εχει να κανει με την βαθμολογια(μονο)του προηγουμενου χρονου,την συνολικη βαθμολογια με την παροδο των ετων ή καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα?πχ στο Τσαμπιονς Λιγκ μετρα η βαθμολογια των 5 τελευταιων ετων για την καταταξη (κατι που θεωρω κ το πιο σωστο) !Σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει ενα περιθωριο καποιων ετων,αλλιως θα'ναι αδικο να μετραται η συνολικη βαθμολογια ή μονο της περασμενης χρονιας!

Επισης φανταζομαι οτι η το συστημα της βαθμολογησης των ομαδων διαμορφωνει κ τα γκρουπ δυναμικοτητας στην κληρωση των 32, ετσι?Διαμορφωνονται δηλαδη 8 γκρουπ δυναμικοτητας των 4 ομαδων?
Sorry αν υπαρχουν οι απαντησεις κ δεν τις προσεξα!!

QUOTE
Επιπλέον, το σύστημα βαθμολόγησης ισχύει και για τις ομάδες και για τις χώρες. Παρόλα αυτά, αν η ομάδα αποτύχει να προκριθεί έστω και μία φορά σε μία διοργάνωση της Uleb για 3 συνεχείς σεζόν, τότε οι πόντοι της θα μηδενιστούν, αλλά οι πόντοι της χώρας θα μετρώνται κανονικά. Για παράδειγμα, αν η Μπένετον Τρεβίζο αποτύχει να προκριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Uleb για 3 χρόνια, αλλά έχει ήδη μαζέψει μερικούς πόντους κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, τότε η Ιταλία κρατάει τους πόντους αλλά η Μπένετον τους χάνει.
Εδω δεν το πολυκαταλαβα!Η μαλλον το καταλαβα,αλλα βλεπω καποιο κενο..Για εξηγησε το καλυτερα!
Υπονοει οτι για τις ομαδες εχουμε τριετη βαθμολογια,αλλα για τις χωρες συνολικη?
treathitch
QUOTE(Anaz @ Sep 22 2006, 01:51 AM) *
Επισης το συστημα με τα πλευοφ των 5 αγωνων απο τους 16 μου φαινεται λιγο κουραστικο..
Θα προτιμουσα,οι 4 πρωτοι-->1ογρουπ δυναμικοτητας, οι 4 2οι-->2ο γκρουπ, κ σχηματιζονται 4 ομιλοι των τεσσαρων ομαδων απο τα 4 γκρουπ.Ουσιαστικα αυτο που ισχυει δηλαδη,με τη διαφορα οτι λογω των 32 ομαδων σχηματιζονται καλυτερα,πιο ξεκαθαρα κ πιο δικαια τα γκρουπ δυναμικοτητας.Ξερω οτι το συστημα αυτο εχει επικριθει αλλα προσωπικα μου ειναι πιο ενδιαφερον,γιατι εχει κ περισσοτερα διαφορετικα παιχνιδια!προσωπικη αποψη!

Δυστυχώς είμαστε και εμείς ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν το υπάρχον σύστημα εντελώς άδικο για εκείνες τις ομάδες που σκίστηκαν στην regular season και το απορρίπτουμε.

QUOTE(Anaz @ Sep 22 2006, 01:51 AM) *
Μια πολυ σημαντικη λεπτομερεια που δεν προσεξα να υπαρχει:Η καταταξη στην βαθμολογια μιας χωρας εχει να κανει με την βαθμολογια(μονο)του προηγουμενου χρονου,την συνολικη βαθμολογια με την παροδο των ετων ή καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα?πχ στο Τσαμπιονς Λιγκ μετρα η βαθμολογια των 5 τελευταιων ετων για την καταταξη (κατι που θεωρω κ το πιο σωστο) !Σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει ενα περιθωριο καποιων ετων,αλλιως θα'ναι αδικο να μετραται η συνολικη βαθμολογια ή μονο της περασμενης χρονιας!

Πράγματι δεν το λέμε, αλλά μας φάνηκε ότι εξυπακούεται. Εν πάση περιπτώσει, η βαθμολογία των χωρών δε σταματάει ποτέ. Δεν έχει χρονική διάρκεια..

QUOTE(Anaz @ Sep 22 2006, 01:51 AM) *
Επισης φανταζομαι οτι η το συστημα της βαθμολογησης των ομαδων διαμορφωνει κ τα γκρουπ δυναμικοτητας στην κληρωση των 32, ετσι?Διαμορφωνονται δηλαδη 8 γκρουπ δυναμικοτητας των 4 ομαδων?
Sorry αν υπαρχουν οι απαντησεις κ δεν τις προσεξα!!

8 γκρουπ δυναμικότητας των 4 ομάδων στην Ευρωλίγκα (δηλαδή, 4 όμιλοι των 8 ομάδων).
Αντίθετα, στο Uleb Cup, η κατάσταση μένει ως έχει... (4 γκρουπ δυναμικότητας, των 8 και κατά συνέπεια, 8 όμιλοι των 4 ομάδων).


QUOTE(Anaz @ Sep 22 2006, 01:51 AM) *
Εδω δεν το πολυκαταλαβα!Η μαλλον το καταλαβα,αλλα βλεπω καποιο κενο..Για εξηγησε το καλυτερα!


Άλλη μία απορία που μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε μικρολάθη. Ευχαριστούμε ξανά (θα γίνει bold στο interbasket). Η βαθμολογία των ομάδων έχει διάρκεια 3 ετών. Των τριών τελευταίων ετών για την ακρίβεια.
Στο interbasket θα διορθωθεί τώρα αμέσως με το κάτωθι wording:
"Τhe total points of the team is the sum of the points that the team gathered during the three most recent seasons. After a season is over, the "oldest" season's points are being erased and the points of the rεcent season are added to the points of the other 2 seasons. Thus, if the club fails to qualify in at least one qualification game for an Uleb Competition for 3 straight seasons, then the points of the team become automatically zero, but points remain ongoing for the country."

Στα ελληνικά: "Οι πόντοι της κάθε ομάδας είναι το αθροισμα των πόντων που μάζεψε η ομάδα την τελευταία τριετία. Κάθε σεζόν που περνάει, σβήνονται και οι πόντοι της "παλαιότερης" από τις 3 σεζόν και οι πόντοι της νέας σεζόν προστίθενται στο άθροισμα των 2 ενδιαμέσων. Συνεπώς, αν μία ομάδα αποτύχει να προκριθεί σε τουλάχιστον ένα προκριματικό παιχνίδι για μία διοργάνωση της Uleb για τρία σερί έτη, οι πόντοι της ομάδας αυτομάτως μηδενίζονται, αλλά παραμένουν άθικτοι στη βαθμολογία της χώρας."

Η ομάδα Α έχει π.χ. 100 βαθμούς στο ιστορικό της στις διοργανώσεις της Uleb. Ωστόσο, για 3 σερί έτη δεν παίρνει το εισιτήριο για μια διοργάνωση της Uleb. Τότε, οι βαθμοί αυτοί αφαιρούνται από την ομάδα και η βαθμολογία της πηγαίνει στο 0. Ωστόσο, οι βαθμοί παραμένουν στο σακούλι της χώρας, η οποία κρατάει το σύνολο των βαθμών που συγκεντρώνουν οι ομάδες, ακόμη και αν αυτές αποκλειστούν...

*Yπάρχουν ακόμη 2 bolded parts, αλλά αυτά ας τα δούμε από αύριο.
Anaz
QUOTE
Δυστυχώς είμαστε και εμείς ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν το υπάρχον σύστημα εντελώς άδικο για εκείνες τις ομάδες που σκίστηκαν στην regular season και το απορρίπτουμε.
Προσωπικα δεν το θεωρω τοσο αδικο λογω των γκρουπ δυναμικοτητας,αλλα δικαιολογω σε εναν βαθμο την κριτικη που εχει δεχτει.Απλα η προσωπικη μου αποψη στηριζεται στο πιο ενδιαφερον του θεματος.Τελοσπαντων..
QUOTE
Πράγματι δεν το λέμε, αλλά μας φάνηκε ότι εξυπακούεται. Εν πάση περιπτώσει, η βαθμολογία των χωρών δε σταματάει ποτέ. Δεν έχει χρονική διάρκεια..

Κακώς!Πολυ κακως..
Εδω υπαρχουν σοβαροτατες ενστασεις!Το θεωρω πολυ αδικο-λαθος το να μετρα η συνολικη βαθμολογια στην καταταξη των χωρων!Κ αν αυτο εχει λιγη σημασια για τα πρωτα χρονια,με την παροδο των ετων δημιουργει μεγαλες αδικες που καταληγουν σε προβλημα!Πχ αν η Ισπανια ειναι πρωτη κ συνεχισει να συλλεγει μεγαλη βαθμολογια κ τα επομενα ετη,με την παροδο του χρονου χτιζει μια μεγαλη βαθμολογια η οποια της "διορθωνει" τυχον κακες μελλοντικες χρονιες!Τι εννοω:Μπορει σε 15 χρονια απο τωρα η Ισπανια να εχει παρακμασει ως μπασκετικη δυναμη κ να εχει ακμασει πχ η Αγγλια!Οταν υπαρχει ομως ενα υποβαθρο 15 ετων βαθμολογιας ειναι πολυ δυσκολο να καλυφθει!Δηλαδη μπορει η Αγγλια να εχει ομαδες που να διαπρεπουν στην Ευρωπη επι μια σειρα 3-4 ετων αλλα να μην μπορει φυσικα να φτασει την κορυφη αφου παρεμενε στην αφανεια για πολλα χρονια στο παρελθον!Με λιγα λογια εμποδιζει μελλοντικες δυναμεις που ηταν στην αφανεια να αναπτυχθουν,κ αντιστοιχα δυναμεις που παρηκμασαν να αποσυρθουν!Ακομα κ αν η Αγγλια φτιαξει το καλυτερο πρωταθλημα στην Ευρωπη,θα θελει μια δεκαετια για να καλυψει το χαμενο εδαφος κ να βγαζει 4 ομαδες Ευρωλιγκα!Κ φυσικα οσο προχωραμε τοσο πιο δυσκολο γινεται!Σκεψου σε 30 χρονια τι βαθμολογικη διαφορα θα υπαρχει!Οπως καταλαβαινεις ειναι απαραιτητο ενα χρονικο διαστημα (οπως με τις ομαδες)!Εγω νομιζω 5 ετη ειναι ο,τι πρεπει..

