Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 4η αυγουστου 1936
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2
petrovic
4η Αυγουστου σημερα, θλιβερη επέτειος της εγκαθιδρυσης της δικτατορίας του αρχικαθαρματος Μεταξα, του "παράφρονος καμικάζι" (που 'σαι ρε "Καθημερινή") της εποχής του. του αρχικαθαρματος που έθεσε απευθείας στην παρανομία συνδικατα,απεργίες (γενικά: την συλλογική οργανωση και δράση των εργαζομενων απέναντι στα αφεντικά) και εξαπέλυσε εμφύλιο πόλεμο εναντια στους κομμουνιστες ,με φυλακίσεις,εξορίες και βασανιστηρια.

αυτό που κυρίως ενδιαφερει είναι ότι η δικτατορία του αρχικαθάρματος δεν ήρθε απροσδοκητα μια ωραία πρωια , αλλά η απαρχή της βρίσκεται στο φασιστικό "ιδιώνυμο" του ......"εθνάρχη" Βενιζέλου , νόμος του 1929 , νόμος της "δημοκρατίας",και βεβαίως στην παγκόσμια οικονομική κρίση τυ καπιταλισμού,που οδήγησε στα καθ'ημας στη χρεωκοπία του 1932,΄πάλι επί ...."εθνάρχου" Βενιζέλου.


έτσι και σήμερα ,η -μεχρι στιγμής- σταθεροποίηση των ανοιχτών ναζιστών της Χρυσής Αυγής οφείλεται στον κοινωνικό κανιβαλισμό που εισήγαγαν οι κρυπτοναζί του Μαύρου Μετωπου,στο απύθμενο μίσος τους απέναντι στις οργανωσεις του εργατικού κινήματος, στο ντελιριακό μένος τους απέναντι στους κομμουνιστες. οι Πάγκαλος, Παπανδρεου, Βενιζέλος, Σαμαράς,Μπακογιάννη ,να ποιοι είναι οι υπευθυνοι για το μαυρο χάλι της Χρυσης Αυγης. οι Διαμαντοπούλου,Παναγιωτόπουλος , Χατζηδάκης και βεβαιως το επιτελειο της αντεπανάστασης,τα κοπρόσκυλα της ΕΕ που προώθησαν την ταυτιση κομμουνισμού -ναζισμού ,την ταυτιση της μερας με τη νυχτα, της αρετής με τη βαρβαρότητα, της υγείας με την αρρώστια,να ποιοι είναι υπόλογοι για την ξεφτίλα της Χρυσής Αυγής.


το δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" επανερχεται με οξύτητα.όλοι θα κληθούμε να το απαντήσουμε τα επόμενα χρόνια.
petrovic
παραθετω ολόκληρο το σημερινό άρθρο (5 Αυγούστου 2012) του διευθυντή της "Καθημερινής" , του διευθυντή δηλαδή του πλέον "έγκυρου" οργάνου του νεοναζισμού στη χώρα , Αλεξη Παπαχελά.




Η «κουζίνα»
Tου Αλέξη Παπαχελά

Το πολιτικό μας σύστημα είναι κάτι παραπάνω από κουρασμένο, είναι εξαντλημένο. Δεν αναφέρομαι μόνο στη «δομική εξάντληση» που είναι προφανής, καθώς κλείνει με βίαιο τρόπο ο κύκλος της μεταπολίτευσης και μαζί του κόμματα, ιδεολογήματα και πάλαι ποτέ ισχυρά brandnames της πολιτικής που δεν έχουν πια τίποτα να δώσουν στον τόπο. Αναφέρομαι και στους ίδιους τους πολιτικούς, ως άτομα, τα οποία λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό στα όρια της νευρικής κρίσης. Σκεφθείτε για μια στιγμή πόσα πράγματα έχουν συμβεί από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα. Η χώρα βρέθηκε πολλές φορές στα πρόθυρα της κατάρρευσης, πέρασε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, κόμματα διασπάσθηκαν και συρρικνώθηκαν, το κομματικό σύστημα παρ’ ολίγον να αυτοκτονήσει μετά το επεισόδιο του δημοψηφίσματος, οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αλλάξει ρόλους και θέσεις με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σκηνικό έντονης απαξίωσης των πολιτικών και της καθεστηκυίας τάξης της χώρας.

Η δουλειά του πολιτικού άλλαξε άρδην και απαιτεί πλέον πολύ γερά νεύρα και μεγάλες αντοχές. Οι θερμοκρασίες στο καμίνι της πολιτικής έχουν ξεπεράσει κάθε προδιαγραφή και λιώνουν με ταχύτατους ρυθμούς ανθρωπάκια, παλιές καραβάνες και κάθε άλλον που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα την εποχή του Μνημονίου. Βλέπεις την κούραση και την εξάντληση στα μάτια των ανθρώπων που χειρίζονται τις τύχες της χώρας, ακόμη και στην αντιπολίτευση. Πιάνεις στον τόνο της φωνής τους την απελπισία που ποτέ δεν ξέρεις αν αντανακλά απλώς κούραση ή αν οφείλεται σε ενδόμυχες, ψυχρές εκτιμήσεις για το πού θα πάει η χώρα τον χειμώνα. Είναι όμως πολύ λάθος να πέφτει η ίδια η χώρα θύμα της εξάντλησης και ψυχικής αποδιοργάνωσης ορισμένων ηγετών της. Οποιος είναι κουρασμένος κάνει λάθη και τα λάθη μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Οταν κάποιος πολιτικός είναι μάλιστα εξαντλημένος ο ίδιος και κυριαρχείται από μαύρη απαισιοδοξία για τα πάντα, προβάλλει το λάθος μήνυμα σε μια κοινωνία που περιμένει από την ηγεσία της να είναι στιβαρή και αισιόδοξη.

Ασφαλώς κανείς δεν θα λυπηθεί τους πολιτικούς μας για όσα περνάνε. Η συμμετοχή στα κοινά είναι άλλωστε προϊόν ελεύθερης βούλησης και οι πολιτικοί, σαν μεγάλα παιδιά που είναι, ξέρουν πολύ καλά τις δυσκολίες της εποχής μας.

Ελπίζω όμως να βρουν χρόνο να ηρεμήσουν, έστω για λίγο, και να ξεκουρασθούν. Το φθινόπωρο δεν προμηνύεται διόλου ευκολότερο από τον περασμένο χειμώνα, κάθε άλλο. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, η ελληνική κοινωνία στα όρια των αντοχών της και η πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση θα γνωρίσει νέα επίπεδα σκληρότητας. Αλίμονο αν οι πολιτικοί μας μπουν σε αυτήν τη νέα περίοδο με την ίδια κούραση και χωρίς κουράγια. Οι αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας και δεν θα πρέπει να επηρεασθούν από εξάντληση, νεύρα, προσωπικά αδιέξοδα.

Ελπίζω όμως ότι οι λίγες ημέρες ξεκούρασης και σχετικής ηρεμίας θα δώσουν την ευκαιρία να σκεφθούν πιο ψύχραιμα και πιο ώριμα το πού πάει η χώρα. Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία είμαστε όλοι υπεύθυνοι και υπόλογοι για το μέλλον της, άσχετα από τις απόψεις και πεποιθήσεις μας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μια εμφύλια σύρραξη που θα πυροδοτηθεί από τον συνδυασμό κοινωνικής έντασης και απόγνωσης και πολιτικής μαξιμαλιστικής ανευθυνότητος. Θα χρειασθεί μεγάλη ψυχραιμία λοιπόν για να μην κατρακυλήσει η χώρα ακόμη περισσότερο στον γκρεμό της πολιτικής ανωμαλίας και του χάους.

Οσο για εκείνους που θα αντιληφθούν ότι εν τέλει η πολιτική δεν τους ταιριάζει τώρα που έγινε ανθυγιεινό επάγγελμα, υπάρχει εκείνη η παλιά σοφή ρήση του Χάρι Τρούμαν «όποιος δεν αντέχει τη ζέστη, βγαίνει από την κουζίνα»..."






"το πολιτικο σύστημα λοιπον (προσοχή: συλλήβδην, ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα) είναι κατι παραπάνω από κουρασμενο, είναι εξαντλημενο"


"όποιος δεν αντεχει τη ζέστη , βγαίνει από την κουζίνα"

η "ζέστη" , που "δεν αντεχεται" είναι προφανως η "εμφύλια σύρραξη" με την οποία τρομοκρατούν και απειλούν τα αφεντικά.


1 μέρα μετά την επετειο της 4ης Αυγούστου, είναι ενδιαφερον να βλέπεις να ξετυλίγεται το "νεο" (ολόιδιο με τα προηγούμενα) σεναριο : υπάρχει κίνδυνος για "εμφύλια συρραξη" ,το "πολιτικο σύστημα" (γενικά, τόσο γενικα, ολοι μεσα) δε μπορεί να την αποτρεψει , ώρα να μπουν μεσα "αυτοί που δε φοβούνται τη ζέστη". οι νεοι δικτατορες, οι "παράφρονες καμικάζι" όπως είχε γράψει παλιοτερα ο διευθυντής, που θα λιώσουν τον εργαζόμενο λαό και δε θα επιτρεψουν και την "εμφύλια συρραξη".
(το γεγονός ότι ο προπροηγούμενος "παράφρων καμικάζι" , Μεταξάς, διόλου δεν απέφυγε την εμφύλια σύρραξη αλλά ήταν ο ίδιος ο αρχηγός-ενορχηστρωτής του μονοπλευρου εμφυλίου εναντίον των συνδικατων και των κομμουνιστών , ουδόλως ενδιαφέρει τον κ. διευθυντή. σωστά, τι είδους διευθυντής θα ήταν εάν τον ενδιεφερε η ζωή των συνδικαλιστών και των κομμουνιστών;είναι δυνατόν να συνιστά "εμφύλια σύρραξη" ο βασανισμός, η εξορία και οι δολοφονίες των συνδικαλιστών και των κομμουνιστών; όχι βεβαια.....)
petrovic
Βέβαια , τα αφεντικά ξερουν τι θελουν από πολύ νωρίς. σιγά μην περίμεναν την 5/8/2012 και τον Παπαχελά να πρωτομιλήσει για "εξαντλημενο πολιτικό σύστημα" και "πολιτικους που πρέπει να βγουν (γιατί να βγουν , να τους βγαλουν οι συνταγματαρχες, τι σοι αφεντικά είναι τα αφεντικά αμα δε μπορούν να δώσουν εντολή για ένα πραξικοπηματάκιwink.gif από την κουζίνα"


ο Τάσος Τελλογλου, ο οποίος επίσης εργαζεται στην "Καθημερινή" είχε γράψει ήδη από τις 28/4/2010 , μια βδομαδα δηλαδή πριν το πρωτο Μνημονιο και τη φρικωδη, ανελέητη προβοκατσια στη Μαρφίν τα εξής "ωραία":






"Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε τον Οκτώβριο για να εφαρμόσει μία αλλη πολιτική απο αυτή που τώρα χρειάζεται ο τόπος .Το ΠΑΣΟΚ δέν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα .Να κάνουμε εκλογές; Δέν είμαστε αυτόχειρες. Αρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974 , απο όλους τους πολιτκούς χώρους . Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες, για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου , πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς(πχ πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις ). Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα. Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης", μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος . Η μόνη προυπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια"



28/4/2010. ακριβως. 28/4/2010.


"σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα"
petrovic
Κάτι ακόμα από το οργανο των αφεντικών , κατι που το είχα και παλιοτερα ανεβασει, αλλά ταιριάζει γάντι με την επετειο. και εξάλλου : "επανάληψις μητηρ πάσης μαθήσεως"

άρθρο του κ. Διευθυντή της 18.6.2012 , μια μερα μετά τις εκλογές, όπου οι βασανιζόμενοι - η πλειοψηφία τους-επελεξαν τους βασανιστες τους, και αμέσως μετά ο κ. Διευθυντής, χωρίς να χάσει χρόνο είπε στους βασανιζόμενους: "θα υποφερετε, θα ματωσετε, θα περάσουν από πάνω σας οι "παράφρονες καμικάζι" που προσκυνήσατε. ετοιμαστείτε"




Ας μας εκπλήξουν ευχάριστα

Tου Αλεξη Παπαχελα

Οι νοικοκύρηδες, οι αστοί, οι άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους και δουλεύουν σκληρά έκαναν χθες τη δουλειά τους. Ανέδειξαν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, στήριξαν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ένας υπεύθυνος μπαλαντέρ στο πολιτικό σκηνικό και κάποιοι ψήφισαν τον κ. Κουβέλη. Τώρα, όμως, πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και οι πολιτικοί τους οποίους εμπιστεύθηκαν. Οι ηγέτες των αστικών κομμάτων δεν δικαιούνται αυτήν τη φορά να αποτύχουν στην αποστολή τους! Δεν είναι μια απλή ιστορία η διακυβέρνηση της χώρας σε αυτήν την κρίσιμη ώρα. Χρειαζόμαστε παράφρονες καμικάζι, όχι κλασικούς πολιτικούς που τρέμουν στην πρώτη τους επαφή με το πολιτικό κόστος και τις λαϊκές αντιδράσεις. Και η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε περίσσευμα ούτε γενναίων ούτε και υπερικανών στις τάξεις των κομμάτων.

Πρέπει, πάντως, όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, ακόμη και ο κ. Τσίπρας, να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και να χειρισθούν με απίστευτη επάρκεια και υπευθυνότητα τις τύχες της χώρας για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τους τεράστιους και άμεσους κινδύνους. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι «δεν ξέρει» σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται η χώρα, σε κάθε ζωτικό τομέα. Κανείς δεν μπορεί να επιδείξει ανευθυνότητα επειδή ο λαός του ανέθεσε τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Ολοι μαζί βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε μια σκληρή μάχη και την κέρδισε ύστερα από πολλές δυσκολίες. Γνωρίζει καλά ότι στο ποσοστό που συγκέντρωσε συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες ψηφοφόροι που τον στήριξαν, γιατί ήθελαν να αποτρέψουν την έξοδο από το ευρώ και τη νίκη ακραίων πολιτικών δυνάμεων.

Είναι σπάνιο για ένα πολιτικό να έχει μια «τρίτη ευκαιρία» και δεν μπορεί να τη σπαταλήσει. Πρέπει να ψάξει παντού να βρει τους καλύτερους από κάθε χώρο και να μην κάνει το λάθος να εμπιστευθεί τον παλαιοκομματικό θίασο που έτρεξε να φωτογραφηθεί πίσω του...

Τα περιθώρια για μια επιτυχή διακυβέρνηση της χώρας είναι στενά γιατί τα πάντα βρίσκονται στο «κόκκινο», η κοινή γνώμη είναι βαθιά διχασμένη και η υπομονή των εταίρων μας εξαντλείται. Μπορούμε να πετύχουμε; Ασφαλώς, έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας ότι σώζουμε την παρτίδα στο... παρά πέντε, ειδικά όταν μας πιάνει το πείσμα και το φιλότιμο. Θα χρειασθεί, βεβαίως, ανοχή και υποστήριξη από τους εταίρους και δανειστές μας, οι οποίοι γνωρίζουν πλέον τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και τους κινδύνους μιας κατάρρευσης της χώρας.

Το κυριότερο είναι πως χθες κερδίσαμε χρόνο, πήραμε μιαν ανάσα και δεν θέσαμε εαυτούς εκτός... Ευρωζώνης. Ας σταθούμε σε αυτήν τη σημαντική εξέλιξη και ας ελπίσουμε πως όταν οι φιλοευρωπαίοι πολιτικοί μας ηγέτες καθήσουν τελικά στο τραπέζι συσκέψεων του Προεδρικού θα ξεπεράσουν και τους εαυτούς τους και τις δικές μας... προσδοκίες. Ας μας εκπλήξουν ευχάριστα επιτέλους!"




"ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ"


"ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ"


"ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ"



Μα,.... αυτό είναι μια πολύ καλή περιγραφή για το τι ακριβως είναι οι ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.


"ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ"

Αυτό το άρθρο πρεπει να το διαβάσει καθε Ελληνας, πρεπει να μαθουν την ύπαρξη του ΟΛΟΙ.


"ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ"


ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ δε θα δικαιουται σε λίγο να λέει : "μα δεν είχα καταλάβει τι έρχεται" " μα δε με είχε προειδοποιήσει κανείς, ουτε καν οι κομμουνιστες" " μα που να ξέρω, δεν υπήρχαν σημαδια"

ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ.


Τα επόμενα χρόνια , πιο πολύ από τα χρόνια που πέρασαν, ΚΑΘΕ έλληνας πολιτης θα αναμετρηθεί με τον εαυτό του, με τους προγόνους του, με τις μελλουσες γενιες.

ΚΑΝΕΙΣ δε θα γλιτώσει αυτη την επώδυνη αναμετρηση.

ΚΑΝΕΙΣ.




petrovic
Γενικότερα, είναι τελειως ανιστόρητη, επιπόλαια και -το σημαντικότερο-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ η αντίληψη " αυτα (εννοω:πραξικοπήματα που διαλύουν τα εργατικα κόμματα και τα συνδικατα, για να διασφαλίσουν την εξουσία των αφεντικών ) δε γινονται σημερα".

αυτην ακριβώς την ηλιθιότητα έλεγε όλο το χειμωνα και την ανοιξη του 1967 ο Λεωνίδας Κύρκος ,εκ των ηγετών τότε της ΕΔΑ. (Η ΕΔΑ ήταν τότε ενα ευρυ αριστερο μετωπο, στο οποίο ειχαν μπει αναγκαστικα και δυστυχεστατα και οι Ελληνες κομμουνιστες, γιατι το ΚΚΕ βρισκόταν εκτός νομου ηδη από το 1947). έλεγε λοιπόν τότε ο Κύρκος ( τι εγκεφαλος),στους ΕΔΑιτες της βασης που ανησυχούσαν : " το 1967 δεν είναι 1936". το ποιος ειχε δικιο , η "σοφή" (θεος φυλαξοι) ηγεσία ή η βαση,το απεδειξε η ιστορία. με τρόπο όμως επώδυνο......

έτσι και σημερα,θα ηταν ανοητο και πολιτικα καταστροφικό το : "το 2012 δεν είναι 1967 ή 1936"


καθε φορά που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε οξυτατη κριση, είναι περίπου ΙΔΙΟ αυτό που ακολουθεί, ανεξαρτήτως εποχής: φορτωνει τα βαρη κτηνωδως στους εργαζομενους , με φτωχεια, ανεργια,εξαθλιωση. μπροστα στο φασμα της εξαθλιωσης,που είναι αναγκαια ωστε να σωθουν τα κερδη των αφεντικών, οι φτωχοί οργανωνονται και τα συνδικατα και τα εργατικα κομματα ανεβαινουν σε επιρροη και δυναμη.

ακολουθεί μια μακροχρονη αναμετρηση αναμεσα στα δυο στρατοπεδα: από τη μια τα κόμματα των αφεντικών,τα ΜΜΕ των αφεντικών και το κρατος των αφεντικών, από την άλλη τα κομματα των εργαζομενων και τα συνδικατα των εργαζομενων.

εάν το στρατόπεδο των αφεντικών δε μπορεσει να καταστειλει το στρατοπεδο των εργαζομενων μέσα στη δημοκρατία (wink.gif - με τη δικαστική καταστολή των απεργιων , με τους τονους των χημικών στις διαδηλωσεις, με την εξοντωτική τρομοκρατία-αλητεία-συκοφαντια των ΜΜΕ- και φοβαται για την εξουσία του, ριχνει και την τελευταια μασκα και προχωραει στην ανοιχτη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, τον μονοπλευρο δηλαδη εμφύλιο πόλεμο σε βαρος των οργανωσεων ( συνδικαλιστικών και πολιτικών ) των εργαζομενων.

