Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ελλάδα - Ισπανία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
tzepeto_pas
Μπραβο στα παιδια μας για την ηρωικη τους προσπαθεια!!!Παμε τωρα για την τριτη θεση!!!


77.gif 77.gif 77.gif 77.gif GRECIA CAMPEONES 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
Pantel
θα συμφωνήσω εν μέρει με τον apkat. Φοβερή η κλάση των Ισπανών. Καμιά άλλη ομάδα στο Ευρωμπάσκετ δε θα είχε αντέξει πιστεύω σε αντίστοιχες συνθήκες.

hagi: το να λες ότι στο ΟΑΚΑ με τέτοια διαιτησία θα τους είχαμε με 15 πόντους διαφορά είναι άτοπο και τελείως λάθος κατά την ταπεινή μου γνώμη. Εμείς πιστεύω αν είχαμε τον τίτλο του φαβορί θα σπάγαμε τα καλάθια και δε είχαμε τέτοιο ποσοστό στα 3ποντα και στις βολές. Και άμα το πάμε έτσι, πέρσι παίξαμε σε ουδέτερη έδρα με τους Ισπανούς που δεν είχαν τον Γκασόλ και διασυρθήκαμε. ΚΑταλαβαίνεις τι θέλω να πω πιστεύω. Δε μπορείς να κάνεις σύγκριση καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται ένα ματς παίζουν τρελό ρόλο
Ginobili
QUOTE(reignman @ Sep 15 2007, 19:49 ) *
εχω βασιμες ελπιδες και το πιστευω.. οτι με Κουφο η ομαδα ανεβαινει ενα επιπεδο. απλα.

Και αν προσθέσεις και έναν αδυνατισμενο σχετικά Σχορτσανίτη.... w00t.gif και 3 επίπεδα....
Das Kapital
QUOTE(reignman @ Sep 15 2007, 22:49 ) *
εχω βασιμες ελπιδες και το πιστευω.. οτι με Κουφο η ομαδα ανεβαινει ενα επιπεδο. απλα.


Εγραψες +1

Ηταν κατι που πιστευα τοτε που τζαντιστηκα τρελα με τον Παπαδοπουλο κανεις ψηλος μας δε παιζει με προσωπο απο το low ποστ και κανεις μας ψηλος ισως πλην του Μπουρουση δεν εχει την ικανοτητα να ψαξει ενα δυναμικο καρφωμα!

Καποιος θα μας πει να μη ξεγελιομαστε απο το οτι ο Κουφος εκανε show με τους συνομηλικους του γιατι αλλο αντρες αλλο εφηβοι,παντως εγω θα τον εμπιστευομουν!
Air Kef
Ειμαι περηφανος γιαυτην την ομαδα.Απεναντι σε ολους και σε ολα,τα παιδια με τον προπονητη πηγαν να κανουν το αδυνατο.
Απεναντι σε μια τρομερη ομαδα,απεναντι σε ενα γηπεδο,απεναντι σε εξωγενεις παραγοντες,απεναντι στις αδυναμιες της,απεναντι στις απωλειες της.


Respect στον Τσαρτσαρη που εσβησε με τετοιες συνθηκες τον Γκασολ.
Respect στον Σπανουλη που τους εκανε γιογιο.
Respect στον αχαρακτηριστο Διαμαντιδη.
Respect σε ολους.Ο Παπαλουκας που τους εκανε οτι ηθελε στο α ημιχρονο, "παρε 3 φαουλ να εχεις"..


+1 στον giopride.
+1 στον ΑΖ.
+1 στον spysta.


Tι να λεμε τωρα.
Μας κανουν μαγκες καθε καλοκαιρι ο Γιαννακης και τα παλικαρια.Τους ευχαριστουμε.
jimol34
Ατελείωτο respect 77.gif 77.gif 77.gif στην Εθνική μας. Έπαιξε την Ισπανία στα ίσα μέσα στην έδρα της και με κόντρα διαιτησία. Από την άλλη όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μέσα στο μπάσκετ είναι και ο τσαμπουκάς και το θέατρο. Παίξαμε με μια ομάδα που είναι αντικειμενικά πιο πλήρης από εμάς και καλύτερη. Μια ομάδα που μας κέρδισε πέρσι άνετα χωρίς το μεγάλο της αστέρι. Χαίρομαι που βλέπω την εθνική μας, ακόμα και με προβλήματα και απουσίες να τα δίνει όλα, να μην τα παρατάει και να μην σταματάει την προσπάθεια μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Αυτό μετράει για εμένα πάνω απ' όλα.
Anaz
QUOTE
Εμείς πιστεύω αν είχαμε τον τίτλο του φαβορί θα σπάγαμε τα καλάθια και δε είχαμε τέτοιο ποσοστό στα 3ποντα και στις βολές. Και άμα το πάμε έτσι, πέρσι παίξαμε σε ουδέτερη έδρα με τους Ισπανούς που δεν είχαν τον Γκασόλ και διασυρθήκαμε. ΚΑταλαβαίνεις τι θέλω να πω πιστεύω.
Kαταλαβαινω.Respect στους Ναβαρο,Γκασολ για τον χαρακτηρα που εδειξαν κ ηταν τρομερα ευστοχοι σε κρισιμα σημεια,αλλα υπηρξε κ τυχη.
Στο περσινο παιχνιδι εμεις ειχαμε τον τιτλο του φαβορι! Εμεις προερχόμασταν απο μια τεραστια νικη επι των Αμερικανων,ενω απ'την αλλη η απουσια του Γκασολ εκανε καλο στους Ισπανους ψυχολογικα αφου τους συσπείρωσε κ τους εδωσε τον ρολο του "αουτσαιντερ". wink.gif

Υ.Γ:οταν μπηκαν τα τριποντα των Βασιλοπουλο,Ζηση τι σκεφτήκατε..?? 19.gif
Warrior
QUOTE(sportime.gr)
«Εμείς δεν θα γίνουμε κλόουν…» w00t.gif biggrin.gif

15/9/2007 22:05

Αποστολή στην Μαδρίτη, Τζένη Γραβιά. Η παρουσία του σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδοβάρ, φαίνεται πως ενέπνευσε τους παίκτες του Πεπού Χερνάντεθ που έδωσαν… ρεσιτάλ ηθοποιίας εκβιάζοντας καταστάσεις και σφυρίγματα. Οι διεθνείς μας προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις από το όλο θέμα, όμως, ο Μιχάλης Κακιόυζης δεν άντεξε και κάποια στιγμή πέταξε την ατάκα… «Ήταν αθέμιτο αυτό που έκαναν. Εμείς, πάντως, δεν πρόκειται να γίνουμε κλόουν».


«Χάσαμε έναν ημιτελικό και πάντα σε τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι λύπη. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Αύριο θα δώσουμε και πάλι το 100% μας για να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο. Αν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία», υποστήριξε ο αρχηγός και συνέχισε όταν του ζητήθηκε το σχόλιό του για την διαιτησία: «Τι να λέμε τώρα; Αυτή η ομάδα έχει κάνει τα πάντα με την αξία της. Εμείς κοιτάμε μόνο τι κάνει η ομάδα μας. Είμαστε περήφανοι, γιατί και σήμερα βγάλαμε καρδιά πρωταθλητή. Η ζωή συνεχίζεται. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας και στην επόμενη διοργάνωση θα είμαστε ακόμη καλύτεροι». Όταν ρωτήθηκε για το προολυμπιακό τουρνουά, έδωσε νέο… σόου: «Άλλο μαγειρείο αυτό», είπε και κάποιοι δημοσιογράφοι γέλασαν. «Όχι δεν είναι για γέλια, για κλάματα είναι. Θα πρέπει αυτοί οι κύριοι να καταλάβουν ότι υπάρχει κούραση και δεν θα πρέπει να υποχρεώνουν τους παίκτες να παίζουν σε αυτό. Θα είναι εξοντωτικό».

Το σύνθημα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου έδωσε ο Δήμος Ντικούδης… «Πάντα σε αυτά τα παιχνίδια δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλαμε να πάμε τελικό και δεν είμαστε ικανοποιημένοι που δεν τα καταφέραμε. Το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες, όμως, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Δίνει μετάλλιο και εμείς θέλουμε πολύ να το κατακτήσουμε». Σε ερώτηση για το αν ευστοχούσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς από τα 6.25μ. η έκβαση του αγώνα θα ήταν διαφορετική, απάντησε: «Υπήρχαν πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του αγώνα και μάλιστα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εγώ είμαι περήφανος. Κάναμε ότι μπορέσαμε». Οι διεθνείς μας εκνευρίστηκαν σε αρκετά σημεία του αγώνα και αυτό ήταν εμφανές, ο Δήμος Ντικούδης, πάντως, αρνήθηκε ότι έπεσαν στην παγίδα των Ισπανών. «Όχι δεν πέσαμε σε καμία παγίδα. Ωστόσο, σε κάποιες φάσεις οι αντίπαλοί μας εκβίασαν φάουλ και οι διαιτητές τα σφύριξαν».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος λίγο έλειψε να κάνει πάλι τη διαφορά στα τελευταία λεπτά, όταν και μπήκε φρέσκος στο παρκέ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Ισπανία. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο για 40 λεπτά. Τους πιέσαμε για να κάνουν λάθη, αλλά έδειξαν ότι έχουν πολύ καλούς παίκτες και μας τιμώρησαν αρκετές φορές. Όλοι είχαμε αρκετό εγωισμό, δεν μας άρεσε ο τρόπος που παίζαμε. Γι’ αυτό κερδίσαμε και χθες. Σήμερα παίξαμε καλύτερα, αλλά κάναμε τα ίδια λάθη στο τέλος και μας στοίχησαν. Στο τέλος μετράει πάντα πιο θα είναι πιο τυχερός και πιο συγκεντρωμένος. Ήταν σε πολύ καλή μέρα 2-3 Ισπανοί και ήταν σημαντικό αυτό. Θέλουμε να κλείσουμε τη διοργάνωση στο βάθρο. Πιστεύω ότι οι επιτυχίες που είχαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, θα μας κάνουν να κρατήσουμε την ομάδα στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα και για μένα και για τους συμπαίκτες μου».


