Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Guillermo Vargas Habacuc
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
captain charisma
Tο 2007 ,ο Guillermo Vargas Habacuc, ένας αποτυχημένος ‘καλλιτέχνης’ , αποφάσισε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με αηδιαστικό τρόπο.

Έδεσε με ένα σκοινί στον τοίχο μιας Γκαλερί ‘τέχνης’ ένα αδέσποτο σκυλάκι και το άφησε να πεθάνει αργά από την πείνα και τη δίψα:


Το τραγικό είναι ότι κανείς από τους επισκέπτες της γκαλερί δεν αντέδρασε, με αποτέλεσμα το σκυλί να βρει τραγικό θάνατο μετά από πολυήμερη ταλαιπωρία.

Κανείς δεν τιμώρησε τον αλήτη-καλλιτέχνη, κανείς δεν τον έκλεισε φυλακή, κανείς δεν τον άφησε να πεθάνει δεμένο χωρίς νερό και φαγητό.

Αντίθετα.

Στην Biennale κεντρικής αμερικής οι ειδικοί αποφασίσανε ότι ο Guillermo ήταν πρωτοπόρος καλλιτέχνης και του ζήτησαν να επαναλάβει την κτηνωδία του επισήμως στην Biennale του 2008.

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Βοηθήστε να το σταματήσουμε.

Υπογράψτε στον παρακάτω σύνδεσμο και απαιτήστε μαζί μας, το υποκείμενο αυτό να μην χρίζει καμίας εκτίμησης ούτε να αποκαλείται καλλιτέχνης για τη βάναυση πράξη του, και για την ευχαρίστηση και την απάθεια του με τον πόνο των ζώων..

CODE
http://www.petitiononline.com/13031953/petition.html


Για όσους έχουν facebook κάντε join και στο παρακάτω group:
CODE
http://www.facebook.com/group.php?gid=10062689644





Keyser_Soze
Το μόνο που έχω να πω για το θέμα που πραγματεύεται το πααπάνω ποστ είναι ένα: ΑΙΣΧΟΣ!!!

Πόσο θα ήθελα να έρθει αυτός ο άνθρωπος (αν είναι δηλαδή) Ελλάδα... Θα αγόραζα εισιτήριο, θα πήγαινα πρώτος πρώτος και θα τον κλώτσαγα μέχρι θανάτου (είμαι πολύ δύναμη ο άτιμος icon_drunk.gif ).

Βασικά δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις το συγκεκριμένο συμβάν.
Rondo
Ευχομαι αυτος ο αλητης να πεθανει...Ειναι βαρυ αλλα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...Να πεθανει αβοηθητος...Η αληθεια ειναι πως θα ηθελα πολυ να τον φανε οι σκυλοι...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gifΜόλις έγινα και μέλος στο γκρουπ του facebook και προσκαλεσα και ολες τις επαφες μου να γινουν...ΔΕΝ πρεπει να περασει ετσι...
B for Basketball
ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ σε αυτον που ειχε την ιδεα.
ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ σε οσους πηγαν στην Γκαλερι
ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ σε αυτους που τον επιβραβεψαν

Σας ευχομαι τα χειροτερα που μπορει να φανταστει ανθρωπος!
apkat
Kριμα για αυτους τους ανθρωπους..

Μονο κριμα..
Wilkinson
Pragmatika ine aidiastiko... 68.gif 68.gif 68.gif
Flash
Συμφωνώ απόλυτα ότι πρόκειται για ποταπή αθλιότητα που δεν έχει να κάνει όχι με τέχνη αλλά με ανθρώπινη πράξη γενικότερα. Αντί όμως να ευχόμαστε θανάτους και βασανιστήρια ας σκεφτούμε λίγο.

Πρώτα από όλα εκτός από τον απαράδεκτο αυτό τύπο, εξίσου τρισάθλιοι είναι όσοι παρακολούθησαν την "έκθεση" και δεν αντέδρασαν καθόλου, ενώ το γεγονός ότι τον κάλεσαν κάποιοι να το επαναλάβει είναι πραγματικά αδύνατω να το διανοηθώ.