εάν , σε αυτη την περιπτωση, το στρατοπεδο των εργαζομενων είναι ετοιμο για την εξελιξη και δεν εχει αναδειξει στην ηγεσια ανεκδοτα τυπου Κυρκου, σηκωνει το γαντι και προσπαθεί να καταστείλει αυτο πλεον την προσπαθεια για δικτατορια των αφεντικών, οπότε εχουμε ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Αυτα ετσι ήταν πάντα μεσα στον καπιταλισμό, όλες οι κρισεις του καπιταλισμου το επιβεβαιώνουν.

Δεν υπαρχει κανενας λογος για παραμυθιασμα ότι "τωρα είναι αλλιως".

Αυτό το παραμυθιασμα θα ειναι καταστροφικό.


υγ: το γιατί πρεπει να φτασει η οξυτατη καπιταλιστική κρίση για να πυκνωσουν οι εργαζόμενοι τις γραμμες των συνδικατων και των εργατικών κομματων,είναι ζητημα προς διερευνηση, καποια άλλη φορα όμως...


petrovic

μια παρεμφερης ιστορία Δικτατορίας των αφεντικών-μονόπλευρου Εμφυλίου πολέμου σε βαρος των φτωχων , από τη Βραζιλία.

αντιγραφω από το tovima.gr



"Το οδυνηρό παρελθόν της Βραζιλίας φέρνει στην επιφανεία η «Επιτροπή για την Ιστορική Αλήθεια» που δημιουργήθηκε στη χώρα με σκοπό να διεξάγει έρευνες για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του γνωστού και ως «Βρώμικου Πολέμου»,


Εκατοντάδες άνθρωποι εξαφανιστήκαν ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της 20ετούς δικτατορίας που έλαβε τέλος το 1985. Οι κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος κατέπνιξαν με την βία τις διαμαρτυρίες των φοιτητών αλλά και το ένοπλο παράνομο κίνημα που είχε δημιουργηθεί.


Περίπου 9.000 άτομα φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. Ανάμεσα τους και μια νεαρή αντάρτισσα και μέλος μιας παράνομης μαρξιστικής οργάνωσης, η Ντίλμα Ρούσεφ, η σημερινή πρόεδρος της Βραζιλίας. Η κυρία Ρούσεφ υπέγραψε τη σύσταση της επταμελούς επιτροπής τον Μάιο. Η επιτροπή θα έχει δύο χρόνια στη διάθεση της να ερευνήσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


«Η Βραζιλία έχει δικαίωμα στην αλήθεια, Οι νέες γενιές έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια.. Πάνω απ' όλα εκείνοι που έχασαν φίλους και συγγενείς και που συνεχίζουν να υποφέρουν καθημερινά έχουν δικαίωμα στην αλήθεια.», είπε η πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τελετής, προσπαθώντας να κρύψει τη συγκίνηση της.


Τα βασανιστήρια που είχε υποστεί η νυν πρόεδρος δεν ήταν ευρύτερα γνωστά μέχρι τώρα στη Βραζιλία, καθώς από τότε ανέλαβε την εξουσία, αρνήθηκε να παίξει τον ρόλο του θύματος, ενώ συγχρόνως υποστήριζε διακριτικά την έρευνα γύρω από το δικτατορικό παρελθόν της Βραζιλίας. Μέχρι και σήμερα σπανίως αναφέρεται δημοσίως στα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε αλλά και στην επιτροπή αλήθειας.


Παρά το γεγονός ότι ο νόμος περί αμνηστίας του 1979 προστατεύει ακόμη τους στρατιωτικούς από τις δικαστικές διώξεις για βασανιστήρια, οι βραζιλιανοί ελπίζουν ότι η επιτροπή θα είναι το πρώτο βήμα για την κατάργηση του. Παρόμοιοι νόμοι έχουν ήδη καταργηθεί στην γειτονική Αργεντινή και την Ουρουγουάη.


Θύματα των βασανιστηρίων, όπως η Αμέλια Τέλες που φυλακίστηκε μαζί με τον σύζυγο της το 1972, μάχονται εδώ και χρόνια για την κατάργηση του νόμου.Η Τέλες και ο σύζυγος της ήταν μέλη του παράνομου Κομουνιστικού Κόμματος. Θυμάται χαρακτηριστικά ότι η αστυνομία είχε φέρει τα παιδιά τους , 4 και 5 ετών, στο κέντρο βασανιστηρίων που τους κρατούσαν, για να ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις: «Όταν με αντίκρισαν τα παιδιά μου, με ρώτησαν: «Μαμά, γιατί ο μπαμπάς είναι πράσινος κι εσύ μπλε;» Τότε κοίταξα το σώμα μου και συνειδητοποίησα ότι ήμουν γεμάτη μελανιές.»


Η Τέλες θυμάται τα οδυνηρά βασανιστήρια που είχε υποστεί, τον πνιγμό με νερό, το ηλεκτροσόκ σε διάφορα μέρη του σώματος της καθώς και το βασανιστήριο του παπαγάλου: «Οι μέρες περνούσαν χωρίς καμιά ελπίδα επιβίωσης και θεωρώ πολιτική νίκη το γεγονός ότι είμαι τώρα εδώ και σας μιλάω για όλα αυτά που πέρασα.»


«Προσπαθούμε να ενώσουμε τους κρίκους της αλυσίδας για να φτάσουμε σε αυτούς που διέταξαν τους σκοτωμούς και τα βασανιστήρια. Αλλά αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση»,δήλωσε σχετικά μέλος της επιτροπής.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα πρέπει να ξεπεράσει και το εμπόδιο που δημιουργεί η αρνητική στάση των απόστρατών αξιωματικών, ενώ το έργο της επιτροπής δυσκολεύει ακόμα περισσότερο καθώς φαίνεται ότι πολλά από τα αρχεία της εποχής μπορεί να έχουν καταστραφεί.


Καθώς οι φρικτές λεπτομέρειες των βασανιστηρίων έρχονται στο φως, όλο και περισσότεροι Βραζιλιάνοι ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Το Ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας ξεκινά άμεσα μαζική δίκη κατά της διαφθοράς."





σημειωση: είναι φανερό ότι πρόκειται για μια πολύ συντηρητικη-φοβισμενη-ελλειπτικη προσπάθεια να κυνηγηθούν οι χουντικοι του κρατικου μηχανισμού της Βραζιλίας. αυτό είναι εύλογο γιατί η πρόεδρος Ρούσεφ μπορεί να ξεκίνησε ως κομμουνιστρια, αλλά σημερα είναι κατι σαν τον ....Τσίπρα.

περιορισμενη-συντηρητική-"για τα μάτια του κόσμου" σε μεγάλο βαθμό ήταν και η "αποχουντοποίηση" του κρατικου μηχανισμού του Κ.Καραμανλή (1974-1977). τα αποτελεσματα τα βλέπουμε σήμερα......
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Aug 7 2012, 20:51 ) *
Γενικότερα, είναι τελειως ανιστόρητη, επιπόλαια και -το σημαντικότερο-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ η αντίληψη " αυτα (εννοω:πραξικοπήματα που διαλύουν τα εργατικα κόμματα και τα συνδικατα, για να διασφαλίσουν την εξουσία των αφεντικών ) δε γινονται σημερα".

αυτην ακριβώς την ηλιθιότητα έλεγε όλο το χειμωνα και την ανοιξη του 1967 ο Λεωνίδας Κύρκος ,εκ των ηγετών τότε της ΕΔΑ. (Η ΕΔΑ ήταν τότε ενα ευρυ αριστερο μετωπο, στο οποίο ειχαν μπει αναγκαστικα και δυστυχεστατα και οι Ελληνες κομμουνιστες, γιατι το ΚΚΕ βρισκόταν εκτός νομου ηδη από το 1947). έλεγε λοιπόν τότε ο Κύρκος ( τι εγκεφαλος),στους ΕΔΑιτες της βασης που ανησυχούσαν : " το 1967 δεν είναι 1936". το ποιος ειχε δικιο , η "σοφή" (θεος φυλαξοι) ηγεσία ή η βαση,το απεδειξε η ιστορία. με τρόπο όμως επώδυνο......

έτσι και σημερα,θα ηταν ανοητο και πολιτικα καταστροφικό το : "το 2012 δεν είναι 1967 ή 1936"


καθε φορά που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε οξυτατη κριση, είναι περίπου ΙΔΙΟ αυτό που ακολουθεί, ανεξαρτήτως εποχής: φορτωνει τα βαρη κτηνωδως στους εργαζομενους , με φτωχεια, ανεργια,εξαθλιωση. μπροστα στο φασμα της εξαθλιωσης,που είναι αναγκαια ωστε να σωθουν τα κερδη των αφεντικών, οι φτωχοί οργανωνονται και τα συνδικατα και τα εργατικα κομματα ανεβαινουν σε επιρροη και δυναμη.

ακολουθεί μια μακροχρονη αναμετρηση αναμεσα στα δυο στρατοπεδα: από τη μια τα κόμματα των αφεντικών,τα ΜΜΕ των αφεντικών και το κρατος των αφεντικών, από την άλλη τα κομματα των εργαζομενων και τα συνδικατα των εργαζομενων.

εάν το στρατόπεδο των αφεντικών δε μπορεσει να καταστειλει το στρατοπεδο των εργαζομενων μέσα στη δημοκρατία (wink.gif - με τη δικαστική καταστολή των απεργιων , με τους τονους των χημικών στις διαδηλωσεις, με την εξοντωτική τρομοκρατία-αλητεία-συκοφαντια των ΜΜΕ- και φοβαται για την εξουσία του, ριχνει και την τελευταια μασκα και προχωραει στην ανοιχτη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, τον μονοπλευρο δηλαδη εμφύλιο πόλεμο σε βαρος των οργανωσεων ( συνδικαλιστικών και πολιτικών ) των εργαζομενων.

εάν , σε αυτη την περιπτωση, το στρατοπεδο των εργαζομενων είναι ετοιμο για την εξελιξη και δεν εχει αναδειξει στην ηγεσια ανεκδοτα τυπου Κυρκου, σηκωνει το γαντι και προσπαθεί να καταστείλει αυτο πλεον την προσπαθεια για δικτατορια των αφεντικών, οπότε εχουμε ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Αυτα ετσι ήταν πάντα μεσα στον καπιταλισμό, όλες οι κρισεις του καπιταλισμου το επιβεβαιώνουν.

Δεν υπαρχει κανενας λογος για παραμυθιασμα ότι "τωρα είναι αλλιως".

Αυτό το παραμυθιασμα θα ειναι καταστροφικό.


υγ: το γιατί πρεπει να φτασει η οξυτατη καπιταλιστική κρίση για να πυκνωσουν οι εργαζόμενοι τις γραμμες των συνδικατων και των εργατικών κομματων,είναι ζητημα προς διερευνηση, καποια άλλη φορα όμως...


Η διαφορα με σημερα ειναι οτι τα παντα εχουν ξεπουληθει και η επιρροη της αριστερας στα συνδικατα ειναι απειροελαχιστη-
το 67 η χουντα ειχε εκτοπισει ολα τα πολιτικα κομματα για αυτο και το συντριπτικο ποσοστο των μεγαλων προσωπικοτητων της περιοδου (πολιτικοι-καλλιτεχνες) ηταν εναντιον, μεχρι που βαλαν τους αγνους, αγωνιστες φοιτητες μπροστα, να τους στρωσουν το χαλι για να γυρισουν πισω σαν 'ήρωες'.. με συνθηματα του τυπου 'Καραμανλης ή τανκς' και αλλα τετοια φαιδρα...
Σημερα βλεπεις κανεναν να βγαινει να μιλα? οχι φυσικα, γιατι η 'τροικα εσωτερικου' πριν εγκαταστασει τη χουντα της, με τη συμφωνη γνωμη του λαου, φροντισε πρωτα να σε πεισει οτι πρεπει να πληρωσεις για ολο αυτο το τερατουργημα που η ιδια δημιουργησε!
Η επιβολη του φασισμου λοιπον σημερα στο λαο σε αντιθεση με το 67, εκπορευεται μεσα απο τις απροσωπες και αδηφαγες αγορες, τις οποιες εντελως απροκαλυπτα και ξετσιπωτα θεοποιουν οι καναλαρχες τα τελευταια 3 χρονια και ο κοσμος περιμενει ακομα να δει ποτε θα κατεβουν τα τανκς στο Συνταγμα-
Το τανκς στο Συνταγμα ομως δε προκειται να κατεβουν ποτε! γιατι πηγαν και αυτα διακοπες, μαζι με το νεοελληνα που ζει ακομα τη 'φουσκα' του


Σημειωτεον για το Κυρκο που λες ..παντα ηταν 'δεξιουλης' και δε το κρυβε, ενδεικτικο το γεγονος οτι μεχρι και την υστατη στιγμη.. εβαλε το μπαρμπα Φωτη να εκφωνισει τον επικηδειο λογο του πριν κανα χρονο ...
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Aug 8 2012, 08:38 ) *
Η διαφορα με σημερα ειναι οτι τα παντα εχουν ξεπουληθει και η επιρροη της αριστερας στα συνδικατα ειναι απειροελαχιστη-
το 67 η χουντα ειχε εκτοπισει ολα τα πολιτικα κομματα για αυτο και το συντριπτικο ποσοστο των μεγαλων προσωπικοτητων της περιοδου (πολιτικοι-καλλιτεχνες) ηταν εναντιον, μεχρι που βαλαν τους αγνους, αγωνιστες φοιτητες μπροστα, να τους στρωσουν το χαλι για να γυρισουν πισω σαν 'ήρωες'.. με συνθηματα του τυπου 'Καραμανλης ή τανκς' και αλλα τετοια φαιδρα...
Σημερα βλεπεις κανεναν να βγαινει να μιλα? οχι φυσικα, γιατι η 'τροικα εσωτερικου' πριν εγκαταστασει τη χουντα της, με τη συμφωνη γνωμη του λαου, φροντισε πρωτα να σε πεισει οτι πρεπει να πληρωσεις για ολο αυτο το τερατουργημα που η ιδια δημιουργησε!
Η επιβολη του φασισμου λοιπον σημερα στο λαο σε αντιθεση με το 67, εκπορευεται μεσα απο τις απροσωπες και αδηφαγες αγορες, τις οποιες εντελως απροκαλυπτα και ξετσιπωτα θεοποιουν οι καναλαρχες τα τελευταια 3 χρονια και ο κοσμος περιμενει ακομα να δει ποτε θα κατεβουν τα τανκς στο Συνταγμα-
Το τανκς στο Συνταγμα ομως δε προκειται να κατεβουν ποτε! γιατι πηγαν και αυτα διακοπες, μαζι με το νεοελληνα που ζει ακομα τη 'φουσκα' του


Σημειωτεον για το Κυρκο που λες ..παντα ηταν 'δεξιουλης' και δε το κρυβε, ενδεικτικο το γεγονος οτι μεχρι και την υστατη στιγμη.. εβαλε το μπαρμπα Φωτη να εκφωνισει τον επικηδειο λογο του πριν κανα χρονο ...



1) το -πραγματι φαιδρό- σύνθημα "Καραμανλής ή τανκς" το έριξε ο Μίκης Θεοδωράκης ενόψει των πρώτων εκλογων μετά την πτώση της δικτατορίας, ενόψει δηλαδή των εκλογων του Νοεμβρίου 1974.
οι φοιτητές και ο εργαζόμενος λαός της εξεγερσης του Πολυτεχνείου (Νοεμβριος 1973) δε λέγαν τετοιες βλακείες . το κεντρικο συνθημα ήταν πολυ πιο ουσιαστικό : "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

2) Φυσικα και βλέπω κόσμο να μιλάει και να ΠΟΛΕΜΑΕΙ . βλέπω πριν από όλα τους πολιτικους χωρους που υποστηρίζω , ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ.

3) Ο ρόλος των συστημικών δημοσιοκαφρων είναι πράγματι αποκρουστικός, φρικώδης, τερατωδης. συμφωνουμε.

4) οι "αγορες" δεν είναι καθόλου, μα καθόλου απρόσωπες. οι "αγορές" είναι οι καπιταλιστές τραπεζίτες, πολύ συγκεκριμενα. διαφωνούμε.

5) η κρίση θα βαθυνει και οι εργαζόμενοι , οι ανεργοι , οι φτωχοί θα οργανωσουν καλύτερα την επίθεση τους. μια τετοια επίθεση μπορεί να οδηγησει τα αφεντικά πάλι στη γνωστη λύση της ανοιχτης ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. Είναι τραγικό λάθος να υποτιμούμε αυτη την πιθανη εκβαση της αναμετρησης . είναι τραγικό λαθος να μη διδασκόμαστε από την πρόσφατη ιστορία.

6) πράγματι ο Κουβέλης είναι τρόπον τινά ο "πολιτικος διαδοχος" του Κύρκου. ο ΣΥΡΙΖΑ όμως γιατί απήυθυνε πρόταση συνεργασίας ταυτόχρονα σε ΔΗΜΑΡ-Οικολόγους από τη μία και ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την άλλη; σε ποιο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ θα τα βρίσκαν όλοι αυτοί ώστε να συγκυβερνησουν; υπήρχε οποιαδήποτε δηλαδή πιθανότητα να τα βρουν; οι σαλονάτοι προσκηνυμενοι στην ΕΕ ψευτο"αριστεροί" θα συγκυβερνούσαν με αυτούς που μετράνε τραυματιες και συλληφθεντες μετά από καθε μεγάλη διαδήλωση; θα τα βρίσκαν οι πόρνες με τους άγγελους; είναι ποτε δυνατόν;
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Aug 8 2012, 21:25 ) *
1) το -πραγματι φαιδρό- σύνθημα "Καραμανλής ή τανκς" το έριξε ο Μίκης Θεοδωράκης ενόψει των πρώτων εκλογων μετά την πτώση της δικτατορίας, ενόψει δηλαδή των εκλογων του Νοεμβρίου 1974.
οι φοιτητές και ο εργαζόμενος λαός της εξεγερσης του Πολυτεχνείου (Νοεμβριος 1973) δε λέγαν τετοιες βλακείες . το κεντρικο συνθημα ήταν πολυ πιο ουσιαστικό : "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

2) Φυσικα και βλέπω κόσμο να μιλάει και να ΠΟΛΕΜΑΕΙ . βλέπω πριν από όλα τους πολιτικους χωρους που υποστηρίζω , ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ.

3) Ο ρόλος των συστημικών δημοσιοκαφρων είναι πράγματι αποκρουστικός, φρικώδης, τερατωδης. συμφωνουμε.

4) οι "αγορες" δεν είναι καθόλου, μα καθόλου απρόσωπες. οι "αγορές" είναι οι καπιταλιστές τραπεζίτες, πολύ συγκεκριμενα. διαφωνούμε.

5) η κρίση θα βαθυνει και οι εργαζόμενοι , οι ανεργοι , οι φτωχοί θα οργανωσουν καλύτερα την επίθεση τους. μια τετοια επίθεση μπορεί να οδηγησει τα αφεντικά πάλι στη γνωστη λύση της ανοιχτης ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. Είναι τραγικό λάθος να υποτιμούμε αυτη την πιθανη εκβαση της αναμετρησης . είναι τραγικό λαθος να μη διδασκόμαστε από την πρόσφατη ιστορία.