Φιλε jimol34,συμφωνω οτι ειναι μεσα στο παιχνιδι ολα αυτα,αλλα υπαρχουν και ορια.Οι Ισπανοι τα εχουν
ξεπερασει κατα πολυ σε αυτο το τουρνουα με αποκορυφωμα το σημερινο παιχνιδι...
hagi
QUOTE(Pantel @ Sep 15 2007, 22:51 ) *
hagi: το να λες ότι στο ΟΑΚΑ με τέτοια διαιτησία θα τους είχαμε με 15 πόντους διαφορά είναι άτοπο και τελείως λάθος κατά την ταπεινή μου γνώμη. Εμείς πιστεύω αν είχαμε τον τίτλο του φαβορί θα σπάγαμε τα καλάθια και δε είχαμε τέτοιο ποσοστό στα 3ποντα και στις βολές. Και άμα το πάμε έτσι, πέρσι παίξαμε σε ουδέτερη έδρα με τους Ισπανούς που δεν είχαν τον Γκασόλ και διασυρθήκαμε. ΚΑταλαβαίνεις τι θέλω να πω πιστεύω. Δε μπορείς να κάνεις σύγκριση καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται ένα ματς παίζουν τρελό ρόλο


Δεν υπάρχει λάθος pantel,είναι γνώμη..είδες λες και συ την δική σου wink.gif Εγώ πιστεύω ότι τους είχαμε..Όλα αυτά που έγιναν σήμερα ήταν τραγικά και πάλι του έφυγε η ψυχή να μας κερδίσουν.
Όσο για πέρσι στο Παγκόσμιο,δεν ξέρω τί έγινε και κανείς δεν ξέρει νομίζω,όμως η Ελλάδα δεν έπαιξε..Απλά δεν ήταν εκεί..Αδιάσανε από το προηγούμενο παιχνίδι..Και ναι αυτό που κάναμε στους Αμερικανούς δεν το έκαναν ούτε οι Ισπανοί ούτε κανένας και με τέτοιο τρόπο στο παιχνίδι τους..Οπότε άσε με να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι καλύτεροι από τους Ισπανούς αλλά σήμερα δεν την άφησαν να το αποδείξει..
The Admiral
Συγχαρητηρια στα παιδια,βγαλανε σημερα στο γηπεδο πραγματα που δεν τα περιμενα,μετα απο την ασχημη αρχη και την ταλαιπωρια των τελευταιων ημερων.

Παραλληλα αισιοδοξω για το μελλον,γιατι παρα την εξωγηπεδικη γκρινια και αμφισβητηση,τα τρια τελευταια χρονια παρουσιαζουν μια σταθεροτητα οχι τοσο αγωνιστικη,αλλα χαρακτηρα:ειναι ομαδα για πρωταθλητισμο,με χαρακτηρα και πεισμα,στοιχεια που εξελιπαν για πολλα χρονια σε συλλογικο και εθνικο επιπεδο.

Η αισιοδοξια μου ειναι ακομη μεγαλυτερη για εναν ακομη λογο:δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη αλλη ομαδα στην Ευρωπη με αυτα τα στοιχεια.Σημερα,και ολες αυτες τις μερες,η Ισπανια εβγαλε αυτα τα στοιχεια που ολοι ευχομαστε να βγαλει μια αντιπαλη ομαδα και οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια στην παρακμη της:Σνομπισμο και αλαζονεια(ορατη ακομη και στις αδειες εξεδρες του Ευρωμπασκετ,βλεπετε εκει ειναι η χωρα της Πριμερα Βιζιτων),νταηλικι,θεατρινισμο,κακως εννουμενο θρασος,παντελης ελλειψη fair play και σεβασμου στον αντιπαλο,νοοτροπια γαβρου στο Καραισκακη(εδω 50-50 ειναι μονο το 90-10,αλλιως χανουμε τα αυγα και τα καλαθια) κτλ κτλ.Το μακροπροθεσμο αποτελεσμα μιας τετοιας αντιληψης ειναι ορατη στη καταντια της σημερινης Σερβιας,ωστοσο εκτιμω πως η Ισπανια θα παρακμασει πολυ νωριτερα και χωρις την πληθωρα των επιτυχιων των Πλαβι.Πιστευω αυτο θα γινει μετα τους Ολυμπιακους του Πεκινου.Κυριως γιατι πολυ αμφιβαλλω αν θα ξανακατεβουν στην Εθνικη τους 5 ΝΒΑερ.Αυτο εγινε φετος γιατι: 1)ειχαν εγγυησεις για το χρυσο(εδρα,διαιτησια) 2)γιατι οι χρονιες των περισσοτερων ηταν μια αποτυχια σε παρακμιακες ομαδες του ΝΒΑ και εχουν ξεχασει πως ειναι να εισαι πρωτος στο χωριο.Για τον ιδιο λογο θα κατεβουν και στο Πεκινο,γιατι πού θα ξαναβρουν ευκαιρια για συλλογικη επιτυχια.Μετα ομως αμφιβαλλω αν θα ξανανταποκριθουν στο καλεσμα της Εθνικης,καθως θα ειναι ταλαιπωρια χωρις αντικρισμα,θα πιεζουν και οι ομαδες του ΝΒΑ...Διχως ομως τετοιους παικτες η Ισπανια δε μπορει να προχωρησει στα επομενα χρονια γιατι, σε αντιθεση με την Εθνικη μας,ειναι ομαδα μοναδων και οχι συνολου.Ειμαι σχεδον βεβαιος πως θα εξελιχθουν ετσι τα πραγματα,καθως ειδαμε ποσο αποδυναμωθηκε η Ελλαδα(εντουτοις οχι αρκετα ωστε να καταρρευσει),οταν δυο παικτες της εβαλαν τα συμβολαια τους πανω απο την ομαδα και δεν πηγαν στην Ισπανια.

Οπως και να χει,αυριο παιζουμε για το χαλκινο και πιστευω θα ειναι μεγαλο κατορθωμα τρια μεταλλια σε διαστημα τριων ετων.Γιατι ολες τις ομαδες μπορουμε να τις παλεψουμε και την Ισπανια και τη Λιθουανια και τις ΗΠΑ και τη Ρωσια και ολες.Ολες τους εχουν καλυτερους παικτες απο τους δικους μας.Καμια ομως τοσο καλη ομαδα και προπονητη σαν την Ελλαδα.
NBAer
QUOTE(apkat @ Sep 15 2007, 22:43 ) *
Αγαπητε δεν εχω καμια αγωνια να σε ψησω.Βεβαια επειδη δεν εισαι και τοσο ψυχραιμος οσο λες δεν καταλαβες τι θελω να πω.Δεν σχολιασα το σημερινο παιχνιδι.Αφορμη της σκεψης μου ηταν αυτο.Η κλαση και η προσωπικοτητα αυτων των 3 ειναι αδιαμφισβητητη και σημερα βεβαια αυτη τους η κλαση ειναι που δεν τους λυγισε.

Και φυσικα σε παιχνιδι που δεν συνεβη τιποτα απο ολα αυτα που περιγραφεις η διαφορα ηταν στους +20.


Ε ναι. Συνεβησαν μονο τα μισα.....


QUOTE(Pantel @ Sep 15 2007, 22:51 ) *
θα συμφωνήσω εν μέρει με τον apkat. Φοβερή η κλάση των Ισπανών. Καμιά άλλη ομάδα στο Ευρωμπάσκετ δε θα είχε αντέξει πιστεύω σε αντίστοιχες συνθήκες.


Μας δουλευεις τωρα ετσι? Ποιες συνθηκες? Οι Ισπανοι ειχαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ευνοικα προς το μερος τους.
Ειχαν τον κοσμο διπλα τους.
Ειχαν τους διαιτητες διπλα τους για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα.
Το προγραμμα ηταν υπερ τους. Εμεις παιξαμε 2 αγωνες μεσα σε 18 ωρες αυτοι ειχαν 2 μερες ξεκουρασης.

Και μου λες και απο πανω οτι παλι καλα που αντεξε δηλαδη η Ισπανια? Την καημενη..... Επρεπε να τους δωσουν και κανενα πλεονεκτημα ποντων τοτε, με τις τοσο χαλια συνθηκες που ειχε να ανταπεξελθει....


Παντως οι Ισπανοι αποδειχτηκαν πολυ γατες. Εκει που ειδαν οτι δεν τους πηγαινε το παιχνιδι, εκαναν τον θεατρινισμο με τον Καλντερον(αν το ειχαν δει οι διαιτητες-πιθανως να μην ειδαν οτι ηταν θεατρινισμος- θα επρεπε να του δωσουν τεχνικη) και μας παρεσυραν στην βλακεια του Τσαρτσαρη.
Απο εκει που νικουσαμε με 2 και ειχαμε και τη μπαλα(νομιζω ή μηπως χαναμε με 1?) το παιχνιδι γυρισε για τα καλα.....
sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif
Alexmei
QUOTE
Παντως οι Ισπανοι αποδειχτηκαν πολυ γατες. Εκει που ειδαν οτι δεν τους πηγαινε το παιχνιδι, εκαναν τον θεατρινισμο με τον Καλντερον(αν το ειχαν δει οι διαιτητες-πιθανως να μην ειδαν οτι ηταν θεατρινισμος- θα επρεπε να του δωσουν τεχνικη) και μας παρεσυραν στην βλακεια του Τσαρτσαρη.
Απο εκει που νικουσαμε με 2 και ειχαμε και τη μπαλα(νομιζω ή μηπως χαναμε με 1?) το παιχνιδι γυρισε για τα καλα.....


Ενώ αν το κάνανε όπως στο ΝΒΑ με τα replay ίσως να το εκτιμούσαμε. 68.gif
Pantel
QUOTE(hagi @ Sep 15 2007, 23:16 ) *
Δεν υπάρχει λάθος pantel,είναι γνώμη..είδες λες και συ την δική σου wink.gif Εγώ πιστεύω ότι τους είχαμε..Όλα αυτά που έγιναν σήμερα ήταν τραγικά και πάλι του έφυγε η ψυχή να μας κερδίσουν.
Όσο για πέρσι στο Παγκόσμιο,δεν ξέρω τί έγινε και κανείς δεν ξέρει νομίζω,όμως η Ελλάδα δεν έπαιξε..Απλά δεν ήταν εκεί..Αδιάσανε από το προηγούμενο παιχνίδι..Και ναι αυτό που κάναμε στους Αμερικανούς δεν το έκαναν ούτε οι Ισπανοί ούτε κανένας και με τέτοιο τρόπο στο παιχνίδι τους..Οπότε άσε με να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι καλύτεροι από τους Ισπανούς αλλά σήμερα δεν την άφησαν να το αποδείξει..


