Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΑΟ - Βenetton
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
dizzy_fingers
Στο 3ο δεκάλεπτο προηγείται ο Παναθηναϊκός με 57 - 50 17.gif
dizzy_fingers
Κερδίσαμε!!! 41.gif

80-71, καλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, πλέον ο ΠΑΟ ισοβαθμεί (μειονεκτεί όμως) με την Ούλκερ στην 3η θέση - την οποία όμως θα υποδεχτεί στην Αθήνα σε 2 αγωνιστικές στις 3 φεβρουαρίου.

Ακολουθεί άρθρο του contra.gr:

"Το ασυνήθιστο σχήμα με το οποίο άρχισαν οι πράσινοι το παιχνίδι (στην πεντάδα ο Παπανικολάου) μπέρδεψε ως κάποιο βαθμό την Μπένετον που μέχρι να καταλάβει τι έχει συμβεί βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-1. Παρά το αρχικό αιφνιδιασμό πάντως η ομάδα του Μεσίνα βρήκε το τρόπο να απαντήσει και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ. Οι πρωταθλητές από την πλευρά τους χάρη στο ώριμο παιχνίδι των Τσαρτσαρή, Σκεπάνοβιτς και Χατζηβρέττα είχαν το προβάδισμα το οποίο όμως έχασε στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου (17-17).

Στην 2η περίοδο όμως όλα άλλαξαν προς το καλύτερο για την ελλνική ομάδα. Το αμερικάνικο δίδυμο των Μάρεϊ και Μπατίστ δημιούργησε πολλούς πονοκεφάλους στο Μεσίνα αφού με την συνεχή κίνησή τους και με την ικανότητα του πρώτου στα τρίποντα προκάλεσαν ανεπάλληλα ρήγματα στην άμυνα της Μπένετον. Ετσι δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμα και με 11 πόντους διαφορά (34-23), με τον Μάικ Μπατίστ να κλείνει το πρώτο μέρος με 14 πόντους στο ενεργητικό του. Αν μην τι άλλο το 40-32 του πρώτου μέρους ήταν ένα καλό πάτημα για τον Παναθηναϊκό εν όψει της συνέχειας.

Tα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά κατά την διάρκεια της τρίτης περιόδου όταν η Μπένετον έσφιξε πολύ την άμυνά της μη επιτρέποντας στο Μπατίστ να παίρνει εύκολα την μπάλα. Οι Σοράνια, Γκαρνέτ και Μαρκονάτο βρήκαν λύσεις στην επίθεση βοηθώντας την ομάδα τους να ροκανίσει την διαφορά (51-50) αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Αυτήν την φορά διέξοδο έδωσαν ο Σκεπάνοβιτς και ο Φέμερλιγκ που με προσωπικές ενέργειες στο τελευταίο τρίλεπτο έφεραν και πάλι την διαφορά στο +7 (57-50) .

Aφού ο σκόπελος του τρίτου δεκαλέπτου ξεπεράστηκε χωρίς πολλές φουρτούνες, ο Παναθηναϊκός έβαλε πλώρη για την τελική επικράτηση. Οι πράσινοι παίρνοντας δύναμη από την έδρα και εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από την περιφέρεια δεν άργησαν να στριμώξουν την Μπένετον στα σχοινιά. Ένα τρίποντο από τον Αλβέρτη, άλλο ένα από τον Χατζηβρέττα και οι πολύ πιεστικές άμυνες έφεραν τους πρωταθλητές σε θέση ισχύος με διαφορές 14 και 16 πόντων (74-58). Το ότι η τελική διαφορά ήταν τελικά της τάξης των 9 πόντων ουδόλως ενόχλησε καθώς και οι δύο στόχοι είχαν επιτεύχθει. Και η (σημαντική) νίκη ήρθε και η διαφορά του πρώτου ματς (-6) καλύφθηκε.

Tα δεκάλεπτα: 17-17, 40-32, 57-50, 80-71

Παναθηναϊκός: Σκεπάνοβιτς 11, Λάκοβιτς 6, Διαμαντίδης 8 (1), Φέμερλιγκ 6, Τσαρτσαρής 7 (2), Χατζηβρέττας 15 (2), Μάρεϊ 8 (2), Μπατίστ 16, Αλβέρτης 3 (1).