6) πράγματι ο Κουβέλης είναι τρόπον τινά ο "πολιτικος διαδοχος" του Κύρκου. ο ΣΥΡΙΖΑ όμως γιατί απήυθυνε πρόταση συνεργασίας ταυτόχρονα σε ΔΗΜΑΡ-Οικολόγους από τη μία και ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την άλλη; σε ποιο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ θα τα βρίσκαν όλοι αυτοί ώστε να συγκυβερνησουν; υπήρχε οποιαδήποτε δηλαδή πιθανότητα να τα βρουν; οι σαλονάτοι προσκηνυμενοι στην ΕΕ ψευτο"αριστεροί" θα συγκυβερνούσαν με αυτούς που μετράνε τραυματιες και συλληφθεντες μετά από καθε μεγάλη διαδήλωση; θα τα βρίσκαν οι πόρνες με τους άγγελους; είναι ποτε δυνατόν;


1) πραγματικα το οτι προσπαθεις να υπονομευσεις τα λεγομενα μου, λεει πολλα για το επιπεδο της συνομιλιας που θες να κανεις! θα μου πεις τωρα εσυ, ποια ηταν τα συνθηματα του Πολυτεχνειου ...ξαναδιαβασε λιγο αυτο που εγραψα, δεν εγραψα οτι η γενια του Πολυτεχνειου ειχε σα συνθημα της το 'Καραμανλης ή τανκς', αλλα οτι αποτελει μια προδωμενη γενια, δε μπορει να μη το καταλαβες..

κατα τα αλλα καλο θα ειναι :
1.να διαχωριζεις ποτε καποιος σχολιαζει κατι και ποτε εχει διαθεση αντιπαραθεσης μαζι σου
2.να απαντας εντος θεματος...γιατι απο ενα σημειο και μετα ολη αυτη η ξυλινη γλωσσα που χρησιμοποιεις κουραζει
petrovic

συνεχίζει το πλέον "εγκυρο" όργανο του νεοναζισμού στη χώρα , ο νο1 δημοσιοκαφρικός εχθρός του λαού, η επάρατος "Καθημερινή" , την εκτύλιξη του σχεδίου. παραθετω σημερινό άρθρο-ύμνο προς το αρχικαθαρμα Μεταξά, δικτατορα-ηγετη του μονόπλευρου εμφυλίου πολέμου των αφεντικών ενάντια στα συνδικάτα και του κομμουνιστες:



Πορεία προς τα άκρα

Tου Κωστα Iορδανιδη



"Βυθίσθηκε η κυβέρνηση στον κυκεώνα των αριθμών σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας και να εξασφαλίσει τη ρευστότητα που θα αποτρέψει την Ελλάδα από την άτακτη χρεοκοπία.

Η θερινή χαλάρωση, η έξοδος των κατοίκων στα πάσης φύσεως θέρετρα, διευκολύνει τη συζήτηση για λήψη μέτρων που απομειώνουν δραματικά τα εισοδήματα όλων των τάξεων, πρωτίστως της μεσαίας, που αποτελεί το στήριγμα του αστικού κράτους. Η αποξένωση των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας καθίσταται καθημερινώς πιο ευδιάκριτη. Η ενίσχυση των άκρων -του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ της αριστεράς και της Χρυσής Αυγής- είναι διαρκής και καθημερινή.

Είναι προφανές ότι η κοινωνία οδηγείται σταδιακώς σε διχασμό, σε «δύο έθνη» και σε απώλεια της δυνατότητος των πρώην κομμάτων εξουσίας να ελέγξουν την κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βρετανός συντηρητικός πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον έχοντας πλήρη συνείδηση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσεως στο επίπεδο των πολιτών είχε διαπιστώσει την ανάγκη εισαγωγής μίας «επαναστατικής πολιτικής» στο επίπεδο της κοινωνίας, ανάλογης της «οικονομικής επαναστάσεως» που εισήγαγε η Μάργκαρετ Θάτσερ, όταν κατέκτησε την εξουσία το 1979.

Αλλά η Βρετανία είναι μία μεγάλη χώρα - των παραδόσεων και του πολιτικού εμπειρισμού. Και ενάμιση αιώνα πριν, όταν η άκρως φιλελεύθερη πολιτική των Ουίγων διαίρεσε την Βρετανία σε «δύο έθνη», ο Βενιαμίν Ντισραέλι διαμόρφωσε μία νέα ιδεολογία των Συντηρητικών, που είχε στόχο την επανένωση των δύο σε «ένα έθνος». Το έπραξε ως πρωθυπουργός, ανατρέχοντας στις αρχές της αριστοκρατικής Αγγλίας -πριν από τη σαρωτική είσοδο των Ουίγων στην πολιτική σκηνή- και των παραδοσιακών υποχρεώσεων της ανωτάτης κοινωνικής και οικονομικής τάξεως προς τις ενδεείς μάζες που είχε δημιουργήσει η βιομηχανική επανάσταση.

Η ιδεολογία του «ενός έθνους» που διαμόρφωσε ο Ντισραέλι -του οποίου θαυμαστής έχει δηλώσει ότι είναι ο κ. Κάμερον- ίσχυσε έως την εποχή της κ. Θάτσερ. Σήμερα επανέρχεται στο προσκήνιο, από έναν διάδοχό της στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας.

Η Ελλάδα, χώρα μεταπρατών, αυτοαπασχολουμένων και αυτοδημιουργήτων, δεν έχει την αριστοκρατική παράδοση της nobless oblige και η μέριμνα για τις ασθενέστερες οικονομικώς τάξεις προωθήθηκε από τον Ιωάννη Μεταξά, που εισήγαγε το οκτάωρο και ίδρυσε το ΙΚΑ, το οποίο καταλήστευσαν όλες ανεξαιρέτως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις της Ελλάδος σε συνεργασία με τις διοικήσεις που διόριζαν.

Δείχνει η κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ζήλο για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος. Ορθή η επιλογή. Αλλά ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε «δύο έθνη», σε όσους είναι συνεπείς εκόντες άκοντες προς τις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους και σε όσους εκ συστήματος συσσωρεύουν πλούτο φοροδιαφεύγοντες ή παρανομούντες, διαλύει την κοινωνία. Από τον Μάιο του 2012 έχουμε συνεχείς διακηρύξεις προθέσεων για δίκαιο επιμερισμό των βαρών, αλλά το τίμημα καταβάλλουν νομοταγείς συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Διόλου παράδοξο ότι οδηγούμεθα στα άκρα."



ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΕΤΑΞΑ


ΔΕ ΘΑ ΛΙΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΕΣΑΣ !!

petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Aug 9 2012, 12:50 ) *
1) πραγματικα το οτι προσπαθεις να υπονομευσεις τα λεγομενα μου, λεει πολλα για το επιπεδο της συνομιλιας που θες να κανεις! θα μου πεις τωρα εσυ, ποια ηταν τα συνθηματα του Πολυτεχνειου ...ξαναδιαβασε λιγο αυτο που εγραψα, δεν εγραψα οτι η γενια του Πολυτεχνειου ειχε σα συνθημα της το 'Καραμανλης ή τανκς', αλλα οτι αποτελει μια προδωμενη γενια, δε μπορει να μη το καταλαβες..

κατα τα αλλα καλο θα ειναι :
1.να διαχωριζεις ποτε καποιος σχολιαζει κατι και ποτε εχει διαθεση αντιπαραθεσης μαζι σου
2.να απαντας εντος θεματος...γιατι απο ενα σημειο και μετα ολη αυτη η ξυλινη γλωσσα που χρησιμοποιεις κουραζει



1) δεν προσπάθησα καθόλου να υπονομευσω τα λεγόμενα σου, δηλαδή να διαστρεβλώσω αυτό που έγραψες, δεν κατάλαβα , πολύ απλά, δεν ήταν σαφής η διατύπωση σου και θελησα να είμαι πολύ σαφής . ζητώ συγγνωμη, ίσως επρεπε να ζητησω να εξηγήσεις τι εννοείς. πάντως επί της ουσίας συμφωνούμε.

για το επίπεδο της συνομιλίας που θελω να κάνω είμαι περήφανος. δυστυχώς με αναγκάζεις να μιλήσω για τον εαυτό μου.

απαντάω σε κάθε σχόλιο που γίνεται και μάλιστα εκτεταμένα, για να μην αφήνω ασάφειες. (με την εξαίρεση κάποιου σχολίου για το Ζαχαριάδη και το Δεκέμβρη του 1944 πριν ένα μηνα, όπου για να απαντήσω πρέπει να γράψω σελίδες, και δεν έχω βρει το χρόνο)

αφιερωνω χρόνο για να τοποθετηθούν τα πράγματα εξαρχής και δίχως να θεωρείται τίποτα ως δεδομενο. το αρχικό ποστ π.χ. με το οποίο ανοιξα το τόπικ για το δικαίωμα στην απεργία , θεωρώ ότι είναι μια πραγματικά καλή , χρήσιμη και εύληπτη εισαγωγική τοποθετηση για την απεργία από κάθε άποψη: νομική, ιστορική,πρακτικά πολιτική.

θεωρω το σχόλιό σου- για το επίπεδο της συνομιλίας που υιοθετώ- άστοχο.



1) δεν καταλαβαίνω-πληρως- τι εννοείς. όταν κάποιος σχολιαζει κατι, αναπτύσσει ένα σκεπτικό. το σκεπτικό αυτό στηρίζεται σε καποιες εκτιμήσεις. όταν κάποιες από αυτες τις εκτιμησεις με βρίσκουν αντίθετο, θεωρω ηθικό και αναγκαιο να τις ανασκευάσω. γιατί αυτό είναι πρόβλημα; πχ. το επιχειρημα ότι "οι αγορές είναι απρόσωπες" είναι ενα επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι ίδιες οι δυναμεις του Μαύρου Μετωπου. και ο ίδιος ο Βενιζελος θα μπορούσε να το έχει πει και το ΕΧΕΙ ΠΕΙ κιόλας, το θυμαμαι από μια εκδήλωση στην οποία είχε μιλήσει και στην οποία είχα πάει . είναι ένα επιχείρημα που συσκοτίζει τα πράγματα και δημιουργεί στους φτωχούς την εντύπωση ότι ο εχθρός τους είναι απρόσιτος, μυστηριώδης, και άρα δυσχερως αντιμετωπίσιμος. η αλήθεια όμως είναι πολύ απλή. οι "αγορές" δεν είναι καθόλου απρόσωπες , οι "αγορές" είναι οι μεγαλοκαπιταλιστες τραπεζίτες και αυτούς πρέπει να λιώσουν οι φτωχοί.

2) σε πολιτικές συζητησεις το "θεμα" είναι πολύ συγκεχυμενη έννοια. το καθετί συνδεεται με κάτι άλλο , οπότε η συζήτηση αναγκαστικά "ανοιγει"

θα ήταν ενδιαφέρον εάν όριζες τι θεωρείς "ξύλινη γλώσσα" για να το συζητησουμε
petrovic
ανακοινωση -καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,οι υπογραμμίσεις -με κεφαλαία-δικες μου:




Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού που συνέβη την Τετάρτη 9 Αυγούστου σε βάρος της Κ. Ζ., γιατρού στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει συγκεκριμένα τα εξής:
"Λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οδηγούσε στην περιοχή της Λ. Αλεξάνδρας, ομάδα αστυνομικών σταμάτησε τη γιατρό δήθεν για εξακρίβωση στοιχείων που εξελίχτηκε σε έλεγχο στο αυτοκίνητο.
Στην συνέχεια και για ένα διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας οι αστυνομικοί έκαναν ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΕΩΝ για την προσωπική της ζωή, ενώ απαξίωναν τη συνδικαλιστική δράση και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, την αλληλεγγύη στους μετανάστες και την ένταξή της στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το περιστατικό πήρε τη διάσταση έμμεσης απειλής πως μετά τους μετανάστες, ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ για μπουν στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής.

Σε ό,τι αφορά την ουσία των γεγονότων, πρέπει να τονιστεί ξανά ότι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν, δεν τρομοκρατούνται με το νταηλίκι που πουλάνε αστυνομικοί και παρακρατικές ομάδες. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι παρά γέννημα της ανάγκης του λαού να παλέψει ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ-ΔΝΤ. Γιʼ αυτό και θα συνεχιστούν, μέχρι τη νίκη.

Μικρή σημασία έχει αν ήταν αποτέλεσμα εντολής ή πρωτοβουλία των αστυνομικών η συμπεριφορά αυτή, η οποία φανερώνει και πάλι πως οι δυνάμεις καταστολής είναι ένας μηχανισμός ταυτισμένος με την επιβολή του Μνημονίου, εχθρικός με το λαό και τους αγωνιστές του. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και η κυβέρνηση που με τις δηλώσεις τους και το αντιμεταναστευτικό πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει, αλλά και τις διώξεις αγωνιστών του μαζικού κινήματος, έχουν στρώσει το έδαφος για αυτήν αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας. Ακολουθούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που διαμόρφωσαν μια έτσι κι αλλιώς αντιδημοκρατική δύναμη καταστολής σε ΣΤΡΑΤΟ του Μνημονίου και ΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ.

Η απειλή ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που εκπροσωπεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πρέπει να ιεραρχηθεί ψηλά από το λαϊκό κίνημα με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, ξεκινώντας από την ανάγκη να μπει τέλος στην κατάληψη της ζωής και των πόλεων από ένστολους που απειλούν και τρομοκρατούν".






Σχόλιο: κανείς δεν μπορεί να πει : "μα, δεν ήξερα" . ΚΑΝΕΙΣ.
petrovic


και η συνεχεια, με τους "αντισυστημικούς" (που να χτυπήσω το κεφάλι μουwink.gif αλήτες της Χ.Α., το μακρύ χερι του Σαμαρά και γενικότερα τους βαθέος χουντοκράτους.


"Κομματική Οργάνωση εργαζομένων του Δήμου Περάματος του ΚΚΕ, καταγγέλλει τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» οι οποίοι στις 8 Αυγούστου 2012 μπήκαν στο Δημαρχείο και με το γνωστό τους τραμπούκικο τρόπο κατέβασαν και πέταξαν τον πίνακα ανακοινώσεων του ΚΚΕ.

Χτες σημειώθηκε νέο επεισόδιο με τραμπούκο «χρυσαυγίτη» πάλι, στον πίνακα ανακοινώσεων να σκίζει το λογότυπο του ΚΚΕ και να απειλεί «κομμούνια θα γίνετε σαπούνια», και «όταν μπαίνω εγώ στο Δημαρχείο όλοι πέφτουν κάτω».

«Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Εργαζομένων Δήμου Περάματος του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους. Είναι ταγμένοι προστάτες του καπιταλιστικού συστήματος. Προστάτες των αφεντικών και εχθροί του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αποτελούν το μαστίγιο ενάντια στους αγώνες του λαού που καλείται να εκπληρώσει το ρόλο του σε συνθήκες βαθέματος της κρίσης. Η "Χρυσή Αυγή" είναι η άλλη όψη του ίδιου πολιτικού νομίσματος της πλουτοκρατίας. Είναι ακριβώς εκεί, στον κόρφο της πλουτοκρατίας, που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Εκεί βρίσκεται η φωλιά του.

Κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκή οικογένεια που στενάζει, αντιλαμβάνονται πλέον ότι απέναντί τους εκτός από τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη στρατηγική της, έχουν και τους "Χρυσαυγίτες". Επιτίθενται στο ΚΚΕ ακριβώς γιατί θέλουν δεμένο χειροπόδαρα το εργατικό λαϊκό κίνημα. Γι΄ αυτό και μόνο ένα ρωμαλέο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό, αντικαπιταλιστικό κίνημα είναι αυτό που έχει τη δύναμη όχι απλά να λιώσει το φασιστικό φίδι, αλλά ταυτόχρονα να αχρηστέψει και την καπιταλιστική μήτρα που το συντηρεί και το αναπαράγει»




Σχόλιο: κανείς δεν μπορεί να πει " μα δεν ήξερα" . ΚΑΝΕΙΣ.
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Aug 12 2012, 22:44 ) *
1) δεν προσπάθησα καθόλου να υπονομευσω τα λεγόμενα σου, δηλαδή να διαστρεβλώσω αυτό που έγραψες, δεν κατάλαβα , πολύ απλά, δεν ήταν σαφής η διατύπωση σου και θελησα να είμαι πολύ σαφής . ζητώ συγγνωμη, ίσως επρεπε να ζητησω να εξηγήσεις τι εννοείς. πάντως επί της ουσίας συμφωνούμε.

για το επίπεδο της συνομιλίας που θελω να κάνω είμαι περήφανος. δυστυχώς με αναγκάζεις να μιλήσω για τον εαυτό μου.

απαντάω σε κάθε σχόλιο που γίνεται και μάλιστα εκτεταμένα, για να μην αφήνω ασάφειες. (με την εξαίρεση κάποιου σχολίου για το Ζαχαριάδη και το Δεκέμβρη του 1944 πριν ένα μηνα, όπου για να απαντήσω πρέπει να γράψω σελίδες, και δεν έχω βρει το χρόνο)

αφιερωνω χρόνο για να τοποθετηθούν τα πράγματα εξαρχής και δίχως να θεωρείται τίποτα ως δεδομενο. το αρχικό ποστ π.χ. με το οποίο ανοιξα το τόπικ για το δικαίωμα στην απεργία , θεωρώ ότι είναι μια πραγματικά καλή , χρήσιμη και εύληπτη εισαγωγική τοποθετηση για την απεργία από κάθε άποψη: νομική, ιστορική,πρακτικά πολιτική.

θεωρω το σχόλιό σου- για το επίπεδο της συνομιλίας που υιοθετώ- άστοχο.



1) δεν καταλαβαίνω-πληρως- τι εννοείς. όταν κάποιος σχολιαζει κατι, αναπτύσσει ένα σκεπτικό. το σκεπτικό αυτό στηρίζεται σε καποιες εκτιμήσεις. όταν κάποιες από αυτες τις εκτιμησεις με βρίσκουν αντίθετο, θεωρω ηθικό και αναγκαιο να τις ανασκευάσω. γιατί αυτό είναι πρόβλημα; πχ. το επιχειρημα ότι "οι αγορές είναι απρόσωπες" είναι ενα επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι ίδιες οι δυναμεις του Μαύρου Μετωπου. και ο ίδιος ο Βενιζελος θα μπορούσε να το έχει πει και το ΕΧΕΙ ΠΕΙ κιόλας, το θυμαμαι από μια εκδήλωση στην οποία είχε μιλήσει και στην οποία είχα πάει . είναι ένα επιχείρημα που συσκοτίζει τα πράγματα και δημιουργεί στους φτωχούς την εντύπωση ότι ο εχθρός τους είναι απρόσιτος, μυστηριώδης, και άρα δυσχερως αντιμετωπίσιμος. η αλήθεια όμως είναι πολύ απλή. οι "αγορές" δεν είναι καθόλου απρόσωπες , οι "αγορές" είναι οι μεγαλοκαπιταλιστες τραπεζίτες και αυτούς πρέπει να λιώσουν οι φτωχοί.

