Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το γηπεδο.
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Athens 2007
Air Kef
Στο κλειστο γυναστηριο των Ολυμπιακων Εγκαταστάσεων,στο Μαρουσι Αττικης,περιπου 9χλμ βορειότερα του κέντρου της Αθηνας,θα πραγματοποιηθει η κορύφωση της σημαντικότερης διασυλλογικης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης,το Final 4 της Ευρωίγκας.H Αθηνα δν εχει ξαναδιοργανωσει τετοιο γεγονος,η Ελλάδα ομως είχε φιλοξενησει το Final 4 του 1993 στο Στάδιο Ειρηνης και Φιλίας στον Πειραια και το 2000 στο Κλειστο της Πυλαιας στην Θεσσαλονικη.

Το κλειστο του ΟΑΚΑ χτίστηκε το 1995 ενω ανακαινηστηκε το 2003 για τους Ολυμπιακους αγώνες.Εχει χωριτικοτητα που αγγιζει τις 19000.
Ειναι το μεγαλύτερο κλειστο γήπεδο στην Ευρώπη που χρησιμοποιει ομάδα μπάσκετ(Παναθηναϊκός και ΑΕΚ).
Το κυρίως κλειστό γυμναστήριο περιλαμβάνει την κεντρική σάλα με παρκέ από το αμερικάνικο ξύλο σφένδαμο, όπως τα περισσότερα γήπεδα του Ν.Β.Α, διαστάσεων 25,5 x 44,5μ., ενώ όλος ο αγωνιστικός χώρος είναι 40 x 70μ.
Η χωρητικότητα του είναι 20.000 θεατές και το στάδιο μπορεί να εκκενωθεί σε 10 λεπτά. Δίπλα από το κυρίως στάδιο σε έκταση 3 στρεμμάτων, υπάρχει κλειστό προπονητήριο. Το προπονητήριο με πτυσσόμενο πέτασμα μπορεί να χωρίζεται σε τρία ανεξάρτητα τμήματα με διαφορετικές λειτουργίες. Τα δύο από αυτά έχουν από ένα ηλεκτρονικό πίνακα το καθένα και έχουν επιστρωθεί με ξύλινο δάπεδο ίδιο με το δάπεδο του αγωνιστικού χώρου, ώστε να χρησιμοποιούνται για προπονήσεις.
Το κυρίως γήπεδο και το προπονητήριο στο επίπεδο του αγωνιστικού χώρου συνδέονται μεταξύ τους και αποτελούν ένα ενιαίο τμήμα.
Η κάλυψη της στέγης έγινε με χωροδικτύωμα που εδράζεται σε τέσσερις εσωτερικούς πυλώνες ύψους 35 μέτρων, με απόσταση μεταξύ τους 108μ. Αυτό προσδίδει, από αρχιτεκτονική άποψη, μια τελείως ξεχωριστή αισθητική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της εγκατάστασης.
Το γήπεδο διαθετει 2.500 θεσεις παρκινγκ,Δύο ηλεκτρονικοί πίνακες,,τέσσερις μικροί ηλεκτρονικοί πίνακες (τοποθετημένοι διαγωνίως για να δείχνουν το σκορ και το χρόνο),18.700 θέσεις (από τις οποίες οι 16.700 έχουν καθίσματα με πλάτη και οι 2.000 βρίσκονται σε πτυσσόμενες κερκίδες),300 θέσεις για τους δημοσιογράφους του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν με κατάργηση θέσεων θεατών,2 ανελκυστήρες για πρόσβαση στις εξέδρες ατόμων με ειδικές ανάγκες,40 είσοδοι και έξοδοι για τους φιλάθλους που βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα.Δύο είσοδοι, έξοδοι για τις ομάδες και ξεχωριστές είσοδοι και έξοδοι για τους δημοσιογράφους, τους επισήμους, και τη Διοίκηση του σταδίου,Κέντρο Τύπου το οποίο αποτελείται από την κυρίως αίθουσα (500τ.μ.), αίθουσα συνεντεύξεων (100τ.μ), εφτά γραφεία και καφετέρια εστιατόριο,κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης,τέσσεροι σκοτεινοί θαλάμοι για εμφάνιση φωτογραφιών,γραφεία Διεύθυνσης.