Μπένετον: Μπέαρντ 3, Λι Βέκι 3 (1), Μορλάντε 14 (1), Γκόρι 9, Σοράνια 15 (3), Μαρκονάτο 10, Γκαρνέτ 11 (1), Μπουλέρι 5, Σλόκαρ 1, "
Warrior
Ξεπερασατε την ασθενεια του τριτου δεκαλεπτου βλεπω... biggrin.gif

Παντως εγω πιστευω οτι δεν εχει και πολυ μεγαλη διαφορα η 2η απο την 3η θεση..
Αν κερδισετε την αλλη βδομαδα στην Γερμανια,αγγιζετε την 2η..
Warrior
Με μια... σπάνια ατάκα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπενετόν. Ο "Ζοτς" απάντησε στα παράπονα του Έτορε Μεσίνα για ένα τάιμ-άουτ που πήρε στα 36'' λέγοντας ότι δεν ήθελε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος να τον πει... m*****s!

"Μετά τον τραυματισμό του Μπουλέρι ξεμείναμε από λύσεις, αφού δεν έχουμε βαθύ πάγκο. Ο Παναθηναϊκός στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ, ήταν πολύ εύστοχος και έπαιξε καλή άμυνα. Εμείς δεν παρατήσαμε το παιχνίδι και προσπάθησαμε να μειώσουμε" σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.

"Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλες τις αλλαγές άμυνες της Μπενετόν. Εκμεταλλευτήκαμε τα μις-ματς και την χτυπήσαμε στα αδύνατα της σημεία. Χωρίς τον Σισκάουσκας και τον Μπουλέρι βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση" ήταν τα πρώτα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στη συνέχεια του έγινε ερώτηση για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Τρέισι Μάρεϊ, ο οποίος ήταν πολύ θετικός. "Ο Μάρεϊ ήταν εκπληκτικός και βοήθησε πάρα πολύ όσο έπαιξε. Στη συνέχεια όμως θέλαμε μια άλλη τακτική με μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα, όπου ο Τρέισι δεν πιστεύω ότι θα μας βοηθούσε".

"Μετά τον τραυματισμό του Μπουλέρι ξεμείναμε από λύσεις δεν έχουμε βαθύ πάγκο. Ο ΠΑΟ αστα μέσα του 30' έπαιξε καλό μπάσκετ. Εύστοχος καλή αμυνα. Εμείς όμως δνε παρατήσαμε οτ παιχνίδι και προσπαθήσαμε να μείωσουμε. Στο μεταξύ στα 36'' και ενώ η διαφορά ήταν στους 10 πόντους ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ-άουτ, κάτι που ενόχλησε τον Έτορε Μεσίνα. Ο προπονητής της Μπενετόν είπε σχετικά: "Δεν πιστεύω ότι αυτό το τάιμ-άουτ επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα".

Ποια ήταν η απάντηση του Σέρβου τεχνικού; "Είμαι φίλος με τον Μεσίνα και ένας πολύ σοβαρός προπονητής. Ήταν η πρώτη φορά στο τελευταίο λεπτό που ασχολήθηκα με τη διαφορά. Δεν ήθελα να έρθει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά το ματς, αν είχαμε χάσει τη διαφορά και να με ρωτούσει (σ.σ στα αγγλικά) if I am crazy, if I am m*****s" που δεν πήρα τάιμ-άουτ!!

Απο:www.sportime.gr

blink.gif blink.gif
24.gif
dizzy_fingers
24.gif

Γεια σου ρε Κόουτς!!! 41.gif

Στην επόμενη φάση, πως θα βγούν οι όμιλοι?
Με κλήρωση, ή με διασταύρωση?
Warrior
Με κληρωση...θα φτιαχτουν λογικα 4 γκρουπ δυναμικοτητας,αναλογα με την
βαθμολογια του πρωτου γυρου,αν δεν κανω λαθος..
IraTmac
QUOTE (dizzy_fingers @ Jan 13 2005, 11:39 PM)
Μπένετον: Μπέαρντ 3, Λι Βέκι 3 (1), Μορλάντε 14 (1), Γκόρι 9, Σοράνια 15 (3), Μαρκονάτο 10, Γκαρνέτ 11 (1), Μπουλέρι 5, Σλόκαρ 1, "

είναι Τανόκα Μπέαρντ, της Ζαλγκίρις ή άλλος?

Μπουλέρι, Μαρκονάτο παιχταράδες. 41.gif

Σοράνια καλός.

Γκάρι μάπας.
dizzy_fingers
Τζόι Μπέαρντ.

IraTmac
λέω κι εγώ...

ο Τανόκα είναι καλός. ο τζόι δεν έχω ιδέα...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.