2) σε πολιτικές συζητησεις το "θεμα" είναι πολύ συγκεχυμενη έννοια. το καθετί συνδεεται με κάτι άλλο , οπότε η συζήτηση αναγκαστικά "ανοιγει"

θα ήταν ενδιαφέρον εάν όριζες τι θεωρείς "ξύλινη γλώσσα" για να το συζητησουμε


1)καταλαβαινεις τι εννοω, σε σχεση με αυτα που εγραψα, η επιθεση σου στο ΣΥΡΙΖΑ που κολουσε?
επισης πρεπει να ξερεις οτι η παραταξη που υποστηριζεις, διαχρονικα δεν εχει ακριβως και το copyright της επαναστασης για να δικαιουσαι να σαι τοσο υπερηφανος...
σχετικα με το 'απροσωπες' εννοω οτι ο φασισμος δεν εχει καποιο συγκεκριμενο προσωπο μεσα απο το οποιο εκπορευεται αλλα οπως πολυ σωστα, γραφεις και εσυ, ειναι ολο το νεοφυλελευθερο συστημα, που μεταλλασεται και οι Σαμαρας, Παπανδρεου, Βενιζελος, Μιχαλολιακος κλπ υπαλληλακια της συμφορας!
2)τη ξυλινη γλωσσα θα την εξειδικευσω σε οτι αφορα το λογο του ΚΚΕ επειδη αποτελει και τη μεγαλη συμφορα του - εμμονη στις ιδιες αντικαπιταλιστικες διατυπωσεις και σε εξοδο απο ΕΕ, απομονωση και αρνηση οποιασδηποτε συνεργασιας στο πλαισιο υποτειθεται της εκπληρωσης μιας στρατηγικης που ουτε και οι ιδιοι αντιλαμβανονται πλεον
και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πανω-κατω στα ιδια επιπεδα κινειται... κατι σα συνιστωσα του ΚΚΕ, αν υπηρχαν και τριτες εκλογες θα πιανε το 0%, να σαι σιγουρος
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Aug 13 2012, 02:27 ) *
1)καταλαβαινεις τι εννοω, σε σχεση με αυτα που εγραψα, η επιθεση σου στο ΣΥΡΙΖΑ που κολουσε?
επισης πρεπει να ξερεις οτι η παραταξη που υποστηριζεις, διαχρονικα δεν εχει ακριβως και το copyright της επαναστασης για να δικαιουσαι να σαι τοσο υπερηφανος...
σχετικα με το 'απροσωπες' εννοω οτι ο φασισμος δεν εχει καποιο συγκεκριμενο προσωπο μεσα απο το οποιο εκπορευεται αλλα οπως πολυ σωστα, γραφεις και εσυ, ειναι ολο το νεοφυλελευθερο συστημα, που μεταλλασεται και οι Σαμαρας, Παπανδρεου, Βενιζελος, Μιχαλολιακος κλπ υπαλληλακια της συμφορας!
2)τη ξυλινη γλωσσα θα την εξειδικευσω σε οτι αφορα το λογο του ΚΚΕ επειδη αποτελει και τη μεγαλη συμφορα του - εμμονη στις ιδιες αντικαπιταλιστικες διατυπωσεις και σε εξοδο απο ΕΕ, απομονωση και αρνηση οποιασδηποτε συνεργασιας στο πλαισιο υποτειθεται της εκπληρωσης μιας στρατηγικης που ουτε και οι ιδιοι αντιλαμβανονται πλεον
και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πανω-κατω στα ιδια επιπεδα κινειται... κατι σα συνιστωσα του ΚΚΕ, αν υπηρχαν και τριτες εκλογες θα πιανε το 0%, να σαι σιγουρος



1) η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κολλουσε μια χαρα στην αναφορα που εκανες στους "δεξιουληδες" Κυρκο-κουβελη. πραγματι, αφου αυτοί ήταν και ειναι δεξιοι , με ποια λογική καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συμπαραταξη με ΔΗΜΑΡ και Οικολογους (μην ξεχνιομαστε) το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Υπερηφανος καταρχην εγραψα ότι ειμαι για το επίπεδο της συνομιλιας που υιοθετω και το τεκμηριωσα.

για την επανασταση: η παραταξη που υποστηριζω, η κομμουνιστικη παραταξη, ΕΚΑΝΕ την επανασταση την περίοδο 1941-1949.

όσο για τα νεοτερα χρόνια, μετα το 1974: αρκει ενα γκουγκλαρισμα στα ονόματα: Ισιδωροπουλος, Ιακωβος Κουμης, Σταματινα Κανελλοπούλου,Σωτηρια Βασιλακοπούλου, Τασος Μαγλαρίδης, Αγγελος Μαυροειδής, Νίκος Τεμπονέρας, Δημήτρης Κουσουρής, Δημήτρης Κοτζαρίδης.

πρόκειται για το καπιταλιστικό και όχι απλώς νεοφιλελευθερο σύστημα. οι πολιτικοί υπάλληλοι πραγματι καιγονται και αλλάζουν , αλλά τα αφεντικά είναι σταθερα: βιομηχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστες, μεγαλεμποροι


2) μα αυτα που αναφερεις είναι η .....γραμμη του ΚΚΕ, το "δια ταυτα" του κόμματος. γιατί δε γραφεις κατευθειαν ότι θεωρεις αυτη τη γραμμη ανεφαρμοστη, επικινδυνη, αποτυχημενη κτλ. και την περιγραφεις ως " ξύλινη γλώσσα", έννοια που μέχρι σημερα περιγραφει άλλα πραγματα: τον ακαταλαβιστικο, σκόπιμα ασαφή λόγο. τι πιο σαφες από το : " πρεπει να μην πληρώσουμε τίποτα από το χρεος που μας εξαθλιωνει, να φυγουμε από την ΕΕ και να απαλλοτριώσουμε την περιουσία των μεγάλων αφεντικών υπέρ του κράτους, δινοντας το παραδειγμα και στους εργαζομενους των υπολοιπων χωρων" ; θεωρω ότι περιεπλεξες τα πραγματα διχως λογο.

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και το ΚΚΕ, δεν ειπε ευκολα λογακια. ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οπως και του ΚΚΕ, ξερει πολύ καλα τι ερχεται.

ο ΣΥΡΙΖΑ είπε εύκολα λογάκια, και με Γερμανούς, Γάλλους κτλ δε θα μαλώσουμε και το μνημόνιο θα χαλαρώσει , και οι πλούσιοι θα αντεξουν και οι φτωχοί δε θα εξαθλιωθούν.

ο κόσμος, δυστυχώς, προτίμησε τα εύκολα λογάκια. αυτα όμως εχουν κοντα πόδια.

όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει ως μια ακόμα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, θα φτάσει ΑΥΤΟΣ στο 0% αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι τότε εκεί , στη μαχη.

εδώ είμαστε και θα τα δούμε.
petrovic
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ:




Επιχείρηση παρεμπόδισης της προπαγάνδισης των θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, με προσαγωγές μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και με πρόσχημα δήθεν την παράνομη αφισοκόλληση.

Η επιχείρηση αυτή εκδηλώθηκε με την έναρξη της πανεξόρμησης (εξορμήσεις με υλικό, αφισοκολλήσεις, κ.λπ.) που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την προπαγάνδιση των τριήμερων εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα γίνει στις 6-7-8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν στο Α.Τ. Σταυρούπολης δύο στελέχη της ΝΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ένα μέλος της ΚΝΕ και ένα μέλος του ΚΚΕ με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Εναντίον τους κατατέθηκε μήνυση από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και αναμένεται να δικαστούν το επόμενο διάστημα. Λίγη ώρα αργότερα και πάλι στην περιοχή της Σταυρούπολης, αστυνομικοί εμπόδισαν την πραγματοποίηση αφισοκόλλησης και κράτησαν τα στοιχεία μέλους του ΓΠ της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για να του απαγγείλουν επίσης κατηγορίες για παράνομη αφισοκόλληση.

Παρά την αστυνομική επιχείρηση παρεμπόδισης, τα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν το πρώτο μεγάλο πλατύ άνοιγμα στη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή μπήκαν στο χώρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και ξεκίνησαν τις κατασκευαστικές εργασίες.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Η ενέργεια αυτή δεν είναι άσχετη ούτε από τη χρονική στιγμή που εκδηλώνεται ούτε και από το ποιους έχει βάλει στο “στόχαστρο”. Αποτελεί άλλη μια ενέργεια αυταρχισμού και επίθεσης στους κομμουνιστές και μέσω αυτών σε όσους επιμένουν να αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς, με πρόσχημα το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο σε συνεργασία με τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να πάρουν πίσω ό,τι κερδήθηκε με θυσίες και αγώνες. Σε μια περίοδο που εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή, εκατοντάδες εργάτες σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίζονται το δίκιο τους, θεωρούνται τελεσθέντα εγκλήματα οι κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Οι κομμουνιστές δεν κάνανε πίσω σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς. Οι εμπνευστές και οι ηθικοί αυτουργοί της “επιχείρησης”, που αποτελεί άλλη μια προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών είναι γελασμένοι αν πιστεύουν πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα κάνουν πίσω.

Εμείς, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα πρωτοστατήσουμε στην έμπρακτη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και όσων τη στηρίζουν, μπαίνοντας μπροστά στην οργάνωση της αντίστασης του λαού και της νεολαίας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Σήμερα απαιτείται ένταση της δράσης πρώτα και κύρια των εργαζομένων για την οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς, για να μη χάσουν τα τελευταία δικαιώματα που τους έμειναν, αλλά και για να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας, που θα ανατρέψει το σάπιο εκμεταλλευτικό τους σύστημα και θα οικοδομήσει τη λαϊκή εξουσία – οικονομία, το σοσιαλισμό».




ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΡΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ, ΜΑΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΕ
petrovic

η καλύτερη απάντηση στις καθαρματάρες που προσπάθησαν να τραμπουκίσουν αγωνιστές της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη:

η κεντρικη προκηρυξη του ΠΑΜΕ ενόψει ΔΕΘ:






ΟΛΟΙ ΣΤΟ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6.00 μ.μ.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ


ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ


Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


Ή ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ


Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ


Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι,


Χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για σένα και την οικογένεια σου. Τα παιδιά σου βρίσκονται σε κίνδυνο.


Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε. Σε φτώχυνε, σε οδηγεί στη πλήρη εξαθλίωση.


Όσοι έλεγαν και όσοι πίστεψαν ότι οι θυσίες έχουν τέλος, διαψεύστηκαν.


Πληρώνεις και θα πληρώνεις πανάκριβα:


* Τις κυβερνήσεις που εκλέχθηκαν, τα δάνεια και τα μνημόνια που υπέγραψαν


* Την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα κέρδη στους λίγους και τη φτώχεια στους πολλούς


* Το χρέος που δεν δημιούργησες εσύ αλλά τα αμύθητα πλούτη του κεφαλαίου


* Την απάτη ότι ο πλούτος που ΕΣΥ παράγεις πρέπει να μείνει στα χέρια τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών για να υπάρχουν δουλειές.


Τώρα πια έχεις πείρα.


ΚΑΘΕ ανοχή και υποχώρηση, ΚΑΘΕ αυταπάτη είναι βήμα εξαθλίωσης.


Τώρα έχεις ευθύνη


* Να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους «φίλους»


* Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.


Με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η γεύση δεν αλλάζει.


Τα μέτρα της αντιλαϊκής λαίλαπας είναι και θα είναι εδώ, θα χειροτερεύουν.


Όσο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής θα είναι να σωθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα τραπεζιτών και βιομήχανων, η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα παίρνουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα, θα φτιάχνουν συνεχώς νέα μνημόνια.


Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 + 2,5 δις Ευρώ της συγκυβέρνησης που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ακόμα χειρότερο. Τσακίζουν πάλι:


Μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κοινωνικά επιδόματα και πρόνοια. Τα ασφαλιστικά ταμεία αφού καταληστεύθηκαν για χρόνια, πάνε για στάση πληρωμών συντάξεων και περίθαλψης.


Οι μισθοί κόβονται πάνω από 50% με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.


Στις χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα προσθέτουν εφεδρείες - απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.


Γονατίζουν με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν. Η καθημερινή σίτιση έχει γίνει πλέον μαζικό πρόβλημα.


Διαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού.


Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.


Πουλάνε σε ιδιώτες ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Τράπεζες, Ύδρευση κ.λ.π.). Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα δίνουν την αγροτική γη σε ιδιώτες, ξεριζώνουν τους αγρότες με τη «βοήθεια» της Ευρωπαϊκής Αγροτικής πολιτικής.


Τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά χιλιάδες μπροστά στον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων που εκτοξεύουν τιμές και ακρίβεια.


Η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό ιδιαίτερα τους νέους, ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ όταν με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια και αντεργατικούς νόμους πλουτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η τρόικα, το κεφάλαιο ξέρουν ότι προκαλούν την λαϊκή οργή . Προσπαθούν να την ελέγξουν, να την κάνουν ακίνδυνη.


Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι κινδυνεύουν: τους οργανωμένους, ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων με ΜΑΤ και δικαστήρια. Χτυπάνε τις ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.


Η καταστολή πάει χέρι – χέρι με την εξαθλίωση.


Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει τα νέα μέτρα υποσχόμενη «επιμήκυνση» του χρέους δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αφού ξέχασε την κατάργηση των μνημονίων, εξαπατά για τη δυνατότητα «αναδιαπραγμάτευσης» τους. Ζητά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τραπεζίτες αλλά χωρίς τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Αυτό δεν έγινε πουθενά στην Ευρώπη, όπου παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα Κρύβουν από το λαό ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού έχει ήδη δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού.


Παρά τους καυγάδες στις τηλεοράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται «αρμονικά» στη ΓΣΕΕ, στα σωματεία, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις. Υπογράφουν από κοινού δεκάδες συμβάσεις προδοσίας (εμπόριο, τουρισμός, επισιτισμός, κλινικές, δεκάδες εργοστάσια) με μειώσεις μισθών από 20% - 40%. Σιωπούν στις απολύσεις, τη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.


Με τη λογική του «μικρότερου κακού» καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε περισσότερη φτώχεια. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.


Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάθε χρώματος πρέπει να πεταχτεί πάνω από τη πλάτη των εργαζόμενων. Να αλλάξουν γοργά και αποφασιστικά οι συσχετισμοί στα σωματεία, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.


ΟΠΟΙΟΣ βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση του λαού, όποιο χρώμα κι’ αν έχει, είναι εχθρός του.


Οι πρόσφατες εκλογές δεν έλυσαν το πρόβλημα του λαού αλλά δυσκόλεψαν τη κατάσταση.


Όταν η επιβίωση του λαού κινδυνεύει, είναι η ώρα για καθαρές επιλογές. Δεξιές «επιμηκύνσεις» και «αριστερές αναδιαπραγματεύσεις» των μνημονίων είναι κοροϊδία.


Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ όλα οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι νόμοι που τις υλοποιούν. Να στηριχτεί από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους κάθε ιδεολογίας η σχετική πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ γιατί μας αφορά όλους.


Να οργανωθεί ΤΩΡΑ και, πρώτα’ απ’ όλα μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από ζωντανά, μαχητικά, μαζικά συνδικάτα η εργατική - λαϊκή πάλη να για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.


Χωρίς οργάνωση, σχέδιο, αντοχή, πολιτικοποίηση του αγώνα, τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις φοροεπιδρομές, τη περικοπή επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας, της πρόνοιας της παιδείας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, το ξεριζωμό των φτωχών αγροτών, το ξεριζωμό της νεολαίας, μια προοπτική ελπίδας μπορεί να έχει :


Τη Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη κοινή δράση ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού. Με ένα στόχο κοινό :


* Τη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων


* Μονομερή διαγραφή του χρέους


* Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.


Με τη γνώση ότι ο καπιταλισμός σάπισε και μπορεί να γεννά μόνο ανεργία, φτώχεια, δυστυχία. Για μια οικονομία στην υπηρεσία του λαού. Σε μια κοινωνία με την εξουσία στα χέρια του λαού.


Αύγουστος 2012


ΠΑΜΕ








ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ


ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Aug 22 2012, 00:22 ) *
1) η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κολλουσε μια χαρα στην αναφορα που εκανες στους "δεξιουληδες" Κυρκο-κουβελη. πραγματι, αφου αυτοί ήταν και ειναι δεξιοι , με ποια λογική καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συμπαραταξη με ΔΗΜΑΡ και Οικολογους (μην ξεχνιομαστε) το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Υπερηφανος καταρχην εγραψα ότι ειμαι για το επίπεδο της συνομιλιας που υιοθετω και το τεκμηριωσα.

για την επανασταση: η παραταξη που υποστηριζω, η κομμουνιστικη παραταξη, ΕΚΑΝΕ την επανασταση την περίοδο 1941-1949.

όσο για τα νεοτερα χρόνια, μετα το 1974: αρκει ενα γκουγκλαρισμα στα ονόματα: Ισιδωροπουλος, Ιακωβος Κουμης, Σταματινα Κανελλοπούλου,Σωτηρια Βασιλακοπούλου, Τασος Μαγλαρίδης, Αγγελος Μαυροειδής, Νίκος Τεμπονέρας, Δημήτρης Κουσουρής, Δημήτρης Κοτζαρίδης.

πρόκειται για το καπιταλιστικό και όχι απλώς νεοφιλελευθερο σύστημα. οι πολιτικοί υπάλληλοι πραγματι καιγονται και αλλάζουν , αλλά τα αφεντικά είναι σταθερα: βιομηχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστες, μεγαλεμποροι


2) μα αυτα που αναφερεις είναι η .....γραμμη του ΚΚΕ, το "δια ταυτα" του κόμματος. γιατί δε γραφεις κατευθειαν ότι θεωρεις αυτη τη γραμμη ανεφαρμοστη, επικινδυνη, αποτυχημενη κτλ. και την περιγραφεις ως " ξύλινη γλώσσα", έννοια που μέχρι σημερα περιγραφει άλλα πραγματα: τον ακαταλαβιστικο, σκόπιμα ασαφή λόγο. τι πιο σαφες από το : " πρεπει να μην πληρώσουμε τίποτα από το χρεος που μας εξαθλιωνει, να φυγουμε από την ΕΕ και να απαλλοτριώσουμε την περιουσία των μεγάλων αφεντικών υπέρ του κράτους, δινοντας το παραδειγμα και στους εργαζομενους των υπολοιπων χωρων" ; θεωρω ότι περιεπλεξες τα πραγματα διχως λογο.

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και το ΚΚΕ, δεν ειπε ευκολα λογακια. ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οπως και του ΚΚΕ, ξερει πολύ καλα τι ερχεται.

ο ΣΥΡΙΖΑ είπε εύκολα λογάκια, και με Γερμανούς, Γάλλους κτλ δε θα μαλώσουμε και το μνημόνιο θα χαλαρώσει , και οι πλούσιοι θα αντεξουν και οι φτωχοί δε θα εξαθλιωθούν.

ο κόσμος, δυστυχώς, προτίμησε τα εύκολα λογάκια. αυτα όμως εχουν κοντα πόδια.

όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει ως μια ακόμα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, θα φτάσει ΑΥΤΟΣ στο 0% αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι τότε εκεί , στη μαχη.