Επισης εχετε σκεφτει οτι το γεγονος οτι οι πρωτες χωρες βγαζουν περισσοτερες ομαδες που επισης εξασφαλιζουν πολυ περισσοτερους βαθμους? Εδω βεβαια θεωρω σωστο το οτι δεν παιρνουν καθολου βαθμους με την ηττα! Πρεπει ομως σιγουρα να περιληφθει καποιος συντελεστης στην βαθμολογια που να λαμβανει υπόψιν τον αριθμο των ομαδων!Ενα παραδειγμα θα'ταν να διαιρειται η βαθμολογια με τον αριθμο των ομαδων(νομιζω ετσι κανει η Uefa),αλλα κ αυτο δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι σωστο..

Θα'χε ενδιαφερον να μελετησουμε λεπτομερως το συστημα της βαθμολογιας της Uefa γιατι δειχνει,κ ολοι το παραδεχονται,πολυ σωστο αλλα ξαναθυμιζω οτι η Uleb για καποιον περιεργο λογο το ειχε απορριψει...
dizzy_fingers
QUOTE
Η καλύτερη ομάδα (η Ισπανία την πρώτη χρονιά)
Η καλύτερη χώρα (μή νομίζεις και εγώ νυστάζω...

21.gif Είναι προχωρημένη η ώρα... icon_drunk.gif

Έγιναν και οι άλλες αλλαγές wink.gif.

QUOTE(Anaz)
Αυτο το δευτερο εχω την αισθηση οτι δεν το θελει ουτε η ιδια η Uleb..Δεν μπορω να εξηγησω αλλιως την αρνηση τους στην προταση της fiba! Μαλλον γιατι θελουν μια πιο "κλειστη" διοργανωση..

Το αστείο είναι ότι η ίδια η Uleb όπου σταθεί δηλώνει ότι έχει ως πρότυπο τη διοργάνωση του champions league...


QUOTE(Anaz)
Επισης το συστημα με τα πλευοφ των 5 αγωνων απο τους 16 μου φαινεται λιγο κουραστικο..
Θα προτιμουσα,οι 4 πρωτοι-->1ογρουπ δυναμικοτητας, οι 4 2οι-->2ο γκρουπ, κ σχηματιζονται 4 ομιλοι των τεσσαρων ομαδων απο τα 4 γκρουπ.Ουσιαστικα αυτο που ισχυει δηλαδη,με τη διαφορα οτι λογω των 32 ομαδων σχηματιζονται καλυτερα,πιο ξεκαθαρα κ πιο δικαια τα γκρουπ δυναμικοτητας.Ξερω οτι το συστημα αυτο εχει επικριθει αλλα προσωπικα μου ειναι πιο ενδιαφερον,γιατι εχει κ περισσοτερα διαφορετικα παιχνιδια!προσωπικη αποψη!
Στη φαση των 8 συμφωνω οτι πρεπει να γινουν 5 οι αγωνες πλευ οφ!

Κάνε λίγο τα μαθηματικά όμως.
Βγάζεις τον πρώτο γύρο των playoff (φάση των 16) άρα αφαιρείς μάξιμουμ 5 αγώνες.
Προσθέτεις μία φάση ομίλων με 4 ομάδες. Λογικά οι αγώνες θα είναι μέσα-έξω, έτσι?
Άρα αμέσως αυτή η φάση ομίλων προσθέτει 6 στάνταρ αγώνες.
Άρα, η δεύτερη αυτή φάση είναι πιο κουραστική από την φάση των playoff (που στην τελική, δεν τελειώνουν πάντα στους 5 αγώνες). wink.gif


Όσο για την ένστασή σου στο θέμα της βαθμολογίας των χωρών, συμφωνώ κι εγώ. Ένας μηδενισμός κάθε Χ χρόνια, ή μάλλον...μία τροποποίηση (για παράδειγμα διαίρεση δια ενός αριθμού, μεγαλύτερου για τις πρώτες χώρες και μικρότερου για τις τελευταίες) στη βαθμολογία θα ταίριαζε καλύτερα και στην φιλοσοφία του συστήματος, η οποία θέλει να ευνοεί τις μικρότερες χώρες.
Anaz
QUOTE
Κάνε λίγο τα μαθηματικά όμως.
Βγάζεις τον πρώτο γύρο των playoff (φάση των 16) άρα αφαιρείς μάξιμουμ 5 αγώνες.
Προσθέτεις μία φάση ομίλων με 4 ομάδες. Λογικά οι αγώνες θα είναι μέσα-έξω, έτσι?
Άρα αμέσως αυτή η φάση ομίλων προσθέτει 6 στάνταρ αγώνες.
Άρα, η δεύτερη αυτή φάση είναι πιο κουραστική από την φάση των playoff (που στην τελική, δεν τελειώνουν πάντα στους 5 αγώνες).
Koυραστικο εννοω για τον θεατη με την εννοια οτι θα δεις 10(max) παιχνιδια κοντρα σε 2 ομαδες!Στην φαση των 16 εχεις 5 παιχνιδια(max) κοντρα σε μια ομαδα ενω με τους ομιλους κοντρα σε 3! Κ μαλιστα απεναντι σε πιο δυνατους αντιπαλους θεωρητικα, οποτε το βρισκω πιο ενδιαφερον! Βεβαια αν εχουμε 8 ομαδες στους ομιλους αρχικα,οποτε 14 αγωνες ισως δεν ενδεικνυται γιατι αν βαλεις κ 5 παιχνιδια στη φαση των 8 φτανουμε συνολικα τα 14+6+5=25 παιχνιδια μεχρι το finalfour!Πολλα μου φαινονται..
rchos
QUOTE
Κακώς!Πολυ κακως..
Εδω υπαρχουν σοβαροτατες ενστασεις!Το θεωρω πολυ αδικο-λαθος το να μετρα η συνολικη βαθμολογια στην καταταξη των χωρων!Κ αν αυτο εχει λιγη σημασια για τα πρωτα χρονια,με την παροδο των ετων δημιουργει μεγαλες αδικες που καταληγουν σε προβλημα!Πχ αν η Ισπανια ειναι πρωτη κ συνεχισει να συλλεγει μεγαλη βαθμολογια κ τα επομενα ετη,με την παροδο του χρονου χτιζει μια μεγαλη βαθμολογια η οποια της "διορθωνει" τυχον κακες μελλοντικες χρονιες!Τι εννοω:Μπορει σε 15 χρονια απο τωρα η Ισπανια να εχει παρακμασει ως μπασκετικη δυναμη κ να εχει ακμασει πχ η Αγγλια!Οταν υπαρχει ομως ενα υποβαθρο 15 ετων βαθμολογιας ειναι πολυ δυσκολο να καλυφθει!Δηλαδη μπορει η Αγγλια να εχει ομαδες που να διαπρεπουν στην Ευρωπη επι μια σειρα 3-4 ετων αλλα να μην μπορει φυσικα να φτασει την κορυφη αφου παρεμενε στην αφανεια για πολλα χρονια στο παρελθον!Με λιγα λογια εμποδιζει μελλοντικες δυναμεις που ηταν στην αφανεια να αναπτυχθουν,κ αντιστοιχα δυναμεις που παρηκμασαν να αποσυρθουν!Ακομα κ αν η Αγγλια φτιαξει το καλυτερο πρωταθλημα στην Ευρωπη,θα θελει μια δεκαετια για να καλυψει το χαμενο εδαφος κ να βγαζει 4 ομαδες Ευρωλιγκα!Κ φυσικα οσο προχωραμε τοσο πιο δυσκολο γινεται!Σκεψου σε 30 χρονια τι βαθμολογικη διαφορα θα υπαρχει!Οπως καταλαβαινεις ειναι απαραιτητο ενα χρονικο διαστημα (οπως με τις ομαδες)!Εγω νομιζω 5 ετη ειναι ο,τι πρεπει..

Επισης εχετε σκεφτει οτι το γεγονος οτι οι πρωτες χωρες βγαζουν περισσοτερες ομαδες που επισης εξασφαλιζουν πολυ περισσοτερους βαθμους? Εδω βεβαια θεωρω σωστο το οτι δεν παιρνουν καθολου βαθμους με την ηττα! Πρεπει ομως σιγουρα να περιληφθει καποιος συντελεστης στην βαθμολογια που να λαμβανει υπόψιν τον αριθμο των ομαδων!Ενα παραδειγμα θα'ταν να διαιρειται η βαθμολογια με τον αριθμο των ομαδων(νομιζω ετσι κανει η Uefa),αλλα κ αυτο δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι σωστο..


treathitch αυτη ακριβως ηταν η δευτερη απορια ενσταση που θα σας εκανα στον ιντερμπασκετ μετα τα οσα ειπαμε για τις ομαδες των χωρων 11-13.συμφωνω απολυτα σε οσα λεει ο αναζ!σε καποια χρονια απο την αρχη θα ειναι αδυνατον να φτασει καποιος την ισπανια ας πουμε!στα οσα προτεινει ο αναζ συνυπογραφω και εγω!(μερικες φορες παρακαλαω να διαφωνισουμε ρε αναζ γιατι οπως το παμε θα πιστεψουν ειτε οτι ειμαστε ερωτευμενοι ειτε οτι ειμαστε το ιδιο προσωπο!)
treathitch
QUOTE(rchos7 @ Sep 22 2006, 12:12 PM) *
treathitch αυτη ακριβως ηταν η δευτερη απορια ενσταση που θα σας εκανα στον ιντερμπασκετ μετα τα οσα ειπαμε για τις ομαδες των χωρων 11-13.συμφωνω απολυτα σε οσα λεει ο αναζ!σε καποια χρονια απο την αρχη θα ειναι αδυνατον να φτασει καποιος την ισπανια ας πουμε!στα οσα προτεινει ο αναζ συνυπογραφω και εγω!(μερικες φορες παρακαλαω να διαφωνισουμε ρε αναζ γιατι οπως το παμε θα πιστεψουν ειτε οτι ειμαστε ερωτευμενοι ειτε οτι ειμαστε το ιδιο προσωπο!)