Ψάχνοντας λίγο διάβασα ότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως έκανε αυτή την πράξη γιατί στην πατρίδα του υπάρχουν χιλιάδες άρρωστα, υποσιτισμένα αδέσποτα στους δρόμους και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτά και ήθελε να φανερώσει την υποκρισία του κόσμου ο οποίος περίμενε (όπως και έγινε) ότι σε δεύτερο χρόνο θα αντιδρούσε με πολύ έντονο τρόπο σε αυτή του την "τέχνη". Ισχυρίζεται δηλαδή ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα.

Προφανές είναι για μένα ότι ακόμα και έτσι να είναι, ο τύπος δε δικαιολογείται με τίποτα. Η ενέργεια αυτή ήταν απλά ναζιστοειδής ακόμα κι αν δεχτώ ότι είχε "καλό απώτερο σκοπό" (άλλωστε ποτέ δεν πίστεψα στο μακιαβελικό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"). Όμως για αναλογιστείτε το. Πόσες φορές εμείς, όλοι μας είδαμε μπροστά στα μάτια μας ένα ζωντανό να υποφέρει με παρόμοιο τρόπο όντας άρρωστο και καχεκτικό ή να το κακομεταχειρίζονται και δεν κάναμε απολύτως τίποτα ;

Να γίνω και λίγο πιο προκλητικός ; Πόσες φορές είδαμε έναν άνθρωπο να δεινοπαθεί από αρρώστια και πείνα και αντί να τον βοηθήσουμε με τον τρόπο μας, στο βαθμό και το μέτρο της δύναμης μας, τον αγνοησάμε ή ακόμη μπορει και στο βάθος του μυαλού μας ,στα πολύ σκοτεινά μέρη που δε θέλουμε ούτε εμείς οι ίδιοι να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν, ίσως και να τον θεωρήσαμε ένα μίασμα που υπάρχει μόνο και μόνο για να μας χάλαει τη διάθεση; Και τέλος πάντων όλοι εμείς που καθόμαστε αναπαυτικά στα σπιτάκια μας με τις adsl συνδέσεις μας και βλέπουμε αυτή την ανθρωπογενή κτηνωδία στην οθόνη μας, πόσο δικαιούμαστε να κρίνουμε αυτό το τέρας με τη μάσκα του μετανεωτερικού καλλιτέχνη;

Αλήθεια πόσο αθώοι είμαστε;
apkat
QUOTE(Flash @ Apr 15 2008, 03:37 ) *
Προφανές είναι για μένα ότι ακόμα και έτσι να είναι, ο τύπος δε δικαιολογείται με τίποτα. Η ενέργεια αυτή ήταν απλά ναζιστοειδής ακόμα κι αν δεχτώ ότι είχε "καλό απώτερο σκοπό" (άλλωστε ποτέ δεν πίστεψα στο μακιαβελικό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"). Όμως για αναλογιστείτε το. Πόσες φορές εμείς, όλοι μας είδαμε μπροστά στα μάτια μας ένα ζωντανό να υποφέρει με παρόμοιο τρόπο όντας άρρωστο και καχεκτικό ή να το κακομεταχειρίζονται και δεν κάναμε απολύτως τίποτα ;


Ποτε..

Δεν θεωρησα ποτε πιο ανανδρη μια συμπεριφορα εναντι ενος ζωου σε σχεση με εναν ανθρωπο..

Ο ανθρωπος εχει την δυνατοτητα να αμυνθει.Ενα ζωο και κυριως ενα τετοιο απλα θα υπομενει βασανιστικα τον θανατο του.Η πλειοψηφεια ισως να σκεφτει και να σκεφτει.Ομως αυτο ειναι απο τα χειροτερα εγκληματα που εχουν γινει ποτε για μενα και δεν υπαρχουν 1002 καλα λογακια για να με αλλαξουν..