μα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Συνέβη το εξής παράδοξο: μας συνέτριψαν χωρίς να έχουν το μεγάλο τους αστέρι, ενώ εμείς τους δυσκολέψαμε πάρα πολύ, υπό αφάνταστα δύσκολες συνθήκες(απουσίες, κόπωση, κόντρα διαιτησία).
Δυστυχώς όμως πιστεύω ότι σαν ομάδα είναι απλώς καλύτεροι. Πολύ θα ήθελα να τους πάρουμε μια νίκη σε επόμενη διοργάνωση γιατί είναι και αχώνευτοι. Το κλειδί που ίσως αλλάξει τις ισορροπίες θα είναι ένας υγιής Σόφο που δεν έχει αντίπαλο σε Ευρώπη.
Σε αυτό που λες για τους Αμερικάνους, έκαναν όντως το απίστευτο οι διεθνείς μας και ναι, πιστεύω καμιά άλλη ομάδα δε θα το είχε καταφέρει και ούτε πρόκειται στο μέλλον(τουλάχιστον έτσι φαίνεται, καθώς άρχισαν να σοβαρεύονται)
Anaz
+1 σε όλα οσα λέει ο Admiral!

Αυριο το κινητρο ειναι μεγαλο!Θα'ναι τεραστια επιτυχια τριτο σερι μεταλλιο,κ επιβραβευση για τον παλικαρισιο αγωνα αυτης της ομαδας.. Εξαλλου το μεταλλιο μενει στην ιστορια.Κ φυσικα συν τις αλλοις αποφευγουμε τους προκριματικους που θα'ναι μεγαλη φθορα για τους πολυ κουρασμενους διεθνεις μας..
apkat
QUOTE
Ε ναι. Συνεβησαν μονο τα μισα.....


Στην Ιαπωνια αληθεια τι απο ολα αυτα συνεβη;;

Εν πασει περιπτωσει ανουσια η αντιπαραθεση..Δεν κρινω ουτε την Ελληνικη ομαδα ουτε την ισπανικη.Την γνωμη μου για αυτους τους 3 παικταραδες λεω..
Pantel
QUOTE(NBAer @ Sep 15 2007, 23:25 ) *
Ε ναι. Συνεβησαν μονο τα μισα.....
Μας δουλευεις τωρα ετσι? Ποιες συνθηκες? Οι Ισπανοι ειχαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ευνοικα προς το μερος τους.
Ειχαν τον κοσμο διπλα τους.
Ειχαν τους διαιτητες διπλα τους για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα.
Το προγραμμα ηταν υπερ τους. Εμεις παιξαμε 2 αγωνες μεσα σε 18 ωρες αυτοι ειχαν 2 μερες ξεκουρασης.

Και μου λες και απο πανω οτι παλι καλα που αντεξε δηλαδη η Ισπανια? Την καημενη..... Επρεπε να τους δωσουν και κανενα πλεονεκτημα ποντων τοτε, με τις τοσο χαλια συνθηκες που ειχε να ανταπεξελθει....
Παντως οι Ισπανοι αποδειχτηκαν πολυ γατες. Εκει που ειδαν οτι δεν τους πηγαινε το παιχνιδι, εκαναν τον θεατρινισμο με τον Καλντερον(αν το ειχαν δει οι διαιτητες-πιθανως να μην ειδαν οτι ηταν θεατρινισμος- θα επρεπε να του δωσουν τεχνικη) και μας παρεσυραν στην βλακεια του Τσαρτσαρη.
Απο εκει που νικουσαμε με 2 και ειχαμε και τη μπαλα(νομιζω ή μηπως χαναμε με 1?) το παιχνιδι γυρισε για τα καλα.....
sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif



εννοώ ότι μια ομάδα που ξέροντας ότι είχε αυτα τα πλεονεκτήματα και έχει την υποχρέωση να κερδίσει, βλέποντας την αντίπαλο να την κοντράρει και να την ξεπερνά, ενώ έχει δει και την απίστευτη χθεσινή ανατροπή θα είχε "κλάσει". Προφανώς το κατάλαβες λάθος. Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι η Ισπανία αδικήθηκε. Ίσα ίσα είχε όλα τα συν και το γνώριζε εκ των προτέρων.
tzepeto_pas
QUOTE(The Admiral @ Sep 15 2007, 23:21 ) *
Παραλληλα αισιοδοξω για το μελλον,γιατι παρα την εξωγηπεδικη γκρινια και αμφισβητηση,τα τρια τελευταια χρονια παρουσιαζουν μια σταθεροτητα οχι τοσο αγωνιστικη,αλλα χαρακτηρα:ειναι ομαδα για πρωταθλητισμο,με χαρακτηρα και πεισμα,στοιχεια που εξελιπαν για πολλα χρονια σε συλλογικο και εθνικο επιπεδο.



Ειναι και αυτο ενα στοιχειο της επιτυχιας τους γιατι απο το 2004 που αρχισε να χτιζεται αυτη η ομαδα ΠΑΝΤΑ υπαρχει μια συνεχης αμφισβητηση,αλλοτε ελαφρα και αλλοτε οχι, και το πεισμα των παιδιων αυτων να αποδειξουν οτι αδικα τους αμφισβητουμε κανει την ομαδα πολυ καλυτερη και τα παιδια να ειναι ενωμενα σαν μια γραθια,στα ευκολα και στα δυσκολα!
Σε λιγες ομαδες βλεπουμε τετοια αντιρδραση και αυτες ειναι οι πραγματικες ομαδες...
Pantel
QUOTE(The Admiral @ Sep 15 2007, 23:21 ) *
γιατι οι χρονιες των περισσοτερων ηταν μια αποτυχια σε παρακμιακες ομαδες του ΝΒΑ και εχουν ξεχασει πως ειναι να εισαι πρωτος στο χωριο.Για τον ιδιο λογο θα κατεβουν και στο Πεκινο,γιατι πού θα ξαναβρουν ευκαιρια για συλλογικη επιτυχια.Μετα ομως αμφιβαλλω αν θα ξανανταποκριθουν στο καλεσμα της Εθνικης,καθως θα ειναι ταλαιπωρια χωρις αντικρισμα,θα πιεζουν και οι ομαδες του ΝΒΑ...Διχως ομως τετοιους παικτες η Ισπανια δε μπορει να προχωρησει στα επομενα χρονια γιατι, σε αντιθεση με την Εθνικη μας,ειναι ομαδα μοναδων και οχι συνολου.Ειμαι σχεδον βεβαιος πως θα εξελιχθουν ετσι τα πραγματα,καθως ειδαμε ποσο αποδυναμωθηκε η Ελλαδα(εντουτοις οχι αρκετα ωστε να καταρρευσει),οταν δυο παικτες της εβαλαν τα συμβολαια τους πανω απο την ομαδα και δεν πηγαν στην Ισπανια.

Οπως και να χει,αυριο παιζουμε για το χαλκινο και πιστευω θα ειναι μεγαλο κατορθωμα τρια μεταλλια σε διαστημα τριων ετων.Γιατι ολες τις ομαδες μπορουμε να τις παλεψουμε και την Ισπανια και τη Λιθουανια και τις ΗΠΑ και τη Ρωσια και ολες.Ολες τους εχουν καλυτερους παικτες απο τους δικους μας.Καμια ομως τοσο καλη ομαδα και προπονητη σαν την Ελλαδα.


ε, δεν νομίζω ότι θεωρούνται και αποτυχημένοι Καλντερόν, Γκαρπαχόθα. Εντάξει, δεν κλήθηκαν και στο All star Game αλλά καθιερώθηκαν στην ομάδα τους στο ΝΒΑ από την rookie χρονιά τους. Επίσης ο Γκασόλ είναι σπουδαίος-φτασμένος παίκτης στο ΝΒΑ εδώ και καιρό. Τώρα για το αν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της εθνικής τους τα επόμενα χρόνια δεν το ξέρεις με σιγουριά. Ο Γκαρμπαχόθα προερχόταν από σοβαρότατο τραυματισμό και επέλεξε να συμμετάσχει.
Τέλος, η Εθνική μας είναι ΟΜΑΔΑ, μας έχει κάνει περήφανους, έχει καταφέρει πάρα πολλά ανεξαρτήτως αν πάρει αύριο μετάλιο
AZ1980
QUOTE(apkat @ Sep 15 2007, 19:43 ) *
Αγαπητε δεν εχω καμια αγωνια να σε ψησω.Βεβαια επειδη δεν εισαι και τοσο ψυχραιμος οσο λες δεν καταλαβες τι θελω να πω.Δεν σχολιασα το σημερινο παιχνιδι.Αφορμη της σκεψης μου ηταν αυτο.Η κλαση και η προσωπικοτητα αυτων των 3 ειναι αδιαμφισβητητη και σημερα βεβαια αυτη τους η κλαση ειναι που δεν τους λυγισε.

Και φυσικα σε παιχνιδι που δεν συνεβη τιποτα απο ολα αυτα που περιγραφεις η διαφορα ηταν στους +20.



Δεν είπα πως αγωνιάς, απλά σχήμα λόγου χρησιμοποίησα.

Είμαι πολύ ψύχραιμος, απλά διαφωνώ μαζί σου. Όχι ως προς το ότι πρόκειται για παίκτες σπουδαίας κλάσης, αλλά στο αν και κατά πόσο είναι εφικτό να προκύψει τέτοιο συμπέρασμα από ένα ματς όπως το σημερινό, στο οποίο η ισπανική ομάδα, στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον, αμαύρωσε κυριολεκτικά το γόητρό της, επιλέγοντας κάθε πιθανό αθέμιτο μέσο για να καλύψει την αδυναμία της να κερδίσει, στη μέρα της μάλιστα, ένα παιχνίδι που ήταν έτοιμο και στρωμένο για να το πάρει καθαρά.
NBAer
QUOTE(apkat @ Sep 15 2007, 23:34 ) *
Στην Ιαπωνια αληθεια τι απο ολα αυτα συνεβη;;


Τιποτα! Εκει οι λογοι ειναι διαφορετικοι που χασαμε.
Ο ημιτελικος με την ΗΠΑ τα φταιει σχεδον ολα!
ΠΑΡΟΤΙ και εκει θα πω για την διαιτησια του τελικου οτι αφηνανε πολλα φαουλ να γινονται πανω στον Σχορτσιανιτη αλλα και γενικοτερα, ΠΑΡΟΤΙ αυτος δεν ηταν ενας κρισιμος λογος για την ηττα μας.