Ο Αnaz, o Dizzy και εσύ έχετε δίκιο. Θα κάνουμε edit.
Τρίτο σημείο που βοηθάει το basketforum, σε σύγκριση με το interbasket που δεν έχει κάνει ακόμη κάποια παρατήρηση όσον αφορά τα τρωτά. 41.gif
treathitch
Ok, edited. Περιμένουμε απόψεις.
Αύριο θα ποστάρω και το κομμάτι για το marketing.
Warrior
Καταρχην συγχαρητηρια για την δραστηριοποιηση και την πραγματικα ολοκληρωμενη προταση... 41.gif

Πραγματικα χρειαζεται ανανεωση το συστημα διεξαγωγης των ευρωπαικων διοργανωσεων.Ειδικα απο την
στιγμη που του χρονου οι ομαδες θα γινουν 32 και καποια πραγματα θα πρεπει να επανεξετασθουν,ειναι
σημαντικο τετοιες προτασεις να προωθηθουν...


Στο βασικο μερος της προτασης...δηλ.τους προκριματικους γυρους,την κατανομη των συμμετοχων στις
χωρες,την καταργηση των συμβολαιων(που θεωρω και την μεγαλυτερη πληγη του υπαρχοντος
συστηματος) και το συστημα βαθμολογησης χωρων και ομαδων(με καποιες μικροδιορθωσεις που
επισημανθηκαν παραπανω)...ειμαι απολυτα συμφωνος.

Αρχικα θα ηθελα να ρωτησω,αν εχετε υπολογισει τις ημερομηνιες και αν αυτες "βγαινουν".Με μερικους
προχειρους υπολογισμους,βλεπω οτι οι προκριματικοι γυροι πρεπει να αρχισουν γυρω στα τελη Σεπτεμβρη
καιδεν ξερω αν μπορει να προκυψει προβλημα με τις διεθνεις διοργανωσεις(Ευρωμπασκετ,Μουντομπασκετ
κλπ.).


Εχω μια βασικη διαφωνια.Αυτην που εξεφρασε ο Anaz!

QUOTE(Anaz)
Επισης το συστημα με τα πλευοφ των 5 αγωνων απο τους 16 μου φαινεται λιγο κουραστικο..
Θα προτιμουσα,οι 4 πρωτοι-->1ογρουπ δυναμικοτητας, οι 4 2οι-->2ο γκρουπ, κ σχηματιζονται 4 ομιλοι των τεσσαρων ομαδων απο τα 4 γκρουπ.Ουσιαστικα αυτο που ισχυει δηλαδη,με τη διαφορα οτι λογω των 32 ομαδων σχηματιζονται καλυτερα,πιο ξεκαθαρα κ πιο δικαια τα γκρουπ δυναμικοτητας.Ξερω οτι το συστημα αυτο εχει επικριθει αλλα προσωπικα μου ειναι πιο ενδιαφερον,γιατι εχει κ περισσοτερα διαφορετικα παιχνιδια!προσωπικη αποψη!
Στη φαση των 8 συμφωνω οτι πρεπει να γινουν 5 οι αγωνες πλευ οφ!
Χαιρομαι που δεν πειραξατε τον θεσμο του finalfour.



Συμφωνω μεχρι τελειας με τα παραπανω...

QUOTE
Δυστυχώς είμαστε και εμείς ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν το υπάρχον σύστημα εντελώς άδικο για εκείνες τις ομάδες που σκίστηκαν στην regular season και το απορρίπτουμε.


Γιατι το θεωρειτε τοσο αδικο πραγματικα δεν το καταλαβαινω?

Αυτο που με ενοχλει στο υπαρχον συστημα,ειναι οτι στην 1η φαση μπαινουν 24 ομαδες και διεξαγονται 14
ολοκληρες αγωνιστικες για να μεινουν εξω 8 ομαδες.Ειναι πραγματικα εντελως ανουσιο και για τις μεγαλες
ομαδες ειναι κατι σαν προετοιμασια,μιας και δεν υπαρχει περιπτωση να τερματισουν κατω απο την 5η ή
ακομα και 6η θεση(που αν ειναι δυνατον δινει προκριση σε 1 απο τους 3 ομιλους).Την θεωρω εξαιρετικα
"φλυαρη" φαση...

Επισης γινεται ενα μεγαλο μπερδεμα με το γκρουπ δυναμικοτητας.Καθως ο 2ο καποιου ομιλου μπαινει στο
1ο γκρουπ δυναμικοτητας στην επομενη φαση,ο 3ος στο 2ο και ο 6ος στο 4ο....

Απο την στιγμη ομως που θα γινουν 32 οι ομαδες στους ομιλους,αλλαζει εντελως η μορφη της πρωτης
φασης.Τα ασχημα αποτελεσματα πληρωνονται πια σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο,ενω μενουν εξω πια 16
ομαδες και συνεχιζει η αφροκρεμα.

Εγω θεωρεω αδικο...η 1η θεση στην φαση των ομιλων(που ολοκληρωνεται Γεναρη)να δινει πλεονεκτημα
εδρας μεχρι και το φαιναλ-4.Οι περισσοτερες ομαδες φορμαριζονται μετα τα Χριστουγεννα και θεωρω
υπερβολικο να διακυβευονται τοσα πολλα απο τοσο νωρις στην χρονια.Τραυματισμοι,ευνοικες κληρωσεις ή
διασταυρωσεις,αλλαγες προπονητη,δεσιμο ομαδων κ.α. ειναι παραγοντες που μπορουν να επηρρεασουν
(με το συστημα στους "16" ετσι οπως το προτεινετε)την πορεια μιας ομαδα σε ολη τη διοργανωση.

Ενω αν περασουν οι 16 καλυτερες ομαδες και μπουν σε 4 ομιλους με βαση την καταταξη τους στην 1 φαση,
εχουμε ενα μινι πρωταθλημα με τις καλυτερες ομαδες οπου εκει ξεχωριζει ο καλυτερος.Και υπαρχουν και τα
πλευ-οφ στην φαση των "8"(στις 3 νικες οπως σωστα προτεινετε),οπου οι πραγματικα καλες ομαδες εχουν
τα περιθωρεια να διορθωσουν καποιο στραβο αποτελεσμα.

Η πραγματικη Ευρωλιγκα τοσα χρονια αρχιζει μετα την 1η φαση.Απλα το κακο,οπως προειπα,ειναι οτι η 1η
φαση ως τωρα ειναι υπερ του δεοντος κουραστικη και ανουσια με το υπαρχον συστημα.

Επισης,και εδω θα συμφωνησω με τον Anaz,θεωρω βαρετο και μη αντιπροσωπευτικο των δυνατοτητων
μιας ομαδας(και αδικο θα ελεγα)...το να αντιμετωπισει μονο 2 αντιπαλους(με ή χωρις πλεονεκτημα εδρας)
στον δρομο απο τους "32"εως και το φαιναλ-4.

Σκεψου το λιγο...
treathitch
Warrior, διάβασα προσεκτικά το post σου και σ' ευχαριστώ. Θα σου απαντήσω, όμως, εν καιρώ διότι αυτή τη στιγμή και μέχρι, περίπου, το ξημέρωμα έχω να ολοκληρώσω το κείμενο για το marketing.
Θα το ποστάρουμε τελικώς αύριο, μια και σήμερα δεν υπήρξε ο χρόνος για να ολοκληρωθεί.
Warrior
Don't worry...Δεν βιαζομαι!! biggrin.gif

Εδω παραλιγο να μου "ξεφυγει" ολοκληρο αυτο το τοπικ! ohmy.gif
qiangdade
Vasika xairete mias kai einai to prwto mou post edw. Mazi me ton treathitch anaptyksame aytin tin protasi. Sygnwmi gia ta greeklish, alla den exw ellinika ston ypologisti mou. Na sas evxaristisw ki egw gia ti symmetoxi me ti seira mou. Loipon...


QUOTE(Warrior @ Sep 24 2006, 01:16 AM) *
Εγω θεωρεω αδικο...η 1η θεση στην φαση των ομιλων(που ολοκληρωνεται Γεναρη)να δινει πλεονεκτημα
εδρας μεχρι και το φαιναλ-4.Οι περισσοτερες ομαδες φορμαριζονται μετα τα Χριστουγεννα και θεωρω
υπερβολικο να διακυβευονται τοσα πολλα απο τοσο νωρις στην χρονια.Τραυματισμοι,ευνοικες κληρωσεις ή
διασταυρωσεις,αλλαγες προπονητη,δεσιμο ομαδων κ.α. ειναι παραγοντες που μπορουν να επηρρεασουν
(με το συστημα στους "16" ετσι οπως το προτεινετε)την πορεια μιας ομαδα σε ολη τη διοργανωση.

Ενω αν περασουν οι 16 καλυτερες ομαδες και μπουν σε 4 ομιλους με βαση την καταταξη τους στην 1 φαση,
εχουμε ενα μινι πρωταθλημα με τις καλυτερες ομαδες οπου εκει ξεχωριζει ο καλυτερος.Και υπαρχουν και τα
πλευ-οφ στην φαση των "8"(στις 3 νικες οπως σωστα προτεινετε),οπου οι πραγματικα καλες ομαδες εχουν
τα περιθωρεια να διορθωσουν καποιο στραβο αποτελεσμα.