Εντιτ:Για να μαι πιο προκλητικος στην προκληση σου.Παντα θα αντιδρουσα περισσοτερο βελποντας ζωο να υποφερει παρα ανθρωπο.Ενας ανθρωπος στην θεση του σκυλου θα εσπαγε τα λουργια.Ο σκυλος τι θα μπορουσε να κανει;;
Flash
Δε συμφωνώ καθόλου. Το θεωρώ ψευδοδίλημμα. Θεωρητικά και μόνο ο άνθρωπος θα είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει. Μήπως δεν υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις ανθρώπων που ειναι σκλαβωμένοι και δεν μπορούν να σπάσουν τα δεσμά τους; Μη νομίζεις ότι το πάω φιλοσοφικά και τελειώς γενικά.

Δούλοι (με την κυριολεκτική έννοια) υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα σε διάφορες γωνιές της γης. Γυναίκες και παιδιά θύματα trafficking σε όλο τον κόσμο. Εξάχρονα που εργάζονται υποχρεωτικά μαζί με τους γονείς τους κάτω από ελλεεινές συνθήκες σε τριτοκοσμικές βιοτεχνίες. Που είναι η διαφορά τους από ένα ζώο ως προς την αποτελεσματικότητα της ικανότητας αντίδρασης τους; Τα δεσμά που τους δένουν είναι εξισου σφιχτά. Οπότε το να αντιδράς πάντα όταν βλέπεις ζώο να βασανίζεται πάρά άνθρωπο το βρίσκω εξόχως υποκριτικό για να μην πω παράδοξα σαδιστικό.

Μόνο ως προς ένα είναι πιο ελεύθεροι από τους τετράποδους φίλους μας: μπορούν να φτάσουν στο ακραίο σημείο να δώσουν οι ίδιοι τέλος στο μαρτύριο τους. Είναι κι αυτό ένα τραγικό πλεονέκτημα του να είσαι άνθρωπος...

Και επειδή ίσως δεν έγινα κατανοητός ξανακοίτα αν θες λίγο το ποστ μου. Ούτε κατά διάνοια δε δικαιολογώ τον τύπο. Υπάρχει αρκετό μαρτύριο στον κόσμο, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις κι άλλο για να παραδειγματίσεις και να προκαλέσεις. Απλά παραδέχθηκα ότι με προβλημάτισε και προσπάθησα να επεκτείνω το συλλογιστικό μου.

Τέλος το τι θα εκανες εσύ προσωπικά (που δεν έχω λόγο να αντιλέγω ή να αμφιβάλλω για το τι θα έκανες) δε σημαίνει τίποτα για αυτό που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία η οποία απλώς αδρανεί (φυσικά βάζω και τον εαυτο μου μέσα).
dizzy_fingers
EDIT: Δείτε πρώτα αυτό.













Όπως εύστοχα είχε πει ο jois κάποτε: "πως γίνεται να διαβάζω στο φόρουμ αυτά που έλαβα στο μέηλ πριν μερικές μέρες?"...

Το θέμα παιδιά είναι σοβαρό.
Πολύ σοβαρό για να βγει μία έκθεση τέχνης και να το "διαφημίσει" απροκάλυπτα, πολύ σοβαρό για να το αναπαράγετε * χωρίς να το διασταυρώσετε πρώτα.


Με ένα ψάξιμο στη mother G για "Habacuc hoax" πρώτο αποτέλεσμα βγαίνει αυτό, απ'όπου μαθαίνετε ότι τελικά το σκυλί ούτε πέθανε ούτε αφέθηκε ατάιστο (διαβάστε οπωσδήποτε την τελευταία φράση του άρθρου laugh.gif ).