Το παιχνιδι με την ΗΠΑ για 2 λογους ηταν το κρισιμοτερο που οδηγησε στην ηττα μας απο τους Ισπανους στον τελικο. Οι 2 λογοι ειναι απλοι, παρολο που αναλυονται σε διαφορους τομεις. Κουραση σωματικη και κυριως ψυχολογικη. Και με το κουραση ψυχολογικη εννουμε και την αποδιοργανωση του μυαλου απο την νικη του ημιτελικου.....
vastravoud
Πολλά, πάρα πολλά, απίστευτα πολλά μπράβο στην Εθνική.

Συγκλονστικός ο Σπανούλης και ο Βασιλόπουλος. Κουρασμένος ο Διαμαντίδης, τον έκλεισαν εξαιρετκά καλά(δε βγήκε ούτε ένα ελεύθερο σουτ), αλλά κατέβασε 9 ριμπάουντ και πάλεψε σα σκυλί(η φαση που έπαιξε με τον Γκασόλ ήταν τρομερή). Ο Τεό βγήκε εκτός ρυθμύ με τα τρία φάουλ, ενώ ο Τσαρτσαρής πάλεψε με τον Γκασόλ. Κρίμα που εκνευρίστηκε, αλλά συγχωρείται....
The Admiral
QUOTE(Pantel @ Sep 15 2007, 23:44 ) *
ε, δεν νομίζω ότι θεωρούνται και αποτυχημένοι Καλντερόν, Γκαρπαχόθα. Εντάξει, δεν κλήθηκαν και στο All star Game αλλά καθιερώθηκαν στην ομάδα τους στο ΝΒΑ από την rookie χρονιά τους. Επίσης ο Γκασόλ είναι σπουδαίος-φτασμένος παίκτης στο ΝΒΑ εδώ και καιρό. Τώρα για το αν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της εθνικής τους τα επόμενα χρόνια δεν το ξέρεις με σιγουριά. Ο Γκαρμπαχόθα προερχόταν από σοβαρότατο τραυματισμό και επέλεξε να συμμετάσχει.


Oπως ειπα,τους παικτες τους θεωρω αξιολογους,οι ομαδες τους ομως στο ΝΒΑ σιγουρα δεν τους προσεφεραν απο διακρισεις αυτο που θα τους εκανε να σκεφτουν "ποια Εθνικη τωρα...".Ωστοσο αυτο δεν αποκλειεται να αλλαξει στο μελλον,οποτε μαζι με την επικειμενη αυξηση των αποδοχων τους,θα το σκεφτουν διπλα να ξαναδωσουν 100+ παιχνιδια σε μια σαιζον...Αλλα αυτο μονο το μελλον θα το δειξει.Και τελος,καλος ο Γκασολ για ΝΒΑ,δεν προκειται ομως ποτε του να μπει στο τοπ-100 ή 150 του πρωταθληματος.
hagi
QUOTE
Του Δημήτρη Κοντού
15/09/2007 (23:20)
ΨΥΧΑΡΕΣ! Η Εθνική ομάδα των Ανδρών κέρδισε!
Τα παλικάρια του Παναγιώτη Γιαννάκη μας έκαναν όλους περήφανους. Για ακόμη ένα βράδυ ήταν συγκλονιστικοί, ακόμη μια βραδιά καθήλωσαν όλη την χώρα με την παρουσία και τη ψυχή τους. Αυτά τα παλικάρια σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις, ό,τι και αν σε "τρώει", ό,τι και αν σε πονάει. Η δύναμη της έδρας των Ισπανών με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν μπορεί να υπερκεράσει ποτέ τη δύναμη της καρδιάς τους. Οι "φούριος ρόχας" εκτέθηκαν θυμίζοντας κάτι από θίασο, για να φτάσουν στον μεγάλο τους στόχο.

από basketblog
hagi
και το υπόλοιπο άρθρο

QUOTE
Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, αυτός ο στόχος θα γίνει λερναία ύδρα για αυτούς. Η Ελλάδα έστειλε το δικό της μήνυμα, η Εθνική του Γιαννάκη έβγαλε τη δική της αυτοδυναμία στη καρδιά μας. Αυτή μας κυβερνά, αυτή μας "σαγηνεύει"!
Τα τηλεφωνήματα για τους ηττημένους του πρώτου ημιτελικού είναι συγκλονιστικά: Το "μπράβο ρε μάγκες", δεν δύναται να αποτυπώσει την αναγνώριση. Βέβαια πως να μιλάμε για αναγνώριση για αυτούς που πήραν το χρυσό στο Βελιγράδι, το αργυρό στην Ιαπωνία και αύριο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παίρνουν φόρα για το βάθρο του Ευρωμπάσκετ.
ΠΕΚΙΝΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, είναι το σύνθημα και σε όσους δεν αρέσει να ...γυρίσουν κανάλι. Όσοι έσπευσαν να επιτεθούν στους 12 δράκους ας ζήσουν στην απελπιστική τους μοναξιά! Αυτή που αξίζει σε όσους τα βάζουν με αυτούς που δεν γύρισαν την πλάτη ποτέ στη σημαία, εν αντιθέσει με Σέρβους, Ρώσους, Σλοβένους, Λιθουανούς και κάθε λογής παίκτες που κοιτάνε μόνο την "πάρτι" τους.
Σας ευχαριστούμε.

απο basketblog
Warrior
QUOTE(Pantel @ Sep 16 2007, 00:31 ) *
Δυστυχώς όμως πιστεύω ότι σαν ομάδα είναι απλώς καλύτεροι.


Εγω διαφωνω...

QUOTE(AZ1980 @ Sep 16 2007, 00:48 ) *
επιλέγοντας κάθε πιθανό αθέμιτο μέσο για να καλύψει την αδυναμία της να κερδίσει, στη μέρα της μάλιστα, ένα παιχνίδι που ήταν έτοιμο και στρωμένο για να το πάρει καθαρά.


Γι'αυτον τον λογο ακριβως!Οι Ισπανοι ειχαν εξαιρετικη αποδοση σημερα...Ολα τα μεγαλα αστερια της
βρεθηκαν σε πολυ καλη μερα(με εξαιρεση τον Γκαρμπαχοσα).Τα πλεονεκτηματα που ειχαν συγκριτικα
με εμας,οσον αφορα τις συνθηκες του αγωνα,απουσιες κλπ. εχουν αναφερθει πολλακις ηδη και δεν
νομιζω οτι διαφωνει κανενας...

Και ολα αυτα δεν ηταν αρκετα για να παρουν την νικη.Χρειαστηκαν αλλα πραγματα...

Ακουγα χθες απο τον Δενδρινο(ως παραδειγμα τον αναφερω,υπηρχε γενικοτερα αυτη η αντιληψη),οτι για
να κερδισουμε σημερα...θα επρεπε να κανουμε το τελειο παιχνιδι και οι Ισπανοι να βρεθουν σε κακη μερα.

Ε,λοιπον δεν συνεβει τιποτα απο τα δυο...και το παιχνιδι χαθηκε σε λεπτομερειες και απο
"εξωγενεις" παραγοντες.Αρα νομιζω οτι ειναι απολυτο βασιμο δικαιωμα μας να αμφισβητουμε την
ανωτεροτητα της ως ομαδα...
apkat
παντως εγω και στα 3 τελευταια ματς μεταξυ των 2 ομαδων ειδα οτι η ισπανια ειναι καλυτερη.Απο τα 3 ματς μονο το σημερινο θα υπηρχε περιπτωση να χασει ομως η κλαση καποιων παικτων της μιλησε ωστε να μην χασει.

Και αυτο ηθελα να πω εξ'αρχης.Οτι εχει μια απιστευτα πιοτικη τριπλετα(+Γκαρμπαχοθα,Ρουντι) η οποια οσο κατεβαινει να παιζει θα ναι απο τα πρωτα φαβορι σε ολες τις διοργανωσεις.
Green Warrior
Και εντάξει μπορούμε να πόύμε τα μύρια όσα για τους Σέρβους και τους λοιπούς Γιούγκους είναι γνωστός ο κωλοπιαδισμός και η αληταρία τους αλλά τουλάχοστον αυτοί σε προκαλούν στα ίσα και δεν κάνουν τα καραγκιοζιλικια των Ισπανών (αν και δεν φταίει σε τίποτα το θέατρο σκιών να προσβάλουμε...) οι οποίοι πάνε να σου πουλήσουν φλώρικες ψευτομαγκιές και μετά κλέγονται κιόλας. Πόσο θα γούσταρα να βρεθεί κάπιους είτε δικός μας είτε άλλος να σπάσει τα μούτρα του καλντερον (και έχει μια σκτόφατσα...)
NBAer
QUOTE(Green Warrior @ Sep 16 2007, 00:27 ) *
Και εντάξει μπορούμε να πόύμε τα μύρια όσα για τους Σέρβους και τους λοιπούς Γιούγκους είναι γνωστός ο κωλοπιαδισμός και η αληταρία τους αλλά τουλάχοστον αυτοί σε προκαλούν στα ίσα και δεν κάνουν τα καραγκιοζιλικια των Ισπανών (αν και δεν φταίει σε τίποτα το θέατρο σκιών να προσβάλουμε...) οι οποίοι πάνε να σου πουλήσουν φλώρικες ψευτομαγκιές και μετά κλέγονται κιόλας. Πόσο θα γούσταρα να βρεθεί κάπιους είτε δικός μας είτε άλλος να σπάσει τα μούτρα του καλντερον (και έχει μια σκτόφατσα...)


Εισαι καλα? Ο Καλντερον ειναι στο νοσοκομειο με καταγμα στο προσωπο μετα το δολοφονικο χτυπημα του Τσαρτσαρη! Το παλικαρι ο Καλντερον εσφιξε τα δοντια και εβγαλε τον αγωνα.....

Και προσεξτε την επομενη δηλωση. Μην τη διαβασετε χωρις χαπια γιατι ειτε μπορει να πεθανετε απο τα γελια ειτε να νευριασετε τοσο πολυ που να αυτοκτονησετε με την αλαζονεια, την βλακεια, την υπεροψια και τη νοοτροπια των Ισπανων:

Φελίπε Ρέγιες: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την δουλειά των διαιτητών».

Λογικο ειναι αυτο. Δεν κερδισαν με τις γνωστες διαφορες των 20 ποντων και κουραστηκαν. Επρεπε να τους βοηθησουν παραπανω. Αλλα ενταξει. Θα γινει αυτο αυριο..... Μην κουραστουνε 2 ημερες στη σειρα.....
panos75
Είπα να αφήσω να περάσει λίγος χρόνος μπας και επικρατήσει ψυχραιμία αλλά δυστυχώς διαψεύδομαι.