εδώ είμαστε και θα τα δούμε.


o συριζα καλεσε ολες τις αριστερες δυναμεις για αγωνα με στοχο τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, την δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια, την αναδιανομη των πορων προς οφελος του λαου, κοντρα στη σφαγη της μικρομεσαιας ταξης, το ξεπουλημα του δημοσιου πλουτου και τον εκφασισμο της ελληνικης κοινωνιας απο ΝΔ και το μακρυ της χερι, τη Χ.Α. - αν εσενα δε σου λεει τιποτα ολο αυτο παμε πασο.
ο ορισμος της ξυλινης γλωσσας ειναι: η επαναλαμβανόμενη χρήση δεδομένων φράσεων και επιχειρημάτων σε περισσότερες από μια συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις. Κύρια χαρακτηριστικά της ξύλινης γλώσσας είναι ο στόμφος και η ασάφεια. δηλαδη αυτα που λες εσυ, οπου περα απο ολα αυτα επιβαρυνεις και σκοπιμα πολλες φορες τη κατασταση και δεν αφηνεις να εξελιχτει μια συζητηση, μεταφραζοντας διαφορα σχηματα λογου που θα χρησιμοποιησει ο αλλος κατα το δοκουν και εκ του πονηρου, προκειμενου να αποδειξεις τα δικα σου..
καποιοι απο αυτους που γραφεις ειναι γνωστοι, εγω ηθελα να θιξω το γεγονος οτι η εικονα της ηγεσιας του ΚΚΕ τωρα αλλα και απο το 90 και μετα που μπορω να θυμηθω και μονος.., μονο επαναστατικη δε μπορει να θεωρηθει, λεμε το τραγουδακι μας και μετα αραζουμε ...με αυτο το τροπο κρατιεται 'εγκλωβισμενο' ενα σημαντικο κομματι κοσμου που θελει και μπορει να αγωνιστει-
νεοφιλελευθερισμος ειναι αυτο ακριβως αυτο που ζουμε, δηλαδη 'ολοκληρωτικος καπιταλισμος', ελαχιστοποιηση του κρατους και ιδιωτικοποιηση των παντων, με αποτελεσμα την ολοενα και μεγαλυτερη εκμεταλευση και φτωχοποιηση του λαου, την οποια καρπωνεται μια μικρη οικονομικη ελιτ παγκοσμιως και βασει της οποιας αγεται και φερεται η ξεπουλημενη τροϊκα εσωτερικου, κυριως εκφραστης σε θεωρητικο επιπεδο υπηρξε ο Φριντμαν, δεξι χερι του Ριγκαν...κυριοι ιδεολογικοι αντιπαλοι των νεοφιλελευθερων - νεοκλασικων ειναι οι μετακεϊνσιανοι, οι οποιοι προσπαθουν να βαλουν φρενο στις θεωριες περι αποθεωσης του ατομου ως φορεα ληψης ορθολογικων οικονομικων αποφασεων!!! και μιλανε για δικαιη κατανομη του εισοδηματος ..
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειπε ευκολα λογακια, ειπε για ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του, για αντικαταστη του με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης, για καταγγελια των επαχθων όρων του Μνημονιου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, μιλησε για την αναγκη κοινής ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του συσσωρευμένου χρέους και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, για αναστολή πληρωμών των τόκων, συνδεση ΤΗς αποπληρωμης του χρεους με το ρυθμο αυξησης του ΑΕΠ, για σταθεροποιηση των δημοσιων δαπανων στο 43% του ΑΕΠ, φορολογηση του πλουτου, δικαιο φορολογικο συστημα...
Μιλησε για αναγκη δημιουργιας επαναστατικου ευρωπαϊκου μετωπου εναντια στην επεκτατικη πολιτικη της Μερκελ και τη ληστρικη πολιτικη της ΕΕ και την αναγκη αλλαγης πολιτικης πλευσης των χρεοκοπημενων κρατων των μνημονιων τους και της λιτοτητας τους , για την αναγκη του συγχρονου ανθρωπου για συλλογικοτητα και αλληλεγγυη-διαχρονικες αξιες της αριστερας... και πολλα αλλα..που μαλλον για το ΚΚΕ και την Αλεκα ειναι περιττα και αυτονοητα ...μπροστα σε ενα πυρινο λογο περι δικτατοριας του προλεταριατου μεσα σε μια Ευρωπη του 2012 και στην αγωνιωδη προσπαθεια αποκτησης νοηματος υπαρξης μεσα απο την αυτοανακηρυξη του ως μοναδικης 'αντιμνημονιακης' δυναμης και αυθεντικου κινητηριου επαναστατικου μοχλου ..που λες και εσυ,
Συμπερασματικα το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να μεταφερεις τη κομματικη σου γραμμη και τιποτα παραπανω

ps ασε τωρα την Αλεκα περιμεναμε μια ζωη για να αποκτησουμε εργατικη συνειδηση
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Aug 26 2012, 02:57 ) *
o συριζα καλεσε ολες τις αριστερες δυναμεις για αγωνα με στοχο τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, την δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια, την αναδιανομη των πορων προς οφελος του λαου, κοντρα στη σφαγη της μικρομεσαιας ταξης, το ξεπουλημα του δημοσιου πλουτου και τον εκφασισμο της ελληνικης κοινωνιας απο ΝΔ και το μακρυ της χερι, τη Χ.Α. - αν εσενα δε σου λεει τιποτα ολο αυτο παμε πασο.
ο ορισμος της ξυλινης γλωσσας ειναι: η επαναλαμβανόμενη χρήση δεδομένων φράσεων και επιχειρημάτων σε περισσότερες από μια συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις. Κύρια χαρακτηριστικά της ξύλινης γλώσσας είναι ο στόμφος και η ασάφεια. δηλαδη αυτα που λες εσυ, οπου περα απο ολα αυτα επιβαρυνεις και σκοπιμα πολλες φορες τη κατασταση και δεν αφηνεις να εξελιχτει μια συζητηση, μεταφραζοντας διαφορα σχηματα λογου που θα χρησιμοποιησει ο αλλος κατα το δοκουν και εκ του πονηρου, προκειμενου να αποδειξεις τα δικα σου..
καποιοι απο αυτους που γραφεις ειναι γνωστοι, εγω ηθελα να θιξω το γεγονος οτι η εικονα της ηγεσιας του ΚΚΕ τωρα αλλα και απο το 90 και μετα που μπορω να θυμηθω και μονος.., μονο επαναστατικη δε μπορει να θεωρηθει, λεμε το τραγουδακι μας και μετα αραζουμε ...με αυτο το τροπο κρατιεται 'εγκλωβισμενο' ενα σημαντικο κομματι κοσμου που θελει και μπορει να αγωνιστει-
νεοφιλελευθερισμος ειναι αυτο ακριβως αυτο που ζουμε, δηλαδη 'ολοκληρωτικος καπιταλισμος', ελαχιστοποιηση του κρατους και ιδιωτικοποιηση των παντων, με αποτελεσμα την ολοενα και μεγαλυτερη εκμεταλευση και φτωχοποιηση του λαου, την οποια καρπωνεται μια μικρη οικονομικη ελιτ παγκοσμιως και βασει της οποιας αγεται και φερεται η ξεπουλημενη τροϊκα εσωτερικου, κυριως εκφραστης σε θεωρητικο επιπεδο υπηρξε ο Φριντμαν, δεξι χερι του Ριγκαν...κυριοι ιδεολογικοι αντιπαλοι των νεοφιλελευθερων - νεοκλασικων ειναι οι μετακεϊνσιανοι, οι οποιοι προσπαθουν να βαλουν φρενο στις θεωριες περι αποθεωσης του ατομου ως φορεα ληψης ορθολογικων οικονομικων αποφασεων!!! και μιλανε για δικαιη κατανομη του εισοδηματος ..
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειπε ευκολα λογακια, ειπε για ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του, για αντικαταστη του με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης, για καταγγελια των επαχθων όρων του Μνημονιου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, μιλησε για την αναγκη κοινής ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του συσσωρευμένου χρέους και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, για αναστολή πληρωμών των τόκων, συνδεση ΤΗς αποπληρωμης του χρεους με το ρυθμο αυξησης του ΑΕΠ, για σταθεροποιηση των δημοσιων δαπανων στο 43% του ΑΕΠ, φορολογηση του πλουτου, δικαιο φορολογικο συστημα...
Μιλησε για αναγκη δημιουργιας επαναστατικου ευρωπαϊκου μετωπου εναντια στην επεκτατικη πολιτικη της Μερκελ και τη ληστρικη πολιτικη της ΕΕ και την αναγκη αλλαγης πολιτικης πλευσης των χρεοκοπημενων κρατων των μνημονιων τους και της λιτοτητας τους , για την αναγκη του συγχρονου ανθρωπου για συλλογικοτητα και αλληλεγγυη-διαχρονικες αξιες της αριστερας... και πολλα αλλα..που μαλλον για το ΚΚΕ και την Αλεκα ειναι περιττα και αυτονοητα ...μπροστα σε ενα πυρινο λογο περι δικτατοριας του προλεταριατου μεσα σε μια Ευρωπη του 2012 και στην αγωνιωδη προσπαθεια αποκτησης νοηματος υπαρξης μεσα απο την αυτοανακηρυξη του ως μοναδικης 'αντιμνημονιακης' δυναμης και αυθεντικου κινητηριου επαναστατικου μοχλου ..που λες και εσυ,
Συμπερασματικα το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να μεταφερεις τη κομματικη σου γραμμη και τιποτα παραπανω

ps ασε τωρα την Αλεκα περιμεναμε μια ζωη για να αποκτησουμε εργατικη συνειδηση





μεσα στις "όλες αριστερες δυναμεις" είναι προφανως και η ΔΗΜΑΡ, του "δεξιουλη" μπαρμπα Φωτη Κουβελη , όπως ο ίδιος ΕΓΡΑΨΕΣ μολις πριν μερικες μερες. "αριστερός δεξιούλης Κουβελης" . ενδιαφερον. και πολύ χρησιμο για να χαλαρωσουμε λίγο , μεσα σε αυτη την κατασταση. είμαι σιγουρος ότι η συζήτηση θα προξενησει και άλλα τετοια ωραία, αλλόκοτα , συριζαίικα ανεκδοτα.

για την ξύλινη γλώσσα: αυτό που τελικα ορίζεις ως "ξύλινη γλώσσα" χαρακτηριζει ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. κάθε κόμμα έχει μια κεντρική γραμμή και την επαναλαμβανει σε καθε ευκαιρία. π.χ. ΝΔ: " Πρεπει να μείνουμε στην ΕΕ και άρα θα κανουμε ότι μας πει η ΕΕ. θα δολοφονησουμε τους μισούς φτωχούς ελληνες" . ΣΥΡΙΖΑ : " Πρεπει να μεινουμε στην ΕΕ , αλλά όχι και να πεθανουμε. θα παμε να τους παρακαλεσουμε -απειλησουμε, και αν δε μας βγει, τοτε βλεπουμε" ΚΚΕ: " Πρεπει να ζήσουν οι φτωχοί, πράγμα που δε γινεται με χρεος, ΕΕ, καπιταλισμό. διαγραφή όλου του χρεους, εξοδος από ΕΕ, ανατροπη του καπιταλισμου"

άρα δε μπορεί η επαναληψη να είναι μομφη ΕΙΔΙΚΑ για μενα. θα είναι για ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.

Το έχω ξαναγραψει: Πραγματικα αναρωτιεμαι: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ;;;; (και ο στόμφος;;)

επίσης: που είναι η "επιβαρυνση", που η "μη εξελιξη της συζήτησης";; μπορεις να δωσει συγκεκριμενο παραδειγμα;

όλοι αυτοί που εγραψα είναι πραγματι γνωστοί. ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ , για την ακριβεια.


Πραγματι συμφωνω ότι το ΚΚΕ μπορεί να κανει πολλα περισσοτερα πραγματα προς την κατευθυνση της επαναστατικοποιησης της δράσης του.

άλλο αυτό όμως , και άλλο ότι το "ΚΚΕ λεει το τραγουδακι του και μετά αράζει" . θα τολμουσες να το πεις αυτο στην οικογενεια του ΠΑΜιτη Κοτζαρίδη, που ΠΕΘΑΝΕ την 20-10-2011 στο Σύνταγμα, πνιγμενος από τα δακρυγόνα;;;;

θα τολμουσες να το πεις στις οικογενειες των απεργών Χαλυβουργων, που εμειναν απλήρωτοι και δεν έσκυψαν το κεφάλι επί 9 μηνες;;;;;; θα τολμουσες να το πεις στα παιδια τους;;;;;

θα τολμουσες να το πεις στον δημοτικο συμβουλο του ΚΚΕ στην Αγια Παρασκευη που οι ναζιστες της Χρυσης Αυγης έστειλαν στο νοσοκομειο τον Ιουνιο του 2012;;;;;

πρόκειται για ισχυρισμό συκοφαντικο , ψευτικο πλήρως. απαιτω να ανακαλεσεις. τιποτα λιγότερο.

ο ΣΥΡΙΖΑ είπε για εμενα ευκολα λογακια. αυτη τη στιγμη έχει φτασει να μιλαει απλως για επαναδιαπραγματευση του Μνημονίου.

εγω εγραψα ότι αντιμνημονιακες δυναμεις είναι όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

εσύ δε μεταφερεις άραγε την κομματικη σου γραμμη;

ναι, είναι αλήθεια ότι αυτά που γράφω μεταφερουν την αντίληψη των κομμουνιστων. προκειται για μια αντιληψη ευρυτατη και πλουσιότατη, που εξηγεί ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΑ ΌΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

Αυτό φαίνεται , και είμαι περήφανος για αυτό, στο τόπικ της απεργίας, όπου πιστευω ότι έκανα μια πλήρη αναλυση της καταστασης.

θα με ενδιεφερε να τοποθετηθούν, εάν θελουν , και άλλοι συμφορουμιτες επί του προκειμενου.

υγ 1: το ps δεν το καταλαβα . τι θες να πεις;

υγ 2 : θα με ενδιεφερε να μαθω εάν θεωρείς ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης "λεει το τραγουδακι της και μετά αράζει".
petrovic
αντιγραφω από δημοσιογραφικο σαιτ:

"Στις φετινές λοιπόν εκδηλώσεις για τη «νίκη επί των κομμουνιστών», έδωσαν μαζικό παρών οπαδοί του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το βουλευτή επικρατείας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Παππά, ο οποίος είναι Γιαννιώτης. Στην ομιλία του ο κ. Παππάς είπε μεταξύ άλλων ότι «μισούμε όλους αυτούς τους προδότες και θέλουμε να τους εξοντώσουμε. Μισούμε όλους αυτούς τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια, που είτε είναι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε είναι μέσα στη Βουλή είτε είναι μέσα στην κυβέρνηση μέσω της ΔΗΜΑΡ, που μας υβρίζουν και μας λένε ακραίους». Ο μη… ακραίος λοιπόν κ. Παππάς εκτόξευσε απειλές από μικροφώνου κατά ανθρώπων με κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, προειδοποιώντας τους μάλιστα με «εξόντωση». Ο δε μητροπολίτης Κόνιτσας Ανδρέας εξέφρασε τη «λύπη του γιατί κόβονται συντάξεις και μισθοί των στρατιωτικών» και «πριμοδοτούνται τενεκέδες αντιστασιακοί του γλυκού νερού». Επίσης, ο κληρικός είπε πως «ότι δεν πέτυχε η κομμουνιστική ανταρσία τότε, το κάνει η πολιτεία σήμερα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν μας φοβίζει κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΚΚΕ». Ο επικεφαλής της μητρόπολης έκλεισε εκφράζοντας τη συμπάθειά του προς τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας προς τα μέλη της, «τα καλά παιδιά, τα αγωνιστικά», να αλλάξουν στο μέλλον τις μαύρες μπλούζες που φοράνε «τώρα που αγωνίζονται» με γαλανόλευκες."



σχόλιο: είναι απίστευτα πανυβλακας αυτός ο βουλευτης των ανοιχτων ναζιστων. δεν το ξερει ότι το ξερουμε ότι ολη η Χρυση Αυγη σε όλη την Ελλάδα δε μπορεί να παραταξει στο δρόμο παραπάνω από 300 αληταράδες; δεν το ξερει ότι το ξερουμε ότι το εργατικό κίνημα μπορεί να τους λιωσει τους αληταραδες μεσα σε 1 βδομαδα; ποιον πιστευει ότι θα φοβίσει ο πανυβλακας;;;;;;


ΠΙΣΩ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!

ΠΙΣΩ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!

ΠΙΣΩ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!!!!!!


ΕΜΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!!!!

ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!!
petrovic
Mια απαραιτητη διορθωση: από τους κομμουνιστες αγωνιστες που προανεφερα , ο δημητρης κουσουρης δεν σκοτωθηκε. είναι μια χαρα τωρα ο σύντροφος και να είναι παντα καλά. ζητω συγγνωμη για τη βιασυνη στη διατυπωση.
petrovic

το παρακάτω άρθρο του θαναση Καρτερού δημοσιευτηκε πριν μια βδομαδα στην "Αυγη" ,την επισημη εφημεριδα του ΣΥΝ:



"Ανακαλύπτει κανείς ότι η υποκρισία στην πολιτική δεν προκαλεί μόνο απέχθεια ή θυμό, αλλά και θλίψη, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο ο Φώτης Κουβέλης προσπαθεί να προσδώσει ηθική-αριστερή διάσταση στη στάση της ΔΗΜΑΡ. Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία όρθια, λέει σε ένα σημείο της τελευταίας ομιλίας στους βουλευτές του. Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος, σε άλλο. Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελεί εγγύηση για τις κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία από τα μέτρα προσαρμογής, σε τρίτο.

Υποδηλώνει εμπάθεια αν σκεφτεί κανείς: Τα πιστεύει αυτά που λέει, ή είναι εν πλήρη συνειδήσει Φαρισαίος; Πιστεύει δηλαδή ότι είναι δυνατό η κοινωνία να σταθεί όρθια, αν σκύψει για να της περάσουν το ζυγό των μνημονίων, τα οποία ο ίδιος έχει καταγγείλει ως καταστροφικά και ισοπεδωτικά; Ακόμα χειρότερα, πιστεύει ότι βοηθώντας να επιβληθούν αυτά τα οποία έχει καταγγείλει, βοηθά την κοινωνία να σταθεί όρθια; Δίνει δηλαδή αυτή τη στιγμή ένα σήμα αγωνιστικότητας, αξιοπρέπειας, αριστερής συνέπειας στην κοινωνία για την οποία μιλάει;


Και ύστερα, τι είναι αυτά τα φιλάνθρωπα για το μικρότερο δυνατό κόστος και τις μικρότερες κατά το δυνατόν επιπτώσεις. Σε τι διαφέρει αυτή η Κουβελογική από τη λογική του Σαμαρά –μήπως εκείνος θέλει το μεγαλύτερο δυνατό κόστος; Και γιατί με μια τέτοια λογική δεν θα μπορούσε κανείς να στηρίξει ακόμα και κυβέρνηση Μιχαλολιάκου –χτύπα ξύλο- για να υπάρχουν βρε αδελφέ οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις; Με τη λογική του εισοδισμού που μας εμφανίζει –στηρίζουμε εν ονόματι του μικρότερου κακού- μπορεί κανείς να δικαιολογήσει συνευθύνη ακόμα και με το διάβολο –ή όχι;
Ο Φώτης Κουβέλης αλέθει δηλαδή σαν καλός μύλος την πολιτική για να την κάνει κατάπλασμα για πληγωμένους. Στηρίζει τον Σαμαρά για να είναι όσο το δυνατό λιγότερο Σαμαράς. Μια δεξιά πολιτική για να είναι όσο το δυνατό λιγότερο δεξιά. Μια φιλελεύθερη συνταγή για να είναι όσο το δυνατό λιγότερο φιλελεύθερη. Τα μνημόνια για να είναι όσο το δυνατό λιγότερο μνημόνια. Τον Ξένιο Δία για να είναι όσο το δυνατό λιγότερο Δεν-Διας. Και έτσι προσπαθεί να πείσει ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει όσο το δυνατό περισσότερο αριστερή. Αν είναι δυνατό…"


απορία αφελους: η ΔΗΜΑΡ είναι τελικα για το ΣΥΡΙΖΑ αριστεροδεξια ή δεξιοαριστερά; ή μηπως είναι και αριστεροδεξια και δεξιοαριστερά; πχ είναι αριστεροδεξια τις μονές ημερες , όταν το επιχείρημα είναι "ελατε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κανουμε κυβερνηση με τη ΔΗΜΑΡ" με σκοπό να "εκθεσει" τους κακους ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ , και δεξιοαριστερά τις ζυγες ημερες , με άρθρα σαν το παραπάνω του ΄Καρτερού, με σκοπό να λεηλατήσει τη ΔΗΜΑΡ; (όσον αφορά την τελευταία στρατηγική: μαζί σας παιδιά. εξαφανιστε τους αγυρτες της ΔΗΜΑΡ από τον πολιτικο χαρτη λεμε. χτυπηστε τους στα βραχια σα χταπόδια.λιωστε τους στο χωμα σα σκουληκια. keep on rockin !!!)




KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Aug 27 2012, 23:39 ) *
μεσα στις "όλες αριστερες δυναμεις" είναι προφανως και η ΔΗΜΑΡ, του "δεξιουλη" μπαρμπα Φωτη Κουβελη , όπως ο ίδιος ΕΓΡΑΨΕΣ μολις πριν μερικες μερες. "αριστερός δεξιούλης Κουβελης" . ενδιαφερον. και πολύ χρησιμο για να χαλαρωσουμε λίγο , μεσα σε αυτη την κατασταση. είμαι σιγουρος ότι η συζήτηση θα προξενησει και άλλα τετοια ωραία, αλλόκοτα , συριζαίικα ανεκδοτα.