Ο σκοπός του "καλλιτέχνη" - όπως υποστηρίζει ο ίδιος και η γκαλερί - ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ή πιο συγκεκριμένα να δει ποιοί θα ευαισθητοποιούνταν από αυτή τη σκηνή...ποιός από όλους όσους πήγαν εκεί, θα "τολμούσε" να κάνει κάτι για να σώσει αυτό το σκυλί από την κατάσταση στην οποία το είχε, υποτίθεται, βάλει ο Habacuc.
Όπως καταλαβαίνετε, κανείς δεν έπραξε το λογικό (κατά τον περισσότερο φιλόζωο κόσμο) από όσους παρευρέθησαν, απλά το προσπέρασαν θεωρώντας το ως κάποια περίεργη μορφή τέχνης ξεχνώντας πως ο καμβάς και τα χρώματα αυτού του "πίνακα" ήταν ένα ζωντανό πλάσμα το οποίο μάλιστα έδειχνε ημιθανές...


Και φτάνουμε στο παραπάνω αστεράκι *, στο οποίο θέλω να γράψω πως τελικά ο big dirk δεν έκανε τόσο λάθος που μας το ανέφερε, ούτε οι υπόλοιποι που ασχοληθήκατε.
Στην ουσία όλοι όσοι πρωωθούν αυτά τα μέηλ και κάνουν group διαμαρτυρίας στα social networking sites συμμετέχουν σε αυτό το έργο του Κοσταρικανού και (το σημαντικότερο) διαφοροποιούνται από όλους αυτούς που προσπέρασαν το ζωάκι σαν να μη συνέβη τίποτα.
Εσείς κάνατε κάτι!!!! 41.gif

Από την άλλη, όμως, σκεφτείτε ένα πράγμα:
Αυτοί εκεί προσπέρασαν το σκυλί νομίζοντας ότι είναι τέχνη και ίσως θεωρώντας ότι δε θα λιμοκτονούσε και θα αφηνόταν ελεύθερο μετά την έκθεση.
Εμείς, όμως, κάθε φορά που βλέπουμε αυτήν τη σκηνή στους δρόμους και στα παγκάκια των πόλεών μας κάνουμε κάτι?
Κάνουμε ποστ και γκρουπ διαμαρτυρίας για το σκυλί στη Λ.Κηφισίας που το πάτησε αμάξι και αιμοραγεί στην άκρη του δρόμου?
Ξεσηκώνουμε τον κόσμο για τα δεκάδες σκυλάκια που δολοφονούνται κάθε μέρα από τις φόλες και τα δηλητήρια κάποιων αχαρακτήριστων συνανθρώπων μας που απλά ενοχλούνται κάποιο γάβγισμα?

Αν αυτός το Habacuc(όνομα είναι αυτό?) μας έκανε να αναλογιστούμε όλα αυτά, να αναθεωρήσουμε κάποια στάση μας, τότε θεωρώ πως ο άνθρωπος πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό με αμφιλεγόμενο, σίγουρα, τρόπο. Κάτι σαν το μέηλ που πάλι κυκλοφορούσε για τους κινδύνους της οδήγησης+ποτό με τις φωτογραφίες μία κοπέλας που παραμορφώθηκε φριχτά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Αν, όμως, διαφωνώ έντονα σε κάτι σε όλη την ιστορία είναι το γεγονός πως, παρόλο που τάιζε το σκυλί και δεν το άφησε να πεθάνει, το άφηνε δεμένο για τόσες ώρες μπροστά σε όλο τον κόσμο. Αν και δε μπορούν να μιλήσουν τα σκυλιά, έχουν κι αυτά μία αξιοπρέπεια και σίγουρα σε κανέναν από εμάς δε θα άρεσε να είμαστε δεμένοι σε μία αντίστοιχη έκθεση...μπαμπουίνων με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν αυτοί για τη διάσωση του ανθρώπινου είδους.
Από την άλλη, βέβαια, αν από αυτήν την ιστορία επετεύχθη κάτι καλό τότε ίσως αυτή η "θυσία" να μην πήγε χαμένη...αλλά αυτό είναι μία τελείως διαφορετική συζήτηση (μέχρι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η τέχνη για να επιτύχει τον σκοπό της?) η οποία ίσως μας αποσπάσει από τον πραγματικό σκοπό της περίπτωσης.