Κατ'αρχήν όσοι δεν παραδέχονται ότι η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή και έχει παίκτες μεγάλης κλάσης αύριο μάλλον θα βλέπουν τα όσα έγραψαν και θα απορούν με τον εαυτό τους. Η εμπάθεια πάντα σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου.

Έπειτα, όπως έχω ξαναπεί χίλιες φορές αυτά δυστυχώς συμβαίνουν εδώ και χρόνια στις διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ.
Μήπως δεν θυμόμαστε τι έγινε με τους Ιταλούς το 1991;
Μήπως δε θυμόμαστε ότι ο Πιτσίλκας χάρισε με το έτσι θέλω ένα Ευρωμπάσκετ στη Γερμανία(!!!) το 1993;
Μήπως δε θυμόμαστε τα αίσχη υπέρ των Γιουγκοσλάβων;
Ή μήπως δε θυμόμαστε ότι την προηγούμενη δεκαετία νικήσαμε τους Ισπανούς σε δύο προημιτελικούς με τη διαιτησία 100-0 υπέρ μας;

Ειλικρινά αν διαβάσει κανείς μερικούς εδώ πέρα θα νομίσει ότι ζούσαμε σ'ένα αγγελικό κόσμο μέχρι που ήρθε η Ισπανία και τον διέφθειρε. Εδώ άκουσα στο ραδιόφωνο το θεϊκό ότι η Ισπανία ευνοείται λόγω του ότι η Ευρωλίγκα ελέγχεται από τους Ισπανούς!!! Να τ'ακούσει ο Βασιλακόπουλος να του 'ρθει ταμπλάς.

Ελπίζω να συνέλθουμε όλοι σύντομα και να μιλήσουμε για μπάσκετ και ουχί τη φάτσα του Καλντερόν ή το αν ο Γκασόλ θα μπει στο Τοπ 666 του ΝΒΑ.
peace.gif
Gravedigger
Μπράβο στα παιδιά μας!Έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι και άξιζαν την νίκη αλλά η ευστοχία των Ισπανών και η διαιτησία δεν μας άφησε να την πάρουμε...Δεν πειράζει όμως...Δεν πιστεύω να έχει κανείς παράπονο από αυτά τα παιδιά,αξίζουν όλοι συγχαρητήρια!Πάμε αύριο για την 3η θέση!

ΥΓ.Αύριο με 1000 Ρωσία!Μήπως και κατέβει καθόλου η μύτη των Ισπανών.Δεν τους χώνευα που δεν τους χώνευα,μετά από αυτό το παιχνίδι δεν ξέρω τι να πω.Προς Gasol:ΟΚ φίλε παίζεις ΝΒΑ...Τι σημαίνει αυτό,ότι οι άλλοι δεν αξίζουν ούτε την προσοχή σου?Μαζέψου λίγο...Δηλαδή ο Nowitzki θα έπρεπε να έχει δικό του πάγκο και αποδυτήρια???
captain charisma
1000 μπραβο στην εθνικη που παλεψε το παιχνιδι.δηλαδη που να επαιζε ο φωτσης θα τους ειχαμε τους ισπανους αλλα δεν πειραζει η προσπαθεια μετραει.ειχαμε και τη διατησια εναντιον μας και εκλειναν τα ματια στα θεατρα που εκαναν οι ισπανοι σε ολο το ματς αλλα ειναι διοργανωτες και πρεπει να ευννοηθουν!αυτος ο γκασολ πολυ επανω του το εχει παρει οτι ειναι ο κορυφαιος σεντερ του κοσμου @@ ειναι!πολυ υπερωπτης ο τυπος στο νβα ειναι παικτης της σειρας σιγα τα νουμερα που κανει.εδω δεν μπορει να οδηγησει την ομαδα του παραπερα στα πλειοφ.απλα καποιος πρεπει να του κοψει το τσαπουκα αυριο και ελπιζω ο κιριλενκο να το παρει προσωπικα και να τον αρχιζει στις ταπες.ειμαι 100% με τη ρωσια αυριο και θελω να το παρουν οι ρωσοι γιατι το αξιζουν πιο πολυ απο τους υπερωπτες
NBAer
QUOTE(panos75 @ Sep 16 2007, 00:57 ) *
Κατ'αρχήν όσοι δεν παραδέχονται ότι η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή και έχει παίκτες μεγάλης κλάσης αύριο μάλλον θα βλέπουν τα όσα έγραψαν και θα απορούν με τον εαυτό τους. Η εμπάθεια πάντα σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου.

Έπειτα, όπως έχω ξαναπεί χίλιες φορές αυτά δυστυχώς συμβαίνουν εδώ και χρόνια στις διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ.


Οταν παραθετεις 2 προτασεις η μια μετα την αλλη και στην 2η λες επειτα, στην πρωτη λες καταρχας και οχι καταρχην.

Να παμε ομως στα σημαντικα:
Οι 2 προτασεις σου, που εκανα QUOTE, ειναι αντιφατικες μεταξυ τους.
Αν σπρωχτεις απο τη διαιτησια ΔΕΝ μπορουμε να ξερουμε αν εισαι πραγματι ο καλυτερος αφου δεν νικησες δικαια.....

Επισης μην υποτιμας τους συνομιλητες σου. Δεν χρειαζεται να περασει κανενα χρονικο διαστημα για να καταλαβουμε τι ειπαμε σημερα. Εχουμε σωας τα φρενας και οτι λεμε οι περισσοτεροι, το λεμε με πληρη συνειδηση.....


QUOTE
Ειλικρινά αν διαβάσει κανείς μερικούς εδώ πέρα θα νομίσει ότι ζούσαμε σ'ένα αγγελικό κόσμο μέχρι που ήρθε η Ισπανία και τον διέφθειρε.


Εσυ το βγαζεις αυτο το συμπερασμα. Υπερβολες ειπωθηκαν. Αλλα κανεις δεν ειπε αυτο που λες εσυ.
Και πριν ηταν διεφθαρμενα τα πραγματα, ΑΛΛΑ:
Η Ελλαδα πχ το 2005 ΔΕΝ βοηθηθηκε απο τη διαιτησια.
Η Ισπανια τωρα, βοηθηθηκε σε αρκετους αγωνες απο τη διαιτησια.

Αυτα ειναι τα γεγονοτα!


QUOTE
Ελπίζω να συνέλθουμε όλοι σύντομα και να μιλήσουμε για μπάσκετ και ουχί τη φάτσα του Καλντερόν ή το αν ο Γκασόλ θα μπει στο Τοπ 666 του ΝΒΑ.


Συμφωνω οτι τα περι "μισω την φατσα του Καλντερον, ειναι απαισιος και αντιπαθητικος" κλπ δεν προσφερουν και τιποτα. Αλλα ε φορουμ ειναι και καποιοι θελουν να εκφρασουν τα συναισθηματα τους. Δεν ειναι και εγκλημα.....

Οσο για τον Καλντερον αυτο που εκανε, ο θεατρινισμος δηλαδη, ηταν μικροπρεπες και απαραδεκτο....
Anaz
QUOTE
Ειλικρινά αν διαβάσει κανείς μερικούς εδώ πέρα θα νομίσει ότι ζούσαμε σ'ένα αγγελικό κόσμο μέχρι που ήρθε η Ισπανία και τον διέφθειρε.
Δεν νομιζω οτι ειπε κανεις αυτο.. Το οτι εχει ξαναγινει δηλαδη ειναι δικαιολογια? Εξαλλου το ανεφερε κι ο ΑΖ που εκανε μια παρομοιωση με την οποια συμφωνω απολυτα με τα Ευρωμπασκετ του 93 κ του 95..
Απο'κει κ περα κανεις δεν αμφισβητει οτι εχει παιχταραδες,κ απ'τις καλυτερες ομαδες στον κοσμο. Εχω ομως καθε δικαιωμα να αμφισβητω την υπεροχη τους απεναντι στην δικη μας κ να θεωρω το 3-0 στα μεταξυ μας τελευταια ματς πλασματικο,κ τα σχολια περι "πελατειας" απο καποιους εδω μεσα προ λιγων ημερων εντελως ακυρα,επιφανειακα κ επιπολαια.Αποδειξη ηταν το σημερινο που οπως προειπώθηκε, με τοσο αντιξοες συνθηκες για μας,με τον κοσμο στο πλευρο τους,με ευνοικοτερο προγραμμα που τους ξεκουρασε κ με διαιτησια υπερ τους, χρειαστηκε να επισπευσουν καθε θεμιτο κ αθεμιτο μεσο και να πιασουν κ πολυ μεγαλη αποδοση κ ευστοχια για να μας κερδισουν.
QUOTE
Συμφωνω οτι τα περι "μισω την φατσα του Καλντερον, ειναι απαισιος και αντιπαθητικος" κλπ δεν προσφερουν και τιποτα. Αλλα ε φορουμ ειναι και καποιοι θελουν να εκφρασουν τα συναισθηματα τους. Δεν ειναι και εγκλημα.....
Ακριβως. Εξαλλου τουλαχιστον δεν τον ειπαμε κ βοδι.. wink.gif
teneatis
Νομίζω ότι ήταν ματσάρα. Από κει και πέρα οι διαιτητές δεν έκριναν το παιχνίδι. Σίγουρα έκαναν λάθη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορω πχ να καταλάβω γιατί συζητάμε για το αντιαθλητικό του Τσαρτσαρή και δεν μιλάμε για το φαουλ του Ντικούδη στον Pau στο κάρφωμα. Πάντως σίγουρα κέρδισε το basket πολλούς φίλους από τέτοιο παιχνίδι.
NBAholic
QUOTE
Κατ'αρχήν όσοι δεν παραδέχονται ότι η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή και έχει παίκτες μεγάλης κλάσης αύριο μάλλον θα βλέπουν τα όσα έγραψαν και θα απορούν με τον εαυτό τους.