για την ξύλινη γλώσσα: αυτό που τελικα ορίζεις ως "ξύλινη γλώσσα" χαρακτηριζει ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. κάθε κόμμα έχει μια κεντρική γραμμή και την επαναλαμβανει σε καθε ευκαιρία. π.χ. ΝΔ: " Πρεπει να μείνουμε στην ΕΕ και άρα θα κανουμε ότι μας πει η ΕΕ. θα δολοφονησουμε τους μισούς φτωχούς ελληνες" . ΣΥΡΙΖΑ : " Πρεπει να μεινουμε στην ΕΕ , αλλά όχι και να πεθανουμε. θα παμε να τους παρακαλεσουμε -απειλησουμε, και αν δε μας βγει, τοτε βλεπουμε" ΚΚΕ: " Πρεπει να ζήσουν οι φτωχοί, πράγμα που δε γινεται με χρεος, ΕΕ, καπιταλισμό. διαγραφή όλου του χρεους, εξοδος από ΕΕ, ανατροπη του καπιταλισμου"

άρα δε μπορεί η επαναληψη να είναι μομφη ΕΙΔΙΚΑ για μενα. θα είναι για ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.

Το έχω ξαναγραψει: Πραγματικα αναρωτιεμαι: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ;;;; (και ο στόμφος;;)

επίσης: που είναι η "επιβαρυνση", που η "μη εξελιξη της συζήτησης";; μπορεις να δωσει συγκεκριμενο παραδειγμα;

όλοι αυτοί που εγραψα είναι πραγματι γνωστοί. ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ , για την ακριβεια.


Πραγματι συμφωνω ότι το ΚΚΕ μπορεί να κανει πολλα περισσοτερα πραγματα προς την κατευθυνση της επαναστατικοποιησης της δράσης του.

άλλο αυτό όμως , και άλλο ότι το "ΚΚΕ λεει το τραγουδακι του και μετά αράζει" . θα τολμουσες να το πεις αυτο στην οικογενεια του ΠΑΜιτη Κοτζαρίδη, που ΠΕΘΑΝΕ την 20-10-2011 στο Σύνταγμα, πνιγμενος από τα δακρυγόνα;;;;

θα τολμουσες να το πεις στις οικογενειες των απεργών Χαλυβουργων, που εμειναν απλήρωτοι και δεν έσκυψαν το κεφάλι επί 9 μηνες;;;;;; θα τολμουσες να το πεις στα παιδια τους;;;;;

θα τολμουσες να το πεις στον δημοτικο συμβουλο του ΚΚΕ στην Αγια Παρασκευη που οι ναζιστες της Χρυσης Αυγης έστειλαν στο νοσοκομειο τον Ιουνιο του 2012;;;;;

πρόκειται για ισχυρισμό συκοφαντικο , ψευτικο πλήρως. απαιτω να ανακαλεσεις. τιποτα λιγότερο.

ο ΣΥΡΙΖΑ είπε για εμενα ευκολα λογακια. αυτη τη στιγμη έχει φτασει να μιλαει απλως για επαναδιαπραγματευση του Μνημονίου.

εγω εγραψα ότι αντιμνημονιακες δυναμεις είναι όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

εσύ δε μεταφερεις άραγε την κομματικη σου γραμμη;

ναι, είναι αλήθεια ότι αυτά που γράφω μεταφερουν την αντίληψη των κομμουνιστων. προκειται για μια αντιληψη ευρυτατη και πλουσιότατη, που εξηγεί ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΑ ΌΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

Αυτό φαίνεται , και είμαι περήφανος για αυτό, στο τόπικ της απεργίας, όπου πιστευω ότι έκανα μια πλήρη αναλυση της καταστασης.

θα με ενδιεφερε να τοποθετηθούν, εάν θελουν , και άλλοι συμφορουμιτες επί του προκειμενου.

υγ 1: το ps δεν το καταλαβα . τι θες να πεις;

υγ 2 : θα με ενδιεφερε να μαθω εάν θεωρείς ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης "λεει το τραγουδακι της και μετά αράζει".


Πραγματικα μεχρι και με το τελευταιο σου σημειο στιξης αποδεικνυεις ποσο καιγεσαι να προπαγανδισεις μεχρι τελευταιας ρανιδος την Αλεκα, το ΚΚΕ εχει προβλημα ηγεσιας,ιδεων-θεσεων και λυσεων, χωνεψε το! Εχει παρωχημενη επιχειρηματολογια εποχης υπαρκτου σοσιαλισμου και σκλυροπυρινικου Σταλινισμου
ειδικα αυτο που λες οτι πρεπει να φανε και οι φτωχοι...αν αυτο οραματιζεται η Αλεκα να πεταξει και ενα κομματι ..στα σκυλια..εε συγνωμη στους φτωχους, ουτε στην υποσαχαρια Αφρικη να απευθυνοσουνα
Μιλαει με ορους αρχων του προηγουμενου αιωνα και δυστηχως δεν ειναι οτι απλα προσπαθει να επικοινωνισει τις θεσεις του, αλλα διακατεχεται απο τετοιο ακαταληπτο μηδενισμο, που μεχρι και τα κοκαλα του Μαρξ θα τριζουν, ..
Σε οτι αφορα το μπαρμπα Φωτη οπως θα χεις καταλαβει ακομα και εσυ, ο Συριζα τον εχει καθημερινα στο κραξιμο, τωρα δεν εχει χρονο να ενωθει με το Συριζα- απο τοτε που του επεσε το τουβλο της υπευθυνοτητας κατακεφαλα, εχει πεσει με τα μουτρα μαζι με τους αλλους να ξανασωσουν τη χωρα και ειναι πολυ μπιζι- εγω θα τον κατετασα στη αλτερνατιβ εκδοχη της δεξιας με λιγο απο καραγκουνα
μα πλακα κανεις τωρα? σου το χω ξαναπει οτι πας να προβοκαρεις. αλλα ειναι απο την αρχη τοσο φανερος ο δολος σου, που πεφτεις θυμα των λεγομενων σου
Τελος για τους νεκρους του ΚΚΕ... δεν ειπα κατι που πρεπει για το οποιο πρεπει να ανακαλεσω, μιλησα αποκλειστικα για την ηγεσια
Το παμιτη Κοτζαριδη τον αναγνωρισε? εισαι σιγουρος? ή τα κανε πλακακια με το Μνημονιο?
για τους απεργους και τα παιδια των χαλυβουργων θα πρεπε να ντρεπεται το ιδιο το ΚΚΕ και οχι εγω (φυσικα) που τους εσυρε σε μια απεργια μεχρις εσχατων η οποια ηταν χαμενη απο χερι με το καλημερα

πσ! ναι εχει και η Αλεκα, δικαιωμα στη ξυλινη γλωσσα!
petrovic


νεότερα από το μετωπο.
αντιγραφω από το ρεπορταζ:



"Αγνωστοι δράστες πέταξαν τη νύχτα εμπρηστικό μηχανισμό στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης», στην οδό Πυθίας 6 στο Χαλάνδρι. Στο σπίτι, που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του αρχείου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ, η ανάφλεξη του μηχανισμού «ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία».

Το ΚΚΕ, που έχει καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες, αναφέρει ότι «η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών».


«Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος."



σχόλιο: φανταστειτε να μην ήταν και αραχτό το ΚΚΕ, τι δολοφονικό μίσος θα ξερναγε πάνω του το χουντοκράτος.





ΠΙΣΩ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!


ΕΜΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!


ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!


rchos
Τελευταία φορά που δεν επεμβαίνω σε ποστ σου.
Σε παρακάλεσα να προσέχεις λίγο πως μιλάς αλλά με αγνοείς.

Την επόμενη που θα ξεφεύγεις από τα κόσμια επίπεδα που το φόρουμ έχει θέσει μέσω του κανονισμού λειτουργίας θα σου σβήνω το ποστ.
petrovic
όσο κι αν εψαξα στο νετ, δε βρηκα καποια ανακοινωση του ΠΑΣΟΚ που να καταδικαζει την εμπρηστικη επίθεση στο επιμορφωτικο κεντρο "Χαριλαος Φλωρακης".

το ΠΑΣΟΚ, που είχε ως κεντρικο συνθημα όλη την δεκαετια '80 και '90 "ο λαος δεν ξεχνα, τι σημαινει δεξια", είναι σημερα η ακροδεξια,συγκυβερνα με την ακροδεξια, κανει πλατες στην κρατική και παρακρατικη τρομοκρατία.

ξεπεσμος διχως όριο.
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Aug 29 2012, 01:47 ) *
Πραγματικα μεχρι και με το τελευταιο σου σημειο στιξης αποδεικνυεις ποσο καιγεσαι να προπαγανδισεις μεχρι τελευταιας ρανιδος την Αλεκα, το ΚΚΕ εχει προβλημα ηγεσιας,ιδεων-θεσεων και λυσεων, χωνεψε το! Εχει παρωχημενη επιχειρηματολογια εποχης υπαρκτου σοσιαλισμου και σκλυροπυρινικου Σταλινισμου
ειδικα αυτο που λες οτι πρεπει να φανε και οι φτωχοι...αν αυτο οραματιζεται η Αλεκα να πεταξει και ενα κομματι ..στα σκυλια..εε συγνωμη στους φτωχους, ουτε στην υποσαχαρια Αφρικη να απευθυνοσουνα
Μιλαει με ορους αρχων του προηγουμενου αιωνα και δυστηχως δεν ειναι οτι απλα προσπαθει να επικοινωνισει τις θεσεις του, αλλα διακατεχεται απο τετοιο ακαταληπτο μηδενισμο, που μεχρι και τα κοκαλα του Μαρξ θα τριζουν, ..
Σε οτι αφορα το μπαρμπα Φωτη οπως θα χεις καταλαβει ακομα και εσυ, ο Συριζα τον εχει καθημερινα στο κραξιμο, τωρα δεν εχει χρονο να ενωθει με το Συριζα- απο τοτε που του επεσε το τουβλο της υπευθυνοτητας κατακεφαλα, εχει πεσει με τα μουτρα μαζι με τους αλλους να ξανασωσουν τη χωρα και ειναι πολυ μπιζι- εγω θα τον κατετασα στη αλτερνατιβ εκδοχη της δεξιας με λιγο απο καραγκουνα
μα πλακα κανεις τωρα? σου το χω ξαναπει οτι πας να προβοκαρεις. αλλα ειναι απο την αρχη τοσο φανερος ο δολος σου, που πεφτεις θυμα των λεγομενων σου
Τελος για τους νεκρους του ΚΚΕ... δεν ειπα κατι που πρεπει για το οποιο πρεπει να ανακαλεσω, μιλησα αποκλειστικα για την ηγεσια
Το παμιτη Κοτζαριδη τον αναγνωρισε? εισαι σιγουρος? ή τα κανε πλακακια με το Μνημονιο?
για τους απεργους και τα παιδια των χαλυβουργων θα πρεπε να ντρεπεται το ιδιο το ΚΚΕ και οχι εγω (φυσικα) που τους εσυρε σε μια απεργια μεχρις εσχατων η οποια ηταν χαμενη απο χερι με το καλημερα







πσ! ναι εχει και η Αλεκα, δικαιωμα στη ξυλινη γλωσσα!



όλο για διαστρεβλώσεις και προβοκαρισματα γραφεις-αναπόδεικτα- αλλά αυτός που διαστρεβλωνει είσαι εσύ.

έγραψα επί λέξει: "πρεπει να ζήσουν οι φτωχοί, πράγμα που δε γινεται με χρεος, ΕΕ , καπιταλισμό. διαγραφή όλου του χρεους, εξοδος από ΕΕ, ανατροπή του καπιταλισμού"

το προφανες νοημα είναι ότι μεσα στην ΕΕ και τον καπιταλισμό οι φτωχοί θα πεθανουν, πράγμα που ήδη έχει επιβεβαιωθεί και επομενως τα εργατικα κόμματα, που είναι τα κόμματα των φτωχών , σηκώνουν τη μόνη σημαία που θα σώσει τους φτωχούς από την πείνα και το θανατο: τη σημαια της εξόδου από την εε και της ανατροπής του καπιταλισμού. τώρα πως αυτό το πάναπλο νόημα ανθρωπισμού μεταμορφωθηκε στο ότι οι κομμουνιστες...αντιμετωπιζουν τους φτωχούς σαν ....σκυλια, μόνο εσύ το ξερεις. ενημερωσε μας σχετικα.

την αναφορά στα κόκαλα του Μαρξ προτιμω να την αφήσω ασχολίαστη μετά την παρατήρηση του rchos.


ο ΣΥΡΙΖΑ τον μπαρμπα φωτη τον ήθελε μεχρι τις 17/6 συγκυβερνηση και θα τον ξαναθελήσει στις επόμενες εκλογές (για αυτό είμαι 100% σιγουρος)

που ακριβως πεφτω θυμα των λεγομενων μου ουτε που το καταλαβα.

ο διαχωρισμός ηγεσίας-βασης ΚΚΕ πολύ απλά δε στεκει. το ΚΚΕ δεν είναι κυρίως η Παπαρηγα, ο Μαίλης και ο Παφίλης . είναι κυριως ο Κνίτης φοιτητής που βγαινει να μοιράσει κουπόνια για το φεστιβαλ και παει στο τμημα για εξακρίβωση και τραμπουκισμό, είναι ο ΠΑΜιτης ανεργος οικοδόμος που πεθανε στο Σύνταγμα πνιγμενος από τα δακρυγόνα, είναι ο κομμουνιστης φιλολογος που ξενυχταει για να καταλάβει καλά την ιστορία του ναζισμού και να τη διδάξει με επάρκεια στους μαθητες του. όλοι αυτοί, που το ξερεις και το καταλαβαίνεις ότι δεν είναι "αραχτοί", από τη συγκεκριμενη ηγεσία δεν εκφράζονται; όταν χαρακτηρίζεις αυτη την ηγεσία "αραχτή" , δεν προσβάλεις τον αγωνα και των ίδιων; αυτα που γράφω είναι πολύ απλά. σκεψου τα και ανακάλεσε, εστω και τωρα.

"δεν αναγνωρισε τον Παμιτη Κοτζαρίδη";;;;;; " τα έκανε πλακακια με το Μνημονιο";;;;;;;;;;;.

ποιοι; αυτοι που ζητούν έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, αυτοί που συγκρουονται με τον παγκόσμιο καπιταλισμό μεχρι τελους, αυτοί τα έχουν κανει πλακακια με το Μνημόνιο;;;;;;;;;

καταλαβαινεις τι γραφεις;;;;


η απεργια στη Χαλυβουργία είναι η πιο ηρωικη απεργια της τριετίας. οι τιτανες Χαλυβουργοί είναι η τιμη και η συνειδηση του εργαζομενου λαου.

πρεπει να σε προβληματισει γιατί καταλήγεις να λες πράγματα που ουτε εσυ ο ίδιος τα πιστευεις, όπως ότι η εν λόγω απεργία ήταν "χαμενη από χερι". "χαμενοι αγωνες είναι μόνο οι αγωνες που δεν δόθηκαν" , είμαι σίγουρος ότι το έχεις πει στη ζωή σου ενα σωρό φορές.

βεβαιως και έχει η Αλέκα δικαιωμα στην ξύλινη γλώσσα όπως εξάλλου και ο Σαμαράς, ο πρόεδρος Τσίπρας, ο μπαρμπα φωτης κτλ.


υγ: γιατί μονίμως αποφευγεις να πεις εάν είναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (βαση-ηγεσία) αραχτή;
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Sep 3 2012, 20:23 ) *
όλο για διαστρεβλώσεις και προβοκαρισματα γραφεις-αναπόδεικτα- αλλά αυτός που διαστρεβλωνει είσαι εσύ.

έγραψα επί λέξει: "πρεπει να ζήσουν οι φτωχοί, πράγμα που δε γινεται με χρεος, ΕΕ , καπιταλισμό. διαγραφή όλου του χρεους, εξοδος από ΕΕ, ανατροπή του καπιταλισμού"

το προφανες νοημα είναι ότι μεσα στην ΕΕ και τον καπιταλισμό οι φτωχοί θα πεθανουν, πράγμα που ήδη έχει επιβεβαιωθεί και επομενως τα εργατικα κόμματα, που είναι τα κόμματα των φτωχών , σηκώνουν τη μόνη σημαία που θα σώσει τους φτωχούς από την πείνα και το θανατο: τη σημαια της εξόδου από την εε και της ανατροπής του καπιταλισμού. τώρα πως αυτό το πάναπλο νόημα ανθρωπισμού μεταμορφωθηκε στο ότι οι κομμουνιστες...αντιμετωπιζουν τους φτωχούς σαν ....σκυλια, μόνο εσύ το ξερεις. ενημερωσε μας σχετικα.

την αναφορά στα κόκαλα του Μαρξ προτιμω να την αφήσω ασχολίαστη μετά την παρατήρηση του rchos.


ο ΣΥΡΙΖΑ τον μπαρμπα φωτη τον ήθελε μεχρι τις 17/6 συγκυβερνηση και θα τον ξαναθελήσει στις επόμενες εκλογές (για αυτό είμαι 100% σιγουρος)

που ακριβως πεφτω θυμα των λεγομενων μου ουτε που το καταλαβα.

ο διαχωρισμός ηγεσίας-βασης ΚΚΕ πολύ απλά δε στεκει. το ΚΚΕ δεν είναι κυρίως η Παπαρηγα, ο Μαίλης και ο Παφίλης . είναι κυριως ο Κνίτης φοιτητής που βγαινει να μοιράσει κουπόνια για το φεστιβαλ και παει στο τμημα για εξακρίβωση και τραμπουκισμό, είναι ο ΠΑΜιτης ανεργος οικοδόμος που πεθανε στο Σύνταγμα πνιγμενος από τα δακρυγόνα, είναι ο κομμουνιστης φιλολογος που ξενυχταει για να καταλάβει καλά την ιστορία του ναζισμού και να τη διδάξει με επάρκεια στους μαθητες του. όλοι αυτοί, που το ξερεις και το καταλαβαίνεις ότι δεν είναι "αραχτοί", από τη συγκεκριμενη ηγεσία δεν εκφράζονται; όταν χαρακτηρίζεις αυτη την ηγεσία "αραχτή" , δεν προσβάλεις τον αγωνα και των ίδιων; αυτα που γράφω είναι πολύ απλά. σκεψου τα και ανακάλεσε, εστω και τωρα.

"δεν αναγνωρισε τον Παμιτη Κοτζαρίδη";;;;;; " τα έκανε πλακακια με το Μνημονιο";;;;;;;;;;;.

ποιοι; αυτοι που ζητούν έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, αυτοί που συγκρουονται με τον παγκόσμιο καπιταλισμό μεχρι τελους, αυτοί τα έχουν κανει πλακακια με το Μνημόνιο;;;;;;;;;

καταλαβαινεις τι γραφεις;;;;


η απεργια στη Χαλυβουργία είναι η πιο ηρωικη απεργια της τριετίας. οι τιτανες Χαλυβουργοί είναι η τιμη και η συνειδηση του εργαζομενου λαου.

πρεπει να σε προβληματισει γιατί καταλήγεις να λες πράγματα που ουτε εσυ ο ίδιος τα πιστευεις, όπως ότι η εν λόγω απεργία ήταν "χαμενη από χερι". "χαμενοι αγωνες είναι μόνο οι αγωνες που δεν δόθηκαν" , είμαι σίγουρος ότι το έχεις πει στη ζωή σου ενα σωρό φορές.

βεβαιως και έχει η Αλέκα δικαιωμα στην ξύλινη γλώσσα όπως εξάλλου και ο Σαμαράς, ο πρόεδρος Τσίπρας, ο μπαρμπα φωτης κτλ.