ΥΓ1: Το ότι ολόκληρη peta δεν έβγαλε ούτε ανακοίνωση για αυτό το συμβάν, δε σας ψίλλιασε ούτε στο ελάχιστο?


ΥΓ2: Κάνω σπλιτ τα τελευταία ποστ. Γενικά, με τον επερχόμενο διαχωρισμό του off topic ίσως είναι καλό τέτοια μηνύματα να γράφονται σε ξεχωριστά τόπικ smile.gif.
dizzy_fingers
Πωπω....αυτά παθαίνεις αν δε διαβάζεις τα προηγούμενα ποστ πρωί πρωί....

Flash δεν είδα το ποστ σου:
QUOTE(Flash)
Ψάχνοντας λίγο διάβασα ότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως έκανε αυτή την πράξη γιατί στην πατρίδα του υπάρχουν χιλιάδες άρρωστα, υποσιτισμένα αδέσποτα στους δρόμους και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτά και ήθελε να φανερώσει την υποκρισία του κόσμου ο οποίος περίμενε (όπως και έγινε) ότι σε δεύτερο χρόνο θα αντιδρούσε με πολύ έντονο τρόπο σε αυτή του την "τέχνη". Ισχυρίζεται δηλαδή ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα.


Τέλος πάντων, ακόμα κι έτσι συνεχίζουμε τη συζήτηση. Έχουμε πολλά να πούμε. smile.gif
jois21
Aυτοι που πηγαν στην εκθεση ηξεραν οτι θα το αφησει να πεθανει;

Αν ησαστε εκει τι θα κανατε;
Rondo
QUOTE(jois21 @ Apr 15 2008, 12:29 ) *
Aυτοι που πηγαν στην εκθεση ηξεραν οτι θα το αφησει να πεθανει;

Αν ησαστε εκει τι θα κανατε;

Εγώ θα έκανα εμετό...Είναι δύσκολο να πούμε τι θα κάναμε διότι άλλο πιθανόν να θέλαμε και άλλο να μπορούσαμε να κάνουμε.Επίσης διαφωνώ πως στο βωμό της τέχνης μπορούμε να θυσιάζουμε ζωές.
jois21
E αν δε ξερουμε τι θα καναμε και αν δε γνωριζαμε το τι θα απογινει ο σκυλος μη βριζουμε οσους πηγαν και δεν εκαναν κατι.
Flash
QUOTE(dizzy_fingers @ Apr 15 2008, 11:42 ) *
Πωπω....αυτά παθαίνεις αν δε διαβάζεις τα προηγούμενα ποστ πρωί πρωί....

Flash δεν είδα το ποστ σου:
Τέλος πάντων, ακόμα κι έτσι συνεχίζουμε τη συζήτηση. Έχουμε πολλά να πούμε. smile.gif


Βασικά Σπύρο, αν διαβάσεις ολόκληρα τα δύο ποστ μου θα δεις ότι όχι μόνο αναφέρω τον υποτιθέμενο ή πραγματικό, ποιος ξέρει, σκοπό αυτής της έκθεσης αλλά θέτω και ακριβώς τα ίδια ερωτήματα με εσένα laugh.gif

Μόνη ένσταση είναι ότι η διάψευση για το θάνατο του ζώου έχει έρθει από την διευθύντρια της έκθεσης και όχι από τον ίδιο καθώς αυτός αρνείται να απαντήσεις ευθέως στο αν όντως τάιζε και ελευθέρωσε το σκυλί. Οπότε δεν μπορούμε πιστεύω να είμαστε σίγουροι για τίποτε. Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στον τοίχο πίσω από το σκυλί ήταν γραμμένο στα Ισπανικά με σκυλομπισκότα η φράση "Είσαι ότι Διαβάζεις". Πιθανότατα λοιπόν ο Habacuc τα έκανε όλα αυτά για να δέιξει επίσης και το μέγεθος της παραπληροφόρησης που κυριαρχεί. Οι περισσότεροι εδώ και χιλιάδες άλλοι, τον καταδικάσαμε χωρίς καν να προσπαθήσουμε να διασταυρώσουμε.