I yparxousa fasi twn omilwn einai toso flyari kai kourastiki opws les, akrivws epeidi yparxei i deyteri fasi twn omilwn. Oi omades den exoun kati ousiastiko na kerdisoun ektos apo tin prokrisi kai paizoun me to skeptiko oti mboroun na diorthwsoun ta pragmata sti deyteri fasi. Stous 16 oi perissoteres omades pou prokrinontai einai etsi kai alliws sxedon isaksies kai ayto to gnwrizoun oles oi megales omades me apotelesma na min tous apasxolei idiaitera se poia thesi tha katatagoun. To olo sistima me mia deyteri fasi omilwn prowthei tin proxeirotita ston sxediasmo twn omadwn kai stin dimiourgia omadwn "enos etous", opote kai stin apaksiwsi tis prwtis fasis twn omilwn. Ama omws yparxei amesws fasi playoffs oi omades tha prepei na proetoimastoun kai na sxediastoun plirestera kai me pio makroprothesmo gnwmona kai tha "skyliasoun" na kerdisoun kathe paixnidi kathws kseroun oti apo tin prwti mera ta stravopatimata den epitrepontai
oso gia to an oi 2 seires playoffs einai varetes, protimw 2 seires "varetwn" play offs para 14 oloklira paixnidia se olokliri tin prwti fasi twn omilwn.


QUOTE(Warrior @ Sep 24 2006, 01:16 AM) *
Η πραγματικη Ευρωλιγκα τοσα χρονια αρχιζει μετα την 1η φαση.


Ayto akrivws einai to provlima

QUOTE(Warrior @ Sep 24 2006, 01:16 AM) *
Επισης,και εδω θα συμφωνησω με τον Anaz,θεωρω βαρετο και μη αντιπροσωπευτικο των δυνατοτητων
μιας ομαδας(και αδικο θα ελεγα)...το να αντιμετωπισει μονο 2 αντιπαλους(με ή χωρις πλεονεκτημα εδρας)
στον δρομο απο τους "32"εως και το φαιναλ-4.


Opws to vlepw egw, gia na ftasei mia omada sto final4 me to proteinomeno sistima prepei na antimetwpisei 9 antipalous kai oxi 2 opws les, kai sigoura oxi 4 opws einai me deyteri fasi omilwn.

Ayta apo mena pros to paron. Se ligo anevainei to post gia to marketing
Warrior
QUOTE(qiangdade @ Sep 24 2006, 03:28 PM) *
oso gia to an oi 2 seires playoffs einai varetes, protimw 2 seires "varetwn" play offs para 14 oloklira paixnidia se olokliri tin prwti fasi twn omilwn.


Aπο την στιγμη που θα γινουν 32 οι ομαδες,δεν νομιζω οτι θα ειναι τοσο αδιαφορη η 1η φαση των ομιλων.
Καταρχην θα γινεται πολυ μεγαλυτερη μαχη για τις προνομιουχες θεσεις,μιας και μετα την διευρυνση το
επιπεδο θα ανεβει ακομα περισσοτερο.Οποτε δεν νομιζω οτι θα ειναι βαρετη πια,ειδικα οταν θα μεινουν 16
ομαδες εξω.Και τα λαθη θα πληρωνονται και για τις μεγαλες ομαδες,αφου αν μια ομαδα καταληξει στην 4η
θεση,θα εχει πολυ δυσκολο εργο στην επομενη φαση.

Αν χαλαρωσουν οι μεγαλες ομαδες θα το πληρωσουν αργα ή γρηγορα.Εξ'αλλου οι πολυ καλες ομαδες,οσο
μπορουν να φορτσαρουν στην 2η φαση και να ξεπερασουν δυσκολους αντιπαλους,αλλο τοσο θα μπορουν
να σπασουν και την εδρα στα πλευ-οφ.Δεν νομιζω οτι γλιτωνουμε κατι.

ΚΑι το σημαντικοτερο για μενα ειναι αυτο που ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου:

QUOTE
Εγω θεωρεω αδικο...η 1η θεση στην φαση των ομιλων(που ολοκληρωνεται Γεναρη)να δινει πλεονεκτημα
εδρας μεχρι και το φαιναλ-4.Οι περισσοτερες ομαδες φορμαριζονται μετα τα Χριστουγεννα και θεωρω
υπερβολικο να διακυβευονται τοσα πολλα απο τοσο νωρις στην χρονια.Τραυματισμοι,ευνοικες κληρωσεις ή
διασταυρωσεις,αλλαγες προπονητη,δεσιμο ομαδων κ.α. ειναι παραγοντες που μπορουν να επηρρεασουν
(με το συστημα στους "16" ετσι οπως το προτεινετε)την πορεια μιας ομαδα σε ολη τη διοργανωση.




QUOTE
To olo sistima me mia deyteri fasi omilwn prowthei tin proxeirotita ston sxediasmo twn omadwn kai stin dimiourgia omadwn "enos etous", opote kai stin apaksiwsi tis prwtis fasis twn omilwn. Ama omws yparxei amesws fasi playoffs oi omades tha prepei na proetoimastoun kai na sxediastoun plirestera kai me pio makroprothesmo gnwmona kai tha "skyliasoun" na kerdisoun kathe paixnidi kathws kseroun oti apo tin prwti mera ta stravopatimata den epitrepontai


Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι η 2η φαση των ομιλων οδηγει στην προχειροτητα και στην δημιουργια
ομαδων ενος ετους και γιατι αν δεν υπαρχει...οι ομαδες θα πρεπει να σχεδιαστουν πιο μακροχρονα.

Υπαρχει καποιο παραδειγμα??

Εγω νομιζω οτι ολες οι ομαδες που στοχευουν σε κατι καλο στην Ευρωλιγκα,κανουν μακροπροθεσμο
σχεδιασμο και φορτσαρουν μετα τα Χριστουγεννα,κατι που ειναι απολυτο λογικο για ομαδες που χτιζονται
Αυγουστο-Σεπτεμβρη,μπαινουν σε αγωνιστικες υποχρεωσεις Οκτωβρη-Νοεμβρη...και πρεπει να
αντεξουν σε πολυ υψηλο επιπεδο εως Μαιο-Ιουνιο.


Ετσι μονταρονται οι ομαδες εδω και πολλα χρονια και θεωρω αδικο να τις βαζουμε να δινουν ματς "ζωης και
θανατου" κατα καποιο τροπο Δεκεμβρη και Γεναρη...
qiangdade
@warrior

Tha sou apantisw pio aneptygmena se ligo giati ayti ti stigmi anevazoume to marketing plan. I ousia omws einai oti egw thelw na vlepw paixnidia "zwhs kai thanatou" terastias simasias apo tin prwti agwnistiki kai oxi na ksekinaei to endiaferon mou 4 mines meta tin enarksi tis evrwligas. Ama einai etsi as perasoume katevtheian tis megales omades se mia fasi twn 16, na prosthesoume kai 2-3 mikromesaies kai na ksekiname apo kei. Poio to noima gia 32 omades etsi?
Warrior
Θα επανερθω και γω αργοτερα γιατι δεν εχω πολυ χρονο τωρα...
treathitch
Marketing Plan Uploaded:
http://forums.interbasket.net/showthread.p...25730#post25730
qiangdade
QUOTE(Warrior @ Sep 24 2006, 04:34 PM) *
Aπο την στιγμη που θα γινουν 32 οι ομαδες,δεν νομιζω οτι θα ειναι τοσο αδιαφορη η 1η φαση των ομιλων.
Καταρχην θα γινεται πολυ μεγαλυτερη μαχη για τις προνομιουχες θεσεις,μιας και μετα την διευρυνση το
επιπεδο θα ανεβει ακομα περισσοτερο.Οποτε δεν νομιζω οτι θα ειναι βαρετη πια,ειδικα οταν θα μεινουν 16
ομαδες εξω.Και τα λαθη θα πληρωνονται και για τις μεγαλες ομαδες,αφου αν μια ομαδα καταληξει στην 4η
θεση,θα εχει πολυ δυσκολο εργο στην επομενη φαση.

Αν χαλαρωσουν οι μεγαλες ομαδες θα το πληρωσουν αργα ή γρηγορα.Εξ'αλλου οι πολυ καλες ομαδες,οσο
μπορουν να φορτσαρουν στην 2η φαση και να ξεπερασουν δυσκολους αντιπαλους,αλλο τοσο θα μπορουν
να σπασουν και την εδρα στα πλευ-οφ.Δεν νομιζω οτι γλιτωνουμε κατι.


To sistima me tin deyteri fasi omilwn exei dokimastei kai apotyxei sto champions league kai idi thewritai apo pollous proponites kai paragontes tis evrwligas to idio apotyximeno. To kyriwtero meionektima tis einai oti kanei tin prwti fasi na fainetai vareti kai anousia. To thewrw ligo xazo na dineis 14 paixnidia gia na kerdiseis ousiastika apla tin eisodo sou se ena group dynamikotitas. Pare paradeigma fetos: o olympiakos exei travmatia ton macijauskas mexri to top 16 kai as poume oti kai apo tin tau leipei poly kairo o scola. Ginetai loipon i prwti fasi twn omilwn, o olympiakos vgainei tritos, i tau tetarti kai i maccabi as poume prwti. Ginetai i klirwsi gia to top16 kai i maccabi peftei me olympiako( pou entwmetaksy epistrefei o macijauskas) kai me tau (epistrefei o scola) kai tis allazoune ta fwta kai menei i maccabi eksw. I maccabi i opoia skistike gia 14 paixnidia na vgei prwti. Pou einai i dikaiosyni se ayto? Antithetws ama paei o olympiakos na paiksei tin maccabi me meionektima edras mesa stin nokia arena, i maccabi tha exei kerdisei kati apo tin prospatheia tis

QUOTE(Warrior @ Sep 24 2006, 04:34 PM) *
ΚΑι το σημαντικοτερο για μενα ειναι αυτο που ειπα και στο προηγουμενο ποστ μου:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι η 2η φαση των ομιλων οδηγει στην προχειροτητα και στην δημιουργια
ομαδων ενος ετους και γιατι αν δεν υπαρχει...οι ομαδες θα πρεπει να σχεδιαστουν πιο μακροχρονα.

Υπαρχει καποιο παραδειγμα??


Stin proxeirotita odigei giati oi omades kseroun oti mboroun na diorthwsoun ta stravopatimata tous stin epomeni fasi twn omilwn eite fortsarontas eite agorazontas allous paiktes. Den ginetai polles fores swstos sxediasmos kai oi apolyseis kai apoktiseis paiktwn ton ianouario to apodyknyoun ayto. Episis rixnei to epipedo tou basket na exeis omades pou den ta dinoun ola gia ti niki se kathe paixnidi. Allwste gi ayto valame kai to point system twn xwrwn kai twn omadwn.

