Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νεα Ζηλανδία - Λιθουανία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Mundobasket 2014
sacarame
NEW ZEALAND VS LITHUANIA



Οι Λιθουανοί εξασφάλισαν την πρώτη θέση του ομίλου τους, χωρίς όμως να πραγματοποιήσουν πειστικές εμφανίσεις. Η ήττα από την Αυστραλία θα μπορούσε να τους βάλει σε περιπέτειες, όμως τελικά η επικράτησή τους επί των Σλοβένων την 5η μέρα των ομίλων τους έδωσε την πρωτιά, καθώς και την άνεση να ξέρουν πως δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με τους Αμερικανούς πριν τους 4 της διοργάνωσης. Από την άλλη οι Νεοζηλανδοί σε έναν όμιλο με πολλές ανακατατάξεις, κατάφεραν τελικά να πάρουν την πρόκριση. Ξεκίνησαν άσχημα τους ομίλους όμως η εικόνα τους βελτιώθηκε και τελικά θα βρεθούν για μια ακόμα φορά στα νοκ άουτ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Λιθουανοί σούταραν στους ομίλους με καλύτερα ποσοστά από τους Νεοζηλανδούς σε κάθε κατηγορία. Όμως ενώ η δύναμη των Λιθουανών είναι η front line τους, οι Tall Blacks μαζεύουν 40 rebs ανά αγώνα μέχρι στιγμής, την ώρα που η Lietuva αρκείται σε 34.

Η Λιθουανία είναι το φαβορί, όμως θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της αν θέλει να μην αντιμετωπίσει προβλήματα από τους πάντα μαχητικούς και δυσκολοκατάβλητους Νεοζηλανδούς.
Timemaster
Μπορεί να παίρνουν μεγάλο αριθμό ριμπάουντ ειδικά επιθετικά αλλά ήταν και σε έναν όμιλο όπου τα ποσοστά ευστοχίας δεν ήταν καθόλου καλά.
Έτσι η διαφορά των δύο ομάδων είναι τόσο μεγάλη.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε παλεύουν και θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Κατά την γνώμη μου ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Λιθουανίας σε αυτό το τουρνουά είναι ο εαυτός της.
Ο τραυματισμός του Καλνιέτης τους έχει στοιχίσει πολύ στο τρόπο παιχνιδιού τους όμως πιστεύω πως θα είναι η ομάδα που θα παίξει ημιτελικό με την Αμερική (αν δεν αποκλειστεί από το Μεξικό)
Εύκολα ή δύσκολα έχει δείξει πως σαν σύνολο είναι πιο ισορροπημένη ομάδα από τους ανταγωνιστές της στις διασταυρώσεις.

Βέβαια αν το σύστημα ήταν διαφορετικό νομίζω πως δύσκολα θα έμπαινε στην 8άδα.
rolleyes.gif
sarounas
την Λιθουανία έτσι όπως την είδα στο ματς με την Αυστραλία δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη, η περιφέρειά της είναι για κλάματα, ένα στοιχειώδες ζον πρες από την αντίπαλη ομάδα την οδηγεί συνεχή λάθη. Χωρίς καλούς γκαρντ (έστω υποφερτούς) σήμερα δεν πας πουθενά
κρίμα γιατί είναι η ομάδα που διαχρονικά υποστηρίζω πέραν της εθνικής μας
Weekendman
Η Λιθουανία ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά ,στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σλοβενία, και οι Νεο Ζηλανδοί πήγαν να πάθουν κάτι παρόμοιο με τους Σλοβένους, στο ματς με την Φιλανδία ,και σε ακόμη χειρότερο βαθμό. Όμως καλό είναι οι Λιθουανοί να μπουν συγκεντρωμένοι, και να αξιοποιήσουν τα μεγάλα κορμιά τους, για να μην βρεθούν προ απροόπτου. Αν και με μόλις 3,6 κλεψίματα/παιχνιδι ,η ομάδα της Ωκεάνιας είναι η πιο κατάλληλη ,για να μην αξιοποιήσει την έλλειψη ποιότητας των γκαρντ στην Λιθουανική ομάδα.
GK_23
Περιμένω από χθες τον SG να ποστάρει για το συγκεκριμένο ματς αλλά φευ rolleyes.gif

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες σε φιλικό προετοιμασίας και οι Λιθουανοί είχαν επικρατήσει δύσκολα με 85-79.