Πάντως επιμένω σε αυτό που είπα αρχικά γνωρίζοντας άλλωστε όσα έγραψες εκ των υστέρων. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι η πρόθεση του Habacuc είναι αγαθή και εκτιμητέα, ακόμα και αν το σκυλάκι όντως ταιζόταν και δεν το άφησε να πεθάνει εξακολουθεί για μένα να πρόκειται για άκρως σαδιστική πράξη. Χρησιμοποίησε ένα κακόμοιρο αρρωστο ζώο για να προκαλέσει και φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ίδιος προκάλεσε και επέτρεψε όλη αυτή την παραπληροφόρηση στα πλαίσια της ιδιότυπης φάρσας/πειράματος του. Όπως έγραψα και παραπάνω, υπάρχουν λιγότερο σαδιστικοί και περισσότερο γόνιμοι τρόποι να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις πρόσθετο μαρτύριο, υπάρχει αρκετό στον κόσμο τούτο.
dizzy_fingers
QUOTE
Οπότε δεν μπορούμε πιστεύω να είμαστε σίγουροι για τίποτε.

Από τη στιγμή που αυτό το "θέμα" υπάρχει εδώ και ένα χρόνο (και μάλιστα με την επερχόμενη biennale 2008) και οι φιλοζωικές διοργανώσεις (πάρτε τη γνωστότερη και μεγαλύτερη, την peta) δεν έχουν βγάλει ούτε καν ανακοίνωση, είμαστε σίγουροι ότι το σκυλί δεν κακομεταχειρίστηκε σωματικά.
Εμείς μπορεί να έχουμε το google για τις έρευνές μας αλλά αυτές οι οργανώσεις έχουν πολλά περισσότερα μέσα για να εξακριβώσουν το αληθές μίας ιστορίας.

QUOTE
Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στον τοίχο πίσω από το σκυλί ήταν γραμμένο στα Ισπανικά με σκυλομπισκότα η φράση "Είσαι ότι Διαβάζεις". Πιθανότατα λοιπόν ο Habacuc τα έκανε όλα αυτά για να δέιξει επίσης και το μέγεθος της παραπληροφόρησης που κυριαρχεί. Οι περισσότεροι εδώ και χιλιάδες άλλοι, τον καταδικάσαμε χωρίς καν να προσπαθήσουμε να διασταυρώσουμε.

Πολύ σωστή η παρατήρηση.
Είμαι πεποισμένος πως ο Χάμπα γνώριζε εκ των προτέρων τη φασαρία που θα ακολουθούσε μετά την πράξη του και ίσως αυτό να δικαιολογεί το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει διαψεύσει τις φήμες περί κακομεταχείρισης του ζώου.
Είτε ήθελε να κερδίσει τα 15' φήμης του, είτε ήθελε να εξαπλωθεί το "μήνυμά" του όσο πιο μακριά γίνεται, η τακτική του ήταν να επικρατήσει όσο πιο πολύ γίνεται η είδηση ότι "κάποιος στη Λατινική Αμερική έδεσε ένα σκυλί στο όνομα της τέχνης και το άφησε να πεθάνει". Και το κατάφερε μια χαρά.
captain charisma

δειτε φατσα το αποβρασμα.σαν κακομεταχειρισμενο κοριτσι μοιαζει
dizzy_fingers
O τραγουδιστής των prodigy ρε! laugh.gif

Bdirk διάβασες τα προηγούμενα ποστ που λέγανε πως τελικά δεν ήταν αλήθεια οι φήμες για το βασανισμό και θανάτωση του σκυλιού?
Keyser_Soze
QUOTE(dizzy_fingers @ Apr 17 2008, 21:52 ) *
O τραγουδιστής των prodigy ρε! laugh.gif
Σιγά να μην έχει τέτοια σκατόφατσα ο τραγουδιστής των Πρόντιτζι ρε!!