Κάθε σεζόν που δεν υπάρχει Μουντομπάσκετ ή έστω Ολυμπιακοί αγώνες δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι Αμερικανοί έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ φέτος, κατά τη διάρκεια του παναμερικανικού τουρνουά.
Please, μην αρχίσετε τα επιχειρήματα με τα "καφενεία" κι ότι "και η Ισπανία το ίδιο θα έκανε", γιατί δεν έχω δει την Ισπανία να ρίχνει 40-50άρες στα αντίστοιχα "καφενεία" της Ευρώπης (Πορτογαλία, Λετονία). Θα μου πείτε, συντήρηση έκαναν. Ναι, και ακόμη και με συντήρηση υπέστησαν μια ήττα, από την Κροατία και χρειάστηκαν κάθε μέσον για να περάσουν την Ελλάδα. Οι Αμερικανοί είτε δεν έκαναν πουθενά συντήρηση είτε έκαναν και κέρδιζαν έστω κι έτσι διά περιπάτου. Το Πουέρτο Ρίκο και η Βραζιλία βρίσκονται σε επίπεδο αξιοπρεπές και για ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά "έχασαν την μπάλα" με τις ΗΠΑ. Το ίδιο και η Αργεντινή, την οποία θα τοποθετούσα στο ίδιο επίπεδο με την Ισπανία, αν δεν έλειπαν οι περισσότεροι ΝΒΑερς της.
AZ1980
QUOTE(panos75 @ Sep 15 2007, 21:57 ) *
Κατ'αρχήν όσοι δεν παραδέχονται ότι η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή και έχει παίκτες μεγάλης κλάσης αύριο μάλλον θα βλέπουν τα όσα έγραψαν και θα απορούν με τον εαυτό τους


Αφορισμός άνευ επιχειρήματος.


QUOTE
Η εμπάθεια πάντα σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου.


Αφορισμός αυταπόδεικτης ορθότητας, που όμως δεν βλέπω τι σχέση έχει με όσα γράφτηκαν εδώ, ή τουλάχιστον με την πλειοψηφία όσων γράφτηκαν. Προσωπικά παρέθεσα όλους τους λόγους για τους οποίους θεωρώ πως το σημερινό παιχνίδι όχι μόνο δεν τεκμηρίωσε την θρυλούμενη "παγκόσμια" ανωτερότητα της συγκεκριμένης (πάρα πολύ καλής εννοείται) ομάδας, αλλά ίσα ίσα πρόσθεσε βάσιμα επιχειρήματα στο "οπλοστάσιο" των αμφισβητιών της ή, αν θες, όσων δε νιώθουν αυτή την "αξιωματική" βεβαιότητα γύρω από το θέμα της πρωτοκαθεδρίας των Ισπανών.


QUOTE
Έπειτα, όπως έχω ξαναπεί χίλιες φορές αυτά δυστυχώς συμβαίνουν εδώ και χρόνια στις διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ.
Μήπως δεν θυμόμαστε τι έγινε με τους Ιταλούς το 1991;
Μήπως δε θυμόμαστε ότι ο Πιτσίλκας χάρισε με το έτσι θέλω ένα Ευρωμπάσκετ στη Γερμανία(!!!) το 1993;
Μήπως δε θυμόμαστε τα αίσχη υπέρ των Γιουγκοσλάβων;
Ή μήπως δε θυμόμαστε ότι την προηγούμενη δεκαετία νικήσαμε τους Ισπανούς σε δύο προημιτελικούς με τη διαιτησία 100-0 υπέρ μας;


Φυσικά τα θυμάμαι ένα προς ένα, και αυτά αλλά και πολλά άλλα. Άλλωστε ανέφερα και τις περιπτώσεις κάλπικων χρυσών σε Ευρωμπάσκετ, στις οποίες ενδέχεται να προστεθεί και η φετινή. Υπάρχουν και άπειρες άλλες αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και προεκχωρήσεις νικών προς όφελος των κατά καιρούς ευνοούμενων.

Τα φετινά ωστόσο κατέχουν εξέχουσα θέση στη λίστα του αίσχους, μιας και είχαμε και καταφανέστατη διαιτητική εύνοια, αλλά και σκανδαλωδέστατη κατάρτιση του προγράμματος των αγώνων και του συστήματος διεξαγωγής, στοιχεία τα οποία σπάνια συνδυάστηκαν στο παρελθόν τόσο μα τόσο εξόφθαλμα.

QUOTE
Ειλικρινά αν διαβάσει κανείς μερικούς εδώ πέρα θα νομίσει ότι ζούσαμε σ'ένα αγγελικό κόσμο μέχρι που ήρθε η Ισπανία και τον διέφθειρε. Εδώ άκουσα στο ραδιόφωνο το θεϊκό ότι η Ισπανία ευνοείται λόγω του ότι η Ευρωλίγκα ελέγχεται από τους Ισπανούς!!! Να τ'ακούσει ο Βασιλακόπουλος να του 'ρθει ταμπλάς.


Ε, δεν μπορεί να μην έχει παίξει ρόλο αυτό, ή κάτι άλλο παρασκηνιακό, στην μετατροπή της όλης διοργάνωσης σε πανήγυρη στέψης των "ταυρομάχων"! Υπόθεση κάνω, αλλά νομίζω πως όσα έγιναν σε αυτό το Ευρωμπάσκετ δεν μπορούν να θεωρηθούν προιόντα παρθενογένεσης ή προσωπικών παρορμήσεων.

QUOTE
Ελπίζω να συνέλθουμε όλοι σύντομα και να μιλήσουμε για μπάσκετ και ουχί τη φάτσα του Καλντερόν ή το αν ο Γκασόλ θα μπει στο Τοπ 666 του ΝΒΑ.
peace.gif


Ευχαρίστως, ας κουβεντιάσουμε όσο θες για μπάσκετ, δεν αναιρείται αυτή μας η δυνατότητα από την διάθεση που όλοι σχεδόν έχουμε να "κράξουμε" για όσα απόλυτα δικαιολογημένα μας την έσπασαν. Είμαστε όλοι πιστεύω σε πλήρη ηρεμία, σαν μετά από νίκη. Εγώ τουλάχιστον έτσι νιώθω. Δύσκολο κάποιος μη εμπαθής να μη νιώσει περήφανος για την Εθνική Ελλάδας μετά από αυτή τη συγκλονιστική της προσπάθεια. Αλλά και δύσκολο κάποιος μπασκετικός να μη νιώθει ενοχλημένος από το διασυρμό του αγαπημένου του αθλήματος που συντελέστηκε αυτές τις μέρες στην Ισπανία.
panos75
QUOTE
Οταν παραθετεις 2 προτασεις η μια μετα την αλλη και στην 2η λες επειτα, στην πρωτη λες καταρχας και οχι καταρχην.

Να παμε ομως στα σημαντικα:
Οι 2 προτασεις σου, που εκανα QUOTE, ειναι αντιφατικες μεταξυ τους.
Αν σπρωχτεις απο τη διαιτησια ΔΕΝ μπορουμε να ξερουμε αν εισαι πραγματι ο καλυτερος αφου δεν νικησες δικαια.....


Δεν υπάρχει καταρχάς, είναι μια λάθος έκφραση που έχει καθιερωθεί. Το καταρχήν είναι το σωστό.

Από που κι ως που είναι αντιφατικές; Δηλαδή όποια ομάδα έχει την εύνοια της διατησίας αποκλείεται να είναι και η καλύτερη; Πρόσεξε μη σ'ακούσει κάνας οπαδός του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο ή του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ να το λες αυτό. rolleyes.gif

Και εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος ότι με διαιτησία 50/50 θα κερδίζαμε; Μετά από τόσα χρόνια εγώ τουλάχιστον έχω μάθει ότι πολλές φορές δεν ισχύει το 1+1=2 στον αθλητισμό.

QUOTE
Εσυ το βγαζεις αυτο το συμπερασμα. Υπερβολες ειπωθηκαν. Αλλα κανεις δεν ειπε αυτο που λες εσυ.
Και πριν ηταν διεφθαρμενα τα πραγματα, ΑΛΛΑ:
Η Ελλαδα πχ το 2005 ΔΕΝ βοηθηθηκε απο τη διαιτησια.


Άστο αυτό, είναι πονεμένη ιστορία. Ας τη συζητήσουμε καλύτερα όταν είμαστε πιο ήρεμοι.

QUOTE
Συμφωνω οτι τα περι "μισω την φατσα του Καλντερον, ειναι απαισιος και αντιπαθητικος" κλπ δεν προσφερουν και τιποτα. Αλλα ε φορουμ ειναι και καποιοι θελουν να εκφρασουν τα συναισθηματα τους. Δεν ειναι και εγκλημα.....


Κι εγώ κατανοώ ότι πάνω στην πίκρα σου μπορεί να πεις μια κουβέντα παραπάνω. Αλλά όχι να διαβάζω για εννιά σελίδες ποστ, τρεις ώρες μετά τη λήξη του αγώνα, σχετικά με το αν ο Καλντερόν είναι ομορφόπαιδο ή αν δεν μας αρέσει το ύφος του Γκασόλ.
thrylos7
Συγχαρητήρια για τη σημερινή πολύ μεγάλη εμφάνιση!

Η Ισπανία δεν ξέρω αν είναι υπερομάδα ( rolleyes.gif ), γεγονός είναι πάντως ότι σήμερα έπαιξε στο 100% των δυνατοτήτων της, με εκληκτική ευστοχία κι εκμεταλλευόμενη όλα τα λάθη, ή χαμένα ρημπάουντ της ομάδας μας...

Ε και πάλι, δε μπορούσε να μας κερδίσει... (μόνο με τα παραπάνω) Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι (στη διοργάνωση), παρ' όλα αυτά δεν έλειψαν κάποια λάθη, ειδικά στα πολύ κρίσιμα σημεία, που επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πάρουν τη νίκη. Κι αυτά καθόρισαν το αποτέλεσμα..

Τι άλλο; Κάτι που αναφέρεται στα περισσότερα παραπάνω ποστ.. Η διαιτησία.. Πέρα από μεμονωμένες (μερικές εκ των οποίων σκανδαλώδεις) φάσεις, έχω την εντύπωση ότι δε μας επέτρεψε να πάρουμε διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο είμασταν εμφανώς καλύτεροι. Μπορεί να κάνω και λάθος, λόγω έντονων συναισθημάτων κατά τη διάρκεια του αγώνα...

Είμαστε τεράστια ομάδα... Νιώθω υπερήφανος οπαδός της, όπως και όλοι μας... Μπράβο παιδιά! Συγχαρητήρια για το πολύ μεγάλο παιχνίδι που μας χαρίσατε!