υγ: γιατί μονίμως αποφευγεις να πεις εάν είναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (βαση-ηγεσία) αραχτή;


οτι δε προκειται να συννενοηθουμε ουτε στο ελαχιστο ειναι φανερο ετσι? και ειναι τραγικο γιατι ολο αυτο ξεκινησε οταν μιλησα για συσπειρωση του αριστερου χωρου, ξερεις οτι στην αριστερα δεν υπαρχει δεν υπαρχει μονο ο κουμουνισμος. σα γενικη εννοια περικλυει πολλα περισσοτερα
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορει να χει και αυτη καποιους αγωνιστες αλλα δε μπορει και αυτη να αρθρωσει σοβαρη προταση μεσα στη λαιλαπα του νεοφιλελευθερισμου, ειναι πολυ σαφης η θεση μου
Το μειζον προβλημα αυτη τη στιγμη ειναι η αντιμετωπιση της πολιτικης των μνημονιων και οχι η προσπαθεια του ΚΚΕ να ξαναηγεμονευσει στο χωρο της αριστερας, με συκοφαντιες εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ
Με το αλλο για τους νεκρους τι θες να πεις? οτι λογω των νεκρων δε μπορω να κανω κριτικη στο ΚΚΕ (ηγεσια και χειροκροτητες μαζι), πες το μας και αυτο τωρα
ολο αυτο ομως δε βγαζει καπου και ειναι κουραστικο να επαναλβανουμε τις ιδιες θεσεις με διαφορετικες λεξεις
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Sep 4 2012, 14:20 ) *
οτι δε προκειται να συννενοηθουμε ουτε στο ελαχιστο ειναι φανερο ετσι? και ειναι τραγικο γιατι ολο αυτο ξεκινησε οταν μιλησα για συσπειρωση του αριστερου χωρου, ξερεις οτι στην αριστερα δεν υπαρχει δεν υπαρχει μονο ο κουμουνισμος. σα γενικη εννοια περικλυει πολλα περισσοτερα
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορει να χει και αυτη καποιους αγωνιστες αλλα δε μπορει και αυτη να αρθρωσει σοβαρη προταση μεσα στη λαιλαπα του νεοφιλελευθερισμου, ειναι πολυ σαφης η θεση μου
Το μειζον προβλημα αυτη τη στιγμη ειναι η αντιμετωπιση της πολιτικης των μνημονιων και οχι η προσπαθεια του ΚΚΕ να ξαναηγεμονευσει στο χωρο της αριστερας, με συκοφαντιες εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ
Με το αλλο για τους νεκρους τι θες να πεις? οτι λογω των νεκρων δε μπορω να κανω κριτικη στο ΚΚΕ (ηγεσια και χειροκροτητες μαζι), πες το μας και αυτο τωρα
ολο αυτο ομως δε βγαζει καπου και ειναι κουραστικο να επαναλβανουμε τις ιδιες θεσεις με διαφορετικες λεξεις


δεν προκειται να συνεννοηθούμε; γιατι; μια χαρα δε μιλάμε; μηπως εννοείς δεν πρόκειται να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ; Εδω εχεις δικιο. πως να συμφωνησουμε αφου εσυ θεωρείς ως απαραβατο όριο την ΕΕ και εγω θεωρω ότι μεσα στην ΕΕ μονο φτωχεια υπάρχει;

θετικο ότι τουλαχιστον δεν επαναλαμβανεις για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το εντελως εσφαλμενο περί "αράγματος'

ορισμός του συκοφαντη κατά λεξικο Μπαμπινιωτη: συκοφάντης (ο) {συκοφαντών} αυτός που κατηγορεί (κάποιον) ψευδώς, αποσκοπώντας στη μείωση και τη δημόσια έκθεσή του.

το κεντρο βαρους πέφτει στο ΨΕΥΔΕΣ της κατηγορίας. πες μου τι από όλα αυτά που έγραψα ως κατηγορία για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ΨΕΥΔΕΣ. καταρχήν πες μου το σημαντικότερο : είναι ΨΕΥΔΕΣ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτιθεται πλεον να καταργησει όλα τα Μνημόνια;


κριτικη είσαι προφανως ελευθερος να κανεις όση θελεις , και για το ΚΚΕ και για τον καθενα. και εγω είμαι προφανως ελευθερος να αντικρουσω τη δικη σου κριτικη για το ΚΚΕ και για τον καθενα. είμαι δηλαδή ελευθερος να κανω κριτικη στην κριτική σου. είμαι ελευθερος , για να γινω πιο σαφής, να προσπαθησω να καταρριψω την κριτικη σου, με βαση τα επιχειρηματα μου.

όσον αφορά το συγκεκριμενο: είπες ότι η ηγεσία του ΚΚΕ είναι αραχτή και εγω απάντησα ότι δε μπορεί να είναι αραχτη μια ηγεσία και ένα κομμα συνολικότερα που κινητοποιεί κόσμο σε τετοια μορφή δράσης και αντιπαράθεσης με τα αφεντικα , ώστε να έχει νεκρούς, τραμπουκισμενους αγωνιστες καθε τρεις και λιγο, επιθεσεις τρομοκρατίας του παρακρατους στις εγκαταστάσεις του και σε κάλεσα να ανακαλεσεις τη συγκεκριμενη συκοφαντία (=ψευδη κατηγορία), πράγμα που δεν εκανες.






για του λόγου το αληθες: η ακόλουθη είναι η -μόλις- σημερινη δήλωση του εκπροσωπου Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλετη , σχετικα με την παρουσία του πρωθυπουργου Σαμαρα στη ΔΕΘ:



"Η θλιβερή εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού και της άρον –άρον άφιξης και αναχώρησής του από τη ΔΕΘ μιλά από μόνη της και αποτυπώνει την κοινωνική απομόνωση με την οποία είναι αντιμέτωπος ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Πράγματι, ο κ. Σαμαράς δεν έχει πλέον να «εξαγγείλει» τίποτα. Οι εξαγγελίες και τα ψεύδη ειπώθηκαν πριν τις εκλογές, όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και να του αποσπάσει την ψήφο. Σήμερα, υποτασσόμενος στις αγορές και την κα Μέρκελ, υλοποιεί την πιο σκληρή και αντικοινωνική πολιτική που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση, οδηγώντας την στην πλήρη ισοπέδωση.

Περιμένουμε, τέλος, από τον πρωθυπουργό να μας κατονομάσει ποιό είναι το «λόμπυ της δραχμής» καθώς όλοι γνωρίζουν ποιά είναι η πολιτική που καταστρέφει τη χώρα μέσω του μνημονίου και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη οδηγώντας την στον εκτροχιασμό. Προς το παρόν στο πρόσωπό του βλέπουμε τον αρχηγό του λόμπυ του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τώρα όλοι πλέον γνωρίζουν πως η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι προϋπόθεση για να μείνει ζωντανή η ελπίδα για να σωθεί η χώρα και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τον τόπο μας και την Ευρώπη".


Βγαινει από την ανακοινωση αυτη οποιοδηποτε συμπερασμα ως προς το τι προτιθεται να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ με την "σκληρη και αντικοινωνικη πολιτικη";

βγαινει οποιαδήποτε ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;
petrovic
η ακόλουθη είναι η ανακοινωση της λεγομενης ΔΗΜΑΡ , μετα την επίθεση των ανοιχτων ναζιστων της ΧΑ στους παγκους των νομιμων μικροπωλητων στη Ραφηνα:


"Η βία δεν είναι μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

«Τάγματα εφόδου» και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία.

Ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους."


σωστη η ανακοινωση της λεγομενης ΔΗΜΑΡ. να κινηθει ο νομος του κρατους εναντια στους ανοιχτους ναζιστες της ΧΑ.

να συλληφθουν αμεσα οι ανοιχτοι ναζιστες της ΧΑ.

ποτε θα ΓΙΝΟΥΝ ολα αυτα; ο υπουργος Δικαιοσυνης της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ προερχεται από τη ΔΗΜΑΡ. Εχει ΕΞΟΥΣΙΑ στα χερια του. τι εκανε για να συλληφθουν οι ανοιχτοι ναζιστες της ΧΑ;

Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στην αντιπολιτευση, είναι στην κυβερνηση.

Εχει τη δυνατοτητα να μη μεινει στα ΛΟΓΙΑ, να περάσει στα ΕΡΓΑ.

Οι τιμιοι πατριωτες περιμενουν αυτό ακριβως: να περάσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης στα ΕΡΓΑ. ΑΜΕΣΑ.
KingCrimson
@PETROVIC
Υπευθυνος του πολιτικου του σχεδιασμου δεν ειμαι, αλλα βλεπουμε ολοι οτι ο Συριζα κανει αντιμνημονιακη πολιτικη με ενα λογο αρκετα σαφη και οτι βρισκεται σε επαφη με τη κοινωνια και τα αιτηματα της.
Η Ελλαδα βρισκεται στη δινη τοκογλυφων και κομιστων, το ανηθικο παρουσιαζεται καθημερινα ως αναγκαιο και η μεγαλυτερη απειλη του συστηματος ειναι η συνηδειτοποιηση και η ενεργη συμμετοχη του λαου σε κινηματα και νεες ιδεες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ!
petrovic
QUOTE(petrovic @ Sep 9 2012, 18:19 ) *
η ακόλουθη είναι η ανακοινωση της λεγομενης ΔΗΜΑΡ , μετα την επίθεση των ανοιχτων ναζιστων της ΧΑ στους παγκους των νομιμων μικροπωλητων στη Ραφηνα:


"Η βία δεν είναι μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

«Τάγματα εφόδου» και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία.

Ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους."


σωστη η ανακοινωση της λεγομενης ΔΗΜΑΡ. να κινηθει ο νομος του κρατους εναντια στους ανοιχτους ναζιστες της ΧΑ.

να συλληφθουν αμεσα οι ανοιχτοι ναζιστες της ΧΑ.

ποτε θα ΓΙΝΟΥΝ ολα αυτα; ο υπουργος Δικαιοσυνης της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ προερχεται από τη ΔΗΜΑΡ. Εχει ΕΞΟΥΣΙΑ στα χερια του. τι εκανε για να συλληφθουν οι ανοιχτοι ναζιστες της ΧΑ;

Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στην αντιπολιτευση, είναι στην κυβερνηση.

Εχει τη δυνατοτητα να μη μεινει στα ΛΟΓΙΑ, να περάσει στα ΕΡΓΑ.

Οι τιμιοι πατριωτες περιμενουν αυτό ακριβως: να περάσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης στα ΕΡΓΑ. ΑΜΕΣΑ.




τα νεότερα από το μετωπο: αντιγραφω την είδηση από το newsit.gr

"Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Χρυσής Αυγής.

Αυτό, μετά τις επιθέσεις μελών της σε Ραφήνα, Μεσολόγγι και Καλαμάτα εναντίον μεταναστών - μικροπωλητών με την συμμετοχή σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις και βουλευτών του κόμματος.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, αφαιρέθηκαν όλοι οι αστυνομικοί φρουροί από την φύλαξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής - εκτός του κ. Μιχαλολιάκου - με την αιτιολογία, ότι ένας αστυνομικός δεν μπορεί να λειτουργεί ως προστασία σε ένα βουλευτή που παραβαινει το νόμο.

Επίσης, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας είναι από νωρίς το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αναζητεί μέλη της τα οποία τυχόν συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Η Χρυσή Αυγή με ανακοινώσεις της καταδίκασε τις κινήσεις αυτές και το απόγευμα έστειλε εξώδικο στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγο νωρίτερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες παρήγγειλε σήμερα στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της Αθήνας και του Μεσολογγίου να επισπεύσουν το ταχύτερο την προανάκριση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν από μέλη της «Χρυσής Αυγής» εναντίον αλλοδαπών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την επίσπευση των δύο προανακρίσεων των επίμαχων αυτών υποθέσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δικογραφίες και να διαβιβαστούν στη Βουλή τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας, σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή βουλευτών σε παράνομες ενέργειες."




ενδιαφερουσα εξελιξη. θα περιμενουμε το επόμενο βημα.


ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ




petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Sep 10 2012, 00:27 ) *
@PETROVIC
Υπευθυνος του πολιτικου του σχεδιασμου δεν ειμαι, αλλα βλεπουμε ολοι οτι ο Συριζα κανει αντιμνημονιακη πολιτικη με ενα λογο αρκετα σαφη και οτι βρισκεται σε επαφη με τη κοινωνια και τα αιτηματα της.
Η Ελλαδα βρισκεται στη δινη τοκογλυφων και κομιστων, το ανηθικο παρουσιαζεται καθημερινα ως αναγκαιο και η μεγαλυτερη απειλη του συστηματος ειναι η συνηδειτοποιηση και η ενεργη συμμετοχη του λαου σε κινηματα και νεες ιδεες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ!



1) εχω γραψει εδω και μερες ότι ενας ορισμος του "αντιμνημονιακου" υπαρχει, όχι 65. "αντιμνημονιακο κομμα" ="κομμα που δεσμευεται να καταργησει ολα τα μνημόνια ως κυβερνητικη εξουσια."

εαν εξακολουθεις να υποστηριζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμνημονιακο κόμμα, πρεπει να διευκρινισεις εάν υιοθετείς τον αμεσως παραπάνω ορισμό που εδωσα του αντιμνημονιακου κομματος η εάν υιοθετεις πλεον καποιον άλλο (π.χ. "αντιμνημονιακο κομμα'="κομμα που θα καταργησει τα πιο επαχθη μετρα των μνημονιων"), ωστε να μιλαμε πιο συγκεκριμενα και αυστηρα. δηλαδή: πιο πολιτικα. ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα

2)η Ελλαδα βρισκεται στη δινη της πιο μεγαλης παγκόσμιας καπιταλιστικης κρισης από τη δεκαετια του 1930. δεν προκειται επουδενί απλά για "τοκογλυφους και κομιστες". ακομα και Πόλεμοι επαπειλουνται.

3) είναι αντιφατικο να υπερασπίζεσαι το κομμα του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να ζητάς : "ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ" (!!!)

Και εν πάσει περιπτωσει , εγω δεν έχω καταλαβει: τι είναι ο μικροκομματισμός; πως διακρινεται αυτός από την δόκιμη πολιτικη παλη μεταξυ κομματων; μηπως στο μικροκομματισμό χρησιμοποιουνται συκοφαντιες , ενω στη δοκιμη πολιτικη παλη όχι;
όσον αφορα εμενα τουλαχιστον, δυο τρια ποστ πιο πριν εδειξα ότι αυτα που λεω δεν περιεχουν ουτε εναν κοκκο συκοφαντιας , ουτε εναν κοκκο ψευδους κατηγοριας, άρα τα περι μικροκομματισμου, εμενα τουλαχιστον , δεν με ακουμπουν ουτε κατ'ελαχιστον.

4) ακομα δεν εχεις ανακαλεσει τα περι "αραχτης ηγεσίας ΚΚΕ". Δύο -τρεις μερες μετα από αυτη σου τη ρήση , η παρακρατικη τρομοκρατια προσπάθησε να ΚΑΨΕΙ τα αρχεία και τη βιβλιοθηκη του ΚΚΕ που βρισκονται στο επιμορφωτικο κεντρο "Χαριλαος Φλωρακης". είναι τελειως φανερό (εξαρχής ήταν εδω που τα λεμε) ότι έσφαλες.

γιατί δεν ανακαλείς; η ανάκληση ενος σφάλματος είναι ενδειξη δύναμης, θαρρους και πολιτικης οξυνοιας, όχι ενδειξη αδυναμιας.

KingCrimson
@petrovic
αφου το ελυσες μονος σου το αντιμνημονιακο, εστω και με το στειρο τροπο με τον οποιο οριζεις το αντιμνημονιακος..δε μας λες τωρα και τιποτα πιο ενδιαφερον? πως το ΚΚΕ θα οργανωσει τη λαϊκη παλη ας πουμε, αντε γιατι εχουμε και καιρο να γελασουμε
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Sep 10 2012, 22:20 ) *
@petrovic
αφου το ελυσες μονος σου το αντιμνημονιακο, εστω και με το στειρο τροπο με τον οποιο οριζεις το αντιμνημονιακος..δε μας λες τωρα και τιποτα πιο ενδιαφερον? πως το ΚΚΕ θα οργανωσει τη λαϊκη παλη ας πουμε, αντε γιατι εχουμε και καιρο να γελασουμε



με τον πιο στειρο τρόπο;;;;; ποιος τα γραφει αυτα; ο ....γονιμος που δεν έχει αποτολμησει ακομα να δωσει ενα δικο του ορισμο για το τι είναι "αντιμνημονικη πολιτικη" και ποιο το " αντιμνημονιακο κομμα";;; εκτιθεσαι.

το ΚΚΕ θα οργανωσει τη λαικη παλη "αραχτα". καλο ε;

περα από την πλάκα και τα γελια, το γεγονος ότι δεν έχεις ανακαλεσει ακομα τη φαιδρη συκοφαντια περί " αραχτου ΚΚΕ'' σε καταρρακωνει. μου κανει εντυπωση το ότι δεν το καταλαβαινεις.





KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Sep 12 2012, 22:12 ) *
με τον πιο στειρο τρόπο;;;;; ποιος τα γραφει αυτα; ο ....γονιμος που δεν έχει αποτολμησει ακομα να δωσει ενα δικο του ορισμο για το τι είναι "αντιμνημονικη πολιτικη" και ποιο το " αντιμνημονιακο κομμα";;; εκτιθεσαι.

το ΚΚΕ θα οργανωσει τη λαικη παλη "αραχτα". καλο ε;

περα από την πλάκα και τα γελια, το γεγονος ότι δεν έχεις ανακαλεσει ακομα τη φαιδρη συκοφαντια περί " αραχτου ΚΚΕ'' σε καταρρακωνει. μου κανει εντυπωση το ότι δεν το καταλαβαινεις.


και μενα θα μου κανε εντυπωση οτι ποτε δε διαβαζεις απαντησεις και ξαναγραφεις απο κατω σαν απαντηση αυτα που ειχες ξαναγραψει και με περισσοτερο παθος, αν δεν ειχες δηλωσει κνιτης
rakos
QUOTE
Σύνέντευξη Σκουρλέτη σε ρ/σ "Κόκκινο"

- Το λέμε γιατί δεν καλείτε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, ως ΣΥΡΙΖΑ, να πείτε παιδιά δεν πάει άλλο να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μια φράση που την ακούτε.


Επειδή έχουμε την ευκαιρία – μιλάμε σε ένα φιλικό μέσο και δεν έχουμε και την πίεση του χρόνου – είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς. Αριστερούς εκπαιδευτικούς. Από αυτούς που έχουμε δει να τσεκουρώνονται οι μισθοί τους με όλα τα τελευταία μέτρα και είναι άνθρωποι οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Σας λέω ότι έβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, τα 40 και τα 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας δεν είναι κάτι το αμελητέο πλέον. Άρα, λοιπόν, ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους. Ίσως θα πρέπει να βρούμε, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούμε προσπαθώντας, έστω μέσα σε αυτό το γενικότερο αρνητικό πλαίσιο, να εξυπηρετούμε τις ανάγκες του κόσμου και το βράδυ ή το απόγευμα να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα κατεβαίνουμε στους δρόμους, θα διαδηλώνουμε και θα δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και κοινωνική πίεση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα και από άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Δεν θα ήθελα να τα αναφέρω για να μην παρεξηγηθούμε.