Δες εδώ ομορφιά:


Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα... biggrin.gif
captain charisma
το διαβασα.επισης αυτα που εγραψες τα παρεθεσα σε αλλο φορουμ και εκει μου λενε οτι μαλλον προσπαθει να τα κουκουλωσει..αν θες παραθετω το ποστ.

Όχι ακριβώς. Εκείνο που μαθαίνουμε είναι τι ισχυρίσθηκαν ο ίδιος και η διευθύντρια της γκαλερί. Αυτό σαφέστατα δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή, αλλά μάλλον εμπίπτει σε τακτική που μπορεί να περιγραφεί ως "μετά το χοντρομακακία που κάναμε, προσπαθούμε να τα μαζέψουμε γιά να μη μας λυντσάρουν". Ότι δηλαδή έγραψα και προηγουμένως.

Όσο γιά την τελευταία φράση του άρθρου, είναι η γνωστή πιπίλα όλων των αναίσθητων απέναντι στα άλλα ζώα τομαριών ανά την υφήλιο.
Σαφέστατα και υπάρχουν κινητοποιήσεις εναντίον της κακοποίησης των ζώων, σαφέστατα υπάρχουν και δράσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Άνθρωποι σαν τον αρθρογράφο, που τώρα αναρωτιούνται δήθεν "τι κάνουμε με τα αδέσποτα που πεθαίνουν στους δρόμους κατά μυριάδες", είναι οι ίδιοι που χλευάζουν όσους σταματούν να ταίσουν ένα αδέσποτο ή να του παράσχουν την ιατρική βοήθεια που ενίοτε χρειάζεται. Θα τά 'χεις ακούσει και σύ, γιά "τρελλόγριες", "σαλταρισμένους" και "γραφικούς". Όσο γιά τα petitions, υπάρχουν χιλιάδες από δαύτα γιά πάμπολλα θέματα κακοποίησης των ζώων που δυστυχώς συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας πόσο απολίτιστοι και βάρβαροι είμαστε ως φάρα...




Υ.Γ. Αυτά τα αποσπάσματα
QUOTE
We haven't yet been able to confirm whether the circumstances of the exhibit were as commonly represented

QUOTE
A query to the World Society for the Protection of Animals (WSPA) brought a response indicating that the circumstances surrounding the controversial art exhibit were unclear to them as well

προέρχονται από link πηγής του άρθρου που παρέθεσες. Είναι σαφές ότι δεν αποτελούν αποδείξεις γιά τίποτα, αλλά επιβεβαιώνουν τη σύγχυση που κάποιοι φρόντισαν να σπείρουν γύρω απ' το θέμα. Την ίδια στιγμή ο αρθρογράφος κάνει λόγο γιά
QUOTE
what is clearly a fake story

Ο άνθρωπος θα ήταν απλά γελοίος αν δεν έμοιαζε τόσο με προβοκάτορα. Ούρτ! στα τσακίδια κι αυτός και το συνάφι του.
dizzy_fingers
Τώρα με μπέρδεψες εσύ με αυτά που γράφεις biggrin.gif.

Παιδιά, μην προσπαθούμε να τον βγάλουμε δολοφόνο ντε και καλά για να δικαιολογήσουμε το μένος που βγάζουμε σε ένα πρόσωπο, λες και αν κάψουμε αυτή τη "μάγισσα" θα λυθεί αμέσως το πρόβλημα.
Ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του κι όχι το αντίθετο, κι ειδικά σε αυτήν την περίπτωση που δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο απέναντί του εκτός από κάποιες φήμες (οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα εξαπλώθηκαν και διατηρήθηκαν από τον ίδιο).

Καλό είναι να ηρεμήσουμε, λοιπόν, και να δούμε το πρόβλημα από τη σωστή οπτική γωνία.



@keyser
Εντάξει βρε, ο Βιλανουέβα είναι τότε! laugh.gif
captain charisma
απο το παραθετω το ποστ μεχρι το τελος τα εγραψε το ατομο αυτο,σε αλλο φορουμ.

ο βιλανουεβα των μπακς?οχι ρε παιδια μια χαρα φατσα εχει το παλικαρι biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.