ΥΓ1. Βρε παιδιά, φορέστε επιτέλους τις λευκές εμφανίσεις.. Γενικά τις θεωρώ πιο γούρικες και να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα όταν είδα να τις φοράμε για τρίτη φορά σε παιχνίδι με τους Ισπανούς (αυτές δεν είχαμε και στον τελικό πέρυσι; )

ΥΓ2. Αυτοί οι Ισπανοί τα είχαν προβλέψει όλα.. Μουρμούρες, θέατρα, γκρίνιες... ώρες αγώνων... Πράγματι πολύ αλαζονική στάση.. Μέχρι και τα τραγούδια της Ελλάδας δεν έπαιξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (ή μήπως δεν κατάφερα να τα ακούσω; rolleyes.gif ), αλλά κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού... ("Πείτε" ρε παιδιά "χέρια ψηλά" να ξέρει ο Θοδωρής και όλοι οι διεθνείς τι άμυνα πρέπει να παίξουν...)

Αύριο το χάλκινο!
Warrior
QUOTE(panos75 @ Sep 16 2007, 01:57 ) *
Ειλικρινά αν διαβάσει κανείς μερικούς εδώ πέρα θα νομίσει ότι ζούσαμε σ'ένα αγγελικό κόσμο μέχρι που ήρθε η Ισπανία και τον διέφθειρε.

Ελπίζω να συνέλθουμε όλοι σύντομα και να μιλήσουμε για μπάσκετ


Οχι δεν ζουμε σε ενα αγγελικο κοσμο,αλιμονο....αλλα τετοια φαινομενα πρεπει να καυτηριαζονται.
Το μπασκετ και ο αθλητισμος πρεπει να διεπεται και απο καποιες αρχες.

Και σημερα (και με την γενικοτερη παρουσια) υπηρχε μια ομαδα που τις υπηρετουσε στο γηπεδο.Και δεν
ηταν η Ισπανια.Κανεις δεν αμφισβητησε την κλαση των παικτων της,ουτε οτι επαιζε ως τωρα το καλυτερο
μπασκετ στο τουρνουα.Ομως για να χαρακτηριστει μια ομαδα μεγαλη,τοσο αυτη,οσο και οι παικτες της
δεν αρκει μονο το ταλεντο και η ικανοτητα.

Και αυτο σημερα οι Ισπανοι δεν το κερδισαν σε καμια περιπτωση.

QUOTE(sport.gr)
"Κακή διαιτησία, προκλητική η Ελλάδα"!

Κι όμως... Στην Ισπανία "βράζουν" με τους διαιτητές του ημιτελικού με την Ελλάδα! Ενδεικτικό το δημοσίευμα της "Marca", σύμφωνα με το οποίο "η Ισπανία υπέφερε απέναντι στην Ελλάδα και την κάκιστη διαιτησία"!

Το δημοσίευμα συνεχίζει: "Τίποτα δεν σταματά του Πρωταθλητές κόσμου. Η Ελλάδα αντιστάθηκε αν και όχι με αθλητικό τρόπο. Προκαλούσαν και οι διαιτητές τούς το επέτρεπαν"!


69.gif

Δεν εχουμε και smily με μουντζα να τους ριξω μια... smiley.gif
AZ1980
+1000 στον Warrior


και άλλες τόσες μούτζες στα δημοσιεύματα biggrin.gif
Gravedigger
QUOTE(Warrior @ Sep 16 2007, 01:38 ) *
"Κακή διαιτησία, προκλητική η Ελλάδα"!

Κι όμως... Στην Ισπανία "βράζουν" με τους διαιτητές του ημιτελικού με την Ελλάδα! Ενδεικτικό το δημοσίευμα της "Marca", σύμφωνα με το οποίο "η Ισπανία υπέφερε απέναντι στην Ελλάδα και την κάκιστη διαιτησία"!

Το δημοσίευμα συνεχίζει: "Τίποτα δεν σταματά του Πρωταθλητές κόσμου. Η Ελλάδα αντιστάθηκε αν και όχι με αθλητικό τρόπο. Προκαλούσαν και οι διαιτητές τούς το επέτρεπαν"!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ....Καλά αυτό είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει τελευταία!Μα καλά είναι δυνατόν να το πιστεύουν αυτό???Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.... 24.gif 24.gif 24.gif


Και κάτι άλλο που ήθελα να προσθέσω...Οι Ισπανοί δεν ευνοούνται μόνο επειδή το Eurobasket γίνεται στην έδρα τους...Θυμηθείτε τι έγινε στο Βελιγράδι με τους Κροάτες...Εκεί γιατί????
Das Kapital
Ας κάνω ένα εύθυμο πόστ

!%&@α Ναδάλ που να μην ξαναπάρεις κύπελλο να στα παιρνει όλα ο Φέντερερ ρε αλητάμπουρα να μην ξαναπιάσεις ρακέτα στα χέρια σου! tongue.gif
NBAer
QUOTE(panos75 @ Sep 16 2007, 01:32 ) *
Δεν υπάρχει καταρχάς, είναι μια λάθος έκφραση που έχει καθιερωθεί. Το καταρχήν είναι το σωστό.


Δεν πρεπει να μιλας με τοση σιγουρια οταν δεν ξερεις 100% κατι..... biggrin.gif (Νο offence of course)

Κατ' αρχας σημαινει στην αρχη, για αρχη, αρχικα, οταν θελουμε να αναφερθουμε σε κατι με χρονικη σειρα.
Κατ' αρχην σημαινει στην αρχη του πραγματος, στη βαση του πραγματος, οταν θελουμε να αναφερθουμε στη βασικη σημασια.

Πχ:
Κατ' αρχην οτι και να γινει εμεις θα συνεχισουμε να υποστηριζουμε την Ελλαδα.
Σημαινει οτι λεμε πως το σημαντικοτερο ειναι πως οτι και να γινει εμεις θα συνεχισουμε να υποστηριζουμε την Ελλαδα.
Κατ' αρχας πρεπει να νικησουμε τον ΠΑΟ. Μετα βλεπουμε.
Εδω η εννοια της προτασης μας ειναι οτι λεμε πως για αρχη, πρεπει να νικησουμε τον ΠΑΟ. Υστερα βλεπουμε. Και οχι οτι το σημαντικοτερο πραγμα ειναι να νικησουμε τον ΠΑΟ οπως αν λεγαμε κατ' αρχην.


QUOTE
Από που κι ως που είναι αντιφατικές; Δηλαδή όποια ομάδα έχει την εύνοια της διατησίας αποκλείεται να είναι και η καλύτερη;


Ειναι αντιφατικες προφανως, αφου λες οτι η Ισπανια ειναι η καλυτερη ομαδα του κοσμου τωρα. Αυτο ομως δεν ισχυει οπως ειπα, καθως ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ αφου την ευνοει η διαιτησια. Μπορει να ειναι αλλα δεν το ξερουμε!
Αμα το εδειχνε χωρις να την ευνοει η διαιτησια τοτε καλως.
Αλλα την ευνοει οποτε.....
Επισης το να κερδιζεις ενα ΕΥΡΩμπασκετ δεν σημαινει κατι για την κορυφη του κοσμου. wink.gif

Και να το παω πιο μακρυα, το να κερδιζεις ενα μουντομπασκετ παλι δεν σημαινει οτι εισαι ο καλυτερος του κοσμου 100%. Ουτε καν 95% Ουτε καν 80%!


QUOTE
Και εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος ότι με διαιτησία 50/50 θα κερδίζαμε; Μετά από τόσα χρόνια εγώ τουλάχιστον έχω μάθει ότι πολλές φορές δεν ισχύει το 1+1=2 στον αθλητισμό.


Δεν ειμαι. Αλλα απο τη στιγμη που χασαμε με διαιτησια οχι 50-50 τοτε δεν χασαμε δικαια....

Παροτι εγω δεν λεω οτι σημερα μας σφαξανε. Δεν μας σφαξανε κατα τη γνωμη μου. Απλα παιξανε υπερ της Ισπανιας σε αρκετα σημεια του αγωνα.
The Admiral
offtopic.gif

Καταρχας θα πει αρχικα.Ετσι το χρησιμοποιουμε οταν προκειται να παραθεσουμε μια σειρα απο αιτιες, επιχειρηματα κλπ και λεμε καταρχας....δηλαδη το πρωτο επιχειρημα ειναι το ταδε.

Καταρχην σημαινει βασικα. Λεμε πχ συμφωνω μαζι σου καταρχην, δηλαδη στα βασικα, αλλά διαφωνω σε καποια επιμερους.

Ειναι εκφρασεις που χρησιμοποιουνται ευρεως μεν,σπανιως σωστα δε.

Κατα τ'αλλα,οποιος θεωρει τοσο πασιφανη την κυριαρχια της Ισπανιας,μαλλον ειδε αλλο ματς αποψε,γενικα παρακολουθει αλλο τουρνουα ή καποιο αλλο σπορ(δεν ξερω τι αλλο παιζεται αυτη την εποχη,ας μας πει καποιος που ξερει).Αν θελει να δει ποια ομαδα παιζει το καλυτερο μπασκετ αυτη την περιοδο,σε αυτο το τουρνουα,ας δει πως εκανε αλογο τη Λιθουανια η Ρωσια αποψε.

Αυτα και ας ελπισουμε αυριο που θα ειμαστε ολοι πιο ψυχραιμοι,να μην ξαναδιαβασουμε μπαλαφαρες τυπου "η Ισπανια καλυτερη ομαδα του κοσμου αυτη τη στιγμη".Τα γραφουν οι εφημεριδες τους,τα πιστευουν και οι ιδιοι,αλλα επειδη καθιερωμενα εχουν τα καλυτερα συλλογικα πρωταθληματα σε ποδοσφαιρο και μπασκετ και αλλο τοσο καθιερωμενα λαμβανουν τον πούλοτα σε εθνικο επιπεδο,μην τα χαφτουμε και μεις.

ΥΓ.Εντιτ για το οφ τοπικ.Με προλαβε ο ΝΒΑερ
NBAer
QUOTE(Gravedigger @ Sep 16 2007, 01:46 ) *
QUOTE
"Κακή διαιτησία, προκλητική η Ελλάδα"!

Κι όμως... Στην Ισπανία "βράζουν" με τους διαιτητές του ημιτελικού με την Ελλάδα! Ενδεικτικό το δημοσίευμα της "Marca", σύμφωνα με το οποίο "η Ισπανία υπέφερε απέναντι στην Ελλάδα και την κάκιστη διαιτησία"!

Το δημοσίευμα συνεχίζει: "Τίποτα δεν σταματά του Πρωταθλητές κόσμου. Η Ελλάδα αντιστάθηκε αν και όχι με αθλητικό τρόπο. Προκαλούσαν και οι διαιτητές τούς το επέτρεπαν"!