Το κλειστο Γυμναστηριο του ΟΑΚΑ έχει φιλοξενησει ολες τις μεγάλες διοργανωσεις του μπασκετ πλην του Final 4!
Ευρωπαικο Ανδρών(1995),Παγκοσμιο Εφηβων(1995),Παγκοσμιο Ανδρων(1998),και βεβαια την τελικη φάση των Ολυμπιακων Αγώνων της Αθηνας το 2004.Βεβαια All Star,Final 4 Ελληνικου Κυπελλου αλλα και σειρες Τελικων της Α1 έχουν φιλοξενηθει στο πραγματικα εντυπωσιακο αυτο γήπεδο.Το γήπεδο αυτο αποτελει και έδρα της Εθνικης μας ομάδας μπάσκετ,ενω καθε καλοκαιρι απο το 198.. διεξάγεται εκει το Τουρνουά Ακρόπολις με συμμετοχη 3 άλλων Εθνικων Ομάδων και τις Εθνικης μας.Εκτος απο μπάσκετ το κλειστο εχει φιλοξενησει και διάφορες συναυλίες αλλα και την διοργάνωση της Eurovision τον Μαιο του 2006.

Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment

Click to view attachment










Click to view attachment
Click to view attachment

Διάγραμμα θέσεων:

Click to view attachment





Πως να πατε:
Για να πατε με αυτοκινητο μπορειται να βγειτε στην Κηφισιας.Απο οποια μερια και να ειστε,απο κεντρο ή απο Αττικη Οδο,σιγουρα θα συναντήσετε καποιες πινακιδες που θα σας οδηγουν εκει.
Με λεωφορειο μπορειτε να χρησιμοποιήσετε το Χ14 απο το Συνταγμα ενω με Ηλεκτρικο Σιδηροδρομο,ο σταθμος Ειρηνη της γραμμης 1(μπλε) σας αφηνει εξω απο τις Ολυμπιακες Εγκαταστασεις.
Απο τα εκδοτήρια μπορειτε να προμηθεύεστε και τα εισητηρια των αγώνων.

Click to view attachment

Click to view attachment

Click to view attachment

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 37, Μαρούσι
Ταχ.Κωδ.: 15123
Τηλέφωνα: 6834771
Φαξ: 6857700
'Ετος κατασκευής: 1995
Υπεύθυνος Χώρου: Μάζης Ιωάννης


Πηγη: wikipedia.org,Γενικη Γραμματεια Αθλητισμου,stadia.gr,www.webshots.com.
Aristofanis
Πολύ καλό αφιέρωμα για τον ναό του Ελληνικού μπάσκετ. Να πω ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο ΟΑΚΑ για το final-four. Υπάρχουν δημοσιογραφικά πίσω από την δυτική μπασκέτα στην κάτω πτυσσόμενη κερκίδα (άσπρα καθίσματα), οι πάγκοι έχουν αλλάξει αφού έχουν φύγει τα προστατευτικά όπως και το τραπέζι της γραμματείας έχει αλλαχθεί, έχουν γίνει αρκετές νέες εγκαταστάσεις για την τηλεοπτική υπερπαραγωγή. Κάτι που δεν μου άρεσε είναι ότι τα λάβαρα των ομάδων που υψωθεί το ταβάνι είναι πολύ μικρά.

Όπως και με την Ολύμπια Λάρισας έτσι και με την Ταου ο ΠΑΟ θα κάθεται αριστερά και όχι δεξία.
Air Kef
Να σαι καλα και για τις πληροφορίες και για τα καλά σου λόγια.Προφανώς πηγαινεις συχνοτερα απο μας στο γήπεδο,οπότε αν εχεις κατι παραπάνω για το πως να παει καποιος θα μας υποχρέωνες! smile.gif
Bonzo
Επείσης υπάρχουν κι άλλα λεωφορεία που δεν σ αφήνουν ακριβώς απ έξω αλλά αρκετά κοντα(πχ Α7,Β7,550)
tsitum
Αφου ουτε τωρα δεν εγινε τετραεδρικος πινακας πανω απο το κεντρο του γηπεδου δε το βλεπω να γινεται ποτε.Καλυτερη αφορμη για να βαλουν δε θα υπαρξει...
Air Kef
QUOTE
Να σαι καλα και για τις πληροφορίες και για τα καλά σου λόγια.Προφανώς πηγαινεις συχνοτερα απο μας στο γήπεδο,οπότε αν εχεις κατι παραπάνω για το πως να παει καποιος θα μας υποχρέωνες!


Προφανώς πηγαίνει σε ολους οσους διαβάζουν το παρόν τόπικ.Ευχαριστούμε Μπόμνζο! smile.gif


Τσίτουμ επανέφερες ωραίο θέμα..Κριμα που δν μπήκε με αυτη την αφορμή..Ελπίζω να γινει στο μέλλον..Ελπίζουμε.
sihainas
χα ο Απόλλωνας την χαίρεται τόσα χρόνια αυτή την πολυτέλεια... (άσχετα αν είναι άθλιος και αρχαίος ο πίνακας με μόνο κάτι λαμπάκια που δείχνουν το σκορ και την περίοδο tongue.gif)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.