αυτες ειναι οι ριζοσπαστικες λυσεις των νεοπασοκων του συριζα
το πρωι στρατιωτακια στη δουλεια για να μη χασει το κεφαλαιο και το βραδυ ολοι στις πλατειες να ριξουμε τις μουτζες μας και να παρουμε μια δοση "επαναστατικοτητας"
ζητω ο ανθρωπινος καπιταλισμος
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Sep 12 2012, 23:16 ) *
και μενα θα μου κανε εντυπωση οτι ποτε δε διαβαζεις απαντησεις και ξαναγραφεις απο κατω σαν απαντηση αυτα που ειχες ξαναγραψει και με περισσοτερο παθος, αν δεν ειχες δηλωσει κνιτης



φαιδρότητα διχως όριο. τα ποστς είναι όλα ανηρτημενα, είναι πασιφανες ότι απαντησα σε ο,τι ερωτηθηκα, είναι πασιφανες ότι δεν τολμας καν να απαντησεις και να πεις απλως πως οριζεις την "αντιμνημονιακη πολιτικη". εκτιθεσαι , στο ξαναγραφω.
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Sep 13 2012, 22:34 ) *
φαιδρότητα διχως όριο. τα ποστς είναι όλα ανηρτημενα, είναι πασιφανες ότι απαντησα σε ο,τι ερωτηθηκα, είναι πασιφανες ότι δεν τολμας καν να απαντησεις και να πεις απλως πως οριζεις την "αντιμνημονιακη πολιτικη". εκτιθεσαι , στο ξαναγραφω.


φαιδροτητα διχως οριο ειναι:

οι δηλωσεις της Παπαρηγα οτι δε την ενδιαφερει να κυβερνησει...... και οι ορισμοι του ριζοσπαστη για το τι ειναι ''αντιμνημονιακη πολιτικη''

Πηγαινε τωρα να κολλησεις καμια αφισα και αμα θεωρεις οτι εΚτιθεμαι μη με γραψεις στο ΚΚΕ
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Sep 13 2012, 21:14 ) *
φαιδροτητα διχως οριο ειναι:

οι δηλωσεις της Παπαρηγα οτι δε την ενδιαφερει να κυβερνησει...... και οι ορισμοι του ριζοσπαστη για το τι ειναι ''αντιμνημονιακη πολιτικη''

Πηγαινε τωρα να κολλησεις καμια αφισα και αμα θεωρεις οτι εΚτιθεμαι μη με γραψεις στο ΚΚΕ



η Παπαρηγα ποτε δε δηλωσε ότι δεν την ενδιαφερει να κυβερνησει. συκοφαντια πανω στη συκοφαντια. well done.

μπορεις για λιγο να σταματησεις να ασχολεισαι με την Παπαρηγα και το ριζοσπαστη και να μιλησεις για τον εαυτό σου: πως οριζεις π.χ. εσυ την "αντιμνημονιακη πολιτικη" ;

με τιμη και καμαρι θα παω να κολλησω όχι καμια , αλλά πολλες αφισες. αγωνιστες δεχτηκαν σιδηρογροθιες στο κεφάλι από τους @@@@@@@ (obey to rchos) της Χρυσης Αυγης όταν εκαναν αφισοκολληση, αγωνιστες της ΚΝΕ δεχτηκαν εξακριβωσεις και τρομοκρατία από τους @@@@@ της ΕΛΑΣ όταν έκαναν αφισοκόλληση. είναι φανερό ότι το "να κολλησεις αφίσα" είναι αρκετα πιο σημαντικο από αυτο που υπονοεί το ανιστόρητο και πολιτικα αφελές σχόλιο σου.

εσυ παλι πηγαινε να εκλιπαρησεις τη Μερκελ να κοψει έστω δυο τρια χαράτσια στην αυριανη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατι εάν αποδειχτει ότι μεσα στην ΕΕ δε γινεται απολυτως τιποτα από αυτα που λετε, τοτε δε σας ξεπλενει απέναντι στους ψηφοφορους σας ούτε ο Γαγγης, ο Νείλος και ο Μισσισσιπης μαζί.

για να γραφτει καποιος στο ΚΚΕ πρεπει να το ζητησει ο ίδιος. να σε γραψω στο ΚΚΕ διχως αυτη την προυποθεση είναι αντικαταστατικο , αδυνατο.
KingCrimson
QUOTE(petrovic @ Sep 14 2012, 01:04 ) *
η Παπαρηγα ποτε δε δηλωσε ότι δεν την ενδιαφερει να κυβερνησει. συκοφαντια πανω στη συκοφαντια. well done.

μπορεις για λιγο να σταματησεις να ασχολεισαι με την Παπαρηγα και το ριζοσπαστη και να μιλησεις για τον εαυτό σου: πως οριζεις π.χ. εσυ την "αντιμνημονιακη πολιτικη" ;

με τιμη και καμαρι θα παω να κολλησω όχι καμια , αλλά πολλες αφισες. αγωνιστες δεχτηκαν σιδηρογροθιες στο κεφάλι από τους @@@@@@@ (obey to rchos) της Χρυσης Αυγης όταν εκαναν αφισοκολληση, αγωνιστες της ΚΝΕ δεχτηκαν εξακριβωσεις και τρομοκρατία από τους @@@@@ της ΕΛΑΣ όταν έκαναν αφισοκόλληση. είναι φανερό ότι το "να κολλησεις αφίσα" είναι αρκετα πιο σημαντικο από αυτο που υπονοεί το ανιστόρητο και πολιτικα αφελές σχόλιο σου.

εσυ παλι πηγαινε να εκλιπαρησεις τη Μερκελ να κοψει έστω δυο τρια χαράτσια στην αυριανη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατι εάν αποδειχτει ότι μεσα στην ΕΕ δε γινεται απολυτως τιποτα από αυτα που λετε, τοτε δε σας ξεπλενει απέναντι στους ψηφοφορους σας ούτε ο Γαγγης, ο Νείλος και ο Μισσισσιπης μαζί.

για να γραφτει καποιος στο ΚΚΕ πρεπει να το ζητησει ο ίδιος. να σε γραψω στο ΚΚΕ διχως αυτη την προυποθεση είναι αντικαταστατικο , αδυνατο.


συκοφαντια λοιπον ειναι οτι πηρε και 4% ?- και γιατι να σταματησω να ασχολουμε? μια χαρα δε περναμε? *αντιμνημονιακη πολιτικη* λοιπον ειναι οτι προωθει το σοσιαλισμο, δηλαδη η αφισοκολληση και το φεστιβαλ της ΚΝΕ!!!
Ειμαι σιγουρος οτι θα πας να κολλησεις με τιμη και καμαρι,,,,, οπως και ξερω οτι για να γραφτω στο ΚΚΕ πρεπει να το ζητησω, απλα ειχα την εντυπωση οτι θα μου το προτεινες εσυ...
baskethood
QUOTE (HLR CENATION @ Sep 16 2012, 13:43 ) *
Εκτος απο την αποφασιστηκοτητα του στα εθνικα θεματα με το μεγαλο οχι που ειπε εκανε και μια σειρα απο μεταρυθμισεις βοηθωντας τον απλο λαο.Τον κοσμακι...Τις ασθενεστερες κοινωνικες ταξεις.Τους αγροτες,τους απλους εργαζομενες.Γι αυτο οι κομμουνιστες ειχαν λυσσαξει εναντιον του.Επειδη τους επαιρνε την πελατεια.

Ασκούσε κοινωνική πολιτική δηλαδή ο Μεταξάς;;; 24.gif
Θα σε παρακαλούσα να μελετήσεις την ιστορία (και το συγκεκριμένο ζήτημα) λίγο πιο σφαιρικά και να διαβάσεις και άλλες πηγές.
Ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας και καμία κοινωνική πολιτική δεν άσκησε. Το αντίθετο μάλιστα.
Δεν λύσσαξαν οι κομουνιστές απέναντι του αλλά αυτός απέναντι σους κομμουνιστές. Αλλιώς δεν θα τους κυνηγούσε με τη μανία που τους κυνηγούσε.
Όλα όσα λες είναι μια απίστευτη προπαγάνδα. Πραγματικά έχω πέσει από τα σύννεφα.
Μαζί σου στο ρόλο που έπαιξε στον πόλεμο αλλά όλα τ'άλλα που λες μπορεί να βρεθούν μόνο σε συγκεκριμένου τύπου (και ιδεολογίας) πηγές.
Ξέρεις είναι πολύ εύκολο όταν δεν γνωρίζω κάτι να μπω σε μία σελίδα και να υιοθετήσω ο,τι γράφει, νομίζοντας ότι όλα όσα λέει είναι γεγονότα. Το δύσκολο και το σωστό είναι να ψάξω, και αυτό είναι το νόημα της ιστορίας.
HLR CENATION
QUOTE(baskethood @ Sep 16 2012, 14:17 ) *
Ασκούσε κοινωνική πολιτική δηλαδή ο Μεταξάς;;; 24.gif
Θα σε παρακαλούσα να μελετήσεις την ιστορία (και το συγκεκριμένο ζήτημα) λίγο πιο σφαιρικά και να διαβάσεις και άλλες πηγές.
Ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας και καμία κοινωνική πολιτική δεν άσκησε. Το αντίθετο μάλιστα.
Δεν λύσσαξαν οι κομουνιστές απέναντι του αλλά αυτός απέναντι σους κομμουνιστές. Αλλιώς δεν θα τους κυνηγούσε με τη μανία που τους κυνηγούσε.
Όλα όσα λες είναι μια απίστευτη προπαγάνδα. Πραγματικά έχω πέσει από τα σύννεφα.
Μαζί σου στο ρόλο που έπαιξε στον πόλεμο αλλά όλα τ'άλλα που λες μπορεί να βρεθούν μόνο σε συγκεκριμένου τύπου (και ιδεολογίας) πηγές.
Ξέρεις είναι πολύ εύκολο όταν δεν γνωρίζω κάτι να μπω σε μία σελίδα και να υιοθετήσω ο,τι γράφει, νομίζοντας ότι όλα όσα λέει είναι γεγονότα. Το δύσκολο και το σωστό είναι να ψάξω, και αυτό είναι το νόημα της ιστορίας.

Δεν κανω προπαγανδα ουτε προσπαθω να πεισω οτι εχω δικιο σε αυτα που λεω.Πολυ απλα την αποψη μου λεω.
baskethood
QUOTE (HLR CENATION @ Sep 16 2012, 13:26 ) *
Δεν κανω προπαγανδα ουτε προσπαθω να πεισω οτι εχω δικιο σε αυτα που λεω.Πολυ απλα την αποψη μου λεω.

Η ιστοσελίδα ioannismetaxas.gr αναφέρει πουθενά ότι ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας ή το παραλείπει; Γιατί εσύ δεν το αναφέρεις. Εκτός και αν εγκρίνεις τις δικτατορίες οπότε καλά κάνεις και δεν το αναφέρεις.
Επίσης, κάπου αναφέρεις ότι ο Χίτλερ ήταν δολοφόνος και σφαγέας. Σε ενημερώνω ότι αυτός ο μέγας πολιτικός άνδρας, ο αντάξιος του Λεωνίδα, ήταν μέγας θαυμαστής και του Χίτλερ και του ναζισμού (ημερολόγιο Μεταξά).

ΥΓ. Συζητάμε. Εκτός και αν θες απλά να λες τη γνώμη σου χωρίς να απαντάς στον αντίλογο. Πες το και σταματάω.
HLR CENATION
QUOTE(baskethood @ Sep 16 2012, 14:36 ) *
Η ιστοσελίδα ioannismetaxas.gr αναφέρει πουθενά ότι ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας ή το παραλείπει; Γιατί εσύ δεν το αναφέρεις. Εκτός και αν εγκρίνεις τις δικτατορίες οπότε καλά κάνεις και δεν το αναφέρεις.
Επίσης, κάπου αναφέρεις ότι ο Χίτλερ ήταν δολοφόνος και σφαγέας. Σε ενημερώνω ότι αυτός ο μέγας πολιτικός άνδρας, ο αντάξιος του Λεωνίδα, ήταν μέγας θαυμαστής και του Χίτλερ και του ναζισμού (ημερολόγιο Μεταξά).

ΥΓ. Συζητάμε. Εκτός και αν θες απλά να λες τη γνώμη σου χωρίς να απαντάς στον αντίλογο. Πες το και σταματάω.

Πρωτα απο ολα χαιρομαι να σε διαβαζω και συνομιλω μαζι σου επειδη εισαι πολυ ευγενικος. smile.gif Αλλα σε μερικα θεματα θελω απλως να καταγραφεται την αποψη μου χωρις να την αναλυω παραπανω.Ξερω οτι πολυ δεν συμφωνουν με αυτα που λεω,σε πολλους (συγκεκριμενης ιδεολογιας) φαινωνται εμπρηστικα αλλα το τελευταιο που θελω να κανω ειναι να προκαλεσω και να κανω κατεβατα.

Σεβομαι φυσικα την αποψη σου,αν και ομολογω οτι δεν μου αρεσε αυτο περι ποπαγανδας.Κανω προπαγανδα γιατι?Για να βρω δουλεια?
baskethood
QUOTE (HLR CENATION @ Sep 16 2012, 14:44 ) *
Σεβομαι φυσικα την αποψη σου,αν και ομολογω οτι δεν μου αρεσε αυτο περι ποπαγανδας.Κανω προπαγανδα γιατι?Για να βρω δουλεια?

Μα δεν υπονόησα ότι κάνεις εσύ προπαγάνδα. Η πηγή που εμπιστεύεσαι κάνει προπαγάνδα. Απάντησε όμως, αν θες, και στα δύο τελευταία που είπα (περί δικτάτορα και Χίτλερ).
HLR CENATION
QUOTE(baskethood @ Sep 16 2012, 14:47 ) *
Μα δεν υπονόησα ότι κάνεις εσύ προπαγάνδα. Η πηγή που εμπιστεύεσαι κάνει προπαγάνδα. Απάντησε όμως, αν θες, και στα δύο τελευταία που είπα (περί δικτάτορα και Χίτλερ).


Κοιτα προσωπικα ειμαι κατα της δικατοριας αλλα στον Μεταξα κανω μια εξαιρεση.Εφτιαξε κρατος απο το πουθενα ,εφαρμοσε φιλολαικη πολιτικη(δικαιωμα σου να διαφωνεις).

Ο πολυ κοσμος ηταν υπερ του Μεταξα.Δηλαδη αν γινοντουσαν εκλογες θα νικαγε.

Για τον Χιτλερ διαφωνω με τον Μεταξα.Ουδεις ομως αλανθαστος.
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Sep 16 2012, 11:55 ) *
Κοιτα προσωπικα ειμαι κατα της δικατοριας αλλα στον Μεταξα κανω μια εξαιρεση.Εφτιαξε κρατος απο το πουθενα ,εφαρμοσε φιλολαικη πολιτικη(δικαιωμα σου να διαφωνεις).

Ο πολυ κοσμος ηταν υπερ του Μεταξα.Δηλαδη αν γινοντουσαν εκλογες θα νικαγε.

Για τον Χιτλερ διαφωνω με τον Μεταξα.Ουδεις ομως αλανθαστος.



φιλολαικη πολιτικη με τους συνδικαλιστες στην παρανομια και τη φυλακη; με τους κομμουνιστες, το πλέον προωθημενο τμημα του εργατικου κινηματος , στην παρανομια, τις δολοφονιες, τις εξοριες και τα βασανιστηρια;;

φιλολαικη πολιτικη από ενα κρατος που διεξαγει ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ εναντίον συγκεκριμενης μεριδας του λαου και κραταει στον τρομο όλο τον υπόλοιπο;;

αυτο που φοβαμαι είναι ότι πολλοι γουσταρουν χουντα των αφεντικων αλλα η χουντα '67-74 τους πεφτει βαρια (Πολυτεχνειο, Κύπρος), οποτε πανε στο Μεταξα που είπε το "ΟΧΙ", εκει νιωθουν καπως πιο ασφαλεις.

"ο πολυς κοσμος ήταν υπερ του Μεταξα":

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%...D%CF%82_%CE%B2%


εκλογες Γεναρη 1936, τελευταιες εκλογες πριν την 4η Αυγουστου: κομμα Μεταξα: 3,97% . σχολια: περιττα.

η συμπαθεια Μεταξα προς Χιτλερ δεν είναι ενα τυχαίο "λαθος" που το καταδικαζουμε και τελειωσαμε. είναι απολυτως προβλεπόμενη, απολυτως φυσιολογικη η συμπαθεια, αφου ΕΚΑΝΑΝ το ίδιο πραγμα: τρομοκρατησαν και θανατωσαν τον αγωνιζόμενο λαο για χαρη των αφεντικων της χωρας τους. απλα ο Χιτλερ (δηλαδή: τα αφεντικα στη Γερμανια) θελησε να επεκτεινει τις δουλειες και να χτυπησει διπλανους φασιστες, οπότε το πραγμα εμπλεξε.

συμπερασματικα: ο Μεταξας είναι ενα τρισαθλιο καθαρμα , ενα νοσηρο βδελυγμα. οι νεες γενιες πρεπει να τον αντιμετωπιζουν μονο με βαθυτατο μισος, ιερη οργη, μαζικη χλευη και ακαμπτη περιφρονηση.
petrovic
QUOTE(KingCrimson @ Sep 14 2012, 06:57 ) *
συκοφαντια λοιπον ειναι οτι πηρε και 4% ?- και γιατι να σταματησω να ασχολουμε? μια χαρα δε περναμε? *αντιμνημονιακη πολιτικη* λοιπον ειναι οτι προωθει το σοσιαλισμο, δηλαδη η αφισοκολληση και το φεστιβαλ της ΚΝΕ!!!
Ειμαι σιγουρος οτι θα πας να κολλησεις με τιμη και καμαρι,,,,, οπως και ξερω οτι για να γραφτω στο ΚΚΕ πρεπει να το ζητησω, απλα ειχα την εντυπωση οτι θα μου το προτεινες εσυ...



τωρα που μπορεις να απαντησεις αμεσα , η απάντηση μου:

φαιδρότητα διχως όριο. έγραψες: "η Παπαρηγα δηλωσε ότι δεν ενδιαφερεται να κυβερνησει". σου απάντησα : "συκοφαντια:η Παπαρηγα ποτε δε δηλωσε ότι δεν ενδιαφερεται να κυβερνησει" . τι περιμενει καποιος; να πεις ''οχι, δε συκοφαντω, η Παπαρηγα δηλωσε ότι δεν ενδιαφερεται να κυβερνησει τότε και τότε'. μια αμεση απαντηση στο προκειμενο. τι απαντας; " συκοφαντια είναι ότι πηρε και 4%;" (σημειωση : 4,5% πηρε). ;;;;;;;;

αλλα αντι αλλων, ό,τι ναναι. από την πολη ερχομαι. αδυνατεις, ευλογα, να απαντησεις σε αυτο που ερωτασαι και λες ο,τιδηποτε ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ. ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ , στο ξαναγραφω.

δε σου ζητησα να σταματησεις να ασχολεισαι, αφου πραγματι μια χαρα περναμε και προσφερεις αφθονο γελιο σε μια φοβερα δυσκολη εποχή. σου ζητησα να ασχοληθεις και με κατι αλλο περα απο το πως οριζω εγω και το ΚΚΕ την αντιμνημονιακη πολιτικη. σου ζητησα να ασχόληθεις επιτελους με ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Και αντ'αυτου; ....παλι ενασχόληση με το ...ΚΚΕ και την ΚΝΕ. απόκρυψη, άλλα λογια ν'αγαπιομαστε, αδυναμια φοβερη για απαντηση. δε θα μπορειτε παντως να κρυφτειτε για πολυ. είναι λογικα αδυνατο. ΗΔΗ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ, στο ξαναγραφω.


εδω και τρια χρόνια εχω πει καθαρα στο φορουμ ότι μονη εξοδος από την καπιταλιστικη κρίση είναι η στηριξη και ο αγωνας με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. η πρόταση έχει γινει ήδη.
petrovic
πιο απλά:

1) "η Παπαρηγα δηλωσε ότι δεν ενδιαφερεται να κυβερνησει". λινκ. δωσε λινκ.


2) "ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευεται ότι ως κυβερνηση θα καταργησει όλα τα Μνημονια" . είναι αυτό που έχεις καταλαβει από τις τοποθετησεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; ΝΑΙ ή ΌΧΙ. Είναι ΠΑΝΑΠΛΟ.Καλεισαι να απαντησεις: ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.