ΧΑΧΑΧΑΧΑ....Καλά αυτό είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει τελευταία!Μα καλά είναι δυνατόν να το πιστεύουν αυτό???Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.... 24.gif 24.gif 24.gif


Φυσικα και το πιστευουν!
Οταν εχεις συνηθισει να σε παιζουν αρκετα ευνοικα, 65-35 πχ, και τωρα σε παιξουν μονο 58-42 πχ, τοτε σου φαινεται περιεργο και νιωθεις οτι αδικεισαι.....



Η Ελλάδα αντιστάθηκε αν και όχι με αθλητικό τρόπο. Προκαλούσαν και οι διαιτητές τούς το επέτρεπαν!
Ειναι φοβεροι οι ανθρωποι!!!!! Ποσο χειροτερη νοοτροπια να εχει κανεις? w00t.gif
Ginobili
Ρε παιδιά...η σκηνή με τον Γιαννάκη να τραβάει βίντεο με τα χέρια....στον διαιτητή....μου θύμησε έναν παλιό αγώνα της ΑΕΚ...όπου ο Κολντεμπέλα έκανε την ίδια χειρονομία(όχι κακή βέβαια)..στον διαιτητή..!! biggrin.gif
Από τότε είχα να το δώ.... tongue.gif

Ρωσία αύριο με 1000!!!! Θα συστρατεύσουμε και τον Λιακόπουλο...να λέει για την ΄"Ρώσικη Αρκούδα"....και τον Βλαδίμηρο.... tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Άντε γιατί μου την σπάνε πολύ οι υπερόπτες..και οι φτηνοί χαρακτήρες..που το παίζουν τσάμπα μάγκες...
Και οι Αργεντινοί είχαν σούπερ ομάδα(και παίκτες)...αλλά δεν το παιζαν Θεοί...Όλοι τους βγάλαμε το καπέλο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας(και στην Ινδιανάπολη...).Το ίδιο και οι Λιθουανοί...αλλά δεν είδα ποτε τον Σάρας...ούτε τον Μάτσε..ούτε τον Σίσκα...να πέφτουν σε τέτοιο επίπεδο όπως έπεσαν σήμερα οι Ισπανοί,προκειμένου να κερδίσουν.Και λίγο σεβασμός στον αντίπαλο δεν βλάπτει....
panos75
QUOTE
Δεν πρεπει να μιλας με τοση σιγουρια οταν δεν ξερεις 100% κατι..... (Νο offence of course)

Κατ' αρχας σημαινει στην αρχη, για αρχη, αρχικα, οταν θελουμε να αναφερθουμε σε κατι με χρονικη σειρα.
Κατ' αρχην σημαινει στην αρχη του πραγματος, στη βαση του πραγματος, οταν θελουμε να αναφερθουμε στη βασικη σημασια.


Δεν είμαι φιλόλογος. Επανέλαβα απλώς ότι μας είπαν στη σχολή δημοσιογραφίας.

QUOTE
Επισης το να κερδιζεις ενα ΕΥΡΩμπασκετ δεν σημαινει κατι για την κορυφη του κοσμου.

Και να το παω πιο μακρυα, το να κερδιζεις ενα μουντομπασκετ παλι δεν σημαινει οτι εισαι ο καλυτερος του κοσμου 100%. Ουτε καν 95% Ουτε καν 80%!


Από τη στιγμή που κατέκτησε το Μουντομπάσκετ πέρσι η Ισπανία είναι ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ η καλύτερη ομάδα του κόσμου, και θα παραμείνει μέχρι τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Αν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος να το υπολογίσουμε, π.χ. μια βαθμολογία των εθνικών, όπως της ΦΙΦΑ, τότε θα συζητάγαμε αλλιώς.

QUOTE
Οχι δεν ζουμε σε ενα αγγελικο κοσμο,αλιμονο....αλλα τετοια φαινομενα πρεπει να καυτηριαζονται.
Το μπασκετ και ο αθλητισμος πρεπει να διεπεται και απο καποιες αρχες.

Και σημερα (και με την γενικοτερη παρουσια) υπηρχε μια ομαδα που τις υπηρετουσε στο γηπεδο.Και δεν
ηταν η Ισπανια.Κανεις δεν αμφισβητησε την κλαση των παικτων της,ουτε οτι επαιζε ως τωρα το καλυτερο
μπασκετ στο τουρνουα.Ομως για να χαρακτηριστει μια ομαδα μεγαλη,τοσο αυτη,οσο και οι παικτες της
δεν αρκει μονο το ταλεντο και η ικανοτητα.

Και αυτο σημερα οι Ισπανοι δεν το κερδισαν σε καμια περιπτωση.


Φυσικά και θα καυτηριάζουμε όλες τις περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό. Το πρόβλημα όμως είναι πως όταν ευνοούμαστε εμείς, όπως συνέβη με τη Σερβία, όχι μόνο δεν το αναφέρουμε, αλλά την πέφτουμε και σε όποιον τολμήσει να το επισημάνει. Άρα μετά όταν εσύ είσαι το θύμα λογικό είναι να μην θεωρούνται και τόσο αξιόπιστες οι διαμαρτυρίες σου.

Προσωπικά πάντως δεν είδα καμία σφαγή σήμερα. Όταν έχει παρακολουθήσει τον Πιτσίλκα να είναι ο MVP των Γιουγκοσλάβων στην Ιντιανάπολις, κάτι τέτοια σαν τα σημερινά σου φαίνονται όχι απλώς πλημελήματα, αλλά πταίσματα.
AZ1980
QUOTE(Ginobili @ Sep 15 2007, 23:06 ) *
Άντε γιατί μου την σπάνε πολύ οι υπερόπτες..και οι φτηνοί χαρακτήρες..που το παίζουν τσάμπα μάγκες...
Και οι Αργεντινοί είχαν σούπερ ομάδα(και παίκτες)...αλλά δεν το παιζαν Θεοί...Όλοι τους βγάλαμε το καπέλο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας(και στην Ινδιανάπολη...).Το ίδιο και οι Λιθουανοί...αλλά δεν είδα ποτε τον Σάρας...ούτε τον Μάτσε..ούτε τον Σίσκα...να πέφτουν σε τέτοιο επίπεδο όπως έπεσαν σήμερα οι Ισπανοί,προκειμένου να κερδίσουν.Και λίγο σεβασμός στον αντίπαλο δεν βλάπτει....



Eδώ η ... Dream Team του 1992 είχε εισπράξει τη συμπάθεια όλων, κατόρθωναν οι παίκτες τους να διατηρούν το σεβασμό στον αντίπαλο τους παρά την αστρονομική διαφορά ποιότητας που τους χώριζε από τις άλλες ομάδες. Δεν είναι με άλλα λόγια απαραίτητο πως όποια ομάδα νιώθει κυρίαρχη έχει αυτόματα και τάσεις κωλοπαιδίασης. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι τόσο εκνευριστική και χαμερπής στη συμπεριφορά όσο και η Γιουγκοσλαβία του Μποντίρογκα.

Πιο εκνευριστική, αντιαθλητική και μισητή ομάδα όλων των εποχών ωστόσο παραμένει η 90'ς ...αρμάδα του Πουέρτο Ρίκο, με Ορτίθ, Ρίβας, Κασιάνο, Μίνσι να σπάνε νεύρα μέχρι τελικής πτώσεως. Εύφημος μνεία και σε όλες τις ομάδες παικτών ΝΒΑ που κατέβασαν οι ΗΠΑ από το 1992 και μετά.

Πάντως αν αύριο οι Ισπανοί επιστρατεύσουν νέα καραγκιοζέ θεατρική παράσταση για να νικήσουν, οι πορτορικάνοι κινδυνεύουν να εκθρονιστούν, μιας και εκείνοι έριχναν κανονικό ξύλο και, με όλα τα κακά, στραβά κι ανάποδά τους, δεν έπεφταν ποτέ ...οικειοθελώς smile.gif
AZ1980
QUOTE(panos75 @ Sep 15 2007, 23:17 ) *
Προσωπικά πάντως δεν είδα καμία σφαγή σήμερα. Όταν έχει παρακολουθήσει τον Πιτσίλκα να είναι ο MVP των Γιουγκοσλάβων στην Ιντιανάπολις, κάτι τέτοια σαν τα σημερινά σου φαίνονται όχι απλώς πλημελήματα, αλλά πταίσματα.



Όλες οι διαιτησίες όλων των εποχών αποτελούν πταίσματα μπροστά σε δυο απίστευτα χειρουργεία, μπροστά στις δυο αρχετυπικές σφαγές... Το ένα το ανέφερες, το άλλο εξετελέσθη στον μοναδικό τελικό της Σουπρολίγκας.

Άκυρο λοιπόν το επιχείρημα.

Είναι σα να σου λέω εγώ "μεγάλος παίκτης ο Διαμαντίδης" και εσύ να απαντάς "δεν βλέπω κανένα μεγάλο παίκτη, πάρε μια βιντεοκασέτα με παιχνίδια του Τζόρνταν και θα καταλάβεις τι σημαίνει μεγάλος παίκτης". wink.gif
Anaz
Συμφωνω με τους προλαλήσαντες..
Να πω απλως οτι δεν μου εκαναν εντυπωση τα σχολια των ΜΜΕ της Ισπανιας.. Ειναι ολοφανερο οτι προσπαθουν συστηματικα κ επιμελεστατα να κρυψουν αυτα που εχουν μετατρεψει το φετινο Ευρωμπασκετ σε πανηγυρακι. Σε δυο ματς δεν εχω καταφερει να δω ριπλευ μιας αμφισβητουμενης φασης της Ελλαδας!! Οπως ειναι φανερο οτι ειναι απ'τους πρωτεργατες αυτης της υπερβολικης εικονας της δηθεν κυριαρχιας των Ισπανων που προσπαθουν να περασουν,και ειναι πιο αλαζονες κ απ΄την ομαδα τους.. Dream team την ανεβοκατεβαζουν.. Οσοι Ελληνες δημοσιογραφοι βρεθηκαν εκει εχουν να το λενε..

QUOTE
Το μπασκετ και ο αθλητισμος πρεπει να διεπεται και απο καποιες αρχες.
Και σημερα (και με την γενικοτερη παρουσια) υπηρχε μια ομαδα που τις υπηρετουσε στο γηπεδο.Και δεν
ηταν η Ισπανια.
Το καταλαβαινεις ακομα καλυτερα αυτο αν αναλογιστεις οτι μετα τον αγωνα οι παιχτες της Εθνικης δεν μιλησαν για διαιτησια,κ το'καναν οι Ισπανοι....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.