Oi omades tha prepei na xtisoun kapoion kormo paixtwn ton opoio kalo tha einai na kratisoun arketa xronia kai o logos einai oti tha einai pio demenes apo to ksekinima tis saizon. Otan den exeis dikaiwma gia stravopatimata anagazesai na skefteis makroxrona, na xtiseis ton kormo sougia na einai i omada sou pio demeni kai na mboreis na antapokritheis stis apaitiseis


QUOTE(Warrior @ Sep 24 2006, 04:34 PM) *
Ετσι μονταρονται οι ομαδες εδω και πολλα χρονια και θεωρω αδικο να τις βαζουμε να δινουν ματς "ζωης και
θανατου" κατα καποιο τροπο Δεκεμβρη και Γεναρη...


Kai giati einai kalo kati pou ginetai edw kai xronia? Mborei na einai kai kako kai na xreiazetai epitelous allagi. Egw ayto pou exw proseksei ta teleytaia 20 xronia einai oi synexeis allages sto sistima dieksagwgis tis evrwligas opote kati den paei kala. To pio endiaferon sistima dieksagwgis pou thymamai itan ayto me tous 2 omilous twn 8 kai meta playoffs. Ekei kathe paixnidi itan fwtia kai ta stravopatimata itan apagoreytika. Loipon ayti i protasi thelei pali paixnidia tetoias simasias alla me 32 omades
Anaz
Στο παραδειγμα το πρωτο που αναφερεις περι αδικιας υπαρχουν κ αντιθετα παραδειγματα! Γενικα παντως κ οι δυο πλευρες εχουν δικιο κ συμφωνω εν μερει σε αυτο που λες όπως εγραψα κ σε προηγουμενο ποστ,αλλα η δικη μου αποψη συγκλινει με αυτην του Warrior!Κυριως απο πλευρας ενδιαφεροντος περισσοτερο οπου θεωρω τα 6 παιχνιδια του τοπ16 σαφως πιο ενδιαφεροντα απο 5 αγωνες πλευοφ.
sarounas
καταρχήν σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία,
ήταν κοινό μυστικό σε όλους μας ότι η πρώτη φάση δεν ήταν παρά μία αδιάφορη regular season

σε εμένα ένα σύστημα παρόμοιο με του champions league στο ποδοσφαιρο θα μου ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, αλλά μετά από την πρώτη φάση του ομίλου να ακολουθεί μία best of three για τους 8 και μία best of five για την είσοδο στο final four.
καθώς οι μονομαχίες σε στιλ play-off νομίζω βγάζουν περισσότερη ποιότητα και πάθος από ότι επιπλέον φάσεις ομίλων...
Bonzo
Παντως πιστεύω ότι είναι καλύτερο να υπάρχει και μια δεύτερη φάση ομιλων, εκτός όσων έχουν είδη αναφερθεί ,και για να παίζοντε περισσότεροι αγώνες... Στο Μπάσκετ δεν υπάρχει το πρόβλημα κούρασης που είχε δημιουργηθεί με το champions league όταν είχε δυο φάσεις ομιλων...
Εξάλου πιστεύω πως με δεδομένο ότι το μπάσκετ αρχίζει να ανεβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη Θα υπάρχε ενδιαφέρον και στη πρώτη φαση ομιλων αν περνάνε 2 απο του4..
Γενικά πιστεύω ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα της euroleague τώρα είναι ότι από την πώτη φάση περνάνε 5 ή 6 από τους 8...
ΕΠιπλέον νομίζω ότι το πλεονέκτημα του πρώτου είναι πάρα πολυ υπρολικό και περιορίζει το στοιχείο της έκληξης...Πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να υπάρχουν εκπλήξεις στη διοργάνωση παρά να είναι δίκαιο για τις ομαδες..Εξάλλου παιχνίδι είνα wink.gif ι..
Μη ξεχνάμε ότι και στην αντίστοιχη ποδοσφαιρική διοργάνωση ο πρώτος του ομίλου δρν αποκτά ουσιαστικο πλεονέκτημα...
Βέβαια όλα αυτά που λέω θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν(περισσότεροι αγώνες και μεγαλύτερη πιθανότητα έκπληξησ) αν από τη δευτερη φάση είχαμε playoff αλλά σε σειρές που θα κρίνοντα στους 3 αγώνες οπότε ο δεύτερος θα είχα και διπλή ευκαιρία να σπάσει την έδρα...
treathitch
Παιδιά, καμιά άποψη για το marketing plan? Μας βοηθήσατε πολύ με το πρώτο..
dizzy_fingers
Εγώ για να πω την αλήθεια, δεν το έχω διαβάσει ακόμα blush.gif καθώς ο χρόνος είναι λίγος.

Κάποια από αυτές τις μέρες, αν βρω χρόνο, θα έρθει και το feedback.
dizzy_fingers
Το διάβασα. Πολλές παρατηρήσεις δεν έχω να κάνω καθώς συμφωνώ με τα περισσότερα και δεν έχω κάτι να (αντι)προτείνω.
Καλή δουλειά.

QUOTE(wardjdim)
The personal security is a full responsibility of the hosting team and should be full time, perfectly equiped employees.

God damnit! Αυτό είναι το σωστό επιτέλους!!!
Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία τόσα χρόνια στα ποδοσφαιρικά club του εξωτερικού.
Ακόμα και η απλή λογική λέει ότι ένας φύλακας που απασχολείται πλήρως με αυτή τη δουλειά, θα είναι πιο σωστός στη δουλειά του παρά ένας αστυφύλακας που τον έχουν σύρει εκεί με το ζόρι...

QUOTE(wardjdim)
the Junior teams should follow the Senior ones in every single Regular Season game and start the show with the Junior game, more than two hours before the beginning of the main show.

Very well said! 41.gif
Δε βλάπτει ΚΑΝΕΝΑΝ αν τα παιχνίδια γίνονται την ίδια μέρα στο ίδιο γήπεδο λίγες ώρες από το ματς των "μεγάλων". Ίσα ίσα, νομίζω πως αρκετοί είναι αυτοί που θα πηγαίνουν στο γήπεδο από νωρίς.
Στο κάτω κάτω, αν το κλειστό φέρει όλες τις εξωαγωνιστικές ανέσεις (καφέ, μπαρ, εμπορικό κέντρο), θα είναι μία καλή δικαιολογία για να περάσει ο κόσμος ένα ευχάριστο απόγευμα.

Μέχρι εδώ καλά.
Τί γίνεται όμως όταν ερχόμαστε στην ελληνική πραγματικότητα?
Όταν λέμε για παιχνίδια μαζί με αυτά των ανδρών, εννοούμε ασφαλώς πως οι πιτσιρικάδες θα παίζουν και εκτός έδρας, έτσι?
Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον κάθε δεύτερη βδομάδα, τα παιδιά θα λείπουν για 2-3 μέρες μεσοβδόμαδα από το σχολείο.
Σε μία κοινωνία όπως της αμερικής, που ο αθλητισμός όχι απλά συνυπάρχει αλλά ενθαρρύνεται από το σχολείο όλα θα ήταν οκ, αλλά στην ελλάδα όπου το εκπαιδευτικό σύστημα δείχνει να καταδιώκει αμείλικτα τον αθλητισμό, μία τέτοια διοργάνωση θα έκοβε το σχολείο από τον έφηβο παίχτη.
Έναν παίχτη-μαθητή ο οποίος προσπαθεί με τα χίλια ζόρια να βγάζει μερικές προπονήσεις κι ένα ματς την εβδομάδα...
Αυτό είναι σημαντικό...

Πέρα από αυτά, όμως, πιστεύω κι εγώ πως πρέπει οι νεαροί της Ευρώπης να αρχίζουν να λαμβάνουν περισσότερης δημοσιότητας(όχι χρημάτων όμως).

QUOTE(wardjdim)
What about selling the tickets online? Yes, this is already happening by some of the participant teams, but the idea here is that everyone should be obliged to sell their tickets online.

Αν θυμάμαι καλά, η Uleb σε μία από τις τελευταίες της συνεδριάσεις είχε αποφασίσει πως θα το κάνει υποχρεωτικό για όλες τις ομάδες.
Τώρα, γιατί δεν το έχουν εφαρμόσει όλες, δεν ξέρω... unsure.gif



Αν στο προηγούμενο ποστ το σύστημα διοργάνωσης μου θύμιζε πολύ το champions league, τώρα αυτό το ποστ μου θυμίζει πολύ το ΝΒΑ.
Και αυτό ασφαλώς είναι καλό.

Το θέμα είναι απλά, να δεχτούν μερικά κλειστά μυαλά να επενδύσουν σε όλα αυτά αφού καταλάβουν ότι είναι για το μακροπρόθεσμο καλό τους.
treathitch
Oι συζητήσεις και οι κατηγορηματικές τοποθετήσεις στο interbasket αναφορικά με το θέμα του junior μας αναγκάζουν να οπισθοχωρήσουμε. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα αποσυρθεί αύριο και θα αντιπροταθεί κάτι άλλο. Ακόμη δεν έχει γραφτεί.
Πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου Dizzy. Θα θέλαμε να μας πεις την άποψή σου για τις ιδέες μας πάνω στο fantasy και το prediction king.
Προς τους υπόλοιπους users: Ζητούμε συγνώμη για τη μη μετάφραση του δεύτερου σκέλους. Αν προλάβουμε, θα το κάνουμε, πριν το ποστάρισμα του τρίτου. Παρ' όλα αυτά, οι απόψεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες.
qiangdade
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 27 2006, 12:38 AM) *
Αν στο προηγούμενο ποστ το σύστημα διοργάνωσης μου θύμιζε πολύ το champions league, τώρα αυτό το ποστ μου θυμίζει πολύ το ΝΒΑ.
Και αυτό ασφαλώς είναι καλό.