Η Αυστραλία έδειξε το δρόμο για το πως μπορεί να χτυπηθεί η Λιθουανία αλλά τα γκαρντ των Νεοζηλανδών δεν έχουν τα προσόντα για να τρέξουν ένα ασφυκτικό full court press. Φαβορί η Λιθουανία αλλά οι Tall Blacks πάντα παίζουν με ψυχή και δεν παραδίδονται εύκολα.
SG3ptshooter
QUOTE(GK_23 @ Sep 7 2014, 13:14 ) *
Περιμένω από χθες τον SG να ποστάρει για το συγκεκριμένο ματς αλλά φευ rolleyes.gif

Tι να πω; Οι Λιθουανοί θα μπουν ασύνδετοι ή/και χαλαροί, το πόσο είναι που θα κρίνει αν θα ξεκινήσει καλά το παιχνίδι για τους Ζηλανδούς. Αν κάνει στο βαθμό του δυνατού τη διαφορά η frontline του φαβορί θα έχουμε όντως επανάληψη του 2010, αλλά δε εμπιστεύομαι τη φετινή Λιθουανία αρκετά για να προβλέψω νίκη με τέτοια έκταση. Η μαχητικότητα των γειτόνων σου δε θα πρεπε να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση, αν γίνει αυτό θα μείνουν κοντά ως το τέλος. Αλλά όπως και να χει θα περάσουν οι Λιετουβαίοι εν τέλει. Και πολλά έγραψα, βλέπω Broen.
Timemaster
τελικα μόνο οι Τούρκοι είχαν τα @@ να τους γυρίσουν την πλάτη των Νεοζηλανδών στο χορό τους.

Αναρωτιέμαι άραγε αν καμία χώρα τους απαντάει τίποτα περίεργο σαν την διαφήμιση από το ουίσκι.

kyle_lover
Ο Fotu είναι η βελτιωμένη version του Stonerook ή κάνω λάθος??
SG3ptshooter
QUOTE(kyle_lover @ Sep 7 2014, 17:20 ) *
Ο Fotu είναι η βελτιωμένη version του Stonerook ή κάνω λάθος??

Eίναι μικρός ακόμα ο Φωτάρας, κάτσε να τελειώσει η NCAA-εκδρομή στη Μάλτα στη Hawaii και θα δούμε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει σαφώς καλύτερος του "Ιταλού".
GK_23
Οι Λιθουανοί κάνουν πάρτυ στα ριμπάουντ και μέσα στο ζωγραφιστό, οι Νεοζηλανδοί σουτάρουν μόλις 2/13 τρίποντα, ο Πένι είναι άποντος και το -10 είναι μία καλή διαφορά για τους Νεοζηλανδούς στο ημίχρονο. Η αστοχία των Λιθουανών στο 2ο δεκάλεπτο και κάποιες ηρωικές άμυνες των tall blacks κράτησαν τη διαφορά εκεί.
fkayios
Πεφτει το ξυλο της αρκουδας απο την Νεα ζηλανδια....
Δυο ειναι ηδη εκτος , να δω ποσοι θα μεινουν
SG3ptshooter
Πάνω που χάρηκα, τον απέθαντο έχει αυτός ο Jasaitis πια.. tongue.gif

Επίσης ο Rob Loe κατά David Pick ετοιμάζεται για Α1, ΚΑΟΔ.
koostas
ποσες βολες εχει βαρεσει η λιθουασνια?
a.car


Την κλωτσησαν την καρδαρα οι Νεοζηλανδοι
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.