Poies einai oi 2 pio eptyximenes diasyllogikes organwseis ston planiti?? Fysika to NBA kai to Champions League. Apolyta logiko na vasistoume se aytes, fysika omws prosthetontas kai merika alla stoixeia. To thema einai, giati toso emfani pragmata den efarmozontai edw kai xronia. Proswpiko agapimeno tou marketing, ta trading cards. Tha ta synelega me mania kathe xronia. Den einai mono hobby, einai kai arxeio allwste

Tha epanelthw me ousiastikes apantiseis avrio- einai arga twra kai o xronos ligostos smile.gif
treathitch
To junior είναι πια edited..
V@Roxe##13
Ναι οντως αυτο με το junior ηταν αρκετα δυσκολο να πραγματοποιηθει. Κατι αλλο σχετικα με το πρωτο σκελος της προτασης ομως τωρα...

Φταιω εγω που δεν το διαβασα η εστω δεν το καταλαβα η δεν υπαρχει σαν σκεψη η διαιρεση των συνολικων βαθμων που παιρνει μια χωρα δια των ομαδων που την εκπροσωπουν? Για παραδειγμα οπως συμναινει και στο Champions League οι βαθμοι που κερδιζει η Ελλαδα διαιρουνται με το εξι επειδη η χωρα μας εκπροσωπειται απο εξι ομαδες και οι βαθμοι που κερδιζει η Ελβετια διαιρουνται με το 4 για τον παραπανω λογο. Αν δεν υπαρχει νομιζω οτι θα επρεπε γιατι θα ξεφυγουν πολυ οι ανεπτυγμενες μπασκετικα χωρες αφου θα εκπροσωπουνται απο περισσοτερες ομαδες. Αν παλι υπαρχει τοτε σορυ που δεν το καταλαβα!!!
treathitch
Οι ομάδες ανά τριετία. Οι χώρες ανά 6ετία, μετά από editing. wink.gif
Anaz
Mαλλον δεν καταλαβες τι ρωτησε..
Εγω παντως δεν πολυσυμφωνω ουτε με αυτο του Τσαμπιονς Λιγκ,αλλα δεν εχω κ κατι καλυτερο να προτεινω..
V@Roxe##13
Οι ανθρωποι του Champions League εχουν κανει πολυ καλη δουλεια σε θεματα οργανωσης, και η ULEB ειναι ακομη πισω, αυτο ειναι το σιγουρο.Δεν μπορω ουτε και εγω να σκεφτω κατι καλυτερο απο το συστημα που υπαρχει στο ποδοσφαιρο παντως!!!
treathitch
Ποστάραμε και το τρίτο κομμάτι, αυτή τη φορά για τη δημιουργία ειδικού καναλιού.
Αν θέλετε, πείτε μας την άποψή σας..
http://forums.interbasket.net/showthread.p...25987#post25987
sarounas
να που και πάλι μας απασχολεί αυτό το ζήτημα

τελείωσε η πρώτη φάση και για φέτος,
ελπίζω το νέο σύστημα που σχεδιάζουν να είναι τουλάχιστον υποφερτό γιατί,
κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό των τελευταίων χρόνων ήταν το χειρότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 20 χρόνια στην euroleague και το κύπελλο πρωταθλητριών συνολικά

κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό διότι έστω και αν ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησα να βλέπω την διοργάνωση
συνειδητοποιώ ότι δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από τις πρώτες φάσεις τις τελευταίες σεζόν, σε αντίθεση με την δεκαετία του 80 μέχρι και το 2002 που θυμάμαι σχεδόν τα πάντα
αφού δυστυχώς αν και γίνονται αρκετά καλά παιχνίδια ξεχνιούνται γρήγορα μέσα σε όλο αυτό τον αχταρμά

αυτό πολύ απλά συνέβηκε επειδή οι φωστήρες της euroleague έχουν αυξήσει τον αριθμό των αδιάφορων παιχνιδιών με αποτέλεσμα κάθε χρόνο μέχρι το Φλεβάρη οι 24 -σχεδόν πάντα ίδιες ομάδες- να παίζουν 14 ματς μόνο και μόνο για να αποκλειστούν οι 8 χειρότερες από αυτές,

προφανώς προσπαθούν να δημιουργήσουν την ευρωπαική έκδοση του NBA
και η περίοδος μέχρι τον Φλεβάρη να γίνει κάτι σαν regular season στο ΝΒΑ
αλλά εκεί εκτός του ότι είναι μία κλειστή λίγκα και αυτό το σύστημα είναι παγιωμένο 60 χρόνια, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα

ένα βήμα μπροστά θα γινόταν σίγουρα αν προσπαθούσαν να μιμηθούν τους ομολόγους τους στην UEFA,
πρώτα απ’ όλα θα έπρεπε να καταργήσουν αυτά τα καταραμένα συμβόλαια
και ύστερα να έκαναν μία σωστή κατανομή των ομάδων που συμμετέχουν

π.χ. να μην υπήρχε περίπτωση να συμμετέχει χώρα με 4 ομάδες, ακόμη και αν η κάτοχος του ULEB CUP έμενε εκτός 3άδας του εγχώριου πρωταθλήματος (τότε θα περνούσαν οι δύο πρώτες του πρωταθλήματος)
σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα σε πρωτάθλημα 24 ομάδων, θα έπρεπε να υπάρχει μία σταθερά 3,3,3, 2,2,2,2,1,1,1 η οποία θα αλλάζει σύμφωνα με την γενική βαθμολογία των χωρών, αν δηλαδή το Ισραήλ ξεπεράσει την Τουρκία τότε θα στέλνει αυτό 2 ομάδες και οι Τούρκοι 1 και ούτω καθ’ εξής

σήμερα λογικά θα έπρεπε να ισχύει

Ισπανία- 3 ομάδες
Ελλάδα- 3 ομάδες
Αδριατική- 3 ομάδες
Ρωσία- 2 ομάδες
Ιταλία- 2 ομάδες
Λιθουανία- 2 ομάδες
Τουρκία- 2 ομάδες
Ισραήλ- 1 ομάδα
Γαλλία- 1 ομάδα
Γερμανία- 1 ομάδα

Σχετικά με τις εναπομείναντες 4 θέσεις να γίνεται κάθε Οκτώβρη (στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το final four) κάτι σαν final 16, με νοκ άουτ αναμετρήσεις των πρωταθλητριών των χωρών με τις θέσεις 11-25 και της τέταρτης ομάδας της Λίγκας Αντριάτικα, τα ζευγάρια θα βγαίνουν κατόπιν ορισμού σύμφωνα με την βαθμολογία των χωρών (η ομάδα της Αδριατικής θα έχει την πρώτη θέση)
Οι νικητές των δεύτερων παιχνιδιών (των προημιτελικών δηλαδή) θα αποκτάνε δικαίωμα συμμετοχής στην euroleague και οι 12 χαμένοι θα πάνε στο ULEB CUP

Δηλαδή ένα παράδειγμα

1) ΤΣΙΜΠΟΝΑ (4η Αδριατικής) –ΑΕ ΛΕΜΕΣΣΟΥ(Κύπρος) 88-71
2) ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (Λετονία)- ΡΙΓΑ (Γεωργία) 93-69
3) ΣΟΥΝΕΡ ΟΣΤΑΝΔΗΣ (Βέλγιο)- ΧΟΝΚΑ (Φινλανδία) 72-64
4) ΠΡΟΚΟΜ (Πολωνία)- ΜΙΝΣΚ(Λευκορωσία) 70-61
5) ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (Τσεχία)-ΝΤΕ ΜΠΟΣ (Ολλανδία) 69-82
6) ΓΚΙΛΦΟΡΝΤ ΚΙΝΓΚΣ (Αγγλία)- ΚΑΛΕΒ ΤΑΛΙΝ (Εσθονία) 73-72
7) ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Πορτογαλία)- ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛ. (Σλοβακία) 68-55
8) ΚΙΕΒ (Ουκρανία)- ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ (Βουλγαρία) 69-74


νικητές 1-8) ΤΣΙΜΠΟΝΑ (4η Αδριατικής)-ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ (Βουλγαρία) 80-68
νικητές 2-7) ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (Λετονία)- ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Πορτογαλία) 102-71
νικητές 3-6) ΣΟΥΝΕΡ ΟΣΤ (Βέλγιο)- ΓΚΙΛΦΟΡΝΤ ΚΙΝΓΚΣ (Αγγλία) 62-68
νικητές 4-5) ΠΡΟΚΟΜ (Πολωνία)- ΝΤΕ ΜΠΟΣ (Ολλανδία) 91- 74

δηλαδή προκρίνονται στους 24, οι ΤΣΙΜΠΟΝΑ, ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ, ΓΚΙΛΦΟΡΝΤ, ΠΡΟΚΟΜ

εκεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν να δημιουργηθούν όπως παλιότερα 4 όμιλοι των 6 ομάδων, από τους οποίους οι δύο πρώτες (1-2) να προκριθούν σε 2 ομίλους των 4 και έπειτα οι δύο πρώτες των ομίλων αυτών στο final four, ή αντί για ομίλους να πάνε κατευθείαν σε μια φάση (best of 5 αντί για best of 3) που είναι και πιο θελκτική στους οκτώ
οι δύο επόμενες (3-4) να περνάνε στο ULEB CUP και οι δύο τελευταίες να πηγαίνουν σπίτια τους

με αυτό τον τρόπο,
1) τα παιχνίδια θα είναι πολύ λιγότερα και πολύ πιο σημαντικά, άρα και πολύ πιο ενδιαφέροντα για τους φιλάθλους
2) οι παίκτες δεν θα κινδυνεύουν από συνεχείς τραυματισμούς και υπερκόπωση, επομένως περισσότερο θέαμα
3) θα δίνεται η ευκαιρία σε όλες τις ομάδες, όλων των χωρών να πάρουν μέρος, άρα και πολύ μεγαλύτερη αγορά, ενώ σήμερα το προιόν κινδυνεύει από κορεσμό, αφού προσφέρεται απλόχερα στις χώρες που είναι δημοφιλές και καθόλου στις υπόλοιπες

τέλος πάντων ας κάνουν ότι θέλουν
αρκεί να μειώσουν τα πολλά αδιάφορα παιχνίδια
νισάφι πια


βέβαια δεν είμαι καθόλου αισιόδοξο μιας και είναι γνωστό ότι ο Μπερτομέου και οι φίλοι του ουδόλως νοιάζονται για το καλό του μπάσκετ αντιθέτως ενδιαφέρονται να είναι όσο περισσότερα γίνεται τα ματς για να υπάρχουν και περισσότερες εισπράξεις, αλλά ας όψεται η ανικανότητα των παππούδων –πια- της fibaeurope που φτάσαμε σε αυτό το σημείο


πάντως για μένα το τελειότερο θα ήταν όπως είχα πει και παλιότερα να αντιγράψουν το champions league στο μεγαλύτερο μέρος του
treathitch
Αλήθεια είναι πολλά από όσα λες.

Πάντως, εγώ έχω αλλάξει πολύ τις απόψεις μου από την εποχή εκείνων των posts..
tsitum
Γνωμη μου ειναι πως κανουν πολυ σωστα να εχουν πολλες ομαδες κ να ανοιγονται σε νεες χωρες στην ευρωλιγκα

Απο συμμετοχες χωρων θα ελεγα
Ισπανία- 3 ομάδες
Ιταλία- 3 ομάδες
Ελλάδα- 3 ομάδες
Αδριατική- 3 ομάδες
Ρωσία- 3 ομάδες
Λιθουανία- 2 ομάδες
Τουρκία- 1 ομάδα
Ισραήλ- 1 ομάδα
Γαλλία- 1 ομάδα
Γερμανία- 1 ομάδα
Λετονια- 1 ομάδα (η ΑΣΚ Ριγα εχει μεγαλες προοπτικες σαν συλλογος με ιστορια, με τις 3 πρωτες κατακτησεις του πρωταθλητριων, σαν μεγαλη πολη, σαν μεγαλο γηπεδο κ σαν μια χωρα, ισως η μοναδικη μαζι με τη Λιθουανια, που εχει σαν 1ο εθνικο της αθλημα το μπασκετ. Εχω την εντυπωση οτι θα επιστρεψει στο προσκηνιο γρηγορα)
Ουκρανια- 1 ομάδα, χωρα με τεραστια προοδο στο μπασκετ, με οικονομικες προοπτικες, με υπερογκο πληθυσμο (καποια απο τις Αζοβμας, Κιεβ θα ειναι)
Πολωνια 1 ομαδα
Ρουμανια 1 ομαδα (Ασεσοφτ Πλοιεστι),
Αγγλια 1 ομαδα
Βουλγαρια 1 ομαδα (Ακαντεμικ)
ΣΥΝΟΛΟ 27 ΟΜΑΔΕΣ!!!

Επισης καλο μπασκετ εχουν κ οι Γεωργια, Τσεχια, αλλα επισης καλα ειναι ανοιγματα σε χωρες οπως στην Ολλανδια.Το τσαμιονς λιγκ μη ξεχναμε οτι εχει 32 ομαδες.
bigG
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 22 2006, 01:38 ) *
To μετάφρασα, καθώς αξίζει μία λεπτομερή ανάγνωση.
Στον τομέα των ομάδων και της πρόκρισης αυτών, θυμίζει πάρα πολύ το σύστημα του Champions League (το οποίο ασφαλώς είναι καλύτερο από αυτό που ισχύει τώρα με τα συμβόλαια) ενώ το σύστημα των διοργανώσεων είναι απλό και ίδιο και στις δύο διοργανώσεις (Euroleague + Uleb Cup):
32 ομάδες στους ομίλους προκρίνονται στους top16 και από εκεί έχουμε playoffs (σειρές των 3 νικών/5 μάξιμουμ αγώνων) μέχρι το Final4.
Παράλληλα θα ισχύει ένα σύστημα βαθμολόγησης των χωρών+ομάδων.

Θεωρητικά είναι ένα σύστημα το οποίο περισσότερο ευνοεί την ανάπτυξη του αθλήματος σε πολλές και μάλιστα αδύναμες χώρες παρά την ενδυνάμωση των ήδη υπάρχοντων λιγκών-ομάδων.

Το θέμα είναι:
1) Να παραδεχτεί η FIBA ότι έχασε πια τη μάχη για τις διασυλλογικές διοργανώσεις και να αποσύρει τις διοργανώσεις της (μπας και συγκεντρωθεί καλύτερα στη διοργάνωση των διεθνών τουρνουά...)
2) Να δεχτούν οι ομάδες και οι χώρες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κορυφή, ένα σύστημα το οποίο είναι πολύ πιθανό να τις ρίξει από εκεί ή έστω να τους μειώσει τη δύναμη.

Το δεύτερο ειδικά είναι πολύ δύσκολο... sad.gif

Αλλά ας πάμε στη..θεωρία:

Ιδού το μεταφρασμένο κείμενο της πρότασης:

"H Uleb πρέπει να αρχίσει να φέρνει την καλύτερη δυνατή οργάνωση στην Ευρωπαϊκή ήπειρο για το καλό του αθλήματος και την πιθανή αύξηση του τοπικού ενδιαφέροντος σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και να βελτιώσει τον αριθμό των νέων που παίζουν μπάσκετ σε όλη την ήπειρο.

Η πρόταση έχει την σκέψη ενός καλά οργανωμένου προϊόντος, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση και ασφαλώς χωρίς τη συνεργασία της FIBA. Το σύστημα της Uleb, πάντα βασισμένο στην παράδοση της ευρωλίγκας και του uleb cup, πρέπει να αυξήσει τις συμμετέχουσες χώρες στο μέγιστο και να αποφύγει τα συμβόλαια από τώρα. Η ύπαρξη νεόχτιστων καλοσχεδιασμένων σταδίων, οργανωμένου management και τμήματων μάρκετιγκ για κάθε συμμετέχουσα ομάδα, σύστηματος πόντων για κάθε χώρα και για κάθε ομάδα, θεωρούνται απαραίτητα.

Το σύστημα της Uleb θα πρέπει να έχει 32 ομάδες για την Ευρωλίγκα και 32 ομάδες για το Uleb Cup. Παρόλα αυτά, αυτές οι ομάδες θα βγαίνουν από το point system της κάθε χώρας και μέσα από 2 προκριματικούς γύρους, οπότε στο τέλος, μπορεί μερικές χώρες να μην έχουν εκπροσώπους στις τελικές 64 ομάδες.

Ξεκινώντας από την αρχή, όλες οι χώρες και ομάδες πρέπει να έχουν 0 πόντους.

Η καλύτερη χώρα(η Ισπανία την πρώτη χρονιά) θα πρέπει να έχει 5 ομάδες στην Ευρωλίγκα (3 αυτόματα προκρινόμενες στα γκρουπ της Ευρωλίγκας και 2 μέσα από τον δεύτερο προκριματικό γύρο), οι επόμενες 3 χώρες (Ιταλία, Ελλάδα και Ρωσία στην πρώτη χρονιά) πρέπει να έχουν 4 ομάδες (2 αυτόματα προκρινόμενες στα γκρουπ της Ευρωλίγκας και μία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο). Η 5η καλύτερη χώρα(Τουρκία στην πρώτη χρονιά) θα πρέπει να έχει 3 (1 προκρινόμενη απευθείας στα γκρουπ της Ευρωλίγκας, 1 από το δεύτερο γύρο προκριματικών και μία από τον πρώτο γύρο), οι χώρες από 6η μέχρι 10η (Λιθουανία, Ισραήλ, Κροατία, Σερβία και Σλοβενία) θα πρέπει να έχουν από 2 ομάδες (1 αυτόματα προκρινόμενη στους ομίλους και μία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο), η 11η και 12η (Γαλλία και Πολωνία) από 2 ομάδες (αλλά η 1 θα μπαίνει στα γκρουπ ενώ η άλλη θα ξεκινάει από τον 1ο προκριματικό γύρο), ενώ η 13η (Γερμανία) θα έχει επίσης 2, αλλά καμία ομάδα απευθείας προκρινόμενη στα γκρουπ ( 1 ομάδα στον πρώτο και 1 στον δεύτερο προκριματικό γύρο).

Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία, Κύπρος, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Λετονία, Εσθονία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Ατζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βοσνία, Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Αυστρία, Αρμενία, Μακεδονία) θα έχουν από 1 ομάδα, όλες ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Παρ' ότι δεν έχουν όλες ομοσπονδία, το θέμα είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Επίσης, χώρες όπως η Μάλτα, το Λίχτενστάιν, το Λουξεμβούργο (το οποίο έχει ομοσπονδία και εθνική ομάδα), Σαν Μαρίνο, Ανδόρρα κλπ θα πρέπει να συμμετέχουν στο κοντινότερο δυνατό πρωτάθλημα.

Όσο για το Uleb Cup, οι πρώτες 3 χώρες (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα) θα έχουν 2 ομάδες αυτόματα προκρινόμενες στα γκρουπ, ενώ οι χώρες από τη θέση 4 μέχρι τη 13 (Ρωσία, Τουρκία, Λιθουανία, Ισραήλ, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία) θα έχουν από 1 ομάδα αυτόματα προκρινόμενη.

Τώρα, έχουμε 16 ομάδες ήδη στους ομίλους της Ευρωλίγκας, 16 στους ομίλους του Uleb Cup, 16 ομάδες στον 2ο προκριματικό γύρο και 33 ομάδες στον πρώτο προκριματικό (οι 29 από τις αδύναμες χώρες και 1 από Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία). Οι 16 ομάδες των ομίλων του Uleb Cup πρέπει να έχουν τερματίσει σε χαμηλότερη θέση στο πρωτάθλημά τους την προηγούμενη περίοδο
Η 32η και 33η ομάδα (οι δύο χειρότερες) του πρώτου γύρου θα παίξουν μία σειρά των δύο παιχνιδιών για την τελευταία θέση του πρώτου προκριματικού γύρου.
Η χαμένη ομάδα αποκλείεται και γυρίζει σπίτι.

(Σύστημα Πόντων: Νίκη 1 πόντος, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση 2 πόντοι)

Μετά, οι 32 ομάδες θα παίξουν μία σειρά 2 αγώνων, ξεκινώντας από την έδρα της θεωρούμενης αδύνατης ομάδας και 16 από αυτές θα προκριθούν στον 2ο προκριματικό γύρο. Οι 16 χαμένες ομάδες αποκλείονται και γυρίζουν σπίτι.

(Σύστημα Πόντων: Νίκη 1 πόντος, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση 2 πόντοι)

Στον 2ο γύρο, πάλι, το πρώτο παιχνίδι των σειρών (δύο παιχνίδια) θα γίνει στην έδρα της αδύνατης ομάδας. Οι 16 νικήτριες προκρίνονται στην Ευρωλίγκα και οι 16 ηττημένες συμπληρώνουν τους ομίλους του Uleb Cup.

(Σύστημα Πόντων: Νίκη 2 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στο Uleb Cup 3 πόντοι, Πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας 5 πόντοι)
ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ/ULEB CUP

Οι όμιλοι θα παραμείνουν ίδιοι. 4 όμιλοι των 8 ομάδων για την Ευρωλίγκα, 8 όμιλοι των 4 ομάδων για το Uleb Cup.

(Σύστημα Πόντων για τη φάση των ομίλων στο Uleb Cup: Νίκη 2 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση ως 1ος στο γκρουπ 10 πόντοι, ως 2ος 8 πόντοι, ως 3ος 6 πόντοι, ως 4ος 4 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για τη φάση των ομίλων στην Ευρωλίγκα: Νίκη 3 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση ως 1ος στο γκρουπ 15 πόντοι, ως 2ος 12 πόντοι, ως 3ος 9 πόντοι, ως 4ος 6 πόντοι.)
Τα υπόλοιπα, όμως, θα αλλάξουν.

Η φάση των 16 θα έχει playoff μορφή.
Οι σειρές θα έχουν 5 αγώνες (ξεκινώντας από την έδρα του δυνατότερου) καθώς έτσι θα είναι πιο ελκυστικές στο κοινό πολύ πιο πιθανό να συμβεί κάποια έκπληξη. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα θα είναι πιο δίκαιο απέναντι στις ομάδες που ήταν καλύτερες στην κανονική σεζόν, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα της έδρας. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, όλες οι ομάδες θα έχουν το κίνητρο της νίκης για κάθε παιχνίδι, ώστε να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται.
Το αποτέλεσμα αυτού είναι ένα πιο δίκαιο και ανοιχτό σύστημα

(Σύστημα Πόντων για τον πρώτο γύρο των playoff στο Uleb Cup: Νίκη 3 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στους top8 12 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για τον πρώτο γύρο των playoff στην Ευρωλίγκα: Νίκη 4,5 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στους top8 18 πόντοι.)
Όμοια και στον γύρο των καλύτερων 8, θα έχουμε σειρές των 5 παιχνιδιών.

(Σύστημα Πόντων για τον δεύτερο γύρο των playoff στο Uleb Cup: Νίκη 4 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στο Final4 14 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για τον δεύτερο γύρο των playoff στην Ευρωλίγκα: Νίκη 6 πόντοι, Ήττα 0 πόντοι, Πρόκριση στο Final4 21 πόντοι.)
Το Final4 θα παραμείνει ίδιο και για τις δύο διοργανώσεις.

(Σύστημα Πόντων για το Final4 στο Uleb Cup: Πρόκριση στον τελικό 16 πόντοι, Νικητής τελικού/Πρωταθλητής 20 πόντοι.
Σύστημα Πόντων για το Final4 στην Ευρωλίγκα: Πρόκριση στον τελικό 24 πόντοι, Νικητής τελικού/Πρωταθλητής 30 πόντοι.)
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Αυτό το σύστημα είναι ένα παράδειγμα του πως η βαθμολόγηση βοηθάει και τις χώρες και τις ομάδες να ακολουθήσουν τους όρους ανταγωνισμού της αγοράς ώστε να χτίσουν δυνατές ομάδες (franchise) και να βελτιώνουν το άθλημα σε καθημερινή βάση. Η σκέψη είναι απλή: όλες οι χώρες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα της Uleb. Η Ισπανία θα ξεκινάει με τις περισσότερες ομάδες στη διοργάνωση (7 στο σύνολο) επειδή έχουν το δυνατότερο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και χώρες όπως η Κύπρος ή η Μολδαβία θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μεγάλες ομάδες και μετά να κερδίσουν πόντους και να γίνουν υπερδυνάμεις ως χώρες μετά από μερικά χρόνια, ή έστω να έχουν μία δεύτερη (και μετά τρίτη κοκ) ομάδα στη διοργάνωση της Uleb. Από την άλλημ μία χώρα όπως η Ισπανία θα πρέπει να προσπαθεί περισσότερο για να διατηρήσει τον μεγάλο αριθμό των ομάδων που έχουν στη διοργάνωση (καμία χώρα δε μπορεί να έχει περισσότερες από 7 ομάδες και καμία λιγότερη από 1 στις διοργανώσεις της Uleb, το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η βελτίωση του συστήματος των προκριματικών).

Επιπλέον, το σύστημα βαθμολόγησης ισχύει και για τις ομάδες και για τις χώρες. Οι πόντοι της κάθε ομάδας είναι το αθροισμα των πόντων που μάζεψε η ομάδα την τελευταία τριετία. Κάθε σεζόν που περνάει, σβήνονται και οι πόντοι της "παλαιότερης" από τις 3 σεζόν και οι πόντοι της νέας σεζόν προστίθενται στο άθροισμα των 2 ενδιαμέσων. Συνεπώς, αν μία ομάδα αποτύχει να προκριθεί σε τουλάχιστον ένα προκριματικό παιχνίδι για μία διοργάνωση της Uleb για τρία σερί έτη, οι πόντοι της ομάδας αυτομάτως μηδενίζονται, αλλά παραμένουν άθικτοι στη βαθμολογία της χώρας.
Παρόλα αυτά, αν η ομάδα αποτύχει να προκριθεί έστω και μία φορά σε μία διοργάνωση της Uleb για 3 συνεχείς σεζόν, τότε οι πόντοι της θα μηδενιστούν, αλλά οι πόντοι της χώρας θα μετρώνται κανονικά. Για παράδειγμα, αν η Μπένετον Τρεβίζο αποτύχει να προκριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Uleb για 3 χρόνια, αλλά έχει ήδη μαζέψει μερικούς πόντους κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, τότε η Ιταλία κρατάει τους πόντους αλλά η Μπένετον τους χάνει.

Επίσης, τα συμβόλαια πρέπει να πάψουν να υφίστανται. Με αυτόν τον τρόπο οι εγχώριες διοργανώσεις θα γίνουν πιο δίκαιες και όλες οι ομάδες θα παλεύουν μέσα από τις εγχώριες διοργανώσεις για να κερδίσουν μία θέση για τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν. Παράλληλα, το σύστημα πόντων θα δίνει σε όλες τις ομάδες το κίνητρο να προσπαθούν για την κάθε νίκη, επειδή ο κάθε πόντος θα είναι σημαντικός για αυτές, είτε άμεσα είτε όχι. Για παράδειγμα, αν η Δυναμό Αγ.Πετρούπολης είναι η 4η καλύτερη ομάδα και έχει ήδη αποκλειστεί από την κανονική σεζόν της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να παλέψουν για κάθε πόντο ώστε η Ρωσία να μην κινδυνεύει να μειώσει τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν τον επόμενο χρόνο στην Ευρωλίγκα κι έτσι η Ντυναμό να μην πάει στο Uleb Cup αντί για την Ευρωλίγκα.

Η ύπαρξη ομάδων στη φάση των ομίλων δεν έχει καμία σχέση με τους πόντους της κάθε ομάδας. Αν, για παράδειγμα, η Ταού Κεράμικα τελειώσει 5η στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά έχει τους περισσότερους πόντους από κάθε Ισπανική ομάδα, τότε δε θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους αλλά θα περάσει από τους προκριματικούς. Αν τερματίσει 6η τότε θα μπει στο Uleb Cup (απευθείας προκρινόμενη στη φάση των ομίλων) αλλά χωρίς το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα όσους πόντους και να έχει.
Μερικές ακόμα σημείωσεις για την καλύτερη κατανόηση της νοοτροπίας του συστήματος.

* Το σύστημα βαθμολόγησης ισχύει και για τις χώρες και για τις ομάδες που έχει η κάθε χώρα στη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι, η Ισπανία μπορεί να χάσει τις 7 ομάδες της από την Ιταλία ή από κάποια άλλη χώρα, ενώ το Βέλγιο(χώρα με 1 ομάδα) μπορεί εύκολα να έχει μία 2η ομάδα, όχι στη θέση της Κύπρου(χώρα με 1 ομάδα) αλλά της Γερμανίας(χώρα με 2 ομάδες). Καμία χώρα μπορεί να έχει λιγότερη από μία ομάδα στη διοργάνωση.

* Το σύστημα βαθμολόγησης για τις χώρες ιχύει και για τις κατατάξεις στους προκριματικούς γύρους και στις φάσεις των ομίλων και στις δύο διοργανώσεις. Οι ισχυρές ομάδες είναι πάντα αυτές που προέρχονται από τις ισχυρές χώρες. Εδώ, το σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων δεν ισχύει.

* Το σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων ισχύει για την κατάταξη στη φάση των ομίλων μόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι κορυφαίες χώρες θα έχουν 16 ομάδες στη φάση των ομίλων. Μετά, οι υπόλοιπες από τις 16 ομάδες θα έρθουν και το σύστημα πόντων των ομάδων θα λάβει χώρα στην κλήρωση των ομίλων.

* Και οι ομάδες και οι χώρες βαθμολογούνται από τις διοργανώσεις της Uleb μονάχα. Καμία άλλη βαθμολόγηση (εθνικό πρωτάθλημα, διοργανώσεις της FIBA ή διεθνείς διοργανώσεις) δεν ισχύει."


Syxaritiria gia to systima twn diorganwsewn.Pisteuw pws an efarmozotan tha apoktousan pali endiaferon ki apo mikroteres (basketika) xwres oi eurwpaikes diorganwseis kai tha voithouse oi mikres omades na vgoun stis eurwpaikes diorganwseis kai na tis mathei o kosmos opws synvainei sto podosfairo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.